Vad är ljusen för behandling av vaginit?

Harmonier

Vaginal vaginit (alternativt namn - kolpit) är en sjukdomsrekord för förekomsten av gynekologiska patologier. Så denna sjukdom drabbar årligen ett stort antal kvinnor runt om i världen.

Oftast behandlas vaginit med ljus. Men innan du bestämmer dig för ett specifikt läkemedel måste du ta reda på i detalj orsakerna till kolpit. Eftersom det finns många faktorer som påverkar dess utseende är det nödvändigt att välja vaginala suppositorier med hänsyn till sjukdomens speciella förlopp hos en viss patient.

De mest effektiva suppositorierna för behandling av vaginit

Vaginal kolpit är indelad i tre huvudgrupper - specifik, ospecifik och atrofisk. Följaktligen skiljer sig suppositorier för behandling av olika manifestationer av vaginit i deras egenskaper.

Ljus för ospecifik kolpit

Listan över ljus som används vid vaginit ser ut så här:

Den innehåller ett starkt antiseptiskt - klorhexidin bigluconat. Den optimala terapeutiska effekten kan uppnås genom att införa ett suppositorium per dag under 2 veckor. Hexicon är godkänt för användning av gravida kvinnor. Rekommenderas inte för kvinnor med individuell intolerans mot de enskilda komponenterna i läkemedlet.

Dessa ljus från vaginit inkluderar jod. Det senare är erkänt som ett starkt antiseptiskt medel som eliminerar de flesta kolpitpatogener. Betadinsuppositorier är effektiva i kampen mot olika bakterier, svampar, herpesvirus.

Terapi av vaginal vaginit med dessa suppositorier varar cirka 10 dagar. Antal administrerade dagliga suppositorier - 1 st. Läkemedlet rekommenderas inte för patienter med sköldkörtelproblem och allergi mot jod..

Effektiva suppositorier från kolpit består av flera komponenter: kloramfenikol, prednison, dexametason, nystatin och metronidazol. Suppositorier anses vara ett kraftfullt botemedel mot vaginal inflammation, eftersom de har en effekt mot ett brett spektrum av bakterier. Mikozhinaks används under ett suppositorium en gång om dagen i 10 dagar.

Det innehåller två huvudsakliga aktiva ingredienser: ternidazol och nystatin. Dessa ingrediensers verkan är riktad mot svampmikroflora och patogena bakterier..

Den ytterligare effekten av prednisolon ger läkande och antiinflammatoriska effekter. Med inflammation i ljusets vagina är det tillräckligt att applicera 1 gång per dag under 2 veckor.

Finns i form av kapslar, avsedda för behandling av svamp colpitis. Huvudkomponenterna i läkemedlet är polymyxin B-sulfat, natamycin och neomycin.

Kapslar rekommenderas ofta för användning före gynekologisk kirurgi hos kvinnor. Vid behandling av vaginit används Polygynax en gång dagligen i ett suppositorium, behandlingsförloppet kan pågå i 6 eller 12 dagar.

Suppositorier med lokal verkan används för att behandla svampkolpit. Läkemedlet är aktivt mot patogener av trost, liksom streptokock- och stafylokockinfektioner. Applicera clotrimazol en gång för att slå ett ljus i 6 dagar.

Vaginala suppositorier för behandling av specifik vaginit

Specifika manifestationer av vaginit åtföljs vanligtvis av en infektion. För att eliminera det har ett antal mediciner skapats..

Vaginala kapslar innehållande den svampdämpande komponenten mikonazol, liksom metronidazol. Verktyget är effektivt för att bekämpa trikomonader, såväl som många typer av opportunistiska bakterier. Ginocaps rekommenderas att användas en gång om dagen. Behandlingsförloppet är 10 dagar..

Meratin Combi, Ginalgin.

Dessa läkemedel eliminerar perfekt gardnerellos - en specifik typ av kolpit, vars orsakande medel är bakterien gardnerella. Behandlingsförloppet med dessa suppositorier är 8-12 dagar, ett suppositorium per dag.

Klion D, Trichopol.

Huvudkomponenten i dessa läkemedel är metronidazol. Med sin hjälp är det möjligt att bota sådana "följeslagare" av vaginit som trikomoniasis och gonorré. Behandlingsförloppet är 10 dagar, ett suppositorium per dag.

Uppmärksamhet! De flesta vaginala suppositorier är förbjudna att använda under första och andra trimestern av graviditeten, och ibland under graviditeten. Gravida kvinnor som lider av manifestationer av kolpit bör konsultera en gynekolog för att hitta de mest lämpliga åtgärderna för att bekämpa sjukdomen..

Ljus för att återställa vaginal mikroflora

Det andra steget i behandlingen av kolpit är återställande av den naturliga mikrofloraen i slidan. Eftersom det senare först påverkades av patogener, och sedan mediciner, kommer ett antal läkemedel att behövas för att normalisera vaginal biocenos.

En probiotika som används vid behandling av de flesta gynekologiska sjukdomar. Acidofila bakterier i läkemedlets sammansättning undertrycker patogena mikroorganismer och bidrar till en snabb återställande av vaginal mikroflora.

Suppositorier måste appliceras en bit två gånger om dagen i 5-10 dagar. Säkert under graviditet och amning..

Läkemedlet innehåller levande bifidobakterier och finns i olika former. I gynekologi används suppositorier oftast. Verktyget hanterar perfekt problemet med att balansera mikrofloraen i slidan, kan användas tillsammans med ett antal andra mediciner.

För behandling av gynekologiska problem används suppositorier två gånger om dagen, 1 vardera. Behandlingsförloppet är 5-10 dagar.

Vaginala kapslar som främjar tillväxt av gynnsamma bakterier och förbättrar vaginal mikroflora. De ökar slemhinnans resistens mot verkan av patogena bakterier. Kapslar används i 1 st i 10 dagar. Läkemedlet är godkänt för gravida och ammande kvinnor i frånvaro av kontraindikationer.

Vanligtvis är användning av ljus tillräckligt för att eliminera kolpit. Processen att placera ett ljus i slidan är viktigt. Så den bästa tiden för denna procedur blir natten - cirka 30 minuter innan du lägger dig.

Suppositoriet sätts in i slidan med en applikator eller pekfinger. Det är viktigt att marknadsföra läkemedlet så djupt som möjligt - under sådana förhållanden blir effekten av läkemedlet maximalt.

Naturligtvis under behandlingen är det nödvändigt att följa ett antal ytterligare rekommendationer: bär inte tätt underkläder, tappa packningar med dofter och observera intim hygien.

Antiinflammatoriska suppositorier i gynekologi

Allmän information

Antiinflammatoriska läkemedel i form av suppositorier föreskrivs för olika sjukdomar i organen i det kvinnliga reproduktionssystemet. Vissa gynekologiska suppositorier används vaginalt, andra - rektalt. Men i allmänhet är listan över gynekologiska suppositorier mycket bred.

Antiinflammatoriska läkemedel i gynekologi föreskrivs alltid om en inflammatorisk process noteras. De används ofta, men samtidigt, liksom andra läkemedel, har vaginala och rektala suppositorier vissa nackdelar..

Suppositorier som doseringsform

Suppositorier är en av de bästa medicinerna som effektivt kan bota kvinnliga sjukdomar. Ljus används för att förebygga kvinnliga sjukdomar, liksom för deras behandling. Kompositionen inkluderar en bas, som ger produkten formen av ett ljus, samt ett medicinskt ämne. Huvuddraget med ett sådant läkemedel är att dess form bibehålls vid rumstemperatur och går i flytande form när kroppstemperatur noteras.

Antiinflammatoriska vaginala suppositorier föreskrivs för en mängd olika sjukdomar i det kvinnliga reproduktionssystemet. Vaginala suppositorier används också för att förebygga sådana sjukdomar. I synnerhet föreskrivs vaginala suppositorier för ovarieinflammation, antivirala suppositorier för kvinnor etc..

Trots att listan över vaginala suppositorier är väldigt lång, många känner till deras namn, och på apotek så säljs de flesta av dessa läkemedel utan recept, bör läkaren berätta för läkaren individuellt vilka antibakteriella eller antivirala läkemedel som ska användas..

Det är mycket viktigt att veta hur man korrekt administrerar suppositorier. Hur man använder denna form av medicin anges i instruktionerna. Men hur man sätter ljus kan variera, beroende på läkemedlet. Till exempel rekommenderas vissa suppositorier före sänggåendet, en gång om dagen..

För att sätta in ljus korrekt måste du ta ett läge, tvätta händerna först. Innan du administrerar läkemedlet måste du också förbereda en sanitetsdyna.

Alla ljus delas vanligtvis upp i olika typer beroende på var de introduceras:

RektalDe införs i ändtarmen genom anus, de produceras i form av en kon, cigarr, skarp cylinder. Hur man sätter in ljus i ändtarmen beskrivs i instruktionerna. Det är bättre att sätta suppositorier i rektum efter tarmrörelse..
VaginalVaginala suppositorier, som släpps i en kon- eller äggform, såväl som i form av bollar
PinnarDe injiceras i urinledaren, livmoderhalsen, etc..


Den huvudsakliga fördelen med att använda denna form av medicinering är att den aktiva substansen kommer in i blodomloppet relativt snabbt (ungefär hälften på en halvtimme, 100% efter en timme). Men den kommer inte in i matsmältningskanalen och förstörs inte i levern. Vaginala suppositorier har också inte bara allmänna, utan också lokala effekter.

Dessutom är ansökningsprocessen mycket enkel och inträffar utan smärta, ljus orsakar sällan allergiska manifestationer.

Ljus för kolpit

Du måste veta för dem som är intresserade av vad som utgör kolpit i gynekologi, att detta är en sjukdom där den inflammatoriska processen i vaginalslemhinnan uppstår. Behandling av kolpit hos kvinnor beror på vilket smittämne som provocerade inflammation. Så, kolpit (vaginit) kan vara både specifik (svamp, trikomonas, gonorré, etc.) och icke-specifik (streptokocker, stafylokocker, polymikrobiell). Det beror på typen av infektioner som läkemedel för behandling av kolpit väljs, särskilt suppositorier för kolpit.

De viktigaste tecknen på vaginit är obehag i det yttre könsdelområdet, en känsla av svår klåda och sveda. Mängden utsläpp med en obehaglig lukt ökar, temperaturen kan öka, smärta uppstår i nedre del av buken, problem med urinering uppträder.

I den här situationen är det viktigt att använda korrekt valda suppositorier från vaginit, som inte bara hjälper till att bli av med symptom, utan också helt bota vaginit, vilket undertrycker aktiviteten hos patogena mikroorganismer..

Under de första dagarna av sjukdomen bör douchning utföras med antiseptiska medel (Rivanol, Kaliumpermanganat, Klorhexidin, Natriumbikarbonat). Även för detta ändamål använder de örter - de duschar med kamomill, salvia, citronmeliss,

Parallellt med douching kan ljus sättas in i slidan. Läkaren väljer sådana ljus som visar aktivitet i relation till den typ av patologisk mikroflora som provocerade sjukdomen. Därför, innan forskrivning av behandling, gör gynekologen en studie för att avgöra vilka läkemedel som ska tas.

Ospecifik vaginit

Om en patient diagnostiseras med ospecifik kolpit föreskrivs hon ett brett spektrum antibakteriellt vaginal suppositorium eller antiseptiskt.

Följande suppositorier kan förskrivas som botar den inflammatoriska processen i gynekologi.

Polygynax

Sammansättningen av Polygynax inkluderar nystatin, neomycin, polymyxin B. Polygynax ordineras två gånger om dagen, det måste användas inom 1-2 veckor.

Kostnad - från 320 rubel. för 6 st.

Terzhinan

Kompositionen inkluderar neomycin, ternidazol, prednison, nystatin. Terzhinan måste sätta ljus en gång på kvällen i 10 dagar.

Pris - från 370 rubel.

Meratin Combi

Kompositionen av Meratin inkluderar neomycin, nystatin, prednison, ornidazol. Du måste ange 1 supp. på kvällen i 10 dagar.

Kostnaden för Meratin-Combi - från 350 rubel.

Mykozhinaks

Kompositionen inkluderar nystatin, kloramfenikol, dexametason, metronidazol. Mikozhinaks måste administreras inom 1-2 veckor, använd 1-2 kvällsmat per dag.

Hexicon

Kompositionen inkluderar den aktiva ingrediensen klorhexidin bigluconat. Hexicon administreras på 1 supp. Behandlingen varar upp till 10 dagar.

Pris - från 290 rubel.

Betadine

Kompositionen inkluderar jod, Betadine ska användas två gånger om dagen, behandlingens varaktighet är upp till 12 dagar.

Pris - från 280 rubel.

Depanthol

Kompositionen för det kombinerade läkemedlet Depantol inkluderar klorhexidin-bigluconat och dexpanthenol. Det har en antimikrobiell, antiinflammatorisk, reparerande effekt. Ange 1 supp. 2 gånger om dagen upp till 10 dagar.

Pris - från 270 rubel.

Ibland blandas läkemedlet Depantol med Depantenol salva. Det bör noteras att Depantenol är en salva som används för att behandla skador på huden.

Gardnerellosis

Om en kvinna har gardnerella i smet, förskrivs i detta fall suppositorier som innehåller metronidazol som den aktiva komponenten.

Ginalgin

Tillverkare - Ukraina. Ginalgin innehåller tinidazol, C-vitamin, sinestrol, mjölksyra. Applicera behov 1 till. innan du går i säng i 10 dagar.

Klion-D

Kompositionen av Klion-D inkluderar mikonazol, metronidazol. Applicera två gånger om dagen i 10 dagar. Pris - från 390 gnugga.

 • Undergår också terapi med Mikozhinaks, Meratin-Combi - de ordineras två gånger om dagen i 12 dagar.
 • Preparaten Flagil, Metronidazole, Trichopolum ordineras två gånger om dagen under 10 dagar.

Trichomonas-inducerad kolpit

Om Trichomonas finns i innehållet i vagina, förskrivs patienten suppositorier som innehåller metronidazol, som har en antimikrobiell effekt och är effektiv i bekämpningen av trikomonader. Dessa är läkemedel Flagil, Metrovagin m.fl. Applicera Metrovagin, Flagil bör vara 1 supp. före sängdags.

Derivat av metronidazol föreskrivs också - Trichopolum, Klion D, Pitrid, Ginalgin, Flagil, som läggs 1 per dag i 10 dagar. Andra ljus används också ofta:

 • Gainomax (Tinidazol). Gainomax ljus används i 10 dagar.
 • Macmirror - kompositionen inkluderar nystatin och nifuratel, används för candidiasis, klamydia, trichomoniasis, ospecifik vaginit. Kurs för tillämpning - 8 dagar.
 • Terzhinan, Mikozhinaks, Meratin-Combi - 1 st varje dag. inom 10 dagar.
 • Föreskrivs också Trichomonacid, Trichocide i 10 dagar.
 • Neo-Penotran, innehållande metronidazol och mikonazol, används två gånger om dagen under två veckor.
 • Hexicon - 3 gånger om dagen, applicera Hexicon 1-3 veckor.
 • Tinidazol är en analog av läkemedlet Hexicon. Applicera tinidazol på liknande sätt.
 • Eukalymin - enligt schemat som föreskrivs av läkaren.

Det bör noteras att med trichomonas colpitis utförs antiinflammatorisk suppositoriebehandling under tre månader, i cykler på 10 dagar. Användningsstart - omedelbart efter menstruationen.

Vad man ska använda kvinnliga suppositorier för inflammation, vilket är bättre, förklarar en gynekolog.

Genital herpes

Antivirala suppositorier och andra former av medicinering används för att behandla könsherpes..

 • Den lokala behandlingsregimen ingår i behandlingsregimen, i vilken sammansättning det finns A-interferon - de måste användas för 1-2 st. för en vecka.
 • Genferon, Viferon i form av suppositorier föreskrivs också. Viferon används 2 gånger om dagen i 7 dagar. Viferon suppositorier är också effektiva för förkylningar: om en kvinna har förkylning, föreskriver läkaren ibland dem som en del av komplex terapi.
 • Förutom suppositorier används salvor för att behandla vulva och för tamponger: Epigen, Acyclovir, Bonaphton, Megosin, Alpizarin.

Candidiasis colpitis

För behandling av candidal kolpit föreskrivs bredspektrat antifungalt gynekologisk suppositorier. Dessa är läkemedel som inkluderar klotrimazol, natamycin, canesten, nystatin. Dessa ljus används ofta för att behandla trast. Du bör vara uppmärksam på listan över andra suppositorier som används för candidiasis - Fluomizin (Fizomizin - fel namn), etc. Antifungala salvor föreskrivs också: Miconazole, Pimafukort; tabletter: Pimafucin, Flucostat, Oronazol.

Efter att det första behandlingssteget har avslutats och svampens aktivitet har undertryckts, är det nödvändigt att utföra det andra behandlingssteget för att återställa den normala floran i slidan. Det är viktigt att normala förhållanden skapas för aktiv reproduktion av laktobaciller..

Under denna period föreskrivs en kvinna:

 • Bifidumbacterin suppositorier som innehåller bifidobacteria. Läkemedlet är avsett att normalisera mikroflora. Bifidumbacterin används i upp till 10 dagar, 1 supp. på en dag.
 • Bifikol (med torkad bifidobakterier) ska användas varje dag i 1 supp. i upp till 10 dagar.
 • Acylact används i 10 dagar, 1 supp. Acylact på natten. Vagilakljus föreskrivs också..
 • Läkemedlet Lactozhinal innehåller laktobaciller, som injiceras i slidan för 1 mössa. morgon och kväll varar behandlingen upp till 10 dagar.
 • Även i behandlingsprocessen kan du använda Colibacterin, Bificol, Bifidumbacterin i ampuller. Innehållet i ampullerna måste spädas med vatten och intravaginalt injicerade svampar med denna vätska.

Antiinflammatoriska suppositorier i gynekologi

För närvarande är listan över namn på läkemedel med antiinflammatorisk verkan mycket stor. Sådana läkemedel används för att behandla inflammation, som ytterligare medel i behandlingsregimen, som också inkluderar tabletter, injektioner, örter, etc. Alla namn på suppositorier för inflammation, som erbjuds på apotek, måste rapporteras till läkaren så att han föreskriver den mest effektiva behandlingen.

Ofta, som en del av en omfattande behandlingsplan, finns antibiotika i gynekologi också. Antibakteriella läkemedel kompletterar effektivt lokala mediciner i form av suppositorier..

Ichthyol suppositorier i gynekologi

Trots enkelheten av detta läkemedel på naturlig basis är recensioner av ichyol suppositorier i gynekologi nästan alltid positiva, eftersom det fungerar effektivt. Den aktiva substansen är ichthyol..

Dessa smärtstillande suppositorier används om behandling av inflammatoriska sjukdomar är nödvändig, liksom för att påskynda läkningen av skador och magsår i slemhinnan. Läkemedel som innehåller ichyol är lämpliga för både kvinnor och män (rektalt).

Vid behov används de också inom veterinärmedicin - för behandling av hundar.

Metyluracil ljus i gynekologi

De används för att behandla en mängd olika gynekologiska sjukdomar. De påskyndar förnyelsen av epitelet, läker skadad hud, stimulerar metaboliska processer. Tillverkar antiinflammatorisk effekt, används som ett extra verktyg för behandling av erosion i livmoderhalsen.

Havtornsstearinljus i gynekologi

Utbredd användning av havtornsljus i gynekologi.

Det är lämpligt att använda dem vid behandling av erosion i livmoderhalsen, skador på slemhinnor och dysbios. Recensioner visar att ljus med havtorn i gynekologi är mycket effektiva. Dessutom kan de användas i alla åldrar - senil eller för ung ålder är inte en kontraindikation. Tillåtet också behandling med detta läkemedel under graviditeten.

Calendula ljus

När du väljer antimikrobiella medel bör du inte glömma ljus med kalendula. När allt kommer omkring har kalendula en antimikrobiell, antiinflammatorisk, sårläkande effekt. Instruktionen indikerar att denna doseringsform sällan orsakar biverkningar..

Vaginala suppositorier används för att behandla inflammatoriska processer, atrofisk kolpit, erosion i livmoderhalsen.

Indometacinsuppositorier i gynekologi

Detta läkemedel, som blockerar syntesen av prostaglandiner, bedömer, sänker temperaturen, lindrar inflammation. De föreskrivs för endometrios, för inflammation i äggstockarna, för livmodermyom med smärta.

Indometacinsuppositorier är också effektiva för att minska bildningen av vidhäftningar..

Betiol ljus

I gynekologi används Betiol-suppositorier, som inkluderar belladonna och ichthammol, som ett antiseptiskt medel. De används rektalt för hemorrojder. Men ibland under graviditetsplaneringsperioden föreskriver läkaren suppositorier, som inkluderar belladonna, för att påverka basaltemperaturen.

Syntomycin ljus

Synthomycin används om bäckenorganen påverkas av stafylokocker, klamydia, streptokocker och andra bakterier.

De föreskrivs för cervicit, vaginit osv. Synthomycin har praktiskt taget ingen systemisk effekt på kroppen. Syntomycin administreras intravaginalt två gånger dagligen. Hur länge man ska använda läkemedlet bestämmer läkaren, men som regel håller behandlingen upp till 10 dagar.

Ljus Kyzyl-Mai

I kompositionen ingår örter, havtornolja, kakaosmör, bentonit, bivax. Kyzyl-May suppositorier förbättrar vävnadsregenerering, har antiinflammatoriska effekter.

Tilldela med kolpit, cervit, erosion. Det är nödvändigt att applicera rektalt 1-2 supp. per dag varar behandlingen upp till 15 dagar. Kostnad - från 600 rubel.

Suppositorier för adnexit, endometrios

I instruktionerna för många läkemedel i form av suppositorier anges namnen på kvinnliga gynekologiska sjukdomar. När allt kommer omkring behöver antibiotika för gynekologiska sjukdomar i form av tabletter, liksom injektioner kompletteras med lokala medel.

Adnexitbehandling bör utföras enligt det schema som föreskrivs av en specialist. Det är viktigt att antibiotika för adnexit väljs korrekt. När allt kommer omkring kan inflammatoriska sjukdomar i reproduktionssystemet provocera specifika (klamydia, gonorré, trikomoniasis) och icke-specifika mikroorganismer..

 • Adnexit är en inflammation i hängorna där en kvinna känner smärta i ljumskområdet. Smärta kan skära, tråkigt, värkande.
 • Endometritis är en inflammatorisk process i livmodern, i vilken smärta av annan karaktär noteras i nedre del av buken. Oftast utvecklas en sådan sjukdom efter intrauterina ingripanden (curettage, abort, kirurgiskt arbete).

Liksom med adnexit, och vid endometrit, kan en kvinnas kroppstemperatur stiga, andra tecken på berusning noteras.

Med endometrios används ofta läkemedel som syftar till att återställa immunstatus. Vad man ska behandla endometrios med läkemedel eller andra metoder, bestämmer läkaren efter undersökning och fastställande av en korrekt diagnos. Behandling av endometrios innebär användning av läkemedlet Viferon med interferon och E-vitamin och C. För smärtlindring används rektala suppositorier - NSAID.

För resorption av vidhäftningar används läkemedlet Longidaza. Suppositorier Terrilitin och andra förskrivs för att minska inflammatoriska processer. Ibland rekommenderas det att ta piller - Curantil etc..

Behandling av uterusinflammation och bilagor innefattar för det första antibiotika och suppositorier för inflammation i kvinnliga organ. Användningen av suppositorier utövas för olika ändamål..

Rektala suppositorier för inflammation i hängorna med antiinflammatorisk verkan innehåller som regel NSAID. De ger en antiinflammatorisk, febernedsättande, smärtstillande effekt. Läkemedel som tillhör NSAID-gruppen undertrycker syntesen av prostaglandiner, som bildas i stora mängder under inflammatoriska processer och väcker smärta.

Användningen av rektal suppositorier börjar samtidigt som patienten börjar dricka antibiotika. Behandlingen varar från 7 till 10 dagar. Som regel föreskrivs Indometacin, Movalis, Voltaren, Diclofenac, Diclovit, Flamax, etc..

 • Indometacin ordineras en gång, det är nödvändigt att applicera på kvällen.
 • Movalis (aktiv komponent i meloxicam) används en gång före sänggåendet, 7 dagar.
 • Voltaren används på kvällen och på morgonen..
 • Diclofenac, Diclovit - en gång om dagen.
 • Ljus med belladonna - 1-3 gånger om dagen.
 • Flexen, Flamax (den aktiva komponenten i ketoprofen) används en gång, 7 dagar. Namnet Alamax finns också. Ljus kallas emellertid inte Alamax korrekt, utan Flamax.

Modern gynekologi erbjuder en ganska bred lista över rektala antiinflammatoriska suppositorier, men alla smärtstillande medel och antiinflammatoriska suppositorier bör förskrivas av en läkare i den allmänna behandlingsregimen. Om ytterligare smärtstillande medel i tabletter behövs, bör en specialist också plocka upp det..

Dessutom förskrivs antiinflammatoriska suppositorier för kvinnor med endometrit och adnexit intravaginalt. Liksom antiinflammatoriska rektala suppositorier, de måste användas regelbundet. Syftet med användningen av sådana läkemedel är vaginal sanitet, undertryckande av den anaeroba floran.

Tilldela med sådana sjukdomar Terzhinan och Fluomizin (den aktiva komponenten i metronidazol). Använd Terzhinan och Fluomizin behöver upp till 10 dagar, 1-2 supp. varje dag.

När den huvudsakliga antiinflammatoriska läkemedelsbehandlingen är klar är det mycket viktigt att normalisera den vaginala biocenosen. För detta ändamål använder de både läkemedel som innehåller bifidobakterier och laktobaciller, samt Longidaz suppositorier.

Longidase ger en proteolytisk effekt. Dessa är effektiva förebyggande suppositorier eftersom de förhindrar uppkomsten av vidhäftningar och löser befintliga. Longidase stabiliserar immunsystemets funktion, ger också en antioxidant och antiinflammatorisk effekt. Detta läkemedel föreskrivs också för cyster på äggstockarna. Det är nödvändigt att applicera suppositorier rektalt innan du lägger dig. Terapiförloppet varar upp till 3 veckor.

Ljus från erosion i livmoderhalsen

Cervikal erosion är en mycket vanlig sjukdom bland kvinnor. Det utvecklas om desquamation av det stratifierade squamous epitel inträffar i den vaginala delen av halsen. I stället multiplicerar celler i det cylindriska epitelet, som linjer livmoderhalsen. Cervical ektopi är det mer korrekta namnet på denna sjukdom..

De som letar efter namnet på suppositorier för erosion i livmoderhalsen bör överväga att behandlingen av denna sjukdom är som följer: det patologiska området förstörs av elektriska, kemiska, lasermetoder. Ljus förskrivs före och efter cauterisering för att behandla erosion i livmoderhalsen. Innan kauterisering med laser, radiovågor eller andra metoder, 5-7 dagar före ingreppet, bör antiinflammatoriska suppositorier placeras för att förhindra inflammation i livmoderhalsen efter operationen. Föreskriv som regel suppositorier Polygynax, Hexicon, Livarol, Suporon, samt andra läkemedel.

4-5 dagar efter cauterisering bör läkemedlets suppositorier användas, som har en stimulerande och antioxidanteffekt på kroppen som helhet, vilket förbättrar hälsan såväl som på den webbplats som var utsatt för manipulation. Under perioden efter operationen är havtorns suppositorier effektiva för erosion i livmoderhalsen, liksom Galavit, Galenofillipt, Suporon, Depantol, Evkolek, Fitor ljus. Suppositorier med belladonna föreskrivs ibland. Revitax suppositorier är fytokandlar, som också inkluderar hyaluronsyra. De lindrar effektivt inflammation och främjar läkning..

Du kan köpa både dyra läkemedel och deras billigare motsvarigheter. Ljus med reparerande egenskaper, applicera 1 st. under 10-14 dagar.

Vid behov förskrivs även tabletter och andra läkemedel..

Med cystit

Kvinnor med cystit använder olika mediciner i denna form. Nästan varje tematisk forum informerar om detta, där kvinnor ofta beskriver de medel som används. All medicinering för cystit bör dock användas efter att de har ordinerats av medicinska specialister, trots att de ofta kan köpas på apotek utan recept. Suppositorier föreskrivs som ett hjälpmedel i behandlingen. Som regel föreskriver läkaren bredspektrumantibiotika, som används för infektionssjukdomar..

Oftast, med cystit, föreskrivs Hexycon suppositorier (sammansättningen inkluderar klorhexidin, som är ett antiseptiskt medel), Betadine, Genferon, Macmirror, Synthomycin ljus, ljus med Palin, etc..

rön

Inom modern medicin finns det ett stort antal läkemedel i denna form. Deras användning gör att du snabbt och effektivt kan bota olika sjukdomar i det kvinnliga reproduktionssystemet. Ett antal läkemedel som beskrivs ovan används också för klimakteriet. Men varje kvinna bör förstå att den mest effektiva och snabbaste behandlingen kommer att vara om gynekologen utser diagnos efter att diagnosen har fastställts.

Utbildning: examen från Rivne State Basic Medical College med examen i farmaci. Hon tog examen från Vinnitsa State Medical University. M. Pirogov och en praktik baserad på den.

Arbetslivserfarenhet: Från 2003 till 2013 - arbetat som apotekare och chef för en apotekskiosk. Hon fick brev och distinktioner för många års samvetsgrannhet. Artiklar om medicinska ämnen publicerades i lokala publikationer (tidningar) och på olika internetportaler.

kommentarer

Tillgängligt, naturligtvis, i följd. tacka

God eftermiddag! Jag fick ordinerade Loxidol suppositorier för polycystisk äggstock. Hur använder man dem? Rektalt eller vaginalt?

Antiinflammatoriska suppositorier i gynekologi - med adnexit, endometrios, erosion

Nästan ingen sjukdom relaterad till organen i den kvinnliga reproduktiva sfären är fullständig utan utnämning av suppositorier, som används antingen vaginalt eller rektalt.

Detta är särskilt viktigt vid behandling av inflammatoriska gynekologiska processer. Antiinflammatoriska suppositorier inom gynekologi används ofta, men utöver deras fördelar har de också ett antal nackdelar, liksom alla andra läkemedel.

Suppositorier som doseringsform

Suppositorier (suppositorier) anses vara en av doseringsformerna av mediciner och består av en bas (som ger formen av ett ljus) och ett läkemedelssubstans. Ett kännetecken för suppositorier är deras förmåga att förbli i fast form vid rumstemperatur och smälta till ett flytande tillstånd vid kroppstemperatur. Enligt introduktionsmetoden delas ljus upp i tre grupper:

 • rektal - införs genom anus i ändtarmen och kan ha formen av en cigarr, kon eller en spetsig cylinder;
 • vaginal - införs i vagina och är i form av bollar, äggformade eller koniska;
 • pinnar - införs i livmoderhalsen, urinledaren, i den yttre hörselkötten, och så vidare.

Fördelen med suppositorier är att läkemedlet kommer in i blodet snabbt (efter 30 minuter, cirka 50%, efter 1 timme - 100%), förbi matsmältningsorganet utan att förstöras i levern. Dessutom har suppositorier som administreras vaginalt, utöver den generaliserade effekten, en lokal effekt på lesionen. När man använder suppositorier finns det praktiskt taget inga allergiska reaktioner, och införandet av suppositorier är ganska enkelt och smärtfritt.

Ljus för kvinnor med kolpit

När slemhinnan i slidan blir inflammerad pratar de om kolpit (vaginit). Beroende på det smittämne som orsakade den inflammatoriska processen, kan vaginit vara specifik (till exempel trichomonas, svamp, gonorré, etc.) och ospecifik (stafylokock, streptokock, polymikrobiell). Utmärkande tecken på kolpit är obehagliga känslor i yttre könsorgan (oacceptabla klåda, brännande), en ökning av vaginalvita, som regel har de en obehaglig lukt, möjligen en ökning av temperaturen, smärta i nedre del av buken och urinationer..

Den viktigaste betydelsen i behandlingen av kolpit är utnämningen av lokal terapi som syftar till att förstöra patogena mikroorganismer och undertrycka deras aktivitet. Under de första 3 till 4 dagarna föreskrivs douching (inte mer än 2 gånger om dagen, se hur du ska douchera ordentligt) med antiseptiska lösningar (klorhexidin, rivanol, natriumbikarbonat, kaliumpermanganat) och / eller avkok av örter (kalendula, kamomill, citronmeliss salvia). Antiinflammatoriska suppositorier föreskrivs samtidigt som douching.

Behandling med vaginala suppositorier av kolpit beror på patogenen, det vill säga sådana suppositorier väljs som är mest aktiva mot en eller annan patologisk mikroflora. Därför förskrivs alla läkemedel endast av en gynekolog enligt resultatet av den kliniska bilden, laboratorietester och patientens historia, självmedicinering är oacceptabelt och farligt.

Ospecifik vaginit

Vid icke-specifik kolpit förskrivs vanligen suppositorier, vars huvudkomponenter inkluderar ett brett spektrum antibakteriellt läkemedel och / eller antiseptisk. Bra antiinflammatoriska suppositorier inkluderar:

 • Polygynax, består av neomycin, nystatin, polymyxin B, föreskrivs 2 gånger om dagen under en period av 5 till 14 dagar, (pris 6 st. 280 rubel, 12 st. 450 rubel)
 • Terzhinan, en kombination av ternidazol, neomycin, nystatin, prednison, föreskrivs 1 gång om dagen på kvällen i 10 dagar (pris 240-400 rubel)
 • Meratin-combi, består av ornidazol, neomycin, nystatin och prednison, ett ljus administreras före sänggåendet i 10 dagar
 • Mykozhinaks, en kombination av metronidazol, kloramfenikol, dexametason och nystatin, behandlingens varaktighet är 7-14 dagar, 1 till 2 suppositorier administreras per dag
 • Hexicon, huvudsubstansen klorhexidin bigluconat, terapiförloppet är 7 till 10 dagar, det är nödvändigt att införa 1 suppositorium dagligen (pris 250 rubel)
 • Betadine - den aktiva substansen jod, ordineras två gånger om dagen i 6 till 12 dagar (280-350 rubel)

Gardnerellosis

Om gardnerella finns i en smuts, förskrivs ljus, den huvudsakliga aktiva ingrediensen är metronidazol. Denna lista innehåller:

 • Ginalgin (Ukraina), innehåller tinidazol, sinestrol, C-vitamin, mjölksyra, dagligen vid sänggåendet i 7 till 10 dagar
 • Terzhinan, Meratin-combi (Ukraina), Mikozhinaks (Ukraina) två gånger om dagen i 12 dagar
 • Metronidazol, Flagil, Trichopolum (vaginala tabletter) två gånger om dagen i 10 dagar
 • Klion-D - består av metronidazol och mikonazol, det rekommenderas att använda det en gång om dagen i 10 dagar (cirka 200 rubel)

Trichomonas colpitis

När Trichomonas hittas i det vaginala innehållet, förskrivs suppositorier med Metronidazol (antimikrobiell effekt, effektiv mot anaeroba mikroorganismer - Trichomonas) och dess derivat:

 • Ginalgin, Klion D, Trichopol, Flagil, Pitrid, 1 per dag under 10 dagar.

Andra suppositorier används ofta:

 • Tinidazol (Gainomax suppositorier) i 10 dagar
 • Macmirror-komplexet (500 rubel) består av nifuratel och nystatin, därför används det för klamydia, candidiasis, trichomoniasis och icke-specifik vaginit, som används i 8 dagar, en i taget före sänggåendet
 • Terzhinan
 • Meratin Combi
 • Mikozhinaks dagligen, en i 10 dagar
 • Trichomonacid i 10 dagar
 • Trikocid två gånger dagligen
 • Neo-penotran (700-800 rubel) - kompositionen inkluderar metronidazol och mikonazol, två gånger om dagen i två veckor
 • Hexicon i 7 till 20 dagar tre gånger om dagen.

Behandling med antiinflammatoriska suppositorier för trichomonas colpitis utförs under en tre-månadersperiod (omedelbart efter menstruation) i cykler på 10 dagar.

Genital herpes

Huvudfokus vid behandling av genital herpes är på antivirala läkemedel. Suppositorier används lokalt, vars komponenter är antivirusmedel:

 • A-interferon 1 - 2 gånger om dagen under 1 vecka
 • Viferon två gånger om dagen i 5 till 7 dagar
 • En halv dag tre gånger om dagen i 7 till 10 dagar, vulven behandlas och tamponger med salva sätts in i slidan
 • Förutom ljus används salvor för tamponger och vulva-behandling: acyclovir, bonaphton, epigen, alpizarin, megosin

Candidiasis colpitis

Vid behandling av candidal kolpit används suppositorier med en antimykotisk effekt: nystatin, natamycin, clotrimazol, canesten. Svampdödande krämer kan förskrivas: pimafucort, mikonazol och tabletter för oral användning (flucostat, pimafucin, se svampdämpande tabletter), och se också en detaljerad översikt över alla suppositorier från trast.

Efter att ha genomfört etiotropisk terapi (undertryckande av aktivitet och patogenens död) i behandlingen av kolpit börjar det andra steget, som syftar till att återuppliva den normala mikrofloraen i slidan. Syftet med det andra steget är att skapa förutsättningar för reproduktion av laktobaciller och öka antalet. Listan över använda ljus innehåller:

 • Bifidumbacterin (innehåller levande bifidobakterier) föreskrivs 1 suppositorium två gånger om dagen i 5 till 10 dagar.
 • Bifikol (torkade bifidobakterier) dagligen i en enda kurs under 7 - 10 dagar.
 • Acylact 1 gång per dag på kvällen i 10 dagar (cirka 110 rubel).
 • Vagilak (500 rubel), Lactozhinal (400-450 rubel), dessa är laktobaciller, 1 vaginal kapsel på morgonen och kvällen med en total cykel på 10 dagar.

Dessutom späds innehållet i ampuller med bifidobakterier och laktobaciller med vatten och injiceras på tamponger intravaginalt (colibacterin, bificol, bifidumbacterin).

Suppositorier för adensit, endometrios - med inflammation i de inre organen i det reproduktiva systemet

Inflammatoriska sjukdomar i de inre organen i det kvinnliga reproduktionssystemet orsakas av både specifika (gonoré, trikomoniasis, klamydia och andra) och icke-specifika mikroorganismer. Inflammation av hängorna (adnexit) sägs när smärta uppstår i en eller båda inguinala regionerna, som är tråkiga, värkande och skärande.

Endometritis - inflammation i livmodern kännetecknas av smärta i nedre del av buken, ovanför pubis och inträffar ofta efter intrauterin intervention (abort (konsekvenser), curettage, kirurgiskt arbete). Både adnexit och endometrit uppträder med allvarligt förgiftningssyndrom, som manifesteras av en betydande ökning av temperatur, svaghet, svaghet, brist på aptit.

Behandlingen av inflammatoriska sjukdomar i de inre könsorganen omfattar för det första antibakteriella läkemedel. Tillsammans med intravenösa infusioner och antibiotika förskrivs suppositorier för både adnexit och endometrit..

Ljusstake-behandling för adnexit och endometritis har flera mål. Rektala antiinflammatoriska suppositorier är suppositorier, vars huvudkomponenter är icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID). NSAID: er har ett antal effekter:

 • antiinflammatoriska;
 • bedövningsmedel;
 • antipyretisk.

Antiinflammatoriska och smärtstillande egenskaper realiseras på grund av NSAID: s förmåga att hämma syntesen av prostaglandiner, som bildas i stora mängder under inflammation och orsakar smärta. Rektala antiinflammatoriska suppositorier förskrivs samtidigt med antibiotikabehandling med en allmän cykel på 7 till 10 dagar:

 • ljus med indometacin 1 gång på kvällen
 • Movalis suppositorier 1 gång före sömnen (aktiv substans myeloxicam) i 5 - 7 dagar
 • ljus Voltaren morgon och kväll
 • ljus med belladonna från 1 till 3 gånger om dagen (starkt smärtstillande medel)
 • Diklofenak suppositorier dagligen 1 suppositorium
 • Flamax suppositorier (aktiv substans ketoprofen) en gång i 7 dagar

Antiinflammatoriska suppositorier för adnexit och endometrit föreskrivs också intravaginalt. Först och främst att sträva efter att sanera vagina och undertrycka anaerob mikroflora, i synnerhet Trichomonas.

Vaginala suppositorier inkluderar fluomizin och terzhinan, huvudsubstansen i suppositorier är metronidazol. Behandlingscykeln varar 7-10 dagar, 1 till 2 suppositorier ordineras dagligen.

Efter avslutad behandling med antiinflammatoriska läkemedel (både ljus och injektioner eller tabletter) är det nödvändigt att återställa den normala biocenosen i slidan. För detta förskrivs suppositorier med bifidobakterier och laktobaciller (bifidumbacterin, acylact och andra). Även under återhämtningsperioden med inflammation i bäckenorganen används Longidas suppositorier.

Longidas-suppositorier är ett läkemedel som har proteolytiska egenskaper och förhindrar bildning av vidhäftningar eller löser dem. Förutom den enzymatiska aktiviteten normaliserar longidas immunitet, har antioxidanter och antiinflammatoriska egenskaper. Behandlingsförloppet är långt, från 14 till 21 dagar, suppositorier administreras rektalt 1 vid sänggåendet.

Ljus för erosion i livmoderhalsen

Mer än hälften av den rättvisare och barnsåldern har erosion i livmoderhalsen. I det fall då det flerskikts-skivepitel som finns i den vaginala delen av livmoderhalsen utkamineras och platsen för defekten "ockuperas" av cellerna i det cylindriska epitelet som foder livmoderhalsen, talar de om livmoderhalsärosion.

Därför är ett mer korrekt namn för sjukdomen ektopi (utgång från celler i det cylindriska epitelet) i livmoderhalsen. Faktorerna som väcker livmoderhalsen är olika, men behandlingen av sjukdomen är att förstöra det patologiska området på livmoderhalsen med kemiska, elektriska, laser- och andra metoder.

Av ovanstående följer att det inte finns några suppositorier för erosion i livmoderhalsen, alla suppositorier förskrivs före och efter radikal behandling av ektopi.

Innan behandlingen av livmoderhalsextros (med vilken metod som helst: laser, kryodestruktion, radiovåg etc.) föreskrivs antiinflammatoriska suppositorier för det förebyggande syftet (i 5-7 dagar varje kväll). Detta förhindrar utvecklingen av postoperativa inflammatoriska processer i livmoderhalsen. Som regel används ljus:

 • Hexicon, Polygynax, Livarol (svampdödande läkemedel) och andra.

Efter cauterisering av en livmoderhalscancer, 4 till 5 dagar efter manipulationen, rekommenderas det att införa ljus som inte bara har bakteriedödande egenskaper, utan också har en sårläkande, antioxidant och stimulerande effekt på kroppen som helhet och på området med en såryta.

 • Till exempel är havtornsuppositorier, Depantol, Suporon, Galavit, Galenofillipt, fytore suppositorier, samt Revitax och Evkolek suppositorier effektiva vid behandling av erosion i livmoderhalsen under den postoperativa perioden. Ljusbehandling med reparativa egenskaper föreskrivs för en period på 10-14 varje dag för ett ljus på kvällen.

Vaginit (kolpit) - orsaker och symtom. Tabletter, kapslar, suppositorier och geler vid behandling av vaginit. Hur man behandlar kolpit hos kvinnor under graviditeten

Webbplatsen ger referensinformation endast för informationssyften. Diagnos och behandling av sjukdomar bör utföras under övervakning av en specialist. Alla läkemedel har kontraindikationer. Specialkonsultation krävs!

Mikrofloran i en kvinnas vagina är unik; en av dess funktioner är att skydda det reproduktiva systemet från infektioner från den yttre miljön och genom sexuell kontakt. Men också vaginalslemhinnan är mycket sårbar och mottaglig för olika inflammatoriska processer, inklusive risken för inflammation i livmodern, rören och äggstockarna, vilket kan leda till infertilitet och många andra obehagliga konsekvenser.

Klåda, sveda i vaginalområdet, utsläpp av ovanlig färg och lukt, smärta under samlag - det här är vaginit eller kolpit. Denna sjukdom är mycket vanlig och är bekant för nästan alla kvinnor. Det utvecklas inte bara med oskyddat och promiskuös sexliv. Vaginit kan utvecklas med hypotermi, stress, överarbete, hormonella förändringar, ta antibiotika, bär obekväma underkläder och även mot bakgrund av allergier. Och inte bara vuxna som har sex med kvinnor är mottagliga för utveckling av vaginit, denna sjukdom finns ofta hos spädbarn upp till tio år gamla, och även hos spädbarn och nyfödda..

Manifestationer av vaginit ger betydande obehag, och varje inflammation i slidan kan leda till allvarliga komplikationer, därför är det inte bara nödvändigt att behandla vaginit, utan det är nödvändigt och samtidigt på ett omfattande och korrekt sätt. Kontakta en gynekolog för att göra detta.

Modern medicin erbjuder ett stort antal läkemedel som är effektiva för en viss typ av inflammation i vaginalslemhinnan. Personlig hygien och traditionell medicin hjälper kolpitbehandlingskomplexet. Men ändå, utan läkemedelsbehandling, är det nästan omöjligt att hantera detta problem helt. Låt oss försöka ta reda på vilka piller, kapslar och suppositorier som är effektiva för vaginit, hur den komplexa behandlingen väljs.

För att göra detta måste du först bestämma vilka typer av kolpit är, eftersom valet av vissa läkemedel beror på detta.

Typer kolpit (vaginit)

Akut och kronisk kolpit

Vaginit, som alla inflammation, kan uppstå akut och kroniskt.

Akut vaginit kännetecknas av en våldsam manifestation av symtom, eventuellt en allmän störning i välbefinnandet. I detta skede, med snabb behandling, kan du uppnå fullständig återhämtning.

Tyvärr är akut vaginit ofta komplicerad av utvecklingen av en kronisk inflammatorisk process. Kronisk vaginit kännetecknas av en trög och raderad kurs, kvinnor vänjer sig vid dess symtom. Men detta är faran, eftersom inflammation långsamt men säkert sprider sig till de överliggande könsdelarna, och till och med urinblåsan med njurar under pistolen. Det vill säga kronisk kolpit i sig är inte farligt, utan komplikationerna.

Dessutom är ett kroniskt inflammatoriskt fokus ingångsporten för andra patogena (patogena) mikrober och virus. Ja, och det bevisas att det är kronisk kolpit som avsevärt ökar risken för att utveckla cancer i könsorganet.

Ospecifik vaginit

Ospecifik vaginit är en inflammation i vaginalslemhinnan som orsakas av infektioner som klassificeras som opportunistiska mikroorganismer, det vill säga dessa mikrober finns i vaginal mikroflora, men orsakar normalt inte inflammation. Utvecklingen av dessa infektioner bidrar till en minskning av immuniteten, inte bara från vaginalen, utan också för allmänheten.

Villkorligt patogena mikroorganismer i vaginalslemhinnan:

 • Gardnerellabakterier (Gardnerella vaginalis);
 • stafylokocker;
 • streptokocker;
 • enterokocker;
 • E. coli (Escherichia coli);
 • svampar av släktet Candida;
 • Proteus och några andra.

Orsaker till ospecifik vaginit:
 • kränkning av personlig hygien hos de yttre könsorganen;
 • promiskuösa samlag och en förändring hos en vanlig partner;
 • ta antibakteriella medel;
 • douching av vagina med antiseptika;
 • skador i vaginalslemhinnan (som ett resultat av kemiska eller fysiska effekter);
 • effekten på vagina av 9-nonoxynol, som finns i preventivmedel som används externt (i kondomer, suppositorier, vaginala tabletter);
 • hormonella störningar, inklusive till följd av stress, graviditet, överarbete;
 • virus (humant papillomavirus, genital herpes, cytomegalovirus, influensa, HIV-infektion och andra);
 • allergier (mat, kontaktallergier mot personliga vårdprodukter (tvål, geler, kuddar, preventivmedel), underkläder (särskilt smal och syntetisk)) och andra skäl.

Bakteriell vaginit (vaginos)

Bakteriell vaginos är en vaginal dysbios som är förknippad med en minskning av antalet "gynnsamma" laktobaciller och tillväxten av villkorligt patogena bakterier (mestadels gardnerellabakterier).
Mer om bakteriell vaginos

Candida colpitis eller trast

Detta är en svampinfektion i vaginalslemhinnan. Svampar av släktet Candida finns i slidan hos alla kvinnor, därför är trast, såväl som bakteriell vaginit, en manifestation av vaginal dysbios. Trast kan överföras både sexuellt och vara en konsekvens av en minskning av immunitet eller med antibiotika.
Mer om trast

Speciell vaginit

Utvecklingen av specifik vaginit bidrar till sexuellt överförda sjukdomar:

 • trikomonasinfektion;
 • gonorré;
 • chlamydia
 • syfilis;
 • ureaplasma;
 • mykoplasma;
 • tuberkulos.

Speciell vaginit kan orsaka tillväxt av opportunistisk mikroflora (gardnerella, candida, stafylokock). Men behandling bör riktas specifikt mot specifik inflammation, och vaginalfloraen kommer att återhämta sig efter att de provocerande faktorerna eliminerats. Med sådan kolpit är det också viktigt att behandla alla sexuella partners för att undvika sekundär infektion och massspridningen av dessa infektioner.

Speciell vaginit förekommer ofta kroniskt, kräver specialiserad behandling och leder ofta till komplikationer, inklusive infertilitet.

Atrofisk kolpit

Atrofisk kolpit är en inflammation i vagina förknippad med brist på kvinnliga könshormoner, nämligen östrogen.

Orsaker till atrofisk kolpit:

 • klimakteriet (klimakteriet);
 • avlägsnande av äggstockarna;
 • ta läkemedel som hämmar produktionen av östrogen (t.ex. testosteron).

Atrofisk kolpit utvecklas hos mer än hälften av kvinnorna 3-4 år efter klimakteriet. Det fortsätter kroniskt under flera år, ibland upp till 10-15 år efter klimakteriet. Den huvudsakliga manifestationen av atrofisk kolpit är torrhet, obehag i slidan, brännande känsla.

Förutom obehag predisponerar atrofisk kolpit tillväxt av opportunistiska bakterier, underlättar infektion med sexuellt överförda sjukdomar och förvärrar deras kurs.

Vaginit (kolpit) - foto

Vilken läkare ska jag kontakta för vaginit?

Om du misstänker någon typ av vaginit, måste kvinnor konsultera en gynekolog (registrera dig) vid en klinik eller i en privat klinik. Eftersom vaginit diagnostiseras och behandlas på poliklinisk basis, är det meningslöst att kontakta de gynekologiska avdelningarna i stads- och distriktssjukhus med misstänkt vaginit.

Diagnostik

Diagnos av vaginit baseras på klagomål och symtom hos patienten, resultaten av en gynekologisk undersökning (registrering), utförd av läkaren själv och resultaten av laboratorietester. Det bör förstås att den faktiska diagnosen av vaginit, det vill säga inflammation i vaginalvävnaderna, görs på grundval av undersökningsdata och de karakteristiska kliniska symtomen som beskrivs av kvinnan. Och ytterligare tester och undersökningar föreskrivs av en läkare för att bestämma typen av vaginit, för att identifiera det mikrob-orsakande medlet i den inflammatoriska processen och följaktligen för att välja den optimala behandlingen som skulle bota sjukdomen. Tänk på vilka tester och undersökningar en läkare kan förskriva för att diagnostisera en mängd olika vaginit och identifiera patogenen för inflammation.

Vilka tester kan en läkare förskriva vaginit?

Så, först och främst, med vaginit, föreskriver läkaren en smet från slidan på mikrofloraen (registrera dig), eftersom denna studie ger dig möjlighet att få objektiv information som indikerar den inflammatoriska processen i slidan, och tentativt bestämma patogenen för inflammation. Med andra ord kan en utstryk på mikrofloran kallas "observation", eftersom det ger en ungefärlig uppfattning om vilken mikrobe som blev den orsakande inflammationsmedlet.

Efter en smet på floraen föreskriver läkaren samtidigt bakteriologisk kultur (registrering) av vaginal urladdning (blodprov) för syfilis (post) och PCR-analys (post) (eller ELISA) av vaginal urladdning för sexuellt överförda infektioner (post) (trichomoniasis, gonoré (post), klamydia (registrera dig), ureaplasmosis (registrera dig), mycoplasmosis (registrera dig)). Både bakteriologisk kultur och analys för syfilis och könsinfektioner bör ge upp, eftersom de tillåter dig att upptäcka olika mikrober som kan provocera vaginit. Och eftersom vaginit kan orsakas av en mikrobiell förening, det vill säga inte bara av en mikroorganism, utan flera samtidigt, är det nödvändigt att identifiera dem alla så att läkaren kan förskriva mediciner som är skadliga för alla mikrobiella källor till inflammation. Enligt instruktionerna måste bakteriologisk kultur och tester för sexuellt överförda infektioner tas, för även om Trichomonads eller gonokocker finns i en smet på mikrofloran kan detta vara felaktigt, och du kan inte fokusera på resultatet av smet ensam.

Efter att ha identifierat det orsakande medlet till vaginit kan läkaren förskriva en kolposkopi (registrera) för en mer detaljerad bedömning av graden av patologiska förändringar och tillståndet i vaginalvävnader. Vid vaginit är colposcopy obligatoriskt för unga nolliparösa flickor..

I princip slutar detta undersökningen av kolpit eftersom dess mål har uppnåtts. För att bedöma tillståndet i organen i det reproduktiva systemet mot bakgrund av den inflammatoriska processen i slidan kan läkaren också förskriva en ultraljud av bäckenorganen (registrera).

De grundläggande principerna för behandling av vaginit

 • Vaginit måste behandlas omfattande med läkemedel för extern användning och oral administration;
 • med specifik vaginit används endast antibakteriella läkemedel som är effektiva mot motsvarande infektioner, enligt resultaten av laboratorietester; de kan inte botas utan att ta antibiotika;
 • varje behandling av vaginit måste slutföras till slutet, eftersom ofullständigt botemedel leder till utvecklingen av en kronisk process och utvecklingen av resistens (resistens) av infektioner mot antibakteriella läkemedel;
 • det är viktigt att följa alla regler för intim hygien, bära naturliga, inte hårda underkläder;
 • under behandling är det önskvärt att utesluta sexuellt samlag, särskilt inte skyddat av en kondom;
 • en behandlingskurs måste tas emot samtidigt av en kvinna och hennes sexuella partner, detta förhindrar utvecklingen av upprepade fall av vaginit, inklusive dess kroniska förlopp;
 • under behandling är det nödvändigt att avstå från att dricka alkohol, det kommer att vara användbart att hålla sig till rätt näring, med undantag av feta, stekt, rökt, kryddig mat, för att begränsa användningen av salt och socker;
 • dieten bör innehålla ett stort antal icke-sura grönsaker och frukter, mejeriprodukter;
 • Det rekommenderas också att undvika hypotermi;
 • Vitaminpreparat föreskrivs i komplexet, vid behov, läkemedel som ökar kroppens försvar (immunostimuleringsmedel, immunmodulerande medel, antivirala medel, laktobaciller i tarmen, etc.) och hormonkorrigerande läkemedel.

Läkemedel för extern användning vid vaginit

Extern användning av läkemedel vid behandling av vaginit är mycket effektiv, vilket beror på påverkan av läkemedel direkt i fokus för inflammation. Tack vare detta är det lättare att agera på bakterier, återställa normal mikroflora och tillståndet i vaginalslemhinnan. En annan viktig positiv effekt av lokal behandling är en signifikant minskning av risken för biverkningar av läkemedel, särskilt jämfört med antibakteriella läkemedel för oral administration.

Lokal terapi av infektiös vulvovaginit involverar användning av läkemedel i form av vaginala tabletter, suppositorier eller kapslar, såsom Macmiror Complex (vaginal kapslar / kräm), som är avsett för aktuell behandling av vulvovaginitis. Den aktiva substansen nifuratel som ingår i dess sammansättning har antibakteriell, svampdödande och antiprotozoal aktivitet, och nystatin tillsätts för att förbättra svampdödande aktivitet. I kliniska studier har Macmirror Complex visat sig vara mycket effektiv mot svampar, bakterier, Trichomonas och deras föreningar med andra patogener. Macmirror Complex skapar gynnsamma förhållanden för att upprätthålla en hälsosam vaginal biocenos, eftersom det inte slingrar laktobaciller.

För närvarande finns det i apoteksnätverket ett stort antal doseringsformer för användning i slidan, effektiviteten, administreringsfrekvensen, den terapeutiska effektens varaktighet beror på dem.

Doseringsformer av läkemedel som används i slidan, och deras egenskaper:

1. Vaginala suppositorier eller suppositorier. Detta är den mest använda doseringsformen i gynekologi. Vaginala suppositorier har vanligtvis formen av en kon med en rundad ände, denna form ger enkel penetrering av suppositorin djupt in i slidan. Eventuella suppositorier utom den huvudsakliga aktiva substansen innehåller glycerin, gelatin och vissa andra tillsatser. Dessa tillsatser bildar en form, bidrar till gradvis upplösning av suppositoriet i den varma miljön i slidan och läkemedlets penetration i slemhinnan. Suppositoriernas positiva effekt är snabba åtgärder och avlägsnande av symtom på vaginit. Vaginala suppositorier rekommenderas vanligtvis inte för användning under menstruationen, eftersom läkemedlet tvättas av menstruationsblod. Dessutom läcker ljus från slidan, vilket minskar läkemedlets varaktighet på slidan av slidan. Användning av suppositorier kan orsaka obehag i slidan (klåda, sveda), dessa symtom försvinner vanligtvis inom 10-15 minuter.

2. Vaginala tabletter är en fast doseringsform, det är ett komprimerat pulver av den aktiva substansen och tillsatser. Ett kännetecken för användningen av denna form av läkemedel är behovet av att väta tabletterna omedelbart före administrering. Vaginala tabletter upplöses långsammare i slidan.

3. Vaginalkapslar - detta är en fast form av vaginala preparat, det är en gelatinkapsel (fall), inuti vilken är en koncentrerad aktiv substans. När det kommer in i den fuktiga och varma miljön i slidan löses gelatinet och en koncentrerad läkemedelssubstans frigörs. Denna form administreras bekvämt, vilket gör att läkemedlets komponenter kan "dröja sig på rätt plats", men effekten kommer inte lika snabbt som vid användning av vaginala suppositorier, så kapslarna används inte för att omedelbart lindra symtomen.

4. Medel för douchning är en flytande doseringsform, som ofta används för tvättning och bevattning av vaginalslemhinnan. Effekten av de läkemedel som införts är på kort sikt därför att monoterapi (behandling med ett läkemedel) inte används. Douching utförs vanligtvis innan andra vaginalpreparat används, men inte i något fall efter.

5. Tamponger - gasväskor tappade med ett medicinskt ämne och sys med tråd, som sätts in i slidan. I detta fall uppnås effekten av applikationer med läkemedel. Tamponger är effektiva vid kroniska former av vaginit, som kombineras med livmoderhalsen (erosion, dysplasi och så vidare).

6. Kräm och gel i applikatorerna - en mycket effektiv dosform av läkemedel, som gör att du får mer långvarig exponering för inflammationsfokus. Men den enda nackdelen är komplexiteten i produktionen, som ett resultat - de höga läkemedelskostnaderna. Många vaginala krämer och geler ger en positiv terapeutisk effekt efter en enda applikation. Vanligtvis finns varje dos av läkemedlet i speciella rör - applikatorer, med hjälp av vilken krämet är jämnt fördelat på vaginalslemhinnan.

7. Hygienprodukter för tvättning (tvål, gel, lotion för intim hygien) används vanligtvis vid komplex behandling av vaginit, men i större utsträckning används dessa medel för att förhindra vaginit och används dagligen under hygienprocedurer. Många produkter för intim hygien innehåller laktobaciller och mjölksyra, vilket gör att du kan balansera den normala mikrofloraen i slidan och öka kroppens motståndskraft mot olika infektioner i könsorganet. Intima geler kan också innehålla växtbaserade ingredienser, som kamomill och kalendula.

Regler för användning av vaginala preparat

 • Behandling med vaginit bör förskrivas av en gynekolog och inte av kvinnan själv på rekommendation av Internet eller en farmaceut.
 • Varje läkemedel har sina egna egenskaper för administration, indikationer och kontraindikationer, allt beskrivs i detalj i instruktionerna.
 • Innan läkemedel införs i slidan måste du tvätta dig själv (eller, om föreskrivs av en läkare, för att döka) och tvätta händerna ordentligt för att inte införa en infektion.
 • Vaginalpreparat injiceras i vagina med fingrar eller en speciell applikator, som kan tillhandahållas av tillverkaren.
 • Olika läkemedel injiceras i vagina i ryggläge med upphöjda och spridda ben (som på en gynekologisk stol), medan ett ljus eller piller skjuts in i slidan så djupt som möjligt. Efter det här förfarandet måste du ligga i minst 15-20 minuter, och om läkemedlet rekommenderas 1 gång per dag, är det bättre att komma in det före sänggåendet.
 • Efter applicering av många vaginala suppositorier kan du inte tvätta dig själv med tvål eller gel för intim hygien, svår klåda eller en minskning av effektiviteten hos det administrerade läkemedlet kan uppstå.
 • När du använder vaginalpreparat är det nödvändigt att använda dagliga kuddar, så det kommer att vara hygieniskt och bekvämt, eftersom många läkemedel läcker ut efter användning.

Douching Antiseptika

 • Klorhexidin 0,05% lösning;
 • Citeal - späd den koncentrerade lösningen med vatten 1:10;
 • Väteperoxid - 10-15 ml av en 3% -ig vattenlösning av peroxid utspädes i 1 liter varmt vatten;
 • Furacilin - 1 tablett per 100,0 ml varmt vatten;
 • Vagotil - 10-15 ml per 1 liter vatten;
 • Protargol 1% vattenlösning;
 • Soda-lösning -1 tesked bakpulver per 250,0 ml vatten.

Antiseptika i form av vaginal douching rekommenderas för alla typer av vaginit, inklusive trast och specifik kolpit. Denna typ av extern behandling används emellertid endast i början av terapin i 2-4 dagar, och endast som föreskrivs av gynekologen. Förlängd douching förstör mikrofloraen i slidan, förhindrar återställning av dess slemhinna, som ett resultat - de skjuter upp läkningsprocessen. Det rekommenderas inte att använda douching mer än 2-3 gånger om dagen.

Douching utförs på ett gynekologisk kontor eller hemma medan du använder en speciell spruta eller Esmarch-mugg. För det här förfarandet är det bättre att ta en ställning, som i en gynekologisk stol (i det liggande badkaret med benen upphöjda och spridda isär). Lösningar introduceras långsamt i uppvärmt tillstånd. Med rikliga tvättutsöndringar introduceras lösningarna i en volym av upp till 1 liter. Efter proceduren måste du ligga i 20 minuter så att det injicerade läkemedlet fungerar.

Vaginala suppositorier, kapslar, tabletter, geler används tidigast 20-30 minuter efter douching. Och efter användning av vaginala dosformer rekommenderas inte douching i 2-3 timmar.

Växtbaserade preparat för douchning vid behandling av vaginit:

 • ett avkok av kamomill;
 • salvia buljong;
 • ett avkok av kalendula;
 • alkohollösning av klorofyllipt - 10 ml utspädd i 1 liter vatten;
 • andra antiinflammatoriska växtbaserade läkemedel.

Reglerna för bedövning med örter är desamma som vid användning av kemiska antiseptika, det vill säga långvarig och frekvent användning rekommenderas inte.

Alternativa metoder för behandling av candidal vaginit eller trast (behandling hemma): douching med läsk, växtbaserade preparat, etc. - video

Recept för folkrättsmedel mot kolpit (vaginit): havtornolja, kamomill, kalendula - video

Vaginala suppositorier (suppositorier), tabletter, kapslar, krämer med antibakteriella, antiseptiska och antiinflammatoriska effekter

LäkemedelsgruppIndikationer för användningMärkesnamnSläpp formulärHur man ansöker?
Metronidazolpreparat
 • Ospecifik vaginit;
 • bakteriell vaginos;
 • Trichomonas colpitis;
 • amöbainfektion;
 • förebyggande av bakteriella infektioner med vaginit;
 • livmoderhalsdysplasi.
metronidazol
Flagil
Metrovagin
500 mg vaginala suppositorierVaginala suppositorier ordineras vanligtvis en gång om dagen före sänggåendet. Vid svår ospecifik vaginit - två gånger om dagen.
Vaginala tabletter och geler används 2 gånger om dagen var 12: e timme. Vaginalgeler införs i vagina med hjälp av en speciell dispenser - applikator, med en dos som innehåller 5 g metronidazol.
Vid akut vaginit förskrivs metronidazolpreparat under 10 dagar. När menstruation inträffar avbryts läkemedlet och kursen startas på nytt från 4 dagars menstruation i 10 dagar, oavsett tidigare mottagna doser.
I kroniska former av vaginit förskrivs metronidazol från 4 dagars menstruation under 10-12 dagar.
Vid trikomoniasis rekommenderas, utöver de vaginala formerna av metronidazol, att metronidazol tas oralt, i svåra fall genom injektion.
Trichopol500 mg vaginala tabletter
Ginalgin250 mg vaginala tabletter
Medazole200 mg vaginala tabletter
metronidazol
Metrogil
Vaginal gel
Klotrimazolpreparat
 • trichomoniasis;
 • svår candidal vaginit (trast);
 • ospecifik vaginit;
 • förebyggande av fosterinfektion under förlossningen.
klotrimazol
Antifungol
Imidil
Candide
500 mg vaginala tabletterTabletterna sätts in i slidan med en speciell applikator. Vid akut vaginit används 500 mg clotrimazol en gång för kronisk vaginit - 3-4 gånger i veckan. Vaginala tabletter och suppositorier om 100 mg används 1 gång per dag vid sänggåendet i 6 dagar. Gelén administreras med en applikator av 10 mg 2 gånger om dagen under 10-14 dagar, eller 30 mg 1 gång per dag under 6 dagar. Läkemedlet avbryts tillfälligt under menstruationen.
klotrimazol100 mg ljus
Gine-Lotrimin,
Imidil
100 mg vaginala tabletter
Candidevaginalgel 30 mg
lotriminvaginalgel 10 mg
OrnidazolpreparatOrnisid
Meratin Combi
500 mg vaginala tabletter1 tablett en gång om dagen - 5-10 dagar. Under behandling med ornidazol rekommenderas inte pauser under menstruationen..
Svampdödande medel
 • Candidiasis vaginitis;
 • andra typer av vaginit som kombineras med trast.
nystatinvaginala suppositorier på 250 och 500 tusen enheter1 ljus 2 gånger om dagen, 7-14 dagar.
Lomexinvaginal kräm1-2 gånger om dagen, är behandlingsförloppet 7-14 dagar. Kremen injiceras med applikatorn djupt in i slidan..
Livarol400 mg vaginala suppositorier1 gång om dagen före sänggåendet från 3 till 5 dagar.
Ginesol-7100 mg ljus,
vaginal kräm 20 mg
1 gång om dagen i 7 dagar.
Pimafucin
Primafungin
100 mg vaginala suppositorier1 gång om dagen före sänggåendet är behandlingen 3-7 dagar.
Gino-Dactanolsuppositorier, vaginala kapslar på 200 mgEn gång om dagen tills symptomen försvinner helt och ytterligare 14 dagar, förskrivs vanligtvis detta läkemedel mot svår candidal vaginit som inte kan behandlas med andra läkemedel.
Gino-Pevaril
Ifenek
50 och 150 mg vaginala suppositorier1 gång per dag, 50 mg - 14 dagar, 150 mg - 3-4 dagar.
Gynofortvaginal krämEn gång.
Vaginala antiseptika
 • Alla typer av ospecifik vaginit;
 • förebyggande av sexuellt överförda sjukdomar;
 • förberedelse för förlossning;
 • trast;
 • specifik vaginit i kombination med lämplig antibiotika.
Hexicon8 och 16 mg vaginala suppositorier och 16 mg tabletter1 ljus eller tablett 2 gånger om dagen, behandling 7-14 dagar.
För att förebygga används ett ljus en gång två timmar efter sexuell kontakt.
VokadinVaginala pessarierPessarier (ringar) administreras med hjälp av applikatorer 1 gång före sänggåendet, behandlingsförloppet är 7-14 dagar.
Iodoxide
Betadine
200 mg vaginala suppositorier1 ljus 1-2 gånger om dagen i 7-14 dagar.
Fluomizine10 mg vaginala tabletter1 tablett (ljus) 1 gång per dag före sänggåendet, behandling 6-7 dagar.
Osarbon250 mg vaginala suppositorier
Chlorchinaldine200 mg vaginala tabletter
Colposeptinvaginala tabletter1-2 tabletter per dag, behandling upp till 2 veckor, som förberedelse för förlossningen 4-7 dagar.
Kombinationsläkemedel
 • Behandling av ospecifik vaginit, inklusive bakteriell vaginos i kombination med vaginal candidiasis;
 • kronisk ospecifik vaginit;
 • förberedelse för förlossning och operationer.
Polygynax (neomycin + polymyxin + nystatin)vaginala kapslar1 kapsel 10-14 dagar, för att förhindra 5-6 dagar.
 • Akut och kronisk icke-specifik vaginit, inklusive i kombination med candidiasis och trikomoniasis;
 • förberedelse för livmoderhalscirurgi.
Terzhinan
(ternidazol + neomycin + nystatin + prednisolon)
vaginala tabletter1 tablett under 10-12 dagar, ta inte pauser under menstruationen.
Mykozhinaks (metronidazol + nystatin + kloramfenikol + dexametason)vaginala tabletter
Gainomax (tioconazol + tinidazol)vaginala suppositorier1 tablett i 7 dagar eller 2 tabletter under 3 dagar.
 • Ospecifik vaginit, särskilt kronisk;
 • cervikal erosion.
Depantol (klorhexidin + dexpantenol)vaginala suppositorier1 ljus 2 gånger om dagen från 7 till 20 dagar.
 • Kombinerad ospecifik vaginit;
 • candidal vaginit;
 • trikomonasinfektion.
Klion-D
(metronidazol + mikonazol)
vaginala tabletter1-2 tabletter under 10 dagar.
Andra antibakteriella läkemedel
 • Bakteriell vaginos;
 • vaginit orsakad av klamydia, ureaplasma och mycoplasma.
Dalacin
Clindacin (clindamycin)
vaginala suppositorier
vaginal kräm
1 ljus före sänggåendet 3 dagar.
Beredningar som innehåller mjölksyra och laktobaciller
 • Alla typer av vaginit, inklusive specifika, i de akuta och kroniska stadierna i kombination med andra antiinflammatoriska läkemedel;
 • preparat som innehåller mjölksyra rekommenderas inte för vaginal candidiasis, de förskrivs efter en svamp mot svampbehandling;
 • atrofisk vaginit;
 • förebyggande av vaginit som förberedelse för förlossning, operationer samt med oskyddat kön;
 • vid komplex behandling av virussjukdomar (humant papillomavirus, herpetisk infektion, etc.).
Acylact
Lactonorm
Lactobacterin
Femilex
vaginala suppositorier1 ljus 2 gånger om dagen i 7-10 dagar.
LactagelGel i rör1 rör i slidan 1 gång per dag i 7-10 dagar. Med förebyggande av vaginit - 1-2 gånger i veckan.
Lactozhinalvaginala kapslar1 kapsel 2 gånger om dagen, 7-10 dagar.
Gynoflorvaginala tabletter1 tablett eller pessary 2 gånger om dagen, behandlingsförloppet är från 7 till 10 dagar.
Mycolact
Molvagin
vaginala pessarier (ringar)

Oftast har kvinnor blandad etiologisk vaginit (bakteriell vaginos, candidiasis, mindre vanligt med trikomoniasis). Därför är de mest relevanta inom gynekologi kombinerade vaginala suppositorier, tabletter och kapslar, som inkluderar ett antibiotikum eller antiseptiskt, en svampdämpande komponent och metronidazolpreparat. De mest effektiva anses vara moderna droger Poliginaks, Terzhinan och Mikozhinaks. Läkemedel som innehåller mjölksyra och laktobaciller hjälper också.

Som profylax för olika sexuellt överförda sjukdomar används antiseptika och beredningar med laktobaciller och mjölksyra, en gång 2-3 timmar efter oskyddad sexuell kontakt.

Med trikomoniasis är den klassiska utnämningen metronidazolpreparat, som förskrivs både intravaginalt och oralt (genom munnen eller som en injektion).

Gonoré behandlas vanligtvis framgångsrikt med bredspektrumantibiotika. Lokal intravaginal behandling föreskrivs för att återställa mikroflora (mjölksyra) och behandla samtidiga infektioner (svampar, trikomonader, gardnerella).

Vaginit orsakad av klamydia, mykoplasma och ureaplasma kräver komplex och långvarig behandling:

 • antibiotika via mun eller injektion, med en behandlingskurs på minst 12 dagar;
 • läkemedel som ökar immuniteten (Cycloferon, Viferon, och så vidare);
 • lokal behandling med antiseptika, antibiotika och läkemedel som innehåller mjölksyra.

Vid atrofisk vaginit används vaginala suppositorier med hormoner:
 • Ovestin;
 • Estrokad;
 • Ginodean depå och andra.

När bakteriell vaginos och / eller trast är fäst mot atrofisk vaginit, förskrivs antiinflammatoriska, antibakteriella och antiseptiska vaginala suppositorier och tabletter enligt laboratoriestudier. Växtbaserade läkemedel, homeopatiska medel och vaginalpreparat som innehåller mjölksyra och laktobaciller används också effektivt för atrofisk vaginit..

Beredningar för behandling av candidal kolpit (trast): suppositorier, tabletter, kapslar, salvor - applicering och doseringsregimer, yttrande från en dermatovenerolog - video

Funktioner för behandling av kolpit under graviditet och efter förlossningen

Kolpit under graviditeten är inte ovanligt, det kan följa en kvinna från befruktningstillfället till själva födelsen, vilket ger betydande obehag och lämnar ett obehagligt intryck i många år. Detta beror främst på en förändring av den hormonella bakgrunden och surheten i vaginalslemhinnan och med immunitet.

Komplicerar avsevärt situationen, det faktum att en kvinna i en intressant position, många vaginala preparat är kontraindicerade på grund av den negativa inverkan på barnet. Och gravida kvinnor måste behandla vaginit, eftersom alla infektioner kan påverka barnet, graviditet, förberedelse av livmoderhalsen för förlossning och för förlossning.

Vanligtvis, efter födseln, försvinner problemet med ospecifik vaginit på egen hand, men det finns situationer när kolpit förvärras under amning. Och samma problem uppstår - kontraindikationer för användning av många läkemedel under amning. Ingen vill avbryta amningen på grund av klåda och vaginal urladdning.

Innan behandlingen påbörjas är det nödvändigt att utföra en laboratoriediagnos av vaginit och fastställa diagnosen. Bakteriologisk kultur hjälper inte bara att bestämma mikrofloras sammansättning, utan också antibiotika som kommer att vara effektiva för behandling av vaginit.

Speciell kolpit kräver intag av lämpliga antibakteriella läkemedel, för detta finns det en uppsättning antibiotika som är tillåtna under graviditet och amning. Och även om deras mottagning endast rekommenderas i svåra fall, behandlas specifik vaginit utan misslyckande vid något stadium av graviditeten, endast i tillstånd av en sjukhusgynekologisk avdelning eller moderskapssjukhus.

Ospecifik vaginit hos gravida kvinnor behandlas mer med lokala vaginala medel. För detta ändamål används kombinerade läkemedel oftare..

Vaginala preparat tillåtna under graviditet och amning:

 • Polygynax;
 • Terzhinan;
 • klotrimazol;
 • Colposept;
 • Betadine och Iodoxide;
 • Pimafucin;
 • Livarol;
 • Hexicon;
 • Acylact, Gynoflor och andra läkemedel med mjölksyra och laktobaciller.

Men även dessa läkemedel rekommenderas inte i de tidiga stadierna, de används i större utsträckning från andra halvan av graviditeten. Det är viktigt att komma ihåg att alla mediciner, särskilt vaginala, endast kan förskrivas av en gynekolog, graviditet är inte tiden för experiment.

Vad är behandlingen för vaginit (vulvovaginit) hos flickor?

Hos flickor som inte har sex är vaginit inte heller ovanligt och ett undantag. Detta gäller naturligtvis för icke-specifik vaginit, inklusive candidiasis. Barn under 10 år lider ofta av vaginit än ungdomar som inte lever sexuellt. Flickor kännetecknas av inte isolerad vaginit, men vulvovaginit - inflammation i labia och vagina.

De främsta orsakerna till vaginit hos flickor:

 • Brott mot hygien i labia: tidigt byte av blöjor, felaktig tvätt, särskilt om flickan gör det på egen hand, använder någon annans handdukar, och så vidare;
 • atopisk dermatit i perineum hos flickor under 2 år;
 • helminthiska angrepp;
 • tarmdysbios;
 • hormonella störningar i tonåren;
 • minskad immunitet mot kroniska sjukdomar: frekventa och långvariga infektionssjukdomar, kronisk tonsillit, bihåleinflammation, adenoidit, tandkaries, pyelonefrit och andra;
 • diabetes;
 • tuberkulos;
 • virala infektioner: Epstein-Barr-virus, cytomegalovirus och andra herpetiska infektioner vid akut och kronisk kurs, influensa, HIV-infektion;
 • sjukdomar som kräver långvarig användning av hormoner och andra cytostatika.

Flickor, liksom vuxna kvinnor, bör regelbundet undersökas av en gynekolog. Detta är inte nödvändigt att vara rädd för när man undersöker labia och vagina hos ett barn, infektion med bakterier och skador på jomfruhinnen är helt uteslutna. Vid behov kommer läkaren att ta nödvändiga tester för att fastställa tillståndet i vaginal mikroflora..

Alla inflammatoriska processer i detta område måste behandlas utan fel, eftersom inflammation kan bli kronisk och leda till komplikationer, såsom fusion av labia minora och labia majora, utveckling av cicatriciala förändringar i vaginalslemhinnan och skador på gonaderna.

Vid behandling av flickor föredras också lokala förfaranden. De vanliga intravaginala beredningarna (suppositorier och annat) föreskrivs inte för flickor på grund av risken för mekanisk skada på jungfruolmen Men det finns speciella doseringsformer av vaginala suppositorier och tabletter för jungfruliga. De är mindre och deras form är perfekt för flickor..

Metoder för extern behandling av vaginit hos flickor:

 • korrekt hygienisk vård av perineum;
 • bad med antiseptika och antiinflammatoriska lösningar (en svag lösning av kaliumpermanganat, ett avkok av kamomill, kalendula);
 • applikationer i labia med antiinflammatoriska salvor och geler (Solcoseryl, Fenistil, Actovegin);
 • smörjning av de yttre könsorganen efter varje hygienprocedur med oljor (havtornsolja, vitaminer A och E, nypolja, persikaolja och så vidare);
 • preparat som innehåller mjölksyra och laktobaciller (till exempel laktobakterin), rekommenderas dessa läkemedel den 3-4: e dagen från början av behandlingen för att återställa normal mikroflora, applicerad på vaginalområdet;
 • hos ungdomar med hormonella störningar använder de applikationer av Ovestin-kräm (innehåller östrogener);
 • Polygynax Virgo-emulsion - läkemedlet finns i kapseln, som är noggrant genomborrad och innehållet injiceras försiktigt i vaginalområdet;
 • ljus Geksikon D - ett antiseptiskt läkemedel som är specifikt utformat för användning i pediatrisk praxis, i form av suppositorier gör att du kan komma in i läkemedlet utan att kränka jomfruhinneintegriteten, men detta läkemedel föreskrivs endast av en gynekolog, om andra behandlingar inte hjälper.

Vanligtvis passerar en flickas vulvovaginit efter korrekt hygienisk vård och flera procedurer för bad, lotioner och applikationer. I svårare fall förskrivs antibiotika för oral administrering. Det är också mycket viktigt att sanera de kroniska fokusen på infektioner och öka immuniteten. För att göra detta måste du kontakta lämpliga specialister som kommer att föreskriva den nödvändiga behandlingen, immunostimulantia (Viferon, Laferobion, Immunoflazid och andra) och multivitaminpreparat (Vitrum, Multitabs, Revit och andra).

Det finns kontraindikationer. Rådfråga din läkare före användning.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Menstruation med endometrios

Endometrios är en farlig patologi som negativt påverkar det kvinnliga reproduktionssystemet och den allmänna hälsan. Onormal spridning av endometrieceller är förknippad med ett brott mot hormonbalansen i kroppen....

Förmögenhetsberättelse genom menstruation - alternativ 2, i tid, för framtiden

Spådom genom menstruation är ganska sällsynt och samtidigt sant. Det finns två sätt att spåra genom menstruationscykeln, med vilken en flicka (kvinna) kan ta reda på sin framtid....

Försenad menstruation och trast, negativt test - Hygien

Gissa - kan det bli en fördröjning på grund av trast? Denna fråga kan inte besvaras entydigt.Candidiasis, ofta kallad trast i vardagen, är en svampinfektion i slemvävnaderna och är en av de vanligaste sjukdomarna i den kvinnliga reproduktiva sfären....