Förseningar efter terzhinan och Trichapolis

Ansvarsfrihet

Samråd

God eftermiddag. Läkaren föreskrev terzhinan mot den inflammatoriska processen. Jag började infoga den 20: e dagen av cykeln. Idag är den första dagen av den påstådda menstruationen. Igår gjorde jag ett test (det var ingen försening ännu) negativt. Det fanns aldrig några förseningar, inga graviditeter heller. Kan terzhinan försena menstruationen?

Tack på förhand. Är det ok?

Garanterat svar inom en timme

Läkare svar

Terzhinan suppositorier bör inte orsaka en försening i menstruationen, men normal menstruationsfördröjning är möjlig upp till 5-7 dagar, så om förseningen är mer än 7 dagar kommer det att vara nödvändigt att utesluta graviditet i första hand, för detta kan du ta ett blodprov för hCG (test kan ibland ge falska negativa resultat).
Om graviditeten inte bekräftas måste du konsultera en gynekolog för att undersöka och fastställa orsaken till menstruations oregelbundenhet.
Med vänliga hälsningar !

  2017-12-01 15:35:09

Vi måste veta din åsikt. Lämna feedback om vår tjänst.

Försenad menstruation och terzhinan

Användning av Terzhinan under menstruationen

Sexuella sjukdomar kräver ibland ett allvarligt tillvägagångssätt och en lång behandlingstid, som täcker hela menstruationscykeln. De flesta läkemedel som används för att eliminera sådana sjukdomar ger inte effekt under menstruationen. Kan Terzhinan användas under menstruationen, och hur man gör det på rätt sätt kommer den här artikeln att berätta.

Funktioner av läkemedlet

Terzhinan är ett franska-tillverkat läkemedel. Det har antibakteriella, svampdödande och antiinflammatoriska effekter och stöder också vaginal mikroflora. Sådan multifunktionalitet och effektivitet hos produkten uppnås på grund av följande komponenter inkluderade i dess sammansättning:

Neomycin är ett naturligt bredspektrumantibiotikum som ger en antibakteriell effekt. Det har en skadlig effekt på stafylokocker, streptokocker, Pseudomonas aeruginosa, aerobes och listeria.

Nystatin är ett svampdödande antibiotikum. Kämpar mot Candida-svampar.

Ternidazol - den komponent som ansvarar för hämningen av Trichomonas-celler och anaeroba bakterier, särskilt - Gardnerell.

Prednisolon - ett ämne av syntetiskt hormon som har en antiinflammatorisk effekt.

Hjälpkomponenter bidrar till att upprätthålla mikroflora och ph-balans.

Att ta Terzhinan rekommenderas i närvaro av sådana gynekologiska sjukdomar:

 • Bakteriell vaginit och dess återfall.
 • Bakteriell vaginos.
 • Blandad kolpit.
 • trikomonasinfektion.
 • candidiasis.

Och verktyget används också som ett preoperativt förebyggande av inflammatoriska processer. Detta inkluderar kirurgiska ingrepp, förlossning, artificiell avbrott av graviditet, installation av preventivmedel.

Terzhinan ljus är mycket kända i nätverket på grund av möjligheten att använda under menstruationen. Detta läkemedel är dock inte suppositorier eller ”ljus”, det är en felaktig, förenklad definition. Produkten finns endast i form av krämfärgade tabletter med bokstaven "T".

Funktioner i Terzhinans applikation

Instruktionen som ges när läkemedlet släpps säger att det måste läggas en tablett per dag. För förebyggande räcker 6 dagar med användning för behandling - 10. Denna period ökar av läkaren för allvarliga former av gynekologisk sjukdom.

För att medicinen ska ha den mest effektiva effekten bör du använda den i enlighet med vissa regler:

 1. Innan introduktionen ska du utföra hygienprocedurer i den intima zonen. Tvätta händerna ordentligt. Sterila medicinska handskar används ibland..
 2. Det bästa resultatet uppnås när du använder suppositorier före sänggåendet..
 3. Håll tabletten i rumstemperaturvatten i 30 sekunder innan den placeras..
 4. Det är bättre att sätta in medicinen i slidan medan du sitter på huvuden eller ligger på ryggen med benen böjda och pressade mot magen.
 5. Tabletten ska administreras försiktigt och så djupt som möjligt..
 6. Efter denna manipulation är det nödvändigt att ligga i minst 20 minuter.

Du kan ta Terzhinan under menstruationen.

Menstruation

Ofta uppstår en situation när en kvinna föreskrivs en lång terapeutisk kurs från infektioner och inflammation, som varar mer än en månad. Av detta följer att terapi överlagras på kritiska dagar.

Experter säger att de flesta infektionssjukdomar och svampsjukdomar förvärras och verkar intensivt strax före menstruationen. Detta beror på en förändring av den hormonella bakgrunden och som ett resultat av det aktiva arbetet i könskörtlarna som utsöndrar slemutsöndring. Därför sammanfaller de flesta fall av ökade symtom på gynekologiska sjukdomar med denna period..

Efter att ha fått ett behandlingsprogram möter kvinnor frågan om hur man kan uppnå effekten av de förskrivna läkemedlen om kursen måste avbrytas på grund av menstruation.

De allra flesta vaginala suppositorier ger inget resultat när de används på kritiska dagar, eftersom de kommer in i slidan smälter under påverkan av hög lokal temperatur och tvättas ut av menstruationsblod, utan att ha tid att påverka.

Är det möjligt att använda Terzhinan under menstruationen, eftersom dess verkningsmekanism är identisk med de analoga ljusen? Till skillnad från det senare upplöses tabletterna mycket längre, tvättas inte ut genom fläckar och absorberas helt i slemhinnan. Därför bör du använda läkemedlet även på kritiska dagar..

Fördelar med Terzhinan jämfört med analoger

Den viktigaste fördelen med verktyget är förmågan hos dess huvudsakliga aktiva komponenter att utföra synergier med avseende på varandra, det vill säga att komplettera och stärka varandras funktioner.

Terzhinan har få biverkningar, påverkar inte menstruationscykeln och antalet utsöndringar, kan inte orsaka förseningar.

Den hormonliknande komponenten, prednison, har också en antihistamineffekt, vilket avsevärt minskar sannolikheten för en allergisk reaktion av kroppen på aktiva substanser.

Terzhinan får behandlas under graviditeten. När det gäller genomförbarheten av terapi måste du först konsultera en läkare. Under första trimestern är läkemedlet strikt kontraindicerat för användning..

För att uppnå den kumulativa effekten per dag räcker det att lägga en tablett, vilket sparar tid.

Läkemedlets sammansättning framkallar inte hämning av lokal mikroflora utan stöder snarare och bidrar till dess återställning.

Symtomatologin på sjukdomar minskar redan nästa dag efter den första användningen av läkemedlet.

Eftersom tabletter har en lokal effekt påverkar de inte funktionen hos andra organ. I kombination med deras användning kan du också använda andra läkemedel som förbättrar den terapeutiska effekten.

Ett stort plus med Terzhinan är möjligheten att använda den under menstruationen, vilket gör att du inte kan avbryta behandlingen.

Sidoeffekt

Experter säger att förseningen i menstruationen inte kan förknippas med användningen av Terzhinan. Ett misslyckande i cykeln kan provocera många sexuella sjukdomar som kan behandlas med detta specifika botemedel. Speciellt när det gäller förenade könsorganinfektion.

Biverkningar efter användning av läkemedlet minimeras. Men ändå sker de i form av en mindre allergisk reaktion, vilket provocerar en av komponenterna i läkemedlet. Det manifesterar sig i form av rodnad i de yttre könsorganen, klåda och sveda i slidan. Enligt statistik orsakade detta läkemedel allergi i endast 5% av fallen. Enligt granskningarna av kvinnor vidtog de inga åtgärder, stoppade inte administrationen av tabletter, och denna biverkning ägde rum den andra eller tredje dagen.

Om det inte finns någon menstruation efter Terzhinan eller om de är försenade kan antagandet av infektiösa och inflammatoriska processer antas, men medicinen i sig påverkar inte menstruationens art och förlopp.

Ett viktigt villkor för framgångsrik behandling är kontinuiteten i kursen och efterlevnaden av läkemedelsmönstret. Terzhinan tabletter eller suppositorier för menstruation gör att du kan utföra behandling utan avbrott. Recensioner av det rättvisare könet och specialister i majoriteten talar om effektiviteten och unikheten av detta läkemedel på sitt eget sätt. Glöm inte att även sådana effektiva läkemedel endast bör användas med tillstånd från en läkare.

Antimikrobiella medel Terzhinan - granskning

Löst problemet och skapade nya. + bilder på förpackningar och förpackade tabletter

Låt oss börja. Terzhinan ordinerade mig en läkare, för en början läste jag recensioner - vem skriver, vem hon hjälpte, vem inte, och vem som inte skulle föda, hon ringde läkaren, hon sa: "Köp, ta, det är nödvändigt." Vad ska man göra? Jag köpte, priset, säger jag, är inte litet.

För det första inkluderar kompositionen prednison - en glukokortikoid, har en uttalad antiinflammatorisk effekt, ett syntetiskt läkemedel från gruppen av hormonella läkemedel. Jag tyckte inte om det direkt. Terzhinan är också ett antibiotikum som förstör mikroflora, etc. väldigt dåligt.

För det andra följer det efter applicering i cirka 12 timmar - det är väldigt motbjudande, du känner dig enkel. mmm. fruktansvärt, för att säga mildt sagt, jag personligen ville gråta av sådana känslor och ville alltid ta en dusch.

För det tredje känns brännande känsla, klåda och irritation i slidan. Och viktigast av allt, om du gick in i ett piller och inte sovnade omedelbart, men gick på toaletten, gör dig redo att brännande känslan blir starkare :(

För det fjärde, efter avslutad ansökan, var det en längre försening än varje månad för denna dag. Du bör också förbereda dig för detta..

 • behandlar inflammation
 • följer
 • brinnande
 • allvarlig sammansättning
 • dödar fördelaktig mikroflora

och varför jag inte fick din recension tidigare!?
läkaren föreskrev - jag behandlades. då var det fortfarande lika - jag behandlades av en uggla med samma Terzhinan. Bränning störde mig inte så mycket - reaktionen räcker inte. Förvirrad mer pris. inte billigt.

men det mest intressanta var senare - efter ungefär ett år fick jag en tid hos en annan läkare. Jag hittade en fullständig brist på användbar mikroflora i slidan. Nu tenderar jag att associera Terzhinan med effekten på mikroflora i slidan

Varför lämna sådana amatörmässiga recensioner om du inte förstår medicin? Du förvirrar bara människor. Tjejer, tro mig som läkare.
Först aktuella kortikosteroider, i små doser och till och med under en sådan period, oförmögen att systemiskt påverka kroppen.
För det andra, från Terzhinan omöjlig inga fel i menstruationscykeln, detta är absurt. Din anledning var tydligen oupptäckt. Cykelstörningar - detta är ett krav på kvinnliga hormoner eller inflammatoriska processer och mycket starka. Men inte i det lokala antimikrobiella läkemedlet som du tog (om enligt anvisningarna) inte mer än 10-12 dagar.

Missför därför inte människor. Detta är en av de bästa komplexa läkemedel, säkert, det föreskrivs även under graviditet.

Kan Terjinan orsaka förseningar?

Terzhinan ordineras för infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar i gynekologi. I sin sammansättning innehåller den en antiinflammatorisk hormonell komponent med medelstark styrka - prednison. Enligt patienterna är det från honom som en försening utvecklas efter Terzhinan.

Läkemedlets sammansättning

Terjinan finns i tablettform för intravaginal administrering. 0,2 g ternidazol, 0,1 g neomycinsulfat, 100 000 IE nystatin, 3 mg prednisolon är per tablett..

Ternidazol är effektivt för att eliminera trikomonader, gardnerella och anaeroba bakterier. Neomycin är ett bredspektrat antibiotikum. Nystatin är ett antimykotiskt läkemedel som är aktivt mot Candida-familjesvampar. Prednisolon - en hormonell komponent med en antiinflammatorisk effekt av måttlig svårighetsgrad.

Påverkan på menstruationscykeln

Patienter som använder drogen tenderar att tro att Terzhinan kan orsaka en försening i menstruationen just på grund av innehållet av prednisolon. Men detta hormonella ämne kan bara påverka binjurebarkens arbete - med en ökad koncentration av prednisolon i blodet hämmas binjurens funktion. Och denna förändring är vändbar när man normaliserar koncentrationen av prednisolon i blodet.

Prednison har ingen direkt effekt på hormoner som reglerar menstruation och försening..

Men det kan verkligen vara en försening i menstruationen från Terzhinan. Två skäl bidrar till detta:

 • Suppositorier föreskrivs för olika infektiösa patologier, som i sig kan orsaka förseningar - om det finns ett fokus på infektion och inflammation, kommer förseningen i menstruationen att orsakas av det hormonella systemet;
 • Antibiotika i Terzhinan eliminerar inte bara patogen, utan också den vaginala mikrofloran, som ett resultat av dysbios, menstruationen kanske inte börjar i tid, utan försenar tills normaliseringen av antalet fördelaktiga bakterier.

Därför är förseningen i menstruationen efter Terzhinan tillfällig, om inte provoceras av graviditet.

Hur man tar reda på orsaken till förseningen

Efter avslutad kurs i Terginan måste följande diagnostiska procedurer göras:

 • en kontrollsmetning på vaginal mikroflora - kommer att bestämma effektiviteten av terapi mot patogen mikroflora och nivån av dysbios.
 • bakteriologisk kultur - enligt läkarnas vittnesbörd, beroende på den primära patogenen;
 • hCG-blodprov - om man misstänker graviditet.

Om graviditetstestet är negativt kommer en analys av hCG att avslöja det redan den andra dagen av äggimplantation.

I fallet då analysen för hCG inte visade närvaron av graviditet, kommer den behandlande läkaren att hjälpa till att lugna paniken från förseningen. Enligt resultaten av smet kommer han att förskriva ljus eller krämer med gynnsamma bakterier som återställer vaginal mikroflora. Som ett resultat av detta kommer menstruationen att samlas snabbare och cykeln normaliseras..

Användningsläge

Terzhinan ordineras en vaginal tablett en eller två gånger om dagen. Den genomsnittliga behandlingstiden är en och en halv vecka. Vid candidiasis kan administrationen förlängas upp till tre veckor..

Innan du inför en vaginal tablett måste du tvätta händerna noggrant och sänka den i vatten i några sekunder. Detta underlättar införandet och förhindrar obehag. Ange på det mest bekväma djupet. Efter administration ska du ligga i 15 minuter.

Om förseningen i menstruationen från Terzhinan varar i flera cykler i rad, rekommenderas det att genomgå laboratoriediagnostik av nivån av kvinnliga könshormoner och få råd från en läkare. Han kommer att besvara alla frågor om effekterna av applikationen och utföra en initial diagnos av dysbios.

Vidal: https://www.vidal.ru/drugs/tergynan__817
Radar: https://grls.rosminzdrav.ru/Grls_View_v2.aspx?routingGuid=60587723-2d73-4969-bb91-a65bff6c47a4&t=

Hittade du ett misstag? Välj det och tryck på Ctrl + Enter

Terzhinan och menstruation

HUR behandlas du bara. Det anges också tydligt att det under användning bör finnas sexuell vila. men läkaren sa till mig att om du verkligen vill är det bara med en VILLKOR !. NAFIGA KAN DU BEHANDLA OM DU INTE SKYDDS NÅGOT. smittar en partner och allt kommer att vara nytt

Så jag är i panik. Efter två tabletter kom menstruationen två veckor tidigare. Nu vad, fortsätt att ta det eller sluta?

Jag har identiteten lite tidigare nu behandlad under menstruationen)))

PA under behandling?

Ja, läkaren sa nej (men hon brukade säga "fuck off"), på internet skrivdes det bara när bordet applicerades, även en 7-dagars paus var inte nödvändig. jag vill klargöra

men jag har också blivit utsedd från urea. Jag klagar över att utslaget i mitt ansikte kom ut (speciellt talat, akne kom ut). och menstruationen borde ha varit full, eftersom jag slutade hormonella drycker och samma dag började jag ta trizhestan.

efter behandling med terzhinan blev min cykel 3 dagar längre (det var 26 dagar, nu-29).

Läkaren ordinerade mig först ljus Hexicon (10 dagar) och sedan Terzhinan (10 dagar)

Så hexicon, kastade efter det andra ljuset, började blöda.

Jag planerar inte att börja terzhinan (jag kommer till läkaren här)

Och bara en gynek. sa att terzhinan kan sättas in under menstruationen.

Och ändå dricker jag hormonpiller (Yarina) - vem som använde dessa ljus på bakgrunden av pillerna?

Allt kommer att gå bra med cykeln?

Tja du ger, mina damer och herrar! Den ena "följer", den andra "förseningen och terzhinan är att skylla".

1. Det följer - kära smarta flickor, tänk lite, om du HÄR kastar en hel p-piller och den "smälter" med dig, var ska detta ämne gå längre? Förångas? Naturligtvis kommer läkemedlet att flyta tillbaka! Och urladdningen från detta kommer att ske på morgonen! Och det är NORMAL.

2. Om förseningen - som en del av hormonet Prednisolon - detta är en glukokortikoid och det behövs så att du inte får inflammation och en allergisk reaktion! Det är inget fel med honom! Du har någon slags partisk åsikt, inspirerad av media - ordet "hormon" betyder "dåligt". Och här är det, om du behandlas i tio dagar försvinner det inte från dig! Dina sår, från vilka Dr Terzhinan föreskrev dig, gör dig mer skadlig. Och förseningen är precis densamma från detta hormon, men det faktum att din cykel "lämnar" något är inte skrämmande och inte dödligt! Vad är skillnaden - en vecka tidigare eller senare? Det viktigaste är att då allt kommer att återställas och du blir frisk.

Så ta hand om din hälsa så att du inte syndar på det läkemedel du behandlar.

Terzhinan försenade menstruationen

Jag vet inte var jag ska skriva, så jag skriver i min dagbok, kanske vem hade det här? Läkaren ordinerade terzhinan vaginalt, dostinex två gånger i veckan och klacid. Menstruationen borde ha kommit i förväg. Det finns inga vanliga tecken. Läs mer →

För tre år sedan var hon lite och dum och drömde om en flicka. Jag skyddade mig inte och fick inte panik över att graviditeten inte kom. Sedan började hon göra poäng. Fel i menstruationen började, manligt hormon ökade, håret började växa där det inte var nödvändigt. Och för ett och ett halvt år sedan började hon aktivt gå upp i vikt och gå ner i hår. Läkare ordinerade endast vitaminer och skrev ovariell dysfunktion. Nyligen gick jag till en genetiker, donerade blod till en cormon och en utstryk. De sa att jag hade en tempelinflammation i livmoderhalsen och ordinerade terzhinan. Accepterad. Läs mer →

I slutet av den aktiva (oktober) behandlingscykeln var jag intresserad av många frågor. Bland dem var frågan om det är möjligt att sova med sin man under behandling med Terzhinan. Svaret var två veckor att överge sex. Den andra frågan är när du kan börja planera efter Terzhinan, från samma cykel eller bara från nästa. Läs mer →

Hej alla, jag är inte bekant med någon här, jag har varit på webbplatsen länge, men jag har sällan besökt den, nu har jag en anledning att komma tillbaka. Jag vill skriva min berättelse, kanske någon är intresserad. Min man ville ha ett barn, men de trodde inte att det skulle hända just nu. Min cykel är inte regelbunden, det finns ofta hormonella störningar, förseningar på upp till 11 dagar, allt hände. Denna månad började allt så här, cirka 2,5 veckor innan monsteret mitt bröst började göra ont, till en början inte mycket, och sedan starkare, men med menstruation var hon också sjuk, så jag tänkte att ett av tecknen på PMS, sedan fick jag ont i halsen, satt på sjukskrivning, in. Läs mer →

God eftermiddag flickor! Jag har en sådan situation, i januari lämnade min man till jobbet i 3 månader, jag tror att låta mig ta chansen, och medan han inte är där, kommer jag att börja förbereda mig för graviditet! I februari fanns det inga månatliga perioder av någon anledning. Jag gick till gynekolog, hon tittade på mig, sa att det var cirvicit, ordinerad behandling (Terzhinan-ljus och havtornsljus), jag genomgick denna behandling. Sedan igen vid kontrollen såg en annan läkare redan, sa att det fortfarande fanns inflammation, föreslog att man sätter in tamponger med salva, vilket var vad vi gjorde under kursen. Läs mer →

Tilldelad att behandla infektionen. Menstruationen försenades med 6 dagar på grund av hormonsvikt. Idag drack jag en tablett metronidozol och satte ljuset Terzhinan. Två timmar senare började någon slags blodig daub. Det här är normalt? Vem står inför detta? Läs mer →

I allmänhet var alla mina symtom inte en standardinflammation i bilagorna. De ordinerade ett gäng droger att dricka i 5 dagar: doxycyklin, flukostat, metronidazol terzhinan. Jag drack den, kampanjen förbättrades. Men när hon drack medicinen var det väldigt dåligt, hon kände sig väldigt sjuk, tråkig, huvudet ont och hon hade en konstant bitter smak i munnen, som om jag tugade konstant, bara med mat kunde jag inte ta bort denna smak länge. Berätta vem som drack dessa läkemedel och hade någon en liknande reaktion? och här är en annan inställning, jag drack medicinen, väntade den 2 februari på menstruation, och de gjorde det. Läs mer →

Min planering och graviditetsplanering Det hela började med insikten att livet under en lång tid i ett civilt äktenskap skulle kunna leva en dag. Som "lycklig" ägare av cyto megalo-viruset i sovande form, visste hon att det i det aktiva tillståndet var omöjligt att bli gravid med detta virus. Jag bestämde mig för att göra en TORCH-analys för herpes, rubella (som jag inte hade haft), cytomegalo, toxoplasma. Till min överraskning hade jag antikroppar mot cytomegalovirus, vilket innebär att han inte heller hotade oss, och min man behövde inte testas. Varför -. Läs mer →

Jag förstår ingenting. I allmänhet, den 3 april, hade jag en spontan abort mot en ST-bakgrund under en period av 8 veckor. Det gick som vanliga månader. inom 5 dagar, även rengöring var inte nödvändig, sa läkaren att allt kommer ut. Efter att hon gick till läkaren genomgick hon tester för latenta infektioner PCR upptäckte 10 * 5 graders ureplasm, behandlades med antibiotika och terzhinan suppositorier. Baserat på min cykel nästa månad. borde ha kommit den 1-2 maj. Men idag är den 11: e dagen men det finns inga månatliga perioder, och till och med. Läs mer →

Tja, så jag bestämde mig för att skriva historien och bakgrunden till min graviditet. Bakgrund: Under en mycket lång tid beslutades det inte om den andra B, eftersom den första födelsen var inte så lätt. Ja, och dotter till upp till ett år sov inte, inte en dag eller natt. Efter att hennes dotter blev gravid ett år senare, men eftersom många unga par har problem, vågade hon inte föda. 2008 tog hon ut en spiral och började förbereda sig för ett andra barn. De trodde att jag omedelbart skulle bli gravid, men nej, det fungerade inte. De försökte i ett år och. Läs mer →

Efter alla de senaste erfarenheterna bestämde jag mig för att skapa en dagbok, jag vill skriva ner allt som händer i kronologisk ordning. Jag börjar från början. Den sista menstruationen var den 22 april, 2013, förberedde sig för eco, det fanns ett dåligt utstryk och gynekologen föreskrev SAFOCID och TERZHINAN suppositorier, hon började behandlingen den 15 maj, hon väntade på nästa menstruation, som inte inträffade, vilket är oerhört glad :). Testet visade ett positivt resultat först den 27 maj, med en försening på 5-6 dagar. Min hälsa var på något sätt inte så bra, det här är min första graviditet, så som det borde vara finns det bara en sak kvar. Läs mer →

Hej kära tjejer. Nu på jobbet finns det en sådan blockering att det inte fanns någon tid alls att skriva allt i detalj, men jag kommer hem - jag faller av mina fötter... Jag är med mitt företag, jag behöver ditt råd. Till att börja med kommer jag att kort beskriva de senaste fallen. Som ni kommer ihåg var jag i mars-april hysterisk om den påstådda diskeratosen. I maj togs en livmoderhalsbiopsi, och resultatet är enkel leukoplakia. Jag vet inte om det är värre eller bättre än dyskeratos, jag vet inte om det behandlas medicinskt. Men som läkaren sa. Läs mer →

Trött på att tänka på allt och ingenting. Det var en försening på 74 dagar i den cykeln och cysten var inte sjuk, men efter cd-skivan på ultraljudet var allt normalt. Sedan, på dagarna 17-23 i cykeln, var de på semester, då när läkaren kom från havet sa hon att dricka Trichopolum i 6 dagar och sätta ljus på terzhinan. Allt gjordes och skyddades sedan. Vid 35 dts åkte hon till gynekolog med en försening, hon såg inte, hon frågade bara om testet. De gav mig en kolposkopi innan cauterization, allt är bra. Nu. Läs mer →

Kära flickor, medan minnena är färska i mitt minne, bestämde jag mig för att avsluta prenumerationen på dig hur det här förfarandet gick, plötsligt kommer det att vara användbart för någon). Boka omedelbart, det var inte smärtsamt, men obehagligt. men i texten kommer jag att kalla denna olägenhet smärta, är det mer bekant eller något) en berättelse under katten Läs mer →

Idag spelades in på ECHO-GHA. En utstryk kom med förhöjda vita blodkroppar. Läkaren sa att du kan utföra proceduren, men sedan måste du dricka antibiotika och skydda dig själv, eller vänta på nästa cykel, ta om smet och registrera dig för GHA igen. Han säger att det efter GHA också finns fall av graviditet, så det är bättre att ta bort inflammation och sedan göra proceduren. Tja, i allmänhet sa jag att om åtminstone en ultraljudsskanning gjordes, var det inte förgäves att jag kom. =) (På grund av förseningen i menstruationen, missade jag en ultraljud i födelsekliniken när det är nu. Fortsätt läsa →

Var började det? Lusten att föda ett andra barn dök upp omedelbart efter födseln. Jag minns att jag inte hade några tankar som "Jag kommer inte att föda längre", trots att födelsen inte var den enklaste. Det fanns en klar förståelse att födelsedagen är ingenting jämfört med de 9 månaderna med väntan och ditt baby nya liv. Tiden gick, önskan blev starkare. Vi planerade befruktningen för december 2011 (vi ville verkligen föda Jungfrudraken). Sex månaders väntning Månadsvis återupptas under sommaren. Sedan augusti bestämde hon sig för att spåra ägglossningen på alla sätt: mäta BT, göra salivanalys. Läs mer →

Hej tjejer! Jag är ny och omedelbart med frågor. Vi bevarar PAP, cykler på 29-30 dagar, den sista cykeln började med en försening på 5 dagar och smärta i nedre buken. Eftersom vi planerar en graviditet efter en tid, åkte jag till läkaren den 14: e dagen av cykeln, efter att ha passerat hormonerna. Tester visade brist på östradiol och progesteron. Ultraljud visade en ökning av höger äggstock (det hade aldrig varit tidigare) och en endometrium på 4 mm. Det finns inga infektioner, det finns en svag inflammation i nacken. Utnämnd från 14 till 23 d.ts. Utrozhestan 2 r / d vid 200 mg. C. Läs mer →

Terzhinan ljus gör menstruationsförseningar

Terzhinan ordinerades också, och förseningen och urladdningen var rikligt, och magen drog som före menstruationen, men de var borta, panik.

liknande. fruktansvärt smärta i nedre del av buken, inga dagar, cykeln är nere.

Efter att ha tagit Terginan, en försening på 2 veckor. PANIK. gjorde fyra tester på olika dagar. allt är negativt, jag går till läkaren. lugn och?

Samma situation. Jag använde Terzhinan tidigare och märkte inte något dåligt. Här är andra gången jag behandlades för vaginal dysbios och förseningen är redan 10 dagar. Jag syndar bara på honom. Mina perioder är alltid som en klocka! Testen är negativa, inuti klåda, som med trast, men inga manifestationer. De senaste tre dagarna drar magen väldigt mycket, ibland trångt, jag märker lite rosa utsläpp när jag tvättar, men inte mer. Det verkar att brista, men det finns ingenting. Jag är i chock !! Och nu gör magen ont och drar så, och allt är rent. Flickor, hälsa för oss!!

Och redan dagen efter den första dagen för att ta Terzhinan började kritiska dagar - min läkare sa att detta är normalt.

Fan, 3 vaginala tabletter idag. Jag läste det här. Jag har ingen smärta och inga biverkningar.. Jag dricker jess och jag har en fråga, de är båda hormonella. Kan jag bli gravid med PA-osäkerhet, medan jag dricker preventivmedel, även om jag från andra sidan föreskriver dessa vag.tablets för att bli gravid. Jag är förvirrad. Jag sätter in dem för att bli av med trast

Äntligen. Efter 10 dagars försening. Nu är jag lugn, men om de säger att detta inte kommer från Terzhinan, kommer jag att svara - Jag tror inte. Oavsett hur de skrev i instruktionerna och döljer inte biverkningar, men det faktum i ansiktet - cykeln kommer på villkor !! Den terapeutiska effekten är uppenbar för detta läkemedel, jag har inte träffat andra analoger, men bara om kvinnan visste om möjliga kränkningar av cykeln, skulle jag inte vara rädd och lugn. Förvarnad är förberedd.

Yoeyo! och efter mitt första piller, dagen efter började min menstruation en vecka tidigare. vem har en försening, vem vice versa! vad är det här läkemedlet, jävla det!

Fan, 3 vaginala tabletter idag. Jag läste det här. Jag har ingen smärta och inga biverkningar.. Jag dricker jess och jag har en fråga, de är båda hormonella. Kan jag bli gravid med PA-osäkerhet, medan jag dricker preventivmedel, även om jag från andra sidan föreskriver dessa vag.tablets för att bli gravid. Jag är förvirrad. Jag sätter in dem för att bli av med trast

Ingen idiot här! Läkemedlet är bra, men ett cykelfel är möjligt. Det är fakta! Sammansättningen innehåller ett antibiotikum, kanske provocerar det.

Hon tog terzhinan (ljus) för profylax innan hon tog test, en försening på 5 dagar, testet gjorde det inte. Jag vördade dig, det blev lugnare i min själ, eftersom jag är mer benägna att tro på biverkningen av läkemedlet än i en grov kondom.

gjorde ett test, terzhinan har inget att göra med det.

Åh girly! Tja, här är 100% Terzhinan att klandra! Jag kan inte hitta någon annan förklaring! Läkemedlet kan vara bra, men varje organism uppfattar det individuellt! Det verkar som en hormonell funktionsfel! Idag är det 9: e piller, jag känner mig motbjudande! Det känns som att PMS bara är 100 gånger sämre! Bröstkorg, magvärk. Den 7: e behandlingsdagen var magen så dragen att jag inte ens kunde stå. Fram till de kritiska dagarna, ytterligare två veckor, men jag har en känsla av att de kommer att börja vilken dag som helst. Terzhinan fick från Candidiasis, det verkar hjälpa bra) Det finns nästan inga utsläpp, bara gult på morgonen, tydligen läkemedlet kommer ut. I morgon plågas jag den sista dagen) Jag måste fortfarande fladdra) Jag hoppas kunna överleva) Efter att läkaren förskrivit en acylact för att återställa den vaginala mikrofloraen efter allt trast och antibiotika. Jag hoppas att allt kommer att gå bra) Och det var inte förgäves som jag led de sista dagarna av behandlingen med Terzhinan. Fortfarande är detta inte mitt. Unleashed.. = (Nästa gång ska jag prova något annat. Det var riktigt dåligt..

Vad gör du här. Det är bara att alla har en annan organisme, för vilken han är svag, han börjar uppfinna nonsens för sig själv. Och den som har det stark på den tiden och perioden kommer.

tjejer och du kan ägna dig åt säker sex när du tar ljus (naturligtvis innan du sätter in dem)

här efter 1 tablett började jag dra nedre buken. föreskrivs i komplexet i 7 dagar? dragande smärta är normalt?

Läkaren ordinerade terzhinan till mig för behandling av ureaplasmos. Det fanns inga biverkningar, menstruationen kom som vanligt! Mycket bra och effektivt läkemedel.!

Menstruationen kom i tid, dag in och dag ut. Så troligen har dina förseningar andra skäl. Läkaren sa att du kan ha sex, men bara med en kondom, naturligtvis.

Det innehåller också prednison, och det är ett hormon. Det kan därför vara ett fel..

här har jag redan en fem dagars försening.! Jag får panik! (och tar tentamen imorgon) = ((

Jag har från Terzhinan inte bara rosa utsläpp (ja, okej, de sa att det bara var att tabletten inte upplösts fullständigt, resterna av den), utan också lite blod, skrämmande. Några flickor svarar! Har du sex medan du behandlar honom eller inte? Jag kan bara inte förstå om det är möjligt.

Jag använder terzhinan en andra gång (med en lång paus). Förseningen för första gången var cirka tre dagar, och nu är den fjärde redan igång. Det finns inget hemskt här! Men partner måste också behandlas, annars är känslan av behandling noll! Och när det gäller sex är det möjligt med behandling, men med en prezik. Förklarade inte en läkare. Till exempel vill jag bara inte detta, kroppen vill ha menstruation och är inställd på dem :))

Jag läste recensionerna, lugnade lite. Förseningen är redan 5 dagar. 16/04. var hos läkaren, från 17.04. började ta Terzhinan. 05/01. menstruationen borde ha börjat, men de är alla inte ((((

Hej tjejer, det var en försening på 6 dagar. Hon tog vaginala terginantabletter, föreskrev läkaren. Jag var väldigt rädd, jag gjorde testet negativt. Som ett resultat kom de på dag 6 =) Så i verkligheten kan det här läkemedlet orsaka förseningar i vissa människors kropp, var och en svarar annorlunda på hormoner.

Jag har en försening på 3 dagar efter terzhinan, igår var den sista möten, och idag är det redan 30 dagar och det finns inga perioder = (kan det vara? Och vad kan jag göra för att kalla dem med droger?

flickor och en av er läser bruksanvisningen noggrant vilka kontraindikationer eller individuell intolerans som finns och kanske en allergisk reaktion, de föreskriver bara lite hopp för läkare så jag råder dig att läsa instruktionerna och gå till en annan oberoende läkare ett huvud är bra och två är bättre Jag önskar alla utmärkta hälsa

Läkaren ordinerade mig först ljus Hexicon (10 dagar) och sedan Terzhinan (10 dagar)
Så hexicon, kastade efter det andra ljuset, började blöda.
Jag planerar inte att börja terzhinan (jag kommer till läkaren här)
Och bara en gynek. sa att terzhinan kan sättas in under menstruationen.
Och ändå dricker jag hormonpiller (Yarina) - vem som använde dessa ljus på bakgrunden av pillerna?
Allt kommer att gå bra med cykeln?

För inflammation föreskrev läkaren mig Teridjan, frågan är: någon hade gul urladdning från honom, va? Förresten, jag har personligen inte haft en brännande känsla som många människor i recensionerna på Internet. Jag tar den första dagen 10 dagar

Flickor. Jag har erosionsbehandlat Terzhinanom. Jag ställer mig in på natten och på morgonen flyter det ut. det är så det ska flyta. svara mig snälla. Jag är rädd att jag förmodligen inte djupt skjuter.

Tja du ger, mina damer och herrar! Den ena "följer", den andra "förseningen och terzhinan är att skylla".
1. Det följer - kära smarta flickor, tänk lite, om du HÄR kastar en hel p-piller och den "smälter" med dig, var ska detta ämne gå längre? Förångas? Naturligtvis kommer läkemedlet att flyta tillbaka! Och urladdningen från detta kommer att ske på morgonen! Och det är NORMAL.
2. Om förseningen - som en del av hormonet Prednisolon - detta är en glukokortikoid och det behövs så att du inte får inflammation och en allergisk reaktion! Det är inget fel med honom! Du har någon slags partisk åsikt, inspirerad av media - ordet "hormon" betyder "dåligt". Och här är det, om du behandlas i tio dagar försvinner det inte från dig! Dina sår, från vilka Dr Terzhinan föreskrev dig, gör dig mer skadlig. Och förseningen är precis densamma från detta hormon, men det faktum att din cykel "lämnar" något är inte skrämmande och inte dödligt! Vad är skillnaden - en vecka tidigare eller senare? Det viktigaste är att då allt kommer att återställas och du blir frisk.
Så ta hand om din hälsa så att du inte syndar på det läkemedel du behandlar.

Roligt, jag skulle aldrig ha trott att det kan vara en försening från Terzhinan. Men jag är i din mitt. 31 dagars cykel. 2 negativa tester inte skyddade av PA

Jag introducerade ett piller på natten, nästa morgon vaknade jag av en fruktansvärd smärta i buken, menstruationen började, två veckor tidigare. Hur hände det.

Damer, jag läser och förstår att inte en sådan. Jag kommer att berätta om min erfarenhet av detta läkemedel: orange-rosa urladdning började från en tablett. Här ser jag ett gäng vänner i olycka. Flickor skriver också om plötslig menstruation. Därifrån drar jag slutsatsen att detta mirakelpiller på något sätt slappnar av livmodern och att det börjar blöda. N-dyayaya. Om bara för att sälja, vilket är dyrare, *** giriga! Denna Terzhinan skulle gråta till dem som rådde honom.
När allt kommer omkring så skrek jag så mycket att jag såg det, det skakar fortfarande. Håll fast, flickor, det finns inget bättre än mun till mun, vi är tillsammans!

Läkaren hittade trast, föreskriven terzhinan, den andra dagen efter att ha tagit 2 suppositorier, utsläppet gick, det ser ut som snot genomskinligt Oo, vad händer nu, jag vet inte.

Jag tog Terzhinan i början av juni, förseningen var redan 5 dagar, jag gjorde två tester båda negativa. Efter att ha läst kommentarerna lugnade jag))))) Jag är inte den enda)))))

Flickor, på den femte dagen då jag tog Terzhinan, hade jag ont i nedre del av buken, hade någon det här? kan terzhinan vara orsaken?

Va. Jag har redan fyra dagar försening, Terzhinan 10 dagars behandlingstid.

Jag satte Terzhinan-tabletter i 10 dagar, den sista dagen var den 30 juni, jag förväntade mig månatliga perioder den 4 juli (de var 08.05, 06.06). Jag gjorde tester många gånger, från olika företag, alla negativa. Först den 12 juli gick menstruationen kvällen innan, åt totalt 15 askorbinsyra totalt och drack en halv liter stark buljong med kamomill vid sänggåendet.

Terzhinan ordinerades till mig innan operationen (cervical conization och borttagning av polypen i cervical canal). 6 ljus ordinerades. Den 7: e dagen, precis enligt schemat, borde månadsperioderna ha börjat och börjat utan fel! Det fanns inga biverkningar! Nu har en månad redan gått efter operationen, de tillät mig att återuppta sex, och igen tröskan! Hon behandlade inte sin man. Nu kommer vi att behandlas tillsammans! Jag tar Terjinan för mig själv igen och jag hämtar något annat för min make. Förresten, Livarol-ljus hjälper också bra..

Såg Terzhinan i början av juli, när menstruationen var tänkt att börja, men redan den 22 juli, och det finns fortfarande ingen menstruation, testet var negativt, skulle jag oroa mig eller inte?

Flickor som hade samma historia. hela mitt liv gick mina perioder utan misslyckanden, exakt 7 dagar. Efter menstruationen satte jag ljus terzhinan 6 stycken. och nu, efter 21 dagar, kom menstruationen (i tid). men något var fel. Jag har dem är inte särskilt rikliga, du kan inte ens använda packningen. och nu är det 3 dagar och de har slutat på vägen. Även för ett halvt år sedan tog jag också dessa ljus och allt var normalt. Jag är chockad. för första gången i mitt liv har jag det här. det kan påverka terzhinan så.

hej! Jag gjorde en abort med piller den 25 juli, efter att det var en abort, jag trodde att allt hände, och det visade sig att det fanns rester, sintrad blod eller något liknande! läkaren ville göra rengöringen, men jag ville inte, och sedan föreskrev hon mig tergynan tabletter, nystatin och cystatin! Jag gjorde allt som hon sa! enligt idén den 23-25 ​​i månaden borde komma! och resterna kommer ut med den månatliga, men fortfarande inte varje månad, redan den 29 juli! vad rådar du vad du ska göra? men jag vill inte gå till gynekologen igen för jag vill inte göra en kämpning! hjälp snälla Vad kan du säga om detta.

läkemedlet ordinerades för inflammation, rådde gynekologen att starta behandlingen efter menstruation, vilket jag gjorde, det fanns inga problem, det fanns utflöde, men det är logiskt. Terzhinan hjälpte! menstruationen kom i tid! Tydligen reagerar varje organism på olika sätt.

det finns inget från honom! ingen försening! allt är bra! ett mycket bra botemedel!

Prednisolon är en syntetisk analog av hormonerna kortison och hydrokortison som utsöndras av binjurebarken. Sedan när är det inte ett hormon.

tjejer som hade förseningar, skriv, hur var det nu? återhämtade cykeln sig generellt utan problem efter förseningar med terginan? eller nu måste läkare registrera sig. Tidigare, som en klocka var. Väldigt orolig.

min cykel försvann och jag tog också upp 5 kilogram och efter sex månader med att använda läkemedlet kan jag inte kasta bort dem. det fruktansvärda är denna terzhinan!

Läkare kallas (((jag kom att säga att jag inte kan bli gravid. Jag sa att ta Terzhinan, om du inte blir gravid kommer du om två månader! Det är så du vill och förstå (någon typ av tenn.

Moderator, jag uppmärksammar det faktum att texten innehåller:

Sidan stängs automatiskt
efter 5 sekunder

Användaren av Woman.ru webbplats förstår och accepterar att han är helt ansvarig för allt material som delvis eller helt publiceras av honom med tjänsten Woman.ru.
Användaren av Woman.ru-webbplatsen garanterar att placeringen av materialet som lämnas in av honom inte kränker tredje parts rättigheter (inklusive, men inte begränsat till upphovsrätt), utan att det påverkar deras ära och värdighet.
Användaren av Woman.ru, som skickar material, är därmed intresserad av att publicera dem på sajten och uttrycker sitt samtycke till deras ytterligare användning av redaktörerna för Woman.ru.

Användning och omtryckning av tryckt material från woman.ru är endast möjligt med en aktiv länk till resursen.
Användning av fotomaterial är endast tillåtet med skriftligt godkännande från webbplatsadministrationen.

Placering av immaterialrätt (foton, videor, litterära verk, varumärken etc.)
på woman.ru är endast personer med alla nödvändiga rättigheter för sådan placering tillåtna.

Copyright (c) 2016-2019 LLC Hirst Shkulev Publishing

Nätverkspublikation "WOMAN.RU" (Woman.RU)

Registreringscertifikat för massmedia EL nr FS77-65950, utfärdat av den federala tjänsten för övervakning av kommunikation,
informationsteknik och masskommunikation (Roskomnadzor) 10 juni 2016. sexton+

Grundare: Hirst Shkulev Publishing Limited Liability Company

Terzhinan ordineras för infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar i gynekologi. I sin sammansättning innehåller den en antiinflammatorisk hormonell komponent med medelstark styrka - prednison. Enligt patienterna är det från honom som en försening utvecklas efter Terzhinan.

Terjinan finns i tablettform för intravaginal administrering. 0,2 g ternidazol, 0,1 g neomycinsulfat, 100 000 IE nystatin, 3 mg prednisolon är per tablett..

Ternidazol är effektivt för att eliminera trikomonader, gardnerella och anaeroba bakterier. Neomycin är ett bredspektrat antibiotikum. Nystatin är ett antimykotiskt läkemedel som är aktivt mot Candida-familjesvampar. Prednisolon - en hormonell komponent med en antiinflammatorisk effekt av måttlig svårighetsgrad.

Patienter som använder drogen tenderar att tro att Terzhinan kan orsaka en försening i menstruationen just på grund av innehållet av prednisolon. Men detta hormonella ämne kan bara påverka binjurebarkens arbete - med en ökad koncentration av prednisolon i blodet hämmas binjurens funktion. Och denna förändring är vändbar när man normaliserar koncentrationen av prednisolon i blodet.

Prednison har ingen direkt effekt på hormoner som reglerar menstruation och försening..

Men det kan verkligen vara en försening i menstruationen från Terzhinan. Två skäl bidrar till detta:

 • Suppositorier föreskrivs för olika infektiösa patologier, som i sig kan orsaka förseningar - om det finns ett fokus på infektion och inflammation, kommer förseningen i menstruationen att orsakas av det hormonella systemet;
 • Antibiotika i Terzhinan eliminerar inte bara patogen, utan också den vaginala mikrofloran, som ett resultat av dysbios, menstruationen kanske inte börjar i tid, utan försenar tills normaliseringen av antalet fördelaktiga bakterier.

Därför är förseningen i menstruationen efter Terzhinan tillfällig, om inte provoceras av graviditet.

Efter avslutad kurs i Terginan måste följande diagnostiska procedurer göras:

 • en kontrollsmetning på vaginal mikroflora - kommer att bestämma effektiviteten av terapi mot patogen mikroflora och nivån av dysbios.
 • bakteriologisk kultur - enligt läkarnas vittnesbörd, beroende på den primära patogenen;
 • hCG-blodprov - om man misstänker graviditet.

Om graviditetstestet är negativt kommer en analys av hCG att avslöja det redan den andra dagen av äggimplantation.

I fallet då analysen för hCG inte visade närvaron av graviditet, kommer den behandlande läkaren att hjälpa till att lugna paniken från förseningen. Enligt resultaten av smet kommer han att förskriva ljus eller krämer med gynnsamma bakterier som återställer vaginal mikroflora. Som ett resultat av detta kommer menstruationen att samlas snabbare och cykeln normaliseras..

Terzhinan ordineras en vaginal tablett en eller två gånger om dagen. Den genomsnittliga behandlingstiden är en och en halv vecka. Vid candidiasis kan administrationen förlängas upp till tre veckor..

Innan du inför en vaginal tablett måste du tvätta händerna noggrant och sänka den i vatten i några sekunder. Detta underlättar införandet och förhindrar obehag. Ange på det mest bekväma djupet. Efter administration ska du ligga i 15 minuter.

Om förseningen i menstruationen från Terzhinan varar i flera cykler i rad, rekommenderas det att genomgå laboratoriediagnostik av nivån av kvinnliga könshormoner och få råd från en läkare. Han kommer att besvara alla frågor om effekterna av applikationen och utföra en initial diagnos av dysbios.

Vidal: https://www.vidal.ru/drugs/tergynan__817
Radar: https://grls.rosminzdrav.ru/Grls_View_v2.aspx?routingGu>

Hittade du ett misstag? Välj det och tryck på Ctrl + Enter

Hej! Jag har varit gift i ett halvt år och har levt sexuellt i ett halvt år. Och min man och jag planerar ett barn. Är det möjligt att få information. Jag har utslag på mina könsorgan, klåda. brännande, obehag. I september undersöktes hon för genital herpes - resultatet är negativt, gynekologen föreskrev behandling med acyklovir (tabletter + lokal behandling) under en vecka - ingen effekt. I augusti tog förvärring av cystit fytolysin. Jag använder inte preventivmedel (jag tog tricvilar för 4 månader sedan, men avbröt efter att ha tagit 15 tabletter. Jag undersöktes igen, läkarens beskrivning: yttre p / organ utvecklades korrekt, papillomatous tillväxt i den bakre uppstigningen, vagina: smal, slemhinnande vagina hyperemisk, lätt urladdning, måttligt livmoderhalscancer: konisk livmodern: anteversioflexio, stor, smärtfri, mobil. Hängen: hängorna är inte förstorade, deras område är smärtfritt vid palpation på båda sidor. Jag fick diagnosen papilloma i de yttre könsorganen. Kolpit. Jag klarat testen.
Resultat:
Smetest: Vag
Epitel: måttligt
vita blodkroppar: 20-40 i sikte
Slem: i betydande mängder
Flora: riklig pinne
Trichomonas: inte upptäckt
Neysers lopp: hittades inte
V.P.CH.16 (DNA-fragment): inte detekterat
V.P.CH.6: "Tom"
V.P.CH.18: hittades inte

Behandling:
1. Valtrex 500 mg, 1 tablett 2 gånger om dagen, via munnen, 5 dagar.
2. Applicera ett tunt lager av Panavir-gel 3 gånger om dagen på papillomas, 3 veckor
3. In i rektum: suppositorier polyoxidonium 0,006, 1 suppositorium 1 gång per dag, på natten, 10 dagar, in i rektum.
4. I slidan: ljus terzhinan 1 ljus en gång om dagen, på natten, 10 dagar

All behandling kan startas samtidigt. Använd kondom för behandling under samlag. Att få en tid efter en månad från början av behandlingen för undersökning.

Jag har inte börjat behandlingen ännu, eftersom det borde finnas en menstruationscykel. Säg mig, är min sjukdom verkligen fruktansvärd? Efter en behandlingskurs. Kommer jag att bli botad? Behöver mannen att genomgå en studie (han har inga symtom)? Är det möjligt att bli gravid och vilka hot är det ofödda barnet? Och om plötsligt en försening i menstruationen och graviditetens tillåtlighet, vad ska jag göra? Naturligtvis är behandlingen inte baserad på ovanstående läkemedel? Och vad kan du säga om utnämningen av en läkare. Tack så mycket på förhand!:)). Väntar på ditt svar! Med vänlig hälsning Samal.

Hej!
Jag skulle mycket vilja höra en alternativ professionell åsikt om min hälsa, det finns för mycket motstridig information på Internet, det är svårt att dra rätt slutsatser på egen hand..

Jag är 24 år gammal. Mitt huvudproblem (eller en konsekvens av ett hittills okänt problem) är en oregelbunden menstruationscykel. Menstruationer började vid 12 års ålder och cykeln blev nästan omedelbart stabil - 28 dagar. Vid 15 började jag leva ett sexliv. Några månader senare bestämde jag mig för att byta till orala preventivmedel, på rekommendation av en gynekolog började jag ta Regulon. Efter 8 månaders inträde återhämtade jag mig med 10 kg. Efter att ha avslutat nästa cykel, bestämde jag mig för att inte fortsätta. Den ökade vikten kvar inom en och en halv månad efter avbokningen utan några speciella åtgärder. Men sedan dess (sedan cirka 16 år) har min cykel inga förutsägbara gränser.
På grund av min ungdomliga letthet behandlade jag inte detta på något sätt och gick inte till läkaren. De genomsnittliga cykelfluktuationerna var från 22 till 45 dagar. Ibland hände det att det inte fanns någon menstruation på 2-3 månader. Det fanns inga särskilda yttre skäl för detta. Samtidigt minskade libido betydligt.
Partneren var regelbunden, i flera år är han min man, och vi vill verkligen få ett barn. Efter ytterligare två månaders försening och ville ordna min hälsa före den planerade graviditeten, vände jag mig till en gynekolog. Thrush hittades i smet, en ultraljud avslöjade en cysta på storleken av en centimeter högst upp på den vänstra äggstocken (denna plats var lite smärtsam när du klickade på undersökningen av en gynekolog, även i vanliga livet ibland var det dragande sensationer i detta område).
Gynekologen rekommenderade att du dricker "Duphaston" i 10 dagar för att orsaka menstruation, "Terzhinan" från trast och att dricka OK "Lindinet-20" i 3 månader för att normalisera cykeln. Undersök också av en endokrinolog. När det gäller cysten sa hon att hon var så liten att det inte var någon mening med att behandla henne med en speciell behandling - kanske hon själv skulle passera. Hon hittade inga kontraindikationer för graviditet, tvärtom, hon sa att mot bakgrund av avskaffandet av OK, "de kommer att bli gravid".
Jag har följt alla rekommendationer. Jag ville inte riktigt acceptera OK på grund av min sorgliga erfarenhet, men efter de månatliga perioderna förorsakade av Dufaston var det återigen en två månaders försening, så jag bestämde mig att följa rekommendationerna till slutet. Nu har jag avslutat den andra cykeln med att få det utsedda OK. Redan +3 kg.
Endokrinologen inspirerade inte förtroende för sin ganska likgiltiga inställning, enligt resultaten av hormontester och ultraljud sa sköldkörteln också att allt var normalt, ordinerade "Yodbalans" och skickade henne gravid. Visst, efter att ha läst en enorm mängd information från olika källor, tvivlade jag på "normaliteten" i mina resultat, särskilt när jag observerade några symptom som vanligtvis är förknippade med hormonella störningar..
Nedan presenterar jag resultaten från mina analyser, inom parentes - de laboratoriestandarder som anges på formuläret.
Prolactin - 529 mIU / L (N = 317 mIU / L (67-726));
Kortisol - 713 nmol / L (N = 378 nmol / L (150-670));
TSH - 1,45 μMU / ml (N = 1,37 μMU / ml (0,23-3,4));
frihet T4 - 12,2 pmol / L (N = 10-23,2 pmol / L)).
Ultraljud i sköldkörteln: den är vanligtvis lokaliserad, ekogeniciteten är något reducerad, konturen är klar, jämnt, strukturen för båda lobberna är diffus-heterogen, i den högra loben av p / pol-hypoekoisk nod 6 * 5 mm. Mått på höger lob: bredd 20 mm, tjocklek 18 mm, längd 46 mm. Mått på vänster lob: bredd 17 mm, tjocklek 15 mm, längd 45 mm.

Bara i fallet ska jag skriva: min höjd är 170 cm, vikt 76 kg. Under de senaste tre åren - en ökning med cirka 15-16 kg. Livsstil och näring har inte förändrats. Men jag vet inte hur mycket detta är kopplat till funktionen hos mina endokrina eller andra system, min endokrinolog är säker på att det på något sätt. Det främsta för mig nu är min reproduktiva hälsa, förmågan att bli gravid, uthärda och föda ett friskt barn utan problem. Även om jag förstår att allt måste beaktas på ett omfattande sätt, är det därför jag skriver så detaljerat.

Snälla, kan du på något sätt kommentera mina tester eller dra några slutsatser om min hälsa? För att motbevisa eller bekräfta min rädsla, kanske ge några rekommendationer?
Enligt min åsikt ser situationen inte normal i motsats till min läkares åsikt.
Jag upprepar, jag skulle mycket vilja höra ett alternativt professionellt yttrande, för utan övergripande utbildning kan ett överflöd av information, även från auktoritära källor, bara väcka tvivel och rädsla.
Ledsen för den stora mängden text, jag ville bäst reflektera situationen.
Tack så mycket på förhand!

Flickor kan få en månadscykel från att ta terzhinan?

Få expertutlåtande om ditt ämne

Psykolog. Specialist från sajten b17.ru

Psykolog, tillsyn med psykoterapi sexologi. Specialist från sajten b17.ru

Psykolog. Specialist från sajten b17.ru

Psykolog, psykologkonsult. Specialist från sajten b17.ru

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Vid vilken ålder slutar en kvinna att ha sin period?

Hur många år slutar menstruationen hos kvinnor, vilket påverkar utvecklingen av denna process? Climax kan uppstå både vid 45 års ålder och mycket senare....

Menstruation två gånger i månaden, är det möjligt?

Menstruation hos en frisk kvinna i frånvaro av graviditet inträffar varje månad. Regelbundna perioder indikerar normal funktion av reproduktionssystemet och frånvaron av patologi i kroppen....

Magvärk under menstruationen: vad man ska göra?

Magenont under menstruationen är ett problem som nästan 60% av kvinnorna på planeten möter. Smärtintensiteten kan vara annorlunda: från mild obehag till svår smärta som bokstavligen lägger kvinnan i säng....