Mesjachnie.com

Harmonier

Månadsperioder är det "privilegium" för det svagare könet, att vi inte kommer att prata om detta som deras styrka eller svaghet. I början anses flickan vara kapabel att bli befruktad och uppfödande. Men utan hjälp av män är denna process omöjlig. Hur förbereder jag pojkarnas kropp och sedan män för denna ansvarsfulla process? Det visar sig att befruktning är möjlig inte bara för att den kvinnliga kroppen efter en viss tid kännetecknas av menstruation. Vissa förändringar inträffar också i pojkarnas kroppar, och de händer på samma sätt, vid en viss tid, vad känner de samtidigt?

Kritiska dagar händer för flickor, men så att de är med pojkar har du förmodligen inte hört talas om detta förut. Låt oss försöka förstå denna svåra fråga..

Är det skillnad?

Vid första anblicken är kroppsstrukturen hos flickor och pojkar, vilket betyder kvinnor och män, exakt densamma, alla organ är identiska. Men faktiskt är allt mycket mer komplicerat. Kroppens anatomi, fysiologin för hela organismen, psykologi och naturligtvis de sexuella egenskaperna är olika. Men, penis är samma klitoris, testiklarna hos kvinnor representeras av äggstockarna, livmodern, gömmer sig bakom prostatakörteln, hos kvinnor är det det främsta reproduktiva organet - livmodern. Om pojkarna hade livmodern, vagina och äggstockarna i samma form, skulle menstruation hos män, liksom möjligheten till befruktning, vara normalt. Även om dessa organ saknas finns det analoger av dem, så det kan antas att en gång i månaden, vid en viss tidpunkt, upplever pojkarna samma sensationer som flickorna.

Med åldern inträffar allvarliga förändringar i pojkarnas kropp, vegetation visas på kroppen, röstrånet förändras, svettningen ökar och intresset för flickor visas. Från denna period börjar unga män känna något liknande PMS.

I själva verket är detta inte så, eller snarare, inte riktigt så. Faktum är att menstruationen är utgången från ett dött eller ofödigt ägg, denna process åtföljs av blödning. Som regel händer detta efter en viss tid, efter 28, 30 eller till och med efter 35 dagar. Det beror på flickans ålder, hennes hälsotillstånd, livsstil etc. För närvarande inträffar en våg av hormoner, och det visar sig, inte bara hos män, utan också hos kvinnor. Det är därför teoretiskt sett menstruation hos män är en normal process. Men det är bara teoretiskt vad som verkligen händer?

Vad är problemet?

Har män menstruation? Vi har redan gett ett bekräftande svar på denna fråga. Som ni ser är detta inte ett tecken på en inflammerad fantasi. Ett faktum bevisat av vetenskapen. Låt oss nu prata om vad som egentligen händer? Nej, vi kommer inte att beskriva de chockerande detaljer som händer med män en gång varje hundra år. Detta är inte och kan inte vara. Lyckligtvis häller galanta herrar inte blod, men tro mig, vid en viss tidpunkt upplever de samma obehag, svaghet och obehagliga känslor i kroppen. Frigörandet av ägget sker inte, vilket innebär att utseendet på sekret utesluts. Därför använder vi termen "menstruation" snarare än "menstruation".

Pojkar och ungdomar verkar aggressiva mot alla andra, ett lugnt barn kan bli aggressivt, tårfullt, nervöst. De är redo att skylla hela världen för sina misslyckanden, de är ofta oförskämd och begår utslag.

Vid en viss tidpunkt har män också förändringar i hormonell bakgrund, de blir osäkra, ouppmärksama, irriterade och berörda. En minskning i styrka noteras, stämningen försämras. De blir likgiltiga mot det rättvisare könet, begår utslag, blir trötta snabbt, minnet och uppmärksamheten förvärras. Detta händer på samma gång som för kvinnor, en gång var 28, 30, mindre ofta - en gång var 35 dag.

Detta är ett faktum som bevisats av medicin, och inte ett försök att motivera manlig tröghet, lathet eller önskan att gå i pension. Men låt oss inte glömma att varje organism har sina egna unika egenskaper. Liksom kvinnor bete sig de annorlunda just nu, och män - vissa uppmärksammar det inte, men för andra blir "dessa dagar" ett uthållighetstest.

Var tolerant

En förändring av den hormonella bakgrunden påverkar arbetet i alla organ och system. Om du klipper fingret är det inte lätt att stoppa blodet, och detta är bara ett av många exempel. När en man återvänder till sitt tidigare tillstånd, kommer minne och uppmärksamhet att förbättras, ett löfte om kraft kommer att visas, du blir återigen energisk och attraktiv.

Försök att hantera dina känslor utan någons stöd, hysteriska upptäckter är inte den bästa dekorationen för en man.

Om PMS återspeglas i sexuell lust, särskilt ofta hos unga män, är detta inte en anledning till oro. Sexuell funktion kommer att återhämta sig efter avslutade kritiska dagar.

Vad är våra år...

Åldrandet av mäns kropp, liksom kvinnor, manifesteras inte bara av yttre förändringar. Irreversibla processer förekommer i könsområdet, neurologiska störningar uppstår och styrkan minskar. Som ett resultat blir möjligheten att bli gravid ett barn mindre och mindre. Menopausala förändringar hos män förekommer huvudsakligen på psykologisk nivå. Gräl med överordnade och kollegor på jobbet, en kris i familjerelationer, inte en nära förståelse, allt detta förvandlar en en gång säker själv till ett svagt, deprimerat varelse, för vilket varje dag inte förnekar något nytt. Hur viktigt i dag att känna förståelse och stöd från en nära och kära, vård av barn, bara uppmärksamhet och kärlek.

Och slutligen finns det inte obetydliga råd till män - kom ihåg att du bör övervaka ditt välbefinnande, och om du känner dig dålig, har ett känslomässigt utbrott eller annan förändring i beteende i mer än två dagar, konsultera en läkare, kan det vara vettigt att ta ett blodprov för hormoner. Kontrollera din hälsa, dina känslor och känslor och håll dig så trygg och attraktiv som möjligt för andra..

Händer menstruationen?

Menstruation hos män - en sådan fras kan verka absurd. Men det finns fortfarande en viss sanning till detta. Naturligtvis bör du inte ta detta uttryck bokstavligen, men du måste veta något om det..

Fysiologi

Manligt och kvinnligt kön är betydligt olika. Representanter för en stark hälften av mänskligheten har inte en livmoder, äggstockar och vagina, därför kan de inte ha en blodkälla. Men allt detta är inte bara. Som du vet är smärttröskeln hos kvinnor mycket högre och de kan uthärda smärta, inte bara under menstruationen, genom att utföra normala åtgärder, utan också under förlossningen. Många läkare hävdar att om män födde, så skulle många helt enkelt dö av smärtchock.

Det har länge bevisats att män inte har någon menopaus respektive menstruation. Detta är emellertid ännu inte helt förstått, så att för det starkare könet denna period kan passera, endast utan synliga förändringar och störningar i kroppen. Menopaus hos kvinnor manifesterar sig som regel i slutförandet av menstruation, atrofi av yttre könsorgan, hormonella förändringar, atrofi i livmodern och bröstkörtlarna och förändringar i kroppens och röstens konturer. Medan män kan ha problem med nervsystemets funktion och styrka.

Det visar sig att menstruation sker hos män, men inte i form som kvinnor har. Från de första dagarna kommer embryot lika att ärva bakterieceller från modern och fadern. Men båda designers kan ersättas med varandra, eftersom både man och kvinna har rudimenten av det manliga könsorganet. Endast hos representanter för det starkare könet uttalas, utvecklas och bildas detta organ till penis, och hos kvinnor kan klitoris betraktas som detta organ. Det är han som är kärnan till manlig "värdighet". Du måste också veta att prostatakörteln hos män innehåller en liten formation som kallas livmodern - detta är prototypen på den kvinnliga livmodern.

Faktum är att en man från en anatomisk synvinkel har en komplett uppsättning av kvinnliga organ, de är bara i sin spädbarn. Hos kvinnor kontrollerar menstruationen möjligheten till befruktning, vilket tillhandahåller detta flera dagar i månaden, medan en man kan "kopulera" när som helst och var och en av hans utlösning har stor sannolikhet för befruktning.

Hur är menstruationsperioder hos män?

Mäns X-dag kommer vanligtvis när deras känslomässiga bakgrund är på toppen av excitabilitet och de är väldigt obegränsade. Detta är perioden, men inte i ordets betydelse, utan i det figurativa. Under de "kritiska dagarna" kan den unge mannen vara aggressiv mot sina kamrater, släktingar och djur. De kan inte ens förklara sitt beteende för sig själva. Äldre pojkar har svårt att kontrollera sina känslor. De förlorar lusten att spela sport, inget kommer från vad som planeras, och de tenderar att skylla alla runt det. Om detta beteende upprepas en gång i månaden är det de "månatliga" känslomässiga dagarna.

Äldre män på sådana dagar av cykeln samlas inte in, sprids och dyster. De blir snabbt trötta och vill sova. Ibland försvinner till och med sexuell lust, vilket är förknippat med hormonella förändringar som uppstår i cyklar hos män.

Biografer noterade att "menstruation" inträffade hos kända manliga representanter. Till exempel föll Napoleon i hysteri varje månad, klagade över buksmärta och kände sig dålig. Det är också känt att Hitlers kontor höll en ”kvinnlig” kalender för sin chef. På sådana dagar försökte de undvika att träffa honom. Tantrums upprepas varje månad, och beteendet var deprimerande.

Män på kritiska dagar, är det tillrådligt att se upp för nedskärningar, eftersom blodet vid denna tidpunkt inte kan stoppas på länge. Till och med ett litet sår kan orsaka stor blodförlust. Under en sådan period är det bättre att inte röra män, senare kommer de att göra jobbet mycket snabbare och bättre. Efter kritiska dagar förbättras humöret, depression försvinner och smärta försvinner.

Det är värt att notera att den "mentala perioden" inte alls är farlig för män. En biologisk person kännetecknas av en viss cyklisk natur eller biorytmer, som manifesteras i en man eller kvinnas psykologiska beteende. Forskare säger att normen är 2-3 dagar på 30-45 dagar. Med en hormonell misslyckande i en mans kropp kan emotionella utbrott förekomma oftare. Det handlar om den ökade nivån av kvinnligt hormon. Östrogen undertrycker effekterna av testosteron, män känner sig försvagade, får vikt dramatiskt, problem med blodkärl visas. Menstruation för män är en periodisk förändring i den hormonella sammansättningen som påverkar den känslomässiga bakgrunden och fysiska hälsan. Intellektuellt arbete bidrar till den stora manifestationen av PMS hos både kvinnor och män. Och under fysiskt arbete är mindre sjukdomar mycket mindre vanliga.

Det tros att PMS påverkar de sexuella behoven hos den manliga befolkningen. Hos ungdomar är sexuell aktivitet stabil, hormoner fungerar i en daglig regim, sexuell förmåga beror inte på humör. Med åldern blir sambandet mellan sexuella biorytmer och det endokrina systemets arbete mer nervös, emotionell överbelastning. De endokrina körtlarna verkar på säsongsmässiga och cykliska förändringar i hormonnivåer som är ansvariga för sexuell lust och förmåga. Det fysiska tillståndet och känslomässiga komponenter påverkar partnerens sexuella aktivitet starkt. Här spåras menstruationens påverkan på attraktion till det motsatta könet. Manlig sexuell funktion försvagas något i 2-3 dagar, då återgår allt till det normala.

Som ni ser har mäns perioder fortfarande en viss rationell betydelse. Du bör inte ta detta uttryck bokstavligen, men du måste också veta om det. Detta hjälper dig att bättre förstå din kropp och även upprätthålla hälsan under många år, eftersom med kunskap om kroppens struktur är det mycket lättare att övervaka ditt välbefinnande..

Vad som sticker ut hos män en gång i månaden. Tecken på pubertet hos pojkar, hos flickor varje månad och hos pojkar vad då


Motsatt kön - det är vad män säger om kvinnor och vice versa. Dessa skapelser av naturen har många skillnader:

 • kroppsanatomi;
 • kroppsfysiologi;
 • psykologi.

Men från de första dagarna av befruktningen får det ofödda barnet två alternativ för sexuella egenskaper, som så småningom kommer att utvecklas starkare, att kön kommer att dominera barnet.

Det viktigaste könsorganet hos män och kvinnors embryo är penis och klitoris. Testiklarna hos män och äggstockarna hos kvinnor är platser för mognad av de viktigaste skaparna av zygoten. Kvinnors livmodern och mäns livmoder (dolda i prostatakörteln) är analoger till komponenterna i den sexuella ”konstruktören”. Finns det några perioder hos pojkar och kan de vara det?

Fysiologisk faktor

Det ofödda barns kön bildas under utvecklingen av fostret. Efter befruktningen har embryot inga sexuella egenskaper, men efter den 15 - 18 veckan av graviditeten bestäms det kön som är mer utvecklat. Detta förklarar det faktum att den manliga och kvinnliga kroppen, trots alla yttre skillnader, är mycket lika..

Manliga könsdelar dupliceras på ett eller annat sätt hos kvinnor, och vice versa:

 1. Till exempel är det huvudsakliga manliga organet penis, och dess motsvarighet i den kvinnliga kroppen är klitoris.
 2. För bildning och mognad av zygoter har män testiklar och kvinnor har äggstockar.
 3. Nästan samma funktioner som den kvinnliga livmodern hos kvinnor utför utförs av modern som ligger nära prostatakörteln i den manliga kroppen.

Alla dessa likheter indikerar att cyklerna som förekommer i kroppen av den svaga halvan av mänskligheten också kan förekomma hos män, men dock på en embryonisk nivå.

Kvinnlig menstruation är frisläppandet av ett ägg som inte har befruktats. Hela processen åtföljs av ett rikligt utsläpp av blod från de kvinnliga könsorganen, vilket inträffar på grund av att folliklarna spricker, frigör ett ägg och slemskiktet i livmodern separeras. Baserat på detta blir det uppenbart att menstruation hos män inte passerar i vanlig mening för alla.

Sex och kritiska dagar hos män

Det är känt att en kvinna under menstruationen upplever en minskning av libido, sexuell aktivitet. Hos män är behovet av sex alltid stabilt. Den hormonella bakgrunden anpassar sig efter kroppens behov och inte tvärtom (som hos kvinnor). Därför förändras inte sexlivet i dagarna av "X". Men med åldern minskar det endokrina systemets funktioner, syntesen av testosteron blir mer måttlig. Så, en man känner förändringar i den vanliga biorytmen. Efter 40 år blir sexuell aktivitet mindre. Men emotionella utbrott ökar. På grund av sådana skillnader är frågan "varför har män inga perioder?" på fel plats.

Psykologiska komponenter

Den främsta orsaken till menstruationens början hos det svagare könet är hormonella förändringar. Därför, med tanke på att killarna har samma organ som flickorna (vägen är till och med på embryonisk nivå), och de är också involverade i produktion av hormoner, är själva processen, kallad "menstruation" möjlig för killar.

Men detta betyder inte att blod släpps från penis under denna period. Detta är mer som kvinnligt premenstruellt syndrom. Menstruation hos män sker fullständigt på nivån av psykosomatik, känslor.

Samtidigt är denna process inneboende i absolut alla starka representanter för mänskligheten, men för allt manifesterar den sig på olika sätt. För vissa går menstruationen obemärkt, medan andra upplever alla läckerheter med PMS.

Detta har noterats länge - det finns bekräftelse!

Biografer av kända personer beskrev "menstruation" hos män och inte bara hos kvinnor. Exempelvis föll Napoleon regelbundet, en gång i månaden i hysteriker, klagade över buksmärta, kände sig illa.

Det finns bevis för att Adolf Hitlers kontor höll en "kvinnlig" kalender för sin chef. De visste att det på sådana dagar var bättre att undvika att träffa honom. Beteendet var deprimerande, raserianfall upprepades varje månad, PMS är uppenbart.

På mäns dagar måste "X" se upp för nedskärningar, blod för närvarande kan inte stoppas på länge. Ett litet sår kan leda till stor blodförlust..

Kloka kvinnor har en regel: det är bättre att inte röra män på sådana dagar. Därefter, lite senare, kommer de att göra jobbet snabbare, med humör, av bättre kvalitet. Men som kvinnor. När kritiska dagar går är kroppen fylld med energi och är redo att rulla berg:

 • humör förändras till det bättre;
 • Depression försvinner
 • smärta försvinner.

Symtom på menstruation

I den kvinnliga menstruationscykeln föreskrivs en viss periodicitet tydligt, vilket syftar till att skapa gynnsamma reproduktionsförhållanden i kvinnans kropp. Samma processcykel observeras hos män, bara den behövs för spermmognad. Under denna period kan en man observera följande symtom:

 • aggression utan något väsentligt skäl;
 • otrolighet till andra, upp till tvångstankar som alla runt vill lura;
 • brist på uppmärksamhet och koncentration;
 • konstant trötthet;
 • dåsighet;
 • brist på sexlyst och sexuell lust.

Detta är inte hela listan över möjliga symptom. I dag kan en man känna alla symtom på PMS. Vissa känner till och med smärta i nedre del av magen och allmän svaghet i kroppen..

Under menstruationen är den manliga kroppen mest mottagliga för virala och infektionssjukdomar.

När cykeln är slut upplever män (såväl som kvinnor) ett otroligt upplopp av ny styrka och är glada att ta på sig gamla saker. Detta beror på det faktum att under en menstruationsperiod uppstår en bra nervös urladdning, men till skillnad från kvinnor som har en stor process för att läka kroppen under denna period påverkar inte menstruationen den manliga kroppen.

Det enklaste sättet att märka menstruation hos pojkar som just har gått in i pubertetsvägen. Detta kan förklaras av att det fortfarande är svårt för dem att kontrollera sina känslomässiga tillstånd, särskilt att de inte har någon specifik anledning. Under menstruationen kan en tonåring visa överdriven aggression mot vänner, släktingar och till och med djur. Apati, övergivande av vanliga aktiviteter och distraktion kan också observeras. Om dessa symtom är regelbundna, är detta inget annat än menstruation.

Alla dessa symtom hos män i reproduktiv ålder beror på en förändring i den hormonella bakgrunden i kroppen, fastställd av naturen i reproduktionssystemet för alla levande saker. Och det starkare könet är inget undantag.

När de först dyker upp

När de blir äldre märker pojkar inte bara externa förändringar:

 • Kroppsväxtlighet;
 • Minskning av rösten;
 • Ökad fet hud och hår.

Det emotionella och fysiologiska intresset för det motsatta könet ökar också. Och detta i sin rena form är ett hormonellt fenomen. Detta innebär att processen som kan leda till befruktningen av en ny person har startats. Och menstruation hos pojkar börjar också manifestera sig på ett märkligt sätt:

 • Irritabilitet;
 • Aggressivitet;
 • Fysisk malaise i form av illamående, dålig aptit, svaghet;
 • Oförmåga att koncentrera sig.

Denna period kan pågå i 3-4 dagar. Dess symtom liknar premenstruellt syndrom hos kvinnor..

Förresten, åldrande män bestäms också inte bara av externa förändringar. De förekommer i könsområdet, kännetecknas av olika slags neurologiska störningar, en minskning av styrka. Det vill säga sannolikheten att bli far, som moderskap hos kvinnor, försvinner gradvis. Vi kan anta att menopausemän inte kommer att passera.

Cykelfunktioner

Som beskrivits ovan har män perioder, men till skillnad från kvinnor har de en något annorlunda period. I stället för de vanliga 5-7 dagarna för kvinnor, varar mäns kritiska dagar bara från 2 till 4 dagar med en frekvens på upp till en och en halv månad. Men det är värt att uppmärksamma att om denna period varar längre eller oftare, kan detta indikera allvarliga hormonella problem och är ett allvarligt skäl för ett läkarbesök.

De flesta killar misstänker inte att den månatliga förlusten av styrka och depression i medicinen kallas varje månad, och de som vet - på alla sätt förnekar detta. Därför är manliga kritiska dagar mycket svårare att bära och orsaka fler problem. Att acceptera detta faktum hjälper mycket lättare att överföra menstruationsperioden..

Det är viktigt att komma ihåg att manlig menstruation inte innebär någon okarakteristisk urladdning. Om en man en gång såg blod i sperma eller på underkläderna, har detta inget att göra med menstruation. Ett sådant symptom kan indikera någon form av skada eller blåmärken, och med det är det värt att se en läkare för att inte starta behandlingen.

Cykeln själv i representanter för den starka halvan är symptomatologi


Återigen är det värt att säga för cykeln som förekommer hos män och kvinnor - natur med ett visst tillstånd som föreskrivs för varje person en viss reproduktionsfrekvens. För kvinnor har naturen föreskrivit den kortaste cykeln för äggmognad, när de hormoner som krävs för detta kommer in i kroppen i 4 veckor och det är under denna tidsperiod att dess temperaturregime förändras i den.

Detta skapar ideala förutsättningar för mognad av ägget och som en följd av detta finns det en fysiologisk process som kallas menstruation. Män har samma dag, under perioden med de så kallade manliga kritiska dagarna, de observerar en viss överdriven och omotiverad aggression och en viss misstro mot världen runt dem. Som man säger: en man kan visa sin livliga tarm och detta är ett ganska farligt tillstånd.

Om vi ​​pratar om ungdomar, särskilt under övergångsåldern, när kroppen bara formar sig, kan de ofta inte klara sina egna känslor och handlingar. Ofta faller många saker helt enkelt ur handen, och alla önskningar för allt och alla försvinner, och viktigast av allt - de är redo att skylla hela världen och sin egen miljö för allt.

På tal om symptom - hos en vuxen man eller tonåring på en emotionell nivå kan deras fysiologiska tillstånd manifestera sig med en viss uppsättning exklusivt känslomässiga tecken:

  Känslomässig och psykologisk oförmåga, konstant distraktion även i de enklaste vardagliga angelägenheterna.

Människans tillstånd är dyster och snabbare, utan uppenbar anledning, trött.

Dåsighet är en annan manifestation av början av menstruationscykeln hos män.

Kronisk ovilja att ha sex med sin kvinna även med en mans medfödda sexuell hyperaktivitet.

Allt detta åtföljs av en förändring i hanens kroppshormonella bakgrund och den cykliska naturen som fastställs i strukturen i reproduktionssystemet för varje levande organisme, inklusive människor.

Om vi ​​uteslutande pratar om särdragen i menstruationsdagarna hos representanter för den starka halvan av mänskligheten - under denna period bör de undvika snitt, eftersom blodets sammansättning är för tunn och det inte koagulerar under en lång tid. Var inte alltför nervös under denna period - om de alla tränar och går som de vill, kommer de själva göra allt arbete mycket snabbare och bättre.

Ofta konstaterar män själva och deras partners att under en menstruationsperiod verkar en stark hälften av mänskligheten ha en andra vind - de förbättrar kroppens allmänna tillstånd avsevärt och känslomässigt humör, depression går ingenstans och några smärtsamma upplevelser upphör.

Ungdomars psykologiska problem associerade med puberteten. De första tecknen på puberteten är föroreningar. Flickor förstår att puberteten har börjat lättare - de börjar menstruation. Det är på grund av inte alltför tydliga tecken på puberteten som pojkar inte alltid kan förstå vad som händer med dem. Dessutom, hos flickor, börjar menstruationen ungefär samma ålder, medan hos pojkar kan den första utlösningen vara mycket sent, även om det kommer att finnas andra tecken på mognad. Dessutom gäller detta de ögonblick då pojken som gick in

i tonårsstadiet, har inte hört talas om onani och vet inte hur man tar med sig din sexuella
excitation
till den högsta punkten.

Det händer också att en pojke helt enkelt inte förstår vad som händer med honom, särskilt om ingen av de äldre, som hans far eller äldre bror, varnades om detta. Han kan bli isolerad och blyg för föroreningar.

Pojkar behåller vanligtvis puberteten

i hemlighet. Modern i detta fall låtsas att inte märka något. Faktum är att den första enkäten är en viktig händelse i pojkens liv. Detta är det första steget in i vuxen ålder. Från detta ögonblick blir pojken ungdom. Tills pojken börjar ha sex kommer helvetet att vara ganska vanligt.

Denna fråga står inför de flesta
tonåringar
. Indikatorerna som berättar pojken om pubertets början kan vara så påtagliga att han inte ens misstänker det. Dessutom kan puberteten hos pojkar vara ganska sent.

Du själv kan gissa början på den snabbare utvecklingen av kroppen, när dina andelar av kroppen och könsorganen gradvis börjar förändras, och också visas

hår där det inte var tidigare - i ansiktet, i armhålorna och även på pubis. Om du inte är tillräckligt förberedd för detta ögonblick, är det osannolikt att du kommer att kunna förstå alla förändringar som sker i din kropp i denna ålder.

Upp till 11-12 år lägger pojken inte till mer än 4-5 cm per år. När börjar puberteten,

tillväxten blir mer intensiv - cirka 10-12 cm per år. Kroppen börjar accelerera. Efter några år kommer din tillväxt redan att vara ungefär lika med din far. Men betydande förändringar inträffar inte bara i kroppen.

Pojken som tidigare var intresserad

bara av sagor, tecknat och leksaker, börjar prata om saker som tidigare inte var speciella för honom, och som inte heller är relaterade till honom direkt.

Med sitt abstrakta abstrakt tänkande kommer en tonåring att försöka inte bara hitta sätt att lösa pressande problem, utan också försöka analysera nutiden, leta efter sätt för framtida utveckling, och också försöka lösa problem i global skala, såsom hunger, den ekologiska situationen. De relationer som gradvis börjar upprättas mellan honom och världen runt honom kommer att ha ett mycket starkt inflytande på bildandet av hans personlighet..

Mycket snabbt utvecklingen av sexualitet. Lite för lite förbereder en tonåring sig till vuxen ålder. Världen som omger honom förändras dramatiskt, eller snarare tonåringens titt på honom.

Detta beror på att åldern för inträde i en sådan tid varierar. Funktioner hos beteende och kroppsandelar kan variera mycket mellan olika ungdomar

. Dessutom blir tonåringens liv mer och mer stressande. Detta gäller särskilt för skolor..

Högen och komplexiteten i skolplanen, som från ungefär samma tid inkluderar matematik, geometri, främmande språk, översättningsprov i slutet av varje skolår, kan alla leda till stressande situationer.

De flesta skolbarn under denna period ägnar stor uppmärksamhet åt deras akademiska framgång, valet av ett framtida yrke. Men varje tonåring går in denna gång med olika chanser att lyckas..

Puberteten kan börja två eller tre år tidigare än väntat. I det här fallet kan barnet ligga betydligt efter i mental utveckling jämfört med fysiskt.

I förhållanden med föräldrar och kamrater kan fortfarande se funktionerna i barns spontanitet. Med en tidig utveckling börjar en tonåring lida på grund av hans, som det verkar honom, löjligt utseende: han börjar böja sig för att inte sticka ut bland sina kamrater. En tonåring blir obalanserad och irritabel.

Försenad pubertet är också en stark anledning till oro. Du kan träffa en 15-16-årig tonåring, i vilken tecken på mognad visar sig med en betydande försening. Samtidigt börjar många av tonåringarna som inte är nöjda med sina kroppar känner rädsla, vilket gör att de söker hjälp från sina föräldrar.

Andra agerar annorlunda - de är medvetet

göra sig själva utskjutna, utesluta sig från sina klasskameras spel. Alla dessa faktorer kan starkt påverka pojkens studier..

Om du är orolig för förseningar i utvecklingen, vet att ingenting går förlorat. Mycket ofta fångar dessa tonåringar och överhinner kamrater i sin utveckling

, så snart de börjar sexuell utveckling. Därför behöver du bara vara tålamod. Om puberteten vid 16-17 är fortfarande sent, så är medicin som har effektiva behandlingar.

Många unga män är mycket missnöjda med sitt utseende, eftersom deras utseende enligt deras åsikt är mycket långt ifrån det estetiska idealet. Vissa börjar drabbas av gles hår, andra - på grund av utskjutande öron, etc. Intresse för sina egna

utseende är baksidan av mindervärdighetskomplexet.

i sig själv, ofta når de förtvivlan, det känns mycket mer akut att behovet av att gilla motsatt kön blir brådskande. Att inte acceptera sig själva som de är, mycket oroliga för sina egna brister, ungdomar blir osynliga, oförskämda, skrytande eller omvänt för blyg människor.

Tonåringar, på grund av deras ständiga behov av att gilla motsatt kön, börjar leta efter sina egna

originalstil: vara uppmärksam på sina kläder, bokstavligen varje veck på byxorna. Under puberteten letar de efter några detaljer, om än obetydliga, som skulle betona deras individualitet. Detta är ett helt naturligt stadium av att växa upp en person..

För att andra ska förstå dig korrekt, försök att börja respektera och älska dig själv - det blir mycket lättare för dig att hitta ett gemensamt språk med resten.

Det är mycket viktigt att ungdomar inte tvekar att avslöja sina problem och rädsla för föräldrar eller läkare, eftersom deras problem ofta inte är allvarliga och lätt att fixa.

Under denna svåra period blir det mycket lättare för dig att lösa alla problem som uppstår, med förbehåll för ömsesidigt förtroende. Mycket lättare kan passera hos ungdomar

anpassning om de fick information om sexuell utveckling från tidig barndom i rätt tid (år 5 eller 6).

Alltid varit kvinnors "privilegium". Någon betraktade dem som en svaghet av det rättvisa könet, och någon var tvärtom en kraft. På ett eller annat sätt symboliserar menstruationen kvinnans förmåga att producera avkommor, och deras speciella frekvens är förmågan att leva ett konstant sexliv. Å andra sidan är män också involverade i förlossning och kan komma i intim kontakt under hela året. Det brukade vara att de var skyldiga detta enbart - eller snarare menstruation - men i själva verket är detta inte helt sant. Det finns speciella "menstruationer" hos män.

Finns det någon skillnad?

Lösningen på detta pussel ligger i människokroppens struktur. Med undantag av sexuella egenskaper är män och kvinnor helt identiska. Det vill säga, det finns inget sådant organ i kroppen av en dam som inte kunde hittas - åtminstone i någon form - på hennes herre. Naturligtvis, om du sätter dig själv uppgiften att hitta livmodern, slidan eller äggstockarna hos män, kommer denna idé inte att krönas med framgång - annars skulle den beryktade belöningen till mannen som födde barnet redan ha tilldelats mer än en gång - men det finns också "analoger" av de kvinnliga könsorganen representanter för den starka halvan av mänskligheten. Och därför skulle det vara logiskt att anta att menstruation är så mycket möjligt för män som deras vänner.

För att hantera denna känsliga fråga är det nödvändigt att förklara essensen i menstruationen. Det är en "missfall" av ett dött ägg, åtföljt av blödning.

Men detta är inte huvudsaken. Mycket viktigare är orsaken till denna process, som förklarar dess cykliska karaktär, nämligen den hormonella vågen. Om det starkare könet har en kvinna, det vill säga, produktionen av hormoner stänger i aktion. Och detta betyder att menstruation är möjlig hos män!

Varför märker ingen detta?

Naturligtvis bör du inte förvänta dig att unga kommer att blöda varje månad och de kommer till närmaste butik för hygienprodukter. Eftersom reproduktionen av ägget verkligen är ett kvinnligt privilegium, har den manliga kroppen ingenting att kasta bort, och därför finns det ingen urladdning. Det är därför som begreppet "menstruation hos män" och "menstruation hos kvinnor" skiljs åt i denna artikel.

Så vad är sanningen?

Ja, det är inte konstigt och förvirrat. Låt oss försöka ta reda på det. Den så kallade "månatliga" hos män är rent emotionell. Det vill säga att de, liksom kvinnor, har en hormonell cykel. Och hormoner är kända för att påverka det allmänna välbefinnandet och humöret.

Därför har män menstruation, men att märka dem är inte så lätt - det starkare könet nästan var 28-30 dag, deras humör förvärras, allt börjar falla ur handen, prestandan minskar. Det är allt!

Lider alla män "detta"?

Sådana processer i kroppen av det starkare könet är inte spekulation alls, utan ett medicinskt faktum. Och de råkar alla, bara vissa människor kan vara osynliga. Exakt samma sak kan ses hos kvinnor: någon blir deprimerad, lider av smärta och går inte ur sängen, medan någon behåller sin tidigare glädje och arbetsförmåga. Varje organisme är individuell, och därför uppfattas samma processer av olika människor helt annorlunda.!

Naturen hade tänkt sig att den vanliga menstruationscykeln tillhör en kvinna. Denna process gör det möjligt att födas nya avkommor. Och mognaden av ägget är helt enkelt inte möjligt utan menstruation. Detta tar 3-4 veckor. Därför tillskrivs kritiska dagar vanligtvis endast den kvinnliga halvan av mänskligheten. Men för befruktningen krävs också en mancell - en spermcell. Under mognad av spermier har män också kritiska dagar? Har män menstruation?

Hur man hjälper en man

Kvinnor, som ingen borde förstå komplexiteten i flödet av menstruation, så att de kan hjälpa starka representanter för mänskligheten att hantera detta problem. Här är några tips som hjälper dig att övervinna din menstruation:

 1. Huvudregeln är att lämna killen ensam.
 2. Det är inte värt att starta nytt företag under denna period, leta efter arbete osv..
 3. Försök att undvika konfliktsituationer. Om makan själv provocerar en skandal (vilket händer mycket ofta) är det bättre att försöka jämföra situationen på något sätt.
 4. Ladda inte upp hushållssysslor. När perioderna går kommer han att göra allt mycket snabbare och flera gånger mer produktivt..

Dessa tips hjälper inte bara att hantera obegripliga symtom, utan också för att bevara en hälsosam atmosfär i familjen. Men eftersom yttre menstruation inte förekommer hos män på något sätt, bör en kvinna känna sin man väl för att märka regelbundenhet i humörsvängningar och förstå att det här är menstruation, och inte bara problem på jobbet och andra problem som inte är relaterade till fysiologi.

Är dag "X" farlig för män??

Ett koncept som mäns perioder behöver inte tas bokstavligen. Alla organismer har sina egna biorytmer. Därför är dag “X” bara en cyklisk förändring i hormonhalterna. Denna process utgör ingen fara. Och att bli av med det är omöjligt. Så tänkt av naturen. Hos män förändras bara det känslomässiga tillståndet vid den hormonella toppen. Ibland kan fysisk aktivitet minska mot bakgrund av allmän mjälte och apati.

Det är värt att notera att hos ungdomar kan menstruation förekomma oftare än en gång per månad. En hormonell kraftig ökning, en ökning av östrogen hos kvinnor, en minskning av testosteron uppstår när undernäring, överarbetning, hög belastning, stress. Så ungdomar klagar över allmän svaghet, huvudvärk, problem med kärlsystemet.

Finns det någon skillnad från kvinnlig?

Naturen av behovet av reproduktion läggs, för detta, i kroppen av båda könen, under påverkan av hormoner, äldre könsceller äger rum och deltar i befruktningen av ett nytt liv. Kvinnliga manifestationer och deras cykliskitet har länge studerats och är allmänt kända. I den starka halvan av mänskligheten inträffar också liknande hormonella skurar.

Det finns skillnader i symtomatiska manifestationer och cykliska egenskaper hos dessa processer. Forskare har bevisat att mognaden hos manliga groddceller - spermier - tar från 70 till 75 dagar. Under denna period uppdateras spermierna och intervallet mellan exekveringen av spermogrammet på tre månader är associerat med detta.

Hur man berättar för en kille om röda dagar

Det är osannolikt att någon kanske vill beröra ämnet kritiska dagar i ett samtal med sin partner med avsikt, men det finns situationer då det är bättre att berätta för din pojkvän att du har dina perioder:

 • om en ung man ser ditt hemlighet och isolering och misstänker att du lura honom;
 • om du har planerat ett gemensamt tidsfördriv på stranden, i poolen eller någon idrottsevenemang relaterad till tyngdlyftning;
 • killen antyder intimitet;
 • om du har känslomässiga gungor, är du alltför irriterad, och detta är mycket slående för din unge man.

Om du inte är i ett nära konfidentiellt förhållande med den unga mannen, kan du inte ägna honom till komplikationerna i din situation, men hänvisa till obehag och planer för en annan dag. Men om du litar på varandra, är det bättre att informera killen om menstruationens ankomst, kanske hans sympati och vård hjälper till att hantera den känslomässiga obehag i denna period. I detta avseende ställer flickan mycket ofta frågan om hur man informerar den unge mannen om ankomsten av kritiska dagar?

Tonåring

Under tonåren behöver killar knappast förklara alla finesser i kvinnokroppens arbete, särskilt eftersom deras ämne kan vara väldigt förvirrande och skrämmande. Nämn bara ankomsten av din period av en slump utan att fokusera på den. Använd inte allegoriska eller komplexa medicinska termer under konversationen och be honom att inte berätta för sina vänner om denna konversation.

Killen är 15-20 år gammal

I denna ålder är det lättare att förklara för en kille essensen av de processer som sker i en kvinnas kropp under menstruationen, eftersom han redan har fått inledande kunskaper i biologikurser eller från föräldrar och vänner. Du kan tänka på konversationen i förväg, välja enkla termer och undvika råhet och hårdhet.

Över 20

Med vuxna män kan menstruationsämnet talas direkt och utan allegori. En förståelsepartner kommer att stödja och hjälpa till att lindra tillståndet, och i vissa fall kommer det helt enkelt att ge dig möjlighet att koppla av och vara ensam. I en mogenare ålder behöver man inte tänka länge på hur man berättar för en kille om menstruation, vanligtvis vet han redan allt och förstår allt, ett subtilt tips är tillräckligt.

Vad män behöver veta om menstruation?

Tecken på menstruation hos män kan visas under puberteten. Det är då den aktiva omstruktureringen av den hormonella bakgrunden börjar. Killen förvandlas till en man, man. Han är redan i stånd att fullfölja ett barns uppfattning. Så menstruationen börjar. Starten av menstruation kan erkännas genom bildandet av uttalade sekundära sexuella egenskaper.

Symtom på PMS kan pågå i upp till fyra dagar. Vid en mogenare ålder varar menstruationen 1 dag. Därför kallas denna period dagen "X". Under kritiska dagar är killar oönskade att få skador som leder till blödning. Faktum är att på denna dag har blodet extremt svag koagulerbarhet, du kan förlora en stor mängd av det.

Hos kvinnor, menstruation och hos män. Förekommer menstruation hos män, i menstruation hos män och hos pojkar vad

Med tanke på anatomi har varje man en uppsättning av samma organ som en kvinna. I synnerhet handlar det om könsorganen, som om det såg ut otillräckligt, men detta är ett faktum!

Verkligheten är som följer: ”Kvinnliga könsorgan

män är närvarande bara i sin barndom. ” Detta är bevis på att alla kvinnors naturliga utvecklingscykler också har ett visst eko i varje mans liv.

En slags biologisk klocka

, som räknar dagar till en kritisk period finns också i det starkare könet. Naturen gav kvinnan en ganska kort äggmognadscykel, speciellt upp till 28 dagar. Som regel har både kvinnor och män och kvinnor en mycket trevlig möjlighet att ständigt kopulera, till skillnad från djur, det vill säga, det finns inget behov att vänta på en viss "parningssäsong".

Allt detta ger kvinnlig menstruation

. Obefruktade honägg tas systematiskt bort från kroppen, vilket direkt ger plats för nya. Det är mycket viktigt att notera: under menstruationscykeln - kvinnor får ett visst nervöst utsläpp. Men vad gäller män, har de verkligen sina kritiska dagar!?

Menstruation hos män

Konstigt nog har det starkare könet också menstruation, men till skillnad från kvinnors, är mäns dagar inte så uttalade, de är lite drunknade. Mer specifikt, då märkte säkert varje man en viss konstighet, till exempel, en gång i månaden är han helt likgiltig över allt: ingenting händer, allt faller ur handen, det är inte klart var den "fruktansvärda" laten kommer ifrån, du vill inte göra någonting, till och med sex inte inspirerande osv osv.

Och ibland finns det regelbundna smärta i nedre del av buken

eller
allmän sjukdom
. Detta är verkligen
mäns "månad"
! Men menstruationsflödet är absolut omöjligt, men mäns kropp under denna period tenderar naturligtvis att negera hysteri och stress. Några försöker till exempel göra en skandal hemma utan någon betydande anledning, några hoppar över arbetet eller berättar oväntat om kollegor vad de egentligen tycker om dem och så vidare...

Dessutom är det värt att notera att det var under denna period som män är mest mottagliga för alla typer av infektionssjukdomar. Men efter slutet av den "kritiska cykeln" känner både en kvinna och en man en otrolig ökning av styrka och med uppriktig glädje återvänder den tidigare livsrytmen, engagerar sig i arbete, sex etc..

Som regel har kvinnor en "normal" menstruationscykel

på kroppens funktioner är mycket positivt. Hos män, till skillnad från kvinnor, uppnås bara en liten effekt - en liten nervös urladdning och samtidigt absolut ingen återhämtning.

Det säger sig självt att de allra flesta män tolererar "menstruation" mycket lättare än någon kvinna. Många av dem märker inte ens eller lägger ingen vikt, och tror att detta bara är trötthet eller känslomässig nedbrytning. Samtidigt känner varje kvinna cykliska karaktären i sin menstruationscykel och på alla möjliga sätt att förbereda sig för den. Därför är det önskvärt att män vet allt om sina "kritiska dagar"!

Materialet framställdes av Natalya KOVALENKO. Illustrationer från sajten: © 2013 Thinkstock.

En gång i månaden får flickor menstruation. Denna period är en del av processen för befruktning och förplantning, den är otydligt kopplad till den reproduktiva funktionen, som begärs av det rättvisa könet. Befruktningsprocessen är endast möjlig om ägget befruktas av en spermier som utvecklas i människans kropp. Det tros att menstruationen föregås av sperma mognad. Avvisa detta uttalande är inte värt det, du måste förstå vad dessa perioder kallas och vad särskilt deras kurs.

Manlig fysiologi

Innan du börjar förstå om det finns kritiska dagar hos män, bör du studera de fysiologiska egenskaperna hos kroppen av det starkare könet. Naturligtvis har män inte blödningar under menstruationen, eftersom det inte finns någon livmoder, vagina eller äggstockar i kroppen. Processen i sig har betydande skillnader från hur den fortsätter i en kvinnas kropp.

Den manliga livmodern, hjärtat av en man är namnet på prostatakörteln, som spelar en avgörande roll i kroppen av det starkare könet. Det finns en liten formation i körtlarna som kallas livmodern. Det visas i embryot vid befruktningen. När fostret bildas längre stoppar denna neoplasma sin tillväxt, utveckling, kvar i sin barndom. Det följer att pojken får kvinnliga könsorgan, men de utvecklas inte. Samma analogi ses i en kvinnas kropp. Hon är utrustad med klitoris - det här är en analog till en outvecklad penis.

I prostatakörteln produceras prostaglandin - ett hormon som har en stark effekt på den manliga kroppen. Spermceller bildas och lagras i de manliga testiklarna och under den period då antalet når den maximala koncentrationen kan du observera tecken på menstruation hos män. Eftersom män inte har blödningar kan dessa tecken spåras till en förändrad hormonell bakgrund, instabilitet i det känslomässiga tillståndet.

Denna period visar tydligt att kroppen av en man, som en kvinna, fungerar cykliskt, varför det finns en kurs med speciella kritiska dagar.

Manifestationer av menstruation

Menstruation hos män manifesteras, de vet enheter. Trots allt kännetecknas inte denna cykel av blodutsöndringar. Vad händer då hos män istället för menstruation? Snarare är det förändringar i beteende, välbefinnande för killen. De liknar mycket PMS hos kvinnor. Forskare har gett namnet till menstruationscykeln - dag “X”. Under denna tidsperiod når nivån av känslomässig excitabilitet sin topp på grund av koncentrationen av könshormoner.

På dagen "X" visar ungdomar omotiverad aggression mot alla omkring dem. Unga män i tonåren blir distraherade, kan inte kontrollera sina känslor. I allmänhet kännetecknas menstruationens topp av följande tecken:

 • Distraktion;
 • Ökad aggression;
 • Apati;
 • Brist på montering;
 • Trötthet;
 • dåsighet;
 • Minskad libido.

Denna symptomatologi är helt beroende av hormonella förändringar som inträffar cykliskt i kroppen hos varje kille.

Hur är mäns kritiska dagar

Tyvärr vet inte alla hur menstruationsperioder går hos män, tyvärr. Många anser det inte som nödvändigt att förstå kroppens komplikationer och i synnerhet reproduktionssystemet. Förstå denna process, kan dess förlopp förklara för en man vad som är orsakerna till hans periodiska emotionella instabilitet, förändringar i beteende.

Manlig menstruation åtföljs inte av blödning, denna process kan endast ske i den kvinnliga kroppen. Denna period bland representanter för det starkare könet har mer gemensamt med PMS. När könshormoner når sin högsta koncentration observeras överdriven emotionell excitabilitet. Som regel kan denna period pågå 1-2 dagar.

Unga människor uppvisar ofta ökad, omotiverad aggressivitet. Under övergångsåldern kan unga män inte alltid kontrollera sina egna känslor och känslor. Vissa noterar apatiska, depressiva stämningar. En ung man kan inte koncentrera sig på något, allt faller bokstavligen ur hans händer, många saker förblir ofullständiga. Samtidigt anklagar den unge mannen högt andra för sina egna misslyckanden, han vill inte ta kontakt, ofta stänger sig själv.

Hos män i mer mogen ålder visas kritiska dagar i en något annan form. Huvudfunktionerna i denna period kan särskiljas:

 • distraktion;
 • brist på montering;
 • sullenness;
 • dåsighet;
 • känsla av konstant trötthet;
 • brist på sexuell lust.

Denna symptomatologi är direkt relaterad till hormonella förändringar som inträffar i kroppen just nu. Många upplever också smärta i nedre del av buken. Experter noterar att hos en man under en menstruationsperiod observeras en försämring av blodkoagulation. Till och med ett litet snitt kan trauma orsaka svår blödning.

För en fullständig återhämtning efter menstruationen behöver manliga representanter bokstavligen flera dagar för att göra det lättare att uthärda denna period, en obehaglig period, det är bättre att lämna dem i fred, inte ställa frågor, inte börda med arbetet. En kort vila hjälper till att studsa tillbaka och bokstavligen nästa dag stämningen kommer att förbättras, prestanda kommer att öka. Kroppen kommer att känna en ny kraft av energi, vitalitet och svaghet och smärta försvinner helt - detta är en indikation på att menstruationen har slutat.

Kritiska dagar för män medför ingen fara. De är direkt relaterade till biorytmerna i kroppen. För att denna period ska gå tyst bör du lära dig att hantera dina egna känslor, förstå arten av sådana fenomen och hjälpa kroppen att återhämta sig snabbt.

Man, fortfarande glad i går, idag är det svartare än ett moln, han sårar och finner fel med ingenting. Och du börjar spekulera: utplånat något överflödigt? Har du kämpat med mamma? Faktum är att orsakerna till humörsvängningar hos män är mer prosaiska och de är förknippade med en tillfällig brist i blodet hos det huvudsakliga manliga hormonet - testosteron. Sådana perioder kan kallas annorlunda: kritiska dagar hos män.

Testosteron är ett strategiskt hormon av det starkare könet. Det kontrollerar muskeltillväxt, ger karaktär till stelhet och självhäftighet. Hans stänk i blodet är förknippad med lysande upptäckter, gott humör, sportrekord och med misslyckanden - olyckor och depression. Ju mer testosteron binjurarna producerar, desto högre är människans chanser att flytta upp karriärstegen, förutsatt att ambitionerna riktas in i karriärvägen. Sexualitet är förknippad med nivån på detta hormon: ibland föredrar den temperamentsfulla machoen att ha en lugn kväll i fåtöljen på TV: n - vilket innebär att testosterons cykelns lägre fas har kommit.

"Koncentrationen av testosteron förändras i genomsnitt under 28 dagar", förklarar Alexander Pliska, en fysiolog. - De första 14 dagarna, nivån stiger, når en topp, och sedan går den ner, till extrema punkt. Det här är de så kallade kritiska herrdagarna. ” För närvarande är det svårt att genomföra det vanliga programmet i gymmet, allt faller ur handen, stämningen är ingenstans värre, och på den intima fronten - fullständig lugn. I analogi med kvinnliga PMS, kritiska dagar hos män, kallade forskare "manlig irritabilitetssyndrom" (SMR). CMP besöker, till skillnad från PMS, en man mer än en gång i månaden. Chanserna för att komma i kamp eller få röra med en flickvän ökar med 2,5 gånger på kvällen, för vid denna tid sjunker koncentrationen av testosteron i blodet kraftigt. Det finns också säsongsvariationer i hormonet av aggression och kärlek. Våren är en period av lugn, men i slutet av hösten är testosteron som bäst. På detta sätt kanske naturen tar hand om barnens födelse på den varmaste och mest "heltid" - på sommaren.

Är dag "X" farlig för män??

Under hormonjusteringen är representanter för den starka halvan mest mottagliga för infektion av virus-, luftvägs- och bakteriesjukdomar. Detta beror på ökad stress på kroppen, en minskning av immuniteten. Stressfulla belastningar vid denna tidpunkt kan framkalla en nervös nedbrytning. I slutet av cykeln inträffar en kraftig kraft, en känslomässig ökning känns. Till skillnad från kvinnor där kroppen efter menstruationen förnyas och förbättras påverkar inte denna process män på något sätt. Du bör inte förvänta dig någon urladdning från penis - de kommer inte att vara det.

SINUSOIDS AV PASSION

Momentet av hormonell tillväxt är det mest framgångsrika för viktiga möten och efterlängtade datum, varför det är värt att beräkna genom att dra en kurva för sexualitet. Vi ritar ett koordinatsystem där X-axeln kommer att räkna tiden och Y-axeln kommer att mäta sexuell aptit. Referenspunkten är kärlekens sista ljusa natt. Vi anger det på grafen om. Dessa dagar når nivån av hormonet i blodet maximalt. Om dina tankar är koncentrerade på arbete - är det dags att genomföra ambitiösa planer. Vidare sjunker nivån av testosteron och håller i flera dagar vid ett genomsnittligt märke. Stämningen är upphetsad, i själen - lugn: dessa dagar är markerade på diagrammet med anteckningen "0". I mitten av cykeln sjunker hormonnivån till ett minimum, koncentrationen av adrenalin stiger: förhandlingarna misslyckas, flickvän / fru är irriterande. Svarta dagar - slutet på den första halvan av cykeln - indikeras i koordinatsystemet med märket "-1". Efter att testosteron börjar växa blir livet gradvis bättre. Om du ansluter punkterna på diagrammet till en slät linje får du en sinusoid.

Beroende på sexuell cykel delas män in i fem huvudkategorier.

(cykla från 2 till 7 dagar). Ändrar partner som handskar. Samtidigt vrider romaner med två eller tre damer. Men älskaren från den upptagen - i alla fall begreppet "ömsesidigt nöje" ser han vagt. Vanligtvis en kort sexuell cykel - ett visitkort för unga män under 20 år eller män som kompenserar för sociala misslyckanden i sex.

(från 8 till 15). Missa inte en enda kjol. Vägrar att älska som en personlig förolämpning. Men trots romanens slumpmässiga start är han stabil i förhållande ("Om två är väl i sängen, så är detta kärlek").

(från 16 till 23). Den här kommer inte att gå kvar vid första tillfället. Utifrån verkar han till och med oerfaren och besvärlig, men när han kommer närmare bekanta kommer han att avslöja sin huvudsakliga fördel - önskan (och förmågan) att glädja en flickvän.

(24 till 30). Sådana män drar vanligtvis ut den romantiska fängelsetiden och försöker inte dra en kvinna i sängen. Deras önskan att ha sex drivs vanligtvis av en känsla av plikt, och därför är de uttråkade med dem i sängen. Partners väljs ut för att passa sig själva - med ett svalt temperament. "Lugna" - den mest hängivna mannen, han är bara för lat för att gå till vänster.

(cykel på 30 dagar eller mer). Kanske för en tid sedan var han "upptagen", men batterierna var slut och med dem intresset för sex. Ser på att fuska hustru genom fingrarna. En gång var sjätte månad överrasker henne med sexuell aktivitet - och återgår i viloläge.

P.S. För att sinusformen ska kräva noggrannhet är det värt att följa cykeln i 2-3 månader.

Varför har inte killar menstruation? Idag kommer många män att svara på en sådan fråga: "Eftersom kvinnor suger allt blod ur oss, och då är deras reserver full och en gång i månaden hälls det ur dem." Men kvinnor bör inte vara upprörda över sådan orättvisa. Tillsammans med menstruationen gav naturen det svagare könet möjligheten till förplantning. Och det är tack vare kvinnor att mänskligheten finns och kommer att existera.

Fysiologi

Manliga och kvinnliga könsorgan är betydligt olika. Eftersom företrädare för den starka halvan av mänskligheten inte har en livmoder, äggstockar eller vagina, läggs deras blödningskälla inte av naturen.

Men detta hände av en anledning. Det har länge varit känt att smärttröskeln hos kvinnor är mycket högre och de kan tolerera smärta, inte bara under menstruationen, medan de utför de vanliga åtgärderna, men också under förlossningen. Många läkare tror att om den manliga halvan födde, så skulle många helt enkelt dö av smärtchock. Naturligtvis har naturen inte förgäves bortskaffat den.

Frånvaron av klimakteriet är orsaken till frånvaron av "röda dagar" i herrekalendern

Denna version har länge betraktats av forskare och bevisat att män inte har någon menopaus, och därför menstruation. Men detta fenomen har ännu inte studerats fullt ut, därför kan en liknande period passera företrädare för det starkare könet utan synliga förändringar och störningar i kroppen.

Om kvinnor har klimakteriet manifesterats i slutförande av menstruation, hormonella förändringar, atrofi av yttre könsorgan, livmoder, bröstkörtlar, förändringar i kroppens och röstens konturer, kan män få problem med nervsystemet och styrka.

Händer menstruationen?

Det visar sig att det finns, men inte i den form som kvinnor har. Från de första dagarna kommer embryot att ärva jämceller från mor och far.

Men båda designers kan ersätta varandra. När allt kommer omkring har både en kvinna och en man början på en penis. Men om i det starkare könet är detta organ mycket uttalat, utvecklat och bildat i penis, då hos kvinnor kan klitoris betraktas som en penis. Detta outvecklade knöl är rudimentet av maskulina "värdighet".

När det gäller män innehåller deras prostatakörtel en liten formation, som kallas livmodern. Det kan betraktas som en prototyp av den kvinnliga livmodern.

Och det sista: kvinnliga äggstockar är som manliga testiklar. Och pungen på huden kan jämföras med den stora könsbenet i rättvisare kön.

Mannen har en komplett uppsättning av kvinnliga organ

Ur anatomisk synvinkel är detta verkligen så. De är bara i sin spädbarn.

Endast om menstruationen kontrollerar möjligheten till befruktning hos kvinnor, som tillhandahåller detta flera dagar i månaden, så fick mannen en riktig gåva från naturen - han kan "copulera" när som helst och varje utlösning är mer troligt att befruktningen kommer att inträffa.

Killar har också "kritiska" dagar!

Tack vare menstruationen får en kvinna nervös urladdning. Något överraskande händer med våra starka halvor en gång i månaden, vilket är ganska jämförbart med de karakteristiska tecknen på kvinnors perioder:

 • svaghet;
 • låg arbetskapacitet;
 • mår dåligt;
 • illamående;
 • humörsvängningar;
 • påfrestning;
 • magont;
 • dåsighet;
 • brist på sexuell lust.

Naturligtvis finns det ingen blodig utflöde hos män under menstruationen, men andra symtom finns. Denna period behövs för att skaka kroppen. Och en gång i månaden räcker det. På sådana dagar minskar immuniteten och risken för infektionssjukdomar ökar..

När menstruationen slutar, känner mannen, liksom kvinnan, en kraftig kraft, förbättrad humör, sexuell lust och funktionsnedsättning. Men för flickor har "kritiska dagar" en stark positiv effekt på de flesta funktioner i kroppen, och för män under denna period sker ingen återhämtning. De får bara en liten nervös urladdning. Därför bär de menstruationen lättare än sina följeslagare. Endast de flesta män inser inte ens att de liknar kvinnor.

Överraskande men sant

Under menstruationsdagarna kan alla, till och med en mindre skärning blöda kraftigt och under lång tid. Under en sådan period är blod mycket svårt att stoppa.

Det finns ingen hemlighet att varje kvinna på vissa dagar händer en kvinna. Tack vare denna process har flickan dessutom möjlighet att bli gravid.

Och vad har naturen förberett för män om detta? Har det starkare könet kritiska dagar i livet? Det kan verka löjligt för någon att män har menstruation, men alla människor på jorden har denna process utan undantag.

Självklart, personligen eller på fotot, kommer mänskligheten inte att kunna "beundra" sådana sekreter hos män som hos kvinnor, men du är välkommen att känna den interna växten. Låt oss göra en detaljerad "debriefing" av kroppens manliga egenskaper.

Vad som är skillnaden mellan en man och en kvinna är känt även för barn. Låt oss säga mer - detta bevis "fångar ögat" när en liten man dyker upp i världen. Men om du tittar ur en anatomisk synvinkel är organuppsättningen i en pojke och en flicka likadana. När det gäller könsorganen - killar har kvinnliga könsorgan i sin barndom. Och enligt en viss teori är det detta som ger ett visst eko till varje människas liv.

Ja, livmodern, äggstockarna och vagina saknas på kroppen av det starkare könet och därför kan de inte vara sådana. Men mannen har en prostatakörtel, som anses vara hans andra hjärta. Och det andra namnet på denna kropp är en liten livmoder.

Det finns inget roligt och konstigt här. Faktum är att ett litet område av prostata har ett liknande utseende som det kvinnliga könsorganet. Denna webbplats ansvarar för produktionen av prostaglandiner, som oundvikligen påverkar det psykologiska tillståndet hos män.

Pojkar har bland annat testiklar. Hos dem sker mognad av äggets "svansade vänner" och produktionen av testosteron. Och han, som ni vet, har ett stort inflytande på mäns fysiologiska egenskaper.

Låt oss från ovanstående sammanfatta raden: alla dessa funktioner innebär en viss cyklisk karaktär. Det visar sig att människans liv förändras en gång i månaden och själva processen liknar menstruationsprocessen hos kvinnor. Därför begreppet menstruation hos män, och som ett resultat, hos män, händer det också.

LiveInternetLiveInternet

Ungdomars psykologiska problem associerade med puberteten. De första tecknen på puberteten är föroreningar. Flickor förstår att puberteten har börjat lättare - de börjar menstruation. Det är på grund av inte alltför tydliga tecken på puberteten som pojkar inte alltid kan förstå vad som händer med dem. Dessutom, hos flickor, börjar menstruationen ungefär samma ålder, medan hos pojkar kan den första utlösningen vara mycket sent, även om det kommer att finnas andra tecken på mognad. Detta gäller särskilt de ögonblick då en pojke som har gått in i tonårsfasen inte har hört talas om onani och inte vet hur han ska föra sin sexuella upphetsning till högsta punkten.

Det händer också att en pojke helt enkelt inte förstår vad som händer med honom, särskilt om ingen av de äldre, som hans far eller äldre bror, varnades om detta. Han kan bli isolerad och blyg för föroreningar.

Pojkar behåller vanligtvis puberteten

i hemlighet. Modern i detta fall låtsas att inte märka något. Faktum är att den första enkäten är en viktig händelse i pojkens liv. Detta är det första steget in i vuxen ålder. Från detta ögonblick blir pojken ungdom. Tills pojken börjar ha sex kommer helvetet att vara ganska vanligt.

Denna fråga står inför de flesta
tonåringar
. Indikatorerna som berättar pojken om pubertets början kan vara så påtagliga att han inte ens misstänker det. Dessutom kan puberteten hos pojkar vara ganska sent.

Du själv kan gissa början på den snabbare utvecklingen av kroppen, när dina andelar av kroppen och könsorganen gradvis börjar förändras, och också visas

hår där det inte var tidigare - i ansiktet, i armhålorna och även på pubis. Om du inte är tillräckligt förberedd för detta ögonblick, är det osannolikt att du kommer att kunna förstå alla förändringar som sker i din kropp i denna ålder.

Upp till 11-12 år lägger pojken inte till mer än 4-5 cm per år. När börjar puberteten,

tillväxten blir mer intensiv - cirka 10-12 cm per år. Kroppen börjar accelerera. Efter några år kommer din tillväxt redan att vara ungefär lika med din far. Men betydande förändringar inträffar inte bara i kroppen.

Pojken som tidigare var intresserad

bara av sagor, tecknat och leksaker, börjar prata om saker som tidigare inte var speciella för honom, och som inte heller är relaterade till honom direkt.

Med sitt abstrakta abstrakt tänkande kommer en tonåring att försöka inte bara hitta sätt att lösa pressande problem, utan också försöka analysera nutiden, leta efter sätt för framtida utveckling, och också försöka lösa problem i global skala, såsom hunger, den ekologiska situationen. De relationer som gradvis börjar upprättas mellan honom och världen runt honom kommer att ha ett mycket starkt inflytande på bildandet av hans personlighet..

Mycket snabbt utvecklingen av sexualitet. Lite för lite förbereder en tonåring sig till vuxen ålder. Världen som omger honom förändras dramatiskt, eller snarare tonåringens titt på honom.

Detta beror på att åldern för inträde i en sådan tid varierar. Funktioner hos beteende och kroppsandelar kan variera mycket mellan olika ungdomar. Dessutom blir tonåringens liv mer och mer stressande. Detta gäller särskilt för skolor..

Högen och komplexiteten i skolplanen, som från ungefär samma tid inkluderar matematik, geometri, främmande språk, översättningsprov i slutet av varje skolår, kan alla leda till stressande situationer.

De flesta skolbarn under denna period ägnar stor uppmärksamhet åt deras akademiska framgång, valet av ett framtida yrke. Men varje tonåring går in denna gång med olika chanser att lyckas..

Puberteten kan börja två eller tre år tidigare än väntat. I det här fallet kan barnet ligga betydligt efter i mental utveckling jämfört med fysiskt.

I förhållanden med föräldrar och kamrater kan fortfarande se funktionerna i barns spontanitet. Med en tidig utveckling börjar en tonåring lida på grund av hans, som det verkar honom, löjligt utseende: han börjar böja sig för att inte sticka ut bland sina kamrater. En tonåring blir obalanserad och irritabel.

Försenad pubertet är också en stark anledning till oro. Du kan träffa en 15-16-årig tonåring, i vilken tecken på mognad visar sig med en betydande försening. Samtidigt börjar många av tonåringarna som inte är nöjda med sina kroppar känner rädsla, vilket gör att de söker hjälp från sina föräldrar.

Andra agerar annorlunda - de är medvetet

göra sig själva utskjutna, utesluta sig från sina klasskameras spel. Alla dessa faktorer kan starkt påverka pojkens studier..

Om du är orolig för förseningar i utvecklingen, vet att ingenting går förlorat. Mycket ofta fångar dessa ungdomar upp och kämpar kamrater i sin utveckling så snart de börjar sexuell utveckling. Därför behöver du bara vara tålamod. Om puberteten vid 16-17 är fortfarande sent, så är medicin som har effektiva behandlingar.

Många unga män är mycket missnöjda med sitt utseende, eftersom deras utseende enligt deras åsikt är mycket långt ifrån det estetiska idealet. Vissa börjar drabbas av gles hår, andra - på grund av utskjutande öron osv. Intresset för sitt eget utseende är baksidan av underlägsenhetskomplexet..

Sådan missnöje med sig själv, som ofta når förtvivlan, känns mycket mer akut att behovet av att gilla motsatt kön blir brådskande. Att inte acceptera sig själva som de är, mycket oroliga för sina egna brister, ungdomar blir osynliga, oförskämda, skrytande eller omvänt för blyg människor.

Tonåringar, på grund av deras ständiga behov av att gilla motsatt kön, börjar leta efter sina egna

originalstil: vara uppmärksam på sina kläder, bokstavligen varje veck på byxorna. Under puberteten letar de efter några detaljer, om än obetydliga, som skulle betona deras individualitet. Detta är ett helt naturligt stadium av att växa upp en person..

För att andra ska förstå dig korrekt, försök att börja respektera och älska dig själv - det blir mycket lättare för dig att hitta ett gemensamt språk med resten.

Det är mycket viktigt att ungdomar inte tvekar att avslöja sina problem och rädsla för föräldrar eller läkare, eftersom deras problem ofta inte är allvarliga och lätt att fixa.

Under denna svåra period blir det mycket lättare för dig att lösa alla problem som uppstår, med förbehåll för ömsesidigt förtroende. Mycket lättare kan passera hos ungdomar

anpassning om de fick information om sexuell utveckling från tidig barndom i rätt tid (år 5 eller 6).

Detaljer om cykeln för kvinnor och män

Moder naturen tog hand om den vackra halvan av mänskligheten och gav den till henne. Om du tittar på det ur en psykologisk synvinkel, är menstruationsblödning en känslomässig och fysisk urladdning av en kvinna.

En flickas cykel har i genomsnitt 28 dagar. Under denna tid förändras den hormonella bakgrunden i kroppen, vilket i slutändan skapar en gynnsam miljö för befruktning. Från och med den första dagen av menstruationen upplever en kvinna enorma interna förändringar som påverkar livskvaliteten. Och ju närmare den första dagen av nästa blödning, desto större är hennes instabila känslomässiga tillstånd. Och med de första bloddropparna lindras spänningen, det blir enkelt och enkelt att leva, och återigen gillar du fotot av "dig själv älskade".

Under sådana svåra perioder förlåts mycket för flickor och detta är normalt. Det vill säga ökad irritabilitet, plötsliga förändringar i humör och liknande - allt detta föregår en snabb menstruationsblödning, så naturen skapade kvinnan.

Det har länge observerats att så kallade humörsvängningar förekommer hos en man, upprepade med jämna mellanrum. Många forskare jämför denna process med flickor. Därför begreppet "menstruationsperioder", som inte har en fysiologisk förklaring, utan ett emotionellt och mentalt tillstånd.

Det är lätt för flickor att bestämma sina kritiska dagar - de åtföljs av blödningar, men för män är det ganska svårt att "se" sin så kallade "menstruation". Men ändå, bli inte upprörd - de är lätta att beräkna genom att observera din känslomässiga bakgrund.

Nästan alltid känner pojkar på sådana dagar dövirritation över allt som omger dem. Alla, utan undantag, faller under distributionen, till och med den älskade flickan, som igår var meningen med livet, idag har blivit orsaken till aggression.

På sådana dagar kan unga män själva inte förstå sitt beteende och särskilt förklara det.

Tonåringar upplever kritiska dagar hårdare än andra. Alla vet vad en instabil inställning till sig själva är mycket unga män. Och på sådana dagar uttrycks motviljan från ens brister ljusare än andra dagar, särskilt blir det synligt på fotot taget på de lyckliga dagarna i hans liv och på en "kritiska dagar" för en man.

För mer mogna män påverkar detta fortfarande prestanda:

 • de tröttnar snabbt;
 • något "inhiberat tillstånd";
 • en man kan inte koncentrera sig;
 • varje yrke irriterar honom;
 • det händer att de sover dem.

I vissa fall verkar ”perioder” i det starkare könet som en förlust av sexuell lust. Skyll på allt, deras antal och förhållande varierar i olika perioder av livet.

Naturligtvis har varje organism sin egen individualitet, och "kvinnornas" dagar hos män fortsätter på olika sätt. Men en sak som definitivt förbinder är periodernas cykliska karakter..

Bland annat kan "kritiska" dagar ha andra funktioner:

 • På toppen av känslomässig överbelastning har en kille fler konflikter på jobbet, med sin familj, på sådana offentliga platser;
 • Det har bevisats genom praxis att under perioder med "menstruation" lider en man som har drabbats av ett sår av någon komplexitet så hårdare än på vanliga dagar. Allt är kopplat till långsam regenerering av hudvävnader och läker därför allt mycket långsammare..

Genom att känna till sådana egenskaper hos den manliga kroppen, är de kloka halvorna av män alltid redo för sådana dagar. Därför försöker de skydda den älskade från stress så mycket som möjligt och inte kränkas av hans nit-plockning. Senare, i slutet av en svår period, kan man "hämnas", men för tillfället är det inte svårt att tolerera.

Pojkar, som flickor, som har upplevt en känslomässig storm, avgår efter en tid och tydlighet i sinnet och stabiliteten i staten återvänder till dem.

Anatomiska och fysiologiska egenskaper hos män

Vad som är skillnaden mellan en man och en kvinna är känt även för barn. Låt oss säga mer - detta bevis "fångar ögat" när en liten man dyker upp i världen. Men om du tittar ur en anatomisk synvinkel är organuppsättningen i en pojke och en flicka likadana. När det gäller könsorganen - killar har kvinnliga könsorgan i sin barndom. Och enligt en viss teori är det detta som ger ett visst eko till varje människas liv.

Ja, livmodern, äggstockarna och vagina är frånvarande på kroppen av det starkare könet och därför kan de som sådan inte blöda. Men mannen har en prostatakörtel, som anses vara hans andra hjärta. Och det andra namnet på denna kropp är en liten livmoder.

Det finns inget roligt och konstigt här. Faktum är att ett litet område av prostata har ett liknande utseende som det kvinnliga könsorganet. Denna webbplats ansvarar för produktionen av prostaglandiner, som oundvikligen påverkar det psykologiska tillståndet hos män.

Pojkar har bland annat testiklar. Hos dem sker mognad av äggets "svansade vänner" och produktionen av testosteron. Och han, som ni vet, har ett stort inflytande på mäns fysiologiska egenskaper.

Låt oss från ovanstående sammanfatta raden: alla dessa funktioner innebär en viss cyklisk karaktär. Det visar sig att människans liv förändras en gång i månaden och själva processen liknar menstruationsprocessen hos kvinnor. Därför konceptet menstruation hos män, och som ett resultat, har män också PMS.

Rädsla eller acceptera "kritiska dagar"

Den dagliga rytmen har varit runt mänskligheten i alla åldrar. 24 timmar om dygnet, dagen byts ut på natten, våren på sommaren och hösten på vintern, och så vidare från år till år. Detta är naturens rytm. Under hela jordens existens cirklar den runt solen och ingenting förändras. Allt detta bär en upprepande rörelse, liv, rytm, biorytm.

Tillsammans med naturliga och naturliga processer och rytmer finns det något som biorytmen i levande saker. Varje levande individ har sin egen personliga biologiska rytm ”inbyggd” av naturen, sin egen klocka.

Så i människors psykologiska tillstånd sker förändringar med jämna mellanrum. Så finns det, och detta bör inte vara rädd.

Enligt forskare bör perioden för "kritiska dagar" för killar inte överstiga 3 dagar på 30-45 dagar. Alla andra nummer som inte passar in i normen bör överenskommas med läkaren. Mer frekventa känslomässiga utbrott kan indikera en instabil hormonell bakgrund..

Till exempel ökar en manlig kropp sannolikheten för att öka övervikt, vilket är okarakteristiskt för det starkare könet av "tårar", som det. Därför är det med alla misstankar om en ökning av frekvensen för den "månatliga" cykeln hos pojkar en bra undersökning.

Det finns ett mönster: manlig PMS är mindre vanlig hos det starkare könet, vars arbete är förknippat med fysisk styrka. Men med yrken av mental natur är mindre lyckliga och deras skurar ljusare och mer färgstarka.

Hur man hjälper en man på sådana dagar

Inledningsvis är det värt att förstå poängen att män är mer benägna att uppleva sådana perioder i livet än kvinnor. Naturen gav dem fysisk styrka och räddade deras intuition för det svagare könet. Därför bör en kvinna skydda en man under "menstruationens dagar" och hjälpa till att förstå arten av sådana förändringar.

I ögonblick av intensiv emotionell stress är det också värt att påminna den unga mannen om egenskaperna hos en välskickad person och försöka lära sin infödda varelse att till viss del vara en diplomat. Detta kommer att hjälpa inte bara under ICP: s dagar, utan också i livet kommer att vara praktiskt..

Och om det plötsligt finns en minskad libido i denna period - ingen anledning att oroa sig. Känslor i varje människas liv spelar en stor roll, och i dessa dagar är de mest oförutsägbara för individens tillstånd. 2-3 dagar kommer att gå och allt går tillbaka till det normala.

Således visar det sig att det fortfarande finns manliga perioder. Ta bara inte allt bokstavligen, men du måste veta om dem. Detta kommer att hjälpa dig att känna din kropp å andra sidan och hjälpa dig att bli vänner med den..

Är menstruation och sexuell aktivitet relaterad till män?

Det finns en myt om att PMS påverkar den manliga befolkningens sexuella behov, är det så? Sexuell aktivitet hos ungdomar är stabil. Hormoner fungerar i ett dagligt läge, och förmågan att ha sexuell funktion beror inte på humör.

Med åldern blir kopplingen av sexuella biorytmer med det endokrina systemets arbete mer nervös och emotionell överbelastning. De endokrina körtlarna verkar på säsongsmässiga och cykliska förändringar i nivån på hormoner som är ansvariga för sexuella önskningar och möjligheter.

Partnerens sexuella aktivitet påverkas av det fysiska tillståndet samt av de känslomässiga komponenterna. Här följer redan effekten av PMS på attraktion till motsatt kön. Inte mer än 2-3 dagar fungerar denna relation för att försvaga mäns sexuella funktion. Sedan studsar allt tillbaka.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Kort menstruationscykel. Vad är orsaken?

Det är inte vanligt att prata om menstruation öppet, utom med vänner eller läkare. Men samtidigt spårar många deras menstruationscykel, till exempel med kalendern för "kritiska dagar" eller till och med i sinnet....

Illamående hos menstruation hos kvinnor - normalt eller alarmerande symptom?

Menstruation är en ganska stark stress för den kvinnliga kroppen, under vilken starka hormonella förändringar inträffar..Allt detta åtföljs av obehagliga symtom som kan orsaka illamående och yrsel, humörsvängningar....

Vad du ska göra om dina perioder inte slutar?

Menstruationscykeln är en av manifestationerna av det cykliska arbetet i organen i det reproduktiva systemet, särskilt körtlarna i de inre könsorganen - äggstockarna....