Kosttillskott Estrovel - bruksanvisning

Intim

Climax är den period som varje kvinna passerar i sitt liv. Naturligtvis är någon bara upphetsad med namnet på en sådan period, och någon förhåller sig till detta med fullständig lugn. Det som presenteras av naturen kan ju inte undvikas. Förr eller senare går varje kvinna genom åldrande i sitt liv.

Det fantastiska är hur kvinnors kropp fungerar och hur mycket allt är sammankopplat. Till och med stadiet för åldrande av en organisme är sammankopplade. Saken är att det hormonella systemet har en betydande inverkan på en kvinnas hälsotillstånd, liksom direkt på klimakteriet..

Klimax innebär åldrande av kroppen i bokstavlig mening:

 • Först och främst förlorar en kvinna sin reproduktionsfunktion.
 • Kvinnor börjar observera skarpa manifestationer av hudåldrande. Plötslig hudvisnande är en av indikatorerna på klimakteriet.
 • Frånvaron av menstruation är vad kvinnor ofta oroar sig för.

Den klimakteriska perioden ger inte kvinnor glädje och dessutom orsakar symtomatologin som ingår i en sådan period obehag. Ofta klagar kvinnor på överdriven svettning, ofta heta blinkar, en kraftig ökning av kroppsvikt.

Allt detta ger inte bara obehag, utan också en känsla av illamående. Naturligtvis lämnar kvinnors hälsa under denna period mycket att önska..

Alla läkemedel är indelade i två typer:

 • hormonella preparat,
 • växtbaserade ingredienser.

Det är mycket viktigt att veta att den aktiva substansen kan vara antingen ett hormon eller ett extrakt av någon växt. Som regel förskrivs sådana läkemedel för att lindra klimakteriet och symtom som är inneboende under en sådan period..

En av de mest populära läkemedlen bland kvinnor i klimakteriet är estrowel.

Beskrivning av läkemedlet Estrovel

Estrovel är ett läkemedel avsedd för oral administration till kvinnor som är i klimakteriet.

Ett sådant läkemedel är ett av biologiskt aktiva tillsatser. Detta är en fördel med läkemedlet..

Fortfarande kan inte alla kvinnor bestämma sig för att ta hormonella mediciner.

Det finns verkligen många skäl till detta. För det första är kvinnor rädda för att öka kroppsvikten.

För det andra, efter att ha tagit hormonella läkemedel, finns det ett stort antal biverkningar som har en negativ effekt på kvinnors hälsa.

Estrovel är ett kosttillskott (kosttillskott) som används under klimakteriet. Det bör noteras att sådana tillsatser inte har en sådan volym biverkningar som har en riktigt allvarlig inverkan på kvinnors välbefinnande.

Detta är oerhört viktigt. När allt kommer omkring tar varje kvinna ett särskilt läkemedel under klimakteriet, först och främst för mindre känslighet av symtom, orsakar obehag och ibland orsakar aggression hos det kända könet.

Detta tillskott påverkar inte bara en kvinnas hormonsystem utan också hennes reproduktionsfunktion, som för övrigt är viktig för kvinnorna själva. Estrovel utför inte bara så viktiga och underbara funktioner i en kvinnas kropp, utan hjälper också till att normalisera en kvinnas välbefinnande och humör. Som ni vet är detta också viktigt.

Eliminering av symtom är en av de viktigaste uppgifterna som tilldelas läkemedlet och vi kan säga med absolut säkerhet att Estrovel klarar sig "perfekt".

Vad används det till??

Som redan nämnts lite tidigare används Estrovel för det första av kvinnor som har kommit till åldersgränsen för klimakteriet. Naturligtvis vill inte en enda kvinna bli gammal och är mycket rädd för detta. Just sådana läkemedel används för att underlätta uppfattningen av denna period och symptomen i samband med klimakteriet.

Förutom:

 • Estrovel används för att normalisera hormonnivåer samt för att förbättra det totala välbefinnandet. Läkemedlet hanterar sina uppgifter perfekt på grund av att det i första hand är biologiskt aktiva tillsatser och det kommer inte att skada en kvinnas hälsa.
 • Det är värt att notera att läkemedlet bidrar till bildandet av kroppens motståndskraft mot toleranta negativa faktorer. Detta är mycket viktigt för kvinnor..
 • Om du tittar på instruktionerna, som beskriver indikationerna för användning, hänvisar en av punkterna till användningen av läkemedlet under menstruations oregelbundenheter. När en kvinna närmar sig ålderskarakteristiken för klimakteriet blir naturligtvis menstruationen instabil. För att normalisera och återställa föregående cykel kan du använda Estrovel.
 • Ofta genomgår kvinnor kirurgiska ingrepp och de flesta av dem genomgår akutinsatser av kirurger. För det första är många kvinnor inte ens medvetna om problem med bäckenorganen. När allt är det dessa organ som är involverade i befruktningen av barnet. För det andra tvingas många kvinnor gå med på att ta bort ett så viktigt organ som äggstockarna. Estrovel kommer att vara ett utmärkt tillägg i slutet av operationen. Läkemedlet hjälper till att snabbt rehabilitera och återställa hälsan till det normala..
 • Syndrom som förekommer före menstruation, åtföljt av inte bara aggressivitet, ökad aptit och smärta i nedre del av buken, är en annan anledning att börja ta Estrovel-tillskott.

Som ni ser är orsakerna till att börja ta tillskottet verkligen tillräckligt.

Beskrivning av egenskaperna för läkemedlets komponenter

Vi talar om ett tillsatsmedel och det är redan tydligt att basen är olika växtelement, vitaminer och till och med organiska föreningar.

Om du förstår mer detaljerat, innehåller sammansättningen av Estrovel:

 • Tsimitsifuga. Komponenten utgör basen för kompositionen i alla växtbaserade beredningar. Som regel är tsimitsifuga det aktiva ämnet på grundval av vilket tillsatsen fungerar. Komponenten löser ett antal hälsoproblem:
  • huvudvärk,
  • ökad svettning,
  • yrsel,
  • reglering av hormonell obalans och dess normalisering.
 • Ämnen av växters ursprung från soja. Ämnen kallas faktiskt hormonliknande. De har mycket gemensamt med ett viktigt och nödvändigt hormon för kvinnor - östrogen. Huvuduppgiften för denna komponent är att kompensera för hormonet, vars brist märks under klimakteriet. Återställa hormonell obalans är en annan förmåga hos denna komponent..
 • indol Komponenten skyddar kvinnor från cancerbildning.
 • Vilda yams. Komponenten spelar en lika viktig roll - hormonpåfyllning - progesteron. Som ni vet är det ganska svårt att normalisera hormonbalansen utan den..
 • Nässla. Växten ger nödvändiga vitaminer.
 • Organisk förening av bor. Föreningen hjälper till att stärka benet.
 • Aminosyror, vitaminer i grupperna B och E. Alla dessa element är nödvändiga inte bara för den kvinnliga kroppen, utan också för den manliga. Bristen på vitaminer i kroppen kan också leda till ett antal negativa effekter och skapa en bra miljö för bildandet av sjukdomar.

Släpp formulär

Det finns många olika former där läkemedel finns tillgängliga. Emellertid presenteras Estrovel i en form - i form av kapslar. Tidigare fanns ett sådant kosttillskott tillgängligt både i form av tabletter och i form av kapslar..

Men hittills utförs inte frisläppandet av Estrovel i form av tabletter..

Indikationer för användning

Mottagning Estrovel visas:

 • med premenstruella syndrom;
 • med klimakteriet;
 • för att eliminera symptomen på klimakteriet (värmevallningar, svettningar, huvudvärk, trötthet, dåsighet, etc.)
 • med kränkningar av menstruationscykeln;
 • för att upprätthålla den övergripande tonen i kvinnans kropp.

Användningsinstruktioner

Förpackningen av kosttillskott Estrovel innehåller instruktioner som krävs för att följa kraven.

Enligt de bifogade anvisningarna bör kapslar tas under måltiderna. Det är nödvändigt att ta en kapsel en till två gånger om dagen.

Behandlingsvaraktigheten är från två månader. Som regel tillåts intag av kosttillskott tills det önskade resultatet har uppnåtts..

Om en kvinnas problem är överkänslighet mot premenstruellt syndrom, rekommenderas att du börjar ta Estrovel två veckor innan menstruationens början.

Vid terapi ineffektivitet är det tillåtet att öka dosen till 3-4 kapslar.

Kapsel

Administrering av Estrovel-kapslar måste säkerställas i en dos av en kapsel en eller två gånger om dagen. Vid behov kan dosen ökas till 4 kapslar.

I piller

I form av tabletter är kosttillskott Estrovel fortfarande inte tillgängliga. En form av estrowel finns - kapslar.

Mottagningsschema

Kapslar bör tas under måltiderna för att få maximal effekt av behandlingen. Kursen pågår från två månader tills önskat resultat uppnås..

Den optimala dosen för effektiv behandling är en kapsel en till två gånger om dagen. Vid behov kan dosen ökas från tre till fyra kapslar.

Bieffekter

Som nämnts tidigare är Estrovel bra eftersom ett sådant kosttillskott inte medför biverkningar. Dessutom noterades endast sällsynta fall av en allergisk reaktion under hela tiden som läkemedlet fanns. Detta är möjligt vid individuell intolerans mot de komponenter som utgör tillsatsen.

Kontra

Från kontraindikationerna för detta tillägg isoleras endast individuell intolerans mot de komponenter som utgör Estrovel.

Överdos

Om du använder en överskottsdos av Estrovel är det nödvändigt att sluta ta kapslarna. Vid överdosering är en allergisk reaktion möjlig..

Graviditet och amning

Som ni vet är inte alla läkemedel och till och med kosttillskott tillåtna och indikerade för användning av förväntade mödrar, när de bär ett barn, samt under amning..

Du måste vara uppmärksam på dig själv och din hälsa..

Vid upptäckt av de första tecknen på graviditet är det nödvändigt att sluta ta tillskottet och också rådfråga en läkare.

speciella instruktioner

Som redan nämnts är Estrovel ett biologiskt aktivt tillskott, mättat med en ganska mångfaldig sammansättning, som innehåller olika typer av vitaminer, aminosyror som är nödvändiga för människors liv, växtämnen som har en gynnsam effekt på kvinnans hälsa och kropp.

Estrovel används verkligen i ett brett spektrum av situationer..

Skälen till att ta Estrovel kan vara premenstruella syndrom och överdriven svettning och till och med huvudvärk.

Det verkar som att ett sådant läkemedel inte är ett av de hormonella läkemedlen, och som sådant finns det inga förbud mot dess intag och kan inte.

Analoger av läkemedlet

Naturligtvis finns det ett så stort flöde av läkemedelsproduktion på läkemedelsmarknaden som är avsedd att användas under klimakteriet att det definitivt är omöjligt att välja något. Konventionellt är läkemedel uppdelade.

Vissa innehåller starka och aktiva ämnen, och andra tvärtom växtekstrakter som har en extremt mild effekt i terapin.

Analog hittills produceras ganska mycket. Om du väljer en ersättning för estrowel måste du välja ett tillsatsmedel som huvudsakligen består av växtkomponenter.

analoger:

 • Femoston;
 • Qi-Klim;
 • Remens;
 • artemis;
 • Menopace och många andra.

Kostnaden för ett sådant tillsatsmedel är ganska överkomligt för varje kvinna. Priset varierar från 450 till 500 rubel.

Du kan köpa en sådan tillsats både på apotek och via online-beställning..

Villkor för lagring

Det är viktigt, när du köper ett läkemedel eller ett komplement, att veta om korrekt lagring. Lagringsförhållanden kan ibland direkt påverka läkemedlets effektivitet..

 1. Det är viktigt att välja en otillgänglig miljö bland barn..
 2. Det är lämpligt att förvara alla läkemedel och tillsatser på ett skyddande plats från ljus..
 3. Temperaturregimen får tillhandahållas högst 25 grader Celsius.
 4. Hållbarheten för ett sådant tillsatsmedel är två år från dagen för tillverkningen av läkemedlet.

Apoteks semestervillkor

Som ni vet har reglerna för försäljning av läkemedel och tillsatser i apotek i dag skärpts.

Detta beror på ofta massförgiftning såväl som för att undvika självmedicinering, vilket kan leda till katastrofala konsekvenser.

Eftersom Estrovel är ett kosttillskott är dispensering tillåten utan recept..

Du kan köpa varor genom att beställa dem på Internet på webbplatsen samt genom ett personligt besök på apoteket.

recensioner

Kvinnor recensioner:

Sammanfattningsvis kan vi dra slutsatsen att Estrovel är ett kosttillskott, vars huvudkomponent är tsimitsifugi-extrakt med tillsats av ett stort antal vitaminer och aminosyror som är nödvändiga för en hälsosam livsstil, samt med en mängd olika växtkomponenter..

Allt detta har ett extremt positivt resultat på kvinnans tillstånd och hjälper till att uppnå effekten inom ett par veckor från början av tillskottet..

För att undvika hälsoproblem, bör du noggrant studera beskrivningen, sammansättningen och komponenterna som fyller läkemedlet innan du börjar ta detta tillägg..

Estrovel - bruksanvisning, recensioner, analoger och frisättningsformer (500 mg tabletter, tidsfaktorkapslar) av ett läkemedel för behandling av klimakteriet och premenstruellt syndrom hos kvinnor. Sammansättning och biverkningar

I den här artikeln kan du läsa instruktionerna för användning av läkemedlet Estrovel. Ger feedback från besökare på webbplatsen - konsumenter av detta läkemedel, liksom åsikter från medicinska specialister om användningen av Estrovel i deras praxis. En stor begäran är att aktivt lägga till dina recensioner om läkemedlet: läkemedlet hjälpte eller hjälpte inte till att bli av med sjukdomen, vilka komplikationer och biverkningar som observerades, eventuellt inte tillkännagivits av tillverkaren i kommentaren. Estrovels analoger i närvaro av tillgängliga strukturanaloger. Används för behandling av klimakteriet och premenstruellt syndrom (PMS) hos kvinnor. Läkemedlets sammansättning.

Estrovel är ett kosttillskott till mat (BAA). Korrigerande hormonella störningar, klimakteriet och premenstruella syndrom avhjälper. Ger ett integrerat tillvägagångssätt för förebyggande och korrigering av störningar i samband med klimakteriet, PMS och en hormonell obalans hos kvinnor.

Cimicifuga racemosa (Cimicifuga racemosa) har en positiv effekt på det autonoma nervsystemet, vilket lindrar och eliminerar värmevallningar, svettningar, hjärtklappning och yrsel. Tsimitsifuga lindrar symtomen som är förknippade med hormonobalans i klimakteriet, hjälper till att minska muskler, leder och huvudvärk, förbättrar benmetabolismen och minskar kalciumförlusten.

Sojaisoflavoner - kallade fytoöstrogener. Dessa är ämnen med växtursprung, nära deras biologiska effekter på östrogen, som har en östrogenliknande effekt med brist på egna hormoner och kompenserar för de negativa effekterna av östrogen i överskott. Användningen av isoflavoner hjälper till att minska frekvensen av värmevallningar, svettningar, huvudvärk och andra symtom som observerats i klimakteriet. Isoflavoner hjälper också till att reglera hormonell obalans vid premenstruellt syndrom (PMS), stimulera benförnyelse och stärka och återställa det. Isoflavoner har antioxidant, antiinflammatoriska, antipyretiska egenskaper och hämmar också bildandet av trombin och blodplättaggregering, vilket bidrar till att förebygga hjärt-kärlsjukdomar.

Vilda yams (dioscorea) innehåller ämnen - föregångarna till progesteron och andra kvinnliga hormoner. Dioscorea hjälper till att normalisera nivån av hormoner i PMS och i klimakteriet. Wild yam förhindrar utveckling av åderförkalkning, har en kramplösande effekt och har en vasodilaterande effekt.

Höga koncentrationer av indol-3-karbinol finns i grönsaker som broccoli, blomkål, rosenkål och kål.

Indol-3-karbinol har förmågan att neutralisera de negativa effekterna av östrogen under hormonell obalans under PMS och klimakteriet. En viktig egenskap hos indol-3-karbinol är dess förmåga att minska risken för cancer.

Dioica nässlingsextraktet innehåller förutom vitaminer i grupperna C, B och K, karotenoider, flavonoider och klorofyll. K-vitamin är involverat i hematopoies, har en hemostatisk effekt, som har en profylaktisk effekt vid menstruations oregelbundenhet. K-vitamin spelar en viktig roll i bildandet och återställningen av ben, vilket tillhandahåller syntesen av osteocalcin - ett benvävnadsprotein, vilket bidrar till att förebygga osteoporos hos kvinnor i klimakteriet. Bränn nässlagextrakt har en tonisk och antioxidant effekt på grund av det höga halten vitamin C och karotenoider. Det har en urindrivande effekt och minskar symtomen på PMS förknippade med vätskeansamling i kroppen.

Bor (som en del av kalciumfruktoborat - en organisk form av bor) ökar effekten av fytoöstrogener, bidrar till att öka nivån av östrogen hos kvinnor under postmenopausal period. Bor sänker signifikant intensiteten i utvecklingen av osteoporos, vilket är en av de hotfulla manifestationerna av klimakteriet.

E-vitamin (naturligt ursprung) - mjukgör värmevallningar och humörsvängningar, minskar trötthet, yrsel, hjärtklappning och nervositet. E-vitamin hjälper till att återställa reproduktionsfunktionen, eliminerar menstruations oregelbundenheter, hjälper till att eliminera torrhet i vaginal, förbättrar hud, naglar, hår.

Vitamin B6 (pyridoxin) lindrar PMS-symtom genom att minska svullnaden orsakad av vattenhållning i kroppen. Främjar syntesen av endogena endorfiner, lindrar symtomen på PMS och klimakteriet. Vitamin B6 ökar stressresistens, hjälper till att förebygga hjärt-kärlsjukdomar och osteoporos och stöder immunsystemet.

Folinsyra stärker immunförsvaret och ökar förmågan att motstå stress och depression. Folsyra har en östrogenliknande effekt, som bromsar början av klimakteriet och försvagar dess symtom, och tar också en aktiv del i processerna för att reglera funktionerna hos hematopoiesen, har en antianemisk effekt.

5-hydroxytryptophan - aminosyran i frön från växten Griffonia (Griffonia), är en naturlig föregångare för serotonin. Tillsammans med vitamin B6 ökar det syntesen av endorfiner, som är ansvariga för att minska uppfattningen av smärta och positiva känslor, vilket hjälper till att lindra symptomen på klimakteriet, särskilt värmevallningar. 5-hydroxytryptofan är ett antidepressivt medel som är effektivt vid behandling av PMS. Det har gynnsamma effekter på symtom som förtvivlan, depression, spänning, ångest, emotionell instabilitet, tårfullhet, irritabilitet som inträffar under den senaste veckan av cykeln.

D, L-fenylalanin är en aminosyra med smärtstillande egenskaper. Denna förmåga hos fenylalanin är relaterad till dess förmåga att blockera enzymer som bryter ner neuropeptider som minskar känslan av smärta. På grund av dess förmåga att påverka syntesen av mediatorer som är involverade i överföringen av nervimpulser används fenylalanin och dess derivat som antidepressiva medel.

Fördelar med Estrovel:

 1. Omfattande effekt på alla orsaker till menopausalt syndrom;
 2. Säkerhet vid långvarig användning;
 3. En unik kombination av tre växtextrakt som modulerar verkan av hormoner (tsimitsifuga, sojaisoflavoner, vilda yams);
 4. Minska risken för bröstcancer (indol-3-karbinol);
 5. Förebyggande av osteoporos (bor som en del av kalciumfruktoborat).

Strukturera

Sojabönfröekstrakt (sojabönisoflavoner) + Griffonia frö extrakt + Rhizomextrakt med dioscorea rötter + Vitex sakralt frukt extrakt + Tocopherolacetat + hjälpämnen (kapslar).

Cimicifuga racemosa (Cimicifuga racemosa) + sojabönsextrakt + vild yamrotsextrakt + Indol-3-karbinol + nässlöbladekstrakt + organisk bor (som en del av kalciumfruktoborat) + vitamin E (från en naturlig källa) + vitamin B6 + folsyra + 5- hydroxytryptofan + D, L-fenylalanin + hjälpämnen.

Järn + folsyra + glutaminsyra + rutin + ingefäraxtrakt + nikotinamid (nikotinsyra, vitamin PP) + broccolixtrakt + vitamin C (askorbinsyra) + vitamin E (tocopherol) + Angelica Root Extract + Magnesium + zink + Sacred Vitex Extract ( vanlig bar) + Ginkgo biloba-extrakt + hjälpämnen (Estrovel Time factor).

indikationer

 • i klimakteriet;
 • med premenstruellt syndrom (PMS);
 • bidrar till normaliseringen av instabilt blodtryck;
 • minskar intensiteten av huvudvärk och yrselattacker;
 • minskar tidvattens frekvens;
 • minskar känslan av svaghet, trötthet och nervositet;
 • förbättrar humöret, förbättrar sexuell aktivitet.

Släpp formulär

500 mg tabletter - upphör.

Kapseluppsättning (Estrovel Time Factor) - Utgått.

Bruksanvisning och regim

Vuxna tar 1-2 kapslar dagligen med måltider. Antagningstid - 2 månader.

Inuti medan du äter. Under klimakteriet - 1 tablett 1-2 gånger om dagen. Antagningstiden är minst 2 månader för att uppnå en stabil effekt. Med PMS - 1 tablett 1-2 gånger om dagen i 2 veckor före menstruation.

Vid behov kan dosen ökas till 3-4 tabletter per dag..

Kapslar Estrovel Time Factor

Läkemedlet tas enligt följande schema:
1. Kapslar från blåsan nr 1 måste tas från den första dagen i nästa menstruation, två kapslar en gång om dagen i fem dagar;
2. Därefter, från den sjätte dagen i menstruationscykeln, efter att kapslarna från blåsan nr 1 har avslutats, startas kapslarna från blåsan nr 2. Från den andra blåsan, ta 1 kapsel per dag i nio dagar;
3. Efter slutet av den andra blåsan börjar de ta kapslar från blåsan nr 3. utan någon avbrott. En kapsel bör tas per dag under nio dagar;
4. Efter slutet av den tredje blåsan börjar de ta kapslar från blåsan nr 4. utan avbrott.Ta 2 kapslar per dag i fem dagar..

Alla fyra typer av kapslar från fyra blåsor i en förpackning ska tas inom 28 dagar. Om menstruationscykelns längd är mer än 28 dagar bör du vänta på att nästa menstruation börjar och först på den första dagen av din period börjar du ta ett nytt paket med Estrovel Time-factor-kapslar. Om menstruationscykeln är kortare än 28 dagar, ta omedelbart efter nästa menstruations start av kapslar från blister nr 1 i det nya Estrovel Time-Factor-paketet, utan att kapslarna har slutförts från blister nr 4 i det gamla förpackningen. I en sådan situation kastas oacceptade kapslar från blåsan 4 helt enkelt bort.

Det rekommenderas att du tar Estrovel Time Factor för 3 menstruationscykler. Om det behövs, efter en paus på 1-2 månader, upprepas kurserna för att ta Estrovel Time-faktor.

Sidoeffekt

Kontra

 • individuell intolerans mot produktkomponenter;
 • fenylketonuri.

Graviditet och amning

Estrovel är kontraindicerat vid graviditet och amning.

speciella instruktioner

Innan användning rekommenderas att du konsulterar en läkare.

Läkemedelsinteraktion

Analoger av läkemedlet Estrovel

Estrovel medicin har inte strukturella analoger för den aktiva substansen. Beredningen innehåller en unik kombination av naturliga ingredienser.

Analoger i den farmakologiska gruppen (botemedel vid klimakteriet och klimakteriet hos kvinnor):

 • Alliter
 • Angelique
 • artemis;
 • Balian
 • Bellaspon;
 • Bravinton;
 • vinpocetin;
 • Vitaprost forte;
 • Vitrum E-vitamin;
 • Hormoplex;
 • Grandaxin;
 • Deprim;
 • Deprim forte;
 • Diazepex;
 • Divigel
 • Divitren;
 • Dufaston;
 • Individen
 • Inoclim;
 • Ipronal;
 • Droppar Beresh Plus;
 • Climadinone;
 • Climaxan homeopatisk;
 • Klimakt Hel;
 • Climactoplan;
 • Klimalanin;
 • Klimara
 • Clemen;
 • Climodien;
 • Kliogest;
 • Krynon;
 • Krategus;
 • Menopace;
 • Metovit;
 • Miacalcic;
 • Microfollin;
 • Milife;
 • Napoton;
 • Nervohel;
 • Nobrassite;
 • Novo Passit;
 • Nozepam;
 • Ovariamine;
 • Ovestin;
 • Pausogest;
 • Premarin;
 • Proginova;
 • Regenerin;
 • Relanium
 • Remens;
 • Rudotel;
 • Sagenite;
 • Sibazon;
 • Sinestrol;
 • Telektol;
 • Triaclim
 • Feminal
 • Femoston;
 • Phloenzyme;
 • klorprotixen;
 • Cykel;
 • Estrimax;
 • Estrowel;
 • Estrogel;
 • Estrofem.

Estrovel ® (Estrowell) bruksanvisning

⚠️ Enligt tillgänglig information är den här produkten för närvarande inte tillgänglig på den ryska marknaden

Ägaren till registreringsbeviset:

Doseringsform

reg. Nr.: RU.77.99.88.003.Е.002606.06.16 daterad 06/21/16 - Levereras inte (effektiv RU)
KosttillskottEstrovel ®

Släpp formulär, förpackning och sammansättning av läkemedlet Estrovel ®

Hårda gelatinkapslar, gulbeige; medelvikt på 520 mg; kapsellukt: svag, specifik.

Komposition: dextros; gelatinkapsel (gelatin; matfärg E171, E104, E122); sojabönfröekstrakt (isoflavoner av sojabönor); Griffonia fröekstrakt (L-5-hydroxytryptophan); rhizomextrakt med dioscorea-rötter; extrakt av frukt från det heliga Vitex; tokoferolacetat (fyllmedel: maltodextrin, modifierad stärkelse, DL-alfa-tokoferolacetat, kiseldioxid); indol-3-karbinol; natriumtetraborat; antikroppmedel: amorf kiseldioxid (E551), magnesiumstearat (E470); pyridoxinhydroklorid; fytomenadion (fyllmedel: guargummi (E414), sackaros); folsyra.

1 dag dos (1 kap.)% av konsumtionen
vitamin B 6 (pyridoxinhydroklorid)2 mg100 *
E-vitamin (tokoferolacetat)15 mg150 *
vitamin K 1 (fytomenadion)60 mcgfemtio**
folsyra200 mcg100 *
L-5-hydroxitryptofan60 mgtjugo**
indol-3-karbinol25 mgfemtio**
bor1 mgfemtio**
isoflavoner≥25 mgfemtio**
diosgenin≥8 mg-
aucubin≥240 mg-

* -% av den rekommenderade dagliga konsumtionsnivån i enlighet med TR TS 022/2011 "Livsmedelsprodukter i fråga om märkning" (bilaga 2).
** -% av en tillräcklig konsumtionsnivå i enlighet med ”Enhetliga sanitära och epidemiologiska och hygieniska krav för varor som omfattas av sanitär och epidemiologisk övervakning (kontroll)” (kapitel II, avsnitt 1, tillägg 5).
Innehållet i vitamin B 6, vitamin E och folinsyra när du tar 2 kapslar per dag överskrider inte den övre tillåtna konsumtionsnivån.

Estrowel

Användningsinstruktioner:

Priser i apotek online:

Estrovel - ett botemedel mot klimakteriet och klimakteriet hos kvinnor.

farmakologisk effekt

Sammansättningen av Estrovel inkluderar ett antal växtkomponenter, vitaminer och organiska föreningar, som i kombination har en terapeutisk effekt. Detta verktyg klassificeras som ett kosttillskott..

Tsimitsifuga racemosa reglerar det autonoma nervsystemet, som styr arbetet i inre organ. Det kan lindra symtom som hjärtklappning, bifångst, överdriven svettning och yrsel. Tsimitsifuga kan reglera hormonell obalans hos kvinnor och eliminera huvudvärk, smärta i leder och muskler, minska förlusten av kalciumsalter från ben.

Hormonliknande växtämnen från sojabönor - isoflavoner - liknar struktur till kvinnliga könshormoner östrogener. Isoflavoner kan kompensera för bristen på dessa hormoner under klimakteriet, samt reglera deras obalans före menstruationscykeln. De har också antiinflammatoriska, antipyretiska egenskaper, minskar ökad blodkoagulation..

Indol-3-karbinol eliminerar den möjliga negativa effekten av östrogener i fall av deras obalans, minskar risken för cancer.

Vilda yams innehåller föregångarna till ett annat kvinnligt hormon - progesteron, de kompenserar för dess brist och normaliserar hormonbalansen i klimakteriet. En ytterligare effekt av yams är den antispasmodiska och vasodilatoriska effekten.

Nässlor som en del av Estrovel berikar kroppen med B, C, K-vitaminer, innehåller användbara karotenoider, flavonoider. Tillsammans har den en stagande, antioxidant, hemostatisk effekt i händelse av tung menstruationsblödning, deltar i syntesen av ben-osteokalcinprotein och därmed förhindrar osteoporos. Diuretiska egenskaper hjälper till att bli av med överskottsvätska under premenstruellt syndrom.

Organiska föreningar av borelementet ökar egenskaperna hos växtöstrogener, stärker benvävnaden.

E-vitamin är en naturlig antioxidant, den reglerar reproduktionsfunktionen och menstruationscykeln, och eliminerar också torrhet i vaginal, normaliserar hudens och hårets tillstånd.

B-vitaminer - B6, folsyra - ökar kroppens immunförsvar, bildandet av egna endorfiner och minskar kroppens totala svullnad. På grund av detta förbättras kvinnans totala välbefinnande och humör, motståndet mot stress ökar.

Naturliga aminosyror har en antidepressiv, smärtstillande effekt. På grund av innehållet av D, L-fenylalanin i beredningen är fenylketonuri en av kontraindikationerna för Estrovel.

Släpp formulär

Estrovel släpps enligt instruktionerna i 500 mg tabletter.

Indikationer för användning av östrovel

Estrovel används för att minska obehagliga symtom och tillstånd som uppstår under klimakteriet och premenstruellt syndrom..

Enligt recensioner eliminerar Estrovel effektivt huvudvärk och yrsel, rodnad, nervositet, trötthet, normaliserar blodtrycket, förbättrar humöret och sexuell aktivitet..

Kontra

Läkemedlet kan inte användas med intolerans mot dess komponenter, fenylketonuri.

Instruktioner för användning av estrowel

Estrovel tas under måltiderna, för att eliminera symtomen på klimakteriet, 1 tablett 1-2 gånger om dagen, kursens längd från 2 månader för att uppnå en positiv effekt, för att minska symptomen på premenstruellt syndrom i samma dos under 2 veckor före menstruationens början. Med en otillräcklig effektivitet av en sådan dos av Estrovel enligt instruktionerna kan den ökas till 3-4 tabletter.

Bieffekter

Enligt recensioner kan Estrovel sällan orsaka allergiska reaktioner..

Estrovel ®

Innehåll

Grupp

Nosologisk klassificering (ICD-10)

Strukturera

kapslar1 lock.
aktiv substansinnehåll i 1 lock. se bordet
Komponentnamnbelopp% av konsumtionen
Vitamin B62 mg100 1
E-vitamin15 mg150 1
Vitamin K160 mcg50 2
Folsyra200 mcg100 1
L-5-hydroxitryptofan60 mg20 2
Indol-3-karbinol25 mg50 2
Bor1 mg50 2
isoflavonerinte mindre än 25 mg50 2
diosgenininte mindre än 8 mg-
Aucubininte mindre än 240 mcg-

1% av det rekommenderade dagliga intaget.

2% av tillräcklig konsumtionsnivå.

Vitamin B-innehåll6, E-vitamin och folsyra när du tar 2 lock. per dag överskrider inte den övre tillåtna konsumtionsnivån.

Komposition: dextros; gelatinkapsel (gelatin; matfärg E171; E104; E122); sojabönfröekstrakt (isoflavoner av sojabönor); Griffonia fröekstrakt (L-5-hydroxytryptophan); rhizomextrakt med dioscorea-rötter; extrakt av frukt från det heliga Vitex; tokoferolacetat (fyllmedel: maltodextrin, modifierad stärkelse, DL-alfa-tokoferolacetat, kiseldioxid); indol-3-karbinol; natriumtetraborat; antikroppmedel: amorf kiseldioxid (E551); magnesiumstearat (E470); pyridoxinhydroklorid; fytomenadion (fyllmedel: guargummi (E414), sackaros), folsyra

farmakologisk effekt

Dosering och administrering

Inuti, vuxna 1-2 mössor. per dag med måltider. Antagningstid - 2 månader.

Släpp formulär

Kapslar, som väger 520 mg. 15 lock. i en blåsor, i en förpackning av kartong 2 blåsor.

Tillverkare

Tillverkare: Vneshtorg Pharma LLC. RF, 105005, Moskva, ul. Bakuninskaya, 8, s. 1, pom. tretton.

Produktionsadress: Ryssland, 601125, Vladimir Region, Petushinsky District, pos. Volginsky.

Konsument klagomål organisation.

1. I Ryssland: LLC "VALANTE". 115162, Moskva, st. Shabolovka, 31, s. 5.

Telefon / fax: +7 (495) 510-28-79.

2. I Vitryssland: CJSC Valeant Pharma. Vitryssland, 220131, Minsk, st. Gamarnika, 16/1, pom. 7.

Tel (017) 261-55-55.

Lagringsvillkor för Estrovel ®

Förvaras oåtkomligt för barn.

Hållbarhet för läkemedlet Estrovel ®

Använd inte den efter utgångsdatumet som anges på förpackningen.

Priser på apotek i Moskva

DrognamnPris för 1 enhet.Pris per paket, gnugga.apotek
Estrovel ®
tabletter 0,5 g, 30 st.
460.00 På apoteket Estrovel ®
kapslar 520 ± 10% mg, 30 st 481,00 På apoteket

recensioner

Lämna din kommentar

Aktuellt informationsbehovsindex, ‰

Företagets officiella hemsida RLS ®. Home Encyclopedia of mediciner och farmaceutiskt sortiment av varor på det ryska Internet. Läkemedelskatalogen Rlsnet.ru ger användare tillgång till instruktioner, priser och beskrivningar av läkemedel, kosttillskott, medicintekniska produkter, medicintekniska produkter och andra produkter. Den farmakologiska guiden innehåller information om sammansättning och form av frisättning, farmakologisk verkan, indikationer för användning, kontraindikationer, biverkningar, läkemedelsinteraktioner, läkemedelsmetod, läkemedelsföretag. Läkemedelskatalogen innehåller priser för läkemedel och läkemedelsprodukter i Moskva och andra ryska städer.

Det är förbjudet att överföra, kopiera, sprida information utan tillstånd från LLC RLS-Patent.
När du citerar informationsmaterial som publiceras på sidorna på webbplatsen www.rlsnet.ru krävs en länk till informationskällan.

Många fler intressanta saker

© REGISTRERING AV MEDICINER AV RYSSLAND ® RLS ®, 2000-2020.

Alla rättigheter förbehållna.

Kommersiell användning av material är inte tillåtet..

Informationen är avsedd för läkare..

Estrovel och Estrovel Tidsfaktor - bruksanvisning, analoger, recensioner, pris

Webbplatsen ger referensinformation endast för informationssyften. Diagnos och behandling av sjukdomar bör utföras under övervakning av en specialist. Alla läkemedel har kontraindikationer. Specialkonsultation krävs!

Estrovel och Estrovel Time Factor är två biologiskt aktiva kosttillskott utformade för att normalisera hormonella nivåer och eliminera de negativa effekterna av att öka eller minska koncentrationen av könshormoner hos kvinnor i olika åldrar. På grund av sammansättningsegenskaperna hos Estrovel och Estrovel används Time Factor för olika tillstånd och sjukdomar hos kvinnor. Så Estrovel är utformad för att stoppa symptomen på klimakteriet och premenstruellt syndrom, och Estrovel Time-faktor används för att reglera menstruationscykeln och eliminera PMS.

Typer, sammansättning, namn och släppformer för Estrovel och Estrovel Time Factor

För närvarande är Estrovel ett bioadditiv. I sin tur är ett kosttillskott som heter Estrovel Time Factor inte längre tillgängligt..

Estrovel finns i kapselform (hårda gelatinkapslar, gul-beige). Kapselns innehåll har en svag, specifik lukt. En kapsel har en massa av 520 mg (0,52 g). Kapslar finns i blåsor som placeras i en kartong. 30 kapslar i en förpackning.

Estrovel Time Factor är ett paket med fyra typer av kapslar, som var och en är utformade för att tas på vissa dagar av menstruationscykeln. Estrovel Time Factor-tabletter finns i 38 kapselförpackningar..

Den största skillnaden mellan Estrovel och Estrovel Time-faktor är att de används för olika typer av hormonell obalans i en kvinnas kropp.

Estrovel och Estrovel Time faktor innehåller endast aktiva komponenter. Det vill säga att alla ämnen i kompositionerna av preparaten är aktiva. Detta är ett karakteristiskt drag för alla biologiskt aktiva tillsatser (kosttillskott), som också inkluderar Estrovel. I princip, enligt handlingsspektret och standardiseringsnivån för innehållet i de aktiva komponenterna, är Estrovel och Estrovel Time Factor läkemedel, men i länderna i före detta Sovjetunionen är det mycket svårt att gå in i registret och registrera växtbaserade preparat. Därför "tillverkar ofta" ur vägen genom att deklarera sitt läkemedel som ett kosttillskott, vars registreringsförfarande är mycket enklare och billigare.

Sammansättningen av kapslarna Estrovel och Estrovel Time-faktor återspeglas i tabellen.

Ämnen i kapseln av estrowelÄmnets massa per 1 lock. Estrovel (520 mg)Sammansättning av olika kapslar Estrovel Time Factor
Vitamin B62 mgBlister 1 (kapslar tagna under menstruationsblödning)Järn
E-vitamin15 mgFolsyra
Vitamin K160 mcgGlutaminsyra
Indol-3-karbinol25 mgRutin
5-hydroxitryptofan60 mcgIngefära extrakt
Bor1 mgBlister 2 (kapslar för administrering under den första fasen av menstruationscykeln)Nikotinamid (nikotinsyra, vitamin PP)
isoflavonerInte mindre än 25 mgFolsyra
diosgeninInte mindre än 8 mgGlutaminsyra
Folsyra200 mcgBroccoli-extrakt
AucubinInte mindre än 240 mcgBlister 3 (kapslar för användning under ägglossning och den första halvan av den andra fasen av menstruationscykeln)C-vitamin (askorbinsyra)
E-vitamin (tokoferol)
Angelica rot extrakt
Blister 4 (kapslar för administration i mitten och i slutet av den andra halvan av menstruationscykeln)Magnesium
Zink
Sacred Vitex-extrakt (vanlig tistel)
Ginkgo biloba-extrakt

Tillverkare

Alla rättigheter till kosttillskott Estrovel tillhör Valeant LLC. Tillverkaren av kosttillskottet är Vneshtorg Pharma LLC.

Terapeutiska effekter av östrovel

Estrovelkapslar har antiklimakteriska och PMS-reducerande farmakologiska verkningar, vilket beror på läkemedlets aktiva komponenter. På grund av den farmakologiska effekten har Estrovel följande terapeutiska effekter i klimakteriet och premenstruellt syndrom:

 • Normaliserar blodtrycket;
 • Minskar allvarligheten och frekvensen för värmevallningar;
 • Minskar intensiteten av huvudvärk och yrsel;
 • Minskar svaghet och trötthet;
 • Lindrar nervositet;
 • Förbättrar humöret;
 • Förbättrar sexuell aktivitet.

Tänk på egenskaperna hos de ämnen som utgör Estrovel-tabletter:

Den kemiska strukturen hos sojaisoflavonoider ligger nära strukturen för kvinnliga östrogener, därför kallas dessa föreningar fytoöstrogener. Soja-fytoöstrogener har samma effekt som sitt eget östrogen som produceras av äggstockarna, därför neutraliserar dessa ämnen olika negativa fenomen förknippade med östrogenbrist i klimakteriet eller dess överskott i PMS. Sojaisoflavonoider reglerar hormonbalansen och eliminerar spolning, svettning och huvudvärk.

Wild yam (dioscorea) innehåller föregångarna till naturligt progesteron, som också produceras av äggstockarna. Tack vare yams visas det nödvändiga substratet i kroppen, och hormoner syntetiseras i den nödvändiga mängden, vilket minskar manifestationerna av klimakteriet och PMS. Dessutom hjälper wild yam att förhindra åderförkalkning, utvidgar blodkärlen, sänker blodtrycket och lindrar smärta..

Frukten av den heliga Vitex har en stabiliserande effekt på koncentrationen av könshormoner, normaliserar nivån av progesteron och används för att minska symtomen på PMS. Den viktigaste egenskapen hos Vitex är en minskning av nivån av irritabilitet, nervositet, ömhet i bröstkörtlarna, uppblåsthet och huvudvärk. Vitex-frukt extrakt minskar kolesterolet, som kan användas vid komplex behandling av hjärt-kärlsjukdomar. Vitexfruktekstrakt orsakar en antitumöreffekt genom att stimulera döden och mitotiska arresteringen av cancerceller.

Indol-3-karbinol nivåer de negativa effekterna av östrogen mot bakgrund av hormonobalans i PMS och klimakteriet. Genom att minska de negativa effekterna av östrogen förhindrar dessutom indol-3-karbinol utvecklingen av maligna tumörer..

Vitamin K1 är involverad i hematopoies, har en hemostatisk effekt, vilket har en profylaktisk effekt vid menstruations oregelbundenhet. Vitamin K1 spelar en viktig roll i bildandet och återställningen av ben, vilket tillhandahåller syntes av osteocalcin - ett protein från benvävnad och bidrar därmed till förebyggande av osteoporos hos kvinnor som är i klimakteriet..

Bor förstärker fytoöstrogenens verkan. Det ökar effektiviteten av behandling, eliminering av värmevallningar, vaginal torrhet och andra klimakteriebesvär. Bor är nödvändigt för att upprätthålla friska ben, förbättrar kalciumabsorptionen. Bor i sammansättningen av natriumtetraborat har också en svampdödande egenskap.

E-vitamin minskar allvarligheten av värmevallningar, trötthet, yrsel, hjärtklappning och nervositet och stabiliserar också humöret. Dessutom förbättrar vitamin E fertiliteten och normaliserar menstruationscykeln..

Vitamin B6 påskyndar ämnesomsättningen av proteiner, kolhydrater, fetter, ökar resistensen mot stress, hjälper till att förhindra hjärt-kärlsjukdomar och osteoporos. Det lindrar också premenstruella symtom genom att minska svullnad som orsakas av vattenretention i kroppen. Förbättrar syntesen av endorfiner - naturliga stimulanser av humör och känslor och påverkar därmed en gynnsam effekt på klimakteriet och PMS.

Folinsyra förbättrar immunförsvarets funktion, ökar stressmotståndet och minskar tendensen till depression. Dessutom har folinsyra effekter som liknar östrogener, och därmed bromsar utvecklingen av klimakteriet och minskar svårighetsgraden av symtom.

5-hydroxytryptofan i kombination med vitamin B6 ökar produktionen av endogena endorfiner, vilket hjälper till att minska känsligheten för smärta och ger positiva känslor. Dessa egenskaper gör det lättare att tolerera symptomen på klimakteriet och PMS. Dessutom har 5-hydroxytryptophan egenskaperna hos ett milt antidepressiva medel, det vill säga, det eliminerar förtvivlan, depression, spänning, ångest, emotionell instabilitet, tårfullhet och irritabilitet.

Terapeutiska effekter av Estrovel Time Factor

Estrovel Time Factor består av fyra blåsor, var och en innehåller kapslar med en specifik komposition som är optimal för användning i en specifik del av menstruationscykeln.

De biologiskt aktiva substanserna i varje typ av kapsel normaliserar optimalt de olika faserna i cykeln, förbättrar reproduktiv och sexuell funktion, liksom eliminerar olika störningar i menstruationscykeln.
Tack vare de aktiva komponenterna i Estrovel har Time Factor följande terapeutiska effekter:

 • Normaliserar rytmen i menstruationscykeln (gör den regelbunden och cyklisk, inte flytande);
 • Normaliserar menstruationscykelns varaktighet;
 • Förbättrar humöret;
 • Minskar svårighetsgraden av symtom på premenstruellt syndrom (PMS);
 • Stöder optimalt välbefinnande i alla faser av menstruationscykeln.

Tänk på egenskaperna hos kapslarna i kapslarna Estrovel Time-faktor.

Järn återställer reserven för detta spårelement i kroppen, vilket förhindrar anemi efter menstruationsblödning.

Folinsyra optimerar immunförsvaret och förbättrar även stressmotståndet. Folinsyra har också en östrogenliknande effekt, varför den neutraliserar effekterna av östrogenbrist eller överskott, vilket normaliserar menstruationscykeln.

Glutaminsyra förbättrar ämnesomsättningen, ökar vävnadsbeständigheten mot syre-svält och normaliserar äggstocksfunktionen, vilket minskar manifestationerna av PMS och stabiliserar menstruationscykeln.

Rutin normaliserar tillståndet hos kapillärer och förbättrar absorptionen av nikotinamid, varför blodtillförseln till könsorganen och följaktligen förbättrar deras funktion.

Ingefära extrakt eliminerar trötthet, nervositet och förbättrar humöret. Dessutom ger ingefära en antiinflammatorisk effekt..

Nikotinamid ger en aktiv metabolism och snabb läkning av olika sår. På grund av detta minskar nikotinamid varaktigheten av menstruationsblödning, förhindrar ägglossningssmärta och säkerställer normal läkning av en bruten follikel.

Broccoli-extrakt är, liksom soja, en källa till fytoöstrogener, som neutraliserar de negativa effekterna av brist eller överskott av östrogenhormoner i en kvinnas kropp. På grund av detta normaliserar broccoli-extrakt menstruationscykeln och minskar svårighetsgraden av symtom på PMS.

C-vitamin är en kraftfull antioxidant och aktivator av immunsystemet. Därför ökar askorbinsyra stressresistens och minskar tendensen till depression..

E-vitamin förbättrar reproduktionsformen, normaliserar menstruationscykeln och minskar svårighetsgraden av PMS-symtom, såsom trötthet, yrsel, hjärtklappning, nervositet etc..

Angelica root extrakt har en antiinflammatorisk och kramplösande effekt, vilket minskar svårighetsgraden av inflammatoriska processer och smärta i könsdelarna hos en kvinna. Sådana effekter underlättar förloppet av PMS och bidrar till normalisering av menstruationscykeln..

Magnesium har en kramplösande och antikoagulant effekt, vilket minskar smärtkänsligheten och tunnare blod.

Zink är nödvändigt för produktion av kvinnliga könshormoner.

Sacred Vitex-extrakt minskar prolaktinproduktionen och normaliserar därmed follikelstimulerande och luteiniserande hormoner. Detta leder till en normalisering av menstruationscykeln, en minskning av svårighetsgraden av PMS-symtom och eliminering av fibrocystiska massor i bröstkörtlarna..

Ginkgo biloba-extrakt förbättrar mikrosirkulationen och blodcirkulationen i hjärnvävnaden, vilket aktiverar de olika strukturerna som reglerar menstruationscykeln och äggstockarna.

Indikationer för användning


Estrovel och Estrovel Time-faktor indikeras för användning under olika förhållanden, vilket återspeglas i tabellen.
Indikationer för användning av kapslar EstrovelIndikationer för användning av kapslar Estrovel Time factor
Eliminering av manifestationer av klimakteriet, såsom svettningar, värmevallningar, humörsvängningar, hjärtklappning, tryckstötningar, yrsel, svaghet, trötthet, nervositet etc..Bibehålla den normala varaktigheten och regelbundenheten i menstruationscykeln hos kvinnor i reproduktiv ålder
Eliminering av symtom på premenstruellt syndrom, såsom svaghet, trötthet, nervositet, tårfullhet, svullnad, smärta och bröstintrångning, huvudvärk, yrsel, brist på sexlyst, etc.)Bibehålla hormonbalans och minska svårighetsgraden av symtom på premenstruellt syndrom (t.ex. svaghet, trötthet, nervositet, tårfullhet, svullnad, smärta och bröstintrångning, huvudvärk, yrsel, etc..
Kastrationssyndrom (tillstånd efter avlägsnande av äggstockarna)
Förebyggande av åldrande och för tidig menopaus hos kvinnor äldre än 35 år

Estrovel - bruksanvisning

Hur man använder?

Vuxna tar 1-2 kapslar dagligen med måltider. Antagningstid - 2 månader.

Överdos

En överdos av Estrovel har inte registrerats en gång under hela användningsperioden av läkemedlet.

Interaktion med andra läkemedel

Det finns ingen interaktion med andra läkemedel i Estrovel.

Påverkan på förmågan att kontrollera mekanismer

Estrovel påverkar inte förmågan att kontrollera olika mekanismer, inklusive en bil, därför kan en kvinna mot bakgrund av dess användning delta i dessa typer av aktiviteter.

Estrovel Time factor - bruksanvisning

Estrovel Time-faktor används på samma sätt för att reglera menstruationscykeln och för att minska svårighetsgraden av premenstruellt syndrom. Kapslar ska tas med mat, sväljas hela, utan att tugga eller bita, och tvättas med en liten mängd vatten.
Läkemedlet ska tas på följande sätt:

 • Kapslar från blåsan nr 1 måste tas från den första dagen i nästa menstruation, två kapslar en gång om dagen i fem dagar;
 • Vidare, från den sjätte dagen i menstruationscykeln, efter att kapslar från blåsan nr 1 har slutat, startas kapslar från blåsan nr 2. Från den andra blåsan, ta 1 kapsel per dag under nio dagar;
 • Efter slutet av den andra blåsan börjar de ta kapslar från blåsan nr 3. utan någon avbrott. En kapsel bör tas per dag under nio dagar;
 • Efter slutet av den tredje blåsan börjar de ta kapslar från blåsan nr 4. utan avbrott.Ta 2 kapslar per dag i fem dagar..

Alla fyra typer av kapslar från fyra blåsor i en förpackning ska tas inom 28 dagar. Om menstruationscykelns längd är mer än 28 dagar bör du vänta på att nästa menstruation börjar och först på den första dagen av din period börjar du ta ett nytt paket med Estrovel Time-factor-kapslar. Om menstruationscykeln är kortare än 28 dagar, ta omedelbart efter nästa menstruations start av kapslar från blister nr 1 i det nya Estrovel Time-Factor-paketet, utan att kapslarna har slutförts från blister nr 4 i det gamla förpackningen. I en sådan situation kastas oacceptade kapslar från blåsan 4 helt enkelt bort.

Det rekommenderas att du tar Estrovel Time Factor för 3 menstruationscykler. Vid behov, efter en paus på 1 - 2 månader, upprepas kurserna för att ta Estrovel Time-faktor.

Överväga med livmoderfibroider

Uterin fibroids är hormonberoende tumörer vars tillväxt stimuleras av östrogenhormoner. Det vill säga, ju mer östrogen som produceras i en kvinnas kropp, desto snabbare livmoderfibrer växer och desto mer gynnsamma förhållanden skapas för dess förekomst. Därför är alla preparat som innehåller östrogener i närvaro av livmoderfibrer strängt förbjudna och medel som innehåller östrogenliknande komponenter rekommenderas inte. Och eftersom Estrovel och Estrovel Time Factor-beredningar innehåller fytoöstrogener, som är östrogenliknande ämnen, rekommenderar läkare kategoriskt inte att ta dem med uterus fibroids, eftersom detta kan provocera sjukdomens utveckling.
Mer om livmoderfibrer

Bieffekter

Kontra

På grund av skillnader i sammansättningen av kontraindikationer för användningen av Estrovel och Estrovel är tidsfaktorn olika. Således är Estrovel kontraindicerat för användning i närvaro av en kvinna fenylketonuri eller individuell överkänslighet mot läkemedlets komponenter. Estrovel Time faktor är kontraindicerat för användning under graviditet, amning och närvaron av en kvinna med ökad känslighet för läkemedlets komponenter.

Estrovel - analoger

Det finns inga läkemedel som innehåller exakt samma aktiva ingredienser som Estrovel och Estrovel Time Factor på läkemedelsmarknaden. Det finns emellertid analoga preparat som innehåller andra aktiva komponenter, men som har det mest likartade spektrumet av terapeutiska effekter. Eftersom de terapeutiska effekterna och indikationerna för användning av Estrovel och Estrovel Time Factor-kapslar är olika är deras analoga läkemedel olika.

Följande läkemedel är analoger av Estrovel-kapslar:

 • Artemis kapslar;
 • Gormel CH-droppar för oral administrering;
 • Hormoplex dragee;
 • Dermestril transdermalt terapeutiskt ledande system;
 • Indivina tabletter;
 • Inoclim kapslar;
 • Droppar Beresh Plus droppar;
 • Klimadinon tabletter och droppar;
 • Klimadinon UNO-tabletter;
 • Klimakt Hel homeopatiska pastiller;
 • Climactoplan tabletter;
 • Climalanin tabletter;
 • Klimara lapp - transdermalt terapeutiskt system;
 • Clementintabletter;
 • Climodien tabletter;
 • Kliogest tabletter;
 • Cliofit Elixir;
 • Kraynon gel för intravaginal administration;
 • Krategus tinktur;
 • Menopace-kapslar;
 • Microfollin tabletter;
 • Melsmon subkutan lösning;
 • Napoton dragees;
 • Ovariamintabletter och pulver för oral administrering;
 • Ovestin tabletter, vaginal kräm och suppositorier;
 • Pausogest tabletter;
 • Premarin tabletter;
 • Proginovs dragee;
 • Remens tabletter och homeopatiska droppar;
 • Sagenitkapslar och tabletter;
 • Sighetin-tabletter;
 • Injektion av testosteronpropionatolja;
 • Triaclim-tabletter;
 • Trisequens tabletter;
 • Feminala kapslar;
 • Femoston tabletter;
 • Cycle-Proginovs dragee;
 • Qi-Klim tabletter;
 • Estera underhåll fas III kapslar;
 • Estrimax tabletter;
 • Östrogengel transdermal;
 • Estrofem tabletter.

Följande läkemedel hänvisas till Estrovel Time Factor-kapselanaloger:
 • Aloez Compound Pills;
 • Angelica Forte kapslar;
 • Bromocriptine KV-tabletter;
 • Gynopower-kapslar;
 • Dysmenorm tabletter;
 • Lifemin kapslar;
 • Luteintabletter;
 • Granulat med mastgranar;
 • Mastodinondroppar och tabletter;
 • Normomens kapslar;
 • Normocykelkapslar;
 • Ovariumkomposituminjektion;
 • Remens tabletter och droppar;
 • Tazalok droppar för oral administrering;
 • Tribestan Plus tabletter;
 • Utrozhestan kapslar;
 • Femiwell tabletter;
 • Femicaps Easy Life-kapslar;
 • Cyklodinon droppar och piller.

recensioner

Estrowel

Nästan alla recensioner av Estrovel, som används för att eliminera klimakteriebesvär, är positiva. Kvinnor i recensionerna konstaterar att läkemedlet eliminerar de smärtsamma symptomen på klimakteriet (värmevallningar, svettningar, värme och kyla, hjärtklappning, nervositet, deprimerad humör), normaliserar det allmänna tillståndet och förbättrar livskvaliteten avsevärt. Vissa kvinnor noterar att Estrovel helt stoppade manifestationerna av klimakteriet, medan det i andra bara minskade deras svårighetsgrad. Även en betydande minskning av tidvattenantalet och svårighetsgraden ökade emellertid kvinnors livskvalitet, förbättrade deras tillstånd avsevärt, och de var nöjda med effekten av läkemedlet.

Även i recensionerna konstaterar kvinnor att läkemedlet har en kumulativ effekt, och därför måste Estrovel tas i åtminstone två veckor för den fulla utvecklingen av dess åtgärder. Många kvinnor tillskriver växtkomponenterna till plusens läkemedel och avsaknaden av hormonella komponenter som de inte vill använda på grund av rädsla för att utveckla allvarliga biverkningar. Därför är estrowel en utmärkt hormonersättning för menopausala symtom..

Negativa recensioner om Estrowel är bokstavligen enkla, och de är förknippade med vissa och individuella reaktioner i kroppen och funktioner i användningsplanen. Så, vissa kvinnor indikerade i recensionerna att utelämnandet av en kapsel orsakade återkomst av symptom på klimakteriet som försvann efter att ha tagit nästa kapsel dagen efter. En sådan instabilitet av effekten gillade inte kvinnor, och de lämnade negativa recensioner om läkemedlet. Dessutom gillade vissa kvinnor inte det faktum att läkemedlet inte helt eliminerade vissa av symptomen på klimakteriet, och därför lämnade de också en negativ granskning..

Estrovel Time Factor

De flesta recensioner om Estrovel Time-faktor är positiva, eftersom läkemedlet effektivt reglerade menstruationscykeln, minskade svårighetsgraden av PMS och lindrade smärta under menstruationen. Dessutom optimerade Time Factor mängden blodförlust, vilket gjorde tunga och magra perioder normala. Flickorna som använde läkemedlet noterade också att det hjälpte till att bota akne och utslag i ansiktet och kroppen och förbättrade hudens tillstånd. Denna oplanerade effekt var mycket glädjande för kvinnor, och de rådde läkemedlet till sina vänner precis som ett sätt att förbättra hudens tillstånd och den komplexa behandlingen av akne.

Det finns väldigt få negativa recensioner om Estrovel Time Factor, de är bokstavligen enkla. Som regel är negativa recensioner förknippade med att effekten av läkemedlet var mindre än väntat. Det mindre antalet negativa recensioner beror på att läkemedlet inte passade en viss tjej eller var ineffektivt. Dessutom konstaterar vissa flickor att läkemedlet orsakade svår smärta i buken, men de tog det efter att ha avslutat orala preventivmedel eller andra potenta läkemedel.

Recensioner om biverkningarna av östrovel

Recensioner av biverkningarna av Estrovel är mycket olika, men de delar alla samma åsikt av kvinnor - de är ibland obehagliga, oväntade, men toleranta. Självklart är det faktum att förekomsten av biverkningar i sig är obehaglig, men kvinnor i recensionerna konstaterar att de tolereras ganska enkelt, och jämfört med klimakteriet eller PMS är det bara en liten olägenhet, som det är mycket möjligt att klara med.

Som biverkningar noterade kvinnor oftast uppkomsten av uppblåsthet eller svag smärta i buken, förändringar i kroppsvikt (hos vissa kvinnor ökade det, men hos andra minskade det), brännande känsla i ansiktshuden, långvarig månatlig blödning och uppkomsten av bröstintrångning.

Läkare recensioner

Läkarnas åsikter om Estrovel är inte desamma - några av dem är positiva och den andra delen är negativ. Positiva recensioner baseras alltid på att läkaren personligen observerade flera dussin kvinnor som tog läkemedlet och fick den förväntade effekten i form av en förbättring av tillståndet i kombination med lindring av smärtsamma symptom. Baserat på observationer drog läkaren också slutsatsen om sällsyntheten av biverkningar och läkemedlets relativa mångsidighet, vilket var lämpligt för nästan alla kvinnor. Baserat på dessa faktorer anser praktiserande gynekologer Estrovel vara ett bra läkemedel..

Negativa recensioner om Estrovel är vanligtvis förknippade med en kraftfull subjektiv och emotionell komponent i läkarens arbete, vilket inte tillåter honom att analysera resultaten av sina egna observationer. Vanligtvis lämnar denna grupp läkare negativ feedback om Estrovel, eftersom den i allmänhet har en negativ inställning till kosttillskott och anser att de är värdelösa, eftersom effekterna inte är vetenskapligt bevisade. Som regel förskrivar denna grupp läkare inte läkemedlet till kvinnor och har inte resultatet av sina egna observationer, men i förväg är det negativt med Estrovel av ovanstående skäl. Gynekologer med en liknande position rekommenderar vanligtvis hormonersättningsterapi i situationer där det kan finnas tillräckligt med växtbaserade läkemedel och kosttillskott, baserat på det faktum att hormonseffekter är vetenskapligt bevisade.

Estrovel eller qi-klim?

Qi Klim innehåller endast tsimitsifugu som en aktiv komponent, och Estrovel utöver det fortfarande ett antal biologiskt aktiva ämnen som positivt påverkar kvinnans kroppstillstånd. Därför, om en kvinna inte bara behöver eliminera smärtsamma symtom, utan också att förbättra det allmänna tillståndet, rekommenderas det att ta Estrovel.

Estrovel kan emellertid endast stoppa symtomen på måttlig och svag svårighetsgrad, och Qi Klim kan hantera allvarliga manifestationer av klimakteriet, PMS och en oregelbunden menstruationscykel. Därför rekommenderas det i svåra fall av dessa tillstånd att välja Qi Klim.

För vissa kvinnor är effekterna av Qi Klim och Estrovel exakt desamma, och i sådana situationer kan du välja vilket läkemedel du vill ha mer av någon subjektiv anledning. Till exempel är det bekvämare för vissa kvinnor att ta Estrovel 1 kapsel per dag snarare än Qi Klim, och de föredrar läkemedlet enbart på grund av användarvänlighet.

I allmänhet rekommenderas det att du väljer läkemedlet individuellt, enbart baserat på dina egna känslor, eftersom varje kvinnas kropp är individuell och det är helt enkelt omöjligt att förutspå i förväg vad som är bäst för henne - Qi Klim eller Estrovel. För det bästa valet rekommenderas därför att du dricker Qi Klim och Estrovel i en månad och bestämmer vilken som är bäst för dig.

Estrovel - pris

För närvarande varierar kostnaden för läkemedlet Estrovel i apotek i Ryssland inom följande gränser: 397 - 475 rubel.

Var kan jag köpa?

Författare: Nasedkina A.K. Biomedicinsk specialist.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Är menstruationen olika efter kejsarsnitt och efter naturlig födelse

Hittills är kejsarsnittet ganska vanligt hos kvinnor som arbetar. I en sådan grad att vissa mödrar frivilligt väljer en sådan väg som ett alternativ till naturlig förlossning....

Inte gravid, men ingen menstruation: 8 skäl till försenad menstruation

Enligt dina beräkningar borde den mest oälskade tiden för oss alla redan ha kommit, men det finns inga perioder. Det första som kommer att tänka på är att gå och köpa ett graviditetstest....

Den första menstruationen hos flickor: när de uppstår, symtom och personlig hygien

Ur gynekologins synvinkel är menarchens början en central händelse i kvinnokroppens utveckling. Utseendet på den första menstruationen hos flickor indikerar uppkomsten av förmågan att bära ett foster....