Effektiva suppositorier från sprickor i anus - hur man inte gör ett misstag när man väljer

Intim

Det blir mycket nedslående när den vanliga rytmen i livet störs av obehag och smärta i analkanalen. Obehagliga förnimmelser spöker varken dag eller natt. Lösning av problemet snabbt och effektivt hjälper ljus från sprickor i anus. De reparerar försiktigt skador på rektumslemhinnan och förhindrar utveckling av komplikationer. Den här artikeln hjälper till att bestämma valet av nödvändigt verktyg bland många alternativ..

Mekanismen för rektal suppositorier

Effektiviteten hos suppositorier från sprickor och tårar i anus baseras på deras helande sammansättning. När läkemedelssubstanserna införs i analkanalen, löses de upp och har en terapeutisk effekt på slemhinnan i rektal.

Som regel visar de aktiva komponenterna endast lokalt inflytande och absorberas inte i den systemiska cirkulationen. Undantaget är hemostatisk suppositorium. Deras farmakodynamik involverar penetration i den lokala blodomloppet för att förbättra blodkoagulationen.

Åtgärder för analfissurer på naturlig basis är skonsamma och effektiva. Växtbaserade komponenter omsluter slemhinnan, aktiverar återhämtningsprocessen, lindrar smärta och inflammation.

Uppmärksamhet. Rektala suppositorier för engångsbruk rekommenderas att administreras på natten. Detta maximerar dina fördelar och snabbar återhämtningen..

Bästa rektal suppositorier

Varje läkemedel som används i koloproktologi för att bekämpa anusens patologier har sina egna sätt att påverka sjukdomen. Det finns läkande ljus från sprickor, antiinflammatoriska och smärtstillande medel. Dessutom stärker många analt suppositorier blodkärlens vener och väggar, förhindrar förekomst av blödning och blodproppar.

Antiinflammatoriska analstearinljus

Rektala suppositorier med antiinflammatorisk aktivitet kan innehålla både naturliga komponenter och kemikalier. Växtbaserade preparat inkluderar extrakt av medicinska örter: kamomill, kalendula, propolis, kastanj. Sådana medel kan köpas på alla apotek utan recept från läkare..

Gruppen antiinflammatoriska suppositorier från rektala sprickor inkluderar:

 • Posterisan Forte;
 • diklofenak;
 • Rektactiv;
 • Homeopatisk kalendula;
 • Betiol;
 • Anuzol;
 • Belladonna ex-ct (belladonna leaf);
 • Prokto-glivenol.

Sammansättningen av syntetiska suppositorier inkluderar vismut, hormonella substanser av steroidkaraktär, inaktiverade mikrobiella celler från E. coli. Sådana medel har många kontraindikationer och bör endast användas enligt instruktion av en läkare..

Rektala suppositorier med hydrokortison

Hydrokortison suppositorier är mycket effektiva mot sprickor i anus. Förutom ett uttalat läkningsresultat har de antihistamin, antipruritiska och vasokonstriktiva effekter..

Den bästa representanten för denna grupp är Relief Ultra. Du kan köpa ett läkemedel utan recept, men använd det med försiktighet.

Anal ljus med prednison

Syntetiska suppositorier med prednison är glukokortikosteroidläkemedel. De eliminerar klåda och svullnad i anus, minskar obehag och irritation.

På apotek är rektal suppositorier med prednison inte allmänt representerade. Det enda verktyget som har visat sig väl och är efterfrågat är Hepatrombin G. Suppositoriet säljs utan recept, men har, liksom alla hormonella läkemedel, många kontraindikationer..

Rektala suppositorier med smärtstillande effekt

Alla läkemedel i denna grupp innehåller lokalbedövningsmedel - anestesin eller lidokain. Läkemedel har en uttalad smärtstillande effekt. De verkar mycket snabbt och eliminerar obehag i anus på 1-2 minuter. Anestesitid varar upp till 1 timme.

Analstearinljus i denna kategori inkluderar:

 • Anestezol;
 • Nigepan;
 • Proctosan;
 • hemorrojder;
 • Olestesin;
 • Tsinghokain;
 • Prokto-glivenol;
 • Proctosed:
 • Hemoproct.

Förutom den aktiva substansen innehåller smärtstillande rektala suppositorier också några extra komponenter: heparinnatrium, mentol, zinkoxid, framycetin, hydrokortison.

Uppmärksamhet. När man använder smärtstillande suppositorier bör man komma ihåg att de endast tillfälligt kan eliminera obehag och förbättra patientens tillstånd, men på inget sätt kan läka en spricka i anus.

Sårläkande rektala suppositorier

Insatsen av suppositorier i denna grupp är inriktad på snabb regenerering av vävnad i anus, vilket minskar svullnad och irritation. Dessutom lindrar suppositorier ömheten och underlättar tarmrörelser med sprickor i ändtarmen..

Sammansättningen av återställande rektala medel är mycket rik. De innehåller natriumalginat, havtornolja, mesalazin, fluokortolonhexonat, cinkokainhydroklorid, propolis, binbröd, kunggelé, pollen, naturlig pollen.

De bästa sårläkande ljusen:

 • Salo;
 • havtorns suppositorier;
 • Natalside;
 • Prostopin;
 • metyluracil rektala suppositorier
 • Ultraproct.

Helande suppositorier är effektivare än liknande tabletter och salvor. Tack vare introduktionen direkt i inflammationsfokus absorberas de direkt och ger ett snabbt resultat..

Översikt över ljus från en spricka i analkanalen

Patologier i anus och anorektal region kräver omedelbar behandling. De levererar en person många obehagliga minuter och åtföljs av smärta, blödning och klåda.

Detaljerad information om suppositorier för behandling av sprickor i anus gör att du inte kan bli förvirrad när du väljer och köper ett verkligt nödvändigt läkemedel.

Dricks. Eftersom komplex behandling alltid ger den bästa effekten är kombinationen av flera grupper av rektala suppositorier berättigad: antiinflammatoriskt, smärtstillande medel och läkning.

Nedan beaktar vi de mest populära och effektiva åtgärderna för en spricka i anus.

Havtornsljus

Ett läkemedel tillverkat av havtorn och vaxolja lindrar snabbt klåda och irritation och påskyndar regenereringsprocesser. Den naturliga sammansättningen möjliggör användning av ljus för gravida och ammande kvinnor, spädbarn i mycket ung ålder. Spädbarn ges halva suppositoriet. Produkten orsakar inga obehagliga sensationer, därför är den lämplig för frekvent användning.

Förutom apoteksläkemedlet, kan havtornsstearinljus med analfissur göras hemma. Effekten av dem är inte sämre än köpta.

Suppositorier med metyluracil

Suppositorier baserade på metyluracil har antiinflammatoriska, anabola och helande effekter. Anges för sprickor i anus, erosiva och ulcerösa lesioner i ändtarmen.

Dricks. Innan läkemedlet införs bör avföring och tvätta området av anus med varmt vatten.

Suppositorier med metyluracil har ett antal kontraindikationer:

 • barn under 3 år;
 • cancer i hjärnan och blodbildande vävnad;
 • individuell intolerans mot läkemedlets komponenter;
 • malign hyperplasi av lymfoid vävnad;
 • leukemi.

Användningen av läkemedlet kräver obligatorisk övervakning av en läkare.

Glycerinljus

Rektala suppositorier med glycerin är mycket användbara för sprickor i anus. Den aktiva substansen omsluter slemhinnan och mjukar avföringen, vilket kraftigt förenklar avföringen.

Ljus produceras i olika former - för barn och vuxna. De bör inte användas på länge eftersom de är beroendeframkallande.

Kontraindicerat vid djupa analfissurer, maligna neoplasmer, hemorrojder och allergiska reaktioner på den aktiva substansen.

Rektal ljus lättnad

Dessa är mycket populära och effektiva suppositorier med hajleverolja. Tack vare denna komponent återställer suppositorier perfekt slemhinnan, stärker blodkärlen och lindrar irritation och svullnad.

Verktyget rekommenderas inte för barn under 12 år, gravida och ammande mödrar. Suppositorier är kontraindicerade vid diabetes och tuberkulos..

Propolis ljus

Detta botemedel avser homeopatiska läkemedel med sårläkning och antiinflammatorisk effekt. Propolis eliminerar inte bara smärta och obehag i analkanalen, utan har också en terapeutisk effekt på alla organ i det lilla bäckenet. Ljus förskrivs för sprickor och tårar i anus.

En kontraindikation för användning kan vara en allergi mot en biodlarprodukt. Under graviditet och amning är en konsultation med en läkare obligatorisk.

Uppmärksamhet. Suppositorier med propolis förhindrar tillväxt av patogena mikroorganismer, har antiviral aktivitet och ökar lokal immunitet. Förhindra utveckling av cancertumörer och hjälpa till att bli av med infektioner.

Detta är inte en fullständig lista över analt suppositorier, men de har den bästa läkande effekten..

Metoden att applicera ljus

Rektala suppositorier med en spricka i anus rekommenderas att endast användas efter att ha besökt en koloproktolog. Utnämningen av nödvändiga läkemedel beror på graden av slemhinneskada, patientens ålder och närvaron av samtidiga sjukdomar.

För att göra behandlingen mer effektiv rekommenderas att följa några enkla regler:

 1. Töm tarmarna innan proceduren och skölj anus med varmt vatten och tvål..
 2. Händerna bör tvättas väl eller läggas på engångshandskar, fingertopp.
 3. Det rekommenderas att värma upp ljuset före användning så att det inte skadar slemhinnan.

Processen att införa ett suppositorium är inte svårt. En vuxen patient med självständigt genomförande av proceduren bör ligga på hans sida, dra benen mot bröstet, slappna av magen och sätta långsamt ett ljus i anus. Ligg sedan tyst i 20–25 minuter..

Dricks. Om en tvingad tarmrörelse har inträffat under behandlingen rekommenderas det att upprepa hygienprocedurer och placera ett nytt suppositorium i anus.

Om rektalprodukten är avsedd för barnet, och den måste skäras i bitar, ska detta göras utan att ta bort ljuset från förpackningen. Med svårt inträde i anus - och detta händer om barnet är rädd - bör spetsen på suppositoriet smörjas med vaselin.

Samtidig användning av flera typer av läkemedel för behandling av analfissurer är endast möjlig efter samråd med en läkare. Om patienten förskrivs rektala suppositorier med olika terapeutiska effekter, bör de användas med något tidsintervall. Detta kommer att undvika biverkningar och inte alltid gynnsamma läkemedelsinteraktioner med varandra..

Du kan lära dig mer om hur du sätter in ett suppositorium i analkanalen från videomaterialet:

Användning av rektala suppositorier under graviditet

Många kvinnor lider ofta av sjukdomar i mag-tarmkanalen under förlossningsperioden. Ofta förstoppning leder till irritation och sprickor i anus. För behandling av sjukdom förskrivs ofta blivande mödrar komplex terapi.

Särskild uppmärksamhet under graviditeten förtjänar suppositorier från analfissurer på växtbasis. De mest effektiva suppositorierna med propolis, havtornsolja och kalendulaxtrakt.

Samma åtgärder är lämpliga för kvinnor efter förlossning med starka luckor och små operationer. För att eliminera obehag i anus förskrivs rektala medel med naturliga komponenter till ammande mödrar. De har praktiskt taget inga kontraindikationer, men innan du använder dem bör du rådfråga en läkare och läsa noggrant anteckningen.

Hur man väljer ett rektalt suppositorium

Valet av suppositorier beror direkt på svårighetsgraden av symtomen. Till exempel med en okomplicerad spricka i anus och mild smärta, men med risk för blödning, är heparinrättsmedel lämpliga.

Om blod redan har dykt upp i avföringen, kommer vasokonstriktiva och hemostatiska suppositorier vara användbara..

Vid svår irritation av slemhinnan, klåda och rodnad kommer läkaren troligen att förskriva hormonella eller icke-steroida suppositorier. Smärta kan behandlas med anestesin eller lidokain..

I alla fall, innan du förvärvar rektal suppositorier från sprickor i anus, bör du bekanta dig med kommentarerna, särskilt uppmärksamma på kontraindikationer och biverkningar. Nästan alla suppositorier kan köpas utan recept från läkare, men detta avbryter inte hans konsultation.

Överdos

Med en ökning av den visade dosen eller långvarig användning av rektala suppositorier är det möjligt att utveckla biverkningar i form av allergier. Klåda, utslag, rodnad och sveda i anus kan förekomma. Dessutom manifesteras den allmänna toxiska effekten av huvudvärk, illamående, dålig hälsa.

Uppmärksamhet. Om sådana symtom förekommer måste användningen av rektal suppositorier stoppas och konsultera läkare för andra läkemedel..

Alla läkemedel som diskuterats ovan har god terapeutisk effekt, men bör endast användas efter att ha konsulterat en läkare. Läkaren väljer inte bara effektiva rektala suppositorier, utan bestämmer också nödvändig dosering och varaktighet av behandlingen.

Uppmärksamhet. Artikeln är endast för vägledning. Se till att få en läkarkonsultation.

För mer information om sprickan i anus, se videon:

Lista över smärtstillande rektala suppositorier för hemorrojder

Ganska ofta manifesteras hemorrojder genom en långsam kurs och i början av sjukdomen ger sig inte bort. Men samtidigt utvecklas en inflammatorisk process inuti och på en dag kan en person börja uppleva mycket svår smärta. Det kan uppstå både när man går och i vila. I en sådan situation är det redan nödvändigt att använda olika läkemedel, inklusive medicinska, som syftar till att lindra svår smärta.

Hemorrojder och smärta mediciner

Drivkraften för utvecklingen av sjukdomen kan vara:

 1. Ofta stress;
 2. Motion;
 3. Graviditet och förlossning;
 4. Näringsfel;
 5. Ofta förstoppning.

I hjärtat av sjukdomen är en patologisk process där kärlen inte helt kan utföra sin funktion. Mot denna bakgrund bildas gradvis stagnation i hemorroidala noder och de ökar avsevärt i storlek, vilket orsakar smärta och obehag.

Med tanke på alla faktorer och det speciella i sjukdomsförloppet är det nödvändigt att välja sådana läkemedel som så snart som möjligt kan lindra symtomen och lindra smärta. Av detta skäl måste man ta hänsyn till deras egenskaper och påverkan på sjukdomsorsaken när man väljer läkemedel..

Läkemedel mot hemorrojder bör ha följande effekter på kroppen:

 • Regenerativ;
 • kramplösande;
 • Antiinflammatoriska;
 • immunmodulerande.

Alla läkemedel, oavsett form av frisättning, ska tas enligt instruktionerna och hela kursen.

Smärtstillande medel för hemorrojder

Rektala suppositorier används för lokal terapi av hemorrojder. De ger det mest uttalade resultatet redan i början av sjukdomen. När hemorrojder startas bör ljus väljas inte bara antiinflammatoriska utan också smärtstillande medel.

Indikationer för användning av suppositorier:

 1. Stark smärta;
 2. Ödem;
 3. Förlust av kottar;
 4. Blödning.

Tack vare de aktiva komponenterna i läkemedlets sammansättning blir symptomen mindre uttalade. Det smärtstillande läkemedlet, som är huvudkomponenten i sådana suppositorier, hjälper till att minska smärta genom att blockera dess överföring genom nervfibrer. I detta stadium av behandlingen måste du förstå att användningen av medel som endast syftar till att lindra smärta inte löser problemet med själva sjukdomen..

Med den symptomatiska behandlingen av hemorrojder tas inte orsaken till sjukdomen bort, smärtstillande medel har en tillfällig palliativ effekt. Samtidigt kan hemorrojder utvecklas och bli kroniska. Därför är det viktigt att kombinera rektal suppositorier med andra dosformer som syftar till att eliminera orsaken till sjukdomen och förhindra återfall.

Narkoskomponenter i suppositorier för hemorrojder:

Andra kemikalier i kompositionen kan inkludera antibiotika, NSAID och komponenter som tunnar blodet och förbättrar dess cirkulation. Det senare är särskilt viktigt, eftersom med det återställande av venöst blodflöde försvinner många symtom och svullnaden minskas.

Lista över suppositorier för hemorrojder med bedövningseffekt

Ljus från hemorrojder behöver användas, det viktigaste är att välja dem korrekt och enligt symtomen. På grund av detta garanteras maximal absorption av de aktiva komponenterna och avlägsnande av den inflammatoriska processen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt suppositorier som hjälper till att hantera smärta..

Listan över suppositorier, som inkluderar smärtstillande medel:

 1. Neo-Anuzole suppositorier är en av de mest populära läkemedlen som används för att behandla kroniska hemorrojder. Deras sammansättning inkluderar desinfektionsmedel som negativt påverkar patogena bakterier och bidrar till snabbt avlägsnande av inflammation..
 2. Anestezol suppositorier hjälper snabbt att lindra irritationssmärta i anus. En ytterligare fördel är läkemedlets låga kostnad..
 3. Särskild uppmärksamhet bör ägnas Pasteurisan, eftersom det föreskrivs efter rektal kirurgi. Återställningsperioden är mycket snabbare och utan risk för komplikationer..
 4. Relift-ljus används ofta i proctological praxis. Den aktiva ingrediensen i denna doseringsform är hajleverolja, som har unika egenskaper. Med användning av dessa ljus kommer sår och sprickor att passera på kortast möjliga tid..
 5. Läkemedlet Ginkor Procto lindrar snabbt brännskador och obehag i anus. Den huvudsakliga aktiva ingrediensen i suppositoriet är butamben, som påverkar vener och hemorrojder. Det enda negativa med detta läkemedel är det höga priset..
 6. Om patienten plågas av ofta blödning rekommenderas att använda ljus med adrenalin, vilket också hjälper till att hantera smärtan. En biverkning av att använda detta läkemedel är en ökning av blodtryck och sömnlöshet..
 7. Suppositorier Procto-Glivenol ska användas när stagnation i hemorrojder uttalas. Läkemedlet ger en god effekt med yttre hemorrojder och hjälper till att snabbt ta bort den inflammatoriska processen..
 8. Suppositorier med havtornolja kan användas oavsett patientens ålder och har inga kontraindikationer. Allvarliga problem förknippade med hemorrojder, de kommer inte att lösa, men tar snabbt bort brännande känsla och inflammation.

Alla ovanstående ljus är mycket effektiva och resultatet märks nästan omedelbart. En viktig punkt när du använder dem är att suppositorierna måste placeras korrekt och följa hela den terapeutiska kursen.

Hemorrojder salvor smärtstillande medel

Behandlingen av hemorrojder utförs alltid omfattande. Förutom suppositorier har salvor bevisat sig i proktologi som hjälper till att hantera smärta snabbare och minska hemorrojder.

En lista över de mest använda salvorna i proktologi:

 • Den mest populära salvan som syftar till att förbättra blodflödet i rektum är Heparin. Den aktiva ingrediensen i kompositionen heparin hjälper till att snabbt ta bort svullnad och stagnation. Använd denna medicin endast om det inte finns någon risk för blödning.
 • Den välkända Proctosan-salvan hjälper dig att snabbt hantera obehag i anus, är effektiv för sprickor. Ibland föreskriver proktologer det efter diagnostiska test eller minimalt invasiva förfaranden för bättre läkning av slemhinnorna..
 • Troxevasin smärtstillande salva är effektiv efter operationen. Dess huvudsakliga syfte är att återställa venös cirkulation i hemorroidala noder och förhindra uppkomsten av blodproppar.
 • Reliefsalva, som suppositorier, har en aktiv och säker komposition som syftar till att snabbt avlägsna inflammation. Regelbunden användning av det hjälper till att lindra irritation och smärta..
 • Om patienten har många kontraindikationer för läkemedel är Flemings salva ett utmärkt alternativ på grund av dess unika naturliga sammansättning. Det enda negativa med detta läkemedel är dess höga kostnad.
 • Propolis salva hjälper till med sprickor i anus. Om den används tillsammans med havtornsljus kommer effekten att bli mer uttalad.
 • När inflammation åtföljs av tillsats av en sekundär infektion kommer Levomekol salva att rädda. Dess antibiotika och metyluracil hjälper till att snabbt hantera infektionen och återställa slemhinnorna..
 • När hemorrojder bara fick känna sig, skulle Bezornil vara ett effektivt botemedel. I kombination med andra läkemedel förbättras effekten och det allmänna behandlingsförloppet kan minskas betydligt.
 • Under lång tid användes Vishnevsky salva av proktologer och patienter. Dess lokala applikation minskar risken för infektioner och komplikationer. Du kan kombinera det med andra metoder, till exempel med is i kompresser..
 • Ett nytt läkemedel på läkemedelsmarknaden är kinesisk salva. Dess växt- och djurkomponenter gör kompositionen helt enkelt unik. Det kan även användas av gravida kvinnor och äldre. Ett ytterligare plus är ett ganska lågt pris.
 • Om såren börjar blöda kommer Ichthyol salva att rädda. Dess unika formulering gör att du snabbt kan ta bort den inflammatoriska processen och reparera alla sprickor..

Smärtstillande medel för hemorrojder: namn och beskrivning av läkemedel

Användningen av tabletter för att förvärra hemorrojder hjälper till att göra behandlingen mer effektiv. Valet av läkemedel här bör vara noggrant, eftersom tabletter påverkar hela kroppen som helhet, i motsats till lokala dosformer.

Lista över smärtmediciner för hemorrojder:

 1. Detralex hänvisar till de läkemedel som har den bästa effekten i behandlingen av hemorrojder. Det förskrivs oavsett sjukdomsstadium och hjälper till att hantera försämrat blodflöde i ändtarmen..
 2. Om patienten har ett förvärrningsstadium, som åtföljs av svår ödem och stagnation, kommer läkemedlet Flebodia att hjälpa dem att slåss. De aktiva komponenterna i tabletterna normaliserar blodkärlets funktion och hjälper till att minska kottarna.
 3. Hemoroidin har, utöver den antiinflammatoriska effekten, en uttalad laxerande effekt. Detta läkemedel rekommenderas för dem som ofta har problem med handlingen och avföringen, mot vilka sprickor bildas..
 4. Venus ordineras oftast med den yttre formen av hemorrojder, när de hemorroida noderna ökar kraftigt i storlek och det finns en risk för klämma. Genom administrering av detta läkemedel undviks kirurgi i rätt tid.
 5. Under graviditet, med förvärring av hemorrojder, föreskrivs ofta Asklesan A. Växtkomponenterna hjälper till att hantera en mindre manifestation av hemorrojder utan biverkningar på andra organ. Men tyvärr, i det avancerade stadiet av sjukdomen, kommer läkemedlet inte att ha önskad effekt..
 6. Litovit B är baserad på kiseldioxid. De har en uttalad smärtstillande och antibakteriell effekt. Regelbunden medicinering förhindrar risken för blödning. Men detta läkemedel är inte tillgängligt för alla på grund av det höga priset..
 7. Pileks tabletter kan också tas under graviditet och amning. Växtbaserade ingredienser kan eliminera obehag och smärta i rektum på kort tid.
 8. Hästkastanj har god effekt på stagnation i venös system. Eskusan tabletter innehåller detta ämne i stora mängder och på kortast möjliga tid hjälper till att hantera förstorade hemorrojder.

Särskild uppmärksamhet vid behandling av hemorrojder bör ägnas icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel som Nise och Ibuprofen. Deras handling syftar också till att lindra smärta från inflammation, inte bara i anus och rektum, utan också i bäckenorganen. Ibuprofen främjar blodförtunnning.

Sammansättningen inkluderar vitamin K, som kan klara även med allvarlig blodförlust. Långvarig användning av sådana tabletter är förbjuden, endast symptomatisk behandling.

Med långvarig förstoppning medan du tar smärtstillande medel förskrivs lätta laxermedel. Den uttalade effekten uttalas omedelbart, särskilt från Dufalac. Användningen av senna-preparat för hemorrojder bör begränsas, eftersom de negativt påverkar tarmväggen.

Ljus för hemorrojder med en smärtstillande effekt hemma

Det finns situationer när man tar mediciner är kontraindicerat eller att sjukdomen befinner sig i ett akut skede, när man behöver ansluta okonventionella behandlingsmetoder. Dessa inkluderar ljus för hemorrojder, kokta hemma.

Rektala smärtstillande medel för hemorrojder - gör det själv

En stark smärtstillande effekt med förstorade noder utövas av isuppositorier. Oftast är de beredda på basis av avkok av örter. Det snabbaste sättet att göra dem kommer att vara vatten eller en avkok av medicinska örter, dränkta i fingrarna från medicinska handskar. Sedan måste arbetsstycket läggas i frysen.

Efter härdning är isljus redo att användas. För en bättre introduktion hälls de preliminärt med kokande vatten. Suppositoriet bör vara i ändtarmen i cirka 10 minuter.

En uttalad effekt kommer att tillhandahållas av ljus baserat på biodlingprodukter. Hemma blandas bivax och harts och smälts sedan. För en bättre effekt kan du lägga till en lösning av propolis. Ljus bildas av den resulterande massan och placeras i kylen.

Suppositorier baserade på renat gummi har en smärtstillande och sårläkande effekt. De är särskilt effektiva för sprickor och inre hemorrojder. Innan stearinljuset infördes smord med solros eller olivolja.

Sedan antiken har rå potatis använts för att lindra smärta i hemorrojder. Att göra ett ljus ur det är ganska enkelt. För detta tvättas, skalas potatisknölar, och sedan skärs ljus, liknande form som apotek. Med införandet av ett sådant suppositorium bör smörjas med propolis salva, som kan beredas oberoende.

Gör det själv propolis salva:

 • Värm 50 gram smält smör i ett vattenbad;
 • Tillsätt hackad propolis 5 gram;
 • Smutta blandningen i 15 minuter.

Det resulterande ämnet bör infunderas väl så att alla aktiva ämnen frisätts från propolis. För att göra detta, låt blandningen ligga på en sval plats i ett par dagar. Applicera den erhållna salvan både i kombination med andra medel, och oberoende, behandla anusområdet tre gånger om dagen.

Förvärring av hemorrojder åtföljs ofta av obehag och svår smärta. I en sådan situation börjar patienten lida och leta efter alla möjliga sätt att hantera detta problem. Vanligtvis kommer alla mediciner att ordineras av en proktolog för att maximalt täcka orsakerna till sjukdomen..

Patienten måste i sin tur följa alla rekommendationer och tydligt följa instruktionerna.

Billiga smärtstillande medel för hemorrojder - en översikt och användarregler

Hemorrojder, både yttre och inre, har förmågan att bli inflammerade, sjuka, vilket ger ägaren stort obehag. Tillfällig lättnad ger smärtstillande medel för hemorrojder. Komplettera och stärka den smärtstillande effekten av suppositorier kan vara tabletter, salvor, injektioner av läkemedel som minskar den inflammatoriska responsen, stärker blodkärlen, lindrar svullnad.

Rektala suppositorier med lokalbedövning

En omfattande grupp läkemedel som används som anestesimedel för hemorrojder är suppositorier med lokalbedövningsmedel. Som regel förbättras formuleringen av suppositorier för hemorrojder med en smärtstillande effekt av andra komponenter. Använd suppositorier efter avföring och perineal hygien. Ljus grunt tryck in i den anala öppningen. Efter att du behöver ligga i en halvtimme.

Ljus linje Relief

Namnen på smärtstillande medel för hemorrojder, kombinerade i raden Relief - Advance, Pro. Suppositorier av detta märke är enligt proktologpatienter ledande inom sitt segment trots de höga kostnaderna.

Relief Advance har den huvudsakliga aktiva ingrediensen bensokain i kompositionen. Det bildande elementet i suppositorier kakaosmör kommer att mjukgöra slemhinnan, tillhandahålla ett enhetligt flöde av anestetikum till nervändarna. Anestesi inträffar 5 minuter efter applicering. Använd smärtstillande medel för hemorrojder ljus Relief Advance upp till 4 gånger om dagen.

Relief Pro innehåller förutom anestetikum lidokain kortikosteroidhormonet fluokortolon. Tillhör klass smärtstillande medel för hemorrojder och analfissurer. Det dämpar klåda, inflammation i hemorrojder, sprickor. Suppositorier administreras morgon och kväll; behandling som är längre än 2 veckor rekommenderas inte..

Hepazolone

För rektalbedövning används Hepazolone suppositorier framgångsrikt. Dessa inkluderar anestetikum lidokain, det antiinflammatoriska hormonet prednison, natriumheparin. Heparinkomponenten har förmågan att lösa upp blodproppar i hemorrojder. Hepazolon bedövar inte bara, utan minskar ödem, förhindrar igensättning av hemorroidkon med en tromb.

Under förvärringsperioden kan 3 suppositorier per dag användas, vilket gradvis reducerar dosen av bedövningsmedel till en enda dos. Fortsätt behandlingen i upp till 15 dagar.

Anestezol

Anestezol-ljus med bensokain, mentol, vismut och zinksalter hjälper till att lindra smärta med hemorrojder. Anestezol är oumbärlig när du snabbt behöver bedöva, torka och desinficera slemhinnorna i ändtarmen med 1-2 bitar per dag. Anestezol är ett billigt och effektivt botemedel mot hemorrojder i inhemsk produktion. Ett paket med 10 suppositorier kan köpas för 70-100 rubel.

Prokto-glivenol

Procto-Glivenol suppositorier kommer att vara en effektiv assistent för hemorrojder hemma. Kombinationen av lidokain med tribenosid har en smärtstillande effekt. Lidokain eliminerar smärtan. Tribenoside stärker blodkärlen, minskar svullnaden i vävnaden i ändtarmen. Behandlingstiden för hemorrojder med Procto-Glivenol suppositorier är 7-10 dagar, 1-2 suppositorier per dag.

Proctosed

Anestesimedel för hemorrojder suppositorier Proctosedil har en flerkomponentformulering:

 • bedövningsmedel bensokain och butamben;
 • hydrokortison;
 • framycetin antibiotikum;
 • växtantioxidant esculoside.

Lindrar symptomen på hemorrojder - smärta, klåda i det anala området, perineaalt ödem. Esculoside eller, som det också kallas, escusan används för att förbättra vaskulär ton, lindra hyperemi. Aescusan lindrar hudirritationen på några minuter. Använd proctosedil i en vecka på morgonen och kvällen.

Doloproct

Doloproct suppositorier upprepar sammansättningen av Relif Pro suppositorier - lidokain plus fluokortolon. Läkemedlet lindrar smärta, bekämpar inflammation i vävnader i anus. Applicera 2 suppositorier per dag för akuta hemorrojder och en för kronisk. Långtidsbehandling rekommenderas inte på grund av den hormonella läkemedelskomponenten..

Nigepan

En av de bästa smärtstillande medlen för hemorrojder är Nigepan suppositorium. Bensokain och heparinnatrium i Nigepan-formuleringen kan lindra smärta och eliminera befintlig trombos i det första utvecklingsstadiet. Nigepan sätts in morgon och kväll, fortsätter behandlingen i upp till 2 veckor.

Fissario

Fissario suppositorier består av lidokain och nifedipin. Lidocaine bedömer, nifedipin lindrar vasospasm och eliminerar överbelastning i analområdet. För behandling av hemorrojder, analfissurer används Fissario på morgonen och kvällen enligt föreskrift av läkaren..

Suppositorier med lidokain, bensokain, hormonella komponenter kan inte användas på länge på grund av biverkningar i form av tunnare slemhinnor, effekten av missbruk och tillbakadragande. Narkosmedel, hormoner är kontraindicerade för gravida kvinnor, särskilt i första trimestern, omvårdnad och barn under 12 år.

Rektala suppositorier antiinflammatoriska

Antiinflammatoriska rektala suppositorier tillverkas på basis av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) och glukokortikoidhormoner. Varje grupp läkemedel skiljer sig åt i funktioner.

Icke-steroid antiinflammatoriskt

NSAID-baserade smärtstillande medel och antiinflammatoriska suppositorier för hemorrojder presenteras av Ketonal, Indomethacin Sofarma.

Suppositorier Ketonal och Indometacin med rektal administration visar god smärtstillande egenskaper. De bör dock användas med hemorrojder mycket noggrant, särskilt i den akuta fasen av blödningsprocessen. Suppositorier av denna typ är avsedda för generell smärtstillande. Med hemorrojder används de inte, de används bara enligt instruktion av en läkare.

Glukokortikoidpreparat

Relief Ultra Suppositories innehåller hydrokortison och zinksulfat. Hydrokortison lindrar klåda och förbränner med inflammerade hemorrojder. Zinksulfat torkar anal utsöndringar som irriterar huden i perineum. Dosering av antiinflammatoriska suppositorier Relief Ultra - en till fyra gånger om dagen.

Ultraproct fungerar som smärtstillande medel på grund av kinakokain. Två typer av hormoner ger en snabb inverkan och förlängning av den antiinflammatoriska effekten. Vid svår smärtreaktion sätts 3 ljus in per dag. Efter tre dagar reduceras dosen till 1 suppositorium per dag och håller den under en vecka. Applicera sedan ljuset varannan dag, fortsätt behandlingen i ytterligare en vecka.

Suppositorier med glukokortikoider är kontraindicerade hos gravida och ammande kvinnor. Du kan inte använda dem i händelse av infektiösa svampskador på huden.

Rektala ljus

Narkosmedel för hemorrojder innehåller inte bara narkosmedel, utan också torkning, desinfektion av ämnen i kompositionen. Anuzole har en sammandragande effekt på grund av zinksulfat. Xeroform kämpar mot bakterier. Belladonna-extraktet lindrar smärtsamma kramper, slappnar av ändtarmen.

Neo-Anuzole har torkkomponenter, antiseptiska, smärtstillande medel. En bra billig medicin för inflammerade hemorrojder, åtföljd av klåda, sveda, ömma noder. Anuzol och Neo-Anuzol sätts in ett suppositorium tre gånger om dagen, fortsätter behandlingen i upp till 10-12 dagar.

Rektala suppositorier mot trombos

Hemorrojder kompliceras av venös nodtrombos när de blir tilltäppta med en blodpropp. Salvor och suppositorier som kallas hepatrombin, bland andra komponenter, har heparinetrium-antikoagulant i formuleringen. Heparin löser blodproppar, späds ut blod. Applicera ljus med en antikoagulant 1-2 gånger om dagen under en vecka. Med yttre trombonerade noder är det bättre att använda heparinsalva och smörja den med inflammerade hemorrojder. Använd ljus med natriumheparin och anser att lokala allergiska reaktioner hos känsliga människor är möjliga.

Rektala helande ljus

Efter proktologiska operationer plågas patienten av smärta på grund av läkning i ändtarmen. Olestesin och metyluracil suppositorier kan påskynda läkning. Olestesin - suppositorier baserade på havtornolja, antiinflammatoriskt komplex och lokalbedövning. Ett underbart botemedel mot hemorrojder till ett överkomligt pris. Bedövar, läker, aktiverar cellernas regenererande aktivitet.

Metyluracil suppositorier stimulerar regenerering av slemhinnor och hud, lindrar ömhet genom att minska inflammation och påskynda läkning. Metyluracil används för hemorrojder och sprickor två gånger om dagen tills slemhinnans integritet återställs.

Natalside är ett höljesmedel för hemorrojder med natriumalginat. Alginat är ett gelliknande ämne av naturligt ursprung, extraherat från kelp. Suppositorier Natalside lugnar den irriterade slemhinnan i analkanalen, eliminerar de negativa effekterna av avföring i fall av förstoppning. Du kan använda ljus med natriumalginat från hemorrojder till gravida och ammande kvinnor.

Lindring med vasokonstriktorfenylefrin kan stoppa kapillärblödning. Indikationer Avlastning för hemorrojder - spår av blod på toalettpapper eller på linne. Använd vasokonstriktiva suppositorier upp till 3 gånger om dagen.

Om blödningen intensifieras, blodet flyter i en stadig ström, ska du omedelbart ringa en läkare.

Ytterligare mediciner för hemorrojder anestesi

Förutom smärtsamma hemorrojder, används salvor, tabletter, intramuskulära injektioner av smärtstillande medel.

tabletter

Smärtstillande medel för smärtsamma manifestationer av hemorrojder patologi:

 • Analgin är ett beprövat verktyg med bevisad effektivitet vid olika typer av smärta. Du måste dricka dem med allvarliga attacker av 1-2 stycken, inte överskrider den dagliga dosen på 6 tabletter;
 • Pentalgin - kraftfulla smärtstillande medel. De kommer att lindra smärta med hemorrojder och sprickor på en halvtimme. Ta symptomatiskt, men inte mer än 4 tabletter per dag.
 • Ibuprofen är en icke-steroid antiinflammatorisk piller. Ibuprofen används i tabletter för hemorrojder och sprickor i 1-2 per dag. Läkemedlet lindrar smärta, temperatur, bekämpar inflammation.

Fördelen med tabletter är användarvänlighet när som helst och i alla inställningar. Nackdelen är en försenad verkan jämfört med injektioner och rektal suppositorier, en negativ effekt på mag-tarmkanalen.

injektioner

Ibland är smärtsyndromet med hemorrojder och sprickor så starka att varken salvor, ljus eller tabletter kan lindra det. Då kommer injicerbara läkemedel till undsättning:

 • Diclofenac Akos - smärtstillande medel för hemorrojder ges en ampull två gånger om dagen efter 12 timmar;
 • Rofecoxib - lindrar smärta, vilket blockerar syntesen av inflammatoriska mediatorer. Apoteket säljs under namnet Denebol. Använd vid svår smärta högst 1 gång per dag;
 • Promedol - ett opioid smärtstillande medel, kramplösande, indikeras som ett kortvarigt botemedel mot oskärpa smärta;
 • Tramadol - ett morfinderivat, används intramuskulärt i en nyp på grund av en negativ effekt på det centrala nervsystemet;
 • Omnopon - ett kombinerat opioid smärtstillande medel för outhärdlig smärta;
 • Ketorol - används för smärtlindring, lindrar inflammation och temperatur med hemorrojder;
 • Ketonal - smärtstillande medel, anestetiska injektioner används för smärtsamma hemorrojder, 1 ampull per dag;
 • Flamax är ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel med den aktiva substansen ketoprofen. Det kommer att lindra smärta, eliminera den inflammatoriska reaktionen och minska separationen av utsöndring..

Alla injicerbara smärtstillande medel innehåller potenta ämnen. Använd dem endast på recept. De påverkar inte orsaken till hemorrojder, bara tillfälligt blockerar överföringen av smärtimpulser från lesionen.

Smärtstillande suppositorier för hemorrojder inkluderar lokalbedövningsmedel, hormoner, vismut- och zinksalter, växtextrakt. Applicera dem på morgonen och på natten efter att tömma tarmen och tvätta det anala området. För gravida, ammande kvinnor såväl som personer som är utsatta för allergier finns det ett antal kontraindikationer och begränsningar i behandlingen av hemorrojder med läkemedel.

Informationen på vår webbplats tillhandahålls av kvalificerade läkare och är endast för informationssyften. Självmedicinera inte! Var noga med att kontakta en specialist!

Författare: Rumyantsev V. G. Erfarenhet 34 år.

Gastroenterolog, professor, doktor i medicinska vetenskaper. Föreskriver diagnostik och utför behandling. Expert för gruppen för studier av inflammatoriska sjukdomar. Författare till över 300 vetenskapliga artiklar.

Hur man bedövar hemorrojder hemma snabbt

Hemorrojder åtföljs alltid av obehagliga symtom, särskilt under förvärrande perioder. Det är viktigt att veta hur man kan stabilisera tillståndet, bli av med försvagande smärta. Smärtstillande medel för hemorrojder säljs i ett brett sortiment - från tabletter och injektioner för internt bruk till suppositorier och salvor som appliceras externt..

Läkarnas uppgift är att välja för varje patient ett läkemedel som snabbt och säkert hjälper till att stoppa det smärtsamma syndromet, stoppa blödningen, eliminera orsakerna till sjukdomen.

Hur man bedövar hemorrojder

Sjukdomen orsakas av stagnation av blod i rektumens vener. Hemorroidkottar och analfissurer orsakar outhärdlig smärta, perioder med remission ersätts av akuta attacker.

Under en förvärring av hemorrojder förbereds avkok för att bedöva, tinkturer enligt recept från traditionell medicin, geler, krämer, salvor, rektal suppositorier, tabletter, injektioner förskrivna i kombination med lokala läkemedel används. De innehåller anestetika, lindrar inflammatoriska processer på grund av sårläkning, regenererande, hemostatiska egenskaper.

Vissa smärtstillande suppositorier verkar omedelbart och är effektiva i flera timmar. Dessa inkluderar:

De mest effektiva snabba anestetikpillerna - Pentalgin, Nise, Detralex.

Hur man bedövar yttre hemorrojder

Med inflammation i de yttre hemorrojderna tas smärtan i salvan bäst bort - Vishnevsky eller Fleming, med ichthyol eller heparin, Proctosedil, Proctozan, Aurobin.

De är också antiinflammatoriska, hemostatiska, har läkande och torkande egenskaper..

Ansökan är möjlig när som helst, de agerar lokalt, de tillämpas enkelt.

Effekten kommer att komma snabbare, kommer att hålla längre om du gör en vattpinne blötläggd i en sådan salva.

Hur man bedövar yttre hemorrojder

För smärtlindring av yttre hemorrojder under perioder med förvärring är de mest effektiva ljusen, som inkluderar smärtstillande medel - med kamomill, kalendula, havtorn, johannesört, röd yarrow, adrenalin, novokain.

Få en snabb effekt:

Lindra irritation, rodnad, svullnad.

Några regler för att välja smärtstillande medel:

 1. I steg 1 och 2 av hemorrojder är det bättre att använda aktuella preparat - salvor, krämer, växtbaserade kompresser. De är säkrare än tabletter och injektioner, och resultatet är snabbare. Den säkraste lösningen är blodcirkulationsnormaliserande medel..
 2. I steg 3 och 4 bör rektal suppositorier i kombination med tabletter användas..
 3. Injektioner - endast vid svår smärta under den akuta perioden, komplicerad av anala sprickor.
 4. Okomplicerade former av sjukdomen bör inte behandlas med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel för oral administrering..

Rektal ljus

På apotekshyllorna med ljus är ett stort antal, men inte alla fungerar lika effektivt. Det beror på sammansättningen, koncentrationen av läkemedelsämnen, vilka symtom du behöver bli av med i första hand.

 1. I det första steget är ljus lämpliga, som inkluderar heparin - Nigepan, Hepatrombin.
 2. Analfissurer läker snabbast från suppositorier med metyluracil.
 3. De kraftfullaste smärtstillande med lidokain, anestezin, bensokain i kompositionen - Nigepan, lättnad, Olestesin, Proctosedil.
 4. Procto-Glivenol och lättnad hjälper snabbt med blödning.
 5. Avlägsna rodnad, inflammation, irritation i huden suppositorier med ichyol, Diclofenac, Ibuprofen.
 6. Med klåda är suppositorier effektiva, där det finns hormonella komponenter - Ultraproct, Proctosedil, Hepatrombin.
 7. Under graviditet och efter förlossning rekommenderas naturliga suppositorier Natalsid, suppositorier med belladonna, havtornsolja, glycerin, Neo-Anuzol, Olestesin, Nigepan.
 8. För barn över 6 år är det lämpliga alternativet Alginatol, vars pris är 340-360 rubel.

Effektiva smärtstillande medel som du kan använda hemma:

Ljusnamnspela teaterPris
Neo-Anuzoldödar mikrober, torkar, ger ett bra resultat med vätande sår, tar bort inflammation85 gnugga.
Ginkor Proctoåterställer vener, lindrar klåda, smärta, brännande
posterizedläker, bedövar, stärker lokal immunitet350 gnugga.
Med havtornsoljanaturligt smärtstillande medel, lindrar smärta, inflammation, visas under graviditetenfrån 100 gnugga.
Med adrenalinsäljs endast på recept, har starka smärtstillande egenskaper, slutar blödningenfrån 100 gnugga.

Ljus med lidokain

Billiga suppositorier, som innehåller lidokain, snabbt lindrar attacker av akuta hemorrojder, har starka smärtstillande effekter:

Titelspela teaterPris
Prokto-glivenolvenoton, förbättrar venens tillstånd, lindrar inflammation och irritation. Kontraindikationer - graviditet, leversjukdom390-420 gnugga.
Proctosanlindrar smärta, torkar våta sår, läker snabbt dem340-380 gnugga.
Hepazoloneantiinflammatorisk effekt tillhandahålls av prednison och heparin i kompositionen240-270 gnugga.

Anestetiserade suppositorier

Suppositorier med anestesin lindrar en obehaglig brännande känsla och klåda i anus, uppstår inte mindre ofta än smärta.

TitelFunktionerPris per paket
Anestezolunderlättar tömning, eliminerar inflammation, regenererar skadade vävnader och torkar. Menthol, vismutföreningar, zinkoxid70-90 gnugga.
Relief Advanceett extrakt från en hajarlever läker analfissurer, ökar lokal immunitet och resistens mot infektioner370-390 gnugga.
Olestesininnehåller havtornsolja, förutom smärtmedicinering har den en antibakteriell desinficeringseffekt120-150 gnugga.
Nigepanbestår av heparin, som förhindrar bildandet av hemorrojder, löser blodproppar190-220 gnugga

Är självval av ljus godtagbart?

Ett oberoende val av suppositorier kan inte leda till lättnad, utan till förvärring av symtomen på hemorrojder, dess komplikationer:

 1. Många andra sjukdomar liknar symtom som hemorrojder, ända ner till koloncancer. Det är viktigt att ställa rätt diagnos. Klara nödvändiga tester, utför en diagnostisk undersökning på ett sjukhus.
 2. Valet av ett läkemedel och dess form utförs individuellt, beroende på många indikatorer - stadiet av hemorrojder, befintliga komplikationer och symtom, allmänt tillstånd, kroniska sjukdomar.

Proktologen bör ta itu med valet av läkemedlet, trots att det enklaste sättet är att köpa det på apoteket själv.

Salvor för lokalbedövning

Som en del av allmän terapi används ofta salvor med smärtstillande effekt av hemorrojder. De lindrar obehagliga symtom tack vare komponenterna i lidokain, hydrokortison, bensokain.

 • används som en del av en allmän behandling eller separat, i form av tamponger med inre hemorroidala noder;
 • ha en torkeffekt, påskynda läkning;
 • används var 2-3 timmar, absorberas snabbt, jämnt fördelat;
 • stoppa smärta, klåda, bränna, lugna, förstöra infektioner, bakterier;
 • arbeta utan skada på inre organ, absorberas inte i blodet, har endast lokala effekter.

För enkel användning har moderna förpackningar en applikator som gör att du kan fördela salvan jämnt på ytan av det inflammerade området.

Översikt över de mest effektiva salvorna

4 salvor som har de starkaste och snabbaste smärtstillande åtgärderna enligt kundrecensioner:

 1. Troxevasin. Lätt smärtstillande effekt, återställer vaskulär elasticitet, lindrar svullnad, minskar bulor. Nästan inga kontraindikationer, det är tillåtet under graviditet, amning, efter operationer. Förhindrar trombos, minskar området med fokus på inflammation. Det genomsnittliga priset är 200-250 rubel.
 2. Proctosan. Den smärtstillande effekten på grund av den inneslutna vismut, utvidgar blodkärlen. Det är indicerat för trombos, yttre hemorroidala noder komplicerade av blödning. Lindrar snabbt smärta, klåda, brännskador tack vare lidokain. Stoppar blödningen i något stadium av sjukdomen. Utnämnd efter operation. Det kostar från 300 rubel.
 3. Analpram. Anestesimedel, huvudkomponenterna - pramoxin, hydrokortison.Det har en lätt smärtstillande effekt, lindrar klåda, svullnad, läker analfissurer, lindrar inflammation, lindrar rodnad. Applicera på noggrant torkat område..
 4. Tronolan Stark anestesimedel baserat på zinkoxid. Det har smärtstillande, torkande egenskaper, återfuktar, förhindrar ytterligare inflammation. Rekommenderas inte förrän 12 år, gäller högst 1 vecka.

Andra salvor med smärtstillande effekt

 1. Hydrokortisonkräm.
  Det minskar intensiteten på smärta, klåda, bränn i anus, har antiinflammatoriska, antibakteriella, fuktgivande egenskaper, minskar storleken på de yttre bulorna, läker sprickor, stärker skyddsegenskaperna. Det föreskrivs för bildning av fistlar. Huvudämnena i kompositionen är hydrokortison, nipagin, stearinsyra. Ej tillämpligt på diabetes, graviditet, amning, tuberkulos, öppna sår i perineum.
 2. Heparinsalva.
  Baserat på bensokain. Bedövningsmedel, har antiinflammatoriska, dekongestant, smärtstillande egenskaper. Med försiktighet - under graviditeten.
  Pris i genomsnitt 190 rubel.
 3. Fleming Salva.
  Baserat på naturliga ingredienser, som används i de första stadierna av sjukdomar, mild smärta. I kombination med suppositorier lindrar irritation, påskyndar läkningen av analfissurer. Det indikeras under graviditet, i ålderdom. Huvudkomponenter - ringblomma, trollhasselekstrakt, zinkoxid, mentol.
  Kostnad i regionen 300 rubel.
 4. Lättnad.
  Innehåller bensokain, bedövningsmedel. Smärta, obehag passerar omedelbart efter en applikation. Det har en komplex effekt - det utvidgar blodkärlen, ökar lokal immunitet, lindrar inflammation, torkar, läker sprickor. Effektiv i alla skeden..
  Pris cirka 300 rubel.
 5. Levomekol.
  Antibiotikum har inte en stark smärtstillande effekt. Förstör snabbt infektioner, läker analfissurer, anus-sår.
  Det kostar från 100 rubel.
 6. Vishnevsky salva.
  Med yttre hemorrojder med hudinflammation. Förstör patogener, minskar inflammation, läker. Det har en mild smärtstillande effekt. Effektiv i det initiala stadiet av trombos, förebyggande av subkutana inflammatoriska processer. Pris - 80 rubel per paket.
 7. Bezornil.
  Det stoppar smärta, mindre blödningar, har regenererande, avsvällande effekter. För externa och interna noder komplicerade av nedsatt avföring.
  Pris från 220 rubel.
 8. Ichthyol salva.
  Antiseptiskt, ett utmärkt smärtstillande medel, används under den postoperativa perioden för att desinficera öppna sår, lindrar svullnad.
  Det kostar cirka 100 rubel.
 9. Prokto-glivenol.
  Lidokain i kompositionen eliminerar smärta, klåda, brännande, rodnad. Avser venotonics.
 10. Metyluracil salva.
  Minskar svullnad, inflammation, läker analfissurer, skador på hudens anus. Dödar mikrober, lindrar smärta.

På apotek kan du hitta salvor på naturlig basis - Hirudoproct och Proktozhivin.

Hormonala salvor lindrar smärta, deras användning är förknippad med biverkningar och kontraindikationer. Den:

 • Proctosed;
 • Aurobin;
 • Hepatrombin;
 • Posterisan Forte;
 • Nefluan.

Smärtstillande medel för hemorrojder

I de initiala stadierna av hemorrojder under perioder med förvärring hjälper smärtstillande medel för hemorrojder snabbt. Många av dem innehåller naturliga ingredienser, så de används under graviditet, efter födseln vid amning. Tilldelas för förebyggande, för återhämtning under den postoperativa perioden.

De kan inte bara bedöva, utan har en komplex effekt:

 • lindra inflammation, svullnad;
 • sakta ner, sluta blöda;
 • läka sprickor.

De har ett antal fördelar:

 • inga allvarliga biverkningar och kontraindikationer på grund av naturliga örter och komponenter av animaliskt ursprung i kompositionen;
 • säkert, tillåtet under graviditet, efter födseln, i barndomen;
 • agera snabbare än suppositorier och salvor;
 • inte traumatisk när den används;
 • agera systemiskt, återställa avföring, eliminera förstoppning, normalisera blodflödet;
 • eliminera orsakerna och inte bara symtomen på hemorrojder;
 • mest effektiva för att eliminera blodproppar än salvor, suppositorier;
 • bekväm att använda, ingen utbildning krävs.

Vilka smärtstillande medel kan du dricka med hemorrojder

Alla piller för hemorrojder är indelade i flera grupper:

 1. Angioprotectors.
  Positiv effekt på vaskulära och kapillära väggar, återställa elasticitet, flexibilitet, normalisera blodflödet, eliminera svullnad.
 2. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.
  De stabiliserar blodkoagulationsprocesser, återställer mikrocirkulationen, ökar blodflödet. Läkemedel kan orsaka svår blödning, tas enligt instruktion av en läkare, under hans kontroll. NSAID inkluderar diklofenak, ketonal, Ibuprofen.
 3. Nitratinnehållande.
  De föreskrivs för sfinkterkramp, åtföljd av svår smärta. Accepteras under tungan, absorberas omedelbart i blodet, agerar snabbt.
 4. Phlebotonics, venotonics eller bioflavonoids.
  Innehåller naturliga ingredienser, vanliga vid behandling av hemorrojder på grund av dess höga effektivitet, verkningshastighet.
  Återställ, regenerera, förstärka skadade kärl, eliminera blodstasis, stoppa inflammatoriska processer, smärta.
  De utses av kurser för att förbereda operationen efter det. Av venotonics är det mest kända Detralex, Aescusan.

Antihemorrhoidal tabletter: namn och priser

 1. Detralex.
  Ett av de mest effektiva läkemedlen för behandling av hemorrojder, kombinerar egenskaperna för flebotonic och angioprotector. Som en del - hesperidin, diosmin. Används i akut kronisk form. Tonas upp, stärker blodkärlen, normaliserar utflödet, lindrar inflammatoriska processer, minskar hemorrojder.
  Det finns inga allvarliga kontraindikationer, biverkningar. Tillåtet under graviditeten. Under sista trimestern, när du ammar - med försiktighet under övervakning av en läkare.
  Ta minst tre månader.
  Kostnad - från 700 rubel per paket.
 2. Troxevasin, Venoruton.
  Huvudkomponenten är rutin, ett derivat av vitamin R. Stärker väggarna i blodkärlen, har antioxidantegenskaper.
  De har biverkningar från mag-tarmkanalen, är kontraindicerade hos gravida kvinnor.
  Priset för Venoruton - från 350 rubel, för Troxevasin - från 140 rubel.
 3. Glivenol är ett syntetiskt läkemedel, den aktiva substansen i kompositionen är tribenosid. Lindrar inflammation, stärker vaskulära väggar.
  Pris - från 300 rubel.
 4. Cyclo 3 Fort - naturliga kapslar där nålen, pepparmynta, askorbinsyra extrakt. Ger utflöde av lymf, tonar, stärker venösa väggar.
  Hjälper till akuta hemorrojder. Det rekommenderas inte under födelseperioden, har biverkningar.
  Kostnad cirka 1200 rubel.
 5. Ginkor Fort är en venotonic baserad på ginkgo biloba. Det finns inga biverkningar, kontraindikationer, det lindrar snabbt smärta, inflammation i perineum under förvärring, finns i inkapslad form. Inte tillåtet för sköldkörtelsjukdom.
  Kostnad - från 230 rubel.
 6. Hemoroidin - en atoral beredning från växtbaserade extrakt. Inga biverkningar, säkert. Eliminerar smärta, klåda, bränner, minskar blödning, normaliserar avföring. Klyvningen blir bättre, förstoppning försvinner.
  Det appliceras minst 21 dagar.
  Pris - cirka 450 rubel.
 7. Pilex.
  Det fungerar i flera riktningar:
  lindrar inflammation;
  har smärtstillande effekt;
  lindrar blödning;
  förstör bakterier, infektioner.
  Den innehåller naturliga komponenter. Kontraindikationer - graviditet, postpartum, patologi i mag-tarmkanalen.
  Priset varierar runt 500 rubel..
 8. Litovit B.
  Fytopreparation innehållande en hemoptys, kli, zeoliter. Huvudåtgärden är restaurering av kärlväggarna. Det stoppar blödningen, normaliserar blodtrycket och ökar kroppens försvar. Ej tillämpligt för magsår och magsår.
  Pris - från 450 rubel.
 9. Aescusan.
  Örtmedicin, venotonic. Basen är hästkastanj, vilket minskar permeabiliteten för blodkärl och kapillärer. Lindrar smärta, svullnad, klåda.
  Priset varierar runt 150 rubel.
 10. Phlebodia.
  Angioprotector, stärker reparationen av blodkärl, innehåller diosmin. Stark smärtmedicinering för hemorrojder.
  Det har inga kontraindikationer, det används för förvärringar. Gäller 5 timmar efter inträde. Det har en lång åtgärd
  Pris - från 450 rubel per paket.
 11. Pentalgin.
  Minskar effektivt smärta, en tablett tas under förvärrningsperioden, den varar minst 5 timmar. Sammansättning - 5 aktiva potentiella ämnen.
  Du kan inte ta det hela tiden, det har en negativ effekt på njurarna och levern. Lindrar klåda, sveda.
 12. Ibuklin, Nise.
  Används vid svår smärta under förvärring, lindra inflammation.
  Genomsnittlig kostnad:
  Ibuklin - 47 rubel;
  Nise - 110 rubel.
  Serveras över disk på varje apotek..
 13. Vazoket.
  Örtmedicin med smärtstillande effekt verkar snabbt. Ej kontraindicerat under graviditet. Under perioden med att mata barnet är det bättre att vägra det.
 14. Proctonis.
  Av naturliga ingredienser har det en laxerande effekt, det hjälper till att eliminera förstoppning, stoppa inflammation, förhindra bildande av sår, sprickor, bedöva snabbt, läka dem.
  Strimlad för snabb absorption..

Smärtstillande medel för hemorrojder och sprickor

 1. Salofalk - för behandling och förebyggande. Inte beroendeframkallande, långvarig användning är möjlig. Det har inga biverkningar, kontraindikationer. Utnämnd efter avföring och blodprover..
 2. Senadexin - har en mild laxerande effekt, eliminerar förstoppning, underlättar tarmen 10 timmar efter administrering. Förhindrar uppkomsten av analfissurer. Inte beroendeframkallande, biverkningar. Basis - extrakt av medicinska växter.
 3. Ascorutin är ett komplex av vitaminer. Det används oftast i kombination med hemorrojdsalvor. Återställer kärlväggar, har antioxidantegenskaper

Rekommenderade smärtstillande medel för graviditet och amning

De bästa pillerna för hemorrojder under graviditeten:

Stoppa snabbt obehagliga symptom, helt säkra.

Efter drift

Under den postoperativa perioden uppstår obehaglig smärta, där proktologer oftast föreskriver:

Lindra snabbt inflammation, främja läkning av sår efter postoperativa.

injektioner

Hemorrojdinjektioner används i sällsynta fall, främst i etapper 3-4, då outhärdlig smärta inte kan stoppas av något annat.

De föreskrivs uteslutande av en läkare, han undertecknar också en behandlingsplan. Injektioner är intramuskulära eller intravenösa. De vanligaste är novokainblockader. Injektioner görs i muskeln i anus.

Bland de mest effektiva:

 1. Ketonal - sänker temperaturen, bedövar, har antiinflammatoriska smärtstillande effekter. Ange 1 ampull två gånger om dagen. Lindrar svår smärta efter avlägsnande av hemorrojder. Det finns kontraindikationer som föreskrivs enbart av en läkare.
  Kostnaden är från 115 till 220 rubel, beroende på innehållet av den aktiva substansen. I paketet - 5 ampuller.
 2. Diclofenac är ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel. Används i akuta perioder med förvärringar, efter operationer för att ta bort noder. Lindrar svullnad i rektalområdet, löser upp blodproppar, minskar bulor. Applicera en injektion i 2-5 dagar.
  Kostnaden för förpackning av 5 ampuller - från 270 rubel.

Kontra

Innan du fattar ett oberoende beslut om användning av ett visst läkemedel måste du konsultera en läkare. Alla läkemedel har kontraindikationer:

 1. Under graviditet och amning måste du vara särskilt försiktig. Använd inte starka anestetika, icke-steroida läkemedel inuti. Det är bättre att begränsa dig till ljus med havtornolja, Natalsid, Relief. Läkemedel med adrenalin är kontraindicerade vid hjärtsjukdomar.
 2. Phlebodia tabletter har ett minimum av kontraindikationer, de kan användas för att bedöva, förbättra vaskulärt tillstånd.

Smärtstillande medel för hemorrojder bör hjälpa till att återställa blodflödet i bäckenorganen, minska hemorrojder.

Bieffekter

Biverkningar av användning av läkemedel med bedövningseffekt uppstår i samband med en överdos eller långvarig användning. Ansluten till:

 • huvudvärk;
 • matsmältningsstörningar, avföring;
 • illamående åtföljt av kräkningar;
 • ökad blödning från anus;
 • obehag i hjärtat, magen.

För att undvika sådana tillstånd bör du noggrant läsa instruktionerna för användning av läkemedel, följ tydligt rekommendationerna och råd från en läkare.

Efter drift

Läkemedel som vanligen föreskrivs av läkare under denna period:

 • Levomekol - har en mild effekt, tar bort smärta, förhindrar uppträdande och spridning av infektioner.
 • Lättnad - vilken av läkemedlets linje bestämmer den behandlande läkaren;
 • Troxevasinum - stoppar mycket snabbt ett smärtsamt syndrom, ödem, inflammation;
 • Anestezol;
 • Prokto-glivenol.
 • Phlebodia;
 • venus;
 • Detralex
 • Pilex eller Asklesan A på naturlig basis.

Godkänd engångs- eller kortkurs, utnämnd av läkare. Återställ blodcirkulationen i blodet, förbättra kärlväggarnas tillstånd, läka sår.

Hur man bedövar hemorrojder under graviditeten

Under graviditet, efter förlossning under amning, hör valet av smärtstillande medel för hemorrojder uteslutande till läkaren. Självmedicinering under denna period är oacceptabelt.

Effektiva och säkra läkemedel är:

 • Fleming salva;
 • suppositorier och salva Proctosan;
 • suppositorier Ginkor Procto, Anestezol;
 • Venitan tabletter;
 • novokaininjektioner;

Från receptet på traditionell medicin är lotioner, kompresser från örter - kamomiller, kalendula, johannesört lämpliga.

Folkläkemedel mot smärta med hemorrojder

Traditionella folkrättsmedel mot smärta med hemorrojder har inte så hög effektivitet jämfört med läkemedel, kan bara hjälpa till i sjukdomens första skede.

Vanligtvis används:

 • isljus med kamomill;
 • kalla bad med avkok av örter - jordgubbsblad, bergsbestigare, oregano, johannesörtgräs;
 • klyster med vall från morötter eller rödbetor;
 • komprimeras med honung eller propolis, mjölk och lök.

Hemljus

Ett snabbt sätt att lindra smärta är att applicera förkylning. I denna kvalitet hjälper ljus:

 1. Isig.
  Du kan skapa dem från vanligt vatten, en avkok av medicinalväxter - kamomill, kalendula, johannesört, en blandning av örter. Fyll fingertoppen med vätska, frys. Håll tills den är helt smält i ändtarmen.
 2. Från potatis.
  Skär ett ljus från den skalade grönsaken så att det inte finns några vassa kanter, doppa i havtornet eller någon vegetabilisk olja, lägg över natten. Kurs - minst 10 dagar.
 3. Med propolis, vax och tallharts.
  Värm 100 g vax och 25 g harts i ett vattenbad, efter att ingredienserna har lösts upp 2 msk. propolis tinktur, 2 tsk vardera roship och havtornsoljor. Rör om, mögla suppositorier, frys. Klistra in dagligen hela natten. Kursen varar från en och en halv vecka till en och en halv månad, tills ett positivt resultat uppnås. Under denna tid bör inflammation försvinna, analfissurer och blödning bör passera.

Bedövande salvor, bad och kompresser

Bedövande salvor framställs av naturliga läkningskomponenter - honung, avkok av örter, havtorn, tjära, aloe juice, propolis, mamma. Basen är smör, animaliskt fett, lanolin.

Effektivt med yttre hemorrojder under den akuta perioden.

 1. Propolis salva.
  Blanda 100 g smält smör och 10 g krossad propolis, upplös i vattenbad, kyl, filtrer. Smörj perineum minst 2 gånger om dagen.
 2. Med kalendula.
  Blanda vaselin med apotekstinktur av kalendula i ett förhållande på 2: 1, slipa, tillsätt några droppar alkohol. Behandla det inflammerade området tre gånger om dagen.
 3. Morot komprimera.
  Lägg den finrivna grönsaken i gasväv, fäst vid hemorrroidkottarna för natten.
 4. Komprimera med tinktur av johannesört ört.
  Blanda 50 g torrt gräs och 500 ml vegetabilisk olja. Insistera i en glasbehållare i 21 dagar, skaka regelbundet. Filtrera, rengör i kylen. Vid förvärring, komprimera, vät gasen med tinktur och applicera på inflammationsstället.
 5. Coola bad med avkok av örter.
  Förbered 500 ml avkok från ovanstående örter eller en blandning därav, sil, häll i en beredd skål med kallt vatten, skjut skinkorna isär, sätt dig ner så att grenen är helt nedsänkt i vatten. Vattnet ska vara svalt, men inte kallt. Procedurstid - minst 15 minuter.
  Tiden för att hålla kalla bad är 5 minuter. Kontraindicerat i patologier i könsorganet.

Alla smärtstillande medel för hemorrojder bör användas i komplex behandling, tillsammans med andra läkemedel som kan eliminera orsakerna till sjukdomen.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Hur man går ner i vikt med klimakteriet: folkrättsmedel och apotekläkemedel

Menopaus blir ofta en riktig utmaning för en kvinna. Under påverkan av hormonella förändringar i en kvinnas kropp inträffar allvarliga förändringar....

Instruktioner för användning av Dicinon-tabletter för menstruation

Sammansättning, frisläppningsform och handlingsprincipEtamzilat, som stimulerar bildningen av tromboplastin, används som huvudkomponent....

Hur man gör ett ägglossningstest och vilka test man ska välja?

För att bestämma de dagar då möjligheten till befruktning är störst bör du använda en så enkel och ganska effektiv metod som ett ägglossningstest....