Icke-hormonella suppositorier med klimakteriet från torrhet i slidan

Harmonier

Åldersrelaterade förändringar i en kvinnas kropp orsakar många obehagliga symtom. Från en av dem - vaginal torrhet, föreskriver läkare suppositorier. Icke-hormonella läkemedel verkar lokalt och är säkrare än syntetiska läkemedel. Växtbaserade vaginala tabletter kompenserar för bristen på fukt, återställer elasticiteten, skyddar mot utvecklingen av komplikationer och stärker immunsystemet.

Orsaker till torr klimakteriet

Fukt i vaginalslemhinnan tillhandahålls genom utsöndring av körtlarna av en speciell hemlighet. Med klimakteriet återuppbyggs kroppen, den hormonella bakgrunden förändras. Utsöndringen reduceras, vilket manifesteras av irritation, brist på fukt, brännande i slidan. Förekomsten av diabetes, cystit eller infektionssjukdomar hos en kvinna ökar obehagliga symtom.

 • Brott mot surheten i slidan.
 • Minskad östrogenproduktion.
 • Nedsatt bäckcirkulation.
 • Brist på regelbundet sexliv.
 • Förändring i elasticiteten hos livmodersväggar.

Val av vaginala suppositorier

För att undvika komplikationer, anför du en gynekolog utnämning av läkemedel för vaginal torrhet. Han kommer att bestämma orsaken och arten av förändringarna i slemhinnan och välja lämpliga vaginala suppositorier..
Beroende på vilken åtgärd som krävs förskrivs suppositorier:

 • Regenerating. Innehåller extrakt av medicinska växter och hyaluronsyra för att eliminera torrhet i vaginalen, återställa den naturliga miljön.
 • Återställa mikroflora. Påverkas av laktobaciller, mjölksyra.
 • Anti-inflammatorisk. Icke-hormonella suppositorier består huvudsakligen av växt extrakt och medicinska oljor.
 • Immunstimulerande medel. Eliminera de obehagliga manifestationerna av klimakteriet, stödja försvagad immunitet.

De bästa hormonfria suppositorierna för torrhet

De växtbaserade suppositorierna orsakar sällan biverkningar. Icke-hormonella suppositorier från torrhet i slidan med klimakteriet är enkla att använda, orsakar inte obehag vid administrering. Handla lokalt på kortast möjliga tid (upp till 30-50 minuter), påverkar inte hela kroppen. Användning av icke-hormonella suppositorier för klimakteriet från torrhet är kontraindicerat vid individuell intolerans mot komponenterna, cirkulationsstörningar, tumörer.

Cicatridine

Ljus för bränning med klimakteriet tillverkas på basis av hyaluronsyra, mukopolysackarider, kalendula, teträd. Eliminerar effektivt känslan av torrhet under klimakteriet, näring, ton och ger elasticitet till vävnaderna i slidan. Läkemedlet är lämpligt för långvarig användning, som inte beroendeframkallande. Pris - cirka 1400 rubel för ett paket med 10 stycken.

Vagical

Den aktiva ingrediensen i suppositorier är kalendulaxtrakt, som är känt för sina lugnande, antimikrobiella egenskaper. Verktyget eliminerar brännande känsla i slidan, eliminerar trast, svampinfektioner. Läkemedlet tillhör gruppen av immunstimulerande medel, stöder en försvagad kvinnlig kropp under klimakteriet. Kostnaden för Vagikal - från 1100 rubel för 10 suppositorier.

Ecofemin

Läkemedlets effektivitet tillhandahålls av acidofila laktobaciller. Fuktgivande ljus för kvinnor med klimakteriet återställer perfekt balansen mellan mjölksyra i slidan, lindrar brännande känslor, torrhet. Förutom vaginala suppositorier kan du hitta kapslar för oral administrering, gel, tvål, Ecofemin våtservetter. Kostnaden för 10 ljus - 500 rubel.

Polygynax

Verktyget har en stark antimikrobiell, antiinflammatorisk och svampdödande effekt på grund av de aktiva komponenterna - neomycin, polymyxin B och nystatin. Läkemedlet finns i förpackningar med 6 eller 12 vaginala kapslar. Enligt anvisningarna ska du applicera 1 bit före sänggåendet. En överdos kan förvärra känslan av torrhet i slidan, orsaka klåda, sveda. Priset på Polygynax i ryska apotek börjar från 340 rubel.

Climactol

Homeopatisk botemedel från essensen av yaborandi, vit amelia. Klimaktol Antigan Innehåller oljextrakt av havtorn, humlekottar, citronmelisse, valerian. Verktyget eliminerar torrhet i slidan och andra obehagliga manifestationer av klimakteriet. Det har en regenererande, lugnande, hemostatisk effekt. Priset på Klimaktol Antigan i apotekskedjor är 250 - 350 rubel.

Revitax

Örtberedningen eliminerar torrhet, klåda i slidan. Calendula och aloe är kända för en lugnande, antiinflammatorisk effekt. Revitax skyddar en försvagad kropp från många infektioner. Läkemedlet har etablerat sig som ett bra immunostimulant. Personer som är utsatta för allergiska reaktioner bör vara försiktiga med att ta Revitaxa, som den innehåller parabener. Pris - 500 rubel.

Vaginorm-s

Suppositorier från vaginal torrhet baserad på askorbinsyra har immunstimulerande, sårläkande egenskaper. Läkemedlet hjälper till att öka kroppens resistens mot virus och infektioner, och eliminerar klåda, brännande och torrhet i det kvinnliga intima området. Den genomsnittliga kostnaden för Vaginorm-S är 800 rubel. för 6 stycken.

Feminella

Suppositorier rekommenderas för att eliminera otillräcklig fukt i slidan vid klimakteriet, obehag vid intimitet, med atrofiska förändringar i slemhinnan (i tidiga stadier). Det europeiska läkemedlet har fått många positiva recensioner och har ett motsvarande pris - 1300 rubel. per förpackning med 10 ljus. Ryska apotek erbjuder ett läkemedel med liknande namn - Feminal. Dessa kapslar tas oralt..

Video

Hittade ett misstag i texten?
Välj det, tryck på Ctrl + Enter så fixar vi det!

Suppositorier med östrogen och laktobaciller

Recensioner av Ginoflor E

namn

Ryskt namn: Estriol Progesterone Lactobacillus.
Engelska namn: Estriol Progesterone Lactobacteries.

Latinskt namn

Lactobacterium Progesteronum Estriolum (Lactobacterii Progesteroni Estrioli).

Farm Group

• Östrogener, gestagener; deras homologer och antagonister i kombinationer.

ATX-kod

G02CX Andra preparat som används i gynekologi.

nosologi

• N95.1 klimakteriet och klimakteriet hos kvinnor.
• N95.2 atrofisk vaginit postmenopausal.
• Z100 * KLASS XXII kirurgisk övning.

farmakologisk effekt

Farmakologisk verkan - östrogen-progestogen.

farmakodynamik

Vaginal biocenos bestäms av ett antal faktorer, i synnerhet koncentrationen av kvinnliga könshormoner. Kombinationen av progesteron och estriol i låga doser under den vaginala administreringsvägen har en måttlig trofisk effekt på det vaginala epitelet och bidrar till ansamlingen av glykogen i det. Uppsamlingen av glykogen bidrar till bildandet av en optimal sur miljö i slidan (pH 3,8–4,2), vilket ger optimala förhållanden för livslängden på Doderlein-pinnar, vilket i sin tur förhindrar kolonisering av slidan av patogena bakterier.
Läkemedlets sammansättning som en av de aktiva substanserna inkluderar estriol i en extremt liten dos av 0,2 mg. Estriol är ett östrogen som syntetiseras i människokroppen. En gång i blodomloppet bildar det ett komplex med specifika receptorer (i livmodern, vagina, urinrör, bröstkörtlar, lever, hypotalamus, hypofysen), stimulerar syntesen av DNA och proteiner. Det har en selektiv effekt, främst på livmoderhalsen, vagina, vulva, orsakar ökad spridning av vaginal- och livmoderhalsepitelet, stimulerar dess blodtillförsel, hjälper till att återställa epitelet under dess atrofiska förändringar under premenopaus och klimakteriet, normaliserar pH i vaginalmiljön, den vaginala mikrofloran, ökar dess resistens epitel till infektiösa och inflammatoriska processer, påverkar kvaliteten och kvantiteten av cervikalsekretion.
Läkemedlets sammansättning som nästa av de aktiva substanserna inkluderar progesteron i en liten dos av 2 mg. Progesteron är ett corpus luteumhormon. Genom att binda till receptorer på ytan av målorganceller tränger den in i kärnan, där den genom att aktivera DNA stimulerar RNA-syntes. Efter framställning av epitelet med estriol främjar progesteron i kompositionen av TRIOZHINAL bildningen av mellanliggande skikt av epitelet och syntesen av glykogen, ett substrat som är nödvändigt för att Doderlein-sticken ska slå rot. Lokal hormonmättnad ger kolonisering av vagina med levande Doderlein-pinnar, den tredje aktiva komponenten i läkemedlet Lactobacillus casei rhamnosus Doderleini, som tillhör en stam som är känd för dess resistens mot flera antimikrobiella medel. Detta skapar en liknande den fysiologiska miljön i slidan.

farmakokinetik

Estriolabsorption sker snabbt: Tmax i plasma med intravaginal administrering 1-2.
Utsöndring utförs huvudsakligen av njurarna i form av metaboliter (flera timmar efter administrering och varar upp till 18 timmar), 2% utsöndras oförändrat genom tarmen.
Cmax av progesteron i blodplasma uppnås 2-6 timmar efter administrering. Progesteron utsöndras i urinen i form av metaboliter, 95% av dem är glukuronkonjugerade metaboliter, främst 3-alfa, 5-beta-gravandiol (graviditet). Dessa metaboliter, som bestäms i blodplasma och urin, liknar substanser som bildas under fysiologisk utsöndring av corpus luteum.

Indikationer för användning

Atrofisk vulvovaginit på grund av östrogenbrist;
Pre- och postoperativ terapi för gynekologisk kirurgi hos postmenopausala kvinnor.

Kontra

Överkänslighet mot aktiva substanser eller mot något hjälpämne i läkemedlet;
Upprättad, tidigare eller misstänkt bröstcancer;
Diagnostiserad med eller misstänkt östrogen- eller progesteronberoende maligna neoplasmer (inklusive endometrial cancer);
Vaginal blödning av okänd etiologi;
Obehandlad endometrial hyperplasi;
Medfødt eller förvärvat predisposition till arteriell eller venös trombos (resistens mot aktiverat protein C; protein C-brist. Protein S eller antitrombin III; hyperhomocysteinemia; närvaro av antikroppar mot fosfolipider (antikroppar mot kardiolipin. Lupus antikoagulant);
Trombos (venös och artär) och tromboembolism för närvarande eller i historien (inklusive djup ventrombos, lungemboli, hjärtinfarkt, stroke);
Förhållanden som föregår trombos (inklusive övergående ischemiska attacker, angina pectoris) för närvarande eller i historien;
Akut leversjukdom eller en historia av leversjukdom (före normalisering av leverfunktionstest);
porfyri
Graviditet;
Amningstid;
Under 18 år.
Försiktigt. Arteriell hypertoni; endometrios; historia om tromboemboliska komplikationer hos släktingar till den första graden av släktskap. I en relativt ung ålder; riskfaktorer för östrogen- och progesteronberoende tumörer. Leversjukdom (inklusive adenom); diabetes utan diabetisk angiopati; kolelitiasis; migrän eller svår huvudvärk; systemisk lupus erythematosus; historia av endometrial hyperplasi; epilepsi; bronkial astma; otoskleros. Det är nödvändigt att använda läkemedlet med noggrann övervakning av en läkare om någon av ovanstående sjukdomar eller tillstånd finns eller om de har noterats tidigare och / eller förvärrats under en tidigare graviditet eller tidigare behandling med könshormoner..

Graviditet och amning

Läkemedlet Triozhinal är kontraindicerat under graviditet och amning. Vid graviditet under läkemedelsbehandling bör behandlingen avbrytas.

Bieffekter

Allergiska reaktioner (klåda och irritation på injektionsstället); spotting spotting (blodkoagulation) från slidan; extremt sällan - spänningar i bröstkörtlarna, mastodynia (smärta i bröstkörtlarna); illamående; vätskeretention, ökad vaginal urladdning.

Samspel

Användningen av läkemedlet med spermicidala medel rekommenderas inte. Vid samtidig användning av mikrosomala leverenzymer (fenobarbital, karbamazepin, fenytoin, rifampicin, rifabutin, nevirapin, efavirenz) med inducerare ökar metabolismen av könshormoner, vilket kan leda till en minskning av läkemedlets effektivitet. Hämmare av mikrosomala leverenzymer (ritonavir, nelfinavir) reducerar betydligt metabolismen som involverar mikrosomala leverenzymer, men när de används tillsammans med könshormoner kan de fungera som inducerare. Hypericum perforatum kan inducera östrogenmetabolism.
Inga kliniskt signifikanta fall av interaktion har rapporterats..

Överdos

Ingen läkemedels overdosering observerades..

speciella instruktioner

Läkemedlet kan inte användas för preventivmedel. Det är nödvändigt att avbryta användningen av läkemedlet Triozhinal och konsultera en läkare om en migränliknande huvudvärk uppträder för första gången eller med upprepad ovanlig ovanlig svår huvudvärk; de första tecknen på flebitt, såsom lokal rodnad, svullnad och smärta i nedre extremiteten eller tromboemboliska symtom (plötslig bröstsmärta, andnöd); med utvecklingen av graviditet; med förekomsten av gulsot; en signifikant ökning av blodtrycket och akut synskada.
Det rekommenderas att använda läkemedlet med försiktighet under noggrann medicinsk övervakning hos patienter med riskfaktorer för tromboemboliska komplikationer, som inkluderar: avancerad ålder, omfattande kirurgi, långvarig immobilisering, fetma (BMI 30 kg / m2), graviditet, postpartum period, systemisk lupus erythematosus, cancer.
Om Triozhinal ordineras för att förbereda för planerade gynekologiska operationer, bör förebyggande av trombos övervägas. När vagina är torr, kanske vaginalkapseln inte upplöses. För att förhindra sådana fall bör kapseln fuktas med en liten mängd vanligt vatten före administrering - detta kommer att bidra till snabbare upplösning. En vaginal kapsel administreras bäst i ryggläge, något böjer knäna.
Påverkan på förmågan att köra fordon och mekanismer. Påverkar inte.

Ytterligare fakta

Beskrivningen kompletterades automatiskt från instruktionerna från läkemedlet Triozhinal, eftersom den aktiva substansen i sig inte har en detaljerad beskrivning.

Ingen läkemedels overdosering observerades..

Tabletter är avsedda för intravaginal (djup) administration. Förfarandet rekommenderas på kvällen, innan du går till sängs, helst i ryggläge, benen svagt böjda vid knäna.

Doseringsschema enligt indikationer:

 • återställande av normal vaginal mikroflora: inför 1-2 tabletter dagligen, kurs 6-12 dagar;
 • behandling av östrogenberoende atrofisk vaginit under postmenopausal period: injicera en tablett dagligen, kurs 6-12 dagar; underhållsdos - 1 tablett 1-2 gånger i veckan.

Kvinnor som använde piller, recensioner om Ginoflor E lämnar ganska kontroversiella. För vissa av dem hjälpte läkemedlet att effektivt återställa mikrofloran och konsolidera resultaten från tidigare terapi. De kallar tabletterna kompakta, enkla att använda, icke-allergiframkallande och betonar en sådan fördel som möjligheten att använda under amning..

Patienter som läkemedlet inte passade talar om obehagliga biverkningar, såsom klåda och brännande känsla, svullnad i vulva och vagina, samt återfall av trast. Och nästan alla är överens om att kostnaden för piller är relativt hög.

Uppskattat pris på vyninala tabletter för Gynoflor E för 6 st. i paketet - 825–990 rubel; för 12 st. i paketet - 1120–1375 gnugga.

Blanketter för frisättning av produkter för restaurering av flora

Doseringsformen av läkemedlet är vaginala tabletter: ovala, bikonvexa, från ljusbeige till vita, isär varandra (6 st. I blisterförpackningar; 1 eller 2 förpackningar i en kartong).

Sammansättning per 1 tablett:

 • aktiva ämnen: acidofila laktobaciller (i form av ett lyofilisat) ≥ 100 miljoner livskraftiga bakterier - 50 000 mcg; estriol - 30 mcg;
 • hjälpämnen: laktosmonohydrat, natriumkarboximetylstärkelse, magnesiumstearat, mikrokristallin cellulosa, natriumdihydrogenfosfat.

Det finns många läkemedel för att återställa kvinnlig mikroflora. De är gjorda i form av ljus, tabletter eller kapslar. För större effekt rekommenderar experter att du använder tabletter med ljus.

Ljus med laktobaciller: handlingsprincip, egenskaper

farmakodynamik

Sammansättningen av Ginoflor E som aktiva substanser innehåller: kvinnligt könshormon med kortverkan av östrogenklassen - östriol; levande bakterier som dominerar en frisk kvinnas vagina, har antagonistisk aktivitet mot ett brett spektrum av patogen och villkorligt patogen mikroflora, stödjer och normaliserar vaginal biocenos - acidofil laktobaciller.

Estriol har en skyddande trofisk effekt på vaginalepitel och påverkar inte en kvinnas kropp systemiskt. Det mogna prolifererande epitelskiktet i vagina ackumulerar glykogen, vilket är nödvändigt för att laktobaciller fungerar som producerar mjölksyra för att upprätthålla den sura miljön i slidan (pH 3,8–4,5), och skapar också ogynnsamma förhållanden för utveckling och kolonisering av patogen mikroflora.

Modifiering av den normala fysiologiska miljön i slidan kan ske på grund av användning av lokala eller systemiska antibakteriella medel för behandling av vaginala infektioner eller systemiska sjukdomar, såväl som om man inte uppfyller personliga hygienregler. I sådana fall är en sannolik minskning i antalet naturliga laktobaciller..

Vid hormonell obalans kan det vaginala epitelialskiktet bli tunnare och skadat, därför rekommenderas Ginoflor E också för användning hos kvinnor efter menopaus för att lindra de lokala symtomen: klåda, sveda, torrhet i slidan, smärta under samlag. Läkemedlet hjälper till att normalisera tillståndet i epitel i vagina och urinrör, minskar frekvensen av dystrofiska inflammatoriska processer.

In vitro-studier har funnit att acidofila laktobaciller inom några timmar sänker pH till normalt. Estriol ger under terapi med en kurs på 6-12 dagar en proliferativ trofisk effekt på epitelskiktet i vagina.

farmakokinetik

Med introduktionen av Gynoflor E-tablett i slidan släpps frystorkade laktobaciller, acidofil och estriol..

En studie av absorptionen av estriol från Ginoflora E genomfördes med användning av läkemedlet av kvinnor under postmenopausal period. Koncentrationen av estriol i plasma efter upprepad användning motsvarar nivån av endogen obundet estriol. Efter 12 dagars behandling med Ginoflor E vaginala tabletter, förutsatt att de används en gång dagligen, skiljer sig den maximala koncentrationen (Cmax) i plasma för obundet estriol inte från den initiala, vilket är en indikator på frånvaron av systemisk absorption.

Användningen av läkemedlet påverkar inte plasmakoncentrationen av könshormonerna som finns i kvinnans kropp - östron och östradiol, eftersom estriol är den slutliga produkten av deras metabolism.

Vid applicering av Gynoflora E i vagina är en brännande känsla möjlig, i sällsynta fall, rodnad i vulva och vagina och vulvovaginal klåda.

Samtidig användning av Gynoflora E med antibakteriella läkemedel rekommenderas inte eftersom lactobacillus acidophilus-bakterier är känsliga för de flesta antibakteriella läkemedel för lokal eller systemisk behandling. Deras samtidig användning kan minska effektiviteten i behandlingen.

Det rekommenderas inte att använda Ginoflor E samtidigt med spermicidala medel.

Ljus förskrivs oftast. Med intravaginal administrering genom värme, mjukas det yttre lagret på suppositoriet, de aktiva komponenterna finns på hela ytan av vaginalväggen och absorberas snabbt i blodet. Det är också värt att notera att komplexa probiotika med laktobaciller kan återställa epitelskiktet i slidan, som förstördes.

Acylact

Produktens huvudkomponent är odlingen av levande mjölkbakterier Lactobacillus acidophilus. Acylact används endast vid komplex behandling.

Ljus för restaurering av mikroflora i gynekologi.

Indikationer för dess användning är:

 • gynekologiska patologier som orsakar störningar i bakteriesammansättningen i vaginalfloraen;
 • dysbios i slemhinnorna;
 • colpitis;
 • vaginit;
 • inflammatoriska processer i bäckenområdet med uttalade störningar i mikroflora;
 • skador och sår i livmoderhalsen;
 • förebyggande av dysbios när man tar antibakteriella läkemedel;
 • specifik terapi efter leverans eller operation.

Acylact används inte i närvaro av mikroorganismer i släktet Candida. Återställning av mikroflora med hjälp av en medicinsk anordning utförs först efter behandling av trast. Suppositorier är avsedda för införing i slidan. Enskilda förpackningar måste avlägsnas endast omedelbart före användning. Ljus introduceras liggande på ryggen.

DialogPharmacy.ru, onlineapotekAvicennaEco gårdPilyuli.ru, onlineapotekYutekaASNANeo-farm
114,00 gnugga.102,10 gnugga.129,00 gnugga.109,00 gnugga.111,00 gnugga.107,00 gnugga.154,00 gnugga.119,00 gnugga.

Femilex

Suppositorier för restaurering av mikroflora i gynekologi kan innehålla laktat eller mjölksyra som en aktiv substans. Dessa läkemedel inkluderar kvinnor. Ett läkemedel ordineras för att normalisera syrabasbalansen i vaginalslemhinnan och dess bakteriesammansättning. Denna produkt är lämplig för kombinationsterapi av vaginos..

Det är inte tillåtet att använda verktyget:

 • vid diagnos av candidal vulvitis;
 • i närvaro av en superakut allergisk reaktion på läkemedlets komponenter;
 • patienter under 18 år.

Suppositorier måste undantas från enskilda förpackningar endast före användning. Ett ljus sätts in i slidan i ryggläge. Läkemedlets användningstid är 10 dagar. Vid behov kan kursen förlängas efter överenskommelse med gynekologen.

DialogPharmacy.ru, onlineapotekAvicennaEco gårdPilyuli.ru, onlineapotekYutekaASNANeo-farm
389,00 gnugga.530,20 gnugga.409,00 gnugga.410,20 gnugga.576,00 gnugga.310,80 gnugga.451,00 gnugga.392,50 gnugga.

Farmakologisk verkan - östrogen-progestogen.

Allergiska reaktioner (klåda och irritation på injektionsstället); spotting spotting (blodkoagulation) från slidan; extremt sällan - spänningar i bröstkörtlarna, mastodynia (smärta i bröstkörtlarna); illamående; vätskeretention, ökad vaginal urladdning.

Användningen av läkemedlet med spermicidala medel rekommenderas inte. Vid samtidig användning av mikrosomala leverenzymer (fenobarbital, karbamazepin, fenytoin, rifampicin, rifabutin, nevirapin, efavirenz) med inducerare ökar metabolismen av könshormoner, vilket kan leda till en minskning av läkemedlets effektivitet.

Hämmare av mikrosomala leverenzymer (ritonavir, nelfinavir) reducerar betydligt metabolismen som involverar mikrosomala leverenzymer, men när de används tillsammans med könshormoner kan de fungera som inducerare. Hypericum perforatum-preparat kan inducera östrogenmetabolism. Inga kliniskt signifikanta fall av interaktion har rapporterats..

Indikationer för användning

Atrofisk vulvovaginit på grund av östrogenbrist; Pre- och postoperativ terapi för gynekologisk kirurgi hos postmenopausala kvinnor.

Överkänslighet mot aktiva substanser eller mot något hjälpämne i läkemedlet; Upprättad, tidigare eller misstänkt bröstcancer; Diagnostiserad med eller misstänkt östrogen- eller progesteronberoende maligna neoplasmer (inklusive endometrial cancer);

Vaginal blödning av okänd etiologi; Obehandlad endometrial hyperplasi; Medfødt eller förvärvat predisposition för arteriell eller venös trombos (resistens mot aktiverat protein C; protein C-brist. Protein S eller antitrombin III; hyperhomocysteinemia; närvaro av antikroppar mot fosfolipider (antikroppar mot kardiolipin).

Lupus antikoagulant); Trombos (venös och artär) och tromboembolism för närvarande eller i historien (inklusive djup ventrombos, lungemboli, hjärtinfarkt, stroke); Förhållanden som föregår trombos (inklusive övergående ischemiska attacker, angina pectoris) för närvarande eller i historien;

Akut leversjukdom eller en historia av leversjukdom (före normalisering av leverfunktionstest); porfyri Graviditet; Amningstid; Ålder till 18 år. Försiktigt. Arteriell hypertoni; endometrios; förekomsten av en historia av tromboemboliska komplikationer hos släktingar till den första släktskapsgraden.

I en relativt ung ålder; riskfaktorer för östrogen- och progesteronberoende tumörer. Leversjukdom (inklusive adenom); diabetes utan diabetisk angiopati; kolelitiasis; migrän eller svår huvudvärk; systemisk lupus erythematosus; historia av endometrial hyperplasi; epilepsi; bronkial astma; otoskleros.

Enligt anvisningarna rekommenderas Ginoflor E för användning för att återställa normal vaginal mikroflora efter användning av antibiotika och andra antimikrobiella medel för lokal / systemisk behandling av vaginala infektioner (bakteriell vaginos, ospecifik vulvovaginit), urogenitala infektioner och sexuellt överförda sjukdomar.

 • vaginal blödning av okänd etiologi;
 • maligna östrogenberoende tumörer, inklusive neoplasmer i bröstkörtlarna, äggstockarna, livmodern eller vagina (historia, diagnostiserad, liksom om de misstänks);
 • endometrios (misstänkt / diagnostiserad);
 • obehandlad endometrial hyperplasi;
 • ökad individuell känslighet för någon av läkemedlets komponenter.

Gynoflor E är kontraindicerat före sexuell aktivitet.

farmakokinetik

farmakokinetik

• Östrogener, gestagener; deras homologer och antagonister i kombinationer.

Vaginal biocenos bestäms av ett antal faktorer, i synnerhet koncentrationen av kvinnliga könshormoner. Kombinationen av progesteron och estriol i låga doser under den vaginala administreringsvägen har en måttlig trofisk effekt på det vaginala epitelet och bidrar till ansamlingen av glykogen i det. Uppsamlingen av glykogen bidrar till bildandet av en optimal sur miljö i slidan (pH 3,8–4,2), vilket ger optimala förhållanden för livslängden på Doderlein-pinnar, vilket i sin tur förhindrar kolonisering av slidan av patogena bakterier.

Läkemedlets sammansättning som en av de aktiva substanserna inkluderar estriol i en extremt liten dos av 0,2 mg. Estriol är ett östrogen som syntetiseras i människokroppen. En gång i blodomloppet bildar det ett komplex med specifika receptorer (i livmodern, vagina, urinrör, bröstkörtlar, lever, hypotalamus, hypofysen), stimulerar syntesen av DNA och proteiner.

Det har en selektiv effekt, främst på livmoderhalsen, vagina, vulva, orsakar ökad spridning av vaginal- och livmoderhalsepitelet, stimulerar dess blodtillförsel, hjälper till att återställa epitelet under dess atrofiska förändringar under premenopaus och klimakteriet, normaliserar pH i vaginalmiljön, den vaginala mikrofloran, ökar dess resistens epitel till infektiösa och inflammatoriska processer, påverkar kvaliteten och kvantiteten av cervikalsekretion.

Läkemedlets sammansättning som nästa av de aktiva substanserna inkluderar progesteron i en liten dos av 2 mg. Progesteron är ett corpus luteumhormon. Genom att binda till receptorer på ytan av målorganceller tränger den in i kärnan, där den genom att aktivera DNA stimulerar RNA-syntes. Efter framställning av epitelet med estriol främjar progesteron i kompositionen av TRIOZHINAL bildningen av mellanliggande skikt av epitelet och syntesen av glykogen, ett substrat som är nödvändigt för att Doderlein-pinnen ska slå rot.

Lokal hormonmättnad ger kolonisering av vagina med levande Doderlein-pinnar, den tredje aktiva komponenten i läkemedlet Lactobacillus casei rhamnosus Doderleini, som tillhör en stam som är känd för dess resistens mot flera antimikrobiella medel. Detta skapar en liknande den fysiologiska miljön i slidan.

Absorptionen av estriol sker snabbt: Tmax i plasma med intravaginal administrering av 1-2. Utsöndring utförs främst av njurarna i form av metaboliter (några timmar efter administrering och varar upp till 18 timmar), 2% utsöndras oförändrat genom tarmen. Cmax av progesteron i blodplasma uppnås 2-6 timmar efter administrering.

Progesteron utsöndras i urinen i form av metaboliter, 95% av dem är glukuronkonjugerade metaboliter, främst 3-alfa, 5-beta-gravandiol (graviditet). Dessa metaboliter, som bestäms i blodplasma och urin, liknar substanser som bildas under fysiologisk utsöndring av corpus luteum.

speciella instruktioner

Läkemedlet kan inte användas för preventivmedel. Det är nödvändigt att avbryta användningen av läkemedlet Triozhinal och konsultera en läkare om en migränliknande huvudvärk uppträder för första gången eller med upprepad ovanlig ovanlig svår huvudvärk; de första tecknen på flebitt, såsom lokal rodnad, svullnad och smärta i nedre extremiteten eller tromboemboliska symtom (plötslig bröstsmärta, andnöd);

med utvecklingen av graviditet; med förekomsten av gulsot; en signifikant ökning av blodtrycket och akut synskada. Det rekommenderas att använda läkemedlet med försiktighet under noggrann medicinsk övervakning hos patienter med riskfaktorer för tromboemboliska komplikationer, som inkluderar: avancerad ålder, omfattande kirurgi, långvarig immobilisering, fetma (BMI 30 kg / m2), graviditet, postpartum period, systemisk lupus erythematosus, cancer.

Om Triozhinal ordineras för att förbereda för planerade gynekologiska operationer, bör förebyggande av trombos övervägas. När vagina är torr, kanske vaginalkapseln inte upplöses. För att förhindra sådana fall bör kapslen fuktas med en liten mängd vanligt vatten före administrering - detta underlättar snabbare upplösning.

Sammansättningen av läkemedlet Ginoflor E innehåller komponenter som inte kan lösas utan spår, så att resterna av en vaginal tablett ibland kan hittas på underkläder. Detta faktum påverkar inte läkemedlets effektivitet..

I undantagsfall, med överdriven torrhet i slidan, kan tabletten kanske inte upplösas. För att förhindra en sådan situation före administrering kan den fuktas med en liten mängd vanligt vatten - detta kommer att bidra till snabbare upplösning. Under behandlingen rekommenderas patienterna att använda dagliga sanitetsunderlag..

Förmågan att köra fordon och komplexa mekanismer påverkar inte användningen av Ginoflora E.

Graviditet och amning

En oönskad effekt av laktobaciller och östriol på graviditet och tillståndet hos fostret / nyfödda hittades inte. Men långvariga kliniska studier på effekten av estriol på fostret har inte genomförts..

Användning av Gynoflor E under graviditetens första trimester är inte önskvärt. Läkemedlet är tillåtet i II - III-trimestrarna av graviditeten och under amning, efter samråd med en specialist.

Läkemedlet Triozhinal är kontraindicerat under graviditet och amning. Vid graviditet under läkemedelsbehandling bör behandlingen avbrytas.

Ljus för vaginal torrhet

Allt iLive-innehåll kontrolleras av medicinska experter för att säkerställa bästa möjliga noggrannhet och överensstämmelse med fakta..

Vi har strikta regler för val av informationskällor och vi hänvisar endast till ansedda webbplatser, akademiska forskningsinstitut och om möjligt bevisad medicinsk forskning. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2], etc.) är interaktiva länkar till sådana studier..

Om du tycker att något av våra material är felaktigt, föråldrat eller på annat sätt ifrågasätter väljer du det och trycker på Ctrl + Enter.

Känslan av torrhet i slidan är förknippad med en otillräcklig fuktighetsgrad i slemhinnan, vilket kan vara en följd av många orsaker. Oftast är dessa skäl ganska enkla och är inte förknippade med några allvarliga kränkningar, men ett sådant symptom kan också indikera patologi. Ett sätt att bli av med problemet är ett suppositorium från vaginal torrhet. Vi kommer att ta reda på i vilka fall de kan hjälpa och hur man använder dem..

Indikationer för användning av suppositorier från vaginal torrhet

Vaginala slemhinnor bör alltid fuktas. I en frisk kvinnlig kropp uppnås denna hydrering genom att isolera en specifik utsöndring från livmoderhalsen, livmodern och vaginalslemhinnan.

Förutom hemligheten innehåller normalt i vaginala kaviteten gynnsam mikroflora (cirka 98%) och ett litet antal opportunistiska bakterier, vars tillväxt och reproduktion begränsas av gynnsamma mikroorganismer. Dessutom finns det en annan fördel med mikroflora - det bidrar till bildandet av mjölksyra, vilket i sin tur garanterar stabiliteten i surheten i vaginalmiljön.

Fuktighetsgraden i vaginalhålan kan variera på grund av följande skäl:

 • med en minskning av nivån av gynnsamma bakterier, en förskjutning i vaginalmiljön till syrasidan, utvecklingen av en inflammatorisk reaktion;
 • med hormonsvikt förknippat med en minskning av östrogennivåer;
 • om felaktigt iakttagna regler för personlig hygien;
 • med sjukdomar i sköldkörteln;
 • med vissa typer av allergier;
 • till följd av svår stress och ångest.

Den vanligaste orsaken till torrhet i slidan är åldersrelaterade förändringar i slemhinnan, som alltid uppstår under kvinnor efter menopaus..

Dosering och administrering

För att kvalitativt eliminera den obekväma torrheten i slidan är det viktigt att fastställa orsaken till detta symptom. Sällan kan en kvinna göra detta på egen hand: som regel är det nödvändigt att konsultera en läkare för diagnos.

Om det exakt konstateras att vaginal torrhet inte har något att göra med patologi, är metoder som:

 • korrigering av hygienprocedurer;
 • rätt näring och dricka mycket vätskor;
 • säkerställa psyko-emotionell komfort och regelbundet sexliv.

I alla andra fall, beroende på den provocerande faktorn, kan läkaren förskriva suppositorier för vaginal torrhet.

 • Naturliga växtsuppositorier mot vaginal torrhet:

Farmakodynamik och farmakokinetik

Suppositorier från vaginal torrhet orsakad av inflammatoriska processer. Grunden för ljusen är kalendula. Ytterligare effekter av läkemedlet: svampdämpande, skyddande, antimikrobiellt och immunstimulerande.

Användning av suppositorier mot vaginal torrhet under graviditeten

Inga studier.

Kontra

Allergisk tendens.

Yttre könsirritation, allergi.

Metoden för att applicera suppositorier mot vaginal torrhet

Ljus är avsedd för intravaginal användning, upp till 3 gånger om dagen. Omedelbart före introduktionen, fukta ljuset med en liten mängd kokt vatten.

Interaktioner med andra läkemedel

Lagringsförhållanden och hållbarhet

Kan förvaras under normala förhållanden i upp till 3 år.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Vaginala suppositorier baserade på hyaluronsyra och växtbaserade komponenter som calendula, aloe vera, tea tree, etc. Förbättra ton, näring och elasticitet i vaginalvävnaderna, vilket eliminerar de obehagliga effekterna av torrhet..

Användning av suppositorier mot vaginal torrhet under graviditeten

Inga studier.

Kontra

Benägenhet till kroppens allergiska svar.

Om behandlingen fortsätter under lång tid kan missbruk till läkemedlet uppstå..

Metoden för att applicera suppositorier mot vaginal torrhet

Suppositorier från vaginal torrhet används en gång om dagen på natten. Behandlingstiden väljs beroende på svårighetsgraden av symtomen.

Interaktioner med andra läkemedel

Lagringsförhållanden och hållbarhet

Det rekommenderas att hålla ljusen på en sval plats tills det datum som anges på förpackningen.

 • Suppositorier från vaginal torrhet, återställer mikroflora av hög kvalitet:

Farmakodynamik och farmakokinetik

Suppositorier från dysbios och torr vagina, som innehåller laktobaciller, mjölksyrabaciller osv. Läkemedlet har ingen systemisk effekt.

Användning av suppositorier mot vaginal torrhet under graviditeten

Tillåtet för användning av gravida och ammande patienter.

Kontra

Allergisk tendens till läkemedlets ingredienser, omfattande purulenta och inflammatoriska processer i slidan.

Allergi, irritation och rodnad i slemhinnan.

Metoden för att applicera suppositorier mot vaginal torrhet

Vid vaginal torrhet, applicera ett suppositorium dagligen på natten, under en vecka.

Interaktioner med andra läkemedel

Negativa interaktioner inte sett.

Lagringsförhållanden och hållbarhet

Det rekommenderas att förvara i kylen, upp till 3 år.

 • Suppositorier från vaginal torrhet med antiinflammatorisk effekt:

Farmakodynamik och farmakokinetik

Suppositorier från torrhet och inflammation i vagina baserat på metyluracil. Främja reparation av slemhinnor.

Användning av suppositorier mot vaginal torrhet under graviditeten

Tillåtet med tillstånd från läkaren.

Kontra

Cancerösa tumörer, leukemi, lymfogranulomatos.

Allergi, dåsighet, kliande känsla i slidan.

Metoden för att applicera suppositorier mot vaginal torrhet

Torra ljus används på morgonen och kvällen i 10-14 dagar.

Interaktioner med andra läkemedel

Kan användas tillsammans med andra mediciner..

Lagringsförhållanden och hållbarhet

Det rekommenderas att hålla upp till 3 år på en sval plats..

Farmakodynamik och farmakokinetik

Antiinflammatoriska suppositorier med de aktiva substanserna clindamycin och clotrimazol. De har en uttalad antimikrobiell effekt..

Minsta systemisk absorption - cirka 5%.

Användning av suppositorier mot vaginal torrhet under graviditeten

Teoretiskt tillåts användning av ljus under andra halvan av graviditeten, men endast i speciella fall.

Kontra

Allergisk kroppstendens.

Klåda, rodnad, huvudvärk, dyspepsi, allergiska manifestationer, blödning i nässlemhinnan.

Metoden för att applicera suppositorier mot vaginal torrhet

Ange ett ljus på natten. Terapitiden bestäms av läkaren..

Interaktioner med andra läkemedel

Inga tillförlitliga uppgifter om läkemedelsinteraktioner.

Lagringsförhållanden och hållbarhet

Kan spara 2 år under normala förhållanden.

 • Suppositorier från torrhet i slidan med östrogener:

Farmakodynamik och farmakokinetik

Suppositorier från vaginal torrhet som innehåller den hormonella substansen estriol. Återställ slemhinnan, förbättra mikroflora och immunitet, öka kvaliteten i vaginalmiljön.

Användning av suppositorier mot vaginal torrhet under graviditeten

Kontra

Graviditetsperioden, en tendens till allergier, cancer (känslig för östrogener), vaga blödningar från slidan, tromboembolism.

Känsla av irritation och förbränning i slidan, känslan av bröstkörtlarnas fullhet, illamående.

Metoden för att applicera suppositorier mot vaginal torrhet

Sätt ett ljus varje dag i en vecka, såvida inte läkaren föreskriver något annat.

Kanske uppkomsten av illamående, vaginal blödning.

Interaktioner med andra läkemedel

Inga interaktioner registrerade.

Lagringsförhållanden och hållbarhet

Förvara på en sval plats, upp till 2 år.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Suppositorier för torrhet med estriol. Bidra till återställande av vaginalvävnader under klimakteriet. Den aktiva substansen penetrerar den systemiska cirkulationen inom två timmar.

Användning av suppositorier mot vaginal torrhet under graviditeten

Kontra

Graviditet, cancer (östrogenkänsligt), odiagnosterad vaginal blödning, endometrial hyperplasi, trombos, porfyri.

Känsla av fullhet i bröstkörtlarna, svullnad, illamående, ökat blodtryck, kramper, huvudvärk, hyperpigmentering av huden.

Metoden för att använda suppositorier från vaginal torrhet

Applicera 1 ljus dagligen i 2 veckor.

Ökade biverkningar.

Interaktion med andra droger

Möjliga ökade steroider.

Lagringsförhållanden och hållbarhet

Kan förvaras i upp till 3 år under normala förhållanden.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Suppositorier Estriol används för att korrigera tillstånd som är förknippade med en otillräcklig mängd östrogen i kroppen. Den går in i den systemiska cirkulationen, medan den maximala koncentrationen detekteras inom 2 timmar efter införandet av suppositoriet.

Användning av suppositorier mot vaginal torrhet under graviditeten

Kontra

Sannolikheten för en allergisk reaktion, cancer (östrogenkänslig), vaga blödningar från könsorganen, trombos och emboli.

Tromboembolism, ömhet i bröstkörtlarna, lokal irritationsreaktion.

Metoden för att applicera suppositorier mot vaginal torrhet

Tilldela ett ljus varje dag med en gradvis minskning av doseringen, beroende på läkarens rekommendationer.

Risken för överdosering är extremt låg..

Interaktioner med andra läkemedel

Fall inte registrerade.

Lagringsförhållanden och hållbarhet

Kan förvaras i upp till 3 år under normala förhållanden.

Vaginala suppositorier har praktiskt taget inga nackdelar vid applicering: de används lätt, verkar direkt i problemområdet, och förbättringar känns redan inom de första 30 minuterna efter administrering av läkemedlet. Suppositorier från vaginal torrhet har praktiskt taget ingen systemisk effekt, så de bryter inte med den allmänna hormonella bakgrunden i kroppen. Som regel har sådana suppositorier antiinflammatoriska och antimikrobiella effekter, närar och fuktar slemvävnaderna, stärker vaginalväggarna. Men suppositorier, som alla andra läkemedel, bör endast användas på rekommendation av en medicinsk specialist.

Suppositorier med östradiol och laktobaciller

Gynoflor E

Strukturera

1 tablett Gynoflora E för vaginal användning som aktiva ingredienser innehåller:

 • lyofilisat av acidofila laktobaciller från gruppen av eubiotika (Lactobacillus acidophilus) - 50 mg (men inte mindre än 100 miljoner livskraftiga mikroorganismer);
 • estriol - 0,03 mg.

Hjälpämnen i den aktiva kärnan är:

 • laktosmonohydrat - 625,6 mg;
 • mikrokristallin cellulosa (MCC) - 183,7 mg;
 • karboximetylstärkelse - 30 mg;
 • magnesiumstearat - 6,67 mg;
 • natriumdihydrogenfosfat - 4 mg.

Släpp formulär

På apotek levereras Ginoflor i form av vaginala bikonvexa tabletter (ett annat namn på frisättningsformen - Ginoflor E suppositorier) ovala i form av 50 mg vardera, som fixeras i blister av aluminiumfolie eller PVC av 6 stycken. Tabletter av vit eller ljusbeige färg med en stänk (möjliga mellanliggande nyanser av dessa färger). 1 eller 2 blisterlistinsatser placeras i kartongförpackning.

farmakologisk effekt

Beståndsdelarna i det farmaceutiska läkemedlet Gynoflor E är en del av den fysiologiska mekanismen för att upprätthålla normal vaginal biocenos. Detta är huvudsyftet med att använda läkemedlet i konservativ terapi..

Acidophilic lactobacilli - den dominerande fraktionen av mikroorganismer som lever i slidan av en frisk kvinna. De har antagonistisk aktivitet mot skadlig och villkorligt patogen mikroflora. Mekanismen för skyddsfunktionen ligger i frisläppandet av mikroorganismer av bakteriociner och väteperoxid, naturliga antibiotika. Således upprätthålls könsstädningen..

Gynnsamma bakterier kan också balansera de fysiologiska parametrarna i miljön för den normala förloppet av metaboliska processer. Laktobaciller fermenterar glykogen i vaginalepitelbeläggningen till mjölksyra och bibehåller således ett surt pH-värde på 3,8-4,5.

Estriol är en konstgjord syntetiserad förening som är identisk i sin kemiska struktur som de kvinnliga könshormonerna som produceras av äggstockarna (i synnerhet kortverkande östrogener). Komponenten i läkemedlet har en specifik farmakologisk effekt - det påverkar endast vaginalslemhinnan. Det stimulerar tillväxten och reproduktionen av den epiteliska delen av det inre täcket av de kvinnliga könsorganen, vilket gör att den naturliga barriärens funktion mot olika infektioner förbättras. Dessutom innehåller denna cellstruktur glykogen, vilket är nödvändigt för den normala livscykeln för den fysiologiska vaginala mikrofloraen.

En speciell roll i farmakologin för Gynoflor tabletter spelas av hjälpämnen. Så, till exempel, kan laktos, som är en del av läkemedlet, fermenteras av laktobaciller till mjölksyra under de första perioderna av konservativ terapi, när den prolifererande effekten av estriol ännu inte har utvecklats fullt ut.

Vaginala tabletter används inte bara för en oproportionerlig kränkning av mikrofloran i den inre miljön i de kvinnliga könsorganen, utan också för hormonell obalans. Använd Gynoflor aktivt i klimakteriet och efter klimakteriet, vilket vanligtvis präglas av symtom som:

 • klåda
 • brinnande;
 • torr vagina
 • smärta under samlag och urinering.

Medverkande till normaliseringen av epitel i könsorganet, dessa symptom upphör på grund av inverkan av estriol på de integumentära skikten. Enligt den specificerade mekanismen för farmakologiska effekter av Gynoflora kan den användas som ett förebyggande förebyggande av dystrofiska inflammatoriska patologier.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Efter införandet av läkemedlet i slidan släpps komponenterna gradvis, eftersom de sönderdelas under påverkan av inre miljöfaktorer. Lyofiliserade bakterier har endast lokala effekter och absorberas inte i den systemiska cirkulationen. Deras inflytande noteras efter några timmar.

Estriol med intravaginal användning kan absorberas från den inre ytan av vaginalslemhinnan och in i den systemiska cirkulationen. Den maximala plasmakoncentrationen observeras 3 timmar efter administreringen av det farmaceutiska preparatet. Estriol kumuleras inte (efter upprepad administration motsvarar plasmakoncentrationen mängden obundet estriol) och påverkar inte produktionen av endogena hormoner i östrogen-serien (östrogen och östradiol), eftersom det är deras slutliga länk i den metaboliska kedjan. Komponenterna i Gynoflora med urin utsöndras inom 8 timmar.

Indikationer för användning

 • återupptagandet av fysiologiskt normal mikroflora efter lokal eller systemisk behandling med antibiotika;
 • mild och måttlig svårighetsgrad av bakteriell vaginos eller candidiasis (ett farmaceutiskt läkemedel kan användas både som en konservativ behandling och som ett förebyggande förebyggande av sjukdomar);
 • ospecifik vulvovaginit;
 • urogenitala infektionspatologier (vanligtvis sexuellt överförda);
 • atrofisk vaginit till följd av följande etiologiska faktorer - östrogenbrist under klimakteriet eller tillhörande hormonersättningsterapi;
 • bakteriell urladdning av okänt ursprung (Fluor vaginalis);
 • vid komplex läkemedelsbehandling, mot en smittsam natur för att upprätthålla en normal mikroflora av en kvinnas kropp.

Kontra

 • överkänslighet, ärftlig eller förvärvad intolerans mot komponenterna i det farmaceutiska preparatet;
 • ondartade neoplasmer beroende på östrogen (särskilt när processen är lokaliserad i bröstkörtlarna, livmodern, äggstockarna eller vagina);
 • diagnostiserad eller misstänkt endometrios;
 • hemorragisk vaginal urladdning av okänt ursprung;
 • endometrial hyperplasi;
 • användning hos flickor före puberteten (före sexuell aktivitet).

Bieffekter

Som regel tolereras vaginala tabletter väl av den kvinnliga kroppen, men i vissa kliniska fall kan följande oönskade konsekvenser av behandlingen observeras:

 • brännande känsla, främmande kropp, känsla av värme eller annan typ av obehag efter administrering av läkemedlet;
 • allergiska reaktioner - rodnad och svullnad i slemhinnan i slidan eller yttre könsorgan;
 • arteriell hyperemi och klöver i vulva.

Vid oavsiktlig oral administrering av ett farmaceutiskt preparat kommer inga negativa konsekvenser att observeras.

Gynoflor E, bruksanvisning (Metod och dosering)

Instruktionen för suppositorier Ginoflor E föreskriver den djupa insättningen av vaginala tabletter i slidan. Det rekommenderas att manipulera på kvällen, före sänggåendet, eftersom nattens kropps absorptionsförmåga är mycket högre. För att underlätta användningen administreras tabletterna i ryggläge, med en lätt böjning av benen vid knäna - så att inloppet av de kvinnliga könsorganen är så öppet som möjligt, och därför använder läkemedlet praktiskt taget inte obehag.

Kursen för konservativ terapi varierar baserat på indikationerna för behandling med läkemedlet:

 • För att återställa den normala mikrofloran i den inre miljön i slidan och den spridande effekten på epitelet, används 1-2 tabletter dagligen i 6-12 dagar. Mer exakta rekommendationer bör erhållas från din läkare, eftersom de beror på olika indikatorer på kroppen och typen av patologi..
 • Vid behandling av atrofiska lesioner under klimakteriet och efter menopausala kvinnor reduceras dosen av läkemedlet till 1 tablett dagligen i 6-12 dagar. Vidare utförs underhållsterapi med en ännu mindre mängd av ett farmaceutiskt preparat - en tablett används 1-2 gånger i veckan. Varaktigheten av den första terapeutiska fasen bestäms av läkaren enligt den individuella hormonnivån under den konservativa rehabiliteringsperioden.

Under behandling med det farmaceutiska läkemedlet Gynoflor rekommenderas det att avstå från sexuellt samlag eller regelbundet använda barriärmetoder för preventivmedel, så att den terapeutiska effekten av läkemedlet inte reduceras genom exogent intag av patogent eller villkorligt patogen mikroflora.

Överdos

Det finns inga fall av överdosering av ett farmaceutiskt läkemedel i klinisk praxis..

Samspel

Laktosyrafila bakterier, som är en av de huvudsakliga beståndsdelarna i läkemedlet, är extremt känsliga för ett brett spektrum av antibiotika, och därför genomför lokal eller systemisk antibiotikabehandling signifikant minskningen av läkemedelsberedningens effektivitet.

Försäljningsvillkor

Ginoflor E släpps endast på en signerad receptorform.

Förvaringsförhållanden

Den farmaceutiska beredningen Gynoflor ska förvaras på en torr plats som är otillgänglig för barn och i direkt solljus vid en temperatur av 2-8 grader Celsius (i inget fall ska läkemedlet frysas, eftersom på detta sätt kommer alla farmakologiska egenskaper hos beståndsdelarna att gå förlorade).

Kortvarig lagring av Gynoflora (högst två veckor) i en temperaturregim på 15 till 25 grader Celsius leder inte till en minskning av dess terapeutiska effektivitet.

Hållbarhetstid

speciella instruktioner

Komponenterna i läkemedlet Ginoflor E kanske inte helt upplöses under påverkan av inre faktorer i slidan. I det här fallet finns resterna av vaginaltabletten på underkläderna eller sängkläderna, men detta påverkar inte läkemedlets effektivitet (resterna är hjälpämnen som har fullgjort sin farmakologiska uppgift).

I fall där vaginal torrhet noteras, bör en tablett vätas innan den införs med en liten mängd vanligt vatten för att underlätta dess snabbare upplösning. Under konservativ behandling rekommenderas kvinnor att använda kuddar om stearinljuset fuktas ytterligare.

Ginoflor E påverkar inte möjligheten till en långvarig koncentration av uppmärksamhet, finmotorik, rörelsekoordination och förmågan att köra fordon eller andra mekanismer som kan vara livshotande.

Ljus för restaurering av mikroflora i gynekologi: TOP-8 av de bästa

Suppositorier för att återställa mikroflora är utformade för att eliminera kränkning av bakteriemiljön i slidan. Obalansen mellan "dåliga" och "goda" mikroorganismer inom gynekologi kallas dysbios. Trots att den patologiska processen kan fortsätta utan vissa symptom, medför det en viss fara. För att normalisera den kvinnliga floraen används vaginalkapslar, tabletter och suppositorier.

Orsaker till kränkning av kvinnlig mikroflora

Innan mikrofloraen återställs, är det nödvändigt att identifiera och utesluta faktorer som framkallade en kränkning av bakteriens miljö i slidan. Bifidobacteria och lactobacilli, som upptar mer än 98,5% av hela mikrofloran, lever på slemhinnorna. Ytterligare 1,5% är opportunistiska bakterier som i sådana mängder inte skadar den kvinnliga floran.

"Bra" bakterier hjälper till att förbättra lokal immunitet genom att utsöndra specifika syror. De är skadliga för patogener, så att de senare inte överlever. Om kvinnans immunsystem inte klarar av att öka antalet "dåliga" bakterier, dör laktobaciller och bifidobakterier snabbt. Mot denna bakgrund utvecklas dysbios..

Ljus utformade för att återställa mikrofloraen hos kvinnor i gynekologi föreskrivs för ett specifikt syfte. De är utformade för att döda samma patogener, inklusive streptokocker, klamydia, E. coli. Deras antal växer efter trost, med klimakteriet, efter antibiotika eller andra provocerande faktorer..

Skäl som kan leda till en snabb multiplikation av opportunistiska mikroorganismer:

 • långvarig behandling med hormonella läkemedel;
 • metabolisk störning;
 • användningen av tamponger under menstruationen;
 • hypo- och vitaminbrist;
 • antibakteriell eller antiviral terapi;
 • hypotermi;
 • kränkning av den psykomotiska bakgrunden;
 • klimakteriet;
 • tarmstörningar;
 • diabetes;
 • alkoholintag;
 • regelbunden användning av dagliga kuddar;
 • övervikt;
 • promiskuöst sexliv;
 • brist på korrekt hygien för den intima zonen;
 • abort;
 • en kraftig förändring av klimatförhållandena för att leva;
 • godis missbruk.

Detta är inte alla orsakerna som orsakar en försvagning av immunsystemet och den snabba tillväxten av patogena bakterier. Du måste undersökas av en gynekolog som föreskriver rätt terapi.

Symtom på en störd vaginal mikroflora

Suppositorier, som används för att återställa mikroflora, föreskrivs i gynekologi i närvaro av följande symtom:

 • torr labia;
 • klåda, brännande i slidan;
 • urladdning med en gulaktig eller vitaktig nyans och en skarp lukt;
 • smärta lokaliserade i nedre buken under handlingen.

Microflora-återhämtningssystem inom gynekologi

Det kommer att vara möjligt att normalisera antalet patogena och gynnsamma bakterier endast på ett komplext sätt:

 • undersökning - bloddonation för hormoner och allmän analys, utstryk från urinröret och slidan, synundersökning och ultraljud vid behov;
 • behandling - om patologier som leder till dysbios kan behandlas först med antibiotika, antiinflammatoriska och andra riktade läkemedel;
 • återställande av vaginalflora - när de viktigaste orsakerna till obalansen i bakterier utesluts, börjar de normalisera vaginalmiljön.

Ljus för restaurering av mikroflora används efter samråd med en specialist. Om kvinnor har avslöjat komplikationer av dysbios kan terapi försenas upp till en månad.

Vaginala suppositorier för att återställa mikroflora

Ljus ordineras av läkare oftare än andra former av läkemedel. De är idealiska för restaurering av mikroflora, eftersom de koncentrerar fördelaktiga bakterier i rätt koncentration. I gynekologi används suppositorier som innehåller laktobaciller och bifidobakterier, vi kommer att studera dem.

Nr 1. Bifidumbacterin

Priset är 95 rubel. Basen inkluderar levande bifidobakterier, som har ett brett spektrum av verkan mot patogena mikroorganismer. En gång på slemhinnorna börjar bakterierna snabbt multiplicera och förskjuta stafylokocker, E. coli, klamydia, etc..

Läkemedlet används för att normalisera inte bara slidan, utan också tarmarna. På grund av den antagonistiska effekten förbättras surhetsnivån, varigenom mikrofloran självständigt blir av med patogena bakterier.

Det rekommenderas att använda verktyget efter en vaginal candidiasis eller antibiotikabehandling. I de fall som presenteras dör fördelaktiga bakterier snabbt och ljus normaliserar balansen. För att återställa mikroflora föreskrivs de i en kurs; i gynekologi används läkemedlet i minst 2 veckor (administreringsfrekvensen är två gånger om dagen).

Nr 2. Femilex

Priset är 600 rubel. Läkemedlet syftar till att återställa balansen i vaginalfloraen. Basen är mjölksyra, som upprätthåller pH-balansen på den optimala nivån (inom 4 enheter).

Suppositorier är effektiva mot patogener av vilken natur som helst. I synnerhet dödar de syrakänsliga mikroorganismer och de som är villkorligt patogena. "Femileks" stärker lokal immunitet och skyddar mot könsinfektioner.

Suppositorier införs i komplex behandling, parallellt med användningen av vaginala suppositorier, bör probiotika tas oralt. Kursen varar minst 10 dagar, vid behov förlängs den efter överenskommelse med en specialist.

Nummer 3. Acylact

Priset är 140 rubel. Suppositorier utformade för att återställa mikroflora inkluderar levande mjölkbakterier. Suppositorier används ofta inom gynekologi på grund av den höga effektiviteten och säkerheten för patientens hälsa, dessutom är de billiga..

"Acylact" används uteslutande i komplex terapi. Läkemedlet föreskrivs för kolpit, gynekologiska patologier, dysbios, vaginit, skador i livmoderhalsen och olika inflammatoriska processer i det lilla bäckenet.

Suppositorier är förbjudna att komma in om det finns svampar av släktet Candida i slidan. Det kommer att vara möjligt att återställa mikrofloran först efter att härdningen har härdats. Det är tänkt att införa högst 2 suppositorier per dag. Terapi varar i 10 dagar.

Vaginala tabletter för att återställa mikroflora

Vaginalpiller är lika effektiva som kvinnliga suppositorier. De är perfekta för att återställa mikroflora. Före administrering måste tabletter placeras i en behållare med rent kokt vatten för partiell mjukning.

Nr 1. Gynoflor E

Priset är 600 rubel. Läkemedlet är baserat på hormonet estriol och eubiotiska bakterier. "Ginoflor E" används för störd mikroflora efter att ha tagit antibiotika, behandling av vaginos, trast, vulvovaginit.

Dessutom förskrivs tabletter som ett förebyggande åtgärder mot utveckling av sexuellt överförda infektioner. Läkemedlet eliminerar specifika sekretioner från olika etiologier, förhindrar utveckling av bakteriell obalans i slidan.

Vaginala tabletter har en lista över kontraindikationer, som du måste bekanta dig med innan du påbörjar behandlingen. För att normalisera mikroflora administreras endast en enhet per dag. Hälsokursen varar i 12 dagar.

Nr 2. Vaginorm C

Suppositorier (vaginala tabletter) används ofta för att återställa mikroflora, varvid en obalans uppstod av olika skäl. Inom gynekologi är ett sådant läkemedel utbrett, det är baserat på askorbinsyra..

Aktiva komponenter har en kraftfull antibakteriell och regenererande effekt. Tabletter föreskrivs för kronisk och frekvent vaginit orsakad av låg surhet i vaginalmiljön. Innan du går till sängs administreras 1 enhet. Kurs - 6 dagar.

Vaginala kapslar för att återställa mikroflora

Inte alla vet hur man återställer mikrofloran i händelse av överträdelse i den intima zonen. Vaginalkapslar kommer att rädda. Under användning mjukas och fuktar de epitelväggarna. Mot denna bakgrund återställs mikrofloraen.

Nr 1. Lactonorm

Läkemedlet är baserat på levande mikroorganismer Lactobacillus acidophilus. Kapslar behandlar och förhindrar åkommor som utvecklas mot bakgrund av en kränkning av vaginal mikroflora. Läkemedlet eliminerar vaginit, vulvitis, atrofi i vaginalväggen, dysbios.

Kapslar är inte tillåtna i trast. Använd 2 enheter per dag för att återställa mikroflora. Läkemedlet får användas i förebyggande syften. I detta fall är den dagliga dosen 1 kapsel.

Nr 2. Lactozhinal

Basen för läkemedlet inkluderar laktobaciller. Verktyget presenteras inte i form av ljus, utan i form av kapslar. De föreskrivs för restaurering av mikroflora och behandling av samtidiga sjukdomar som finns i gynekologi.

Läkemedlet används före operation och förlossning. Kapslar hjälper också till att återställa normal mikroflora efter antibiotikabehandling. Verktyget förhindrar candidiasis, kolpit, vaginit. Introducerade 1 enhet två gånger om dagen under en vecka.

Nummer 3. Ecofemin

Den aktiva ingrediensen är odlingen av mjölk acidophilus-bakterier. Läkemedlet hanterar infektioner och patologier orsakade av en obalans av bakterier. Kapslar förskrivs före och efter undersökningar och kirurgiska ingrepp..

Läkemedlet ska användas under postpartum för att förhindra utvecklingen av infektioner. Läkemedlet är kontraindicerat vid individuell intolerans mot komponenterna och trasten. Högst 2 kapslar administreras per dag. Kurs - 7 dagar.

Ljus utformade för att återställa mikroflora används efter att eliminera orsakerna till obalans. Inom gynekologi finns det olika läkemedel, vars val måste man närma sig noggrant. Om du är osäker, kontakta en specialist..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Livmoderblödning - orsaker och symtom, hur man stoppar. Dicinon för blödning i livmodern

Webbplatsen ger referensinformation endast för informationssyften. Diagnos och behandling av sjukdomar bör utföras under övervakning av en specialist....

Vad är utsläppet före menstruation och under graviditeten från slidan: symtom och skillnader

Utsläpp från en kvinna eller flicka från slidan betraktas som en indikator på hälsa, naturlig och obligatorisk fysiologisk reproduktionsutveckling, som gör att du kan bli gravid, uthärda och föda ett friskt barn....

Funktioner av bloddonation under menstruationen

Ett allmänt blodprov måste utföras regelbundet och inte vid sjukdom. Detta hjälper till att övervaka kroppens tillstånd, och vid behov ge snabb hjälp. Oavsett vilken typ av blodprov, oavsett om det är en allmän, blodkemi eller någon annan, är det nödvändigt att regelbundet kontrollera den kvantitativa indikatorn för röda blodkroppar, vita blodkroppar och blodplättar....