Tranexam

Blödning

»Den mänskliga kroppen» Kvinna

Det finns många skäl som kan orsaka blödning hos livmodern hos kvinnor. Ofta i behandlingen använder de det moderna läkemedlet Tranexam - ett effektivt verktyg som gör att du kan hantera blödningar eller tunga perioder på kortast möjliga tid..

 • 2 Släpp läkemedlets former och sammansättning
 • 3 Blod i livmodern, vars behandling hjälper Tranexam

3.1 Blod i livmodern - Video

 • 4 Kontraindikationer
   4.1 Användning av tranexam under graviditet och amning
 • 5 Möjliga biverkningar
 • 6 instruktioner för användning av tabletter och lösning
 • 7 analoger av Tranexam
   7.1 Hur kan jag byta ut läkemedelsbordet
 • 7.2 Läkemedel som används för blödning av livmodern - galleri
 • 8 Recensioner av patienter som tog Tranexam

  Strukturera

  Dosering 250 mg, en tablett innehåller:

  Tranexaminsyra 250 mg.

  Hjälpämnen (kärna)

  Mikrokristallin cellulosa, hyprolos, natriumkarboximetylstärkelse, talk, kolloidal kiseldioxid, kalciumstearat.

  Hjälpämnen (skal)

  Hypromellos, titandioxid, talk, makrogol.

  Dosering 500 mg, en tablett innehåller:

  Tranexamic Acid 500 mg.

  Hjälpämnen (kärna)

  Mikrokristallin cellulosa, hyprolos, natriumkarboximetylstärkelse, talk, kolloidal kiseldioxid, kalciumstearat.

  Hjälpämnen (skal)

  Hypromellos, titandioxid, talk, makrogol.

  Pris på apotek i Moskva, St Petersburg, regioner

  Kostnaden för Tranexam-tabletter är i genomsnitt 245 rubel, och lösningen för intravenös administrering - 1400 rubel. Men beroende på läkemedlets distributionsregion kan priset variera.

  OmrådeKosta
  250 mg tabletter nummer 10 (rubel)Ampuller på 50 mg / 5 ml nr 10 (gnugga)
  Moskva och regionen2441413
  S: t Petersburg och regionen2511298
  Krasnodar-regionen2511182
  Krim2511182
  Rostov-regionen2531192
  Sverdlovsk-regionen2751233
  Bashkortostan2251179
  Tatarstan2571166

  Farmakologiska egenskaper

  Antifibrinolytiskt medel. Tranexaminsyra hämmar specifikt aktiveringen av profibrinolysin (plasminogen) och dess omvandling till fibrinolysin (plasmin). Det har lokala och systemiska hemostatiska effekter vid blödning i samband med ökad fibrinolys (blodplättpatologi, menorragi). Tranexaminsyra, på grund av undertryckandet av bildningen av kininer och andra aktiva peptider som är involverade i allergiska och inflammatoriska reaktioner, har också anti-allergiska och antiinflammatoriska effekter.

  Absorption vid oral administrering av doser i intervallet 0,5-2 g är 30-50%. Starttiden för den maximala koncentrationen när den tas oralt är 0,5, 1 och 2g - 3 timmar, den maximala koncentrationen är 5, 8 respektive 15 μg / ml. Kommunikation med plasmaproteiner (profibrinolysin) - mindre än 3%.

  Det fördelas relativt jämnt i vävnaderna (undantaget är cerebrospinalvätska, där koncentrationen är 1/10 av plasma); penetrerar placentabarriären i bröstmjölken (cirka 1% av koncentrationen i moders plasma). Det finns i sperma vätska, där det minskar fibrinolytisk aktivitet, men inte påverkar spermier migration. Den initiala distributionsvolymen är 9-12 liter. Antifibrinolytisk koncentration i olika vävnader varar i 17 timmar i plasma - upp till 7-8 timmar.

  En liten del metaboliseras. Ytkurvan under kurvan har en trefasform med halveringstid i den sista fasen på 3 timmar.Den totala renal clearance är lika med plasma (7 l / h). Det utsöndras av njurarna (det huvudsakliga sättet är glomerulär filtrering) - mer än 95% oförändrat under de första 12 timmarna.

  2 tranexaminsyrametaboliter har identifierats: N-acetylerade och deaminerade derivat. Vid nedsatt njurfunktion finns det risk för kumulation av tranexaminsyra.

  speciella instruktioner

  Innan Tranexam förskrivs bör den behandlande läkaren förskriva en patientundersökning och utfärda en remiss för tester. Det viktigaste av dessa är ett blodprov för att bestämma nivån på trombocyter och andra element. Det kommer att vara användbart att besöka en ögonläkare för att studera synskärpa och färguppfattning. Detta hjälper i tid att upptäcka möjliga biverkningar av Tranexam..

  Användningen av läkemedlet vid behandling av barn har undersökts lite, därför rekommenderas det inte att tilldela Tranexam till personer under 12 år utan goda skäl..

  Ampuller med läkemedlet måste öppnas noggrant och övervaka vätskans tillstånd. Om lösningen blir grumlig och bildar en fällning, bör den inte användas. Innan Tranexam administreras intravenöst späds det med natriumklorid.

  Processen att införa lösningen bör vara långsam för att undvika negativa reaktioner från det kardiovaskulära systemet. Vid införande av medel med ett droppsystem är det nödvändigt att utesluta förekomsten av luft i det.

  Indikationer för användning

  Blödning eller risk för blödning i bakgrunden:

  • intensifiering av lokal fibrinolys (livmoder, inklusive de som är förknippade med von Willebrands sjukdom och andra koagulopatier, nasal, gastrointestinal blödning, hematuri, blödning efter prostatektomi, livmoderhalscancer för cancer, tandekstraktion hos patienter med hemorragisk diates);
  • förbättring av generaliserad fibrinolys (maligna neoplasmer i bukspottkörteln och prostatakörteln, kirurgi i bröstkorgens organ, blödning efter partiet, manuell separering av moderkakan, leukemi, leversjukdom).

  Graviditet blödning.

  Ärftligt angioödem, allergiska sjukdomar (eksem, allergisk dermatit, urtikaria, läkemedel och toxiskt utslag).

  Inflammatoriska sjukdomar (tonsillit, faryngit, laryngit, stomatit, afta i munslemhinnan).

  Bieffekter

  Vad kan vara biverkningarna vid långvarig eller kortvarig användning av detta läkemedel? Patienten bör vara akta: illamående och kräkningar, matsmältningsbesvär och smärta i tarmen, allergiska lokala manifestationer på huden - dermis kliar och kliar.

  Det kan vara yrsel och viljan att sova. Tromboembolism är ett sällsynt, men möjligt symptom vid långvarig användning. Om en person kör bil - måste du ge upp detta ett tag, suddig syn och felaktig uppfattning av färgschemat är möjliga.

  Om en intravenös injektion gjordes - andnöd och smärta i bröstet - trogna följeslagare tillsammans med allergier och hjärtfrekvens.

  Kontra

  Överkänslighet mot läkemedlet, subaraknoid blödning.

  Med försiktighet förskrivs läkemedlet för trombos (cerebral vaskulär trombos, hjärtinfarkt, tromboflebit) eller ett hot om deras utveckling, med trombohemorragiska komplikationer (i kombination med heparin och indirekta antikoagulantia), nedsatt färgvision, hematuri från den övre urinvägarna med möjliga möjliga ), njursvikt (kumulation är möjlig).

  Analoger av tabletter

  Många patienter, som fått ett läkares recept för Tranexam och inte är nöjda med priset, börjar leta efter sådana åtgärder. Tranexam kan ersättas med andra läkemedel som är dess analoger.

  Dessa inkluderar:

  • Aminokapronsyra;
  • Gordox;

 • etamsylat;
 • Vikasol;
 • Aerus
 • Stageminlösning;
 • Dietion;
 • Exacyl;
 • Transamcha;
 • Aprotex.
 • Alla dessa läkemedel har en sak gemensamt - indikationer för användning vid blödning.

  De presenterade medlen skiljer sig emellertid från Tranexam i sammansättningen, doseringen av den aktiva substansen, liksom de många nyanser att ta vid olika sjukdomar.

  Därför ska du inte förskriva analoga läkemedel utan den behandlande läkarens kunskap. Det bästa alternativet skulle vara att diskutera prispolitiken i förväg, då kan specialisten välja ett botemedel som är lämpligt för patienten i ett visst fall och förskriva den lämpliga doseringen.

  Dosering och administrering

  Vid lokal fibrinolys föreskrivs 1000 till 1500 mg 2-3 gånger om dagen.

  Med riklig blödning i livmodern föreskrivs 1000 till 1500 mg 3-4 gånger per dag under 3-4 dagar.

  Med blödningar på bakgrund av von Willebrands sjukdom och andra koagulopatier, 1000-1500 mg 3-4 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 3-10 dagar.

  Efter cervikalkonisering föreskrivs 1 500 mg 3 gånger om dagen under 12-14 dagar.

  Med näsblödningar föreskrivs 1000 mg 3 gånger om dagen under 7 dagar. Patienter med koagulopatier efter tanduttag ordineras 1000-1500 mg 3-4 gånger om dagen i 6-8 dagar.

  Vid blödning under graviditet, 250-500 mg 3-4 gånger om dagen tills blödningen slutar helt. Den genomsnittliga behandlingstiden är 7 dagar. Med ärftligt angioödem förskrivs 1000-1500 mg 2-3 gånger om dagen, ständigt eller intermittent, beroende på förekomsten av prodromala symtom. Med symtom på allergier och inflammation på 1000-1500 mg 2-3 gånger om dagen i 3-9 dagar, beroende på svårighetsgraden av tillståndet.

  Vid generaliserad fibrinolys startas terapi med parenteral (intravenös) administrering av Tranexam, följt av oral administrering av 1 000 till 1 500 mg 2-3 gånger om dagen.

  I händelse av brott mot njurens utsöndringsfunktion är en korrigering av dosregimen nödvändig: när kreatininkoncentrationen i blodet är 120-250 μmol / l, föreskrivs 1000 mg 2 gånger om dagen; vid en kreatininkoncentration på 250-500 μmol / l, föreskrivs 1000 mg en gång om dagen; vid en kreatininkoncentration på mer än 500 μmol / l föreskrivs 500 mg en gång om dagen.

  Tranexam recensioner

  Det vanligaste skälet till att använda läkemedlet är blödning av livmodern av olika skäl och patologier. Kvinnor som har använt detta läkemedel någonsin aktivt delar sina erfarenheter på kvinnors forum, webbplatser och bloggar, och lämnar en mängd recensioner.

  Enligt statistik hjälper detta verktyg att bli av med ett allvarligt blödningsproblem snabbt och smidigt, oavsett sjukdomens dynamik. När det gäller formen av läkemedlet - tabletter eller intravenös lösning - väljs behandlingsmetoden i detta fall individuellt, baserat på problemet.

  En av patienterna fick diagnosen livmoderslösning, varefter kraftiga blödningar började. Den komplexa behandlingen av Tranexam med Duphaston gav snart ett positivt resultat: hälsotillståndet förbättrades avsevärt, urladdningen stoppades.


  Sjukdomar i det kvinnliga reproduktiva systemet som kännetecknas av blödningar behandlas ofta med Tranexam

  Försiktigt, men Tranexam används även under graviditet vid olika tidpunkter. Under menstruationen används läkemedlet för riklig och smärtsam urladdning. Drogen är vanligtvis inte beroendeframkallande.

  Läkare varnar för att du inte kan delta i självmedicinering för blödning, du bör snarast söka hjälp från läkare!

  Och viktigast av allt är det viktigt att komma ihåg att Tranexam inte fungerar om behandlingen av problemet inte skrivs ut korrekt - blodutflöde beror på sjukdomens fokus, som måste behandlas först.

  Släpp formulär

  250 mg filmdragerade tabletter. På 10 tabletter i en blisterremsförpackning från en film av polyvinylklorid och en tryckt aluminiumfolie lackerad. 1, 2, 3, 5 blister för förpackning tillsammans med bruksanvisning placeras i en kartong.

  500 mg filmdragerade tabletter. På 10 tabletter i en blisterremsförpackning från en film av polyvinylklorid och en tryckt aluminiumfolie lackerad. 1, 2, 3, 5 blister för förpackning tillsammans med bruksanvisning placeras i en kartong.

  Samspel

  Tranexam, som ett potent läkemedel, har begränsningar i kombinationen med vissa läkemedel. Att ta Tranexam tillsammans med hemostatiska läkemedel samt hemokoagulas påverkar utvecklingen av blodproppar.

  Lösningen av läkemedlet för injektion är oförenlig med läkemedel som ökar blodtrycket:

  • tetracyklin;
  • Penicellininnehållande lösningar;
  • diazepam;
  • Dizoxyepinefrinhydroklorid;
  • Metarmbitartrat:
  • dipyridamol;
  • urokinas;

  Du bör inte heller använda Tranexam i ampuller med blodprodukter och läkemedel som främjar blodförtunnning.

  Livmoderblödning

  Livmoderblödning kan variera beroende på ursprung, art och intensitet av utsläpp från livmodern. I detta fall kan följande villkor observeras:

  • Anemi.
  • Resultatet av många blodproppar, ofta en ovanlig färg.
  • Känsla av trötthet och trötthet.
  • Krampande buksmärta.

  Livmoderblödning kan utvecklas till följd av sjukdomar i de kvinnliga könsorganen, till exempel med hormonella störningar, myom.

  Blodförlust under graviditeten och efter det kan leda till allvarliga konsekvenser för en kvinna och ett barns liv, under menstruation - till kronisk anemi och dålig hälsa.

  Vad används det till?

  Tranexam är ett hemostatiskt läkemedel som används i fall av olika blödningar eller benägenhet för dem. Tranexaminsyra, som är en del av läkemedlet, blockerar fibrinolys, vilket stör störningsprocessen och provoserar allvarlig blodförlust.

  Förutom de hemostatiska egenskaperna har läkemedlet en antiinflammatorisk, antitumör, antiödematös effekt, vilket hjälper till att förhindra utvecklingen av angioödem och allergiska utslag..

  I gynekologisk praxis används Tranexam för att behandla och reglera tung menstruation och livmodersblödning..

  Tranexaminsyran i läkemedlet är indicerat för gravida kvinnor som är benägna att spontan missfall. Långtidsanvändning av läkemedlet hjälper till att eliminera muskelton, sluta spotting från könsorganen och förhindra embryonets död.

  Intravenöst eller oralt indikeras läkemedlet om:

  • blödning av olika etymologier;
  • hemofili;
  • allergiska reaktioner;
  • hudinfektioner;
  • neurotiskt ödem;
  • mag-tarmkanalen, lever-, njursviktfunktioner;
  • hot om spontan abort;
  • spotting under graviditet;
  • påfrestning
  • chockförhållanden;
  • blodförgiftning;
  • peritonit;
  • Welgolphs sjukdom;
  • gestosis.

  För att förhindra allvarlig blodförlust används Tranexam för komplexa operationer på bröstet (särskilt när det gäller användning av ett hjärt-bypass-läkemedel), revben och urogenitalt område. För personer med ärftligt angioödem hjälper läkemedlet att minska aktiviteten hos proteinkaskaden och förhindra svullnad i vävnad.

  "Aminokapronsyra"

  Läkemedlet produceras i Ryssland och grannländerna i form av en infusionslösning och pulver för oral administrering. Därför är det möjligt att använda läkemedlet både i icke-kritiska situationer och med en fullständig förlust av medvetande hos patienten. Pulvret föreskrivs vanligtvis av specialister som ett oberoende verktyg för behandling av influensa och förkylning, och lösningen som en hämmare av fibrinolys. Det bör noteras att aminokapronsyra, som en analog av Tranexam, är billigare än de flesta läkemedel till en kostnad, men med samma grad av effektivitet. Det finns emellertid ett antal kontraindikationer som förbjuder användning av syra:

  • överflödigt blod i urinen;
  • ökad koagulerbarhet;
  • en tendens att bilda blodproppar i blodkärlen, vilket förhindrar den fria passagen av blod;
  • cirkulationsstörningar i hjärnan.

  För en nödstopp av blödning administreras lösningen droppvis med en volym av 100 ml under den första timmen och 20 ml under de kommande 8 timmarna. Vid återfall förskrivs läkemedlet igen med ett intervall på 4 timmar.

  Läkemedlet används allmänt inom otolaryngologi. Utför instillationen av lösningen i näsan, som ett förebyggande åtgärder mot förkylning, och för att behandla problem med nasofarynx. Under perioder med epidemi rekommenderas inhalation med aminokapronsyra utöver antivirala läkemedel.

  Substitut Choice

  Du kommer att vara intresserad: 15 modersjukhus (Vykhino): adress, telefon, läkare, hur man kommer dit. Modersjukhus vid kliniskt sjukhus nummer 15. Filatova: recensioner

  För att använda något läkemedel är det nödvändigt att göra en undersökning för att förstå kroppens tillstånd som helhet. Efter en läkarundersökning och testresultat kan du välja ett läkemedel som hjälper till att lösa hälsoproblem. Analoger och ersättare för Tranexam är indelade i två typer:

  • Beredningar med tranexaminsyra som den huvudsakliga aktiva substansen: Troxaminat, Transamcha, Cyclocapron.
  • Läkemedel som föreskrivs för behandling av samma symptom, men med olika aktiva ingredienser: Aprotex, Vero-Narcap, Aminocaproic acid, Amben.

  Kostnad, hur man köper, var man ska lagra

  Du kan köpa en mycket effektiv farmakologisk produkt Tranexam endast på recept. Marknaden erbjuder surfplattor ganska dyra, deras kostnader varierar från 220 till 700 rubel. Självmedicinering, att låna läkemedlet från vänner, bekanta, är strängt förbjudet, liksom att köpa utan läkares recept.

  Läkemedlet förvaras vid rumstemperatur. Tätad förpackning gör att du kan öka hållbarheten på upp till tre år. Oavsiktligt öppnad medicin rekommenderas inte.

  Användning av tranexam för olika sjukdomar - hemorrojder

  Amben

  En annan representant för fibrinolysinhibitorer består av aminometylbensoesyra i en mängd av 10 mg och natriumklorid i en dos av 9 mg i en 5 ml ampull. Som ett sätt att stoppa blödningen fick Amben utmärkta recensioner. Analogen till Tranexam används:

  • med kirurgiska ingrepp i hjärnan, lungorna, hjärtat;
  • i otolaryngologi;
  • i obstetrisk praxis;
  • med blödning av en gynekologisk orientering, inklusive förlossning, abort och annan blödning i livmodern;
  • att öka blodkoagulationen vid kroniska processstörningar;
  • för stötar och brännskador.

  Läkemedlet är kontraindicerat under den tid då barn föddes. I medicinsk praxis finns det fall med brådskande upphörande av läkemedelsadministration när biverkningar i form av kramper, kräkningar eller diarré uppstår. Användningen av höga doser "Amben" tillsammans med andra läkemedel mot hemostatisk verkan kan åtföljas av bildandet av blodproppar.

  allmän information

  Användningen av Tranexam-tabletter indikeras om det finns ett behov av att stoppa aktiviteten hos plasminogen och hämma reaktionen av omvandlingen av ämnet till fibrinolysin. Läkemedlet i fråga produceras inte bara i tablettform utan också i en lösning för administrering av injektionsmedel. Läkemedlet har en systemisk uttalad hemostatisk effekt. Det rekommenderas att använda medicinen om patienten har blödningar på grund av en ökning av koncentrationen av fibrinolys. Detta diagnostiseras ofta med menorragi, observerat med ett patologiskt tillstånd som påverkar blodplättar.

  Tranexam-tabletter för blödning används om patientens tillstånd tillåter oral administrering av läkemedel. En kapsel innehåller ett kvarts gram av den aktiva ingrediensen. Läkemedlet finns i förpackningar som innehåller 10 till 50 kapslar. Varje instans är belagd, vilket gör det lättare att använda.

  Farmakologi

  Enligt instruktionerna hjälper Tranexam-tabletter med blödning att stabilisera patientens tillstånd. Aktiveringen av plasminogen hämmas, reaktionen stoppas, vars produkt är plasmin. Genom att ta botemedel mot blödning kan du uppnå både en systemisk och en lokal uttalad effekt. Läkemedlet hämmar aktiviteten hos kininer, andra peptider som är involverade i mekanismen för bildning av inflammatoriskt fokus och allergisk reaktion. Tack vare detta hör produkten till klassen av anti-allergisk och effektiv vid behandling av inflammation.

  Experimenten visade att Tranexam har en uttalad smärtstillande effekt. Om patienten har ordinerat smärtstillande medel för opioider, förstärker det aktuella läkemedlet sin aktivitet.

  Kommer det att hjälpa?

  Tillverkaren försäkrar att medicinen är säker och effektiv om du följer instruktionerna som medföljer Tranexam-tablett. Recensioner om läkemedlet innehåller information om oönskade biverkningar som störde många patienter, samtidigt bekämpar läkemedlet verkligen de viktigaste manifestationerna av det patologiska tillståndet, så dess användning anses vara helt motiverad.

  Tranexam bör inte tilldelas oberoende av varandra. Som man kan se från svar från älskare av självmedicinering har en sådan upplevelse alltid lämnat ett negativt intryck utan någon fördel för kroppen..

  Hur fungerar åtgärden för intensiv menstruation?


  Tranexam med tunga perioder används både som ett terapeutiskt medel och som en nödsituation. Storleken på utsläpp beror på många omständigheter. Gynekologiska sjukdomar kan öka den :, olika typer av inflammatoriska sjukdomar,.
  Men i alla fall tas blod bort från de skadade kärlen i livmoderslimhinnan. Ju fler av dem, "tack vare det förtjockade skiktet, desto högre utflödesvolym. Tranexaminsyra stör inte förstörelsen av kapillärerna. Det gör blodet tjockare, vilket inte daterar hennes förmåga att flyta snabbt.

  Hur man dricker tranex under tunga perioder förklarar läkaren som föreskrev det. Läkemedlet kan inte köpas utan recept, självadministration kan vara farligt. Standardmetoden är: dricka 3-4 tabletter per dag vid olika tidpunkter, från och med den första kritiska dagen. Men i allmänhet kan användningsmönstret vara individuellt. Och hur man tar tranex med tung menstruation beror på det specifika fallet, sjukdomen som orsakade blödningen, tillhörande patologier:

  Det visas att någon dricker den första dagen på en gång 2 tabletter, och så tre gånger; Under andra omständigheter kommer det att vara nödvändigt att ta fyra stycken samtidigt, och därefter 1; Om blodviskositeten har en nivå som motsvarar normen finns det problem med synen, var försiktig med tranex under tunga perioder, dosen i detta fall reduceras till 3 tabletter per dag.

  Läkare rekommenderar inte att använda läkemedlet för mer än 3 i rad.

  Tillsammans med att minska antalet menstruationsflöden är det möjligt att uppnå effekter:

  • Minskad smärta i reproduktionsorganen;
  • Förbättra det totala välbefinnandet;
  • Minska och minska förekomsten av den inflammatoriska processen.

  Överdos

  Läkemedlet tas strikt på rekommendation av en läkare inte mer än den föreskrivna kursen. Det är omöjligt att oberoende öka behandlingstiden med ett läkemedel, eftersom tranexaminsyra tenderar att ackumuleras i vävnader och orsaka förgiftning av kroppen.

  När visas:

  • svår misshandel;
  • kräkningar
  • illamående
  • riklig diarré;
  • yrsel

  det är nödvändigt att ringa en ambulans och ta ett absorberande medel (aktivt kol, Enterosgel).

  Registreringsnummer

  lösning d / in / i introduktionen av 250 mg / 5 ml: amp. 10 st. LSR-001709/07 (2026-07-07 - 2026-07-12) flik, lock. filmdragerad, 250 mg: 10 eller 30 st. LS-001070 (2015-02-10 - 0000-00-00)

  Experimentell bestämning av lämpliga läkemedel:

  • TRANEXAMSYRA
  • domperidon
  • ARBIDOL
  • simvastatin
  • AMINO KAPSYRA
  • LORNISOLE
  • INDAPAMID
  • INDAPAMID RETARD
  • amitriptilin
  • Ornidazole
  • levofloxacin
  • simvastatin

  Lämna ett svar Avbryt svar

  ATX-kod för TRANEXAM

  B02AA02 (tranexaminsyra)

  Experimentell bestämning av lämpliga läkemedel:

  • TRANEXAMIC ACID 20.004 (Hemostatisk läkemedel. Hämmare av fibrinolys - en hämmare av omvandlingen av plasminogen till plasmin)...
  • DOMPERIDONE 11.024 (Antiemetiskt läkemedel för centrala verkan som blockerar dopaminreceptorer), komposition...
  • ARBIDOL 10.001 (antiviralt läkemedel), gula kapslar,...
  • SIMVASTATIN 16.001 (Hypolipidemic drug), filmdragerade tabletter...
  • AMINOCAPRIC ACID Kliniska och farmakologiska grupper 20.004 (Hemostatisk läkemedel. Hämmare av fibrinolys - en hämmare för omvandling av plasminogen till plasmin) 20.015...
  • LORNIZOL 07.001 (Antiprotozoal läkemedel med antibakteriell aktivitet), tabletter,...
  • INDAPAMID 01.041 (Diuretic. Antihypertensive drug), filmdragerade tabletter...
  • INDAPAMIDE RETARD 01.041 (Diuretic. Antihypertensive drug), Långverkande tabletter,...
  • AMITRIPTILINE 02.002 (Antidepressiva), tabletter från vitt till vitt...
  • ORNIDAZOLE 07.001 (Antiprotozoal läkemedel med antibakteriell aktivitet), tabletter,...
  • LEVOFLOXACIN 06.038 (Ett antibakteriellt läkemedel från fluorokinolongruppen), tabletter, belagda...
  • SIMVASTATIN 16.001 (Hypolipidemic drug), filmdragerade tabletter...

  Kan eller inte?

  Det är strängt förbjudet att ta Tranexam tabletter om ökad känslighet fastställs för något ämne som används vid tillverkningen av läkemedlet. Tranexam föreskrivs inte om blödning är lokaliserad i subarachnoidutrymmet.

  Extremt noggrant, bara om möjligt, övervakar hela tiden patientens tillstånd, "Tranexam" används mot bakgrund av trombos. Särskilda risker är förknippade med en hjärtattack, blodproppar i hjärnan. Samma förhållande kräver ökad risk för blodproppar, komplikationer av liknande karaktär. Det är nödvändigt att noggrant kombinera Tranexam och heparinpreparat, produkter som inte direkt påverkar blodkoagulation. Noggrann applicering krävs: förekomsten av problem med uppfattningen av färger, hematuri, njursvikt. Det senare är förknippat med faran för kumulativ effekt..

  Det finns en ökad risk för blodproppar om Tranexam används samtidigt med hemostatiska läkemedel, hemokoagulas.

  Läkemedel som kan ersätta Tranexam - tabell

  En drogAktiv substansSläpp formulärÅtgärdsfunktionerKontraPris
  AminokapronsyraAminokapronsyra
  • Injektion;
  • tabletter;
  • pulver
  Effektivt 15 minuter efter intravenös administrering bör endast förskrivas på sjukhusTrombos, tromboembolism tidigare30 rubel
  AscorutinAskorbinsyra, rutintabletterÖkar immuniteten, stärker väggarna i blodkärlenAllergiska reaktioner på läkemedlets komponenter40 rubel
  VikasolVitamin K
  • tabletter;
  • injektion
  Åtgärden utvecklas efter 5-6 timmarÖkad blodkoagulation50 rubel
  etamsylatetamsylat
  • tabletter;
  • injektion
  Läkemedlet verkar på kapillärerna, stärker kärlväggenTrombos, tromboflebit, tromboemboli200 rubel
  PambaAminometylbensoesyra
  • tabletter;
  • injektion
  Stoppar massiv blödning i 20 minuterTrombotiska och tromboemboliska tillstånd tidigare2000 rubel

  Analoger och ersättningsmediciner - fotogalleri

  Aminokapronsyra klarar snabbt av blödning


  Det hemostatiska läkemedlet Vikasol har ett andra namn - vitamin K


  Pamba används i gynekologi för att stoppa blödning.


  Etamsylat stärker kapillärväggen

  När riskerna stiger?

  Idag är hotet om spontan abort ett av de vanligaste problemen som gravida kvinnor har att möta. Cirka hälften av förväntade mödrar måste möta en sådan diagnos..

  Orsakerna till hotet om avbrott kan vara olika, dessa är:

  • förekomsten av kroniska sjukdomar;
  • akut viral eller bakteriell infektion;
  • påfrestning
  • hög fysisk aktivitet;
  • dålig ekologi, etc..

  Råd! Speciellt finns det ett hot om avbrott hos gravida kvinnor i åldersgruppen 35+, så att den framtida moderns ålder också kan tillskrivas provocerande faktorer.

  Vad ska man göra om en sådan diagnos ställs? Få inte panil! Modern medicin har stor potential och i de flesta fall kan graviditeten upprätthållas.

  Men du bör inte ta ditt skick lätt. Om det finns dragsmärta i nedre del av buken eller ovanlig urladdning, måste du snarast kontakta en gynekolog. Och med blödning måste du omedelbart ringa en ambulans.

  Tranexam: instruktioner för användning av tabletter och injektioner

  Tranexam - en hemostatisk medicinering baserad på tranexaminsyra i injektioner och tabletter.

  Indikationer för användning

  Tranexam föreskrivs för eliminering och förebyggande av blödning samtidigt som man förbättrar processen med fibrinolys (upplösning av blodproppar och blodproppar) av olika typer och lokaliseringar:

  • Generaliserat: blodförlust under operation och under den postoperativa perioden i bukspottkörteln, hemorragiska komplikationer efter en kur med fibrinolytisk behandling)
  • Lokal: livmodern (inkl. Tranexam för menstruation), i mag-tarmkanalen, näshålan och orofarynx, blödning i den främre kammaren i ögat, blödning efter helt eller delvis avlägsnande av bukspottkörteln, kirurgiska ingrepp i urinblåsan, mandlar, konisering av livmoderhalsen, tandutdragning med hemofili.

  Dessutom förskrivs läkemedel under kirurgiska ingrepp i närvaro av syndrom av systemiska inflammatoriska reaktioner (sepsis, måttlig och svår gestos, inflammation i bukhinnan, chockstillstånd av olika ursprung, bukspottkörtelnekros, etc. farliga fenomen).

  Ett av de vanligaste Tranexam-receptet är för tung månadsblödning. Läkemedlets gång hjälper till att minska intensiteten av blodförlust, minska tiden för menstruation, eliminera smärta, förbättra livskvaliteten.

  Läkemedlets sammansättning och doseringsformer

  Tranexam-tabletter har 250 mg och 500 mg tranexaminsyra

  • Kärnkomponenter: CMC, hyprolose, CMC-natrium, talk, aerosil, E 470
  • Komponenterna i filmbeläggningen: hypromellos, E 171, talk, makrogol.

  Ett läkemedel med 250 mg aktiv ingrediens är ett läkemedel i form av runda piller under en vit film. Kärnan är vit eller krämig, kan ha en gråaktig nyans. Ytorna är konvexa på båda sidor. Läkemedlet placeras i blåsor på 10 st. I paket kartong - 1/2/3/5 plattor, instruktion.

  Läkemedel med 500 mg sura långsträckta piller under en vit beläggning. Kärnan är vit, gråaktig eller krämig. Ytorna är konvexa. Läkemedlet förpackas i blåsor på 10 st. I en kartong - 1/2/3/5 plattor, abstrakt.

  Tranexam i injektionslösning

  • Innehållet i tranexaminsyra är 50 eller 100 mg
  • Ytterligare komponenter - injektionsvatten.

  Genomsnittspris: (10 ton) - 247 rubel, (30 ton) - 552 rubel. Pris: (10 ton) - 402 rubel.

  Injektionspreparat i form av en transparent omålad eller med en ljusbrun färgvätska. Förpackad i ampuller om 5 ml. I en förpackning - 1 eller 10 ampuller, en bruksanvisning.

  Läkande egenskaper

  Läkemedlet uppvisar antifibrinolytisk aktivitet på grund av närvaron av tranexaminsyra i dess komposition. Ämnet hämmar specifikt profibrinolysins aktivitet och dess omvandling till fibrinolysin. Effektiv i generaliserad och lokal blodförlust på grund av hög fibrinolys.

  Dessutom kan syran bromsa bildningen av aktiva peptider som finns i inflammatoriska processer. På grund av detta har läkemedlet, utöver den antiinflammatoriska effekten, anti-allergiska, anti-smittsamma och anti-tumöreffekter.

  Funktioner i farmakokinetik

  Ämnet efter administration i kroppen är nästan jämnt fördelat över alla vävnader (utom ryggmärgen). Den kan passera genom BBB, moderkakan, in i seminalplasma.

  Den koncentration som krävs för antifibrinolytiska effekter upprätthålls i vävnader i cirka 17 timmar i plasma - 7-8.

  En extremt liten del av syran genomgår metabolisk transformation, varefter två nya föreningar bildas.

  Läkemedel som utsöndras från kroppen av njurarna.

  Användningsläge

  tabletter

  Läkemedlet kan tas när som helst som är lämpligt för patienten, oavsett tid för mat. Hur länge du behöver dricka läkemedlet Tranexam - beror på den individuella diagnosen och patientens egenskaper:

  • Vid lokal fibrinolys: 1-1,5 g från 2 till 3 r / d.
  • Efter en ektomi av prostatakörteln: omedelbart efter operation rekommenderas injektioner, efter att ha uppnått förbättring överförs patienten till tabletter (1 g x 3-4 r / d). Cykelns varaktighet - tills patologin elimineras.
  • Med blod från näsan: 2 tabletter. x 3 s./d. i 1 vecka.
  • Efter operation för att ta bort en del av livmoderhalsen: 3 t. X 3 s. / D. i 12 dagar.
  • Efter tanduttag hos patienter med hemofili: ta läkemedel med ett 8-timmars intervall i en individuell dos (25 mg per 1 kg). Läkemedel börjar dricka 24 dagar före proceduren och fortsätter att dricka ytterligare 2-8 dagar efter det att det har avslutats.
  • I händelse av störning i urinvägarna ställs läkemedelsdosen in beroende på nivån på njurhypofunktion.

  Inom gynekologi

  Vid tung och smärtsam menstruation bör behandlingsregimen bestämmas av läkaren. Tillverkare av Tranexam råd i bruksanvisningen utvecklad av dem, med intensiv menstruation, dricka tre piller tre gånger om dagen, 2 piller (0,25 g). Antagningstidens längd är högst 4 dagar.

  Vid långvarig menstruation är det tillåtet att använda en ökad mängd läkemedel: det kan höjas av gynekologen till den högsta mängden (8 tabletter). Läkemedlet ska inte användas förrän menstruation.

  injektioner

  Läkemedlet administreras uteslutande intravenöst, andra användningsmetoder (intramuskulärt etc.) är förbjudna. Beroende på indikationer kan injektioner ges i droppar eller i en jet. Injektioner utförs endast i klinisk miljö, en tablettform av läkemedel används för öppenvårdsterapi..

  • Generaliserat: en enda dos beräknas baserat på kroppsviktindikatorer: 15 mg läkemedel per 1 kg. Läkemedel administreras intermittent vid 6-8 timmar.
  • Lokalt: 200-500 mg från 2 till 3 r./s.

  Efter avlägsnande av prostatakörteln, operationer på urinen: under kirurgisk manipulation administreras 1 g av läkemedlet, sedan i 3 dagar - 1 g med en 8-timmars paus, sedan tabletter.

  Före tanduttag ges patienter med koagulopati läkemedel i en dos av 10 mg per 1 kg MT; efter operationen förskrivs tabletter.

  I gynekologi bestäms användningsmönstret av en specialist. Hur man tar Tranexam med livmoderblödning bestäms också individuellt.

  Under graviditet och amning

  En preklinisk studie av tranexaminsyrans egenskaper har inte registrerat ämnets teratogena egenskaper. Riktade och noggrant kontrollerade studier av elementets effektivitet och säkerhet under graviditet och amning har inte genomförts..

  Från djurförsök är det känt att syra passerar genom moderkakan, finns i navelsträngsblodet i samma mängd som i mammans kropp. Men eftersom resultaten av sådana experiment inte kan vara indikatorer för samma processer som förekommer hos människor, bör användningen av mediciner med tranexaminsyra hos gravida kvinnor behandlas med försiktighet. Du kan använda medicinering vid behov..

  Eftersom syra utsöndras i bröstmjölk i mycket små mängder, är utvecklingen av biverkningar hos spädbarn under amning osannolik. Försiktighet rekommenderas dock när du använder Tranexam för HB..

  Kontra

  Pris: 50 mg (1 st.) - 160 gnugga, (10 st.) - 1406 gnugga..

  Tranex är förbjudet att använda när:

  • Förekomst av en hög grad av känslighet för den aktiva eller en av hjälpingredienserna
  • Förvärring av kronisk otillräcklig funktion av njurarna (på grund av hotet om ansamling av ett ämne i kroppen)
  • Förekomst av blodåre eller arteriell trombos vid tidpunkten för behandling eller tillgänglig i sjukdomens historia (på grund av omöjligheten av samtidig behandling med antikoagulantia)
  • Historik om krampaktigt syndrom
  • Fibrinolys på grund av hypokoaguleringsfasen av DIC
  • Förvärvad färgstörning
  • Subaraknoidblödning (utgör ett hot mot hjärnödem, ischemi eller GM-infarkt).

  Begränsningar för lösningen av 100 mg:

  • Behandling av menorrhagi hos flickor yngre än 16 år (på grund av brist på tillräcklig erfarenhet av behandling av denna kategori av patienter)
  • Upp till 12 månaders ålder (inte tillräckligt med behandlingsupplevelse).

  Säkerhetsåtgärder

  Hos patienter med njursvikt bör doseringen justeras beroende på kreatinin. Det finns rapporter att hos vissa patienter under behandlingen fanns en blockering på grund av den bildade koaguleringen och blödningen i det övre urinvägarna, det fanns en trombos i artärerna och venerna i näthinnan. Patienter som får tranexaminsyrabehandling måste undersökas för att kontrollera synskärpa, färguppfattning etc..

  Patienter med tromboembolisk patologi bör anses vara en riskgrupp för behandling på grund av den höga risken för arteriell / venös trombos.

  Patienter som lider av spridd vaginal koagulation bör vara under medicinsk övervakning under behandling med tranexaminsyrapreparat..

  Krampanfall kan inträffa under behandling med tranexaminsyra. Oftast sker detta efter administrering av läkemedlet intravenöst i stora doser under AK-shunting.

  Patienter som tar orala preventivmedel bör vara försiktiga när de använder Tranexam, eftersom en sådan kombination av läkemedel skapar förutsättningarna för utveckling av tromboemboliska komplikationer..

  Förmågan hos en syra att agera på psykomotoriska reflexer har inte studerats. Eftersom ämnet kan orsaka nedsatt syn, framkalla yrsel, måste man vara försiktig när man kör fordon och yrken med ett ökat hot mot hälsa och liv.

  Korsa läkemedelsinteraktioner

  Under behandling med Tranexam måste man vara försiktig så att den inte används samtidigt med urokinas, deoxypinefrinhydroklorid, noradrenalin och metarmin, diazepam, eftersom dessa kombinationer är oförenliga med det.

  Tranexam är förbjudet att använda samtidigt med antifibrinolytiska medel, hyperaktiva protrombinkomplex.

  Försiktighet krävs när det kombineras med orala preventivmedel, för att inte provocera trombotiska komplikationer.

  Biverkningar och överdosering

  Användningen av Tranexam kan framkalla ett negativt svar på verkan av den aktiva komponenten i form av olika störningar:

  • Mage-tarmkanalen: illamående, kräkningar, diarré (försvinner efter läkemedlets tillbakadragande eller dosreducering)
  • Derma och s / c-lager: hudreaktioner, dermatit av allergisk karaktär
  • Organ: minskad svårighetsgrad, färgkänslighetsstörning, retinal vaskulär trombos
  • Kärlsystem: tromboemboliska patologier, ett starkt blodtrycksfall (vanligtvis efter injektion för snabbt), venös / arteriell trombos på olika platser i kroppen, akut hjärtinfarkt, stroke, lungemboli, näthinnetrombos, njure, etc..
  • Immunitet: manifestation av överkänslighet, anafylax
  • NS: konvulsivt syndrom, yrsel.

  För stora doser av Tranexam orsakar upprepade gånger intensifierade biverkningar i form av huvudvärk, kräkningar, kramper, buksmärta.

  Symtomatisk behandling används för att eliminera patologin..

  analoger

  Istället för att utse Tranexam-analoger eller -ersättare, är det bara den behandlande läkaren som kan.

  Amben

  Farmaceutiskt skydd av NPC (RF)

  Pris: (10 amp.) - 3111 rubel.

  Läkemedel med aminometylbensoesyra, ett ämne som kan undertrycka processen för omvandling av plasminogen till plasmin. Utformad för att stoppa lokal blodförlust orsakad av hög fibrinolys. Det används inom urologi, gynekologi, onkologi.

  Finns som en injicerbar lösning. Användningsplanen bestäms i enlighet med den kliniska bilden.

  Fördelar:

  • Bra kvalitet
  • Effektiv för blodförlust vid nödstopp

  nackdelar:

  • Kan vara yr
  • Högt pris.

  Artiklar Om Missbruk Cykeln

  De första perioderna vad, var, när och hur

  Dina första perioder: vad du behöver veta?Uppkomsten av menstruation (menstruation) hos tonåriga flickor är ett viktigt stadium i puberteten. Detta är ett av många tecken på att en flicka går in i vuxen ålder och nu kan bli gravid.....

  Det var en försening

  (Betyg: 2,9, totalt 13 röster)Det var en försening, då gick perioderna - kanske är denna situation bekant för varje kvinna. Förseningen av menstruationscykeln kan vara patologisk och funktionell....

  Oregelbundna perioder under amningen

  Mycket ofta under amningen börjar en ung mamma oroa sig för menstruationscykelns regelbundenhet, liksom hur det kommer att påverka mängden mjölk. Tänk på varför det är blodigt utflöde vid amning och om menstruationen börjar kommer mjölken att försvinna....