Ljus Tarjinan och instruktioner för deras användning

Blödning

Många kvinnor lider av inflammatoriska sjukdomar orsakade av patogena mikroorganismer som påverkar organen i det kvinnliga reproduktionssystemet (särskilt vagina). En av dessa sjukdomar är trast. I den här artikeln kan du ta reda på vad Terzhinan-ljus, vilken typ av läkemedel, sammansättning, användarregler, kontraindikationer för användningen av läkemedlet. Du kan också lära dig om läkemedlets typer och analoger.

Beskrivning av läkemedlet, komposition

Terzhinan är en kombinationsmedicin som används inom gynekologi. Läkemedlet har en antimikrobiell, antiprotozoal, svampdämpande och antiinflammatorisk effekt. Dessutom upprätthåller verktyget ett konstant pH, integriteten hos vaginalslemhinnan. Kompositionen för det kombinerade läkemedlet inkluderar:

 1. Ternidazole Antimykotiskt medel tillhör imidazolderivat. Ternidazol sänker syntesen av en av de ingående beståndsdelarna i svampmembranet - ergosterol, vilket ändrar membranets struktur och egenskaper. Läkemedlet har en trikomonacideffekt, hämmar aktivt aeroba bakterier, särskilt gardnerella.
 2. Neomycinsulfat. Ett bredspektrumantibiotikum som tillhör aminoglykosider. Det har en bakteriedödande effekt i förhållande till gram-positiva, gram-negativa mikroorganismer. Inaktiv mot streptokocker. Patogener utvecklar långsamt antibiotikaresistens.
 3. Nystatin. Ett antibiotikum som uppvisar antimykotiska egenskaper tillhör polyener. Mycket effektiv mot candida, ändrar svampmembranets permeabilitet, bromsar tillväxten.
 4. Prednison. Den dehydrogenerade analogen av hydrokortison, som har en antiinflammatorisk, anti-allergisk effekt, tillåter inte exsudat att samlas i det drabbade området. På grund av dess sammansättning ger en konstant nivå

Terzhinan-tabletter används i gynekologi för behandling av infektionsinflammatoriska sjukdomar som påverkar de yttre könsorganen. Tabletternas sammansättning innehåller ytterligare ämnen:

 • vetestärkelse;
 • laktosmonohydrat;
 • kolloidal kiseldioxid;
 • magnesiumstearat;
 • natriumkarboximetylstärkelse.

Läkemedlet finns som Terzhinan-ljus på 10, 6 stycken i en blister.

Indikationer för användning, kontraindikationer

Bruksanvisning Terzhinan innehåller information om vilka indikationer för användning av Terzhinan. Indikationer för användning av Terzhinan är vaginit, vilket beror på den snabba reproduktionen av patogen mikroflora som har dykt upp i slidan.

Kan Terzhinan användas för inflammation? Vad används Terzhinan till? Vaginala suppositorier används för inflammatoriska infektionssjukdomar, oavsett lesionens svårighetsgrad:

 • bakteriell vaginit;
 • vaginal trikomoniasis;
 • candidiasis;
 • blandad vaginit.

Terzhinan 10 eller Terzhinan 6 används också för att förebygga vaginit, särskilt:

 • innan man utför gynekologisk kirurgi;
 • före förlossning eller abort;
 • vid installation av intrauterina enheter;
 • med diatermokoagulering av livmoderhalsen;
 • före hysterografi.

Terzhinan, instruktionerna som medföljer läkemedlet i originalförpackningen, säger att Terzhinan inte har några speciella kontraindikationer, förutom överkänslighet mot läkemedlet, dess komponenter.

Överdosering kan inte inträffa efter Terzhinan på grund av den låga absorptionshastigheten av aktiva substanser i blodomloppet.

Drog användning

Vad är användningen av läkemedlet eller hur man använder vaginala tabletter? Verktyget måste injiceras djupt i slidan. Daglig dos - 1 ljus före sänggåendet. När du använder terzhinan från trast på dagen, lägg dig ner i 10-15 minuter efter att ha tagit p-piller. Vanligtvis tar en behandlingskurs för trost 20 dagar.

Notera. Vid behandling av andra sjukdomar tar kontinuerlig behandling med läkemedlet 10 dagar..

Innan pillerna införs i slidan måste den placeras i vatten i en halv minut för att bli våt.

Terzhinan för amning kan användas, men läkaren bör övervaka utvecklingen av behandlingen. Terzhinan under graviditet kan också användas, som i tonåren, med tanke på den tydliga övervakningen av den behandlande läkaren. Terzhinan efter förlossning ordineras till kvinnor vars kropp är tillräckligt stark efter förlossningen. Men vid behandlingen av trasten och för män väljs svampbehandling så att trasten inte överförs sexuellt.

Med tanke på att Terzhinan-tabletter från trast kan köpas utan recept, bör du noga överväga behandlingsprocessen. Det är bäst att besöka en läkare för att noggrant diagnostisera och förutsäga behandling.

Sidoeffekt

Läkemedelsabstraktionen innehåller information om biverkningar:

 • i de initiala stadierna i behandlingen, klåda, brännande, irritation i vaginalslemhinnan;
 • symtom på en allergisk reaktion (observeras vanligtvis med överkänslighet mot läkemedlets komponenter).

I recensionerna om läkemedlet talar de om utsläpp av en annan färg efter användning av vaginala suppositorier. Tilldelningar när man tar Terzhinan beror ofta på:

 • felaktig administration av p-piller;
 • överkänslighet i vaginalslemhinnan;
 • partiell erosion av livmoderhalsen;
 • manifestation av en allergisk reaktion.

Gul urladdning från Terzhinan, inte åtföljd av utseendet på klåda, förbränning är ett normalt fenomen, vilket beror på bristen på absorption av inaktiva ämnen i läkemedlet (formativ). Vaginalslemhinnan absorberar endast de aktiva substanserna den behöver.

Med rikligt utsläpp av gult, vitt från slidan, åtföljt av förekomsten av klåda, förbränning - resultatet av läkemedlet, beror på förstörelsen av patogena mikroorganismer. Vid långvarig urladdning med klåda och förbränning (mer än 3 dagar) måste du rådfråga en läkare för att justera behandlingen.

Om blodig urladdning inträffar hos gravida kvinnor bör du omedelbart rådfråga en läkare för att ta reda på orsakerna till urladdningen, bland vilka kan vara: ett arbete som har börjat, spontan missfall. Med rosa urladdning började snart irritationen av befintlig erosion.

Analoger av läkemedlet, pris

Det är omöjligt att hitta analoger billigare än Terzhinan, som har identiska egenskaper enligt beskrivning. Läkemedlet är ett komplex av ämnen som har ett brett spektrum av verkan, har en låg absorptionsnivå, så Terzhinan kan användas för amning och graviditet. För behandling av candidiasis kan du ersätta åtgärden:

 1. Pimafucin;
 2. klotrimazol;
 3. Polygynax;
 4. Macmirror.

De första två läkemedlen används för att behandla candidiasis, botemedel är maktlösa mot trikomoniasis, blandad vaginit. Clotrimazole är en billig analog av vaginala suppositorier, vars pris är ≈2 $.

Polygynax - ett läkemedel som består av 3 antibiotika, har ett brett spektrum av verkan. Det kan inte användas under graviditet, med gv.

Vad botar Macmirror från? Macmirror - den effektivaste analogen till Terzhinan, som har liknande indikationer för användning, gör att du kan bekämpa många bakterier, infektioner.

Hur mycket kostar Terzhinan? Medelpriset för ett läkemedel är $ 6,9.

Recensioner om användningen av Terzhinan

Recensioner om läkemedlet som används för att behandla trost är olika, innehåller både positiva och negativa svar:

Jag använde Trezhinan suppositorier för att behandla trost. Jag var nöjd med resultatet, eftersom läkningsprocessen skedde utan biverkningar. Det blev mycket lättare efter det andra ljuset, men genomgick en fullständig behandlingskurs på 10 dagar.

Jag använde läkemedlet under graviditeten, jag började känna att efter att ha tagit läkemedlet var det mer utflöde, klåda blev starkare och effekten var 0. Behandling med läkemedlet är inte lämplig.

I allmänhet kan läkemedlet, trots blandade recensioner, anses vara effektivt för behandling av candidiasis, sjukdomar orsakade av patogena mikroorganismer, med tanke på att Terzhinan används för amning och graviditet. Det är värt att komma ihåg att det bästa är att övervaka din hälsa, livsstil, förhindra svampar och andra infektioner från kroppen..

Terzhinan vaginala tabletter - bruksanvisning

Registreringsnummer: P N015129 / 01

Handelsnamn: TERZHINAN

Doseringsform: vaginala tabletter

SAMMANSÄTTNING för 1 tablett

Aktiva ämnen:

Ternidazol …………………………………………..0,2 g
Neomycinsulfat ………………………………. 0,1 g eller 65 000 IE
Nystatin ………………………………………………… 100 000 IE
Prednisolon-natriummetasulfobenzoat.......... 0,0047 g,
motsvarande prednison 0,003 g

Hjälpämnen:

Kolloidal kiseldioxid..


BESKRIVNING

Tabletter är ljusgul i färg med möjliga fläckar av mörkare eller ljusare nyanser, platta, avlånga med en avfasning på kanterna och tryckta i form av bokstaven "T" på båda sidor.

PHARMACOTHERAPEUTIC GROUP
Kombinerat antimikrobiellt medel (antibiotikum-aminoglykosid + antimikrobiellt och antiprotozoalt medel + svampmedel + glukokortikosteroid).

ATX-kod: [G01BA]

FARMAKOLOGISKA EGENSKAPER


Kombinerad förberedelse för lokalt bruk inom gynekologi. Det har antimikrobiella, antiinflammatoriska, antiprotozoala, svampdödande effekter; ger vaginal slemhinnesintegritet och pH-konstanthet.

Ternidazol - ett svampdödande medel från gruppen av imidazolderivat, minskar syntesen av ergosterol (en integrerad del av cellmembranet), ändrar strukturen och egenskaperna hos cellmembranet. Det har en trikomonacideffekt, är också aktivt mot anaeroba bakterier, särskilt gardnerella.

Neomycin är ett brett spektrumantibiotikum från gruppen av aminoglykosider. Det verkar bakteriedödande mot gram-positiva (Staphylococcus, Streptococcus pneumoniae) och gram-negativa (Escherichia coli, Shigella dysenteriae, Shigella flexneri, Shigella boydii, Shigella sonnei, Proteus spp.) Mikroorganismer; mot Streptococcus spp., inaktiv.
Mikroorganismresistens utvecklas långsamt och i liten utsträckning..

Nystatin är ett svampdödande antibiotikum från gruppen av polyener, mycket effektivt mot jästliknande svampar av släktet Candida, ändrar permeabiliteten hos cellmembran och bromsar deras tillväxt.

Prednisolon - en dehydrogenerad analog av hydrokortison, har en uttalad antiinflammatorisk, anti-allergisk, anti-exsudativ effekt.

ANVISNINGAR FÖR ANVÄNDNING

Behandling av vaginit orsakad av mikroorganismer som är känsliga för läkemedlet, inklusive:

- bakteriell vaginit;
- vaginal trikomoniasis;
- vaginit orsakad av svampar i släktet Candida;
- blandad vaginit.

Förebyggande av vaginit, inklusive:

- före gynekologiska operationer;
- före förlossning och abort;
- före och efter installationen av intrauterina enheter;
- före och efter diatermokoagulering av livmoderhalsen;
- före hysterografi.

Överkänslighet mot någon komponent av läkemedlet.


PREGNANCY OCH BASTFODNING

Kanske användningen av läkemedlet från graviditetens andra trimester.
Användningen av läkemedlet under graviditetens första trimester och under amning är endast möjligt i de fall där den potentiella nyttan för modern uppväger risken för fostret eller barnet.

DOSERING OCH ADMINISTRERING

För vaginal användning.
En tablett injiceras djupt i slidan i benägna läge före sänggåendet. Innan tabletten placeras i vagina bör tabletten hållas i vatten i 20-30 sekunder.
Efter administration ska du ligga i 10 till 15 minuter.
Den genomsnittliga varaktigheten för en behandlingsperiod är 10 dagar; vid bekräftad mykos kan den ökas upp till 20 dagar; den förebyggande kursens genomsnittliga varaktighet är 6 dagar.

SIDOEFFEKT
Brinnande känsla, klåda och irritation i slidan (särskilt i början av behandlingen).
I vissa fall är allergiska reaktioner möjliga..

ÖVERDOS
Det finns inga uppgifter om fall av överdosering..

INTERAKTION MED ANDRA MEDICINER
Hittades inte.

SPECIELLA INSTRUKTIONER

Vid behandling av vaginit, trikomoniasis, rekommenderas samtidig behandling av sexpartner.
Sluta inte behandlingen under menstruationen.

UTGIFTSFORM

För 6 eller 10 tabletter per remsa (aluminiumfolie) packas en remsa med bruksanvisning i en kartong.

HÅLLBARHETSTID

3 år. Använd inte det efter utgångsdatumet.

FÖRVARINGSFÖRHÅLLANDEN

Förvaras vid en temperatur som inte överstiger 25 ° C.
Förvaras oåtkomligt för barn.

FARMACY FÖRSÄLJNINGSVILLKOR

Laboratorier BUSHARA-RECORD
68, ryu Margolen 92300
Levallois-Perret, Frankrike

Det är gjort:
SOFARTEX
21, rue du Pressot, 28500 HÖGER, Frankrike

Krav på läkemedlets kvalitet ska skickas till:

RYSSLAND 123610 Moskva,
Krasnopresnenskaya emb. 12,
WTC, "International-2"

Vaginala tabletter (suppositorier) Terzhinan - bruksanvisning, analoger, recensioner, pris

Webbplatsen ger referensinformation endast för informationssyften. Diagnos och behandling av sjukdomar bör utföras under övervakning av en specialist. Alla läkemedel har kontraindikationer. Specialkonsultation krävs!

Terzhinan är ett kombinationsläkemedel för aktuell användning i gynekologisk praxis. Terzhinan vaginala tabletter tolereras väl, utan att orsaka obehag och utan att orsaka obehag under användning. Läkemedlet har ett brett spektrum av verkan, vilket förstör olika patogena bakterier, svampar och protozoer som finns i kvinnans vagina, och därför är Terzhinan ett utmärkt verktyg för behandling av kolpit (vaginit). Terzhinan-tabletter stoppar snabbt klåda och obehag med vaginit, och en ytterligare fördel är användarvänligheten.

Dessutom används Terzhinan för att förhindra vaginit före gynekologisk kirurgi (till exempel "kauterisering av erosion i livmoderhalsen", etc.), förlossning, abort, installation av en intrauterin enhet och andra manipulationer utförda genom vagina.

Former, sammansättning och namn på Terzhinan

För närvarande finns läkemedlet Terzhinan tillgängligt i en enda dosform - dessa är tabletter för administrering till slidan. Tabletterna har en avlång platt form, målade i krämfärg och är markerade med bokstaven "T" på båda sidor. Finns i förpackningar om 6 eller 10 stycken..

Eftersom läkemedel avsedda för introduktion i vagina oftast finns i form av suppositorier, kan Terzhinan felaktigt namnge Terzhinan suppositorier. Detta är emellertid fel, eftersom läkemedlet finns i tablettform. Men man bör komma ihåg att när någon säger "ljus Terzhinan", menar han tabletter.

Dessutom benämns läkemedlet ofta Terzhinan 10 eller Terzhinan 6, där antalet efter det kommersiella namnet anger antalet tabletter i förpackningen. Sådana namn är inte officiella utan används av läkare, farmaceuter och patienter mycket ofta och anses därför vara allmänt accepterade. Därför behöver du inte oroa dig för att personen missförstås om du använder sådana vanliga klichéer.

Sammansättningen av Terzhinan-tabletter som aktiva komponenter inkluderar följande ämnen:

 • Ternidazol - 200 mg;
 • Neomycinsulfat - 100 mg (65 000 IE);
 • Nystatin - 100 000 IE;
 • Prednisolon metasulfobenzoatnatrium - 4,7 mg, vilket motsvarar 3 mg rent prednisolon;
 • Geranium och kryddnejlika olja - 1,2 g.

Bland dessa substanser verkar ternidazol, neomycin och prednisolon direkt, och geranium- och kryddnejlikaoljor är ett hjälpämne. Hjälpmedlet tillhandahåller en enhetlig fördelning av ämnen genom hela tabletten, såväl som deras fullständiga upplösning och god penetration i cellerna i vaginalslemhinnan. Med andra ord, om det inte fanns något hjälpämne i Terzhinan-tabletter skulle de aktiva komponenterna tränga svagt in i cellerna i slemhinnan utan att ha en så uttalad och snabb terapeutisk effekt. Utan hjälpämne skulle Terzhinan-tabletter inte förstöra protozoer (Trichomonas, Chlamydia), eftersom de vanligtvis finns i cellerna i vaginalslemhinnan..

Som hjälpkomponenter innehåller Terzhinan-tabletter följande ämnen:

 • Vetestärkelse;
 • Vattenfri kolloidal kiseldioxid;
 • Natriumstärkelseglykolat (typ A);
 • Magnesiumstearat;
 • Laktosmonohydrat;
 • Renat vatten (destillerat, avjoniserat, sterilt).

Terapeutiska effekter av läkemedlet

Terzhinan-tabletter injiceras i vagina, där de har följande terapeutiska effekter:

 • Antibakteriell effekt, bestående av förstörelse av patogena och villkorligt patogena bakterier (stafylokocker, streptokocker, gardnerella, etc.), som provocerar smittsamma och inflammatoriska processer i slidan (kolpit);
 • Antiinflammatorisk effekt, bestående av snabbt undertryckande av den inflammatoriska processen i slidan, provocerad av någon anledning;
 • Svampdödande effekt är att förstöra olika svampar och eliminera trast;
 • Antiprotozoal effekt är förstörelsen av patogena protozoer, såsom klamydia, Trichomonas, etc..

De listade terapeutiska effekterna av läkemedlet beror på dess aktiva komponenter.

Ternidazol är ett svampdämpande medel från imidazolgruppen som stoppar syntesen av lipider som är nödvändiga för att bygga cellväggarna i svampar. Som ett resultat förlorar cellmembranet av svampar sina egenskaper, dess konfiguration kränks och det upphör att uppfylla de nödvändiga funktionerna, vilket resulterar i att mikroorganismen dör. Dessutom har Ternidazole en skadlig effekt på Trichomonas och Gardnerella.

Neomycinsulfat är ett brett spektrumantibiotikum från aminoglykosidgruppen som har en skadlig effekt på stafylokocker (Staphylococcus spp.), Escherichia coli (Escherichia coli), shigella (Shigella spp.), Och Proteus (Proteus spp.), Som ofta är orsakande. eller bakteriell vaginos. Mikrobernas resistens mot neomycin utvecklas mycket långsamt och sällan, så det är effektivt i nästan alla fall. För olika typer av streptokocker är neomycin ineffektivt.

Nystatin är ett svampdödande antibiotikum från polyengruppen, som effektivt förstör svampar av släktet Candida och därmed botar tröst. Nystatin har använts under lång tid och framgångsrikt, men trots detta faktum är svampens resistens mot antibiotika praktiskt taget frånvarande..

Prednisolon är ett glukokortikoidhormon som härrör från hydrokortison och har en kraftfull antiinflammatorisk effekt. Prednisolon dämpar alla inflammatoriska reaktioner, oavsett arten av orsakerna som provocerade det, därför, i kombination med svampdämpande, antibakteriella och antiprotozoala medel, eliminerar det snabbt kolpit och vulvovaginit av någon etiologi.

Dessutom har prednison antiallergiska och antiexudativa effekter. Därför utvecklas inte allergiska reaktioner under behandling av denna komponent hos kvinnor och ödem slutar.

Terzhinan - indikationer för användning

Terzhinan-tabletter används för att behandla och förebygga smittsamma och inflammatoriska sjukdomar i slidan (vaginit) orsakade av mikroorganismer som är känsliga för läkemedlets verkan.

Så Terzhinan-tabletter är indicerade för behandling av vaginit i följande fall:

 • Bakteriell vaginit orsakad av stafylokocker, protea, shigella, E. coli eller Trichomonas;
 • Kombinerad behandling av kolpit provocerad av klamydia;
 • Svampvaginit provocerad av jästliknande Candida-svampar;
 • Vaginit orsakad av blandad flora, det vill säga samtidigt bakterier, svampar, trikomonader eller gardnerella i olika kombinationer.

För att förebygga vaginit indikeras Terzhinan-tabletter för användning i följande fall:
 • Innan planerade gynekologiska operationer;
 • Före förlossning eller abort;
 • Före och efter installationen av den intrauterina enheten;
 • Före och efter diatermocoagulation ("cauterization"), laser eller kemisk behandling av cervikal erosion;
 • Innan hysterografi eller hysterosalpingografi;
 • Innan några medicinska manipulationer förknippade med införandet i slidan av föremål, verktyg eller händer av en läkare.

Terzhinan - bruksanvisning

Allmänna bestämmelser

Terzhinan-tabletter ska sättas in i slidan en i taget. Du kan inte använda två eller flera tabletter för en enda injektion, eftersom det kan leda till absorption av för hög dos av prednison i blodomloppet och följaktligen till utveckling av systemiska biverkningar av glukokortikoidhormoner..

För behandling och förebyggande är det nödvändigt att införa en tablett en gång dagligen under en tidsbestämd tid av en läkare.

Tabletten måste tas bort från förpackningen omedelbart före användning och sättas in i slidan så snabbt som möjligt, för annars kan den börja mjukas upp och smälta. En mjuk piller är mycket svårare att korrekt komma in i slidan. För att extrahera Terginan från förpackningen måste folien rivas längs surfplattan eller skäras med sax.

Terzhinan ska alltid ges med händer som bara tvättats med tvål eller i sterila kirurgiska handskar. Manipulera inte med smutsiga händer. Dessutom anses händer som inte har tvättats på en timme, även om kvinnan var hemma eller i ett relativt rent rum, betraktas som smutsiga..

Innan Terginan-tabletten införs rekommenderas att tvätta händerna med tvål - fast eller flytande, snarare än att använda olika kommersiellt tillgängliga lotioner, vatten, skumformuleringar, emulsioner och andra produkter som är utformade för att ta bort föroreningar från huden på händerna. Den enda produkten som kan användas för att tvätta och behandla händer innan tabletter införs i slidan är antiseptiska eller antibakteriella vätskor..

Dessutom är det nödvändigt att undvika att röra anusområdet med fingrarna under införandet av p-piller i slidan, eftersom det kan leda till ytterligare infektion.

Om en del av behandlingen med Terzhinan-tabletter faller under perioden med menstruationsblödning, bör den inte avbrytas. Med andra ord måste tabletter fortsättas införas i slidan under menstruationsblödningen, eftersom deras effektivitet inte minskar. Men under menstruationen bör du särskilt noga följa hygienreglerna med införandet av tabletter.

Om en kvinna har diagnostiserats med vaginit, rekommenderas det att gå en terapi inte bara för henne utan också för sin sexuella partner. Denna rekommendation bör betraktas som obligatorisk när det gäller trikomoniasis. I andra situationer är behandling av en sexuell partner rådgivande.

Under hela behandlingsperioden är det nödvändigt att överge sexuella kontakter och inte använda smörjmedel, smörjmedel, geler, salvor och alla andra medel avsedda för införing i slidan, eftersom de helt kan jämföra Terzhinans terapeutiska effekt.

Hur man går in i Terzhinan vaginalt?

Det är optimalt att administrera läkemedlet på kvällstimmarna omedelbart innan du går till sängs, men om det av någon anledning inte är möjligt, kan Terzhinan användas när som helst på dagen. Det viktigaste att följa regeln är att införa ett ljus per dag.

För det första, innan införandet av p-piller, ska de yttre könsorganen och perineum, inklusive anus, tvättas med varmt vatten och tvål. Det rekommenderas inte att använda geler eller andra hygienprodukter för tvätt. Då måste du tvätta händerna också med tvål eller behandla dem med antiseptisk vätska. Om det är omöjligt att tvätta händerna av någon anledning, bör du bära sterila kirurgiska handskar som säljs på apotek.

Efter det, ta bort tabletten från förpackningen och släpp den i en kopp med rent, kallt kokt vatten i 20 till 30 sekunder, så att det översta skiktet upplöses lite och läkemedlet börjar agera omedelbart.

Tabletten avlägsnas från koppen och tar en ställning som är bekväm för introduktionen. Vid denna punkt bör du bo mer detaljerat, eftersom bruksanvisningen indikerar att du måste ange surfplattan på ett benäget läge. Det är dock inte bekvämt för alla kvinnor att administrera läkemedlet medan de ligger på ryggen, eftersom tabletten är ganska liten och det är svårt att pressa det in i en kollapsad vagina. Därför rekommenderar läkare att administrera läkemedlet i den position där det är mest bekvämt att göra, men i omedelbar närhet av sängen eller soffan, på vilken det kommer att bli nödvändigt att ligga lite efter att ha utfört manipulationen.

Följande positioner är de mest praktiska för införandet av Terzhinan-tabletter:
1. Knäböj med knäna brett isär.
2. Stående, med ena benen upphöjd och vilad i en stol eller annan höjd.
3. Liggande på ryggen med benen böjda vid knäna och höfter och benen sträckta mot magen.

När du har valt den optimala positionen är det nödvändigt att försiktigt dela labia med fingrarna på den icke-arbetande handen (vänster för högerhänta och höger för vänsterhänderna) och avslöja ingången till vagina. Tryck sedan pilen djupt framåt med pekfingret på arbetshanden tills den slutar röra sig.

Därefter måste fingret tas bort från slidan och, med ett minimum av rörelser, ligga på ryggen på en säng eller soffa. I detta läge, ligga i 10 till 20 minuter, så att tabletten är helt upplöst och de aktiva substanserna börjar absorberas i cellerna i vaginalslemhinnan.

Efter 10 - 20 minuter kan du stå upp, ta på dig dina underbyxor, ta på dem ett dagligt foder, eftersom det kan vara utsläpp och göra dina egna saker.

Hur lång tid tar behandlingen??

Terzhinans ansökan på eftermiddagen

Användning av Terzhinan under dagen är mycket möjligt om kvinnan har förutsättningarna för korrekt införande av tabletter i slidan. Bruksanvisningen för läkemedlet indikerar att det rekommenderas att använda tabletter på kvällen innan du lägger dig. Denna rekommendation beror på det faktum att en sådan taktik kommer att säkerställa en lång, under flera timmars vistelse av de aktiva komponenterna i slidan, varifrån de läcker i en minimal mängd på grund av kroppens horisontella läge. Denna rekommendation är dock inte strikt och kan ignoreras helt..

Det vill säga Terzhinan-tabletter kan administreras i slidan både på eftermiddagen, på morgonen och på tidig kväll etc. Men i det här fallet, efter att manipulationen har gjorts, är det absolut nödvändigt att lägga sig i 10 till 20 minuter på ryggen på en plan yta, och först efter det kommer du upp eller sätter sig. Med införandet av Terginan-tabletter på dagtid bör dagliga kuddar användas, eftersom en liten del av det smälta läkemedlet kommer att läcka ut under påverkan av tyngdkraften. Dessutom är det moraliskt och psykologiskt nödvändigt att anpassa till det faktum att med den dagliga administreringen av Terginan-tabletter är det nödvändigt att öka behandlingstiden med cirka 1/4 - 1/3 för att kompensera för läkemedlets läckta volym. Det vill säga, om en 10-dagars kurs med Terzhinan föreskrivs, med introduktionen av tabletter på eftermiddagen, bör den höjas till 12 - 13 dagar, etc..

Efter Terzhinan

Om tabletterna infördes i slidan på kvällen, innan de går till sängs, kan en kvinna på morgonen ha gula, rikliga slemhinnor, ibland färgade i citron, i 1 till 3 timmar. Detta är normen och representerar utgången av överskott och tablettrester från slidan. Tilldelningarna avslutas så snart kvinnan avslutar behandlingen eller profylaxen med Terzhinan-tabletter. Om tabletter används under dagen kan en sådan urladdning uppträda ungefär en timme efter administrering och fortsätta i ytterligare 2 till 4 timmar.

Hos vissa kvinnor orsakar Terjinan svår klåda, vilket de misstagit för ett återfall av trast. Detta läkemedel kan emellertid inte framkalla trast, eftersom det innehåller komponenter som är skadliga för svampar i släktet Candida, som är de orsakande medlen för sjukdomen. Därför är andra faktorer orsaken till klåda och urladdning under användning av Terzhinan..

Så vanligtvis under de första dagarna av behandlingen kan tabletterna faktiskt orsaka klåda, som gradvis minskar och försvinner helt i slutet av behandlingen. Om klådan inte minskar och inte försvinner, är det troligtvis en manifestation av en allergisk reaktion, som kräver att Terginan dras tillbaka.

Efter användning av Terzhinan rekommenderar många läkare att lägga kurs på alla suppositorier som innehåller laktobaciller och bifidobakterier för snabb återställande av mikroflora. De mest använda ljusen för detta ändamål är Vagisan, Atzilact, Bifidumbacterin och andra. Separat bör det noteras läkemedlet Vagilak, som är en oral kapsel som innehåller stammar av laktobaciller som penetrerar väl från tarmen in i slidan och perfekt rotar in den. För att återställa den vaginala mikrofloran efter behandling med Terzhinan kan du ta konventionella probiotika, eftersom normaliseringen av tarmmikrofloran påskyndar denna process i könsorganen.

Påverkan på förmågan att kontrollera mekanismer

Överdos

Interaktion med andra droger

Terzhinan-behandling - effektiva regimer

Många kvinnor är inte helt nöjda med resultatet av behandling med Terzhinan, eftersom de kan förbli i obehag eller obehag efter avslutad behandling eller kan uppstå direkt i processen att använda tabletterna. För att stoppa dessa obehagliga upplevelser, bland vilka det vanligaste är klåda, sveda, utflöd, smärta vid urinering och smärta under samlag, används Terzhinan i kombination med andra läkemedel.

Så för att lindra pruritus och förebygga tremorrhiziska sekret, liknande trost, som uppstår under de första dagarna av Terzhinans applicering, rekommenderas det att lägga Pimafucin-ljus innan detta inom 3 till 5 dagar. Sådana taktiker gör användningen av Terzhinan bekväm och nästan osynlig..

För att lindra de obehagliga upplevelser som uppstår efter behandling med Terzhinan, som i de flesta fall orsakas av bristen på normal mikroflora i slidan, eftersom den patologiska förstördes under terapi, och den normala har ännu inte haft tid att fylla, använd mikrosprutor med den antiseptiska Tantum Rosa eller probiotiska preparat. Bland probiotika är de mest effektiva Vagisan, Vagilak, Acipol och andra.

Separat är det värt att notera Vagilak, som är en kapsel för oral administrering, vilket är mycket bekvämt eftersom du inte behöver komma in något i slidan igen. Dessa kapslar innehåller laktobaciller som kan tränga in i slidan genom tarmsväggen, snabbt kolonisera den och slå rot, så Vagilak återställer snabbt normal mikroflora.

Används för trast

Med trast är Terzhinan en effektiv behandling, eftersom den består av två aktiva komponenter som har en skadlig effekt på olika typer av svampar. För att uppnå stabil remission och lindra återfall av trast under en längre tid bör Terzhinan-tabletter med trast användas i 20 dagar. Om inte bara svampar av släktet Candida, utan också mycelium finns i en smuts från slidan, bör svampdödande preparat som innehåller flukonazol (Diflucan, Diflazol, etc.) tas i kombination med Terzhinan-tabletter. Dessutom bör svampdödande läkemedel tas under hela behandlingen med Terzhinan, det vill säga i 20 dagar. Doseringsregimen kan vara tvåfaldig:
1. Ta ett läkemedel fluconazol 50 mg 1 gång per dag.
2. Ta något läkemedel fluconazol 150 mg en gång om dagen var tredje dag.

Med förbehåll för den angivna behandlingsregimen botas trasten helt och hennes återfall stör inte en kvinna på flera år.
Mer om trast

Terzhinan under graviditet och amning

Under hela graviditetens första trimester (från början till den 12: e graviditetsveckan inklusive) kan inte Terginan-tabletter användas, eftersom de aktiva komponenterna kan tränga in i livmodern och ha en negativ effekt på fostret. Men om kvinnans tillstånd inte är tillfredsställande, vilket också kan påverka graviditetsförloppet, används Terzhinan-tabletter i första trimestern.

Från andra trimestern av graviditeten och fram till förlossningen kan Terzhinan användas utan rädsla, eftersom läkemedlet inte längre kan ha en negativ effekt på fostret i dessa perioder med att fostra ett barn..

Det rekommenderas inte att använda Terzhinan under amningen, men om det finns indikationer och ett tydligt överskott av fördelar över risker, får läkemedlet användas.

Bieffekter

Kontra

Tabletter (suppositorier) Terzhinan: frisättningsform, sammansättning, indikationer, bruksanvisning, dosering, kontraindikationer, biverkningar - video

analoger

Terzhinan-tabletter har inga synonymer, eftersom det inte finns några läkemedel på den inhemska läkemedelsmarknaden som har en identisk sammansättning av aktiva ingredienser. Det finns emellertid ett ganska stort antal analoger som innehåller andra aktiva komponenter, men som har exakt samma terapeutiska effekt.

Terzhinan-analoger är följande läkemedel:

 • Vagisept Vaginal Suppositorier;
 • Vagiferon suppositorier vaginal;
 • Gainomax suppositorier vaginal;
 • Ginalgin-tabletter är vaginala;
 • Guiterne vaginala tabletter;
 • Klion-D 100 vaginala tabletter;
 • Klomegel gel vaginal;
 • Metrogil Plus vaginalgel;
 • Metromicon-Neo Vaginal Suppositorier;
 • Neo-Penotran, Neo-Penotran forte och Neo-Penotran forte L vaginala suppositorier;
 • Polygynax vaginala kapslar;
 • Polygynax Virgo-emulsion för insättning i vagina;
 • Elzhina vaginala tabletter.

Billigare Terzhinan-analoger

Vad är bättre än Terzhinan?

Det är nästan omöjligt att svara på frågan om vad som är bättre Terzhinan, för i medicinsk praxis finns det inget begrepp om det bästa, men det finns en optimal definition. Så det läkemedel som är mest effektivt för just den här kvinnan för närvarande anses vara optimalt. Detta innebär att med samma sjukdom under olika tidsperioder kan helt olika läkemedel vara effektiva, var och en kommer att vara optimal, men vid olika tidpunkter.

Terzhinan är ett effektivt läkemedel som är väl lämpat för många kvinnor, så det anses vara ett "bra" botemedel. Om någon kvinna inte passade in i detta ögonblick måste du försöka använda analoger. Och den analoga, som kommer att vara den mest lämpliga och effektiva, kommer att vara den bästa för den här kvinnan för närvarande..

Enligt åsikter från läkare och kvinnor är Wagisept, Polizhinaks, Gaynomaks och Elzhina bra analoger av Terzhinan. Därför, om Terzhinan av någon anledning inte passade kvinnan eller inte var tillräckligt effektiv, rekommenderas att du testar dessa läkemedel, som sannolikt kommer att bli bättre.

Recensioner om läkemedlet

Mer än 80% av recensionerna av Terzhinan-tabletter är positiva på grund av deras höga effektivitet vid behandling av kolpit, vulvovaginit, trost och bakteriell vaginos. Kvinnor i recensionerna konstaterar att pillerna snabbt stoppar obehagliga symtom och botar sjukdomen, vilket bekräftas inte bara genom subjektiv förbättring av välbefinnandet, utan också av resultatet av smet.

Kvinnor använde också Terzhinan före behandling för erosion i livmoderhalsen ("cauterization") för att eliminera den inflammatoriska processen i slidan och normalisera smet. I nästan alla fall var läkemedlet effektivt.

Negativa recensioner är vanligtvis förknippade med en brännande känsla, irritation och klåda som inträffar i början av terapin och går efter 2 till 4 dagar. Det är dock mycket svårt för vissa kvinnor att tolerera dessa symtom, som ett resultat av att de slutar använda Terzhinan och lämnar en negativ recension om läkemedlet.

Terzhinan under graviditeten - recensioner

Recensioner av sekret på bakgrund av Terzhinan

Enligt recensionerna av kvinnor, på bakgrund av användningen av Terzhinan, kan olika typer av utsläpp förekomma, såsom slem, flytande, ostmassa-liknande eller viskös. Trigastrisk urladdning är vanligtvis vit, flytande - ljusgul eller citron, slemhårig - vitgulaktig och viskös - brun eller blandad med blod. Dessa utsöndringar är normala, eftersom resterna av den smälta tabletten tillsammans med de döda mikroorganismerna lämnar slidan. När Terzhinans gång är över kommer utsläppet att bli normalt..

Många kvinnor är rädda för närvaron av en liten mängd färskt blod i sekreten, men i de flesta fall är detta inte farligt. Blod förekommer som regel på grund av repor på slemhinnan i vaginal orsakade av en kvinnas vassa naglar under administreringen av p-piller. Men om blodet inte är några droppar, utan mer, och det tilldelas inte 1 - 2 timmar, men längre, bör du konsultera en läkare.

Recensioner av kvinnor om sekretion är ganska känslomässiga, eftersom alla förändringar i deras eget tillstånd är lite skrämmande för det rättvisa könet. De som redan har slutfört behandlingsförloppet lugnar emellertid andra kvinnor och säger att dessa utsöndringar är normala och att de kommer att sluta efter att ha slutat använda tabletterna. Kvinnor noterar också att urladdningen vanligtvis går 2-3 timmar på morgonen, efter att p-piller administrerades natten före sänggåendet. En blandning av olika nyanser av gult - från ljus till citron i utsläppets färg är normalt, eftersom det är så att hjälpkomponenterna i tabletterna ser ut.

Terzhinan eller Polygynax?

Terzhinan innehåller fyra aktiva komponenter och Polygynax - bara tre. Dessutom är de två aktiva komponenterna i Terzhinan och Polygynax desamma - det här är neomycin och nystatin. Följaktligen innehåller båda läkemedlen samma komponenter som har en skadlig effekt på svampar i släktet Candida och vissa bakterier. Förutom denna likhet mellan Poliginax och Terzhinan har de dock skillnader, eftersom de andra komponenterna är ganska olika från varandra.

Så, Polygynax som den tredje aktiva komponenten innehåller polymyxin, som är ett antibiotikum som har en skadlig effekt på bakterier (stafylokocker, streptokocker, etc.). Terzhinan som en tredje komponent innehåller ternidazol, vilket har en skadlig effekt på protozoer, det vill säga på Trichomonas, Chlamydia, etc. Den fjärde komponenten i Terzhinan är prednison, ett ämne med en kraftfull antiinflammatorisk effekt..

Således är Polygynax effektiv endast för behandling av bakteriell kolpit och trast, och är helt värdelös när den smittas med Trichomonas. Polygynax stoppar inte heller den inflammatoriska processen, därför är dess effektivitet vid allvarlig kolpit eller vulvovaginit mycket blygsam, vilket gör att du, efter förstörelsen av patogena bakterier, måste vänta ytterligare 1-3 veckor tills inflammationen passerar av sig själv.

Terzhinan är effektivt för behandling av kolpit orsakad av bakterier, svampar och protozoer, det vill säga dess spektrum av verkan är bredare än Polygynax. Dessutom innehåller Terzhinan en antiinflammatorisk komponent, varvid vaginal inflammation samtidigt med förstörelsen av den patogena mikrobiella patogenen stoppas. Det vill säga att läkningen av kolpit eller vulvovaginit med Terzhinan är snabbare än med Polygynax.

Med tanke på alla dessa faktorer kan man säga att Terzhinan och Polygynax är utbytbara i behandlingen av trost och bakteriell kolpit. Om en kvinna har någon av dessa sjukdomar, kan hon välja vilket läkemedel hon gillar av någon anledning. Men om det finns en uttalad inflammatorisk process mot bakgrund av bakteriell eller svampig kolpit (ett stort antal leukocyter i smet), är det bättre att använda Terzhinan snarare än Polygynax, eftersom det innehåller en antiinflammatorisk komponent. I närvaro av trikomonader, välj i alla fall Terzhinan.
Mer information om Polygynax

Terzhinan - pris i Ryssland och Ukraina

Kostnaden för Terzhinan i apotek i Ryssland och Ukraina visas i tabellen.

Pris i RysslandPris i Ukraina
Terzhinan, 6 tabletter309 - 429 rubel101 - 235 hryvnian
Terzhinan, 10 tabletter380 - 589 rubel190 - 358 hryvnian

Författare: Nasedkina A.K. Biomedicinsk specialist.

Terzhinan tabletter vaginal

Läs nu

Antiinflammatoriskt dermatotropiskt läkemedel. Användning: akne. Pris från 200 gnugga. Analoger: Differin, Alaklin, Adolen. Du kan ta reda på mer om analoger, deras priser och om de är ersättare i slutet av denna artikel. Idag talar vi om Adapalen-kräm. Vad är det, hur påverkar det kroppen? Vilka är indikationerna och kontraindikationerna? Hur och i vilka doser används det? [...]

Antibakteriell läkemedel. Användning: sår, brännskador, sår, konjunktivit. Pris från 27 gnugga.

Regenerativt läkemedel. Användning: sår, brännskador, sårhål, sår. Pris från 111 gnugga.

Reklam

Läs nu

Naturlig mjukgörande hygienmedicin. Användning: torr hud, sprickor i bröstvårtorna, dermatit. Pris från 612 gnugga. analoger:

Icke-hormonellt antiseptiskt antimikrobiellt läkemedel.

Icke-hormonellt angioskyddande dekongestant läkemedel.

Reklam

Hormonalt antimikrobiellt, antiseptiskt, svampdödande läkemedel.

Pris från 531 gnugga.

Hormonalt antimikrobiellt, antiseptiskt, svampdödande läkemedel.

Applicering - vaginit, trikomoniasis, trast.

Analoger - Wagisept, Polizhinaks, Elzhina. Du kan lära dig mer om analoger, deras priser och om de är ersättare i slutet av denna artikel..

Idag talar vi om vaginala tabletter från Terzhinan. Vad är det, hur påverkar det kroppen? Vilka är indikationerna och kontraindikationerna? Hur och i vilka doser används det? Vad kan ersättas?

Vilket botemedel

Terzhinan vaginala tabletter är ett kombinerat läkemedel som används för lokal behandling i gynekologi. Läkemedlet tolereras väl av kroppen, orsakar inte några obehag.

Terzhinan har ett brett spektrum av åtgärder, dämpar ett stort antal patogena mikroflora, inklusive svampliknande och enkla mikroorganismer.

Läkemedlet används för att behandla olika former av candidiasis och vaginit..

Sammansättning och aktiv ingrediens

Terzhinan innehåller en hel grupp aktiva komponenter.

Aktiva ämnen
TernidazoleMagnesiumstearat
nystatinSilica
NeomycinsulfatNatriumkarboximetylstärkelse
prednisonLaktosmonohydrat
Vetestärkelse

Farmakologiska egenskaper

Under den terapeutiska kursen noterar patienter följande egenskaper hos Terginan:

 • antimikrobiell;
 • antifungal;
 • antiinflammatoriska;
 • trichomonacid.

Läkemedlets huvudeffekt beror på det aktiva arbetet med de komponenter som utgör läkemedlet.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Verkan av en av de aktiva komponenterna i läkemedlet - ternidazol syftar främst till förstörelse av svampmikroorganismen (Trichomonas). Detta ämne bidrar också till undertryckandet av anaeroba bakterier, nämligen att det är effektivt mot fakultativa mikroorganismer Gardnerella.

Neomycin, som är en del av läkemedlet, tillhör den farmaceutiska aminoglykosidgruppen, en undergrupp av antibakteriella läkemedel. Ämnets verkningsmekanism är baserad på förmågan att förstöra proteinsyntes i cellerna i skadliga mikroorganismer.

Nystatin är ett antimykotiskt läkemedel i deras grupp av antiklerikala läkemedel. På grund av den aktiva anslutningen av nystatin med molnen av svampmikroorganismer (ergosterol), bidrar det till deras skada på cellnivå, varför svamparna dör.

Prednison är ett hormonellt läkemedel. I kombination med andra komponenter har Terzhinan en antihistamin, antiinflammatorisk och antiexudativ effekt.

Hjälpkomponenter i läkemedlet skyddar vaginalslemhinnan från de flesta mikrober som provocerar en inflammatorisk och infektionssjukdom, dessutom upprätthåller de fysiologiska balanserna.

Läkemedlets farmakokinetik har inte studerats till idag..

Indikationer för användning

Indikationer för användning av Terzhinan-ljus är:

 • bakteriell vaginit;
 • svampvaginit;
 • vaginal trikomoniasis;
 • blandad vaginit.

Terzhinan används också från trast.

Kontra

En strikt kontraindikation är tendensen att utveckla en allergisk reaktion mot de aktiva ingredienserna.

Användningsläge

Bruksanvisningen Terzhinan sade att läkemedlet endast används för intravaginal djup injektion i vaginalhålan. Det är bäst att administrera tabletterna efter att ha duschat före sänggåendet medan du ligger på ryggen.

Innan ett suppositorium införs måste det hållas i vatten i 30 sekunder.

Användningsfrekvensen är 1 vaginal tablett per dag. Efter användning rekommenderas det inte att stå upp i 10-15 minuter. Varaktigheten av terapiförloppet är 10 dagar.

Som en profylax mot infektion, använd läkemedlet i högst 6 dagar.

I barndomen, under graviditeten och HB

I första trimestern av graviditeten och under amning är Terzhinan förbjudet. I II- och III-trimestrarna av graviditeten kan läkemedlet användas, men med försiktighet.

Det är förbjudet att använda läkemedlet för att behandla barn.

Bieffekter

I exceptionella situationer är negativa reaktioner möjliga vid lokal användning av tabletter, nämligen:

 • irritation i vaginalslemhinnan, klåda och sveda;
 • i vissa fall observeras bildningen av allergiskt eksem.

speciella instruktioner

I händelse av skada på vaginal hålighet med trikomoniasis är det nödvändigt att behandla sexpartnern. Under menstruationen finns det inget behov av att stoppa behandlingen.

Överdos

En överdos av Terzhinan är omöjlig, eftersom läkemedlets komponenter praktiskt taget inte tränger in i den allmänna blodomloppet.
Läkemedelsinteraktion

Terzhinan i form av vaginala tabletter har ingen koppling till andra läkemedel.

Användning av Terzhinan-analoger är endast möjlig med tillstånd från den behandlande läkaren. Du behöver inte förskriva mediciner själv, annars finns det risk för att utveckla komplikationer och biverkningar.

Terzhinan

Användningsinstruktioner

Farmakologiska egenskaper

Läkemedlet Terzhinan är avsett för behandling av sjukdomar med den inflammatoriska och smittsamma naturen hos de kvinnliga könsorganen. Läkemedlets verkan sträcker sig till svampar, mikrober, patogena mikroorganismer. Dessutom är medicinen ett utmärkt antiseptiskt medel, som effektivt används i gynekologi. Läkemedlet bekämpar effektivt följande inflammatoriska och infektiösa problem i slidan:

 • effekten av Trichomonas;
 • bakteriesjukdomar;
 • exponering för patogena svampformationer;
 • lindring av inflammatoriska processer.

  Läkemedlet hjälper inte bara att bli av med de obehagliga symtomen på sjukdomen utan påverkar också problemet självt. Läkemedlet förstör patogena Trichomonas, anaeroba bakterier, gardnerella.

  Läkemedlet har en antibiotisk effekt och kan förstöra cellerna i patogener och orsaka döden av mikrober. Läkemedlet är effektivt mot följande mikroorganismer: Corynebacterium, Listeria, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa.

  Läkemedlet är ett antimykotiskt medel som tillhör den farmakologiska gruppen av naturliga antibiotika. Läkemedlet kämpar effektivt mot svampmikroorganismer av följande typ: diploid svamp Candida albicans och Candida glabrata, vilket orsakar deras död. Läkemedlet Terzhinan används för behandling av kvinnor vars ålder har uppnått 16 år. Läkemedlet används för vaginal administrering, det rekommenderas att använda läkemedlet på kvällen och på natten, när det inte finns någon motorisk aktivitet, eftersom det är möjligt att ge vaginal urladdning efter administration, vilket intensifieras med rörelse. Det är nödvändigt att börja ta medicinen omedelbart efter manifestationen av obehagliga symptom i slidan och kontakta din läkare som kommer att förskriva läkemedlet. Det är omöjligt att självständigt besluta om behandling med ett läkemedel utan att skapa en korrekt klinisk bild av sjukdomen. Läkemedlet penetrerar praktiskt taget inte blodomloppet, vilket innebär att det inte påverkar patientens kropp, orsakar inte biverkningar och leder inte till förgiftning av kroppen. När du använder medicinen är det nödvändigt att följa rekommendationerna från den behandlande läkaren. En tablett med läkemedlet används per dag, som injiceras i slidan. Läkemedlet rekommenderas inte att förskrivas under de tre första månaderna när barnet föddes, samt under amning av ett barn.

  Sammansättning och form av frisläppande

  Medicinen finns i form av tabletter, som används för att introducera en kvinna i slidan. Beståndsdelarna i läkemedlet är följande ämnen:

 • ternidazol (huvudsaklig aktiv ingrediens);
 • vetestärkelse;
 • Polysorb;
 • natriumstärkelse;
 • magnesiumstearinsyra;
 • lactobiosis.

  Indikationer för användning

  Det rekommenderas att börja ta medicinen för patienter med följande hälsoproblem:

 • infektioner och inflammatoriska processer i könsorganen provoserade av bakterier och parasiter;
 • inflammation i vaginalslemhinnan;
 • kronisk inflammation i vagina;
 • vaginal dysbios;
 • inflammation i väggarna i vagina orsakad av trikomonader;
 • inflammatoriska processer i vagina orsakade av diploida svampar av candida albicans;
 • trast. Läkemedlet används dessutom för att förhindra uppkomsten av inflammatoriska processer i slidan efter operationer på bäckenorganen. Läkemedlet kan användas före förlossning, abort, termokoagulering av livmodern med erosion, kontrastradiologi i livmodern, MSH, etablering av intrauterin preventivmedel.

  Internationell klassificering av sjukdomar (ICD-10)

 • A.59. trichomoniasis;
 • B.37. candidiasis;
 • N.76. Andra inflammatoriska processer i vagina och vulva;
 • Z.100. Klass 22. Kirurgisk praxis.

  Bieffekter

  Terzhinan vaginala tabletter används för lokal exponering för sjukdomen, därför orsakar de sällan biverkningar från kroppens arbete. Läkemedlet har ingen effekt på kroppens cirkulationssystem, eftersom läkemedlets komponenter praktiskt taget inte når blodomloppet. I sällsynta fall har patienten några symtomatiska symtom:

 • allergi;
 • brinnande;
 • klåda
 • kittlande känsla;
 • smärtsamma manifestationer;
 • irritation. Alla dessa lokala symtom sträcker sig endast till injektionsstället, nämligen till slidan..

  Kontra

  Läkemedlet rekommenderas inte för användning med:

 • allergidetektion;
 • ökad känslighet för läkemedlets komponenter.
 • Du kan inte förskriva mediciner till kvinnor vars ålder är mindre än 16 år.

  Graviditet

  Läkemedlet får ordineras till kvinnor som bär barn om graviditetsåldern är minst fyra månader. Under de första tre månaderna bör medicinen inte användas, eftersom det kan påverka embryot som utvecklas i livmodern. Det är nödvändigt att vägra att amma ett barn under användningsperioden av läkemedlet Terzhinan för terapi.

  Metod och applikationsfunktioner

  Läkemedlet Terzhinan tillverkas i form av tabletter, som används för introduktion i slidan. Bruksanvisning innehåller information om den rekommenderade doseringen samt tidpunkten för terapi för behandling av olika sjukdomar i kvinnliga könsorgan. Dessutom föreskrivs separata och enskilda rekommendationer för användning av läkemedlet av den behandlande läkaren efter genomförd undersökning, insamling av tester och bestämning av anamnesen. Läkemedlet injiceras i slidan en gång om dagen innan den lägger sig. Terapitiden är cirka 10 dagar. Om det inte är möjligt att administrera läkemedlet före sänggåendet, bör minst 10 minuter ligga på eftermiddagen efter dess administrering. Innan du administrerar bör du sänka tabletten i vattnet i en halv minut eller hålla den i en våt hand i minst två minuter. Efter införandet av Terzhinan kan vaginal urladdning förekomma, vilket inte är en patologi, detta är normen. Om det är nödvändigt att återställa vaginal mikroflora och bli av med inflammatoriska processer, kan behandlingens varaktighet variera från 6 till 10 dagar. Det exakta antalet dagar bestäms av den behandlande läkaren. Vid behandling av candidiasis kan kursens längd ökas till tjugo dagar. Efter avslutad behandling är det nödvändigt att genomföra upprepade tester som gör att du kan slutföra behandlingen i händelse av full återhämtning eller ange behovet av att fortsätta behandlingen. Läkemedlet används för att behandla kvinnor som har candidiasis, vilket kan kompliceras av ytterligare vaginala infektionssjukdomar och mikroflora. Det rekommenderas att börja använda medicinen i fallet när symtomen på sjukdomen är uttalade och kräver snabb lättnad från dem. Läkemedlet används också om behandling med andra läkemedel inte hjälper..

  Alkoholkompatibilitet

  Det rekommenderas inte att dricka alkoholhaltiga drycker under behandling med Terzhinan..

  Interaktion med andra läkemedel

  Läkemedlet Terzhinan påverkar inte andra läkemedel som tas, eftersom det inte tränger in i blodomloppet, vilket innebär att det inte interagerar med dem.

  Överdos

  Även överdriven användning av Terzhinan leder inte till förgiftning av kroppen. Det finns ingen information om en överdos av läkemedlets komponenter. Läkemedlet tränger inte in i blodserum, vilket innebär att det inte kan orsaka tecken på förgiftning av kroppen. Terzhinan har en lokal effekt på sjukdomen. Med en överdriven dosering av läkemedlet har patienten ökad risk för biverkningar som upphör att agera efter läkemedlets tillbakadragande.

  analoger

  Läkemedlet Terzhinan har inga analoger i komposition och farmakologisk effekt, med vilket det kan ersättas. Det finns läkemedel som endast påverkar vissa sjukdomar, men deras spektrum av verkan är inte lika stort som hos Terzhinan. Dessa är läkemedel som Neotrizol, Polizhinaks och Meratin Kombi, som används för att behandla gardnerellos och inflammation i vaginalslemhinnan. Det finns inga andra analoger.

  Försäljningsvillkor

  Läkemedlet säljs endast på apotek enligt föreskrivet läkare och om det finns ett receptblad från en medicinsk institution.

  Förvaringsförhållanden

  Det rekommenderas att lagra läkemedlet på ett ställe isolerat från räckhåll för barn vid en temperatur som inte överstiger 25 ° C. Läkemedlets hållbarhet är 3 år från tillverkningsdatumet. Efter utgångsdatumet och hållbarheten kan du inte använda medicinen. All information och lagringsstandarder finns i de bifogade anvisningarna..

 • Artiklar Om Missbruk Cykeln

  Menstruationscykel efter förlossning

  Födelsen och de första månaderna av modern är kvar och många unga mödrar har en fråga: när börjar den första menstruationen? Hos vissa kvinnor återställs cykeln strax efter förlossningen, medan andra väntar på kritiska dagar i många månader....

  Duphaston för menstruation: hur man tar, biverkningar

  En vanlig menstruationscykel vittnar om en kvinnas reproduktiva hälsostatus. Var och en av det rättvisare könet har minst en gång i sitt liv stött på en försening i hennes period....

  17 år ingen månad. Det här är normalt?

  Få inte panil. Men situationen kan inte överlämnas till slumpen, det är dags att gå till läkaren, tiden håller inte. Ja, helst bör menstruationen redan ha börjat och frånvaron kan tala om olika patologier, men mycket beror på kroppens individuella egenskaper....