Kan jag ta Terzhinan suppositorier under menstruationen?

Harmonier

Allvarlig inflammation och gynekologiska sjukdomar kräver ofta allvarlig behandling. Tillsammans med tabletter, injektioner används topiska medel. När man väljer ett läkemedel som är effektivt för kroppen, som inte gör någon skada, eliminerar kvinnliga sjukdomar, föredras ofta vaginala suppositorier, som säljs på apotek eller framställs av apotekare enligt läkarens föreskrifter.

Om ljus

Denna form av läkemedlet används ofta av patienter, men har en allvarlig nackdel. Under menstruationen måste en kvinna avbryta behandlingen. På grund av tvätt av läkemedelspartiklarna med rikligt menstruationsblod blir det ineffektivt.

Skapat av ett läkemedelsföretag från Frankrike, terzhinan suppositorier under menstruationen fortsätter att påverka infektionen som finns i kroppen och behöver inte avbrytas. Läkemedlet används ganska ofta, är ett universellt botemedel vid behandling av många virus och infektioner, vilket resulterar i inflammationer och har en lokal effekt..

Kliniska indikatorer och statistik bland gynekologer kallar läkemedlet som kan:

 • påverka mikrober;
 • gör ingen skada till följd av biverkningar;
 • det är ofarligt och lätt att bära av patienten;
 • Påverkar inte överflöd och leder inte till funktionsfel i menstruationscykeln;
 • skadar inte graviditeten, påverkar inte fostrets utveckling negativt.

Ett överkomligt pris på läkemedlet är av liten betydelse för många patienter..

Sammansättning och handling av Terzhinan

Slemhinnan i de kvinnliga könsorganen är en gynnsam miljö för utveckling av svampar och infektioner. Ingredienserna som utgör tabletterna har ett brett spektrum av verkan och används aktivt av gynekologer för att behandla uppkommit inflammation. En väl vald kombination av komponenter eliminerar orsaken och fokusen för den framväxande kvinnliga sjukdomen.

Läkemedlet är baserat på:

 • neomycin, som är ett potent ämne. Detta är ett universellt antibiotikum som kämpar mot skadliga bakterier som är resistenta mot andra läkemedel;
 • prednison med antiinflammatoriska effekter. Hormonalt medel med allergivänlig och helande effekt;
 • ternidazol, vilket eliminerar cellerna i mikrober, inklusive trikomonasinfektion;
 • nystatin, som aktivt påverkar candida-svampar, samtidigt som det leder till förstörelse av deras membran och fullständig död av infektionen.

Läkemedlet kämpar effektivt mot olika obehandlade virus och infektioner. Kompositionen låter dig använda den för att eliminera inflammation under graviditet eller amning. Det är väl tolererat och säkert för hälsa hos kvinnor och barn. Läkemedlet har en bekväm form för inmatning och gör att du lokalt kan eliminera fokus för lokalisering av infektion, hjälper till att återställa befintliga störningar i fysiologi hos kvinnor.

Administreringen av terzhinan under menstruationen slutar inte, och därför är problemen snabbare än när man använder andra läkemedel.

Läkemedlet ordineras i följande fall:

 • med kolpit;
 • pr vaginit orsakad av dålig mikroflora och dess förebyggande;
 • i närvaro av Trichomonas;
 • med ökad aktivitet av candida-svampar, trast;
 • för profylax med antibiotikabehandling;
 • med ureaplasmosis;
 • med prenatal terapi;
 • före undersökning av de inre håligheterna i bäckenorganen.

Läkemedlet används före operationen, vilket minskar svårighetsgraden av postoperativa konsekvenser och komplikationer. Alla ingredienser som utgör beredningen är allergivänliga och detta är en allvarlig fördel med produkten. Instruktionerna i paketet kommer att ge detaljerad information om dess funktioner, om doseringen av administrering och kommer att besvara frågan "kan jag använda terzhinan under menstruationscykeln" och hur man gör det.

Regler för användning av läkemedlet

Läkemedlet ordineras efter samråd med en gynekolog, som för profylax föreskriver en tablett per dag under en period av 6 dagar. I det första infektionsstadiet, 10 dagar. Vid svåra utvecklingsformer, 20 dagar, inklusive menstruationsperioden. Under graviditet eller amning, en detaljerad observation av en läkare och genomförandet av instruktioner för att ta läkemedlet.

Läkemedlet har inga biverkningar och på grund av lokal applicering utesluts en negativ effekt på andra inre organ, och det finns ingen risk för att det kommer in i blodet. Resultatet av verkan av vaginala tabletter kommer snabbare än från användning av traditionella läkemedel. Om man sätter terzhinan under menstruationen uppträder samma effekt som vid en annan tidpunkt. I detta fall uppnås den terapeutiska effekten på kort sikt..

En av få kontraindikationer för användning av tabletter är alkohol och deras kombination med andra aktuella läkemedel. Endast på rekommendation av en läkare, med komplex behandling, är kombination av terzhinan tillåten.

Menstruation

Suppositorier med lokal verkan används som regel inte under menstruationen, eftersom alla aktiva läkemedelspartiklar tvättas ut tillsammans med urladdningen. Behandling med sådana läkemedel under menstruationen är absolut ineffektiv och värdelös, därför återupptas användningen först efter avslutad.

Kliniska studier av patienter visade att ett positivt resultat uppnåddes på grund av avsaknaden av ett tillträdesavbrott under menstruationen. Specialister kallar detta den största fördelen i effektiv behandling. En gynekolog som använder läkemedelsbehandling i praktiken känner till alla fördelar och förklarar dem för sina patienter.

Hur administreras läkemedlet?

Terginan-tabletter ska placeras i slidan om natten (liggande eller hukande). Undvik kontakt med anus för att förhindra infektion. Läkemedlet förvaras i vatten i 20 sekunder. Tryck sedan in djupt. Det rekommenderas att när du har kommit in i tabletten för att stanna i ryggläge i 10 minuter. Detta är nödvändigt för att lösa upp och absorbera läkemedlets komponenter i vaginalslemhinnan. Det är förbjudet att använda mer än det föreskrivna beloppet på en gång. Läkemedlet avlägsnas från förpackningen före användning. Det är nödvändigt att utföra följande procedurer:

 • tvätt av könsorganen och anus;
 • handtvätt;
 • sätta på sterila handskar.

Innan läkemedlet tas, rekommenderas en bakteriologisk studie. För att göra detta tar gynekologen en smet och skickar den till laboratoriet. Användningen av läkemedlet normaliserar fysiologiska processer, utför profylax av sjukdomar, lindrar kvinnan orsakerna till sjukdomen, vilket sedan leder till att patienten återhämtar sig fullständigt.

Hur man använder Terzhinan suppositorier under menstruationen

Starka inflammatoriska processer i könsorganen har i vissa fall en vågliknande kurs. Till exempel kan kolpit eller vaginit, även med noggrann behandling, snabbt manifestera sig igen och börja orsaka oro. Speciellt dåligt när sjukdomen förvärras före menstruationen. Om oral administrering av läkemedel och administrering av injektioner tillåts när som helst av cykeln, då med lokal exponering betyder situationen mer komplicerad.

Börjar använda ljus för medicinska ändamål 3 till 5 dagar före blödning måste en kvinna avsluta behandlingen under kritiska dagar. Effekten av konventionella suppositorier blir minimal. En annan sak Terzhinan - under menstruationen fortsätter läkemedlet sitt arbete.

Tergynan: sammansättning och farmakologiska egenskaper

Terzhinan är en vaginal tablett avsedd för behandling av inflammatoriska processer av en smittsam karaktär. Det finns fyra aktiva komponenter i läkemedlets sammansättning:

 1. Nystatin är ett svampdämpande ämne som verkar på slemytan i vaginalröret och kommer inte in i blodomloppet. Det hämmar tillväxten av candida-stammar som framkallar trast.
 2. Neomycin är ett antibiotikum som är effektivt mot listeria, stafylokocker, aeroba infektioner och Pseudomonas aeruginosa.
 3. Ternidazol - ämnet bekämpar effektivt gardnerella och fungerar som en svampdödande och trikomonsyra.
 4. Prednisolon är ett glukokortikoidhormon med uttalade antihistaminer och antiinflammatoriska egenskaper..

Om patienten behöver behandla eller förebygga en känslig sjukdom, och det finns mycket lite tid kvar innan menstruationen, är det värdelöst att infoga vanliga suppositorier under menstruationsblödning. De mjukas upp från värmen i människokroppen och flyter tillbaka med blodet. Om behandlingen föreskrevs i 7-10 dagar, men kvinnan startade den strax före menstruationen, kommer den inte att ge ett tillförlitligt resultat.

Det händer att patienten avbryter behandlingen under kritiska dagar. I det här fallet har mikroorganismer tid att vänja sig till läkemedlet, och nästa gång kommer de inte att förstå det ordentligt.

Vad gäller Terzhinans tabletter säger bruksanvisningen att du kan ta behandling även på menstruationsdagar. Tabletten upplöses under lång tid och tvättas inte av kraftiga och måttliga blödningar. Aktiva ämnen fungerar endast lokalt och har anti-mykotiska, antiinflammatoriska och antibakteriella effekter..

För amning och allergier mot de aktiva ingredienserna är Tergynan förbjudet att använda. Kontraindikationer inkluderar också graviditetens första trimester och åldern 16 till 18 år..

Indikationer för användning och regler för behandling med Terzhinan

Vid gynekologi används vaginala tabletter för monoterapi och kombinerad behandling av följande sjukdomar:

 • Ureaplasmosis.
 • Candidiasis akut och återkommande.
 • Vaginal inflammation av svampens ursprung.
 • Trichomonas vaginitis.
 • Bakteriell vaginos.
 • Blandade former av patologier.
 • Vaginit på grund av könsorganinfektioner med pyogen flora.

Terzhinan kan användas mer effektivt under menstruationen på natten, när kroppen är i ett liggande läge under lång tid.

Instruktioner för användning av läkemedlet föreslår följande regler:

 1. Tvätta händerna med tvål och gnugga med ett antiseptiskt medel (eller bära gummihandskar).
 2. Doppa en tablett i vatten i en halv minut.
 3. Ligga i sängen eller slå dig ner.
 4. För in en fuktad piller i slidan.
 5. När du utför proceduren på dagtid ska du ligga i minst 15 - 20 minuter.

Först kan läkemedlet orsaka biverkningar i form av svår klåda, sveda och rodnad i könsorganen. Det är inte nödvändigt att avbryta behandlingen, eftersom dessa fenomen är normala. Den fortsatta manifestationen av obehag och dess intensifiering kräver medicinsk rådgivning.

Vaginalinfektioner är ett vanligt problem bland en kvinnlig publik. Läkare utövar Tergynan-tabletter ganska ofta. Traditionellt föreskrivs behandling i 10 till 20 dagar. Menstruationen kan naturligtvis börja just nu. Om Terzhinan föreskrivs för behandling och profylax "kan jag sätta ljus med menstruation" kommer att vara ett brådskande problem för patienten.

Så här säger läkarna:

 • Tabletter tvättas inte ut genom sekret och utför sitt arbete till fullo.
 • På kritiska dagar är kroppen försvagad och mer mottaglig för infektion, så det är vettigt att fortsätta behandlingen.
 • Tergynan påverkar inte sekretens intensitet och bryter inte cykeln.
 • En men fortlöpande kurs av läkemedlet gör att du kan bli av med sjukdomen.

Som ett läkemedel för sanitet av de inre könsorganen används Terzhinan före förlossning, installation och borttagning av den intrauterina anordningen, hysterografi, diatermokoagulering och gynekologiska operationer.

Pris och analoger

Terzhinan utlevereras i apotek utan disk, och priset beror på antalet tabletter i paketet. I en förpackning kan de vara 6 eller 10.

I Ryssland är den genomsnittliga kostnaden för tabletter 360 rubel och 480 rubel (för 6 respektive 10 stycken). På apotek i Ukraina varierar priset på läkemedlet mellan 100 - 240 hryvnian och 200 - 400 hryvnian.

Om ljuset inte passar patienten enligt indikationerna eller deras pris inte passar honom, kan läkaren rekommendera billiga analoger av Terzhinan:

 1. Klomegel värd 60 - 120 rubel.
 2. Wagisept - pris från 210 gnugga.
 3. Ginalgin - kan köpas för 230 - 300 rubel.
 4. Metromicon Neo - 14 tabletter säljs till ett pris av 300 - 400 rubel.

Terzhinan har ett brett utbud av analoger. Trots att preparaten innehåller andra aktiva substanser har de en liknande farmakologisk effekt. Det finns inga synonymer för Tergynan.

Vilka andra analoger av det vaginala läkemedlet Tergynan är:

 • Klion-D.
 • Gaynomaks.
 • Giterna.
 • Elgin.
 • Neo-Penotran.
 • Metrogil Plus.
 • Polygynax Jungfru för jungfruar.
 • Polygynax kapslar.
 • Vagiferon.

recensioner

När vi studerar kvinnors recensioner om behandling med Terzhinan-tabletter hittar vi mer än 80% av positiva kommentarer. Läkemedlet är mycket effektivt vid behandling av trost, kolpit, bakteriell vaginos och vulvovaginit.

Läkemedlet eliminerar snabbt obehagliga symptom och påverkar inte alls menstruationsförloppet alls. Förutom subjektiva sensationer, bekräftar resultaten av en vaginal utstryk det utmärkta resultatet av en korrekt genomförd behandling..

Negativa recensioner av läkemedlet är främst förknippade med lokal irritation, klåda och brännande - biverkningar av Terginan. Men de borde uthärda och få behandlingen till slut. Obehag kan pågå i 2 till 4 dagar. Intolerans mot uttryckta reaktioner gör att kvinnor vägrar fortsätta terapin och negativa svar visas härifrån.

Du kan också läsa i konsumentrecensioner om hur urladdningens natur förändras när du använder Tergynan-tabletter. De blir flytande, viskösa, slemhåriga eller curdled. Deras färg är vit, gulaktig, brun eller obegriplig.

Här är det nödvändigt att förstå att resterna av den smälta tabletten lämnar slidan och de döda mikroberna lämnar kroppen tillsammans med dem. När behandlingen är över normaliseras utsläppets konsistens..

Kan Terzhinan användas under menstruationen?

Varför Terzhinan används för menstruation

Inflammatoriska sjukdomar i könsdelarna hos en kvinna förekommer oavsett menstruationscykel. Det finns situationer när en nyligen botad sjukdom uppstår igen och orsakar mycket obehag. Detta är en konsekvens av felaktiga hormoner. Du kan börja använda suppositorier. Men om slutet av kursen faller på den tid då urladdningen visas blir effektiviteten för att använda vanliga ljus minimal. Det rekommenderas att använda Terzhinan under menstruationen. Vaginala tabletter fortsätter att fungera även under menstruationen, men före användning måste du noggrant studera instruktionerna och kontakta en gynekolog.

Terzhinan hjälper till att lindra könsinflammation

Vad är läkemedlets beskrivning

Läkemedlet produceras i form av vaginala tabletter nr 6 och nr 10. Läkemedlet har visat effektivitet, bekräftat av många positiva recensioner från kvinnor. Terzhinan består av fyra huvudkomponenter:

 1. Prednison. Det är en kortikosteroid. Lindrar inflammation och hjälper till att hantera allergier..
 2. Neomycin - en antibakteriell komponent.
 3. Ternidazol är den huvudsakliga aktiva ingrediensen. Det har svampdödande och antibakteriella effekter, så Terzhinan suppositorier kan sättas in under menstruationen vid könsinflammation.
 4. Nystatin. Cope med Candida svampar.

Vad är indikationerna för användning?

Terzhinan under menstruation rekommenderas för användning vid inflammatoriska sjukdomar av en infektiös natur. Läkemedlet rekommenderas för användning i följande situationer:

 • bakteriell vaginit;
 • infektion orsakad av svampar i släktet Candida;
 • trikomonasinfektion;
 • blandad kolpit;
 • bakteriell vaginos.

Dessa piller hjälper till att eliminera infektionen.

Dessutom rekommenderas läkemedlet att användas för att förebygga infektion under olika manipulationer i gynekologi:

 • operationer som utförs genom slidan;
 • vid rening av födelsekanalen före den kommande födelsen;
 • abort;
 • utföra alla åtgärder med den intrauterina enheten;
 • exponering för livmodern med värme (diatermocoagulation). Medicinen kan användas före och efter proceduren;
 • livmodersundersökning (hysterografi).

Hur fungerar läkemedlet under menstruationen

I händelse av osäkerhet om användning under menstruation bör du läsa instruktionerna före användning. Det säger att läkemedlet kan administreras även under menstruationen.

Terzhinan upplöses långsammare än konventionella suppositorier och tvättar inte ut vid omfattande utsöndringar, detta är ett plus av läkemedlet.

Och det är också nödvändigt att lyfta fram flera funktioner i användningen av läkemedlet under menstruationen:

 • Läkemedlet påverkar inte cykeln, så det är inget fel med att använda den. Det finns en liten sannolikhet för en försening i menstruationen efter Terzhinan under en period av inte mer än 2 veckor, men gynekologen kan förskriva hormonella läkemedel för att normalisera tillståndet.

Terzhinan kan användas för menstruation

 • Om du slutar använda Terzhinan före utskrivning och inte slutför kursen, finns det en chans att effektiviteten kommer att minska. I framtiden kommer mer tid att krävas för behandling.
 • Under terapi är en förändring av urladdningens natur möjlig. Hemligheten blir tunn, klibbig eller slemliknande. Utsläppet förändras när resterna av tabletten och olika bakterier kommer ut ur slidan.

Vilka är bruksanvisningarna

Schema för läkemedelsadministrering under menstruation:

 1. Tvätta dig innan du administrerar läkemedlet.
 2. Det är nödvändigt att uppmärksamma handhygien och tvätta dem med tvål. Om detta inte är möjligt, använd sterila medicinska handskar..
 3. Placera vaginaltabletten i rent stillastående vatten i 30 sekunder..
 4. Lägg ner dig före introduktionen.
 5. Presentera läkemedlet. Rör inte könsorganen.
 6. Tvätta händerna.
 7. Ligga i 20 minuter.

För att uppnå maximal effekt rekommenderas det att gå in i Terzhinan före sänggåendet. Under denna tid påverkar komponenterna mikrofloraen. En känsla av klåda och förbränning tillåts omedelbart efter administrering av tabletten. Gynekologer tror att det inte finns något behov att avbryta läkemedlet i händelse av obehag, eftersom användningseffektiviteten kan minskas.

Använd vaginal tabletter före sänggåendet

I genomsnitt måste Terzhinan användas i cirka 10 dagar, men läkaren kan öka denna period till 20 dagar. För förebyggande syften måste du använda medicinen i 6 dagar.

Vaginala tabletter används 1 per dag. Det högsta möjliga beloppet är 2 ljus per dag.

Vilka är de speciella anvisningarna

Komponenten i läkemedlet väljs så att den ena förstärker effekten av den andra. Men det måste komma ihåg att nystatin kan skada preventivmedel från latex, därför är det under behandling nödvändigt att vägra sexuell kontakt med en partner.

Eftersom prednisolon är en komponent är det nödvändigt att använda läkemedlet med försiktighet vid osteoporos, högt blodtryck, hjärtsvikt. Läkemedlet bör inte användas vid en allergisk reaktion på komponenterna.

Det är tillåtet att använda läkemedlet under graviditeten från och med II-trimestern. Introduktion innan denna tid måste avtalas med läkaren. Terzhinan i första trimestern används endast om nyttan av medicinen överstiger den negativa effekten på fostret..

I den här videon berättar de om reglerna för att ta Terzhinan:

Läkemedlet skickas ut från apoteksnätverket med recept, därför måste du besöka en gynekolog innan du köper.

Vad är analogerna

Om Terzhinan av någon anledning inte passar en kvinna, kan du ersätta den med en analog som visas i tabellen.

Drognamnspela teaterSläpp formulärBeskrivning
PimafucinantibakteriellKräm, tabletter, vaginala suppositorierOftast råder gynekologer båda parterna att genomgå behandling. Läkemedlet har olika former av frisättning. Till exempel kan en kräm användas av en man.
För att öka patientens effektivitet används tabletterna samtidigt oralt och suppositorier vaginalt.
Terzhinan har bara en form av frisläppande, så bara det klara könet kan använda det.
PolygynaxKomponenter hjälper till att hantera svampar och bakterierKapslar för vaginal användningLäkemedlet är ett värdigt substitut för Terzhinan, eftersom det har liknande egenskaper.
Under behandling under samlag är det förbjudet att använda preventivmedel från latex. Det är tillåtet att använda Polygynax under menstruationen.
Meratin CombiIngredienser verkar effektivt mot svampar, mikrober och lindrar inflammationVaginal SuppositorierEn positiv egenskap är en låg andel biverkningar.
Under behandling under samlag är det förbjudet att använda preventivmedel från latex.
klotrimazolPå grund av den aktiva substansen har läkemedlet en svampdödande effekt.• vaginala tabletter, suppositorier;
• pulverform och lösning för extern användning;
• salva och krämform
Läkemedlet är en effektiv analog som har en billig kostnad..

Terzhinan är ett effektivt läkemedel som hjälper till att hantera inflammation i underlivet. Läkemedlet kan användas under menstruation, vilket är ett stort plus. Läkemedlet har många positiva recensioner, och detta bekräftar dess höga effektivitet. Men det finns negativa åsikter. De är främst förknippade med en känsla av klåda och obehag under användning. Om symtomen är milda, måste du genomföra kursen. Men vid en allvarlig allergisk reaktion är det bättre att konsultera en läkare som kommer att förskriva en analog av läkemedlet.

Kan jag använda Terzhinan suppositorier för menstruation? Beskrivning av läkemedlet, bruksanvisning

Under vissa gynekologiska sjukdomar krävs användning av suppositorier. Men en kvinna saknar ofta en mottagning under menstruationen.

Kan jag använda Terzhinan suppositorier under menstruationen? Är de effektiva eller inte för närvarande? Det är vad moderna specialister vet idag.

Vad är detta botemedel?

Terzhinan - vaginala suppositorier förskrivna för akuta svamp- och infektionssjukdomar. Detta är ett verktyg som påverkar ett stort antal mikrober, som kombinerar verkan av fyra läkemedel: nystatin, ternidazol, neomycin och prednisolon. Dessa läkemedel föreskrivs för infektionssjukdomar, men tillsammans påverkar de olika typer av infektioner:

 • Nystatin är ett känt lokalt anti-candidiasis (trast) läkemedel som inte kommer in i blodomloppet..
 • Ternidazol är ett svampdödande medel och trikomonacidmedel som verkar på gardnerella.
 • Neomycin är ett effektivt botemedel mot listeria, aeroba infektioner, stafylokocker och Pseudomonas aeruginosa.
 • Prednisolon är ett effektivt adjuvans som innehåller glukokortikoidhormon med uttalade anti-allergiska egenskaper.

Han kämpar aktivt mot olika infektioner, i vissa fall föreskriver läkare Terzhinan under graviditet och amning. Dess sammansättning penetrerar inte mag-tarmkanalen, det är helt säkert för mor och barn, och formen på ljus är bekväm att använda.

Hur man använder under menstruationen

Vanligtvis förskrivs vaginala suppositorier inte under kritiska dagar. Deras innehåll utsöndras från kroppen tillsammans med menstruationsflödet. Terzhinan ordineras från 7 till 10 dagar, ibland mer. Men om du avbryter behandlingsregimen under menstruationen multiplicerar den patogena mikrofloran och användningen av läkemedlet är ineffektivt. Därför rekommenderas inte läkare att ta en paus under menstruationen. Instruktionen låter dig använda Terzhinan på kritiska dagar: vid denna tidpunkt minskar inte läkemedlets effektivitet.

Under menstruationen används Terzhinan enligt följande instruktioner:

 • Tvätta händerna med tvål eller använd medicinska handskar i gummi före användning.
 • ett ljus doppas i vatten i 30 sekunder;
 • före introduktionen, hukar de ner eller går i säng;
 • införa ett ljus;
 • gå sedan till sängs i 20 minuter.

Omedelbart efter användning av läkemedlet uppstår klåda, rodnad och obehag, men det är absolut normala fenomen. Läkare rekommenderas inte att avbryta läkemedlet under menstruationen, eftersom detta avsevärt minskar effekten av användningen.

Biverkningar och begränsningar

Terzhinan ordineras inte bara för infektioner och inflammatoriska sjukdomar. Det används som profylaktisk före artificiell avslutande av graviditet, förlossning, intrauterina studier och gynekologiska operationer. Därför är användningen av detta läkemedel säkert för alla kvinnor. Den enda kontraindikationen är överkänslighet i slemhinnan eller förekomsten av en allergisk reaktion.

Under menstruationen är många kvinnor intresserade av följande frågor:

 1. Kan ett läkemedel öka blödningen eller smärta under menstruationen? Nej, läkemedlet påverkar inte sensationerna under menstruationen.
 2. Är det möjligt att införa en infektion med läkemedlet? Nej, eftersom Terzhinan neutraliserar patogen mikroflora.
 3. Kan jag använda ljus på morgonen innan jobbet? Detta rekommenderas inte eftersom effekten av antibiotika minskas. Efter användning ska du ligga i 20 minuter.
 4. Är det normalt om det efter införandet av suppositoriet finns obehag, klåda och smärta i slidan? Ja, detta betraktas inte som en avvikelse från normen..
 5. Efter införandet av ljuset var det en känsla av torrhet, en främmande kropp. Är det här normalt? Ja, så vaginalslemhinnan reagerar på suppositoriet. En sådan reaktion observeras också med införandet av en tampong, menstruationslock och andra främmande kroppar. Känslan av torrhet orsakas av slemhinnens tillstånd. Men med införandet av ett ljus uppstår sådana effekter sällan.
 6. Kommer innehållet i ljuset att komma ut med menstruationsflödet? Inte om kvinnan är horisontell. Därför rekommenderas det att introducera ljus före sänggåendet, då kommer handlingen att förbli densamma. Under användningen av läkemedlet rekommenderas det ofta att byta underkläder och behandla det noggrant med tvättmedel..
 7. Påverkar användningen av suppositorier menstruationscykeln och kroppens allmänna tillstånd? Nej. Läkemedlets innehåll tränger inte in i blodet inte ens under menstruationen.

Funktioner för användning

Terzhinan-ljus köps strikt efter recept. Här är några av deras funktioner:

 • suppositorier används också av jungfruor i tonåren, men under övervakning av en specialist;
 • behandling av båda parterna är nödvändig för att undvika återfall;
 • ljus bör förvaras i kylen;
 • det är oönskat att dricka alkohol under behandlingen;
 • användningen av läkemedlet påverkar inte körningen;
 • biverkningar när man interagerar med andra mediciner som inte hittats.

Recensioner om läkemedlet på Internet är positiva. Många kvinnor kände effekten efter den första applikationen. Men i vissa fall kanske läkemedlet inte fungerar. I den här situationen rekommenderas att du konsulterar din läkare.

Terzhinan-ljus för menstruation: hur man sätter in och använder

Vid svår inflammation i vagina indikeras medicinering. Förutom tabletter och injektioner förskrivs en kvinna aktuella ämnen. Särskild uppmärksamhet ägnas åt att genomföra terapi under cykeln. Det är tillåtet att använda Terzhinan suppositorier för menstruation, men efter att ha konsulterat en läkare.

Utnämning och kontraindikationer

Läkemedlet i fråga efterfrågas inom gynekologi. Det produceras av ett franskt företag. Tillverkaren noterar att Terzhinan kan tas under menstruationen. Det påverkar effektivt infektionen som upptäcks i den kvinnliga kroppen och tolereras väl av patienter..

Läkemedlet påverkar inte överflödet av menstruationsblod, men före behandling rekommenderas att du kontrollerar med din läkare om Terzhinan kan sättas in i livmoderhålet under menstruationen. Det bevisas att suppositorier:

 • Orsak inte ett cykelfel;
 • skada inte graviditet;
 • påverkar inte utvecklingen av embryon.

Ett annat plus med det aktuella verktyget är ett överkomligt pris. Den viktigaste indikationen för användning av gynekologer är inflammation i vaginalslemhinnan, provocerad av olika infektiösa patogener. Suppositorier bör sättas in om trast, bakteriell vaginos och vaginit, trikomoniasis, ureaplasmos, blandad kolpit upptäcks.

Mot bakgrund av behandlingen avlägsnas inflammation, patogenet förstörs. Dysbios utvecklas dock inte. Terzhinan ordineras för att förhindra endogen infektion i följande fall:

 • operation utförd genom vagina;
 • födelse kanalbehandling före förlossningen;
 • abort;
 • borttagning eller installation av en spiral;
 • före, efter diatermokoagulering av livmodern;
 • hysterography.

Om lokala biverkningar har utvecklats under behandlingen rekommenderas att du kontrollerar med din läkare om Terzhinan kan ges under menstruation och därefter. Särskild uppmärksamhet ägnas åt kvinnor som har klåda och sveda i slidan. Liknande negativa symtom kan uppstå under de tidiga dagarna av menstruationen. De passerar oberoende och kräver inte ytterligare behandling, läkemedelsintrång. En lokal allergi förekommer sällan. Den enda absoluta kontraindikationen för användning av suppositorier är intolerans mot den aktiva komponenten.

Läkemedlets verkan och sammansättning

Slemhinnan i de kvinnliga könsorganen är en gynnsam miljö för utveckling av en infektions- och svampprocess. Om du använder suppositorier i kombination med andra medel kan du snabbt eliminera patologins fokus. De ämnen som utgör Terzhinan har ett stort antal effekter:

 1. Neomycin. Ett potent antibiotikum som eliminerar skadliga bakterier som är resistenta mot andra läkemedel.
 2. Prednison. Det har antiinflammatoriska effekter. Den hormonella substansen har en helande och allergivänlig effekt..
 3. Ternidazole Eliminerar mikrober, Trichomonas.
 4. Nystatin. Förstör aktivt candidiasis och förstör patogenens membran.

Terzhinan lindrar inflammation inte bara under menstruationen utan också under graviditet och amning. Läkemedlet finns i en bekväm form för inmatning. Mot bakgrund av terapi återställs fysiologiska störningar.

Är det möjligt att administrera Terzhinan suppositorier under menstruationen för att förhindra konsekvenserna av antibiotikabehandling - en fråga som bör ställas av en specialist. Efter en omfattande undersökning av patienten bestämmer gynekologen den möjliga graden av effektivitet från suppositoriet. Läkemedlet används före operationen, vilket minskar sannolikheten för komplikationer. Alla komponenter är allergivänliga. Detta anses vara en betydande fördel med Terzhinan..

I förebyggande syfte administreras medicinen en gång om dagen i 6 dagar. I det första stadiet av utvecklingen av den infektiösa processen varar behandlingen 10 dagar. Vid svår sjukdom - 20 dagar, inklusive menstruation. Kan Terzhinan användas under menstruation och graviditet, bestämmer läkaren individuellt.

Verktyget påverkar inte de inre organen och penetrerar inte blodet. Terjinan agerar snabbare än traditionella mediciner.

Regler för införande av ljus

Aktuella suppositorier används inte under menstruationen. Detta beror på det faktum att urladdningen avlägsnar aktiva läkemedelspartiklar från kaviteten. Därför tror vissa gynekologer att Terzhinan kan användas under menstruation, men sådan terapi är ineffektiv. Kliniska studier har visat att ett positivt terapeutiskt resultat observeras i frånvaro av paus under menstruationen. Moderna gynekologer anser att detta är ett betydande plus i effektiv terapi.

Effektiviteten av behandlingen beror på principen att gå in i p-piller, enligt råd från en gynekolog. Innan du kommer in i suppositoriet förvaras i vatten i 20 sekunder. En kvinna ska tvätta händerna, tvätta sig själv och ta på sig sterila handskar. Experter rekommenderar att man sätter in läkemedlet i vagina på natten, tar sittande eller ligger. Patienten bör undvika kontakt med anus. Annars ökar risken för infektion. Verktyget skjuts djupt inuti. Det rekommenderas att efter administrering av p-pillerna ligga i upp till 10 minuter.

Under denna period löses läkemedlet upp och absorberas i slemhinnan. Det är förbjudet att använda mer än det föreskrivna antalet suppositorier på en gång. Terapins effektivitet beror också på resultaten från bakteriologiska studier. Innan Terzhinan utnämns tas en smet..

Studier av läkemedlet visade: den toxiska dosen av de aktiva ingredienserna är tillräcklig för att förhindra resistens hos mikrober, utan att överskrida den tillåtna tröskeln för kvinnor med lokal terapi. Kompositkomponenter har synergier gentemot varandra, vilket ökar exponeringsspektrumet. På grund av verkan av nystatin skadas preventivmedel, därför undviks sexuell aktivitet under behandlingen.

Eftersom Terzhinan innehåller hormonet prednison förskrivs läkemedlet med försiktighet till patienter med osteoporos, hjärtsvikt. Kampen mot inflammation i könsorganen hos gravida kvinnor visas i 2-3 trimestrar. Under de första två månaderna används inte läkemedlet. Vid amning ska behandling endast förskrivas av en kvalificerad specialist. Effekterna av andra läkemedel som tas oralt har inte bevisats. Kombinerade orala preventivmedel används parallellt med suppositorier..

Recensioner av patienter och gynekologer

Många aktuella suppositorier används inte för menstruation, eftersom deras aktiva komponenter tvättas bort av menstruationsblod. En god effekt av läkemedlet beror på att det inte finns behov av att stoppa behandlingen under menstruationsperioden. När reproduktionssystemet uppdateras tas vävnader som har upphört att fungera bort. Att komma in i ett suppositorium under menstruationen förbättrar kvaliteten på läkemedelseksponeringen, vilket påskyndar ett positivt terapeutiskt resultat.

Jag har diagnostiserats med vaginal candidiasis. Gynekologen ordinerade Terzhinan och noterade att behandlingen under en period av kritiska dagar inte slutar. Efter de första 2-3 dagarna av inmatningen kände jag en betydande förbättring av mitt tillstånd.

Från bakteriell vaginos föreskrev jag komplex behandling. Gynekologen inkluderade vaginala suppositorier av Terzhinan i schemat. Efter några dagar återgick urladdningen till det normala. Sedan tre dagar efter behandlingsstart bör menstruationen ha börjat, jag konsulterade igen med min läkare. Han sa att Terzhinan kan tas under cykeln..

Innan han födde ordinerade läkaren Terzhinan för att förhindra endogen infektion. Inloppet i vagina varade i fem dagar. Sedan fick jag råd att ta upprepade laboratorietester. Gynekologen bestämde att det fortfarande finns en risk att utveckla processen i fråga. Terapin förlängdes med två dagar. Efter leverans inträffade inte endogen infektion.

Kan Terzhinan användas under menstruationen?

Vaginala sjukdomar ger inte bara en kvinna mycket besvär, utan kan också leda till irreversibla konsekvenser. Nyligen, med läkemedelsbehandling mot trost och vaginit, har tabletter använts som kan bota sjukdomen på kort tid. Men frågan uppstår omedelbart: är det möjligt att använda Terzhinan-ljus för menstruation?

Beskrivning av läkemedlet

Dessa vaginala tabletter är ett bevisat läkemedel. Detta bekräftas inte bara genom vetenskaplig forskning utan också genom recensioner av många kvinnor.

Terzhinan verkar effektivt på grund av närvaron av fyra aktiva ingredienser i kompositionen:

 1. Prednisolon är en kortikosteroidkomponent som har en god antiinflammatorisk effekt och har också en anti-allergisk effekt..
 2. Neomycin är ett antibiotikum som har en skadlig effekt på de patogena bakterierna i slidan.
 3. Ternidazol är den huvudsakliga aktiva ingrediensen i läkemedlet. Det är ett svampdödande medel och gör att du kan bekämpa vaginala mikroorganismer av svamptypen, det är också effektivt i terapi mot anaeroba bakterier.
 4. Nystatin är ett annat ämne med en svampdödande egenskap. Dess verkan syftar till att förstöra svampar av Candida-typen (genom att ändra membranets struktur).

Läkemedlet är helt säkert, det absorberas inte i blodet och det kan användas av nästan alla.

Det bör emellertid komma ihåg att Terzhinan är förbjudet att använda under första trimestern av graviditeten, medan amning, samt mot allergier mot aktiva ingredienser.

Utbud av applikationer

Terzhinan vaginala tabletter används i gynekologisk praxis både separat och som en del av kombinationsterapi för behandling av:

 • Bakteriell vaginos.
 • Vaginit orsakad av banal pyogen flora (stafylokock, streptokock, etc.).
 • Trichomonas vaginitis (inflammation i väggarna i slidan på grund av exponering för mikroorganismen Trichomonas vaginalis).
 • Med vaginal inflammation i svampetiologi.
 • I blandade former av sjukdomen (orsakad av bakterier, jästliknande svampar och trikomonader).

Dessutom används detta läkemedel vid behandling av candidiasis, som varje tredje kvinna har drabbats en gång i livet, samt för att förebygga en återkommande form av sjukdomen.

Villkor

För att verktyget ska fungera så effektivt som möjligt måste det användas på natten.

När du introducerar en vaginal tablett måste du följa anvisningarna:

 1. Tvätta händerna noggrant med tvål eller ett antiseptiskt medel (använd engångshandskar som tillval).
 2. Håll tabletten i vatten i 30 sekunder..
 3. Ligg på ryggen, böj knäna eller hålla dig ner.
 4. Sätt försiktigt in pillret i slidan.
 5. Om läkemedlet används under dagen, är det nödvändigt att ligga lugnt i 15-20 minuter efter det att förfarandet är avslutat.

När du använder produkten för första gången är lokala allergiska reaktioner möjliga: svår klåda, rodnad eller brännande känsla. Dessa avvikelser är normen, behandling är inte nödvändig..

Om det finns en bestående manifestation av obehag, bör du rådfråga en läkare som har ordinerat läkemedlet.

Används under menstruationen

På grund av det faktum att vaginala sjukdomar är utbredda utförs terapi med Terzhinan ganska ofta. Behandlingsförloppet är vanligtvis 10-20 dagar, så ibland faller menstruationsflödet i detta intervall. I detta avseende uppstår en logisk fråga: är det möjligt att använda Terzhinan under menstruationen?.

Läkemedlet kan användas, detta förklaras av följande punkter:

Om du är orolig för obehagliga symtom när du använder pillerna bör du rådfråga din läkare.

Behandling av vaginalsjukdomar med Terzhinan-tabletter är effektiv och gör att du kan bli av med en obehaglig diagnos i en behandlingsväg. Det viktigaste är att följa anvisningarna och inte sluta använda läkemedlet (särskilt under menstruationen).

Hur man använder Terzhinan suppositorier under menstruationen

Starka inflammatoriska processer i könsorganen har i vissa fall en vågliknande kurs. Till exempel kan kolpit eller vaginit, även med noggrann behandling, snabbt manifestera sig igen och börja orsaka oro. Speciellt dåligt när sjukdomen förvärras före menstruationen. Om oral administrering av läkemedel och administrering av injektioner tillåts när som helst av cykeln, då med lokal exponering betyder situationen mer komplicerad.

Börjar använda ljus för medicinska ändamål 3 till 5 dagar före blödning måste en kvinna avsluta behandlingen under kritiska dagar. Effekten av konventionella suppositorier blir minimal. En annan sak Terzhinan - under menstruationen fortsätter läkemedlet sitt arbete.

Tergynan: sammansättning och farmakologiska egenskaper

Terzhinan är en vaginal tablett avsedd för behandling av inflammatoriska processer av en smittsam karaktär. Det finns fyra aktiva komponenter i läkemedlets sammansättning:

 1. Nystatin är ett svampdämpande ämne som verkar på slemytan i vaginalröret och kommer inte in i blodomloppet. Det hämmar tillväxten av candida-stammar som framkallar trast.
 2. Neomycin är ett antibiotikum som är effektivt mot listeria, stafylokocker, aeroba infektioner och Pseudomonas aeruginosa.
 3. Ternidazol - ämnet bekämpar effektivt gardnerella och fungerar som en svampdödande och trikomonsyra.
 4. Prednisolon är ett glukokortikoidhormon med uttalade antihistaminer och antiinflammatoriska egenskaper..

Om patienten behöver behandla eller förebygga en känslig sjukdom, och det finns mycket lite tid kvar innan menstruationen, är det värdelöst att infoga vanliga suppositorier under menstruationsblödning. De mjukas upp från värmen i människokroppen och flyter tillbaka med blodet. Om behandlingen föreskrevs i 7-10 dagar, men kvinnan startade den strax före menstruationen, kommer den inte att ge ett tillförlitligt resultat.

Det händer att patienten avbryter behandlingen under kritiska dagar. I det här fallet har mikroorganismer tid att vänja sig till läkemedlet, och nästa gång kommer de inte att förstå det ordentligt.

Vad gäller Terzhinans tabletter säger bruksanvisningen att du kan ta behandling även på menstruationsdagar. Tabletten upplöses under lång tid och tvättas inte av kraftiga och måttliga blödningar. Aktiva ämnen fungerar endast lokalt och har anti-mykotiska, antiinflammatoriska och antibakteriella effekter..

För amning och allergier mot de aktiva ingredienserna är Tergynan förbjudet att använda. Kontraindikationer inkluderar också graviditetens första trimester och åldern 16 till 18 år..

Indikationer för användning och regler för behandling med Terzhinan

Vid gynekologi används vaginala tabletter för monoterapi och kombinerad behandling av följande sjukdomar:

 • Ureaplasmosis.
 • Candidiasis akut och återkommande.
 • Vaginal inflammation av svampens ursprung.
 • Trichomonas vaginitis.
 • Bakteriell vaginos.
 • Blandade former av patologier.
 • Vaginit på grund av könsorganinfektioner med pyogen flora.

Terzhinan kan användas mer effektivt under menstruationen på natten, när kroppen är i ett liggande läge under lång tid.

Instruktioner för användning av läkemedlet föreslår följande regler:

 1. Tvätta händerna med tvål och gnugga med ett antiseptiskt medel (eller bära gummihandskar).
 2. Doppa en tablett i vatten i en halv minut.
 3. Ligga i sängen eller slå dig ner.
 4. För in en fuktad piller i slidan.
 5. När du utför proceduren på dagtid ska du ligga i minst 15 - 20 minuter.

Först kan läkemedlet orsaka biverkningar i form av svår klåda, sveda och rodnad i könsorganen. Det är inte nödvändigt att avbryta behandlingen, eftersom dessa fenomen är normala. Den fortsatta manifestationen av obehag och dess intensifiering kräver medicinsk rådgivning.

Vaginalinfektioner är ett vanligt problem bland en kvinnlig publik. Läkare utövar Tergynan-tabletter ganska ofta. Traditionellt föreskrivs behandling i 10 till 20 dagar. Menstruationen kan naturligtvis börja just nu. Om Terzhinan föreskrivs för behandling och profylax "kan jag sätta ljus med menstruation" kommer att vara ett brådskande problem för patienten.

Så här säger läkarna:

 • Tabletter tvättas inte ut genom sekret och utför sitt arbete till fullo.
 • På kritiska dagar är kroppen försvagad och mer mottaglig för infektion, så det är vettigt att fortsätta behandlingen.
 • Tergynan påverkar inte sekretens intensitet och bryter inte cykeln.
 • En men fortlöpande kurs av läkemedlet gör att du kan bli av med sjukdomen.

Som ett läkemedel för sanitet av de inre könsorganen används Terzhinan före förlossning, installation och borttagning av den intrauterina anordningen, hysterografi, diatermokoagulering och gynekologiska operationer.

Pris och analoger

Terzhinan utlevereras i apotek utan disk, och priset beror på antalet tabletter i paketet. I en förpackning kan de vara 6 eller 10.

I Ryssland är den genomsnittliga kostnaden för tabletter 360 rubel och 480 rubel (för 6 respektive 10 stycken). På apotek i Ukraina varierar priset på läkemedlet mellan 100 - 240 hryvnian och 200 - 400 hryvnian.

Om ljuset inte passar patienten enligt indikationerna eller deras pris inte passar honom, kan läkaren rekommendera billiga analoger av Terzhinan:

 1. Klomegel värd 60 - 120 rubel.
 2. Wagisept - pris från 210 gnugga.
 3. Ginalgin - kan köpas för 230 - 300 rubel.
 4. Metromicon Neo - 14 tabletter säljs till ett pris av 300 - 400 rubel.

Terzhinan har ett brett utbud av analoger. Trots att preparaten innehåller andra aktiva substanser har de en liknande farmakologisk effekt. Det finns inga synonymer för Tergynan.

Vilka andra analoger av det vaginala läkemedlet Tergynan är:

 • Klion-D.
 • Gaynomaks.
 • Giterna.
 • Elgin.
 • Neo-Penotran.
 • Metrogil Plus.
 • Polygynax Jungfru för jungfruar.
 • Polygynax kapslar.
 • Vagiferon.

recensioner

När vi studerar kvinnors recensioner om behandling med Terzhinan-tabletter hittar vi mer än 80% av positiva kommentarer. Läkemedlet är mycket effektivt vid behandling av trost, kolpit, bakteriell vaginos och vulvovaginit.

Läkemedlet eliminerar snabbt obehagliga symptom och påverkar inte alls menstruationsförloppet alls. Förutom subjektiva sensationer, bekräftar resultaten av en vaginal utstryk det utmärkta resultatet av en korrekt genomförd behandling..

Negativa recensioner av läkemedlet är främst förknippade med lokal irritation, klåda och brännande - biverkningar av Terginan. Men de borde uthärda och få behandlingen till slut. Obehag kan pågå i 2 till 4 dagar. Intolerans mot uttryckta reaktioner gör att kvinnor vägrar fortsätta terapin och negativa svar visas härifrån.

Du kan också läsa i konsumentrecensioner om hur urladdningens natur förändras när du använder Tergynan-tabletter. De blir flytande, viskösa, slemhåriga eller curdled. Deras färg är vit, gulaktig, brun eller obegriplig.

Här är det nödvändigt att förstå att resterna av den smälta tabletten lämnar slidan och de döda mikroberna lämnar kroppen tillsammans med dem. När behandlingen är över normaliseras utsläppets konsistens..

Hur man använder Terzhinan suppositorier under menstruationen

Starka inflammatoriska processer i könsorganen har i vissa fall en vågliknande kurs. Till exempel kan kolpit eller vaginit, även med noggrann behandling, snabbt manifestera sig igen och börja orsaka oro. Speciellt dåligt när sjukdomen förvärras före menstruationen. Om oral administrering av läkemedel och administrering av injektioner tillåts när som helst av cykeln, då med lokal exponering betyder situationen mer komplicerad.

Börjar använda ljus för medicinska ändamål 3 till 5 dagar före blödning måste en kvinna avsluta behandlingen under kritiska dagar. Effekten av konventionella suppositorier blir minimal. En annan sak Terzhinan - under menstruationen fortsätter läkemedlet sitt arbete.

Tergynan: sammansättning och farmakologiska egenskaper

Terzhinan är en vaginal tablett avsedd för behandling av inflammatoriska processer av en smittsam karaktär. Det finns fyra aktiva komponenter i läkemedlets sammansättning:

 1. Nystatin är ett svampdämpande ämne som verkar på slemytan i vaginalröret och kommer inte in i blodomloppet. Det hämmar tillväxten av candida-stammar som framkallar trast.
 2. Neomycin är ett antibiotikum som är effektivt mot listeria, stafylokocker, aeroba infektioner och Pseudomonas aeruginosa.
 3. Ternidazol - ämnet bekämpar effektivt gardnerella och fungerar som en svampdödande och trikomonsyra.
 4. Prednisolon är ett glukokortikoidhormon med uttalade antihistaminer och antiinflammatoriska egenskaper..

Om patienten behöver behandla eller förebygga en känslig sjukdom, och det finns mycket lite tid kvar innan menstruationen, är det värdelöst att infoga vanliga suppositorier under menstruationsblödning. De mjukas upp från värmen i människokroppen och flyter tillbaka med blodet. Om behandlingen föreskrevs i 7-10 dagar, men kvinnan startade den strax före menstruationen, kommer den inte att ge ett tillförlitligt resultat.

Det händer att patienten avbryter behandlingen under kritiska dagar. I det här fallet har mikroorganismer tid att vänja sig till läkemedlet, och nästa gång kommer de inte att förstå det ordentligt.

Vad gäller Terzhinans tabletter säger bruksanvisningen att du kan ta behandling även på menstruationsdagar. Tabletten upplöses under lång tid och tvättas inte av kraftiga och måttliga blödningar. Aktiva ämnen fungerar endast lokalt och har anti-mykotiska, antiinflammatoriska och antibakteriella effekter..

För amning och allergier mot de aktiva ingredienserna är Tergynan förbjudet att använda. Kontraindikationer inkluderar också graviditetens första trimester och åldern 16 till 18 år..

Indikationer för användning och regler för behandling med Terzhinan

Vid gynekologi används vaginala tabletter för monoterapi och kombinerad behandling av följande sjukdomar:

 • Ureaplasmosis.
 • Candidiasis akut och återkommande.
 • Vaginal inflammation av svampens ursprung.
 • Trichomonas vaginitis.
 • Bakteriell vaginos.
 • Blandade former av patologier.
 • Vaginit på grund av könsorganinfektioner med pyogen flora.

Terzhinan kan användas mer effektivt under menstruationen på natten, när kroppen är i ett liggande läge under lång tid.

Instruktioner för användning av läkemedlet föreslår följande regler:

 1. Tvätta händerna med tvål och gnugga med ett antiseptiskt medel (eller bära gummihandskar).
 2. Doppa en tablett i vatten i en halv minut.
 3. Ligga i sängen eller slå dig ner.
 4. För in en fuktad piller i slidan.
 5. När du utför proceduren på dagtid ska du ligga i minst 15 - 20 minuter.

Först kan läkemedlet orsaka biverkningar i form av svår klåda, sveda och rodnad i könsorganen. Det är inte nödvändigt att avbryta behandlingen, eftersom dessa fenomen är normala. Den fortsatta manifestationen av obehag och dess intensifiering kräver medicinsk rådgivning.

Vaginalinfektioner är ett vanligt problem bland en kvinnlig publik. Läkare utövar Tergynan-tabletter ganska ofta. Traditionellt föreskrivs behandling i 10 till 20 dagar. Menstruationen kan naturligtvis börja just nu. Om Terzhinan föreskrivs för behandling och profylax "kan jag sätta ljus med menstruation" kommer att vara ett brådskande problem för patienten.

Så här säger läkarna:

 • Tabletter tvättas inte ut genom sekret och utför sitt arbete till fullo.
 • På kritiska dagar är kroppen försvagad och mer mottaglig för infektion, så det är vettigt att fortsätta behandlingen.
 • Tergynan påverkar inte sekretens intensitet och bryter inte cykeln.
 • En men fortlöpande kurs av läkemedlet gör att du kan bli av med sjukdomen.

Som ett läkemedel för sanitet av de inre könsorganen används Terzhinan före förlossning, installation och borttagning av den intrauterina anordningen, hysterografi, diatermokoagulering och gynekologiska operationer.

Pris och analoger

Terzhinan utlevereras i apotek utan disk, och priset beror på antalet tabletter i paketet. I en förpackning kan de vara 6 eller 10.

I Ryssland är den genomsnittliga kostnaden för tabletter 360 rubel och 480 rubel (för 6 respektive 10 stycken). På apotek i Ukraina varierar priset på läkemedlet mellan 100 - 240 hryvnian och 200 - 400 hryvnian.

Om ljuset inte passar patienten enligt indikationerna eller deras pris inte passar honom, kan läkaren rekommendera billiga analoger av Terzhinan:

 1. Klomegel värd 60 - 120 rubel.
 2. Wagisept - pris från 210 gnugga.
 3. Ginalgin - kan köpas för 230 - 300 rubel.
 4. Metromicon Neo - 14 tabletter säljs till ett pris av 300 - 400 rubel.

Terzhinan har ett brett utbud av analoger. Trots att preparaten innehåller andra aktiva substanser har de en liknande farmakologisk effekt. Det finns inga synonymer för Tergynan.

Vilka andra analoger av det vaginala läkemedlet Tergynan är:

 • Klion-D.
 • Gaynomaks.
 • Giterna.
 • Elgin.
 • Neo-Penotran.
 • Metrogil Plus.
 • Polygynax Jungfru för jungfruar.
 • Polygynax kapslar.
 • Vagiferon.

recensioner

När vi studerar kvinnors recensioner om behandling med Terzhinan-tabletter hittar vi mer än 80% av positiva kommentarer. Läkemedlet är mycket effektivt vid behandling av trost, kolpit, bakteriell vaginos och vulvovaginit.

Läkemedlet eliminerar snabbt obehagliga symptom och påverkar inte alls menstruationsförloppet alls. Förutom subjektiva sensationer, bekräftar resultaten av en vaginal utstryk det utmärkta resultatet av en korrekt genomförd behandling..

Negativa recensioner av läkemedlet är främst förknippade med lokal irritation, klåda och brännande - biverkningar av Terginan. Men de borde uthärda och få behandlingen till slut. Obehag kan pågå i 2 till 4 dagar. Intolerans mot uttryckta reaktioner gör att kvinnor vägrar fortsätta terapin och negativa svar visas härifrån.

Du kan också läsa i konsumentrecensioner om hur urladdningens natur förändras när du använder Tergynan-tabletter. De blir flytande, viskösa, slemhåriga eller curdled. Deras färg är vit, gulaktig, brun eller obegriplig.

Här är det nödvändigt att förstå att resterna av den smälta tabletten lämnar slidan och de döda mikroberna lämnar kroppen tillsammans med dem. När behandlingen är över normaliseras utsläppets konsistens..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Hur man orsakar menstruation med en försening hemma i 1 dag?

Hur kan man orsaka menstruation med en försening hemma i 1 dag? Störningar i menstruationscykeln förekommer ofta hos kvinnor. Deras orsak kan vara stress, viktminskning, graviditet....

Hur man kan bli av med huvudvärk vid klimakteriet och hur länge den kommer att pågå

Inledningen av denna fas är förknippad med en förändring av den hormonella bakgrunden i kroppen, varför orsaken är utarmningen av reservatet och möjligheten till utsöndring av kvinnliga könshormoner....

När man ska vänta en period efter curettage: tecken på komplikationer

Den första menstruationen efter curettageDet viktigaste beviset för en korrekt operation är att menstruationen visas igen efter rengöring....