Test för ägglossning. Rekommendationer för användning

Harmonier

Befruktningsplanering inkluderar ett allmänt ägglossningstest. Tekniken bygger på detektion av luteiniserande hormon i urinen. Innan ägglossningen (24-48 timmar) ökar dess innehåll i urinen. Efter topputladdningen, som kan bestämmas med testet, är de närmaste dagarna de bästa för befruktningen.

Vad är ägglossning?

Detta är utgången från ett moget och klart för befruktningsägg från follikeln. Processen observeras i mitten av reproduktionscykeln. En gång i bukhålan transporteras ägget av äggledarnas cili och kommer in, där befruktning sker.

Utgången av ägget från follikeln utförs under påverkan av hormoner. Under den första halvan av cykeln, när follikeln mognar, produceras östrogen gradvis i den. Ju mer de blir, desto närmare dagen för ägglossningen.

Så snart östrogenindikatorn i kroppen når den nivå som är nödvändig för ägglossningen, inträffar en skarp frisättning av LH och follikeln spricker. Så nivån av luteiniserande hormon indikerar prognos för ägglossning. Faktum är att denna diagnostiska metod är baserad på detta.

Varför behöver jag ett test för att bestämma ägglossningen?

Den framgångsrika perioden för befruktningen är mycket liten. Ägget är inte livskraftigt en dag efter ägglossningen, och spermier lever inte mer än 72 timmar.

Faktum är att en månad kan vara bara 3-4 dagar, under vilken befruktningen är möjlig:

 • två dagar före ägglossningen;
 • första till andra dagen efter ägglossningen.

Testet hjälper till att identifiera de dagar som befruktningen är mest trolig. På grund av dess höga känslighet (25 mME / ml) kan ett mer exakt resultat erhållas..

Kalender- och temperaturmetoder i detta fall är mindre effektiva. Varaktigheten för den första perioden av reproduktionscykeln skiljer sig inte bara hos olika kvinnor, utan också i samma period - inom olika cykler.

När det gäller temperaturmetoden är den tidskrävande och obekväm, den kräver efterlevnad av många villkor för att få ett statistiskt tillförlitligt resultat.

De viktigaste indikationerna för testet

 1. Behovet av att identifiera den optimala perioden för befruktningen.
 2. Förberedelse för avlägsnande av reproduktionsmaterial för kryogen bevarande.
 3. Donation av oocyter - överföring av egna ägg till andra.
 4. Kvinnors deltagande i assisterad reproduktionsteknologi: IVF, WMO.

Förberedelse före testet

Innan proceduren är det nödvändigt att bestämma den lämpligaste tiden för dess genomförande:

 1. Om en kvinna håller en kalender med menstruation är det nödvändigt att beräkna intervallet mellan dagarna då menstruationen börjar för flera reproduktionscykler. Oftast är det 25-31 dagar.
 2. Beräkna medelvärdet. Det är 26-27 dagar. Om cykeln är helt oregelbunden måste du se en läkare och ta reda på orsakerna. Befruktningen kan behöva försenas.
 3. Det är nödvändigt att subtrahera 17 från det erhållna antalet - detta är den exakta varaktigheten för den andra perioden av reproduktionscykeln (14 dagar) och maximal varaktighet för ägglossningen är 3 dagar. Resultatet blir själva dagen i den cykel som du behöver för att starta dagliga mätningar.
 4. Om cykeln inte är för enhetlig, till exempel - 23, 27, 31 dagar, tas den minsta indikatorn för beräkningar. I det här fallet förlängs mättiden och du kanske inte behöver en utan några tester för forskning.
 5. Omedelbart före testet kan du inte dricka 3 timmar, avfalla i 2 timmar. Det är nödvändigt att den uppsamlade kroppsvätskan är tillräckligt koncentrerad och innehåller nivån av LH för att erhålla ett riktigt resultat..

Vilka test att använda?

Företaget "Frautest" - producerar tre typer av produkter:

 • Ägglossningstestremsor. 5 remsor för ägglossningstest med urinuppsamlingsbehållare.
 • Testkassetter Ägglossning. 7 tester utformade för kvinnor med en oregelbunden cykel. Patronen ersätts direkt under urinströmmen, så det finns inga behållare i satsen.
 • Planera 5 testremsor, 2 graviditetstester och 7 behållare i en uppsättning.

Det enklaste paketet som passar de flesta kvinnor med en normal cykel är 5 testremsor från ägglossning. Detta billiga ägglossningstest är idealiskt för forskning. Låt oss tänka på reglerna för dess uppförande..

Hur man testar?

Uppsättningen “Frautest” har kapacitet att samla urin och 5 testremsor (1-2 för daglig användning). Om en kvinna har en konstant menstruationscykel, räcker det med fem dagar för att bestämma bristen på luteiniserande hormon.

Vid en tid som är lämplig för en kvinna (från 10 till 20 timmar) samlas biomaterial. På morgonen utförs inte testet, eftersom det inte kommer att vara effektivt på grund av att LH släpps ut i urinen på dagen.

Därefter avlägsnas en testremsa från förpackningen, doppas i vätskan enligt märket i form av pilar. Efter 10 sekunders väntetid drar de ut den och lägger den horisontellt på en torr yta. Ett positivt resultat kommer att märkas efter 40 sekunder, en negativ avläsning på 10 minuter.

Hur man tolkar resultaten?

Fortsätt testet nästa dag.

Hormonnivån är förhöjd. Ägglossning kommer att ske under de kommande 1-2 dagarna. God tid att bli gravid. Testningen kanske inte fortsätter

NegativPå indikatorn markerades en remsa eller två, men testet är lättare
PositivTvå ränder dök upp. Testremsa av samma eller mörkare nyans
FelaktigInga ränderUpprepa testet enligt anvisningarna.

Var man kan köpa ett ägglossningstest?

Bedrägliga produkter finns i många apotek. Därför, hur mycket ett ägglossningstest kostar kan du hitta i apotekskiosken närmast dig. I genomsnitt kommer det enklaste testet med 5 remsor att kosta 350 rubel.

Frautest är den obestridda marknadsledaren inom testremsor. Den första anläggningen dök upp i Tyskland 1991, och i knappt tre decennier har Frautest producerat ett brett utbud av snabba diagnostiska test..

Alternativet med patroner kommer att kosta dubbelt så mycket. Denna kostnad för ägglossningstestet är förknippat med hög känslighet och en annan verkningsmekanism. Det fungerar bra med en oregelbunden cykel..

Fördelar med testet för att upptäcka ägglossning:

 • Testning görs hemma..
 • Det tar bara 3-10 minuter att få resultatet..
 • Tankar för insamling av biomaterial (urin) finns i satsen.
 • Resultatet hemma och med laboratoriets noggrannhet.

Tips & varningar

Att genomföra ett hemtest kan ge falska positiva och falska negativa resultat. Därför är det mycket viktigt att utföra tester i full överensstämmelse med tillverkarens rekommendationer..

Faktorer som kan påverka resultatet:

 • Ovarieutarmning.
 • Postmenopausal period.
 • Vissa njursjukdomar.
 • HCG-hormonstimulering.
 • Proteinfattig vegansk mat.
 • Användning av hormonell födelsekontroll.

Alla dessa faktorer kan påverka nivån av luteiniserande hormon genom att ändra dess parametrar. I detta fall, trots testets höga effektivitet och korrekt utförande, kommer resultatet att vara felaktigt.

Du bör inte heller använda testet som en preventivmetod. Det är inte avsett att förhindra en oönskad graviditet..

Oregelbundna tester

Hos kvinnor vars cykel är ojämn och ibland varar mer än 50 dagar kan en längre studie behövas. Ägglossning i dem är ett oregelbundet fenomen..

Därför kommer det att vara nödvändigt på en dag eller med en annan frekvens, till exempel - lyssna på signalerna i din kropp, bestäm hormonella förändringar och använda testremsor för att "fånga" ägglossningen.

Observera att för dem vars cykel är så oregelbunden rekommenderas att konsultera en läkare. Eftersom du inte bara behöver bli gravid, utan också att föda ett friskt barn. Och om orsaken till sällsynt ägglossning är hormonellt misslyckande kommer graviditet att vara i riskzonen.

Kommer ett ägglossningstest att visa graviditet?

Nej, trots det breda åsikten är varje snabbtest utformad för att identifiera dess hormon. LH faller efter befruktningen, och du bör inte använda ett ägglossningstest för att diagnostisera graviditet.

Nätverket har mycket information om att ägglossningstestet visar graviditet. Faktum är att LH-hormonet liknar Alpha-HCG, graviditetshormonet, men detta är inte en anledning att använda detta mycket specialiserade test för andra ändamål..

Planera ett barns kön med ett ägglossningstest

Manliga könsceller är haploida - de har bara en kromosom (X eller Y). Beroende på vilken spermier som kommer in i ägget kommer det kvinnliga (XX) eller hane (XY) fostret att utvecklas.

Statistiska data indikerar en skillnad i egenskaperna hos spermier med olika kromosomer:

 • Y-kromosomer är mer mobila, men lever mindre. De är små och höga hastigheter..
 • X-kromosomer är mindre mobila men håller längre..

Dessa data ledde till att teorin om sexplanering uppstod genom förhållandet mellan ägglossningsdatum och samlag. Det står:

”Om samlag inträffade 1-2 dagar före ägglossningen kommer de att vänta och kommer att delta i befruktningen av främst X-spermier. Om direkt på dagen för ägglossningen, kommer en pojke att föds, eftersom snabba Y-spermierceller kommer att bli mer framgångsrika ”.

Du kan inte vara säker på att detta är omskakligt, för efter ett sexuellt samlag kommer mer än 10 miljoner spermier in i kvinnans kropp. Och vilken av dem som kommer att delta i befruktningen är det förmodligen omöjligt att beräkna.

Det huvudsakliga villkoret för att planera sex är en korrekt identifiering av kommande ägglossning. Och detta hjälper testremsan för ägglossning. Resultaten kommer att visas när du behöver ha samlag:

 • för en flickas födelse - 1-2 dagar före ägglossning;
 • för en pojkes födelse - på ägglossningsdagen (5-8 timmar efter att ha fått ett positivt resultat).

Således är ett ägglossningstest en mycket användbar uppfinning. Det är säkert, snabbt och hjälper miljontals kvinnor att undvika befruktningsproblem. Rekommendationer för dess användning är mycket enkla och testning tar inte mycket tid och ansträngning.!

Hur man använder ägglossningstestet - som visar en översikt av verktyg för expressanalys med priser

Kvinnor som drömmer om att få ett barn lyckas inte alltid bli gravida. Hjälp i denna situation tillhandahålls genom ett ägglossningstest, som, genom att ändra färgen på remsan, bestämmer tiden för den sannolika befruktningen av ägget med ett spermier - om allt görs korrekt. Vad är arbetsprincipen för en sådan uttrycklig analys, hur hög är dess noggrannhet, vad visar testresultaten - kvinnor som planerar att bli gravida bör vara medvetna om detta.

Vad är ett ägglossningstest?

Information om fertiliseringsperioden för ägget är viktig för dig som vill få ett barn. Ägglossningsperiod - den tid då sannolikheten för befruktning är maximal. Det finns exakta metoder för att bestämma det med specialtest. Du behöver bara känna till kvinnornas funktioner:

 • efter menstruationens slut mognar äggstocksfollikeln;
 • under påverkan av kvinnliga hormoner utvecklas ägget;
 • viktiga förändringar görs;
 • frigörandet av ägget från äggstocken föregås av frisläppandet av hormoner som är ansvariga för befruktningsprocessen.

En av dessa viktiga kemikalier har en maximal koncentration under denna period. Detta är luteiniserande hormon (LH), som bestäms med hjälp av diagnostiska metoder. Det finns i blodet och i vätskor som urin och saliv. Principen för drift av tester som bestämmer den pålitliga tidpunkten för ägglossningen är baserad på en indirekt bestämning av koncentrationen av hormonet LH. Som ett resultat av en sådan hemdiagnos:

 • positivt - indikerar ett moget ägg, stor sannolikhet för graviditet;
 • negativt - ett tecken på bristande befruktning.

Hur fungerar det

Det är intressant att förstå hur ägglossningstester fungerar. När remsorna eller kassetterna kommer i kontakt med urin, som innehåller en ökad mängd hormoner, inträffar en reaktion. Komponenterna som appliceras på proverna börjar interagera med LH. Det är viktigt att veta:

 • en ökning av hormoner observeras under dagen, därför rekommenderas det att analysera på morgonen och kvällen;
 • om saliv börjar reagera med ett digitalt test, verifieras resultatet med ett referensprov;
 • ett positivt resultat - en signal att agera - att börja ha sex med en sexpartner för att bli gravid.

Vad visar

Hur bestämmer jag ägglossning genom test och den period då graviditet kommer att inträffa med stor sannolikhet? Diagnostik kan visa olika resultat. Vid jämförelse av kontrollremsan och resultatet av snabb analys, noteras ett positivt resultat:

 • tecken på ägglossning - linjernas färg är densamma i ton eller ljusare;
 • ägget är klart för befruktning inom en snar framtid;
 • den optimala tiden för befruktningen är 6 timmar efter testet.

Ett negativt faktum noteras om linjen inte är synlig eller om en svag remsa observeras. Resultatet med denna diagnos tolkas på följande sätt:

 • det finns fortfarande mycket tid innan ägglossningen;
 • ägget har redan lämnat äggstocken, nivån av luteiniserande hormon har sjunkit;
 • defekt, skadat eller förfallet test - medan koncentrationen av LH i urinen kan öka.

När man ska göra ett ägglossningstest

När är den bästa tiden att testa för att planera en graviditet? Det beror på längden på menstruationscykeln. Beräkningen av tid tas från den första dagen av den sista menstruationen. Det rekommenderas att kontrollera urinprover dagligen, morgon och kväll. Instruktionen för ägglossningstest rekommenderar med en cykeltid:

 • 28 dagar - börja testa från 11;
 • om cykeln är oregelbunden, ta den kortaste som grund;
 • med en längre varaktighet - beräkna början på den första dagen i nästa cykel och subtrahera 17 dagar.

Typer av tester

I de flesta testmetoder, som vid bestämning av graviditet, används urin. Metoderna är baserade på att fixa ökningen av hormoner före frigörandet av ägget. Diagnosverktygen skiljer sig åt i tillförlitlighet, pris, bekvämlighet. Tillverkarna tillverkar testremsor med låg precision som passar kvinnor med en regelbunden cykel..

Mer exakta resultat erhålls med hjälp av enheter som har ökat noggrannhet och tillförlitlighet. Popularitet har:

 • återanvändbara produkter med en uppsättning testremsor;
 • salivkänsliga elektroniska apparater;
 • stråltest som bestämmer den ökade nivån av hormoner i urinströmmen;
 • ett komplex av ett litet mikroskop och en bakgrundsbelysning, där mönstret på glaset ändras beroende på koncentrationen av salter i saliv - jämförs med en standard.

Ofta används en enkel metod för att bestämma tiden för ägget att lämna äggstocken - sammanställa en ägglossningskalender. Den baseras på att mäta bastemperaturen, som ändras under cykeln. Efter menstruationen är det mindre än 37, innan ägglossningen minskar och sedan stiger till 37,6. En kvinna behöver:

 • dagligen på morgonen, liggande i sängen, kontrollera temperaturen i ändtarmen;
 • registrera resultaten;
 • bygga en graf över temperaturförändringar;
 • maximala poäng anger de önskade dagarna;
 • information är viktig för graviditetsplanering.

Testremsor

Den enklaste och billigaste testmetoden kan ge en chans att bli gravid om den används av en kvinna som har en stabil menstruationscykel med samma varaktighet. Grunden är användningen av remsor belagda med ett reagens och en röd kontrolllinje. För att genomföra behöver du:

 • häll urin i rena diskar;
 • sänk remsan i den i några sekunder;
 • vänta 10 minuter;
 • jämföra den mottagna linjen med standarden för färg.

Återanvändbara

En original miniatyrenhet som ser ut som ett rör med läppstift - ett system som exakt bestämmer tiden för att ett ägg släpps. För analys används saliv som ändrar egenskaper under menstruationscykeln. Undersökning med bakgrundsbelyst mikroskop hjälper:

 • se ett mönster som ser ut som ett blad av en växt;
 • jämför det med bifogade prover som är karakteristiska för toppperioden för hormoner.

Hur ägglossningstestet fungerar (Allt om ett positivt test!)

Det mest populära ägglossningstestet "fångar" ett hopp i luteiniserande hormon (LH) i urinen. 12-48 timmar efter ökningen av LH frigörs ägget och kvinnan kan bli gravid. Ett positivt resultat av ägglossningstest är ett resultat där testremsan har samma färg som kontrollen eller ljusare.

Vad visar ägglossningstestet

Ägglossning är det ögonblick då en follikel brister i äggstocken och ett ägg är redo för befruktning. Denna process startar ett kraftigt hopp i LH i en kvinnas kropp, när mängden hormon i blodet blir 21,9-56,6 mU / ml. Det är denna kraft som spårar ägglossningstestet. Under de kommande två dagarna efter ökningen av LH uppstår follikelbrott..

Luteiniserande hormon kommer först in i blodomloppet och sedan in i urinen. Om urinen innehåller mycket LH (över testremsans tröskelvärde) kommer ägglossningstestet att ge ett positivt resultat.

Detta är intressant (!) Hos ungefär 75% av kvinnorna, hoppningen av luteiniserande hormon börjar från kl 12 till 20. Om din testremsa idag är positiv, betyder det inte att ägglossning har inträffat. Det kommer att hända idag, imorgon eller i övermorgon.

De flesta tillverkare har ett tröskelvärde, det vill säga känsligheten för ägglossningstestet, kan vara 20-30 mIU / ml. Ju lägre detta nummer, desto tydligare visas testremsan.

Uppmärksamhet (!) Om den andra remsan inte är lika ljus som kontrollen eller är helt frånvarande är detta ett negativt testresultat (här är den största skillnaden från graviditetstestet) Det kommer inte att ägglossning ske under de kommande 24 timmarna. Naturligtvis med förbehåll för enkla testregler.

Detaljerade instruktioner för att utföra ett ägglossningstest

Startdatum för testning definieras vanligtvis enligt följande: antalet dagar i cykeln minus 17 (läs mer om detta här). Proceduren måste utföras varje dag på samma tid (± 30 min.) Från 8 till 20 timmar.

Tips för att utföra testet är följande:

 1. Avstå från att urinera fyra timmar före testet. Detta är lättare om du dricker bara lite vätska, inte mer än 0,5 kopp.
 2. Förbered en ren och torr urinbehållare (mest bekvämt en liten plastkopp för alkohol), liksom en mobiltelefon eller klocka. Om du använder testsystem eller kassetter som kan ersättas direkt under strömmen, behöver du inte förbereda behållaren.
 3. Innan du testar, samla urin och packa upp lådan. Det är bättre att göra testet direkt med färsk urin (på detta sätt fungerar reagensen bättre).
 4. Kontrollera enligt anvisningarna antalet sekunder av nedsänkning i urin (eller substitution under strömmen), testens funktioner, samt hur lång tid resultatet kommer att vänta. Om du har tappat instruktionen, gå till denna sida, där jag samlade information om de mest populära ägglossningstesterna med foton.
 5. Öppna den individuella förpackningen på testremsan och sänk den ned i urin under det antal sekunder som rekommenderas av tillverkaren (detta kan vara 5-30 sekunder) till MAX-märket. Lägg därefter testremsan horisontellt på en ren, torr yta under önskat antal minuter (1-20 minuter enligt anvisningarna).
 6. Betygsätt resultatet Ta en bild av testet innan testzonen fortfarande är torr. Efter torkning kan bandets ljusstyrka och fettinnehåll förändras något. Vanligtvis indikerar tillverkaren i en anteckning: "Utvärdera inte resultatet efter XX minuter".
 7. Fortsätt dagliga tester (helst 2 gånger om dagen) tills ett negativt resultat visas efter ett positivt test, och du känner inte tecken på ägglossning (se nedan).

Detta ökar gradvis LH-nivån i urinen. Följaktligen ljusnar testremsan lite:

Gradvis ökning i testremsans mättnad vid ägglossningstestet

När ett hormonhopp inträffar blir den andra remsan lika mättad som kontrollen (eller till och med ljusare).

Ägglossningstester först negativt sedan positivt och sedan negativt igen efter sänkning av LH

Dagen efter ägglossningen blir testet negativt. Efter frisläppandet av UC finns det inte längre behov av så mycket LH i kroppen och dess nivå sjunker.

Här är ett foto där ägglossningstestet först är negativt, sedan positivt och sedan negativt igen:

Ägglossningstestet är först negativt, sedan positivt och sedan negativt igen

Hur många dagar är ett ägglossningstest positivt??

Så mycket som ökningen i nivån på LH varar. Grafen för hoppet av luteiniserande hormon hos olika kvinnor kan ha ett helt annat utseende. Från detta kommer bilden av remsans ljusstyrka vid testet under perioden före ägglossningen att vara annorlunda.

Med andra ord kan ägglossningstester vara positiva under ett annat antal dagar. I de flesta fall observeras positiva resultat en till två dagar i en menstruationscykel (men inte mer än tre dagar!).

Nedan ger jag flera olika typer av grafer över förändringar i nivån på LH, skapade på grundval av studier av tidskriften "Fertilitet och sterilitet" och motsvarande testfärgningsscheman:

LH-hoppets längd kan vara annorlunda. det maximala normala antalet positiva tester är tre. Oftast bara 1-2 positiva per cykel

Alla dessa alternativ visar reproduktionssystemets normala funktion och graviditetens början är mycket möjligt.

När ägglossningen sker efter ett positivt test

Hos många kvinnor förekommer ägglossning inom 12-36 timmar efter det senaste positiva ägglossningstestet.

Till exempel, om två lika ljusa remsor var på 16: e och 17: e DC, är det troligt att ägglossning kommer att inträffa från den 17: e till den 19: e dagen av cykeln.

Kort innan UC släpps, märker de flesta kvinnor en förändring i livmoderhalsvätskan: det blir mer flytande, genomskinligt och slemhårigt, som äggvita.

Under ägglossningen kommer många att känna smärta i en av äggstockarna eller i nedre buken. Det finns också smärtsamma upplevelser i nedre delen av ryggen eller ändtarmen - allt beror på kvinnans individuella fysiologiska egenskaper och hennes smärtröskel.

Oorsaklig illamående kan också följa ägglossning. Detaljer om alla tecken och symtom på ägglossning finns i den här artikeln..

Testet för ägglossning är positivt, men då finns det ingen ägglossning - orsakerna

Så om ägglossningstest stabilt visar toppen av LH och graviditet inte inträffar inom 6-12 månader - rekommenderas att göra en ultraljud.

Det finns tillfällen då ägglossningstestet ger ett positivt resultat, men follikeln spricker inte och frigör inte ägget, även om basaltemperaturen verkar stiga, och menstruationen inträffar under den förväntade perioden.

Det finns tre förklaringar till detta fenomen:

 1. En för tidig ström av LH inträffade när den dominerande follikeln ännu inte hade nått den önskade storleken på 18-23 mm. Troligtvis kommer ett nytt hopp i LH att inträffa lite senare och sedan kommer follikeln att spricka och släppa en mogen UC. Det är viktigt att fortsätta ett regelbundet intimt liv tills du är säker på att den andra fasen har börjat (bastemperaturen stiger med 0,3-0,5 grader jämfört med den första fasen).
 2. Polycystiskt äggstocksyndrom, när det finns vågor i nivån av LH, varefter det inte finns några brott i follikeln. Diagnostiserad med ultraljud.
 3. Luteinisering av den neovulerade follikeln (LNF). I detta fall är hormonnivån normal, men ägget frigörs inte. Även om corpus luteum inte bildas, är luteiniserad dominerande follikel involverad i produktionen av progesteron istället. Detektering av FLNP är endast möjligt med ultraljud.

Detta är intressant (!) Enligt statistik är 6 till 25% av alla fall av infertilitet associerade med närvaron av FLNP. Det finns bevis för att långvarig användning av antiinflammatoriska läkemedel kan orsaka detta problem. Till exempel vid behandling av autoimmuna sjukdomar, endometrios eller artrit finns det en risk att utveckla LDL.

När ägglossning ändå sker normalt och det inte finns någon graviditet, rekommenderar jag att du läser en detaljerad artikel om andra vanliga orsaker till dålig planering.

Om ägglossningstestet är negativt hela tiden

Här är några förklaringar till varför det inte finns några positiva resultat för ägglossningstest:

 1. Det fanns ingen ägglossning än. Särskilt ofta inträffar fel start på testning hos kvinnor med en oregelbunden cykel eller oligomenorré (sällsynta perioder). Ett detaljerat testmönster för en oregelbunden cykel beskrivs i den här artikeln..
 2. Anovulation (brist på ägglossning). Det är fysiologiskt, till exempel, äggstocks vila 2-3 cykler per år, hos kvinnor 35+ antalet ägglossningscykler minskar gradvis, amning, graviditet och patologisk, till exempel med PCOS, hyperandrogenism, dysfunktion i sköldkörteln, etc..
 3. Dåligt test eller testöverträdelse. Konstigt nog är detta också en vanlig orsak till svårigheter att upptäcka ägglossning med testremsor. Prova flera olika tillverkare (du kan vara billig), se till att utgångsdatum inte bryts. Använd inte natt- eller morgonurin (LH rekommenderas att "fånga" efter klockan 10 och fram till kl. 20). Drick inte mycket vatten innan du testar, och det rekommenderas att du inte tappar i fyra timmar.
 4. Ett falskt negativt resultat, när faktiskt hoppet inträffade, men på grund av den låga koncentrationen av LH i urinen, ger testet en blek andra remsa. I punkt 3 beskrivs redan flera orsaker till minskningen av testens känslighet: produktens dåliga kvalitet och brott mot testtekniken. Dessutom kan ett falskt negativt resultat orsaka njurproblem eller en ökad nivå av hormonet prolaktin (till exempel under HB).
Orsaker till negativa ägglossningstester - Detaljerad förklaring

Om du inte lyckas få ägglossning i tre på varandra följande cykler med hjälp av tester - rekommenderar jag att du kontaktar din gynekolog.

Ägglossningstest Positivt - När ska man börja planera

Så snart du får ett positivt resultat kan du börja aktiva åtgärder. Intimitet dagen för ägglossningen och en till två dagar innan det är mer troligt att det slutar i graviditeten.

Uppmärksamhet (!) Det rekommenderade intervallet mellan PA är 2-3 dagar. Detta är särskilt viktigt om det finns svårigheter med spermiernas antal och rörlighet (sett på spermogrammet).

Om du till exempel hade en intimitet dagen för ett positivt ägglossningstest, är det bättre att nästa PA är efter 1 dag, sedan en annan dag senare, och så vidare tills det finns tecken på ägglossning som har inträffat: smärta eller brösthet, ökad BT, kroppstemperatur över 37, försvinnandet av sekretion efter typ av protein.

Mer information om intimt liv före och efter ägglossning är en separat artikel med exempel och rekommendationer..

Speciellt digital ägglossningstest för befruktningen av en flicka

Spermatozoa som bär den kvinnliga X-kromosomen är kända för att vara långsamma, men mer ihärdiga. Den manliga spermierna är snabbare, men snabbt utarmade och dör. Detta är den näst mest pålitliga metoden för att planera barnets kön efter direkt manuell val av spermier av en specialist i reproduktionscentret.

Om intimitet inträffar mer än 2 dagar före ägglossningen - med stor sannolikhet kommer det att finnas en tjej. Vad bör då göras med ägglossningstester som visar den närmaste perioden med hög fertilitet först nästa dag eller två?

I denna situation är det bästa testalternativet det som "fångar" hoppet av två hormoner på en gång: LH och östrogen. Det elektroniska testsystemet visar hur ägglossningen börjar på 3-4 dagar, det vill säga vid den bästa tiden för befruktningen av en flicka. Det kallas Clearblue Advanced Digital Ovulation Test..

Hos de flesta kvinnor bör östrogennivåerna stiga 3-4 dagar före ägglossningen. När detta händer visar testet en blinkande uttryckssymbol. För att planera en tjej, bör du planera en intimitet bara under en blinkande uttryckssymbol.

Så snart en oblinkande uttryckssymbol visas, måste du sluta leva sexuellt öppet.

Obs (!) Tyvärr såldes detta testsystem ännu inte i vanliga apotek. Du kan beställa ett sådant test i Ryssland på Amazon eller Walmart. Det här är stora beprövade onlinebutiker med möjlighet att leverera varor till olika länder i världen..

På olika sätt att beräkna den perfekta perioden för att planera en tjej finns det en separat artikel.

Vad är det bästa ägglossningstestet

I allmänhet är billiga och dyra testremsor för ägglossning inte annorlunda. Priset bestäms av märket, testytans bredd, samt närvaron av ytterligare "bullar", såsom containrar, för att samla urin.

Obs! (!) De mest budgetade testremsorna är mycket smala, men du kan känna igen ett positivt resultat.

Den enda punkten är att välja tester med en känslighet på 20-25 mIU / ml, eftersom vissa kvinnor kan ha en topp-LH på endast 22-25 och testremsor med en känslighet på 30 mIU / ml kommer aldrig att färga ganska ljust. Det är därför så många kvinnor klagar över bandets otillräckliga ljusstyrka, till exempel Frautest.

Om finansiella möjligheter tillåter det, välj digitala enheter för att bestämma ägglossning, då behöver du inte bry dig med analysen av bandmättnad.

När det gäller långa eller oregelbundna cykler kan du beställa stora massor av billiga testremsor (50-100 st.) Via Internet (det finns ett separat avsnitt med mina rekommendationer för beställning).

Sammanfattningsvis lägger jag till att det inte är märket och priset på ägglossningstestet som spelar roll, utan hur korrekt det har lagrats och använts. Du kan fånga början av den bördiga perioden med det enklaste testet..

Jag rekommenderar att du startar graviditetstest 10 dagar efter ett positivt ägglossningstest eller dagen efter de första tidiga tecknen på graviditet dyker upp.

Kom ihåg att positiva resultat i mer än tre dagar i en cykel eller frånvaron av ett positivt resultat för mer än tre menstruationscykler i rad är ett tillfälle att konsultera en läkare.

Fet till dig av de andra ränderna och en snabb graviditet!

Ägglossningstest: Hur man gör det rätt?

Par som planerar ett barn gör ofta ett ägglossningstest - det vill säga för att bestämma den mest gynnsamma tiden för befruktningen. Vad är ett ägglossningstest och hur man gör det på rätt sätt?

Hur görs ett ägglossningstest??

Varje månad mognar en enda follikel i den kvinnliga kroppen - den del av äggstocken där ägget är beläget. Vid tidpunkten för follikelmognad sker produktion av kvinnliga hormoner östrogen i den. När koncentrationen av östrogen i kroppen når den erforderliga nivån finns det en skarp frisättning av luteiniserande hormon (LH), som är ansvarig för ägglossningen. Inom 1-2 dagar efter frisläppandet av LH i kvinnans kropp lämnar ägget äggledaren och är redo för befruktning. Detta fenomen kallas ägglossning. Och för att ta reda på exakt när utloppet av ett moget ägg från follikeln sker, genomför de ett speciellt ägglossningstest.

Detta test kräver ett prov av kvinnans urin eller saliv, som därefter kommer att bestämma innehållet i fertilitetshormonet - luteiniserande hormon (LH). Detta hormon finns i någon kvinnas kropp, men bokstavligen en dag eller två före ägglossningen ökar koncentrationen kraftigt. Detta händer endast en gång per cykel - när det finns största sannolikheten för befruktning. På grund av den här egenskapen hos LH kan du på vissa dagar av cykeln och tiden på dagen göra ett ägglossningstest och ta reda på den mest gynnsamma dagen för att bli gravid ett barn.

Ett ägglossningstest kan göras hemma - ungefär samma som ett graviditetstest. Trots allt säljs ägglossningstester i vanliga apotek och finns i flera former:

- Testremsor. Visst är du bekant med den här typen av graviditetstest - en remsa specialpapper blöt i reagens. Ägglossningstestremsor är samma remsa som du behöver för att fördjupa i urinen ett tag, varefter resultatet kommer att synas. Sådana ägglossningstester är inte särskilt exakta och har sina nackdelar..

- Testtabletter (eller testkassetter). Sådana test har också motsvarigheter bland graviditetstester. Ägglossningstesttablet är ett plasthölje med ett litet fönster. Det här testet är tillräckligt för att ersätta en urinström eller släppa en droppe urin på den - och titta efter resultatet i fönstret efter några minuter. Testtabletter är dock tillräckligt pålitliga och de kostar mer.

- Bläckstråletester. Dessa är de mest pålitliga ägglossningstesterna som för närvarande finns. Ett sådant ägglossningstest ersätts under en urinström eller sänks ned i en behållare med urin - och på bara några minuter kan du se resultatet.

- Återanvändbara ägglossningstester. I själva verket är detta en bärbar enhet med en uppsättning testremsor. Testremsorna sänks ned i urinen och sättes sedan in i enheten - och resultatet kan observeras mycket snart.

- Elektroniska tester för ägglossning. Sådana tester "fungerar" inte med urin, utan med en saliv av en kvinna - du måste lägga lite saliv på linsen och sedan antingen orientera dig med en speciell sensor eller genom ett mikroskop som kommer med linsen, titta på mönstret på saliven. Vilket mönster betyder vad som står i instruktionerna. Sådana ägglossningstester är ganska dyra, men har inga konkurrenter i deras tillförlitlighet!

Att besluta att göra ett ägglossningstest är det emellertid värt att komma ihåg att alla ovanstående test inte visar den exakta tidpunkten för ägglossningen, men den exakta tidpunkten för frisläppandet av LH i kroppen, kort efter vilken ägglossningen bör ske. Det är värt att överväga detta när du utför denna typ av tester..

Hur man gör testet korrekt?

Till skillnad från ett graviditetstest görs ett ägglossningstest inte en gång, utan två gånger om dagen i ungefär en vecka. Detta är nödvändigt eftersom toppkoncentrationsnivån för luteiniserande hormon varar mindre än 24 timmar och kan inträffa både på morgon- och kvällstid. I detta avseende är det lämpligt att göra ett ägglossningstest på morgonen och på kvällen - för att inte missa ögonblicket då kroppen har den högsta koncentrationen av detta hormon.

När ska man börja ägglossningstest? Läkarna är överens om att det är nödvändigt att börja testa exakt 17 dagar före den påstådda menstruationen. Till exempel, om din cykel är 28 dagar, måste du börja testa från dag 11 i cykeln.

Tabellen nedan visar början av ägglossningstester, beroende på den genomsnittliga cykellängden.

Testning bör utföras från och med den valda dagen i cykeln och tills resultatet är positivt. Detta är förknippat med en betydande nackdel med ägglossningstester - för kvinnor med en oregelbunden cykel är de tyvärr inte lämpliga.

Vad mer behöver du veta för att göra ägglossningstestet korrekt?

* du måste utföra tester dagligen och helst samtidigt;

* Den mest framgångsrika perioden för genomförande av ägglossningstester är intervallet från 10 till 20;

* Om du testar urin, använd inte den första morgondosen urin för dessa ändamål;

* Innan du utför proceduren, var uppmärksam på vilka läkemedel du tar - om det finns läkemedel som innehåller luteiniserande hormon bland dem är det inte meningsfullt att testa;

* 1-4 timmar före ägglossningstestet, försök att använda mindre vätska;

* Försök att avstå från att urinera inom tre timmar innan studien.

Kan ägglossningstester vara fel?

Förutom den oregelbundna cykeln och användningen av LH av en kvinna finns det flera andra skäl till varför ägglossningstest kan vara fel.

* skillnader i produktionen av LH i organismerna hos kvinnor - för vissa kan detta hormon produceras så intensivt att även i frånvaro av ägglossning kommer nivån att närma sig för att follikeln mognar, och för andra, till och med på toppen av möjligheten att bli gravid, når LH-nivån inte normer;

* felet i själva ägglossningstestet;

* Funktioner i en kvinnas kropp (höga nivåer av hCG-hormon, olika sjukdomar osv.),

* en stor mängd berusad vätska strax före studien;

* fel testtid.

Om du och din man bestämmer dig för att få ett barn kan du naturligtvis ge dig självförtroende genom att använda ägglossningstester. Men det är värt att komma ihåg att testet är ett test, men du bör inte glömma hur barnen verkar, särskilt eftersom testerna ibland är fel. Ha därför sex inte bara på "rätt dagar", utan också när ni båda verkligen vill ha det! Och så kommer du säkert att få ett underbart barn!

Hur gör jag ett ägglossningstest? När ska ett ägglossningstest göras? Testresultat

Par som planerar att bli gravid ett ganska vanligtvis använder sig av den mest gynnsamma perioden för en framgångsrik befruktning av den kvinnliga reproduktionscellen. I det presenterade materialet kommer vi att överväga hur man gör ett ägglossningstest. Vi kommer också att berätta när du ska ta till dig sådana händelser och hur du bestämmer resultaten..

Vad är ägglossning?

Ägglossning är det mest lämpliga stadiet i menstruationscykeln för befruktning. Under denna period skadas en mogen follikel. Ett moget ägg lämnar livmodern. Om befruktningen inte inträffar inom några dagar efter början av ägglossningen, minskar riskerna för framgångsrik befruktning avsevärt. När allt kommer omkring börjar ägget dö i äggledarna.

Vilka är fördelarna med att ha ett test hemma??

Den största fördelen med hemvårdsprodukter är procedurens enkelhet och bekvämlighet. Den bifogade instruktionen gör det möjligt för en kvinna att få svar på frågan om hur man gör ett ägglossningstest. Ett besök hos en specialist för samråd innan sådana händelser påbörjas kommer att krävas om det finns fel i menstruationscykeln.

Förfarandet ersätter ultraljud. De nödvändiga uppgifterna kan erhållas i en bekväm miljö. Dessutom är det inte den billigaste och säkraste lösningen att utföra ultraljud under flera dagar i rad.

Ägglossningstester kan göras dagligen. Dessutom bör man ta till sig evenemanget flera gånger om dagen. Lösningen låter dig inte missa de dagar då befruktningsögonblicket är det mest lämpliga.

Nackdelar med ägglossningstester

Studier som syftar till att bestämma det mest lämpliga ögonblicket för att bli gravid bör genomföras regelbundet. Detta innebär att det alltid bör finnas tillräckligt med tester till hands, och detta kräver imponerande finansiella investeringar. Med korrekt beräkning av menstruationscykeln är det ibland billigare att bekräfta början av ägglossning med hjälp av ultraljud.

Om du tillämpar hemtester bara en gång om dagen, finns det stor sannolikhet för att rätt tid att göda ett moget ägg kommer att missas. Dessutom kan man inte lita på resultaten av sådana beslut om det finns en oregelbunden cykel.

Testremsa

Det presenterade alternativet är ett av de enklaste och billigaste. Hur använder man testremsor för ägglossning? Det är bara nödvändigt att doppa ned produkten i urinen i flera minuter. Därefter kan du fortsätta att dechiffrera resultaten. Under ägglossningen uppstår vissa hormonstörningar. Konsekvensen är en ökning av den kvinnliga kroppen av luteiniserande hormon (LH). Samtidigt visas ett ljust band på testet, vilket bekräftar den överhängande början av ägglossningen.

Vad är priset på ett bandäggstest? Kostnaden för de presenterade medlen kan variera från 150 till 180 rubel. Det är värt att notera att resultaten ofta är felaktiga.

Testtablett

Enheten är tillverkad i form av ett litet hölje av plast. Det finns kontrollfönster på fallet. Hur gör jag ett ägglossningstest med ett sådant verktyg? Ett urinprov bör droppas in i ett av fönstren. I en annan, efter några minuter, bör resultatet visas. Tillförlitligheten hos testtabletter är mycket högre (jämfört med remsor). Kostnaden för ett sådant beslut är i genomsnitt cirka 350-420 rubel.

Jet-test

Medlet för att bestämma ägglossningen är gjord i form av ett materialstycke belagt med specifika kemiska reagens. Resultaten av ägglossningstestet är extremt tillförlitliga. Det ersätts under en urinström. Ämnen i enheten reagerar på förekomsten av luteiniserande hormoner. Verktyget visar objektiv data i 98% av fallen. Priset för ett ovulationstest av denna typ är cirka 250 rubel.

Elektroniskt test

Kontrollmaterialet för studien i detta fall är inte urin utan kvinnans saliv. Hur gör jag ett ägglossningstest? Ett prov av denna kroppsvätska måste placeras på en speciell lins. Vidare återstår det att styras av indikatorer för den elektroniska sensorn.

Ofta är ett mikroskop anslutet till sådana enheter. Med hjälp av den senare är det nödvändigt att överväga mönster på saliv. Vilken siffra betyder vad - anges i testinstruktionshandboken.

Elektroniska verktyg för att bestämma ägglossning är de dyraste. Men vad gäller tillförlitlighet och objektivitet har de inga analoger.

Funktioner i ägglossningstestet

Till skillnad från definitionen av graviditet utförs den aktuella studien mer än en gång. Ägglossningstester utförs flera gånger under dagen under hela veckan. Detta behov beror på den högsta koncentrationen av luteiniserande hormon i urinen på kvällen och på morgonen. Händelsen ger en möjlighet att inte missa rätt ögonblick för befruktningen.

Användbara tips

För att få de mest pålitliga resultaten måste du följa dessa tips:

 1. Utför testet dagligen samtidigt..
 2. Använd inte urin första morgonen som ett prov.
 3. Innan man förbereder förfarandet är det nödvändigt att uppmärksamma sammansättningen på de farmakologiska preparaten som används (om sådana läkemedel innehåller hormonella komponenter, kommer testning inte att ge tillförlitliga resultat).
 4. Några timmar före testet måste du begränsa dig i att dricka vätska.
 5. Under tre timmar innan förfarandet bör du försöka avstå från att urinera.

I vilka fall kan tester göra misstag?

Som noterats ovan kännetecknas början av ägglossning av en ökning av nivån av luteiniserande hormon i kroppsvätskor. Ökningen av LG är dock inte en garanti för det önskade resultatet. Ofta har fenomenet ingen koppling till ägglossning. Innehållet i ämnet i urinen kan observeras med hormonstörningar, utmattning av äggstockarna, njursvikt och andra avvikelser från normen. Med dessa och andra dysfunktioner visar tester ofta falska resultat..

Du bör också tillåta sannolika fel i prestandan för verktyget för att bestämma ägglossningen. Detta kan leda till en väsentlig mängd vätska som drickats före studien, felaktigt vald tid för proceduren, andra provokande faktorer.

När man ska göra ett ägglossningstest?

När det gäller en kvinnas menstruationscykelstabilitet, vilket är lika med standarden 28 dagar, rekommenderas det att utföra proceduren med början från 11 dagar. Det är inte svårt att göra oberoende beräkningar. Från den totala varaktigheten för cykeln måste du subtrahera siffran 17.

Det händer också att en kvinnas menstruationscykler har olika varaktigheter. I en sådan situation bör du bestämma den kortaste av dem i ett halvt år. Det är han som kommer att beaktas för att upptäcka ägglossning. De återstående åtgärderna överensstämmer helt med ovanstående rekommendationer..

Om cykeln redan är extremt instabil och förseningarna mellan menstruationen kan uppgå till flera veckor, är det mest rationellt att tänka på ytterligare studier i syfte att starta ägglossningen. Att använda hemtester ensamma i det här fallet verkar vara en helt orättvisad lösning. Det är bättre att använda periodisk ultraljud, vilket definitivt inte tillåter dig att missa rätt tid för befruktningen.

Utvärdering av testresultat

För att förstå datan för det använda verktyget räcker det att jämföra resultatremsan med indikatorerna på kontrolllinjen. Om den andra remsan är svag, bekräftar inte ägglossningstestet frisättningen av det önskade hormonet. Detta innebär att studier måste upprepas regelbundet i framtiden..

När ägglossningstestet visade två remsor av samma skugga, nådde mängden luteiniserande hormon en hög nivå. Med dessa resultat bör ägglossningen börja under en tidsperiod från 24 till 36 timmar. De första två dagarna från det att man bestämmer mängden LH i tillräckliga mängder anses vara de mest lämpliga för befruktningen. Om befruktningen inträffar under denna period är chansen att bli gravid maximal. Samtidigt är det inte längre meningsfullt att ompröva efter att ha bekräftat början av ägglossning.

Är det möjligt att påverka bildandet av ett barns kön genom att använda ett test?

Det är extremt svårt att planera födelsen av ett barn av ett eller annat kön. Teoretiskt sett är detta dock möjligt. Det antas att befruktningen av pojkar inträffar på dagar som är närmast det ögonblick som ägglossningen börjar. På den längsta dagen från denna period inträffar befruktning, vilket förmodligen leder till att flickor föds. Därför, om föräldrar vill bli gravid en pojke, är det värt att testa regelbundet och få början av ägglossningen. Sådana åtgärder garanterar emellertid inte 100% resultat..

Till sist

När man börjar planera graviditet är det viktigt att inte bara fokusera på testindikatorerna utan också ta till konsultation med en läkare. Det kommer inte heller att vara överflödigt att klara tester. Detta är det enda sättet att förstå om det är värt att utföra regelbundna tester för att bestämma ägglossningen..

Hur använder jag ett ägglossningstest och blir gravid eller pojke? Låt oss ta reda på vilket resultat som är positivt och vilket är negativt

Ägglossningstestet är ett effektivt hjälpmedel vid planering av graviditet. Många kvinnor som inte har problem med att bli gravida misstänker inte ens att dessa tester finns. Men de används aktivt av dem som inte kan bli gravida.

Hur det fungerar

Ägglossning är den process som ett ägg lämnar follikeln i bukhålan och sedan in i äggledaren. Här "möter" spermierna henne och befruktning kommer att ske.

Många kvinnor bestämmer oberoende av ägglossningens ögonblick genom en förändring i välbefinnandet. Med tester kan du dock bestämma tid för frisläppande av ägget för graviditetsplanering.

Testets princip är baserad på en förändring i nivån av luteiniserande hormon, som under ägglossningen når sitt maximum. Detta hormon finns i en kvinnas blod, saliv och urin. För hemmaprovning använd urin.

Vad är ett ägglossningstest gjort för?

Testet utförs för att klargöra dagen för frigörandet av ägget för att planera befruktningsdagen. Att bedriva forskning för att förhindra oönskad graviditet är inte effektivt.

Spermens livslängd i en kvinnas kropp är 5-7 dagar. Därför leder sexuell kontakt som uppstår 2-3 dagar före ägglossningen till befruktning.

Regler för

Vanligtvis innehåller ett degpaket upp till 5 remsor, eftersom det är svårt att beräkna exakt när ägget lämnar follikeln. Stress, förkylning, klimatförändringar kan påverka ägglossningen.

När du ska göra

Starten av "testning" beror på den vanliga varaktigheten för menstruationscykeln. Tester utförs varje dag i 6 dagar vid samma timme, kan göras två gånger om dagen.

Om cykeln är 28 dagar görs det första testet på 10-11 dagar. Med en längre cykel, 17 dagar från dagen för den påstådda menstruationen räknas, detta är den första dagen av studien. Med en kort cykel kan du testa i sju dagar redan. I den "flytande" cykeln väljs medelvärdet för flera månader.

Hur man använder

Varje test har bruksanvisningar. Remsan placeras i en behållare med urin eller under en urinström och placeras sedan på en horisontell yta. Utvärdera resultatet efter torkning. Nästa studie genomförs på en dag på samma gång, försök upprepas tills utseendet på den "omhuldade" remsan.

För att resultaten ska vara så korrekta som möjligt måste du följa några rekommendationer innan du testar:

 • Drick inte något på 3 timmar.
 • Gå inte på toaletten på 2 timmar.
 • Använd en andra portion urin, inte på morgonen.
 • Utför ett test i intervallet från 10 till 21 timmar.

Hur man läser resultaten

För att utvärdera resultatet jämförs den visade linjen med kontrolllinjen som ligger nära testkanten.

Negativ

Ett negativt testresultat beaktas om den andra raden är mycket blek. Detta innebär att ägglossningen inte inträffade eller skedde för några dagar sedan, läs hur länge ägglossningen varar.

Brist på en andra rad kan också indikera ett förfallet eller felaktigt test..

Positiv

Ett test anses positivt om den andra raden är densamma i ljusstyrka som den första. Ägget är ute och kan befruktas.

Typer av tester

Nu på apotek presenteras ett brett urval tester - från de enklaste och billigaste till dyra digitala. Utöver priset skiljer de sig i procentsats för noggrannhet..

Testlist (strip test)

Detta är den enklaste och billigaste typen av test. Den har inte hög noggrannhet. Representerar en pappersremsa med reagens. Vanligtvis finns 3-5 sådana remsor i förpackningen.

Remsan sänks ned i en behållare med urin i 30 sekunder, placeras sedan på en horisontell yta under flera minuter och utvärderar resultatet.

Den andra raden kan bli rosa några dagar före ägglossningen. Du kan pålitligt tala om utmatningen från äggcellen när färgen på båda linjerna är densamma.

Testtablett (testkassett)

Tabletten anses vara mer exakt, men kostar mer.

Det är en kassett med små fönster.

I fönstret måste du släppa ett par droppar urin, efter några minuter i ett annat fönster kommer resultatet att visas i form av samma två eller en remsa.

Jet-test

Detta är en remsa belagd med ett reagens. Det som skiljer det från striptestet är att bläckstrålet helt enkelt ersätts under en urinström. Efter några minuter visas en eller två rader på den. Denna art anses vara den mest pålitliga och pålitliga..

Återanvändbara enheter

Detta är en bärbar enhet med en uppsättning testremsor. Remsan placeras i urin och sättes sedan in i enheten. Resultatet utvärderas på ett par minuter..

Digital

Den här enheten har den största noggrannheten, sannolikheten för fel är noll.

Enheten presenteras i form av ett rör med läppstift med ett inbyggt miniatyrmikroskop. Det är inte urin som undersöks, utan en kvinnas saliv.

Under mikroskopet kan du se de olika mönstren som visas vid ägglossningen. Instruktionerna beskriver innebörden av varje ritning..

När börjar befruktningen

Alla test bestämmer inte själva ägglossningen utan ett hopp i LH, varefter ägget kommer att gå ut. Detta kommer att hända om några timmar. Därför bör samlag ges med tanke på denna nyans.

Optimal kommer att vara sexuell kontakt 6-8 timmar efter ett positivt resultat. Den högsta sannolikheten för befruktning kvarstår under en annan dag. Det tar flera timmar för bakterieceller att övervinna avståndet mellan varandra, medan man tänks på de sista timmarna av dessa dagar kan du helt enkelt inte ha tid och ägget kommer att dö.

Hur man blir gravid eller pojke

Hos män har det sista kromosomparet X- och Y-kromosomer. Om XX är ansluten, kommer en tjej att föds, om XY är en pojke.

Y- och X-kromosomer har olika rörlighet och livslängd. X-celler rör sig långsammare, men mer härdiga. Y-kromosomer är mycket "snabbare", men skiljer sig inte i överlevnad. De dör om ett par dagar.

Baserat på detta kan du ge rekommendationer för att planera en pojke eller flicka.

För att öka chansen att bli gravid måste du:

 • Undvik sex 5 dagar före ägglossning.
 • Ha samlag 5-8 timmar efter ett positivt resultat.
 • Välj djupa penetrationsställningar för att förkorta spermier.

Om föräldrar vill ha en dotter bör de följa följande rekommendationer:

 • Ha samlag senast 1-2 dagar innan ägget släpps.
 • Ha inte sex efter ägglossningen för att ge X-spermier en chans att vänta i rad.
 • Välj ställningar med en "grund" penetration för att öka vägen till spermierna, på vilka Y-cellerna "kommer ur vägen".

Hur ofta kan jag göra ett test?

Ägglossningstester är helt ofarliga och kan inte orsaka skada på en kvinnas hälsa. Därför kan de utföras minst varje dag under lång tid. En annan sak är att det på vissa dagar är att göra en studie helt värdelös.

Bästa tester

I dag producerar ledande läkemedelsföretag många ägglossningstester, varierande i noggrannhet och pris..

Följande är mest pålitliga:

 • Bedrägligt i form av testremsor. Lämplig för dem som har en regelbunden cykel. Förpackningen innehåller 5 remsor som placeras i en behållare med urin och utvärderar resultatet. Pris - 350 rubel. Samma företag producerar ett kassettprov för oregelbundna cykler. Paketet innehåller 7 kassetter. En del av patronen ersätts under en urinström och avläsningarna utvärderas efter ett par minuter. Kostnad 750 gnugga.
 • Eviplan Detta striptestmärke har vunnit kvinnors förtroende. Förpackning av 5 remsor, för att använda på samma sätt som Frautest.
 • Klarblå (Clearblue). Detta är ett digitalt test. Han bestämmer de två bästa för dagens befruktning med en sannolikhet på nästan 100%. Om ägglossningen är på väg att hända visas en glad emotikon i testfönstret. Priset är cirka 1000 rubel.
 • Lady Q. Den digitala enheten för återanvändbar användning. Undersöker saliv. Satsen inkluderar: mikroskop, ritningar, glas, instruktioner. Pris - 1900 gnugga.

Vad betyder antalet remsor?

Tester har en kontrolllinje för att jämföra den andra raden. Om den andra remsan är för blek, är LH-nivån fortfarande för låg, ägglossningen kommer inte att inträffa snart. Två ljusa linjer indikerar en ökning av hormonet till den maximala nivån, därför kommer ägget att släppas inom några timmar. Den fullständiga frånvaron av den andra remsan indikerar att testet var bortskämd.

Ibland kan tester ge falska resultat. Till exempel positivt - i frånvaro av ägglossning och vice versa.

Faktum är att andra faktorer påverkar nivån på LH:

 • Ovarieutarmning.
 • Postmenopause.
 • Nedsatt njurfunktion.
 • Brist på protein i kroppen (med en vegetarisk typ av näring).
 • Nyligen hormonell födelsekontroll.

Dessutom provoseras ”rodnad” på remsan av andra hormoner, till exempel hCG. Av detta skäl är ett ägglossningstest positivt under graviditet eller efter stimulering av ägglossning med hormoner.

I vissa fall förekommer ägglossning, men testet ger ett negativt resultat. Detta händer om instruktionerna eller testförberedelserna inte följs..

Ägglossningstester är mänsklighetens största uppfinning. De är helt säkra, de hjälper till att "fånga" ögonblicket med äggsläppning med maximal noggrannhet även med oregelbunden menstruation. Detta hjälper kvinnor med svårigheter att bli gravida..

Kvinnor kan planera tiden för samlag, där sannolikheten för befruktning ökar många gånger. Med hjälp av tester, efter några rekommendationer, är det möjligt att planera befruktningen av en pojke eller flicka.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Kan menstruationen gå med amning?

Efter ett barns födelse är första gången från könsorganen frigörande av blod, lochia och sedan successiva sekretioner, vilket innebär att processen för att återställa livmoderens inre foder....

Kolpit (vaginit): behandling, läkemedel och folkläkemedel

Kolpitbehandling syftar till att eliminera inflammatoriskt fokus, bli av med infektion, bakteriell infektion. Oftare är behandling av vaginit nödvändig för kvinnor i reproduktiv ålder, mindre ofta krävs i klimakteriet eller före puberteten....

Orsaker till blödning mellan menstruationen

Blodutladdning mellan menstruationen - ett tillfälle att besöka läkareNär fläckning inte är farligtBlodutflöde mellan menstruation är ett ofta och vanligtvis ofarligt fenomen....