Longidas-suppositorier: bruksanvisning och farmakologisk verkan

Harmonier

Longidase är ett modernt enzymbaserat läkemedel som har en proteolytisk effekt.

Verktyget förbättrar immuniteten, gör att kroppen tål olika mikroorganismer. Som praxis visar kan medicinen enbart inte bli av med någon sjukdom, men i den komplexa behandlingen av Longidase-suppositorier, vilka bruksanvisningar som finns i paketet ger en mycket god terapeutisk effekt.

Strukturera

Läkemedlet innehåller en aktiv substans - Longidase 3000 IE (1 suppositorium). Som ytterligare ingredienser inkluderar läkemedlets sammansättning kakaosmör. En sådan komponent är nödvändig så att massan för varje suppositorium är 1,3 g.

Släpp formulär

Longidase finns i form av ljus (3000 IE) i en torpedoform, som administreras vaginalt och rektalt, vit i färg med en svag karakteristisk lukt av kakaosmör. Ljusen placeras i separata celler, varje blister innehåller 5 st. Läkemedlet packas i en kartong med bifogade instruktioner.

farmakologisk effekt

Läkemedlet Longidaza förbättrar penetrationen av näringsämnen under huden, ger näring åt vävnader, lindrar inflammation, minskar svullnad, under verkan av den aktiva komponent ärr och hematomer försvinner snabbare, sjuka leder leder tillbaka till det normala, blir rörliga på grund av den ökade elasticiteten hos skadad hud som har uppstått innan eller efter operationen försvinner vidhäftningar efter en kort tidsperiod.

Snabbare och effektivare medicin hjälper när sjukdomen är i ett tidigt skede. I processen med behandling med Longidaza varar den terapeutiska effekten mycket längre, allt detta beror på det faktum att de aktiva komponenterna i läkemedlet är nära besläktade, dessutom har läkemedlet hög aktivitet.

Förutom att läkemedlet lindrar inflammation på grund av dess proteolytiska effekt, hjälper Longidaza att öka immuniteten, har en antioxidant effekt..

Läkemedlet neutraliserar gifter fullständigt, varför de vid intag inte utgör ett starkt hot, dessutom binder den aktiva substansen tungmetalljoner. Longidase verkar på ett sådant sätt att ärret i bindväv inte förekommer på patientens kropp. Innan användningen av Longidaza suppositorier bör instruktioner för användning studeras av varje patient, läkaren varnar för detta.

Kliniska studier har visat att Longidase inte har en toxisk effekt på människokroppen, inte har mutagena och cancerframkallande egenskaper. Dessutom reducerar eller stör inte läkemedlet reproduktions- och immunsystemet. I de flesta fall tolereras läkemedlet väl av patienter.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Efter rektal eller vaginal administrering absorberas läkemedlet snabbt i vävnaderna och distribueras i blodet, dess högsta koncentration noterades 1,5 timmar efter administrering. Läkemedlet ansamlas inte i kroppen och utsöndras av njurarna efter tre dagar.

Longidaz suppositorier: indikationer för användning och kontraindikationer

Longidase ordineras för vuxna och ungdomar över 13 år. Läkemedlet kan tas både i kombination med andra medel och separat. Longidaz suppositorier, vilka indikationer för användning som beskrivs i instruktionerna, föreskrivs för vissa sjukdomar.

Urologi

Läkemedlet hjälper till att bli av med kronisk prostatit, och andra läkemedel föreskrivs i detta skede av behandlingen, eftersom Longidaza i kombination med andra läkemedel ger en ännu större terapeutisk effekt.

Kronisk cystit, inklusive det akuta stadiet, i detta fall används läkemedlet separat, endast orala läkemedel baserade på örter kan användas fullständigt. Störningar i urinröret och urinröret.

Vid sådana sjukdomar används läkemedlet som en separat terapi, användningen av andra läkemedel i detta fall är endast möjlig under övervakning av en läkare. Godartad prostatahyperplasi i det första stadiet av dess manifestation. Som en profylaktisk behandling av ärrvävnad efter kirurgiska operationer i urinröret, urinledaren och urinblåsan.

I stället för Longidaza, i detta fall, kan läkare förskriva behandling med Strovak.

Gynekologi

För att förhindra bildning av vidhäftningar i bäckenorganen, när detta underlättas av sjukdomar i de inre könsorganen, manifesteras med inflammation. Som en förebyggande terapi för bildning av vidhäftningar i bäckenorganen efter operationer på könsorganen, inklusive efter abort, operationer på bäckenorganen. Läkemedlet föreskrivs för intrauterin syneki, tubal obstruktion, kronisk endomyometrit.

Dermatologi, venereologi

Longidas tas med begränsad sklerodermi, främjar läkning av hypertrofiska ärr samt kolloidala ärr. Läkemedlet föreskrivs som ett förebyggande av komplikationer orsakade av könsorganinfektioner..

Kirurgi

Det används för förebyggande behandling av vidhäftningar bildade efter kirurgiska ingrepp på bukorganen, samt för behandling av sår som inte läker under en lång tid..

Pulmonologi

Longidase föreskrivs för tuberkulos, lunginflammation, pleurisy, alveolitis, sideros.

Kontraindikationer:

 • Longidas föreskrivs inte för patienter med lungblödning, när en person tvingas att få blodkroppar med blodproppar.
 • Läkemedlet kan inte tas i ett tillstånd där en person har blödning i glaskroppen.
 • När det gäller ondartade neoplasmer kan läkemedlet förvärra patientens tillstånd och bidra till utvecklingen av tumören eller göra det möjligt för cancerceller att utvecklas snabbare.
 • Vid akut njursvikt är läkemedlet kontraindicerat, eftersom det i stora volymer utsöndras i urinen.
 • För gravida kvinnor och kvinnor under amning kan läkemedlet orsaka oåterkallelig skada. Det har förekommit fall då den aktiva substansen i läkemedlet minskade fostrets mentala prestanda och orsakade förgiftning av modern under graviditeten.
 • Barn under tolv års ålder får inte ett läkemedel.
 • Om en person har en ökad känslighet för läkemedlets komponenter, annars kan en allvarlig allergi uppstå..

Med försiktighet och under övervakning av en läkare kan läkemedlet tas av patienter som har diagnosen kronisk leversvikt. En hög koncentration av den aktiva substansen noteras i levern.

Läkemedlet ska inte tas om patienten har akut njursvikt. Om det är nödvändigt att ta detta läkemedel bör intaget inte vara mer än en gång i veckan under övervakning av en läkare.

Bieffekter

Longidas hos vissa patienter kan orsaka biverkningar, och de kan också uppstå om patienten har överträtt den dos som anges av läkaren. En person från läkemedlet kan verka kliande på huden, rodnad, svullnad på platsen där injektionen injicerades, en allergi. Som regel stoppar inte allvarliga biverkningar på egen hand inom två dagar.

Om patienten har en allergi, i detta fall, bör läkemedlet avbrytas, bör den behandlande läkaren informeras så att han plockar upp ett liknande botemedel. För att undvika biverkningar, innan du börjar ta Longidaz suppositorier, bör indikationerna för användning noga läsas i instruktionerna.

Longidaz suppositorier: används för behandling och förebyggande

Longidas används rektalt och vaginalt, den största effekten uppnås genom detta, eftersom läkemedlet penetrerar direkt till inflammationsstället och distribueras snabbt över hela kroppen.

Den allmänna behandlingsregimen är som följer: en gång om dagen, företrädesvis på natten, sätts ett suppositorium, behandlingsförloppet överstiger inte

Vuxna ska sätta in ljus en åt gången på natten, medan suppositoriet sätts in i slidan i ryggläge.

Ungdomar över 13 år bör injicera suppositorier uteslutande i ändtarmen, även ett suppositorium på natten, en gång om dagen. Vaginal administration av läkemedlet är kontraindicerat, eftersom vid denna ålder bildas de inre könsorganen hos flickor. Innan introduktionen bör tarmarna rengöras helt, så läkemedlet börjar verka snabbare. Behandlingsregimen bestäms av den behandlande läkaren, först beror det på svårighetsgraden, sjukdomens varaktighet, patientens ålder.

Oftast, hos ungdomar, fortsätter behandlingen intermittent på två dagar. I vilket fall som helst, om Longidaz suppositorier föreskrivs, bör deras användning övervakas av en specialist. Inom urologi föreskrivs Longidaza ett suppositorium, varannan dag, totalt 10 injektioner, varefter en paus också görs på två dagar och 10 injektioner fortsätter.

Vid sexuellt överförda sjukdomar administreras läkemedlet ett suppositorium varannan dag, totalt ska 13 injektioner erhållas. Vid kirurgi föreskrivs läkemedlet ett suppositorium efter 3 dagar, totalt bör det finnas 10 injektioner.

Vid behov kan behandlingsförloppet upprepas, men inte tidigare än efter tre månader. Långvarig behandling kan också ske enligt detta schema: ett suppositorium på natten, i sju dagar, varefter de tar en paus i fem dagar. En sådan kurs ska inte vara mindre än tre och inte mer än fyra månader.

Överdos

En överdos av läkemedlet kan inträffa om patienten inte följer den dos som fastställts av specialist eller vid självadministrering utan utnämning av läkare. Patienten kan känna svår frossa, hans kroppstemperatur kan stiga, yrsel, vasospasmer, torr mun, illamående, kräkningar och andningsfel kan börja. Vid synliga symtom på en överdos bör symptomatisk behandling påbörjas. Longidaz suppositorier, vars användning kontrolleras av läkaren, bör användas noggrant så att det inte finns någon överdos.

Samspel

Longidas kan tas tillsammans med andra antibiotika, som regel kommer effekten av detta bara att bli bättre, dessutom går läkemedlet bra med antivirus- och svampmedel, och det förskrivs ofta i kombination med bronkodilatatorer.

Longidase föreskrivs nästan alltid med andra läkemedel, eftersom en enda behandling med ett sådant läkemedel inte ger en uttalad terapeutisk effekt. Men i kombination med antibiotika eller diuretika måste man komma ihåg att biotillgängligheten för varje läkemedel kan öka och tillsammans kan medlen intensivt påverka lesionen och kroppen som helhet.

Om läkemedlet ordineras med en stor dos av ett sådant ämne som kortison, salicylat, östrogen, är det en minskning av den enzymatiska aktiviteten hos läkemedlet Longidaza. Det är kontraindicerat att kombinera användningen av detta läkemedel med läkemedel som innehåller furosemid eller fenytoin.

Longidaz suppositorier för prostatit: speciella instruktioner

Läkemedlet kan köpas på apotek med recept.

Förvaringsförhållanden

Longidaz-ljus förvaras vid en temperatur som inte överstiger +15 grader, det är att föredra att förvara dem i kylen.

Annars, om temperaturen är över 16 grader, kommer läkemedlet att försämras, dessutom, om ljusen mjukas, kommer det att vara problematiskt att introducera dem. Läkemedlet måste vara doldt för barn..

Hållbarhetstid

Med förbehåll för de angivna lagringsförhållandena kan läkemedlet vara lämpligt i upp till två år..

speciella instruktioner

Om en allergi inträffar måste patienten i detta fall sluta ta medicinen. Longidas-suppositorier för prostatit ordineras i kombination med andra läkemedel. Om du behöver ta medicin under en förvärring av infektionen, förutom det huvudsakliga läkemedlet förskrivs antimikrobiella medel. Vid förfallen hållbarhet, ändrad färg på ljus eller med synliga förpackningsöverträdelser, bör läkemedlet inte tas.

Om patienten missade en dos av läkemedlet, det vill säga, han injicerade inte ljuset i tid, då läkemedlet används i vanligt läge, en dubbel dosering bör inte tas. Om det är nödvändigt att sluta ta medicinen mot Longidaz kan detta göras omedelbart utan att doseringen gradvis minskas. Studier har visat att läkemedlet Longidaza inte påverkar förmågan att kontrollera transport, och att det inte heller minskar koncentrationen av uppmärksamhet.

analoger

Ronidase - läkemedlet föreskrivs för läkning av ärr orsakade efter brännskador, efter operationer eller skador. Läkemedlet används också för sår som inte läker under lång tid, med hematomer, allergisk rinit, vid nervplexskada, med keratit.

Polyoxidonium är ett immunostimulerande läkemedel som förbättrar kroppens resistens mot infektioner av vilket ursprung som helst. Det föreskrivs för behandling av kroniska sjukdomar i andningsapparater, ENT-organ, bäckenorgan orsakade av mikrober. Läkemedlet används för komplex behandling av många sjukdomar, inklusive behandling av infektioner som har kommit in i kroppen efter operationen, samt för behandling av allergier, tuberkulos, dysbios, artrit, trofiska sår.

Cystamin - ett läkemedel föreskrivs efter strålbehandling som mottagits av en person, samt för förstörelse av patogena mikroorganismer som orsakar olika sjukdomar. Verktyget används för att läka ärr, skär, inklusive bidrag till läkning av ärr som bildas under operationer. Dessutom ökar läkemedlet kroppens motståndskraft mot skadliga miljöpåverkan..

Lidase M - läkemedlet hjälper till att läka snabbare sår till följd av brännskador, skador, strålningsår samt ärr. Läkemedlet hjälper till att lindra inflammation i organen i övre luftvägarna, i lederna och återställa deras rörlighet, föreskrivs för lung tuberkulos, med neurit, pleurisy.

recensioner

Olga, 36 år ”Jag hade en operation på äggstocken, det var en laparoskopi. Nu har ett ärr dykt upp på den här platsen, läkaren har ordinerat Longidaz-ljus för mig, jag säger med en gång, de kostade mig mycket personligen, cirka 1 400 rubel, de säljs inte i varje apotek, jag gick till universumets kant för dem. Effekten av läkemedlet förväntas, trevlig, efter tre veckor försvann ärret nästan helt. Mottar läkemedlet genom att det dessutom hjälper till från många sjukdomar. Ibland kan du köpa ett dyrt läkemedel för din hälsa. ”

Irina, 41 år gammal ”Jag använde läkemedlet Longidaza i kombination med Milgamma och Lidocaine-injektioner. Jag fick diagnosen salpingit i en kronisk form, det behandlades, det verkade hjälpa, min specialist sa att jag är på väg, att jag inte förstod bättre med dessa medel, även om alla verkar säga att Longidaza gör sitt jobb.

Ile, 51 år gammal - Jag tog Longidaz suppositorier med prostatit, förutom att jag också fick en massa piller. Effekten av dem är inte dålig, det är värt pengarna. ”

Pris, var man kan köpa

Ett läkemedel i form av ett suppositorium kostar från 1300 till 1500 rubel på apotek i Ryssland. Priset beror först på företagets tillverkare, staden och leverantören. Longidaza är ett speciellt läkemedel vars effekt fortfarande bevisas av forskare i förhållande till vissa komplexa sjukdomar.

Många misstar sig och tror att läkemedlet kan bli av med all sjukdom med en enda dos. Enligt forskning såväl som genom illustrativa exempel bland patienter fann man att läkemedlet kan besegra sjukdomen endast i kombination med andra läkemedel, oftast är det antibiotika och målinriktade läkemedel för en specifik sjukdom.

Longidaza är mycket efterfrågad med gynekologiska sjukdomar under kirurgiska ingrepp, och det används också ofta för att behandla övre luftvägar. Innan du börjar behandlingen med detta läkemedel bör du besöka en läkare, som om doseringen är felaktig, det kan skada din hälsa och förvärra sjukdomsförloppet.

Longidaza - bruksanvisning, analoger, recensioner, pris

Webbplatsen ger referensinformation endast för informationssyften. Diagnos och behandling av sjukdomar bör utföras under övervakning av en specialist. Alla läkemedel har kontraindikationer. Specialkonsultation krävs!

Läkemedlet Longidaza

Longidas är ett enzympreparat med en proteolytisk effekt, d.v.s. Det främjar nedbrytningen av proteiner. Den innehåller den enda aktiva substansen - Bovgialuronidas-azoximer, samt hjälpkomponenter - diuretisk mannitol (i lyofilisatet för beredning av en injektionsvätska, lösning), och kakaosmör (i vaginala och rektala suppositorier).

Under påverkan av läkemedlet förbättras permeabiliteten och näringen av kroppsvävnader. Hematomas löser sig, svullnaden minskar. Fogar blir mer rörliga på grund av ökad elasticitet hos skadad hud och vidhäftningar och kontrakturer försvinner. Dessutom är det mest effektiva läkemedlet i det inledande stadiet av den patologiska processen.

Läkemedlet Longidaza har ökat aktivitet och långvarig terapeutisk effekt..

Förutom den uttalade proteolytiska effekten har Longidase antiinflammatorisk, immunmodulerande, antioxidantaktivitet. Läkemedlet kan neutralisera toxiner och binda tungmetalljoner.

Under påverkan av Longidase undertrycks bildningen av bindväv av ärr och kontrakturer genom att göra det svårt att bilda kollagenproteiner till fibrer.

Det har praktiskt bevisats att Longidaza inte har toxiska, mutagena, embryotoxiska och cancerframkallande egenskaper, inte påverkar immunsystemets och reproduktionssystemets funktion. Patienter tolererar vanligtvis läkemedlet väl..

Med parenteral, vaginal och rektal administrering absorberas läkemedlet snabbt i blodomloppet och penetrerar alla vävnader och organ. Det ansamlas inte i kroppen och utsöndras huvudsakligen av njurarna inom 4-5 dagar.

Longidase kan övervinna blod-hjärnan och blod-hjärnbarriären i kroppen.

Släpp formulär

Longidaza ser ut som en porös vit eller gulaktig massa som lätt upplöses i vatten.

Läkemedlet är tillgängligt:

 • i form av torrmaterial i flaskor eller ampuller på 1500 eller 3000 IE för framställning av en injektionslösning;
 • i form av suppositorier (suppositorier på 3000 IE) för vaginal eller rektal användning.

Instruktioner för användning av Longidase

Indikationer för användning

Gynekologi:

 • behandling och förebyggande av vidhäftningar, som uppträdde som en komplikation av kroniska inflammatoriska sjukdomar, liksom resultatet av gynekologiska manipulationer (till exempel artificiella aborter) och kirurgiska operationer på bäckenorganen, till exempel kronisk endometrit, intrauterin syneki;
 • komplex behandling av tubal peritoneal infertilitet.

Urologi:
 • strikturer (förträngning) av urinröret och urinledarna;
 • kronisk prostatit;
 • Peyronies sjukdom (krökning av det manliga könsorganet vid erektion på grund av spridning av fibrös vävnad);
 • godartad förstoring av prostatakörteln i det inledande skedet;
 • interstitiell cystit;
 • förebyggande av ärrbildning efter operationer på urinblåsan, urinledaren och urinröret.

Kirurgi:
 • behandling och förebyggande av vidhäftningsprocesser efter operationer på bukhålans organ;
 • kolloidala och hypertrofiska ärr till följd av operationer, brännskador, skador, pyodermi;
 • självhäftande sjukdom;
 • långa icke-läkande sår;
 • trofinsår.

Kontra

 • Överkänslighet mot den aktiva substansen i läkemedlet eller dess hjälpkomponenter;
 • infektionssjukdomar i den akuta fasen;
 • hemoptys och lungblödning (historia);
 • nyblodig blödning;
 • akut njursvikt;
 • maligna neoplasmer (tumörer);
 • ålder yngre än 18 år (för lyofysilat) och yngre än 12 år (för suppositorier), eftersom inga kliniska studier har genomförts i denna åldersgrupp;
 • kan inte anges på den plats där den akuta inflammatoriska processen eller tumören är lokaliserad.

Bieffekter

Vaginala och rektala suppositorier

Mycket sällsynt (1/100, 1/1000, överdosering

Longidasbehandling

Hur man använder Longidaz?
Läkemedlet administreras intradermalt eller subkutant nära lesionen, eller under ärret eller intramuskulärt. Dosen, behandlingsförloppet och administreringssättet för läkemedlet bestäms av läkaren beroende på sjukdomens svårighetsgrad och patientens ålder. Läkemedelsbehandling kan upprepas efter 2-3 månader.

I en kronisk patologisk process som kännetecknas av en allvarlig aktiv process av bindvävsproliferation, efter det vanliga behandlingsförloppet, är långtidsstöd med Longidase nödvändigt med intervaller på 10-14 dagar mellan injektioner.

För att förbättra verkan av lokala smärtstillande medel administreras Longidaza i en dos av 1500 IE på samma ställe 10-15 minuter före användning av huvudbedövningsmedlet..

För behandling späds innehållet i flaskan i en dos av 3000 IE i 1-2 ml prokain, vatten för injektion eller saltlösning.

För att öka effekten av anestetika injiceras 2 ml saltlösning i en flaska med Longidase 3000 IE och 1 ml i en flaska med 1500 IE.

Läkemedlet kan användas för elektrofores och inandning. För att göra detta, späd ut innehållet i injektionsflaskan med destillerat vatten och för inandning - 0,9% natriumkloridlösning.

Den beredda lösningen ska endast användas färskt. Det kan inte lagras.

Longidaz förbjudit att gå in i intravenöst.

Ljus med Longidaza används 1 gång per dag, på natten. Totalt 10-20 suppositorier per kurs.

Behandlingen med läkemedlet kan avbrytas samtidigt, utan att gradvis minska dosen.

Longidaza påverkar inte förmågan att köra fordon och andra komplexa mekanismer.

Longidas dosering
För att förhindra utveckling av ärr och självhäftande sjukdom (efter kirurgiska ingrepp) föreskrivs Longidase intramuskulärt var tredje dag för 3000 IE. Kursen med förebyggande behandling - 5 injektioner med ett intervall mellan 3 och 10 dagar.

Om läkemedlet för profylax administreras en gång på 5 dagar, kan behandlingsförloppets längd ökas till 10 injektioner.

Behandlingsregimer
Gynekologi:

 • behandling av vidhäftningsprocesser i det lilla bäckenet - 3000 IE 1 r. / 3-5 dagar intramuskulärt, under hela kursen - 10-15 injektioner;
 • behandling av tubal peritoneal infertilitet - 3000 IE intramuskulärt, naturligtvis - upp till 15 injektioner, de första fem måste göras 1 r / 3 dagar, och alla efterföljande - 1 r / 5 dagar;
 • suppositoriebehandling - 1 suppositorium varannan dag, 10 introduktioner per kurs.

Urologi:
 • behandling av kronisk prostatit - 3000 IE 1 r. / 5 dagar intramuskulärt, kurs - 10-15 injektioner;
 • behandling av interstitiell cystit - doseringen är densamma, kursen är upp till 10 injektioner;
 • suppositoriebehandling - 1 suppositorium varannan dag - 10 administrationer, sedan administrering var 2-3 dagars (ytterligare 10 administrationer). Totalt 20 ljus per behandlingsförlopp.

Kirurgi:
 • behandling av limsjukdom - 3000 IE 1 r / 3-5 dagar intramuskulärt, kurs - 10-15 injektioner;
 • behandling av dåligt läkande sår - 1500-3000 IE 1 r. / 5 dagar intramuskulärt, kurs - 5-10 injektioner;
 • suppositoriebehandling - 1 suppositorium varannan till tredje dag, kurs - 10 introduktioner.

Dermatologi och kosmetologi:
 • Behandling av begränsad sklerodermi - 3000-4500 IE 1 r / 3-5 dagar intramuskulärt, naturligtvis - upp till 20 injektioner. Dessutom väljer läkaren kursen och doseringen individuellt i varje fall. De beror på platsen för sjukdomen, dess stadium och kliniska förlopp..
 • Behandling av ärr av olika slag och etiologier - kolloidal, inverterad, hypertrofisk - 3000-4500 IE 1 s. / 3 dagar (subkutan eller intramarin), en kurs på upp till 15 injektioner. Vid behov kan läkaren förlänga behandlingstiden upp till 25 injektioner med ett intervall på 1 s / 5 dagar. Om ett stort område av huden påverkas eller ärret är gammalt, kan behandlingsförloppet pågå i upp till 20 injektioner när du tar läkemedlet 1 s. / 5 dagar, medan den intramuskulära och subkutana administreringsvägen växlas.
 • Suppositoriebehandling - introduktion av 1 s / 2-3 dagar, endast 10-15 injektioner per kurs.

Pulmonology and phthisiology:
 • behandling av pneumoskleros - 3000 IE 1 r / 5 dagar (intramuskulärt), kurs - 10 injektioner;
 • behandling av fibrosing alveolitis - 3000 IE 1 r / 5 dagar (intramuskulärt), kurs - 15 injektioner;
 • tuberkulos - 3000 IE intramuskulärt 1 r / 5 dagar, kurs - upp till 25 injektioner. Behandlingen av sjukdomen är lång, det beror på svårighetsgraden av kursen och kan pågå i upp till ett år med införandet av 3000 IE Longidase 1 r. / 10 dagar;
 • suppositoriebehandling - introduktion var 2-4 dag, kursen är 10-20 introduktioner.

Ortopedi:
 • behandling av ledkontraktur - 3000 IE 1 r. / 3 dagar, (subkutant, inte långt från lesionsstället); kurs - 5-15 injektioner;
 • behandling av ankyloserande spondylit och artros - dosering och administreringsplats som beskrivits ovan; kurs - upp till 15 injektioner;
 • hematombehandling - doseringen är densamma; kurs - 5 injektioner.

Longidase under graviditet och amning

Läkemedelsinteraktioner Longidaser

Läkemedlet kan kombineras med antibiotika, cytostatika, glukokortikosteroider, antivirala, svampdödande läkemedel och bronkodilatatorer.

Med samtidig administration av Longidase med diuretika och lokalbedövningsmedel förbättras deras effekt.

Det rekommenderas inte att förskriva Longidase tillsammans med stora doser av antihistaminer, salicylater, östrogener, ACTH och kortison, eftersom dess enzymatiska aktivitet minskar.

Du kan inte kombinera Longidase med läkemedel som innehåller fenytoin, bensodiazepiner eller furosemid.

Analoger av Longidaza

Recensioner om läkemedlet

De flesta patientrecensioner är positiva, och bara några läkemedelsenheter kunde inte hjälpa..

Bland bristerna i Longidaser nämns ofta smärtan vid injektioner och de höga kostnaderna för läkemedlet på apotek.

Ibland finns det recensioner av läkare som är missnöjda med resultatet av behandlingen och anser att läkemedlet är ineffektivt, men det finns inga fasta bevis för detta..

Läkemedelspris

Priset för Longidase i form av ett lyofilisat för beredning av en injektionslösning av 3000 IE i flaskor - från 1261 till 1782 rubel. per paket (5 flaskor).

Priset för Longidase i form av suppositorier för vaginal eller rektal användning (3000 IE, 10 st.) - från 1120 till 1526 rubel. per förpackning.

Instruktioner för användning av Longidaz suppositorier i gynekologi

På 90-talet av förra seklet patenterades ett unikt verktyg i Ryssland som kunde återställa kvinnlig fertilitet - Longidaz-ljus. Det är användbart att läsa bruksanvisningen i gynekologi av detta läkemedel för alla kvinnor som planerar att använda det för behandling och förebyggande av sjukdomar i bäckenorganen.

Läkemedlets sammansättning och egenskaper

Den huvudsakliga aktiva komponenten i Longidase är enzymet hyaluronidas. Utöver detta inkluderar ljusens sammansättning azoximerbromid, som skyddar den aktiva substansen från förstörelse, ökar varaktigheten av dess verkan och ökar den totala effektiviteten av behandlingen. Suppositorier har följande egenskaper:

 • stärka lokal immunitet;
 • lindra inflammation;
 • neutralisera den negativa effekten av fria radikaler;
 • ta bort giftiga föreningar från kroppen;
 • minska svårighetsgraden av vidhäftningar i bäckenområdet;
 • eliminera puffiness.

Den aktiva substansen ackumuleras inte i kroppen och verkar endast på de drabbade områdena.

Indikationer för användning av Longidase

I gynekologi används suppositorier för behandling och förebyggande:

 • patologisk spridning av bindväv på grund av inflammation i bäckenorganen;
 • vidhäftningsprocesser som utvecklas efter gynekologiska operationer och andra medicinska förfaranden;
 • intrauterina vidhäftningar;
 • endometrios (patologisk spridning av livmoderens inre lager);
 • komplikationer av sexuellt överförda sjukdomar;
 • kronisk endometrit (septisk inflammation i muskeln och det inre slemhinnan i livmoderväggen).

Verktyget används för komplex behandling av infertilitet som har uppstått mot bakgrund av hinder i äggledarna.

Regler för användning av ljus

I gynekologisk praxis föreskrivs 1 Longidaz suppositorium vanligtvis rektalt eller vaginalt en gång var tredje dag i en månad. I undantagsfall ökar läkarna standarddosen. Så när man identifierar avancerade former av sjukdomar rekommenderas patienter att använda ljus dagligen.

När du introducerar ett suppositorium måste du följa följande handlingsalgoritm:

 • ta hand om rena händer och anogenitalt område;
 • ligga på din sida och dra knäna mot bröstet;
 • ta bort läkemedlet från konturförpackningen;
 • injicera läkemedlet djupt in i den anala passagen eller i vagina.

För att trycka ljuset till önskat djup kan du använda en speciell applikator. Efter proceduren måste du tillbringa minst en timme i sängen.

Longidaz suppositorier kan användas samtidigt med användning av antivirala, antibakteriella, bronkodilaterande medel och svampdämpande medel. Man bör dock komma ihåg att suppositorier kan förbättra den farmakologiska effekten av dessa läkemedel något.

Analoger av medel

Longidase är ett ganska dyrt läkemedel. Därför letar kvinnor som har indikationer för dess användning ofta efter en billigare ersättning för honom. Det mest likartade i sammansättning och form till det analoga med detta botemedel är ljus med Lidase, ett läkemedel tillverkat av levande testiklar. Sammansättningen av dessa suppositorier inkluderar hyaluronidas och ett komplex av hjälpämnen som förbättrar den terapeutiska effekten av baskomponenten. Ljus som innehåller Lidase har en betydande nackdel - de släpps inte i industriell skala. Vanligtvis är de beredda av apotekare eller apotekare på apotek med recept.

Sådana ljus är mycket billigare än Longidaza. Samtidigt kan de inte betraktas som en komplett analog till den första beredningen: de innehåller en mycket viktig komponent - azoximerbromid. Därför, om läkaren föreskriver Longidaz suppositorier för behandling av inflammatoriska, vidhäftande eller andra patologiska processer i bäckenområdet, är det ingen mening att experimentera med andra läkemedel. Självmedicinering kan utlösa utvecklingen av farliga komplikationer.

Kontraindikationer för användning av ljus

Longidaz suppositorier och deras analoger har ett antal kontraindikationer. Skälen för att vägra använda dem kan vara:

 • amningstiden;
 • graviditet;
 • ålder upp till 12 år;
 • överkänslighet mot hyaluronidas och hjälpkomponenter av läkemedlet;
 • blödning i ögat (i utrymmet mellan näthinnan och linsen);
 • lungblödning;
 • sputumutsläpp med blodiga föroreningar vid hosta;
 • nedsatt njurfunktion, lever;
 • maligna tumörer.

Att ignorera kontraindikationer när du använder suppositorier kan leda till de mest oväntade konsekvenserna för kroppen. Därför är det mycket viktigt att samordna användningen av detta läkemedel med din läkare.

Hur Longidase hjälper till med infertilitet

Infertilitet orsakas oftast av en vidhäftningsprocess som inträffar i livmoderns organ. För att eliminera vidhäftningar och bekämpa infertilitet föreskrivs ett speciellt gynekologiskt medel. Ljus "Longidaza" i infertilitet får mestadels positiva recensioner, eftersom de gör att du snabbt kan slåss med endometritis och könsinflammation.

Förhållandet mellan vidhäftningar och infertilitet

Longidas i infertilitet föreskrivs för att ta bort vidhäftningar. Detta är den så kallade vitaktiga filmen som bildas på de inre könsorganen. I grund och botten stänger det äggledarna. Vidhäftningsprocessen börjar när kroppen försöker hantera följande problem:

 • inflammation i bilagorna;
 • könsorganinfektion;
 • livmoderskada.

Vidhäftningar stoppar den purulenta inflammatoriska, smittsamma processen. De har en skyddande funktion. Täta formationer försämrar emellertid all befruktningen och kan påverka förplantningen. Negativa effekter av vidhäftningar:

 • förhindra att spermierna passerar genom äggledarna;
 • låt inte livmodern växa under graviditetsutvecklingen;
 • hindra frigörandet av ägget, nödvändigt för befruktning;
 • förhindra att zygoterna hos mor och far möts.

Som ett resultat stör vidhäftningar inte bara barnets befruktning, utan också utvecklingen av embryot, eftersom de ofta blockerar processerna som uppstår i livmodern. Men denna kropp kommer säkert att öka under graviditeten. Bildningen av vidhäftningar är reversibel.

Graviditet efter borttagning av filmen inträffar snabbt, och trots sjukdomen lider inte längre av infertilitet. Du kan ta bort vidhäftningar kirurgiskt. Men efter operationen kan de uppstå igen. Det bästa sättet att hantera dessa formationer är användningen av Longidaz suppositorier för rektal eller vaginal administration.

Sammansättning av ljus och injektioner Longidaza

Longidaz suppositorier - suppositorier mot infertilitet är inte den enda formen för frisättning av läkemedlet. Ampuller för intravenös administration produceras också. Att använda suppositorier är emellertid vanligare inom gynekologi - de har en riktad effekt och påverkar aktivt fokus för sjukdomen.

Sammansättningen av suppositoriet inkluderar:

 • hjälpämnen;
 • hyaluronidas.

Hyaluronidas, som ingår i Longidas-suppositorier från infertilitet, är ett ämne förknippat med hyaluronsyra. Det aktiverar nedbrytningen av vidhäftningar och tar enkelt bort filmen, återställer mjukheten i äggledarna, stimulerar funktionerna för naturlig förnyelse.

Hjälpmedlet hjälper till att försiktigt införa läkemedlet i det drabbade området, ökar absorptionen av den aktiva föreningen.

Farmakologisk och farmakokinetisk verkan

Du kan applicera ljus utan rädsla för allvarliga biverkningar, eftersom åtgärden är tydligt riktad. Läkemedlet absorberas endast i könsområdet och utsöndras snabbt utan att det påverkar systemfunktioner och inre organ.

Hyaluronidas har följande effekter:

 • stimulerar nedbrytningen av vidhäftningar;
 • tar bort gifter och gifter (antioxidant);
 • inflammatoriska processer stoppar;
 • aktiverar vävnadsregenerering efter operationen.

På grund av detta spektrum av positiva effekter förskrivs läkemedlet ofta till patienter med nedsatt funktion av könsorganen. Longidaza anses vara ett av de säkraste och mest effektiva medlen..

Användning av Longidaz suppositorier i gynekologi

Läkemedlet föreskrivs för olika skador på könsorganen. Det här är inte bara processer som hotar kvinnans fertilitet, utan också andra avvikelser som kan leda till ärrbildning och inflammation. Indikationer för användning av läkemedlet:

 • återhämtningsperiod efter operationen;
 • inflammation i bilagorna;
 • kronisk endometrit;
 • vidhäftningar och cikatriser i könsområdet;
 • kommissural infertilitet.

Longidaza förskrivs för patienter från 12 år, med undantag för personer med nedsatt njurfunktion eller lungblödning.

Longidas-suppositorium för inflammation i bilagorna

I det lilla bäckenet med inflammatoriska processer i bilagorna ökar risken för infertilitet. För att minska sannolikheten för minskad fertilitet och avlägsnande av dessa organ förskrivs suppositorier.

Mjukvävnader inom gynekologi återställs genom införandet av Longidase och andra hjälpmediciner. Suppositorier är bara en del av komplex terapi. Efter en månad slutar inflammationen, vävnadernas tillstånd återgår till det normala..

Med kronisk endometrit

När det gäller sjukdomar åtföljda av endometrial hyperplasi, förskrivs suppositorier. De minskar svullnad i livmodern och bihang, stoppar inflammation. Patienter rapporterar positiva förändringar efter 1-2 behandlingskurser för endometrit, vilket också kan orsaka infertilitet..

Ett effektivt botemedel mot vidhäftningar

Inom gynekologi utförs behandling och förebyggande av vidhäftningsprocessen huvudsakligen med hjälp av Longidaz vaginala suppositorier. Läkemedlet förskrivs, eftersom det har alla nödvändiga åtgärder mot vidhäftningar:

 • förstör störande formationer;
 • förhindrar återuppträdande;
 • återställer försiktigt omgivande vävnad.

Du kan bli helt av med vidhäftningsprocessen efter flera läkemedelskurser. Då reduceras risken för bäckeninflammation.

Immunmodulerande effekt

Vid inflammatoriska sjukdomar i inre organ är det mycket viktigt att förbättra försvarsmekanismerna. Terapi hjälper till fullo endast om, efter att ha tagit bort vidhäftningar och inflammationer, erhåller permanent immunitet mot lesioner i könsorganet.

"Longidaza" förbättrar konditionens mjuka vävnader och ökar därmed skyddet mot infektioner, inflammationer och virusskador.

Ljus "Longidaza" med prostatit

Suppositorier kan förskrivas i urologi för behandling av kronisk prostatit. Speciellt föreskrivs de för kongestiva lesioner i prostatakörteln. Hyaluronidas läker skadade vävnader, minskar inflammation. Den största fördelen med läkemedlet har är att det förbättrar blodcirkulationen i körtlarna, vilket hjälper till att bli av med svullnad, smärta, inflammation.

Användningen av Longidase från kronisk prostatit är säker för män, leder inte till skador på friska vävnader, hjälper till att bli av med infertilitet. Rektal suppositorier rekommenderas istället för injektioner..

Behandlingsregimer

Patienten kan välja att injicera den aktiva substansen intravenöst eller använda ett suppositorium. Varje applikationsschema har sina fördelar och nackdelar..

Användning av injektioner Longidaza

Longidaz-injektioner används i en månad. Det rekommenderas att läkaren lägger injektionen. Denna terapimetod föreskrivs vanligtvis för slutenvård efter operation. En månad efter terapi med injektioner utsöndras ämnet från kroppen, och liknande läkemedel är förbjudna.

ljus

Suppositorier administreras rektalt eller vaginalt. De bör användas regelbundet - varje dag eller var tredje dag, beroende på svårighetsgraden av inflammation..

Standardkursen för behandling med Longidaza suppositorier är 20 dagar, men vid behov kan den ökas till 60 dagar. Upprepad tålamod är tillåten, men bara 3 månader efter den sista kursen.

Drogfördelar

"Longidaza" har flera åtgärder på en gång, vilket är dess största fördel. Endast detta läkemedel ger många effekter samtidigt:

 • antiinflammatoriska;
 • Sanering;
 • terapeutisk (eliminering av vidhäftningsprocessen efter operation);
 • regenerativ.

Ett annat plus som behandling med hjälp av Longidase har är handlingsfokus. Du kan inte vara rädd för att den aktiva substansen kommer in i blodomloppet och kommer att ha en negativ effekt på kroppen (med undantag av injektioner).

Läkemedlet drabbar snabbt sjukdomen och eliminerar den utan uppenbara biverkningar..

Kontra

Läkemedlet är förbjudet för användning under 12 år. Det kan ha en negativ effekt på barn. Du bör inte heller använda läkemedlet för:

 • njursvikt;
 • risk för lungblödning.

Om det finns en risk för dessa fenomen måste du konsultera en läkare om behovet av medicinering.

Det är strängt förbjudet att använda medicinen för följande problem:

 • individuell intolerans mot läkemedlet;
 • onkologiska processer i kroppen;
 • graviditet;
 • laktation.

Vid behov kan du hitta analoger av medicinen utan de listade förbuden.

Bieffekter

Listan över biverkningar av ett läkemedel som Longidaza är liten. I princip lider patienter inte av några obehagliga upplevelser. Om doseringen överskrids kan följande inträffa:

 • Yrsel
 • minskad libido;
 • huvudvärk;
 • brännande känslor i könsområdet.

Med förbehåll för reglerna för upptagande inträffar sällan brott och består ofta av allergiska reaktioner på komponentens komponenter. De kan uttryckas i ödem, milt utslag. Om allergier hittas är det nödvändigt att byta läkemedlet till en analog.

recensioner

Elena, 32 år: ”För ett år sedan upptäcktes endometritis hos mig. Tillämpade "Longidaza" ljus varje tredje dag i 2 månader. Introducerad vaginalt. En ultraljudspecialist märkte effekten inom en månad och efter att två inflammatoriska processer nästan slutade. Tre månader senare tog jag en andra kurs, varefter jag botades helt. Jag rekommenderar detta läkemedel till alla som snabbt vill bli av med reproduktionssystemets problem. ".

Anastasia, 23 år: ”Jag fick förskrivna suppositorier efter livmoderkirurgi. Det var stor sannolikhet för bildning av negativa ärr. Hon avslutade tre kurser på 30 dagar med en paus på 2,5 månader. Först var effekten svår att märka: läkning hade precis börjat. På grund av läkemedlet kändes jag ofta yr. Men vid den tredje vändningen märktes det redan att restaureringen gick som den borde. Efter den sista kursen försvann risken för vidhäftningar helt. Jag är tacksam för läkaren för att ha räddat mig från möjliga komplikationer och infertilitet genom att förskriva "Longidaza" ".

Relaterat innehåll

Inga relaterade inlägg.

Hur Longidase hjälper till med infertilitet: 4 kommentarer

Det är konstigt att artikeln säger att Longidaza tar bort vidhäftningar. Det rengör inte, men det är ett mycket effektivt läkemedel med en annan uppgift - det förhindrar vidhäftningar. Jag fick en synekia-skärning och direkt efter proceduren började jag sätta ljus. Tack vare dem verkar andra läkemedel omedelbart starkare och snabbare, eftersom de går direkt i fokus och lindrar inflammation med ödem. Min smärta slutade efter ett par dagar. Jag satte det på ett ljus efter 2 dagar, totalt kom 10 stycken ut. 2 månader efter kursen såg gynekologen ut och sa att allt var normalt. Inga nya vidhäftningar. Efter ytterligare fyra månader inträffade graviditeten. Och min lycka är redan ett år gammal.

Med ett aktivt sexuellt liv med en make var alla försök att bli gravida misslyckade. Efter att ha kontaktat ett medicinskt centrum diagnostiserade en erfaren läkare mig inflammation i äggstocken, och det var kroniskt. Jag var tvungen att dricka en massa hormoner och sätta in Longidaz-ljus, men resultatet var fantastiskt. På något sätt avlägsnade läkemedlet inflammation och ökade effektiviteten för alla läkemedel i komplexet. Det är viktigt att det inte bildades toppar, inklusive tack vare Longidaz. Efter avslutad terapi utförde specialisten en ultraljud och sa att det inte fanns någon inflammatorisk process. Du kan börja planera graviditet, det finns alla chanser.

Vi har velat få ett barn länge, men det har varit omöjligt i mer än 5 år. Jag som kvinna lider otroligt; till och med tankar om infertilitet har redan varit. Både min man och jag beslutade att bli helt undersökta. Gynekologen rekommenderade att ta bort inflammation och stärka kroppen. Förskrivna vitaminer, antibiotika och Longidazu i ljus. Kursen var förpackningar vars pris inte är litet men effekten är berättigad. Detta är ett ljus varannan dag, bara 10 stycken. Månaden är borta. Behandlingen genomfördes rektalt. Som förebyggande är den idealisk både inom gynekologi och urologi. Komplex terapi hjälpte mig, nu vid den 5: e månaden redan, och lyckligtvis finns det inget kapell.

I komplexet, med vilka läkemedel Longidaza ljus kommer att gå. Berätta för mig snälla! För 4 år sedan genomförde de en operation på kvinnliga organ, i framtiden föreskrevs ingen behandling, bara ogräs för adnexit, jag blev förvånad och lugnade på detta, som ett resultat, allt visade sig vara som om det inte fanns någon ultraljudsoperation, läsa recensioner, jag känner att det fortfarande finns hopp om botemedel, men i kombination med vad du kan kombinera Longidaz.

Longidaza

Longidaza: bruksanvisning och recensioner

Latinskt namn: Longidaza

Aktiv ingrediens: bovgyaluronidase azoximer (Bovhyaluronidasum azoximerum)

Producent: LLC NPO Petrovaks Farm (Ryssland)

Uppdatera beskrivning och foto: 09/10/2019

Priser på apotek: från 1704 rubel.

Longidase - ett enzymläkemedel.

Släpp form och sammansättning

 • Lyofilisat för framställning av en lösning för intramuskulär (intramuskulär) och subkutan (s / c) administrering: en porös hygroskopisk massa av vitt med en gul färg eller vit (5 ampuller eller injektionsflaskor i en blisterremsa, 1 förpackning i en kartong);
 • Suppositorier för rektal eller vaginal administration: torpedoformad, ljusgul färg, marmorering är möjlig, med en lätt specifik aroma av kakaosmör (5 i en blisterförpackning, i en kartong 2 förpackningar).

Varje förpackning innehåller också instruktioner för användning av Longidaza.

Den aktiva substansen är longidas med hyaluronidasaktivitet:

 • 1 ampull: 1500 internationella enheter (IU), 3000 IE;
 • 1 flaska: 1500 IE, 3000 IE;
 • 1 suppositorium: 3000 IE.
 • Lyofilisat: mannitol;
 • Suppositorier: Kakaosmör.

Farmakologiska egenskaper

Longidase har en långvarig proteolytisk aktivitet, har antioxidant, immunmodulerande, kelaterande och måttligt uttalade antiinflammatoriska effekter..

farmakodynamik

Den aktiva substansen i läkemedlet Longidaza - bovgyaluronidas-azoximer, är ett konjugat av det proteolytiska enzymet hyaluronidas och en bärare med hög molekylvikt från gruppen av derivat av N-oxid poly-1,4-etylenpiperazin, som har hela spektrumet av farmakologiska effekter inneboende i läkemedel med hyaluronidasaktivitet.

Specifika substrat för hyaluronidas är kondroitin, hyaluronsyra, kondroitin-4-sulfat, kondroitin-6-sulfat och andra glykosaminoglykaner, som utgör grunden för den intercellulära substansen i bindväv (extracellulär matris). På grund av depolymerisation (bindning mellan C1 acetylglukosamin och C4 glukuronsyra / induktorsyra) de grundläggande egenskaperna hos glykosaminoglykaner förändras: viskositet, hygroskopicitet, förmågan att binda metalljoner minskar, permeabiliteten för vävnadsbarriärer ökar tillfälligt, fluidrörelsen i det intercellulära utrymmet accelererar och elasticiteten i bindvävnaden förbättras. Den farmakologiska effekten av bovgyaluronidas-azoximer uttrycks i utplattning av ärr, en minskning av svullnad i vävnaden, en ökning i rörelsevolymen i lederna, en minskning av kontrakturer och förebyggande av deras bildning, hämning av vidhäftningsprocessen.

Som ett resultat av biokemiska, immunologiska, histologiska och elektronmikroskopiska studier har det visat sig att Longidaza inte har någon skadlig effekt på normal bindväv, det påverkar förstörande endast bindväv, vilket har förändrats i sammansättning och struktur i området fibros.

En ökning av varaktigheten av verkan av enzymet uppnås genom dess kovalenta bindning till azoximer (en fysiologiskt aktiv polymerbärare). Longidas har en anti-fibrös effekt, underlättar förloppet av den inflammatoriska processen i den akuta fasen, normaliserar syntesen av inflammatoriska mediatorer såsom interleukin-1 och tumörnekrosfaktor alfa (TNF-α), ökar eller minskar det beroende på den initiala nivån, förbättrar kroppens humorala immunrespons och infektionsresistens.

Den uttalade antifibrotiska effekten av Longidase tillhandahålls genom konjugering av hyaluronidas och bäraren, detta ökar signifikant läkemedlets resistens mot denaturering och påverkan av hämmare. Vid uppvärmning till 37 ° C kvarstår den enzymatiska aktiviteten hos bovgyaluronidas-azoximer under 20 dagar, under samma förhållanden förlorar nativt hyaluronidas sitt aktivitet under 1 dag.

På grund av den samtidiga lokala närvaron av hyaluronidas-enzymet och bäraren (som kan binda heparin, järn och kopparjoner, såväl som andra enzymhämmare och kollagensyntesstimuleringsmedel frisatta vid hydrolys av matriskomponenterna - glykosaminoglykaner) depolymeriserar Longidas inte bara de matris-fibrösa granulomatösa vävnadsformationerna och hämmar det omvända reglerande svaret riktat till syntesen av bindvävselement.

När det administreras subkutant eller intramuskulärt med andra injicerbara läkemedel, ökar Longidaza deras absorption, och när lokalbedövningsmedel administreras, påskyndar det smärtlindring.

Bovgyaluronidas-azoximer är en praktiskt taget icke-giftig förening som inte påverkar immunsystemets normala funktion. I djurförsök fastställdes att ämnet inte påverkar reproduktionsfunktionen hos råttor (både män och kvinnor), utvecklingen av deras avkommor före och efter födseln och inte heller har en mutagen och cancerframkallande effekt.

Det har experimentellt bevisats att de irriterande och allergiframkallande effekterna av enzymet hyaluronidas reduceras i Longidaz. Läkemedlet som används i terapeutiska doser tolereras väl av patienter och orsakar inte lokala / allmänna överkänslighetsreaktioner..

Användningen av terapeutiska doser av Longidase under operationen eller efter kirurgisk behandling påverkar inte negativt återhämtningen under den postoperativa perioden, orsakar inte utvecklingen av infektionsprocessen, bromsar inte benresorption.

farmakokinetik

Efter parenteral administration av bovgyaluronidas, kommer azoximer snabbt in i den systemiska cirkulationen. Cmax (maximal koncentration) i blodet når efter 20-25 minuter. Med rektal administration av Longidase är det dags att nå Cmax är 1 timme. Ämnet har en hög fördelningsgrad i vävnader och organ..

Halveringstiden når ungefär en halvtimme. T1/2 (halveringstid) på grund av intramuskulär injektion är 36 timmar, efter subkutan administrering - cirka 45 timmar, med rektal administrering - 42–84 timmar. Den uppenbara distributionsvolymen (Vd) - 0,43 l / kg.

Konjugering minskar inte den höga biotillgängligheten för hyaluronidas, vilket med någon administreringsmetod av Longidase förblir minst 90%.

Bovgialuronidas-azoximer tränger in i alla vävnader och organ, inklusive genom blod-hjärnan och blod-hjärnbarriären. Under studierna, bristen på kumulation av materie i vävnader.

Hyaluronidas metaboliseras genom hydrolys, bäraren bryts ned till oligomerer, föreningar med låg molekylvikt som utsöndras huvudsakligen genom njurarna i två faser. Den första dagen utsöndras 45–50% av ämnet av njurarna, upp till 3% genom tarmen, varefter utsöndringsgraden minskar. Läkemedlet utsöndras fullständigt dagarna 4-5.

Indikationer för användning

Lyofilisat för lösning för administrering av i / m och s / c

Longidase rekommenderas för användning av vuxna patienter som en del av komplex behandling och förebyggande av sjukdomar åtföljd av hyperplasi i bindväv:

 • Gynekologi: vidhäftningar i bäckenet på grund av inflammatoriska sjukdomar i de inre könsorganen, inklusive tubal peritoneal infertilitet, kronisk endometrit, intrauterin syneki;
 • Urologi: kronisk prostatit, interstitiell cystit;
 • Kirurgi: vidhäftningar efter operation på bukhålans organ, hypertrofiska ärr bildade efter brännskador, skador, kirurgiska ingrepp, pyodermi, långa icke-helande sår;
 • Dermatovenerologi och kosmetologi: begränsad sklerodermi, keloid, hypertrofisk, bildande ärr efter brännskador, skador, kirurgiska ingrepp, pyodermi;
 • Pulmonology and phthisiology: pneumosclerosis, fibrosing alveolitis, tuberculosis (infiltrativ, cavernous fibrous, tuberculoma);
 • Ortopedi: ledkontraktur, artros, ankyloserande spondylit, hematomer.

Longidas administreras tillsammans med antibakteriella läkemedel i gynekologi, urologi, dermatovenerologi, kirurgi, pulmonologi (för att öka deras biotillgänglighet), samt med lokalbedövningsmedel (för att öka den smärtstillande effekten).

Suppositorier för rektal eller vaginal administration

Användning av suppositorier är indicerat för vuxna patienter och ungdomar över 12 år för komplex behandling eller monoterapi av sjukdomar / inflammationer komplicerade av hyperplasi i bindväv:

 • Gynekologi: kronisk endomyometritis, intrauterin syneki, tubal peritoneal infertilitet, profylax och behandling av vidhäftningar i bäckenet med en kronisk form av inflammatorisk patologi i de inre könsorganen, behandling och förebyggande av vidhäftningar i bäckenet efter artificiella aborter, tidigare operation på bäckenorganen och andra gynekologiska manipulationer;
 • Urologi: kronisk prostatit, urinvägsinstruktioner och urinrör, Peyronies sjukdom, det första stadiet av godartad prostatahyperplasi, interstitiell cystit; efter operation på urinblåsa, urinrör, urinledare med målet att förhindra ärr och strikturer;
 • Dermatovenerologi: begränsad sklerodermi, förebyggande av fibrotiska komplikationer av infektionssjukdomar som överförs genom sexuell kontakt;
 • Fysiologi och pulmonologi: interstitiell lunginflammation, pneumofibros, tuberkulos (infiltrativ, tuberkulom, kavernös fibrös), fibrosing alveolitis, sideros, pleurisy;
 • Kirurgi: icke-läkande sår, förebyggande och behandling av vidhäftningar efter operationer på bukorganen.

Dessutom föreskrivs Longidaza suppositorier inom gynekologi, urologi, dermatovenereologi, pulmonologi och kirurgi för att öka biotillgängligheten för antibiotikabehandling..

Kontra

 • Hemoptys, lungblödning;
 • Färsk hemofthalmos (glasblödning);
 • Maligna tumörer;
 • Akut njursvikt (akut njursvikt);
 • Graviditets- och amningstiden;
 • Barn och ungdomar: för lösning - upp till 18 år, för suppositorier - upp till 12 år;
 • Akuta infektionssjukdomar (för lösning);
 • Ökad individuell känslighet för läkemedel baserad på hyaluronidas och eventuella komponenter i Longidase.

Alla doseringsformer av läkemedlet ordineras med försiktighet vid kronisk njursvikt, förutsatt att de inte används mer än en gång i veckan. Suppositorier rekommenderas också med försiktighet om det finns en historia av lungblödning..

För ungdomar mellan 12 och 18 år administreras Longidas suppositorier endast rektalt.

Longidase, bruksanvisning: metod och dosering

Lyofilisat för lösning för administrering av i / m och s / c

Lyofilisatet är avsett för framställning av en lösning för i / m, s / c eller intradermal (w / c) administrering. Omedelbart före injektion ska 1,5-2 ml 0,5% eller 0,25% prokainlösning, 0,9% natriumkloridlösning eller vatten för injektion sättas till innehållet i ampullen eller injektionsflaskan.

Färdiga lösningar för parenteral administration är inte förvarade.

Läkaren ställer in metoden för applicering och dosering individuellt på grundval av kliniska indikationer, svårighetsgraden av sjukdomsförloppet och patientens ålder.

SC-injektioner av Longidaza injicerat under ärrvävnad eller nära lesionsstället.

Rekommenderad dosering: 3000 IE 1 gång per dag var 3-10 dag; med tanke på svårighetsgraden av sjukdomen, förskrivs 5 till 15 injektioner.

Vid behov ska ett andra behandlingsförlopp genomföras efter 2-3 månader.

Efter en standardkurs för behandling av sjukdomar komplicerade av en svår kronisk form av produktionsprocessen i bindväv, föreskrivs patienten en underhållsdos på 3000 IE per dag med ett intervall mellan injektioner på 10-14 dagar.

Rekommenderade regimer för användning av Longidase:

 • Andningsorgan: i / m - 3000 IE en gång var 3-5 dag, behandlingsförlopp 10 injektioner; då är behandling möjlig i 3-12 månader i samma dos med ett intervall mellan injektioner på 10-14 dagar;
 • Bäckenorgan: IM - 3000 IE en gång var 3-5 dag, kurs - 5-15 injektioner;
 • Begränsad sklerodermi med olika lokalisering och form: i / m - 3000-4500 IE per dag var tredje dag, kurs - 5-15 injektioner; kursens varaktighet och dos väljs för varje patient individuellt, med hänsyn till lokaliseringen av sjukdomen, dess kliniska förlopp och steg, samt tolerans mot läkemedlet;
 • Keloid, hypertrofiska ärr efter brännskador, pyodermi, operationer: i / m - 3000 IE (i 1-2 ml lösning) per dag med ett intervall mellan injektioner på 3-5 dagar, kurs - högst 10 injektioner och / eller s / c ( eller iv) - 1-2 gånger i veckan, en kurs med 5-10 injektioner;
 • Långa icke-läkande sår: i / m - 1500-3000 IE per dag var 5: e dag, behandlingsförlopp - 5-7 injektioner;
 • Gemensamma kontrakturer, artrit, hematomer: IM - 3000 IE per dag var 3-7 dagar, allmän kurs - 7-15 injektioner;
 • Vidhäftande sjukdom: IM - 3000 IE per dag efter 3-5 dagar, behandlingsförloppet är 7-15 injektioner;
 • Ökad biotillgänglighet för diagnostiska och läkemedel (antibiotika, anestesimedel, kemoterapi): 1 500 IE en gång var tredje dag, naturligtvis - högst 10 injektioner.

Suppositorier för rektal eller vaginal administration

Longidas-suppositorier är avsedda för rektal eller intravaginal administrering en gång om dagen vid sänggåendet. Intravaginalt administreras suppositorier i slidan i en benägen position. För rektal administrering bör suppositorier användas efter preliminär tarmrengöring..

Allmän behandling - 10-20 suppositorier.

Syftet och frekvensen av administration av Longidase beror på svårighetsgraden, stadiet och varaktigheten av sjukdomen.

Rekommenderat behandlingsprogram:

 • Urologi: 1 suppositorium en gång varannan dag - 10 injektioner, sedan med ett intervall på 2-3 dagar - 10 injektioner, den allmänna behandlingen - 20 injektioner;
 • Gynekologi (rektalt eller intravaginalt): 1 suppositorium en gång varannan dag - 10 injektioner (vid behov kan underhållsbehandling ordineras);
 • Dermatovenerologi: 1 suppositorium på 1-2 dagar, kurs - 10-15 introduktioner;
 • Kirurgi: 1 suppositorium en gång var tredje dag, kurs - 10 introduktioner;
 • Pulmonology and phthisiology: 1 suppositorium en gång var 2-4 dag, kurs - 10-20 leder;
 • Underhållsterapi: 1 suppositorium en gång var 5-7 dagar, varaktighet - 3-4 månader.

En andra kurs är möjlig efter 3 månader och senare.

Hos patienter med nedsatt njurfunktion bör frekvensen av administrering av lyofilisat eller Longidaz suppositorier inte överstiga 1 gång på 7 dagar.

Bieffekter

Användning av Longidase i sällsynta fall kan orsaka utveckling av allergiska reaktioner.

En oönskad effekt med introduktionen av lösningen kan vara en känsla av smärta på injektionsstället, ibland svullnad på injektionsstället, och hudhyperemi. Dessa biverkningar är tillfälliga och försvinner inom 2-3 dagar..

Användning av Longidaz-suppositorier i mycket sällsynta fall kan orsaka lokala överkänslighetsreaktioner, som manifesteras av rodnad, svullnad, klåda i perianalzonen, vaginal klåda.

Överdos

Symtom på en överdos av bovgyaluronidas-azoximer kan inkludera frossa, feber, yrsel, hypotoni.

Det rekommenderas att du slutar använda Longidase och förskriva symptomatisk behandling..

speciella instruktioner

Med utvecklingen av en allergisk reaktion bör användningen av Longidase avbrytas omedelbart.

Injektion av lösningen i tumörområdet, akut inflammation eller infektion är kontraindicerat.

Vid förvärring av infektionsprocesser bör användningen av läkemedlet förskrivas samtidigt med antimikrobiella medel.

Om det är nödvändigt att avbryta Longidas-terapi, kan läkemedelsavlägsnande utföras utan gradvis dosreduktion.

Efter att ha hoppat över införandet av nästa dos utförs den efterföljande användningen av läkemedlet i standardläget som anges i instruktionerna eller rekommenderas av läkaren. Använd inte dubbeldos för att kompensera för missade.

Innan behandlingen påbörjas är patienten skyldig att informera den behandlande läkaren om alla mediciner som för närvarande eller nyligen har tagits..

Longidase ska inte användas om det finns visuella tecken på läkemedlets olämplighet (förpackningsfel, missfärgning av lyofiliserat pulver / suppositorier).

Användning av läkemedlet krävs i enlighet med anvisningarna i instruktionerna. För alla frågor som uppstår under behandlingen bör du kontakta din läkare eller apotekspersonal.

Utseendet på de beskrivna biverkningarna, liksom andra biverkningar som inte nämns i instruktionerna, måste kontakta din läkare.

Påverkan på förmågan att köra fordon och komplexa mekanismer

Användningen av Longidase påverkar inte förmågan att utföra typer av arbete som kräver ökad koncentration av uppmärksamhet och påskyndade psykomotoriska reaktioner, inklusive körning.

Graviditet och amning

På grund av bristen på erfarenhet av klinisk användning av Longidase av gravida och ammande kvinnor är läkemedlet kontraindicerat i dessa perioder.

Användning i barndomen

På grund av bristen på klinisk erfarenhet av Longidase inom pediatrik är det förbjudet att använda:

 • Lyofilisat för beredning av en lösning för i / m och s / c-administration - för barn och ungdomar under 18 år;
 • Suppositorier för rektal eller vaginal administration - för barn under 12 år.

För ungdomar i åldern 12 till 18 administreras suppositorier endast rektalt..

Med nedsatt njurfunktion

Användning av alla former av Longidase-frisättning är kontraindicerat hos patienter med akut njursvikt.

Hos patienter med kroniskt njursvikt förskrivs läkemedlet inte mer än en gång i veckan.

Läkemedelsinteraktion

Användningen av Longidase indikeras i kombination med antibiotika, bronkodilatorer, glukokortikosteroider, cytostatika, antifungala, antivirala, antihistaminer.

Salicylater, adrenokortikotropiskt hormon, kortison, höga doser av östrogen och antihistaminer kan minska effekten av enzymet hyaluronidas.

Longidas ökar biotillgängligheten för läkemedel och påskyndar verkan av lokalbedövningsmedel (vid samtidig användning).

När Longidaza förskrivs i kombination med andra läkemedel för att öka deras biotillgänglighet är det nödvändigt att ta hänsyn till graden av ökad absorption och systemisk effekt.

analoger

Analoger av Longidase är: Lidase, Lidase-M, Lidase för injektion, Ronidase.

Villkor för lagring

Förvaras oåtkomligt för barn..

Förvara vid 2-15 ° C på en mörk, torr plats..

Hållbarhet - 2 år..

Apoteks semestervillkor

Lyofilisat är ett recept, suppositorier är receptfria.

Recensioner om Longidaz

Nästan alla patienter lämnar uteslutande positiva recensioner om Longidaz. Både suppositorier och lyofilisat är effektiva för färska vidhäftningar, främjar resorption av gamla ärr och förhindrar bildandet av nya..

Oftast hjälper läkemedlet kvinnor med problem med gynekologi. Män beskriver främst de positiva resultaten av att använda ett läkemedel för behandling av prostatit. Observera särskilt avsaknaden av biverkningar och användarvänligheten.

Som nackdelar indikerar vissa patienter en specifik lukt av suppositorier, kallar det obehagligt, och när de använder Longidaz-injektioner indikerar de smärta på injektionsstället.

Kostnaden för läkemedlet kallas ofta hög..

Priset på Longidaz i apotek

Ungefärligt pris för Longidaz är:

 • Suppositorier i en dos av 3000 ME för 10 st. i paketet - 1733 rubel, för 20 st. i paketet - 3077 rubel;
 • Lyofilisat för beredning av en injektionslösning i en dos av 3000 IE i 1 injektionsflaska i 5 st. i paketet - 2069 gnugga.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Månadsvis efter ett missfall

När man ska vänta den första perioden efter ett missfallKommer inom 28-35 dagar efter en missfall om kvinnan har en regelbunden cykel. Men olika patologiska förändringar i cykeln observeras ofta - till exempel den första menstruationen efter ett missfall kommer en vecka eller till och med två senare, eller tvärtom, när blödningen inte slutar alls....

Behandlingstid med Duphaston

Duphaston är ett hormonellt läkemedel som föreskrivs för att fylla på mängden progesteron i kroppen. Med det normaliserar de menstruationscykeln, förhindrar fosteravstötning och förbättrar endometriumkvaliteten....

Orsaker till tjock menstruation av mörkbrun eller svart färg med blodproppar, diagnos och behandling

Att förändra menstruationsflödets karaktär bör inte märkas av kvinnor. Det kan orsakas av naturliga förändringar i kroppen eller prata om patologi....