Varför efter menstruationen drar nedre buken?

Harmonier

Månadsblödning är normal om den förekommer hos det svagare könet i reproduktiv ålder. Under denna period klagar dock många kvinnor över smärta. Är de normala? Den här artikeln kommer att berätta om varför det ibland gör ont och drar nedre buken efter menstruationen. Du kommer också att kunna få åsikter från experter om detta ämne..

Fråga en läkare: varför drar man nedre buken efter menstruationen?

Orsakerna till upplevelsen av detta symptom kan vara olika. Bland dem finns det en absolut norm och patologi. Det är nästan omöjligt att räkna ut på egen hand vad som orsakade detta symptom. Men du kan lyssna på dina känslor..

Kontakta din läkare och berätta om du har några symtom. Dessa inkluderar tyngd i korsryggen, feber, engorgement i mjölkkörtlarna och så vidare. Troligtvis kommer gynekologen att förskriva en undersökning åt dig. Först efter att du fått diagnosresultaten kan du exakt säga varför du har en nedre del av magen efter menstruationen. Tänk på de viktigaste orsakerna till symptomet.

Graviditet och hotet om avbrott

När du har en nedre del av buken efter menstruationen är graviditet inte utesluten. Det kan diagnostiseras med en gynekologisk undersökning eller under en ultraljudsundersökning. Hur i detta fall förklarar det faktum att menstruationen har passerat och nedre buken drar?

Hos vissa kvinnor börjar genombrottsblödning dagen för den påstådda menstruationen. Dessutom är ansvarsfriheten inte varje månad. Läkare i detta fall talar om hotet om abort. Ofta beror denna situation på brist på progesteron. Detta hormon upprätthåller den normala tonen i könsorganet och förhindrar att den tränger samman. Om detta ämne inte produceras i tillräckliga mängder, samlas livmodern och en lossning av fosterägget inträffar. Det resulterande hematom töms ofta. Detta åtföljs av spotting, som kvinnan tar för nästa menstruation. Efter det finns en dragande smärta, som också indikerar hotet om abort eller en abort som har börjat.

Befruktad cellimplantation

Varför efter menstruation drar nedre buken och bröstet? Orsaken till denna process i den kvinnliga kroppen kan vara införandet av fosterägget i väggen i könsorganet. Låt oss överväga denna situation mer detaljerat..

Vid brott i follikeln skadas små kärl. På grund av detta inträffar lätt blödning. En kvinna kan ta detta faktum för en annan menstruation. Om oskyddad sexuell kontakt inträffar efter frigörandet av ägget börjar befruktningen. Därefter reser cellen under flera dagar genom äggledarna hos en kvinna och går ner i livmodern. Det är här den så kallade implantationen äger rum. Ofta åtföljs dessa åtgärder av dragning eller obehag i bukhulen.

Patologi för urinvägarna

Varför har en kvinna lägre buken efter menstruationen? Detta symptom kan förekomma på grund av sjukdomar i urinsystemet. Den vanligaste pyelonefrit, cystit, bakteriuri och så vidare. Du kan lära dig om dem efter en ultraljudsundersökning av njurarna och urinblåsan samt urinalys.

Under menstruationen blir en kvinnas kropp mer sårbar. Det är under denna period som ett stort antal sjukdomar i urinblåsan kan förvärvas. Så snart blödningen slutar börjar dragande smärta. Symtom som brännande, urininkontinens, feber etc..

Tarmsjukdom

Varför drar nedre buken efter menstruationen? Anledningen till uppkomsten av detta symptom kan gömma sig i tarmen. Vanligtvis orsakar en försening i avföringen sådana upplevelser. Om tarmrörelsen inte observerades i mer än tre dagar, talar vi om förstoppning. Samtidigt går windbildning och uppblåsthet i dragkänslorna i nedre del av buken. Förklaringen till förekomsten av sådana upplevelser är som följer.

När tarmen är fulla i bukhålan upplever kvinnor tryck. Matsmältningsorganet trycker på livmodern. Som ett resultat utvecklas obehag och obehagliga dragsmärtor. Dessa symtom är särskilt allvarliga under och efter menstruationen. Om en ökning av temperaturen förenar sig med dessa symtom, kan vi prata om infektion eller berusning. Med sådana klagomål bör du kontakta en specialist inom en snar framtid.

Tumörer av godartad och malign natur på äggstockarna

Varför har en kvinna lägre buken efter menstruationen? Orsaken kan vara bildandet av en tumör. I detta fall bildas en märklig bubbla med vätska på äggstocken. Det kan vara ganska stort. I detta fall utvecklas ritningssmärta som ett resultat av tryck på angränsande organ eller osträckning av äggstockarna.

I de flesta fall är den resulterande tumören godartad. Samtidigt kan det vara funktionellt och passera på egen hand om några månader. Maligna cyster växer vanligtvis inte så snabbt. De ökar gradvis och orsakar periodisk smärta under många cykler..

Uterin fibroids eller polyp

Varför, även efter menstruationen, drar nedre buken? Detta kan bero på en tumör lokaliserad direkt i könsorganets kavitet. Detta är ofta en myom eller polypp. Det är värt att notera att den senaste utbildningen har en chans att dyka upp i livmoderhalskanalen. I detta fall kan smärtan vara mer akut..

Med dessa patologier kan en representant för det svagare könet öka blödningen. Därför bör du omedelbart rådfråga en läkare om du upplever riklig menstruation och smärta efter dem. Du kanske har att göra med en tumörprocess i könsorganets kavitet.

Bekken endometrios

Om den nedre buken efter menstruationen dras kan brunt urladdning indikera utvecklingen av endometrios. Med denna process växer livmoderslimhinnan där den inte borde vara. Oftast påverkas bukväggen, äggstockarna och äggledarna. Mindre vanligt växer endometriet på tarmarna och binjurarna. Det finns fall då patologiska vävnader upptäcktes på lungorna..

Under menstruationen utvecklas blödning inte bara i livmoderkaviteten, utan också i patologiska områden. Buksmärta uppstår på grund av vätska som kommer in i bukhålan. Samtidigt blir menstruationen mer utdragen. I slutet och början av menstruationen observeras fläckar med en brun nyans.

Inflammation i könsorganets kavitet

Om en kvinna har en nedre del av buken efter menstruationen, och utflödet är ovanligt, är detta en inflammatorisk process. Ofta utvecklas det efter obehandlad infektion eller en sexuellt överförbar sjukdom..

Smärtan i detta fall förklaras av en ökning av det inflammerade organet. Obehagliga känslor intensifieras med aktiv rörelse under samlag. Utsläpp efter menstruation kan ha en gul färg och en obehaglig lukt. I avsaknad av behandling får patologin en kronisk form. Smärtan i detta fall blir mindre uttalad. Att korrigera detta villkor är dock redan ganska svårt.

Fysiologisk smärta

Varför efter menstruation drar nedre delen av magen och nedre delen av ryggen? Anledningen kan vara dold i den inre organens speciella struktur. Ofta intensifieras sådana upplevelser under blödning och avtar under mitten av cykeln. Läkarna säger att sådana smärtor försvinner efter deras födelse på egen hand.

De huvudsakliga orsakerna till detta obehag är dolda i livmoders böjning, bildandet av ett septum och andra plågor.

För att avsluta artikeln...

Du har blivit medveten om de huvudsakliga orsakerna som ofta orsakar smärta efter menstruationen. Om du stöter på detta symptom ska du inte leta efter en patologi själv. Du lyckas bara inte. Konsultera en läkare, gör nödvändiga tester. Efter det kommer läkaren att förskriva en lämplig korrigering. Om du följer dessa rekommendationer kommer ditt tillstånd snart att förbättras. Jag önskar er hälsa och välbefinnande!

Kramper efter menstruation. Drar nedre buken efter menstruationen

Menstruationscykeln åtföljs av obehag och smärta - detta är normalt. Men vad händer om nedre buken drar efter menstruationen? Efter menstruationen bör lättnad komma, och i stället intensifieras smärtan. Vad orsakar detta tillstånd? När är det normen och vilka åtföljande symtom bör varna och bli orsaken till omedelbar läkarvård? Svar på frågor visas i artikeln..

Ibland försvinner smärtan inte i slutet av menstruationen

Drar nedre buken efter menstruationen

I början av menstruationen är en känsla av tyngd i nedre buken normal. Månader gick - obehag försvann, kvinnan andades lättnad. Men det händer att efter menstruation också nedre buken, korsryggen och bäckenområdet skadar. Sådana symtom kan inte ignoreras eftersom de kan indikera problem i kroppen..

Orsaker till smärta

Smärta efter menstruation i nedre del av buken kan avlägsnas med en anestetisk tablett. Men om lättnaden är kortvarig, efter några timmar allvarlighetsgraden återupptas och intensifieras, rekommenderas att du konsulterar en läkare. När allt kan detta vara ett symptom:

 1. Sköldkörtel dysfunktion.
 2. Inflammation av bilagorna.
 3. Vitaminbrist.
 4. Apoplexi.

Graviditet, inklusive dess ektopiska utveckling.

Du blir förvånad, men magen drar efter menstruationen och efter allvarlig psykologisk och fysisk ansträngning. Kroppen kan reagera på ett sådant sätt på undernäring eller stressande situationer, kronisk överbelastning.

I sådana situationer händer inget allvarligt i kroppen - du lugnade, vilade, återställd din normala diet och smärtan försvann. Men om menstruationen slutade för 7-10 dagar sedan, och svårighetsgraden förblir under, tveka inte att besöka läkaren.

Apoplexy kan orsaka smärta efter menstruation

Inflammatoriska processer

Svårighetsgraden nedan är ett karakteristiskt symptom på två inflammatoriska processer samtidigt:

 1. I könssystemet.
 2. I äggledarna och äggstockarna.

Inflammation av urinblåsan är ofta ett resultat av hypotermi, en sällsynt förändring i tamponger eller kuddar, om inte personlig hygien följs. Infektion, som kommer in i kroppen, börjar utvecklas - ofta är detta asymptomatisk. Om den inflammatoriska processen inte behandlas kommer den att gå in i en kronisk form. Med sådan inflammation ökar smärta i nedre del av buken i frekvens, temperaturen stiger ofta och det finns falsk lust att urinera.

Inflammationen i rören och äggstockarna orsakar till en början inte obehag - den förekommer i nedre del av magen när mikrober penetrerar och blir aktiva där. Gradvis intensifieras smärtan - förvänta dig inte att den försvinner på egen hand, lättnad är bara tillfälligt.

Hormonell obalans

Vid hormonella störningar gör ont i magen också efter menstruationen. Detta beror på att prostaglandinhormoner ökar livmodersammandragningarna..

Det andra skälet till sådana störningar är användningen av hormonella läkemedel, läkare föreskriver ofta dem till kvinnor som en del av komplex behandling vid behandling av infertilitet. När man tar hormoner ökar äggstockarna, vilket är särskilt akut omedelbart efter menstruationen. Tyngd känns i korsryggen och ryggraden..

En ökning av äggstockarna på grund av hormoner leder till smärta efter menstruation och svårighetsgrad i ryggen

endometrios

Endometrium kommer också ut med menstruationsflödet, hos de flesta kvinnor orsakar inte utsöndringsprocessen obehag. Smärta uppstår när inflammerade celler förblir inuti och sprids till bukhinnan.

När man ska se en läkare?

Om menstruationen efter konstant dragning i botten ökar smärtan och det finns åtminstone ett av symptomen i listan, måste du konsultera en gynekolog:

 1. Bröstkörtlarna är svullna, märker du utsläpp från bröstvårtorna.
 2. Efter menstruationscykeln fortsätter blodutflödet.
 3. Vaginal urladdning brun eller vit med en specifik lukt.
 4. Kroppstemperaturen överskred 38 grader.
 5. Jag kan inte sänka temperaturen under 37 grader.
 6. Smärtan intensifieras till en sådan grad att det är omöjligt att röra vid kroppen.
 7. Du är frisk, men smärtan försvinner inte

I sådana fall bör du notera några användbara tips:

 1. Använd varma strumpor och försök att hålla fötterna varma..
 2. Minska fysisk aktivitet, ljuga mer.
 3. Gör kamomill eller johannesört och drick växtbaserade beredningar istället för te.
 4. Gå ofta utomhus, försök få mer positiva känslor och bli nervös.

Dessa steg hjälper dig att undvika smärta, men en läkarkonsultation rekommenderas..

Under menstruationen dras livmodern kraftigt ihop för att fördriva allt onödigt från kroppen. Varför gör magen ibland ont efter menstruation? Funktionerna i det reproduktiva kvinnliga systemet är sådana att kvinnor har mycket nervändar i livmodern, så varje sammandragning orsakar buksmärta. Och om ämnen som orsakar livmodersammandragningar produceras för aktivt kan de förbli efter upphörandet av menstruationen..

Orsaker till smärta hos en kvinna efter menstruation

Allvarlig menstruation med postmenstrual smärta kan vara förknippad med stress och sömnlöshet..

Även tunga perioder och sömnlöshet orsakar ibland störningar i sköldkörteln, vilket är en regulator för kroppens hormonella bakgrund.

En annan orsak till smärta kan vara en felaktig position eller underutveckling av livmodern.

Postmenstrual smärta i inflammatoriska processer i livmodern eller äggledarna är också möjlig..

Dessutom orsakas ofta postmenstrual buksmärta av användning av en intrauterin enhet, vilket irriterar livmoderns väggar och förhindrar dess sammandragning.

Hormonella orsaker till buksmärta efter menstruation

Eftersom livmoderns aktivitet, liksom resten av könsorganen (och inte bara) organen, är mycket beroende av fluktuationer i kroppens hormonella bakgrund, leder en ökning av östrogennivåer (ofta observerade hos kvinnor över trettio år) till förlängning och ökad ömhet i menstruationen, liksom till " hästkapplöpning "cykel.

Dessutom kan vissa symptom på PMS kvarstå med en sådan bakgrund efter menstruation, vilket också orsakar buksmärta efter menstruation.

Dessutom kan buksmärta orsakas av en obalans i kroppen mellan könshormoner och prostaglandiner (ämnen som orsakar livmodersammandragningar) med en övervägande av den andra - vilket är möjligt om livmodern producerar för mycket prostaglandiner, eller med en låg nivå av könshormoner..

Om smärtan slutar inom en dag eller två efter menstruationen - troligen hände det helt enkelt ett "hopp" i den hormonella bakgrunden och detta är inte alls skrämmande. Om buksmärta varar flera dagar och åtföljs av någon konstig utflöde (och ännu mer med en ökning av temperaturen), bör du omedelbart rådfråga en läkare, eftersom varje sjukdom i sköldkörteln eller könsorganen kan leda till ganska allvarliga konsekvenser.

Hur man hanterar smärta efter menstruation?

Normen anses vara smärtfri perioder och särskilt perioden efter dem. I andra fall måste du kontakta en erfaren läkare. Självmedicinering med smärtstillande medel är oacceptabelt.

Under menstruationen inträffar rytmiska sammandragningar av livmodersväggar, vilket bidrar till att alla, så att säga, "onödiga" frisläpps. Om en kvinna har särskilt känsliga smärtreceptorer i bukhålan, kan varje sådan reduktion ges i dem genom buksmärta. Många i detta fall absorberar helt enkelt smärtstillande medel i en stor mängd och väntar på obehagliga stunder.

Inte alla förstår att mottagarnas känslighet till stor del beror på hormoner - prostaglandiner, som produceras i livmodern och stimulerar dess sammandragning. Ju mer dessa hormoner är, desto starkare är sammandragningen av livmodern och därför mer smärta.

Därför, med svår smärta efter och under menstruationen, måste du definitivt kontakta en gynekolog-endokrinolog för att genomföra en fullständig hormonundersökning.

Äggstocksbuksmärta hos kvinnor efter menstruation

Äggstocksmärta förekommer inte hos alla kvinnor, men ändå är de flesta av det kända könet bekant med henne. Smärta uppstår ungefär två veckor före menstruationens början, smärta känns precis inuti bäckenbenet.

Under ägglossningen inträffar lätt blödning från äggstocken, det orsakar irritation på bukhålans vägg, och som ett resultat har kvinnan smärta. Smärtintensiteten beror på kroppens individuella egenskaper och på blödningsgraden.

Om en kvinna har ont i magen efter menstruation under ägglossningen, är detta en funktion i kvinnans reproduktiva system, och inte någon patologi, kan smärtsam ägglossning inte provocera andra gynekologiska sjukdomar.

Eftersom höger och vänster äggstock ofta fungerar i tur och ordning under cykeln, kan smärta under menstruationen observeras antingen till höger eller till vänster. Smärtan är koncentrerad i nedre del av buken och visas ungefär två veckor före menstruationens början. Smärtan varar inte länge, beroende på de individuella egenskaperna, den kan pågå flera minuter eller flera timmar, även om vissa kvinnor klagar på tråkig smärta som plågar dem hela dagen.

Arten av smärtan - den kan vara skarp eller tråkig, dess intensitet är liten. I allmänhet är allt relaterat till menstruationssmärta svårt att passa in i den stora bilden. Kroppen hos varje kvinna är individuell, och därför kan smärta manifestera sig på helt olika sätt, ha olika intensiteter. Vissa kvinnor bär allt på språng, medan andra bara behöver säng vila och smärtstillande medel..

Funktioner för behandling av ägglossning i buksmärta

Om du har smärta i mitten av menstruationscykeln, gå till en gynekolog för att förebygga, först efter undersökning kan du vara säker på att smärtan verkligen är förknippad med ägglossning. En kvinna bör hålla en ägglossningsdagbok och markera på kalendern början och slutet av menstruationen, liksom dagen då smärta inträffar, detta kommer att hjälpa läkaren att fastställa rätt diagnos.

Om frågan om preventivmedel är relevant för en kvinna, är möjligheten att använda orala preventivmedel, vars åtgärd syftar till att undertrycka ägglossning. I detta fall löses två problem på en gång - det är kontrollen av en oönskad graviditet och att bli av med smärta efter menstruation och under ägglossning.

Strukturen i den kvinnliga kroppen och funktionen av reproduktionsorganen antyder månatliga blödningar. Under sådana utsöndringar avvisas livmoderslimhinnan - endometrium - och släpps ut. Ofta åtföljs denna process av smärtsamma upplevelser. Men det händer också att företrädare för det svagare könet klagar över obehag efter menstruationen. Dagens artikel kommer att berätta varför magen gör ont efter menstruationen, som före menstruationen.

Naturlig process: ägglossning

Efter din period? Orsaken till detta symptom kan vara naturlig eller patologisk. Den första typen inkluderar ägglossning. Hos vissa företrädare för det svagare könet kan det inträffa redan på sjunde dagen efter starten av en ny cykel. Detta händer ofta med en kort kvinnlig period som varar mindre än 21-25 dagar.

Under ägglossningen brister follikeln, vilket orsakar spänningar och dragande smärta. Obehagliga känslor är inte för intensiva, de kan tolereras. Smärtan försvinner inom några timmar. Om obehag kvarstår i mer än en dag, ligger de främsta orsakerna i en annan. I ditt fall talar vi mest om patologi.

Könsinflammation

Många kvinnor upplever diagnoser som endometrit, metrit, salpingit, adnexit, cervicit, vaginit och så vidare. Alla pratar om den patologiska processen inom reproduktionsorganen - inflammation. Det huvudsakliga symptomet är följande symptom: magen gör ont efter menstruationen, som före menstruationen. En kvinna upplever dragande, sprängande känslor, ofta orsakar obehag sexuellt samlag. Inte konstigt: organ inflammerade och ökade i storlek.

Endast en specialist kan bestämma patologins natur. För att göra detta måste en kvinna klara några tester. Oftast orsakas problemet av bakterier. I detta fall föreskrivs en kurs med antibiotika. Om orsaken ligger i en viral infektion används immunmodulatorer. De läkemedel som förskrivs till kvinnor i dessa fall är: Vilprafen, Azithromycin, Suprax, Isoprinosine, Terzhinan, Klion D och många andra. Ta inte dem själv!

Neoplasmer och godartade tumörer

Ofta möter en kvinna det faktum att magen gör ont efter menstruationen, både före och under menstruationen. Ett sådant tecken kan indikera neoplasmer. Ofta orsakas obehag av fibroider. Samtidigt bör dess storlek redan vara allvarlig om smärta uppstår. Den nedre buken kan dra med polypper, cyster på äggstockarna. Alla dessa patologier upptäcks med gynekologiska standardstudier. Endometrios kan också vara smärtsamt. Denna sjukdom är svårare att upptäcka och bekräfta..

Behandling i dessa fall väljs individuellt. Till exempel med endometriala polyper krävs gynekologisk curettage. Om vi ​​talar om myom, använder vi den senaste metoden: de blockerar livmoderartären. Cystor behandlas medicinskt eller kirurgiskt (beroende på typen av neoplasma). Endometrios kräver ofta kirurgisk ingripande. Alla dessa patologier föreslår hormonell korrigering..

Onkologisk sjukdom

Varför orsakar en kvinna efter menstruation en sjukdom kan vara ganska allvarlig: en malig tumör. Det diagnostiseras hos ungefär en av tio kvinnor (med klagomål på buksmärta). Tumören kan vara placerad var som helst: livmodern, äggledarna, slidan, tarmen, bukhålan och så vidare. Att pålitligt fastställa dess närvaro kommer att hjälpa sådana studier som datortomografi eller MRI. Ibland är det vägledande och ultraljud.

Behandlingen är som följer. Till att börja med måste tumören tas bort med kirurgiska metoder. Efter detta förskrivs kvinnan kemoterapi och strålning. Ytterligare korrigeringsschema väljs individuellt i enlighet med resultaten från histologisk undersökning.

Graviditet och hotet om hennes nedbrytning

Varför gör magen och korsryggen ont efter menstruation? Anledningen kan gömma sig i den nya positionen för representanten för det svagare könet - graviditet. Om menstruationen började tidigare eller tvärtom kom sent, och du också märkte bristen på sekret, är ett sådant resultat av händelser inte uteslutet.

Under graviditet (speciellt i sina tidiga stadier) kan det förekomma ett hematom som därefter upplöses eller hälls ut genom slidan. Det andra fallet antyder blödning. Dessutom visas utskrivning när om du noterade varefter dragkänslorna i buken och korsryggen kvarstår, kontrollera om graviditet.

Fel i matsmältningssystemet

Om det är ont i underlivet efter menstruationen, är orsaken inte alltid dold i gynekologin. Du kan ha problem med mag-tarmkanalen. Kom ihåg förra gången du utförde avföring. Om det är förstoppning måste du ta laxermedel. De säkraste är "Dufalac", "Guttalax", "Microlax". Med diarré, tvärtom, är det värt att använda läkemedel som fixar tarmarna: Imodium, Loperamid. Se till att granska din diet. Om andra symtom (feber, illamående, kräkningar) läggs till buksmärta, kan vi prata om blindtarmsinflammation eller akut tarminfektion. I sådana situationer kan bara läkaren ta reda på de huvudsakliga orsakerna till sjukdomen. Se en läkare för personligt bruk..

Magvärk efter menstruation (som före menstruation): behandling

Hur kan jag korrigera min dåliga hälsa? Om vi ​​talar om symptomatisk behandling, är alla smärtstillande medel eller krampläkemedel lämpliga: No-Shpa, Papazol, Ibuprofen, Analgin, och så vidare. Men du måste ta dem mycket noggrant. Många läkemedel är kontraindicerade hos gravida kvinnor. Du bör inte använda smärtstillande medel om du inte är säker på orsaken till sjukdomen, eftersom sådana läkemedel kan smörja den kliniska bilden av sjukdomen.

Om nedre del av magen gör ont efter menstruation, avstå från fysisk ansträngning, vila mer. Ät hälsosamma livsmedel, drick inte alkohol och fett. Du kan använda en hemvärmdyna genom att lägga den på underlivet. Om huset är kallt måste du definitivt bära varma strumpor. Brygger själv de lugnande och antiinflammatoriska örter: en kamomill, en salvia, en kalendula. Se till din läkare om magen gör ont efter menstruationen (som före menstruationen) och släpps ut med en obehaglig lukt.

Sammanfatta

Från artikeln kunde du ta reda på de huvudsakliga orsakerna till att buken kan skada efter menstruationen, som före den. Det handlar inte alltid om patologi. Om den föregående cykeln var utan ägglossning, är bildningen av funktionella cyster möjlig. De ger obehag i stora storlekar, men utgör ingen fara. Efter några veckor försvinner cysten. Men för att vara säker på din hälsa måste du träffa en läkare. Gissa inte på skälen, varför gör magen ont. Besök en gynekolog och få en individuell konsultation. Ha en god hälsa!

Många kvinnor upplever smärta i nedre del av magen efter menstruation. De kan vara ett tecken på allvarliga störningar i kroppen, så de kräver nödvändigtvis undersökning och behandling.

En regelbunden menstruationscykel är nyckeln till kvinnors hälsa, trots den ofta åtföljande smärtan. Efter avslutad suckar en kvinna, som regel, med lättnad, men i vissa fall gör det nedre buken ont. Normalt bör obehag och smärta inte bry sig i slutet av menstruationen, eftersom hormonnivån stabiliseras. Om en kvinna har magvärk efter menstruation, behöver hon en brådskande undersökning och behandling, eftersom detta ofta indikerar en kränkning av reproduktionssystemet.

Orsaker till smärta i nedre del av buken

Ofta känns starka menstruationsvärk av unga och icke-flickiga flickor, liksom kvinnor i 40-årsåldern. Varför uppträder de i varje kvinna annorlunda? Under menstruationen dras livmodern ihop, därför är smärtan särskilt akut hos personer med för känsliga receptorer. Tyvärr kan i många fall denna situation innebära att flickan inte kan tåla och föda ett barn. Smärta i slutet av menstruationen indikerar olika sjukdomar och är ganska vanligt.

Hormonell bakgrund och smärta i nedre del av buken

Det nedre buken efter att cykeln är slut beror på en kränkning av den hormonella nivån hos det kvinnliga könet. Ökad utsöndring av prostaglandiner leder inte bara till smärta utan också illamående och yrsel, överdriven svettning. Samtidigt drar det magen och ryggen som vid menstruation.

Sköldkörtelsjukdomar

Hög sköldkörtelaktivitet leder till smärta i nedre del av buken efter varje menstruation. Det reglerar produktionen av hormoner i den kvinnliga kroppen, därför påverkar det kvinnans tillstånd direkt. Under kraftig aktivitet i sköldkörteln, yrsel, dålig sömn, aptiten minskar och magen drar.

Med denna allvarliga sjukdom bildas noder i livmoderområdet som liknar dess slemhinne, och när de avvisas orsakar de svår smärta och bildar kommissioner. Endometriala celler som går ut varje månad ger inte sådan smärta. I fall av endometrios påverkar de andra inre organ, vilket orsakar smärta i nedre del av buken.

Först efter en noggrann undersökning förklarar specialisten varför denna sjukdom dök upp och hur man behandlar den. Vidhäftningar som bildas i bukhålan kan orsaka hinder i livmodern. Med äggstocksskador finns risken för cystabildning på grund av endometrios.

Skälen till att det finns endometrios och smärta i nedre bukhålan är följande tillstånd:

 • ärftlighet;
 • hormonell obalans;
 • missfall;
 • erosion och kauterisering;
 • emotionell och fysisk stress;
 • onormal struktur i livmoderns rör.

Vulvitis och smärta i nedre del av buken

När de yttre könsorganen blir inflammerade av vulvitis, uppträder smärta i nedre del av buken i slutet av menstruationscykeln. Orsaken är svampinfektioner eller sjukdomar som överförs genom sexuell kontakt. Om man inte respekterar de grundläggande reglerna för personlig hygien, bär hårt underkläder gjorda av syntet, kan en kvinna få vulvitis.

Brott mot livmoderns position

Brott mot livmoderens naturliga placering i kroppen leder till uppkomsten av svåra dragvärk i buken. Denna patologi kallas sexuell infantilism, vilket orsakar konstant obehag i den kvinnliga buken..

Cyster på äggstockarna eller livmodern

En cyste genererar kompressionssmärta i buken och korsryggen. I slutet av menstruationscykeln kvarstår smärtan eftersom cysta eller tumör kan växa och därmed störa cirkulationen av de inre könsorganen..

Varför förekommer vissa könssjukdomar hos kvinnor? Ibland är orsaken infektion, och ibland fel livsstil, dåliga vanor, ärftlighet och många andra faktorer.

När man ska söka hjälp

Du bör omedelbart söka medicinsk hjälp när smärtan inte frigörs även efter avslutad månadscykel hos kvinnor och följande symtom visas:

 • bröstförstoring och utseendet på utsläpp från dem i slutet av menstruationen;
 • utsläpp okarakteristiskt och med en obehaglig lukt;
 • magen gör ont både inifrån och ut;
 • plötsligt inträffar blodiga utsläpp mitt i cykeln;
 • kroppstemperaturen stiger till 38 grader och varar flera dagar.

E
Om magen drar kan du använda nödlägen för att bli av med smärta hemma. Ett sjukt område i den kvinnliga buken är bunden med en halsduk, och sedan ligger de ner på sängen och lindar benen. Örtte från läkande kamomill, avslappnande citronmelisse med honung hjälper till att ta bort smärta.

För ett effektivt recept från malört, ta en tesked av växten i ett glas kokande vatten. Drick infusionen på morgonen och kvällen i ett halvt glas i cirka fem dagar.

Många människor i frånvaro av allvarliga sjukdomar i reproduktionssystemet hjälpte till att hantera yogaproblemet. Om smärtan inte avtar kan du ta Spazmalgon, No-shpa och se till att konsultera läkare.

Ofta föredrar flickor självmedicinering, men risken för att utveckla komplikationer är så hög i sådana fall att det inte är värt att försena behandlingen. Varför det var en outhärdlig smärta i nedre del av buken, är det bara läkaren som berättar, så tveka inte att besöka honom. Du måste ta med dig alla laboratorietester om kvinnan har dem.

Arten av smärta efter menstruation

Smärta efter menstruation kan manifesteras av följande symtom:

 • i buken, dess nedre del, rygg, nedre rygg;
 • torr mun
 • yrsel och spastisk smärta;
 • ökning av kroppstemperaturen;
 • uppblåsthet i hela buken;
 • illamående och allmän svaghet, sjukdom;
 • ofta humörsvängningar, depression och irritabilitet;
 • ökad aptit, preferens för söta livsmedel;
 • svullnad i armar och ben visas, och kvinnans vikt ökar.

Ibland kan smärta uppstå på grund av ägglossning. När ägget kommer ut, hos kvinnor, drar magen i vissa fall. PMS kan också vara en faktor i detta tillstånd, men det kan korrigeras med smärtstillande medel eller örtte..

Ofta fäster det kvinnliga könet inte så mycket vikt vid sådana smärtsamma upplevelser och riskerar deras hälsa. Om magen till en början helt enkelt drar, är situationen i framtiden komplicerad av farligare symtom. Det är mycket svårare att bota sjukdomen i ett avancerat skede, och risken för att utveckla infertilitet är högre. Därför bör de första åtgärderna i manifestationen av smärta, menstruationsområdet vara en läkares uppmaning till huset eller en överklagande direkt till en medicinsk institution.

Problemet med smärta i den nedre delen av den kvinnliga buken bör tas på allvar. Om en kvinna alltid är uppmärksam på sin hälsa, kan de beklagliga konsekvenserna undvikas. Du kan alltid ta reda på varför det var smärta i nedre del av buken och vidta åtgärder för att eliminera dem. När allt kommer omkring är inte bara kvinnors hälsa utan även framtiden för framtida bebisar beroende av aktuell behandling och diagnos..

Om smärta börjar plåga nedre buken efter menstruationen, indikerar detta en allvarlig sjukdom som kräver akut behandling. Terapiförloppet är ungefär en månad, det är nödvändigt att övervaka hälsotillståndet och ta vissa mediciner.

Endometrios är huvudorsaken till buksmärta

En sjukdom i vilken ett stort antal noder bildas i livmoderhålet, som skiljer sig åt i struktur. När vävnader växer i stort antal påverkar de allt som är nära dem, vilket resulterar i spastisk smärta.

Under menstruationen av endometrium börjar urladdningen att sätta sig och ersätta de som är i närheten. När urladdningen avvisas under menstruationen är endometriumets utseende normen, men du måste vara extremt försiktig. När endometriet avvisas under menstruationen börjar vätskan som produceras av cellerna dröja kvar, varefter nedre buken börjar skada.

Patologi är ett tillstånd när äggstockarna påverkas och ett stort antal cyster förekommer, vilket leder till kroppens infertilitet. Oftast inträffar endometrios på grund av:

1. Genetisk predisposition.

2. Fel i det hormonella systemet.

3. Om en kvinna har haft kejsarsnitt.

4. Efter cauterisering av erosion i livmoderhalsen.

5. Som en följd av en infektionssjukdom.

6. Efter svår stress, obalanserad näring.

7. Körtlarnas funktion i sköldkörteln störs..

Vid en sjukdom hos en kvinna utsöndras en stor mängd mörkt blod från könsorganen. Smärta kan förvärras av tarmtömning, urinering. Hos vissa kvinnor fortsätter sjukdomen utan karakteristiska tecken, därför är det viktigt att konsultera en gynekolog för förebyggande syften.

Endometrios kan behandlas med en konservativ eller kirurgisk metod för behandling. Operationen föreskrivs om blödningen är rik, kvinnan måste räddas med anemi. Dessutom används kirurgiska ingrepp om kvinnan är infertil, har livmoderns hinder. Syftet med läkemedelsbehandling är att normalisera endometrial vävnad för att bli av med symptomen på sjukdomen. I händelse av att endometrios fortsätter normalt föreskrivs en kvinna en behandlingskurs med hormonella läkemedel.

Video: Varför det nedre buken gör ont efter menstruationen?

Smärta i nedre del av buken på grund av vulvitis

Efter menstruation kan obehagliga känslor dyka upp, som är lokaliserade i nedre del av buken, vilket tyder på att vulvitis utvecklas. Sjukdomen provoseras av en svamp, en infektionssjukdom, om en kvinna inte följer hygienreglerna. De viktigaste symtomen kan tillskrivas: svår klåda, sveda, hyperemi, i svåra fall samlas en stor mängd pus. Vid behandling av läkemedel som används mot svamp spelas en viktig roll av örtbad, med tillsats av johannesört, kamomill.

Obehagliga känslor i nedre del av buken med adnexit

Om det finns en inflammatorisk process i livmoderhängen, kan vidhäftningar förekomma i rören i livmodern, på grund av detta uppträder svår smärta i nedre del av buken efter menstruationen. En kvinna blir kraftigt sjuk, hennes kroppstemperatur stiger, i livmoderns rör bildas en stor mängd pus i äggstockarna. När en kvinna inte behandlar sjukdomen i tid, blir den kronisk i henne; i denna situation används antibakteriella läkemedel i behandlingen.

Observera att ofta smärta i nedre del av magen efter menstruation kan uppstå om den naturliga hormonbalansen störs, produktionen av prostaglandin ökas, varför livmodern aktivt drar sig ihop. Samtidigt kan kvinnan känna sig mycket sjuk, en allvarlig huvudvärk, kräkningar, svettaseparationen ökar, hjärtslag blir vanligare.

Det är förbjudet att självmedicinera, om allt efter menstruation kan allt hamna i tragiska konsekvenser.

Arten av smärta i nedre del av buken efter menstruation

1. Obehagliga känslor förekommer i form av sammandragningar i nedre del av buken, som ger ländryggen, sällan till ryggmärgen, höfter, könsorgan.

2. Svår smärta, som börjar plåga under menstruationen, går inte efter, medan smärtan är paroxysmal, intensiv. På grund av det är nervsystemet utarmat, asteni utvecklas - svaghet, svaghet, en kvinna kan inte arbeta.

3. Illamående, försvagning av kroppen och kräkningar.

4. Spastisk huvudvärk, svår yrsel.

5. Temperaturen stiger högre än 37 grader.

6. Torkar ut i munnen.

7. Buken kan svälla kraftigt.

Video: Varför magvärk efter menstruation?

8. Det finns psykiska störningar, kvinnan är irritabel, orolig, hon störs av sömnlöshet, depression, nedsatt minne, kvinnan är distraherad.

9. Attrakta till godis, ökad aptit, en skarp reaktion på glukos.

Video: Efter menstruationen drar nedre buken

10. Viktökningar, svullnad i armar, ben, bröstkörtlar sväller.

Andra orsaker till smärta i nedre buken efter menstruationen

1. På grund av ägglossning. Ritningar kan uppträda i ljumskområdet. När ägget mognar börjar det aktivt utvecklas i follikeln. När ägget mognas och går ut börjar follikelväggarna att brytas. Sedan bildas ett hål genom vilket en liten mängd blod tränger in, så det finns en dragande smärta, i vissa situationer stiger temperaturen kraftigt.

2. PMS är en vanlig orsak till smärta i nedre del av buken. När ägget inte befruktas börjar membranet som finns inuti livmodern att exfoliera och lämnar sin plats med blodet. I det här fallet finns det en stark livmodersspasm, som liknar arbetskraftssammanträden. Du kan lindra smärta med kramplösande läkemedel, det rekommenderas också att brygga te, avkok, växtbaserade infusioner, med vilka du kan återställa hormonbalansen.

Dessutom kan smärta utlöses av blindtarmsinflammation, en inflammatorisk process i hängorna, blödning i äggstocken, ibland förvärrad efter samlag. Det är viktigt att inte försena, inte tolerera smärta i nedre del av magen, genomgå omedelbart en fullständig omfattande undersökning och behandling.

Video: Sex under menstruationen Några par tror att under menstruationen måste du ha sex, han du den här perioden är ovanligt. Detta är inte så, eftersom kvinnan, som samtycker till att ha sex under denna period, inte ens misstänker att...

Varje tjej en gång i månaden upplever ett inte så trevligt men mycket naturligt fenomen för det rättvisare könet. Om menstruationen är smärtsam är detta helt normalt, vilket inte är värt att frukta... Vad är det...

Kvinnor kan ofta besväras av obehag i bröstet och nedre buken. Det finns ett tillräckligt antal skäl som orsakar symtom. Oftast provoseras det av en störd menstruationscykel. Vissa kvinnor gör...

Vad gör man om magen drar starkt efter ägglossningen? När allt kommer omkring är det just detta tillstånd i kroppen som larmar de flesta kvinnliga representanter. När magen drar före eller efter menstruationen, anses detta fenomen vara ganska normalt...

Ofta kombineras ryggsmärta med smärta i nedre del av buken. Sådana symtom observeras oftast hos kvinnor. Hos män kan det vara förknippat med urologiska sjukdomar. Smärta i nedre del av buken, som ger tillbaka, kan vara ett symptom...

När smärta uppstår under menstruationen är kvinnan inte särskilt orolig eftersom hon är van vid sådana obehagliga upplevelser. Men när buksmärta uppstår efter eller före ägglossning, börjar kvinnan oroa sig, eftersom hon tycker att hon är allvarlig...

Ofta, efter ägglossning, kan magen dra och skada starkt, en kvinna besväras av värkande smärta. För att ta reda på orsakerna till smärta måste du känna till den kvinnliga fysiologin. Ägglossningen börjar om två veckors menstruation. För närvarande har ägget tid att mogna,...

Video: Försenad menstruationstest negativ. Varför det inte finns någon MÅNED. Borta Vad ska man göra. Efter menstruationen visas ofta en stor mängd brun urladdning. Detta symptom indikerar en allvarlig sjukdom...

Många kvinnor har ofta en stor mängd brun urladdning efter menstruationen. Observera att en sådan urladdning inte alltid indikerar en patologisk process. Norm, när menstruation och brun urladdning varar mer än en...

Smärta i nedre del av buken uppstår inte så ofta, detta symptom är specifikt. Innan du svarar på en fråga, är magen mycket öm nedan, vad du ska göra, måste du förstå orsaken till dess förekomst. Ofta inträffar det på grund av nervändar som...

Ofta klagar en person över smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen, de kan vara av en annan karaktär, oftast utstrålande. Symtom kan indikera allvarliga hälsoproblem. Hos kvinnor är det graviditeter, gynekologiska sjukdomar och perioder. Viktig…

Skabb är en vanlig hudsjukdom..

Minskningen av arbetskapaciteten i arbetskraftsprocessen beror främst på.

Varför drar nedre buken efter menstruationen

Ritningssmärta i nedre del av magen under menstruationen för de flesta kvinnor är den vanliga månatliga känslan, men vad händer om detta obehagliga symptom uppstår när kritiska dagar har gått.

I den här artikeln kommer vi att överväga de främsta orsakerna till att nedre del av magen gör ont efter en menstruation hos en kvinna, när det är ett naturligt symptom, och om det finns några tecken, bör du omedelbart söka hjälp från en specialist.

Orsaker till smärta efter menstruation

Kritiska dagar försvagar kraftigt kroppens skyddande funktioner. Mot bakgrund av betydande blodförlust minskar immuniteten, och en kvinna är mer mottaglig för inflytande av infektioner och aggressiva yttre och inre faktorer. Mycket ofta vid denna tidpunkt kan kroniska sjukdomar i genitourinary, matsmältning och gynekologiska områden förvärras. I sådana situationer är smärta i bäckenområdet både under menstruationen och efter det att den månatliga urladdningen har slutförts. Det finns andra orsaker till smärta i nedre del av magen efter menstruation, vi kommer att överväga dem mer detaljerat.

Hormonella förändringar

Om dragsmärta uppträder i nedre del av buken, är deras orsak oftast en ökad ton i livmodern, det vill säga överdriven spänningar i musklerna, och hypertonitet kan provocera en hormonell obalans:

 • orsaken till smärta kan vara en brist på progesteron, som är ansvarig för elasticiteten och avslappningen av livmodermusklerna;
 • ökat östrogeninnehåll (hyperestrogenia) bidrar till utvecklingen av endometrios och andra endometriala patologier, såväl som maligna neoplasmer, vars huvudsymptom är svårighetsgrad, samt smärta i nedre del av buken;
 • med förhöjda nivåer av manliga hormoner (hyperandrogenism) kan kritiska dagar ofta försenas och sekretionsvolymen minskar avsevärt. Detta tillstånd kännetecknas också av uppkommande smärta efter menstruation;
 • hyperprolaktinemi, där prolaktinnivåerna ökar, kan utlöses av nervstörningar och till och med bröstvårtstimulering under samlag. Ofta, efter menstruation, gör nedre buken ont i kvinnor under amningen.

Felaktig funktion i sköldkörteln, hypofysen, levern och njurarna, metabolismproblem, plötsliga förändringar i kroppsvikt på grund av sjukdom eller undernäring och hormonella mediciner kan orsaka hormonell obalans..

Ägglossning

Vissa kvinnor kan glömma varför magen gör ont i mitten av menstruationscykeln ungefär 10-14 dagar efter det börjar. Om man vid denna tidpunkt drar nedre buken och nedre delen av ryggen, kan man med stor sannolikhet hävda att ägglossningen har kommit. Hos vissa flickor är ägglossningsfasen fullständigt asymptomatisk, medan andra känner till ögonblicket av follikelbrott, där nedre del av magen och nedre delen av ryggen gör ont. Denna process kan åtföljas av frisläppandet av en liten mängd blod..

Eftersom ägget mognar växelvis i olika äggstockar, kan smärta kännas i olika cykler, antingen till vänster eller till höger. För att säkerställa att den värkande smärtan orsakas exakt av ett brott i follikeln kan du köpa på ett apotek och genomgå ett speciellt test för ägglossning.

Graviditet

Om menstruationen har passerat och nedre buken drar är det omöjligt att utesluta närvaron av en kvinnas graviditet. Det kan bekräftas genom ett test eller under en gynekologisk undersökning.

På dagen för den förväntade början av menstruationen kan en gravid kvinna börja genombrottsblödning, som ser ut som en menstruation, men inte är den. Detta är ett direkt hot mot graviditetsfel, vilket orsakas av brist på progesteron som stöder livmoderens normala ton. Vid otillräcklig produktion av progesteron börjar livmodern att dras kraftigt och orsaka lossning av fosterägget. Därefter töms det resulterande hematom och en kvinna tar ett blodigt utsläpp för menstruation, varefter nedre buken drar. Förekomsten av svår dragande smärta indikerar ett hot om graviditetsfel eller processen med spontan abort som redan har börjat.

Ovaries hyperstimuleringssyndrom

I kampen mot infertilitet föreskrivs ofta hormoner, vars huvudfunktion är att öka produktionen av könshormoner hos äggstockarna. En biverkning av sådan terapi är en ökning av äggstockarna i storlek, liksom utvidgningen av deras kärl, medan deras väggar kommer ut, vilket bidrar till läckage av vätska genom dem in i bukhålan. På grund av denna vätska kan buken också skada efter menstruation, dess uppblåsthet och livmoders hypertonicitet observeras dessutom..

Abort eller missfall

Om en kvinna nyligen har haft en abort eller har missfall, är smärta efter en period i detta fall posttraumatisk. De bör inte fruktas, men de bör inte underskattas, om det förutom smärta finns en daub, en obehaglig lukt eller smärta förstärks, bör du omedelbart rådfråga en läkare, eftersom efter sådana situationer allvarlig inflammation kan uppstå.

Gynekologisk patologi

Om menstruationen har gått och magen gör ont, misstänks ofta förekomsten av sjukdomar i det reproduktiva systemet. Tänk på de vanligaste gynekologiska sjukdomarna, som den nedre buken kan dra:

 • inflammation i slemhinnan i de yttre könsorganen (vulvitis), livmoderhalsen (cervicit), endometrium (endometritis), äggledarna (salpingit) eller äggstockarna (oophoritis). Förutom smärta kan temperaturen stiga och ovanlig urladdning visas;
 • könsinfektioner, inklusive sexuellt överförda sjukdomar, åtföljs av omfattande inflammation, ärrbildning, vidhäftningar och förstörelse av vävnad;
 • patologisk tillväxt av endometrium, liksom dess underutveckling;
 • godartade och maligna tumörer i äggstockarna och livmodern;
 • prolaps av livmodern på grund av sträckning av muskler och ligament efter många födslar eller på grund av den naturliga åldrandet av kroppen.

Om du misstänker någon av ovanstående sjukdomar bör du omedelbart rådfråga en läkare. Endast en kompetent specialist kommer att kunna utföra en noggrann diagnos, fastställa orsaken till smärta efter kritiska dagar och föreskriva adekvat behandling, och vid behov operation.

Sjukdomar i andra organ

Orsaken till smärta i nedre del av buken efter kritiska dagar kan vara sjukdomar som inte har något att göra med reproduktionssystemet. Om problemet i könssystemet, till exempel, njurar eller urea blir inflammerat, kan förutom smärta efter menstruation, skärande känslor i slidan, smärtsam urinering och feber uppstå.

Det kan skada i perineum på grund av uppblåsthet orsakad av dysbios och flatulens. För att eliminera ömhet bör du definitivt granska din kost och berika den med fiberrika livsmedel. Smärta kan projiceras i nedre del av buken med radikulit och förstuvade ligament, och menstruationen förvärrar detta symptom. Dessutom kan nedre buken till höger dra på grund av blindtarmsinflammation.

Anledning till att kontakta en läkare

Om kritiska dagar redan har slutat och smärtan i nedre del av magen efter menstruationen inte passerar 2 eller fler dagar, bör du definitivt gå till en gynekolog. Dessutom krävs läkarvård om du har följande symtom:

 • kroppstemperaturen stiger och försvinner inte flera dagar i rad;
 • utsöndringar som går varje månad har en obehaglig lukt, som påminner om ruttet kött eller ruttet fisk;
 • bröstvårtor utsöndrar en vit eller klar vätska;
 • om mjölkkörtlarna förstoras efter avslutad menstruation;
 • om allvarliga dragande smärta känns i nedre del av buken efter förlossningen;
 • om det nedre buken svårar så hårt att du inte kan röra hela kroppen.

Metoder för att lindra och behandla smärta

Om den undre buken efter menstruationen dras kan bara den behandlande läkaren bestämma den exakta orsaken till detta obehag och föreskriva lämplig behandling, men en kvinna kan lindra tillståndet själv och hemma. För att göra detta måste hon följa enkla rekommendationer:

 • du måste ha varma strumpor och försöka att inte svalna benen;
 • fysisk aktivitet bör minskas och mer tid bör tillbringas i ett horisontellt läge;
 • borde vara mer benägna att gå i frisk luft och få mer positiva känslor, försöka vara mindre nervös och undvika stress;
 • om läkaren inte har hittat en patologi, bör du dricka mer vatten och örtteer; för detta är avgifter, inklusive kamomill, citronmeliss och johannesört, lämpliga. En ytterligare effekt av te ger honung och citron;
 • Du kan dricka te från jordgubbsblad;
 • infusion av malör hjälper till att lindra buksmärta, för dess beredning är det nödvändigt att hälla en tesked torrt gräs med ett glas kokande vatten och dricka ett halvt glas två gånger om dagen.

Det här är bara tillfälliga åtgärder för att minska obehag från smärta i nedre del av buken, om du efter att ha använt dem inte förbättras, bör du snarast söka hjälp från en specialist. Först utför läkaren en fullständig undersökning, inklusive allmänna blodprover, utstryk på flora, ultraljud i bäckenorganen etc. Beroende på diagnosen kan behandlingen vara både antiinflammatorisk, antibakteriell eller hormonell behandling och kirurgisk ingripande. Om det inte finns några patologiska orsaker kan läkaren rekommendera en kvinna som gör yoga för att stärka och sträcka magmusklerna.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Hur man orsakar menstruation före schemat med hjälp av droger och folkmedicin?

Livet består av en serie händelser. Och så att livet inte går förbi är det nödvändigt att delta aktivt i dessa händelser.Men vad händer om semestern till sjöss eller bröllopet sammanfaller med datumet då cykeln börjar?...

Orsakar cystit verkligen en försening i menstruationen?

Många flickor eller kvinnor, särskilt de som har lidit eller lider av cystit, undrar - kan det finnas en försening i menstruationen med cystit? En liknande biverkning är vanligt nog....

Kan en ovariecyst lösa sig själv

En godartad formation på äggstocken med vätska inuti kallas en cyste. Hennes kvinnor diagnostiseras mycket ofta. De som drabbas av detta är mycket bekymrade över frågan: kan cysten lösa sig själv?...

Relaterade artiklar: