Behandling av endometritis med folkläkemedel och metoder

Klimax

Endometritis kallas inflammation i det inre livmoderslimhinnan. Endometritis kan orsakas av en vaginal infektion i livmodern (oftast är det streptokock-, gonokock- och stafylokockinfektion). Infektion kan också uppstå som en komplikation av abort eller långvarig hindrad arbetskraft. Faktorerna som bidrar till penetrering av patogener i slemhinnan är mycket olika - från gynekologiska manipulationer, sexuellt samlag och menstruation till en minskning av immunitet och bristande efterlevnad av personliga hygienregler. Sjukdomen kan uppstå i två former - akut och kronisk, och den första kan gå in i den andra.

symtom

Endometritis kan vara asymptomatisk, men oftare kännetecknas av en ökning av kroppstemperaturen, ibland betydande, smärta i nedre del av magen och en smutsig utflöde från slidan. Ofta åtföljs dessa fenomen av blödningar från livmodern och menstruations oregelbundenheter..

Symtom på akut endometrit. Den akuta formen av sjukdomen börjar några dagar efter infektion (vanligtvis 3-4 dagar) med en ökning av kroppstemperatur, frossa, smärta i nedre del av magen, utstrålande till den inre ytan av låren eller korsbenet, utseendet på patologisk utflöde från slidan, blodig eller med en blandning av pus störningar i avföringen. En kvinna klagar över sömnstörningar, överdriven irritabilitet och ångest. När tillräcklig behandling påbörjas tidigt försvinner sjukdomen snabbt och i sin frånvaro blir den kronisk.

Symtom på kronisk endometrit. Som angivits ovan är den kroniska formen av sjukdomen en logisk fortsättning av en otillräckligt behandlad eller obehandlad akut form. Men det ska sägas att kronisk endometrit kan utvecklas genom att kringgå den akuta formen.

Patologisk urladdning från slidan uppträder: slemhinnigt eller blodigt. Med jämna mellanrum plågas en kvinna av att få smärta i nedre del av buken, ge korsbenet eller korsryggen. Kronisk långvarig endometrit kan orsaka infertilitet eller missfall, eftersom den inflammerade slemhinnan inte accepterar eller tidigt avvisar det befruktade ägget, som införs i livmoderslimhinnan för vidare utveckling.

Postpartum endometrit (uterusinflammation)

Denna komplikation observeras ofta efter kirurgisk förlossning, manuell undersökning av livmodern efter födseln, manuell separering av morkaken och morkakan, med ett långt vattenfritt intervall (mer än 12 timmar), hos kvinnor som har fött födelse med inflammatoriska sjukdomar i könsorganen (mot könssjukdomar), hos patienter med en stor aborthistoria.

Endometritis kan utvecklas på två sätt: mot bakgrund av resterna av placenta vävnad, fostermembran, blodproppar, suturer pålagda av catgut efter kejsarsnitt; inga placenta vävnadsrester. Den senare typen av endometrit är sällsynt - i 15% av fallen. Mild, måttlig och svår endometrit utmärks. Med dessa former är svårighetsgraden av komplikationer och förgiftning av kroppen, varaktigheten av den nödvändiga terapin, olika.

De viktigaste symtomen på endometrit är:

• ökning av kroppstemperaturen: med en mild form - upp till 38 ° C den 5-7: e dagen; i svåra fall, upp till 40 ° С den 2 - 4 dagen;

• smärta i nedre del av buken med varierande svårighetsgrad beroende på sjukdomens svårighetsgrad;

• långvarig lochia, en förändring i deras färg till brunbrun med en obehaglig lukt;

• svag kontraktil aktivitet i livmodern;

För att förebygga postpartum endometritis av vilken form som helst före förlossning, forskning och rehabilitering av födelseskanalen, föreskrivs användning av antibiotika under postpartum.

Vad ska man göra? Behandlingen utförs enligt föreskrift av läkaren med strikt vidhäftande av säng vila för att undvika spridning av den inflammatoriska processen till angränsande organ. Med rätt lämplig behandling dör bakterierna och det förändrade slemhinnan ersätts av ett nytt.

Förebyggande av endometritis är att följa hygienreglerna (speciellt under menstruation) och snabb behandling av inflammatoriska sjukdomar i könsorganen.

Samling 1

1 tesked valnötblad, skott av hästsvans, kassavagräs, 1 dess. en sked knotweed gräs, 2 dess. matskedar av Angelica-rötter, 400 ml vatten.

Delarna i samlingen hackar noggrant, blandar, 1 msk. Häll en sked av blandningen med kokande vatten, sätt på en långsam eld i ett vattenbad och sjuda i 30-40 minuter. Sikt buljongen genom 2-3 lager gasväv.

Samling 2

1 tesked kamomillblommapotek, gräs, vanlig massa, 1 msk. sked av tallknoppar, blommor av nuy, gräs, morwort fembladig, 2 dess. matskedar ryllik, 400 ml vatten.

Delarna i samlingen hackar noggrant, blandar, 1 msk. Häll en sked av blandningen med kokande vatten, sätt på långsamt

eld och koka i 15-25 minuter. Sikt buljongen genom 2-3 lager gasväv.

Samling 3

1 tesked tallknoppar, eukalyptusblad, 2 desser. matskedar blåbärsblad, 2 msk. matskedar medicinsk sötklövergräs, blommor av ängsöta, 400 ml vatten.

Delarna i samlingen hackar noggrant, blandar, 1 msk. Häll en sked av blandningen med kokande vatten, sätt på en långsam eld i ett vattenbad och sjuda i 30-40 minuter. Sikt buljongen genom 2-3 lager gasväv.

Samling 4

1 tesked av röken av rödelse, blommor av ängklöver, 1 msk. sked av örten Veronica officinalis, kamomillblommor, stora planetsblad, 750 ml vatten.

Delarna i kollektionen hackar, blandar, 4 desser noggrant. matskedar av blandningen häll kokande vatten, sätt på låg värme och låt sjuda i ett vattenbad i 25-40 minuter. Sikt buljongen genom 2-3 lager gasväv.

Samling 5

1 tesked korianderfrukter, malörört, 1 msk. en sked fyllda blommor, pelargon, 2 desser. matskedar med ängsöta blommor, 650 ml vatten.

Delarna i kollektionen hackar, blandar, noggrant här. matskedar av blandningen häll kokande vatten, sätt på låg värme och koka i 25-30 minuter. Sila buljongen genom 2-3 lager gasväv.

Skörd 6

1 tesked av blommorna av calendula officinalis, kanelgräs, 1 msk. sked med nässlor lämnar dioecious, rötter av marshmallow medicinal, 2 dess. matskedar med smalbladigt bladgräs, rottingört, 500 ml vatten.

Delarna i kollektionen hackar, blandar, 2 desser noggrant. matskedar av blandningen häll kokande vatten, sätt på låg värme i ett vattenbad och låt sjuda i 25-35 minuter. Låt buljongen svalna till rumstemperatur och sil genom 2-3 lager gasväv.

hirudotherapy

Leech Application Points:

1) en punkt på buken i mittlinjen direkt ovanför skambenet, punkter 1,5 och 3 tvärgående fingrar ovanför och 1 och 4 cm till höger och vänster om det (4 punkter);

2) en punkt 2 tvärgående fingrar under naveln i mitten av buken;

3) punkter belägna i inguinalveck på höger och vänster;

4) punkter i området för projicering av korsbenet och på toppen av coccyxen;

5) punkten mellan ryggraden i II och III längs ryggens mittlinje och punkterna på de tvärgående fingrarna till höger och vänster om den.

Lera terapi

3 kg terapeutisk lera, 2 msk. matskedar kalendulablommor, 1 glas vatten.

Häll kokande vatten med kalendula och sätt på en långsam eld i 10-15 minuter, insister sedan tills den är sval och sil buljongen. Blanda smuts med buljong.

Homeopati

Följande medel rekommenderas och används för behandling av endometrit: Belladonna, sekale kornutum, aurum muriaticum natronatum, hydrastis, Kalium bichromicum.

Olika växter

1 msk. sked med havtornsolja.

Fukta en bomulls- eller gasbindpinne med olja och sätt in den i slidan så djupt som möjligt. Låt över natten. Proceduren utförs i 8-10 dagar.

1 dec. sked aloe juice.

Aloe juice fukta en bomulls- eller gaspinne och sätt in den i slidan. Lämna tampongen i 3–3,5 timmar. Förfarandet ska utföras inom 6–7 dagar..

2 dess. matskedar olivolja, aloe juice.

Blanda olivolja och aloe juice noggrant och låt stå i 6-7 dagar på en mörk och sval plats.

Fukt den färdiga lösningen med en gasbind eller bomullspinne och sätt in den i slidan. Låt vattpinnen över natten.

3 dess. matskedar havtornsolja, hypericumolja.

Blanda noggrant havtornens olja och hypericumolja.

Celandine buljong

2 msk. matskedar kelgräs, 500 ml vatten.

Häll gräset med kokande vatten, sätt på en långsam eld och koka i 25-30 minuter. Sila buljongen genom 2-3 lager gasväv.

Avkok av rödstenen till røkelsen

1-2 rötter av røkelse, 250 ml vatten.

Strimla rökelsen till rökelsen försiktigt, 2 msk. matskedar råvaror häll varmt kokt vatten, sätt på svag värme och koka i 1 timme. Sil av buljongen genom 2-3 lager gasväv.

Mamma

0,2 g mamma, mjölk eller honung efter smak.

Mamma blandas noggrant med mjölk eller honung.

Biodling

För behandling av erosion i livmoderhalsen rekommenderas det att använda applikationer med en 30% alkohollösning av propolis. Effekten uppnås med en två veckors behandling.

Behandling enligt Bolotov

125 g rötter av sabelörat myr, 2 koppar 6% äppelcidervinäger.

Hacka försiktigt saberfiskens rötter och häll vinäger över den. Blanda allt och insistera 12-14 dagar. 1 msk. Häll en sked färdigt tinktur med 2 koppar kallt kokt vatten och värm till en temperatur på 37,, 5–38 ° С.

Klar lösning för natten för att döka vagina. 10-12 minuter efter proceduren, spruta vagina med destillerat vatten. Förfaranden genomförda inom 4-5 dagar.

Är det möjligt att fullständigt bota livmoderns endometrit hos kvinnor och med vilka metoder det behandlas?

Endometritis är en vanlig kvinnlig sjukdom. Olika yttre skador i uterusslemhinnan bidrar till utvecklingen av sjukdomen. Ibland kan till och med felaktig douching, som utförs hemma, orsaka utveckling av endometrit. Endometritis är uppdelad i två former - akut och kronisk.

Symtom på utveckling av endometrit

Utvecklingen av sjukdomen åtföljs av flera symtom:

 • Smärtsam och längre menstruation;
 • Ofta smärta i nedre del av buken;
 • Periodisk fläckning, i vissa fall, kan delar av pus och slem förekomma;
 • Temperaturen stiger till 39 ° C.

Under en förvärring kan sjukdomen spridas till andra organ. Skapa inflammatoriska processer i tarmen, äggstockarna och urinblåsan. En av de allvarliga konsekvenserna kan vara infertilitet. Sådana allvarliga symtom kan undvikas endast vid snabb behandling av sjukdomen..

Om sjukdomen fortsätter att ignoreras och sedan gå in i en kronisk form kan det provocera utvecklingen av onkologi.

Därför är det viktigt, om en kvinna har de första symtomen på livmoderns endometrit, börja behandlingen i tid. Symtom på kronisk endometrit kan dömas något, och behandling av den avancerade formen kan dra på i månader.

Är det möjligt att bota uterus endometrit hos kvinnor

Om behandling av livmoderns endometrium påbörjas omedelbart efter diagnosen av sjukdomen, kommer hela behandlingsförloppet att slutföras på ungefär en och en halv vecka. Lanserad endometrit, som förvandlas till en kronisk form, manifesteras ofta av en felaktig menstruationscykel och mindre blödningar. Men inte alltid endometritis känner sig, med sådana uppenbara symtom, vissa perioder av dess utveckling är asymptomatiska, bara till slut manifesterar sig i form av infertilitet.

Hur man botar, och hur länge behandlingen av akut eller kronisk livmodersmältning hos kvinnor är beror på utvecklingsnivån. Om sjukdomen upptäcktes i ett tidigt skede kan behandlingsförloppet genomföras hemma. Men om sjukdomen upptäcktes i akut form skickas patienten till behandling endast under stationära tillstånd. Eftersom det i akut form finns risk för komplikationer.

Suppositorier och läkemedel vid behandling av livmodern endometrit

Beroende på sjukdomsstadiet kan ljus användas, som kan innehålla följande komponenter:

 • Ternidazole Denna komponent har antimikrobiella egenskaper;
 • Neomycin är ett antibiotikum som ofta föreskrivs för endometritis, ett bredspektrumläkemedel;
 • Nystatin är ett svampdödande läkemedel;
 • Prednisolon - har antiinflammatorisk effekt.

För att förstöra mikroorganismer kan ljus med ett antiseptiskt medel användas. Dessa inkluderar ljus med betadin och klorhexidin..

Suppositorier för endometrit från medicinalväxter

Vid behandling av endometrit kan suppositorier skapade från medicinalväxter användas. Du kan göra dem hemma..

 • Ljus med kakao. Hela kokningsprocessen utförs i ett vattenbad. För att börja smälts kakaosmör. Sedan läggs propolis till det. Dessutom läggs några droppar granolja, einer och teträd till blandningen. I formarna tvinnade till ett rör från vanlig folie hälls den terapeutiska massan som erhålls på detta sätt försiktigt. För att ge hårdhet placeras blandningen som hälls i formarna i kylen. Använd sådana ljus för behandling är nödvändigt högst 1 gång per dag.
 • Ljus med honung. Kycklingägg läggs till en tesked honung, sedan tillsätts mjöl till den resulterande vätskan. Från den så erhållna viskösa degen formas ljus. För att ge hårdhet placeras de i kylen. Applicera två gånger om dagen.

Av läkemedlen i kampen mot sjukdomen kan användas:

 • Metronidazol - läkaren föreskriver individuellt dosens och varaktigheten av läkemedlet. Kanske användningen av analoger.
 • Ornidazol - dos beror på svårighetsgraden av sjukdomen och typen av patogen;
 • Tinidazol - oftare föreskrivs av en läkare, ibland används en analog.

Hormonala läkemedel används också i behandlingen av sjukdomen, fysioterapi utesluts inte med endometrit.

Vid vidhäftningar avlägsnas de kirurgiskt.

Folkläkemedel vid behandling av livmodern endometrit

Folkläkemedel används ofta för att behandla kronisk endometrit i kombination med basiska läkemedel.

Fytoterapi

 • Tall livmodern och rökelse roten

Dessa komponenter har antiinflammatoriska och hemostatiska egenskaper. Löpet av att ta avkoket varar i tre veckor, då måste du ta en paus i 10 dagar. För att förbereda buljongen används 10 gram rökelse rot, 8 gram tall livmodern och två glas vatten. Buljongen kokas i ångbad, varefter den infunderas i flera timmar.

Behandlingsregimen för kronisk endometrit är enligt följande:

 1. Morgon - 30 gram;
 2. Dag - 50 gram;
 3. Kväll - 70 gram.
 • Fireweed

Ett avkok från denna växt minskar blodförlust och smärta under menstruationen. Det har antiinflammatoriska egenskaper. För att förbereda buljongen behöver du ett glas vatten och 1,5 matskedar av firewed. Blandningen upphettas i ångbad och bringar inte i vilket fall vätskan kokar. Tillagning av buljongen varar således 20 minuter. Det tas i 20 ml tre gånger om dagen. Antagningstid är 2 månader.

Medicinska tamponger

 • Lök och vitlök

Löken gnides på ett grovt rivjärn, vitlök hackas eller pressas genom vitlök. Komponenterna blandas väl och inpackas i gasväv. En tampong införs över natten. Bränning eller annat obehag orsakar inte.

 • Havtornsolja

En gaspinne fuktad med havtornsolja måste sättas in i slidan om natten. För bästa effekt rekommenderas att du börjar döda med en avkok, framställd av johannesörtgräs, innan introduktionen av vattpinnen. I stället för hypericum kan du använda kamomillblommor..

Om orsakerna och symptomen på livmodersblödning hos kvinnor på nästa sida.

Uterus endometrit och graviditet - är det möjligt att bli gravid med denna sjukdom?

En av de spännande frågorna för många unga kvinnor: är det möjligt att bli gravid med kronisk endometrit? Graviditet med kronisk endometrit är möjlig, men utvecklingen av sjukdomen kommer att påverka fostret negativt, vilket kommer att leda till dess död. Därför måste du omedelbart gå till gynekologen om det finns ett tecken som indikerar sannolikheten för endometrieutveckling..

Endometritis är en ofta komplikation efter en svår födelse, efter kejsarsnitt. Diagnosering sker i sådana fall med hjälp av ultraljud. Behandling av endometrit postpartum utförs med hänsyn till det faktum att en kvinna kan amma ett barn. Därför föreskrivs läkemedel som är acceptabla under amning, eller om det är nödvändigt att tillfälligt överföra barnet till blandningar.

Förebyggande

För att minska risken för att utveckla sjukdomen rekommenderas grundlig hygien hos könsorganen. De bör särskilt uppmärksamma sig under menstruationen. Abort provocerar ofta upp endometrit. För att undvika utvecklingen av sjukdomen rekommenderas därför att skydda mot oplanerad graviditet med speciella medel skapade för detta..

Behandling av endometrios hos kvinnor med folkliga metoder på videon:

Varianter av användning av havtornolja i gynekologi

Havtornsolja används för att behandla ett stort antal kvinnliga sjukdomar när det gäller gynekologi, detta naturliga botemedel har praktiskt taget inga kontraindikationer. Överväg vilka förfaranden som kan utföras med hjälp av denna produkt som är rik på näringsämnen..

Hälsofördelar med havtornsolja

När det gäller C-vitamininnehållet ligger produkten bara på höft höfter, och när det gäller karotenoider är den före andra vegetabiliska oljor. Det är därför havtornsolja har många positiva effekter på kvinnans kropp, bland vilka jag särskilt vill notera följande:

 • främjar snabb läkning av skadade vävnader;
 • uppvisar antiinflammatorisk effekt;
 • stärker väggarna i blodkärlen och förbättrar blodcirkulationen;
 • har smärtstillande egenskaper;
 • förbättrar lipidmetabolismen;
 • desinficerar hud och slemhinnor;
 • återställer hormonell balans;
 • har en föryngrande effekt.

Havtornsolja används som en del av komplex terapi vid behandling av sådana gynekologiska plågor:

 • cervicit;
 • inflammation i bilagorna;
 • endometrit;
 • trast;
 • myom;
 • endometrios;
 • vissa problem under postpartum perioden;
 • erosion i livmoderhalsen;
 • vaginal dysbios;
 • vulvit;
 • chlamydia
 • endocervicitis;
 • genital herpes;
 • cystor på äggstockarna.

Fördelarna med oljan beror på det höga innehållet av vitaminer i frukt av havtorn.

Metoder för att utföra medicinska procedurer med produkten från problem med avseende på gynekologi

Vaginala vattpinnar från erosion i livmoderhalsen

Gör en bomullspinne av bomullsull och ett sterilt bandage, doppa den i olja och sätt in den i slidan, efter rengöring av livmoderhalsen genom att doucha. Att lämna vattpinnen förlitar sig på minst 12 timmar. Förfarandet utförs dagligen i tio dagar. Om korrekt utförs kommer läkning att ske inom 7 dagar.

Förfaranden för trast (candidiasis)

 • Med trast tas olja på en tesked per dag i två veckor. Du kan bara dricka produkten med filtrerat vatten. Det är mycket viktigt att följa en diet, exklusive fet och stekt mat från kosten.
 • Tamponger med havtorn, timjan, salvia och teträdoljor, tagna i lika stora proportioner och blandade, kommer att lindra obehag och klåda. För in turunda i slidan och lämna den där över natten. Förfarandet måste göras dagligen. Terapiförloppet är 14 dagar. Hjälp sker vanligtvis inom två dagar.

Timjanolja tillsätts till havtorn för antitrushprocedurer

Turunda från endometritis

Innan proceduren rekommenderas att spruta med ett avkok av johannesört. Häll två teskedar torkade råvaror med ett glas varmt vatten och värm i ett vattenbad i 20 minuter, sil sedan vätskan, svalna och applicera enligt anvisningarna. Gör sedan en bomullspinne, dopp den i havtornsolja och sätt in djupt i slidan om natten. Rutor kan användas tills fullständig återhämtning, medan douching inte rekommenderas längre än 7-10 dagar.

Oljebehandling för vulvitis

Med vulvitis hjälper tamponger med havtornolja, som ligger djupt i slidan på natten, samt smörjning av slemhinnan med produkten i fråga. Behandlingsförloppet med sådana metoder är som regel 14 dagar..

Genital Herpes Smörjning

Herpetisk inflammation smörjs med havtornsolja tills fullständig återhämtning. Det är värt att notera att det under behandlingen är nödvändigt att utesluta alla, till och med skyddade sexuella kontakter.

Epididymala vattpinnar

Gör en bomullspinne, blötlägg den med havtornsolja, sätt in i slidan och låt stå i två timmar. Det är tänkt att göra proceduren tre gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 14 dagar..

Behandling av uterusfibroider

Blötlägg en gasbindning och bomullspinne med havtornsolja och sätt in i slidan i ett par timmar. Gör proceduren på morgonen och kvällen, varje gång du använder en ny turunda. Terapiförloppet varar i två veckor, varefter det ska ta en paus. För att öka effekten tillsätts en liknande mängd produkt erhållen från johannesört till havtornsolja..

Innan vattpinnen introduceras rekommenderas att duka med infusion av kamomill, nässlor eller celandine. För att göra detta, häll en matsked råvaror med kokande vatten och insister på ett varmt ställe i en timme. Sikt sedan och applicera enligt anvisningarna.

För att rengöra vagina före införandet av vattpinnen med kraft av douching med nässlorinfusion

Kontraindikationer och försiktighetsåtgärder

Det finns några begränsningar som bör övervägas innan behandling med havtornsolja påbörjas:

 • det rekommenderas inte att använda produkten externt med ökad känslighet;
 • du bör inte ta produkten med inflammation i levern och gallblåsan, samt under en förvärring av kronisk kolecystit, gastrit eller pankreatit;
 • Det är förbjudet att använda havtornolja för förstoppning, diarré och gastrointestinala problem.

Om obehag, klåda eller en brännande känsla uppstår bör du omedelbart avbryta behandlingen med havtornsolja..

Efter öppning av burken förvaras produkten i högst två år.

Recensioner om användningen av produkten från gynekologiska sjukdomar

Med hjälp av tamponger med havtornsolja botade jag framgång kolpit. Tillsatt ytterligare ett par droppar teträdolja. Innan hon satte i tvätten var hon douchad med klorhexidin. Behandlingsförloppet var ganska långt - två veckor. Om 3-4 dagar skulle det knappast ha gått. Resultatet varade.

Elena

http://aranetta.ru/zdorove/aromaterapiya-i-efirnyie-masla/oblepihovoe-maslo-v-ginekologii.html

För många år sedan, när havtornsolja var ett stort underskott, botade det uterin erosion. Hon var på väg att göra moxibustion, men de förde mig denna olja. Jag kom till gynekologen med honom, och hon utförde bara 3 procedurer för mig. När jag kom till den fjärde kom en grupp studenter till denna läkare för att träna. Jag visades som ett exempel på att härda livmoderhalserosion med havtornsolja. Det fjärde förfarandet var redan förebyggande. Många år har gått sedan dess, men denna sjukdom har inte återkommit..

Tamara

http://otzivilekarstv.ru/oblepixovoe-maslo.html

Innan du börjar behandlingen med havtornolja måste du alltid rådfråga en gynekolog. Endast en specialist kan korrekt förskriva detta eller det förfarandet med hjälp av produkten så att det bara gynnar den kvinnliga kroppen.

Behandling av kronisk endometritis hemma

Många kvinnliga sjukdomar elimineras helt utan utnämning av en traditionell läkemedelsbehandling. Exempelvis är behandling av endometrit med folkläkemedel utbredd, som praxis visar är tekniken effektiv och effektiv..

Vad är endometritis?

Den inflammatoriska processen som sker på ytan av slemhinnan i den kvinnliga livmodern, läkare kallar endometritis. Inflammation täcker ett specifikt område eller sprider sig till muskelskiktet, vilket påverkar nästan hela området av könsorganet.

Endometritis är akut eller kronisk. Svårighetsgraden av patologin avgör hur effektiv den här eller den behandlingen kommer att vara. Farliga former av endometrit elimineras vanligtvis genom traditionella behandlingsmetoder - fysioterapi, läkemedelsbehandling baserad på användning av starka antibiotika.

Milda former av patologi behandlas framgångsrikt med traditionell medicin, även om många erfarna läkare lyckas kombinera dessa metoder med medicinsk behandling. Frånvaro av behandling av livmodern endometrit är oacceptabelt.

Orsaker till utvecklingen av kronisk livmoderslutdom

Slemhinnan i den kvinnliga livmodern är ofta inflammerad på grund av:

 • svår förlossning;
 • onormala eller ofta aborter;
 • på grund av felaktigt installerad spiral eller lokalerna för ett infekterat intrauterint preventivmedel;
 • utvecklingen av infektionssjukdomar, svampar, bakteriesjukdomar;
 • samlag under menstruationscykeln;
 • brist på hygien;
 • ofta douching;
 • användning av tamponger;
 • försvagad immunitet.

Den inflammatoriska processen utvecklas på grund av attacken av patogen mikroflora (svamp, bakterier, infektion, protosoanparasiter).

Fytoterapi

Metoder för att behandla livmodern endometrit med folkläkemedel innebär många metoder, till exempel örtmedicin och behandling med läkemedel gjorda på basis av medicinska örter.

Hög effektivitet har:

Trots effektiviteten hos örtmedicin måste all behandling överenskommas med den behandlande läkaren. Varje ört har sin egen unika effekt på kroppen och ofta är dess användning förbjuden vid komplex läkemedelsbehandling.

Röd borste

Hos vanliga människor kallas en växt som kallas en röd borste en fyra-ledad Rhodiola rosea (fyrdel, fyrdel). Växten växer på sluttningarna av bergen i Altai-bergen.

Den kemiska sammansättningen är väldigt mångfaldig - detta bestämmer oncoprotective, anti-infectious, anti-inflammatory, adaptogenic effects on the body. Tack vare dessa egenskaper hjälper avkok, salvor, tinkturer vid behandling av endometrit.

Det traditionella sättet att förbereda avkok från en röd borste för oral administrering: 2 rötter krossas, en halv liter kokande vatten hälls, kokas en kvarts timme, kyls. Drick ett halvt glas tre gånger om dagen före måltiderna.

Tall livmodern

Ortilia ensidig i det vanliga "bor livmodern" minskar inflammation i slemhinnan. Den rika biokemiska sammansättningen har antimikrobiella, hemostatiska, hormonella, antitumöreffekter på organet. I den akuta formen av kronisk endometrit är livmodern ineffektiv.

Användningsvariant - insistera en månad på 200 ml alkoholtorrt gräs i mängden två matskedar. Efter filtrering, ta 21 dagar, tre gånger, inuti före måltid, späd ut 30 droppar tinktur på ett halvt glas vatten.

Uppmärksamhet! Användningen av vilken medicinalväxt som helst har många kontraindikationer, därför är en förhandskonsultation med en specialist nödvändig.

celandine

Det gröna gräset har läkande egenskaper. Vid behandling av livmodersmältbildning, är den mest populära mottagningen av ett avkok som framställts på följande sätt: två matskedar av en torr växt hälls med två glas kokande vatten. Två timmar senare anses ”rent te” vara klart. Drick en kvart kopp varje dag före måltiderna. Behandlingsförloppet bör inte överstiga två veckor.

Douching sprids allmänt, vilket hjälper till att lindra inflammation, läka sår och förstöra patogen mikroflora. Specialister på traditionell medicin i kampen mot livmoderns endometrit rekommenderar att man sätter in ljus framställda hemma eller färdig apotek gjort på basis av celandine squeeze.

Salvia

Salvia är mycket effektiv för att lindra inflammation i livmoderslimhinnan. Stärker egenskaperna hos salvia kalkfärger, så ofta används gräset i kombination. Under påverkan av ett stort antal fytohormoner som finns i dessa växter sker en snabb återställning av endometrium, inflammationsprocessen blockeras, blödningen minskar.

Traditionellt kombineras salvia och lime blom i lika delar, ta en matsked av den torra blandningen och häll 0,5 liter kokande vatten. Efter en timmes infusion, ta ½ inne inte mer än fyra gånger om dagen före måltiderna. Behandlingen utförs i högst 12 dagar.

Ivy löv

Hög effektivitet vid endometritis har tinkturer från någon del av murgrönan. Rot, löv, stjälkar krossas, torkas. Ta ett par matskedar av blandningen, häll kokande vatten (1 glas) och ta muntligt före måltid varje dag, två veckor.

En sådan komposition hjälper till att lindra inflammation i slemhinnan, stoppa blödning, har en antibakteriell effekt, absorberbar, smärtstillande, sårläkning, immunstimulerande.

Hirudoterapi vid endometrit

När man tar bort inflammation i livmoderslimhinnan är hirudoterapi utbredd. Leech saliv innehåller vissa ämnen som kan lindra stagnation av blod, inflammation, har en antibakteriell effekt.

Det är förbjudet att utföra förfarandet på egen hand, du bör bara lita på detta till specialister. Sök i ringformade maskar placeras på området av nedre del av buken, och dessutom sätter iglar på de inre väggarna i själva slidan. Behandlingsförloppet är strikt individuellt. Efter en halvtimme efter etablering av iglar försvinner de spontant, kroppens yttre område bandas på platser där det finns en bit och steriliseras. Rena vattpinnar införs i slidan.

Det är värt att komma ihåg att hirudoterapi har vissa kontraindikationer: låg koagulerbarhet i blodet, lågt blodtryck, cancer, anemi, individuell intolerans mot bitt av igler.

Oljor och örter baserade douching buljonger

Douching med avkok av örter och lösningar av oljor normaliserar mikroflora i slidan, lindrar inflammation:

 1. För att förbereda en sådan lösning från en röd borste, måste du koka den krossade roten av växten i ett glas vatten (koka i minst 15 minuter), och efter kylning, späd en tesked av buljongen i en halv liter kallt vatten. Douche en vecka efter menstruationen, på natten.
 2. Röd pensel och ekbark kombineras i lika delar, ta tre matskedar, häll kokande vatten, koka i 20 minuter, svalna. Späd ut en tesked buljong i ett glas vatten.
 3. Torrt gräs renlighet i volymen av en matsked hälls ¾ kopp kokande vatten, insisterar. Behandlingsförloppet är upp till 2 månader, dagligen på morgonen.
 4. Havtornsolja i en matsked utspädes i ett glas vatten, behandling dagligen upp till 10 dagar.
 5. Torrt gräs av celandine kombineras med kamomill i förhållandet 1: 3, häll ett glas kokande vatten efter 30 minuters användning. Procedurerna utförs dagligen i ungefär en månad..

Douching är önskvärt att kombinera med läkemedelsbehandling eller ta avkok som framställts på basis av medicinalväxter.

Notera! En sjukdom som visas under behandlingsprocessen kan indikera att den här tekniken inte passar dig.

Endometritisomslag

Ofta rekommenderar specialister i behandling av inflammation i livmoderslimhinnan, utöver komplexa procedurer, att utföra en terapeutisk omslag. Förfarandet baseras på användning av terapeutisk lera (ta 3 kg ämne) och 2 matskedar kalendulablommor. Först bryggs ringblommablommor som te med ett glas kokande vatten, och sedan, när växten infunderas och ger alla sina medicinska ämnen till vätskan, filtrerar de och späds bort leran med detta vatten, vilket uppnår enhetlighet, elasticitet - de knådar som degen. Kalendulablommor kan inte bryggas utan kokas direkt, vilket gör att vätskan med växten kokar ungefär en fjärdedel.

Terapeutisk lera appliceras i ett tunt jämnt lager på nedre del av buken, perineum. Det hela är lindat med en film och en extra varm handduk för att få en värmande effekt. Tvätta av efter 30 minuter. Procedurens frekvens överstiger vanligtvis inte tio gånger, men lindningarna görs dagligen, i vissa fall med ett dagligt intervall.

Behandling av endometrit enligt Bolotov

Läkare rekommenderar ofta att utföra behandling av livmoderhalometri enligt Bolotovs teknik. Detta är en slags douching, men enligt en viss regel:

 1. på basis av rhizomen i sabelörat myr (250 g) och 4 koppar 6% äppelcidervinäger, förbered en tinktur. Växten hälls med vinäger, täck tätt behållaren och förvaras i cirka 14 dagar på en sval mörk plats. Efter att de tagit en matsked av den resulterande vätskan, späd ut i två glas varmt vatten och använd.
 2. douche på natten, och 10 minuter efter douching upprepas proceduren endast med absolut rent vatten.

Vanligtvis räcker det med en fem dagars kurs för att eliminera en mild form av patologi. Minska de obehagliga symtomen på kronisk och svår inflammation.

Förebyggande

Åtgärder för att förhindra uterus endometrit är följande:

 • iakttagande av intim hygien;
 • undantaget av en oplanerad graviditet;
 • förebyggande av sexuellt överförda patologier;
 • anslutning till behandling efter förlossning, abort, vid behov.

Vid de första symptomen på inflammation i livmoderslimhinnan bör du omedelbart söka hjälp från specialister och alternativa behandlingsmetoder bör endast användas om läkaren anser att de är lämpliga.

Alternativa metoder för att behandla livmodersjukdomar bedöms vara mycket populära på grund av den höga effektiviteten och tillgängligheten hos de använda ingredienserna. Sådana metoder har emellertid många kontraindikationer, och kvinnor gör ofta misstag när de förbereder läkemedel, varför det är bättre att inte bli försedd med sådan specialistbehandling..

Om du hittar en skrivfel eller felaktighet, välj ett textstycke och tryck på Ctrl + Enter.

Behandling av folkliga botemedel vid kronisk endometrit

Inflammation av endometrium (livmoderslimhinna) är endometrit. Sjukdomen kan vara ett resultat av komplexa födslar, aborter, infektionssjukdomar. Patologi kräver snabb, kvalificerad behandling. I sin frånvaro blir sjukdomen kronisk. Behandling av endometritis med folkläkemedel är en ytterligare åtgärd för den föreskrivna läkemedelsbehandlingen.

Endometritis koncept

Endometritis är en inflammatorisk process som utvecklas i livmoderns slemhinnor. Orsaken till sjukdomen kan vara svampar, protosoanparasiter och bakterier. Patologi kan vara en följd av en svår födelse, abort. Avsaknaden av kvalificerad och snabb behandling ger utvecklingen av kronisk endometrit.

En kronisk form av patologi kan utvecklas av ett antal andra skäl:

 • brott mot reglerna för intim hygien;
 • användningen av tamponger under menstruationen;
 • sexuellt samlag under menstruationen;
 • förekomsten av infektioner i det yttre könsorganet;
 • brott mot reglerna för douching;
 • dysbios utvecklas i slidan;
 • komplikationer efter födseln.

Efter att diagnosen har ställts av en specialist, föreskriver han nödvändig terapi.

Traditionell behandling

Behandling av endometrit hos kvinnor är komplex. Den första etappen är kampen mot virala patogener. För terapi föreskrivs en kurs med antibiotika. För den andra behandlingen, föreskriver en specialist läkemedel som kommer att återställa endometrium. Dessa inkluderar:

 • hormonella läkemedel;
 • vitaminer;
 • blodcirkulation förbättra droger.

Dessutom kan fysioterapi ordineras. Det finns flera andra sätt att bota endometrit hos kvinnor. Som ytterligare terapi, lerterapi, ozonterapi, hirudoterapi kan förskrivas.

Hembehandling

Behandling av kronisk endometrit med folkläkemedel är framgångsrik när alla rekommendationer från läkaren följs. Örtbad, ljus och tamponger, douching kan förskrivas. Läkning av örter underlättar det allmänna tillståndet, påskyndar läkningsprocessen.

Salvia

Salvia anses förtjänst vara en av de mest effektiva örterna för att eliminera patologi. Experter rekommenderar att man använder gräs i samband med lindblomning. Dessa växter är rika på fytohormoner, som liknar hormonerna i den kvinnliga kroppen. Tack vare dem börjar endometriet att växa. Växten fungerar också som ett effektivt antiinflammatoriskt. I behandlingsprocessen kan dess hemostatiska effekt komma till nytta..

Sage-infusion bereds enligt följande recept:

 • salvia blad - 1 msk. l.;
 • lindblomning - 1 msk. l.;
 • kokande vatten - 1 l.

Häll torra komponenter med kokande vatten, stäng behållaren, insister i 40 minuter, töm. Infusionen tas 20 minuter före måltider 3-4 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 10-12 dagar och börjar dagen efter menstruationens slut.

För behandling av kronisk endometrit är det nödvändigt att genomgå flera behandlingsförlopp med salvia-infusion, mellan vilka det bör finnas en paus under en menstruationscykel.

Effektivt för hemterapi stilla bad med salvia buljong. Häll en tesked med ett glas kokande vatten för att förbereda det. salvia och skicka till vattenbadet efter att ha hållit i 10 minuter. Efter 10 minuter, ta bort buljongen, insistera i en halvtimme, sil, tillsätt till vatten och ta ett sitzbad. Behandlingsvaraktigheten bestäms av läkaren.

celandine

Celandine buljong är ett effektivt alternativ till traditionell medicin, som används för att behandla denna patologi. För att förbereda en avkok måste du:

 • torra stjälkar, blad, celandine blommor - 1 msk. l.;
 • kokande vatten - 200 ml.

För buljongen kan du inte bara använda torr celandine utan också färska råvaror. I det här fallet behöver du 2 msk. l skörd celandine är nödvändig endast under perioden med aktiva blommande växter. Råvaror måste hällas med kokande vatten, skickas till ett vattenbad och bringas att koka. Koka i 10 minuter, ta ur vattenbadet, insistera 2 timmar, sil. Terapiförloppet varar 10-12 dagar. Det är nödvändigt att ta 1⁄4 kopp 3 gånger om dagen 30 minuter innan du äter. Efter den första kursen kommer märkbar lättnad.

Upprepad behandling kan endast förskrivas av en specialist..

Tall livmodern

Ofta används vid behandling av en kronisk form av patologi en bor livmodern, från vilken det är möjligt att förbereda infusioner och avkok på utsidan och alkohol. Alla botemedel baserade på växten har antiinflammatoriska egenskaper, och bidrar till återställande av menstruationscykeln.

För att förbereda tinkturer från livmodern uterus, måste du ta:

 • krossad tallskog livmoder - 50 g;
 • vodka.

Häll torrt gräs i en 0,5 L flaska mörkt glas, fyll behållaren upptill med vodka, stäng, skicka till en mörk plats, insistera i 2 veckor. Efter 2 veckor ska den färdiga produkten förvaras i kylen. Behandlingsförloppet är 3 veckor. 3 gånger om dagen 30 minuter innan en måltid ska ta 35-40 droppar tinktur. För att bli helt av med patologin kan två terapikurser krävas, mellan vilka du måste ta en paus i en månad.

Röd borste

Roten till den röda borsten används mycket vid behandling av kronisk endometrit. Växten är uppskattad för sin antiinflammatoriska effekt, den föryngrar också hela kroppen..

För att förbereda en avkok måste du:

 • roten till den röda borsten (medelstor) - 1 st.;
 • kokande vatten - 500 ml.

roten ska hackas i en köttkvarn, häll kokande vatten, sätt på låg värme, koka i 15 minuter, ta bort från värmen. Täck behållaren tätt, linda in, insister i 30 minuter, töm. Behandlingsförloppet är 3 veckor. Det är nödvändigt att ta två gånger om dagen för 1⁄2 kopp beredd buljong.

Under menstruationen accepteras inte avkoket.

Douche buljonger och tamponger

Hemma kan patologi också behandlas med douchande buljonger och tamponger. Planeterbaserade tamponger är ett bra botemedel. För att göra detta måste du:

 • tvätta färska blad av plantan;
 • skål med kokande vatten;
 • tillsätt lite smör;
 • blanda tills det är jämnt.

Packa in den resulterande blandningen i ett bandage, bilda en tampong, sätt in den i slidan före sänggåendet och lämna den tills morgonen.

En läkande avkok baserad på ekblad kan användas för douching. För att förbereda det behöver du:

 • torra ekblad - 1 handfull;
 • vatten - 1 l.

häll bladen med vatten, skicka till långsam eld, koka i 60 minuter. Borttagen från värmen, sval till 40 grader, sil. Klar buljong kan douchas. För effektivitet, upprepa proceduren 2-3 gånger om dagen. Terapiförloppet är 1-2 veckor.

Havtornsolja

Vegetabilisk olja för endometrit är ett effektivt adjuvans för terapi. Havtornsolja minskar snabbt intensiteten i den inflammatoriska processen, har en gynnsam effekt på blodcirkulationen. Experter rekommenderar att man använder tamponger blötade i havtornsolja i 10 dagar. Tamponger måste sättas in i slidan före sänggåendet och lämna till morgonen.

Igel

Hirudoterapi är ofta ett komplement till traditionella terapier. Leech saliv innehåller antibakteriella medel. I processen med hirudoterapi minskar den inflammatoriska processen, löser upp fibrin - ett protein som provocerar förekomsten av blodstasis i det lilla bäckenet och uppkomsten av blodproppar.

Hirudoterapi utförs endast av en specialist, självmedicinering är förbjuden.

Pjäktor placeras på innerväggarna i slidan, nedre buken. Proceduren varar upp till 60 minuter. Efter processens slut försvinner iglerna själva. Terapikursen föreskrivs individuellt.

Växtbaserade avkok och infusioner

Växtbaserade infusioner och avkok kan påskynda läkningsprocessen, återhämtning. Olika recept kan användas för att behandla patologi..

Recept nr 1

 • bitter malört - 4 tsk;
 • röd blomma i blom - 1 tsk;
 • kokande vatten - 1 glas.

Blanda torra komponenter. Ta 1 msk. l den resulterande blandningen, häll kokande vatten, skicka i 15 minuter till ett ångbad, ta bort, vänta på kylning, sil. Ta 3 gånger om dagen i 1⁄4 kopp.

Recept nummer 2

 • Johannesört - 1 msk. l.;
 • kokande vatten - 1 glas.

Häll johannesört med kokande vatten, koka i 20 minuter, sval och sil. Ta 3 gånger om dagen i 1⁄4 kopp.

När behandling med folkrättsmedel är oacceptabelt?

I vissa fall är traditionell medicin helt kontraindicerad för behandling av patologi. Den huvudsakliga kontraindikationen är graviditet. Traditionell medicin är förbjuden under amning, i närvaro av cancer.

I närvaro av en allergisk reaktion mot vilken som helst del av avkokningen är infusion - behandling förbjuden. De angivna doserna i recepten bör också observeras för att inte framkalla eventuella biverkningar.

Sjukdomsprevention

Som förebyggande av endometrit kan följande åtgärder särskiljas:

 • noggrann efterlevnad av reglerna för intim hygien;
 • skydd mot oplanerad graviditet;
 • användning av en barriärmetod för preventivmedel för att undvika sexuellt överförda sjukdomar;
 • förebyggande av infektion efter postpartum;
 • förebyggande av infektion efter abort.

Behandlingsrecensioner

Behandling av endometritis med folkmedicin ger enligt kvinnor ett resultat om det kombinerades med traditionella behandlingsmetoder. En viktig roll spelas av den snabba diagnosen patologi, en noggrann implementering av specialistrekommendationer.

Natalia, 35 L Omsk

Sjukdomen upptäcktes sent, terapin var förstärkt och komplex, och tillsammans med att han tog antibiotika genomgick han en kurs med hirudoterapi. Hon tog växtbaserade bad som ordinerats av en läkare. Redan ett år inga klagomål.

Catherine 27 L Voronezh

Jag stötte på patologi när jag inte kunde bli gravid med min man. Fostret var inte fixerat. De behandlade sjukdomen med antibiotika, hormonella läkemedel, satte tamponger i sängen samtidigt hemma, blötade i havtornsolja. Just nu är det en förbättring, graviditeten har ännu inte kommit.

Endometritis är en allvarlig patologi som orsakar många komplikationer. Snabb åtkomst till en läkare, noggrann uppmärksamhet på hälsan är nyckeln till en snabb återhämtning utan upprepade återfall.

Behandling av folkmoder i endometritis

Endometritis är en mycket farlig sjukdom som kännetecknas av bakteriell inflammation i slemhinnan i livmoderhålan. Denna sjukdom kan uppstå i en latent eller akut form. Typiska symtom på en akut inflammatorisk process: dra smärta över pubis, riklig blodig urladdning från slidan, som efter ett tag blir purulent.

Med denna sjukdom kan temperaturen också stiga, vid en kronisk sjukdomsförlopp kan menstruationscykeln kränkas. Endometritis kan orsaka infertilitet eller orsaka missfall under graviditeten. I svåra fall kan inflammation i livmoderslimhinnan leda till sepsis..

Endometritis kan orsaka infertilitet eller orsaka missfall under graviditeten

Endometritisbehandling består av antibakteriell och fysioterapeutisk behandling. Alternativa behandlingsmetoder är mycket effektiva i kampen mot denna gynekologiska sjukdom..

Metoder för att behandla inflammation i endometrioidskiktet med alternativa metoder

 1. Fytoterapi.
 2. Folkrecept.
 3. Uppvärmningsförfaranden.
 4. Läkande bad.
 5. Douching.
 6. tamponger.

Endometritis örter

Johannesört

Denna ört lindrar effektivt smärta i en kronisk inflammatorisk process. Du kan inte ta ett avkok vid förhöjd temperatur och högt tryck.

Receptet för att göra en avkok är mycket enkel: en tesked av en torr växt bryggs i ett glas kokande vatten och värms upp i en fjärdedel i ett vattenbad. Du kan brygga råvaror i en termos, då behövs inte badet. Det rekommenderas att ta läkemedlet 50 ml 3 gånger om dagen.

Helande samling som minskar den inflammatoriska processen

Helande samling som minskar den inflammatoriska processen

För att förbereda en blandning av örter krävs följande växter: lövfota, nässlor, timjan, fälthästsvans, kalamusrötter, johannesört, havtornbark. Alla ingredienser blandas i lika stora andelar. För en avkokning behöver du 600 ml kokande vatten och 6 matskedar örtblandningen. Det infunderade läkemedlet infunderas i flera timmar. 100 ml tas flera gånger om dagen under en vecka..

Det rekommenderas att lägga naturlig honung till den helande samlingen, detta kommer att förbättra drinkens smak och göra den mer användbar.

Färsk växtbuljong

Detta läkemedel kan beredas endast på våren eller sommaren, när rotting och malört kan samlas in färskt. Dessa växter vid beredningen av avkokningen används i ett förhållande av 1 del röd ygg till 4 delar malör. Yarrow ska hackas tillsammans med blommor och stjälkar, blandat med finhackat malör. För att rå juice låter juice rekommenderas att slipa och häll kokande vatten. Buljongen infunderas i flera timmar, filtreras, sötas med honung och konsumeras 3 gånger om dagen, 100 ml vardera. För 1 liter vatten måste du brygga 5 matskedar råvaror.

Häfte i kampen mot endometritis

Häfte i kampen mot endometritis

Denna växt är känd för sina antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper sedan forntiden. Plantainbuljong hjälper effektivt till att bromsa infektionen och stärka immunförsvaret. Du kan använda både färska och torkade växter för medicin: 2 teskedar av råvaran hälls i 200 ml kokande vatten och insisterade tills det svalnar. Detta är en daglig dos av medicin, som rekommenderas att delas upp i 3 delar och tas före måltiderna.

Menstrual fern

Menstrual fern

Skogens ormbunke har hemostatiska och antibakteriella egenskaper. Denna växt är indicerad för endometrit, med kraftiga blödningar. För att förbereda läkemedlet krävs 2 matskedar av en torkad växt och 500 ml kokande vatten. Buljongen ska infunderas i flera timmar. Drick 50 ml 4 gånger om dagen i 5 dagar.

Effektiva recept från naturliga ingredienser

Citrus recept

För att förbereda produkten behöver du apelsin, citron, färsk lök, honung. Citrus krossas tillsammans med zest, 3 matskedar honung läggs till dem. Allt är noggrant blandat, det visar sig vara en välsmakande och aromatisk behandling som förvaras i kylen. Innan du tar läkemedlet bör du lägga till några droppar nypressad lökjuice. Det rekommenderas att pressa 3-4 droppar juice på en matsked av medicinen. Ta detta verktyg 3 gånger om dagen, en matsked.

Mamma

För att förbereda läkemedlet måste du ta 0,2 gram mamma och ett glas varm mjölk. Mumier upplöses i mjölk och konsumeras på natten, före sänggåendet. Behandlingsförloppet är 10 dagar.

Vitt vin och herde påse

Vitt vin och herde påse

Detta läkemedel framställs av färska örter. Det är önskvärt att slipa och slipa 100 gram av en herde påse för att pressa juice ur den. Därefter placeras råmaterialet i en liter burk och fylls med 500 ml vitt vin. Läkemedlet är tätt tilltäppt och placeras på ett mörkt ställe under en vecka. Skaka vinburk varje dag. Ta ett läkemedel på 20 ml 3 gånger om dagen i 10 dagar.

Receptet för ett uppvärmningsförfarande för endometrit

För att förbereda produkten bör du ta den inre spisen, utan salt. Fettet vrids i en köttkvarn, smälter, filtreras. Tillsätt samma mängd terpentin och 40 droppar essentiell barrträdsolja i 100 gram fett. Ingredienserna blandas noggrant..

Förvara den rekommenderade blandningen i kylen. Innan proceduren måste du värma behållaren med fett i ett vattenbad, applicera 3 matskedar av produkten på en ren trasa och fördela den jämnt. Därefter appliceras vävnaden på nedre del av buken, täckt med cellofan på toppen och en linda bunden runt kompressen.

Gör proceduren på natten, på morgonen tas vävnaden bort. Det rekommenderas att sätta kompresser varannan dag under veckan.

Terapeutiska bad vid endometrin

Terapeutiska bad vid endometrin

Med skogshö

För att förbereda en läkande infusion för ett varmt bad behöver du gräs, som kallas skogshö. Det rekommenderas att ta ett glas torkade råvaror och brygga det med en liter kokande vatten. Det kommer att bli en mycket stark buljong, vilket är önskvärt att sila efter bryggning. Inte för varmt vatten dras in i badet, så mycket att vätskan i sittande läge täcker höfter och mage. Den resulterande buljongen hälls i vatten och sitter i den. Proceduren varar en halvtimme.

Bay leaf bad

Bay leaf bad

Buljongen framställs enligt följande: 40 gram hackat eller helt laurblad hälls med en liter kokande vatten. Insistera. De samlar ett halvt bad med varmt vatten, häller ett avkok från lagren i det. Proceduren kan utföras inom 40 minuter..

Douching infusionsrecept

För en liter kokande vatten måste du ta en tesked ekbark, fläderbärblommor och immortellgräs. Råmaterialet hälls med kokande vatten, insisteras tills det helt kyls, filtreras, späds med 500 ml kokt varmt vatten och douchas flera gånger om dagen. Det rekommenderas inte att utföra vaginal bevattning med kraftiga blödningar. Behandlingsförloppet är 5 dagar.

Endometritis vattpinnar

Havtorn

Havtornsolja lindrar inflammation och hjälper till att förbättra blodcirkulationen. För behandling av endometrit rekommenderas att man sätter in tamponger blötade i havtornolja i 10 dagar.

Aloe och honung

Flera aloe blad måste tvättas, hackas i massa, pressa juicen. Juice i lika stora andelar blandas med honung. Med detta läkemedel bör du blötlägga vattpinnen och sätta in den i slidan. Det är lämpligt att utföra proceduren före sänggåendet. Behandlingsförloppet är 10 dagar. Det är att föredra att se till att ingen komponent är allergisk eller intolerant.

Behandling av endometrit med folkläkemedel hjälper till att påskynda återhämtningen och förbättra patientens tillstånd. För säkerhet rekommenderas det att du koordinerar alternativ behandling med din läkare.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Regler för att genomföra ett urintest under menstruationen

Ankomsten av menstruation före testning kan göra sina egna justeringar för diagnos och behandling av en viss sjukdom. Ofta kan en resa till en medicinsk institution skjutas upp....

Progesteron och OH-progesteron

Progesteron är ett steroidhormon som produceras i både kvinnliga och manliga organismer. Detta hormon hos kvinnor producerar äggstockar, hos män - testiklar. En liten mängd av hormonet hos båda könen utsöndras av binjurarna....

Vad används natriumtiosulfat för?

Natriumtiosulfat är ett billigt och effektivt botemedel när det gäller förgiftning. I officiell medicin föreskrivs vanligtvis akuta förgiftningar med olika gifter. Och det används också för att behandla hudsjukdomar, allergiska manifestationer, i gynekologi....