Hur länge håller ansvarsfrihet ut?

Harmonier

Födelse är en efterlängtad och mycket spännande process för alla kvinnor. Kroppen under denna period tål en mycket stor belastning. Betydande förändringar äger rum varefter en återhämtningsperiod krävs. Hur länge det kommer att hålla beror på hälsotillståndet för kvinnan i förlossningen och hur graviditeten och själva födelsen ägde rum. Oavsett om de var naturliga eller hade kejsarsnitt, en enda eller flera graviditeter var närvarande, finns det några patologier hos mamman etc. En indikator på normal återhämtning är och hur länge utskrivningen efter förlossning (lochia) varar.


Lochia vad är det?

Lochia kallas blodigt utflöde av postpartum. De består av slemhinnan i livmodern, blod, rupturerade kärl, placenta rester. De första timmarna efter födseln är de mycket rikliga och blodiga eftersom livmodern är mycket skadad under denna period. Med lochiaens längd och egenskaper kan man bestämma hur kvinnans återhämtning går. Hon är skyldig att övervaka detta själv och om det uppstår onormala, kontakta en läkare snarast. Så hur normalt ska de hålla.

Tilldelningar efter naturlig födsel

Vanligtvis återhämtar sig unga friska flickor som har fött naturligt snabbt efter förlossningen. Utsläppets varaktighet är normal 1,5 - 2 månader, plus eller minus en vecka. Naturligtvis är allt individuellt och hur mycket utflödet kommer att pågå efter förlossningen beror också på dig.

För att påskynda återställningsprocessen du behöver:
• Ammar vid behov. Vid amning utsöndras oxytocin. Detta hormon hjälper till att minska livmodern. Därför är värkande smärta under utfodring normen. Samt en ökning av urladdningsintensiteten.
• Töm urinvägarna så ofta som möjligt så att det inte finns något övertryck på livmodern.
• Att bära ett förlossningsbandage och ligga på magen hjälper livmodern att återgå till sitt normala läge och främjar passagen av lochia
• Du bör inte ta ett bad för närvarande, det finns en risk för infektion eftersom livmodern nu är precis som ett öppet sår, använd en dusch och noggrant övervaka hygien hos könsorganen..
• Använd endast födoskuddar och byt dem så ofta som möjligt. Tamponger förbjöds under första halvåret.
• Avstå från intimitet under återhämtningen.
• Lyft inte vikterna, särskilt efter kejsarsnitt, det finns risk för att den inre sömmen avviker.
• Först kan du applicera ett ispack på magen. Det hjälper till att lindra smärta och sammandrag muskler. För att göra detta är en varmvattenflaska eller en flaska insvept i en handduk lämplig. Du måste ansöka om inte längre än 5 minuter flera gånger om dagen.
• Måttlig fysisk aktivitet kommer också att vara fördelaktigt. Utomhuspromenader är perfekta..

Utsläpp efter kejsarsnitt

Om barnet dök upp med kejsarsnitt, kommer återhämtningen att ta längre tid. Detta beror på ytterligare skador. Ett snitt gjordes på livmodern, sedan suturerades det. Det återstående ärret hindrar livmodern från att snabbt återgå till sin ursprungliga storlek. Men normalt, efter 9 veckor, är livmodern helt befriad från konsekvenserna av att barnet stannar i det och återställer slemhinnan. Till skillnad från lochia, efter naturlig födelse, finns det i den första veckan mycket slem i dem och koaglar av bakat blod kan observeras, men annars är de samma.


Arten av postpartum utsläpp

Av större vikt är inte hur länge utskrivningen efter förlossningen varar, utan vilken karaktär det är. Att veta vilken lochia som ska vara hjälper dig att avgöra om återhämtningsprocessen fortsätter normalt. Om du finner avvikelser i arten av utsläpp eller obehag, buksmärta, feber, bör du definitivt rådfråga en gynekolog. Normalt bör fördelningen vara:
• De första 2-3 dagarna är rikliga röda, de bör inte ha en skarp lukt. Postpartum kuddar varar i 2 timmar. Om du måste ändra det en gång i timmen måste du kontakta en sjuksköterska.
• De kommande fem till sju dagarna med lochia har en brun nyans, eftersom blodet redan börjat koagulera och såren i livmodern att läka. Under denna period är utflödet mer som menstruationsblödning. Volymen för urladdning reduceras något. Du kan redan använda konventionella packningar.
• Under återstående tid fram till upphörandet av urladdningen har de en transparent, blodig färg, ibland slemhinnor. Intensiteten förändras ständigt, sedan stannar den helt, sedan börjar den stå ut i överflöd.


När man ska träffa en läkare

Hur länge utskrivningen kommer att pågå efter förlossningen och vilken färg de ska vara innan vi förstår att det är dags att springa till läkaren. Tecken på patologi:
• Gul purulent färg med en skarp obehaglig lukt, åtföljd av obehagliga känslor i slidan, indikerar en smittsam process.
• Den gröna färgen på utflödet, smärta i nedre del av buken, obehag i slidan, indikerar en bakteriell infektion.
• Vit curdled utsläpp med en sur lukt är ett tecken på trast. Candidiasis i sig är inte farligt, men om det inte behandlas kan komplikationer uppstå..
• Utsläppen upphörde den första veckan efter födseln. Det finns smärta i nedre del av buken, feber. Behöver akut att se en läkare. Varje temperaturökning är ett tecken på en inflammatorisk process i livmodern.
• Volymen och intensiteten minskar inte med tiden efter kejsarsnitt, detta kan hända med dålig blodkoagulation och med svaga sammandragningar i livmodern. Men orsaken kan vara skillnaden i den inre sömmen.
Det är viktigt att veta att du inte kan uthärda smärtsamma upplevelser. Om obehag inte försvinner över tid men ökar, är detta ett tecken på kränkningar i könsorganet.

När utskrivningen är klar är det dags att träffa en läkare. Du kan kontakta din gynekolog vad som intresserar dig: när du kan återuppta ett intimt liv, gå in för sport, hur du bättre kan skydda dig under amningen, om det är möjligt att besöka en bastu och ett bad. En bra specialist kommer att ge dig svar och rekommendationer..

Lochia efter förlossningen: när urladdningen slutar

I väntan på de förstfödda, undrar få av de väntande mödrarna vad som händer med deras kropp och hur länge utskrivningen efter förlossningen under amningen varar. Förutom de hormonella förändringarna i samband med produktionen av mjölk är återhämtning också nödvändig för de kvinnliga könsorganen. Vad betraktas som normen, och vad fungerar som det "första samtalet" för att besöka en gynekolog?

Postpartum urladdning under de första två timmarna

Den tidiga utskrivningen som en kvinna som har fött möten inträffar även i födelseavdelningen, där modern och den nyfödda är under de första två timmarna. Sådan urladdning anses vara acceptabel, de bör vara blodiga, mycket rikliga, men inte nå 400 ml (normen är 0,5 procent av den totala vikten för kvinnan i arbetet). För att undvika blodförlust efter förlossningen och utvecklingen av infektioner kan de applicera en iskomprimering på nedre del av buken eller tömma urinvägarna genom en kateter. Från riklig blodförlust föreskrivs ibland mediciner som kan få livmodern att dra sig samman (till exempel oxytocin).

För att upprätthålla denna tidsperiod på förlossningsavdelningen är det nödvändigt för att inte missa utvecklingen av livmodersblödning, vilket ofta orsakas av en funktionsfel i livmodern (när det inte finns några sammandragningar och musklerna är avslappnade).

Den här unga mamman tillbringar den här gången under övervakning av medicinska arbetare, så så snart en kvinna känner en blöja som blötläggs under henne, en lätt obehag och yrsel, bör du omedelbart kontakta personalen. När allt kommer omkring kan det inte förekomma smärtsamma upplevelser, och konsekvenserna blir extremt negativa.

Den första utmatningen efter födseln inkluderar också blödning i fall av brott eller otillräcklig behandling av suturen på födelseskanalvävnaden. Om du känner akut smärta eller obehag i perineum måste du inspektera slidan. Eftersom felaktig bearbetning kan leda till ett hematom och sedan till sömnadsavbrott.

Vid ett positivt resultat, när den tidiga återhämtningen är framgångsrik (det finns inga processer som beskrivs ovan), överförs modern och barnet till postpartumavdelningen.

Postpartum avdelning och möjlig utskrivning

De första veckorna med riklig vaginal urladdning är ganska normal och naturlig. Det enda ögonblicket - i varje steg är de av en annan karaktär. Dessa sekret (lochia) är först tillräckligt rikliga. Och i varje postpartumavdelning är speciella sterila blöjor designade för kvinnor. Postpartumskuddar kan vara fulla inom ett par timmar efter byte.

Lochia, liknande blod med blodproppar, luktar liknande utsläpp under menstruationen. Varje nästa dag minskar antalet, färgen rör sig närmare brunaktig. Sådan urladdning kan intensifieras på grund av rörelser eller när du klickar på buken under undersökningen. Använd köpta kuddar eller blöjor - mammaförvaltningen beslutar. Eftersom på vävnadsbasis är det lättare att förstå arten och volymen av sekretioner.

Som en förebyggande åtgärd mot möjlig patologisk blödning behöver en ung mamma:

 1. Vid den första lusten att gå på toaletten. För korrekt livmoderkontraktion bör urinering äga rum var tredje timme..
 2. Mata barnet på begäran, inte efter timmen. När barnet stimulerar bröstvårtorna, produceras oxytocin, varför musklerna i livmodern reduceras. Mindre smärta i nedre del av magen kan förekomma (liknande sammandragningar). En ökad utflödesvolym när en nyfödd kommer i kontakt med ett bröst anses vara normalt.
 3. Under perioder med vila - ligga på magen. I detta arrangemang hindrar ingenting utflödet av utsöndringar, livmodern är korrekt placerad. Detta eliminerar i sin tur risken för blödning.
 4. Om möjligt, och inte en gång om dagen, men mer - applicera en form med isbitar på området under buken. En sådan åtgärd kommer att få livmodern och blodkärlen att sammandras. Även om det för närvarande finns en uppfattning att denna åtgärd är mer benägna att orsaka cystit hos en kvinna än att dra nytta.

Medicinering (injektioner av oxytocin) under de första dagarna krävs efter en svår födelse. Men ett omedelbart besök hos läkaren behövs om en kvinna känner en kraftig ökning av urladdningen. Blödning som inträffar av många orsaker, men efter två timmar från tidpunkten för födelsen, betraktas som sent..

Det går inte att utesluta risken för blödningar på grund av försenad morkaka, såväl som möjliga blodsjukdomar. Om problemet inte diagnostiseras under graviditeten utförs behandlingen under generell anestesi med ytterligare antibakteriell terapi. Om patologi upptäcks i födelseprocessen utförs förebyggande åtgärder utan att vänta på förlossning.

De vanligaste blödningarna på grund av otillräckliga livmodersammandragningar - hypotoniska. Med en liten blodförlust injiceras ytterligare en volym vätska intravenöst, med mer riklig sekretion - plasma.

Och den omvända situationen är inte utesluten - när lochia samlas i kroppen och urladdningen stoppar. Detta kallas en lohiometer, som i ett avancerat skede kan leda till endometritis - en inflammatorisk process i livmoderslimhinna. Komplikationer behandlas med oxytocin och spasmer med No-shpa..

Höjdpunkter när du är hemma

Totalt kommer ansvarsfrihet att äga rum efter 6-7 veckor. Detta är livmoderhämtningstiden. Omedelbart efter urladdningen liknar urladdningen menstruation. Gradvis minskar volymerna, ändrar färg till ljusgul, eftersom slem kommer ut parallellt.Etter fyra veckor blir de smutsiga och senare är de nästan osynliga och liknar utflödet innan fostret föddes. Blodutflöde under amning kan avslutas mycket tidigare. Eftersom på grund av den ständiga stimuleringen av bröstet och produktionen av oxytocin, samlas livmodern snabbare. Och efter förlossning med hjälp av kejsarsnitt, tvärtom, alla processer i kroppen sker i långsam rörelse.

Hygieniska förfaranden

Överensstämmelse med renhet och dagliga hygienprocedurer kommer inte att leda till ett tidigt slutförande av utsläppet utan kommer att bidra till att undvika infektion med infektionssjukdomar. Lochia är en bekväm miljö för mikrober, så deras ansamling i perineum bör inte tillåtas. Under 1,5-2 månader, med utsöndringar, är det värt att använda sanitära postpartumskuddar eller sterila blöjor. Samtidigt byts personliga hygienprodukter med några timmar..

Använd inte klassiska tappar och doftkuddar.

Tvätt av könsorganen rekommenderas efter varje tömning och dusch dagligen. Vatten ska ha en behaglig temperatur, inte varmt. Därför kan du inte ta ett bad, eftersom det finns en hög risk för infektion. För samma ändamål rekommenderas att tvätta de yttre könsorganen med en viss rörelse - framifrån, håll handen tillbaka.

När behövs medicinsk hjälp?

Om följande situationer inträffar är det bättre att inte slösa bort tid, men kontakta en läkare omedelbart:

 1. Lukten av utsöndringar förvärrades - purulenta manifestationer och en obehaglig "älskling" indikerar förekomsten av inflammation (endometrit). På grund av detta kan kroppstemperaturen stiga något och smärta i nedre del av buken kan förekomma..
 2. Tilldelningarna blekta gradvis bort, men återupptogs oväntat i mer omfattande mängder. Eller, utsöndringar under HB under lång tid förändrar inte blodkaraktären och slutar inte. Detta kan indikera icke-borttagna delar av morkakan, vilket kommer att leda till infektion och måste tas bort.
 3. Utseendet på vit urladdning, liknande keso. Parallellt kan det åtföljas av klåda och rodnad i könsorganen - det är så trast manifesterar sig.
 4. Plötsligt och tidigt avslutande av utskrivning efter förlossning.
 5. Öppen blödning. För kraftig urladdning saknas flera packningar per timme. I detta fall måste du omedelbart ringa en ambulans.

Det kommer inte att fungera på egen hand för att eliminera sådana symtom, ofta kommer det till sjukhusvistelse. För att tillhandahålla akutvård kan en kvinna som nyligen har fött barn gå både till konsultationen och till mötesjukhuset (senast 40 dagar från leveransdatumet).

När börjar perioderna efter förlossningen

Det finns ingen specifik tidsfrist för varje kvinna. Frånvaron av menstruation är förknippad med produktionen av prolaktin, vilket undertrycker ägglossningen. Menstruationsflödet under amningen är mer eller mindre normalt efter 5-6 månader. Det är möjligt att menstruationen kan återhämta sig efter att naturlig utfodring har avslutats. Under amning kan de dessutom vara oregelbundna eller frånvarande.

Iakttagande av regler för personlig hygien, måttlig fysisk aktivitet hjälper den unga modern att återställa hälsan och förhindra utvecklingen av komplikationer. Det är värt att lyssna på dig själv genom att svara på alla förändringar i kroppen, och när de första blödningssymtomen visas, kontakta en läkare.

Arten och utseendet på utskrivningen efter förlossningen, hur mycket de går, möjliga avvikelser från normen

Efter förlossning upptäcker nyligen mamma mödrar inom några veckor könsdelning. Vanligtvis är de blodig, brunaktig eller vattnig. Utseendet på blod på linne kan skrämma, orsaka oro över förekomsten av livmodersblödning efter förlossningen. Är det värt att oroa sig för en mamma som efter uppkomsten av barnet märkte ovanlig vaginal urladdning? Tänk på omständigheterna under vilka ett sådant fenomen erkänns av läkare som normen och hur länge utskrivningen efter förlossningen.

Orsaker till utskrivning av kvinnor efter förlossningen

Blödning efter förlossning har fått namnet "Lochia". Tilldelningar efter födelsen av ett barn inträffar inte bara hos kvinnor som har fött på ett naturligt sätt, utan också hos dem som har fått kejsarsnitt..

Varför visas ansvarsfrihet? För att besvara denna fråga är det nödvändigt att förstå vad som händer med livmodern efter att barnet föddes.

Trots att barnet redan är i händerna på en barnmorska fortsätter processen, som kallas postpartum, för kvinnan. Livmodern lämnar livmodern.

Morkakan består av flera lager, den första bildas från livmoderns livmodern och kallas det basala decidualmembranet. Det penetreras av blodkärl och inkluderar spår fyllda med moderblod. På grund av det faktum att artärerna och kapillärerna hos modern och fostret kommer ut i moderkakan inträffar diffusion mellan de två blodflödena, och barnet får de näringsämnen som han behöver.

När morkakan bryter bort från livmoderväggen och kommer ut, liknar organets yta ett öppet sår. Blod flödar från gapande kärl, särskilt intensivt under de första minuterna efter förlossningen.

Efter en tid börjar orgelet krympa, minska och nå sin ursprungliga storlek. Detta fenomen kallas involution. Under sammandragningen skär musklerna blodkärlen, vilket hjälper till att stoppa blödning efter födseln, läka sår och stoppa lochia. Enskilda faktorer påverkar hur snabbt livmodern krymper till sin ursprungliga storlek..

Färg och andra egenskaper hos normala sekretioner

Vad ska vara normal utskrivning omedelbart efter födseln? Färgen bör gradvis förändras från blodröd till vitaktig och transparent:

 1. Blodigt urladdning omedelbart efter födseln (se också: varför brun urladdning kan förekomma en månad efter födseln?). Detta beror på det faktum att de blodkärl som skadats under separationen av moderkakan inte hade tid att dra åt, och nästan rent blod släpps från kvinnans vagina efter förlossningen, så om det blödar är detta normalt. Det är nödvändigt att fylla i förväg med kuddar avsedda för riklig menstruation eller för urologiska patienter. Läkare förbjuder användning av tamponger och menstruationskoppar.
 2. Inom en vecka efter att barnets uppträdande förvandlas den skarlakansröda lochiaen efter födelsen till brun eller brun. Blodproppar kan blandas med utsöndringar även efter 5-6 dagar efter graviditeten.
 3. I slutet av veckan blir utskrivningen efter förlossningen gulaktig. Vätskan liknar en sackaros som strömmar från små sår under läkning. Denna kolonifärg beror på innehållet av lymfocyter och leukocyter i dem, vilket bidrar till återställandet av sönderrivna kärl i livmodern.
 4. Gradvis får urladdningen en slemkonsistens eller blir transparent. Detta är ett tecken på att regenereringen av livmoderns inre foder var framgångsrik och att lochia efter förlossning ersattes av vaginal urladdning.

Hur länge kan normalt utsläpp pågå??

Läkare delar upp postpartum-perioden i följande steg:

 • tidigt - de första 2-3 timmarna efter förlossningen;
 • sent - varar upp till 8 veckor.

I början av postpartum perioden är mamman som födde fortfarande i förlossningsrummet. Under denna period observeras den mest aktiva blödningen. Hur mycket blod förlorar en kvinna? Cirka 400 ml. Barnmorskan övervakar noggrant kvinnan i förlossningen för att snabbt märka patologisk blödning efter förlossningen, vilket är ett symptom på hypotoni, trauma och rivning..

Hur mycket lochia går efter födseln? Varaktighet beror på storleken på livmodern, vilket, genom att förkorta, hjälper till att dra åt såren. Livmodern minskar med cirka 1 cm per dag. På barnets födelsedag palperas organets botten vid mitten av buken, efter 3-4 dagar finns den i mitten mellan naveln och slidan. Efter 9-10 dagar är livmodern på en höjd av 1-2 cm från slidan. Om organet väger cirka 1 kg under de sista dagarna av graviditeten, kommer det efter utgången av postpartumperioden att returnera den ursprungliga vikten på 70 g.

På den 9-10: e dagen, när livmodern nästan återvänt till sitt ursprungliga tillstånd, blir urladdningen knapp och orsakar inte allvarligt obehag. Efter förlossningen kan lochia sluta helt på en månad.

Hur lång tid tar Lochia efter förlossningen till följd av operationen? Efter kejsarsnitt varar lochia som regel längre än under naturlig förlossning (för mer information, se: hur länge varar fördelningen efter kejsarsnitt?). Alla kirurgiska ingrepp är stress för människokroppen, och rehabilitering efter det är svårare. Hur lång tid tar det efter förlossningen att stoppa allt detta? Cirka 8 veckor. Under den första månaden efter födseln är lochia vanligtvis mer omfattande.

Beror varaktigheten på utsläppet av typen av utfodring?

Hur länge varar detta symptom efter utseendet på den nyfödda om mor matar med bröstmjölk? Vid amning är utsläppet snabbare än om kvinnan som födde matar barnet med blandningar.

Mjölk förekommer i en kvinnas bröstkörtlar under påverkan av oxytocin. Det produceras på grund av barnets sugande rörelser - hjärnan får en signal, och hypofysen börjar producera ett hormon som får myoepitelceller att sammandras och skjuter mjölk till bröstvårtan.

Oxytocin har en liknande effekt på livmodern. Under påverkan av detta hormon samlas livmodermusklerna kraftigare, vilket innebär att involvering, och därmed läkning, sker snabbare. Om modern snabbt vill genomgå rehabilitering efter förlossningen, bör hon mata den nyfödda med mjölk. Hur länge ska lochia gå med amning, och hur snabbt slutar de? Detta är en individuell process, men vissa kvinnor rapporterar avslut i slutet av månaden..

Patologisk urladdning och tillhörande symtom

Vad ska jag göra om en månad efter att föds blod återflödar eller om lochia inte slutar ens efter 3 månader? Detta indikerar förekomsten av avvikelser i livmoderns inblandning. Hur kan man fastställa att rehabilitering efter födseln är nedsatt? Först av allt är det nödvändigt att uppmärksamma urladdningens art, deras färg och lukt.

Hur man fastställer närvaron av en sjukdom med färgen på Lochia visas i tabellen:

FärgAndra symtomMöjliga sjukdomar
Rött, blodigt eller brunt 1-2 månader efter barnets födelseRitning, värkande känslor i nedre del av buken.Endometrios - tillväxten av endometrium utanför livmodern. Myom är en godartad tumör i myometrium. Polypper - utväxt på pedikeln som kan tränga in i slidan genom livmoderhalskanalen och ibland degenereras till cancerformiga tumörer. Orsaken kan dock vara början av menstruation, hos kvinnor som vägrar att amma kan menstruationscykeln börja omedelbart efter förlossningen.
Ljusröd eller rosaAkut smärta i nedre del av buken.Skador under förlossning, divergens i suturer, livmoderhalscancer, polypper.
LjusgulKlåda, dålig lukt, feber.Endometritis - en inflammatorisk process i livmoderns endometrium.
GrönKlåda, brinnande, obehaglig lukt, skummande utsläpp.Infektion av livmodern, slidan eller äggledarna. Bakteriell vaginos - på grund av hormonella fluktuationer inträffar en förändring i pH i slidan, vilket orsakar hämning av gynnsamma bakterier och tillväxten av patogen mikroflora. Gonoré och klamydia - sexuellt överförda sjukdomar.
VitKlåda, brännande, sur lukt, flagnande konsistens.Thrush är en infektion orsakad av Candida-svampar. De finns ständigt i slidan och börjar multiplicera med svängningar i hormoner eller minskad immunitet..

Oavsett i vilket skede de dök upp, är purulent ansvarsfrihet ett tillfälle att omedelbart boka tid hos en gynekolog. Oftast åtföljs de av trötthet, huvudvärk, trötthet, feber. Pus kan vara ett symptom på salpingoophoritis. Detta är inflammation i hängorna, som utvecklas på grund av inträde i äggledarna och äggstockarna av staphillococci, streptococci, gonococci. Hur den patologiska urladdningen ser ut kan ses på fotot.

Slemhinnor är normen, särskilt vid 3-4 veckor. De indikerar patologi om de går för mycket eller visas i en tid då det fortfarande finns blod.

Vad ska man göra om lochia plötsligt slutade för tidigt? Detta indikerar närvaron av lohiometrar. Med denna sjukdom kan lochia inte lämna livmodern av följande skäl:

 • blockering av livmoderhalskanalen;
 • kink i livmodern;
 • svag organskontraktion.

Varje avvikelse från normala värden när det gäller färg, lukt, konsistens är ett tillfälle att konsultera en läkare. Försumma inte varningsskyltarna, de kan vara symtom på farliga sjukdomar..

Funktioner av hygien under postpartum perioden

Om de hygieniska reglerna under rehabiliteringsperioden efter förlossningen berättar läkaren som ledde graviditeten och födde när kvinnan i förlossningen fortfarande är på sjukhuset. Några rekommendationer om hur man korrekt övervakar vulva och perineums renhet för att undvika infektion:

 1. Under Lochia är det nödvändigt att använda packningar. Tamponger och menstruationskoppar bidrar till reproduktion av patogen mikroflora och stagnation av sekret. På apotek kan du köpa postpartumskuddar, men om urladdningen är riklig kan du använda blöjor med ett absorberande skikt. Med smala lochia är de vanliga åtgärderna för menstruation lämpliga.
 2. Du måste tvätta minst två gånger om dagen. Använd inte tvål för ofta. Det är nödvändigt att tvätta i duschen, inte i badet. Du kan inte ligga i varmt vatten på länge, det kan påverka återställningen av vaskulär integritet och orsaka riklig blödning. Under tvätt måste du göra rörelser från fram till bak, från vagina till anus. Om du gör det motsatta kan tarmmikroflora komma in i slidan, vilket kommer att orsaka inflammation.
 3. Om en kvinna har sömmar, måste de behandlas regelbundet. För detta är antiseptiska läkemedel lämpliga - en lösning av kaliumpermanganat eller furatsilina.

Om du följer hygienreglerna ska du observera urladdningens natur och risken för infektion kan minimeras. Varje sjukdom är lättare att behandla i början än i försummat tillstånd..

Hur länge tar Lochia efter förlossningen

Den oundvikliga lochia efter förlossning är sårutflöde från livmodern. Efter graviditeten återställs den kvinnliga kroppen och de skadade väggarna i livmodern läker. Som ett resultat börjar organet återhämta sig och blir i storlek detsamma som före graviditeten. Dess övre yta läker, och fästområdet hos vaginalväggen med morkakan försenas. Således är orsaken till suckers som dök upp efter förlossningen:

 • återställande av livmoderhålan;
 • rengöring av membranen.

Livmodern träder ihop och kastar ut vävnader som är onödiga för den, som har blivit giftiga. Utsläppen liknar menstruationen men består av andra ämnen. Det här är rester av livmoderns foder, korsbenet, placenta-rester, slem från livmoderhalskanalen, blod.

Omedelbart efter leveransen täcker ett stort sår hela livmoderytan. Därför kan blodproppar och blod frigöras. Det är inte värt att oroa sig, för på detta sätt städar kroppen sig själv och regenererar sig själv.

Det spelar ingen roll hur mycket tid efter att födelsen lochia kommer att pågå. Under hela perioden måste en kvinna noggrant övervaka deras konsistens och färg, eftersom detta är det enda sättet att spåra återställningen av livmodern och hela kroppen. Ta också reda på vad du ska ta med dig till sjukhuset och vad som är amniotomi.

Om lochia skiljer sig från de som borde vara normala, indikerar detta komplikationer efter födseln. Ja, kvinnan är på sjukhuset de första dagarna efter födseln, så läkarna övervakar varaktigheten på fånget. Men sedan släpps hon hem, så hon måste självständigt övervaka urladdningens natur.

Normalt observeras postpartum lochia i 6-8 veckor. Toleranser - 5-9 veckor. Annars måste du träffa en läkare. Du kan se bilderna på Lochia för att veta hur de ser ut efter förlossningen.

Uterus återhämtningstid

Vi fick reda på hur mycket i genomsnitt tiden går lochia efter förra födelsen, men de finns i flera sorter. Deras längd beror också på det..

De förekommer i läkningsprocessen på livmoderns inre yta

Den aktiva fasen varar i cirka tre veckor. Under denna tid, flera typer av urladdning.

 1. Reds. Gå ungefär 3-4 dagar efter att barnet föddes. De orsakar obehag för en kvinna eftersom de är väldigt rikliga. Färgen på urladdningen är ljusröd, eftersom ett stort antal röda blodkroppar - röda blodkroppar - finns i resterna av icke-livskraftiga vävnader. Bruna blodproppar kan också släppas. Tilldelningarna bör upphöra på dag 4. I detta fall byter en kvinna en packning per timme. Om du måste byta ofta måste du ringa en läkare. Efter att ha födt, rådar gynekologen vanligtvis kvinnan om hur mycket tid lochia tar, så det är inte svårt för den väntande modernen att navigera.
 2. Serös. De varar från 4 till 10 dagar och är inte så rikliga som de röda. Färgen på urladdningen är rosa-brun eller brun, eftersom ett stort antal leukocyter finns i de utsöndrade ämnena. Vanligtvis visas röda blodproppar inte längre, och endast sackaros-serös utsläpp observeras.
 3. Vit. De orsakar inte obehag för kvinnor och varar i 20 dagar. Normalt bör urladdningen ske utan blodiga koagler, en skarp lukt. De är gulaktiga eller vitfärgade, nästan genomskinliga, smutsiga..

Om du efter förlossningen vet hur länge lochia kommer att gå ut, kommer du omedelbart att förstå när du behöver kontakta en specialist för att få hjälp. Volymen av utsöndringar börjar minska med tiden och redan vid 3 veckor orsakar de inte obehag, därför är de nästan omöjliga och mycket små i volym. Vanligtvis frigörs den sjätte veckan slem med blodiga impregneringar från livmoderhalsen, kroppen återställer sin vila. Samtidigt beror inte längden på utskrivningen om din första graviditet eller den andra.

Vid komplikationer, kontakta en läkare

När man ska träffa en läkare

Om du med säkerhet vet när tilldelningen av lochia ska upphöra, kommer det att vara lättare att spåra eventuella kränkningar. Boka tid hos läkaren i följande fall.

 1. Tilldelningarna varar för länge eller antalet har blivit ganska stort. Sådan blödning är möjlig på grund av att delar av morkakan förblir i livmodern, så att den inte kan dras normalt. I det här fallet måste kvinnan ta bort den återstående moderkakan på sjukhuset. Förfarandet är smärtfritt på grund av intravenös anestesi.
 2. Blodutflödet har slutat, även om du vet exakt hur många dagar efter den sista födelsen lochia bör gå. Att stoppa urladdningen indikerar en möjlig ansamling av lochia i livmoderhålet. Om de inte tas bort finns det risk för att utveckla endometrit..

Endometritis utvecklas om lochia utsöndras med pus och efter en förlossning och har en obehaglig, skarp lukt. En kvinna märker en försämring av välbefinnandet:

 • nedre buken gör ont;
 • temperaturen stiger.

I detta fall måste du snarast ringa en specialist eller ringa ambulans. Ibland uppträder ostliknande urladdning från slidan. Detta kan indikera uppkomsten av candidiasis. Om du inte läker det finns det risk att utveckla en svår infektion.

Det spelar ingen roll hur lång tid lochia går efter den första eller andra födelsen. Om svår blödning inträffar, ska du omedelbart ringa ambulans. I det här fallet visas kvinnan på sjukhusvistelse.

Endast noggrann uppmärksamhet på din hälsa, övervakning av sekret och snabbt svar på deras förändring hjälper till att undvika allvarliga komplikationer. Det är bättre att spela det säkert och konsultera en läkare igen än att behandlas för obehagliga sår.

Ignorera inte hygienreglerna, som är särskilt viktiga för att framgångsrikt slutförda postpartumperioden.

Om återfall uppstår

Ibland händer det också att Lochia först slutade efter förlossningen och sedan började igen. Om det efter två månader sker skarlakansröd ur vagina, kan orsaken vara:

 • återställande av menstruationscykeln;
 • sömmarbrott efter stark känslomässig eller fysisk ansträngning.

Rekommendera att köpa hygienprodukter med en jämn ovävd yta

När du vet hur länge efter den sista födelsen Lochia kan gå, men plötsligt kommer de tillbaka efter 2-3 månader, måste du titta på deras natur. Ibland kommer resterna av moderkakan eller endometrium ut på detta sätt. Om urladdningen är mörk i färg med koagler, men utan pus och en skarp lugn lukt, bör allt sluta utan komplikationer.

Det spelar ingen roll hur lång tid lochia lämnar efter ett barns födelse. Om du har ersatt ett av dessa symtom måste du genomgå en undersökning. Det är troligt att du har startat den inflammatoriska processen. Han behandlas antingen med curettage eller antibiotika. Ta reda på om ett lavemang är nödvändigt före förlossningen.

Dessutom, när urladdningen passerar och sedan inträffar igen, finns det risk för att utveckla en inflammatorisk process i livmodern. Endast en läkare hjälper dig här. Han kommer att genomföra en undersökning och ta reda på orsaken till vad som hände. Du kan ha en ny menstruationscykel. Men i värsta fall krävs medicinsk intervention.

Om författaren: Olga Borovikova

Tilldelningar efter förlossning (lochia): norm och patologi

Den första dagen efter förlossningen upplever de flesta mödrar livmodersblödning som en självklarhet, men en vecka eller två går, och frågor börjar dyka upp. Och varför är det någon slags gul? Är det normalt när det luktar så? När slutar allt? Är det fortfarande ansvarsfrihet efter födseln, eller är det redan menstruation? Sorterade ut tillsammans!

Vad är lochia

Lochia fick sitt namn, lite roligt för det ryska örat, från det grekiska λοχεια - förlossning. Utåt liknar de ibland menstruationsflödet, men i själva verket är det inte så: allt som kan dröja där från graviditetsmomentet "evakueras" från livmodern. Det vill säga, det är inte bara blod och livmoders foder (inre skiktet) utan också placentaceller, resterna av membranen och fostervatten, och så vidare.

Spotting: upp till fem dagar efter födseln

Under graviditeten är livmodern fylld med blod, som en svamp. Under förlossningen börjar den dra sig samman (du måste "skjuta ut" barnet) och denna komprimeringsprocess fortsätter efter förlossningen. Blod rinner från det, som vatten från en våt svamp, om du pressar det i en knytnäve.

Naturligtvis är det viktigt att minska blodförlusten: för detta ändamål placeras en urinblåsan på magen hos en nyfödd kvinna (kapillärer drabbas, blödningen slutar under verkan av en förkylning), om denna åtgärd inte hjälper, en injektion av hormonet oxytocin (orsakar en livmodersspasm som liknar en förvrängning och liten blodkärl är klämd). En sådan intervention bör inte betraktas som överdriven och onaturlig: oxytocin är vårt eget hormon, som frisätts aktivt under förlossningen och under amningen. Men om det finns ett misslyckande och det finns lite "internt" oxytocin, är det fullt möjligt att fylla på sina reserver "från utsidan".

Fans av naturlig förlossning bör uppmärksamma det faktum att i quackery var olika växtbaserade beredningar för att minska livmodern och minska livmodersblödningen mycket vanliga, så att våra förfäder inte gav allt till naturen. Men naturligtvis är moderna mediciner mer exakta och effektiva..

Hur ser lochia ut: blodig utflöde med blodproppar, den första dagen - ljus skarlagen.

Vad är mängden ansvarsfrihet: en kvinna kan omedelbart efter födseln tappa upp till en halv liter blod.

När du ska börja oroa dig: om du måste byta mer än en maxi pad per timme, måste du informera din läkare eller, om du redan är hemma, ringa en ambulans. Du bör också rådfråga en läkare om urladdningen plötsligt slutar (det innebär att en stor blodpropp har täppt livmoderhalsen och allt utsläpp kvarstår).

Vad du ska göra: observera personlig hygien och övervaka snabb tömning av tarmen och urinblåsan. När livmodern minskar kraftigt efter förlossningen är både tarmarna och urinblåsan i en "ovanligt" stor volym, och en kvinna kanske inte känner att de är fulla. Under tiden kan en överflödande urinblåsan pressa livmodern och störa dess effektiva rengöring..

Brunaktig (brun) urladdning: upp till två veckor efter födseln

Gradvis förändras urladdningens natur: från skarlagen, blodig, blir den brunaktig. I allmänhet liknar denna period, vad gäller överflöd och urladdningens karaktär, menstruation, och detta är inte av misstag. Det finns en återställning av det inre skiktet i livmodern, som i slutet av menstruationscykeln, så att urladdningen huvudsakligen är döende celler i livmoderhudens endometrium.

Hur ser lochia ut: brun eller brunaktig utflöde, ibland med koagel som liknar menstruationen.

Hur mycket urladdning: hur under din vanliga menstruation.

När börjar man oroa sig: om plötsligt urladdningens natur förändras - blir de återigen riklig och blodig, eller orsakar klåda, brännande och luktande obehagliga. Att stoppa urladdningen i detta skede är inte heller normen! Troligtvis har en stor blodpropp täppt liv i livmoderhalsen och suckarna sönderdelas i dess hålighet.

Vad du ska göra: observera personlig hygien och, som om detta inte är önskvärt, föredra kuddar snarare än tamponger. Yttersidan av livmodern är nu mycket sårbar och öppen för infektioner, vilket skapar en stängd miljö kan bidra till inflammation..

Gulaktigt utsläpp: upp till fyra veckor efter födseln

Urladdningen ljusnar gradvis och blir gulaktig. De är mindre rikliga än med menstruation, men mer rikliga än den dagliga utsöndringen av en frisk kvinna. Det finns få röda blodkroppar (röda blodkroppar) i dessa utsöndringar, främst vita blodkroppar: livmoderns yta läker, så sammansättningen av sekretionerna liknar serös gummi.

Hur ser lochia ut: slemvis viskös gulaktig urladdning.

Vad är mängden urladdning: du använder packning med minimikapacitet.

När börjar man oroa sig: om plötsligt urladdningens natur förändras - de orsakar klåda, brännande, luktar obehagligt.

Vad du ska göra: observera personlig hygien.

Vitaktig ansvarsfrihet: upp till 40 dagar efter födseln

Gradvis blir urladdningen mer lätt, genomskinlig och knapp, och under den femte eller sjätte veckan efter förlossningen liknar de transparent slem. Sammansättningen av sekretionerna är vita blodkroppar, epitelceller, till och med fett. En gradvis minskning i volym indikerar det. Att processen för livmoderhämtning slutar framgångsrikt.

Hur ser lochia ut: transparent, ibland något gulaktigt slem.

Vad är mängden urladdning: du använder dagliga kuddar (glöm inte att de måste bytas varannan timme, även om de verkar torra!)

När börjar man oroa sig: om plötsligt urladdningens karaktär förändras - blir de återigen rikliga och brunaktiga. Nej, det här blödar inte, men troligen har din menstruationscykel återhämtat sig. Kanske kommer den första menstruationen efter förlossningen inte att vara som vanlig menstruation: den blir sämre, kortare (eller omvänt längre) än vanligt, men du måste förstå att du kan bli gravid igen, och om detta är en oönskad utveckling av händelser, ta hand om preventivmedel.

Vad du ska göra: om något går ”utanför schemat” - se till att kontakta din läkare!

Lochia efter kejsarsnitt

Efter kejsarsnitt liknar utflödet det efter en naturlig födsel, med ett undantag: de håller längre. Eftersom livmodern inte genomgick en cykel med sammandragningar som naturligt avbryter kapillärblodtillförseln, kan lochia sticker ut i sex eller till och med tio veckor. Efter kirurgisk förlossning förskrivs kvinnor i förlossning ofta oxytocin och olika fysioterapiförfaranden som bidrar till livmoderkontraktion efter födseln.

Var noga med att se till att fläckarna inte varar mer än en vecka. Indirekta tecken på överdriven blodförlust: svaghet, yrsel, känsla av överhängande besvämning.

Hur ser lochia ut: perioden med brunaktig urladdning varar längre - tre eller till och med fyra veckor.

Vad är mängden utsläpp: brunaktig urladdning är mindre rik än under normal menstruation.

När börjar du oroa dig: om fläcken varar mer än en vecka efter förlossningen, eller om du känner symtom på ökad blodförlust - svaghet, yrsel.

Vad du ska göra: observera personlig hygien.

Hur mycket ansvarsfrihet är och vad som ska vara?

Många unga mödrar är intresserade av vad som ska vara ansvarsfrihet efter förlossningen. Vad anses normen och vilka tecken kräver ett brådskande tilltalande till specialister? Den här artikeln behandlar svaren på dessa frågor..

Varför postpartum-urladdning inträffar?

Under graviditeten bildas ett nytt organ - moderkakan. Morkakan är fäst vid livmodern i livmodern och bildar vanliga kärl med den. På grund av dessa kärl får barnet de nödvändiga näringsämnena under hela perioden av intrauterin utveckling.

Efter att barnet är fött bryter morkaken bort från livmoderväggen. Som ett resultat förblir ganska stora fartyg öppna. Det finns svår blödning som kommer att pågå i två eller tre dagar. Denna typ av urladdning kallas lochia. Efter födseln tränger livmodern snabbt ihop, så kärlen komprimeras gradvis av muskelfibrer, och urladdningen försvinner.

Lochia består av blodceller, såväl som plasma, slem och epitelceller som foder livmodern.

Lochia efter förlossning har sina egna egenskaper vid varje rehabiliteringsstadium. Om utskrivningen inte är normal, bör läkare vara försiktiga och göra ytterligare undersökningar..

Den första postpartum-urladdningen kallas rent blod, för externt ser de ut exakt så. Och detta är helt normalt. Deras varaktighet är ungefär 2-3 dagar. Efterföljande urladdning är långt ifrån den klassiska förståelsen av blödning.

Vad bör vara ansvarsfrihet efter förlossningen

 • 2-3 dagar efter födseln. Tilldelningar efter förlossningen är ljusröd, riklig, normal läggning räcker inte.
 • Under den första veckan efter födseln. De har en rödbrun, mörk färg.
 • Från 1-6 veckor efter födseln. Bruna val ändrar färg till solbränna.
 • 6-8 veckor efter födseln. Färgen på urladdningen blir beige, vitgul, gulaktig eller ljus

Tidig postpartum

Under de första två till fyra timmarna efter födseln bör en kvinna vara under övervakning av läkare och sjuksköterskor. Detta beror på det faktum att som ett resultat av en kränkning av livmodermuskulaturens kontraktila förmåga kan uppstå allvarliga blödningar som hotar en ung mors liv. Sådana blödningar kallas hypotoniska, de utvecklas på grund av avslappning av livmodermusklerna. Det är därför som kvinnor omedelbart efter förlossningen stannar kvar i födelseblocken ett tag.

Efter förlossningen släpps normalt blod ganska intensivt, medan den totala volymen av sekretion inte bör överstiga 400 ml. Trots den ganska imponerande mängden blod som utsöndras känner kvinnor sig normala. Det är riktigt svår svaghet och yrsel kan observeras, vilket anses vara normen..

För att undvika ökad blödning, som är livshotande, genomgår kvinnor som nyligen har fött kvinnor på avdelningen sådana förfaranden:

 1. En speciell kateter placeras för att helt tömma urinblåsan..
 2. Sätt ett ispack på magen.
 3. Intravenöst administrerade läkemedel som förbättrar livmoderns kontraktila aktivitet.

En kvinna bör vara uppmärksam på sitt tillstånd: de första timmarna efter födseln är särskilt farliga, kan ganska massiva blödningar utvecklas. Om du känner att blöjan är helt mättad med blod, känner du smärta eller svår svaghet, meddela avdelningen omedelbart.

Läkaren efter förlossningen bör undersöka de yttre könsorganen. Om en kvinna hade tårar som inte sys noggrant nog, kommer blod att samlas i vävnaderna. I sådana fall är det brådskande att öppna hematom, tömma det och sy igen skadad vävnad.

Utsläpp några dagar efter födseln

De tre första dagarna efter förlossningen bör lochia tilldelas ganska rikligt, om än i mindre utsträckning än på födelseavdelningen: dynan är som regel helt mättad på två timmar.

Utsläpp under denna period liknar menstruationen: koagler finns i dem, de har en karakteristisk lukt. Under rörelser, såsom promenader, blir urladdningen mer intensiv.

Tror dock inte att faran har gått: ibland kan blödningen börja flera dagar efter födseln. För att undvika detta bör du följa de enkla rekommendationerna:

 • töm urinblåsan i tid. En kvinna måste besöka toaletten minst en gång var tredje timme. En överflödande urinblåsa förhindrar att livmodern tränger samman korrekt;
 • mata barnet på begäran. Vid matning kan en kvinna känna ganska intensiv smärta i nedre del av buken. Du bör inte vara rädd för detta: ett sådant fenomen är helt normalt. Obehag i samband med ökade sammandragningar av livmodern;
 • vila så ofta som möjligt medan du ligger på magen. Efter förlossningen försvagas magmusklerna, vilket resulterar i att livmodern avviker tillbaka och utloppet av lochia störs;
 • applicera ispaket på magen flera gånger om dagen.

Om födelsen var svår eller livmodern var för lång, kan läkaren förskriva en intramuskulär injektion av oxytocin.

Blödning efter födseln

Den så kallade sena postpartumblödningen kan uppstå av flera orsaker. Om till exempel morkakan inte helt har uppstått, kan blödningen börja två till tre dagar efter att barnet föddes. Läkaren kan avgöra om moderkakan förblir i livmodern under en ultraljudssökning. Detta kommer att kräva operation under generell anestesi: läkare kommer att behöva rengöra livmodern och kauterisera blodkärlen.

Ibland kan blödningar orsakas av blödningsstörningar. Att stoppa sådana blödningar är inte lätt nog, så det är viktigt att undvika deras utveckling. Som regel är kvinnor medvetna om förekomsten av sjukdomar som leder till blödningsstörningar och informerar läkaren om dem i förväg.

Oftast beror blödningen på att musklerna i livmodern inte dras tillräckligt intensivt. Huvudfaren är att en kvinna förlorar en stor mängd blod utan att uppleva smärta. För att eliminera sådana blödningar introduceras speciella läkemedel som gör livmodern kontrakterad mer intensivt. Vid allvarlig blodförlust rekommenderas en överföring av blod och dess preparat.

Fullständig upphörande av sekretioner hotar hälsan inte mindre än intensiv blödning. Om utflödet av utsöndringar av någon anledning försämras förblir lochiana i livmoderhålet. Anhopningen av lochia måste elimineras i tid, annars kan allvarliga inflammatoriska processer börja i livmodern, vilket kan leda till infertilitet.

Postpartum utskrivning efter utskrivning från sjukhuset

Under minst två månader efter födseln fortsätter utskrivningen. Naturligtvis minskar deras volym gradvis. Till exempel, en vecka efter födseln liknar utskrivningen den vanliga menstruationen. Dessutom minskar deras volym varje dag. Dessutom förändrar urladdningen färg: om de till en början är röd eller brunaktig, sedan lyser de efter ett par veckor efter att de föddes och får en gulaktig nyans.

Hos kvinnor som ammar ett barn upphör utflödet på kortare tid än hos mödrar som föredrar konstgjord matning. På grund av oxytocin frisatt under utfodring kan paroxysmal smärta i nedre del av magen kännas, som försvinner spårbart några dagar efter utskrivning från sjukhuset.

Om kraftig blödning inträffar, ring omedelbart en läkare..

Symtom på inflammatoriska processer

Om en kvinna, efter att ha utskrivits från modersjukhuset, inte noggrant övervakar hennes hygien eller börjar ha sex för tidigt, kan hon utveckla inflammation. Den inflammatoriska processen bör misstänkas om:

 1. Urladdningen har en grönaktig nyans.
 2. De blev mer flytande och rikliga..
 3. Utsläppet har en obehaglig lukt.
 4. En kvinna besväras av obehagliga känslor i nedre del av buken, feber, svaghet och frossa.

Om du märker sådana symtom måste du snarast kontakta en läkare: inflammation i livmodern kan leda till svårigheter med att följa efterföljande graviditeter och till och med infertilitet..

För att undvika utvecklingen av den inflammatoriska processen, efter att ha återvänt från sjukhuset, måste en kvinna följa dessa rekommendationer:

 • noggrant övervaka hygien: tvätta dagligen och byt dynor så ofta som möjligt (var 2-3: e timme);
 • Överhett inte magen, det vill säga inte ta ett bad;
 • leva ett sexliv endast efter fullständig upphörande av sekretioner;
 • det är förbjudet att dussa: på detta sätt kan du ange patogener i slidan;
 • Använd inte tappar som stör den normala frisättningsprocessen. Dessutom blir tamponger, mättade med sekret, en utmärkt miljö för utveckling av patogener, vilket kan provocera inflammation.

Dåligt utflöde efter förlossningen

En av kännetecknen för sådana sekret är lukten. Normalt utsläpp efter födseln luktar blod. Detta är inte förvånande, eftersom deras huvudkomponent är blod. Efter 7 dagar, efter utsläpp av skarlakansröd och brun, får lukten en känsla av charm.

En obehaglig lukt borde vara alarmerande eftersom det är en konsekvens av förekomsten av hälsoproblem. Kvinnor karaktäriserar det annorlunda: "Fishy smell", "smell of rot", "Stink". Detta är ett ganska oroande symptom. Även om urladdningen har en lätt skugga, men luktar dåligt, bör du gå till läkarmötet.

Grön urladdning efter förlossningen

Om utskrivningen efter 2 månader efter födseln blir grön är kroppen tydligt nedsatt. Grön urladdning efter förlossningen är långt ifrån normal. Grönt indikerar närvaron av en bakteriell infektion i livmodern eller vagina. Det är mycket viktigt att starta behandlingen omedelbart. Annars finns det en sannolikhet för att utveckla endometrit. Som ett resultat av sjukdomsförloppet blir livmoderns inre foder inflammerad.

Grönt utsläpp efter födseln är karakteristiskt för följande sjukdomar:

Dessutom får utsläppet efter förlossningen en grön färg med trikomoniasis. Trichomonas slår sig ner i slidan. Om sjukdomen inte behandlas kommer infektionen att stiga högre med tiden..

Primära symtom på trikomoniasis:

 • Skumutsläpp
 • Grön färg
 • Klåda
 • Irritation
 • Brinnande

I vissa fall observeras rodnad i slemhinnorna. Med omedelbar behandling kan sjukdomen hanteras ganska snabbt och förhindra att infektionen sprider sig ytterligare..

Brun och fläckig efter förlossningen

Fläckning efter förlossningen går ganska snabbt. Vanligtvis slutar de några dagar efter leveransen.

Om brun urladdning efter förlossning observeras efter 2 månader, bör detta betraktas som en patologisk reaktion av kroppen. Brown har koagulerat blod. Det finns tillräckliga skäl för sådana sekretioner (hormonell misslyckande, månatlig återhämtning, etc.). Deras natur kan verka ovanlig eftersom den hormonella bakgrunden har förändrats. Andra orsaker inkluderar livmoderfibroider och endometrios..

Om fläckning observeras eller påbörjas 2 månader efter födseln, även vid amning, bör du söka hjälp från specialister. Det kan finnas två förklaringar till detta fenomen: början av menstruationscykeln eller inflammation. Dessutom åtföljs inte alltid urladdningen av obehagliga upplevelser. Fläckning kan bero på närvaron av polypper eller tumörer. De kan stanna ett tag och börja efter en viss period igen. I detta fall bör du definitivt genomgå en läkarundersökning. Om det visar sig att dessa sekret är menstruerade, bör du skyddas. Återställningen av cykeln åtföljs av bildningen av amningskriser. Under menstruationen minskar mängden mjölk, detta är en naturlig process. Unga mödrar ska ha tålamod och fortsätta amma.

Slemhinnor utsläpp

En vecka senare är slemhinnor i fostret i en liten mängd normalt. I detta skede fortsätter livmodern rengöringsprocessen, slemhinnorna ansvariga för bildandet av slem, återställer deras arbete. Med tiden kommer mängden urladdning att minska.

I framtiden bör lochierna nästan helt försvinna. Om bildningen av slemhinnor fortsätter är detta ett tecken på ägglossning. Utåt ser de ut som en tät massa, något som påminner om äggvita. Ägglossningen kan börja efter 2-3 månader i fallet med införande av kompletterande livsmedel under amningen. Ägg från icke-ammande kvinnor mognar efter den andra månaden. I vissa fall kan denna process börja tidigare. Graviditet för närvarande rekommenderas starkt, eftersom kroppen ännu inte har haft tid att återhämta sig. Bör skyddas noggrant.

Purulent postpartum-urladdning

Purulent postpartum-urladdning är ett oroande symptom, oavsett när de dyker upp: efter en vecka, en månad eller två månader. Detta är ett tydligt tecken på utvecklingen av inflammatoriska processer. Troligtvis är detta en konsekvens av salpingoophorit eller endometrit.

Purulent urladdning åtföljs av följande symtom:

 1. Huvudvärk.
 2. hypertermi.
 3. Snabb utmattbarhet.
 4. Smärta i nedre del av buken.
 5. Svaghet.

Vit urladdning efter förlossningen

Utsläpp efter en födsel av liknande karaktär indikerar förekomsten av trast. Denna sjukdom förvärras ofta vid tidpunkten för immunförändringar. Thrush är ganska lätt att diagnostisera. Denna sjukdoms förlopp åtföljs av förbränning, klåda, irritation och utseendet på ostliknande utsläpp med en sur lukt. Sådana val kommer inte att försvinna på egen hand. Anledningen till detta är en försvagad organisme, som helt enkelt inte kan hantera den ständigt växande svampen. Lokal immunitet räcker inte, därför krävs extern hjälp. Om utsläppet luktar fisk, är detta ett tydligt tecken på gardnerelos eller dysbios. Gardnerella är en patogen organisme som ständigt finns på slidan av vaginal. Under gynnsamma förhållanden multiplicerar det, vilket leder till utseendet på lukt och klåda. Ganska ofta inträffar fortplantningen av gardnerella med en gång av trast.

Rosa urladdning efter förlossningen

Rosa urladdning efter förlossning är resultatet av mindre könsskador som inträffade under förlossningen, närvaron av erosion, uterus hyperplasi, polyper eller suturavvikelse. I alla fall bör du rådfråga din läkare.

När utskrivningen efter arbetet är slut?

Utsläpp efter förlossning kan observeras inom 8-9 veckor. I vissa fall överstiger perioden två månader. Efter denna tid tillåter läkare kvinnan i förlossningen att återuppta sexuell aktivitet. Det är värt att notera att vid denna tidpunkt bör alla tilldelningar upphöra.

Månadsvis efter förlossningen

Många kvinnor är intresserade av när menstruationscykeln kommer att återställas. Det är omöjligt att ge ett definitivt svar på denna fråga: varje persons kropp är individuell, därför kommer menstruationen för alla vid olika tidpunkter efter leveransen.

Under amningen producerar kroppen prolaktin, ett hormon som förhindrar mognad av ägg. Naturligtvis, medan prolaktin produceras ganska aktivt, kommer menstruationen inte att visas.

Om du inte ammar barnet och ger honom blandningen kan cykeln återhämta sig två till tre månader efter utskrivning från sjukhuset. Om barnet äter bröstmjölk kommer menstruationen omedelbart efter amning. Fram till denna punkt kan de antingen vara frånvarande helt eller komma extremt oregelbundet..

Efter förlossningen bör en kvinna noggrant övervaka tillståndet i hennes kropp. Det är viktigt att följa alla hygienregler och följa läkarnas rekommendationer: då kan du snabbt återhämta dig efter att ett länge efterlängtat barn föddes och njuta av moderskapets lycka, utan att bli distraherad av hälsoproblem och postpartum.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Varför det finns bröstsmärta när menstruationen är försenad

Många kvinnors ömhet i bröstkörtlarna före menstruationscykeln. Denna indikator är inte en patologi. En annan sak, om två indikatorer manifesteras - bröstsmärta, försenad menstruation....

När man tar askorbinsyra under menstruationen

Försening av kritiska dagar orsakas av patologiska eller fysiologiska grundorsaker. Askorbinsyra för menstruation används ganska ofta. C-vitamin syftar till att påskynda början av kritiska dagar....

Hur man blir gravid ett barn på bakgrund av att ta Dufaston

En bra metod att förbereda för befruktningen är att ta ett speciellt hormon. Föreskrivet av läkaren är Duphaston optimal för befruktning i fall där det är nödvändigt att förbereda livmodern för att få ett befruktat ägg....