Varför gör huvudvärk före menstruation: behandling av sjukdomen

Blödning

Enligt statistik från International Health Association, alla invånare på jorden minst en gång, men har stött på migrän med varierande intensitet. När man studerar andelen svarande blir det tydligt att den stora majoriteten av dem som lider av plötsliga attacker av denna sjukdom är kvinnor under menstruationen. Baserat på yttrandet från praktiserande terapeuter och neurologer kan vi dra slutsatsen att huvudvärk under menstruationen uppstår av skäl som ligger djupare än bara kroppens svar på menstruationsmetamorfoser. Vi kommer att försöka bestämma källorna till kefalgsyndrom, isolera symtomen som orsakas av menstruation och överväga möjliga metoder för att bli av med obehagliga upplevelser i detta material.

Orsaker till huvudvärk före menstruation

Cyklisk menstruation är det viktigaste tecknet på hälsa inte bara för flickans reproduktiva system, utan för hela organismen. Varje kvinna kanske känner till obehag med varierande intensitet i rygg och buk, vilket förhindrar regleringens överhängande början. Det är dessa manifestationer som kallas premenstruellt symptom, helt enkelt PMS.

Men varför gör huvudet ont innan din period? Tillhör symptomet till den ökända PMS? Det är svårt att entydigt svara på dessa frågor, eftersom varje organisme är unik, och reaktionen på de förändringar som äger rum, för att fördjupa tidigt menstruation, är individuella. Men baserat på statistik från gynekologer kan vi med säkerhet säga att det ofta är perioderna som orsakar allvarliga spasmodiska smärtor som påverkar olika områden i huvudet.

En sådan manifestation av PMS orsakar allmän nervositet, irritabilitet, dålig sömn, aptitlöshet och tidigare prestanda.

Neurologer skiljer flera typer av dysmenoré, inklusive kefalgsyndrom, känd som huvudvärk före eller under menstruationen:

Primär dysmenorré

Det kännetecknas av förekomsten av ett uttalat premenstruellt syndrom en dag eller flera före menstruationen, vilket inkluderar svår smärta i huvudområdet. Detta fenomen är en individuell reaktion från kroppen på "menstruationsstress." Obehagliga känslor stoppas med hjälp av smärtstillande medel, men den kompletta "botningen" inträffar först efter den första födelsen.

Sekundär dysmenorré

Det kännetecknas av närvaron av huvudvärk under menstruationen, inte som ett fysiologiskt fenomen, utan som ett symptom på patologiska processer som äger rum i kroppen. I de flesta fall talar vi om sjukdomar i organen i det reproduktiva eller kärlsystemet.

Ofta ligger orsaken i en kraftig förändring i nivån på "kvinnliga" hormoner som följer på ägglossningens slut och tillnärmningen av "utsöndring" av det ofördelade ägget från flickans kropp.

Det är hopp i nivån av progesteron i blodet som är en av de främsta orsakerna till kefalgsyndrom.

Experter säger att menstruation, även om det är bekant, men ganska mycket stress för det klara könet, "avslöjar" smärtpunkter som finns i olika kroppssystem. Förutom hormonella, identifierar neurologer ett antal orsaker som kan provocera uppträdandet av parietal smärta med PMS. Låt oss betrakta mer detaljerat de vanligaste av dem.

Smärta på grund av obalans mellan vatten och salt

En kraftig ökning av östrogen i blodet omedelbart innan kritiska dagar börjar förhindrar att vätskor tas bort helt från kroppen. Vanligtvis märker en tjej inte denna "försening", eftersom vatten-saltbalansen gradvis återställs i slutet av menstruationen. Men om anamnesen innehåller njursjukdomar, en tendens till svullnad orsakad av patologi eller en ärftlig predisposition, kan ett hormonellt hopp leda till svullnad i hjärnvävnad av varierande intensitet.

Fenomenet utgör inte ett allvarligt hot mot en kvinnas liv.

Baserat på de åsikter som publicerats på tematiska sajter har många som har stött på detta problem noterat förekomsten av ett plötsligt smärtsyndrom i huvudets occipitala eller parietala region. En ökning av blodtrycket är också karakteristiskt för en liten svullnad av mjuka vävnader i den angivna zonen. Huvudvärk av en liknande etymologi både före och under menstruationen kan undvikas.

Behandling

Det är nödvändigt att vägra kort innan början av menstruationen från att äta fet, stekt och salt mat. Sådana gastronomiska beroende kan öka obalansen mellan vatten och salt i kroppen. I fall av predisposition för denna sjukdom eller förekomst av patologiska processer som påverkar njurarna, kan specialister ge en kvinna råd om en diuretisk terapi. Medicinering kan förhindra svår smärta.

Det är värt att notera att det starkt inte rekommenderas att starta en kurs med diuretika själv! Långvarig användning av läkemedel med ett liknande spektrum av aktivitet kan förvärra obalansen i vatten och salt och leda till utveckling av akut njursvikt!

Enligt nefologer kan olika diuretiska teer och infusioner användas som en terapi som systematiskt återställer och upprätthåller en vatten-saltbalans..

För att klargöra doseringen och varaktigheten av medicinen måste en kvinna rådfråga sin läkare!

Det underlättar övervakningen, i vilken mängden vätska som berusats och avvisas av kroppen bör noteras.

Avvikelser i blodkärlen

Under hela menstruationsperioden upplever blodkärlen från det rättvisare könet en ökad belastning. Inte bara mängden "passerande" ämne ökar, utan också dess "tryck".

Cykliska obehagliga symtom som följer med flickan varje månad, kan indikera förekomst av blodproppar, hypertoni eller andra vaskulära patologier.

Ofta förekommer sådana sjukdomar hos kvinnor som har passerat tröskeln på 40 år.

osteochondrosis

Ett av de vanliga svaren på frågan om varför huvudet gör ont under menstruationen är osteokondros, vilket påverkar livmoderhalsen..

Förekomsten av sensationer, i detta fall, är förknippad med otillräcklig mättnad av hjärnceller med syre. En liknande patologi orsakas av att blodkärl pressas med förskjutna ryggkotor..

Många kvinnor som har stött på detta problem personligen hävdar att vid långvarig ignorering av sjukdomen, menstruationen åtföljs inte bara av en huvudvärk, utan också av ofta yrsel, illamående och i "försummade" fall, till och med kräkningar.

Behandling

Att utöva kirurger och osteopater rekommenderar att man inte ”täpper” symtomen med smärtstillande medel, eftersom den önskade lindringen kommer att vara kortvarig, utan att eliminera orsaken. Osteochondrosis i cervical ryggraden kan botas med hjälp av massagekurser. Vid långvarig ignorering av problemet kan du behöva använda ortopediska cervikala "korsetter".

Anemi

Låga nivåer av hemoglobin i blodet kan "komma tillbaka" till en kvinna med svår huvudvärk direkt under menstruationen.

Experter säger att anemi även utanför menstruationen leder till otillräcklig "utfodring" av hjärnvävnad med syre, och under menstruationen förvärras situationen.

Behandling

Som en stödjande terapi och för att stabilisera halten av hemoglobin i blodet, kan läkaren föreskriva en kurs med läkemedel som innehåller järn. Dessa medel finns både i tablettform och i form av sirap. Dosen väljs individuellt, baserat på den befintliga hemoglobinnivån vid tidpunkten för administrering, ålder och vikt hos patienten.

Förutom medicinsk ingrepp föreskrivs en speciell, anemisk diet, inklusive bovete, nötter, nötköttlever, rödbetor, torkad frukt och svart kaviar.

Kroppsslaggning

De flesta kvinnor hävdar att diarré ofta är oroande under de tidiga dagarna av menstruationen. Detta fenomen är ganska fysiologiskt. Det ökade blodflödet "påskyndar" elimineringen av gifter från kroppen och rensar det från gifter. Tendensen till förstoppning, tvärtom, är full av förgiftning, åtföljd av huvudvärk, illamående och med svår förgiftning, närvaro av temperatur, frossa och kräkningar.

Behandling

Om det finns en historia med en tendens till förstoppning, rekommenderar läkare att söka hjälp med laxerande mediciner och följa en speciell diet, inklusive användning av frukt och torkad frukt, särskilt katrinplommon.

Varför gör huvudvärk under menstruationen

Många kvinnor som upplever huvudvärk under kritiska dagar har noterat att den är skarp, pulserande i naturen, gör det svårt att se och ibland till och med bara att titta bort. Orsakerna till detta fenomen ligger i en kramp som påverkar blodkärlen. Deras skarpa expansion leder till allvarlig irritation av smärtreceptorer.

Migrän, manifesterad mot bakgrund av menstruationen, kräver omedelbar behandling.

Att ignorera sjukdomen är fylld med neurologiska komplikationer. I de flesta fall föreskriver neurologer PMS-tabletter från en serie triptaner:

Smärtsyndromet orsakat av migrän i kombination med osteokondros i livmoderhalscellerna stoppas perfekt med hjälp av Ibuprofen. För en snabb effekt kan kapslar från ett antal smärtstillande medel också hjälpa:

Analgetika kan hjälpa, eliminera obehag, men att dricka dem är ständigt farligt för hälsan!

Det är värt att notera att experter starkt rekommenderar att inte självmedicinera. Var och en av ovanstående läkemedel har ett antal kontraindikationer och biverkningar. Innan man använder någon medicin måste en kvinna konsultera sin läkare för att förskriva rätt dosering och förhållandet mellan fördelarna och skadan med medicinen.!

Kom ihåg att långvarig användning av smärtstillande medel kan vara beroendeframkallande.!

Patologiska processer i reproduktionssystemets organ

Olika könssjukdomar, cystor i äggstockarna, dysplasi i livmodern, smittsamma lesioner i könsorganen kan manifestera sig som huvudvärk under menstruationen. Symtomet är inte det huvudsakliga, men tillsammans med illamående, kräkningar, kraftiga blödningar, förändringar i färg, lukt eller konsistens i slitagens slemvätska, kan indikera utvecklingen av patologiska processer i det kvinnliga reproduktionssystemets organ..

Börjar använda oral preventivmedel

Baserat på statistik upplevde fyra av tio kvinnor som började en oral preventivmedelskurs en plötslig huvudvärk som följde med de första menstruationscyklerna. Denna symptomatologi är en av de vanligaste biverkningarna av att använda denna metod för att förhindra oönskad graviditet..

Om smärtan fortsätter under fyra eller flera cykler, måste du genast sluta ta medicinen och kontakta en gynekolog som observerar en kvinna! Symtom kan indikera individuell intolerans mot läkemedlet och svår förgiftning av kroppen!

När man ska träffa en läkare

Huvudvärk, inklusive migrän under menstruationen, trots skälen förknippade med förändringar i kroppen på grund av början av kritiska dagar, har ett antal karakteristiska egenskaper. Dessa inkluderar:

 1. Lokalisering av smärta i parietal eller occipital del.
 2. Plötslig, bankande smärta.
 3. Typisk lumbago i ögat och tempel.
 4. Alternativ för att öka eller sänka blodtrycket.
 5. Sjukdomen åtföljs av konstant illamående. I svåra fall kan smärta åtföljas av kräkningar och yrsel..
 6. Ökat obehag vid ljus eller ljud.
 7. Fingerspetsarnas dumhet på både armar och ben.
 8. Prickande i hjärtat.
 9. Cardiopalmus.
 10. "Hunk" i hela kroppen.
 11. Ingen aptit.
 12. Irritabilitet.
 13. Växlingen av apati och excitabilitet.
 14. Sömnstörning.
 15. Prestationsnedbrytning.
 16. Svullnad.
 17. Brist på avföring under hela menstruationsperioden.
 18. Ritningar i nedre delen av ryggen och nedre delen av buken.

Vid diagnos av sådana symtom förknippade med svår huvudvärk, måste en kvinna träffa sin terapeut eller neurolog. En specialist hjälper dig att välja ett läkemedel och fastställa orsaken till minskningen av välbefinnande..

Ett snabbt besök hos en läkare hjälper till att förhindra uppkomsten av huvudvärk i den efterföljande menstruationscykeln.

Variationer av smärta

Populär visdom säger att en och samma gör ont på olika sätt. När det gäller huvudvärk som provoceras genom att närma sig menstruation är det inte bara en individuell smärttröskel. Smärtan i sig kan manifestera sig på olika sätt. Baserat på intensiteten och ”dislokationen” finns det flera typer av obehag i huvudet:

Menstruationsmigrän

Den vanligaste och allvarliga typen av huvudvärk före och under menstruationen. Bokstavligen varje rörelse, ljud eller förändring i ljusets intensitet orsakar en stark, "skjutande" smärta i de temporala loberna. Varaktigheten av smärtsyndromet är individuell och kan vara från 3 timmar till 3 dagar.

Ibland kan migrän under menstruationen åtföljas av kräkningar och feber. Om du får illamående måste du omedelbart dricka smärtstillande kapslar, för med kräkningar kommer det att vara extremt svårt att utföra proceduren.

Som regel åtföljs migrän av en minskning av hemoglobinnivån. Om det är cykliskt mot bakgrund av menstruationen kan en specialist förskriva en kurs med läkemedel som innehåller magnesium och järn. Magnesiumbaserade läkemedel ökar blodtrycket. Denna effekt är bra för dem som lider av lågt blodtryck under menstruationen..

"Huvud i en vice"

Således kännetecknar många kvinnor tråkig, tråkig smärta som uppträder under den första dagen av menstruationen. Intensiteten hos smärtkramper är svag, men den ständiga känslan av obehag är enligt många flickor extremt utmattande..

Orsaken till detta fenomen kan vara osteokondros i livmoderhalsen. Baserat på artiklar publicerade om specialiserade medicinska resurser kan vi dra slutsatsen att i närvaro av en huvudvärk av liknande intensitet kommer en kursmassage i "krage" -zonen att rädda. Det rekommenderas att starta terapi några dagar före den förväntade menstruationen, men direkt under en smärtaattack kommer självmassage att vara en bra hjälper.

Occipital smärta

Sensationer är koncentrerade i occipitalområdet. Smärtan är mild, är periodisk. Svårighetsgrad i bakhuvudet under menstruationen är förknippat med problem i kroppens kärlsystem. För att eliminera en huvudvärk av en liknande etymologi är det nödvändigt att ta till kylningskompresser, lång vila och en "vaskulär" diet. Tillståndet lindras med måttliga smärtstillande medel..

Vad man ska göra med huvudvärk under menstruationen

Vad du ska göra när huvudet gör ont, du känner dig sjuk och trycket stiger före och under kritiska dagar. Hur man hanterar migrän före menstruation? Entydiga svar på sådana frågor kan endast ges av en läkare som observerar en kvinna. Baserat på resultaten från analyser och undersökningar kommer specialist inte bara att välja piller utan också beräkna den dos som krävs för att uppnå önskad effekt.

Låt oss titta på några av de läkemedel som presenteras i läkarnas "arsenal". Lista över smärtstillande medel för menstruation:

Icke-steroida analgetika

Dessa läkemedel är utformade inte bara för att ”dränka ut” smärtan, utan också för att övervinna de inflammatoriska processerna som följer sjukdomen. Läkemedlen i denna grupp inkluderar:

Kom ihåg att du inte ska bli för borttagen med mediciner. Det räcker med att ta en tablett, och de smärtsamma symtomen försvinner.

Vitamin- och mineralkomplex

Sådana läkemedel tas på kurser och hjälper till att undvika anemi till följd av kraftig blodförlust. Experter rekommenderar att du tar dessa läkemedel som ett sätt att förhindra uppträdande av smärta och som profylax flera gånger om året.

Orala preventivmedel som innehåller östrogen

Användningen av OK kommer inte bara att undvika en oönskad graviditet, utan också minska den hormonella vågen som kännetecknar den premenstruella perioden. Behandla inte dig själv med dessa läkemedel på egen hand, eftersom skadan av att ta dem kan överstiga fördelarna!

gestagener

Dessa ämnen är syntetiska "understudies" av kvinnliga könshormoner. Det mest kända läkemedlet som innehåller konstgjord progesteron - Dufaston - baserat på den kemiska formeln. Det nämnda läkemedlet används allmänt inom gynekologi och kan fungera som huvudterapi för att bli av med huvudvärk och lindra manifestationerna av premenstruellt syndrom som är förknippat med en kraftig förändring av hormonhalterna..

Kom ihåg att förskriva mediciner för dig själv och välja doseringar är extremt farligt för din hälsa.!

Med periodisk, mild smärta i huvudområdet är det tillräckligt att dricka en lätt smärtstillande medicin, få tillräckligt med sömn eller göra en svag massage av smärta. Avslappnande bad med tillsats av aromatiska oljor har också läkande egenskaper. Det är tillrådligt att undvika användning av feta, stekt, salt mat och alkohol några dagar före menstruationen och under hela menstruationsperioden. Denna avhållsamhet av mat kommer att ha en gynnsam effekt inte bara på "välbefinnandet" i huvudet och blodkärlen, utan också på kroppens tillstånd.

När du diagnostiserar långvarig ”skötande” smärta före menstruation, åtföljd av förändring av blodtryck, illamående, kräkningar och feber, bör du rådfråga en läkare!

Varför gör huvudet ont innan menstruation och hur jag kan hjälpa mig själv

Kan cephalgi botas under PMS

Mjukhet har en betydande inverkan på en kvinnas liv. En betydligt lättare premenstrual syndrom hjälper följande rekommendationer från läkare:

 1. Tar smärtstillande medel. För att lindra huvudvärk måste du ta mediciner som Mefenamic Acid, Ibuprofen, Diclofenac, Naproxen. De måste konsumeras flera dagar före menstruationens början. Dessutom rekommenderar läkare att öka östrogennivån i kroppen. För detta bör hormonersättningsterapi utföras, till exempel med en speciell lapp med östrogen, som kan köpas på nästan vilket apotek som helst. Detta lindrar kraftigt obehagliga symtom och lindrar huvudvärk i samband med hormonella förändringar i kroppen..
 2. Rätt näring. Innan menstruationen ska du inte missbruka krydda, feta och kötträtter, såväl som choklad och annat godis. Om en kvinna lider av migrän bör ostar med mögel, rökt kött och saltad fisk uteslutas från kosten. Det har visat sig att dessa produkter kan orsaka vasospasmer och migränhuvudvärk. Andra provokatörer av Kefalgi är nötter och sprit. Begränsa saltintaget för att undvika svullnad.
 3. Stressfulla situationer. Under PMS-perioden rekommenderas det att inte vara nervös och minska mental stress. Mint- eller valeriante, avslappnande bad, aromterapi och chatt med trevliga människor och husdjur hjälper dig att må bättre.
 4. Kaffe. Om du missbrukar denna dryck kan en huvudvärk innan menstruationen börjar undvikas. Under denna period är det värt att minska mängden naturligt kaffe och andra drycker som konsumeras, till exempel kakao, starkt te och cola. De innehåller stora mängder koffein, vilket kan utlösa huvudvärk..
 5. Näringsämnen. Läkarna rekommenderar att man tar kalcium och konsumerar så många livsmedel som möjligt. Dessutom hjälper magnesium och vitamin B6 en kvinnas kropp att hantera dålig hälsa..
 6. Kallbehandling. Kylning komprimerar, tar en kontrastdusch lindrar huvudvärkattacker och avsevärt lindrar stress. På morgonen är det bra att tvätta sig med kallt vatten eller använda kyld micellär vätska för att förbättra ditt välbefinnande..
 7. Tar preventivmedel. För vissa människor kan dessa läkemedel hjälpa till att lindra huvudvärk. Det måste emellertid komma ihåg att felaktigt använda preventivmedel avsevärt kan förvärra hälsotillståndet. Det rekommenderas att inte experimentera, utan bara ta bevisade läkemedel.

Menstruationsmigrän

Enligt officiella data upptäcks menstruationsmigrän endast hos 5% av kvinnorna i reproduktionsperioden. Men faktiskt är detta svåra problem känt för mer än 23%. Ibland klagar kvinnor på svår smärta i pannan eller nacken, utan en tidigare aura. Sådana klagomål erkänns inte som de som indikerar migrän..

Migrän är en allvarlig huvudvärk som uppstår till följd av vasospasm (vasospasm) i hjärnans membran. Oftast är den lokaliserad i ett specifikt område, till exempel i templen. Det är långvarigt och kan inte tas bort med konventionella smärtstillande medel. De skiljer till och med en separat typ av migrän - menstruation. Det händer att det visas en vecka före menstruationen och varar till slutet av perioden med menstruationsblödning.

Vanligtvis föregår en aura själva huvudvärkattacken. Detta är ett tecken på att trycket inuti kraniet redan ökar. Det är i detta skede, när trycket bara ökar, är det bäst att påbörja migränbehandling.

Symtom på en sådan aura är:

 • flimmer av "flugor" framför ögonen;
 • illamående utan kräkningar;
 • visuella, luktande och ljud hallucinationer;
 • hoppar i blodtrycket;
 • sömnlöshet;
 • intolerans för höga ljud, stark lukt, starkt ljus;
 • "Tyngd" av tankar, retardering.

För behandling av menstruationsmigrän föredras gruppen av ergotaminpreparat

Det är också mycket viktigt att normalisera vatten-saltbalansen i kroppen. Innan menstruationen finns en aktiv vätskeansamling i kroppen

Överdriven intag av salt leder till det faktum att denna vätska blir mycket, upp till förekomsten av cerebralt ödem. Och det bidrar också till utvecklingen av migrän. Men lyckligtvis är det möjligt att förhindra uppkomsten av migränsmärta om du följer följande rekommendationer:

 1. begränsa användningen av salt till 5 g per dag (denna mängd är ungefär i den dagliga kosten, om du inte lägger till mat);
 2. normalisering av sömnmönster (sömnbrist, liksom dess fragmentering påverkar välbefinnandet under dagen);
 3. dietmat och korrekt vattenregim;
 4. äta den erforderliga mängden av alla vitaminer, mineraler och essentiella aminosyror;
 5. dagliga promenader i frisk luft;
 6. minst 40 minuter om dagen med måttlig fysisk aktivitet;
 7. undvik stress och emotionell stress.

Jag hoppas att du i den här artikeln har hittat alla svar du är intresserad av på frågan "varför gör mitt huvud ont i menstruationen." Om inte, lämna dina kommentarer med frågor - och få omfattande svar på dem..

Hej Olga, 32 år. Under de senaste sex månaderna har jag konfronterats med att jag strax före menstruationen känner en stark huvudvärk i mina tempel, och illamående och yrsel uppträder framför henne. Min läkare sa att det var en migrän och föreskrev ett lugnande medel. Berätta vad menstruationsmigrän är och hur man hanterar det.?

Hej, Olga, menstruationsmigrän som stör dig dessa sex månader behandlas omfattande. Antidepressiva, Eimschwig, Sumatriptan (en representant för familjen av läkemedel som är speciellt utformade för behandling av migrän), Ergotamin (efter menstruation kan komma senare), immunmodulatorer och till och med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) och antispasmodika föreskrivs för hennes behandling. Varje ärende är individuellt. Kvinnor med migrän har också fått en sund sömn, god vila och god näring..

Hur man behandlar smärta

Med utvecklingen av svår smärta rekommenderas det att ta ett läkemedel, bör företräde ges antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel:

När en kvinna är orolig för migrän kommer vanliga smärtstillande medel inte ha rätt effekt. För behandling av migrän bör använda läkemedel - triptaner, som effektivt lindrar smärta, snäva blodkärl, eliminera de åtföljande manifestationerna av en neurologisk sjukdom.

Innan du använder mediciner måste du rådfråga en läkare.

Du kommer att lära dig mer om migränbehandling i nästa video..

Eteriska oljor

Det finns två sätt att använda eteriska oljor - genom inandning och genom att applicera på whisky. För att lindra huvudvärk kan du använda eteriska oljor av mynta, eukalyptus, sandelträ, rosmarin, lavendel.

Orange olja lindrar inte bara smärta utan förbättrar också humöret, förbättrar det allmänna välbefinnandet.

För inandning är det bäst att använda lavendelolja. För att utföra proceduren, lägg till några droppar eterisk olja i en behållare med varmt vatten, lut huvudet över en panna eller skål, täck det med en handduk, andas ånga i cirka tio minuter.

Om det inte finns tid att göra inandning, applicera två till tre droppar eterisk olja på whisky och gnugga den med lätta massagebehandlingar i huden. Försök att uppnå fullständig avkoppling, andas långsamt och djupt.

Förkylningsterapi

Förkylningsterapi sparar från smärta. Om du utvecklar huvudvärk före menstruationen, applicera en kompress på pannan och håll i minst tio minuter, och applicera också en kall komprimering på dina tempel. Istället för en kall komprimering kan du använda kålblad, riven rå potatis, kanel.

Diet

Effekten på utvecklingen av huvudvärk tillhandahålls av kosten. För att eliminera huvudvärk före menstruation är det nödvändigt att justera menyn. Följande livsmedel bör uteslutas från kosten:

 • korv och andra halvfabrikat;
 • fettkött;
 • lever;
 • mjölk;
 • krydda;
 • choklad;
 • Kaffe och te.

Du bör också begränsa användningen av salt, eftersom det förhindrar avlägsnande av vätska från kroppen.

Produkter som rekommenderas att ingå i kosten:

 • fullkornsbageriprodukter;
 • hård pasta;
 • vitkött och fisk;
 • spannmål;
 • kokt majs;
 • frön och nötter;
 • grönsaker.

Dieten kommer inte bara att förhindra utveckling av huvudvärk före menstruation, utan också förbättra den allmänna hälsan, hjälpa till att bli av med extra kilo.

orsaker

Det är viktigt att ta reda på orsakerna till huvudvärk under menstruationen, så att den behandlande läkaren i framtiden kan förskriva en effektiv behandling. Obehagliga känslor uppträder ofta på grund av förändringar i trycknivån och vattenretentionen i kroppen. Smärta under menstruationen kan öka och orsaka allvarliga obehag. Utöver detta finns det ett antal faktorer för vilka sjukdomen uppstår:

 • Det kan uppstå som ett resultat av kroniskt trötthetssyndrom;
 • Biverkning av p-piller
 • Phlebeurysm;
 • Livmoderens fysiologiska läge;
 • Fel i köns- och endokrina körtlar;
 • Ibland bildas för mycket hormon i den kvinnliga kroppen - prostoglandin, som ansvarar för den kvinnliga könsorganens normala funktion. Dess obalans i kroppen leder till det faktum att musklerna i livmodern börjar sammandras starkare, vilket orsakar smärta.

Om det finns obehag i huvudet, måste en kvinna träffa en läkare för att identifiera möjliga sjukdomar som kan bli ett allvarligt hälsorisk. Idag finns det flera typer av patologier.

Vaskulär patologi

Sjukdomar förekommer ofta på grund av att blodkärlens väggar tappar sin elasticitet. Under menstruation med vaskulär patologi ökar belastningen på kapillärerna, venerna och artärerna och smärta uppstår i huvudet.

Intestinal dysfunktion

När menstruationen börjar genomgår den kvinnliga kroppen rus och kan orsaka huvudvärk. Många börjar känna sig sjuka, deras hälsa förvärras och ibland uppstår diarré eller förstoppning..

Anemi

Med ett otillräckligt antal röda blodkroppar försämras transporten av syre till hjärnceller som ett resultat. Detta orsakar syre-svält och huvudvärk under menstruationen.

Cervikal osteokondros

Ofta en allvarlig huvudvärk under menstruationsplågor på grund av manifestationen av en sådan sjukdom som cervikal osteokondros. I detta fall klämmer man nackkärlen, vilket förhindrar att blodet försörjer hjärnan ordentligt med syre. Om sjukdomen försämras allvarligt kan det orsaka yrsel och till och med svimning.

Hormonell obalans

Många kvinnor som har fyllt 40 år har en funktionsfel i sköldkörteln och binjurarna. På grund av detta uppstår en hormonell funktionsfel. Irritabilitet dyker upp, vätskan börjar stagnera inuti vävnaderna och som ett resultat känslan av premenstrual smärta i parietal och occipital område.

Migrän

Med denna patologi har en person en rädsla för ljus, höga ljud och starka lukter. De kan orsaka illamående, kräkningar och smärta i ögonen. I detta fall är hela processen mycket smärtsam. Skarp smärta kanske inte slutar i cirka två till tre dagar.

Läs mer: Menstruationsmigrän

Tar hormonella preventivmedel

Till att börja med kan läkemedlet framkalla smärta, men efter långvarig användning vänjer kroppen sig på preventivmedel och obehaget försvinner.

Känslomässig instabilitet

Till det allmänna obehag före menstruation och själva kritiska dagar läggs också humörsvängningar. Många kvinnor är mycket stressade under denna period. Men trots sådana skillnader är det möjligt och till och med nödvändigt att leva en normal livsstil. Försök att inte vara nervös och ställa in på ett positivt sätt. Efter menstruationen återställs en kvinnas hormonbalans och hennes hälsa förbättras. Du kan vidta förebyggande åtgärder före menstruation, ett bad med eteriska oljor, myntte, massage klara stress. Allt detta kommer att ta bort onödig stress och smärta i huvudet..

Gynekologi

Smärtsamma symtom uppstår om en kvinna har gynekologiska sjukdomar: adenomyos, könsinflammation. Till att börja med bör du kontakta en gynekolog som kommer att genomföra en undersökning, ge vägledning till nödvändiga tester och rekommendationer..

Klassificering

Smärtan kan lokaliseras i alla delar av huvudet och har också en annan karaktär. Till exempel påverkar obehag ofta bakhuvudet, templet och kronan. Dessutom kan ömhet vara både skarp och sömnad, så värkande eller dragande.

Menstruationsmigrän

Denna typ anses vara den mest intensiva och obehagliga. Ofta täcker smärtan hälften av huvudet, koncentrerat i tinningarna. Det blir svårt för en kvinna att stanna i ett väl upplyst rum och höra ljud. Attackens varaktighet är upp till 3 dagar. Dessutom ansluter sig illamående. Om kräkningar uppstår, lindrar det inte patientens tillstånd. En sådan diagnos ställs när obehag uppstår inom två cykler.

Spänningar

Hon är vanligtvis dum. Patienten har en känsla av att hennes huvud pressades i en skruvstång. Intensitetsintensiteten varierar från lågt till medium.

Vaskulär huvudvärk

Vanligtvis täcker sådana känslor bakhuvudet, har en minimal intensitet. Du kan eliminera dem även utan att använda mediciner..

Behandlingsordningen för sjukdomen

Efter att ha fått reda på varför huvudvärken gör ont innan din period kan du börja behandlingen. Många kvinnor som lider av en sådan sjukdom tror att behandling i detta fall inte krävs och allt som behöver göras är att vänta till slutet av perioden. Faktum är att detta yttrande är felaktigt, eftersom en huvudvärk kan orsaka mycket besvär i det vanliga livet, för att inte tala om obehagliga upplevelser. En kvinna kommer inte att kunna arbeta normalt, utföra hushållsuppgifter och kommer ständigt att bryta ner hos sina kollegor och hushåll.

 1. Vissa damer själva vet vad de ska göra om huvudet gör ont innan menstruationen, men vissa har ingen aning om hur de kan hjälpa sig att bli av med obehagliga och utmattande upplevelser. För att normalisera sitt eget tillstånd under ett fysiologiskt svårt intervall är det viktigt att förbereda sig för det i förväg och ta ett ansvarsfullt sätt att lösa problemet. För detta, även före menstruationens början, är det nödvändigt att besöka en neurolog som kommer att förskriva en undersökning och sedan genomföra en behandlingskurs. Du kan konsultera en gynekolog. Som regel föreskriver sådana specialister för patienter komplexen av vitaminer och mineraler som skapats speciellt för sådana patienter och som möjliggör normalisering av menstruationscykeln, samt säkerställer frånvaro av huvudvärk.
 2. För att justera vatten-saltbalansen i patientens kropp, under menstruationsperioden, rekommenderar läkare att man avger salt och fet mat, liksom olika rökt kött, marinader och andra rätter som håller vätska i kroppen. I detta fall förskrivs diuretika för flickorna, vilket kan påskynda eliminering av överskottsvätska från kroppen. Sådana läkemedel är diuretika, du kan ta det först efter samråd med din läkare. Det är inte värt att studera medicin själv. Detta kan utlösa utvecklingen av njursvikt samt andra komplikationer..
 3. Om patienten har migrän är det värt att välja ett speciellt läkemedel från gruppen triptaner för att stoppa attacken. Här bör du också först rådgöra med din läkare, som kommer att genomföra nödvändiga undersökningar och utarbeta rätt behandlingsförlopp som kan ge ett positivt resultat under de kommande dagarna från behandlingstillfället.
 4. Ganska ofta känner patienten en förbättring efter hormonella preventivmedel som innehåller en tillräcklig mängd ämnen som är nödvändiga för att stabilisera den hormonella regleringen av den kvinnliga kroppen. Detta gör att du kan lindra nervös och mental stress, ta bort en kvinna från stress.
 5. Innan menstruationen bör du vila och sova fler timmar för att vara vaken. Det är bäst att ge upp betydande fysisk aktivitet idag och spendera mer tid utomhus. Det är värt att göra yoga, kombinera tekniker med andningsövningar och avkoppling.
 6. En balanserad kost är också avgörande. Det rekommenderas att undvika fet mat, rökt kött, inlagda rätter. Dessutom är det värt att överge godis och mjölprodukter. För att må bra ska du undvika att röka, dricka alkohol och dricka starkt svart kaffe. Detta kommer att lindra patientens tillstånd avsevärt, liksom att befria henne från allvarlig huvudvärk. Läkemedel som Nise och Nurofen, Ketorol eller Aspirin bidrar väl till smärtlindring. Innan du tar ett visst läkemedel bör du först konsultera din läkare, eftersom många läkemedel har kontraindikationer.

Tekniker för förebyggande av huvudvärk

Det bästa sättet att hjälpa till att lindra huvudvärk är att förhindra att den uppstår. Ta på allvar frågan om näring, promenader, vila före och efter menstruationen.

Det finns också några regler under vilka du inte bara kommer att kunna övervinna en huvudvärk under den premenstruella perioden, utan också kringgå andra problem och sjukdomar som kan skada den kvinnliga kroppen.

 1. Föredra en hälsosam livsstil. Sluta röka, missbruk av alkohol och använd inte droger av varierande svårighetsgrad.
 2. Ta inte din kropp till fysisk utmattning. Koppla av så mycket som möjligt, avsätt tid för promenader, observera den dagliga behandlingen.
 3. Du måste sova minst 7 timmar så att resten är full.
 4. Börja äta rätt. Ställ in ett måltidsläge.
 5. Se till att din kropp får tillräckligt med vitaminer och mineraler.
 6. Behandla i rätt tid olika sjukdomar i din kropp.
 7. Ge inte efter för stress och känslor.

Om du är orolig för outhärdlig huvudvärk under den premenstruella perioden, tolererar du inte dem. Antiinflammatoriska läkemedel bör användas som kan lindra smärta. Använd läkemedel som inte innehåller steroider, till exempel Aspirin, Katoprofen, etc. Om du använder smärtmedicinering, bör du konsultera en specialist i förväg

Sådan försiktighet är förknippad med biverkningar av alla mediciner som kan lindra huvudvärk. Dessutom kan inte alla dem hantera smärta direkt relaterade till menstruationscykeln.

Om du tar fel läkemedel kan du utsätta den kvinnliga kroppen för irreversibla konsekvenser..

Ovanstående symptom är den viktigaste förekommande menstruationen. I den här artikeln räknade vi ut varför ett obehagligt symptom inträffar före och efter de "kvinnliga" dagarna. Med en mängd information kan du välja ditt eget verktyg som kan eliminera smärtan som uppstår under denna period. Några av kvinnorna kommer att dra nytta av mediciner, någon kommer att ha god vila, lugn och frisk luft.

Orsaker till huvudvärk före menstruation

Om huvudet gör ont innan din period, ta inte omedelbart ett stort antal läkemedel, eftersom det är viktigt att avgöra orsaken till sjukdomen.. Problemet kan vara följande:

Problemet kan vara följande:

 1. Brott mot vatten-saltbalansen. Avstötning av äggstockarna leder ofta till viss obalans av salter och vätskor i kroppen. Liknande förändringar i kroppen åtföljs av svullnad i lemmarna och ansiktet..
 2. Dysplasi, endometrios och könsinflammation. Alla dessa sjukdomar innan PMS kan förvärra deras typiska symtom avsevärt, vilket påverkar uppkomsten av huvudvärk..

Försenad menstruation orsakar i vissa fall ogynnsamma symtom. Smärtsyndrom med ett sådant problem är ett sällsynt fenomen, men ändå före PMS förekommer det hos vissa kvinnor.
Det bör noteras att i hjärtregionen inte uppstår smärta på grund av menstruation.

Behandling

Med tanke på tillståndet när det är huvudvärk före menstruation, orsakerna, måste dess behandling överenskommas med läkaren. Kanske är detta symptom ett tecken på utvecklingen av någon allvarlig sjukdom, så en noggrann och omfattande undersökning av kroppen måste fortfarande utföras.

Det är värt att säga att vissa kvinnor inte bara inte tänker på orsakerna till huvudvärk inför menstruationen, utan också inte uppmärksammar detta symptom, utan ignorera behovet av behandling. Detta beror på det faktum att obehag försvinner efter regelbundet urladdning och inte längre visas under resten av cykeln.

Först och främst är det nödvändigt att avgöra exakt varför en huvudvärk och illamående förekommer menstruation, det vill säga för att bestämma den verkliga orsaken. För att fastställa orsaken bör du gå till en tid hos en neurolog. När det gäller gynekologer, om en kvinna ständigt har huvudvärk och illamående innan menstruationen, rekommenderar de att man stoppar obehag med läkemedel med smärtstillande effekt.

Läkemedel som hjälper till att stabilisera menstruationscykeln förskrivs ofta. Om ditt huvud gör ont innan din period, vad du ska göra med detta tillstånd bör du fråga dina läkare. Ibland väljer läkare individuellt hormonella preventivmedel, vilket hjälper till att stabilisera balansen mellan hormoner i kroppen.

Innan menstruationen kan huvudet skada och stressa, så kvinnor rekommenderas att skydda sig mot depression och starka negativa känslomässiga chocker. Det är nödvändigt att normalisera läget för sömn och vila, inte att överbelastas i det fysiska planet. För vissa patienter ökade dock tvärtom sportbelastningar före menstruationen. Det är också bra att vara utomhus mer.

En viktig roll för att eliminera smärtsamma känslor spelas av rätt näring. Det är bättre att överge fettiga, stekt och kryddig rätter, minimera användningen av salt och marinader, eliminera dåliga vanor i form av alkoholmissbruk och rökning.

Användning av eteriska oljor

Det mest effektiva för en smärtsam attack är lavendelolja. För behandling av huvudvärk används den vid inandningar. Det är nödvändigt att späda några droppar i en behållare med väl uppvärmt vatten. Böj sedan över det, täck huvudet med en handduk och andas terapeutiska ångor. Om huset har en inhalator kan du använda den för proceduren.

Om det inte är möjligt att utföra andningsförfaranden, gör en lätt massage i det temporala området. Fingerkuddar fuktas först med lavendelolja. Effekten av massagen blir starkare om du försöker ta jämna och djupa andetag..

Andra oljor kan användas som ett medicinskt extrakt: eukalyptus, sandelträ, mynta.

Symtom på PMS

Mer än 60% av kvinnorna tolererar inte hormonförändringar som föregår menstruationen. Som regel uttrycks PMS i följande symtom:

 1. Touchiness, tårfullhet, irritabilitet. Känslor börjar komma ur handen. En kvinna kan skrika eller bli arg på någon vid värsta tid.
 2. Illamående, kräkningar, diarré och matsmältningsstörning.
 3. Nedsatt koncentration. Det har visat sig att några av de olyckor som inträffade på grund av kvinnliga förarens fel inträffade strax före menstruationen.
 4. Sömnproblem: sömnlöshet eller ökad dåsighet.
 5. Oacceptabel huvudvärk.

Migrän orsakat av premenstruellt syndrom kan skilja sig från de vanliga attackerna av en liknande neurologisk sjukdom. I detta fall håller anfallen längre och ökar bara med tiden. Den genomsnittliga varaktigheten för en attack är 72 timmar.

Dessutom finns det aldrig en aura vid menstruationsmigrän. En sådan huvudvärk är svår att behandla och blir ofta den främsta orsaken till smärta, trötthet och trötthet..

Orsaker till huvudvärk efter menstruation

I fallet när huvudvärken efter menstruationen måste du vara uppmärksam på några av de eventuella plågorna som följer med detta symptom.. De huvudsakliga orsakerna till syndromet är:

De huvudsakliga orsakerna till syndromet är:

 1. Tarmproblem. Försvagad peristaltik leder till det faktum att gifter som släpps ut i matsmältningskanalen under blodförlust inte lämnar kroppen. Som ett resultat en ytterligare belastning på kroppen. Obehagliga känslor uppstår i magen, mot vilka andra symtom på mild förgiftning förekommer.
 2. Accept av orala preventivmedel. Med deras ständiga användning är det en mycket kraftig minskning av hormonnivån i blodet.

Vissa blodsjukdomar aktiveras också efter menstruation. Detta beror på det faktum att en kvinna förlorar en mycket betydande mängd olika ämnen som är nödvändiga för att ICP-processen ska fungera.

Orsaker till huvudvärk vid menstruation

Huvudvärk med menstruation uppstår ganska ofta. Det kan orsakas av undernäring, strukturella drag i en kvinnas kropp, till och med väderförändringar. Men ibland får smärtsyndromet en vanlig karaktär: smärtan visas varje månad, vilket orsakar betydande obehag för personen. Nedan beaktar vi de viktigaste orsakerna till smärta.

Hormonella förändringar

Normalt under kvinnans period sjunker kvinnans östrogennivå och mängden progesteron stiger. Varför händer det? Progesteron - ett graviditetshormon, förbereder en kvinnas kropp för en eventuell utveckling av fostret. Med tanke på att graviditet inte inträffar följs en ökning av en minskning av progesteronnivåerna. Dessa hoppar och provocerar en huvudvärk hos en kvinna. Patienter noterar också att pannan och ögonen gör ont..

Migrän

Hos kvinnor förekommer migrän mycket ofta under menstruationen. Det börjar på ett klassiskt sätt - med illamående, flimrande flugor framför ögonen, huvudvärk. Smärtupplevelser fångar en sida av huvudet, kan skjuta genom örat, under käken. Det är också en skillnad från vanlig migrän - med en menstruationsanfall noteras svår illamående, ibland förvandlas till kräkningar, svår bankande huvudvärk som inte är mottagliga för smärtmedicinering. Patienten blir irritabel, vill ständigt ligga ner och kan reagera aggressivt mot andra. Migränattack under menstruationen varar från 12 timmar till tre dagar.

Patologi för kärlsystemet

En annan faktor som provocerar huvudvärk under menstruationen är en kränkning av det kardiovaskulära systemet. Dessa inkluderar:

 • Vegetativ-vaskulär dystoni.
 • Spasmer av blodkärl.
 • åderförkalkning.
 • Arteriell hypotension.

Hur är menstruation och huvudvärk relaterade? Kärlets tillstånd påverkas av skillnaden i hormoner, liksom av det faktum att belastningen på fartygen ökar under menstruationen. Arterier, vener, kapillärer har inte tid att sträcka, pumpar stora mängder blod, så det finns en kramp och, som ett resultat, smärta. Tillgången till syre till hjärnan reduceras, medan smärtan är krampaktig, kompressiv.

Brott mot vatten-saltbalansen

Under menstruationen förekommer ödem hos kvinnor, och till och med en lätt viktökning (upp till 1 kg) noteras på grund av försämrat vätskeutflöde. Detta beror på det faktum att kroppen måste avvisa vävnaden i den outfödda livmodern. Ödem utvecklas i lemmarna, ansiktet och kan uppstå i hjärnan, medan en krossning eller uppträder. Smärta kan påverka bakhuvudet, huvudets krona och sprida sig diffust genom hela huvudet..

Effekterna av mediciner

Om du har en fråga "Varför uppstår en huvudvärk under menstruationen?", Tänk på om att ta vissa mediciner orsakar obehag? Kvinnor som tar orala preventivmedel har ibland huvudvärk vid menstruation. Oftast klagar de över förekomsten av en patient som har fyllt 35 år, liksom kvinnor som lider av venetrombos. Huvudvärk uppstår på grund av att p-piller förändrar den hormonella bakgrunden, vilket stör den normala mogningen av ägget. I detta fall förändras kvinnans produktion av hennes hormoner, arbetet i det vaskulära systemet störs.

Anemi

Rikligt (om packningen med det maximala antalet "droppar" måste bytas oftare än en gång var tredje timme) eller förlängda perioder kan provocera anemi. En brist i hemoglobinblod orsakar en minskning av mängden syre som kommer in i hjärncellerna. Samtidigt blir patientens hud blek, en känsla av svår trötthet uppträder, dåsighet, tråkig huvudvärk, yrsel, mörkare i ögonen.

Kan mitt huvud skada under menstruationen på grund av anemi? Snarare bör orsaken till huvudvärk kallas en minskning av blodtrycket, vilket uppstår med anemi. Även om brist på syre också kan orsaka smärta i olika delar av huvudet.

Berusning

Om en huvudvärk uppstår under menstruationen är kanske orsaken till obehag en kränkning av tarmen. Med menstruation ökar erytrocytsedimentationsgraden, vilket indikerar utvecklingen av den inflammatoriska processen. Död vävnad, som inte avlägsnas helt från kroppen, producerar toxiner, som i sin tur absorberas i vaskulärbädden.

Kvinnan har symtom på förgiftning: en försvagning av tarmen, lös avföring, kramper i nedre del av buken, huvudvärk (ofta i pannan, komprimering som en båge, bankande).

Förebyggande

Om det är exakt bestämt varför huvudet gör ont innan menstruationen, kan du utföra vissa förebyggande åtgärder strax före början av regelbunden blödning

De måste ägnas särskild uppmärksamhet, eftersom det, liksom de flesta sjukdomar, såväl som obehagliga tillstånd, är lättare att förebygga än att bota i framtiden.

I närvaro av huvudvärk före menstruation rekommenderar experter följande:

 • Det är nödvändigt att leva en hälsosam livsstil, sluta röka och överdrivet dricka;
 • Kroppens fysiska tillstånd bör vara normalt, det bör inte tappas av dieter och tunga belastningar;
 • En natts sömn ska vara inom 7-8 timmar, och under dagen är det värt att ta promenader;
 • Du måste göra din diet så korrekt som möjligt, du måste berika den med frukt och grönsaker, ta vitamin- och mineralkomplex vid behov;
 • Det är värt att undvika stressande situationer samt att behandla samtidigt patologier i tid.

Om smärtan före menstruationen är tillräckligt stark, är det mycket skadligt att hålla detta tillstånd. Du måste försöka stoppa obehag med hjälp av smärtstillande medel, till exempel hjälper aspirin (acetylsalicylsyra) perfekt. Innan du tar mediciner bör du se till att det inte finns några kontraindikationer, och om biverkningar uppstår bör du leta efter analoger till medicinen.

Tecken på huvudvärk med menstruation

De huvudsakliga symtomen på hotande migrän på grund av menstruationens början är ofta, bankande smärta i huvudet, som strålar till ett eller båda ögonen.

 • hoppar i blodtrycket;
 • värk i kroppen (muskler, leder);
 • illamående eller kräkningar
 • fotosensitivitet;
 • humörsvängningar;
 • svaghet;
 • depressivt tillstånd;
 • svullnad i ansiktet, händerna eller vristen;
 • förändring i aptit
 • störning i matsmältningssystemet.

Det antas att förekomsten av premenstruellt syndrom hos kvinnor inträffar i samband med konsumtion av en liten mängd vitaminer, särskilt grupp B6, aminosyror och mineraler. En person bör hålla sig till de dagliga normerna för näringsämnen och göra sin dagliga kost.

Folkrättsmedel

En huvudvärk under menstruationen kommer att passera om du använder folkrättsmedel. Ta till exempel avkok av örter som: björnöron, nässlor, oregano, sjukdom. Dessa växter har en god diuretisk effekt. Te med mynta, citronmelisse eller kamomill hjälper mycket. Det klarar bra med aromaterapi obehag, du kan gnida en droppe eterisk olja av mynta, rosmarin, sandelträ eller citronmelisse.

Massage av tempel, nacke och nacke är också användbart. För att lindra tillståndet är en kall kompress lämplig. För att göra detta behöver du en våt handduk eller en värmedyna med hällt kallt vatten. Kompressen ska hållas på den ömma delen av huvudet i 20 minuter.

Om så önskas kan du förbereda ett avkok av lind, kamomill, citronsalm, ryllik och plantain. Samlingen måste hällas med kokande vatten och insisteras i två timmar. Efter detta måste den resulterande infusionen filtreras. Med hjälp av detta folkmedicin kan du snabbt bli av med sjukdomar och kroppen får vitaminer som är viktiga för det. För att få resultatet bör du dricka två glas varje dag..

Vattenpeppar är också lämplig för att lindra kramper. Ta två matskedar av en torkad växt och häll 500 ml kokande vatten. Buljongen tas 100 ml tre gånger om dagen. Om huvudvärken med PMS är måttlig, kommer sömn, massage, ett avkopplande bad med användning av eteriska oljor att bli av med det..

Låt inte menstruationsproblem driva, eftersom en huvudvärk på kritiska dagar kan signalera en sjukdom. Därför är sådana symtom på huvudvärk ett skäl till att kontakta en behörig specialist för att ta reda på orsaken till detta tillstånd. För att förhindra sjukdomar rekommenderas det att planera medicinska undersökningar som visar vilka åtgärder som bör vidtas för att behandla cephalgi..

Om patienten följer alla läkares föreskrifter kommer hon snart att kunna bli av med smärtsamma attacker och undvika obehagliga konsekvenser förknippade med sjukdomar.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Oregelbundna perioder under amningen

Mycket ofta under amningen börjar en ung mamma oroa sig för menstruationscykelns regelbundenhet, liksom hur det kommer att påverka mängden mjölk. Tänk på varför det är blodigt utflöde vid amning och om menstruationen börjar kommer mjölken att försvinna....

Varför uppstår krampande smärta under menstruationen?

Vissa kvinnor upplever ständigt trånga smärta under menstruationen, vilket de uppfattar som ett välkänt symptom på menstruation. Men normalt sett bör denna fysiologiska process inte åtföljas av smärta och obehag, utseendet på krampande ömhet indikerar att inte allt är i ordning med den kvinnliga reproduktionsfären....

Menstruationsblödning

Kraftig blödning under menstruationen: skäl att slutaBlödning med menstruation - av vilken anledning uppstår det, måste jag träffa en läkare och hur kan jag minska blodförlusten på egen hand?...