Varför är sjuk före menstruation: graviditet eller PMS?

Blödning

Premenstruellt syndrom hos kvinnor är annorlunda. Inte bara antalet symtom varierar utan också deras intensitet. Beroende på kroppens fysiologiska egenskaper, förändringar vid tidpunkten för menstruationscykeln och hormonella nivåer, kan manifestationerna av PMS hos en och samma kvinna förändras, vilket förvirrar och får dig att oroa dig för ditt hälsotillstånd. Illamående oroar cirka 70% av kvinnorna under olika livstider eller ständigt, men det indikerar också tidig toxikos som utvecklas mot befruktningen. Ofta är det kräkningar på morgonen som blir det första tecknet på graviditet, så illamående ett par dagar innan menstruationen inträffar av olika skäl. Differentiera tillståndet med speciella tester och relaterade symtom.

När en kvinna är sjuk några dagar före menstruationens början är ålder av grundläggande och betydelse vid preliminär diagnos:

 1. 1. Teenage. Om vi ​​talar om en tonårsflicka som inte lever sexuellt, är graviditet omedelbart utesluten. Ungdomars hormonella bakgrund är instabil, menstruationen är fortfarande mycket stress för kroppen och illamående är ett av manifestationerna av denna stress. Det första året efter menarchen är helt tillåtna manifestationer av premenstruellt syndrom tillåtna. Ett annat drag i tonårsperioden är menstruationscykelns oregelbundenhet, den är instabil. Symtom och tid för förekomst av ägglossning och endometrial avstötning är periodiska och spontana. Att spåra den exakta perioden med fysiologisk illamående i PMS är inte alltid möjligt, och därför uppfattas det som ett patologiskt fenomen.
 2. 2. Vuxen. Hos vuxna kvinnor är illamående både ett tecken på PMS och ett tecken på graviditet. Situationen kompliceras av det faktum att andra tecken på närmande menstruation (bröstintrångning och ömhet, humörbarhet, ätbeteendeförändring) ofta sammanfaller med de tidiga troliga tecknen på graviditet.

Kvinnor i alla åldrar kan utveckla sjukdomar åtföljda av illamående och bara sammanfalla i tid med menstruation. Vanligtvis är detta kroniska störningar i de inre organen, som är karakteristiska för alla människor i vuxen ålder. Efter 35-40 år krävs en omfattande diagnos av tillståndet och bestämningen av dess verkliga orsak.

Om en kvinna med en etablerad menstruationscykel, som har ett sexliv, inte har genomgått några förändringar (tar hormonella läkemedel, sjukdomar, kirurgi, psyko-emotionell stress, etc.), för första gången är det obehag i epigastriumet före menstruationen, men inte kände sig sjuk innan, finns det anledning att misstänka graviditet. Det enklaste och snabbaste sättet att kontrollera detta är att genomföra ett test för att bestämma hCG-hormonet i urinen (graviditetstest). Den mest pålitliga och beprövade metoden för att bestämma graviditet är ett besök hos gynekologen.

Genomföra ett snabbt graviditetstest

Om illamående upprepas varje månad är detta ett kännetecken för kroppen och manifestationen av PMS. För unga flickor under uppkomsten av menstruationsfunktion är illamående normalt, men om de lever sexuellt är möjligheten till graviditet möjlig. Ibland bryr hon sig till födelsen och utgör ett hot om för tidigt avbrott.

Illamående, åtföljt av kräkningar, diarré, krampande buksmärta, indikerar matförgiftning eller andra sjukdomar i mag-tarmkanalen.

När du känner dig sjuk och yr, som manifesterar sig främst när kroppspositionen förändras eller efter en kraftig ökning, kan vi prata om sjukdomar i den vestibulära apparaten. En sådan lesion uppstår oftast under eller efter inflammation i mellanörat, om infektionen har spridit sig till det inre örat, där den vestibulära apparaten är belägen. Neurologiska sjukdomar förekommer på liknande sätt..

Illamående på grund av menstruationscykeln är inte alltid associerad endast med PMS eller graviditet. Ofta följer det ägglossning, särskilt sent, mot bakgrund av förkylning eller efter hypotermi. Sedan är kvinnan en vecka innan menstruationen är illamående, yrsel och dragande smärta uppträder i nedre delen av ryggen och nedre delen av buken.

Det finns många andra sjukdomar som uppvisar illamående och kräver behandling. Därför är det nödvändigt att övervaka dynamiken i tillståndet: om illamående efter att menstruationen börjar försvinner, förvärras tillståndet, bör du rådfråga en läkare.

Illamående och svaghet före menstruation

För alla kvinnor är menstruationen annorlunda. Processen är asymptomatisk eller med uppenbara tecken på PMS - smärta i nedre buken, svaghet, irritabilitet, dålig hälsa, snabba humörsvängningar.

Ibland känner hon sig sjuk innan menstruation, kräkningar eller diarré öppnas. I dag kommer vi att överväga om detta fenomen är normalt och varför det inträffar..

Illamående som ett symptom på PMS

De första tecknen på PMS i rättvis kön uppträder 4 till 7 dagar före blödningens början. Men de kan också visas samma dag och passera obemärkt, något som stör kvinnan. Syndromets allvar beror på könshormoner - progesteron och östrogen. Deras aktivitet avgör kroppens tillstånd i väntan på menstruation.

När livmodern förbereder sig på att fixera ett befruktat ägg, stiger nivån för dessa hormoner. Om befruktningen inte har inträffat förblir mängden östrogen oförändrad. Progesteronnivåerna sjunker kraftigt. Hormonell obalans förvärrar kvinnans välbefinnande.

Inför blödningen, symtom som:

 • Svaghet.
 • Illamående och / eller kräkningar.
 • Ömhet i brösten.
 • Smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen.
 • Yrsel.
 • Finnar på huden.

Obehag uppstår mot bakgrund av hormonella fluktuationer, blodtrycksfall, stress, dieter, överarbete. Psyko-emotionella skakningar är ibland skyldiga. Svaret på frågan om det kan kräkas innan menstruationen är positivt. Men de faktorer som framkallar PMS är inte alltid ofarliga.

Illamående före menstruation kan uppstå på grund av det speciella i livmoderns placering. Bakåtförskjutningen av organet sätter press på vissa punkter i nervsystemet. Som ett resultat är kvinnan orolig för svår smärta i underkroppen och illamående..

Orsaker till illamående före menstruation

Varför börjar det kräkas innan menstruationen börjar, kan du fråga din gynekolog. Specialisten kommer att lista alla orsaker till illamående före menstruationen och berätta hur du tar bort obehag. Problemets etiologi är följande:

 1. dysmenorré.
 2. Endokrina störningar.
 3. Tidig graviditet.
 4. Gastrointestinala sjukdomar.
 5. Sjukdomar i nervsystemet.
 6. Ökad fysisk aktivitet.
 7. Tar hormonella preventivmedel.

Tänk på dessa faktorer i detalj.

dysmenorré

Enligt medicinsk statistik är dysmenorré orsaken till illamående hos 70% av kvinnorna som väntar på menstruation. Speciellt dysmenoré oroar unga nolliparösa flickor. Deras PMS är så svår att dålig hälsa inte tillåter dem att fungera ordentligt..

Illamående före menstruation med dysmenoré kan åtföljas av sömnlöshet, yrsel, svettningar och trassliga smärta i nedre del av buken, vilket ger nedre delen av ryggen och inguinalområdet.

Dysmenorré är karakteristisk för unga flickor med en ostadig cykel efter menarkorten. Det utvecklas mot bakgrund av stress, bulimi, anorexi och depression. Hos vuxna kvinnor förklaras problemet av sportaktiviteter och hårt fysiskt arbete. Dysmenorré kan också signalera utvecklingen av endometrios.

Diagnosen dysmenorré bekräftas på grundval av en omfattande undersökning:

En kvinnas välbefinnande påverkas också av en ökad mängd serotonin, som är koncentrerad i cerebrospinalvätskan. Av denna anledning stiger blodtrycket och illamående stör. Ibland uppstår obehag på grund av svår smärta i samband med inflammatoriska processer i kroppen.

Oförmågan hos illamående i frånvaro av andra symtom på PMS har ibland en sådan orsak som en känslomässig störning som upplevts före menstruation. Sedativa medel hjälper till att eliminera symptomet..

Endokrin patologi

Fel i sköldkörteln leder till hormonell obalans och orsakar illamående före menstruationsflödet. Den provocerande faktorn är ett överskott av prostaglandin, som dominerar progesteron. Innan menstruationen känns dessa förändringar mest akut. Härifrån kommer illamående.

Det är omöjligt att ignorera endokrina störningar, eftersom de är farliga för störningar i de inre organen, utvecklingen av infertilitet och diabetes mellitus. En snabb hänvisning till en specialist och strikt efterlevnad av behandlingsregimer hjälper till att undvika problem..

Graviditet

Milda former av toxikos med illamående och yrsel uppträder en vecka efter befruktningen.

Luktkänslan förstärks av förändringar i det hormonella systemet. Obehagliga lukt för en kvinna kan framkalla illamående upp till kräkningar. De första symptomen på graviditet liknar PMS. Därför, när du känner dig sjuk en vecka före din period, måste du titta på dig själv och observera tecknen på ett nytt liv.

Vad åtföljs av illamående under graviditeten:

 1. Trötthet.
 2. Instabil stämning.
 3. Scharlakansröd urladdning från skarlagen könsorgan.
 4. Smärta i nedre buken.
 5. Yr.
 6. Bröstkörtlarna sväller, det finns en stickande känsla.
 7. God aptit tillsammans med lätt viktminskning.

Det finns två sätt att diagnostisera tidig graviditet. På laboratoriet är detta bloddonation för hCG. Det andra alternativet är att göra ett graviditetstest hemma. I dyra tester är känsligheten starkare än i budgetprov. Befruktningen kan också bedömas enligt schemat för basaltemperatur, om den regelbundet mäts.

Sjukdomar i matsmältningssystemet

Om en kvinna ses av en gastroenterolog, orsakar illamående före menstruationen ångest vid kronisk gastrit, kolecystit och pankreatit..

Illamående kan leda till kräkningar varje dag i cykeln, men före nästa blödning intensifieras obehaget. Försvagad immunitet och hormonella förändringar förvärrar sjukdomen under den premenstruella perioden. Vid andra tider i cykeln avtar symtomen.

Förutom illamående i matsmältningskanalen manifesteras andra obehagliga symtom:

 • Aptitlöshet.
 • Förstoppning eller diarré.
 • Yrsel.
 • Akut smärta i området i bukspottkörteln och själva magen.

För att fastställa de verkliga orsakerna till illamående i mitten av cykeln och närmare menstruationen kommer test av urin, blod och avföring att hjälpa. Ibland förvärras maskinfektioner välbefinnandet. Det är nödvändigt att bli av med dem. Vad och hur man gör, kommer läkaren att berätta.

Problem med nervsystemet

Nervös spänning, spänning och att vara i en stressande situation kan beskrivas som dåligt känslomässigt välbefinnande. Det påverkar tillståndet före menstruationen negativt. Illamående uppstår från erfarenhet.

Psykologiska problem, orsakslösa tårar och en demonstration av egen svaghet kräver intervention av en erfaren psykoterapeut. Utan hjälp av en specialist, fungerar illamående i det här fallet inte.

Illamående och yrsel före menstruation kan indikera ett brott mot den vestibulära apparaten eller de indikerar en reaktion av kroppen som är mottaglig för en klimatförändring eller daglig rutin.

Motion

Överdriven fysisk aktivitet och implementering av styrketräningar gör menstruationen riklig och förvärrar välbefinnandet innan de börjar. Kvinnor kommer att dra nytta av PMS genom promenader utomhus, bad och yoga..

Hormonella preventivmedel

Användningen av hormonella preventivmedel, som inte stämmer överens med gynekologen, är full av intermenstruella sekretioner, illamående och smärta i nedre del av buken.

Symtomen visar sig på basis av hormonell obalans, vilket orsakar användning av preventivmedel. En hormonell våg uppträder varje månad i alla fall, men i kombination med hormonella läkemedel känner man symptom på PMS ljusare.

Förvrängning av hormonell status leder till illamående, kräkningar och andra störningar. I närvaro av sådana symtom är det nödvändigt att överge läkemedlet och välja den optimala metoden för graviditetsskydd.

Vad du ska göra om du känner dig sjuk innan din period

Om en kvinna har huvudvärk och illamående strax före menstruationen, och obehag uppstår ständigt, måste hon konsultera en erfaren läkare som kommer att förstå situationen.

Efter eget gottfinnande väljer specialisten ett bedövningsmedel, kramplösande, lugnande eller antiinflammatoriskt medel. Tillräcklig behandling minimerar manifestationen av ett obehagligt syndrom.

För att förhindra att PMS tappar kroppen är det nödvändigt att byta till lätt mat och öka konsumtionen av frukt och grönsaker. Fet, stekt och för kryddig mat i kosten borde inte vara.

Premenstruellt syndrom hos kvinnor är annorlunda. Inte bara antalet symtom varierar utan också deras intensitet. Beroende på kroppens fysiologiska egenskaper, förändringar vid tidpunkten för menstruationscykeln och hormonella nivåer, kan manifestationerna av PMS hos en och samma kvinna förändras, vilket förvirrar och får dig att oroa dig för ditt hälsotillstånd. Illamående oroar cirka 70% av kvinnorna under olika livstider eller ständigt, men det indikerar också tidig toxikos som utvecklas mot befruktningen. Ofta är det kräkningar på morgonen som blir det första tecknet på graviditet, så illamående ett par dagar innan menstruationen inträffar av olika skäl. Differentiera tillståndet med speciella tester och relaterade symtom.

När en kvinna är sjuk några dagar före menstruationens början är ålder av grundläggande och betydelse vid preliminär diagnos:

 1. 1. Teenage. Om vi ​​talar om en tonårsflicka som inte lever sexuellt, är graviditet omedelbart utesluten. Ungdomars hormonella bakgrund är instabil, menstruationen är fortfarande mycket stress för kroppen och illamående är ett av manifestationerna av denna stress. Det första året efter menarchen är helt tillåtna manifestationer av premenstruellt syndrom tillåtna. Ett annat drag i tonårsperioden är menstruationscykelns oregelbundenhet, den är instabil. Symtom och tid för förekomst av ägglossning och endometrial avstötning är periodiska och spontana. Att spåra den exakta perioden med fysiologisk illamående i PMS är inte alltid möjligt, och därför uppfattas det som ett patologiskt fenomen.
 2. 2. Vuxen. Hos vuxna kvinnor är illamående både ett tecken på PMS och ett tecken på graviditet. Situationen kompliceras av det faktum att andra tecken på närmande menstruation (bröstintrångning och ömhet, humörbarhet, ätbeteendeförändring) ofta sammanfaller med de tidiga troliga tecknen på graviditet.

Kvinnor i alla åldrar kan utveckla sjukdomar åtföljda av illamående och bara sammanfalla i tid med menstruation. Vanligtvis är detta kroniska störningar i de inre organen, som är karakteristiska för alla människor i vuxen ålder. Efter 35-40 år krävs en omfattande diagnos av tillståndet och bestämningen av dess verkliga orsak.

Om en kvinna med en etablerad menstruationscykel, som har ett sexliv, inte har genomgått några förändringar (tar hormonella läkemedel, sjukdomar, kirurgi, psyko-emotionell stress, etc.), för första gången är det obehag i epigastriumet före menstruationen, men inte kände sig sjuk innan, finns det anledning att misstänka graviditet. Det enklaste och snabbaste sättet att kontrollera detta är att genomföra ett test för att bestämma hCG-hormonet i urinen (graviditetstest). Den mest pålitliga och beprövade metoden för att bestämma graviditet är ett besök hos gynekologen.

Genomföra ett snabbt graviditetstest

Om illamående upprepas varje månad är detta ett kännetecken för kroppen och manifestationen av PMS. För unga flickor under uppkomsten av menstruationsfunktion är illamående normalt, men om de lever sexuellt är möjligheten till graviditet möjlig. Ibland bryr hon sig till födelsen och utgör ett hot om för tidigt avbrott.

Illamående, åtföljt av kräkningar, diarré, krampande buksmärta, indikerar matförgiftning eller andra sjukdomar i mag-tarmkanalen.

När du känner dig sjuk och yr, som manifesterar sig främst när kroppspositionen förändras eller efter en kraftig ökning, kan vi prata om sjukdomar i den vestibulära apparaten. En sådan lesion uppstår oftast under eller efter inflammation i mellanörat, om infektionen har spridit sig till det inre örat, där den vestibulära apparaten är belägen. Neurologiska sjukdomar förekommer på liknande sätt..

Illamående på grund av menstruationscykeln är inte alltid associerad endast med PMS eller graviditet. Ofta följer det ägglossning, särskilt sent, mot bakgrund av förkylning eller efter hypotermi. Sedan är kvinnan en vecka innan menstruationen är illamående, yrsel och dragande smärta uppträder i nedre delen av ryggen och nedre delen av buken.

Det finns många andra sjukdomar som uppvisar illamående och kräver behandling. Därför är det nödvändigt att övervaka dynamiken i tillståndet: om illamående efter att menstruationen börjar försvinner, förvärras tillståndet, bör du rådfråga en läkare.

Hos de flesta kvinnor är illamående tillsammans med upphörandet av menstruationen ett tecken på graviditet. Kräkningar före menstruation kan dock av andra skäl. Detta fenomen indikerar ofta utvecklingen av patologier. Om detta inte har hänt tidigare bör du omedelbart rådfråga en läkare. Varför är hon sjuk av sin period? När orsakas illamående av graviditet? Hur man kan bli av med detta problem?

Illamående som en del av premenstruellt syndrom

Premenstruellt syndrom är ett komplext symptomkomplex, som kännetecknas av en viss frekvens och förekomst före menstruation. Hos vissa kvinnor manifesteras det en vecka före menstruation, i andra - på kvällen eller på dagen utseendet av blodutflöde. Detta tillstånd kännetecknas av psyko-emotionella, autonoma och endokrina störningar som påverkar en kvinnas livskvalitet negativt.

Vissa kvinnor börjar känna illamående 1–1,5 veckor före menstruationen. Detta tillstånd åtföljs också av följande symtom:

 • anfall av kräkningar och yrsel;
 • snabb utmattbarhet;
 • svaghet;
 • smärta i buken (vanligtvis gör ont i nedre del av magen);
 • hudutslag;
 • en förändring i aptit (den kan antingen vara ökad eller helt frånvarande);
 • förtryck.

Dessa störningar uppstår mot bakgrund av hormonella förändringar. Dessa symtom utgör inte ett hot mot kvinnors hälsa och försvinner som regel på egen hand efter menstruationen.

Kan jag bli sjuk på grund av graviditet??

Om en kvinna tidigare inte kände sig sjuk innan menstruation, sannolikt, vi talar om graviditet. I de tidiga skeden av graviditeten kan en ultraljudssökning inte bekräfta faktumet av äggbefruktning. För att göra detta använder du någon av följande metoder:

 • bloddonation för analys, vars resultat vid befruktning visar närvaron av humant korioniskt gonadotropin;
 • graviditetstest - endast mycket känsliga enheter kan bekräfta att de börjar i de tidiga stadierna;
 • basal kroppstemperaturmätning.

Förutom illamående indikerar följande symptom vanligtvis graviditet:

 • försening av menstruation;
 • destabilisering av det psykomotiska tillståndet (täta humörförändringar, tårfullhet, irritabilitet);
 • snabb utmattbarhet;
 • stickningar i livmodern;
 • hypersomnia (ökad dåsighet under dagen);
 • kränkning av sömn och vakenhet;
 • förändring i sexlyst upp eller ner;
 • tyngd i bäckenområdet och i nedre del av buken;
 • förändring i matvanor;
 • obehag i ländryggen;
 • migrän;
 • ökad känslighet hos bröstkörtlarna;
 • hyperosmia (förvärring av lukt).

Om man misstänker graviditet rekommenderas att man omedelbart överger alla dåliga vanor: rökning (inklusive passiv rökning), användning av alkoholhaltiga drycker och droger. Dessutom är det nödvändigt att sluta ta mediciner, särskilt potent. Återuppta deras användning först efter tillstånd av läkaren.

Illamående som ett symptom på sjukdom

Attacker av illamående innan menstruationen börjar kan orsakas av patologiska och icke-patologiska faktorer. Det senare inkluderar fysisk och emotionell överbelastning, felaktig användning av hormonella preventivmedel. Detta fenomen kan också orsakas av förgiftning med produkter av dålig kvalitet och ett baksmälla-syndrom. Den första typen av orsaker till premenstruell illamående är en kränkning av funktionen hos de inre organen och systemen hos en kvinna.

Fortplantningsorgan

Om du känner dig sjuk innan kritiska dagar ligger kanske orsaken till detta fenomen i gynekologiska problem. Oftast händer detta som ett resultat av:

 • Fel placering av livmodern. Om detta organ förskjuts tillbaka utsätts nervändarna för kraftigt, mot bakgrund av det finns smärtsamma känslor och illamående.
 • Dysmenorré. Detta koncept innebär en patologisk process som upprepas med jämna mellanrum, som kännetecknas av svår smärta i nedre del av buken under menstruationen. Smärtsyndromet inträffar strax före menstruationens början och varar de första två dagarna. Förutom smärta i buken och anfall av illamående åtföljs dysmenoré av obehag i ryggradens ryggrad och inguinal zon, ökad svettning, störd sömn och vakenhet, yrsel, hypertermi, etc..

Matsmältningssystemet

Ofta är illamående före kritiska dagar en följd av en funktionsfel i matsmältningssystemet, nämligen dystrofiska och inflammatoriska förändringar i magslemhinnan, inflammation i gallblåsan och bukspottkörteln. Samtidigt kan kräkningar förekomma varje dag i menstruationscykeln, men detta tillstånd förstärks före nästa menstruation.

Förvärringar förklaras av effekten på den normala förloppet av den patologiska processen med förändringar i den hormonella bakgrunden. Efter menstruationens början avtar symtomen på matsmältningssjukdomar i de flesta fall. Förutom illamående åtföljs också patologier i mag-tarmkanalen av andra manifestationer:

 • nedsatt aptit;
 • misslyckande med den normala processen för tarmrörelse;
 • yrsel
 • svår smärta i magen och bukspottkörteln.

Trots att problemet ofta försvinner efter menstruationen, kan dessa symtom inte ignoreras. Om du misstänker en sjukdom i matsmältningssystemet är det nödvändigt att se en läkare och vid behov vidta åtgärder för att eliminera dem.

Endokrina systemet

Överdriven bildning av prostaglandin, ett hormon som reglerar många processer i den kvinnliga kroppen, hämmar syntesen av progesteron. Som ett resultat av detta uppträder illamående..

Misslyckande med det endokrina systemet är ett mycket farligt fenomen som i fall av passivitet kan leda till utveckling av många allvarliga sjukdomar, såsom diabetes och infertilitet. För att undvika detta, om du misstänker en dysfunktion i sköldkörteln, bör du omedelbart kontakta en endokrinolog. För att göra en noggrann diagnos, kommer läkaren att skicka patienten för undersökning, enligt resultaten, om nödvändigt, föreskrivs behandling.

Hur man kan bli av med illamående?

Om detta problem orsakas av patologiska processer i kroppen kan du bli av med det först efter att du har eliminerat orsaken. För att stoppa anfall av illamående kan du inte göra utan att använda droger. Om detta fenomen utlöses av fysiologiska faktorer kan du ta till följande åtgärder för att lindra tillståndet:

 • Uteslut graviditet. Om oskyddat sexuellt samlag har inträffat under den senaste månaden, om du får illamående, måste du först kontrollera om det finns befruktning eller förekomst av befruktningen. För att göra detta kan du göra ett graviditetstest. Det är emellertid bäst att omedelbart kontakta en gynekolog, som med stor sannolikhet kommer att avgöra om ägglossning har inträffat, varefter den kommer att ge patienten de nödvändiga rekommendationerna för att förbättra hälsan.
 • Upprätta näring. Innan menstruationen, många kvinnor känner sig sjuka på grund av missbruk av "fel" mat. För att bli av med illamående och förhindra att den förekommer i framtiden rekommenderas att utesluta eller minimera mängden feta, stekt, rökt och kryddig rätter. Kolsyrade drycker, starkt te och kaffe bör ersättas med rent vatten och växtbaserade infusioner..
 • Eliminera överdriven fysisk ansträngning. Denna begränsning gäller perioden före menstruationen. En vecka före det förväntade startdatum rekommenderas det att minska motoraktiviteten. Det är särskilt skadligt just nu att utföra viktlyftningsövningar. Under denna period är det bättre att föredra yoga, pilates och simning..
 • Använd droger eller traditionell medicin. Utmattande attacker av illamående kan stoppas med hjälp av sådana läkemedel som Tamipul, No-Shpa, Spazmalgon. I vissa fall används Mastodinon för att normalisera den hormonella bakgrunden. Växtbaserade infusioner baserade på kamomill, citronmelisse och mynta hjälper till att lindra överdriven stress, lugna nerver och normalisera sömnen. En förutsättning för användning av apoteksläkemedel och produkter baserade på naturliga ingredienser är ett förhandsgodkännande från den behandlande läkaren. Självmedicinering kan leda till utveckling av farliga konsekvenser för kvinnors hälsa.
 • Vägrar att ta ett varmt bad, besök badet och bastun på kvällen till menstruationen. Om du håller dig vid förhöjda temperaturer bidrar du till att minska livmodern, vilket resulterar i obehag och illamående.

Orsaker till att känna sig illa under menstruationen

Innehåll

Under menstruationen kan många kvinnor uppleva smärta, illamående, feber, svaghet och andra obehagliga symtom.

Varför detta händer och vad som inte behöver göras under menstruationen för att inte provocera en försämring av egen hälsa?

Vad händer under menstruationen

Under hela cykeln förbereder kroppen sig på sannolikt moderskap, hormonet progesteron produceras intensivt. Om befruktningen inte inträffar minskar mängden kraftigt och prostaglandinhormoner börjar produceras, vilket orsakar uppkomsten av menstruation.

Det finns en förträngning av kärlen i livmoderns endometrium, vilket resulterar i att dess blodtillförsel minskar. Slemhinnan börjar gradvis stratifieras och separeras från livmodern. Restarna tas ut tillsammans med blod, som ackumuleras på grund av brott i små kärl.

Denna process fortsätter inte gradvis. Vissa delar av slemhinnan börjar sönderdelas tidigare och andra - lite senare. Det är därför kritiska dagar varar från tre till fem dagar..

Parallellt med det naturliga avlägsnandet av exfolierat endometrium sker en ökning av dess nya skikt. Vi kan säga att menstruationen är ett övergångsmoment från en cykel till nästa.

Menstruationsvätska består av blod och den utsöndring som livmoderkörtlarna utsöndrar. Dessutom innehåller den vaginala epitelceller och slemhinnor. En kvinna tappar cirka 50 g till 80 g blod under en period.

Under kritiska dagar kan det ofta uppstå obehag, till exempel:

 1. Smärta i nedre del av buken. Vid läkarbesök noterar flickor ofta att de har äggstocksmärta under menstruationen. Men i själva verket är smärta i nedre del av buken förknippad med livmodersammandragningar under menstruationen. Speciella läkemedel hjälper till att eliminera smärtan..
 2. Obehaglig lukt av menstruationsflöde, obehag för kvinnor.
 3. Illamående och feber.

Kom ihåg att hygien är nyckeln till kvinnors hälsa. Särskild uppmärksamhet på hygien måste tas på kritiska dagar. Du bör ta en dusch minst två gånger om dagen, byta kuddar var fjärde timme, ha bekväma underkläder gjorda av naturliga tyger.

Illamående under menstruation

Under menstruationen inträffar olika hormonella förändringar i kroppen, vilket resulterar i några obehagliga symptom. Till exempel illamående under menstruationen. Som regel förefaller det oftast mellan menstruation och ägglossning.

Nästan varje tjej har upplevt PMS, som förutom illamående inkluderar bröstsmärta, svullnad, uppblåsthet, smärta i nedre rygg och depression. Alla dessa obehagliga symtom orsakas av en obalans av hormoner som östrogen och progesteron..

Om du känner dig sjuk under din period kan orsaken vara en förhöjd serotoninhalt i din cerebrospinalvätska. Dessutom kan illamående under menstruationen uppstå på grund av överskott av vatten i kroppen. I båda fallen förändras det intrakraniella trycket. Och som ett resultat av detta, kan en kvinna, utöver illamående, också uppleva yrsel, blekhet i huden, svår depression och i sällsynta fall förlust av medvetande.

Naturligtvis tål alla rättvisa människor kritiska dagar på olika sätt. Detta beror till stor del på livmoderns strukturella funktioner och placering. Medicinska experter noterar att livmodern hos vissa kvinnor ligger felaktigt med en liten avvikelse i ryggen. Därför sätter det mycket tryck på nervcentralerna, vilket är anledningen till att det finns smärta i nedre delen av ryggen, sakrum, nedre del av magen och illamående under menstruationen. Det bör noteras att livmoderens aktivitet också beror på den hormonella bakgrunden. Därför, om du känner dig sjuk under din period, kan en möjlig orsak till detta vara en obalans i progesteron och prostaglandiner i kroppen..

Om du har illamående vid tidpunkten för din period, men detta har inte observerats tidigare, kanske orsaken är graviditet. I själva verket kan ibland förväntade mödrar ha fläckar under sina perioder. Blödning inträffar ofta med en ektopisk och frusen graviditet, i detta fall kan en kvinna också ha svår magsmärta och feber. Om dessa symtom inträffar, ska du snarast gå till sjukhuset. Läkaren kommer att ge dig en ultraljud under din period, och om en ektopisk graviditet bekräftas som ett resultat av undersökningen, kommer en akut operation krävas.

Illamående under menstruationen kan uppstå om en kvinna tar preventivmedel, eftersom de avsevärt ökar hormonerna i kroppen. Vid hormonell obalans, tillsammans med illamående, kan allvarlig irritabilitet, migrän, svettning observeras..

Det bör noteras att orsakerna till illamående också kan vara förgiftning och mag-tarminfektioner. Om du känner dig mycket sjuk under din period ska du inte självmedicinera utan genast söka läkarhjälp. Eftersom endast en läkare kan fastställa de exakta orsakerna till sjukdomen.

Temperatur under menstruationen

Vissa flickor har feber under menstruationen. Medicinska experter säger att en liten ökning av den inte borde vara anledning till spänning. När allt kommer omkring upplever den kvinnliga kroppen viss stress under menstruationen, förlorar blod och blir uttorkad. Därför känner många svaghet, brist på aptit. Om på kvällen temperaturen stiger lite mer än 37 grader, orsakas det troligtvis av trötthet. Om det finns en betydande temperaturökning, och förutom detta, uppträder svår smärta, måste du ringa en läkare. Eftersom hög temperatur under menstruationen kan indikera problem i det kvinnliga könsorganet. När den hormonella balansen inte störs orsakar inte menstruationsprocessen allvarligt obehag.

Hög temperatur under menstruationen kan uppstå till följd av en infektion. På menstruationsdagarna öppnas livmodern något, och det blir lättare för bakterier att komma in. Många kvinnor av detta skäl föredrar att använda kuddar snarare än tamponger. Under denna period är det mycket viktigt att övervaka individuell hygien.

Temperatur under menstruationen kan indikera förekomsten av inflammatoriska processer i tarmen. När allt kommer omkring lider kvinnor ofta av diarré. Och temperaturökningen i detta fall är orsaken till en grundlig undersökning.

Runt mitten av månadscykeln inträffar ägglossning, där ett fenomen som en temperaturökning noteras ganska ofta. Flickor som övervakar förändringar i bastemperatur kan bestämma det lämpligaste ögonblicket för befruktningen.

En annan anledning till att smärta och feber under menstruationen kan vara graviditet. Om dessa symtom uppstår, utför ett speciellt test, och om resultatet är positivt, rådfråga en läkare för att utesluta förekomsten av en ektopisk eller missad graviditet.

Den sista orsaken till feber i menstruationen är en tidig menopaus.

Vad som inte kan göras under menstruationen

För att inte skada din egen hälsa rekommenderas det inte under menstruationen:

 • att spela intensivt eller uppleva andra fysiska aktiviteter. Sportövningar under menstruationen ska vara måttliga, först då kommer de att ge fördelar: de kommer att hjälpa till att bli av med smärta, förbättra humöret. Och överdriven träning kan öka blödningen;
 • besök poolerna, baden och bastun. Termiska procedurer hjälper till att öka blodcirkulationen, och som ett resultat kan blödningen intensifiera På kritiska dagar ökar dessutom risken för att införa en infektion i kroppen. Därför ersätts dessa procedurer bäst av en dusch;
 • dricker alkohol. Alkoholhaltiga drycker bidrar till högt blodtryck, vilket kan leda till dålig hälsa och ökad blödning;
 • ät fel. Undernäring under menstruationen kan orsaka illamående, svaghet och buksmärta. På kritiska dagar måste du använda livsmedel som innehåller magnesium, kalcium, fiber. Gröt, kyckling, fisk eller mynta- och kamomillte - den bästa dieten under menstruationen. Och kryddig, söt, salt, fet mat i denna period rekommenderas inte;
 • ha sex utan kondom. Det finns inget definitivt förbud mot sexuella relationer under kritiska dagar. Men du bör ta hänsyn till den höga risken för infektion i livmodern. Av detta skäl är det bäst att använda kondom under sexuellt samlag under denna period, även om du har en vanlig partner;
 • ta några mediciner. Om det under menstruationen finns ett behov av att ta några mediciner, se till att du konsulterar en läkare i detta avseende. Det är viktigt att veta att läkemedel som framställts på basis av acetylsalicylsyra (till exempel aspirin) kan betydligt tunna blodet. Genom att ta aspirin under menstruationen förlänger du det bara. För att minska smärta under menstruationen, ta bättre läkemedel som ibuprofen och paracetamol;
 • utföra alla åtgärder. Faktum är att under menstruationen blodet inte koagulerar väl, och som ett resultat kan blödning uppstå under operationen;

Dessutom, under menstruationen, inte krulla, lyfta, dra åt huden, färga håret, eftersom resultatet på grund av tillfälliga förändringar i hormonell bakgrund kan resultatet bli oväntat.

Vad man ska göra med illamående och temperatur under menstruationen

Om illamående och feber uppstår under menstruationen, kontakta en läkare. Efter att ha genomfört de nödvändiga undersökningarna och testerna kommer du att få ordinerad behandling, vilket beror på orsakerna som orsakade illamående.

Ofta föreskrivs antiinflammatoriska läkemedel (ibuprofen, paracetamol) och krampläkemedel, som inkluderar no-shpa och drotaverine, för att eliminera illamående och feber. Ibland kan en gynekolog också förskriva antacida. Många kvinnor som lider av illamående använder framgångsrikt läkemedlet mastodinon, som innehåller pressad från en medicinalväxtstistel. Denna växt återställer balansen mellan hormoner i kroppen. Antibiotika förskrivna för att behandla sjukdomar orsakade av olika infektioner.

Det är mycket viktigt på kritiska dagar att skapa de mest bekväma förhållandena för din egen kropp, så att det är lättare att överföra denna svåra livstid.

Illamående före menstruation, under och efter menstruation

Funktioner av kvinnlig illamående

Menstruation är en fysiologisk process som betyder en kvinnas beredskap för befruktning och innebär att befruktning inte har skett. En vanlig menstruationscykel är ett tecken på reproduktiv hälsa. Kroppen är beredd på det av naturen, vilket innebär att den kan uthärda, liksom alla andra perioder i livet.

PMS är resultatet av en modern rytm, ökad stress på kvinnokroppen och överdriven psykoterapi. Detta fenomen är utanför normen. Inom det bör inte vara PMS, smärtsamma perioder och andra oegentligheter under menstruationen.

Med tanke på alla funktioner i kvinnors liv anser gynekologer PMS som en variant av normen. Psykologer kallar syndromet ett psykosomatiskt fenomen förknippat med misstänksamhet hos flickor. Emellertid vet 60% av kvinnorna från första hand vad PMS är. Typiska manifestationer av premenstruellt syndrom:

 • huvudvärk;
 • humörsvängningar;
 • dra känslor i nedre del av buken;
 • obehag i skinkorna och korsryggen.

Det finns ingen illamående i listan. Detta symptom stör störst kvinnans välbefinnande och anses vara ett tecken på någon form av störningar i hennes kropp..

Illamående före, i bakgrunden eller omedelbart efter menstruationen anses vara en manifestation av "svår" PMS. Kvinnor i vilka syndromet fortsätter med en betydande försämring av välbefinnandet, tvingas mildra symtomen med droger eller tillbringa en obehaglig tid i sängen.

Om du känner dig sjuk innan din period

De första tecknen på PMS kan dyka upp 7-10 dagar före menstruationens början. Under denna period inträffar hormonella fluktuationer (förändringar i progesteronnivå), på vilken den kvinnliga kroppen reagerar med illamående och obehag i buken. Kvinnor upplever svaghet, lider av matsmältningsstörningar, ökad gasbildning i tarmen. I de sena stadierna av PMS uppstår huvudvärk och irritabilitet. När nivån på progesteron i blodet minskar utvecklas känslomässig labilitet: kvinnan blir för känslig och till och med tårfull. Alla manifestationer av syndromet försvinner helt med början av menstruationen eller omedelbart efter deras slut.

En kvinna kan känna sig sjuk mot bakgrund av PMS på grund av ökad fysisk ansträngning, stressande situationer, ätstörningar, strikt diet och överarbetande. Så kroppen svarar på fluktuationer i hormonnivåer och ökad livmoders blodtillförsel.

Hur man hanterar ett symptom

För att eliminera illamående på bakgrund av PMS är det nödvändigt att noga överväga hälsan innan manifestationen av syndromet. I väntan på menstruation bör en kvinna förbli lugn, undvika stress och brådskande arbetsuppgifter. Det är möjligt att underlätta arbetet i mag-tarmkanalen i en hormonell storm under förutsättning av en balanserad diet och måttlig fysisk aktivitet. Dynamiska sportövningar för hög musik, cykling, simning i poolen hjälper dig att bli distraherad..

Med komplicerade PMS, åtföljd av omfattande hudutslag, svår illamående, migrän, är det vettigt att besöka en gynekolog. Läkaren kommer att ta reda på varför symptomet har uppstått, välj läkemedel som kan mildra effekten av hormonella förändringar. Homeopatiska eller fytopreparationer (Mastodinon, Cyclodinon, Dysmenorm) föreskrivs ofta. Med uttalade PMS är hormonella preventivmedel lämpliga. Verktyget kommer att hålla östrogennivåerna i en månad, vilket kommer att rädda en kvinna från manifestationerna av syndromet.

Känsla av illamående på bakgrund av menstruation

Menstruationsblödning kan vara riklig. Kvinnor med gynekologisk inflammation, anomalier i reproduktionssystemets struktur är benägna att sådana problem. Blödning åtföljs av ökad produktion av prostaglandiner, som framkallar intensiv smärta. På grund av smärta och blödningar kan en kvinna uppleva svaghet, illamående och apati. Ofta, mot bakgrund av menstruation, uppstår kräkningar. I sådana fall talar de om svår algodismenorré.

Överdriven fysisk ansträngning, tyngdlyftning, regelbunden sömnbrist och kronisk trötthet kan fungera som hennes provokatör. Ibland manifesterar sig algodismenorrhea redan från den första menstruationen.

Hur man hanterar ett symptom

Enligt gynekologer är sådana reaktioner onaturliga för den kvinnliga kroppen och indikerar avvikelser från den fysiologiska normen. Under en gynekologisk undersökning av kvinnor med de beskrivna symtomen, inflammation i livmodern och bilagor avslöjas endometrios. Orsaken till överdriven blödning är polyper och neoplasmer i livmoderhålet.

Efter behandling av det underliggande problemet försvinner algodismenorré. För att stoppa inflammation förskrivs antibiotika och NSAID, neoplasmer avlägsnas med minimalt invasiva ingrepp. Blödningens intensitet reduceras genom tinktur av vattenpeppar, Tranexam och Hemotran preparat. För snabbare återhämtning kommer läkaren att förskriva läkemedel som stabiliserar cykeln. Kanske användningen av örtmedicin (Normocycle) och homeopati (Remens).

Illamående efter menstruation

Efter menstruationen försvinner alla obehagliga tecken på PMS. Illamående efter menstruation är en sällsynt förekomst. Det kan indikera hormonella störningar, ökad fysisk aktivitet hos en kvinna under kritiska dagar. Aktiva idrott ökar trycket från livmodern på nervstammarna i ryggmärgen. Om en flicka lider av kraftiga blödningar kan illamående och yrsel vara manifestationer av anemi. I detta fall lider kroppen av brist på syre, och illamående fungerar som en signal från motsvarande centrum i hjärnan.

Hur man hanterar ett symptom

Normalisering av den dagliga behandlingen, korrekt vila och näring hjälper till att eliminera negativa symtom. Det kommer att vara användbart att konsultera en gynekolog. Läkaren kommer att förskriva mediciner som kan förhindra överdriven blodförlust och illamående under nästa menstruation. Om anemi bekräftas genom laboratorietester, måste en kvinna ta järntillskott och multivitaminkomplex.

Är du säker på att detta beror på menstruation?

Den regelbundna förekomsten av illamående på bakgrund av PMS eller menstruation kräver verkligen samråd med en gynekolog. Emellertid kan ett symptom signalera ett fel i andra organ och system. Menstruation kan vara en slump. Illamående är ett tecken:

 • kronisk förgiftning - till exempel när man arbetar i skadliga förhållanden eller när man tar medicin;
 • akut förgiftning - mat och giftig förgiftning;
 • sjukdomar i matsmältningskanalen - gastrit, pankreatit, tarmsjukdomar, lever, gallblåsan;
 • psykoneurotiska störningar - överdriven exponering för stress, neurologiska sjukdomar;
 • infektionssjukdomar - infektion med rotavirus, hepatitvirus;
 • kränkningar av blodsockernivån - manifestationen av diabetes åtföljs ofta av en illamående;
 • cirkulationsstörningar - spasmer i blodkärlen, deras hindring.

På grund av den naturliga minskningen av immunitet och en ökning av kroppens känslighet under påverkan av hormoner kan de listade störningarna uttrycka sig för första gången under menstruationen. Om illamående manifesterar sig i PMS för första gången, finns det anledning att tänka och titta närmare på tillståndet. Andra störningar skiljer sig från PMS vid ytterligare symtom:

 • svaghet, dåsighet, svår yrsel;
 • diarré eller förstoppning;
 • halsbränna, uppblåsthet, en känsla av tyngd i magen;
 • kräkningar
 • tremor i lemmarna, tendens till migrän, smärta i olika delar av kroppen;
 • dålig andedräkt, ökad diurese;
 • nacksmärta.

Om illamående är ett tecken på andra avvikelser i kroppen kommer den att manifestera sig under menstruationen, efter dem och till och med i mitten av cykeln. Vänta lite vid första symptom. En episodisk känsla av illamående, utan andra symtom, kan försvinna på egen hand. Svår illamående dygnet runt, vilket resulterar i kräkningar, kräver läkare. Att vänta på slutet av menstruationen är inte värt det. Förhalning kan orsaka komplikationer.

Uteslut inte graviditet

Om en kvinna i fertil ålder har haft minst ett samlag under cykeln är graviditet inte utesluten. Preventionsmedel tas inte med i beräkningen, eftersom även de mest pålitliga metoderna inte kan garantera allt 100% skydd.

Utvecklingen av graviditet är en rent individuell process. Vissa kvinnor känner en förändring i tillståndet direkt efter befruktningen, medan andra lever i okunnighet tills en tydlig ökning av midjan. Därför garanterar inte menstruationen frånvaron av graviditet. Men vid plötslig illamående före, under eller omedelbart efter menstruationen bör man uppmärksamma. Hon kan vara det första symptom på graviditet. Befruktning bör misstänkas om:

 • med menstruation för första gången;
 • menstruationsflödets natur har förändrats;
 • sensationer under menstruationen har förändrats;
 • illamående uppstod på morgonen;
 • känslor försvann så plötsligt som de dök upp.

Om illamående uppträder i någon av dessa situationer är det bäst att få ett graviditetstest. De enklaste remsorna är inte värda att köpa, eftersom de visar ett tillförlitligt resultat först efter en försening. Bättre att välja ett känsligare test..

Testremsor med en känslighet på 10 mmol / L anses vara mycket exakta (detta anges på förpackningen). De kan visa graviditet en vecka efter befruktningen, innan förseningen.

Illamående är ett onaturligt tecken på PMS eller menstruation. Symtomen kräver ökad uppmärksamhet, eftersom det kan indikera allvarliga störningar i kroppen. Plötslig illamående är en signal om att en kvinna måste se upp, eftersom livet föds i hennes livmoder.

Svaghet under menstruationen

Kvinnor som upplever svaghet under menstruationen anser för det mesta detta tillstånd som normen. Men en sådan åsikt är felaktig - sjukdom är ofta förknippad med PMS, en minskning av hemoglobinnivån och andra störningar. Det är möjligt att bli av med det sjuka hälsotillståndet under de första dagarna av menstruationscykeln. Det första man ska göra är att planera en undersökning, enligt resultaten av vilken läkaren föreskriver behandling eller ge råd om metoder för att korrigera tillståndet med icke-medicinering.

Varför svaghet under menstruationen

Strax före början av menstruationsblödning och under de första dagarna av en ny cykel uppstår skarpa hormonella fluktuationer i kroppen. När blödningen börjar, faller en hög nivå av progesteron, östrogen börjar produceras aktivt. Sådana biokemiska processer under menstruation hos de flesta kvinnor åtföljs av endast en svag svaghet, och i vissa går de till och med obemärkt.

Ibland är försämringen av hälsan mer uttalad. Kvinnor klagar över illamående under menstruation, yrsel, feber, följt av frossa. Ibland är svagheten så stark att det inte finns någon styrka att arbeta, jag vill ligga. Detta tillstånd kan inte ignoreras. Orsakerna till dålig hälsa kan vara ett svårt premenstruellt syndrom med vegetativa-vaskulära manifestationer, liksom betydande blodförlust under menstruationen och en minskning av hemoglobinnivåer som är förknippade med det..

Kvinnans tillstånd återgår till det normala redan 3-4 dagar efter en ny cykel. Men svaghet efter menstruationen bör vara uppmärksam. Ofta förekommer det mot bakgrund av inflammatoriska processer, metaboliska störningar.

Premenstruellt syndrom och svaghet

2-7 dagar före menstruationens början och under de första två dagarna av blödning inträffar premenstruellt syndrom (PMS). Detta är en uppsättning symtom som påtagligt försämrar en dams välbefinnande..

Svaghet före och under menstruation hos kvinnor som lider av PMS är förknippade med en cephalgisk eller krisform av störningen. I det första fallet är flickorna yr, det finns ont.

Andra manifestationer av den cephalgiska formen av PMS är möjliga:

 • anfall av illamående, kräkningar;
 • överdriven känslighet för skarp lukt, höga ljud;
 • snabbt humörbyte;
 • överdriven svettning;
 • smärtsamma, härdade bröstkörtlar;
 • domningar i övre extremiteterna.

Med denna form av premenstruellt syndrom uppträder en huvudvärk i templets område, har en pulserande karaktär, det utmattar damen. Den cephalgiska typen av PMS är särskilt vanligt hos unga flickor och ungdomar, mindre ofta hos kvinnor över 35 år. 20% av alla fall av PMS är i denna form av sjukdomen.

Krisformen av premenstruellt syndrom åtföljs av kraftiga tryckfall. Under hopp i blodtrycket finns det rädsla för att dö, armar och ben blir dumma, kvinnor känner sig klämma i bröstet. Krisen inträffar främst på natten, deras slut åtföljs av utsläpp av en stor volym urin. Orsakerna till denna manifestation av PMS är långvarig stress, allvarlig fysisk trötthet, nyligen infektioner. Den kritiska formen av PMS förekommer ofta hos äldre kvinnor (13-20% av fallen) än hos unga kvinnor (4%).

Anledningen till att en flicka upplever svaghet under menstruationen kan vara atypiska former av PMS. Hyperthermic manifesterar sig som en ökning av kroppstemperaturen före och dess minskning efter början av menstruationen. Hypersomnia orsakar dåsighet hos kvinnor.

Hemoglobin minskar under menstruationen

Svår svaghet under menstruationen kan orsakas av en minskning av hemoglobinnivåerna. Friska flickor upplever inte sjukdomen i samband med blodförlust - den kvinnliga kroppen anpassar sig till den.

Det normala hemoglobinet för kvinnor är 120-140 g / l. Om en brist på järninnehållande protein inträffade redan före starten av en ny cykel, kommer blödning bara att förvärra dålig hälsa. Svaghet kommer också att uppstå om de första dagarna av cykeln åtföljs av kraftiga blödningar, volymen av biologisk vätskeförlust är mer än 200 ml.

 • yrsel
 • äcklig
 • kräkningar
 • distraktion,
 • huvudvärk;
 • blinkande flugor före ögonen;
 • hjärtklappning;
 • brist på luft.

Hur man kan bli av med svaghet under menstruationen

Du kan undvika obehag om du vet exakt dess orsak. Kvinnor som regelbundet upplever svaghet i slutet och början av cykeln måste undersökas..

Damer som är alltför lyhörda för PMS bör vara särskilt uppmärksamma på diet. Fet kött, rökt kött, koffeinhaltiga drycker, alkohol bör uteslutas från det. Det rekommenderas att använda jäsade mjölkprodukter med en låg procentandel fett, magert kött och fjäderfä, fet havsfisk (i kokt eller bakad form). Användbar under menstruationen färska grönsaksallad, frukt, juice.

Med järnbristanemi kan en försening i menstruationen uppstå. Början på en ny cykel efter det fortsätter med yrsel, allmän svaghet. För att återställa styrka behöver kvinnor vila. När hon är hemma under menstruationen kan en dam ligga flera gånger om dagen, medan hon är på jobbet - ta ett bekvämt läge och försöka slappna av i 5-10 minuter. Det är viktigt att rummet är väl ventilerat och att belysningen inte är för ljus..

En korrekt vald diet hjälper till att öka halten av hemoglobin med en liten minskning. Innan menstruationen och de första dagarna bör en kvinna äta bovete, rött kött, lever, svart pudding. Granatäpplen och juice från dem, persimon, citrusfrukter, svarta vinbär, surkål är användbara. Söta älskare kan ersätta en tårta eller en chokladkaka med en hematogenbar.

Rätt andning

 1. Stå rakt eller sitta på en stol och räta ryggen.
 2. Ta ett djupt andetag, håll luften i lungorna i 3-5 sekunder.
 3. Långsam utandning varar 3-4 sekunder.

Du måste göra 8-10 repetitioner varannan timme.

Traditionell medicin

Väl rättsmedel för svaghet under kritiska dagar är folkrättsmedel.

Grönt, ingefära te med citron hjälper till att tona upp kvinnor, bli av yrsel. Användbar lindinfusion, en drink från johannesört.

Läkarnas råd

Impotens en vecka före menstruationen är inte normal. Svaghet, särskilt om den åtföljs av feber, tryckfall, anemi, bör få en kvinna att söka råd från en gynekolog. Specialisten kommer att förskriva en undersökning, enligt resultaten som han diagnostiserar och föreskriver behandling.

Kvinnor med anemi kan behöva en hematologkonsultation. Det bör tas upp om cykeln är kort och perioderna är rikliga. En specialist kommer att förskriva järnpreparat som hjälper till att hantera sjukdom.

Ibland uppstår allvarlig svaghet när blod stagnerar, vilket samlas in i livmodern. Orsaken till en sådan kränkning kan vara en tumör, en polypp, en kränkning av utflödet på grund av förträngning av livmoderhalsen, den inflammatoriska processen efter abort. Behandling av blodstasis utförs medicinskt (med oxytocin för att stimulera livmodersammandragning), blod sugs genom en kateter, kirurgi kan rekommenderas.

Slutsats

Begreppen menstruation och svaghet är inte synonymer, som man vanligtvis trodde för flera decennier sedan. Hos en frisk kvinna förblir hennes hälsa under menstruationen normal, redan den tredje blödningsdagen hon är ganska kapabel att arbeta känner hon en kraftig kraft. Därför måste damer som regelbundet upplever svaghet ta reda på orsaken till överträdelsen, genomgå behandling och förebyggande.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Duphaston för menstruation: hur man tar, biverkningar

En vanlig menstruationscykel vittnar om en kvinnas reproduktiva hälsostatus. Var och en av det rättvisare könet har minst en gång i sitt liv stött på en försening i hennes period....

Luteiniserande hormon hos kvinnor

Publicerad: 20 augusti 2019Luteiniserande hormon (LH) är ett tvåkomponentprotein som produceras av speciella (ƅ-celler) körtelceller i den främre hypofysen. Det tillhör gruppen av tropiska hormoner riktade mot körtlar i det endokrina systemet....

Säkra cykeldagar - vad är det och hur man beräknar dem

MenstruationscykelkaraktäristikMenstruationscykeln är den period som varar från den första menstruationsdagen till den första dagen på nästa. Under menstruationscykeln i den kvinnliga kroppen under påverkan av kön och hypofyshormoner inträffar regelbundna förändringar, vars syfte är att förbereda den för början och efterföljande graviditet....