Bruksanvisning Tranexam för menstruation: rätt dos

Ansvarsfrihet

Överflödiga och långa perioder kräver snabb diagnos och behandling. Hemostatiska läkemedel, som nödvändigtvis tas under övervakning av en läkare, klarar detta problem väl. Det är obligatoriskt att följa instruktionerna för användning av Tranexam under menstruationen och rekommendationerna från en gynekolog..

Om drogen

Tranexam är ett hemostatiskt läkemedel och dess aktiva komponent kallas tranexaminsyra. Den aktiva substansen stoppar blödningen och ger:

 • normal blodkoagulation;
 • antiinflammatorisk effekt;
 • antihistamineffekt;
 • motsätta sig kroppen mot bakterier;
 • slåss mot tumörer;
 • smärtlindring.

Var och en av dessa åtgärder har en gynnsam effekt på menstruationscykelns gång. Därför är recensioner om Tranexam i menstruation i de flesta fall positiva.

En relativ analog av läkemedlet är Vikasol. Vikasol används för att stoppa svår menstruation och annan blödning i livmodern.

Släpp formulär

Specialisten kan förskriva ett av de två alternativen för patienten:

Lösning: 5 ml ampuller, där 50 mg av den aktiva komponenten.

Tabletter: en piller innehåller 250 mg tranexaminsyra.

För att eliminera långa perioder måste du oftast ta drogen oralt.

Huvudindikationer

Ett läkemedel som heter Tranexam ger aktivering av fibrinolysin. Dess innehåll i blodet ökar avsevärt med ett antal blodplättpatologier. Blodkoagulation förbättras av det faktum att tranexaminsyra omvandlar fibrinolysin till plasmin. Därför är läkemedlet utmärkt vid följande störningar:

 1. menorragi.
 2. koagulopati.
 3. Riklig blödning från livmodern.

Läkemedlet föreskrivs för andra sjukdomar. Men det är ovanstående problem som är förknippade med flödet av menstruation och kan orsaka inte bara långa perioder, utan också genombrottsblödning, järnbristanemi.

Allmänna regler för användning

Med en kvinna för att stoppa menstruationen Tranexam bör en kvinna följa följande rekommendationer:

 1. Först måste du kontakta en gynekolog och genomgå en undersökning.
 2. Dosering och administrering bestäms efter diagnos..
 3. Användningen av läkemedlet för allvarliga kontraindikationer är förbjudet.
 4. Brott mot instruktionerna ökar sannolikheten för biverkningar.
 5. Med en negativ reaktion av kroppen är det nödvändigt att välja en analog.

Om patienten godtyckligt tar denna syra kan blodutflödet öka mot bakgrund av ytterligare biverkningar.

Hur man tar tranexam

För varje enskilt fall används den egna behandlingsregimen. På grund av detta är standardintagcykeln för vissa kvinnor inte lämplig. Följande schema finns:

 1. Hög dos initialt följt av reduktion.
 2. Samma antal tabletter under flera dagar.
 3. Dosering under standard på grund av ytterligare sjukdomar.

På grund av det stora antalet applikationer dispenseras läkemedlet endast på recept och utesluter självmedicinering.

Hur man tar Tranexam med tunga perioder, du kan ta reda på det först efter att ha hittat orsaken till stor blodförlust. Tabletter (i en 250 mg) kvinnor bör dricka enligt följande:

 • Menorrhagia - upp till 1000 mg per dag.
 • Koagulopati - upp till 1500 mg åt gången (3-4 gånger om dagen).
 • Riklig blödning - fyra eller sex tabletter 2-3 gånger om dagen.

En lösning för intravenös administration med stark menstruation används sällan och endast på ett sjukhus om livmodersblödning inte slutar på länge.

Behandlingstid

Tranex enligt instruktionerna för användning under menstruationen ska tas enligt följande:

 1. Högst fyra dagar med kraftigt menstruationsflöde.
 2. Tre till tio dagar på bakgrund av koagulopati.
 3. 3 eller 4 dagar med uterus riklig blödning.

Efter läkares bedömning kan kursens längd minskas eller öka..

Du kan inte ta Tranexam på länge under en månad och inte mer än tre cykler i rad. Långtidsbehandling är beroendeframkallande, därför minskar läkemedlets effektivitet.

När man inte dricker

Om mängden menstruationsblod inte överstiger 80 ml per dag, och varaktigheten av kritiska dagar är mindre än 7 dagar, finns det inget behov av Tranexam.

Vissa kvinnor använder detta läkemedel för att försöka förkorta sina perioder eller försena uppkomsten. Läkarna säger att åtgärden kan hantera en sådan uppgift, men det finns risk för allvarliga konsekvenser, som då blir svåra att eliminera. Därför bör ett hemostatiskt läkemedel tas enligt anvisningar, utan självmedicinering. Lär dig hur du förkortar din period med andra, säkrare metoder..

Kontra

Tranexam under menstruationen bör inte tas mot bakgrund av:

 • subaraknoid blödning;
 • individuell intolerans mot läkemedlets sammansättning.

Ökad försiktighet bör iakttas om:

 • leversvikt;
 • synproblem;
 • trombos.

Om det inte hjälper

I isolerade situationer, efter användning av medlet med en hemostatisk effekt, förblir menstruationsflödets natur densamma. I det här fallet är det nödvändigt att leta efter andra provocerande faktorer. Om blödningen inte slutar, behöver kvinnan akut sjukhusvård och andra behandlingsmetoder.

Biverkningar

Genom att följa läkarnas instruktioner och allmänna rekommendationer, minskar patienten sannolikheten för biverkningar från kroppen.

Enligt recensioner har Traneksam med tunga perioder sällan en biverkning.
Mest vanliga:

 • illamående;
 • lös avföring;
 • halsbränna;
 • utmattning
 • yrsel.
 • synstörning;
 • tromboembolism.

Om biverkningar uppstår, bör du sluta använda Tranexam, och också rådfråga en läkare för en efterföljande dosreduktion eller valet av ett liknande botemedel.

Detta läkemedel är ett modernt och säkert verktyg. Det kan inte bara stoppa blödningen utan också ha en gynnsam effekt på menstruationscykeln. En kvinna måste använda Tranexam korrekt och helt följa gynekologens recept.

Tranexam under menstruation

Hur man stoppar blödningen under menstruationen med Tranexam

Tung månadsblödning, liksom de som varar mer än sju dagar, korta menstruationscykler - allt detta förstör en kvinnas livskvalitet, stör det intima livet, arbetet, förvärrar välbefinnandet. Och slutligen leder det till järnbristanemi. Men det finns flera sätt att stoppa blödning under menstruationen, detta är användning av orala preventivmedel (om kvinnan inte planerar en graviditet), icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel eller sådana som bara leder till en minskning av blodförlust. Hemostatiska läkemedel med tung menstruation är ofta valet av kvinnor i olika åldrar. De mest kända läkemedlen från denna serie är "Vikasol", "Tranexam" och "Dicinon". Vi kommer att prata om det andra läkemedlet, om användning av tranexam för menstruationsblödning.

Detta läkemedel används också för näsblödningar associerade med cancer, som en profylax före och under operationen. Läkemedlet är bra, känt för många läkare och används allmänt eftersom det har relativt få möjliga biverkningar och kontraindikationer. Den farligaste av dem kan kallas trombos. Därför är det bättre för kvinnor med hot om denna patologi att använda ett annat verktyg för att minska blodförlust under menstruationen.

Läkaren kommer att berätta exakt hur man tar tranex under menstruationen. Doseringen är alltid individuell, beroende på hur stark blodförlusten är. Den vanliga dosen, den lägsta, är 1 tablett 3 gånger om dagen. I svårare fall - 2 tabletter 3 gånger om dagen. Och ibland rekommenderar läkare att man börjar med en ”chock” -dos på 4 tabletter och sedan fortsätta att ta en eller två.

Det är viktigt att förstå att detta läkemedel inte används för att stoppa normal menstruation så snart som möjligt, men för att säkerställa att kvinnan inte har mycket blodförlust. Upp till 50 gram förlorat blod under menstruationen är normalt. Upp till 80 gram är acceptabelt. Men om det visar sig mer, tvingas kvinnan att mycket ofta byta dynor eller tamponger, och även på natten är det inget sätt att göra utan läkemedelsbehandling.

Recensioner om användning av tranexam under tunga perioder är alltid positiva. Detta läkemedel anses vara mer effektivt än den välkända "Dicinon" och "Vikasol" och hjälper säkert snabbare än tinktur av vattenpeppar, ett avkok av nässlor eller något annat folkmedicin..

Tranexam-tabletter för menstruation: bruksanvisning

Livmoderblödning är ett av huvudsymtomen på ett antal gynekologiska sjukdomar som kräver specialistrådgivning. Kvinnor i alla åldrar kan drabbas av det - både i ungdom och i klimakteriet. För närvarande har ett stort antal effektiva medel för att stoppa uterinblödning, till exempel Tranexam, utvecklats. Med menstruation, åtföljd av för intensiv blodförlust och blodutsöndring av olika etiologier, anses detta läkemedel vara en av de mest effektiva.

Livmoderblödning

Livmoderblödning kan variera beroende på ursprung, art och intensitet av utsläpp från livmodern. I detta fall kan följande villkor observeras:

 • Anemi.
 • Resultatet av många blodproppar, ofta en ovanlig färg.
 • Känsla av trötthet och trötthet.
 • Krampande buksmärta.

Livmoderblödning kan utvecklas till följd av sjukdomar i de kvinnliga könsorganen, till exempel med hormonella störningar, myom.

Blodförlust under graviditeten och efter det kan leda till allvarliga konsekvenser för en kvinna och ett barns liv, under menstruation - till kronisk anemi och dålig hälsa.

Läkemedlets egenskaper och indikationer för användning

Läkemedlet Tranexam ordineras av gynekologer för att minska mängden menstruation och stoppa blödning. Den aktiva komponenten i läkemedlet är tranexaminsyra, på grund av vilken det har följande egenskaper:

 • Anti-infektiösa.
 • Analgetikum.
 • BLODS.
 • Anti-allergisk.
 • Antiinflammatorisk.
 • antitumör.
 • antifibrinolytiska.

Läkemedlet hjälper till att stoppa blödningen genom att aktivera det fibrinolytiska systemet, vilket hjälper till att lösa blodproppar och tunna blodet. Det kan också tas av gravida kvinnor med blodutflöde och hotet om missfall.

Bruksanvisningen för Tranexam för menstruation och andra blödningar indikerar att huvudindikationen för användning av detta läkemedel är blödning från livmodern. Dessutom indikeras verktyget för användning i följande kränkningar:

 • Maligniteter i bukspottkörteln.
 • Olika leversjukdomar.
 • Inflammatoriska sjukdomar i svelget och munhålan.
 • Postpartum blödning.
 • Hemofili.
 • gestosis.
 • Peritonit.
 • Tonsillit, stomatit, faryngit.
 • Allergiska sjukdomar: urtikaria, irritation, eksem.
 • Postpartum blödning.

Tranexam används också intravenöst. I det här fallet används det för kirurgiska ingrepp i urinblåsan, blödning, samt operationer för peritonit, gestos, sepsis..

Dosering och regler för administration

Tranexam finns i lösning och tabletter. En piller innehåller 250 eller 500 mg av den aktiva substansen och 1 mg av lösningen innehåller 50 mg. Tabletter förpackas vanligtvis i tio delar i en krets med celler. De finns i en kartong i plattor med bruksanvisning..

Instruktioner för användning av Tranexam-tabletter för menstruation, som varar för länge eller med kraftigt blodförlust, indikerar att standarddosen för att ta läkemedlet är en tablett 3 gånger om dagen. Du måste ta dem varje 7-8 timme. Behandlingsförloppet bör inte överstiga åtta dagar. Instruktionen möjliggör emellertid olika doseringsalternativ i speciella fall: ibland kan 2 eller till och med 4 tabletter krävas tre gånger om dagen. Därför är det bara en läkare som ska förskriva läkemedlet och dess dosering.

Du bör veta hur du tar Tranexam med tung menstruation och patologisk blödning av livmodern.

Om en kvinna använder läkemedlet för att minska menstruationsfrekvensen, måste hon först konsultera en gynekolog och genomgå den nödvändiga undersökningen.

Efter att läkaren har ställt en diagnos, kommer han att bestämma dos och metod för användning av läkemedlet

Det finns flera behandlingsregimer för detta botemedel:

 • Under flera dagar kan du ta samma antal tabletter..
 • För vissa sjukdomar bör dosen vara lägre än standarden.
 • Inledningsvis börjar en hög dos av läkemedlet, sedan minskar det.

Under olika tillstånd kan läkemedlet användas på olika sätt, så det är förbjudet att ta det själv utan en läkares rekommendation.

Kontra

Detta läkemedel är kontraindicerat för användning med hög känslighet för dess komponenter och subaraknoidblödning. Dessutom ska Tranexam användas med försiktighet vid njursvikt, trombos, störningar i färgvision, hjärtinfarkt.

När du använder denna medicinering kan vissa biverkningar utvecklas. När du tar hemostatiska tabletter kan halsbränna, aptitlöshet, utslag, diarré, yrsel, illamående, trombos, störningar i färguppfattning och andra liknande manifestationer uppstå.

Tranexam används ofta inom gynekologi som ett läkemedel som förhindrar hotet om missfall. Det kan ordineras av en läkare efter en särskild undersökning av en kvinna.

Under amning är användningen av detta läkemedel oönskat. Det kan endast användas vid behov vid vissa viktiga indikationer, eftersom Tranexam kan påverka barnet negativt.

Om det är nödvändigt att ta detta läkemedel är det nödvändigt att överge amningen.

Detta är ett potent läkemedel, därför kan det ha en negativ effekt på kroppen. Om det inte passar kan det ersättas med läkemedel som innehåller en liknande aktiv substans, de så kallade strukturella analogerna. Om kroppen inte uppfattar tranexaminsyra, kan läkaren förskriva mediciner som har liknande effekt. De viktigaste analogerna av Tranexam inkluderar Traxara, Exacil, Cyclocapron och Troxaminate och Traxecam för blödning. De liknar honom i deras effekt, indikationer och kontraindikationer..

Recensioner om att ta botemålet

Tranexam var tvungen att ta medicinen flera gånger efter bukoperationen. Läkaren ordinerade läkemedlet först intravenöst och sedan i form av tabletter. Jag anser att tranexam är ett bra och mycket effektivt botemedel. Efter början av att ta detta botemedel stoppade blödningen.

Elena, 42 år

Jag hade en försening av menstruationen i ungefär en vecka och sedan öppnade plötsligt mycket kraftiga blödningar. I detta fall räckte en packning bara i tjugo minuter. Gynekologen ordinerade mig Tranexam-tabletter. Jag tog dem i cirka fem dagar, två tabletter per dag. Efter början av intaget började blödningen sjunka och den tredje dagen gick det i normalt läge. Läkemedlet börjar verka snabbt, jag märkte inga biverkningar på mig själv. Jag rekommenderar piller!

Julia, 29 år

Efter att jag började blöda i mitten av cykeln ordinerade gynekologen Tranexam. Det var nödvändigt att dricka det två gånger om dagen, två tabletter efter en måltid. Läkaren sa att om blödningen inte slutar efter tre dagar, måste du fortsätta att dricka läkemedlet i ytterligare två dagar. Detta var dock inte nödvändigt, eftersom den tredje dagen var blödningen över! Naturligtvis är detta verktyg inte det billigaste i pris, men det är verkligen mycket effektivt!

Tranexam - bruksanvisning under menstruationen

I en kvinnas liv inträffar en obehaglig händelse, som uttrycks i form av blödning av livmodern, förklarad av menstruationscykeln eller någon annan obehaglig patologi. Varje händelse som går utöver normala värden provocerar en viss spänning och behöver terapi. Användning av tranexam för menstruation är ett ganska effektivt sätt. Innan du använder läkemedlet måste du säkert rådgöra med din läkare.

Om drogen

Tranexam är ett hemostatiskt medel, dess aktiva substans är tranexaminsyra. Den aktiva ingrediensen förhindrar blödning och garanterar:

 • Normal blodkoagulation;
 • Antiinflammatorisk effekt;
 • Antihistamineffekt;
 • Motstånd mot mikrober;
 • Tumörkontroll;
 • Minskning av smärtkramper.

Någon av dessa handlingar manifesteras positivt under menstruationscykeln. Av denna anledning är recensioner om läkemedlet i de flesta situationer positiva.

Tranexam Properties

Verktyget har i sin sammansättning tranexaminsyra. Denna komponent kan påverka förekomsten av fibrinolysin i blodet. Detta ämne stoppar blodkoagulation..

När det finns en alltför stor mängd fibrinolysin kan blödningen vara ganska stark och långvarig, vilket kommer att leda till tragedi. Detta kan hända när trombocyter inte kan producera plasmin på rätt sätt. Detta ämne garanterar också normal blodkoagulation..

Den aktiva komponenten i Tranexam omvandlar fibrinolysin till plasmin, varför det upphör med ökad eliminering från blodkärlen. Tranexam används för menstruation, om det finns ett liknande problem, men inte bara i denna situation. Det har andra viktiga egenskaper för normal menstruation:

 • Det kan stoppa blödningen på grund av en minskning av aktiviteten i det fibrinolytiska systemet, som ansvarar för upplösning av koaguler och blodförtunnning;
 • Normaliserar blodkoagulation;
 • Stoppar infektion;
 • Det har en antihistamineffekt;
 • Minskar risken för tumörbildning;
 • Minskar smärtkramper.

Om du använder läkemedlet i form av tabletter är absorptionen cirka 30-50%. Den maximala plasmakoncentrationen uppnås 3 timmar efter användning av läkemedlet. Tillbakadragandet av Tranexam sker i större utsträckning av njurarna, men om det finns svårigheter med dessa organ kan tranexaminsyra ackumuleras i kroppen. Tranexam är kvar i ytterligare 17 timmar efter applicering. Läkemedlet används oavsett måltid, kursen får inte överstiga 14 dagar.

Släpp formulär

Frisättningen av läkemedlet sker i tablettform och i form av en lösning för intravenös administrering. Tabletterna innehåller den aktiva substansen 250 och 500 mg, förpackas i konturceller på 10 st. Paketet innehåller 1, 2, 3, 5 celler.

Intravenös lösning förpackas i 50 ml ampuller, 5 delar i konturceller. Paketet innehåller 1-2 celler.

Indikationer för användning

Tranexam tillhör universella hemostatiska medel, som inte bara används inom det gynekologiska området, utan också inom andra medicinska områden, till exempel med näsblödningar eller tanduttag, när klienten har hemorragisk diates. Dessutom är verktyget oundgängligt för blödning under operationer och efter operation, för leversjukdomar, som en antihistamin för eksem, nässelfeber, hudutslag eller förgiftning av kroppen med medicinska medel eller toxiska komponenter.

På grund av dess antiinflammatoriska kvalitet förskrivs läkemedlet för patienter med tonsillit, laryngit, stomatit och faryngit, samt för genetiskt angioödem. Eftersom Tranexam har sina egna kontraindikationer och biverkningar är det möjligt att använda det endast enligt instruktion av den behandlande specialist.

När det gäller obstetrik och gynekologi föreskriver läkare i denna industri läkemedlet för sådana sjukdomar och tillstånd:

 • Blödning orsakad av hormonella patologier orsakade av vissa sjukdomar;
 • Blödning under puberteten och etablering av en hormonell bakgrund;
 • Menstruation med överdrivet blodutflöde;
 • Blödning under graviditet som orsakar livmoder fibroids;
 • Blödning efter förlossning;
 • För tidig lösgöring av moderkakan, början missfall.

Notera! När du använder läkemedlet under menstruationsdagar, hjälper tranexaminsyra att tjockare urladdningen, vilket hjälper till att minska deras intensitet tills den absoluta avslutningen. Använd därför Tranexam under magra kritiska dagar under strikt förbud.

Den aktiva komponenten i läkemedlet kan passera genom placentabarriären och in i bröstmjölken. Av denna anledning förskrivs kvinnor i läget och ammar läkemedlet endast i en situation där den avsedda fördelen kommer att vara högre än den troliga skadan att det kan orsaka fostret. Med klimakteriet kan Tranexam inte alls ta handling och bli värdelös eftersom blödningar under denna tidsperiod har ett annat utseende. Han kan bara fungera som ett symptomatiskt botemedel som lindrar själva blödningen, men orsaken kvarstår.

Användning av en intravenös lösning rekommenderas för:

 • Blödning eller möjligheten till deras bildning på grund av intensifiering av olika fibrinolys;
 • Blåskirurgi;
 • Kirurgiska ingrepp för systemiska inflammationer, till exempel sepsis, peritonit, bukspottkörtelnekros, svår och måttlig gestos, olika chockstillstånd, etc..

Kontra

Trots att Tranexams handlingsområde är omfattande har det vissa kontraindikationer. I förhållande till gravida och ammande kvinnor används läkemedlet enligt föreskrift av en specialist endast i extrema fall, om fördelen med läkemedlet överstiger den troliga faran för barnet.

Notera! Tranexam kan passera i bröstmjölk och passera placentabarriären..

Det huvudsakliga förbudet mot användning av Tranexam är förekomsten av trombos hos patienten, av detta skäl kan läkemedlet ersättas med ett annat hemostatiskt medel under menstruationsdagar. Dessutom är det med försiktighet nödvändigt att använda läkemedlet på sådana alternativ:

 • Hög känslighet för sammansättningen av Tranexam;
 • Trombos av olika ursprung;
 • Subaraknoidblödning;
 • Hjärtinfarkt;
 • Patologi för njurhälsa;
 • Förekomst av blod i urin;
 • Synskada, bildning av ögonsjukdomar.

I vissa situationer är det viktigt för en kvinna att avbryta månadscykeln. För att göra detta måste du dricka en tablett var 8 timmar några dagar innan menstruationen. Detta bidrar till en förändring i början av menstruationscykeln med flera dagar. Använd inte Tranexam på mer än fyra dagar. En beskrivning av denna metod finns inte i bruksanvisningen. Risk för välbefinnande, orsakar en hormonell störning, rekommenderas inte.

Tranexam används inte i samband med andra hemostatiska läkemedel, det är förbjudet att kombinera läkemedlet med antibiotika av penicillin- och tetracyklintyp. En injektion med en lösning måste administreras långsamt. Det kombineras inte med blodersättningar, läkemedel som ökar blodtrycket..

Bieffekter

Verktyget är ganska kraftfullt och effektivt, men innan du börjar ta det rekommenderas att du kontaktar din optiker för att kontrollera synen. Med hjälp av piller kan en kvinna känna vissa biverkningar. Således klagar patienter ofta över huvudvärk, svaghet, dåsighet..

Systemet i hjärtat och blodkärlen reagerar med takykardi, med en snabb introduktion i injektionsvenen kan ett blodtrycksfall observeras. Från matsmältningssystemet noterar patienter halsbränna, en känsla av illamående och en minskad aptit. I vissa fall visas kräkningar eller avföringsstörningar. Möjliga utslag på huden, irritation, klåda.

Vid användning av Tranexam måste man komma ihåg att smärtsam blödning initialt kräver att orsakerna till deras förekomst avlägsnas. Därför är det nödvändigt att använda läkemedlet i kombination med andra mediciner som kan eliminera grundorsaken till sjukdomen..

Hur man tar tranexam för menstruation

Om kvinnans cykel är normal, menstruationen är i den tillåtna volymen i 3-7 dagar, anses användningen av läkemedlet vara orimligt. Om du använder den under menstruation med normal intensitet är det möjligt att leda till störning av blodkoagulationsprocesser och skada din egen hälsa.

Vissa kvinnor använder denna medicin för att flytta sin menstruation i 3-4 dagar. För att göra detta är det nödvändigt 1-2 dagar före den förväntade dagen att börja ta läkemedlet 1 tablett var 8: e timme. Att använda ett sådant schema kräver emellertid extrem försiktighet, eftersom ingen har lyckats ingripa i processerna under menstruationen utan vissa konsekvenser för välbefinnandet.

Med hormonellt misslyckande

I händelse av fel i det hormonella systemet inträffar ofullständig avstötning av huvudskiktet i endometrium. Som ett resultat börjar de förstorade körtlarna, blodkärlen och livmoderslimhinnan blöda. Detta är ett farligt tecken som indikerar förekomsten av en viss sjukdom. Vid hormonella störningar kan blödning i livmodern uppstå. Med tanke på den farmakologiska effekten används Tranexam vid sådana patologiska tillstånd som som regel orsakar hormonell misslyckande:

 • Terapi och förebyggande åtgärder för blödningar som är förknippade med en ökad nivå av fibrinolysin:
 1. metrorragi;
 2. Tung menstruation;
 3. Före och efter operationen;
 4. Hemofili;
 5. Akut och utdragen leukemi;
 6. Komplikationer av graviditet.
 • Postpartum blödning.
 • Eksem, urticaria, utslag.
 • Genetiskt angioödem.

Rätt mottagning av Tranexam bestäms enbart av den behandlande specialist. Eftersom dosen beräknas i varje personlig situation, med hänsyn till kvinnans kroppsvikt, samt sjukdomens art och svårighetsgrad. Tranexam är ett läkemedel som snabbt kan eliminera blödningar orsakade av en kränkning av livmodern eller äggstockarna.

Används för tung menstruation

Patienter kan använda Tranexam för tung menstruation som en nödsituation eller medicin, med tanke på orsakerna till den provokerade ökningen av intensiteten i utsläpp. Orsakerna till kraftiga blödningar under menstruationen kan vara ett stort antal:

 • Hormonell obalans;
 • Puberteten;
 • Klimakteriet;
 • Användning av oral preventivmedel;
 • myom;
 • Endometrios och polypper;
 • Autoimmuna sjukdomar;
 • Infektioner i bäckenorganen;
 • Maligna tumörer;
 • lUD;
 • Koagulationsproblem.

Alla dessa skäl förenas av det faktum att blödning börjar från skadade kärl i livmoderslimhinna. Tranexam kan inte stoppa förstörelsen av kapillärerna, men det kan tjockna blodet och stoppa dess snabba flöde. I händelse av överdriven menstruation, föreskriver specialister ofta Tranexam, väljs dosen individuellt för varje kvinna. I sådana alternativ förskrivs ofta användningen av läkemedlet för 3-4 tabletter per dag med olika intervall. Verktyget rekommenderas inte att använda mer än 3 cykler i rad.

Dos för uterinblödning

Livmoderblödning skiljer sig i intensitet och karaktär av utflödet av blod från livmodern. Ofta tas en sådan överträdelse under normala perioder. Det är möjligt att tänka på blödning av livmodern när volymen av utsöndrat blod är mer än 85 ml per dag och en kvinna byter sanitetsservetter var 1-2 timme.

Symtom på blödning av livmodern:

 • Många blodproppar;
 • Krampande smärta i buken;
 • Utvecklingen av anemi;
 • Känner mig trött.

Blödning kan uppstå på grund av sjukdomar i det kvinnliga könsorganet, till exempel med myom, liksom på grund av hormonell obalans. Med en smärtsam graviditet och under förlossningen utgör blodförlust i de flesta situationer en allvarlig fara för en kvinnas och ett barns liv.

Tranexam för blödning av livmodern används oralt 3-4 gånger om dagen. Dosen och behandlingsvaraktigheten bestäms enbart av läkaren i enlighet med sjukdomen. Som regel varar kursen inte mer än 14 dagar. Behandlingen utförs under övervakning av medicinsk personal.

Normal cykelanvändning

Om kvinnans cykel är normal anses användningen av läkemedlet vara orimligt. Men i vissa situationer är det viktigt för kvinnor att bromsa sin ankomst under ett par dagar. Tranexam kommer att bidra till lösningen av detta problem, men innan du dricker drogen för detta måste du förstå att konsekvenserna kan vara allvarliga. Det är förbjudet att göra Tranexam till en vanlig följeslagare av menstruation och ständigt ändra sin ankomsttid. Detta är en riskabel provokation av hormonell patologi..

Av denna anledning, för en liknande och inte säker metod att använda Tranexam, innehåller manualen för användning av tabletter under menstruationen inte information om att den kan användas för att försena.

Men när du börjar ta läkemedlet, en tablett var 8 timmar 1-2 dagar före menstruationen, kommer de att försena i 3-4 dagar. Långvarig dricka är förbjudet..

Att stoppa din period

Det kan finnas tillfällen då en kvinna behöver stoppa sina menstruationsdagar, som inte har stannat på mer än sju dagar. Sådan förlängd blodförlust kan vara orsaken till bildandet av anemi, så den måste stoppas utan att misslyckas..

Så snart patienten insåg att menstruationen går utöver vad som är tänkt och inte slutar på egen hand, måste hon ta en tablett av läkemedlet var 6-8 timme tills menstruationen slutar, men inte mer än 8 dagar. Om blodförlusten är överdriven kan 6 tabletter förskrivas omedelbart. Eftersom dosen beror på många tillstånd kan endast den behandlande specialist måla dosen..

analoger

Analoger av Tranexam är:

Professionals kan ofta möta frågan om vilken som är bättre: Tranexam eller Dicinon? Enligt vetenskapliga studier har Tranexam en starkare effekt, men har samtidigt en mjuk och inte skarp effekt på kroppen.

Pris

Priset på 1 paket med tabletter, i vilka 10 tabletter varierar i intervallet 250 rubel, jämfört med priset på liknande läkemedel, som kostar cirka 1 500 rubel. Tranex kan tillskrivas de hemostatiska fonderna i budgeten.

Vanliga frågor

Fråga: God eftermiddag! Jag är 55 år. Cirka 3 månader observerar jag regelbundna blödningar. De kan vara antingen obetydliga eller betydligt rikliga. I september förra året åkte de till sjukhuset för rengöring på grund av kraftiga blödningar. En månad senare kom menstruationen inte, och i november kom de igen. Det finns ingen konstans, sedan kommer de, sedan gör de inte, sedan är de rikliga, sedan är de helt magra. Jag läste på forumet att detta är början på klimakteriet. Är det verkligen så?

Svar: God eftermiddag! I viss mån är detta verkligen början på klimakteriet, men du har en anledning till oro och undersökning. Gå först igenom en ultraljud av bäckenorganen och konsultera en läkare.

Fråga: Hej! Jag är 33 år gammal. De vanliga månatliga perioderna anlände, men den sjätte dagen slutade inte ansvarsfriheten utan intensifierades snarare. Tidigare har det aldrig skett sådana kränkningar, jag träffar sådana för första gången. Klarat en ultraljudsundersökning, hittade ingenting. Eftersom allt detta händer mot bakgrund av en stressande situation (för tre dagar sedan var det en begravning för en nära och känd som dog i en bilolycka), sa läkaren att sådana blödningar orsakades av stress. Jag kommer till läkaren om fem dagar och vad jag ska göra just nu?

Svar: Hej! Troligtvis har du en blödning av dysfunktionell karaktär, jag råder dig att diskutera med en specialist doseringen av läkemedlet för att stoppa blödningen.

Fråga: God morgon. Behandlas för trikomoniasis. I samma ögonblick utförde hon en ultraljudsundersökning och testade för hormoner - allt var i ordning. Den vanliga menstruationen kom, utan smärtsamma kramper, men jag hade irriterad på könsdelarna och klåda - jag drack igen en vecka av Trichopolum. Den 21: e dagen av cykeln började kraftiga blödningar. Gynekologen ordinerade duphaston och tranexam. Jag drack några dagar - resultatet är noll. Läkaren skickade för curettage, jag vägrade. Jag fortsätter att ta de föreskrivna läkemedlen. Vad ska man göra? Jag vill verkligen inte bota.

Svar: God morgon! Rätt formulering av diagnosrapporten är 50% framgångsrik terapi. Effektiv behandling kommer från en förståelse av karaktären av en befintlig sjukdom. I din situation finns det ingen korrekt diagnos, den föreskrivna behandlingen kan vara ineffektiv. För att bestämma den exakta diagnostiska slutsatsen krävs en ytterligare utvärdering av kliniska, laboratorieinstrumentella indikatorer..

Efter att ha tagit Tranexam finns det ingen period

Tranexam är ett hemostatiskt läkemedel. Med en stabil och normal cykel rekommenderas inte läkemedlet. Om du efter att ha tagit läkemedlet märkte en försening under kritiska dagar måste du se en läkare. Det kan vara en hormonell funktionsfel.

Kvinnors recensioner

Kära läsare, din åsikt är mycket viktig för oss - därför kommer vi gärna att granska användningen av läkemedlet Tranexam med tunga perioder i kommentarerna, det kommer också att vara användbart för andra användare av webbplatsen.

Yulia

Tranexam ordinerades under graviditeten. Specialisten ordinerade läkemedlet för att stoppa blödningen. Effekten var snabb, efter två dagar försvann symptomen nästan, smärta i nedre buken försvann.

Olga

Såg tranex med uterusblödning. Det hjälpte snabbt, men efter att ha tagit det fanns biverkningar - mitt huvud snurrade och kände mig illamående. Men dessa symptom försvann snabbt..

Hur man hjälper Tranexam med intensiva perioder?

Rik menstruation är ett problem som många kvinnor möter. Det kan bero på många faktorer - fysiologiska hormonförändringar, aborter, missfall, ta vissa mediciner etc..

Om intensiteten för månadsblödning ökade en gång rekommenderar läkare att bara vänta på denna period. Men med regelbunden förekomst av riklig menstruation måste du agera omedelbart. I detta fall föreskriver gynekologer hemostatiska medel. Och oftast faller deras val på läkemedlet Tranexam med för tunga perioder för patienten.

Vilken typ av läkemedel, hur fungerar det?

Tranexam är en hemostatisk (hemostatisk medicin) som innehåller tranexaminsyra som en aktiv komponent. Parallellt, läkemedlet:

 • lindrar smärta;
 • stoppar inflammatoriska processer;
 • har anti-allergisk effekt.

Tranexam ges i form av tabletter för oral administrering och en injektionslösning. Vanligtvis rekommenderas kvinnor att ta tablettalternativet, men i undantagsfall kan injektioner förskrivas..

När man ska ta Tranexam under intensiva perioder?

Överflödiga perioder i sig är en indikation för användning av Tranexam-tabletter. Men vi kommer att titta närmare på situationer där detta är särskilt sant..

Så det är lämpligt att utnämna en medicin under tunga perioder, åtföljande:

 • myom;
 • endometrios;
 • cystor på äggstockarna;
 • livmoders polypos.

Situationen är något annorlunda med intensiv menstruation, observerad mot bakgrund av ondartad onkologi i reproduktionssystemets organ. I det här fallet är det inte symptomatisk terapi, som är användningen av Tranexam, som behövs, utan mer seriös behandling med kemoterapi, radioemission och den kirurgiska metoden. Även om sådana tillvägagångssätt naturligtvis är viktiga i de tidigare beskrivna patologierna..

Att ta dessa piller rekommenderas också i händelse av menstruations oregelbundenheter som inträffade på bakgrund av hormonella störningar.

Hur man tar medicin med rikligt med bestämmelser: instruktioner, dosering

Tranexam med tunga perioder är ett av de mest effektiva läkemedlen. Men det kan inte betraktas som en ofarlig medicin, så du måste ta det strikt enligt instruktionerna från läkaren. Dosen av läkemedlet bestäms individuellt för varje patient.

Så, hur man tar tranex med tunga perioder? Tabletter bör drickas från och med den första dagen för reglering. Daglig dosering - 1 tablett 3 till 4 gånger om dagen.

Enligt bruksanvisningen måste Tranexam-tabletter tas för menstruation beroende på menstruationens intensitet. Doseringen av medicinen beror på detta, liksom hur länge den används..

Tabletter har en annan koncentration av den aktiva substansen i 1 st. - 250 eller 500 mg, - därför är det viktigt att förlita sig på instruktionerna som ges av läkaren angående doseringen av tranexaminsyra i en flik. En dos på 250 mg ordineras vanligtvis, men om den är ineffektiv fördubblas den..

Tranexam i form av injektioner under intensiva och tunga perioder

Vanligtvis med tung menstruation rekommenderas Tranexam att tas oralt. Och endast i undantagsfall kan det behövas injektion. Doseringen i detta fall skiljer sig mycket från den som föreskrivs för andra blödningar, så det är oacceptabelt att använda lösningen hemma.

Enligt de officiella anvisningarna för användning av injicerbar Tranexam, med menstruation, är dess dosering 15 mg / kg kroppsvikt. Läkemedlet administreras intravenöst - dropp eller ström. Användningen utförs var sjätte till åtta timme, från början av blödningen, tills dess intensitet minskar.

Tranexam-injektioner används vanligtvis under tunga perioder som inte håller länge. Parallellt med detta klargörs nödvändigtvis orsaken till en sådan avvikelse..

Kontra

Bruksanvisningen för Tranexam indikerar att det är förbjudet att ta det när:

 • individuell intolerans gentemot alla komponenter i tabletterna av en kvinnas kropp;
 • kroniskt allvarligt njursvikt;
 • venös eller arteriell trombos;
 • disseminerat intravaskulärt koagulationssyndrom, åtföljt av hypokoagulation;
 • anfallshistoria;
 • subaraknoid blödning.

Tranexam under tunga perioder rekommenderas inte heller för flickor under 16 år..

Biverkningar, risken för överdosering

Innan läkemedlet används bör särskild uppmärksamhet ägnas åt inte bara den del av instruktionerna där doseringsinformationen beskrivs, utan också till avsnitt med kontraindikationer och biverkningar. Tranexam under menstruationen kan provocera:

Mindre vanligt, vid applicering av Tranexam under tunga perioder, kan hudallergisymtom uppstå:

Dessa symtom kan uppstå omedelbart eller efter en tid..

Viktig! I extremt sällsynta fall kan det vara en känsla av värme eller utveckling av bronkospasm när man tar Tranexam under menstruationen. Och även om det inte finns någon information om sådana fall i de officiella instruktionerna, har de skett i klinisk praxis. Denna situation bör inte ignoreras..

Användningen av läkemedlet bör avbrytas helt tills det har orsakat annan hälsoskada.

Överdos

Med en överdos av Tranexam verkar symtomen på biverkningar mycket intensivare. Mot bakgrund av ett överskott av tranexaminsyra i kvinnans blod kan ortostatisk hypotension utvecklas - ett tillstånd där en person som dramatiskt går från horisontellt till vertikalt tappar balans, och hans blodtryck minskar markant.

Sådana attacker passerar snabbt, vilket dock inte kan sägas om andra manifestationer av en överdos. Ta därför inte piller i höga doser och längre än den period som anges av läkaren.

Vad är bättre med tunga perioder: Tranexam, Hemotran eller Dicinon?

Tranexam, Hemotran och Dicinon tillhör samma grupp läkemedel - hemostatiska medel. Men deras sammansättning kan vara annorlunda, och det är just kärnan i frågan: vad är bättre?

I själva verket är dessa läkemedel utbytbara. Så om kvinnan inte passade Tranexam, kan gynekologen ersätta honom med Hemotran eller Dicinon. Dessa är analoger enligt handlingsprincipen, därför kan du inte säga vilken medicinering som är bättre.

För att förstå vad som, om nödvändigt, kan ersätta medicinen i fråga, kommer vi att gå igenom Hemotran och Dicinon.

 1. Hemotran. Hemotran är en komplett analog av Tranexam. Det doseras i form av tabletter och en injektionslösning. Innehåller tranexaminsyra som huvudämne. Läkemedlet är svårt att hitta i Ryssland, så det exakta priset är okänt.
 2. Dicinon är en hemostatisk, som också doseras i form av en injektionslösning och tabletter för oral administrering. Dess aktiva ingrediens är ethamzilat. Om Hemotran kan ersättas med Tranexam i dess frånvaro, kan Dicinon, som har en annan sammansättning, förskrivas om patienten inte tål tranexaminsyra. Kostnaden för 10 tabletter på 250 mg - cirka 40 rubel.

Tranexam är bland annat en dyr medicin. Av denna anledning kan många flickor fråga en läkare om att hitta en analog. För 10 tabletter med 250 mg måste du ge cirka 250 rubel. En dos på 500 mg innebär en högre kostnad för läkemedlet. 10 Tranexam-tabletter kostar cirka 370 rubel.

Tranexam är ett läkemedel från gruppen av hemostatiska medel, som i gynekologi används för att stoppa blödning av livmodern orsakad av invasiva diagnostiska procedurer eller kirurgiska ingrepp. En annan indikation för receptbelagda läkemedel är intensiv reglering, som kanske inte slutar på länge..

För att minska deras överflöd, och samtidigt inte skada hälsan, bör en kvinna dricka tabletter i strikt överensstämmelse med gynekologens anvisningar. Endast under detta tillstånd kommer behandlingen att vara effektiv och säker.

Tranexam: instruktioner för användning med menstruation, kontraindikationer

Ett av de vanliga symtomen som kvinnor vänder sig till gynekologer för att få hjälp är blödningar i livmodern. Patologi har inga åldersgränser.

Mycket unga flickor och mogna kvinnor som går in i klimakteriet kan drabbas av kraftiga blödningar. För att stoppa uterinblödning har farmakologer utvecklat många effektiva läkemedel.

Enligt recensioner av kvinnor är Tranexam ett ganska populärt och effektivt botemedel..

Tranexam mot blödning av livmodern

Tranexam används ofta i gynekologisk praxis för att stoppa blödning av livmodern, återställa och minska menstruationsvolymen. Medicinen kan ordineras till gravida kvinnor som har blodig utflöde och har diagnosen hot om missfall.

Tranexam - ett effektivt verktyg för att stoppa blödningar i livmodern

Läkemedlet känns igen som första hjälpen, eftersom det effektivt och snabbt kan stoppa blödningen.

Den aktiva substansen i Transecam är tranexaminsyra. Det är hon som ger läkemedlet följande positiva egenskaper:

 • antifibrinolytic (förmågan att stoppa blödning när det fibrinolytiska systemet aktiveras, vilket hjälper till att lösa fibrin (koagler) och därmed tunnas blodet);
 • hemostatisk (hemostatisk effekt dikteras av förbättring av blodkoagulering);
 • anti-infektiösa;
 • anti-allergisk;
 • antiinflammatoriska;
 • antitumör;
 • analgetikum.

Långvarig, alltför intensiv blödning dikteras av ett högt fibrinolysininnehåll i blodet. Denna bild ses när blodplättar inte kan producera plasmin i den erforderliga mängden (en komponent som säkerställer blodkoagulation). Efter att ha trätt in i kroppen utlöser Tranexam en komplex reaktionsmekanism som stoppar blödningen.

Läkemedlet ger omvandling av fibrinolysin till plasmin. På grund av denna omvandling stoppas blödningen.

Vad är livmodersblödning

Kvinnor måste förstå vad som är dolda under denna term och kunna skilja menstruation från patologi.

Livmoderblödning är en allvarlig patologi som kan förekomma hos kvinnor i alla åldrar

Livmoderblödning är ett rikligt utsläpp av blod från livmodern, vilket skiljer sig från den fysiologiska processen i följande funktioner:

 • blödningens varaktighet är mer än sju dagar;
 • stora blodproppar finns;
 • blodförlust överstiger 80 ml.

Sammansättning och form av frisläppande

Läkemedlet produceras i två dosformer:

 • tabletter designade för internt bruk;
 • lösning för intravenös administration.

Vid mindre blodförlust rekommenderas en kvinna Tranexam i form av tabletter. Piller är bikonvex. Ovanpå täcks de med ett vitt filmmembran..

Tranexam tabletter är vita belagda tabletter

I en tablett kombineras tranexaminsyra med följande hjälpkomponenter:

 • hydroxipropylcellulosa,
 • mikrokristallin cellulosa,
 • natriumkarboximetylstärkelse,
 • kalciumstearat,
 • talk,
 • kolloidal kiseldioxid.

Tabletter som innehåller 250 mg och 500 mg aktiv substans produceras..

Vid omfattande blodförlust kommer Tranexam till stöd i form av en lösning för intravenös injektion. Läkemedlet förpackas i 5 ml ampuller. Det är en klar vätska med en ljusbrun nyans..

Tranexams enda hjälpämne i ampuller är destillerat vatten

Läkemedlets sammansättning inkluderar:

 • transeskaminsyra (i en ampull - 250 mg);
 • destillerat vatten.

Programfunktioner

Tranexam är ett universellt botemedel som kan hjälpa en kvinna i olika perioder av livet. Men att använda det själv rekommenderas inte. Liksom alla läkemedel har Tranexam ett antal kontraindikationer och kan provocera biverkningar..

Indikationer för utnämning

Läkemedlet rekommenderas av gynekologer för:

 • dysfunktionell blödning (patologier provocerad av brist på könshormoner);
 • blödning i tonåren;
 • menstruation, som kännetecknas av en stor blodförlust;
 • blödningar hos gravida kvinnor, inklusive de som provoceras av myom, samt postpartum;
 • placentabbrott.

Tranexam kan användas inte bara för att stoppa blödning, utan också för att förhindra dess uppkomst (för att förebygga).

Används under graviditet och amning

Läkemedlet kan användas av gravida och ammande mödrar. Men för denna kategori av kvinnor bör Tranexam endast utses av den behandlande läkaren!

Under amning är det bara en läkare som kan förskriva Tranexam, medan matningen av barnet måste vägras

Komponenten i läkemedlet kan tränga in i bröstmjölk och genom placentabarriären. Därför används medicinen endast för viktiga indikationer. Om en kvinna föreskrivs Tranexam under amningstiden, rekommenderas det att ge upp amningen ett tag.

Användningen av läkemedlet under klimakteriet

Livmoderblödning kan förekomma hos kvinnor under klimakteriet. Sådana fenomen dikteras av allvarliga förändringar i reproduktionssystemet (risken för att utveckla onkologi är hög), endokrinologiska patologier, metaboliska störningar.

Om det finns sådana skäl kommer Tranexam att vara ineffektivt, eftersom det endast fungerar som ett medel för symptomatisk terapi. Men med rätt behandling, som syftar till att bekämpa patologikällan, kommer det att ge betydande fördelar.

Bieffekter

Läkemedlet kan framkalla negativa manifestationer.

Att ta tabletter kan åtföljas av:

 • illamående, kräkningar;
 • halsbränna;
 • hudutslag;
 • diarre
 • förekomsten av hudklåda;
 • yrsel, dåsighet;
 • aptitlöshet.

Vissa kvinnor klagar över en förändring i färguppfattningen. Det finns fall när du tog Tranexam vilket ledde till utveckling av tromboemboli, trombos. Men sådana kränkningar är extremt sällsynta..

Tranexam kan orsaka dåsighet

Intravenös administration av läkemedlet kan utlösa utvecklingen av:

 • dyspeptiska fenomen (olika störningar i matsmältningssystemet);
 • allergiska manifestationer;
 • autonoma störningar (yrsel, svaghet, ökad dåsighet, takykardi, obehag i bröstsmärtor);
 • hypotoni;
 • synskada (suddig uppfattning, förändring i färgvision);
 • trombos, tromboembolism.

Kontra

Läkemedlet är förbjudet för kvinnor som har:

 1. Individuell känslighet för läkemedlets komponenter.
 2. Trombos av olika ursprung (tromboflebit, hjärtinfarkt eller vaskulär trombos i hjärnan).
 3. Subarachnoid blödning. Dessa är blödningar som förekommer spontant i området mellan hjärnhinnorna. En sådan patologi observeras med traumatiska hjärnskador, med aneurysmbrott.
 4. Njursvikt.
 5. Urinhematuri (ökade nivåer av röda blodkroppar i urinen).
 6. Nedsatt färguppfattning.

Tranexam kan endast användas som föreskrivs av läkaren, eftersom läkemedlet har ett antal kontraindikationer

Interaktion med andra läkemedel

Läkemedlet är förbjudet att kombinera med hemostatiska medel. Annars kan en aktivering av trombosbildningsprocessen provoseras..

Tranexam som lösning är farmaceutiskt oförenlig med:

 1. Blodprodukter.
 2. Läkemedel som innehåller penicillin, diazepam, urokinas, dipyridamol, tetracyklin.
 3. Vissa hypertensiva medel. Det är förbjudet att kombinera Tranexam med Norepinephrin, Deoxyepinephrine hydrochloride, Metarmine bitartrate.

Användningsinstruktioner

Rekommendationer för användning, dosering av läkemedlet och behandlingsvaraktighet väljs för varje patient rent individuellt.

Det finns dock allmänna rekommendationer för att ta medicinen:

 1. Tabletter är endast för internt bruk..
 2. Läkemedlet konsumeras 2 till 4 gånger om dagen.
 3. Behandlingsvaraktigheten kan vara 14 dagar. Under en längre period tilldelas inte Tranex.
 4. Tranexam-terapi kan upprepas under 3 menstruationscykler. Det är nödvändigt att vägra att ta medicinen vidare.

Endast en läkare kan välja rätt dos och behandling för Tranexam

Vid förskrivning av en lösning följer läkarna följande regler:

 1. Lösningen kan användas jet och dropp.
 2. Oftast är en injektion (dropper) tillräcklig för att stoppa blödning av livmodern.
 3. Om det är nödvändigt att fortsätta injicera behandlingen kan behandlingen pågå i tre dagar. Under en längre period tilldelas inte Tranexam (injektioner).

Hur du byter ut medicinen?

Byt ut den ursprungliga produkten kan vara beredningar som innehåller samma aktiva substans. Dessa läkemedel kallas strukturella analoger. Om tranexaminsyra inte uppfattas av kroppen kommer läkaren att rekommendera läkemedel som har liknande effekt..

Strukturella analoger är:

 • Tranexaminsyra;
 • Stagemin;
 • Troxaminate;
 • Transamcha;
 • Exacil.

Sådana ersättare kan vara utmärkta ersättare för den ursprungliga produkten med en liknande effekt på kroppen:

 • Aminokapronsyra;
 • Amben;
 • Aprotex;
 • aprotinin;
 • Vero Narcup;
 • Vikasol;
 • Gumbiks;
 • Dicinone;
 • Ingitrile;
 • Contracal;
 • Polycapran;
 • Traskolan.

Det finns många analoger av Tranexam, men bara en läkare kan ersätta det ursprungliga läkemedlet.

Effektiva analoger - tabell

Kvinnors recensioner

Livmoderblödning kan provocera olika skäl. Beroende på problemets källor väljs terapi, där gynekologer ofta inkluderar Tranexam. Läkemedlet är mycket efterfrågat, eftersom det under många år har hjälpt kvinnor att lösa obehagliga och ibland livshotande tillstånd - livmodersblödning.

Tranexam tabletter för menstruation och blödning i livmodern: instruktioner, indikationer för användning, kontraindikationer

Livmoderblödning är ett av huvudsymtomen på ett antal gynekologiska sjukdomar som kräver specialistrådgivning. Kvinnor i alla åldrar kan drabbas av det - både i ungdom och i klimakteriet.

För närvarande har ett stort antal effektiva medel för att stoppa blödning av livmodern, till exempel Tranexam, utvecklats..

Med menstruation, åtföljd av för intensiv blodförlust och blodutsöndring av olika etiologier, anses detta läkemedel vara en av de mest effektiva.

Livmoderblödning

Livmoderblödning kan variera beroende på ursprung, art och intensitet av utsläpp från livmodern. I detta fall kan följande villkor observeras:

 • Anemi.
 • Resultatet av många blodproppar, ofta en ovanlig färg.
 • Känsla av trötthet och trötthet.
 • Krampande buksmärta.

Livmoderblödning kan utvecklas till följd av sjukdomar i de kvinnliga könsorganen, till exempel med hormonella störningar, myom.

Blodförlust under graviditeten och efter det kan leda till allvarliga konsekvenser för en kvinna och ett barns liv, under menstruation - till kronisk anemi och dålig hälsa.

Läkemedlets egenskaper och indikationer för användning

Läkemedlet Tranexam ordineras av gynekologer för att minska mängden menstruation och stoppa blödning. Den aktiva komponenten i läkemedlet är tranexaminsyra, på grund av vilken det har följande egenskaper:

 • Anti-infektiösa.
 • Analgetikum.
 • BLODS.
 • Anti-allergisk.
 • Antiinflammatorisk.
 • antitumör.
 • antifibrinolytiska.

Läkemedlet hjälper till att stoppa blödningen genom att aktivera det fibrinolytiska systemet, vilket hjälper till att lösa blodproppar och tunna blodet. Det kan också tas av gravida kvinnor med blodutflöde och hotet om missfall.

Bruksanvisningen för Tranexam för menstruation och andra blödningar indikerar att huvudindikationen för användning av detta läkemedel är blödning från livmodern. Dessutom indikeras verktyget för användning i följande kränkningar:

 • Maligniteter i bukspottkörteln.
 • Olika leversjukdomar.
 • Inflammatoriska sjukdomar i svelget och munhålan.
 • Postpartum blödning.
 • Hemofili.
 • gestosis.
 • Peritonit.
 • Tonsillit, stomatit, faryngit.
 • Allergiska sjukdomar: urtikaria, irritation, eksem.
 • Postpartum blödning.

Tranexam används också intravenöst. I det här fallet används det för kirurgiska ingrepp i urinblåsan, blödning, samt operationer för peritonit, gestos, sepsis..

Dosering och regler för administration

Tranexam finns i lösning och tabletter. En piller innehåller 250 eller 500 mg av den aktiva substansen och 1 mg av lösningen innehåller 50 mg. Tabletter förpackas vanligtvis i tio delar i en krets med celler. De finns i en kartong i plattor med bruksanvisning..

Instruktioner för användning av Tranexam-tabletter för menstruation, som varar för länge eller med kraftigt blodförlust, indikerar att standarddosen för att ta läkemedlet är en tablett 3 gånger om dagen. Du måste ta dem varje 7-8 timme.

Behandlingsförloppet bör inte överstiga åtta dagar. Instruktionen möjliggör emellertid olika doseringsalternativ i speciella fall: ibland kan det ta 2 eller till och med 4 tabletter tre gånger om dagen.

Därför är det bara en läkare som ska förskriva läkemedlet och dess dosering.

Du bör veta hur du tar Tranexam med tung menstruation och patologisk blödning av livmodern.

Om en kvinna använder läkemedlet för att minska menstruationsfrekvensen, måste hon först konsultera en gynekolog och genomgå den nödvändiga undersökningen.

Efter att läkaren har ställt en diagnos, kommer han att bestämma dos och metod för användning av läkemedlet

Det finns flera behandlingsregimer för detta botemedel:

 • Under flera dagar kan du ta samma antal tabletter..
 • För vissa sjukdomar bör dosen vara lägre än standarden.
 • Inledningsvis börjar en hög dos av läkemedlet, sedan minskar det.

Under olika tillstånd kan läkemedlet användas på olika sätt, så det är förbjudet att ta det själv utan en läkares rekommendation.

Kontra

Detta läkemedel är kontraindicerat för användning med hög känslighet för dess komponenter och subaraknoidblödning. Dessutom ska Tranexam användas med försiktighet vid njursvikt, trombos, störningar i färgvision, hjärtinfarkt.

När du använder denna medicinering kan vissa biverkningar utvecklas. När du tar hemostatiska tabletter kan halsbränna, aptitlöshet, utslag, diarré, yrsel, illamående, trombos, störningar i färguppfattning och andra liknande manifestationer uppstå.

Tranexam används ofta inom gynekologi som ett läkemedel som förhindrar hotet om missfall. Det kan ordineras av en läkare efter en särskild undersökning av en kvinna.

Under amning är användningen av detta läkemedel oönskat. Det kan endast användas vid behov vid vissa viktiga indikationer, eftersom Tranexam kan påverka barnet negativt.

Om det är nödvändigt att ta detta läkemedel är det nödvändigt att överge amningen.

Detta är ett potent läkemedel, därför kan det ha en negativ effekt på kroppen. Om det inte passar kan det ersättas med läkemedel som innehåller en liknande aktiv substans, de så kallade strukturella analogerna.

Om kroppen inte uppfattar tranexaminsyra, kan läkaren förskriva mediciner som har liknande effekt. De viktigaste analogerna av Tranexam inkluderar Traxara, Exacil, Cyclocapron och Troxaminate, Tracecam för blödning.

De liknar honom i deras effekt, indikationer och kontraindikationer..

Recensioner om att ta botemålet

Tranexam var tvungen att ta medicinen flera gånger efter bukoperationen. Läkaren ordinerade läkemedlet först intravenöst och sedan i form av tabletter. Jag anser att tranexam är ett bra och mycket effektivt botemedel. Efter början av att ta detta botemedel stoppade blödningen.

Elena, 42 år

Jag hade en försening av menstruationen i ungefär en vecka och sedan öppnade plötsligt mycket kraftiga blödningar. I detta fall räckte en packning bara i tjugo minuter. Gynekologen ordinerade mig tranexam-tabletter.

Jag tog dem i cirka fem dagar, två tabletter per dag. Efter början av intaget började blödningen sjunka och den tredje dagen gick det i normalt läge. Läkemedlet börjar verka snabbt, jag märkte inga biverkningar på mig själv.

Julia, 29 år

Efter att jag började blöda i mitten av cykeln ordinerade gynekologen Tranexam. Han var tvungen att dricka det två gånger om dagen, två tabletter efter en måltid.

Läkaren sa att om blödningen inte slutar efter tre dagar, måste du fortsätta att dricka läkemedlet i ytterligare två dagar.

Detta var dock inte nödvändigt, eftersom den tredje dagen var blödningen över! Naturligtvis är detta verktyg inte det billigaste i pris, men det är verkligen mycket effektivt!

Inna, 35 år

Tranexam under menstruation

I nästan varje kvinnas liv inträffar, åtminstone en gång, en obehaglig händelse i form av blödning av livmodern, som kan hänföras till kritiska dagar eller visas oberoende av dem av någon annan anledning..

Någon av dem som går utöver normen, orsakar viss oro och kräver behandling. Användning av tranexam för menstruation är ett ganska effektivt sätt.

Se till att läkare innan du använder den.

Instruktioner för Tranex tabletter

Den huvudsakliga aktiva ingrediensen i Tranexam-tabletter är tranexaminsyra. På grund av dess specifika verkan på elementen i blodkoagulationssystemet ökar det dess viskositet och gör det mer tätt komplicerar ytterligare läckage från kärlen.

Indikationer för användning

För att förstå principen om användning av tranexaminsyra, kommer vi ihåg hur menstruationsprocessen fortskrider. I slutet av den andra fasen av cykeln blir livmoderslimhinnan tjock nog för att fästa fosterägget. Om befruktning inte inträffar, under påverkan av hormoner, börjar avstötning av överskottet endometrium, kapillärer utsätts och förstörs och blod hälls ut.

Läs indikationerna för användning av Tranexam innan du väljer detta läkemedel med tunga perioder

Normalt varar menstruationen 3-5 dagar, och under denna tid går inte mer än 80 ml blod förlorat. När detta tillstånd varar mer än en vecka och urladdningen är riklig (mer än 150 ml), är detta redan en avvikelse. I detta fall kommer Tranexam att hjälpa till att stoppa överdriven blodförlust under tunga perioder, vilket föreskrivs i instruktionerna.

Det är därför man använder Tranexam under tunga perioder och det är möjligt att stoppa dem, men du kan få den önskade effekten endast med hjälp av den individuella dosregim som utvecklats av din läkare.

Enligt instruktionerna har Tranexam under menstruationen inte bara hemostatiska, utan också antiinflammatoriska, antiallergiska och milda smärtstillande effekter. Därför, tillsammans med en minskning av volymen av sekret, känner en kvinna en förbättring av det allmänna tillståndet.

Släpp formulär

Tranexam finns i tabletter och lösningar. Varje piller innehåller 250 mg eller 500 mg av den aktiva ingrediensen och 50 mg finns i 1 ml lösning. Ampuller förpackas i 5-10 enheter, tabletter om 10 stycken i en bikakekrets. Det kan finnas 1-2-3-5 sådana plattor i en kartong tillsammans med bruksanvisningar.

Tranexam finns i två former: tabletter och injektion

Hur man tar och doserar

Vanligtvis räcker en tablett 3-4 gånger om dagen, var 6-8 timme, från den dag då det blir tydligt att menstruationen är för riklig eller atypisk. Antagningskursen överstiger inte 8 dagar.

Men instruktionerna indikerar olika doser: ibland behöver du 2 tabletter 3 gånger om dagen eller du måste dricka 4 piller omedelbart och fortsätta sedan en åt gången.

Endast läkare kan förstå huruvida behandlingen är tillräcklig och varaktigt.

När allt kommer omkring kan orsaken till menstruationssvikt eller riklig sekretion vara olika kränkningar:

 • en tumör (myom) eller en polyp i livmodern;
 • gynekologiska sjukdomar, könsinflammation, endometrios;
 • närvaron av en intrauterin anordning;
 • brist på vitamin K;
 • tonåren, när det reproduktiva systemet ännu inte har bildats;
 • först efter förlossningen.

Läkaren ser ut för att förskriva läkemedlet, efter att ha vägt för- och nackdelar, om det är tillrådligt att använda detta läkemedel, om det kan eliminera orsaken till patologin och om det kommer att ha ett positivt resultat för en viss situation.

Rådfråga en läkare för att ta reda på hur du tar Tranexam tabletter och i vilken dos

Kontra

Instruktioner för användning på Tranexam för menstruation och andra patologier indikerar vissa kontraindikationer:

 • individuell överkänslighet mot tranexaminsyra;
 • subaraknoid blödning.

Med försiktighet föreskrivs användning av Tranexam:

 • med trombos eller risken för att de förekommer;
 • hjärtinfarkt;
 • njursvikt.

Bieffekter

Biverkningar förekommer också och kan uppstå i form av:

 • illamående, kräkningar, diarré, nedsatt aptit, halsbränna;
 • yrsel, svaghet, synskador, färguppfattning, dåsighet;
 • ökad hjärtfrekvens, smärta bakom bröstbenet, utveckling av trombos;
 • allergiska reaktioner, klåda, utslag, urtikaria.

Det största problemet är ögonskador. Innan Tranexam utnämns till menstruation är ett oculistkonsultation obligatoriskt, vilket sedan upprepas under behandlingsprocessen och i slutet för att klargöra bilden av tillståndet i fundus, synskärpa och förmågan att skilja färger.

Var uppmärksam på möjligheten till biverkningar och följ noggrant kroppens reaktion när du tar läkemedlet under tunga perioder

Tranexaminsyra kan passera genom moderkakan och in i bröstmjölk, så läkemedlet föreskrivs endast för gravida och ammande kvinnor om den terapeutiska effekten för modern överstiger risken för barnet. Men det finns inga tydliga kontraindikationer i bruksanvisningen i dessa fall, beslutet kvarstår hos den behandlande läkaren.

Förskriva Tranexam under tunga perioder

Att kontakta en gynekolog i sådana situationer är obligatoriskt. Om han anser att ditt tillstånd är en patologi, kommer han, baserat på den insamlade informationen, att rekommendera det nödvändiga schemat för att använda tranexam för menstruation: hur man tar det och i vilka doser för att bli av med sjukdomen.

Det är inte möjligt att köpa en sådan produkt själv, ett recept krävs för att köpa den, eftersom okontrollerad behandling av tunga perioder eller andra blödningar kan orsaka allvarliga komplikationer.

Tar läkemedlet under normal menstruation

Det finns inget behov av att använda Tranexam tabletter under normal menstruation. Du kan minska det till ett par dagar, men det är inte känt hur detta kommer att påverka din hälsa i framtiden och vad som kommer att vara perioderna efter Tranexam i nästa cykel.

Alla ingripanden under naturliga processer i kroppen kan vara farliga och orsaka skada. Det är omöjligt att förutsäga beteendet hos koagulationssystemet en månad efter den tvingade blodförtjockningen under denna cykel..

Vissa unga damer frågar om det är möjligt att försena början av kritiska dagar med detta verktyg. Experter förnekar inte en sådan möjlighet.

Om du börjar ta Tranexam 1-2 dagar före det förväntade datumet kommer din början att försenas med 3-4 dagar. Men detta är en farlig händelse.

När menstruationen kommer kan allt hända, upp till behandling på sjukhus. Det beror på reproduktionssystemets individuella förmågor..

Tranexam-tabletter för menstruation, överdrivet rikligt samt för vissa sjukdomar, används som akutvård. Schema och dos är individuella och föreskrivs endast av den behandlande läkaren.

Tranexam - bruksanvisning

Med överdriven blodbildning i livmodern föreskriver läkare Tranexam till patienter - instruktionerna för användning av läkemedlet innehåller också indikationer när man använder andra blödningar. Läkemedlet stoppar processen med överdriven blodproduktion, hjälper till att hantera blodsjukdomar. Läs bruksanvisningen.

Tranexam

Enligt den kliniska och farmakologiska klassificeringen avser Tranexam läkemedel med hemostatiska och antitumöreffekter. Det är en hämmare av fibrinolys - processen för övergång av plasminogen till plasminsubstanser som är involverade i hematopoiesis.

Läkemedlets aktiva substans är tranexaminsyra. Det hjälper till att stoppa blodproduktionen, förhindra uterusblödning. Enligt vittnesmålen föreskriver läkare Tranexam - bruksanvisningen för läkemedlet säger.

Sammansättning och form av frisläppande

Det finns två former av frisättning av Tranexam - orala tabletter och en lösning för parenteral administration. Den detaljerade sammansättningen av varje art:

tabletterLösning för intravenös injektion
Koncentrationen av tranexaminsyra, mg250 eller 500 per 1 st.50 per 1 ml, 250 per 1 ampull
Ytterligare komponenterHyprolos, makrogol, kalciumstearat, talk, karboximetylstärkelse, titandioxid, mikrokristallin cellulosa, kolloidal kiseldioxidVatten
BeskrivningFilmbelagd, vit, bikonvex, grädde eller gråTransparent färglös lösning med en ljusbrun nyans
Förpackning10 eller 30 st..5 ml per ampull, 5 eller 10 ampuller med bruksanvisning

Farmakodynamik och farmakokinetik

Den aktiva substansen Tranexams verkningsmekanism är att syran specifikt påverkar aktiveringen av plasminogen, inaktiverar den och låter den inte förvandlas till plasmin.

Lokal systematiskt hemostatisk effekt på blödning förknippad med en ökning av koncentrationen av fibrinolys (blodplättpatologi, menorragi).

Genom att undertrycka produktionen av kininer och aktiva proteiner involverade i allergiska reaktioner har det anti-allergiska och antiinflammatoriska effekter.

Vid intag absorberas upp till 50% av läkemedlet och den maximala koncentrationen uppnås efter tre timmar.

Det binder till plasmaproteiner, penetrerar placentabarriärer, utsöndras i bröstmjölk i en koncentration av 1%. Effektivt i 17 timmar i vävnader, 7-8 timmar i plasma.

Vid nedsatt njurfunktion finns det risk för ansamling av den aktiva substansen. Med intravenös administrering bekräftas läkemedlets smärtstillande aktivitet.

Indikationer för användning

Enligt bruksanvisningen skiljer sig indikationerna på användning beroende på frisläppningsformen. Under medicinsk övervakning används läkemedlet för följande faktorer:

 • cerebral trombos;
 • tromboflebit i djup ven;
 • tromboemboliskt syndrom;
 • hjärtinfarkt;
 • hot om trombos;
 • trombohemorragiska komplikationer;
 • nedsatt syn i färg;
 • urinvägar hematuri;
 • njursvikt.

Tranexam-tabletter

Enligt bruksanvisningen har Tranexam hemostatiska tabletter följande indikationer för användning:

 • livmoder, postpartum, näsa, magblödning, efter avlägsnande av prostata, tanduttag med hemorragisk diates;
 • risken för blödning på bakgrund av ökad lokal fibrinolys, på bakgrund av von Willebrands sjukdom eller andra koagulopatier;
 • hematuri;
 • maligna tumörer;
 • ärftligt angioödem;
 • allergiska reaktioner (eksem, urtikaria, drogutslag, dermatit);
 • tonsillit, faryngit, stomatit, laryngit.

Tranexam-ampuller

Enligt bruksanvisningen kan Tranexam-lösning användas med följande indikationer:

 • blödning under eller efter operationen;
 • blödning under graviditet;
 • bukspottkörtel- eller prostatacancer;
 • hemofili;
 • hemorragisk komplikation;
 • leukemi;
 • streptokinasterapi;
 • blåskirurgi;
 • operation för sepsis, peritonit, gestos, chock, bukspottkörtelnekros.

Dosering och administrering

Enligt bruksanvisningen administreras Tranexam-lösning intravenöst, dropp, sträng. Doseringen och hastigheten för administration av det hemostatiska läkemedlet beror på sjukdomen:

SjukdomDos, mc / kgLäge, var X: e timmeNotera
Generaliserad fibrinolysEngång 156-8Hastighet 1 ml / min
Lokal fibrinolys250-5002-3 gånger / dag
Prostatektomi eller blåsoperation1 g under operationen, 1 g8Varaktighet tre dagar, överför till tabletter
Hög risk för blödning, systemiska inflammatoriska sjukdomar10-11En halvtimme före operationen
Koagulopati före tanduttag10
Vid nedsatt njurens utsöndringsfunktion justeras dosen och är 5-10 mg / kg 1-2 gånger / dag

Tranexam orala tabletter ges oralt. Dosering, förlopp och behandling beror på typen av sjukdom:

SjukdomDosering, gEn gång om dagenKursdagar
Riklig blödning från livmodern1-1,53-43-4
Koagulopati blödning10
Efter tanduttag för patienter med koagulopati6-8
Ärftligt angioödem2-3
Allergier och inflammationer3-9
Generaliserad fibrinolys
Lokal fibrinolys
Efter conization av livmoderhalsen1,5312-14
Näsblödning137
Graviditet blödning250-500 mg3-47
Vid nedsatt njurfunktion justeras dosen och sträcker sig från 500 mg till 1 g 1-2 gånger / dag

Tranexam med blödning i livmodern

I gynekologisk praxis används Tranexam för att stoppa blödningar i livmodern.

Indikationer för utnämningen av läkemedlet är blodutsläpp hos gravida kvinnor, hotet om missfall, varaktigheten av blödning i mer än en vecka, stora blodproppar finns i blodet.

Doseringen är 1-1,5 g tabletter 2-4 gånger / dag under högst 14 dagar. Terapi upprepas under högst tre menstruationscykler. Behandlingstiden med en lösning är högst tre dagar.

Med menstruation

Brott mot menstruationsförloppet kräver en anledning att konsultera en läkare. Tranexam under menstruation kan användas om för kraftig blödning observeras. Standardmetoden för administrering är 3-4 tabletter / dag från den första dagen av cykeln. Ibland föreskriver läkare ett annat schema - den första dagen, 4 tabletter, i den återstående i taget. Dosering beror på patientens individuella egenskaper..

Om du vill försena ankomsten av menstruation kan du använda detta läkemedel. Det är sällan tillåtet att göra, annars kan den hormonella bakgrunden komma på vilje, blodkompositionen förändras i negativ riktning.

Om du dricker en tablett var 8 timme, 1-2 innan menstruationen börjar, kommer den att försenas i 3-4 dagar. För att stoppa långa perioder (över en vecka) tas medicinen 1 tablett var 6-8 timmar under högst 8 dagar.

Det är inte nödvändigt att stoppa normal menstruation, detta kommer att leda till inflammatoriska processer i livmodern.

Bruksanvisning under graviditet

Om det finns bevis (hotad missfall, blodutladdning) under graviditet, föreskriver gynekologer Tranexam enligt instruktionerna. Var noga med att överväga kontraindikationer, eftersom tranexaminsyra övervinner placentabarriären och kan påverka fostrets utveckling. Vid amning passerar den aktiva substansen i bröstmjölken.

speciella instruktioner

Innan behandlingen med Tranexam påbörjas bör patienten undersökas av en ögonläkare för att bedöma synskärpa, färguppfattning och tillståndet i fundus. Detta är nödvändigt eftersom medicinen påverkar dessa indikatorer. Djurstudier har inte avslöjat teratogena och embryotoxiska effekter på fostrets utveckling. Överskrid inte den dos som anges i instruktionerna.

Läkemedelsinteraktion

Enligt instruktionerna kan användningen av Tranexam påverka andra läkemedel:

 • oförenliga med blodpreparat, penicillin, urokinaslösningar, hypertensiva medel, tetracykliner, dipyrdamol, norepinefrin, diazepam;
 • hemostatiska medel och hemocaugalas aktiverar trombosprocessen.

Bieffekter

Bruksanvisningen säger om biverkningar som kan uppstå när du tar medicinen:

 • nedsatt aptit, halsbränna, kräkningar, diarré, illamående;
 • yrsel, dåsighet, nedsatt syn och färguppfattning;
 • trombos, tromboembolism;
 • hudutslag, urtikaria, klåda, allergiska reaktioner;
 • anorexi, svaghet, takykardi;
 • smärta i hjärtat;
 • hypotoni.

Kontra

Det finns vissa kontraindikationer för användningen av läkemedlet, där dess användning är strängt förbjuden:

 • subaraknoid blödning (mellan hjärnhinnorna, uppstår spontant);
 • överkänslighet mot droger;
 • trombos;
 • njursvikt;
 • hematuri i urinsystemet;
 • problem med färguppfattning.

Försäljnings- och lagringsvillkor

Receptbelagda 250 mg tabletter och lösning dispenseras från apotek; 500 mg tabletter kan köpas utan det. Läkemedlet förvaras vid en temperatur som inte överstiger 30 grader för tabletter och 25 för lösning. Hållbarhet är tre år..

Tranexam-analog

De strukturella analogerna av Tranexam och liknande i farmakologisk verkan är följande läkemedel i form av tabletter och lösning, tillverkade i Ryssland och andra länder:

 • Stagemin;
 • Traxara;
 • Troxaminate;
 • Transamcha;
 • Ingitrile;
 • Exacyl;
 • Amben;
 • Vikasol;
 • Aprotex;
 • Polycapran;
 • aprotinin;
 • Gumbiks;
 • Contracal;
 • Dicinone;
 • Traskolan.

Tranexam Pris

Du kan köpa läkemedlet via Internet eller de vanliga apotekavdelningarna. Kostnaden beror på det valda läkemedlets format och antalet tabletter i förpackningen. Exempel på priser anges nedan:

Typ av medicineringPriser i onlineapotek, rubelPriser på apotek, rubel
Lösning 50 mg / ml 5 ml 10 ampuller17371850
250 mg tabletter 30 st.565590
10 st.259270

recensioner

Semesterens början var precis under perioden, vilket var obekvämt för mig. En vän rådde dem att försena drogen Traneksam. Jag tyckte det var farligt, men jag studerade recensionerna på Internet och insåg att du kan prova en gång. Menstruationen började senare, slutade snabbare, och jag upplevde inga biverkningar..

Under den andra graviditeten började jag blöda, läkaren var rädd för barnets liv och utgjorde ett hot om missfall. De placerade mig på ett sjukhus och gjorde droppar med Tranexam. På tre dagar återvände mitt tillstånd till det normala, och en vecka senare släpptes jag. Barnet skadades inte, föddes friskt utan avvikelser.

Min make började blöda från näsan, hon slutade inte så länge, och blodproppar dök upp. Vi blev rädda och gick till läkaren. Han upptäckte orsaken till problemet och ordinerade Tranexam-tabletter. Vi studerade recensionerna och köpte dem. Mannen tog läkemedlet enligt instruktionerna, efter tre dagar förbättrades hans tillstånd avsevärt. Vi kommer att hålla dem till hands.

Anastasia, 55 år gammal

I början av klimakteriet ökade mina perioder i längd, blodet blev mer och jag var rädd. Läkaren sa att detta är åldersrelaterade funktioner och borde inte vara orolig, men jag läste recensionerna på webbplatserna och bestämde mig för att köpa Tranexam medicin själv. Jag drack en bit om dagen, men det var ingen effekt. Uppenbarligen måste sanningen komma till rätta.

"Tranexam": bruksanvisning mot blödning, indikationer och kontraindikationer + recensioner

"Tranexam" kan inte bara stoppa blödning, utan har också en anti-tumör, antiinflammatorisk, anti-allergisk effekt. Det kan användas vid klimakteriet och under graviditet med blödning. Det är viktigt att känna till funktionerna i att ta och förskriva läkemedlet.

Sammansättning och handlingsprincip

Den terapeutiska effekten av läkemedlet beror på innehållet av tranexaminsyra i kompositionen. Huvudeffekten av syra är associerad med effekten på blodkoagulation.

Effekten av att ta

Hur mycket för att ta läkemedlet till Truceca, vad var effekten? För att upprätthålla det flytande tillståndet i blodet och skydda mot bildandet av blodproppar, behöver kroppen den sekventiella avslutningen av kedjan med biokemiska reaktioner.

Ett av stegen är omvandlingen av plasminogen till plasmin. Tranexaminsyra hämmar denna reaktion och utövar en antifibrinolytisk effekt.

Som ett resultat ökar bildningen av blodproppar och blödningen stannar.

Tranexaminsyra har en systemisk och lokal hemostatisk effekt. Dessutom kan det påverka bildningen av kininer - ämnen som är ansvariga för svårighetsgraden av inflammation och allergier. Tranexaminsyra har anti-allergisk och antiinflammatorisk effekt. Dess antitumöregenskaper är också kända, som för närvarande studeras..

Således stoppar tranexaminsyra blödningen på grund av att det gör blodet tjockare, flera blodproppar bildas. Det påverkar varken kärlväggen eller blodplättarna själva..

När den utses

Tranexam utses för följande ändamål:

 • som hemostatiskt medel - vid utförande av operationer, såväl som vid akut blödning vid obstetrisk, gynekologisk, kirurgisk, onkologisk tandläkare;
 • med antiinflammatoriskt syfte - med tonsillit, faryngit, laryngit, stomatit;
 • som ett anti-allergiskt läkemedel - för eksem, urtikaria, kontaktdermatit, angioödem.

Indikationer för användning av läkemedlet är leversjukdomar, leukemi för att förebygga möjliga blödningar med misstänkt ökad blödning.

Inom gynekologi

I 90% av fallen används Tranexam för att stoppa blödningar i samband med ökad fibrinolys. Vid gynekologisk användning används det i följande villkor:

 • med tung menstruation - med livmodermyom, endometrios, hyperplasi och endometrial polypper, med dysfunktioner;
 • efter curettage - för att minska urladdningen efter abort, missfall, hysteroskopi;
 • med acyklisk fläckning - de kan förekomma med dysfunktion, medan man tar orala preventivmedel.

Vissa kvinnor är intresserade av om det är möjligt att stoppa menstruationen på detta sätt eller helt undvika dem under en viss månad. Med hjälp av Tranexam är det verkligen bara möjligt att minska flödet och fläckens varaktighet. Vittnesmål från utövare bekräftar detta.

Under graviditet och amning

Läkemedlet används ofta under graviditeten för att stoppa blödningen. Dess säkerhet har inte bevisats i omfattande studier, men långvarig övervakning av kvinnor som den är föreskriven enligt indikationer visar att det inte finns någon betydande negativ effekt på ett utvecklande barn.

"Trinixan" förskrivs när som helst under graviditeten och efter förlossningen i form av injektioner eller tabletter. Det visas i följande situationer:

 • med hotet om missfall med fläckar;
 • med retrochorial hematom (placentabbrott);
 • med postpartumblödning;
 • med manuell separering av moderkakan.

Dessutom föreskrivs "Tranexam" för blödning som ett resultat av centrala eller regionala placenta previa. Behandlingstiden bör inte överstiga tre dagar hos kvinnor med ärftlig trombofili, antifosfolipidsyndrom, eftersom ytterligare behandling kommer att orsaka motsatt effekt - avbrott av graviditet.

Tranexaminsyra passerar in i bröstmjölk, så det rekommenderas inte för amning. Med överflödiga perioder, som ofta händer när cykeln återställs efter förlossningen, är det bättre att ersätta Tranexam med ett liknande läkemedel.

Bruksanvisning "Tranexam"

Tranexam finns som en lösning i ampuller på 1 ml med en tranexaminsyrahalt på 50 mg. Hemma används läkemedlet ofta i tabletter, var och en innehåller 250 mg. Hur man dricker "Tranexam" under tunga perioder och använder det vid andra blödningar kan ses i tabellen.

Tabell - Tranexam-applikation

Intravenösa injektionstabletter
- 4-6 tabletter 2-3 gånger om dagen före eller efter måltiderna;
- du kan öka doseringen av Tranexam till 4-6 tabletter 3-4 gånger om dagen;
- under graviditeten räcker det med 1-2 tabletter 3-4 gånger om dagen
- Baserat på 15 mg / kg kroppsvikt;
- med en hastighet av 1 ml / minut;
- var 6-8 timme

Tranexaminsyra efter metabolisk transformation utsöndras av njurarna. Därför, i händelse av brott mot deras arbete, måste dosen justeras med hänsyn till kreatininclearance och andra viktiga tester som återspeglar organets tillstånd.

Vem ska inte användas

Användning av tabletter "Transekam" och särskilt intravenös injektion bör förskrivas av en läkare. Läkemedlet har kontraindikationer och biverkningar. Använd inte läkemedlet när:

 • registrerade allergiska reaktioner på det;
 • akut trombos;
 • hög risk för trombos (tromboflebit, hjärtattack);
 • brott mot färgvision;
 • njursvikt.

Följande biverkningar är möjliga när du tar Tranexam:

 • dyspepsi - illamående, kräkningar, halsbränna, nedsatt aptit;
 • störning i centrala nervsystemet - yrsel, svaghet, dåsighet;
 • hjärt-kärlsjukdomar - trombos, tromboembolism, minskat tryck;
 • allergiska manifestationer - urticaria, klåda, Quinckes ödem, anafylaktisk chock.

Om du har några klagomål när du tar läkemedlet bör du genast söka läkarhjälp. Det finns inga data om överdosering av läkemedlet..

Andra funktioner

Om det föreskrivs att dricka Transikam för att stoppa menstruation eller någon annan typ av blödning, bör du inte kombinera detta med användning av andra hemostatiska medel. Sådana kombinationer kan leda till aktivering av trombos och allvarliga komplikationer. Tranexam bör inte heller kombineras med följande läkemedel:

 • blodkomponenter;
 • penicilliner;
 • tetracykliner;
 • "Dipyridamol";
 • diazepam
 • hypertensiva läkemedel.

analoger

Kompletta analoger av läkemedlet är följande läkemedel:

Följande läkemedel verkar på andra mekanismer jämfört med Tranexam, men ger också en hemostatisk effekt:

"Tranexam" är ett av de mest effektiva hemostatiska läkemedlen. Det hjälper bokstavligen fem minuter efter intravenös administrering. Speciellt viktigt är en liknande åtgärd under kirurgiska ingrepp. Recensioner om "Tranexam" vid livmodersblödning bevisar dess höga effektivitet och säkerhet samtidigt som reglerna för upptagande och läkarens rekommendationer följs.

Recensioner: "Kraftfull sak"

Tranexam är en kraftfull sak. Jag fick ordinerats, men jag drack det inte länge, 2-3 dagar. Jag tror att du inte heller kommer att ta det länge, så snart det slutar blöda kommer det att avbrytas. Jag förstår att det är obehagligt att svälja piller med handfulls, men det finns ingenstans att gå. Och han skadar inte Lyalka. Krya på dig!

Jag har placenta previa, också denna måndag började en liten urladdning. Jag kom till sjukhuset i en ambulans, där såg de ut och fick gå hem, men de föreskrev fullständig vila och tranex i 5 dagar, 4 tabletter per dag att dricka. Tilldelningar gick på kvällen efter att ha tagit drogen, nu mår jag bra. Hälsa till dig!

Hej! Jag är 15 år gammal, jag hade väldigt många perioder, det hälldes från en hink, jag gick till gynekolog, hon ordinerade tranex, sa om jag inte slutar hälla, jag skulle gå till sjukhuset, perioderna har gått, men efter det har jag inte haft några månader.

Jag drack Traniksam på 2. Tabell 3 gånger om dagen i 3 dagar hjälpte, det hällde 20 dagar (jag gjorde en dope bra för att bli av med smärtsamma perioder; jag experimenterade med duphaston på månadsresultaten utan att stoppa)

Efter förlossningen öppnade blödningen, som aldrig var nöjd med att sluta. En dropper (Tranexam) ordinerades på sjukhuset. De gjorde några droppare och allt stannade. Tack, det hjälpte!

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Tillåts vaginal suppositorium under menstruationen?

Metronidazol är ett läkemedel som används för att behandla infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar. Medicinen avser antibiotika. Du kan dricka metronidazol med menstruation....

När börjar en flickas bröst växa? 8 år är tidigt?

Den första menstruationen, akne i ansiktet, könshår och andra tecken på pubertetenGavin Francis skotsk läkare, resenär, författare, populariserare av medicin...

Vad man ska välja och brygga örter för att kalla menstruation

Brott mot cykeln inträffar i nästan varje kvinna minst flera gånger i livet. Flickor är särskilt benägna att misslyckas under bildandet av menstruationsfunktionen och med övergången till klimakteriet....