Varför sväller magen före menstruationen

Ansvarsfrihet

Men PMS i varje kvinna manifesterar sig på olika sätt, så inte alla har en större mage före menstruation. Det beror på:

 • Fysikegenskaper;
 • Fysisk kondition - muskelkorsett;
 • Uterin muskelelasticitet.

Om magen sväller i frånvaro av graviditet och menstruation, betyder detta förekomsten av någon form av gynekologisk patologi. Endast en gynekolog kan bestämma det efter en diagnostisk undersökning.

Varför magen sväller?

Orsakerna till detta fenomen kan vara olika. De förklaras av:

 1. Funktioner för tarmmotilitet. Som förberedelse för menstruation koncentreras kroppens arbete i bäckenet. Könsorganen och tarmen nära dem påverkas av blodflödet till livmodern och bilagorna. Under perioden med PMS och menstruation är små matsmältningsstörningar karakteristiska, inklusive ökad gasbildning.
 2. hormoner.De hjälper till att förbereda kroppen för graviditet. En endometrium mättad med blodkärl växer i livmodern. Livmodern mjuknar och sväller. Magens muskler svarar i enlighet därmed. Om det inte finns någon fysisk kondition ökar det.
 3. puffiness.Uppblåsthet kan orsakas av vätskeansamling i kroppen. Detta beror på att under menstruation förväntas blodförlust och förlust av salter och spårelement. De behöver något att kompensera för. Hos vissa flickor börjar benen svälla, i andra - fingrar på händerna, i andra sväller underlivet.
 4. Ägglossning. Om magen värker och sväller, och det fortfarande finns tillräckligt med tid innan menstruationen, kan detta vara ett tecken på ägglossning, eftersom när ägget lämnar äggstocken, ett litet men trauma.
 5. Graviditet. Om menstruationstiden kommer, men de inte börjar, och magen ökar, kan du göra ett graviditetstest. Om det bekräftas, men det finns smärta i buken, kan du ha en ektopisk graviditet eller missfall.
 6. neoplasmer. Uppblåsthet i kombination med svullnad och smärta kan indikera uterus fibroids och andra tumörer.

Vad man ska göra med uppblåsthet?

Varför sväller magen före menstruationen? Om detta händer för dig kan du använda dessa tips:

 • Ett par veckor före menstruationen, följ en sparsam diet, ät enkel mat för att underlätta arbetet i matsmältningskanalen. Exkludera baljväxter, kål, söt, mjöl, kolhydraterika livsmedel, öka ditt intag av proteinmat.
 • Det är nödvändigt att minska användningen av pickles och rökt kött, vilket är skadligt för matsmältningskanalen, kvarhåller vatten i kroppen, ökar svullnaden.
 • Drick inte kaffe, alkohol eller kolsyrade drycker..
 • Drick kamomill buljong, vilket kommer att förbättra tarmens rörlighet, kommer att fungera som ett svagt diuretikum. Lingonberry och tranbäravkok är också användbara..
 • Inför menstruationen, för att förbättra välbefinnande och humör, kan du äta en banan, lite choklad, ha sex.
 • Ta B-vitaminer, kalium, magnesium. Detta hjälper tarmen, lindrar irritabilitet.
 • Bär lösa kläder som inte drar åt buken och bilagorna..

Viktökning på kritiska dagar: hur du kan behålla kontrollen

En kvinnas hormonsystem är en mycket subtil och extremt komplex mekanism. På olika dagar av cykeln dikterar övervägande av ett visst hormon dess regler för den kvinnliga kroppen, vilket påverkar dess humör, aptit och sömn. Endast en liten procentandel av de lyckliga hade sällsynt tur att inte märka detta hormonella uppror av premenstruellt syndrom. Huvuddelen av dem kände dock helt på sig själva, eftersom det är hormoner som är det främsta skälet till att magen blåses upp innan menstruationen och vikten ökar. De är de skyldiga till plötsliga humörsvängningar och ökad aptit.

Teorier om utseendet på extra kilo med PMS

Forskare har länge försökt fastställa orsaken till PMS. Men år av forskning hittills har inte gett en klar bild av dess utseende. Syndromets kliniska egenskaper inkluderar 100 symtom, inklusive uppblåsthet före menstruationens början, ångest, grovhet i bröstkörtlarna, svettningar, skakningar, domningar i extremiteterna. Vid svåra manifestationer är det en förändring i blodtrycket, en kränkning av hjärtrytmen, temperaturen kan stiga, kvävning kan förekomma. Patogenes har inte studerats tillräckligt, vilket står för ett betydande antal versioner av ursprunget till premenstruellt syndrom:

hormoner

En av de vanligaste är hormonteorin som säger att progesteron i PMS hämmas av östrogen, vilket orsakar svullnad och psykologiskt obehag. Förutom att öka östrogennivåerna har många undersökta en ökning av mängden prolaktin, vilket medför vätskeansamling. Så, även en kvinna som alltid vägde på samma sätt, tvekade inte i viktsiffrorna, konstaterar att vikten ökade framför reglerna. När och på vilken dag i cykeln du ska ta prolaktinanalys, läs artikeln här.

Neuropeptidmetabolism

Inte mindre intressant och övertygande är den andra versionen av kränkningen av neuropeptidmetabolismen. Förklara varför viktökningen ökar under menstruationen bör man uppmärksamma interaktionen mellan neuropeptider. Förändringar i deras nivåer leder till ofta humörförändringar, en ökning av bröstkörtlar och uppblåsthet. Vissa undersökta hade problem med mag-tarmkanalen: förstoppning kunde förekomma, magen var periodvis sjuk.

Individualitet

Separat är det värt att nämna studier som fokuserar på det faktum att PMS bygger på de enskilda organismens individuella egenskaper: brist på vissa vitaminer eller mineraler, en genetisk predisposition, en historia av urinvägssjukdomar, övervikt och konstant stress. Sanningen är att initialt de extra kilorna talar om ätstörningar eller hormonfel, eftersom vid tidpunkten för syndromet ökas vikten hos denna kategori av individer mer aktivt före menstruation.

Det är värt att notera, oavsett de bakomliggande orsakerna till premenstruellt syndrom, dess konsekvenser för alla kvinnor är mycket lika: utseendet på extra kilo kort före menstruationscykeln, en minskning av libido, en förstorad buk och svullnad. Flickor blir ofta irritabla, koncentrationen av uppmärksamhet minskar, de flesta har ökat aptit. Beroende på komplexiteten i PMS-förloppet och orsakerna till dess förekomst är det möjligt att justera tillståndet med hjälp av hormonterapi, terapeutiska övningar eller kommunicera med en psykolog.

Hur man hanterar viktökning under menstruationen

Viktökning före menstruation är normen för alla. I genomsnitt går en kvinna i vikt omkring 900 g smärtfritt för en siffra, och alla lämnar dem lätt efter att menstruationen är klar. Men det finns många fall då den månatliga ökningen är från 1,5 till 3 kg, som kroppen inte kan köra. Som ett resultat deponeras de erhållna kg i fett, vilket inte är lätt att bli av med. Dessutom hoppar ofta vikt i riktning för att minska eller öka minska hudens elasticitet, vilket ökar risken för stretchmärken på den.

För att PMS och vikt inte ska bli synonymt för dig, måste du kontrollera dina kilogram under hela cykeln.

Väg dig själv före och efter menstruation varje månad, notera antalet mottagna. Detta gör att du kan kontrollera de uppnådda kilogramen samt bestämma om vikten ökar under menstruationen, beroende på mängden mat som äts.

Fira stämningsförändringar. Under perioden med rasande hormoner inträffar dramatiska förändringar i kvinnligt beteende, ätvanor förändras. Vid en tidpunkt vill du ha mer godis, vid en annan - din aptit börjar sjunka tills du är helt äcklad av mat.

Lusten att gråta ersätts av en ilska. För att hålla dig lugn och inte släppa loss sina nära och kära måste du lära dig att bli distraherad i tid. Att läsa en bok eller en intressant artikel, ta en promenad, titta på din favoritfilm, stickning eller teckning hjälper till att minska stress..

Ta befäl. Lätta fysiska övningar hjälper till att förbättra humöret, hjälper till att minska stress och minska aptiten, vilket i sin tur hjälper till att kontrollera vikten på kritiska dagar. Föredrar lugna övningar utan utmattande cardio-program eller tung styrketräning.

Rätt näring för viktkontroll

En väl vald diet kommer att vara den bästa assistenten för att bibehålla den vanliga vikten och välbefinnandet..

Drick mindre salt och mer vatten.

Som redan nämnts påverkar en förändring av den hormonella bakgrunden före och under menstruationen vätskeansamling, vilket medför en ökning av kroppsvikt. Minska saltintaget under denna period, du kommer att se hur puffiness minskar. Håll fast vid rätt dricksregime och mängden vatten som konsumeras.

Ät mindre sött

En obegränsad sugen efter godis indikerar en minskning av östrogen. Lusten att äta en enorm kaka samtidigt som choklad besöker många kvinnor vid sådana ögonblick. Ju lägre östrogen, desto snabbare kan du öka lusten att äta godis. Komplexa kolhydrater räddas. En tillräcklig mängd av dem i kosten ger långvarig mättnad. Innehåller spannmål, baljväxter, fullkornsbröd, fullkornspasta.

Skapa en varierad meny

Viktökning före menstruation kommer att kontrolleras mer om kroppen inte känner en brist på så viktiga spårelement som magnesium och kalcium. Deras brist leder till en ökad aptit och humöret kan förändras varje minut. Om maten inte är rik på dessa mikroelement, är det möjligt att fylla bristen med farmaceutiska beredningar, efter att man tidigare har kommit överens om ändamålsenlighet och schema för inresa med en läkare. Magnesium och kalcium i den nödvändiga mängden lindrar smärta i bröstet och uppblåsthet, sugen efter godis minskar flera gånger. Det finns ofta fall där ICP-problemet helt löser sig.

Uteslut inte fetter

Du behöver inte vara rädd för att återhämta sig från sunt fett, deras brist är mycket farligare. Med en kraftig begränsning i fettdiet försöker hjärnan att lösa problemet med sin brist på alla sätt, vilket leder till att aptit och lust efter godis kan öka. Brist på fett har en negativ inverkan på balansen i hela kroppen och reproduktionssystemet, i synnerhet, kan leda till förstoppning och uppkomsten av ödem. Den kvinnliga kroppen kan inte vara frisk utan fetter. Friska fetter finns i vegetabiliska oljor, nötter, fisk och mejeriprodukter..

Avsluta dieten

Eftersom menstruationen påverkar vikten har många kvinnor en ökad önskan att gå ner i vikt under denna period. Även om viktökning är fysiologiskt motiverad under menstruationsdagarna och överskottet kommer att försvinna med slutet av cykeln, ger en kvinna sig inte möjlighet att återhämta sig, vilket begränsar sin kost. Kom ihåg varför vikt går upp innan menstruationen, och skjut upp att gå ner i vikt ett tag, det är oerhört viktigt att du äter helt. Diet bör inte begränsas, kroppen behöver de viktigaste byggnadsmaterialen - kolhydrater, proteiner och fetter.

Gör sport

Är det möjligt att träna under menstruationen? Öka din dagliga aktivitet: promenera med familj eller vänner, shoppa. Detta gör att du inte bara kan fly från depressiva tillstånd och tankar om mat, utan också hjälpa till att lägga till nödvändiga endorfiner. Men fysisk aktivitet bör vara måttlig. Ta reda på i artikeln länken är det möjligt att köra under menstruationen.

Vad du ska göra efter din period

När menstruationen börjar försvinner de viktigaste symtomen på PMS, hormonella nivåer, känslomässig stabilitet återställs, uppblåsthet försvinner, kvinnan går inte längre i vikt, hennes aptit återgår till det normala. Det är värt att komma ihåg att kroppen, tillsammans med blod, tappar järn, och därför måste du efter menstruation fylla på reserven. Mästare i järn är skaldjur, rött kött, ägg, blomkål och baljväxter.

När du har kommit fram till varför vikten ökar före menstruationen kan du sluta kämpa med dig själv och lära dig hitta en kompromiss. Detta kommer att förändra din mentala inställning avsevärt..

Från tvångstankar om mat kan du bli distraherad genom att kommunicera med vänner och din favorithobby. Bra musik och dans räddar dig från mjälten. Från irritabilitet - yoga och några andningsövningar.

Kom ihåg att viktökningen före menstruationen är i genomsnitt cirka 1 kg. Efter att ha upptäckt ökningen behöver du därför inte få panik, hata dig själv och sluta äta under hela kritiska dagar. Lär dig att ta dig lugn, inte bli upprörd och inte hängas på ämnet "bli bättre, inte bli bättre".

Ta hand om din hälsa, värdesätta din kropp, och sedan kommer harmoni och balans inte att lämna PMS en chans.

Uppblåsthet och flatulens före menstruation: orsaker och behandling

Varje kvinna i fertil ålder varje månad hanterar något som menstruation. En lycklig minoritet känner inte till manifestationerna av premenstruellt syndrom, men en betydande andel kvinnor under denna period upplever humörförändringar, drabbningar eller stöter på ett sådant obehagligt fenomen när magen blåses upp före menstruationen.

Förutom fysisk besvär orsakar detta allvarligt psykologiskt obehag - en rundad mage bidrar inte till skönheten i figuren, och detta ger ytterligare sorg till flickan, som inte är i bästa känslomässiga tillstånd, även på grund av de hormonella skurarna som kännetecknar dessa dagar. Men var inte rädd: vanligtvis försvinner allt efter menstruation.

Tarmproblem

Innan menstruationen blåses upp magen av naturliga skäl: på grund av en förändring i hormonsammansättningen, en ökning av livmodern, ödem, ökad aptit och en liten viktökning.
I det här fallet behöver kvinnan inte drabbas mycket, dessutom försvinner symtomen ganska snabbt.

Men de skyldiga till en ökning av volym i buken och uppblåsthet kan vara gynekologiska eller gastroenterologiska sjukdomar, inflammation i urinblåsan, graviditet, både normal och ektopisk. Andra symtom bör noteras (feber, kräkningar, diarré, svaghet), om någon, och se en läkare.

Innan menstruationen har många kvinnor en puffig mage, och de skyldiga är:

 • en förändrad hormonell bakgrund (detta är särskilt viktigt i sin helhet, fysiskt svag, nervös);
 • tumör eller inflammatoriska sjukdomar i livmodern, äggstockarna;
 • graviditet;
 • gastrit, kolit, enterit;
 • urinvägssystemets patologi;
 • overeating;
 • svullnad.

Ofta rasar det av samma skäl också, magen gör ont innan menstruationen. Och vissa kvinnor blir bättre, vilket framgår av den ökade midjeomkretsen.

OrsakVarför det händer?
Det är det överhängande utseendet på menstruation.På detta segment av cykeln inträffar hormonella förändringar som ger nya yttre tecken (avrundning av buken, lätt svullnad i fingrarnas ansikte) och känslor (obehag, irritabilitet, ökad aptit, sug efter godis).
Problem med reproduktionssystemet.Dessa kan vara neoplasmer i livmodern, äggstockarna, endometrios. Menstruationens överhängande ankomst kan framkalla en förvärring, eftersom det huvudsakliga kvinnliga organet i denna period ökar, dess muskler börjar samlas mer aktivt.
Intestinal dysfunktion.Kolit, enterit kännetecknas också av uppblåsthet, och under den premenstruella perioden tenderar de att förvärra.
Kronisk cystit.En minskning av immunitet före menstruation kan orsaka en förvärring av sjukdomen. Men sedan lägger urinproblem till andra symtom.
Viktökning.Före de kritiska dagarna har många kvinnor ökat aptit och intresset för godis vaknar upp. Så på kort tid kan du "äta" ett par extra kilo, som på grund av fysiken är lokaliserad på magen. Dessutom skapar socker gynnsamma förhållanden för fermenteringsprocesserna i tarmen, följaktligen flatulens.

Med ett ord, om magen blåses upp före menstruationen, den värker och ökar, kan detta visa sig vara normen och ett tecken på problem. Allt beror på svårighetsgraden av manifestationer och tillhörande symtom.

En svag ökning och uppblåsthet före menstruationen är ganska naturlig. Men om den här processen åtföljs av smärta, kramper, avföringsstörningar, uppkomsten av rumling och gas, kan vi prata om utseendet på patologi i bukhinnan.

Vilken typ av patologi som dyker upp kan endast bestämmas av en specialist. Ofta avskriver en kvinna på premenstruellt syndrom symptomen på en sjukdom som har dykt upp. Det är värt att noggrant övervaka din hälsa och besöka en gynekolog i tid.

Sjukdomarna som orsakar uppblåsthet under menstruationen är följande:

 • kolit eller gastroduodenit eller kolit. Dessa sjukdomar är som regel kroniska och manifesterar sig sällan med akuta symptom. En rusning av blod till bukhålan och uppblåsthet provoserar uppkomsten av gaser, förstoppning, diarré, kramp, smärta, tryck på bukhålans väggar.
 • vidhäftningar och inflammatoriska processer i bäckenorganen. Dessa sjukdomar kan orsaka uppblåsthet före menstruation, åtföljt av smärta, kramp, mullrande i buken. I detta fall förblir stolen normal..
 • njursjukdom. Detta tillstånd kännetecknas av vätskeretention i kroppen, inklusive före kritiska dagar. Samtidigt börjar nedre buken svälla, smärta i ryggen uppträder, tryck stiger, kvinnans allmänna välbefinnande förvärras.

Tarmsjukdom kan också orsaka uppblåsthet och fullhet. Med sådana sjukdomar är det värt att upprätta en diet, exklusive vissa livsmedel, och överge dåliga vanor. Överflödande näring är också värt att revidera och ersätta den med en bråkdel. Användning av produkter som fångar vatten i kroppen och därmed orsakar svullnad är oacceptabelt.

Med normal hälsa kan du spela sport. Att gå under kritiska dagar är mycket användbart..

7 dagar före menstruationens början, för att undvika uppblåsthet och flatulens, rekommenderas att man tar en infusion av dillfrö eller fänkål och tar enterosorbenter 2 gånger per dag.

Under menstruation, i frånvaro av svår skärande smärta, kan du göra en magmassage eller andningsövningar. Detta kommer att stimulera blodcirkulationen i bukhålan och normal matsmältning. Självmassage av bukhinnan görs på detta sätt:

 • medan du står eller sitter, ta ett djupt andetag, sticker ut bukhåret så mycket som möjligt, andas ut luft försiktigt, sträcker musklerna inåt, upprepa upp till fem gånger;
 • ligga på ryggen, massera buken med breda cirkulära rörelser i 3 minuter medsols, med två handflator.

Det finns två huvudsakliga skäl till vilka tarmmotilitet kan försämras:

 1. Hormonell omorganisering - med en kraftig ökning eller minskning av hormoner kan tarmprestanda bromsa, vilket provoserar uppblåsthet under menstruationen.
 2. Funktioner i näring - kvinnor ändrar smak och vill också ha livsmedel som inte är hälsosamma.

Under förändringar i hormonnivåer hos kvinnor kan förstoppning och diarré uppstå, som är kortvariga.

Algomenorré som den vanligaste orsaken till smärtsam menstruation

Hormoner reglerar arbetet i alla mänskliga organ och reproduktion särskilt noggrant. Men hos män inträffar inte problem med regelbunden uppblåsthet på grund av funktionsnedsättning. Men för en kvinna är en viktökning på 1-2 kg före menstruationen den absoluta normen. Uppblåsthet före menstruation inträffar av följande skäl:

 • Progesteron (kvinnligt hormon) från cykel till cykel förbereder noggrant alla system för befruktning och efterföljande framgångsrik bäring av fostret. Han kan inte "veta" om paret planerar en arvtagare eller bara förbereder sig för detta avgörande steg. Under påverkan av hormonet inträffar tillväxten av det inre slemhinnan i livmodern (endometrium).

Detta område liknar en lös porös svamp som innehåller ett stort antal blodkärl. Det är de som kommer att förse embryot med alla nödvändiga näringsämnen och vitaminer om äggets mognadsprocess går till slut och hon möter spermierna.

En kraftigt svullnad livmodervägg ger extra volym till buken under menstruationen. Om befruktning inte inträffar kommer progesteronproduktionen att minska och endometrium börjar omedelbart exfolieras intensivt. Schemalagd blödning kommer att börja, vilket tar bort endometrium från könsorganet. Detta är menstruationsmekanismen. 12-13 timmar efter blödningens början tar livmodern sin ursprungliga storlek, och magvolymen blir densamma.

Månadlig blodförlust är inte stor. En frisk kropp kompenserar för det utan svårigheter. Det är tack vare denna träning att blodförlust på grund av olika skador eller patologiska förändringar är mindre farligt för kvinnor än för män.

 • För att kompensera för blodförlust har naturen utvecklat ett system för ackumulering av inre vätska. Hormonerna östrogen och prolaktin bromsar cirkulationen av vatten i en kvinnas kropp, och vasopressin ger en antidiuretisk effekt (minskar antalet urinationer). Vatten börjar samlas i alla håligheter som är tillgängliga för det. Puffiness passerar med slutet av menstruationscykeln. Olika delar av kroppen kan svälla och svälla: ben vid vrister, fötter och händer;
 • ansikte (kinder, näsa och jämna öron);
 • mage och skinkor.
 • En ökning av blodflödet till livmoderns endometrium påverkar blodtillförseln till de återstående organen i bäckenområdet. Detta kommer till uttryck i matsmältningsbesvär, uppblåsthet och uppblåsthet (redan på grund av tarmar).
 • Samma hormon progesteron verkar på nervsystemet. Detta är tack vare honom att alla kvinnor, utan undantag, en vecka före menstruationen, verkligen vill äta (mestadels söt, fet och mjöl), gråta eller uppträda aggressivt. Detta beteende är orsaken till ytterligare ett par centimeter i midjan och buken..
 • I mitten av cykeln kan buken öka på grund av ägglossning. När ett ägg lämnar äggstocken och in i livmodern är det mindre, men fortfarande en skada, och många kvinnor tål det smärtsamt. Det är inte nödvändigt att tåla ett sådant tillstånd, det är helt acceptabelt att ta ett bedövningsmedel. Men med ständiga starka symtom är frivolitet inte värt det - du måste gå till läkaren.

Kombinationen av den nära början av menstruation och missbruk i mat och livsstil kan i hög grad låta ned både unga flickor och vuxna kvinnor. Accepterade farmaceutiska preparat får magen att blåsa upp inte mindre sällan. Inte självmedicinera och dricka medicin utan att konsultera en läkare.

Uppblåsthet under menstruationen kan elimineras och till och med förhindras om du gör följande:

 • Åtminstone under andra halvan av cykeln, normaliserar dieten. Detta innebär att du måste minska användningen av choklad, kakor, färska bakverk, baljväxter, inte engagera sig i råa grönsaker och frukt. Mer användbar under denna period är spannmål, soppor, magert kött, fisk, som absorberas väl. Stuvgrönsaker. Och det är bättre att äta delvis för att inte överbelasta matsmältningssystemet.
 • Bekämpa svullnad. Avslag från rökt kött, pickles kommer att rädda dem. Det är också viktigt att röra sig mycket för att stimulera ämnesomsättningen och avlägsna överskottsvätska från vävnaderna. Men samtidigt strävar du inte efter sportrekord.
 • Drick mindre kaffe, kolsyrade drycker, alkohol och ett par dagar före de kritiska är det bättre att vägra dem helt. Allt detta påverkar tarmarna dåligt. Och kamomillte, avkok av lingonbär, tranbär, mynta hjälper hans arbete. De lindrar inflammation, eliminerar spasm, tar bort överskottsvätska.
 • Ta B-vitaminer, komplex där det finns magnesium och kalium. Ämnen hjälper matsmältningsorganen, stöder nervsystemet. Det senare kommer att lindra lusten att äta för mycket.
 • Bär tillräckligt med lösa, bekväma kläder. Om det drar åt midjan, krossar, är detta också en faktor som väcker uppblåsthet och smärta.
 • Ibland massera magen. Det är nödvändigt att göra cirkulära rörelser i navelområdet och nedan, detta kommer att hjälpa till att avge gaser. En lätt massage kommer att vara fördelaktigt för korsryggen..

Algomenoré är en vanlig gynekologisk abnormitet som kännetecknas av en menstruationsstörning och en smärtsam menstruationsförlopp. Algomenorré förekommer i nästan varje sekund kvinna.

Denna kränkning manifesterar sig i periodiska smärta i nedre del av magen före början av menstruationen. Smärta i nedre buken kan vara olika i intensitet och varaktighet. En kvinna har en känsla av att smärta omfattar tarmarna. Algomenoré börjar i de flesta fall en vecka före menstruationens början och kan fortsätta under menstruationscykeln. Arten av smärtan som är karakteristisk för algomenorré kan beskrivas som kramp, dragning, värk.

Jag har också alla tecken och bastemperaturen är 37,4 och jag vill "äta" (inte äta, men äta). och det var ett litet utflödessmetning på dag 3 efter menstruationen. Men testet är fortfarande negativt, upp till den uppskattade månaden - ytterligare en och en halv veckan. Jag vet inte om jag hoppas eller inte. Kan jag donera blod för hCG eller är det för tidigt? eller ultraljud går?

Jag vill bara mycket att allt visar sig vara sant! Å andra sidan vill jag inte stämma in, så jag blir inte upprörd på grund av mina perioder..

Uppblåsthet före menstruation är ett tecken på en kvinnas premenstruellt syndrom (PMS).

Om problemet bara är pressens försvinnande före menstruationen kan du försöka lösa det själv. Som praxis visar är det nödvändigt att agera i tre riktningar: granska kosten, börja ta vitaminkomplex och gå in för sport.

Menstruationscykeln är indelad i tre faser, var och en kännetecknas av en uppsättning specifika tecken.

Under påverkan av hormoner förändras tjockleken på endometriet, storleken på folliklarna och livmoderhalsens läge. Innan menstruation är progesteron av primär betydelse för organens funktion..

Dess mängd ökar på grund av arbetet i corpus luteum bildat på platsen för follikelbrott.

Under påverkan av progesteron kvarhålls vätska i kroppen. Blod rusar till bäckenorganen, vilket orsakar obekväma känslor. Livmodern pressar på intilliggande organ och orsakar uppblåsthet. Intestinal rörlighet förändras också under denna period. Detta uttrycks i ökad gasbildning..

Innan menstruation i frånvaro av graviditet, börjar endometrial avstötning, vilket rader uterinhålan. Denna process är gradvis. Äggledarna är krampiga och verkar på angränsande organ i matsmältningssystemet. Bäckenet är fyllt med blod, vilket påverkar en kvinnas midja. De huvudsakliga orsakerna till uppblåsthet före menstruationen inkluderar:

 • neoplasmer i livmodern eller äggstockarna;
 • graviditet;
 • endometrial svullnad på grund av en ökning av östrogen och progesteron;
 • vätskeansamling i kroppen;
 • funktioner i mag-tarmkanalen;
 • äta gasbildande produkter;
 • ägglossning.

Uppblåsthet i de tidiga stadierna av graviditeten är normalt på grund av embryoimplantation. Det inträffar 7-10 dagar efter befruktningen. Kroppen skapar gynnsamma förhållanden för en framgångsrik fixering av fosterägget.

Livmodern ökar något i storlek. Detta leder till ökad gasbildning. Avföringsstörningar, illamående, yrsel och kräkningar kan också förekomma. Under andra trimestern minskar intensiteten av obehagliga känslor något.

Hos vissa kvinnor förekommer ägglossning senare än vanligt. I detta fall noteras uppblåsthet några dagar innan den förväntade menstruationen, smärta i en av äggstockarna, en slemhinnande vaginal hemlighet visas.

Sen ägglossning anses inte vara en patologi. Det inträffar som ett resultat av stress, hormonella vågor eller fysiskt överarbete. Cykelns längd i detta fall ökas med två veckor.

Ägglossning kan bekräftas med hjälp av test som svarar på frisläppandet av LH eller ultraljud.

Ibland blåses magen upp före menstruation på grund av dysbios. Sjukdomen kännetecknas av en kränkning av tarmens mikroflora. Dess klassiska funktioner inkluderar en funktionsfel i tarmen och ökad gasbildning. Orsakerna till dysbios kan vara följande:

 • långvarig antibiotikabehandling;
 • infektion genom infektion;
 • helminthiasis;
 • förändring i klimatförhållanden och näring på grund av flytt;
 • brist på mejeriprodukter i kosten.

Patologiska orsaker till uppblåsthet före kritiska dagar inkluderar neoplasmer i bäckenet. De är godartade och ondartade. I det första fallet talar vi om cyster, myom, polyper osv..

Cystor tenderar att öka. När de växer, sätter de press på bäckenhålet och orsakar obehag och smärta. Oftast är obehag lokaliserat i det specifika området där neoplasmen är belägen..

Innan du tar mediciner är det nödvändigt att fastställa orsaken till sjukdomen. I avsaknad av patologiska faktorer som påverkar tarmens funktion uppstår ökad gasbildning efter menstruationen. Om problemen kvarstår måste du besöka en läkare för en detaljerad undersökning av matsmältningssystemet.

Fysiologiska och patologiska skäl till varför magen blåses upp före menstruation

Uppblåsthet före menstruation är ett av de vanligaste symtomen på PMS. Kvinnor ändrar ofta sitt humör, orsakar irritation utan anledning och andra tecken på hormonella förändringar visas. Men detta är inte en anledning till oro, utan en normal händelse.

Orsaker till uppblåsthet

Fysiologiska förändringar i den kvinnliga kroppen leder alltid till uppblåsthet före menstruationen. Låt oss prata om de vanligaste orsakerna till detta fenomen..

Uppblåsthet under menstruationen är förknippad med hormonella förändringar. Under en månads cykel möter en kvinna upprepade gånger hormonella förändringar som provocerar kroppsödem och svullnad i magen.

Hormoner som progesteron och östrogen är aktivt involverade i att förbereda kroppen för graviditet. En ökning av buken kan vara förknippad med blodflödet till bäckenorganen under ägglossningen. När endometriet berikas med syre mjuknar livmodern, varefter den sväller. Muskulaturen i magen svarar i enlighet därmed.

Hormonell omorganisering är också förknippad med en ökning av mängden progesteron under den premenstruella perioden. Utan det kan ägget inte befruktas. Det påverkar mjukningsprocessen och ökar storleken på livmodern, vilket provocerar förekomsten av obekväma känslor och flatulens.

Graviditet

Med en försening i menstruation och uppblåsthet rekommenderas det att göra ett graviditetstest. Den väntande mamman är ofta pustad, hon upplever regelbundet yrsel, illamående på morgonen och på kvällen. Hon möter också flatulens och svullnad..

Uppskjut inte att gå till läkaren om, förutom uppblåsthet i graviditetens första trimester, ofta sänker obehag i buken. Regelbunden magsmärta i början av graviditeten, tillsammans med flatulens, kan indikera missfall.

Ägglossning

Uppblåsthet före menstruation är ett problem som alla kvinnor möter. Flatulens är ett av symptomen på premenstruellt syndrom..

Progesteron verkar på livmodern och förbereder det för en eventuell graviditet. Under ägglossningen, det vill säga ungefär i mitten av den månatliga cykeln, lämnar ägget äggstocken och kommer in i äggledaren. Hennes rörelse leder ofta till obehag i nedre del av buken.

När livmodern sväller i mitten av den månatliga cykeln på grund av en mindre skada - äggets utgång från äggstocken uppstår uppblåsthet.

Näring

Gasbildning före menstruation inträffar ofta på grund av bristande efterlevnad av reglerna för en hälsosam kost. Några dagar innan menstruationen börjar saktar kroppen ner produktionen av lyckohormonet, endorfin. Kvinnan försöker kompensera för ett dåligt humör med välsmakande men ohälsosamma livsmedel.

Därför genomförs kampen mot depression med hjälp av mat, vilket resulterar i ökad gasbildning. Underernäring leder till funktionsfel i mag-tarmkanalen. Flatulens, förstoppning, halsbränna och diarré förekommer före menstruation.

Ett antal tecken kan indikera att kritiska dagar är på väg att komma. Till exempel sväller en kvinnas bröst, en brutal aptit vaknar, och det känslomässiga tillståndet släpper inte någon logisk förklaring alls..

Men vad som är mest obehagligt - under förvägperioden blåses magen upp så att det verkar som om en kvinna sväljer en ballong. Det ser inte bara ut, för att uttrycka det milt, inte estetiskt tilltalande, det kan också orsaka fysiskt obehag.

Många kvinnor är bekymrade över frågan: vad händer med deras kropp just nu och varför magen blåses upp före menstruationen?

Skäl nr 1: Vätskeretention.

Innan menstruation påbörjas hos kvinnor inträffar en hormonell förändring. På grund av detta kan vätska dröja i kroppen. Detta är en slags kompensation för den kommande blodförlusten..

Förresten, av denna anledning kan inte bara magen, utan även andra delar av kroppen, till exempel armar, ben, ansikte, svälla. Dessutom sker syntesen av hormonet vasopressin under den premenstruella perioden, vilket minskar frekvensen av urinering.

Och detta leder igen till ansamling av överskottsvätska i vävnaderna. Men efter menstruationens slut återgår vatten-saltbalansen i kroppen till det normala igen.

Varje tjej har sin egen uppsättning tecken genom vilka hon säkert vet att hennes perioder närmar sig. Ett av de vanligaste fenomenen är uppblåsthet. Kritiska dagar på näsan, och dina favoritjeans möts inte i midjan.

Situationen är nervös och orsakar missnöje med sin egen figur. Men inte alla företrädare för det rättvisa könet observerar detta tecken innan menstruationen.

Varför blåses upp magen före menstruationen? Vad är orsaken till detta fenomen? Kan det undvikas?

Flera faktorer påverkar förändringen i storlek och form på buken:

 • kroppstyp;
 • närvaron av pressen;
 • livmodermuskelelasticitet.

Hos flickor med en utvecklad muskelkorsett kan uppblåsthet före menstruation uppstå extremt sällan. Men hos damer som är benägna att fylla, är magen uppblåst ganska märkbart. Dessutom genomgår livmodern före menstruationen en förändring. Med svag muskelelasticitet ökar organet i storlek, vilket leder till uppblåsthet.

En förändring i formen på buken innan menstruationen inträffar av flera skäl.

Efter ägglossningen börjar flickans kropp att förbereda sig för antagandet av ett befruktat ägg, graviditetens början, även om detta inte skedde. Under påverkan av hormoner växer livmodern i storlek, blir mjuk. Ett ytterligare skikt av endometriet bildas.

Ett förändrat livmodern verkar på ett närliggande inre organ - tarmarna. Om musklerna är dåligt utvecklade kan uppblåsthet uppstå. Dessutom påverkar hormoner kroppens fettceller. Deras antal ökar avsevärt under hela den andra fasen av månadscykeln.

Därför förändras buken form.

När man förbereder kroppen för menstruation inträffar en rusning av blod till bäckenorganen - äggstockarna, livmodern och även till tarmen. Av denna anledning kan en mild matsmältning uppstå före menstruation, uppblåsthet, flatulens, rumling.

På kvällen före menstruationen samlas vätska i flickans kropp. Under menstruationen försvinner en relativt stor mängd blod, mikronäringsämnen. Kroppen tar i förväg hand om att denna process inte skadar kvinnors hälsa, nämligen att den lagras i vätska. I stort sett bryr han sig absolut inte var han ska samla den. Vissa flickor har svullna ben, andra har ansikte, händer och andra har svullnad i magen. När perioden är slut kommer allt att återgå till det normala..

Utgången av ett moget ägg från follikeln åtföljs av en hormonell våg, viss smärta. Uppkomsten av ägglossning känns av kvinnor med hög känslighet. Efter detta börjar magen gradvis blåsa upp, och i början av menstruationen kommer den visuellt att öka i storlek. En känsla av obehag börjar.

 1. Neoplasmer och patologiska processer

Menstruation innebär många förändringar i kroppen. Nästan varje organ får en belastning. Om det finns problem med mag-tarmkanalen är det mycket troligt att tarmarna är känsliga.

Det kommer att leda till gasbildning, rumling, en ökning av nedre buksstorlek. Dessutom blåses magen upp i närvaro av gynekologiska sjukdomar. Nämligen med livmodermyom, tumörer av annan karaktär.

Om detta premenstruella syndrom började uppstå oväntat och åtföljs av andra smärtsymtom är det nödvändigt att genomgå en undersökning.

Du kan undvika ett obehagligt fenomen. För att göra detta måste du följa vissa regler:

 • I den andra fasen av menstruationscykeln måste du ändra kosten. Näring bör underlätta matsmältningsprocessen utan att ladda tarmarna. Lätt mat kokt eller ångat. Undvik livsmedel som orsakar gasbildning. Till exempel kål, bönor, kaffe, färska gurkor, mjölk.
 • Det är nödvändigt att begränsa användningen av salt. Denna komponent bidrar till ansamling av vätska i kroppen. Det bör överges salt salta livsmedel, rökt.
 • Kolsyrade drycker, alkohol i form av vin, öl måste uteslutas.
 • Vitaminer B, liksom kalium och magnesium har en gynnsam effekt på matsmältningssystemets funktion. Att ta ett komplex av vitaminer kommer inte bara att lindra magen utan också förbättra tillståndet före menstruationen. Lugnar nervsystemet.
 • Minskar gasproduktionen innan menstruationen tillåter avkok av örter - kamomill, mynta, citronmeliss. För 1 kopp kokande vatten, 0,5 tesked av varje ingrediens. Det infunderas i 15-20 minuter. Du kan lägga till en sked honung. Drick det varmt som vanligt te.

Sex hjälper till att bli av med det obehagliga fenomenet. Sexuellt samlag påverkar blodflödet, förbättrar matsmältningssystemets funktion, distraherar psykologiskt från en spännande fråga. Och när perioden är slut kommer kvinnan att bli kär i magen igen.

Varför sväller magen före menstruationen? Detta är en fråga som lockar flickor inte bara ur en estetisk synvinkel. En ökning av buken före menstruationens början är ett vanligt fenomen som kan leda en kvinna till idén att hon har allvarliga hälsoproblem.

Visst är varje andra representant för det kända könet situationen när du 7-14 dagar före menstruationen blir bättre på 1,2 och ibland till och med 3 kilo! Men du ska inte vara rädd för en sådan "anomali" - det är ofta helt säkert, men för att se till detta, låt oss titta på dess mest grundläggande skäl.

Ta reda på orsakerna

Så varför ökar magen strax före menstruationens början? Först och främst noterar vi att varje kvinna har en PMS-period på sitt eget sätt, så att inte alla kan ha en liknande ”anomali”. Det beror på flera faktorer:

 • kvinnans kroppsbyggnad;
 • magmuskulärträning;
 • elasticitet i livmodermusklerna.

Nu vänder vi oss till en direkt undersökning av orsakerna till att magen sväller och gör ont innan menstruationen. De vanligaste faktorerna som bidrar till detta inkluderar:

 1. Förändring av tarmens rörlighet. Innan menstruationen påbörjas koncentrerar kroppen sig på bäckenorganens funktion. En riklig mängd blod börjar strömma till livmodern, dess bihang och tarmen intill dem, vilket till och med kan leda till mindre matsmältningsstörningar. Som ett resultat klagar kvinnor över att de sväller, magen gör ont och att deras storlek ökar och till och med illamående kan förekomma..
 2. Hormonförändringar är ett av de vanligaste orsakerna till att nedre buken blåses upp strax före menstruationens början. Men detta händer ofta hos kvinnor med svaga muskler.
 3. Uppsamling av vätska i vävnaderna. Menstruation är en period med måttligt riklig blodförlust, som också åtföljs av avlägsnande av en viss mängd vitaminer och mineraler. Försöker kompensera för dem, 1-2 veckor innan menstruationen börjar, börjar kroppen aktivt lagra vatten. Som ett resultat av detta ökar inte bara magen - ödem på armar, ben, ansikte kan också bildas.
 4. Ägglossning. Mognad och frisättning av ägget hos varje kvinna sker vid olika tidpunkter av cykeln. Men ibland beror det faktum att magen gör ont lite och är uppblåst. Om det fortfarande är mycket tid innan menstruationen, men liknande sjukdomar redan har visat sig, har ägglossningen kommit.

Varför magen sväller?

Orsakerna till detta fenomen kan vara olika. De förklaras av:

 1. Funktioner för tarmmotilitet.
  Som förberedelse för menstruation koncentreras kroppens arbete i bäckenet. Könsorganen och tarmen nära dem påverkas av blodflödet till livmodern och bilagorna. Under perioden med PMS och menstruation är små matsmältningsstörningar karakteristiska, inklusive ökad gasbildning.
 2. hormoner.
  De hjälper till att förbereda kroppen för graviditet. En endometrium mättad med blodkärl växer i livmodern. Livmodern mjuknar och sväller. Magens muskler svarar i enlighet därmed. Om det inte finns någon fysisk kondition ökar det.
 3. puffiness.
  Uppblåsthet kan orsakas av vätskeansamling i kroppen. Detta beror på att under menstruation förväntas blodförlust och förlust av salter och spårelement. De behöver något att kompensera för. Hos vissa flickor börjar benen svälla, i andra - fingrar på händerna, i andra sväller underlivet.
 4. Ägglossning.
  Om magen värker och sväller, och det fortfarande finns tillräckligt med tid innan menstruationen, kan detta vara ett tecken på ägglossning, eftersom när ägget lämnar äggstocken, ett litet men trauma.
 5. Graviditet.
  Om menstruationstiden kommer, men de inte börjar, och magen ökar, kan du göra ett graviditetstest. Om det bekräftas, men det finns smärta i buken, kan du ha en ektopisk graviditet eller missfall.
 6. neoplasmer.
  Uppblåsthet i kombination med svullnad och smärta kan indikera uterus fibroids och andra tumörer.

Graviditet och uppblåsthet

Om de kritiska dagarna inte har kommit, och magen är svullen, bör du göra ett graviditetstest eller donera blod för HCG.

Om graviditeten bekräftas, men obehag kvarstår, bör du besöka en gynekolog för att utesluta patologier, inklusive en ektopisk graviditet eller missfall. Under normal graviditet bör smärta inte bry en kvinna.

Graviditetstillståndet, förutom uppblåsthet, åtföljs av andra symtom:

 • bröstsvullnad;
 • en nedbrytning;
 • kramp och smärta;
 • yrsel.

Det är värt att notera att menstruationen inte alltid slutar under början av graviditeten - brun fläckning kan förekomma.

Den huvudsakliga skillnaden mellan buken svullna före menstruationen och buken svullnad under graviditeten är att i det senare fallet, när palpaterad, magen känns hård att röra vid.

I fallet när ägget befruktas säkert med en sprematozoid, börjar det sin rörelse in i livmoderhålet. Corpus luteum producerar ett speciellt graviditetshormon, vilket är nödvändigt för att obehindrat fästning av embryot i livmoderkaviteten. Hormoninstabilitet kan provocera en ökning i midjan och matsmältningsproblem.

I närvaro av toxikos, som också är en helt naturlig process, är en kvinnas näring mycket dålig. De flesta produkter som kommer in i magen lämnar den innan de ens flyttar in i tarmen. Följaktligen finns det inte någon mat i tarmen under lång tid, vilket är en av orsakerna till uppblåsthet.

Glass med surkål eller saltad fisk kan provocera inte bara matsmältningsbesvär, utan också en ökning av gasbildning i tarmen, vilket kommer att leda till diarré.

Om vi ​​överväger graviditet i de sista stadierna, när barnets vikt ständigt ökar, placeras ökat tryck på tarmarna. Eventuella plötsliga rörelser hos barnet kan orsaka irritation på hans väggar, samt en minskning av peristaltik. Avföringsstörning är ett vanligt fenomen som normaliseras på egen hand efter förlossningen.

Patologisk uppblåsthet är en ektopisk graviditet. Denna patologi utvecklas när ett befruktat ägg inte tränger igenom livmoderhulen, utan fästs på äggledarens vägg. Med konstant celldelning växer rörets diameter och nervändarna är irriterade. Det finns måttliga smärta, tyngd i vänster och höger del av nedre del av buken, uppblåsthet och tyngd.

Svullnadsberedningar

Innan du tar mediciner är det nödvändigt att fastställa orsaken till sjukdomen. I avsaknad av patologiska faktorer som påverkar tarmens funktion uppstår ökad gasbildning efter menstruationen. Om problemen kvarstår måste du besöka en läkare för en detaljerad undersökning av matsmältningssystemet. Följande läkemedel hjälper till att lindra tillståndet:

 • "Smecta";
 • Polysorb;
 • Espumisan
 • Motilium.

Carminative droger förbättrar välbefinnandet och matsmältningen. Men med kronisk uppblåsthet krävs en integrerad strategi. Probiotika och prebiotika används för att normalisera tarmens mikroflora. De mest effektiva läkemedlen betraktas som "Lactofiltrum", "Probifor" och "Linex". Spasmolytiska läkemedel hjälper till att lindra kramper och eliminera obehag i magen. Bland dem är "No-shpa", "Spazmalgon" och "Drotaverin".

Stimulera under ägglossningen

Hos många kvinnor förekommer uppblåsthet i mitten av menstruationscykeln, under ägglossningen - frigörandet av ett moget ägg från äggstocken. Ägglossning i sig är en smärtsam process, eftersom det är förknippat med brott i follikeln.

Ofta är det utseendet på svaghet, förlust av styrka, en ökning av bukhålan, flatulens, en känsla av fullhet i bukhålan, utseendet på dragande smärta.

Vid en normal menstruationscykel är sådana symtom inte långa och orsakar inte allvarliga obehag för en kvinna. Om sådana symtom dök upp för första gången eller deras svårighetsgrad blev starkare, är det värt att besöka en läkare, eftersom ägglossning kan åtföljas av tarmsjukdomar eller metabola störningar i kroppen.

Flatulens som ett preemenstruellt syndrom

Livmoderns endometrium har en porös och lös struktur, innefattar en riklig vaskulär komponent. Under ägglossningen blir slemhinnorna som foder i livmoderhulen klyftiga på grund av blodflödet, och endometriet lossnar ännu mer. Detta är nödvändigt för att säkert fästa det befruktade ägget.
Om befruktning inte inträffar inträffar menstruation. Det är under ägglossningen att det är en känsla av bukens fullhet, ökad gasbildning, krampbildning och ömhet.

Normalt, om en kvinna har en ökad aptit, hon ständigt vill äta mycket, dåsighet dyker upp. Allt detta indikerar kvinnans förberedelser inför den kommande graviditeten..

Preemenstrual uppblåsthet äger rum på egen hand en dag efter början av menstruationen. Med ett långvarigt symptom rekommenderas det att differentiera det med manifestationer av en ektopisk graviditet, tarmsjukdomar, sjukdomar i könsorganen och organ i det nedre urinvägssystemet..

Näring

Känslan av uppblåsthet, fullhet i magen kan förknippas med uppkomsten av gaser i tarmen. När du använder, skriv, bidrar till utseendet på ödem och luftväxt, magen sväller, buldras upp, en känsla av fullhet i bukregionen. Några dagar före menstruation börjar uteslutas från kosten:

 • baljväxter;
 • socker;
 • söta rätter;
 • mjölk;
 • svart bröd;
 • färsk vitkål;
 • selleri;
 • jordnöt;
 • rökt;
 • kryddig och kryddig rätter;
 • salt:
 • stekt kött, fisk;
 • kolsyrade drycker;
 • starkt kaffe.

Det är nödvändigt att utesluta överätning och användning av skadliga produkter. Kosten bör innehålla 4-5 måltider. Alkohol främjar gasbildning, så det bör också uteslutas från användning..

För att undvika oönskad luftväxt bör du inte äta för mycket och inte äta för mycket före sänggåendet. Kanske är detta en nyckelfaktor som provocerar uppblåsthet. Använd inte heller sådana produkter som föregår gasbildning:

 • snabbmat;
 • fett kött;
 • rökt kött;
 • godis och bakverk.

Detta beror på en minskning av produktionen av vissa hormoner. För att undvika överätande bör du introducera livsmedel som:

 • nötter
 • torkade aprikoser;
 • torkade plommon
 • mörk bitter choklad;
 • bananer
 • gryta.

Det är också viktigt att bibehålla vattenbalansen. Du bör dricka mycket (minst 2 liter), men i små portioner, för att inte provocera magirritation.

Smärta före menstruation

Det smärtsamma syndromet som uppstår omedelbart före menstruationen bör inte ignoreras. Det är särskilt värt att fokusera på ens tillstånd om en kvinna aldrig har upplevt smärta innan menstruationen tidigare..

Varför obehag uppstår

De huvudsakliga orsakerna till smärta som uppstår före menstruationen kan enligt gynekologer vara förknippade med spridningen av infektion, som trängde in i den unga damens kropp under samlag. I vissa fall är orsakerna till smärta före menstruation förknippade med hormonell misslyckande, vilket är viktigt för unga flickor vars månatliga cykel håller på att bildas.

Vanligtvis lokaliseras smärta innan menstruationen i nedre del av buken och / eller i mjölkkörtlarnas område. I nedre del av buken före cykelstart uppträder en smärta i dragande och värk som kan ge underryggen och hos vissa kvinnor till nedre extremiteter. Innan menstruationen börjar kan en kvinnas bröst öka i storlek och svälla. Detta orsakar ganska mycket obehag. Det finns också en kränkning av det känslomässiga tillståndet, apati, svaghet och uttorkning, vilket orsakar irritabilitet och obalans.

Buksmärta före menstruation - varför den inträffar?

bör kontakta en gynekolog så snart som möjligt för att ta reda på orsaken till buksmärta och vidta nödvändiga åtgärder för att behandla sjukdomen som är orsaken. efter sexuellt samlag kan kvinnliga utsöndringar vara mycket olika. Vid buksmärta, blod eller blodig magsmärta hos kvinnor efter sex

) Infektionssjukdomar - klamydia eller andra sexuellt överförda sjukdomar (efter sexuellt samlag hos kvinnor med blod orsakas utflöd av buksmärta

I vilket fall till läkaren?

Läkare råder kvinnor som är benägna att uppblåsa före menstruationen, att genomgå en undersökning för att avgöra om det finns några samtidigt patologier. Detta tillstånd kan prata om tarmsjukdomar, bäckenorgan eller metaboliska störningar. Det är värt att besöka en endokrinolog, urolog och kardiolog, eftersom det är nödvändigt att utesluta förekomsten av sjukdomar såsom neoplasmer i bäckenorganen, hjärtsjukdomar, tumörer i kroppen.

Många specialister vid uppblåsthet rekommenderar:

 • växla till rätt näring, utesluta saltad rökt och kryddig, alkohol och kolsyrade drycker. Näring bör vara användbar och fraktionerad;
 • vägra livsmedel som orsakar puffiness;
 • innan kritiska dagar bör du ta ett varmt bad med svartpeppar eller fänkålolja. Men i början av menstruationen bör antagandet av varma bad stoppas för att undvika blödning;
 • bära lösa kläder, överge åtdragningsbälten, kombinationer och korsetter;
 • ta en kurs med B-vitaminer, magnesium och kalium;
 • leva ett sexuellt liv;
 • att lätta ditt humör;
 • ta ett avkok av tranbär, lingonbär eller kamomiller.

Du ska inte förneka dig själv små glädjeämnen - att lyfta ditt humör med en bit mörk choklad eller en banan är inte förbjudet. En stillasittande livsstil kan skada - det är värt att ta promenader, simma, göra fysisk träning. Sätt inte omedelbart sportrekord - det kan skada en kvinnas kropp. En positiv syn på livet, glädjen av att kommunicera med vänner och släktingar, ett leende och skratt kan underlätta förloppet av premenstruellt syndrom.

Din läkare kan välja ett läkemedel som minskar smärta, uppblåsthet och gas. Det finns också ett antal folkrecept som hjälper till med dessa problem, men de bör endast tas med godkännande från den behandlande läkaren. I extrema fall kan du dricka kamomillte. Du ska aldrig självmedicinera..

I vissa situationer kan en kvinna behöva läkare. Bland de farliga symptomen är:

 • fördelning av blodproppar i mitten av cykeln;
 • utvecklingen av blödning;
 • svår smärta i buken när du rullar över buken;
 • magen är insatt, och varje rörelse väcker spastisk och kvävande smärta;
 • brist på menstruation i mer än 40 dagar, ökad flatulens;
 • illamående och kräkningar, liksom brist på aptit;
 • feber, frossa;
 • slöhet och trötthet.

Behandlingsprinciper

För behandling av premenstruellt syndrom används hormonella läkemedel, antidepressiva medel och diuretika. Läkemedelsbehandling bör utföras under övervakning av en läkare. Vitamin B6, magnesium, kalcium hjälper till att förbättra det allmänna tillståndet. PMS-symtom hemma kan lindras genom regelbunden träning, måttlig träning ökar nivån av adrenalin i blodet och ger känslomässig tillfredsställelse. För att förhindra smärta i nedre del av magen, bör du utföra övningen "ljus" och andra övningar som ger en rusning av blod till bäckenet en dag eller två före början av menstruationen. Det är också nödvändigt att anpassa kosten, utesluta från den dagliga menyn fet och kryddig mat, kaffe, alkohol. Och öka ditt intag av kalciummat.

För kvinnor som upplever premenstruellt syndrom rekommenderas det att honung, soja och skaldjur införs i kosten. Honung i sin sammansättning innehåller hela det periodiska systemet. Järn och mangan ökar halten av hemoglobin i blodet, B-vitaminer förbättrar immunsystemet och cirkulationssystemet. Sojabönor innehåller lätt smältbart vegetabiliskt protein och värdefulla ämnen som är nödvändiga för den kvinnliga kroppen. Skaldjur innehåller ett stort antal värdefulla mineraler, vitaminer och aminosyror, medan de skiljer sig åt i sitt låga kaloriinnehåll. För att inte få extra kilo under denna period måste du äta mat med ett lågt glykemiskt index.

Du bör begränsa användningen av choklad, söt muffin, fet mat. Du kan lugna sötsaker med torkad frukt, naturlig yoghurt eller frukt. För att inte uppleva svår hunger, bör mat tas intermittent i 2-3 timmar. Kvinnor med PMS rekommenderas att ha en djup, lång sömn. För att säkerställa full sömn kan du ta promenader innan detta. Ett glas varm mjölk, druckit på natten och ett honungbad hjälper en kvinna att slappna av och somna snabbt. Om det finns tecken på premenstrual malaise, bör du söka medicinsk hjälp och genomgå en behandling. Det premenstruella syndrom som bildats under åren är svårare att bota..

Om PMS åtföljs av en tarmstörning, bör du överge de produkter som provocerar uppblåsthet: baljväxter, surkål och rå kål. Spannmål, magert kött och mejeriprodukter bör föredras. Det rekommenderas ofta måltider i små portioner. Vid diarré är det nödvändigt att dricka gelé och risbuljong. För förstoppning bör mer växtfiber läggas till i kosten..

För att undvika allmän puffiness är det nödvändigt att minska saltintaget. Följ en diet, drick vanligt renat vatten mer, ät inte söta, salta och kryddig mat på eftermiddagen. Strax före menstruationen rekommenderas att du börjar använda produkter som har diuretiska egenskaper. Lingonberry och tranbäravkok avlägsnar överflödigt vätska från kroppen. Kalium, som är rikt på bananer, spenat, havregryn, honung, kan hjälpa till att reglera vatten-saltbalansen. Vid svår ödem kan läkaren förskriva diuretika, som bör tas 4-5 dagar före menstruationens början.

Konservativ behandling av fibroider inkluderar att ta mediciner som syftar till att återställa hormonbalansen. Järninnehållande mediciner föreskrivs för att förhindra anemi. Små noder avlägsnas med laparoskopi. Livmoderartikelembolisering används också, där tillförseln av blod genom artären till myom stoppas. Som ett resultat regresserar neoplasmen, och tumörens sönderfallsprodukter avlägsnas med blod. Med konservativ myomektomi avlägsnas myomoden, livmodern bevaras. I avancerade fall, med stora fibroider och många noder, föreskrivs extirpation - fullständigt avlägsnande av livmodern.

Sammanfattning

Den vanligaste orsaken till uppblåsthet före menstruation är ett tarmproblem.

Tarmsjukdom kan orsaka luftväxt, flatulens, rumling, avföringsstörningar och andra obehagliga symptom. Korrekt näring, upprätthållande av kroppens vattenbalans, måttlig sport och massage kan hantera detta problem. Men med akut skärande smärta bör du genast söka medicinsk hjälp.

Endast en av fem kvinnor märker inte uppblåsthet före menstruationen som ett obekvämt symptom på PMS. Naturligtvis förstör den suddiga midjan ganska stämningen. Speciellt mot bakgrund av ökad irritabilitet förknippad med samma premenstruella syndrom. Vissa damer gömmer en uppblåst "boll" under en korsett eller formkläder. Men det är bättre att förstå och förändra livsstilen så att svullnad mage och ödem i någon fas av cykeln inte orsakar besvär.

När obligatorisk medicinsk konsultation krävs

Om en kvinna först märkte konstiga förändringar i kroppen innan menstruationen, som inte var där förut, måste hon gå till kliniken och berätta för gynekologen om vad som oroar sig.

Det finns ett antal allvarliga omständigheter, och alla kräver omedelbar medicinsk rådgivning:

 1. Smärta stör mig i mer än sju dagar.
 2. Kroppstemperaturen ökade.
 3. Efter en smärtsam PMS finns det många perioder.
 4. Inom en cykel kommer kritiska dagar flera gånger med korta pauser.
 5. Svimning före menstruation.
 6. Graviditet misstänkt.
 7. Tidigare var varje menstruation smärtfri.

Vad som orsakar uppblåsthet

Generellt sett är uppblåsthet förknippad med överdriven produktion av tarmgaser med dålig matsmältning. Processen orsakas ofta av missbruk av feta och tunga livsmedel, som är sämre bearbetade av mag-tarmkanalen. Men kvinnor kan ha andra orsaker till att magen sväller, särskilt om den inträffar några dagar före menstruationen.

Samma hormonella substanser får kroppens celler att ackumuleras och lagra vätska innan de blödar. Detta förklarar varför svullnad uppträder och magen sväller före och under menstruationen. Parallellt pågår den fysiologiska processen för att förbereda sig för befruktningen. Livmodern växer, magvolymen växer också..

Graviditetssymtom

Förutom försenad menstruation kan graviditet manifestera sig med ett antal andra symtom:

 • Permanent trötthet kan orsakas av hormonella förändringar i kroppen, som är de första tecknen på befruktningen.
 • Bröstets reaktion kan förvärras. Alla beröringar av det blir smärtsamma, ibland noteras en ökning i volymer.
 • Kramp, smärta i nedre del av buken, som händer före menstruation, kan vara ett tecken på graviditet före försening.
 • Liten vaginal urladdning, som är ett tecken på att ägget fästs till livmodern.
 • Illamående kan uppstå med en försening i menstruationen och passera tillräckligt snabbt eller följa en kvinna under hela graviditeten.
 • Konstant lust att urinera är förknippat med en gradvis ökning av blod i kroppen, liksom andra vätskor som säkerställer liv för modern och det ofödda barnet. Ju längre graviditet, desto oftare måste du gå på toaletten. Förväxla dock inte detta symptom med den möjliga manifestationen av inflammatoriska sjukdomar, till exempel cystit.
 • Fel i schemat. Om tidigare menstruationer dök upp på en tydligt definierad dag, och nu även efter PMS finns det inga perioder, kan befruktning ha inträffat.
 • Luktkänslighet är ett tidigt tecken på graviditet och orsakas av en kraftig ökning av östrogennivåer i blodet..
 • Att öka temperaturen med flera divisioner kan säga mycket, men för detta måste du hålla en temperaturlogg.
 • Ett positivt testsvar. Apotekstester kan extremt sällan bestämma graviditet tidigare än det kommer att bli en försening i menstruationen. Om du märker andra tecken på graviditet, och testet visar ett negativt resultat, är det värt att upprepa studien efter några dagar.

Hur många dagar innan menstruationen ökar magen

Ta reda på orsakerna

Efter att ha räknat ut orsakerna till att buken förstoras innan menstruationen börjar kommer vi att försöka förstå hur man kan förhindra detta problem. För att minska obehag måste du följa dessa rekommendationer:

 • 1-2 veckor före "dessa dagar" kan du inte översvämma tarmarna: på grund av överätande kan en kvinna under menstruationen inte bara svälla - det kan också orsaka magsmärta och illamående;
 • strax före menstruationen bör du undvika att äta fet, kryddig, salt, rökt (sådana produkter leder till en fördröjning av en stor mängd vätska i kroppens vävnader, vilket orsakar viktökning);
 • råa grönsaker och frukter, chips och baljväxter bör uteslutas från kosten, särskilt om kvinnan är kraftigt svullna och öm före menstruationen eller hela tiden;
 • måste ta vitaminkomplex som innehåller vitamin E och folsyra.

Detta är åtgärder som hjälper till att förhindra en ökning av buken före menstruation. Om det är uppblåst under "dessa" dagar behöver du:

 • utesluta kaffe eller minska mängden av dess användning;
 • ät fraktionerat (när magen är svullen och öm, det förhindrar ytterligare stress på tarmen);
 • gör en lätt massage av korsryggen och nedre buken;
 • ta magnesiumbaserade läkemedel.

Dessa enkla men effektiva tips hjälper till att lindra obehag och uppblåsthet under menstruationen, samt bidra till att förbättra kvinnors allmänna tillstånd.

Ibland händer det att du blir mycket bättre innan din period, men det inträffar inte. Men magen gör ont och blåser upp, huvudvärk och humörförändringar uppträder, som med PMS. Vad är orsaken?

Om magen förstoras och gör ont, och menstruationen inte har kommit i tid, bör detta vara anledningen till att kontakta en gynekolog. Sådana kränkningar kan indikera förekomsten av inflammatoriska processer i livmodern eller utvecklingen av myomatos. Ibland är försämringen av hälsan förknippad med graviditetens början, så du måste kontrollera i vilket fall som helst!

Så när du blir bättre innan din period är det inte skrämmande - det är helt normalt. Om det inte finns några problem med menstruationscykeln, och din hälsa inte försämras kraftigt, bör det inte finnas någon anledning till panik. Det viktigaste är att följa de enkla reglerna som beskrivs ovan, som kommer att rädda inte bara i "dessa", utan i alla andra dagar i en kvinnas liv!

Det är omöjligt att säga entydigt hur många dagar det finns uppblåsthet före menstruationen. Varje organism är individuell, hos vissa flickor uppträder problemet med uppblåsthet och ödem inom 1,5-2 veckor.

De som uppmärksammar mindre lider av premenstruellt syndrom:

 • sport, magträning;
 • förstärkning av musklerna i bäckenbotten som försvagas med åldern och efter förlossningen;
 • korrekt näring och förebyggande av övervikt.

Ja, överviktiga och födande kvinnor registrerar en ökning i buken, men denna reaktion i kroppen anses vara naturlig och försvinner normalt på 2-3 dagar av menstruationen eller efter dem.

Hur man förstår, tvekar innan menstruation eller graviditet

För att avgöra om graviditeten puffar innan menstruationen eller flatulens manifesterar sig är det ibland möjligt med ytterligare tecken:

 • Förändringar i aptit och näringspreferenser. Hos gravida kvinnor kan det försvinna eller, omvänt, intensifieras. Och maten som tidigare gillades väcker fientlighet. Mat som tidigare lämnade dig likgiltig blir älskad.
 • Svaghet, dåsighet, glömska, liksom utseende av illamående på morgonen. Hormonförändringar som börjar under graviditeten redan under de första veckorna leder till dessa manifestationer..
 • Bröstsvullnad. Bröstkörtlarna verkar tunga, bröstvårtorna blir känsligare.
 • Förvärring av lukten. Allt är som med mat: lukt som inte orsakade känslor innan börjar gilla eller orsaka avsky.
 • Förbättrad vaginal urladdning. De är transparenta, men kan vara isär med blod.

Ändå är det säkrare att göra ett graviditetstest, eftersom de listade symtomen kan indikera lossna nerver, trötthet eller närmar sig, men försenade, kritiska dagar. På kort tid stiger hCG-hormonets nivå, vilket med en större grad av tillförlitlighet kommer att bekräfta förekomsten av ett fosterägg.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Smärta i äggstockarna före menstruation

Smärta i äggstockarna är en obekväm känsla lokaliserad i hängorna och nedre buken. Kan äggstocken skada innan menstruationen? Om obehag uppträder några dagar före menstruationens början är detta ett helt normalt och fysiologiskt fenomen.....

Varför kan det finnas perioder under graviditeten i de tidiga stadierna?

Menstruation är en komplex process som förekommer hos en kvinna. Det tillhör hormonberoende. Det huvudsakliga symptomet för en kvinna är blodseparation....

Försening på 6 dagar, testa negativt: vad ska man göra? Vilka är orsakerna till försenad menstruation om testet är negativt?

Om en flicka har smärta i nedre del av buken och det inte finns någon månatlig period, tycks naturligtvis tankar om att graviditet har kommit....