Vilka är fördelarna med tamponger med en applikator och hur man använder dem

Klimax

Under menstruationen, när välbefinnande lämnar mycket att önska, försöker kvinnor välja de hygienprodukter som gör att de inte kan tänka på eventuella läckor och andra besvär. Denna egenskap är mest tillämplig på tamponger med en applikator. De installeras snabbt och deras användning orsakar inte obehag.

Hur ser en sanitär tampong med en applikator ut?

Produktens huvudkomponent är en liten slät cylinder, rundad på ena sidan och bildad av pressad bomull eller viskos. På motsatt sida kompletteras designen med en speciell gänga med hjälp av vilken den redan använda vattpinnen tas bort.

Det speciella med denna produkt är närvaron av en applikator, som är några kartong- eller plasthygienrör som kommer in i varandra. Med den första öppnas åtkomst till slidan och den andra hjälper till att trycka bomullscylindern djupt in.

Applikatorn används för att införa endast en vattpinne, varefter den tas bort och kasseras..

Deras fördelar

Användningen av applikatorer för införande av medel som absorberar menstruationsflödet anses vara bekvämare av flera skäl:

 • enheten är alltid på rätt djup;
 • sannolikheten för infektion minimeras.

Många tror dock att om du följer hygienreglerna är det omöjligt att bli smittad med något, men hur mycket du ska fördjupa tampongen bestäms av dina känslor. Således gör varje kvinna ett beslut om behovet av en ansökare utifrån hennes personliga preferenser.

Så här sätter du in en vattpinne med en applikator

Metoden för att använda sådana hygienprodukter skiljer sig nästan inte från åtgärdsföljden vid installation av konventionella tamponger och inkluderar implementeringen av flera steg:

 1. Genomföra nödvändiga hygienåtgärder.

I det första steget måste du tvätta de yttre könsorganen och händerna. I detta fall utförs tvätt företrädesvis utan tvål. Annars börjar slemhinnan att torka ut, vilket kommer att komplicera införandet av hygienprodukter i vaginalhålan.

Den bästa utgångspositionen är följande: stå, sätta en fot på en upphöjd plattform. Men positioner över toaletten och huk kan också komma upp. I båda fallen väljs posterna individuellt utifrån vad som är mest bekvämt för kvinnan själv.

 1. Öppna tampons förpackning och introduktion.

Först och främst måste du försiktigt skjuta labia från varandra och sedan gå in i det yttre röret i slidan (nästan hela längden). Tryck sedan på undersidan av strukturen genom att flytta det andra röret och införa vattpinnen till önskat djup. Därefter återstår det bara att ta bort applikatorn och räta ut tråden, med vilken produkten senare kommer att tas bort.

När en kvinna byter hållning kommer det att bli tydligt hur framgångsrik introduktionen var. Med korrekt installation är obehag och smärta helt frånvarande.

Tillverkare av sanitära tamponger med applikator

Nästan alla tillverkare som är involverade i produktion av konventionella produkter, skapar också produktion av apparater med applikatorer. Den mest kända av dem:

Den äldsta representanten på marknaden för sådana produkter. I alla avseenden följer klassiska beslut..

En särskiljande egenskap hos produkterna från detta märke är flexibilitet, vilket gör att de kan användas även för de kvinnor vars vaginalstruktur skiljer sig från de vanliga.

Tillverkarna av dessa produkter fokuserar ständigt på innovationer och mer avancerade metoder för att skapa hygienprodukter som kan upprätthålla normal vaginal mikroflora..

Detta märke på bakgrund av ovanstående är ett mer budgetalternativ. Det finns inga klagomål om kvaliteten på produkterna, men funktionerna i dess design är sådana att det inte är lämpligt för alla kvinnor.

På många sätt liknar detta märke Ola, eftersom det också har ett överkomligt pris och god kvalitet. Det finns inga andra särdrag hos denna produkt..

Tänk på att en mer komplex design leder till en ökad kostnad, och därför kommer produkter med applikatorer att kosta mer än vanligt.

Slutsats

Användningen av tamponger med en applikator låter dig säkerställa maximal säkerhet i processen för deras applikation och det optimala introduktionsdjupet. Men även dessa fördelar gör inte denna hygienprodukt till ett universellt alternativ för alla kvinnor. Därför bör möjligheten att tillämpas i varje enskilt fall övervägas individuellt..

Tamponger med applikator: regler för säker användning

Under kritiska dagar vill kvinnor minst av allt tänka på besvär, känna obehag och oroa sig för möjliga kurser. För att inte begränsa dig och leva i den vanliga rytmen är det värt att prova tamponger med en applikator. De är bekväma, säkra och hjälper till i olika situationer..

Tampongmärken med applikator

Det finns många företag som tillverkar hygienprodukter för kvinnor. Utländska varumärken leder marknaden, men nyligen har det varit intresse för inhemska produkter.

Oavsett tillverkare tillverkas tamponger med applikatorer av olika märken i klassiska traditioner. Det finns få externa skillnader från vanliga produkter. Samma cylindriska form, slät yta, spetsig spets och tråd på baksidan, utformad för att ta bort enheten. Skillnaden är att det vanliga läkemedlet introduceras med fingrarna. Applikatorn skapades för att kontrollera denna process och skydda mot infektion. Sådana enheter förenklar förfarandet och gör det mer hygieniskt..

Ett bekvämt tillägg till en konventionell bomullstopp uppfanns och utvecklades av Tampax. Det är det mest kända varumärket på hygienprodukter, lätt att känna igen med originalförpackningen.

Hygienprodukter är tillverkade av blekt och bearbetad bomull och viskosfiber, applikatorerna är gjorda av plast eller kartong.

Det berömda varumärket O.b är en annan äldsta tillverkare med en gedigen historia. För bekvämt inträde är hygienprodukter av detta märke försedda med en silkeslen beläggning och görs flexibla, vilket gör att de kan ta nödvändig form inuti vagina.

Det speciella hos tamponger med Cotex-applikatorer ligger inte bara i deras unika absorberande egenskaper. Tillverkarna syftar till att förbättra metoderna för att skapa hygienprodukter som kan stödja den vaginala mikrofloran.

Libresse-produkter (Sverige), Bella (Polen), produkter från ryska varumärken Ola, Milan, Natalie är i god efterfrågan och popularitet. Vilka vattpinnar är bäst, bestämmer användare. Kvinnor har ett val, och var och en, beroende på möjlighet och preferenser, kan välja det bästa alternativet för sig själv.

I en separat artikel på vår webbplats kan du studera de olika typerna av kvinnliga tamponger och bestämma vilka som är bäst..

Hur man sätter i en bomullspinne

Verktyg med applikatorer består av två rörliga rör. I det ena är fyllningen placerad, den andra är ett skjutande element, när det trycks på den visas enheten enkelt och smärtfritt inuti vagina.

Innan du inför en tampong med en applikator rekommenderas att du studerar instruktionerna, som anger alla viktiga punkter för att använda produkten.

Förresten, applikatoralternativet är perfekt för dem som bestämmer sig för att använda vattpinnen för första gången. Verktyget är enkelt att sätta i, bekvämt placerat i slidan på önskat djup och orsakar inte mikrotrauma.

Erfarenhet av denna fråga spelar ingen roll. Det kommer att visas över tid, och misslyckade försök kan alltid upprepas.

Även om du vet väl hur man använder tamponger med applikatorer är det viktigt att följa reglerna för säker användning..

Var uppmärksam på absorptionsgraden och välj den storlek som matchar typen av menstruationsblödning, använd inte produkter på natten, byt ut medel efter 4-5 timmar.

När du vet hur du går in korrekt och hur ofta du byter vattpinnen skyddar du dig mot toxisk chock-syndrom. Denna obehagliga komplikation uppstår på grund av obalans i vaginal mikroflora. Följ dessa riktlinjer för att minska risken för att utveckla sjukdomen:

 1. Tvätta händerna och könsdelarna innan du sätter i enheten. Använd vanligt vatten vid en behaglig temperatur. Det är bättre att vägra intima hygienprodukter för tvätt. Tvålformuleringar torkar huden, vilket kan komplicera processen att införa och främja vattpinnen.
 2. Bestäm dig om en pose. För maximal bekvämlighet, experimentera. Du kan ange verktyget över toaletten i ett stående läge med placeringen av ett ben på en höjd eller på huk.
 3. För in den övre delen av röret med en vass spets i slidan. Tryck sedan nedre delen inåt genom att trycka pekfingret. Tampongen placeras på önskat djup.
 4. Ta ut applikatorn och justera tråden. Hon måste stanna utanför.

Gör några steg för att kontrollera enhetens korrekta placering. Det bör inte vara smärta under rörelse. Närvaron av en hygienapparat kännas inte. Om internt obehag finns är det troligt att produkten installerades felaktigt eller till otillräckligt djup.

En sydd tråd används för att extrahera produkten. Om du drar i den går den fyllda pinnen lätt och snabbt ut.

Fördelar med vattpinnar med applikator

Kvinnor väljer hygienprodukter med extrem försiktighet. Alternativ med applikatorer har länge varit tillförlitliga eftersom de har flera fördelar. Naturliga sterila material i denna hygienprodukt garanterar säkerhet och absolut hygien. De skyddar pålitligt mot läckor, ger renhet, förenklar livet och begränsar inte aktiva flickor och kvinnor. Användare av tamponger med applikatorer behöver inte byta garderob under menstruation, vägra favoritkondition, simning, dans och morgondagning.

Konventionella vattpinnar sätts med fingrarna. Detta är inte säkert, eftersom förmågan att tvätta händerna inte alltid är fallet. Användningen av tamponger med en applikator eliminerar möjligheten att mikrober kommer in i slidan.

Dessutom bestämmer applikatorn noggrant det erforderliga djupet. Införandet av konventionella produkter sker endast på personliga känslor, oftare styrs kvinnor av längd på långfingret.

Risken för komplikationer vid användning av avancerade tamponger utesluts inte, men obehagliga konsekvenser är möjliga endast i fall där hygienprodukten inte valdes efter storlek, användes i strid med regler och villkor för att bära.

Tamponger med applikator - alla fördelar och nackdelar

Tamponger med applikator gör det möjligt för en kvinna att enkelt sätta in en hygienprodukt till önskat djup. Använd dem bekvämt, snabbt, bekvämt. Applikatorn är tillverkad av plast eller tjock kartong. Designad för engångsbruk. Efter applicering kastas den bort. Vad är skillnaden mellan sanitära tamponger med en applikator från vanliga? Hur man använder?

Hur ser en sanitär tampong med en applikator ut?

Huvuddelen, nämligen själva vattpinnen, skiljer sig inte från konventionella medel utan applikatorer. Ett hygieniskt verktyg med cylindrisk form med en spetsig spets, på baksidan finns det en tråd för fritt borttagning av tampongen efter användning. Det är tillverkat av naturligt pressat material och har en slät yta. En vanlig vattpinne placeras i slidan med dina egna fingrar tills den rör vid livmoderhalsen. Labia delas med ena handen, vattpinnen placeras i med den andra. Varför i det här fallet behöver en applikator?

Armaturen är oftast gjord av transparent plast med en slät yta. Den består av 2 hygienrör, som, när de används, matas in i ett. Ett rör tjänar till att tränga in i vagina, det andra trycker vattpinnen inåt. En separat applikator är utformad för varje vattpinne i paketet. Verktyget placeras inuti röret, medan det andra rör sig i vagina på önskat djup. Idén om tamponger med en applikator förföljer idén att säkerställa absolut hygien. Eftersom kvinnans kropp är mest sårbar under menstruationsdagar är den mottaglig för inträngning av patogener.

Hur man använder tamponger med applikatorn

De grundläggande reglerna skiljer sig inte mycket. Skillnaden i metoden för att främja en hygienprodukt i slidan. Bruksanvisningen är som följer:

 • Bestäm dig om en pose. Kretsar över toaletten med ett ben på en upphöjd plattform. Om en kvinna precis börjar använda den här hygienprodukten måste du först experimentera med hållningar för att bestämma det mest praktiska.
 • Utför proceduren för att tvätta könsdelarna. Det är bättre om det är vanligt vatten vid en behaglig temperatur utan att använda intima hygienprodukter. Varför? Eftersom huden på de yttre könsorganen under påverkan av tvålkompositionen blir torr, vilket kommer att komplicera processen att främja tamponger.
 • Tvätta händerna med tvål. Även om fingrarna inte kommer in i slidan.
 • Fortsätt till proceduren. Sprid labia med en hand. Högerhänta personer har den här vänstra handen. Ta vattpinnen med applikatorn med din andra hand. För in applikatorns spetsiga ände i slidan hela rörets längd. Använd långfingret för att trycka det andra röret inåt. Pinnen kommer att vara inuti vagina på önskat djup. Dra försiktigt ut applikatorn. Fäst tråd.

Du kan kontrollera rätt plats efter rörelse. Byt ställning, ta några steg. Om allt görs korrekt kommer verktyget inte att orsaka obehag, särskilt smärtsamma upplevelser. Det extraheras mycket enkelt. Dra bara i tråden.

Önskeligheten med hygieniska tamponger med en applikator

Vissa kvinnor är allvarligt bekymrade över frågorna: "Hur sätter man in produkten på önskat djup?", "Hur man inte får infektionen?" Det var för dem som dessa hygieniska enheter skapades. Det är omöjligt att göra ett misstag med djupet. Tillverkarna har beaktat allt. Användning av sanitära tamponger med en applikator förhindrar infektionens inträngning helt.

Samtidigt anser andra hälften av kvinnor det inte vara nödvändigt att betala för mycket för värdelösa, förment hygieniska apparater. När allt kommer omkring, skjuts verktyget mycket enkelt in med fingrarna. Och du kan bestämma med önskat djup genom personliga känslor, längden på långfingret. Hygienprodukten pressas med ett finger tills basen rör vid huden på penis. Det är absolut inget komplicerat med detta. Om samtliga hygienkrav iakttas kan det inte vara tale om någon infektion. Dessutom förefaller det i processen med felaktig användning av vattpinnen och inte vid införandet. Är det bättre att använda tamponger med eller utan applikator? Beslutet är individuellt. Beror mer på dina egna preferenser. Men med ökad känslighet i vagina är det bättre att använda den utan en modern enhet.

Tillverkare av sanitära tamponger med applikator

För närvarande är många företag involverade i tillverkningen av tamponger med en applikator, inklusive de som producerar konventionella. Mest populär:

Kostnaden för hygieniska tamponger med en applikator skiljer sig något från vanliga. Till exempel Koteks förpackning utan applikator, 16 st. - 162 rubel, med honom - 253 rubel. för samma belopp.

Vilka tamponger är bättre och hur man väljer dem korrekt

En utmärkt lösning för att upprätthålla ett aktivt liv är hygieniska tamponger. En lämplig produkt irriterar inte huden, blir ett tillförlitligt skydd mot läckor och gör kritiska dagar så behagliga som möjligt..

Valet av tamponger: vad man ska leta efter

När du väljer lämpliga tamponger måste du först vara uppmärksam på absorptionsgraden. Det bör väljas individuellt, beroende på mängden menstruationsflöde hos en kvinna. Om absorptionsgraden är för låg kan åtgärden uppstå under tunga perioder. I ett annat fall, när absorptionsgraden är större än nödvändigt, kommer tampongen att överdriva vaginalslemhinnan, som ett resultat av vilket mikroflora och inflammation kan uppstå.

När du köper dessa hygienprodukter, var uppmärksam på flera saker:

 • Strumpstorlek;
 • Ytbeläggning;
 • Närvaron av en applikator;
 • Absorptionsgrad.

Strumpstorlek

Här kan du dela upp hygienprodukten i flera kategorier, nämligen:

 • Mini - utformad för magra urladdning, kan användas i slutet av menstruationen;
 • Normal - denna storlek är lämplig för kvinnor med en liten mängd urladdning, även sådana tamponger är perfekta i slutet av klimakteriet.
 • Super - lämplig för långvarig, tung urladdning, går bra under de första dagarna av menstruationscykeln;
 • Super plus - lämplig i fall där urladdningen är riklig, idealisk för sömn, eftersom det bäst skyddar mot läckage.

Många kvinnor har den starkaste urladdningen i början av cykeln och de minskar med varje dag som går. I detta fall rekommenderas att du köper paket med tamponger av olika slag för att växla från "super" till "normal" eller "mini" vid rätt tidpunkt.

Med eller utan applikator

Bland moderna hygienprodukter hittas alltmer tamponger med applikatorer. De ger den största komforten med införandet av medel. Applikatorn är tillverkad av kartong eller plast, vilket gör det smidigt, och därför administreras verktyget enkelt, vilket minimerar obehag i processen. Dessutom skyddar närvaron av en applikator mot inträde av olika bakterier i kroppen, och därför är det inte bara bekvämt, utan också det säkraste.

Varje kvinna står inför kritiska dagar. Ibland tar de bara några dagar, i andra fall varar de en vecka eller mer. För att leva ett normalt liv under menstruationen är det nödvändigt att välja rätt hygienprodukt. Packningar passar inte alla - med dem måste du ge upp att gå till poolen, ha på sig kläda kläder och mycket mer.

Möjliga problem med tamponger

Trots bekvämligheten och praktiken finns det fall då du bör avstå från en sådan hygienprodukt. Med en felaktigt vald vattpinne eller närvaro av kontraindikationer (allergi mot materialet, individuell intolerans, närvaron av sjukdomar) kan sådana problem uppstå:

 • Toxiskt chocksyndrom. Det inträffar med individuell intolerans eller för länge i produkten (tillverkarna anger på varje förpackning att vattpinnen inte kan förvaras i kroppen på mer än 8 timmar). Om du känner för att få influensa eller feber efter användning, ta bort den omedelbart..
 • Utvecklingen av patogen mikroflora. Händer om ett fel gjordes under administreringen av medlet och kroppen skadades. Skadliga bakterier kommer in i blodomloppet, vilket kan leda till olika sjukdomar i framtiden..
 • Irritation av slemhinnan kan uppstå om tampongens storlek väljs felaktigt eller om det finns allergiska reaktioner på dess komponenter. Ett sådant verktyg kan också orsaka början av den inflammatoriska processen..

För att undvika obehagliga konsekvenser är det viktigt att noggrant studera instruktionerna skrivna om skyddsmedel mot läckor. Efter att ha försäkrat dig om att komponenterna i vattpinnen inte orsakar en allergisk reaktion, samt förstå hur du kommer in i dem och hur mycket tid du ska hålla inne, kommer du att skydda dig själv.

Populära tillverkare

Det finns flera välkända tillverkningsföretag. För att förstå vilka tamponger som bäst används måste du bekanta dig med funktionerna hos var och en av dem:

 • Tampax var den första som etablerade sig som en tillverkare av pålitliga produkter. Tamponger är tillverkade av specialbehandlad bomullsfibrer i kombination med viskos. På försäljning finns det modeller med och utan applikatorer;
 • Kotex tillverkar tamponger av viskosfibrer, vilket gör produkten mer flexibel och kan ta en optimal position inuti vagina. Kotex kan också vara med en applikator.
 • O.B. producera tamponger som upprätthåller den nödvändiga nivån av vaginal flora. Verktygen är utrustade med spiralspår, som dessutom skyddar mot läckage, och beläggningen på tampongerna är silkeslen vid beröring, vilket underlättar processen att införa och ta bort medel.

Video: Personlig hygien. Hur man väljer en bomullspinne

Uppmärksamhet! Den här artikeln är endast för informationssyften och är under inga omständigheter vetenskapligt material eller medicinsk rådgivning och kan inte fungera som ett substitut för konsultation med en professionell läkare. För diagnos, diagnos och behandling, kontakta en kvalificerad läkare!

Betyg av de bästa tapparna

Tamponger föredras av ett ökande antal kvinnor eftersom de är många gånger mer praktiska, hygieniska och mer pålitliga än kuddar. Under flera timmar kan du glömma urladdning, obehaglig lukt och obehag.

Som absorberande material i dessa hygienprodukter används tätpressade fibrer av bomull och cellulosa - denna kombination gör det möjligt att ibland öka absorptionsförmågan. När de används korrekt är tamponger helt säkra och kan även användas av flickor som inte lever sexuellt. Alternativ med applikatorer för snabb och smärtfri administration underlättar användningen kraftigt och rekommenderas för dem som försöker ett sådant verktyg för första gången.

Vi har sammanställt en lista över de bästa tapparna baserade på expertrecensioner och recensioner från riktiga kunder. Våra rekommendationer hjälper dig att göra det bästa valet för dina krav och önskemål. Det finns många konkurrenter i skönhetsindustrin, men vi har valt ut de bästa tillverkarna och rekommenderar att du är särskilt uppmärksam på dem:

TAMPAX SUPER PLUS TAMPONER MED N16 APPLICATOR

Typ av varor:Hygienprodukter
Tillverkare:Higginet CFT
Ursprungsland:Ungern
Släpp formulär och förpackning:Hygieniska tamponger för kvinnor med applikator - 16 st per förpackning.
Förvara på en torr plats:Ja
Förvaras oåtkomligt för barn:Ja
Alla liknande produkter

Kort om produkten

Kategori
Underkategori
Varumärket
Utnämning
Belopp i ett paket
uppsugningsförmåga
Alla specifikationer

Läs om produkten

Tampax super plus vattpinnar med applikator n16 bruksanvisning

Strukturera

100% viskos; korrugerad del av applikatorn; skyddande kjol

En kjol är en utskjutad förlängning av det översta lagret på en tampong. Den är utformad för bättre skydd och placeras i slidan, leder urladdning i huvuddelen av tampongen och förhindrar flödet av vätska längs spetsen.

Beskrivning

Tampax Tampons Super plus med applikator 16st.

Absorptionsförmåga: 4 droppar (av 4)

Tampax-vattpinnar har en slät applikator som hjälper dig att sätta in vattpinnen hygieniskt utan att röra den med dina händer. Samtidigt låter applikatorn dig placera vattpinnen korrekt där du knappast kommer att känna den. Tampax-pinnar har absorberande kanaler och en speciell kjol för extra skydd mot läckor..

Studien tillät följande slutsatser:

- Tampax-tappar är enkla att använda, kräver inte specialutbildning

för deras användning och har god hygroskopicitet;

- användningen av tamponger blockerar inte menstruationsflödet i slidan;

- tamponger har inte en irriterande effekt på huden och slemhinnan i slidan;

- användningen av tamponger förhindrar uppkomsten av en obehaglig lukt;

- Tampax-tappar kan användas av nästan alla kvinnor.

- Varje andra kvinna står fortfarande inför en läcka

- Den mest intensiva urladdningen inträffar den 2: a dagen i menstruationen

- Under menstruationen är urladdningen (i genomsnitt): 85 g

- Maximal urladdningsvolym per menstruationsdag: 40 g

1. Utveckla lämpliga hygienfärdigheter

2. Tamponger vidrör inte huden i könsområdet

3. Upprätthålla en känsla av renhet under hela menstruationsperioden

4. Tamponger minskar sannolikheten för en obehaglig lukt

5. En kvinna eller flicka kan leda en bekant livsstil

Fakta om tampong

1. Tamponger kan användas under hela menstruationen.

2. Det är bättre att byta tamponger var 4: e timme

3. Den maximala tillåtna tiden för användning av en vattpinne är 8 timmar

4. Applikatorn gör introduktionen hygienisk och bidrar till korrekt placering av vattpinnen

5. Tamponger av bomull och viskos

6. Virgins kan använda små applikatorstänger

7. Tamponger stör inte mikrofloran, stör inte utflödet av vätska, skadar inte väggarna i slidan

Tampax applikatorpinnar med olika absorptionsgrader:

Regelbunden - för mindre och måttliga utsöndringar (absorptionsgrad 6-9 g). Under dagar då urladdningen inte är särskilt intensiv.

Super - för måttlig och tung urladdning (absorptionsgrad 9-12g). När urladdningen är mest rik, till exempel i mitten av menstruationen, är det bäst att använda dessa tamponger.

Super Plus - för riklig urladdning, som kan tillgodose kvinnors olika behov i denna kategori hygienprodukter.

Tampax-tappar är gjorda av en blandning av specialbehandlad, blekt bomullsfiber och viskos, som pressas in i en cylinder. Varje tampong är förpackad i individuell förpackning..

Försäljningsfunktioner

Speciella villkor

Kvinnors hygien är mångfaldig, men samtidigt enkel.

Bristande efterlevnad av dess regler bidrar till utvecklingen av sjukdomar som kan bli kroniska..

Tamponger är säkra, hygieniska och enkla att använda..

Vid användning är det dock nödvändigt att följa säkerhetsreglerna och noggrant övervaka kroppens reaktion under användning av hygieniska tamponger.

Toxiskt chocksyndrom

Toxic shock syndrom (STS) är en sällsynt men allvarlig sjukdom som kan drabba män, kvinnor och barn.

I vissa fall är STH förknippat med användning av tamponger..

STH kan behandlas framgångsrikt om det upptäcks tidigt och de flesta återhämtar sig helt.

Om dessa syndrom upptäcks under menstruationen: mycket hög temperatur (mer än 39 grader Celsius), illamående, diarré, yrsel, allmän svaghet - måste du omedelbart ta bort tampongen och kontakta en läkare.

Med rätt användning av vattpinnen, genom att följa bruksanvisningen, som alltid finns i paketet med vattpinnen, kommer du att undvika risken för att utveckla STS.

indikationer

Personlig hygien för kvinnor på kritiska dagar - 4 droppar

Kontra

Individuell intolerans mot produktmaterial, allvarliga allergiska reaktioner, sjukdomar i yttre könsorgan

 • Du kan köpa Tampax tamponger super plus med n16 applikatorn i Moskva i ett apotek som är bekvämt för dig genom att beställa på Apteka.RU.
 • Priset på Tampax tamponger super plus med en applikator n16 i Moskva är 195,00 rubel.
 • Bruksanvisning för Tampax super plus vattpinnar med applikator n16.

Du kan se de närmaste leveransställena i Moskva här.

Dosering

Använd alltid vattpinnar med den minsta grad av absorption du behöver..

• tvätta händerna noggrant innan du använder vattpinnen;

• byta tamponger i genomsnitt var 4-8 timme;

• var noga med att välja tamponger med tanke på deras storlek och absorptionsgrad.

Till exempel mini - med svag urladdning, normal - med normal och med tung - super;

• Kontrollera om du tog bort den sista tampongen när din period är slut. Använd inte vattpinnar före och efter menstruationen..

• Använd aldrig mer än en vattpinne. För extra självförtroende, använd en daglig dyna utöver vattpinnen..

Så här sätter du in en vattpinne med en applikator?

Det är enkelt att använda vattpinnar med en applikator! Innan du sätter i en pinne med en applikator för första gången, läs bruksanvisningen.

1, 2. Applikatorpinnen måste tas med två fingrar (tumme och mitten).

3,4. Dess rundade ände ska vara vid ingången till slidan (c). Applikatorns del, som är belägen närmare vagina, sätts in i den.

5. Tryck på den motsatta delen av applikatorn med pekfingret, liknande att trycka på sprutkolven, flyttar du vattpinnen inåt.

6. Därefter måste applikatorn dras ur slidan. I det här fallet kommer tampongen redan att sätts in och tråden kommer att vara utanför, som den borde vara.

Så snart du känner din kropp bättre, kommer du att förstå vad som är rätt för dig. I själva verket, efter att ha lärt dig att sätta in en tampong med en applikator och ha tränat, kan du enkelt klara en produkt utan en applikator. Det kan vara lättare för dig att införa en vattpinne med fingret, eftersom det gör att du helt kan kontrollera dess korrekta position. Bristen på en applikator innebär också en mer kompakt storlek på vattpinnen, så att du enkelt kan lägga den i din handväska eller ficka! Nu vet du hur man använder tamponger med en applikator!

Tamponger med applikator - alla fördelar och nackdelar

Tamponger med applikator gör det möjligt för en kvinna att enkelt sätta in en hygienprodukt till önskat djup. Använd dem bekvämt, snabbt, bekvämt. Applikatorn är tillverkad av plast eller tjock kartong. Designad för engångsbruk. Efter applicering kastas den bort. Vad är skillnaden mellan sanitära tamponger med en applikator från vanliga? Hur man använder?

Produktfördelar och nackdelar

Vissa kvinnor tycker att Tampax Regular är en enhet som inte har några brister. En annan kategori av kvinnor är säker på att användningen av tamponger orsakar betydande skador på kroppen. Vad gömmer sig bakom produktens funktionalitet, och vad anser modern medicin om detta ämne??


Tampax är ett effektivt botemedel mot menstruation

Fördelarna med Tampax inkluderar:

 • enkel användning;
 • snabb fuktabsorption;
 • brist på obehaglig lukt under menstruationen;
 • maximal komfort vid användning;
 • kompakt förpackning;
 • minimal risk för patogener.

Produktens huvudfördel är maximalt skydd mot läckage under menstruationen. Därför är det inte förvånande att varumärket Tampax föredras av aktiva shoppare som gillar att röra sig mycket, spela sport, resa.

I vissa fall kan Tampax, som en tampong av ett annat märke, orsaka toxisk chocksyndrom (STS). Denna sjukdom förekommer ibland hos kvinnor eftersom toxiner och bakterier blir aktiva under menstruationen. I praktiken är STS ganska sällsynt. Icke desto mindre lägger tillverkarna en varning på förpackningen om att denna patologi kan uppstå vid användning av tamponger.

En annan nackdel med Tampax-vattpinnar är det överprissatta priset i jämförelse med liknande produkter från andra märken. Trots detta fortsätter Рrocter & Gamble-produkter att ha höga marknadsbetyg tack vare kvalitet och kompetent marknadsföring..

Vilka är kontraindikationerna?

Tamponger är ett modernt medel för kvinnlig intim hygien, som används under menstruationen. De är tillverkade av absorberande material och har en cylindrisk form. De skiljer sig åt i sammansättning, form. Det finns applikator (introducerad med ett speciellt rör) och applikator (introducerat med ett finger).
De som är vana att ständigt använda kuddar vågar sällan prova tamponger. Även om de har flera fördelar:

 • när de används korrekt skyddar de mer pålitligt än packningar;
 • inte synlig under kläder, vilket gör att du kan bära underkläder och favoritkläder;
 • begränsa inte rörelser, du kan gå in för sport, simma;
 • orsakar inte irritation på huden;
 • ingen obehaglig lukt;
 • hög hygien, yttre könsorgan blir inte smutsiga;
 • ta lite plats i din handväska.

Många kvinnor tvekar att använda tamponger på grund av rädsla för felaktig administration. I själva verket är det mycket enkelt att infoga det:

 • Före varje introduktion måste du tvätta dina könsdelar och händer, om detta inte är möjligt, använd en fuktig trasa.
 • Ta bort enskilda förpackningar från produkten, om det inte finns någon applikator - räta tampongrepet.
 • Ta en bekväm ställning: stående med något böjda knän, du kan höja en fot på toalettstolen eller badet.
 • Slappna av dina könsmuskler, håll i vattpinnen eller applikatorn med mitten och tummen. Vissa produkter har speciella skåror för att förstå hur du håller den ordentligt..
 • För in den rundade yttre delen i slidan i en liten vinkel uppåt mot korsryggen. Sätt försiktigt in applikatorn tills fingrarna rör vid könsorganen. Verktyget utan applikatorn introduceras med pekfingret över hela längden.
 • Tryck på den yttre delen av applikatorn med fingret, båda rören ska vara inriktade, så att produkten kommer att uppta önskat läge.
 • Ta försiktigt bort applikatorn från slidan, tråden bör hängas ner.
 • När den är korrekt installerad kännas inte vattpinnen. Om du känner dig obekväm är den troligen inte insatt tillräckligt djupt. Ta bort produkten och försök igen..

Hygienprodukter måste bytas efter 4-6 timmar. Tamponger kan användas på natten, men de måste bytas ut. Om det är svårt för dig att manipulera mitt på natten är det bättre att använda kuddar.

Tamponger är inte en källa till infektion och kan, när de används korrekt, inte skada hälsan.

Viktig! Lämna aldrig denna intima hygienprodukt i din vagina i mer än 8 timmar. Detta kan orsaka allvarlig inflammation..

Det finns få kontraindikationer för användning av tamponger:

 • postpartum perioden;
 • urinvägsinfektion;
 • anatomiska egenskaper hos könsorganen;
 • erosion i livmoderhalsen;
 • allergiska reaktioner på produktens sammansättning.

När du väljer produkter för personlig vård bör du fokusera på kroppens funktioner. Det är mycket viktigt att välja rätt storlek och optimal absorption, då kommer produkten inte att orsaka obehag och ger tillförlitligt skydd.

Tips för att välja hygienprodukter:

 1. Det är bättre att använda tamponger med en applikator. De ger en enkel och hygienisk introduktion, eftersom det inte finns något behov att beröra könsorganen.
 2. För första användningen ska du köpa en produkt med en minimal skyddsnivå..
 3. Om en vit yta kvarstår på den efter att ha bytt tampong efter 4-6 timmar, är det nödvändigt att använda produkter med mindre hygroskopicitet.
 4. Vattpinnen fylls på 1-2 timmar - få en produkt med större absorptionsgrad.
 5. Under cykeln förändras urladdningen, den första dagen rekommenderas det att använda en hygienisk produkt med 2 droppar, på 2-3 dagar - hårdare med 3-4 droppar.
 6. Välj produkter tillverkade av naturliga material, till exempel bomull. De orsakar inte allergier, men är dyrare..
 7. Köp produkter utan parfym och balsam, de orsakar ofta irritation.

Vi föreslår att du blir bekant Hur man tar bort rynkor över överläppen: recensioner av kosmetologer. Hur man tar bort rynkor ovanför överläppen hemma med folkläkemedel?
I början av den första menstruationen uppstår frågan för flickor: vilka hygienprodukter som ska användas. På grund av bristande kunskap tror ungdomar att användningen av tamponger i deras ålder är kontraindicerad. Vanligtvis är bekymmer relaterade till möjligheten att beröva jungfrulighet med en vattpinne. Men det är inte så, flickor som inte lever sexuellt får använda dessa hygienprodukter.

I jomfruhinnen finns ett hål med en diameter på 20-25 mm, genom vilket menstruationsflödet kommer ut. Under kritiska dagar blir pleura drag- och elastisk, vilket säkerställer en gynnsam introduktion av produkten. De mest lämpliga bomullspinnarna för tonåringar - mini eller normalt.

Det är värt att notera att det finns ett undantag som förbjuder användning av hygienprodukter i jungfruor. 5% av flickorna har funktioner i strukturen på benen i bäckenet. Svårigheten ligger i den speciella formen av skambenet, som nästan hälften stänger vagina i slidan. I detta fall orsakar införandet av en vattpinne smärta.

Det finns ett ganska brett utbud av intima hygienprodukter på marknaden.

Stor konkurrens tvingar tillverkare att komma med nya produktalternativ: med applikatorer, olika former och hygroskopicitet, med tillägg av balsam och örttextrakt.

För att välja de bästa tampongerna måste du jämföra deras egenskaper, funktioner. Som jämförelse har vi valt de mest populära märkena som kan köpas i alla butiker eller apotek..

Genom att analysera resultaten kan ledarskap ges till Tampax-produkter - det är de bästa tampongerna med en applikator. De består av naturliga material, har en hög grad av säkerhet. Deras sortiment representeras av flera olika hygienprodukter för varje smak. Kvinnor har litat på detta märke i många år. Med tanke på produktens kvalitet är priset ganska rimligt.

Kotex amerikansk-tillverkade tamponger har också goda egenskaper. De har en hel serie produkter med varierande absorptionsgrad. Det stora minus är den syntetiska föreningen.

Antal dropparTilldelningsvolymHygroskopicitet / g
2magertills 6
3måttlig6-9
4rikligt10-13

Komposition och utseende

Gynekologisk vattpinne skapad av ett material som kan absorbera vätska och fånga den inuti. Denna enhet har formen av en cylinder, på grund av vilken den är väl insatt och hålls i slidan.

Tampongen består av naturlig bomull med viskostråd. Tampax-applikatorn, tillverkad av det finaste materialet, består av två rör med olika diametrar. Det yttre röret har en slät struktur som gör att enheten kan tränga igenom obehindrat. Du kan bekanta dig med tampongens struktur mer detaljerat genom att noggrant granska fotot av Tampax.

Användarvillkor och hämtning

Instruktionerna för användning på lådan för varje agent beskriver i detalj hur man sätter in tamponger med en applikator. Det är också indikerade kontraindikationer för användning. Om det inte finns någon slump, kan du börja introduktionen med snygga rörelser, för detta:

 1. Tvätta först händerna med antibakteriell tvål..
 2. Det inre röret måste dras försiktigt utifrån tills det klickar.
 3. Därefter bör du uppta en position som är bekväm för dig själv: att sitta på toaletten, huka eller kasta en fot uppför backen, och den andra att stå på golvet.
 4. Koppla av alla dina bäckenmuskler.
 5. Ta bort föremål från enskilda förpackningar.
 6. Kläm fast den nedre delen av applikatorns ytterrör med tummen och pekfingret och sätt sedan in den med den rundade änden framåt till önskat djup (optimalt när fingrarna berör ytan på huden i det intima området).
 7. Tryck in applikatorns insida på utsidan med pekfingret.
 8. Ta bort applikatorn från slidan och släng den i facket.

För att kontrollera om verktyget är korrekt isatt måste du gå lite. Om det är smärta eller obehag installeras produkten på fel djup eller i fel vinkel. Det är mycket enkelt att bestämma tiden för behovet av att byta ut en bomullscylinder. Du behöver bara dra den lite i tråden. Om den lätt sträcker sig och produkten lätt kommer ut, bör tampongen bytas ut. Om det känns motstånd kan du vänta ett tag.

För att extrahera en bomullsprodukt bör du göra följande manipulationer:

 1. Tvätta händerna noggrant med antibakteriell tvål..
 2. Ta ett bekvämt läge och koppla av helt. Om musklerna är anspända kan smärta och obehag kännas under proceduren..
 3. Efter detta är det nödvändigt att hitta tråden att ta bort och dra den försiktigt nedåt och framåt tills föremålet kommer ut ur vaginalöppningen.
 4. Packa in det använda objektet i papper eller påse och kassera sedan. Kasta inte ett föremål i toalettskålen, eftersom det sväller och kan orsaka tilltäppning av rör.

Produktkomfort och tillförlitlighet

Det välkända varumärket "Tampax" är allmänt erkänt bland kvinnor runt om i världen, oavsett bostad. Att använda den senaste tekniken för att skapa ett varumärke tillät oss att få produkter som inte har biverkningar på kroppen..

Valet av tamponger på vår marknad är ganska olika. I apotek och stormarknader kan du hitta varor när som helst på dygnet. Tack vare sin kompakta förpackning kan Tampax tas på väg för att arbeta. Dessa produkter har blivit oumbärliga för de flesta kvinnor som efter att ha skaffat sig hygienprodukter inte längre är rädda för situationer relaterade till för tidig menstruation..


Urvalet av tamponger är ganska varierande på vår marknad.

Tampongmärken med applikator

Det finns många företag som tillverkar hygienprodukter för kvinnor. Utländska varumärken leder marknaden, men nyligen har det varit intresse för inhemska produkter.

Oavsett tillverkare tillverkas tamponger med applikatorer av olika märken i klassiska traditioner. Det finns få externa skillnader från vanliga produkter. Samma cylindriska form, slät yta, spetsig spets och tråd på baksidan, utformad för att ta bort enheten. Skillnaden är att det vanliga läkemedlet introduceras med fingrarna. Applikatorn skapades för att kontrollera denna process och skydda mot infektion. Sådana enheter förenklar förfarandet och gör det mer hygieniskt..

Ett bekvämt tillägg till en konventionell vattpinne uppfanns och utvecklades. Det är det mest kända varumärket på hygienprodukter, lätt att känna igen med originalförpackningen.

Hygienprodukter är tillverkade av blekt och bearbetad bomull och viskosfiber, applikatorerna är gjorda av plast eller kartong.

Det berömda varumärket O.b är en annan äldsta tillverkare med en gedigen historia. För bekvämt inträde är hygienprodukter av detta märke försedda med en silkeslen beläggning och görs flexibla, vilket gör att de kan ta nödvändig form inuti vagina.

Det speciella hos tamponger med Cotex-applikatorer ligger inte bara i deras unika absorberande egenskaper. Tillverkarna syftar till att förbättra metoderna för att skapa hygienprodukter som kan stödja den vaginala mikrofloran.

Libresse-produkter (Sverige), Bella (Polen), produkter från ryska varumärken Ola, Milan, Natalie är i god efterfrågan och popularitet. Vilka vattpinnar är bäst, bestämmer användare. Kvinnor har ett val, och var och en, beroende på möjlighet och preferenser, kan välja det bästa alternativet för sig själv.

I en separat artikel på vår webbplats kan du studera de olika typerna av kvinnliga tamponger och bestämma vilka som är bäst..

Hur man använder?

Under menstruationen behöver en kvinna inte bara känslomässig, utan också fysisk komfort, som kan erhållas med tamponger av hög kvalitet. Hur tillbringar jag några dagar av menstruationscykeln utan obehag? Svaret på denna fråga kan erhållas från videon: hur man sätter in Tampax.

Varje Tampax-paket har ett infogningsark med detaljerade användarinstruktioner, som innehåller rekommendationer om hur man sätter in Tampax korrekt och hur länge det kan hållas inuti.

Introduktion av konventionella vattpinnar

För att sätta in en vattpinne i slidan behöver du:

 • utföra hygienprocedurer (tvättar också händer);
 • ta bort vattpinnen från paketet;
 • för att täcka den med den främre handens tumme och långfinger;
 • sätt i pinnen i slidan och skjut spetsen inåt.

Fördelar med vattpinnar med applikator

Kvinnor väljer hygienprodukter med extrem försiktighet. Alternativ med applikatorer har länge varit tillförlitliga eftersom de har flera fördelar. Naturliga sterila material i denna hygienprodukt garanterar säkerhet och absolut hygien. De skyddar pålitligt mot läckor, ger renhet, förenklar livet och begränsar inte aktiva flickor och kvinnor. Användare av tamponger med applikatorer behöver inte byta garderob under menstruation, vägra favoritkondition, simning, dans och morgondagning.

Konventionella vattpinnar sätts med fingrarna. Detta är inte säkert, eftersom förmågan att tvätta händerna inte alltid är fallet. Användningen av tamponger med en applikator eliminerar möjligheten att mikrober kommer in i slidan.

Dessutom bestämmer applikatorn noggrant det erforderliga djupet. Införandet av konventionella produkter sker endast på personliga känslor, oftare styrs kvinnor av längd på långfingret.

Risken för komplikationer vid användning av avancerade tamponger utesluts inte, men obehagliga konsekvenser är möjliga endast i fall där hygienprodukten inte valdes efter storlek, användes i strid med regler och villkor för att bära.

Tamponger och deras sorter

Tamponger av detta märke är anpassade till de kvinnliga kroppens olika behov. Så på natten är det bättre att använda produkten i fyra droppar eller mer. På eftermiddagen är det lämpligt att använda tamponger i tre droppar, eftersom de under den aktiva tiden på dagen byts ut flera gånger om dagen.

Tampax-linjen innehåller följande artiklar:

 • Tampax Compak;
 • Compak Fresh
 • Tampax Cef;
 • Tampax diskret;
 • Pärla.

Var och en av dessa arter används beroende på mängden utsläpp..

Tampax compak

Tamponger Tampax Compact är utrustade med en smidig applikator. Deras lakoniska form upprepar noggrant kroppens anatomiska struktur. Närvaron av spår och en skyddande kjol i den andra änden av Tampax Compak underlättar snabb absorption av vätska.

Compak färsk

Tamponger av denna typ är mättade med en speciell lösning som gör att de kan absorbera dubbelt så mycket vätska. Denna typ av produkt är avsedd att användas på den första och sista dagen i menstruationen, eftersom den har 2-3 droppar.


Det finns många varianter av tamponger

Tampax cef

Denna typ av Tampax har en långsträckt form och en pappersapplikator belagd med ett speciellt slätt material. Har maximal absorption.

Tampax diskret

Tamponger av denna typ har etablerat sig som pålitliga medel som maximalt skyddar slemhinnan från irritation. Tack vare den nya designen och den oklanderliga kvaliteten har detta märke ännu fler beundrare.

Pärla

Den senaste generationen av Tampax Pearl-vattnar har samma egenskaper som Diskret. Ny design och tidstestad kvalitet garanterar intresse för produkten för kvinnor i alla åldrar

Tampax cef

Dessa tamponger har funnits i över 20 år och fortsätter att vara efterfrågade till denna dag. Till skillnad från tidigare företrädare för Tampax har de en längre form eftersom fibrerna inte är så stora och bara når 6 nivåer. Emellertid beaktas vid tillverkningen av alla egenskaper hos den kvinnliga kroppen kroppen produkten anatomisk form.

Applikatorn är papper men belagd med polerat material. Lämplig för äldre kvinnor eftersom svullnad når sin maximala form.

Linjen är utformad för olika absorptionsförmåga: från den mest magra till natten. Nyligen är Tampax Cef inte så populär på grund av pappersapplikatorn.

Lär dig hur man tar bort blod från menstruationen vid läckage vid länken.

Begränsningar och möjlig skada från användning

Tampax är en säker produkt som har bevisat sig på marknaden på den positiva sidan. Men i vissa fall måste den användas noggrant.

Kontraindikationer för användning av tamponger:

 • kroppens anatomiska struktur;
 • vaginala infektioner;
 • postpartum perioden;
 • toxisk chock syndrom.

Innan du använder vattpinnen måste du läsa noggrant informationen på förpackningen. Om du får obehagliga symtom som illamående eller svaghet, bör du omedelbart ta bort den..

Vad är en vattpinne?

En tampong är en hygienisk produkt som gör det möjligt för kvinnor under menstruationen att förhindra flödet av menstruationsblod på sina underkläder. Bomullstappar eller viskospinnar tillverkas, som är vridna till ett tätt rör. En spets sys inuti, vilket gör det enkelt att ta bort vattpinnen från slidan. Rullens längd är ungefär 5 cm och diametern är 1-2 cm.

Fördelarna med tamponger jämfört med kuddar:

 • vid användning absorberas menstruationsblod i kudden inuti vagina, vilket eliminerar obekväma känslor och blockerar en obehaglig lukt;
 • Det rekommenderas också att använda detta verktyg när du bär lätta och snäva kläder, eftersom tampongen är inuti kroppen och är helt osynlig;
 • om man använder kuddar finns det en möjlighet att blod vid fel tidpunkt kan läcka ut på kläderna, då med tamponger är sannolikheten för läckage absolut liten;
 • är ett oumbärligt verktyg för en aktiv livsstil (dans, sport, simning).

Kvinnors recensioner

Tampax är efterfrågad bland kvinnor i alla åldrar. Enligt statistiken väljer 48% av konsumenterna detta märke, vilket framgår av kundrecensioner.

Natalia, 37 år gammal: ”I mitt liv använde jag tamponger av olika märken. Efter att jag testat Tampax, använder jag bara detta botemedel under menstruationen. De positiva egenskaperna hos detta märke är många. Tamponger absorberar snabbt fukt och håller den väl. Av minus - priset är för högt, men du måste betala för nöjet ”.

Irina, 24 år gammal: ”Jag har varit bekant med tamponger av detta märke länge. Men i praktiken föredrog hon att använda packningar. Under en utlandsresa mötte jag råkar orimliga perioder. Och bara tack vare den andra resenären som erbjöd mig Tampax, kände jag inte obehaget i samband med läckaproblemet. ".

Klassificering av typer av tamponger efter storlek

Hygieniska tamponger är utformade för att absorbera fukt. Liksom kuddar skiljer de sig åt i storlek och därför förmågan att absorbera månadsvis urladdning. En kvinnas huvuduppgift är att välja rätt sanitära tampong. Eftersom för liten läcker blod från slidan, kommer extremt stor att orsaka obehag. Det är oacceptabelt att använda produkter med större absorptionsförmåga för att spara, förlänga användningen. Det missar inte valet, vilket innebär att du kan lämna det under lång tid. En sådan fallacy är full av allvarliga konsekvenser. Eftersom han stannar kvar i vagina längre än 4 timmar förvandlas hygienprodukten till en barnkammare av patogener. En tampong kränker i detta fall mikrofloran i slidan, överdoserar huden på penis och provocerar inflammation. För att undvika negativa konsekvenser bör ansökan genomföras strikt enligt instruktionerna. Storlek väljs utifrån kroppens individuella egenskaper..

 • Mini. Denna typ av tampong används på den första, sista menstruationsdagen med knappt, obetydligt urladdning. Rekommenderas för tjejer..
 • Vanligt Designad för användning av kvinnor före förlossningen. Eller med måttligt menstruationsflöde.
 • Super. Absorbera väl ett stort antal sekret. Används av kvinnor efter förlossningen.
 • Super plus. Tamponger är relativt stora, konstruerade för användning under tunga perioder. Dessutom används tamponger av kvinnor på natten när de badar.

Det bästa alternativet är att använda flera typer av tamponger. Den första, sista dagen, använd produkten med beteckningen "mini", mitt i menstruationen "normal" eller "super", på natten "super plus". Vid svår blödning rekommenderar läkare att använda kuddar. Normalt bör produkten inte kännas in i slidan, hoppa över urladdningen.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Hur man tar läkemedlet för att orsaka menstruation

Den regelbundna menstruationscykeln anses vara ett av de viktigaste kriterierna för reproduktiv hälsa hos kvinnor. Och om det finns fel, utnämner läkare Duphaston kvinnor att kalla menstruation....

Förhållandet mellan hormonerna LH och FSH

Hypofyshormonerna luteiniserande (LH) och follikelstimulerande (FSH) kallas gonadotropisk, eftersom de, som verkar på könskörtlarna hos män och kvinnor, stimulerar produktionen av könshormoner och mognad av ägg och spermier....