Climaxan

Ansvarsfrihet

Priser i apotek online:

Climaxan är ett homeopatiskt läkemedel mot lugnande och östrogenliknande verkan som används vid klimakteriet.

Släpp form och sammansättning

Climaxan finns i följande former:

 • Homeopatiska granulat - homogena, sfäriska, vita eller nästan vita, luktfritt (10 g i påsar av kombinerat material, i en kartongpaket 1 påse);
 • Homeopatiska resorptionstabletter - plattcylindriska, med en fas, vit eller nästan vit (20 stycken i blisterförpackningar, i en kartongförpackning med 1 eller 2 förpackningar eller 20, 30 eller 50 bitar i plastburkar, i en kartongförpackning med 1 burk).
 • Lachesis C50;
 • Cimicifuga C200;
 • Apis mellifica C200.
 • Granuler: sockergranulat;
 • Tabletter: magnesiumstearat, mikrokristallin cellulosa, laktos.

Indikationer för användning

Climaxan förskrivs som ett symptomatiskt medel vid behandling av sådana manifestationer av menopausalt syndrom som sömnstörningar, irritabilitet, yrsel, huvudvärk, känslomässig labilitet, svettningar, hjärtklappning, "heta blixtar".

Kontra

Läkemedlet är kontraindicerat vid överkänslighet mot komponenterna..

Dosering och administrering

Homeopatiska granulat av Climaxan tas två gånger om dagen - på morgonen och på kvällen, minst 15 minuter före en måltid. En enda dos - 5 granulat, som bör hållas under tungan tills den är helt upplöst. Behandlingstiden är 1-2 månader. Öka om nödvändigt dosen (kraftigt läckande klimakterium), läkemedlet kan tas 3-4 gånger om dagen. Ett andra behandlingsförfarande genomförs tidigast 2-3 veckor.

Climaxan tabletter är också avsedda för sublingual användning två gånger om dagen - på morgonen och på kvällen för 1 st., Inte med måltider. Med uttalade symtom kan läkemedlet tas 1 st. upp till 3-4 gånger om dagen. Rekommenderad användningstid är 6 månader. En andra kurs är möjlig på rekommendation av en specialist.

Bieffekter

Allergiska reaktioner kan förekomma..

speciella instruktioner

Eftersom laktos är en del av tabletterna, rekommenderas inte Climaxan för användning hos patienter med galaktos eller glukosmalabsorptionssyndrom, medfødt galaktosemi eller laktasbrist.

När du genomför en terapikurs rekommenderas att du konsulterar din läkare minst en gång varannan månad, eftersom behandlingskorrigering är möjlig.

Läkemedelsinteraktion

Hittills har inga fall av inkompatibilitet av Climaxan med andra läkemedel beskrivits..

Villkor för lagring

Förvara på en torr plats vid en temperatur som inte överstiger 25 ° C. Förvaras oåtkomligt för barn..

Utgångsdatum - 3 år.

Hittade du ett misstag i texten? Välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Climaxan: bruksanvisning

Läkemedlet Klimaksan hänvisar till homeopatiska medel. Det hjälper till att återställa den inre konstansen i kroppsmiljön hos kvinnor under postmenopausal period (klimakteriet).

Släpp form och sammansättning

Det homeopatiska preparatet Climaxan presenteras i form av en tablett för resorption. De har en vit eller nästan vit färg, en rund, platt-cylindrisk form, en delande avfasning appliceras i mitten. Läkemedlets sammansättning innehåller flera aktiva substanser, deras innehåll i en tablett är:

 • Cimicifuga C200 - 0,8 mg.
 • Lachesis C50 - 0,8 mg.
 • Apis C200 - 0,8 mg.

De är komponenter i medicinalväxter. Tabletterna innehåller också hjälpkomponenter, som inkluderar mikrokristallin cellulosa, magnesiumstearat, laktosmonohydrat.

Climaxan tabletter förpackas i en blisterförpackning med 20 delar. Ett kartongförpackning innehåller 1 blister med tabletter och instruktioner för användning av läkemedlet.

farmakologisk effekt

Climaxan tabletter är en komplex homeopatisk medicin. På grund av förekomsten av flera aktiva substanser i kompositionen eliminerar de vegetativa-vaskulära störningar orsakade av upphörandet av produktionen av östrogen (kvinnliga könshormoner) under en kvinnors menopaus. De har också en mild östrogenliknande effekt och har en lugnande (lugnande) effekt på det centrala nervsystemet.

Det finns för närvarande inga exakta data om absorption, distribution i kroppen, metabolism och utsöndring av de aktiva substanserna i homeopatiska tabletter Climaxan.

Indikationer för användning

Att ta Climaxan-tabletter är indicerat för att minska manifestationerna av klimakteriet hos kvinnor, särskilt irritabilitet, sömnstörningar, överdriven svettning, emotionell labilitet, huvudvärk, värmevallningar, hjärtklappning.

Kontra

Användning av ett homeopatiskt läkemedel Klimaksan är kontraindicerat vid överkänslighet mot någon av läkemedlets komponenter.

Dosering och administrering

Homeopatiska tabletter Climaxan tas oralt, medan tabletten inte sväljs utan lämnas i munhålan tills den är helt resorberad. Dosen av läkemedlet är 1 tablett 2 gånger om dagen (morgon och kväll). Vid svår klimakteriet är det tillåtet att öka frekvensen av att ta p-piller upp till 3-4 gånger om dagen. Den rekommenderade behandlingen med homeopatiska tabletter Climaxan är 1-2 månader, vid behov kan en terapeutisk kurs upprepas inom 2-3 veckor.

Bieffekter

I allmänhet tolereras läkemedlet väl. Vid användning i rekommenderade terapeutiska doser har inga biverkningar symptom hittills identifierats. Det är ibland möjligt att utveckla en allergisk reaktion (hos personer med matallergi eller andra kliniska former av allergiska reaktioner) i form av hudutslag och klåda.

speciella instruktioner

Innan du börjar ta homeopatiska tabletter måste Klimaksan noga läsa instruktionerna för läkemedlet. Det finns flera specifika instruktioner för användning av läkemedlet, som inkluderar:

 • Läkemedlet kan användas parallellt med läkemedel från andra kliniska och farmakologiska grupper; hittills har inga interaktionsreaktioner registrerats..
 • Homeopatiska Climaxan-tabletter som inte används till barn.
 • Läkemedlet kan inte användas under graviditet eller amning, eftersom det inte finns några tillförlitliga uppgifter om dess säkerhet för det utvecklande fostret eller barnet..
 • Hittills finns det inga tillförlitliga uppgifter om läkemedlets effekt på nervsystemets funktionella aktivitet.
 • Läkemedlet innehåller laktos, så det måste användas med försiktighet hos individer med laktosintolerans (glukos-galaktos malabsorption, laktasbrist, medfödd laktosintolerans).

I apoteksnätverket dispenseras homeopatiska tabletter Klimaksan utan recept från läkare. Utseendet på tvivel eller frågor om deras användning är grunden för samråd med en läkare.

Överdos

Med ett betydande överskott av den rekommenderade terapeutiska dosen av läkemedlet är utvecklingen av symtom möjlig på grund av dess komponenter. Behandlingen i detta fall inkluderar symptomatisk terapi..

Menopausanaloger

Hittills finns det inga strukturella analoger med samma aktiva ingredienser för homeopatiska tabletter Climaxan.

Villkor för lagring

Hållbarheten för homeopatiska tabletter Klimaksan är 3 år från tillverkningsdatumet. Läkemedlet måste förvaras på en torr plats som är otillgänglig för barn vid en lufttemperatur på högst + 25 ° С.

Climaxan pris

Det genomsnittliga priset på homeopatiska tabletter i apotek i Moskva varierar från 137-148 rubel.

Homeopatisk medicin Climaxan: sammansättning, instruktioner, recensioner

Climax är ett naturligt fysiologiskt fenomen förknippat med utrotning av äggstocksfunktionen. Obehagliga symptom på klimakteriet hos alla kvinnor visar sig olika på grund av individuella egenskaper. Endast en tredjedel av dem upplever hela spektrumet av typiska tecken på hormonella förändringar i den kvinnliga kroppen.

Kvinnor ska inte tortera sig själva och heroiskt uthärda klimakteriets symtom. Det finns många sätt att lösa problemen i denna livstid och förbli friska och unga..

Genom att välja naturliga homeopatiska medel kan kvinnor underlätta klimakteriet och leva ett normalt, fullständigt liv.

Menopausens gång hos kvinnor

Under klimakteriet i den kvinnliga kroppen uppstår olika förändringar, förknippade med en minskning av mängden av det kvinnliga hormonet - östrogen. Processen för utrotning av ovariefunktionen kan pågå i 5-10 år.

Inledande scen: Premenopause

Detta stadium av klimakteriet börjar för alla kvinnor på olika sätt. För vissa förekommer de första symtomen hos 38–40 år, medan någon av 50 inte känner några förändringar. Två år före den sista menstruationen uppträder de första heta blinkarna: huvudvärk, irritabilitet, orsakslös tårfullhet. Menstruationscykeln förändras.

Klimakteriet

I detta skede fungerar äggstockarna inte längre, menstruationen stannar eller kommer extremt sällan. Brist på östrogen leder till utveckling av olika sjukdomar: osteoporos, diabetes, takykardi.

Postmenopaus: slut

Detta är scenen från dagen för den sista menstruationen till resans slut. För närvarande, som regel, är alla symptom som uppträdde under premenopaus och menopaus nästan inte irriterande, och om de förekommer hos vissa kvinnor är det extremt sällsynt.

Tecken på klimakteriet och behandling

Varje kvinna bör veta om symptomen på klimakteriet för att vidta åtgärder i rätt tid för att bli av med obehagliga upplevelser:

 • Värmevallningar - vanliga hetetappar med överdriven svettning.
 • Känslomässig instabilitet - irritabilitet kan ersättas av melankoli och mjälte.
 • Periodiska svagheter.
 • Cardiopalmus.
 • Sömnlöshet.
 • Viktökning.
 • Sexuella problem på grund av minskad naturlig smörjning av slidan.

För att lindra dessa symtom som förvärrar livskvaliteten för mogna kvinnor, behövs hormonersättningsterapi för att kompensera för bristen på hormoner i kroppen. Modern medicin erbjuder många sätt. Det är viktigt att inte försena behandlingen, vilket i hög grad underlättar kvinnornas hälsotillstånd under hormonell anpassning. Regelbundet intag av piller kommer att kompensera för bristen på östrogen i den kvinnliga kroppen. Det är mycket viktigt att välja rätt medicin. All självmedicinering är utesluten..

Men syntetiska läkemedel med all sin effektivitet har många kontraindikationer, de bör kontaktas med försiktighet för att inte skada hälsan.

Homeopatisk behandling

Med hjälp av homeopatiska medel behandlas en mängd olika sjukdomar. Principerna för homeopati fastställdes på 1700-talet av den tyska läkaren Samuel Hahnemann. Liknande behandlas som, men i oändligt små doser, och behandlingen för varje person väljs individuellt - så du kan formulera de grundläggande reglerna för homeopatisk behandling.

Det naturliga preparatet Klimaksan tillhör homeopatiska medel och är avsett att lindra obehagliga manifestationer av klimakteriet. Kvinnors och läkares recensioner om Klimaksan är mestadels positiva, eftersom han har bevisat sig väl och har förändrat många kvinnors liv till det bättre.

Climaxan: komposition och handling

Homeopatisk naturlig beredning Climaxan används i gynekologi för att eliminera vegetovaskulära störningar på grund av hormonell obalans. Användningen av läkemedlet eliminerar framgångsrikt symptomen på menopausalt syndrom hos kvinnor i en viss ålder, har en lugnande effekt.

Climaxan finns i form av tabletter och granuler. Vita tabletter, plattcylindriska. De säljs i paket med 20-30 stycken eller mer. Granulerna är också vita i färg, runda, liknar drageer. Finns i 10 g påsar.

Både tabletter och granulat måste absorberas i munnen så att deras verkan blir mer effektiv.

Sammansättningen av Klimaksan inkluderar sådana växter och komponenter:

 • svart cohosh (tsimifuga) - C200;
 • apis - C50;
 • Lahezis - C200;
 • laktos;
 • mikrokristallin cellulosa och magnesiumstearat;
 • strösocker.

Den terapeutiska effekten av Klimaksan bestäms av de unika läkande egenskaperna för växter som ingår i den.

Tsimifugi rot lindrar känslor av värme. Dess aktiva substanser kompenserar för bristen på östrogen, det vill säga de spelar rollen som hormonersättningsterapi.

Apis (bi-gift) normaliserar nervsystemet, eliminerar svullnad och inflammation.

Lachezis (ormgift) förbättrar hjärt- och kärlsystemets funktion.

Siffrorna och bokstäden bredvid växtkomponenternas namn anger graden av utspädning. I homeopati används växtekstrakter i mycket låga (spår) mängder.

Hur man tar läkemedlet

Tabletter och granuler av ett homeopatiskt preparat har en identisk terapeutisk effekt. Alla väljer vad han gillar bäst. Men de som är kontraindicerade i laktos som finns i tabletterna, du behöver ta läkemedlet endast i form av granulat.

Enligt instruktionerna bör klimakteriet tas regelbundet under sex månader. Vid behov hålls upprepade kurser, men med en paus på 1-2 månader. Det är nödvändigt att besöka en läkare under behandlingen för att anpassa terapin.

Ta klimakteriet en tablett två gånger om dagen i 15-20 minuter innan du äter. De måste absorberas tills de är helt upplösta för att få maximal effekt..

Granuler tas också två gånger om dagen, fem stycken åt gången, upplöses under tungan. I detta fall varar behandlingen upp till två månader och sedan görs en paus i 2-3 veckor. Hur länge behandlingen kommer att pågå beror på kvinnans välbefinnande.

Kvinnor mår mycket bättre efter de första veckorna av behandlingen. Men om menopausala symtom inte försvinner, ökar doseringen av att ta läkemedlet.

Biverkningar av Klimaksan är illamående, matsmältningsstörningar och en allergisk reaktion som uppstår oftare på grund av en överdos av läkemedlet.

Analoger av medel

Analoga läkemedel har liknande sammansättning och effekt, men produceras av olika företag. Detta är Cyclim från tillverkaren "Evalar" och Klimadinon. Huvudkomponenten i varje läkemedel är tzimifugi-extrakt. Följande analoger har samma antiklimakteriska effekt, men har en något annan sammansättning:

 • Remens - ta piller eller dricka droppar.
 • Inoclim kapslar.
 • Klimakteriet - tabletter.
 • Climaxidine - tabletter.
 • Klimara - lapp.

Climaxan: recensioner

Överensstämmelse med anvisningarna för att ta läkemedlet, hållbarhet (3 år), konsultationer med en läkare utesluter biverkningar.

Alla kvinnor som tog läkemedlet tolererade det lätt även vid långvarig användning. De smärtsamma symptomen på klimakteriet passerar snabbt och du kan leda till en normal hälsosam livsstil. Naturligtvis, inte i alla fall, är behandling med Climaxan framgångsrik. Detta innebär att sådana damer behöver starkare medel för att bli av med klimakteriet.

Det finns inga strikta kontraindikationer för Klimaksan, recensioner av läkare bekräftar läkemedlets höga effektivitet och användarvänlighet. Dessutom har det ett lågt pris och är ganska överkomligt..

Tyvärr fick jag senare veta om ett så underbart botemedel mot alla "glädje i klimakteriet." Om jag började använda Climaxan tidigare, skulle jag bli av med många problem. Men ändå blev det mycket lättare för mig.

Jag hade tur: en vän berättade om detta läkemedel redan innan värmevallningar började. Jag började ta det så snart jag kände de första symptomen på klimakteriet. Min läkare avskräckte inte och rekommenderade till och med att ta läkemedlet. Jag har det bra och jag mår bra.

Jag var tvungen att upprepa flera behandlingskurser med klimakteriet. Läkaren sa att mina klimakteriska symtom är för uttalade. Hittills har mitt tillstånd förbättrats något, men du kanske måste prova andra åtgärder. Men läkemedlet är bra och jag rekommenderar andra kvinnor.

Climaxan: tabletter och granuler

Homeopatisk medicin, som används allmänt inom gynekologi under perioden före menopaus och efter menopaus, är klimakteriet. Bruksanvisning indikerar att homeopatiska granuler, pastiller har en lugnande effekt.

Släpp form och sammansättning

Det homeopatiska preparatet Climaxan presenteras i form av en tablett för resorption. Läkemedlets sammansättning innehåller flera aktiva substanser, deras innehåll i en tablett är:

 1. Apis C200 - 0,8 mg.
 2. Lachesis C50 - 0,8 mg.
 3. Cimicifuga C200 - 0,8 mg.

De är komponenter i medicinalväxter. Tabletterna innehåller också hjälpkomponenter, som inkluderar mikrokristallin cellulosa, magnesiumstearat, laktosmonohydrat.

Climaxan tabletter förpackas i en blisterförpackning med 20 delar. Ett kartongförpackning innehåller 1 blister med tabletter och instruktioner för användning av läkemedlet.

Dessutom produceras vita globulära homeopatiska granuler som säljs i paket om 10 g.

farmakologisk effekt

Effekten av läkemedlet beror på egenskaperna hos de aktiva komponenterna som utgör dess sammansättning. Användningen av Climaxan bidrar till effektiv eliminering av vegetativa-vaskulära störningar, vilket orsakade hormonell obalans. Läkemedlet påverkar inte hormonstatus.

Dessutom uppvisar detta verktyg en måttlig lugnande effekt. Climaxan används för att bli av med svettningar, depression, rodnad, irritabilitet, hjärtklappning, nervositet samt huvudvärk i samband med klimakteriet..

Detta växtbaserade läkemedel har praktiskt taget inga kontraindikationer och får användas samtidigt med andra läkemedel.

Indikationer för användning

Vad hjälper Klimaksan? Instruktioner för användning av Klimaksan rekommenderar att du tar mediciner för att normalisera hormonhalterna.

Läkemedlets huvudeffekt syftar till att stoppa symtomen som är förknippade med hormonsvikt under premenopaus och postmenopaus: svettning, ihållande spolning, hjärtklappning, humörsvängningar, kronisk sömnlöshet, känsla av avbrott i hjärtans arbete.

Användningsinstruktioner

Climaxan tabletter är avsedda för oral användning före eller efter en måltid. Tabletten hålls under tungan tills den absorberas fullständigt, varefter läkemedlet tvättas med en liten mängd vatten.

Läkemedlet ska tas två gånger om dagen för en tablett. Med otillräcklig terapeutisk effekt är det möjligt att öka dosfrekvensen upp till 3-4 gånger om dagen. Behandlingstiden är 2-6 månader.

Climaxan i form av granulat tas också två gånger om dagen, 5 st. Var och en, utan att tugga eller svälja - de hålls under tungan tills de är helt upplösta. Vid svår menopaus, enligt anvisningar av en läkare, är det möjligt att genomföra upprepade behandlingskurser på 2-3 veckor.

Kontra

Climaxan homeopatisk i vilken dos som helst är kontraindicerad i närvaro av överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Bieffekter

I allmänhet tolereras läkemedlet väl. Vid användning i rekommenderade terapeutiska doser har inga biverkningar symptom hittills identifierats. Det är ibland möjligt att utveckla en allergisk reaktion (hos personer med matallergi eller andra kliniska former av allergiska reaktioner) i form av hudutslag och klåda.

Barn under graviditet och amning

Hos kvinnor i reproduktiv ålder används inte klimaxan. Användning av barn och ungdomar under 18 år är olämpligt.

speciella instruktioner

Climaxan-tabletter inkluderar laktos, och därför rekommenderas det inte för patienter med medfødt galaktosemi, glukos- eller galaktosmalabsorptionssyndrom eller medfødt laktasbrist.

Under behandlingen med läkemedlet rekommenderas att minst en gång på två månader konsulteras med din läkare för att möjlig korrigering av behandlingen. Vid en oavsiktlig överdos av Climaxan-tabletter är dyspeptiska symtom möjliga på grund av hjälpämnen som utgör läkemedlet.

Läkemedelsinteraktion

Hittills har fall av oförenlighet med Climaxan-homeopatiska med andra läkemedel inte rapporterats..

Analoger av läkemedlet Climaxan

För behandling av klimakteriet och klimakteriet hos kvinnor föreskrivs det:

 1. Miacalcic.
 2. Klimen.
 3. Deprim.
 4. Bravinton.
 5. Inoclim.
 6. Krategus.
 7. Femoston 1/5.
 8. Microfollin.
 9. Chlorprotixen.
 10. Climactoplan.
 11. Regenerin.
 12. Vinpocetine.
 13. Telektol.
 14. Ginodian Depot.
 15. Femoston.
 16. Gel för normalisering av vaginal mikroflora Floragin Gel.
 17. Enskild.
 18. Ipronal.
 19. Estrowel.
 20. Krainon.
 21. Cyclim.
 22. Revmelide.
 23. Divigel.
 24. Deprim forte.
 25. Dufaston.
 26. Climadinone.
 27. Etinylöstradiol.
 28. Grandaxin.
 29. Feminin (demeter).
 30. Sibazon.
 31. Relanium.
 32. Phloenzyme.
 33. Vitaprost forte.
 34. Droppar Beresh Plus.
 35. Ovariamine.
 36. Rudotel.
 37. Proginova.
 38. Klimara.
 39. Climodien.
 40. DERMESTRIL.
 41. Divitren.
 42. Sinestrol.
 43. Sagenite.
 44. Remens.
 45. Triaclim.
 46. Ovestin.
 47. Diazepex.
 48. Menopace.
 49. Klimalanin.
 50. Estrimax.
 51. Kliogest.
 52. Feminin.
 53. Estrofem.
 54. Napoton.
 55. Klimadinon Uno.
 56. Pausogest.
 57. Estrogel.
 58. Cykla Proginova.

Semestervillkor och pris

Den genomsnittliga kostnaden för Climaxan (tabletter nr 40) i Moskva är 158 rubel. Från apotek skickas läkemedlet utan disk.

Instruktionerna noterade att det är nödvändigt att förvara klimakteriet i mörkt, svalt, torrt och utom räckhåll för barn. Hållbarhet - 36 månader..

Climaxan homeopatiska tabletter: bruksanvisning

Strukturera

Aktiva ämnen (i form av homeopatisk triturering i förhållandet 1: 1: 1) - 0,0024 g: Cimicifuga racemosa (Cimicifuga racemosa) C200, Lachesis mutus (Lachesis mutus) C50, Apis mellifica (Apis mellifica) C200.

Hjälpämnen: laktosmonohydrat - 0,2112 g, mikrokristallin cellulosa - 0,0240 g, magnesiumstearat - 0,0024 g.

Beskrivning

Platformade tabletter med en fasett, vita eller nästan vita.

Farmakoterapeutisk grupp

Homeopatisk botemedel.

Vid menopausalt syndrom mjukar det upp psyko-känslomässiga manifestationer (känslomässig labilitet, irritabilitet, sömnstörningar), minskar allvarligheten av autonoma reaktioner ("heta blinkar", svettningar, hjärtklappning, huvudvärk, yrsel).

Känsligheten för moderna fysisk-kemiska analysmetoder (gas-vätskekromatografi, högpresterande vätskekromatografi, kromatografi-masspektrometri) tillåter oss inte att utvärdera innehållet av homeopatiska läkemedel i biologiska vätskor, organ och vävnader, vilket gör det tekniskt omöjligt att studera farmakokinetiken för läkemedlet Climaxan homeopatiska.

Homeopatisk medicin utan godkända terapeutiska indikationer. Det används traditionellt som ett symptomatiskt medel vid behandling av manifestationer av menopausalt syndrom (irritabilitet, känslomässig labilitet, sömnstörningar, huvudvärk, yrsel, hjärtklappning, svettningar, värmevallningar).

Överkänslighet mot läkemedlet.

Barn under 18 år.

Graviditet och amning

Homeopatisk klimaxan är kontraindicerat hos kvinnor under graviditet och amning..

Dosering och administrering

Vid en tidpunkt - 1 tablett (hålla munnen tills den är helt upplöst - inte under måltiderna), ta två gånger om dagen, morgon och kväll.

Beroende på svårighetsgraden av symtomen, en ökning av intaget av läkemedlet upp till 3-4 gånger om dagen.

Den rekommenderade användningstiden för läkemedlet är 6 månader. Det är möjligt att genomföra upprepade behandlingskurser på rekommendation av en läkare.

Sidoeffekt

Möjliga reaktioner med ökad individuell känslighet för läkemedlets komponenter.

Överdos

Vid överdosering är dyspeptiska symtom möjliga på grund av hjälpämnen som är en del av läkemedlet.

Interaktion med andra droger

Fall av oförenlighet med andra läkemedel har ännu inte rapporterats. Vid samtidig användning med preparat som innehåller östrogener rekommenderas att du konsulterar en läkare.

Påverkan på förmågan att köra fordon och arbeta med mekanismer

Den negativa effekten av läkemedlet Klimaksan homeopatisk på förmågan att köra fordon och andra potentiellt farliga mekanismer har inte identifierats.

Säkerhetsåtgärder

Läkemedlets sammansättning inkluderar laktosmonohydrat, och därför rekommenderas det inte för patienter med medfödd galaktosemi, glukos- eller galaktosmalabsorptionssyndrom eller med medfødt laktasbrist.

Patienter med diabetes bör komma ihåg att en tablett med läkemedlet innehåller 0,2136 g laktosmonohydrat, vilket motsvarar 0,018 brödenheter (XE). Läkemedlets maximala dagliga dos är 4 tabletter, vilket motsvarar 0,072 XE.

Under behandlingen med läkemedlet rekommenderas att minst en gång på 2 månader konsulteras med din läkare för att möjlig korrigering av behandlingen.

När man tar homeopatiska läkemedel är en tillfällig förvärring av befintliga symtom möjlig (primär försämring). I detta fall ska du sluta ta läkemedlet och rådfråga en läkare..

Uppgifter om användningen av läkemedlet hos patienter med samtidiga sjukdomar, såsom livmoderfibroider, fibrocystisk mastopati är begränsade, därför kräver användning av läkemedlet i denna population försiktighet.

Det finns ingen erfarenhet av användning hos patienter som får hormonbehandlingsläkemedel, samt för närvarande eller tidigare fått behandling i samband med östrogenberoende tumörer, med progressiv (malign) arteriell hypertoni, diabetes mellitus och kronisk hjärtsvikt i funktionen 1-4. Det finns ingen erfarenhet av patienter med nedsatt lever- och njurfunktion.

Förpackning

På 20 tabletter i en blisterlistförpackning från en film av polyvinylklorid och aluminiumfolie.

1 eller 2 blisterförpackningar tillsammans med medicinska instruktioner och / eller bipacksedeln placeras i en kartong.

Förvaringsförhållanden

På en plats skyddad från fukt och ljus, vid en temperatur som inte överstiger 25 ° C. Förvaras oåtkomligt för barn.

Hållbarhetstid

Använd inte efter utgångsdatumet.

Apoteks semestervillkor

Registreringsinnehavare / tillverkare

LLC NPF MATERNA MEDICA HOLDING;

Ryssland, 127473, Moskva, 3: e Samotechny per., 9.

Tel./fax: +7 (495) 684-43-33.

Adress till läkemedlets tillverkningsort

Ryssland, 454139, Chelyabinsk, ul. Buguruslan, 54.

Organisationens adress som godtar anspråk på kvaliteten på produkter från konsumenter på Republiken Vitrysslands territorium

Representativt kontor för NPF MATERNA MEDICA HOLDING LLC i Republiken Vitryssland:

220035, Minsk, Timiryazev, d. 65 B, rum 74 A.

Climaxan med klimakteriet: handlingsprincipen av icke-hormonella tabletter + recensioner av kvinnor

Den period då det reproduktiva systemet förbereder sig för att stämma kallas klimax.

Han kommer förr eller senare i varje kvinnas liv, och även om alla har liknande symtom, hanterar alla dem annorlunda..

Vissa kvinnor använder naturliga medel, andra förlitar sig mer på medicinering.

I alla fall måste du ta vissa läkemedel noggrant och först efter att ha konsulterat en läkare.

Förändringar i kroppen av en kvinna med klimakteriet

Menopauseprocessen kan pågå i 5-7 år, och symtom kan uppstå ibland och inte i uttalad form. Många upplever bara mindre obehag, sällsynta värmeväskor och svettningar. Under klimakteriet förändras en kvinnas hormonnivå, hennes reproduktiva funktion bleknar gradvis, menstruationen försvinner.

Dessa förändringar påverkar den psykologiska sidan starkt, kan orsaka allvarlig irritabilitet, depression. Många kvinnor under klimakteriet förlorar sin sexlyst på grund av en minskning av det kvinnliga hormonet. Vissa känner sig deprimerade och apatiska..

Drug Climaxan

Läkemedlet Climaxan används som lugnande medel, har en östrogenliknande effekt. Climaxan förbättrar avsevärt livskvaliteten genom att eliminera komplexa symtom hos mogna kvinnor. God effekt på den psyko-emotionella sidan, eliminerar lätt depression, apati, irritabilitet.

Läkemedlet är helt naturligt och påverkar inte den hormonella bakgrunden. Climaxan har länge funnits på marknaden för läkemedel som eliminerar symtom under klimakteriet. Jag lyckades vinna popularitet på grund av det överkomliga priset, positiva kundrecensioner och frånvaron av uppenbara biverkningar..

Om andra lugnande medel, liksom antidepressiva medel för klimakteriet, läs här.

Fördelar och nackdelar

Av fördelarna med detta verktyg kan vi skilja att det är helt naturligt. Den aktiva substansen kan snabbt ta bort irriterande symptom på klimakteriet, lugnar väl. Det påverkar inte den hormonella bakgrunden, så kvinnor kan använda den utan rädsla för biverkningar. Ett stort antal kvinnor talar om positiva resultat och bekväm användning. Av fördelarna kan man också skilja läkemedlets låga kostnader.

Många patienter som har latenta eller kroniska sjukdomar har noterat svår dåsighet och förlust av styrka efter att ha tagit läkemedlet..

Icke-hormonella tabletter: handlingsprincip

De viktigaste tre komponenterna i läkemedlet kan påverka kvinnors hälsa under klimakteriet.

Tsimifuga - förbättrar det kardiovaskulära systemet, hudtillståndet och har också en östrogenliknande effekt. Denna komponent har en psyko-emotionell effekt..

Dessutom har det en kramplösande effekt, det lindrar smärta i ländryggen särskilt bra och provocerar inte ut cancercellerna. En liten mängd av ämnet kan inte skada kroppen..

Lachezis i kompositionen normaliserar tryck och stärker kärlsystemet. Mellifika eller bingift, som kan ha en antiinflammatorisk effekt, förbättrar också tillståndet i könssystemet. Denna kombination av komponenter kan lindra klimakteriets symtom hos kvinnor.

I tabletter och granulat från Klimaksan kan komponenterna variera. För de flesta kvinnor var piller mer effektiva..

Indikationer för användning

Climaxan föreskrivs som ett effektivt botemedel mot symtom under de preklimatiska och postklimatiska perioderna, som provoseras av hormonell obalans..

Det rekommenderas för sömnstörningar (sömnlöshet), ångest, överdriven svettning, samt brott mot hjärtsystemet och högt blodtryck. Vissa läkare föreskriver ett läkemedel i förebyggande syfte under en eventuell ankomst av klimakteriet för att förbättra kroppens tillstånd och förbereda det för dramatiska förändringar.

Kontra

Kontraindikationer minimeras. Det är värt att komma ihåg att läkemedlet har laktos, därför rekommenderas inte personer med ärftlig galaktosemi eller laktosbrist att använda läkemedlet.

Användning av granulat som innehåller socker är uteslutet för kvinnor med diabetes. Användning är endast möjlig efter undersökning av läkare. Gravid och ammande för att använda läkemedlet är strängt förbjudet. Läkemedlet rekommenderas inte heller för dem som har en uttalad allergisk reaktion mot komponenterna.

Biverkningar är sällsynta, oftast uttrycks de i en svag rodnad i huden, klåda samt möjlig svullnad i ansiktet.

Strukturera

Det antas att sammansättningen av detta läkemedel är mycket exotisk. Den huvudsakliga aktiva ingrediensen är ormgiften, samt bingift och tsififuga. Olika mängder av komponentinnehåll, nämligen: 1/50 utspädd ormgift, 1/200 - tsimifuga och lahezis.

Ytterligare komponenter kan också vara olika beroende på formen för frisättning.

Dosering

Instruktionerna och rekommendationerna från läkare när de ordinerar doseringen av läkemedlet Climaxan är liknande. Under dagen måste du dricka en tablett. Ta senast 25 minuter innan du äter. Att kombinera måltider och tabletter är strängt förbjudet.

Lägg tabletten under tungan och upplös helt. Det rekommenderas inte att svälja eller tugga det. Om symptomen efter en två veckors kurs inte har försvunnit eller eventuellt intensifierats kan du öka dosen till 3-4 tabletter.

Läkare rekommenderar att du använder läkemedlet i 6 månader för att uppnå ett maximalt positivt resultat. Också en snabb undersökning av en gynekolog under behandlingen. Om du efter ett behandlingsförlopp efter en tid har symtomen återupptagit kan du ta en ytterligare kurs (endast om det inte finns några kontraindikationer).

Den granulära administrationsregimen är också ganska enkel. Granulat med vit färg ska tas två gånger om dagen för 5 granuler. Det är bäst att schemalägga en tid. Det är värt att ta dem såväl som tabletter, lägga under tungan. Undvik att tugga och svälja hela för att förhindra produktens effektivitet. Om läkemedlets effektivitet inte observeras är det värt att öka intaget upp till fyra gånger om dagen. Kursen varar 2-4 månader, beroende på symptomens komplexitet och svårighetsgrad.

Läkemedlet kan tas på andra sätt, inga negativa effekter har identifierats. Men som alla andra lugnande medel kan Climaxan orsaka dåsighet, vilket bör beaktas för kvinnor som använder bilen..

rön

Climaxan är ett homeopatiskt medel som kan lindra symtom och manifestation av klimakteriet hos kvinnor i mogen ålder. Den naturliga kompositionen lindrar irritabiliteten väl, hjälper till att hantera klimakteriet, eliminerar smärta, minskar värmevallningar och svettningar. Läkare rekommenderar ett botemedel för de som inte vill använda hormonella läkemedel. Många positiva recensioner från läkare och patienter gjorde detta verktyg mycket populärt..

CLIMAXAN HOMEOPATHIC

Klinisk och farmakologisk grupp

Aktiva ämnen

Släpp form, sammansättning och förpackning

◊ Homeopatiska resorptionstabletter med cylindrisk form med en avfasning, vit eller nästan vit.

Cimicifuga racemosa, Cimicifuga (Cimicifuga racemosa, Cimicifuga) C200
Lachesis mutus, Lachesis (Lachesis mutus, Lachesis) C50
Apis mellifica, Apis (Apis mellifica, Apis) C200

Hjälpämnen: laktos, mikrokristallin cellulosa, magnesiumstearat.

20 st. - blisterförpackning (aluminium / PVC) (1) - förpackningar av kartong.
20 st. - blisterförpackningar (aluminium / PVC) (2) - förpackningar av kartong.
20 st. - Polymerburkar (1) - Förpackningar av kartong.
30 st - Polymerburkar (1) - Förpackningar av kartong.
50 st. - Polymerburkar (1) - Förpackningar av kartong.

Instruktioner för användning av läkemedlet Klimaksan

Utvecklingen av hormonell obalans hos kvinnor börjar inte bara som ett resultat av kirurgisk ingripande, utan också i klimakteriet, som åtföljs av obehagliga symtom. Att minska symptomen och förbättra det allmänna tillståndet kan läkemedel som tillhör menopausetabletter. Detta läkemedel har en lugnande effekt, fyller på östrogenhormonbrist och förbättrar också kvinnornas psykomotiska och fysiska tillstånd.

Namn och utgivningsformer

Det homeopatiska läkemedlet Climaxan finns i två former:

 1. Climaxan tabletter som upplöses i munhålan. Varje piller har vit färg och är skapad i en cylindrisk form. Climaxan-förpackningar kan innehålla från 20 till 50 enheter: antalet tabletter beror på behandlingsperiodens längd.
 2. Climaxan i granuler är den andra formen för frisättning av läkemedlet. Små rundade granulat löses också upp i munnen och är målade vita. I många fall uppfattas granulat av kvinnor som kapslar eller drageer.

Många kvinnor är intresserade av frågan om Climaxan-kräm finns tillgänglig. För närvarande existerar inte denna form för frisläppande..

Sammansättningen av klimakteriet

Var och en av de två formerna har samma sammansättning av läkemedlet, som innehåller tre aktiva komponenter - ormgift, bi-gift, tsimitsifugi-extrakt. Alla homeopatiska komponenter har en lägsta koncentration, eftersom de kan provocera allvarliga konsekvenser om de inte är korrekt doserade.

Förutom de grundläggande elementen innehåller läkemedlet ytterligare komponenter - laktos, mikrokristallin cellulosa samt magnesium. Socker används som en ytterligare komponent i granulaten..

Vilken effekt har

Climaxan är av homeopatiskt ursprung och har därför en användbar naturlig sammansättning. Varje enskild komponent ger en gynnsam effekt på den kvinnliga kroppen:

 1. Roten till tsimitsifugi hjälper till att minska frekvensen och intensiteten hos värmevallningar och eliminerar också värmekänslan, vilket ofta oroar en kvinna med klimakteriet. Dessutom har växten en gynnsam effekt genom att minska menopausala symtom samt återställa menstruationscykeln. Komponentens huvudmål är att öka nivån av östrogenhormon, på vilket reproduktionssystemets funktion beror. Brist på kvinnligt hormon blir orsaken till obehagliga symtom, så en kvinna börjar ta hormonella läkemedel som har biverkningar. Användningen av naturliga preparat, tvärtom, provocerar inte utvecklingen av allvarliga sjukdomar, därför är det säkert.
 2. Ormgiften hjälper till att normalisera sömnen, förbättrar funktionen av det kardiovaskulära systemet och eliminerar de patologiska processerna i samband med dess funktion. Effektiva åtgärder kompletteras av en positiv effekt på obehagliga symtom: en minskning av frekvensen av värmevallningar, normalisering av svettning och lättnad av svår huvudvärk.
 3. Bifgiften förbättrar kvinnors psyko-emotionella hälsa, eliminerar det depressiva tillståndet, nervös och fysisk stress, en kraftig förändring av humör, överdriven sentimentalitet och ökar nivån av stressmotstånd. Dessutom ger komponenten smärtstillande och antiinflammatoriska effekter..

Således kan verktyget inte bara minska manifestationen av menopausala symtom, utan också förbättra patientens allmänna tillstånd.

Indikationer för användning

Användning av klimakteriet utförs i närvaro av tecken som provoceras av hormonell obalans. Dessa symtom inkluderar:

 • utveckling av sömnlöshet;
 • förekomsten av ofta huvudvärk;
 • överdriven svettning;
 • utvecklingen av depression, som åtföljs av apati;
 • ofta värmevallningar;
 • känslomässig instabilitet.

Verktyget används aktivt i form av läkemedelsbehandling för utveckling av livmoderfibroider..

Kontra

Varje läkemedel har sina egna kontraindikationer. Climaxan är förbjudet att tas av gravida flickor, kvinnor som behöver hormonersättningsterapi samt patienter som har en individuell intolerans mot kompositionen. Dessutom är läkemedlet förbjudet att användas av män och barn.

Hur man ansöker

Läkemedlets tabletter och granulat ger en liknande positiv effekt. För att eliminera klimakteriska symptom så snabbt som möjligt är det nödvändigt att välja den dosform som är lämplig för patienten att använda. Det är värt att komma ihåg att tabletternas sammansättning innehåller laktos, så patienter som har en allergisk reaktion på mjölksocker bör ta läkemedlet i granulat. Varje formulär har sina egna instruktioner för användning av Klimaksan.

tabletter

En hel pille måste placeras i munhålan och absorberas långsamt. Det är förbjudet att svälja och tugga en tablett - det beror på att Klimaksan används på fel sätt blir värdelös. Den dagliga dosen är två tabletter, som är uppdelade i två doser - på morgonen och på kvällen. Det är förbjudet att använda produkten under måltiderna, det är bäst att ta den 20 minuter före frukost eller middag.

Om de obehagliga symtomen fortsätter att besvära patienten efter två veckors användning av Climaxan, är det nödvändigt att öka dosen till 4 tabletter per dag. Den rekommenderade behandlingskursen är sex månader, sedan tar en två-månaders paus. Under kursen besöker en kvinna en läkare minst tre gånger: vid behov gör läkaren justeringar i medicinsk terapi.

granulat

Granulär form tas också två gånger om dagen - morgon och kväll. För en applikation tas inte mer än fem granulat, sedan placeras de under tungan och upplöses långsamt. Det är förbjudet att tugga, svälja, dricka med en drageevätska. Det är omöjligt att kombinera intaget av medicin och mat: annars kommer läkemedlet inte att ge en positiv effekt. Granulat tas 20 minuter före en måltid eller två timmar efter det.

Om två veckor efter att ha tagit Klimaksan 10 granulat per dag finns obehagliga symtom, ökar dosen till 15-20 granulat per dag. Behandlingsförloppet ska vara minst två månader och då är en paus obligatorisk. Upprepad läkemedelsbehandling är tillåten efter tre veckor..

Överdos

Du kan få en överdos av läkemedlet om du tar fler tabletter än vad som anges i instruktionerna. I detta fall klagar patienten på matsmältningsbesvär. För att eliminera biverkningen rekommenderas att du tar aktivt kol och tillfälligt sluta ta Klimaksan.

Interaktion med andra läkemedel

Det finns inga karakteristiska funktioner i kombination med andra läkemedel, så vi rekommenderar att Climaxan används utan hjälpmedicin.

Bieffekter

Biverkningar från att ta läkemedlet manifesteras i form av en allergisk reaktion såväl som dyspeptiska symtom.

speciella instruktioner

Innan en behandlingskurs påbörjas är det nödvändigt att studera medicininstruktionerna, där följande speciella instruktioner föreskrivs:

 • vid behov får Klimaksan tas tillsammans med andra läkemedel;
 • att ta läkemedlet är strängt förbjudet för barn;
 • att dricka Climaxan under graviditets- eller amningstiden är förbjudet eftersom läkemedlet kan påverka barnets utveckling negativt;
 • läkemedlet påverkar inte nervsystemets funktion;
 • medicinen ger en lugnande effekt, vilket hjälper till att minska koncentrationen. Denna vägledning bör beaktas för de patienter som kör bil..

Alkoholkompatibilitet

Under behandlingen är det förbjudet att dricka alkohol.

Försäljnings- och lagringsvillkor

För att köpa Climaxan på ett apotek måste du ha ett recept från en läkare. I detta fall bör särskild uppmärksamhet ägnas åt tillverkningsdatumet: läkemedlet bör göras för mer än tre år sedan. Det rekommenderas att lagra läkemedlet vid 25 grader på en torr mörk plats.

analoger

Det finns ett stort antal läkemedelsersättare. De mest populära analogerna av Klimaksan:

 • Qi-Klim finns i form av grädde och piller;
 • Klimadinon tillverkas i form av droppar som tas oralt;
 • Estrovelkapslar innehåller aktiva ingredienser samt användbara vitaminer som ger en kvinna ungdom;
 • huvudkomponenten i Klimalanin är beta-alanin;
 • Ovestin finns i form av en kräm som skapats på basis av estriol;
 • Remens finns i form av tabletter och droppar;
 • Estrogel är gelformad.

Många av analogerna har en användbar naturlig komposition, vilket gör deras användning mer effektiv..

recensioner

De flesta patienter svarar positivt på läkemedlet, eftersom det ger hög effektivitet, bekväm användning och också är överkomligt. Kvinnor noterar en förbättring av livskvaliteten, ökad effektivitet, återställande av den dagliga behandlingen samt fullständig eliminering av obehagliga symtom. Ofta på forumet kan du hitta negativa recensioner av Klimaksan, vilket beror på förekomsten av en allergisk reaktion mot läkemedlet.

läkare

Vid köp av Climaxan bör recensioner av läkare beaktas utan att misslyckas.

Soroka Oksana Sergeevna, läkare - gynekolog

Jag utesluter inte det faktum att homeopatiska medel kan ge en positiv effekt, men bara när det är lämpligt. Menopausen är ganska svår för kvinnor att tolerera och är tyvärr inte helt eliminerad. Om en kvinna lider av uttalade symtom är det nödvändigt att tillämpa hormonbehandling, som är den mest effektiva. I händelse av svag manifestation av tecken, rekommenderas det att ta klimakteriet, vilket inte skadar den kvinnliga kroppen ytterligare.

Lapin Vladimir Petrovich, läkare - gynekolog

Jag tror att alla läkemedel som ger en positiv effekt på kroppen bör användas i medicinsk terapi. Många är skeptiska till homeopatiska läkemedel och tar inte hänsyn till det faktum att de inte bara eliminerar allvarliga patologiska processer utan också förbättrar flickans allmänna tillstånd. Enligt mina observationer blev de flesta patienter när de tog läkemedlet inte bara av med obehagliga symtom, utan började också se bättre ut.

Antonova Alla Vladimirovna, läkare - gynekolog

Fördelen med homeopatiska läkemedel är att de inte provocerar utvecklingen av allvarliga komplikationer. I många fall rekommenderar jag patienter Climaxan, och i förväg ser till att det inte finns någon individuell intolerans. Till slut påminner jag alltid kvinnor om att läkemedlet kommer att vara användbart bara för dem och att det kan skada män och barn.

Kvinnor

Anastasia, 46 år gammal

Hon tog klimakteriet i början av klimakteriet. Enligt min iakttagelse är läkemedlet ett bra alternativ till hormonella läkemedel. För det första ger det också en positiv effekt, men provocerar inte bildandet av obehagliga biverkningar. På min rekommendation började en vän ta Climaxan för två veckor sedan och blev redan av med obehagliga sensationer. Jag kommer att råda detta botemedel till alla vänner som lider av klimakteriet.

Climaxan är inte det första läkemedlet som jag tog under klimakteriet, men det var han som jag kom ihåg mer än andra botemedel. Utan tvekan är det effektivt i kampen mot ihållande huvudvärk och intensiva värmevallningar. Jag var väldigt glad när en vecka efter ansökan mina hälsotillståndet märkbart förbättrades, min sunda sömn återvände och min arbetsförmåga förbättrades. Dessutom ger läkemedlet en lugnande effekt. Man märkte att hon blev lugn och balanserad.

Ekaterina, 44 år

Detta botemedel rekommenderades av mig av en behandlande gynekolog. Perioden för klimakteriet åtföljs av mindre symtom, så det finns inget behov av användning av hormonella läkemedel. Jag studerade recensionerna på kvinnors forum och drog slutsatsen att de flesta patienter var nöjda med Klimaksan. I morgon får jag det på apoteket.

Priser i Ryssland och Ukraina

Priset på Climaxan sätts till ett intervall på 100 till 170 rubel. Kostnaden för läkemedlet i Moskva är 120 rubel per paket. På ett apotek i Kiev kostar läkemedlet 30 hryvnian.

Climaxan

Indikationer för användning

Menopausalt syndrom (irritabilitet, känslomässig labilitet, sömnstörning, huvudvärk, yrsel, hjärtklappning, svettning, spolning av blod till ansiktshuden).

Grupp

Doseringsform

homeopatiska granuler, homeopatiska pastiller

Kan jag tugga, krossa eller bryta ett piller? Och om det har många komponenter? Och om det är täckt? Läs mer.

Kontra

Överkänslighet mot läkemedlets komponenter.

Hur man använder: dosering och behandlingsförlopp

Sublingually (tills helt upplöst), 15 minuter före en måltid, 5 granulat två gånger om dagen (morgon och kväll), med allvarliga symtom - 3-4 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 1-2 månader. Vid behov, genomför ett andra behandlingsförlopp med ett intervall på 2-3 veckor.

farmakologisk effekt

En komplex homeopatisk beredning, vars effekt beror på komponenterna som utgör dess sammansättning.

Bieffekter

Allergiska reaktioner på läkemedlets komponenter.

speciella instruktioner

Särskilda instruktioner för användning av Klimaksan som inte beskrivs.

Samspel

Fall av oförenlighet med andra läkemedel har ännu inte rapporterats..

Förvaringsförhållanden

På ett torrt, mörkt ställe vid en temperatur av högst 25 ° C. Förvaras oåtkomligt för barn.

Hållbarhetstid

Använd inte efter utgångsdatumet.

Apoteks semestervillkor

Frågor, svar, recensioner om läkemedlet Climaxan


Informationen är avsedd för medicinska och farmaceutiska yrkesmän. Den mest exakta informationen om läkemedlet finns i instruktionerna som är anslutna till förpackningen av tillverkaren. Ingen information publicerad på denna eller någon annan sida på vår webbplats kan ersätta en personlig överklagande till en specialist.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Varför vill du ha godis innan menstruationen

Den hormonella bakgrunden under cykeln är inte konstant. Det fysiska och psyko-emotionella tillståndet beror till stor del på den individuella reaktionen från den kvinnliga kroppen på hormonella utbrott....

Efter conization, magra varje månad

Efter conization, magra varje månadDen radikala och minst traumatiska metoden för att avlägsna patologiska neoplasmer på livmoderhalsen är koniseringsproceduren, under vilken partiell excision eller avdunstning av cellerna i detta organ sker....

Blodproppar under menstruationen: orsaker och är det alltid farligt

Hur går menstruationen?Normalt kan ett ägg ytterligare befruktning varje månad i en kvinnas kropp. Fortplantningsorganen börjar förbereda sig för en eventuell graviditet, produktionen av specifika hormoner inträffar, och som ett resultat, en förtjockning av det inre skiktet i livmodern - endometrium....