Vilka ljus är mest effektiva vid behandling av kolpit - en lista med 10 läkemedel

Klimax

Bakteriell vaginos - de första symptomen och behandlingsregimen Bakteriell vaginos (gardnerellos, vaginal dysbios, vaginal dysbios) är en vanlig sjukdom hos kvinnor som är förknippade med ett brott mot den normala mikrofloraen i slidan och en ökning av antalet andra mikrober, inklusive gardnerella.

Sjukdomen är beroende av många faktorer, så med en förbättring av hälsostatusen försvinner symptomen helt. Sjukdomen överförs inte sexuellt och påverkar inte män. Oskyddat samlag har en roll i sjukdomen. Ofta partnerbyte bidrar till en förändring i mikrofloraen i slidan.

Orsaker till förekomst

Hittills har vetenskapen inte helt information om vad som faktiskt provocerar utvecklingen av ett icke-inflammatoriskt syndrom. Ändå ökar relevansen av detta problem varje år..

De faktorer som provocerar utvecklingen av sjukdomen inkluderar:

 • försvagning av lokal och allmän immunitet;
 • dålig kost;
 • långvarig antibakteriell och hormonell terapi;
 • ofta douching;
 • användningen av lokala preventivmedel (kondomer, krämer och suppositorier) som inkluderar 9-nonoxynol;
 • ofta byte av sexpartner;
 • bärande syntetunderkläder;
 • endokrina och gynekologiska patologier;
 • avsaknad av grundläggande regler för personlig hygien;
 • tarmsjukdom.

För närvarande är bakteriell vaginos en av de vanligaste sjukdomarna bland kvinnor i aktiv reproduktiv ålder (från 23 till 33 år). Enligt statistiken lider cirka 30-35% av kvinnorna av vaginos, men bara hälften av det totala antalet fall känner till deras problem på grund av förekomsten av en karakteristisk lukt. Resten är som regel inte ens medvetna om henne. [Adsense1]

Terzhinan - ett säkert läkemedel för snabb botning


Terzhinan är ett antibakteriellt läkemedel som har en komplex effekt (antibakteriell och svampdödande). De aktiva substanserna är neomycinsulfat - ett aminoglykosidantibiotikum som verkar på pyogena bakterier, vilket leder till utveckling av bakteriell vaginos.

Dessutom innehåller Terzhinan ternidazol som verkar aktivt på patogen mikroflora och nystatin, som verkar mot svampmikroflora.

Suppositorier är kontraindicerade under graviditetens första trimester. Detta läkemedel, inklusive använt vid behandling av andra sjukdomar, till exempel trost, blandade bakteriesvampplågor.

Terzhinan kan orsaka lokal irritation. Det föreskrivs inte för flickor utan för flickor och kvinnor som lever sexuellt. Eftersom ljus måste injiceras djupt i slidan.

symtom

Ofta är det enda symptomet på bakteriell vaginos närvaron av riklig vaginal urladdning med en obehaglig lukt av gammal fisk, vilket kan bry sig under lång tid. Vid sjukdomens början är utsläppet flytande vitt eller gråaktigt.

De allmänna symtomen på bakteriell vaginos är följande:

 • utsläpp med en obehaglig lukt (fisk), som uppstår till följd av nedbrytningen av aminer producerade av anaeroba bakterier.
 • riklig, enhetlig, krämig, vaginal urladdning av en gråvit färg, fast vid väggarna i slidan.
 • ibland finns det vulvovaginal irritation i form av klåda och sveda, obehag under samlag.
 • tecken på vaginal inflammation (vidhäftning av vaginit) observeras hos hälften av patienterna.
 • sällan - urineringstörningar och smärta i perineum.

Om sjukdomen varar länge, mer än 2 år, uppstår följande symtom:

 • urladdningens färg blir mörkgrön;
 • vita förändrar sin konsistens, blir mer viskösa eller liknar en skruvad massa;
 • Följande symtom är också karakteristiska för vaginal dysbios: de blir tjocka och klibbiga med tiden och deras fördelning längs vaginalväggarna är enhetlig. Leucorrhoea tas lätt bort från väggarna med en bomullspinne;
 • vid en långvarig process klagar ett antal patienter på mindre eller måttlig klåda / sveda i vulven (se klåda i slidan);
 • smärta vid stunder av sexuell kontakt (se smärta under samlag);
 • volymen av vaginal urladdning når 0,02 liter per dag (om du tänker på att mängden av leukocé normalt inte är högre än 2-4 ml);
 • i ett antal situationer går den patogena floran samman med den beskrivna smittsamma processen, vilket bidrar till utvecklingen av vaginit;
 • ibland urineringssjukdomar (frekvent och smärtsam urinering hos kvinnor).

Ett särdrag hos sjukdomen är frånvaron av synliga tecken på inflammation. Det vill säga under en visuell undersökning observeras en fysiologisk rosa färg på vaginalslemhinnan. Endast i vissa fall har kvinnor i klimakteriet enstaka rödaktiga prickar. [Adsense2]

Rektal suppositorier Viferon

Den huvudsakliga aktiva substansen i Viferon är interferon. Det har en antiviral effekt och stimulerar också immunsystemet, vilket är viktigt vid behandling av bakteriell vaginos. Vid behandling av dessa läkemedel är det möjligt att sänka doseringen av antibiotika, vilket i många situationer är ett betydande plus - belastningen på levern och njurarna reduceras.

Dosering beror på många faktorer:

 1. Vuxna med allvarliga infektioner - 1 suppositorium 1 000 000 IE 2 r / dag med ett intervall på minst 12 timmar. Kursen varar i 10 dagar..
 2. För gravida kvinnor i andra trimestern, ett ljus på 500 000 IE 2 r / dag under 10 dagar, då reduceras doseringen individuellt.

Kontraindikation är graviditet upp till 14 veckor, liksom intolerans mot läkemedlets komponenter. Vid amning är behandling med Viferon suppositorier tillåtet, men samtidigt måste kvinnan strikt följa bruksanvisningen eller läkarens recept. Av biverkningarna kan klåda och brännande i huden eller i ändtarmen noteras. Oftast signalerar de en allergi, därför kan läkemedelsuttag krävas.

Allvarlighetsgrad

Genom svårighetsgrad i vaginal dysbios finns det:

Kompenserad eller 1 graddet finns ingen mikroflora i smet, epitelceller finns utan förändringar och möjligheten att infektion med andra patogena mikroorganismer bevaras.
Subkompenserad eller 2 graderhalten av Doderlein-stavar minskar, gramnegativ och grampositiv flora ökar, från 1 till 5 "nyckel" -celler hittas, en liten ökning av leukocyter - upp till 15 - 25.
Dekompenserad eller grad 3det finns inga mjölksyrabakterier, den kliniska bilden av sjukdomen är uppenbar, "nyckel" -cellerna är helt, olika patogena och fakultativa eller villkorligt patogena mikroorganismer..

Akut, torpid eller raderad och asymptomatisk vaginal dysbios utmärks med flödet.

Behandling av andra sjukdomar genom bokstav - b

Behandling av Basedova-sjukdomen
Behandling av balanoposthitis
Bartholinitis Behandling
Behandlingen av rabies
Behandling av gallcirrhos
Behandling av amyotrofisk lateral skleros
Alzheimers sjukdomsbehandling
Behandling av ankyloserande spondylit
Behandling av Wilson-Konovalov sjukdom
Behandling av Knigs Koenig-sjukdom
Crohns sjukdomsbehandling
Lyme sjukdomsbehandling
Parkinsons sjukdomsbehandling
Peyronies sjukdomsbehandling
Fabry sjukdomsbehandling
Vårtbehandling
Botulismbehandling
Astma-behandling
Behandling av bronkit
Behandling av bronkiektas
Brucellosbehandling
Behandling mot tyfusfeber
Behandling av knäbursit

Informationen är endast avsedd för utbildningsändamål. Självmedicinera inte; Kontakta din läkare för alla frågor om definitionen av sjukdomen och behandlingsmetoder. EUROLAB ansvarar inte för konsekvenserna av användningen av informationen som publicerats på portalen.

Diagnostik

En preliminär diagnos av bakteriell vaginos kan göras redan under en gynekologisk undersökning. Efter undersökning, ta avtagbart från bakre nedre vaginal fornix.

Diagnosen kan ställas i närvaro av 3 av de 4 listade symptomen:

 • urladdningens specifika karaktär
 • surhet> 4,5 (normal 3,8-4,5);
 • positiv aminotest;
 • närvaron av "nyckel" -celler. De så kallade "nyckelcellerna" är mogna epitelceller (det ytliga skiktet av det vaginala epitelet), över vilka mikroberna är tätt och i stort antal fästa.

Att utföra ett av de fyra testerna räcker inte för att ställa en diagnos. [Adsen]

Allmänna rekommendationer för behandling av vaginal dysbios

För att bakteriell vaginos ska kunna elimineras framgångsrikt är det nödvändigt att följa följande rekommendationer:

 • Besök en läkare om du misstänker en sjukdom.
 • Förskriv dig inte sådana läkemedel som: Metronidazol, Terzhinan, Hexicon.
 • Metronidazol är bättre att använda i tabletter än i gelform..
 • Terzhinan används endast efter en speciell studie om bakteriens känslighet för den.
 • Använd Hexicon-ljus under graviditeten.
 • Använd folkrättsmedel (douching, tamponger, bad) hemma endast efter att ha konsulterat en läkare.
 • Douching bör inte utföras alltför ofta, eftersom detta bidrar till "urlakning" av gynnsamma bakterier och kan framkalla vaginos.

Hur man behandlar bakteriell vaginos?

Ursprungligen ordineras antibiotika för en kvinna som ska behandla bakteriell vaginos: de har en skadlig effekt på ospecifika bakterier och rengör vaginalslemhinnan från dem.

De valda läkemedlen är Metronidazol, Tinidazol, Clindamycin, eftersom de är aktiva mot anaerober. Lokala antibiotika är att föredra för att undvika systemiska biverkningar, men i vissa fall tvingas gynekologen ta till tablettformer.

Behandlingsregimen väljs individuellt:

 • Tinidazol 2.0 i form av tabletter tas oralt 1 gång om dagen i 3 dagar;
 • Metronidazol i form av en 0,75% gel administreras en gång dagligen i slidan i 5 dagar;
 • Suppositorier med Clindamycin 100 mg injiceras i slidan 1 gång per dag under 3 dagar;
 • En kräm med 2% innehåll av clindamycin injiceras i slidan 1 gång per dag under 7 dagar;
 • Metronidazol 2.0 tabletter tas oralt en gång.

Under antibiotikabehandlingens varaktighet och dagen efter det är det nödvändigt att utesluta användningen av alkohol även i minimala doser. Läkemedlen förstör metabolismen av etylalkohol i kroppen, på grund av vilken det finns en ansamling av toxiska metaboliter och allvarlig förgiftning utvecklas. I sin natur liknar det en svår baksmälla: en kvinna upplever allvarlig svaghet, skakande lemmar, högt blodtryck, en stark bankande huvudvärk, svårt illamående och kräkningar utvecklas.

Clindamycin-grädde innehåller fett, så det kan skada kondom eller ett latex-födelsekontrollmembran. Alla lokala former av läkemedel administreras omedelbart före sänggåendet för att förhindra att de tappas längs väggarna i slidan.

Om antibiotika är intoleranta eller det finns kontraindikationer för deras användning utförs det första behandlingssteget av lokala antiseptika:

 • Hexicon 1 suppositorium administreras 2 gånger om dagen under 7-10 dagar;
 • Miramistin i form av en lösning bevattnar slidan 1 gång per dag i 7 dagar.

Beredningar från bakteriell vaginos som används i det andra behandlingssteget innehåller laktobaciller och skapar gynnsamma förhållanden för återställande av vaginal mikroflora. De används 2-3 dagar efter avslutad antibiotikabehandling:

 • Acylact 1 suppositorium 2 gånger om dagen injiceras i slidan i 5-10 dagar;
 • Bifilis i 5 doser tas oralt 2 gånger om dagen i 5-10 dagar.

Svampdämpande suppositorier från bakteriell vaginos föreskrivs som regel inte. Behovet av dem uppstår om candidiasis, en svampinfektion, förenar sig med en villkorligt patogen mikroflora. I detta fall förskrivs Clotrimazol suppositorier en gång dagligen intravaginalt i 6 dagar. [Adsense3]

Flagil som ett effektivt botemedel mot anaerober


Den aktiva substansen i detta läkemedel är metronidazol. Det har en antibakteriell effekt och ett brett spektrum av verkan, visar hög aktivitet mot anaerober. Aeroba mikroorganismer är okänsliga för den. Användning av Flagil under graviditet och amning är kontraindicerat. Det finns biverkningar som har en negativ effekt på nervsystemet, urinvägarna, mag-tarmkanalen. Det föreskrivs för att förhindra utveckling av anaeroba infektioner under kirurgiska ingrepp, som åtföljs av vaginal behandling.

 • överkänslighet för komponenter;
 • leversvikt;
 • nedsatt rörelsekoordination;
 • blodsjukdomar;
 • sjukdomar i centrala nervsystemet.

Under behandlingen av bakteriell vaginos är det nödvändigt att överge användningen av alkohol.

Graviditetsbehandling

Hur ska man behandla bakteriell vaginos vid graviditet? Under det första trimestern av graviditeten utförs inte systemisk terapi av sjukdomen (metronidazol och andra läkemedel är giftiga för embryot). Lokal administration av etiotropiska läkemedel i de tidiga stadierna används med försiktighet.

Mottagning av metronidazol eller klindamycin börjar i andra trimestern och genomförs på korta kurser. Metronidazol 0,5 g. (2 tabletter) två gånger om dagen i 3 till 5 dagar, och klindamycin förskrivs i en dos av 0,3 g. 2 gånger om dagen i 5 dagar.

Graviditetskomplikationer som kan uppstå på grund av sjukdom inkluderar:

 • missfall - fosterförlust under de första 23 veckorna;
 • för tidig födsel - när barnet föds före den 37: e graviditeten;
 • chorioamnionitis - infektion i membranen i chorion och amnion (membranen som utgör fosterblåsan) och fostervatten (vätska som omger fostret);
 • för tidigt brott i fosterblåsan - en urinblåsan med vätska i vilken fostret utvecklas;
 • postpartum endometritis - infektion och inflammation i livmodervävnaden efter förlossningen.

Om du är gravid och har symtom på vaginos, kontakta din gynekolog så snart som möjligt. Även om risken för komplikationer är låg kommer behandlingen att bidra till att minska den ytterligare..

"Macmirror" - ett medel för snabb behandling

Macmirror är en av de vanligaste behandlingarna för bakteriell vaginos. Det innehåller nystatin och nifuratel, vilket gör det till ett verkligt unikt läkemedel. Å ena sidan har nifuratel, som ett antiseptiskt brett spektrum, en effekt på hela patogena mikroflora, vilket kan orsaka inflammatoriska processer. Å andra sidan nystatin, som har en svampdämpande effekt, som är en av de väsentliga punkterna i behandlingen av störningar i vaginal mikrobiocenos.

Macmirror hämmar inte tillväxten av laktobaciller, vilket gör det möjligt att skapa utmärkta förhållanden för att återställa pH i vaginalmiljön efter att bakteriell vaginos eliminerats.

Förebyggande

Rekommendationerna är följande:

 • användning av preventivmetoder för preventivmedel, endast bär naturliga tyger;
 • regelbunden undersökning av en gynekolog och snabb behandling av sjukdomar;
 • behandling av kroniska patologier i inre organ;
 • stärka immunitet på naturliga sätt: fysisk aktivitet, härdning osv.;
 • undvik douching och andra liknande förfaranden.

Bakteriell vaginos är en patologi som återspeglar en minskning av skyddsnivån för kroppen just nu. Går ofta med litet symptom, detekteras alltid gardnerellos under undersökning av en gynekolog. Endast en läkare kan förskriva de mest effektiva pillerna för bakteriell vaginos, suppositorier eller andra former. Försena inte behandlingen!

Vilka sjukdomar kan vara förknippade med

Bakteriell vaginos i sig är ett helt ofarligt tillstånd, men faran ligger i det faktum att den fungerar som marken för utveckling av en mängd olika farliga tillstånd - inflammatoriska och smittsamma. Bakteriell vaginos kan föregå eller vara resultatet av någon sexuellt överförd sjukdom, särskilt:

 • HIV
 • gonorré;
 • syfilis;
 • trikomonasinfektion;
 • klamydia och andra;

Om det är möjligt att fastställa vilken mikroorganism som dominerar i den störda mikrofloran, görs följande diagnoser:

 • vaginal candidiasis - på grund av övervägande av Candida-svampar i mikrofloraen;
 • gardnerellos - på grund av övervägande av valfria anaerober av släktet Gardnerella i mikrofloraen;
 • mykoplasmos - på grund av övervägande av bakterier Mycoplasma hominis och Mycoplasma genitalium i mikrofloraen;
 • ureaplasmosis - på grund av övervägande av bakterier Ureaplasma urealyticum i mikrofloraen.

Ofta rinner bakteriell vaginos in i den inflammatoriska skada på de kvinnliga yttre och inre könsorganen:

 • adnexit - inflammation i livmoderhängen;
 • vulvitis - inflammation i kvinnliga yttre könsorgan, vulva;
 • kolpit - inflammation i vaginalslemhinnan;
 • cervicit - inflammation i livmoderhalsen;
 • endometrit - inflammation i livmoderslimhinnan.

Antiinflammatoriska vaginala suppositorier i gynekologi: en översyn av läkemedel

Modern medicin har utvecklat många bra mediciner för att hjälpa till med inflammation i kvinnliga organ, alltifrån vad som ofta kallas ”kvinnlig förkylning”. Detta kan vara både allmänna läkemedel som kommer in i kroppen genom mag-tarmkanalen och aktuella preparat. Bland den sista kategorin av läkemedel är en viktig plats ockuperat av gynekologiska suppositorier (suppositorier), avsedda för placering i naturliga kroppshåligheter.

Indikationer för användning

Omfattningen av denna typ av läkemedel är ganska stor. De kan användas för behandling av följande sjukdomar:

 • cyster och polycystiska,
 • adnexit,
 • endometrit och endometrios,
 • livmoderhalserosion, endocervit och exocervit
 • vaginit av olika slag (candidiasis, specifik och icke-specifik kolpit, atrofisk kolpit),
 • chlamydia.

Dessutom förskrivs suppositorier under återhämtningsperioden, efter gynekologisk kirurgi eller abort, eller för att förebygga infektioner före operation, förlossning, installation av spiraler.

Typer av ljus

Från inflammation i gynekologi används flera typer av suppositorier:

 • vaginal,
 • rektal (suppositorier i rektum),
 • ljus i form av pinnar med en rundad ände (för urinröret eller livmoderhalsen).

För varje sjukdom är en viss typ av suppositorium optimal - för vissa är vaginala mer lämpade, för andra - rektal.

Suppositorier från kvinnliga infektioner och inflammationer kan ha en annan form. Rektala suppositorier är vanligtvis cylindriska, kulaformade eller koniska. Vaginal - äggformad, rund, cylindrisk eller konisk.

Handlingsmekanism

Alla ljus förenas genom mekanismen för deras handling. De består av en aktiv substans och en fettbas (paraffiner, gelatiner eller glyceriner). Vid rumstemperatur är ett fast tillstånd av aggregering karakteristiskt för ljus. Men även vid temperaturen i människokroppen (vid + 36ºС) börjar materialet som ljuset består av att smälta. Ämnena i ljuset går ut och börjar sin aktiva handling..

Vissa suppositorier verkar uteslutande lokalt på slemhinnorna. Eftersom de ytliga vävnaderna i slidan och rektum är mättade med små blodkärl kommer några av de aktiva substanserna in i blodomloppet och cirkulerar i bäckenområdet, medan de utövar sin terapeutiska effekt.

Absorption i blodet sker mycket snabbt - ungefär hälften av den aktiva komponenten i suppositoriet kommer in i blodet efter en halvtimme, och fullständigt blir ämnet biotillgängligt efter en timme. I detta fall påverkar de aktiva komponenterna i mycket liten utsträckning det allmänna blodflödet och når nästan inte levern och njurarna.

En annan fördel med suppositorier jämfört med orala dosformer är att suppositorier inte orsakar allergiska reaktioner som är karakteristiska för mag-tarmkanalen.

Gynekologiska suppositorier kan ha en annan typ av verkan. Mest använda ljus med följande effekter:

 • anti-infektion,
 • antiinflammatorisk,
 • vävnadsreparation,
 • återställa vaginal mikroflora,
 • bedövningsmedel.

Det finns inte många läkemedel med bara en typ av verkan. Vanligtvis har suppositorier en komplex effekt, det vill säga att de samtidigt kan påverka sjukdomen orsakande medel och lindra inflammation. Vissa antiinflammatoriska suppositorier har vitaminer som är nödvändiga för att fungera vävnader, ämnen som stimulerar lokal immunitet etc..

Komponenterna i suppositorier kan vara både syntetiska och naturliga ämnen. De viktigaste smittämnena som orsakar gynekologiska sjukdomar är virus, bakterier, svampar och protozoer. Därför kan suppositorier inkludera antivirala komponenter, svampdödande medel, antibiotika och antiseptika.

Antibakteriella komponenter i suppositorier

I deras kvalitet finns olika ämnen som dödar bakterier och förhindrar deras reproduktion. Ljus med antibiotika som används i gynekologi innehåller vanligtvis läkemedel som klorhexidin, metronidazol, co-trixomazol, penicilliner, makrolider, jod. Det är viktigt att komma ihåg att alla typer av antibiotika har sina egna indikationer och kontraindikationer, och felaktig användning av antibakteriella läkemedel, samt överdosering kan leda till allergiska reaktioner, samt hämma den normala mikroflora i slidan, som utför skyddande funktioner.

Svampdämpande komponenter

Denna typ av substans är endast aktiv mot patogena svampar. Vanligtvis är dessa komponenter utrustade med ljus för slidan. De mest populära svampdämpande läkemedlen är flukonazol, klotrimazol, pimafucin. Som regel tar behandlingen av svampsjukdomar i könsorganen längre tid än antibiotikabehandling.

Antiinflammatoriska komponenter

Antiinflammatoriska suppositorier används ofta vid behandling av sjukdomar. Inom gynekologi är många läkemedel med liknande effekt kända. De används från vad som vanligtvis kallas "kvinnlig inflammation".

Huvudtypen av ämnen som används vid behandling av inflammation av gynekologisk art är icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Deras syfte är att eliminera tecken på inflammation - smärta och svullnad. Ur biokemisk synvinkel är mekanismen för antiinflammatoriska läkemedel baserad på att blockera syntesen av prostaglandiner. Dessa kan vara komponenter såsom diklofenak, iktol eller indometacin. I vissa fall kan en läkare också förskriva suppositorier med steroida antiinflammatoriska läkemedel, såsom prednison.

Växtkomponenter

Naturliga komponenter används ofta i rektala och vaginala antiinflammatoriska suppositorier. Ljus på örter kan innehålla extrakt av kamomill, salvia, belladonna, kalendula, barrträd, kakaosmör, eukalyptus. Ljus som innehåller havtornolja fick stor popularitet. Dessa suppositorier kan användas i barndom och ålder, under graviditet och amning.

Funktioner för användning av suppositorier vid olika sjukdomar

Tänk kort på de viktigaste gynekologiska sjukdomarna och suppositorierna som används i deras behandling. I vissa fall är användningen av suppositorier den viktigaste metoden för terapi, i andra fall - sekundär. Dessutom är vaginala suppositorier i vissa fall mer effektiva, i andra - rektal.

vaginitis

Sjukdomen är inflammation i vaginalslemhinnan. I själva verket är detta inte en sjukdom, utan en hel grupp sjukdomar som kan orsakas av både svampar och bakterier - gonokocker, klamydier, etc. Mindre vanligt fungerar virus som patogener. Följaktligen kan suppositorier för behandling av kolpit innehålla olika antibakteriella medel, till exempel metronidazol, klorhexidin, svampdämpande eller antiprotozoala läkemedel.

Ospecifik kolpit

Detta kallas kolpit orsakat av patogener som var bland mikrofloran i slidan innan sjukdomen började och inte introducerades någonstans utanför..

I de flesta fall orsakas ospecifik kolpit av streptokocker och stafylokocker. Polymikrobiella former av sjukdomen finns också..

Den huvudsakliga behandlingen för ospecifik kolpit är douching med lösningar av desinficerande läkemedel, inklusive växtbaserade läkemedel - klorhexidin, kaliumpermanganat, avkok av kamomill, salvia, citronmeliss. Och användningen av vaginala suppositorier kan vara ett adjuvans.

Följande läkemedel är mest populära:

 • Terzhinan
 • Polygynax
 • Mykozhinaks
 • Hexicon
 • Meratin Combi
 • Betadine
Terzhinan Antiinflammatoriska suppositorier med antibakteriella och svampdödande effekter. Den antiinflammatoriska komponenten är prednison. Ternidazol och neomycin används som antibiotika, nystatin används som ett svampdämpande medel..

Indikationer: för smittsam vaginit - svamp, ospecifik, trichomonas, blandad.

Kontraindikationer: ålder upp till 16 år, individuell intolerans mot komponenter.

Användning: Förvara ljuset i vatten i en halv minut innan det används. Ett ljus används en gång om dagen, behandlingsförloppet är 10 dagar. Det är bäst att tända ett ljus på kvällen.

Betadine

Den huvudsakliga aktiva ingrediensen i suppositorier är povidonjod. Detta läkemedel är en kombination av jod med en jodkoncentration på 1% och polyvinylpyrroliddon. Povidonjod har uttalade antiseptiska egenskaper och irriterar inte slemhinnorna.

Släppform: Ljus i form av en torpedo i brun färg.

Indikationer: behandling av akut eller kronisk vaginit (specifik eller ospecifik), könsherpes, förebyggande av infektioner under gynekologiska manipulationer.

Kontraindikationer: sköldkörtelsjukdom (hypertyreos, adenom), ålder upp till ett år, herpetiform dermatit Dühring, samtidig administrering av radioaktivt jod. Under graviditeten kan läkemedlet endast förskrivas av en läkare.

Biverkningar: tyrotoxikos, vaginal dysbios.

Användning: akuta vaginalinfektioner behandlas med två suppositorier per dag. Terapiförloppet är en vecka. Vid kroniska sjukdomar används ett suppositorium per dag och behandlingens varaktighet är 2 veckor. Innan introduktionen bör ljuset fuktas med vatten. Under menstruationen bör behandlingen inte avbrytas.

Candidiasis colpitis

Denna sjukdom orsakas av Candida-svampar som fyller ytan i slidan. Sjukdomen i sig utgör inte någon stor fara, men det är inte värt att köra det i alla fall.

För behandling av candidiasis används endast suppositorier med svampdämpande komponenter. Antibakteriella läkemedel i detta fall fungerar inte..

Bland de populära suppositorierna som används vid behandling av candidal kolpit är det värt att notera:

 • ketokonazol,
 • itrakonazol,
 • nystatin.
ketokonazol

Suppositorier avsedda för behandling av vaginit orsakad av en svampinfektion. Den huvudsakliga aktiva ingrediensen är Ketoconazole. Ljuset innehåller också halvsyntetiska glycerider..

Doseringsform: Läkemedlet finns i form av vaginala suppositorier med 200 mg aktiv substans.

Kontraindikationer: graviditetens första trimester, ålder upp till 12 år. I andra och tredje trimestern av graviditeten, under amning, under 18 år, används ljus med försiktighet.

Indikationer: För behandling av akut eller kronisk vaginal candidiasis, för att förebygga candidiasis under en behandling med antibakteriella läkemedel.

Användning: Ett ljus per dag används. Vid akut candidiasis är behandlingsförloppet 3-5 dagar, beroende på sjukdomens svårighetsgrad, under 10 dagar. Ljus införs i ett liggande läge.

Gardnerellosis

Detta är en typ av kolpit orsakad av en speciell typ av bakterier - gardnerella. Således är huvudsyftet med suppositorierna som används vid denna sjukdom förstörelsen av dessa bakterier. Ljus sätts direkt in i slidan i slidan.

De mest populära suppositorierna för kolpit orsakade av gardnerella:

 • MacMirror,
 • Terzhinan,
 • Suppositorier med metronidazol.

Cystit

Cystit är en inflammation i urinblåsan, en sjukdom som kännetecknas av symtom som är obehagliga och smärtsamma för en kvinna. Tecken på cystit inkluderar brännande och smärta under urinering och snabbt urinering.

Antiinflammatorisk behandling för cystit kan inkludera användning av vaginala suppositorier. Suppositorier från cystit har smärtstillande, decongestant, antibakteriella och antiinflammatoriska effekter. Vid cystit används ofta palinsuppositorier och suppositorier med synthomycin..

Ljus med växtkomponenter är också effektiva för cystit - kamomill, belladonna, ekbark, celandine. Som regel föreskrivs de om sjukdomen ännu inte har gått in i ett allvarligt stadium.

Palin

Den huvudsakliga aktiva komponenten i suppositorier är pipemidinsyra. Detta är ett antibiotikum som tillhör kinolon-gruppen. Inte aktivt mot anaeroba mikroorganismer. Varje ljus innehåller 200 mg av ämnet..

Indikationer för användning: behandling av uretrit, cystit, pyelonefrit. Förebyggande av infektioner vid gynekologiska operationer.

Kontraindikationer: sjukdomar i nervsystemet, porfyri, allvarlig skada på levern och njurarna, graviditet, amning, ålder upp till 14 år.

Användning: ett ljus per dag på kvällen. Behandlingsförloppet är 10 dagar. Ljus rekommenderas att användas tillsammans med Palina-tabletter.

adnexitis

Adnexit eller inflammation i bilagorna är en vanlig gynekologisk sjukdom. Oftast orsakad av hypotermi och inte smittsamma orsaker. Sjukdomen kännetecknas av smärtanfall - värkande, tråkig eller skärande. Sjukdomen åtföljs ofta av feber, svaghet, brist på aptit, vilket indikerar en allmän förgiftning av kroppen.

För att behandla denna sjukdom används rektal snarare än vaginala suppositorier oftare. Faktum är att från ändtarmen är det lättare för aktiva ingredienser att komma in i blodomloppet i bäckenområdet och nå hängorna än från slidan. Oftast används vid denna sjukdom antiinflammatoriska suppositorier och suppositorier med smärtstillande effekt..

Vilka ljus rekommenderas för inflammation i bilagorna? Här är en lista över ljus som ofta föreskrivs för adnexit:

 • Rektal ljus med belladonna,
 • Fluomizine,
 • indometacin,
 • diklofenak,
 • Meratin Combi,
 • Mykozhinaks.
indometacin

Antiinflammatoriska suppositorier. Finns i rektal form, men kan också användas för vaginal administration. Innehåller 50 eller 100 mg av samma aktiva substans. Vid gynekologiska sjukdomar används de som hjälpmedicin.

Indikationer: smittsamma och inflammatoriska processer med adnexit och cystit.

Kontraindikationer: graviditet, amning, Crohns sjukdom, allvarlig njur- och leversvikt, blödning, ålder upp till 14 år.

Användning: Suppositorier injiceras i vagina i en liggande position. Ljus 50 mg kan användas upp till tre gånger om dagen och ljus 100 mg - inte mer än en gång om dagen. Behandlingsförloppet är vanligtvis 2 veckor, men kan vara kortare, beroende på sjukdomens svårighetsgrad..

Cervikal erosion

Erosion i livmoderhalsen är en allvarlig sjukdom som endast kan behandlas med en kirurgisk eller minimalt invasiv metod (med hjälp av elektriska, kemiska och lasermetoder). Suppositorier ensamma kan inte bota honom. Emellertid kan suppositorier användas som ett adjuvans för att underlätta vävnadsläkning och förebygga infektioner. De kan förskrivas både före och efter operationen.

Populära suppositorier som används vid behandling av erosion i livmoderhalsen:

 • Depanthol,
 • Hexicon,
 • Polygynax.
Depanthol

Antimikrobiella och antiinflammatoriska suppositorier. Ett vaginal suppositorium innehåller 100 mg dexpanthenol - en analog av B5-vitamin och 16 mg klorhexidin - ett brett spektrum antibakteriellt medel.

Utgivningsform: Torpedoformade ljus i vit, grå eller gul färg.

Indikationer: erosion i livmoderhalsen, endocervit och exocervit, akut och kronisk vaginit, tilläggsterapi för kryodestruktion och laserförstörande operationer.

Användning: Standardmetoden för applicering är två ljus per dag. Behandlingsförloppet är 10 dagar, om det behövs kan fördubblas. Läkemedlet kan användas under menstruation.

dysbacteriosis

Antibiotikabehandling, oavsett hur den utförs, vare sig i form av att ta piller eller i form av att använda lokala antibakteriella medel, åtföljs vanligtvis av hämning av fördelaktig mikroflora. Detta gäller särskilt mikroflora, som fyller ytan på slidan.

För att eliminera detta problem är suppositorier med probiotiska komponenter avsedda. De innehåller de nödvändiga bakterierna som snabbt kan fylla vaginalslemhinnan och återställa dess skyddande mikroflora.

De mest populära suppositorierna för behandling av bakteriell dysbios:

 • Acylact,
 • Bifidumbacterin,
 • Vagilac.
Acylact

Ljus innehåller fyra typer av bakterier, inklusive laktobaciller. Dessa mikroorganismer fyller slemhinnans yta och bidrar till förskjutningen av patogen mikroflora.

Indikationer: vaginal dysbios, profylax av antibiotisk dysbios, atrofisk kolpit. Ljus används också som ett sätt att förbereda könsorganen för den kommande födelsen eller gynekologiska kirurgi.

Kontraindikationer: akut och erosiv inflammation i slidan.

Användning: Ljus administreras före sänggåendet. Standarddoseringen är ett suppositorium per dag, kursens längd är 10 dagar. Med antibiotikabehandling börjar användningen av suppositorier bäst 4-5 dagar efter att antibiotika börjat.

Endometritis och endometrios

Endometritis är en sjukdom orsakad av inflammation i ett speciellt livmoderskikt - endometrium. Sjukdomen kan ofta uppstå efter kejsarsnitt och abort. Med det kan en temperaturökning observeras.

Endometrios är en sjukdom orsakad av onormal spridning av endometrium. Sjukdomen är inte klar.

Med dessa sjukdomar är antiinflammatoriska vaginala suppositorier inte den huvudsakliga behandlingsmetoden. Detta beror på det faktum att kraftiga menstruations- och intermenstruella blödningar är ofta med dem, som tvättar ut de terapeutiska ämnena från vaginalhålan. Läkaren kan dock förskriva suppositorier för okomplicerad endometrios, när sjukdomen ännu inte har nått ett allvarligt stadium.

Vid svår blödning kan rektal suppositorier användas. Deras huvuduppgift är att stoppa inflammation och smärta..

Oftast används endometrios, Voltaren suppositorier (den aktiva substansen diklofenak), Polygynax och Indometacin. Homeopatiska suppositorier för kvinnor Endometrin med växtbaserade komponenter är också mycket populära för endometrit och endometrios..

Endometrine

Suppositorier som innehåller växtbaserade ingredienser - havtorn, kakao och kalendulaoljor, homeopatisk oljextrakt, malör och mistiltenessenser.

Indikationer: endometrios, hormonell och menstrual oregelbundenhet, vidhäftningar och könsinflammation.

Användning: Ett suppositorium används per dag (vid sänggåendet). Behandlingstid - 1-2 månader.

Metod för att använda suppositorier

För att använda suppositoriet på rätt sätt måste du följa anvisningarna som alla läkemedel är utrustade med. Det finns dock allmänna regler för deras tillämpning..

I de flesta fall administreras antiinflammatoriska suppositorier bäst på kvällen före sänggåendet. Innan proceduren ska du duscha eller tvätta. Det måste komma ihåg att riklig utflöde från könsorganen i många fall kan minska effekten av läkemedel. Om du tänker införa ett rektalt suppositorium, måste du först tömma tarmarna. För detta ändamål kan du använda ett lavemang.

Händerna under denna procedur bör också vara rena, det rekommenderas att tvätta dem med tvål eller skölja med ett antiseptiskt medel.

Alla ljus måste administreras när du ligger på ryggen. Suppositoriet bör sättas helt in i hålrummet i rektum eller vagina. Efter introduktionen är det nödvändigt att ligga i cirka 15 minuter för att ge ljuset tid att lösa upp.

Vissa ljus måste fuktas med vatten före administrering. Denna fråga klargörs bäst i instruktionerna för läkemedlet..

Tillsammans med införandet av suppositorier, använd inte sanitetsunderlag eller tamponger. Ingången till vagina bör vara helt öppen så att det inte finns några hinder för utträde av sekret.

Det rekommenderas inte att använda vaginala suppositorier under menstruationen (även om vissa läkemedel tillåter detta). Det bör också noteras att självmedicinering med hjälp av suppositorier är oacceptabelt. Faktum är att många ljus har kontraindikationer för vissa samtidiga sjukdomar, och deras användning kan bara skada. Dessutom är inte alla suppositorier tillåtna att använda under graviditet och under barndomen.

Användning av suppositorier under graviditet

Valet av lämpliga suppositorier under graviditeten är inte en lätt uppgift. Vad som är bättre att använda i detta fall kan bara säga till en gynekolog. Faktum är att många antibiotika som finns i suppositorier kan penetrera placentabarriären och kan också vara farliga för kvinnors hälsa under denna period. Vissa läkemedel, särskilt sådana med naturligt ursprung, är dock tillåtna under graviditeten..

Till exempel under graviditet kan du använda ljus baserat på bi mjölk. Dessa ljus har en läkande effekt och skyddar de kvinnliga organen från infektioner. De kan användas under återhämtningsperioden efter förlossningen. Ljus havtorn oljeljus är också populära..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Är det möjligt att bli gravid omedelbart efter menstruationen

Den kvinnliga kroppen är en subtil mekanism där det finns möjlighet till kalenderprevention. Denna metod används av många flickor som inte planerar att bli gravida och kvinnor som är angelägna om att bli mödrar....

Testet visar en stapel, men det finns ingen menstruation: vad betyder det?

Alla kvinnor är kända för sin förmåga att drömma osjälviskt. Dessutom förändras deras drömmar genom åren dramatiskt.Så om testet med en försening i menstruationen hade ett negativt resultat för en tjej som drömmer om graviditet, skulle hon vara mycket upprörd....

Fortune telling för kvinnor genom menstruation

Kvinnlig natur har länge betraktats som en subtil, kapabel att intuitivt förstå och se parallella verkligheter. Det var inte för ingenting att naturen distribuerade allt på ett sådant sätt att det var det svagare könet som måste tappa blodet varje månad....