Hur man tränar under menstruationen för att minska uppblåsthet och smärta

Blödning

Vanligtvis under menstruationen vill man krulla på soffan i en omfamning med en burk chokladglass, och inte gå till gymmet eller till yogakurser. Men faktiskt är fysisk träning en av de saker som din kropp behöver så mycket under denna svåra tid. Det visar sig att träning under menstruationen kan ge många fördelar. SPLETNIK.RU berättar hur man spelar sport under menstruationen.

Enligt studier kan träning minska uppblåsthet, humörsvängningar, kramper och andra symtom på PMS.

Träning påskyndar blodcirkulationen i bäckenet, genomgår spänningar i korsryggen, varför en måttlig belastning kan lindra buksmärta och allmän svaghet. Förresten, enligt statistik, är kvinnliga idrottare mindre benägna att drabbas av menstruationsvärk, och i allmänhet stör symptom på PMS nästan inte dem.

Vilka pass kan hjälpa?

Löpning är en idealisk sport på kvällen och under menstruationen. Rörelsen lindrar inte bara kramper, orsakar smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen, utan kan också förbättra humöret på grund av produktionen av endorfiner. Endorfiner har en positiv effekt på vårt humör. De kan hjälpa till att minska smärtuppfattningen - ett stort plus när man hanterar anfall..

Simning är också ett bra belastningsalternativ i dessa dagar. Muskelkramper sjunker i vatten. Detta alternativ är dock inte lämpligt för dem som föredrar att använda kuddar snarare än tamponger eller skålar..

Det är emellertid fortfarande bättre att minska intensiteten hos klasserna, för att inte skapa en ytterligare börda på kroppen, som försvagas av blodförlust. På den första dagen av cykeln är det bättre att ägna tid åt yoga, stretching eller till och med vila alls, eftersom immuniteten under denna period minskar, kroppen är mer mottaglig. Resten av dagarna kan du träna normalt, vilket minskar lastens intensitet,

- rekommenderar Anna Nigohosova, huvudtränare för idrottsutrymmet ZARYAD.studio.

Motion hjälper också till att minska ångest. Studier visar att kraftig träning stimulerar produktionen av glutaminsyra (glutamat) och gamma-aminobutyric acid (GABA), vilket hjälper till att lugna vårt nervsystem.

Uppblåsthet eller matsmältningsproblem? Motion är också användbar här. Motion hjälper lymfen att cirkulera ordentligt och minskar uppblåsthet..

Experter rekommenderar också att man dricker mycket vatten efter träningen - detta hjälper till att normalisera matsmältningskanalen. Yoga hjälper också till att lindra muskelspänning, vilket minskar kramper. Men inverterade poser är kontraindicerade.

När är det bättre att avstå från att göra sport

Uteslut fysisk aktivitet i dessa dagar och se till att du konsulterar en specialist om dessa symtom finns:

• dysmenoré (svår smärta under menstruationen, frånvarande under resten av cykeln);
• mycket stark krampande värkande smärta i nedre del av buken;
• temperatur;
• Stark huvudvärk;
• hjärtsmärta, takykardi;
• kräkningar.

Vilka träningspass bör undvikas under menstruationen

Vad behöver inte göras exakt under denna period? Träna hårt. Särskilt konditionsträning med hög intensitet och styrketräning med tonvikt på kärnans muskler i allmänhet och pressen i synnerhet. Detta kan provocera ännu större spasmer, säger Anastasia Yurkova, X-Fit Group Program Master Trainer i Ryssland.

Om du gillar en viss träning finns det ingen god anledning att ge upp det under menstruationen. Men med överdriven trötthet är det naturligtvis bättre att minska intensiteten. Välj att gå istället för att springa, yoga istället för att träna med hantlar. Och se till att lyssna på din kropp, säger experter..

Därför, om kritiska dagar går utan några obehagliga upplevelser, kan träningsprogrammet lämnas oförändrat. Men på grund av det faktum att kroppen under denna period förlorar energi och styrka på grund av blodförlust är det värt att, även med smärtsamma perioder, minska intensiteten under de första 2-3 dagarna av cykeln. Allt måste göras för hälsan.

Och den sista nyansen. Vissa studier har visat att risken för skador hos kvinnor ökar på grund av fluktuationer i östrogennivåer när de närmar sig ägglossningen. Därför måste man vara särskilt försiktig!

Krampande andning

Ligg på ryggen, böj knäna, placera fötterna på bäckenets bredd. Ta ett bekvämt läge. Ta ett djupt andetag och andas ut. Försök att andas så djupt som möjligt och varje gång med att andas ut, slappna av alla muskler så mycket som möjligt och lindra spänningen. Gör 10-15 andningscykler.

Stressavlastning

Dra höfterna mot dig, ta dina händer. I detta läge, andas och slappna av korsryggen, gör svängande rörelser åt höger och vänster.

Stressavlastning från ryggen

Placera "fyrkant" (vinklar i knäleden 90 grader). Tryck armar och ben av golvet, runda ryggen, andas in djupt, andas in genom utgångsläget, böj, sträck bröstet framåt. Gör 10-15 smidiga upprepningar, synkronisera rörelse med andning.

Om menstruationen är tillräckligt smärtsam är det vettigt att vila ett par dagar och vänta på den smärtsamma perioden och sedan återgå till behandlingen. Kom ihåg att du aldrig ska träna genom smärta, kramp och obehag. Känn din kropp, och sedan kommer den att svara med tacksamhet och belöna dig med god hälsa och en vacker kropp!

Sport under menstruationen: vad du kan göra

Hur påverkar idrott menstruationen?

Ett klassiskt exempel, som perfekt visar hur sport under menstruationen påverkar den kvinnliga kroppen, är idrottare. På grund av stora belastningar lider de av funktionsfel i sköldkörteln. Faktum är att kroppen måste rikta alla sina krafter till sin egen återhämtning. Det är känt att den kvinnliga kroppen är under konstant stress på grund av stora belastningar, inklusive fysiska. Mot bakgrund av detta tillstånd utvecklas hormonell obalans, vilket leder till en försening av menstruationen.

Du bör också veta att cyklussvingningar uppstår redan från de första dagarna efter aktiv sport. Ibland, under fysisk ansträngning, är förseningen bara några dagar, men ibland en vecka.


Det är svårt att prata om fördelarna eller skadorna av träning under menstruationen

En överdriven fysisk aktivitet hos en kvinna blir nästan alltid en faktor som närmar sig menstruationen. Med tanke på ovanstående bör många flickor definitivt vara medvetna om huruvida det är möjligt att spela sport innan menstruation. Det beror på kroppens individuella egenskaper. Men praxis har visat att före menstruationen är det bättre att skjuta upp träningen.

Sträckning under menstruationen. Först: kritiska dagar

Menstruationens varaktighet för varje kvinna är individuell. Med normal funktion av kroppen är menstruationsperioden minst tre, men inte mer än sju dagar.

Denna process kännetecknas av frigöring av endometrium och dess utsöndring med blod från livmodern. I detta skede är livmoderhalsen svagt.

På grund av hormonella fluktuationer i kroppen upplever vissa kvinnor frossa, feber och kraftigt huvudvärk. Några av de vanligaste symptomen på menstruation är:

 • en ökning av bröstvolymen och en ökning av dess känslighet;
 • smärta i nedre buken;
 • livmoderhalsspasmer.

Foto 1. Smärta och magkramper hos en kvinna inträffar under kritiska dagar, det är bättre att genomföra lättvårdsträning.

En fullständig avslag på fysisk aktivitet rekommenderas endast i de fall då läkaren har förbjudit dem av hälsoskäl. Spela inte sport om:

 • allvarliga smärtor observeras;
 • urladdningen är för riklig;
 • yr.

För övrigt är utbildning inte bara förbjuden utan rekommenderas också. Under fysisk aktivitet förbättras blodcirkulationen i bäckenområdet och spänningen avlägsnas från korsryggen, vilket leder till minskad smärta.

Och även träning hjälper till att hantera postmenstruellt syndrom: under fysisk aktivitet ökar produktionen av "lyckohormoner" - endorfiner, som är ansvariga för humör och hjälper till att hantera dåligt humör..

Det viktigaste är att fysisk aktivitet är måttlig. Satsa inte och gör övningar i en snabb rytm. Träningstid bör också göras lite mindre än vanligt: ​​under din period, försök inte göra mer än en halvtimme om dagen. Dessutom rekommenderas det att göra intervall mellan övningar för muskelavslappning i minst en dag. Rekommenderad träningsfrekvens: efter 2 dagar.

Viktig! I detta stadium av cykeln är urladdningen annorlunda. De mest smärtsamma är de första och andra dagarna. Om träningsdatumet faller vid ett sådant tillfälle kan du hoppa över det, särskilt om du känner dig dålig.

Intensiva övningar, inklusive styrketräning, för närvarande är det bättre att inte genomföra. För att byta ut kraftbelastningen bör du välja alternativa ljusövningar.

I detta skede noteras den högsta nivån av muskelelasticitet, så att du kan göra stretch.

Huvudregeln när du väljer ett träningspass - övningar under kritiska dagar bör inte utöva tryck på bäckenbotten och buken, dvs knäböj, svängning av pressen, baren och hoppning, samt dödlyft, bör uteslutas.

Under menstruationen är det bäst att utföra övningar från stretch, body flex och yoga.

Och uppmärksamma också:

 • för tävlingsvandring;
 • cykel;
 • simning;
 • joggning.

Om du verkligen vill lägga till en kraftbelastning, gör övningar med minimala vikter, till exempel med hantlar på 1-1,5 kg.

Allmänna rekommendationer för träning under menstruationen

När du spelar sport på kritiska dagar måste du följa reglerna:

 • Byt pad eller vattpinne i förväg.
 • Bär mörka kläder, helst svart.
 • Det rekommenderas inte att bära snäva shorts..
 • Underkläder ska vara tillverkade av bomull.
 • Drick inte kaffe och läsk före klassen och kompensera för vätskeförlust med mineralvatten.

Fördelarna och skadorna av sport

Det är svårt att prata om fördelarna med eller skadorna på träning under menstruationen. Det måste förstås att varje organism är unik och följaktligen kommer att ha denna typ av belastning på olika sätt. Men vanligtvis är det sport som blir orsaken till oåterkalleliga negativa förändringar.

I denna situation finns det också den andra sidan av myntet.

Faktum är att flickor, beroende på deras tillstånd, fortfarande kan utföra några övningar som kommer att ha en god effekt på det allmänna fysiologiska tillståndet, nämligen:

Du får inte i något fall ladda ner pressen. Intensiva belastningar på magmusklerna förvärrar bara tillståndet. Det rekommenderas att vara mer uppmärksam på hjärtlaster. Men det är som möjligt, man måste förstå att intensiteten för varje träning borde minska.


Intensiva belastningar i magmusklerna kommer att förvärra tillståndet.

3Om du gör övningar med vikter

Konstigt nog är menstruationsperioden en bra tid att träna med vikter, om du mår bra nog.

Detta beror på det faktum att nivån av kvinnliga hormoner av östrogen och progesteron vid denna tid är minimal, och ämnesomsättningen för närvarande fungerar lik den manliga: vid den här tiden återställs den kvinnliga kroppen bättre. Dessa positiva effekter förekommer inom en vecka efter menstruationen. Försök att undvika övningar som ger belastning på rygg och mage, det är bättre att välja övningar på benen och armarna.

När sport är kontraindicerat i menstruation?

Varför kan du inte spela sport under din period? Det finns vissa faktorer som du måste glömma utbildning:

 • hög mängd utsläpp;
 • förekomsten av akut smärta;
 • mår dåligt;
 • förekomsten av kroniska inflammatoriska processer.

Den sista artikeln inkluderar myoma och endometrios. Med dessa patologier kommer till och med minimala belastningar i menstruationsvillkoren att påverka den kvinnliga tillståndet negativt.

Vissa fysiska övningar under menstruationen är bättre att inte göra:

 • du kan inte ladda ner pressen;
 • det är förbjudet att använda magmusklerna;
 • plötsliga rörelser är förbjudna;
 • det är förbjudet att lyfta vikter.


Med menstruation är lite fysisk aktivitet bättre att inte göra

Med endometrios

Är det möjligt för menstruation att bedriva fysisk träning med endometrios? Endometrios är en allvarlig patologi och kan inte ignoreras.

Med endometrios, i början av menstruationen, bör man avstå från sport. Partiklar i endometriumet, som är en del av sekreten, kan vara i bukhinnan, vilket nödvändigtvis kommer att orsaka en försämring av välbefinnandet.

Med tung menstruation

Vid tung menstruation är all fysisk aktivitet strängt förbjuden. Med en så intensiv form av vätskesekretion inträffar en signifikant minskning av hemoglobinnivån på grund av blodförlust. Baserat på detta försvagas kroppen kraftigt, vilket ökar stresstillståndet. Under sådana tillstånd orsakar all fysisk aktivitet en utarmning av kroppen.

Med livmodermyom

Med uterus fibroids kan sport inte stoppas. Tvärtom, om du utför de rekommenderade övningarna kan det allmänna tillståndet förbättras. Det enda undantaget är menstruation.


All fysisk aktivitet i händelse av tung menstruation är strängt förbjuden

Myoma avser kroniska patologier där det finns begränsningar avseende fysisk aktivitet. För att inte förvärra situationen är det bättre att vägra träning under menstruationen.

Lite klasser

Vad ska vara träning under menstruationen och varför? För att inte utsätta kroppen för risker, med tanke på dess sårbarhet under fysiologisk blodförlust, rekommenderar gynekologer att bromsa tempo och intensitet för fysisk aktivitet. Minska vikten på kraftsimulatorer, minska och öka inte takten under denna period. Du kan prova yoga eller Pilates själv den dagen. När yoga måste du undvika inverterade poser. Delta i klasser på träningsterapi, lätt stretch kommer att lindra stress från dig. Du kan sträcka, men under kontroll och utan fanatisme. Sträckningsövningar slappnar av musklerna och är till och med bra just nu..

Om menstruationen på denna dag är riklig kan du gå. Under denna period ska du bära bomullskläder för lektionen, svettningen intensifieras. Drick mer vätska som kroppen förlorar med svett och blödning.

Vissa rekommenderar att du simmar i en pool med varmt vatten med hjälp av moderna hygienprodukter (menstruationskopp). Utan tvekan lindrar simning stress, smärta, har en avslappnande effekt. Läkare rekommenderar dock kategoriskt att simma i öppet vatten och är också skeptiska till pooler på grund av hotet om infektion..

Det händer att fysisk aktivitet blir något helt nödvändigt. Med riklig urladdning, som medför en verklig risk för läckage under träning, bör du inte förneka dig själv nöje. Du kan göra övningar utan att lämna ditt hem under denna period, lätta, tonusstödande övningar, vilket eliminerar tunga belastningar. Yttrandena från "experterna" om denna fråga skiljer sig polärt. Vissa är kategoriskt mot träning, andra hävdar att spela sport under denna period endast är till förmån förutsatt att belastningarna minskas och omfördelas under kritiska dagar.

Varje kvinna bestämmer själv vad som är acceptabelt för henne med tanke på alla rekommendationer. Kroppsutbildning och fitness bör stärka kroppen och allt måste göras inom en rimlig ram, till fördel och inte till nackdel för ens fysiska hälsa.

Regler för att utföra övningar med PMS

PMS anses vara ett ganska allvarligt kvinnligt tillstånd. Vid denna tidpunkt blir vackra varelser mycket arga och irritabla. Å andra sidan är uppkomsten av PMS inte en anledning att bli deprimerad. Det finns en utgång!

Med hjälp av vissa träningstekniker är det möjligt att lindra PMS-kursen. Under sådana förhållanden bör du först bli av med tyngd i benen. Höj benen uppåt väggen kan du bli av med detta obehag.

Det är också nödvändigt att uppmärksamma ryggsmärtor. Det finns tekniker för att lindra syndromet, vars implementering kommer att ge livets glädje tillbaka.

Yoga har en stor effekt på kroppen under PMS. Förutom att förbättra det fysiska tillståndet, hjälper yogatekniker att lugna nervsystemet..


Det är möjligt att lindra kursen med PMS med hjälp av vissa träningstekniker.

För utbildning måste du välja:

 • bekväm plats;
 • bekväma kläder;
 • korrekta temperaturförhållanden i rummet;
 • tillåten belastning.

Att utföra fysiska övningar med PMS är också tillåtet, liksom att spela sport under menstruationen. Den enda signifikanta skillnaden kan betraktas som den optimala belastningen. Med PMS kan denna indikator ökas.

Vilka sporter är användbara?

Träning under menstruationen kan lindra detta tillstånd. Naturligtvis kommer inte alla typer av övningar att påverka kroppen positivt..

Vilka övningar kan göras med menstruation:


För att lindra detta tillstånd kan träning i menstruation.

Kan jag gå till gymmet?

Att gå till gymmet under en så "intressant" period är inte förbjudet. Det viktigaste är att välja en adekvat belastning, som beror på beredningen och allmänna skick.

För att stabilisera blodcirkulationen, minska smärtan och bli av med uppblåsthet rekommenderas konditionsträning. I den här situationen kan du också använda en motionscykel.


Du kan göra fysisk träning under din period

Gör baren

Plankövningen anses vara en av de bästa eftersom den har en komplex effekt. Men det handlar om att utföra en belastning på magmusklerna, vilket är extremt oönskat under menstruationen.

Om kritiska dagar inte åtföljs av smärta, är utförandet av baren tillåtet, men inte under de första dagarna. Det rekommenderas också att minska varaktigheten på denna övning..

Knäböj

Svaret på frågan om det går att hålla sig under menstruationen är kategoriskt - det är omöjligt. Flickor har olika åsikter om detta. Rent från en fysiologisk synvinkel är att hålla sig under menstruationen mycket oönskat.

Denna övning sätter mycket stress på musklerna i det nedre bältet, vilket kan öka intensiteten av sekret. Med tanke på graden av träning kan dessutom squats öka eller utlösa smärta..


Med menstruation rekommenderas det inte att skapa en bar

Gör stretch

Med menstruation anses stretching vara en av de mest lämpliga övningarna. Det huvudsakliga målet med övningen är att förbereda kroppen för vidareutbildning. Genom sträckning är det möjligt att glömma oönskade känslor i buken. Därför, om du är intresserad av frågan om det är möjligt att göra gymnastik under menstruationen, kommer svaret att vara ja. Lätta övningar är acceptabla om ingenting stör dig under denna period..

Pilates

Pilates anses vara en av de bästa sportteknikerna för menstruation. Tack vare övningskomplexet är det möjligt att förbättra kroppssegmentens position i rymden, vilket positivt påverkar de inre organens aktivitet. Dessutom förbättrar övningen blodcirkulationen avsevärt, kan lindra kramper och uppblåsthet..

Kan jag träna i gymmet under menstruationen? Om vi ​​pratar om Pilates-systemet är gymmet det perfekta stället för träning.

Besök poolen

Det är bättre att besöka poolen under menstruationen när mängden utsläpp är mindre. Tack vare simning kan spasmer minskas..

Simningstakten är lätt. Det kommer att bli ett "piller" för magmusklerna, som i slutet av menstruationen kommer att tappas kraftigt.

Det är mycket viktigt att komma ihåg att vattnet inte ska vara kallt. Annars finns det risk för att utveckla cystit och andra liknande patologier, åtminstone. Vattnet måste vara på optimal temperatur.

Hur man gör sport under din period

Många fitnesstränare rekommenderas att träna även på kritiska dagar. En korrekt vald övningsuppsättning hjälper:

 • bli av med premenstruellt syndrom,
 • minska blödningens varaktighet,
 • förbättra humör och välbefinnande.

Men för att uppnå en positiv effekt från klasserna är det viktigt att förstå funktionerna i träningen under kritiska dagar och anpassa schemat för klasserna. Tänk på att uthålligheten minskar på grund av en minskning av hemoglobinnivåerna och en minskning av antalet röda blodkroppar..

Kvinnor noterar att aerobiklasser är svårare under kritiska dagar. Många märkbart minskade uthållighet i gymmet.

Även när du gör yoga och Pilates, bör du vara försiktig. Att lämna under de första dagarna följer olika kupp. Assans, under vilka du behöver höja bäckenet över huvudnivån eller pressa magmusklerna så mycket som möjligt, kan ha en negativ effekt på menstruationsförloppet.

Kan jag använda tamponger när jag spelar sport??

Många flickor är säkra på att en tampong är en idealisk lösning på menstruationsproblemet, även under träning. I verkligheten är detta inte så..

Under träningen rusar blod till bäckenorganen, och det kommer säkert att påverka intensiteten av sekretioner och följaktligen belastningen på tampongen:

Är det möjligt att göra sport under menstruationen

Hur man tränar under menstruationen

Mycket absorberande vattpinnar rekommenderas. För större tillförlitlighet kan du eventuellt applicera en daglig packning. Sanitära kuddar för menstruation kan orsaka obehag under rörelser med kraftigt urladdning. En sportuniform för träning bör vara bra på att släppa in luft, absorbera fukt, eftersom svettning under aktivitet på kritiska dagar kan vara mer intensiv.

Vilka typer av träning ska stoppas under menstruationen

När din period kom betyder det inte att du behöver ligga på soffan och ge upp någon aktivitet under hela perioden med kritiska dagar. Vi vet redan att lätt fysisk aktivitet bara kommer att gynna. Men vissa övningar är emellertid kontraindicerade under "kvinnodagen".

Det som absolut inte kan göras i träningen

 • under de första dagarna av cykeln, ge upp övningar på magmusklerna;
 • gör inte övningar där det finns en stor belastning på ryggradens ryggrad;
 • lyft inte för mycket vikt, även om du tränar med det på vanliga dagar. Minska svårighetsgraden;
 • bodyflex-träning är förbjudet. Under klasser på bodyflex under varje träning krävs det att du håller andan och drar i magen, vilket är strikt kontraindicerat under menstruationen;
 • "Abdomen vakuum" - många älskade morgonövningar för att dra åt buken är en grundläggande del av bodyflex. Följaktligen är vakuum också förbjudet under kritiska dagar..

Överdriven tryck på pressen och nedre delen av ryggen kan utlösa ökad cirkulation, vilket är oönskat att tillåta under menstruationen.

Idrott under menstruationen bör avbrytas helt om du under denna period upplever tryckökningar, om du känner allvarlig svaghet och mycket smärtsamma kramper i nedre del av buken. Testa inte kroppen för styrka, ta hand om dig själv, några dagar vila från träning kommer bara att gynnas.

När kan jag återuppta träningen?

Som regel observeras en stor intensitet av menstruationsflödet endast under de första 2-3 dagarna av cykeln. Därför, i frånvaro av obehag, fortsätt till det vanliga träningsprogrammet i 3-4 dagar redan från början av kritiska dagar. Från och med nu kan du redan göra övningar, inklusive maglyft och viktlyft..

Kroppens slapphet och allmänna svaghet passerar redan, kvinnor upplever en kraftig kraft och energi, vilket gör att de kan nå nya sporttoppar. Den hormonella stormen i kroppen lugnar, en ökning av hormonets östrogen hjälper till att öka uthållighet och betydande effektivitet från styrketräning för muskelväxt.

Slutsats

Sport under menstruationen är gynnsamt för kvinnors hälsa. Du bör ta hänsyn till ditt fysiska välbefinnande, minska träningens intensitet och svårighetsgrad, men inte helt avstå från aktivitet i dessa dagar. I alla fall ska du alltid lyssna på kroppens signaler och inte ignorera dem..

Är det möjligt att göra sport under menstruationen

I avsaknad av patologier och komplikationer är det inte värt att sätta stopp för klasser under menstruationen. Lätt träning har en positiv effekt på interna processer..

Följ de allmänna rekommendationerna som hjälper till att minimera risker och komplikationer:

 1. Välj de mest bekväma kläderna.
 2. Att genomföra klasser på gatan eller i ett rum med optimala temperaturförhållanden.
 3. Överdriva inte det, följ den tillåtna belastningen.
 4. Öka mängden dricksvatten.
 5. Om du känner dig illa, sluta träna omedelbart.

Du kan gå på idrott från den första dagen i din period och föredra övningar med låg intensitet.

Kan det vara en försening på grund av sport

Den oregelbundna menstruationscykeln har alltid varit en anledning till oro för många kvinnor. Försening som inte överstiger fem kalenderdagar anses vara normalt..

Träning kan provocera ett sådant obehagligt fenomen. Speciellt möter professionella idrottare och flickor som nyligen började intensiv träning honom.

Detta beror på följande faktorer:

 1. Fysiskt överarbete - provocerar produktion av kortisol - ett stresshormon som har en direkt effekt på menstruationscykeln.
 2. En kraftig förändring i din livsstil är en stor stress för kroppen.
 3. Sport bidrar till viktminskning, och en otillräcklig andel fettvävnad är en av grundorsakerna till försenad menstruation..
 4. Överdriven sköldkörtelproblem.

Själva träningsprocessen kan inte orsaka avbrott i menstruationscykeln. Den mest troliga källan till problemet är kronisk trötthet, trötthet, brist på näringsämnen..

Inför en försening bör inte få panik. Full avkoppling, hälsosam sömn och vitaminer hjälper till att hantera lösningen av problemet..

Sport och menstruation är helt kompatibla koncept. Det är värt att lyssna på din kropp och bestämma själv om du vill besöka gymmet eller skjuta upp klasserna i flera dagar.

Motion, precis som vila, kan ha en positiv effekt på en flickas urogenitala och nervsystem. Om träningsprocessen inte orsakar obehag utan snarare nöje - se till att göra det under din period.

Sporttyper under menstruationen

Det är värt att föredra de övningar som bidrar till att förbättra hälsotillståndet och inte skadar den bräckliga kvinnliga kroppen:

 1. Enkel körning. Det är att föredra att övervinna avståndet i den friska luften. Platsen där loppet äger rum bör inte ha skarpa höjdförändringar. En klumpig yta kan orsaka allvarlig muskelspänning.
 2. Snabb promenad är ett bra alternativ till att springa. Det rekommenderas att göra det under de första dagarna av menstruationen.
 3. En cykel eller motionscykel hjälper dig att bli av med kramp, dra ont i nedre del av buken..
 4. Sträckningsövningar - Räddning från ryggsmärta.
 5. Simmar i poolen. Med förbehåll för vissa regler - detta är den mest gynnsamma fysiska aktiviteten på kritiska dagar. Simma inte i öppet vatten och bassängvattentemperaturen bör inte vara lägre än 24 ° C. Simning lindrar smärta, med en måttlig träningshastighet minskar muskelkrampen. Dessa inkluderar klasser för aerobics.
 6. Yoga hjälper till att eliminera obehag under menstruationen.
 7. Wushu, kung fu - förbättra blodcirkulationen och hjärtfrekvensen, vilket har en gynnsam effekt på kvinnors välbefinnande.

Lätt fysisk aktivitet bör vara en obligatorisk ritual för varje flicka under menstruationen. Sport hjälper till att eliminera känslan av trötthet, svaghet, eliminerar obehaglig smärta. Tre valar som träningsprocessen i dag står på - måttlighet, lätthet, komfort.

Vilka övningar bör uteslutas under menstruationen?

För att undvika allvarliga konsekvenser är det nödvändigt att noggrant utveckla ett träningsprogram under menstruationen. Styrlyft och övningar som kräver skarpa rörelser bör skjutas upp i 4-5 dagar.

Listan över förbjudna fysiska aktiviteter inkluderar följande:

 1. Dra upp den horisontella stången.
 2. Olika typer av hopp: långt, högt, hopprep.
 3. Övningar med skivstång och massiva hantlar: deadlift, squats, lunges.
 4. Hoop, hula hoop.
 5. Vridna, höja benen. Eliminera varje bukspänning.
 6. U-svängar och övningar som involverar ländryggen: hyperextension, gluteal bridge.
 7. Överdriven fysisk aktivitet.
 8. Användning av intensiva program på simulatorer (löpband, ellips, motionscykel). Endast måttlig takt.

Att utföra dessa övningar är fylld med ökad blödning och förekomsten av sådana obehagliga upplevelser som:

 • Illamående, kräkningar.
 • Migrän, yrsel.
 • Akut eller dragande smärta i buken.
 • svimning.

Allmänna rekommendationer för att spela sport på kritiska dagar

Om hälsan tillåter är det att spela sport användbart och till och med nödvändigt. Det viktigaste är att följa allmänna rekommendationer:

 1. Det är strängt förbjudet att lyfta vikter, hoppa, svänga pressen, göra vassa svängar med kroppen, utföra pull-ups och push-ups.
 2. Lyssna ständigt på kroppen, sluta träna när kramper, smärta och förändringar i urladdningens natur.
 3. Känner dig yr under träning - ligga på golvet, gör andningsövningar. När symptomen har gått, gå hem. Återgå till träningen när du mår bättre. Det är bättre att ge upp idrott, genomföra träning på en annan dag.
 4. De första dagarna är särskilt smärtsamma och åtföljs av riklig urladdning, det är förbjudet att springa och utföra styrketräning under menstruationen.
 5. Det är kontraindicerat att gå till fitness om patienten lider av en gynekologisk sjukdom. Det är bättre att konsultera en behandlande gynekolog, kanske kommer han att hänvisa dig till en sjukgymnast som kan hämta övningar specifikt för din sjukdom.
 6. Du kan inte utföra kraftbelastningar, ändra dem till yoga eller Pilates. Denna sport är mer acceptabel och användbar under kritiska dagar..

Under menstruationen svettas de flesta kvinnor för mycket. Hyperhidrosis är ganska normalt. När du spelar sport, bär lösa kläder, vanliga tröjor och en lös T-shirt är mycket lämpliga. Om kläderna dras åt kommer du att känna dig obekväm, svettningen kommer att intensifieras

Det är också viktigt att det finns god ventilation i rummet.

Hur du lär dig kontrollera din aptit under PMS

Denna fråga plågar förmodligen alla flickor. Det var under denna period som en fruktansvärd önskan vaknar upp för att äta något sött, kalorifattigt, med ett ord, något som kommer att muntra upp och dekorera grå vardag med ljusa färger. Denna önskan är helt fysiologiskt motiverad och naturlig, eftersom kroppen förbereder sig för att det snart måste tappa en hel del näringsämnen med blod, och därför är det nödvändigt att fylla på nya näringsämnen NU.

Som jag skrev tidigare, under PMS, tappas glykogenlagren och blodsockernivån ökar. Allt detta leder till det faktum att du vill äta hela tiden, och mot bakgrund av en instabil hormonell bakgrund (nivån av progesteron når sin övre gräns), verkar detta vara den enda frälsningen i denna situation. Men det verkar bara för dig! En väg ut kan hittas även från en så till synes återvändsgränd..

Tips nummer 1

Några dagar (3-4 dagar) före början av zhor (någon har en zhor den första dagen av PMS, någon senare och någon annan under själva menstruationen) måste du äta en bra portion långsam kolhydrater, det kan vara bovete, ris eller havregryn

Men det är viktigt inte bara att "plocka" boveten, utan att få tillräckligt med mat "från hjärtat"! Efter att ha ätit på detta sätt i 3-4 dagar, kommer du att fylla ditt glykogenlager väl, och sedan, när det är dags för PMS, kommer ditt glykogenlager gradvis att bli tomt, långsamt närande din kropp med energi och blockera den vilda lusten att äta en elefant. Denna teknik hjälper dig att hantera zhor under ICP: s period och inte samla in ett par extra kilo ovanifrån, utöver de som kommer att läggas till som ett resultat av vattenretention

En ökning av vikten på 2-3 kg är ett helt normalt fenomen under premenstruellt syndrom, som är förknippat med vätskeansamling i kroppen. Förändringar i flickans hormonella bakgrund innebär svullnad i livmodern, en ökning av buken och bröstet med halva storleken, och det är överskottsvätskan som orsakar viktökningen. Men skynda dig inte att bli upprörd över detta och bli hysterisk om du såg +3 kg på vågen före menstruationen, dessa extra kilo är inte fett, utan helt enkelt vatten, som efter menstruationen kommer att lämna så snabbt som det kom.

Rådets nummer 2

För att undvika en uppsättning REAL extra pounds under PMS måste du föredra proteinprodukter och grönsaker. När du har förberedt dig i förväg och "laddat" med komplexa kolhydrater före dag X, måste du tvärtom minska kolhydratintaget och luta dig mer på protein: fettsnål keso, kyckling, kalkon, magert nötkött, fisk, ägg och skaldjur. Således kan du ständigt hålla ditt blodsocker på en stabil nivå, och du kommer inte att vilja att hämma något skadligt.

Rådets nummer 3

Om du fortfarande verkligen ville ha chokladgodis eller chokladkaka, kan du köpa riktig bitter mörk choklad och äta ett par kuber (15-20 g) med naturlig kakao. Hur du väljer rätt choklad läs här.

Tips nummer 4

För att övervinna önskan efter godis under PMS är det nödvändigt att få i tillräckliga mängder alla vitaminer och mineraler som vår kropp behöver. Under denna period rekommenderar jag att du tar tillskott som krom, magnesium eller vitamin-mineralkomplex.

Krom och magnesium påverkar positivt proteinabsorptionen, reglerar lipid-kolhydratmetabolismen, minskar irritabilitet, tårfullhet och ökad excitabilitet. Dessa tillskott är helt enkelt ersättningsbara hjälpare i kampen mot symtomen på PMS

Förutom krom och magnesium bör du vara uppmärksam på intaget av vitaminer och näringsämnen som: omega-3-fettsyror, kalcium, vitamin B, A och E

Hur sluta äta godis? Hemligheten som hjälper dig att övervinna det "söta beroende"

Dessa rekommendationer hjälper dig under din PMS att kontrollera din aptit och inte hoppa på mat, som det var tidigare. Låt oss nu titta på nästa fråga - idrott under menstruationen. Är träning farligt under menstruationscykeln för flickor eller vice versa användbart? Vi räknar ut.

Varför du inte kan spela sport med månatliga kontraindikationer

Kvinnor som leder en aktiv livsstil bör vara medvetna om att det finns ett antal kontraindikationer för att spela sport under menstruationen.

Dessa inkluderar:

 1. Kraftig blödning. Det är typiskt för damer med krökta former, liksom för flickor som har ärvt denna funktion genetiskt. Normalt tappar en kvinna ungefär 150 ml blod under hela menstruationscykeln. Överflödigt urladdning anses överstiga 60 ml per dag (mer än 4 matskedar).
 2. Gynekologiska sjukdomar i äggstockarna, bilagorna och könsorganet. Det är strängt förbjudet att spela sport med endometrios och livmodermyom.
 3. Försämring av allmänt välbefinnande: illamående, yrsel, svaghet, krampaktig smärta i buken.
 4. Förekomst i utsöndringar av blodproppar eller slemföroreningar.
 5. Låg hemoglobin eller anemi.

Om kvinnans menstruationscykel är oregelbunden rekommenderas att du begränsar dig till fysisk aktivitet några dagar innan din period.

Med endometrios

Endometrios är en allvarlig kränkning av livmoderens inre lager.

Sjukdomen är ganska vanlig, de viktigaste symtomen inkluderar:

 • Blodavladdning efter sexuell kontakt.
 • Utseendet på mörka scharlakansröskrappar under kritiska dagar.
 • Oregelbunden cykel.
 • Rikligt urladdning, som varar 5-7 dagar.
 • Svår smärta under menstruationen.

Sport med endometrios rekommenderas inte. Det är värt att vänta på slutet av menstruationen och återuppta träningen för att undvika komplikationer.

Med livmodermyom

Närvaron av en godartad tumör i livmodern är inte en kontraindikation för fysisk aktivitet. Sport kan hjälpa till att förbättra patologin.

Ett undantag är laster som begås under den röda perioden. De kan orsaka en försämring av det fysiologiska och emotionella tillståndet..

Risker förknippade med träning under menstruationen

Detta är inte en lärobok "livmodern kommer att falla ut", utan mer verkliga och prosaiska saker. Under menstruationen reduceras immuniteten av naturliga skäl, och det finns en större tendens att få hypotermi och den inflammatoriska processen, även på grund av en liten temperaturförändring.

Det är nödvändigt att följa de allmänna reglerna för "luft och vatten" säkerhet:

 • om du fortfarande övar i vatten bör temperaturen inte vara lägre än 20-22 grader. I det fall simning inte är den huvudsakliga idrott, utan väljs som ”hjärta som inte påverkar lederna”, är det bättre att överväga någon form av korsträning, till exempel träning på en elliptisk maskin. Fortfarande är vattnet i de kommunala bassängerna kallt;
 • under "långa, till och med" cardio på löpband, ellipsoider och steppar, är det bättre att undvika att en "hårtork" ingår, det blåser vanligtvis mitt i kroppen;
 • Det är klokt att välja en plats för träning på golvet och stretchmärken. Nära fönstret, under luftkonditioneringen och i andra områden som är väl blåsta, är det bättre att inte slå sig ner;
 • i allmän jacuzzi är det bättre att inte koppla av, eftersom varmt vatten kan öka blödningen och av uppenbara hygieniska skäl. Det är också lämpligt att lämna bastun ett tag. Utvidgning av blodkärl och ökat tryck ger inte komfort.

Sport under idrottsläkares menstruationsrekommendationer

Om en kvinna bestämde sig för att inte stoppa aktiv fysisk aktivitet under denna period, måste hon fortfarande följa vissa begränsningar. Experter rekommenderar att du startar varje uppsättning övningar med en lätt träning eller stretching.

Menstruation kan leda till anemi och minskad syretillförsel till vävnaden. Detta orsakar vanligtvis mild muskelkramp och muskelsmärta. Att förbereda sig för ansträngning hjälper damer att undvika det mesta av obehaget.

Många tränare rekommenderar att man startar klasser med följande metod:

 • Med avkopplande övningar. En kvinna ska sitta ner och sätta ihop benen. Efter 5 - 10 sekunder av lugn andning rekommenderas det att ligga på ryggen och hålla nedre benen i samma läge. Efter att ha gjort 3-4 inandningar och utandningar kan du stå på armbågar och knän och böja huvudet lågt. Denna hållning hjälper till att minska magspänningen och minska smärta i livmodern..
 • Det rekommenderas att efter 10 minuters uppvärmning gå till promenader eller springa på en speciell löpband. Denna enhet gör det möjligt för patienten att välja rätt belastning. Du kan fortsätta snabbt gå eller jogga i upp till 30 minuter medan du övervakar ditt tillstånd. Smärta i buken kan indikera att damen överskred tröskeln för den tillåtna belastningen. Denna övning hjälper till att öka blodflödet genom kärlen och minska syresvälten i vävnader..
 • Poolen och menstruationen verkar helt oförenliga, men med en modern hygiennivå är simning en av de bästa fysiska aktiviteterna under menstruationen. Om det är dags att välja vilka övningar som ska göras under menstruationen kommer många experter att råda henne att gå till poolen. Simning slappnar perfekt av musklerna i kroppen, inklusive magpressen, vilket hjälper till att minska irriterande smärta.
 • Ganska kontroversiella är övningar med tyngdlyftning under menstruationen. Många tränare rekommenderar att deras avdelningar inte minskar belastningen under denna period, de rekommenderar endast att begränsa magen och små bäcken från alltför stor exponering. Hormoner under denna period ökar en kvinnas muskelstyrka dramatiskt, och därför kommer vanliga vikter att verka lättare för henne. Ändra inte belastningen på kroppen dramatiskt.
 • Tja, naturligtvis måste du maximera det dagliga intaget av vätskor. Detta gäller inte bara gymmet eller fitnessklubben. Under menstruationen inträffar dehydrering, vilket leder till en förtjockning av blodet. Även fysisk aktivitet orsakar stagnation i kärlen, vilket kan orsaka en kvinna olika neurologiska problem. Vatten och juice hjälper damer att minska smärta, minska trötthet och förbättra humöret.

Dessa enkla rekommendationer hjälper unga damer att inte stoppa aktiva sporter även under menstruationen. Om en kvinna använder träning under menstruationen för att gå ner i vikt kommer hon inte att behöva avbryta det föreskrivna komplexet. Styrkan av fysisk aktivitet i deras konstans och enhetlighet.

Se videon om menstruationsövningar:

Menstruationsfas

Innan du börjar prata om träning och näring under PMS och CD är det tillrådligt att ta reda på vad som vanligtvis händer i vår kropp under den kvinnliga cykeln (bilden är klickbar).

Fikon. 1 Faser av menstruationscykeln

Så hela cykeln kan villkorligt delas upp i 5 faser (i vissa litteratur finns det bara fyra faser, men för en mer fullständig bild kommer vi att ta hänsyn till alla fem faser).

Jag fas - menstruation

I denna fas inträffar menstruationen själv (blödning). Under denna period tappar flickor med blod mycket röda blodkroppar, vita blodkroppar, blodplättar; hemoglobinnivån sjunker avsevärt; ämnesomsättningen bromsar kraftigt. Mot bakgrund av allt detta blir flickor irriterade, nervösa, snabbt tempererade och till och med ibland aggressiva. Prestanda sjunker.

II-fas - postmenstrual

Den lugnaste fasen av alla. Denna period kännetecknas av mognad av follikeln i äggstockarna tills dess bristning. Kroppen producerar mer östrogen (det huvudsakliga kvinnliga hormonet), så flickor i den postmenstruella fasen uppträder vanligtvis tyst, lugnt och fridfullt. De skyndar inte på någon, de vill inte döda eller kväva någon, men tvärtom älskar de alla och de vill ta en slurk. Under denna period kan alla män använda detta "fluffiga" tillstånd för sin dam till sin egen fördel.

III-fas - ägglossning

I denna fas lämnar ägget follikeln och flyttar det i äggledarna och sedan in i livmodern. Östrogennivåerna börjar sjunka snabbt och progesteronnivåerna är fortfarande på en låg nivå. Under denna period minskar flickornas prestanda och hastigheten för huvudmetabolismen minskar.

IV-fas - postovulatorisk

I denna fas bildas en ny endokrin körtel, corpus luteum, från follikelresterna. De funktionella förmågorna i kroppen ökar igen, metabolismhastigheten ökar och nivån av progesteron i blodet ökar också. Flickor under denna period är inte längre knepiga, skriker inte och blir inte nervösa, utan tvärtom avtar och tyst väntar på nästa fas (där kommer de att visa alla var kräftorna vilar).

V-fas - premenstrual

Denna fas är den mest otäcka av alla tidigare, hos vanliga människor kallas den PMS. Ett par dagar före menstruationen degenererar corpus luteum, vilket orsakar en snabb minskning av östrogen i blodet och en ökning av progesteron. Under denna period upplever flickor ofta ökad irritabilitet, trötthet, smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen, minskad prestanda, dåsighet, brutal aptit, huvudvärk, svullnad i bröstet, uppblåsthet och viktökning... och detta är inte hela listan över vad de känner flickor under den här fasen, men jag tycker att det inte är värt att fortsätta, alla vet det här sättet.

Den främsta orsaken till ökad aptit under PMS är en ökning av nivån på PROGESTERON, graviditetshormonet, som det också kallas, det ger kroppen en signal om att det är nödvändigt att lagra mer näringsämnen och vitaminer, eftersom det tror att befruktning har inträffat. Och sedan befruktningen har inträffat, betyder det att du behöver massor av mikro- och makroelement för tillväxt och utveckling av det ofödda barnet för dess fulla utveckling och tillväxt. Så kom ihåg att det är den höga nivån av progesteron som får din natt eller dag att äta under PMS.

En av orsakerna till vild aptit under PMS är också det faktum att glykogenlagringarna i levern är kraftigt reducerade och glukosinnehållet i blodet ökar tvärtom. Och vad vill vi göra när blodsockret stiger? Det stämmer - IS!

Nåväl, vi undersökte alla faserna av den kvinnliga cykeln och nu har vi en uppfattning om vad som händer i kroppen under menstruation (fas I) och under PMS (fas V).

Fikon. 2 Symtom på PMS och menstruationsfasen

Den här informationen hjälper oss att ta reda på om det är möjligt att träna under menstruationen och hur vi tvingar oss att inte slå på mat under PMS?

Och vi börjar med näring under den mest problematiska perioden för varje flicka - PMS.

Funktioner av fysisk aktivitet under menstruationen

Om du inte menar mycket obehag under menstruationen, om du inte har några kontraindikationer eller kroniska sjukdomar som utesluter fysisk ansträngning, är det inte förbjudet att utöva under menstruationen. Bara i träning måste du minska belastningen något jämfört med vanliga dagar, till exempel genom att minska antalet repetitioner av övningar eller förkorta själva träningstiden.

Användbara tips

 • Om du arbetar med styrketräning, minska intensiteten med en tredjedel under din period.
 • Arbeta i måttlig takt.
 • För större säkerhet, försök att inte ladda pressen, men ägna mer uppmärksamhet åt att träna musklerna i övre axelbältet genom att ställa in träningstekniken.
 • När det gäller klassernas varaktighet - de är individuella. Det viktigaste är att göra ingenting med våld. Om du är trött, om du inte vill ha det, avsluta träningen!

I allmänhet gör systematisk träning (både under menstruation och på vanliga dagar) symtomen på dessa dagar mindre smärtsamma. Kroppen förstår vad du vill ha av den, vänjer sig vid en sådan rytm och själv "förbereder" sig på "kritiska" dagar utan att uppleva dem som ett hinder. Dessutom förbättrar regelbunden träning blodcirkulationen till de inre organen..

Titta under sport, särskilt under menstruationen, så att rummet är väl ventilerat.

Under menstruationen under muskelarbetet börjar svettningen tidigare, eftersom nivån på östrogen som hämmar svettningen minskar.

Slutsatsen är enkel - du kan och alltid göra sport. Ingenstans utan honom. Låt utan register, om inte i ett coolt gym och hemma på mattan, det viktigaste i denna fråga är en bestående konstans. Och låt det låta kornigt, men sport är vår hälsa, i själva verket, riktig näring :)

Är träning förbjudet under menstruationen

Sedan skolgymnastik vet alla att menstruation är det vanligaste skälet till att inte gå på träning. Men är "befrielse" nödvändig om man inte bedriver bedömning utan för sig själv?

En frisk kvinna har inga kontraindikationer för träning med måttlig intensitet och rimlig volym. En annan sak är att tillståndet i sig kanske inte bidrar till effektiv kondition..

Kramper och smärta förvärras vanligtvis om du lyfter stora vikter eller utför extrem uthållighetsträning. Som regel varken den ena eller den andra i vanliga träningsövningar för att gå ner i vikt.

Gynekologer besvarar snarare undvikande frågan i undertexten. Många inhemska experter vägrar vanligtvis kvinnor i den här formen av hälsoförbättrande aktiviteter, som att utföra styrketräning utanför yrkesidrott, och de pratar och skriver främst om yoga, aerobics, löpning, Pilates och liknande. Så allt som anges i processens normala gång är inte förbjudet, påverkar inte smärta och kan inte skada hälsan.

Yogi "på egen hand" tillägger att inverterade poser är förbjudna, och att inte böja sig tillbaka rekommenderas inte, det är allt.

I utländsk praxis styrs de av rekommendationerna från ACOG (American Association of Obstetricians and Gynecologists), som gör att du kan träna i absolut vilken stil som helst, åtminstone utföra styrkaövningar, åtminstone cardio, om detta inte orsakar obehag.

Sovjetiska läroböcker för tränare uppmanar dig att vara uppmärksam på idrottarens tillstånd och att inte planera sådana typer av aktiviteter som:

 • sprintar med ultimat eller sub-ultimat kraft;
 • intervallträning med alternerande anaerob och aerob träning;
 • lyft viktgränser i viktlyft, "körning" och träning med maximala vikter i viktlyftning;
 • plyometrisk (hoppande) träning;
 • sport simning, på dagar då urladdningen är riklig. Medicinen för den "sovjetiska" skolan är nästan enhällig i denna fråga. Du kan fortfarande simma med en vattpinne någonstans på semester i havet, men träning i poolen varje månad är helt klart inte värt det. Anledningen är möjligheten att mikrober kommer in i livmoderhalsen. Amerikaner är inte så kategoriska, och de skriver att det är omöjligt att få en infektion med rätt storlek vattpinnar.

Allt ovan förbättrar helt enkelt spasmer och kan leda till obehag och ökad smärta, men orsakar vanligtvis inga gynekologiska problem.

Samtidigt rekommenderar de flesta källor att fokusera på idrottarens skick och inte på några allmänna bestämmelser.

Varför är det svårare att göra idrott under menstruationen?

Ur fysiologisk synvinkel, under menstruationen, är det en minskning i uthållighet och muskelstyrka, vilket innebär att idrottsprestandan reduceras. Detta ökar dock förmågan för kortvarigt arbete.

På grund av förändringar i den hormonella bakgrunden ökar ledmobilitet, ligamentelasticitet och flexibiliteten utvecklas. Därför bör fysisk aktivitet under denna period motsvara kvinnans kroppstillstånd.

I blodet för närvarande minskar antalet röda blodkroppar, hemoglobin minskar. Detta påverkar uthållighet, dvs. det kan vara svårare för en kvinna att göra idrott som jogging och aerobics under menstruationen. För närvarande bör du definitivt inte fokusera på utveckling av hastighet och styrka. Det är bättre att göra yoga, stretching, Pilates. I dessa klasser behöver du inte aktivt flytta. Det är sant att vissa övningar, även inom dessa discipliner, lämnas bäst åt sidan under en period med kritiska dagar. I synnerhet är detta övningar för abs (för spänning i magmusklerna) eller till exempel inverterade ställningar i yoga.

Fördelarna och skadorna av att spela sport

Aktiv idrott kan orsaka obehagliga symtom i nedre del av buken, eftersom kroppens resurser minskar kraftigt under denna period. Till att börja med kommer teckensmärta att dyka upp, sedan blir de starkare och gradvis öka. En känsla av en klump kommer att uppträda i nedre del av buken, detta är en muskelkramp på grund av en stark fysisk belastning på kroppen under kritiska dagar. Vidare kommer flickan att hitta för mycket urladdning, vilket kan stoppa eller blöda. Som ett resultat finns det risk för att komma in på en medicinsk institution under lång tid. Skador kommer att orsakas inte bara på reproduktionssystemet utan även på andra organ, muskel- och skelettsystemet. Musklerna blir svaga, och när du lyfter vikter kan du få mikrotårar, eftersom muskelfibrerna kommer att vara för hårda för att genomföra en väl genomtänkt övning. Dessutom kommer de att drabbas av migrän.

Naturligtvis kommer intensiv träning att skada kroppen. Sällan, men ändå, har sådana fall registrerats; flickor med endometrial frigöring och svår blödning hamnar på sjukhuset.

Sport under menstruationen är välkomna. Det är värt att göra detta utan extra belastning, utan att använda skivstång och hantlar. Belastningen ska vara måttlig så att kvinnan inte känner tecken på smärta. I detta fall kommer sporter att vara användbara. Fördelarna med att träna i gymmet under menstruationen:

 • smärta i bröstkörtlarna minskar;
 • det finns inga symptom på uppblåsthet, vilket ofta är ett tecken på framtida kritiska dagar;
 • kvinnan blir lugn, det finns ingen irritabilitet;
 • ämnesomsättningen förbättras.

Sådana förbättringar i kroppen inträffar när du inte utför alltför kraftig träning. I allt du behöver veta åtgärden. Aerobics förbättrar humöret, stabiliserar blodsockret.

Yoga för menstruationsför- och nackdelar

Många läkare håller med om att det är bäst att använda antik indisk gymnastik för att minska smärta under menstruationen. Yoga gör att patienter kan minska buksmärta, minska irritabilitet, återställa sund sömn och aptit under denna period..

Specialister råder damer att inte skjuta upp början av sådana klasser under menstruationsperioden, utan att förbereda sig för detta ögonblick hela månaden, med att ägna 30 minuter varje dag till övningar. Även om en speciell uppsättning övningar beskrivs som hjälper patienter direkt under menstruationen.

Yogatränare har ingen tvekan om det är möjligt att göra övningar under menstruationen? De kommer främst att ge henne råd om andningsövningar. Dessa åtgärder hjälper henne att minska buksmärta och förbereda kroppen för ytterligare övningar..

Patienten ska ligga på ryggen, magmusklerna i detta ögonblick bör ha en belastning på upp till 3 kg i vikt. Andningen ska vara lugn och uppmätt: 3 sekunder andas in, 5 sekunder paus, 3 sekunder andas ut.

Efter 10 minuter av sådana övningar rekommenderas patienten att ta en välkänd lotusställning. Denna position av kroppen gör att du kan ta bort överdriven stress från bäckenorganen och livmodern

Det är mycket viktigt för en kvinna i denna position att helt slappna av, vilket kan underlättas med speciell musik. Det finns tillräckligt mediteringsskivor till salu

För att fortsätta fysiska övningar under menstruationen ger yoga damer ett ganska stort urval av specifika övningar som de vill. Sådana åtgärder inkluderar "Cobra Pose", "Baby Pose", "Germ Pose", etc..

Läkare rekommenderar att kvinnor när man använder yoga för att stoppa menstruationsmärta uppmärksamma läget med benen uppåt. Sådana ställningar bidrar till utflödet av blod från bukhålans organ och små bäcken, vilket underlättar patientens tillstånd avsevärt

Men man bör komma ihåg att patienten kan vara i en position med benen uppe i högst 20 minuter.

I slutet av gymnastiska övningar, rekommenderar vissa experter damer att använda en varm värmepute för buken. Naturligtvis minskar värmen smärta, men ökar samtidigt blödningen. I detta fall skulle den mest rimliga lösningen vara frånvaron av onödiga fysiska effekter på bäckenorganen.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Vad ska vara ansvarsfrihet efter 2-4 månader efter förlossning under amning - blod, bruna, blodceller?

Att återställa den kvinnliga kroppen efter förlossningen tar tid. Detta gäller särskilt det huvudsakliga könsorganet - livmodern....

Ingen ägglossning, vad man ska göra?

Lästid: min.Frågan om födelse av avkommor möter förr eller senare varje kvinna i reproduktiv ålder. Men det händer så att graviditetens början blir omöjlig på grund av brist på ägglossning, vilket leder till infertilitet....

Menstruation under graviditeten - händer det. Kan det vara perioder hos gravida kvinnor

Vissa flickor använder regelbundna specialtest för att ta reda på om de är gravida, medan andra bestämmer en framgångsrik befruktning genom att försena sina perioder....