Få vikt före de "kritiska dagarna": är det normalt?

Ansvarsfrihet

Denna grymma, grymma värld. Som om vi hade få andra problem under PMS och menstruation läggs ibland till allt det extra kilot. Är det här normalt? Varför det händer?

Tänk om du vaknade ett par kilo hårdare än alltid

Ja, det är normalt att få några extra kilo under den här månaden. I själva verket är det mer korrekt att kalla det inte en uppsättning, utan en viktfluktuation. "Viktökningen" försvinner när en ny cykel börjar. Denna viktfluktuation orsakas av hormonella förändringar i samband med en fasförändring, varför kilogram plötsligt kommer från ingenstans och går ingenstans.

Amplituden på dessa fluktuationer är olika för alla kvinnor. Den medicinska litteraturen uppmärksammar inte detta problem. Det finns hänvisningar till en viktökning på cirka ett och ett halvt kilo. Men vissa kvinnor klagar över att de vinner före menstruationen och tappar tre kilo efter dem. Det beror på kroppens egenskaper..

Om du höll fast vid den vanliga dieten och samma fysiska aktivitet som alltid, och plötsligt, stående på vågen, upptäckte att de visar mer än du förväntat dig, skynda dig inte att bli rädd. Kom ihåg hur snart du väntar på början av menstruationen. Om de har några dagar kvar - sannolikt är det anledningen. Utseendet på dessa kilo beror på hormonet progesteron, som produceras intensivt under denna period..

Viktökning före kritiska dagar. Hur du bromsar din aptit och går ut med samma vikt?

Magen känns tyngd, det finns starka sammandragningar. Yrsel och illamående kan förekomma; svullna ben, armar, leder, bröst och buk.
http://pics.livejournal.com/missmorkovka/pic/000183fr/
Som regel visas alla dessa symtom en dag eller två före menstruationen (i vissa, en vecka eller mer). Och inom några timmar efter början av menstruationen försvinner de utan spår.
Förändringar i den hormonella bakgrunden väcker en brutal aptit. 3-12 dagar före menstruationens början ökar nivån av hormonet progesteron betydligt i kroppen. Han är ansvarig för graviditeten, och en kvinna som förväntar sig avkomma måste äta bra för att få barn. Så under den här perioden måste den förväntade moders kropp göra reserver för framtiden.
Därför sådana tillfälliga problem som uppträder före menstruationen, såsom svullnad, förstoppning, uppblåsthet och viktökning. Vissa, som följer en organisms ledning, släpper tyglarna under PMS och som ett resultat simmar gradvis med fett!
Helst bör vikten öka med 900 g innan menstruationen, men efter menstruationen försvinner. Men hos de flesta kvinnor förekommer fluktuationer inom 1-1,5 kg. Tänk nu på det: den vargliga aptiten fick dig att äta 3 kg, varefter du tappade 2,7 i bästa fall. (Förresten, om vikten "går" inom stora gränser, var inte förvånad över utseendet på sträckmärken och sträckmärken.)
Så 300 g satt sig på deras sidor. Denna mekanism fungerar varje månad och samlar gradvis överflödigt fett. För att inte växa bredden under PMS är det värt att följa enkla regler.
http://pics.livejournal.com/missmorkovka/pic/0001b5yy/

Kontrollvikt
Gå på vågen minst en gång i månaden - efter kritiska dagar, helst på samma dag enligt din menstruationskalender - och registrera resultatet. Om indikatorerna inte ändras kan du hantera din "menstruella" aptit.
Följ inte stämningen
http://pics.livejournal.com/missmorkovka/pic/0001cxp3/
Alla kvinnor vet om de farliga dagarna när det finns en oemotståndlig önskan att äta det förbjudna och många frågar sig: ”Hur mycket vikt ökar under menstruationen”? Sätt ett skylt i köket med den enkla sanningen: "ICP kommer att passera, men vikten kommer att förbli." Hon kommer att blockera din väg till kylen och låter dig inte kasta allt i munnen.
Var uppmärksam på näring.
Undvik fet mat - späck, fläsk, alla typer av korv och ost med fetthalt. Glöm att potatisen är stekt, men kycklingen har hud och att i världen finns en universell sås - majonnäs. Mät vegetabilisk olja med en tesked, räkna nötter och frön individuellt. Dessutom burkar, alkohol, öl och, naturligtvis, godis (detta koncept innehåller konfekt, bakverk, socker frukt, choklad) bör vara så begränsade som möjligt. Håll en pedagogisk konversation med din andra hälften såväl som med dig själv. Analysera ditt beteende under "kritiska" sjukdomar. Det är män som omedvetet hjälper kvinnor att gå upp i vikt under en svår period. Det starkare könet, som eld, är rädd för manifestationer i det älskade premenstruella syndromet, särskilt tårar, raserianfall, gräl. Försöker på alla möjliga sätt att lindra damens lidande, att visa omsorg och förståelse, de köper och förbereder alla de rätter som en kvinna inte tillåter sig på vanliga dagar. Vad är björntjänsten ?! Observera: som regel hänger män sina nära och kära med choklad. Miljoner ton kakaobönor konsumeras av kvinnor runt om i världen under PMS. Vissa damer skickar den andra halvan till butiken för en chokladbit även på natten. Men alla dessa plattor sätter sig lätt på höfterna och midjan!
Inte en järn dam
http://pics.livejournal.com/missmorkovka/pic/0001ddeq/
http://pics.livejournal.com/missmorkovka/pic/0001943s/
Det verkar som om menstruationens början bör den farliga perioden upphöra. Men detta händer inte. Varje månad under kritiska dagar tappar en kvinna i genomsnitt ett halvt glas (cirka 100 ml) blod. Är det mycket eller lite? Vissa damer känner sig inte alls sjuka under denna period. Men andra känner uppenbarligen svaghet, konstant dåsighet, notera en markant minskning i prestanda. Ibland upplever de huvudvärk, yrsel, svimning. När allt kommer omkring är blod inte vatten! Röd vätska, eller snarare dess sammansättning, påverkar en kvinnas utseende och välbefinnande. Och under menstruationen förändras blodformeln: halten av hemoglobin och blodplättar minskar, nivån av leukocyter ökar. Om näringen är balanserad passerar sådana förändringar för kvinnor utan spår. Men tyvärr, enligt statistiken, har nästan 50% av det rättvisare könet problem med blod - särskilt unga flickor som torterar sig själva med svält och dieter för mode och superbyggande. Den vanligaste konsekvensen av undernäring är anemi (anemi), som intensifieras under kritiska dagar. När allt kommer omkring förloras cirka 30 mg järn under menstruationen. Försöker kompensera för förluster, återställa styrka, kvinnor börjar äta intensivt och föredrar sitt favoritmjöl och söta rätter, även om andelen järnhaltiga produkter i kosten måste ökas.
Mata blodet
Så hur äter kvinnor före och under kritiska dagar? Välj ätligt, kan "mata blod": magert kött (kalvkött), nötkött, kyckling, lammlever, leverpasta, alla typer av kokta musslor - skäm bort dig med delikatesser som musslor, ostron, sniglar. Av fisk är lax den vanligaste i rätt metall. Dessutom finns järn i fjäderfäkött, ägg (mer i vaktel än i kyckling), kakao, sesam, nötter (tall, valnötter, mandlar, jordnötter, hasselnötter), torkad frukt (torkade aprikoser, russin), mörk choklad, bönor, ärtor, linser, broccoli och plommon. Champion i termer av järninnehåll kan kallas vetekli. För att öka halten hemoglobin räcker det att lägga 1-2 msk till maten. l kli dagligen.
Källa: http://www.allwomens.ru/

Vad är orsaken till premenstruellt syndrom (PMS) ?
Nyligen har många studier genomförts där gynekologer, fysiologer och psykiatriker från hela världen deltog. Och alla experter höll med om vissa grundläggande fakta:

1. Preemenstrual irritabilitet - ett tillstånd vars ursprung inte är psykologiskt, men somatiskt. Det uppstår på grund av kränkningar i den kvinnliga kroppens funktioner..
2. PMS har en komplex mekanism och börjar med ett fel i äggstockarna och balansen i dess hormoner. På grund av detta börjar alla endokrina körtlar att fungera dåligt såväl som det centrala nervsystemet.
3. Brott mot endokrin kontroll, som påverkar nervsystemet, orsakar förändringar i kroppens psykokemiska balans. Den viktigaste är vätskeansamling i kroppen, vilket innebär en obalans mellan dess intag och utsöndring.
UPPMÄRKSAMHET! !!
Överskottsvätska lagras i alla delar av kroppen och är den främsta orsaken till problem. Vätskan i bukorganen orsakar en känsla av tyngd, illamående, kräkningar och irriterar matsmältningskanalen. Den som finns i vävnaderna som omger hjärnan orsakar nervsymtom: irritabilitet, nervositet, depression.

Före de kritiska dagarna, dagen efter 3, svulmer livmodern och blir cirka 1-1,5 kg i vikt. Under kritiska dagar kan vikten öka med ytterligare 1 kg. Då kommer allt att återgå till det normala. För att inte förstöra ditt humör får du inte på vågen i dag.
http://pics.livejournal.com/missmorkovka/pic/0001aye5/
Bröstet ökar vanligtvis med 1,5-2 storlekar och buken som under 3 månader av graviditeten. Men som regel på tredje dagen faller allt som vanligt på plats.
- Ökad aptit före menstruationen -
processen är ganska naturlig. Under samma period inträffar vanligtvis en acceleration av metabolism, därför bör du inte vara rädd för en betydande viktökning.
Men vi måste komma ihåg att hos kvinnor beror känsligheten hos hungersnöden av menstruationscykeln. I den andra fasen av cykeln är aptiten vanligtvis högre än i den första. Därför är det nödvändigt att rikta ansträngningar för att gå ner i vikt i den första fasen av cykeln, och i den andra kan du helt enkelt begränsa dig till att bibehålla vikt.
Dessutom, före menstruation, har kroppen en tendens till vattentätning. Och det är mycket möjligt att 2-3 kg som visade sig bara är en vätska, som gradvis kommer att försvinna med tillkomsten av "kritiska dagar".
Men ibland är kvinnor i ett tillstånd av mycket betydande psykologisk stress, det vill säga de upplever premenstruellt syndrom. De förlorar praktiskt taget kontrollen och äter mycket. I sådana fall rekommenderas en kolhydratdiet som främjar produktionen av nöjehormonet serotonin.
De flesta av kosten bör vara kolhydraterika livsmedel - spannmål, spannmålsbröd, grönsaker, frukt. Bananer, torkade aprikoser och vattenmeloner rekommenderas särskilt, samt solrosfrön och eventuella nötter.
Några dagar före och under menstruationen måste proteinmat - kött, fisk, fågel, ägg och korv - begränsas kraftigt. Andelen socker, sylt, honung, godis, kakor och söta drycker bör också minskas.
http://pics.livejournal.com/missmorkovka/pic/0001f3wc/

http://pics.livejournal.com/missmorkovka/pic/0001f3wc/ Fet, salt mat och koffeinhaltiga livsmedel rekommenderas inte. Kort sagt, om en veckodiet bör vara nära vegetarian.
http://pics.livejournal.com/missmorkovka/pic/0001eddg/
Förutom diet ges en god effekt för att undertrycka aptiten genom psykoterapi och lätt fysisk aktivitet, vilket ger känslomässig tillfredsställelse. Till exempel dans eller vatten aerobics. Det viktigaste är att träningen ger dig glädje och en behaglig känsla av värme i kroppen, snarare än att pressa ut "alla juicer".
Som fastställdes i nyligen genomförda vetenskapliga studier kan sådan fysisk aktivitet minska aptiten. Mekanismen för detta fenomen förklaras av det faktum att mot bakgrund av muskelarbetet ökar nivån av adrenalin och noradrenalin i blodet. Och dessa hormoner stimulerar nedbrytningen av fetter. Dessutom ökar nervimpulser som kommer från fungerande muskler tonen i hjärnan. Och detta minskar kroppens depressiva stämning. Och med en förbättring av humöret minskas behovet av mat som antidepressiva. Detta gäller särskilt i svårt från en psykologisk synvinkel, "kritiska dagar".

För att komma ur de röda dagarna i den vackrare kalendern, rekommenderar jag att du lutar dig på grönsaker och frukt: sallad, kål, äpplen, broccoli. För mättnad föreslår jag bröstfilé. Det viktigaste är att skapa ballast i magen - vitaminer kommer att gynnas och övervikt, som i fallet med rullar och choklad, kommer inte att dyka upp!

Under menstruation, viktökning

Varför vill du döda under PMS?
Allt är enkelt: detta underlättas av "dans" av hormoner. Därför tillståndet av stress och trötthet, brutal aptit och sugen efter att äta något som snabbt kommer att ge glädje och förbättra ditt humör

Och de snabbaste (och vår kropp har varit bekant med denna information under lång tid), socker och kolhydrater klarar av denna uppgift. Därför behöver kroppen INTE kycklingbröst och broccoli, men munkar, choklad, nutella och pennor.
Under PMS är därför ökad aptit normal utan panik
Med allvarliga begränsningar under denna period finns det en risk att inte bara äta en elefant utan också att bryta tillfälligt utan att ge upp att gå ner i vikt,
glömmer önskan att bli bättre, smalare och friskare.

Trots förändringar i humör måste man vara objektiv och komma ihåg målet, gå in i "glut" - detta är ett tillfälligt nöje, och sedan kommer det att bli en ånger.
Låt oss prioritera, det är mycket trevligare att ta på sig en klänning 3 storlekar mindre i omklädningsrummet och beundra reflektionen i spegeln än att rengöra förslutningen.

Under denna period kan du lägga till ett extra mellanmål som inte skadar figuren.
Till exempel, förbered dig ett proteinomeletik med sallad, eller ät 30 gram mörk choklad med te (vi kan individuellt ordna en extra måltid eller mellanmål).
Du behöver bara slå på och påminna dig själv om att detta är ett tillfälligt fenomen och imorgon blir det lättare. Lär dig att hantera dina förmögenheter, det passar dig i livet

Det finns flera gyllene regler under denna period som personligen verifierades av mig och mina mer än 10 000 tunnare flickor. Hur man minskar sugen efter godis och överätande under denna period ?

Uteslut inte komplexa kolhydrater (spannmål, hårda korn - på morgonen).
De, till skillnad från enkla kolhydrater och socker, absorberas i kroppen långsammare och normaliserar därmed blodsockernivåerna, vilket hjälper till att kontrollera aptiten.
Drick mer vatten - minst 6 glas. Det är bättre att dricka vatten före måltiderna.
Den bästa uppsättningen produkter: fiber (grönsaker) + protein (fjäderfä, fisk, skaldjur) eller keso + favoritfrukter med nötter.
Även i skedet av aktiv viktminskning kan du 30 g mörk choklad.
Begränsa saltintaget för att undvika svullnad under ögon, mage och ben..
20 gram nötter till frukost hjälper också till att minska sugen efter godis..
Att äta din favoritfrukt varje dag till frukost kommer att minska din sug efter godis..
Begränsa ditt intag av koffeinhaltiga drycker (högst 2 timmar per dag) eller ersätt dem till och med örtte.
Vila och försök sova minst 7 timmar om dagen, detta hjälper.
Jag vet att detta är svårt, och ändå om det finns en möjlighet att ligga en timme under dagen för att koppla av - ta det och synd på dig själv, förtjänar du att må bättre.
Lyssna på din kropp, om du verkligen vill ha något - du kan, men lite och på morgonen, eftersom stora begränsningar leder till stora nedbrytningar och överätande.

Under menstruation, viktökning

Bra massageterapeut - Julia

Webbplatsrecensioner av massageförfattare i Moskva och S: t Petersburg

Effekten av massage på huden. Betygsatt av Julia, St Petersburg Masha, Moskva. Massage från celluliter, massage efter förlossning. Granskning av Nadia, St Petersburg Korrigering av kroppen. Feedback från Eleanor, MSC Masseur Alexander om en massageterapeut Valentin Denisov-Melnikov Speciell anti-celluliter massage. Julia, Moskva Nastya, St Petersburg. Minskning i volymer Julia, Moskva. Massageresultat Catherine, Peter, recension om anti-celluliter massage. Veronika, Moskva. Massagesensationer Julia, MSC: Valentine är en mycket bra massageterapeut. Prova!
Arkiverad version av forumet

Viktberoende på menstruationscykeln. Vikt före menstruation. Vikt under menstruationen. Naturlig viktökning under kritiska dagar.

Det finns dagar i en kvinnas liv då det verkar som om hela världen är emot oss! Vågpilen går till höger med en frisk trav, hans älskade kjol, fri igår, konvergerar inte i midjan, men det finns ingen styrka att göra fysiska övningar. Ja, och tankar fungerar åt sidan: vad vill du äta välsmakande! Vad händer med dig? Hela hemligheten ligger i kvinnans månadscykel, som påverkar vikt, ämnesomsättning, aptit och fysisk aktivitet. Vi berättar varför vikten ökar före menstruationen och hur man kan överleva denna period.

Den första fasen är menstruation.

Näring och livsstil.

Under menstruation är alla dieter strängt förbjudna. Progesteronnivån i blodet under denna period minskar och ett stort antal prostaglandiner börjar produceras - ämnen som irriterar livmodslemhinnan och provocerar dess frigöring (menstruationen själv). Samtidigt sjunker nivån av östrogen i blodet kraftigt. Observera att detta kvinnliga hormon är direkt involverat i produktionen av hormonet för lycka, serotonin. Det är logiskt att i denna period av kvinnor i bästa fall faller humöret, i värsta fall - ett verkligt depressivt tillstånd går in. Naturligtvis. Kroppen kompenserar för bristen på serotonin genom sug efter godis, vilket inte är det bästa sättet påverkar figuren. Vikt ökar under menstruationen.

Du kommer inte att göra något med det fysiologiska behovet av kolhydrater. Du kan dock ersätta skadliga kolhydrater med hälsosamma: grönsaker, frukt, spannmål, honung. Avstå från te, kaffe, choklad, starka buljonger, eftersom de förstärker effekten av prostaglandiner på kroppen, och du vill ha ännu mer godis. Under påverkan av dessa derivat av kroppen ökar också vikten. Om du verkligen vill ha choklad, ät ett par skivor, inte mer.

Vad är min vikt för dig??

Menstruation är den tid då det är bättre att dölja vågen bort. En förändring av den hormonella bakgrunden leder till ansamling av vätska i kroppen och en omedelbar förstärkning på flera kilogram. Kom ihåg att vinsten beror på vätska, inte fett. Du ska inte bli upprörd, efter 5-7 dagar normaliseras ämnesomsättningen igen, och överskott av vatten lämnar kroppen. Följ bara den gyllene regeln: väg inte under menstruationen!

De första dagarna av cykeln (ungefär 7 dagar) är all fysisk aktivitet mycket svår. Om du har smärtsamma perioder, ge upp idrott helt och hållet. Men du ska inte lägga dig hela veckan på sängen: många experter rekommenderar att gå under denna period. I ett horisontellt läge förändras livmoderns ton, vilket kan intensifiera smärtan, svag fysisk aktivitet (promenader) bringar tonen tillbaka till normal, vilket minskar smärtan.

Om du kan komma ur sängen, ta en promenad till närmaste park. En halvtimme - en timme genom att gå - och du kommer inte bara att mätta kroppen med syre utan lindra smärta i livmodern. Förresten, före menstruationen, rekommenderas det också att öka tiden för en promenad.

Det andra steget i cykeln är ägglossning.

Näring och vikt.

Under ägglossningen arbetar kroppen enligt ett program för eventuell början av graviditeten. Kroppen producerar intensivt manliga könshormoner - androgener. Med förändrad hormonell bakgrund ökar ämnesomsättningen till ett maximum, så alla dieter under denna period är mycket effektiva. Men att överdriva det med begränsningen av kaloriintaget är inte värt det. Under menstruationen upplever kroppen blodförlust, och en diet kommer bara att öka järnbristen, vilket kan leda till järnbristanemi. För att undvika problem, ät balanserad och inkludera järnrika livsmedel i din kost - lever, bovete, äpplen, ägg, spenat.

Vägningsresultaten under denna period är mer behagliga än någonsin. Efter menstruationens utgång förändras den hormonella bakgrunden och all överskottsvätska utsöndras från kroppen. Vikt stabiliseras.

Naturen är inneboende. Att under en ägglossningsperiod blir en kvinna hård. Hon är motståndskraftig mot stress, är på gott humör, är aktiv. Av den anledningen, på den 12-14: e dagen av cykeln (plus två dagar före och efter), ges all fysisk aktivitet enkelt. Kroppen under denna period utan konsekvenser tål stora och ovanliga belastningar, så detta är en idealisk tid att börja utöva en ny sport.

Ovule destruktionsfas

Om graviditeten inte inträffar under ägglossningen dör ägget. Och detta betyder att om kroppen i den första fasen av cykeln är inställd på skapelsen, i den andra fasen är kroppen inställd till förstörelse. Därför anses en period på 15 till 20 dagar av cykeln vara idealisk för att gå ner i vikt..

Ordna fasta dagar, starta en diet, byt till rätt näring. Men kom ihåg att en vecka före menstruationens början kan du känna brutalt hunger. Dess natur ligger i att öka nivån av luteiniserande hormon (LH), stimulera utgången från corpus luteum från äggstocken och maximera dess nivå före menstruation. Detta hormon påverkar direkt vikt och aptit..

Under denna period kommer effektiviteten för vilken diet som helst tenderar att bli noll, det finns en platå av vikt. Plåga dig inte förgäves, vikt innan menstruationen fortfarande inte kommer att försvinna. Avstå från enkla kolhydrater (mjölprodukter och godis) och växla till komplexa (bröd från fullkornsmjöl, spannmål från obearbetat spannmål) och protein. Så du kan upprätthålla harmoni utan diet.

Och vad med vikten?

Under denna period kan du säkert stå på vågen, eftersom vikten förblir normal. Men vid slutet av cykeln upplever många kvinnor ökad svettning, svullnad i mjölkkörtlarna. Buken innan menstruationen ökar i storlek blåses upp. Man kan observera en ökning i regionen på ett och ett och ett halvt kilo. Minska salt och vatten om du är benägen att svälla. Införa diuretiska teer (lind, hallon, hibiskus, björkknoppste) i kosten. Det är bra att äta hallon, äpplen, vattenmeloner under denna period.

För närvarande är fysiska övningar enkla och effektiva. Den hormonella bakgrunden är stabil och kvinnan är full av styrka. Den fysiska aktiviteten blir svårare i slutet av cykeln med en förändring av hormonnivåerna. Under denna period bör du inte tvinga dig att spela sport, eftersom det kan provocera huvudvärk, ökat tryck, svullnad.

Som ni ser är menstruation och vikt nära besläktade. Kroppsvikt omfattas av naturlagarna och den naturliga fysiologiska cykeln dikterar en kvinna vad hennes vikt ska vara. Anpassa dig efter din cykel, då blir det viktigt att gå ner i vikt.

- Vilket nonsens! Jag gör idrott hela tiden under menstruationen! Och jag gör det. Och jag laddar ner pressen. Bullshit för lata åsnor.

- Efter menstruation är inte alltid svaret. Skitsnack.

- Om du går in för sport under din period, kanske hej. Muskler växer, de väger mer och behåller vatten. Det ökar vikten.

- Alla har en unik fysiologi. Jag har en lodlinje under menstruationen. Och efter det - vinsten. Så allt är individuellt.

- Nåväl, här är inte bara fysiologi, utan även näring. Du kan sortera saltet på natten i slutet av din period, och det kommer inte att finnas någon plum, medan salt behåller vatten. Och du kan ordna dig själv en veckospridare mitt i cykeln - då kommer ingen cykel att plocka dig.


- Jag menar, om någon från att gå ner i vikt är förvirrad av oväntade vinster, även med maximala ansträngningar och observera det dagliga kaloriintaget, låt honom inte bli upprörd. Kanske är denna cykel att klandra.


- Okej! Min vikt beror på cykeln!

- Mina kritiska dagar går smärtsamt, så jag tål dåligt all fysisk aktivitet. En vecka före menstruationens början, zhorattackerna, det känslomässiga tillståndet förändras: Jag blir tårfull, irriterad, en förändring av humör observeras. Under menstruationen är "tidvatten" karakteristiskt (när det normala tillståndet skarpt ersätts av en rullande svaghet) Idag försöker jag komma bakom rattet även utan mycket behov. Så här är jag korv en vecka före och under män!

- Jag har en mage under menstruationen som under den sjätte graviditeten. Son frågar - föder du min bror?

- Jag tittade aldrig riktigt på vikten, men den här gången under en vecka någonstans, krypade vikten upp. Jag vägde mig själv 46-46,5 kg och vägde, och sedan strax innan perioden började det: sedan 47,5, sedan 47,9, och sedan, skräck! 48 kilogram, eller 48,2, och till och med 48,4.Jag äter, som alltid, inget fet, salt, rökt, jag lagar själv i en dubbelpanna, det fanns inga klyftor, men jag syndade söt, men inte så mycket. Och sedan nästan en halv centner!

- Ja, du väntar, menstruationen kommer att passera, och vi får se.

- Jag ser fram emot med otålighet och lite rädsla, och plötsligt är det inte menstruationen att skylla på, kanske jag verkligen tog för mycket! Jag kommer då att dö av frustration.

- Åh, jag väntar också! Tog mig denna lycka så mycket som 3 kilo. Även om jag tror att detta inte är en månad, men halva, marshmallows, choklad. Även om mannen säger. Att jag gillar dig mer. Och i allmänhet bli bättre ännu. jag är rädd!

- Och här är svaret: en vecka före menstruation lagrar en kvinnas kropp vatten och resurser vid graviditet.

- Jag är alltid förvånad över att jag har 3 kg per dag före den månatliga vinsten. Men i slutet av menstruationen återgår till det normala och blir detsamma. Även om jag inte fokuserar mycket på vikt när jag går ner i vikt, ser jag på volymer, hudton, muskelhårdhet.

- Jag styrs också av vinsten. Om vikten hoppade kraftigt, i morgon måste du bli vit med vingar.

- Igår såg jag programmet på hemkanalen om att gå ner i vikt - Familjestorlek enligt min åsikt, och så där sa näringsläkaren att en menstruation under menstruationen lägger upp till 6 kilo, eftersom livmodern ökar med 3-4 månaders graviditet, plus att det finns alla typer av PMS, humörsvängningar naturligtvis störningar och problem. Kort sagt, under menstruationen är det bättre att glömma vågen.

- Du bekräftade ännu en gång mina misstankar om att ett kraftigt hopp i vikt med ett par kilo en vecka innan menstruationen bara är kopplat till dem. Det har bara lugnat mig, annars var jag oroande. Nu väntar jag på att menstruationen är klar och se vad som är med vikten. Även om jag inte har sett detta förut.

Jag är i verklig chock!

- Åh, jag har också en vikt före menstruationen som växer i genomsnitt 3-4 kg. Jag väger inte ens mig just nu för att inte bli upprörd.

Hur ändrar du vikt beroende på cykel? Var artikeln hjälpsam för dig??

Du kan kommentera, diskutera vad du läser på vårt forum

Utarbetad specifikt för webbplatsen Krasotulya.ru

Gillade ?! Gilla, dela med vänner, skicka till din sida:

Total läsning: 55940

Webbplatsrecensioner av massageförfattare i Moskva och S: t Petersburg

Massageöversyn. Julia, St Petersburg Review om massage "Brasilianska skinkor" i Moskva Volymminskning. Recension om massage, Natasha, Moskva Massage "Brazilian Buttocks", recension. Alyona, St Petersburg Recension av anti-celluliter massage, Marina, Moskva Berättelse om massage i St Petersburg, Polina Video recension av massage "Brazilian Buttocks". Anya, Moskva Catherine, Moskva. Recension av massage- och massageterapeut Julia, Peterburg, Recension av massage "Brazilian Ass" Studio-korrigering av figur och massageskönhet. Feedback Lymfatisk dräneringsmassage resultat. Bantande fötter Massage för att tappa magen. Video granskning

Menstruation och vikt: varför blir vi fett under "dessa" dagar och vad vi ska göra åt det?

Under menstruationen går många kvinnor i vikt. Vad är orsaken till detta fenomen, och hur du kan motstå det, kommer du att lära dig mer!

Många kvinnor lider av buksmärta, trötthet och humörsvängningar - det här är bara tre obehagliga biverkningar av menstruationen. Och det är inte allt: vissa av oss känner att vi är uppblåsta, och vågen bekräftar denna obehagliga känsla: siffran ökar med 1 eller till och med 2 kg. Men varför händer detta, och finns det något du kan göra?

Viktökning under menstruationen: detta är anledningen

Inte alla, men många av oss känner oss tunga under menstruationen och märker viktökning. I de flesta fall beror detta på vattenhållning. På grund av förändringar i hormonbalansen som orsakas av cykeln kan kroppen börja lagra vatten 14 dagar innan kritiska dagar börjar. Under menstruationen utsöndras vanligtvis vattnet i sig. Även om vågen visar en eller två kilo mer - får du inte panik! Det är troligtvis bara vattnet som kroppen rymmer, och det kommer att försvinna på egen hand.

Naturligtvis finns det, utöver vattenhållning, en annan biverkning som manifesterar sig särskilt starkt under den kommande menstruationsveckan och delvis också under den: en stark aptit! Om fler kalorier förbrukas än förbränns under dess påverkan, kommer viktökning oundvikligen att inträffa. Tyvärr är idén att kroppen spenderar mer kalorier under menstruationen en myt. Därför kan en bit choklad komma på höfterna och stanna där länge..

Hur man motstår viktökning i dessa dagar?

De dåliga nyheterna till en början: det finns ingenting du kan göra med vattentätheten som utlöses av kroppen innan menstruationen börjar. Det är helt naturligt och går av sig själv. Så vad ska du göra först om du känner dig tung och under svårigheter menstruerar vågen: ignorera vågen! Det är också användbart att välja lös kläder snarare än smala jeans eller en snygg passande klänning..

Det finns emellertid några små knep som åtminstone något kan minska vattenhållningen eller få det att försvinna snabbare..

1. Från andra hälften av cykeln, ät mat som innehåller kalium (till exempel kronärtskockor, broccoli och rödbetor).
2. Högt intag av protein och salt är den vanligaste orsaken till icke-sjukdomsrelaterad vattenretention. Därför, om du konsumerar mindre animaliskt protein och mindre salt, kan du motverka uppkomsten av ödem.
3. Att äta mat med essentiella aminosyror som isoleucin (till exempel i linser, nötkött och cashewnötter), valin (i havregryn och ägg) och metionin (i sojabönor och tonfisk) hjälper till att upprätthålla vattenbalansen i kroppen.
4. Te från ödem med björkblad eller nässlor hjälper också till att ta bort överskott av vatten, men du bör dricka dessa te bara på morgonen, annars kan du inte sova på natten, eftersom du måste gå på toaletten.
5. Drick mycket vatten: det låter paradoxalt, men i själva verket hjälper kroppen att "ge bort" överskottsvatten genom att dricka mycket vätska. Dessutom fyller vatten magen och främjar snabbare mättnad, detta skyddar oss mot överätande.

Sätt att övervinna en stark aptit

* Ananas, apelsiner, bär och färsk frukt hjälper till att övervinna sugen efter godis..
* Från beroende till saltade: nötter, oliver eller pickles liknar saltade snacks, men de är mycket mer användbara!

Användbart recept för personer med en stark aptit: Parmesan chips

Riv en bit parmesan (bästa kanten), bestäm själv mängden. Pressa lite färsk vitlök och blanda. Tillsätt örter efter önskemål - t.ex. rosmarin.

Lägg blandningen med en tesked på en bakplatta täckt med bakpapper och ge knölarna formen av chips genom att trycka på dem med en sked. Grädda i en förvärmd ugn (200 grader) i 5-7 minuter tills den är gyllene..

Men det viktigaste du kan göra för att förhindra en stark aptit är att förbereda dig för det! Köp inte godis och välsmakande mellanmål, men det bästa är att skära grönsaker och frukt i förväg, skapa en hälsosam sås för grönsakspinnar, köpa hummus och fullkornsbröd. Det finns många alternativ för ofarlig snacking.!

Orsaker till viktökning före menstruation: provocerande faktorer

Nästan alla kvinnor i reproduktiv ålder märker viktökning under menstruationen. Liknande förändringar observeras med den kvinnliga kroppen av flera orsaker: på grund av hormonell obalans, metabolisk avmattning, förekomsten av PMS, vattenretention i kroppen. För att förhindra bildning av extra kilo måste du veta varför vikten ökar före menstruationen.

orsaker

Det finns en relation mellan menstruation och vikt. I den andra fasen av cykeln kan kroppsvikten öka med ett par kilo. Vikt före menstruation kan ändras på grund av flera skäl. En av dem är uppkomsten av premenstruellt syndrom, eller PMS, vilket gör en kvinna irriterad, ökar aptiten, törsten. För att normalisera sitt känslomässiga tillstånd börjar hon äta socker- och kalorifoder som bidrar till produktionen av dopamin i hjärnan. Men en förbättring av humöret observeras bara vid tidpunkten för att äta en sådan måltid. Därför, innan menstruationen, kommer vikten att öka medan en kvinna försöker normalisera sitt tillstånd med hjälp av liknande produkter.

Nästa anledning till viktökning under menstruationen är åldersrelaterade förändringar. Unga flickor har en snabbare ämnesomsättning. Med åldern saktar denna process ner, extra kilo ackumuleras mer aktivt. Samtidigt är det svårt att bli av med massan som erhållits under menstruationsperioden. Om en kvinna inte lär sig att kontrollera sin aptit, kommer hennes vikt att öka varje månad och kommer snart att bli betydande.

När PMS och smärta uppstår, ger många kvinnor upp all fysisk aktivitet och tillbringar större delen av sin tid i en statisk position. Samtidigt slösas inte kalorier och vikten ökar.

Det kan återföras till det normala om, efter att menstruationsflödet är avslutat, övningar görs för att hjälpa till att kasta bort överskott av fettmassa.

Obalans i den hormonella balansen i kroppen kan leda till en ökning av kroppsvikten. Vissa kvinnor lider av svullnad i ansiktet, benen och buken under menstruationen. Anledningen till denna manifestation av PMS är produktionen av en ökad mängd aldosteron, vilket leder till att vatten-saltmetabolismen misslyckas.

Mekanismen för progesteron + vatten

En av de främsta orsakerna till viktökning före menstruationen är vattenhållning i kroppen. Det är viktigt att veta hur många dagar före menstruationen massan börjar öka. En sådan process aktiveras i den andra fasen av cykeln på grund av produktionen av en stor mängd progesteron, ansvarig för att förbereda flickan för graviditet. Detta hormon bidrar inte bara till att vätska kvarhålls i kroppen utan också till avsättningen av fettelement i det subkutana skiktet, varför vikten ökar under menstruationen.

Oftast under denna period får kvinnor 1,5–2 kg. En sådan förändring betraktas som normen, och om en kvinna under denna period inte äter mycket godis, kommer viktökning att försvinna efter menstruationen.

Progesteron som producerats före menstruationen främjar viktökning och indirekt. En ökning av nivån på detta hormon i kroppen leder till att immunsystemet börjar försvagas gradvis. Denna process förklarar de ofta förvärrade kroniska sjukdomarna hos kvinnor strax före de kritiska dagarna. Vissa utvecklade patologier påverkar den hormonella bakgrunden.

Mer information om vad som händer med hormoner före menstruation, läs i en separat artikel på vår webbplats.

Med en stark hormonell obalans bromsar de metaboliska processerna i kroppen, varför kvinnan börjar gå upp i vikt. I vissa fall, om hormonella förändringar inte stabiliseras, stiger vikten till en kritisk nivå.

Om den hormonella bakgrunden inte har förändrats väsentligt kan premenstruellt syndrom uppstå: produktionen av östrogen och serotonin minskar, kvinnan blir irritabel, hon har längtan efter söta och kalorifattiga livsmedel. I det här fallet beror på hur mycket vikt som kommer att öka under menstruationen endast av dragkraften för felaktig näring. På grund av ett sådant beroende läggs oftast 1,5–3 kg till den ursprungliga kroppsvikten.

Behandling och förebyggande åtgärder

För att inte bli bättre innan menstruationen är det nödvändigt för denna period att ändra din livsstil. Cope med extra kilo hjälper kostbegränsningar, fysisk aktivitet. Om en kvinna har problem med viljestyrka eller välbefinnande, kan hon ta mediciner på rekommendation av en läkare.

Allmänna rekommendationer

För att inte bli fet innan menstruationen måste en kvinna övervaka vad hon äter. Under denna period bör du vägra:

 • från kaffe;
 • rökt produkter;
 • salt mat;
 • läsk och energi;
 • kryddig rätter;
 • kryddor;
 • choklad och andra godisar.

Denna begränsning beror på det faktum att dessa produkter bidrar till att kvarhålla vätska i kroppen, varför ödem uppträder. Misslyckande med vatten-saltbalansen leder till en försämring av matsmältningsfunktionen: flatulens, förstoppning uppstår.

För att förhindra sådana konsekvenser måste du under menstruation föredra följande livsmedel:

 • yoghurt med låg fetthalt;
 • färsk frukt och grönsaker med undantag av baljväxter och vitkål;
 • keso blandad med kanelhonadressing;
 • spannmål tillverkade av fullkorn som innehåller stora mängder fiber.

Efterrätter tillagade på basis av yoghurt och keso hjälper till att reglera aptiten före menstruationen och samtidigt förhindra uppkomsten av extra kilo. Osötad frukt och bär rekommenderas som ytterligare ingredienser. Om en kvinna har ett uttalat premenstruellt syndrom rekommenderas det att dricka lugnande medel, kamomill, te, melissa-infusioner, valerian.

Trots det faktum att många kvinnor under menstruationen upplever obehag, under denna period är det omöjligt att helt överge fysisk aktivitet. Tunga träningspass som kräver muskelspänning bör ersättas med lätta träningspass eller måttlig aktivitet. Under menstruationen kan vikten justeras genom att gå i frisk luft, meditation, yoga.

Drogterapi

Läkemedel kan hjälpa till att hantera viktökning under menstruationen:

 1. Vitaminkomplex, som inkluderar C, A, E, B, samt zink (Cyclovita, Cyclodinone, Supradin, Time factor).
 2. Preventivmedel. Regelbundet intag minskar sannolikheten för att få extra kilo under menstruationen. Endast en gynekolog bör välja sådana läkemedel.
 3. Diuretika mediciner. Att hjälpa till att hantera ansamling av vätska i kroppen är möjligt. De kan emellertid endast användas i frånvaro av njurpatologier..

Innan du använder något läkemedel måste du rådfråga en läkare.

Andra metoder

För att bekämpa viktökning under menstruationen kan du använda folkrecept:

 1. Ta 3 matskedar av kalendula och citronmelissblommor, blanda och häll en halv liter kokande vatten. Behållaren stängs med ett lock och lämnas i 10 timmar. Det är nödvändigt att ta infusionen i 7-14 dagar i den andra fasen av cykeln, 0,5 koppar två gånger om dagen. Detta verktyg normaliserar ämnesomsättningen, vilket hjälper till att minska aktiviteten för att öka övervikt före menstruationen.
 2. 100 gram av blandningen framställd av samma volym blommor av blåklint, kamomill, valerian, häll 0,5 liter vodka. Vätskan infunderas i 12 dagar och tar sedan 3 matskedar 2-3 gånger om dagen under en vecka. Denna infusion hjälper kroppen att hantera stress lättare, gör PMS mindre uttalad, varför en kvinnas begär efter godis minskar. Det har också en måttlig diuretisk effekt, vilket eliminerar risken för ödem eller vätskeansamling i kroppen.
 3. Den krossade calamusroten, hälld med alkohol i en andel av 1:20, insisterar 20 dagar. Du måste ta läkemedlet före måltid, 1 matsked. Det förbättrar ämnesomsättningen, varför mindre fett bildas. Det är värt att tänka på att calamusroten kan öka aptiten, så att du kan använda tinktur endast före måltiderna. Samtidigt bör man äta långsamt och tugga mat noggrant. Detta tillåter en liten mängd mättnad..

Användningen av alternativa recept under och före menstruationens början bör endast utföras efter att ha konsulterat en läkare i avsaknad av kontraindikationer för att ta den valda infusionen. Under behandlingen måste kostbegränsningar följas och fysisk aktivitet får inte glömmas. Med detta tillvägagångssätt kommer en kvinna inte att lida av uppkomsten av extra kilo i den andra fasen av menstruationscykeln.

Viktökning på kritiska dagar: hur du kan behålla kontrollen

En kvinnas hormonsystem är en mycket subtil och extremt komplex mekanism. På olika dagar av cykeln dikterar övervägande av ett visst hormon dess regler för den kvinnliga kroppen, vilket påverkar dess humör, aptit och sömn. Endast en liten procentandel av de lyckliga hade sällsynt tur att inte märka detta hormonella uppror av premenstruellt syndrom. Huvuddelen av dem kände dock helt på sig själva, eftersom det är hormoner som är det främsta skälet till att magen blåses upp innan menstruationen och vikten ökar. De är de skyldiga till plötsliga humörsvängningar och ökad aptit.

Teorier om utseendet på extra kilo med PMS

Forskare har länge försökt fastställa orsaken till PMS. Men år av forskning hittills har inte gett en klar bild av dess utseende. Syndromets kliniska egenskaper inkluderar 100 symtom, inklusive uppblåsthet före menstruationens början, ångest, grovhet i bröstkörtlarna, svettningar, skakningar, domningar i extremiteterna. Vid svåra manifestationer är det en förändring i blodtrycket, en kränkning av hjärtrytmen, temperaturen kan stiga, kvävning kan förekomma. Patogenes har inte studerats tillräckligt, vilket står för ett betydande antal versioner av ursprunget till premenstruellt syndrom:

hormoner

En av de vanligaste är hormonteorin som säger att progesteron i PMS hämmas av östrogen, vilket orsakar svullnad och psykologiskt obehag. Förutom att öka östrogennivåerna har många undersökta en ökning av mängden prolaktin, vilket medför vätskeansamling. Så, även en kvinna som alltid vägde på samma sätt, tvekade inte i viktsiffrorna, konstaterar att vikten ökade framför reglerna. När och på vilken dag i cykeln du ska ta prolaktinanalys, läs artikeln här.

Neuropeptidmetabolism

Inte mindre intressant och övertygande är den andra versionen av kränkningen av neuropeptidmetabolismen. Förklara varför viktökningen ökar under menstruationen bör man uppmärksamma interaktionen mellan neuropeptider. Förändringar i deras nivåer leder till ofta humörförändringar, en ökning av bröstkörtlar och uppblåsthet. Vissa undersökta hade problem med mag-tarmkanalen: förstoppning kunde förekomma, magen var periodvis sjuk.

Individualitet

Separat är det värt att nämna studier som fokuserar på det faktum att PMS bygger på de enskilda organismens individuella egenskaper: brist på vissa vitaminer eller mineraler, en genetisk predisposition, en historia av urinvägssjukdomar, övervikt och konstant stress. Sanningen är att initialt de extra kilorna talar om ätstörningar eller hormonfel, eftersom vid tidpunkten för syndromet ökas vikten hos denna kategori av individer mer aktivt före menstruation.

Det är värt att notera, oavsett de bakomliggande orsakerna till premenstruellt syndrom, dess konsekvenser för alla kvinnor är mycket lika: utseendet på extra kilo kort före menstruationscykeln, en minskning av libido, en förstorad buk och svullnad. Flickor blir ofta irritabla, koncentrationen av uppmärksamhet minskar, de flesta har ökat aptit. Beroende på komplexiteten i PMS-förloppet och orsakerna till dess förekomst är det möjligt att justera tillståndet med hjälp av hormonterapi, terapeutiska övningar eller kommunicera med en psykolog.

Hur man hanterar viktökning under menstruationen

Viktökning före menstruation är normen för alla. I genomsnitt går en kvinna i vikt omkring 900 g smärtfritt för en siffra, och alla lämnar dem lätt efter att menstruationen är klar. Men det finns många fall då den månatliga ökningen är från 1,5 till 3 kg, som kroppen inte kan köra. Som ett resultat deponeras de erhållna kg i fett, vilket inte är lätt att bli av med. Dessutom hoppar ofta vikt i riktning för att minska eller öka minska hudens elasticitet, vilket ökar risken för stretchmärken på den.

För att PMS och vikt inte ska bli synonymt för dig, måste du kontrollera dina kilogram under hela cykeln.

Väg dig själv före och efter menstruation varje månad, notera antalet mottagna. Detta gör att du kan kontrollera de uppnådda kilogramen samt bestämma om vikten ökar under menstruationen, beroende på mängden mat som äts.

Fira stämningsförändringar. Under perioden med rasande hormoner inträffar dramatiska förändringar i kvinnligt beteende, ätvanor förändras. Vid en tidpunkt vill du ha mer godis, vid en annan - din aptit börjar sjunka tills du är helt äcklad av mat.

Lusten att gråta ersätts av en ilska. För att hålla dig lugn och inte släppa loss sina nära och kära måste du lära dig att bli distraherad i tid. Att läsa en bok eller en intressant artikel, ta en promenad, titta på din favoritfilm, stickning eller teckning hjälper till att minska stress..

Ta befäl. Lätta fysiska övningar hjälper till att förbättra humöret, hjälper till att minska stress och minska aptiten, vilket i sin tur hjälper till att kontrollera vikten på kritiska dagar. Föredrar lugna övningar utan utmattande cardio-program eller tung styrketräning.

Rätt näring för viktkontroll

En väl vald diet kommer att vara den bästa assistenten för att bibehålla den vanliga vikten och välbefinnandet..

Drick mindre salt och mer vatten.

Som redan nämnts påverkar en förändring av den hormonella bakgrunden före och under menstruationen vätskeansamling, vilket medför en ökning av kroppsvikt. Minska saltintaget under denna period, du kommer att se hur puffiness minskar. Håll fast vid rätt dricksregime och mängden vatten som konsumeras.

Ät mindre sött

En obegränsad sugen efter godis indikerar en minskning av östrogen. Lusten att äta en enorm kaka samtidigt som choklad besöker många kvinnor vid sådana ögonblick. Ju lägre östrogen, desto snabbare kan du öka lusten att äta godis. Komplexa kolhydrater räddas. En tillräcklig mängd av dem i kosten ger långvarig mättnad. Innehåller spannmål, baljväxter, fullkornsbröd, fullkornspasta.

Skapa en varierad meny

Viktökning före menstruation kommer att kontrolleras mer om kroppen inte känner en brist på så viktiga spårelement som magnesium och kalcium. Deras brist leder till en ökad aptit och humöret kan förändras varje minut. Om maten inte är rik på dessa mikroelement, är det möjligt att fylla bristen med farmaceutiska beredningar, efter att man tidigare har kommit överens om ändamålsenlighet och schema för inresa med en läkare. Magnesium och kalcium i den nödvändiga mängden lindrar smärta i bröstet och uppblåsthet, sugen efter godis minskar flera gånger. Det finns ofta fall där ICP-problemet helt löser sig.

Uteslut inte fetter

Du behöver inte vara rädd för att återhämta sig från sunt fett, deras brist är mycket farligare. Med en kraftig begränsning i fettdiet försöker hjärnan att lösa problemet med sin brist på alla sätt, vilket leder till att aptit och lust efter godis kan öka. Brist på fett har en negativ inverkan på balansen i hela kroppen och reproduktionssystemet, i synnerhet, kan leda till förstoppning och uppkomsten av ödem. Den kvinnliga kroppen kan inte vara frisk utan fetter. Friska fetter finns i vegetabiliska oljor, nötter, fisk och mejeriprodukter..

Avsluta dieten

Eftersom menstruationen påverkar vikten har många kvinnor en ökad önskan att gå ner i vikt under denna period. Även om viktökning är fysiologiskt motiverad under menstruationsdagarna och överskottet kommer att försvinna med slutet av cykeln, ger en kvinna sig inte möjlighet att återhämta sig, vilket begränsar sin kost. Kom ihåg varför vikt går upp innan menstruationen, och skjut upp att gå ner i vikt ett tag, det är oerhört viktigt att du äter helt. Diet bör inte begränsas, kroppen behöver de viktigaste byggnadsmaterialen - kolhydrater, proteiner och fetter.

Gör sport

Är det möjligt att träna under menstruationen? Öka din dagliga aktivitet: promenera med familj eller vänner, shoppa. Detta gör att du inte bara kan fly från depressiva tillstånd och tankar om mat, utan också hjälpa till att lägga till nödvändiga endorfiner. Men fysisk aktivitet bör vara måttlig. Ta reda på i artikeln länken är det möjligt att köra under menstruationen.

Vad du ska göra efter din period

När menstruationen börjar försvinner de viktigaste symtomen på PMS, hormonella nivåer, känslomässig stabilitet återställs, uppblåsthet försvinner, kvinnan går inte längre i vikt, hennes aptit återgår till det normala. Det är värt att komma ihåg att kroppen, tillsammans med blod, tappar järn, och därför måste du efter menstruation fylla på reserven. Mästare i järn är skaldjur, rött kött, ägg, blomkål och baljväxter.

När du har kommit fram till varför vikten ökar före menstruationen kan du sluta kämpa med dig själv och lära dig hitta en kompromiss. Detta kommer att förändra din mentala inställning avsevärt..

Från tvångstankar om mat kan du bli distraherad genom att kommunicera med vänner och din favorithobby. Bra musik och dans räddar dig från mjälten. Från irritabilitet - yoga och några andningsövningar.

Kom ihåg att viktökningen före menstruationen är i genomsnitt cirka 1 kg. Efter att ha upptäckt ökningen behöver du därför inte få panik, hata dig själv och sluta äta under hela kritiska dagar. Lär dig att ta dig lugn, inte bli upprörd och inte hängas på ämnet "bli bättre, inte bli bättre".

Ta hand om din hälsa, värdesätta din kropp, och sedan kommer harmoni och balans inte att lämna PMS en chans.

Orsaker till viktökning hos kvinnor under menstruationscykeln

Frågan om varför viktökning under menstruationen oroar alla kvinnor som uppmärksammar sin figur. Överensstämmelse med även en strikt diet, systematisk träning är ingen garanti för att det under denna period inte blir någon vinst.

Vad är skälet till att lägga till kilogram? Är detta normen eller behöver du anpassa den dagliga rutinen och kosten för att eliminera månatliga överraskningar. Svar på viktiga frågor i artikeln.

Den unika kvinnokroppen

Naturen föreskriver att en kvinna måste fullfölja sitt uppdrag och föda ett barn, helst flera, så att mänskligheten inte avbryter. Strukturen i den kvinnliga kroppen och de inre organen skiljer sig betydligt från den manliga, eftersom det finns en plats för utveckling av embryot (livmodern) och äggstockarna, där en cell som kan befruktas föds.

Men bildandet av ett ägg kräver tid och resurser, som är hormoner som produceras av den kvinnliga kroppen i rätt mängd, progesteron och östrogen. Förberedelseprocessen varar en månad och är indelad i vissa stadier.

I allmänhet kallas allt detta för menstruationscykeln, som upprepas varje månad fram till graviditeten eller när en kvinna når en ålder då reproduktionsfunktionen försvinner.

Faserna i menstruationscykeln är kända för varje kvinna och de övervakar noggrant tidpunkten för ankomsten av menstruation, vilket är en bekräftelse på frånvaron av graviditet eller dess närvaro. Strax före blödningens början, som ett resultat av äggets död och dess utvisning från det kvinnliga reproduktiva systemet, sker en kraftig ökning i vikt, midja och en känsla av magen i fullhet, som om flera portioner fet och högkalorisk mat äts.

Tillståndet är deprimerande, särskilt för dem som behandlar ökningen av till och med några gram med tragedi. Och under menstruationen kan den öka från 900 gram till 3 kg eller mer, vilket beror på kvinnans individuella sammansättning och relaterade faktorer.

Det är omöjligt att undvika en sådan vinst i kilogram eller gram. Detta är inneboende i kvinnlig fysiologi. Men det är möjligt att utesluta viktökning, vilket inträffar på grund av misstag från flickor på bakgrund av menstruation. För att förstå orsakerna till överflödiga kroppsvolymer bör du förstå processerna som aktiveras i olika faser av menstruationscykeln.

Vad händer med en kvinnas kropp under menstruationscykeln

Den första fasen av den kvinnliga cykeln inkluderar en period av blödning eller menstruation, när ägget lämnar kroppen på grund av bristen på befruktning. Men vikt läggs inte till i dag, men lite tidigare, på grund av interna förändringar i reproduktionssystemet:

 • Med tanke på det faktum att en kvinna tappar upp till 100 ml blod under en menstruationsperiod, vilket är en flytande substans och kan leda till uttorkning. Kroppen börjar lagra vatten, som kom utanför, vilket leder till ödem och en ökning av volymen i bröstet och buken. Just igår verkar perfekt montering av kläder på kroppen små, som om de togs bort eller byts ut.
 • Obehagliga känslor i buken uppstår på grund av att livmodern förbereder sig på början av graviditeten och ökar i volym. Buken är så uppblåst att det är omöjligt att dra tillbaka det och det finns en känsla av att en stor mängd övervikt har vunnit. Detta är effekten av hormonet progesteron, som under den andra halvan av cykeln förbereder kroppen för befruktning.
 • Brist på graviditet leder till obalans i hormonnivåer. Mängden progesteron och östrogen reduceras, vilket leder till manifestation av PMS (premenstruella symtom) - depression, tårfullhet, irritabilitet, aggression. Detta beror på en minskning av serotoninhalten, i vilken bildningen hormonet östrogen är involverat. Ju lägre nivå, desto mer aktiva är manifestationerna av det dåliga humöret som en kvinna försöker äta med bullar och godis. En obalanserad diet leder till viktökning, som inte kan användas ordentligt på grund av brist på fysisk aktivitet.
 • Under menstruationen förloras inte bara vätska utan också användbara ämnen, till exempel järn, vilket påverkar halten av hemoglobin. Järnbrist är upp till 30 milligram, vilket väsentligt påverkar kvinnors fysiska aktivitet. Svaghet, förlust av styrka ger inte en möjlighet till ett aktivt liv, vilket leder till inaktivitet vid denna tidpunkt och oförmågan att bränna kilokalorier i samma volym.

Dessa skäl är orsaken till viktökning några dagar före menstruationen och under menstruationen. Du ska inte vara rädd och få panik, eftersom den tillhandahålls av naturen för att bevara kvinnors hälsa eller skapa förutsättningar för utvecklingen av embryot under graviditeten.

Normalisering av vikt sker efter slutet av menstruationen. Vissa kvinnor noterar att extra kilo försvinner även den 3-4: e blödningsdagen, när huvuddelen av vätskan har kommit ut och den hormonella bakgrunden har börjat återgå till det normala..

Se till att läsa: Den mest effektiva dieten för viktminskning - hur man väljer?

Andra orsaker till viktökning under menstruationen

Om viktökningen inte överstiger 3 kg kan vi prata om de fysiologiska processerna i den kvinnliga kroppen som orsakade en tillfällig obehaglig överraskning. Vissa flickor klagar över det stora antalet på resultattavlan före och under menstruationen, vilket indikerar förekomsten av inte bara fysiologiska faktorer, utan också kvinnans specifika beteende under kritiska dagar.

Underlåtenhet att följa kosten är ett tillfälle för extra kilo på kroppen. Hormonell obalans leder till psykisk obehag och hunger. Depression utnyttjas med skadliga godisar och kulinariska produkter.

Med tanke på att ämnesomsättningen avtar just nu kan kroppen inte bearbeta vad den har ätit till energi, och överskottet av kolhydrater förvandlas till fett, som snabbt sätter sig på sidorna, höfter och mage. Denna vikt försvinner inte i slutet av menstruationen, eftersom det händer med de fysiologiska orsakerna till övervikt.

Nästa cykel förvärrar bara situationen och kvinnan har förutsättningarna för fetma, om du inte vidtar lämpliga åtgärder, sluta äta PMS med skräpmat.

Inte så illa

Menstruationscykeln upprepas varje månad, men detta är inte ett skäl till frustration över viktökning före menstruation. Om några dagar före menstruation det inte finns någon mening med dieter och aktiv fysisk träning (indikatorer på vågen kan bara öka), så kan perioden med äggmognad och dess ägglossning användas maximalt för att uppnå det perfekta resultatet.

Ägglossning är en förändring av den hormonella bakgrunden i riktning för att öka antalet manliga hormoner som gör en kvinna mer motståndskraftig, metabolism fungerar med maximal hastighet. Varje kost är fruktbart och accepteras lätt av kroppen. Fysiska övningar ger också bra resultat, en kvinna har styrkan att utföra övningar som under menstruationen verkar omöjliga.

Var noga med att läsa: Hur tvinga dig själv att gå på diet hemma?

För närvarande är det trevligt att komma på vågen och göra en kontrollmätning för att se till att viktminskningen är normal, dieten och träningen väljs korrekt.

Samma princip fungerar under äggets död, om befruktningen inte har inträffat. Nu arbetar kroppen aktivt med sin utvisning från det reproduktiva systemet, vilket bidrar till viktminskning. Men vid tidpunkten för fullständig förstörelse och beredning av livmodern för bortskaffande av allt avfall kommer det en period då alla försök att gå ner i vikt är meningslösa. Det finns en funktionsfel i matsmältningssystemet, förstoppning observeras, vilket bidrar till förseningen av inte bara vätska, utan också avföring. Det ökar vikten hos en kvinna.

Du måste träffa naturen och låta den uppfylla sin funktion. Om 2-3 dagar efter menstruationens början försvinner de uppnådda kilogrammen och vikten kommer att bli normal.

Hur man inte går över gränsen för tillåtna kilogram under menstruationen

Så att viktökning inte är kritisk och inte leder till ytterligare problem som bara en nutritionist eller gynekolog kan korrigera, måste du följa enkla beteendevillkor under PMS:

 1. Gå inte på vågen ens med en stor önskan att ta reda på ditt resultat. Den mottagna informationen kommer att leda till besvikelse och öka symtomen på depression och irritabilitet. Det blir trevligare att titta på resultattavlan efter avslutad menstruation..
 2. 7-10 dagar före PMS för att öka mängden hälsosamma livsmedel i kosten för att eliminera anemi och hunger på grund av hormonella förändringar i kroppen. Det kan vara grönsaker, frukt, kolhydrater med ett lågt glykemiskt index, proteiner. Godis, matlagning är strängt förbjudet.
 3. Rådgör med en läkare för att välja ett vitaminkomplex eller hormonella läkemedel för att fylla på reserven för ämnen som går förlorade under menstruationen.
 4. Ligg inte på soffan och begräns inte fysisk aktivitet även med fullständig förlust av styrka. Systematisk träning distraherar hjärnan från behovet av näringstillfredsställelse av kroppens behov under hormonell omstrukturering. Om du inte har styrkan att gå till gymmet kan du gå en promenad på en trevlig plats. Ren luft och en lätt belastning lindrar psykologisk stress, lindrar tankar om mat som en källa till nöje.

Viktökning på upp till 3 kg bör inte tas på allvar, eftersom normal vikt kommer att återgå efter avslutade kritiska dagar och normaliseringen av hormonnivåerna.

Läs noga: Enkla och effektiva sätt att rengöra magen på 2 veckor

Du kan kompensera för förlorad tid, om du vill gå ner i vikt mer än du skrev före din period kan du aktivt träna och följa en diet som du måste diskutera med en dietist. Steget med äggmognad och ägglossning är gynnsamt när det gäller att bränna övervikt.

När du behöver ljuda larmet

Frågan om varför under menstruationen ökar i vikt eller står still under aktiv träning och kost övervägs. Men det finns situationer när pilen på vågen överskrider de vanliga gränserna inte med 2-3 kg, men mycket mer och siffran minskar inte ens efter att blödningen är klar. Med varje menstruationscykel förvärras situationen och kvinnan märker problemet med fetma, som hon inte kan klara av på egen hand..

Detta indikerar ett allvarligt hormonellt problem som uppstår av ett antal skäl på grund av yttre eller inre faktorer. Stress, kvinnliga sjukdomar, klimakteriet och mycket mer kan bromsa ämnesomsättningen och alla kemiska processer i den kvinnliga kroppen.

Endast en läkare som specialiserat sig på fetma hos kvinnor hjälper till att hantera problemet. En endokrinolog, gynekolog och näringsläkare är läkare som måste besökas av en tjej eller kvinna, vars vikt ökar inte bara under menstruationen, utan också i andra faser av menstruationscykeln och inte återgår till normala gränser, som tillhandahålls av naturen för att en kvinna ska utföra en barnfödande funktion.

Innan förskrivning av terapi föreskriver någon specialist på överviktiga kvinnor en hänvisning till en grupp tester, bland vilka det nödvändigtvis finns studier på nivån av könshormoner och tillståndet i sköldkörteln..

Med alla resultaten av undersökningen till hands väljer läkaren rätt terapi, som vanligtvis består av mediciner, en speciellt vald diet och en uppsättning övningar.

Hopp i vikt observeras ofta under klimakteriet eller efter födelsen av ett barn om det finns en genetisk predisposition för avsättningen av fettreserver. Vanligtvis på kvinnlig sida i en sådan familj är mamma, mormor, moster överviktiga, vilket ökar inte bara före menstruationen, utan också på andra dagar.

Vissa kvinnor är lyckligare och problem med en uppsättning av 1-2 kilogram uppstår inte under några omständigheter eller de tar helt enkelt inte uppmärksamhet på det.

Till sist

Viktökning en vecka före menstruationens början är inte någon typ av patologi och du bör inte anta att det är omöjligt att gå ner i vikt även med en strikt diet och utmattande dagliga träningspass. Detta är bara ett fysiologiskt inslag i den kvinnliga kroppen, som finns i de flesta representanter för den rättvisa halvan.

I slutet av blödningen försvinner vätskan som lagras av kroppen för att förhindra uttorkning fullständigt, svullnad och uppblåsthet försvinner, volymer och vikt återgår till det normala. Det är nödvändigt att ta en sådan egenhet av menstruationscykeln för givet och inte förvärra situationen genom att konsumera en stor mängd skräpmat för att kompensera för det depressiva tillståndet.

Promenader och ditt favorit tidsfördriv är utmärkta sätt att lugna och ha gott humör..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Vilka test bör göras med klimakteriet (menopaus), vilka hormoner

Effekten av klimakteriet på hormonproduktionenClimax är ett naturligt stadium i varje kvinnas liv. När man når 45-50 års ålder börjar den hormonella bakgrunden byggas upp igen, och som ett resultat minskar koncentrationen av kvinnliga hormoner i kroppen....

Kan en kvinna bli gravid under menstruationen? Menstruationscykel, orsaker, sannolikhet

Tyvärr finns det i vårt land inget sådant som "sexundervisning". Ofta vänder flickor med sina frågor eller problem till webbläsares sökmotorer....

Svår smärta under menstruationen - normen eller anledningen till att konsultera en läkare?

I medicinsk terminologi är menstruationsflödet processen att ta bort den gamla slemhinnan och endometrium från livmoderhålet genom blödning....