Hemostatiska läkemedel för menstruation: starka injektioner och piller

Intim

Menstruation är en naturlig fysiologisk process hos kvinnor i reproduktiv ålder. Det är en fläck från livmoderkaviteten. Med mängden blodförlust är menstruationen uppdelad i smala, måttliga och tunga.

Ett stort antal utsöndringar (mer än 100 ml per cykel) är en avvikelse från normen och kräver användning av hemostatiska medel, eftersom det utgör en fara för kvinnans hälsa.

Hur man skiljer blödning från tunga perioder?

Menstruation med riklig urladdning samt blödning från livmodern orsakar inte bara fysiologiskt obehag, utan utgör också en fara för kvinnans hälsa.

Orsakerna till dessa tillstånd kan vara fysiologiska (viktlyft, nervstam, åldersrelaterade förändringar i hormonell bakgrund) och patologisk natur (trauma i nedre del av buken, gynekologiska sjukdomar, nedsatt blodkärl och blodkoagulation). Det är viktigt för en kvinna att känna igen blödningar från menstruationen i tid.

Hemma kan diagnos ställas enligt följande symtom:

 • urladdningen motsvarar inte menstruationskalendern (kan vara före cykelstart, efter eller i mitten);
 • blödningens varaktighet kan vara mer än sju dagar utan att ändra mängden utsläpp;
 • ofta finns det ett starkt smärtsymptom inte bara i nedre del av buken, utan i hela bukhålan, såväl som i ländryggen och under samlag;
 • färgen på urladdningen är ljusröd eller mörkbrun. En ljus färg indikerar artärblödning (bristande kärl), och en brun nyans indikerar närvaron av sprängande kapillärer, från vilka blod gradvis flyter. Normalt bör utsläppets färg vara mörkröd;
 • för flytande konsistens. Blod rinner i en ström, i stora droppar, eller så finns det för många koagler av olika storlekar. Med naturlig menstruation finns det en liten mängd slem i blodet, själva blodet är av medium konsistens;
 • under menstruationen har utsläppet en karakteristisk lukt av blod (färskt kött), det är frånvarande under blödning, men yttre lukt kan förekomma;
 • kuddar eller tamponger, för riklig urladdning, fyller snabbare än 2 timmar;
 • allmän försämring av välbefinnande med minskat tryck och yrsel. En kvinna kännetecknas också av yttre blekhet i huden på grund av brist på järn.

Om symptomen på utflödet motsvarar blödning krävs en undersökning av en gynekolog följt av behandling. Att välja medicin själv kan leda till allvarliga komplikationer..

Handlingen av hemostatiska tabletter med stark menstruation

Hemostatiskt medel under tunga perioder gör att du kan minska mängden blodförlust under menstruationsflödet.

Läkemedlets verkan (tabletter, injektionslösningar och oral användning) är som följer:

 • minskning av blodkärl och kapillärer, följt av en minskning av mängden blod i dem;
 • ökad blodkoagulation;
 • förbättring och återställande av vaskulär elasticitet för att förhindra skörhet.

Det rekommenderas att använda läkemedel innan menstruationen börjar, då kommer läkemedlets komponenter att ha en mer effektiv effekt.

Indikationer och kontraindikationer för användning av hemostatiska medel

Hemostatiska läkemedel kan endast användas efter utnämning av en behandlande specialist, om det finns indikationer och i frånvaro av kontraindikationer.

Läkemedel förskrivs i närvaro av följande avvikelser:

 • mängden utsläpp per menstruationscykel överstiger 100 ml;
 • bevisad blödning från livmodern;
 • patologi i livmodern (endometrios, myoma);
 • menstruationen varar mer än 10 dagar;
 • non-stop blödning efter förlossning, missfall eller abort;
 • dålig blodkoagulation upptäcktes;
 • kränkning av blodkärlets elasticitet.

Dosering och obligatorisk kurs bestäms av gynekologen som patienten.

Efter att ha valt ett läkemedel utesluter en specialist förekomsten av kontraindikationer:

 • ökat blodplättantal i blodet, läkemedel kan utlösa bildandet av blodproppar;
 • intolerans mot de komponenter som utgör läkemedlet. Det är farligt av utvecklingen av många komplikationer och till och med misslyckandet av vissa organ i arbetet;
 • nedsatt njur- eller leverfunktion. Sjukdomar tillåter inte snabbt avlägsnande av läkemedlet från kroppen, vilket kan leda till ökade biverkningar och förgiftning av kroppen av läkemedlets komponenter;
 • brott mot tillståndet i det kardiovaskulära systemet;
 • förekomsten av cancerceller i blodplasma;

Vissa läkemedel är förbjudna att användas under graviditet på grund av en eventuell försämring av näringen av mödrarnas blod. En mer fullständig förteckning över kontraindikationer anges i läkemedelsinstruktionerna (beroende på läkemedlets sammansättning).

Översikt över hemostatiska medel som ordinerats för menorrhagia

Ett hemostatiskt medel under tunga perioder föreskrivs strikt av en läkare. Specialisten måste fastställa orsaken till blödningen, fastställa patientens allmänna tillstånd och förekomsten av kontraindikationer. Efter undersökningen bestäms läkemedlet och den nödvändiga formen för frisättning (tabletter, injicerbara lösningar eller växtbaserade infusioner).

Beskrivning av hemostatiska läkemedel:

Ethamsylate - en billig analog av Dicinon - ett hemostatiskt medel under tunga perioder

Namn på medicinering, frisläppningsformulär och prisBeskrivning av läkemedlets verkanBruksanvisningKontraindikationer och möjliga biverkningar
Dicinon. Tabletter och injektion. Kostnad från 300 till 500 rubel.Läkemedlets komponenter bidrar till en ökning av antalet blodplättar för att snabbt stoppa blödningen. Det normaliserar också blodkärlets tillstånd. Produktens komponenter utsöndras inom 24 timmar med urin. Det är en analog av Etamsilat.Hela behandlingsförloppet är från 5 till 10 dagar. Den dagliga dosen bestäms individuellt och jämnt fördelad under dagen. Effekten av läkemedlet noteras efter 30 minuter och varar upp till 6 timmar och 8 dagar efter slutet av terapiförloppet.Läkemedlet har inga åldersbegränsningar, men under graviditet är dess användning möjlig med tillstånd från den behandlande läkaren. Terapi kan åtföljas av huvudvärk med illamående och lågt blodtryck. Dicinon är förbjudet för användning med hög blodviskositet.
Tranexam. Tabletter och lösning för diffusion. Den genomsnittliga kostnaden för 300 rubel.Komponenterna i medicinen normaliserar produktionen av blodplättar, vilket påskyndar processen för blodkoagulation. Läkemedlet har dessutom antiinflammatoriska, antihistamin och antibakteriella egenskaper..Terapiförloppet är 3-4 dagar. Under dagen måste du ta en tablett 3-4 gånger. Komponenternas verkan noteras efter 3 timmar och varar upp till 17 timmar.I barndomen, liksom under graviditet och amning, används produkten endast med tillstånd från en läkare. Behandlingen kan åtföljas av en kränkning av matsmältningssystemet (illamående, diarré, halsbränna), yrsel och funktionsfel i hjärt-kärlsystemet (bröstsmärta, ökad hjärtfrekvens och försämring av vaskulär patens). Läkemedlet föreskrivs inte för njurpatologier och hög blodviskositet.
Vikasol. Tabletter och injektion. Den genomsnittliga kostnaden för 100 rubel.Läkemedlets komponenter ökar produktionen av trombocyter, som påskyndar stopp av blödning.Behandlingsvaraktigheten är 3-4 dagar. Om du behöver upprepa behandlingen måste du ta en paus på 4 dagar. En enda dos är 1-2 tabletter, som tas 2-3 gånger om dagen. Effekten av läkemedlet observeras efter 12-18 timmar.Under graviditeten tas läkemedlet med tillstånd från gynekologen. Terapi kan åtföljas av illamående, kramper och gulnad i huden. Med sannolikheten för att utveckla trombos och i närvaro av leversjukdomar förskrivs inte läkemedlet.
Etamsylat. Injektion och tabletter. Det genomsnittliga priset på 130 rubel.Komponenterna i medicinen normaliserar blodets sammansättning och kärlets tillstånd utan att öka produktionen av blodplättar.Etamsylatterapi är 5-10 dagar. En servering av en tablett, ta 3-4 gånger om dagen. Förbättring noteras 15 minuter efter att läkemedlet tagits och varar upp till 6 timmarVerktyget rekommenderas inte för användning under graviditet, speciellt upp till 12 veckor. Under behandlingen är huvudvärk, halsbränna och en minskning av trycket möjliga. Om det finns en sannolikhet för att utveckla trombos eller en allergisk reaktion, används inte medicinen vid behandling.
Ascorutin. Tabletter. Lägsta pris på 50 rubel.Läkemedlets vitaminkomposition låter dig normalisera blodets sammansättning och kärlets tillstånd. Dessutom kan tabletter stärka immunförsvaret och ha antivirala och antiinflammatoriska effekter. Och minska också smärtsymtomet.Läkemedlet tilldelas en lång behandlingskurs på 14-30 dagar. Ta en tablett 2-3 gånger per dag.Tabletterna har inga begränsningar för intag (tillåtet från födseln och under graviditeten), men deras användning kan åtföljas av illamående och ökat tryck. Med patologier i njurarna föreskrivs inte Ascorutin.
Diferelin. Lyofilisat till injektionsvätska, lösning. Pris från 2000 gnugga.Verktyget har en hormonell sammansättning och föreskrivs för att eliminera blödningar som orsakas av patologier (cancer, myom, endometrios).Verktyget installeras i 28 dagar från början av menstruationscykeln. Dosering bestäms individuellt.Under graviditet och amning är läkemedlet strikt kontraindicerat. Behandlingen kan åtföljas av allergiska symtom (klåda, svullnad och rodnad i huden), huvudvärk och humörsvängningar. Om du är allergisk mot komponenterna förskrivs inte läkemedlet.

Eftersom läkemedel påverkar blodkompositionen och ofta kan orsaka blodproppar, skickas de endast ut på recept (förutom Ascorutin, detta är ett vitaminläkemedel). Det är förbjudet att göra ersättning av mediciner på egen hand eller att ändra kurs och dosering.

Snabba injektioner

Vid tung menstruation med ett stort antal utsöndringar eller kraftiga blödningar används inte tabletter, eftersom deras effekt börjar först efter absorption i matsmältningskanalen. För att snabbt eliminera dessa patologier används hemostatiska medel i form av injektioner..

Med införandet av läkemedel intramuskulärt eller intravenöst noteras effekten av läkemedlet efter 5-20 minuter. Förfaranden får endast utföras av anställda vid medicinska institutioner. Eftersom det finns en risk för skada på kärlet eller nerven av nålen under injektionen.

Lista över använda mediciner:

 • ovanstående fonder, förutom Ascorutin, Diferelin och Vikasol. Ascorutin är endast tillgängligt i tablettform. Diferelin är ett hormonellt läkemedel som är effektivt under behandlingen. Och Vikasol börjar agera (även med injektioner) först efter 12 timmar;
 • Oxytocin. Ett hormonellt medel som förbättrar sammandragningen av väggarna i livmodern (därför används den endast för patologisk blödning). Främjar snabbt tillbakadragande av resten av blodet från livmoderhålet och stoppande av blödning;
 • Aminokapronsyra. Normaliserar sammansättningen av blod och blodkärlets tillstånd med efterföljande stopp av blödning;
 • Trinixan. Det är ett effektivt hemostatiskt medel (används när andra läkemedel är ineffektiva). Avser en ny generation läkemedel. Dessutom har den antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper;
 • Amben. Läkemedlet börjar inom 5 minuter efter administrering. Med patologier i njurarna används inte;
 • Contrikal. Normaliserar blodkompositionen, påskyndar stopp av blödning;
 • Kalciumklorid Det har hemostatiska, antiinflammatoriska och avgiftande egenskaper.

Fördelen med injektioner är inte bara handlingshastigheten utan också frånvaron av biverkningar på matsmältningskanalen.

Recept av folkrättsmedel för att stoppa tunga perioder

Överflödiga perioder (om det bevisas att detta inte blödar) kan normaliseras med folkrecept:

 • ångas i 200 ml kokande vatten 10 g herdsväska. Ta 20 ml 3 gånger om dagen;
 • koka i 200 ml vatten 5 g torkad nässlor i 10 minuter. Att använda 3 gånger om dagen istället för te;
 • hacka 100 g viburnumbark. Häll den med 200 ml vatten och låt sjuda i 30 minuter. Ta 50 ml 4 gånger om dagen;
 • häll 5 g syrenfrön 200 ml kokande vatten. Koka i 5 minuter. Drick 50 ml på tom mage på morgonen;
 • te med oregano. Du kan köpa det klart eller lägga till 5 g torkat gräs i en tekanna;
 • ånga 5 g timjan i 200 ml kokande vatten. Använd under dagen i en varm form;
 • färsk juice från blad på planeten ta 15 släde före måltid.

Folkläkemedel kan kombineras med läkemedel, men endast med tillstånd från den behandlande läkaren. Eftersom du kan öka sannolikheten för blodproppar.

Behandling mot myom

Ett hemostatiskt medel under överflödiga perioder orsakat av fibroider kan förskrivas endast av en gynekolog efter undersökning. Myoma är en godartad massa som utvecklas i myometrium (livmoders muskelskikt).

Patologi åtföljs av en kränkning av menstruationen, med en ökning av urladdningen (inklusive mellan cykler) och smärta i nedre del av buken. Sjukdomen kan uppstå utan symtom..

Beroende på svårighetsgraden av patologin kan en gynekolog förskrivas:

 • hemostatiska läkemedel (Diferelin, Vikasol och Etamsylate);
 • med måttliga intermenstruella utsöndringar föreskrivs nässlingstinktur och Ascorutin;
 • hormonella piller (Janine, Yarina, Logest). De normaliserar produktionen av hormoner, förhindrar tumörtillväxt och minskar volymen av utsöndringar;
 • agonister som undertrycker produktion av hypofyshormoner (Sinarel, Gonapeptil);
 • järninnehållande läkemedel för att förhindra utveckling av anemi (Maltofer, Ferlatum, Ferrum-lek).

Med utvecklingen av patologi och en negativ reaktion på behandling utförs kirurgisk curettage av livmoderhålan eller avlägsnande av organ.

Hur man stoppar blödningen med endometrios

Endometrios är spridningen av det inre skiktet i livmodern (endometrium) utanför kroppen. Det är farligt att skada organ i närheten och störa deras aktiviteter. Tillsammans med en kränkning av cykeln, riklig och smärtsam urladdning.

För att eliminera patologin och normalisera menstruationen används följande behandling:

 • hemostatiska medel (Ascorutin, Diferelin, Dicinon);
 • avkok från hemostatiska örter föreskrivs dessutom (de påskyndar processen att stoppa blödning och minska smärtsymtomet);
 • orala hormonella läkemedel (Regulon, Three regol, Femoston);
 • smärtstillande medel (Ketanov, Pentalgin, Analgin);
 • curettage av endometrium eller cauterization av de drabbade områdena med flytande kväve;
 • medel för att ersätta järnbrist (Durules, Venofer, Totem);
 • vitaminkomplex för att stärka immuniteten (Complivit, Alfabet, Vitrum).

Om behandlingen inte ger en positiv effekt eller endometriumet slog angränsande organ utförs operation med avlägsnande av livmodern och återställande av aktiviteten hos de skadade organen.

Hemostatiska läkemedel för klimakteriet

Climax är en period av utrotning av reproduktionsorganen. Tillståndet åtföljs av en kränkning av menstruationscykeln med en förändring av urladdningskvaliteten. Kan åtföljas av smärta och humörsvängningar..

För att underlätta flödet av klimakteriet och i närvaro av svår blödning föreskrivs följande läkemedel av gynekologer:

 • hemostatiska läkemedel (Aminocaproic acid, Oxytocin, Amben);
 • vitamin- och järnkomplex (Tardiferon, Pikovit, Undevit);
 • lugnande medel (Motherwort, Afobazole, Glycine);
 • hormonella läkemedel (Logest, Diane-35, Jes).

Vid klimakteriet bör blödningen gradvis försvinna. Om de intensifieras eller blir smärtsamma krävs en brådskande undersökning med en diagnos. Kanske utvecklingen av tumörer på grund av hormonsvikt, vilket är karakteristiskt för denna period.

Överflöd menstruation är lika farlig som blödning. På grund av blodförlust i stora mängder störs aktiviteten hos alla organ (anemi utvecklas, och det är en syrebrist). För att eliminera patologin krävs en undersökning av en gynekolog och en fullständig undersökning. Enligt de mottagna uppgifterna förskrivs medicinering med användning av hemostatiska medel.

Författare: Kotlyachkova Svetlana

Artikel design: Mila Fridan

Video om hemostatiska läkemedel

Hur man stoppar blödningen under menstruationen:

Hemostatiska medel

Samara State Medical University (Samara State Medical University, KMI)

Utbildningsnivå - Specialist
1993-1999

Ryska medicinska akademin för forskarutbildning

Vad är blödande, om än liten, vet alla. Men kvinnan måste oroa sig för dem varje månad. Tyvärr leder livsstil, ekologi och sjukdom ofta till kvinnor som lider av tung menstruation, vilket inte alls bidrar till deras hälsa. Månadsperioder med en blodförlust på upp till 80 g i genomsnitt på 5 till 7 dagar anses vara normala. Om denna siffra är högre, måste du snarast konsultera en läkare.

Hur man fly från blödning?

För att välja rätt läkemedel för att stoppa blödning, måste du veta dess natur och orsak. Oftast i vårt liv möter vi blödningar i näsan och livmodern, hemorrojder, inre blödningar vid olika sjukdomar. Det finns typer av det som kan hanteras på egen hand utan att ta till hjälp av en läkare varje gång. Men i alla fall krävs en specialistkonsultation innan den första dosen av läkemedlet.

Alla blodstoppande läkemedel har allvarliga kontraindikationer. Dessa är några ondartade blodsjukdomar, tromboflebit, ökad blodkoagulerbarhet, akut hjärtinfarkt. Ascorutin och Tranescam är kontraindicerade vid pyelonefrit och njursvikt. Dicinon och etamsylat kan orsaka biverkningar:

Diferelin har en biverkning av depression eller ett brott mot emotionell labilitet.

Förberedelser för att stoppa blödning av livmodern

Livmoderblödning är inte alls oskadlig. Därför bör en kvinna konsultera en läkare i båda fallen. De kan uppstå av olika skäl och vara olika i styrka. Om detta bara är en rik period kommer gynekologen att ge råd om nödvändigt läkemedel och föreskriva systemet för dess administrering. Överflödiga blödningar måste kontrolleras av deras orsak och behandling hos patienterna. Uterinblödning kan uppstå på grund av:

 • hormonell obalans;
 • myom;
 • endometrios;
 • spiral;
 • onkologi;
 • minskad blodkoagulerbarhet;
 • påfrestning.

Tabell: De mest effektiva hemostatiska läkemedlen:

En drogFarmakologisk verkanindikationerSläpp formulär
Ditsinon, analog EtamsilatAktiverar bildningen av tromboplastinBehandling och förebyggande av kapillärblödning av olika ursprungTabletter, lösningar för intravenös och intramuskulär administration
ContrikalFibrinolyshämmareSvår postoperativ blödning, blödning under och efter förlossningenLyofilisat komplett med lösningsmedel. Administreras intravenöst
VikasolSyntetisk vitamin K-analogSkador, skador och operationer, tunga perioderTabletter, ampuller med lösning för intramuskulär administration
TranexamFibrinolyshämmareLivmoder, postoperativ blödning, blödning med maligna neoplasmer i bukspottkörteln och prostatakörteln, postpartumblödning, under graviditetTabletter och lösning för intravenös administration
DiferelinLäkemedel mot cancerBlödning med endometrios och livmodermyomtabletter
Oxytocin och metylergometrinLivmodersminskande läkemedelFörebyggande och behandling av hypotonisk blödning efter abortLösning för intravenös och intramuskulär administrering.
AminokapronsyraFibrinolyshämmareKomplicerad abort, för tidig frigöring av moderkakanLösning för intravenöst dropp
fibrinogenProdukt från mänskligt blodMassiv blodförlust, obstetrisk och gynekologisk praxisPulver för injektion
AscorutinRutin och askorbinsyraVaskulära permeabilitetsproblemtabletter
Vattenpeppar extraktHemostatisk och uretrotoniserande effektTunga perioder som en del av komplex behandling, tung blödning efter koagulationsbehandling av livmoderhalserosionAlkohol extrakt

Dietion och dess analoga Etamzilat leder inte till bildandet av blodproppar. Dicinon verkar snabbt och effektivt. Det används i olika operationer - gynekologisk, oftalmisk, plast. Med konstant tung menstruation förskrivs läkemedlet i tabletter. Tranexam rekommenderas att användas av en kvinna som första hjälpen för kraftiga blödningar innan läkaren anländer.

Den kända produkten för kvinnor är kanske Vikasol. Läkare varnar dock att du inte kan ta det utan att konsultera en specialist. Läkemedlet kan påverka kvinnor på olika sätt. Den passar inte som en ambulans, eftersom den börjar agera 16 till 18 timmar efter administrering. Oftast används det som profylaktiskt med en brist på vitamin K i kroppen..

Traditionella medicin recept

Inom folkmedicinen finns det förmodligen inte hundra örter som slutar blöda. Och några av dem finns i varje hus.

Nässla

Detta är den mest kända och lättillgängliga örten. Det innehåller de nödvändiga komponenterna för normal blodbildning - vitamin K och C. K-vitamin kallas anti-hemorragisk på grund av dess förmåga att stoppa blod. Med en tendens till riklig menstruation drickas nässlingsbuljong 5 gånger om dagen, 50 ml vardera.

Nässlor fungerar bra med andra blodstoppande örter. Highlander, röd yarrow, herde påse och nässlor i lika delar blandas och bryggs 2 matskedar 250 ml kokande vatten. Insistera på en sprängning i en halvtimme. Ta 3 till 4 gånger om dagen, 75 ml.

Tall livmodern

En annan universell ört som är indicerad för blödning av livmodern i alla etiologier är tallskogens livmoder. Dessutom stoppar det inte bara blödningen utan kan rensa upp den hormonella bakgrunden och hjälper till med endometrios, livmoderfibroider och infertilitet. Bor livmodern har en allvarlig effekt på kroppen, så dess användning, som tabletter, måste överenskommas med den behandlande läkaren. Det tas i form av alkoholtinkturer, avkok och infusioner.

Tinktur kan förberedas hemma från 2 glas vodka och 5 matskedar torra råmaterial. Insistera henne 20 dagar i mörkret. Ta kurser med 25 droppar per dag under 21 dagar. Sedan måste du ta en paus på 10 dagar och vid behov upprepa kursen.

2 matskedar örter hälls med 2 koppar kokande vatten och koka över låg värme i 15 minuter. Ta 25 ml tre gånger om dagen före måltiderna.

Röd borste

En annan ört som klarar bra med blödning är den röda borsten. Det fungerar bra för blödning under premenopaus och postmenopaus. Genom att stoppa blödning hjälper det att normalisera hormoner, lindra inflammation och lindra tillståndet i sin helhet..

2 matskedar torkad och mald gräsrot hälls med 2 koppar kallt vatten. Koka upp och koka på låg värme i 20 minuter. Ta 100 ml tre gånger om dagen före måltiderna.

Inte mindre effektiv är tinkturen hos den röda borsten. Det används för douching, avel i 2 koppar vatten 2 teskedar av tinktur. Du kan laga den hemma från 50 g krossad rot och 0,5 liter vodka eller alkohol. Det är nödvändigt att insistera på medicin i en månad.

Om du inte har tid att själv förbereda avkok kan du köpa speciella gynekologiska avgifter på apotek som innehåller hemostatiska örter. Med hypermenstruellt syndrom hjälper de:

 • kvitten avlång;
 • fräken;
 • nypon;
 • burnet;
 • viburnum;
 • cinquefoil, berberis.

Symtom som under tunga perioder bör vara alarmerande:

 • svaghet;
 • yrsel;
 • blekhet i huden;
 • snabb utmattbarhet.

De kan vara en signal om att anemi utvecklas mot bakgrund av konstant blodförlust. Tillståndet kräver omedelbar behandling. Var försiktig och var frisk!

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Vad är brun urladdning vid signalering av kvinnor?

Den bruna färgen på kvinnliga sekret uppnås på grund av blodföroreningar i fysiologiska vätskor. Sådant slem uppträder vid olika tidpunkter i menstruationscykeln....

Påverkan av Utrozhestan på cykeln: på vilken dag kommer menstruationen

Menstruationscykeln är den naturens gåva, tack vare vilken en kvinna har möjlighet att föda barn. Men det är benägit att misslyckas....

Vilka är utslag på labia hos kvinnor?

Utseendet på hudutslag på labia ger mycket missnöje och fysiskt obehag, vilket kan förvärras av de tillhörande symtomen i form av skalning, svår klåda och utsläpp med en lukt....