5 förebyggande tips för att undvika yrsel, illamående och svaghet under menstruationen och PMS

Intim

De flesta kvinnor upplever yrsel innan menstruationscykeln börjar. Många av dem lider av sjukdom och under menstruation. Orsakerna till en specifik reaktion av kroppen kan vara olika - från tryckavbrott till missbruk av smärtstillande medel. Varje kropp är individuell, därför kan organismernas reaktioner på samma process variera.

typer

Först av allt måste du lära dig att förstå exakt vad yrsel har uppstått. Det är alltid en störning i nerv- eller cirkulationssystemet (kärlsystemet). Det finns två huvudtyper:

 1. Central - inträffar på grund av brist på syre i hjärnan eller avbrott i dess tillförsel, liksom på grund av svullnad. Under PMS utvidgas fartygen kraftigt och smalas sedan, vilket orsakar en kramp som känns som en huvudvärk.
 2. Perifer - orsakad av orsaker som inte är relaterade till reproduktionssystemet och hormonsvikt. Kanske denna typ indikerar förekomsten av patologi hos den vestibulära apparaten eller det inre örat.

Yrsel kan störa varje cykel eller vara slumpmässig, osystematisk. I det första fallet är det förknippat med störningar i den vestibulära apparaten och hormonella störningar, i det andra ligger orsaken till överdriven fysisk ansträngning, en kraftig frisättning av hormoner eller glukos svält.

Förekomstfaktorer

Upp till 50% av kvinnorna upplever yrsel 7-10 dagar före menstruationens början. Bland alla symtom på PMS anses svindel vara det vanligaste..

Den vanligaste orsaken till yrsel med PMS är en obalans av hormonerna progesteron och östrogen. Det är ökningen i mängden av det senare som leder till svullnad, blodsockernivån sjunker kraftigt, migrän och svaghet uppstår. Mot denna bakgrund verkar yrsel. Brist på progesteron förhindrar i sin tur överskott av vätska från kroppen, vilket leder till viktökning. Det kan också orsaka huvudvärk..

Ett sådant symptom är inte farligt, förutom i fall då premenstruellt syndrom har en svår form, vilket leder till allvarliga komplikationer.

Dizzy under menstruation

Under menstruationscykeln står en kvinna inför symtom som liknar tecken på graviditet:

 • svaghet
 • illamående
 • apati;
 • ångest
 • svullnader;
 • yrsel.

Experter tror att sådana manifestationer i de flesta fall är förknippade med hormonsvikt:

 1. En obalans av östrogen och progesteron leder till vätskeansamling, störningar i cirkulationssystemet och som ett resultat vasospasm, yrsel, svullnad i bröstkörtlarna, okontrollerade humörsvängningar.
 2. Isolering av prolaktin i stora mängder indikerar ett brott mot vatten-saltbalansen, vilket påverkar aktiviteten i alla kroppssystem.
 3. Syntesen av ökade mängder prostaglandiner som är involverade i reglering av livmodern, orsakar migrän och störningar i det vegetativa systemet.

Metoder för behandling och förebyggande

Först av allt, när denna patologi inträffar, är det nödvändigt att säkerställa tillströmningen av frisk luft till hjärnan. För detta rekommenderas att du sätter dig ner och tar några djupa andetag..

Om symptomen på yrsel och svaghet uttalas, rekommenderar läkare att ta en 0,1% lösning av atropin. När spasmer visas hjälper No-shpa-preparatet. Det kommer att vara användbart att ta lugnande växtbaserade infusioner som bidrar till en total förbättring.

Men om svindel uppträder varje gång i början av PMS eller menstruation, bör du kontakta en specialist som kommer att kunna ta reda på vad detta är kopplat till och föreskriva behandling som syftar till att eliminera orsaken. Skriv i sådana fall:

 • hormonella läkemedel, inklusive orala preventivmedel;
 • antihistaminer;
 • läkemedel för att bekämpa illamående (Dramina, Tserukal, etc.).

Att förbättra tillståndet under menstruationen hjälper användningen av stora mängder vatten. Men det är fortfarande viktigt att upprätta en balanserad daglig diet, som kommer att innehålla vitaminer och mineraler i tillräckliga mängder. En hälsosam kost bör följas inte bara under menstruationen utan också efter dem. Du måste inkludera produkter som är rika på järn i menyn: äpplen, levern, bovete. Små mängder choklad är bra.

För att förhindra förekomst av sjukdomar ger läkare följande rekommendationer:

 • minska belastningen, både mental och fysisk;
 • undvik stressiga situationer;
 • ta tid för promenader i frisk luft;
 • utesluta kaffe och alkoholhaltiga drycker från kosten under menstruationen;
 • begränsa ditt intag av salt, fet och stekt mat.

Dessutom rekommenderas det att göra fysiska övningar: de stimulerar produktionen av serotonin, vilket hjälper till att lindra tillståndet och öka smärttröskeln. Det noteras att flickor som leder en aktiv livsstil, vana att hålla kroppen i god form, är mindre benägna att uppleva smärtsamma symtom under PMS och menstruation.

Slutsats

Mild yrsel under menstruationen är ett mycket vanligt symptom som orsakas av cykliska hormonella störningar. Men om detta händer konstant eller obehagliga känslor har blivit uttalade, rekommenderas det att du konsulterar en läkare.

Men också en specialistkonsultation kommer att behövas om yrsel åtföljs av följande symtom:

 • överdriven dåsighet och apati;
 • illamående och kräkningar;
 • akuta migränattacker;
 • förlust av medvetande;
 • skärande smärta i nedre del av buken.

För att minska stress och lindra symtom rekommenderas att förebyggande åtgärder vidtas, vars kärna är en hälsosam livsstil och korrekt näring..

Yrsel och illamående före och under menstruationen

Cirka 70% av det jämna könet är yr under menstruationen. Detta tillstånd kan uppstå av olika skäl. Vissa kvinnor lider av högt blodtryck, medan andra lider av migränattacker. Om svindel observeras systematiskt och åtföljs av andra symtom, måste du kontakta en terapeut som får reda på varför du är yr och berätta effektiva metoder för att förhindra detta tillstånd.

Typer av sjukdomar under menstruationen

Flera system i den kvinnliga kroppen är omedelbart ansvariga för yrsel före menstruation: vaskulär och nervös funktion.

En funktionsfel hos en av dem kan orsaka olika sjukdomar. Därför, med de första symtomen på patologi, bör du konsultera en läkare, genomgå en undersökning.

Det finns två typer av svindel:

 1. Central - observeras i närvaro av svullnad, brist på rent syre. När menstruationen gör dig sjuk, svimmel - kärl smal (PMS-syndrom).
 2. Perifer sjukdom - oftast inte förknippad med "hårda" dagar. Den främsta orsaken till denna kränkning är den inflammatoriska processen i den inre aurikeln eller problem med den vestibulära apparaten.

Ibland uppstår yrsel före menstruationen. Anledningar som ofta inte är relaterade till detta och endast kan förstärkas under PMS. Samtidigt kan svindeln vara antingen systemisk eller periodisk.

Permanenta sjukdomar uppstår ibland men försvinner sedan. Intensiteten hos deras manifestationer ökar ofta en gång i månaden, när den normala hormonella bakgrundsfelen i den kvinnliga kroppen stör prestandan hos det vestibulära systemet. Under förändringar i atmosfärstryck och temperatur under fullmånen kan kramperna förvärras.

Osystematiska sjukdomar uppstår med överdriven belastning eller brist på glukos i människokroppen, normal vätskenivå.

För att få yrsel när perioderna går, efter perioderna inte orsakar problem rekommenderas det att dricka cirka 2 liter vatten, samt återställa glukosnivån, på grund av vilken hjärnan får näring.

Vertigo på kritiska dagar: Patologins ursprung

Dizzy före menstruation, under dem av olika skäl. Bland dessa är följande:

 • allvarlig blodförlust;
 • brist på hemoglobin, järn;
 • tryckfall;
 • systematisk huvudvärk;
 • ta mediciner;
 • konstant stress.

Vertigo uppträder ofta med obalans av kvinnliga hormoner: östrogen och progesteron. Med en ökad östrogenkoncentration sjunker halten av blodserumssocker, huvudvärk, svullnad, illamående och yrsel uppträder under menstruationen. En otillräcklig nivå av progesteron är den främsta orsaken till vätskeansamling i människokroppen, viktökning, migrän.

Dessutom passerar menstruationen med tillräcklig blodförlust, medan hemoglobin används för att bilda blodceller, vilket orsakar dess brist. Som ett resultat inträffar syre-svält i hjärnan, illamående och yrsel, apati för allt.

Överviktiga kvinnor som ständigt upplever stress, genomgår humörförändringar och lever i megaciteter lider mer av obehag. Efter ett barns födelse eller efter 30 år kan symtomen som följer med menstruationscykeln passera.

När du behöver söka hjälp från en läkare

Om menstruationen konstant åtföljs av obehag, bör du omedelbart rådfråga en specialist. En undersökning av en gynekolog rekommenderas om:

 • obehag ökar inte bara under "blodiga" utsläpp, utan också efter att de har gått;
 • huvudvärk av en annan art observeras, en kvinna är ständigt sjuk, under hela dagen uppstår allvarlig kräkning;
 • symptomatologi observeras, vilket indikerar närvaron av en inflammatorisk process - hyperhidros, hypertermi, frossa, värk;
 • tecknen indikerar förekomsten av infektion - urladdningen har en specifik lukt, brännande och klåda, smärta under urinering;
 • smärtan dras vidare, försvinner inte efter att ha tagit smärtstillande medel, krampläkemedel.

Endast en grundlig diagnos hjälper till att fastställa orsaken till vad som händer: varför yr av menstruation och efter dem, uppkastet till kräkningar, illamående och andra symtom.

De viktigaste tecknen på patologi

Kvinnor med gynekologiska sjukdomar, hormonstörningar och psyko-emotionell överbelastning under PMS, utöver yrsel, klagar över andra symtom:

 • tårfullhet, depression, avsky mot ens kropp, brist på uppmärksamhet;
 • otillräckligt, aggressivt beteende, en explosion av olika känslor;
 • bitterhet, irritabilitet, återhållsamhet;
 • passande attack av kräkningar, svaghet och lätt illamående;
 • uppblåsthet, diarré;
 • sugen på alkohol, raserianfall;
 • huvudvärk av en intensiv natur;
 • ångest, sömnstörning;
 • smärta i sidan, kramper.

En liknande klinisk bild kan indikera förekomsten av en obalans av könshormoner, nedsatt hypofys, äggstocken.

Första hjälpen för Vertigo

Det kommer inte att vara möjligt att helt eliminera symtomen på PMS, men för att minska deras intensitet, förbättra den kvinnliga kroppens tillstånd är det möjligt.

Om du är orolig för huvudvärk, en känsla av illamående, lätt yrsel under menstruationen, måste du lossa kragen, kontrollera rummet, sitta ner eller ligga, andas in så mycket luft som möjligt för att ge syre till hjärnan och neutralisera obehagliga symtom.

8 droppar med 0,1% atropin kan hjälpa till att bli av med symptomen på PMS. "No-spa" kommer att eliminera kramper, lugnande medel och lugnande medel (effektiv "Andaksin", medicin "Persen") - lindra nervspänningar.

Grundläggande förebyggande åtgärder

För att förhindra svindel, illamående under menstruationen, kan beprövade rekommendationer hjälpa:

 • grönt ingefära te;
 • långa promenader;
 • vägran av alkohol i dessa dagar, massor;
 • multivitaminkomplex;
 • kvalitetsstöd;
 • utesluter stekt, fet mat, rökt kött, godis;
 • Undvik stress.

Under kritiska dagar har balneoterapi, terapeutisk och profylaktisk massage och rehabilitering akupunktur visat sig väl. Men sådana förfaranden bör anförtros specialister.

Svimmelhet, illamående under menstruationen är ofta ganska normal, men indikerar ibland närvaron av en patologisk process som inträffar i en kvinnas kropp. Därför behöver du inte bli bortkörd av råd från vänner, traditionell medicin: endast genom att fastställa orsaken till detta tillstånd kan du bli av med obehag, smärta med blödning.

Vad kan göra att du blir yr före, under och efter menstruationen

Cirka 80% av kvinnorna känner sig illa under kritiska dagar. Yrsel före menstruation är ett av symptomen på PMS. Nästan hälften av alla flickor på världen lider av skylten. Därför är information om hur man hanterar manifestationerna av premenstruellt syndrom så relevant och är ämnet för denna artikel.

Yrsel före menstruation

Om du känner dig sjuk och yr för din period kan du anta ett hormonellt bakgrundsfel i kvinnans kropp. Det finns en kränkning av koncentrationen av hormoner som östrogener och progesteroner. Dessa biologiska ämnen bidrar i stora mängder till att minska sockerinnehållet i blodet, orsakar svullnad i extremiteterna, fånga överskottsvätska i kroppen och orsakar yrsel.

Vanliga symtom på PMS utvecklas också under påverkan av mediciner som används under menstruationen.

Orsaker till yrsel under menstruationen

Icke-patogena orsaker inkluderar övervikt och dåliga vanor, till exempel rökning.

Yrsel kanske inte är förknippad med några kränkningar i kroppen och försvinner på egen hand efter befruktningen och barn, eller över åldersgränsen på 30 år.

Under diagnosen kontrollerar läkaren först närvaron eller frånvaron av sådana orsaker till dålig hälsa:

 • kronisk migrän;
 • brist på hemoglobin och järn;
 • patologier förknippade med en förändring av blodtrycket under menstruationen;
 • hormonella störningar;
 • riklig blodförlust, överdriven även under de första faserna av kritiska dagar.

Yrsel inte alltid signalerar allvarliga kränkningar av kvinnors hälsa. Svag svårighetsgrad av symtomen och deras tydliga utseende endast under menstruationen bör inte orsaka panik. Allvarligt obehag och kräkningar kräver en läkarkontroll för att fastställa orsaken och eliminera det patologiska tillståndet.

Det är viktigt att komma ihåg att illamående, yrsel och försenade perioder kan vara tecken på graviditet..

Varför yr efter menstruation

De vanligaste orsakerna till yrsel efter menstruation inkluderar brist på hemoglobin i blodet och en avvikelse i tryck från normen.

Låg hemoglobin orsakar också illamående och lite yrsel under och efter menstruationen. En otillräcklig mängd syre kommer in i hjärnan, därför lider kvinnans välbefinnande och det finns problem med balans och orientering i rymden.

Klassificering av symptom

Om du känner dig sjuk under din period eller känner dig yr, kan symptomet vara av två typer beroende på typ av störning i hjärt- och nervsystemet:

 1. Central typ. Det kännetecknas av nedsatt hjärnfunktion med brist på syre och ödem. Anledningen är en kraftig expansion och minskning av blodkärl i början av menstruationen.
 2. Perifer typ. Det uppstår inte på grund av kritiska dagar, utan på grund av sjukdomar i den vestibulära apparaten eller det inre området i örat.

Beroende på frekvens av yrsel finns det:

 1. Systemiskt symptom. Det observeras varje gång med menstruation. Det uppstår på grund av hormonell obalans och problem med den vestibulära apparaten.
 2. Icke-systemfel. Okarakteristiskt för varje menstruationscykel. De förekommer oväntat på grund av överbelastning av kroppen, sjukdomar av neurogen typ, brist på glukos i blodet och ökade nivåer av hormoner.

Samtidig symtom

Om patienten är yr under menstruationen, är oftast den kliniska bilden av "premenstrual aura" inte begränsad till detta symptom endast. Lätt obehag gör att du kan förbereda dig i förväg för kritiska dagar och bör inte orsaka oro. Tvärtom, smärtsam blödning med yrsel eller okarakteristiska tecken på menstruation kräver läkarvård.

Den premenstruella perioden hos olika kvinnor inkluderar följande symtom:

 1. Störningar i orientering i rymden, ibland - medvetenhetsförlust.
 2. Mild hypertermi (kroppstemperatur överstiger inte 37,5 ° C).
 3. Illamående och kräkningar.
 4. Smärta i huvudet, ofta på bara hälften, blir starkare på grund av höga ljud och i ljuset.
 5. Allmän slapphet och lust att sova, trötthet.
 6. Plötsliga humörsvängningar, störningar av mindre skäl.
 7. Blodtrycket sjunker.
 8. Diarré eller förstoppning.

Första hjälpen

Yrsel och illamående i mitten av cykeln kan lindras med enkla steg. En kvinna med en sjukdom bör:

 • ventilera rummet omedelbart;
 • lossa bältet och kragen om de stör den korrekta andningen.
 • ligga ner eller sitta på en stol i ett bekvämt läge;
 • försök ta djupa andetag.

Enkel snabbhjälp kommer att återställa syre till hjärnan och minska symtomen på sjukdom avsevärt..

Drogbehandling

Läkare rekommenderar inte självmedicinering. Om patienten regelbundet är yr innan menstruationen är det bättre att söka hjälp hos en gynekolog och genomgå en grundlig undersökning för att fastställa orsaken till det patologiska tillståndet. Läkemedelsbehandling beror på faktorer som påverkar manifestationen av symptomet..

I grund och botten föreskriver läkaren sådana läkemedel:

 1. Hormonala droger. Piller hjälper till att normalisera hormonnivåerna under hela månaden..
 2. antihistaminer.
 3. Läkemedel mot illamående av blockerartyp. Till exempel Dramin och Tserukal.
 4. Smärtstillande medicin Populär är No-Shpa. Hjälp när mage eller huvudvärk.
 5. Vitamin- och mineralkomplex. De har en gynnsam effekt på kvinnors hälsa Magne B6 och Vitrum. Deras handling är att normalisera kroppens endokrina och reproduktiva egenskaper..

Folkterapi

När det är svaghet under menstruationen och lite yr, är det tillåtet att eliminera symtomen med hjälp av alternativ behandling. Det viktigaste är att vara noga med valet av komponenter för att undvika allergiska reaktioner.

Om du känner dig yr, kräkningar eller har nervositet, hjälper recepten:

Klöver

Ta 40 g klöverblommor. Tillsätt 0,5 l alkohol eller vodka. Vänta i två veckor och låt produkten infusera i ett mörkt rum eller i en garderob. Ta 30-40 droppar av läkemedlet en kvarts timme före måltid.

Häll kokt vatten över 40 g torkad mynta. Insistera på botemedel i 1 timme. En enda dos är 75 ml av läkemedlet. Det är tillåtet att använda läkemedlet tre gånger om dagen. Melissa, johannesört och plantain är också lämpliga för infusion. Om produkten är bitter, får den söta den med honung..

Persilja

10 g persilja (använda frön) för att ånga 0,5 liter kokt vatten. Insistera under natten. En enda dos av läkemedlet är 50 ml. Ta 5 gånger om dagen före måltiderna.
Använd hagtorn. Ånga anläggningen med en termos. Drick istället för te. Infusion bidrar till normalisering av kalcium och järn i kroppen.

Nässla

För att lugna är torkad nässlor lämplig. Tillräckligt med 40 g av växten häll 300 ml kokande vatten. Insistera på botemedel i 4 timmar. Sedan måste du lägga till samma mängd äpple eller granatäpplejuice till medicinen. Drick infusion tre gånger om dagen före måltiderna.

Vänderot

Känd för sina lugnande egenskaper och valerian. För att förbereda läkemedlet räcker det att använda 20 g av växten och så mycket mynta. Komponenter häller 0,8 liter varmt vatten och koka produkten i 10 minuter. Enkel dos - 20 ml. Dricker medicin tre gånger om dagen, oavsett matintag.

Yrsel under menstruationen elimineras med hjälp av naturliga juicer - granatäpple, morot och rödbetor är lämpliga. De hjälper till att normalisera järnnivåerna och förhindra hemoglobinbrist..

Lime te

Te från linden och ingefära låter dig upprätthålla hormonbalansen. Havskål mättar kroppen med jod, på grund av vilken sköldkörteln fungerar korrekt.
Tonårsflickor rekommenderas att regelbundet konsumera fiskolja. Verktyget mättar kroppen med användbara ämnen och stärker sitt system till början av menstruationen.

När behöver du läkarkonsultation

Typiska PMS-symtom kräver inte akut behandling. För vissa okarakteristiska symtom bör du dock omedelbart söka hjälp från en specialist:

 1. Okontrollerad blinkning i ett öga.
 2. Ihållande brist på sömn.
 3. Allergiska reaktioner, svullnad och andningsproblem.
 4. Illamående upp till kräkningar.
 5. Kronisk huvudvärk.
 6. Ögonbollinflammation.
 7. Ökad svettning, ledkramper, hypertermi.
 8. Ett sväng eller en situation där du känner dig yr när din period har gått.
 9. Svår kramp i nedre del av buken.

Förhindrande av yrsel på kritiska dagar

Du kan förbereda dig för din period och eliminera illamående med yrsel i förväg genom att använda enkla förebyggande åtgärder:

 1. Dricka grönt te med ingefära.
 2. Regelbundna promenader i frisk luft.
 3. Bli av med dåliga vanor (dricka, röka).
 4. Undvika överdriven träning.
 5. Kontroll av vitaminbalans.
 6. Att leda en aktiv livsstil med rätt inställning till avkoppling.
 7. Överensstämmelse med kosten, avvisande av sött, stekt, fet och rökt.
 8. Undvikande av stress.

Under menstruationen är det lämpligt att vända sig till fysioterapeutiska förfaranden:

 • terapeutisk massage;
 • akupunktur;
 • mineralvattenterapi.

En sådan behandling bör emellertid uteslutande utföras under övervakning av en läkare som berättar hur du gör proceduren korrekt.

Svimmelhet med PMS förekommer hos många kvinnor och indikerar inte nödvändigtvis allvarliga hälsoproblem. Efterlevnad av förebyggande och terapeutiska åtgärder hjälper till att eliminera ett obehagligt symptom. Om symptomet är okarakteristiskt eller uppträder kraftigt, är det nödvändigt att konsultera en läkare och ta reda på orsaken till det patologiska tillståndet.

Yrsel och illamående före och under menstruationen

Cirka 70% av kvinnorna säger att de känner sig yr för menstruation, den första dagen av menstruationen eller i slutet av denna obehagliga månadsprocess. Orsaken till sjukdomen är i den kvinnliga kroppens egenskaper, som måste genomgå hormonella förändringar varje månad. Men det finns yrsel som orsakas av en viss sjukdom, så premenstruellt obehag bör skiljas från tecken på sjukdomen.

Varför känner du dig sjuk?

Innan menstruation
Varje kvinna, från första hand, är bekant med ett tillstånd som PMS (premenstruellt syndrom). Det huvudsakliga symptomet i PMS är just illamående. Men hon är långt ifrån den enda "charm" i detta tillstånd. Under premenstruellt syndrom kan fenomen som:

 • Svullnad, ömhet och hög känslighet i bröstet;
 • uppblåsthet;
 • Utslag på huden;
 • · huvudvärk;
 • Ländryggssmärta
 • Ländryggssmärta.

Detta beror på det faktum att den vanliga balansen mellan progesteron och östrogen störs i kroppen.

Under menstruationen

Om illamående förföljer en kvinna under menstruationen kan följande faktorer orsaka detta:

 • Höjd serotoninnivå;
 • · Högt vatteninnehåll i kroppen.

Båda påverkar förändringen av det intrakraniella trycket, vilket sedan orsakar ett antal andra symtom:

 • · Yrsel:
 • Dålig blodcirkulation;
 • Syre-svält.

Ofta kan illamående efter menstruation indikera särdragen i livmoderns struktur. Det händer att livmodern hos vissa kvinnor inte är standard med en eller annan avvikelse. Detta innebär att livmodern under de hormonella förändringarna i kroppen har en starkare effekt på nervcentralerna. Därför kan du, efter menstruation, inte bara känna dig sjuk, utan också känna smärta i området i nedre delen av ryggen och korsbenet.

När behöver du läkarkonsultation

Vanliga PMS-fenomen bör inte orsaka stor oro. Men det finns inga speciella symtom för honom, vars manifestation kräver brådskande konsultation av en specialist:

 • Oförklarlig stängning av ett öga.
 • Återkommande dåsighet.
 • Återkommande allergier upp till svullnad och astmaattacker.
 • Kräkningar, illamående som inte kan lokaliseras och yrsel före menstruation.
 • Intermittent ögoninflammation.
 • Migränattacker.
 • Svettningar, ledvärk, feber.
 • Förlust av medvetande.
 • Skarp och outhärdlig smärta i nedre del av buken.

Yrsel är ett vanligt symptom på PMS. Dess natur är de hormonella störningarna i samband med denna process. Yrsel kan dock uppstå oberoende av PMS, som sammanfaller i tid med menstruation.

Folkläkemedel hjälper ofta till den medicinska behandlingen av yrsel som föreskrivs av en läkare. Innan menstruationen ska man inte försumma förebyggande åtgärder. Om huvudvärk och yrsel följer symtom som inte är specifika för PMS, är det extremt nödvändigt att kontakta en specialist.

Orsaker till illamående före menstruation

Innan menstruationen noterar många kvinnor förändringar i deras mentala och fysiska tillstånd. Vissa klagar över att ryggen börjar värka, de är gjutna med gjutjärnsvikt på benen och huvudet gör ont. Många säger att de blir irriterande, tårar, det är mycket svårt för dem att kontrollera sig själva. Och ett annat tecken på menstruationens början är uppkomsten av yrsel.

Yrsel med menstruation förekommer hos nästan 70% av kvinnorna. Och orsakerna har ofta inte en direkt koppling till själva processen. Förutom att blodtrycksfall och migrän kan bidra till detta kan detta vara ett elementärt missbruk av droger. Och till och med stress.

Oftast i den första fasen av menstruationen upplever kvinnor:

 • svår huvudvärk;
 • trötthet och en känsla av tyngd;
 • svullnad i extremiteterna;
 • svaghet;
 • illamående och kräkningar.

Illamående under och före menstruation är ett ganska vanligt tillstånd. Det kan vara ett symptom på menstruation och inte orsaka allvarlig oro. Du behöver inte göra någonting; dålig hälsa försvinner efter din period. Det är dock troligt att orsakerna är mycket allvarligare och kräver uppmärksamhet..

För att förstå varför sjuk under menstruation måste du ta hänsyn till många faktorer. Kräkningar och andra obehagliga symptom på den första dagen av menstruationen kan orsakas av PMS, p-piller och ibland graviditet. Till och med användningen av tamponger under denna period kan leda till manifestationen av en liknande klinisk bild.

Premenstruellt syndrom

Till och med innan menstruationen börjar är hon oftast sjuk på grund av PMS. Liknande förändringar orsakas av hormonella förändringar.

I detta avseende börjar premenstruellt syndrom att dyka upp. Den första dagen av menstruation, uppblåsthet, utslag, svullnad.

Under denna period sväller bröstet, blir känsligt. En kvinna plågas av smärta i buken och korsryggen, hon blir mottaglig för lukt och irriterad.

Dessutom noteras också illamående under menstruationen. Även kräkningar är möjliga.

Hormonpiller

Om en kvinna valde preventivpiller som preventivmedel, kan hon på grund av hormonella förändringar känna sig sjuk under kritiska dagar..

Använd vattpinnar

När menstruationen pågår, ibland sjuk på grund av användning av tamponger. Dessa läkemedel kan orsaka giftig chock, där sådana obehagliga känslor som yrsel och kräkningar uppträder. Illamående under menstruation i detta fall bör inte ignoreras. Den bästa lösningen är att använda packningar..

Graviditet

Det är allmänt accepterat att det första tecknet på graviditet är frånvaron av menstruation, men detta händer inte alltid. Trots befruktningen kan det fortfarande förekomma blodig urladdning. Det faktum att en kvinna är illamående under denna period förklaras av uppkomsten av toxikos. Det första du ska göra är att genomföra ett test. Om det till och med finns en knappt märkbar andra remsa av rädsla kommer att bekräftas.

Sök omedelbart medicinsk hjälp.

I vissa fall kan detta indikera utvecklingen av en sjukdom eller graviditet. Detta är dock inte en sällsynt händelse? Vid systematisk upprepning rekommenderas att du konsulterar en specialist.

Skälen kan vara olika. Detta kan bero både direkt på förändringar i det reproduktiva systemet som är förknippat med menstruationsperioden och av skäl som inte är beroende av det..

Typer av sjukdomar under menstruationen

Dizzy före menstruation? Detta kan vara en störning i nervsystemet eller kärlsystemet, som klassificeras som:

 • centralt, associerat med brist på syre för hjärnan. Det beror direkt på utvidgningen och minskningen av blodkärlen, vilket ofta är för PMS-syndrom;
 • perifera, som vanligtvis inte har någon relation till cykeln, och dess orsak är effekten av andra hälsoproblem på det inre örat eller den vestibulära nerven.

Yrsel och illamående, både före menstruation och efter att de kan vara:

 1. Den systemiska naturen, som är den farligaste, eftersom sådana symtom kommer från månad till månad och kan till och med ha en aura. Orsaker: störningar i den vestibulära apparats funktion eller hormonell brist, vilket innebär att du brådskande behöver träffa en läkare.
 2. Icke-systemisk karaktär vid yrsel under menstruationen på grund av stark fysisk ansträngning eller en styv kost, vilket leder till en kraftig frisättning av hormoner och glukos svält.

Flera system i den kvinnliga kroppen är omedelbart ansvariga för yrsel före menstruation: vaskulär och nervös funktion.

En funktionsfel hos en av dem kan orsaka olika sjukdomar. Därför, med de första symtomen på patologi, bör du konsultera en läkare, genomgå en undersökning.

Det finns två typer av svindel:

 1. Central - observeras i närvaro av svullnad, brist på rent syre. När menstruationen gör dig sjuk, svimmel - kärl smal (PMS-syndrom).
 2. Perifer sjukdom - oftast inte förknippad med "hårda" dagar. Den främsta orsaken till denna kränkning är den inflammatoriska processen i den inre aurikeln eller problem med den vestibulära apparaten.

Nödhjälp

Varför, före menstruation, yrsel och illamående gör det klart, men vad man ska göra åt det? Tyvärr är det omöjligt att ta bort symptomen på PMS helt. Men det kan minskas avsevärt. Om du känner dig yr i dessa dagar måste du:

 • ligga ner eller sitta bekvämt;
 • gå ut i frisk luft eller se till att det flödar in i rummet;
 • lossa den täta kragen;
 • göra flera djupa poster så att en tillräcklig mängd syre kommer in i hjärnan;
 • när du känner dig yr eller känner dig sjuk under din period måste du ta 10 droppar av en svag atropinlösning;
 • smärtsamma krasmer kommer att ta bort no-shp-tabletten;
 • ökad nervositet avlägsnas genom att ta lugnande medel eller lugnande läkemedel;
 • observera en dricksordning för att inte störa vattenbalansen i kroppen.

Illamående under menstruationen som ett symptom på graviditet

Orsakerna till illamående kan vara graviditet. Symtom på detta kan vara följande fenomen:

 • Blödning som flickor förväxlar med menstruation;
 • Obehag;
 • Yrsel;
 • Illamående;
 • Uteslutning av matförgiftning;
 • Oskyddat sex för några veckor sedan;
 • Lean och spotting utsläpp;
 • Aptitlöshet.

Om du har flera symtom, rekommenderas att du tar ett graviditetstest eller donerar blod till nivån av Chorionic Gonadotropin. Om du har några misstankar måste du träffa en läkare, eftersom blödning kan vara ett dåligt tecken - en frusen eller ektopisk graviditet.

Om illamående med menstruation observeras för första gången, måste du konsultera en läkare, kanske detta är utvecklingen av en allvarlig sjukdom och du kan inte göra det utan operation.

Illamående som ett tecken på sjukdom

Begreppet "algomenorré" gynekologer hänvisar till smärtsam menstruation med illamående, kräkningar och andra symtom som uppstår vid sjukdomar. Kan några kräkningar under menstruationen, och varför detta händer, berätta för någon erfaren läkare. Illamående är förknippat med vattenretention i kroppen och ökat cerebrospinalvätsketryck, vilket ökar det intrakraniella trycket.

Primär algomenorré beror på livmoderens anatomiska egenskaper. Om exempelvis utflödet av blod från dess kavitet störs kommer menstruationen att vara problematisk..

Underutveckling av orgelet och dess felaktiga placering leder till det faktum att flickan står inför smärtsamma blödningar under menarchen. I framtiden etableras cykeln efter förlossningen. I överenskommelse med läkaren kan algomenorré behandlas med hormonella läkemedel..

Om en kvinna under sin period känner sig sjuk och yr, kan hon vänja sig vid idén att detta är normalt, eftersom kroppen genomgår hormonella förändringar. Men du kan inte låta situationen driva. Ju tidigare orsaken till detta tillstånd identifieras, desto snabbare kommer läkaren att förskriva lämpliga läkemedel och förbättra patientens livskvalitet under kritiska dagar.

Sekundär algomenorré har patologiska orsaker - det är gynekologiska sjukdomar:

 • myom.
 • Oophorit.
 • endometrios.
 • Vidhäftningar i äggledarna.
 • Inflammatoriska processer.
 • Hormonella störningar.

Kvinnor med gynekologiska sjukdomar, hormonstörningar och psyko-emotionell överbelastning under PMS, utöver yrsel, klagar över andra symtom:

 • tårfullhet, depression, avsky mot ens kropp, brist på uppmärksamhet;
 • otillräckligt, aggressivt beteende, en explosion av olika känslor;
 • bitterhet, irritabilitet, återhållsamhet;
 • passande attack av kräkningar, svaghet och lätt illamående;
 • uppblåsthet, diarré;
 • sugen på alkohol, raserianfall;
 • huvudvärk av en intensiv natur;
 • ångest, sömnstörning;
 • smärta i sidan, kramper.

Illamående och yrsel under menstruationen kan indikera utveckling eller förvärring av allvarliga sjukdomar. Av denna anledning bör du omedelbart rådfråga en läkare. Det är nödvändigt att genomgå en fullständig undersökning, identifiera orsaken till uppkomsten av sådana symtom och eliminera de provocerande faktorerna.

Illamående och kräkningar under menstruationen kan orsakas av patologier som:

 • anemi;
 • minskad blodsocker;
 • cervikal osteokondros;
 • hjärnhinneinflammation;
 • Ménières sjukdom;
 • hjärntumör;
 • mag-tarmkanalsjukdomar.

Stor blodförlust under kritiska dagar kan orsaka svaghet, yrsel och illamående. Detta leder till anemi..

Normalt ligger halten av hemoglobin i kroppen i området 115 till 135 g. Om indikatorerna är lägre är diagnosen "anemi".

Som ett resultat av detta, komplikationer som syre-svält, hjärtklappning, störningar i lukt och smak, behovet av krita, oförklarlig sug efter inandning av lukten av bensin och färg.

Med utvecklingen av cervikal osteokondros störs blodtillförseln till hjärnan, vilket orsakar illamående och kräkningar under menstruationen och yrsel. En förvärring av patologin under denna period beror på svullnad i vävnaderna, komprimering av nervändarna och paravertebrala kärl. Bland de ytterligare symptomen är domningar i händerna, spänningar och smärta i nacken.

Vertigo på kritiska dagar: Patologins ursprung

Dizzy före menstruation, under dem av olika skäl. Bland dessa är följande:

 • allvarlig blodförlust;
 • brist på hemoglobin, järn;
 • tryckfall;
 • systematisk huvudvärk;
 • ta mediciner;
 • konstant stress.

Vertigo uppträder ofta med obalans av kvinnliga hormoner: östrogen och progesteron. Med en ökad östrogenkoncentration sjunker halten av blodserumssocker, huvudvärk, svullnad, illamående och yrsel uppträder under menstruationen. En otillräcklig nivå av progesteron är den främsta orsaken till vätskeansamling i människokroppen, viktökning, migrän.
Dessutom passerar menstruationen med tillräcklig blodförlust, medan hemoglobin används för att bilda blodceller, vilket orsakar dess brist. Som ett resultat inträffar syre-svält i hjärnan, illamående och yrsel, apati för allt.

Överviktiga kvinnor som ständigt upplever stress, genomgår humörförändringar och lever i megaciteter lider mer av obehag. Efter ett barns födelse eller efter 30 år kan symtomen som följer med menstruationscykeln passera.

Möjliga symtom med menstruation

Om en tjej har smärtsamma perioder, bör detta uppmärksammas. Första hjälpen i detta tillstånd är följande:

 • Flickan måste koppla av och ligga;
 • Börja andas djupt och ordentligt;
 • Öppna fönstret så att det kommer en tillströmning av frisk luft;
 • Behöver du ta smärtstillande medel ("Noshpa", "Drotaverin", "Tempalgin").

Om du känner dig sjuk och svimmel innan din period bör du besöka en läkare och identifiera vad som får dessa symtom att återkomma. Du kan inte bara komma till gynekologen utan också till neuropatologen, kanske sjukdomens utveckling i detta avseende. Under behandlingen kan läkaren förskriva olika läkemedel som har en komplex effekt.

Ibland uppträder störande symtom efter menstruationscykeln, vilket negativt påverkar kvinnans allmänna välbefinnande:

 • svår huvudvärk, svindel (yrsel);
 • illamående, tyngd i magen;
 • en kraftig förändring av humör;
 • allmän svaghet, snabb trötthet.

Illamående och huvudvärk kan vara direkt relaterad till blodtrycksfall. Detta förklarar illamående efter menstruation. Du kan bli av med det efter att du har besökt en läkare och fått resultaten av undersökningen, på grundval av vilken terapin kommer att genomföras..

Andra orsaker till illamående:

 • produktion av serotonin i stora mängder. Faktum är att det gör det svårt att ta bort överskott av vätska från kroppen, följaktligen stiger blodtrycket och en anfall av illamående stör.
 • livmoderns speciella struktur. Det kan sätta press på omgivande organ med ett "icke-standard" arrangemang;
 • intensiv fysisk aktivitet. Förresten, gynekologer rekommenderar starkt inte att spela sport och lyfta olika vikter i dag. Om en flicka ständigt deltar i sport, och det påverkar hennes välbefinnande, finns det inget förbud i det här fallet;
 • graviditeten har kommit. I detta fall observeras andra symtom tillsammans med illamående och kräkningsreflex: halsbränna, yrsel, tyngd och buksmärta (inte allvarlig). Om dessa tecken sammanfaller, gör ett graviditetstest eller besök en gynekolog. Du kan kontrollera graviditet hemma: ta ett ark med vitt papper och rulla det i ett rör. Doppa pappersspetsen i jod. Skriv morgonurin i en liten burk och doppa spetsen med jod i den. Om papperet blir lila är det troligtvis graviditet;
 • tarmsjukdomar. Dessutom kommer det konstant att kräkas och kräkas, kanske diarré, feber. Drick vatten för att förhindra uttorkning. Om allt detta är att skylla, tvätta magen med en lösning av kaliumpermanganat. Så snart du mår bättre, ta mat på en dag, och innan det finns kex, kex. En tillfällig begränsning i maten gör att kroppen kan återhämta sig. I mer allvarliga fall, ring för akutvård;
 • tar preventivmedel. Förutom manifestationer av lättthet är det fortfarande möjligt att öka irritabilitet, hyperhidros, svimmelhet och apati..

Om negativa symtom kvarstår ska du besöka en läkare. Troligtvis krävs allvarlig behandling, som inte kan utföras hemma. Det viktigaste är att inte tveka, annars kan det bli ännu värre.

Förebyggande åtgärder

Efterlevnad av elementära regler hjälper dig att må bättre under de första veckorna och eliminera yrsel före din period..

 1. Det är nödvändigt att överge dåliga vanor: rökning orsakar vasospasm, vilket kan framkalla yrsel, alkohol utvidgar dem och orsakar hypertoni.
 2. Du bör spendera mer tid utomhus, gå med barn, nära och kära eller husdjur. Dagliga kvällspromenader i 1 timme hjälper dig att må bättre..
 3. Enkla fysiska övningar hjälper till att förbättra blodcirkulationen och stärka magmusklerna..
 4. Från träning och överdriven fysisk. laster är det bättre att vägra ett tag.
 5. Var noga med att lära dig hur du lugnt kan svara på stress..
 6. Att följa schemat och en hälsosam sömn cirka 8 timmar om dagen hjälper till att reagera mer balanserat på nervösa chocker..
 7. En balanserad kost är en annan nyckel till hälsan, särskilt om vissa symptom på PMS är illamående efter menstruation.
 8. Stark te och kaffe bör uteslutas från menyn åtminstone under regleringsperioden.
 9. Drick 2 liter rent vatten per dag.

För att underhålla din kropp bör du dricka en kurs med vitaminer och mineraler, användbara spårelement ger nödhjälp till en utmattad kropp.

Hur man kan bli av med obehag

Om buksmärta och illamående regelbundet inträffar under menstruationen, försök att förhindra deras uppkomst genom att följa följande rekommendationer:

 • Ät rätt. Ät färsk mat, frukt och grönsaker. Överbelasta inte magen, undvik fett. Ät mat som innehåller magnesium och vitaminer, till exempel bananer och avokado. Luta dig inte på plommon och fikon, de ökar serotoninnivåerna.
 • Bibehålla vattenbalansen. Se till att vatten inte dröjer kvar i kroppen, detta är en av faktorerna med dålig hälsa under menstruationen. Vattennivån i kroppen påverkar trycket inuti skallen. Avstå från salt och socker, drick mindre kaffe och te. Fyll på vätska med dricksvatten eller grönsaker och frukter som vattenmeloner och gurkor. Vatten avgiftar också.
 • Var aktiv. Utomhussportar har en gynnsam effekt på kroppen. Cykling, simning och långsam promenad hjälper dig att bli av med illamående. Vid rörelse sträcker sig musklerna, vilket eliminerar kramper. Men stora belastningar och ett besök i badet bör skjutas upp..
 • Koppla av Procedurer med varmt vatten eller en värmedyna utvidgar blodkärlen och ökar blodcirkulationen.
 • Glädjas. En minskning av serotoninnivåerna i kroppen orsakar dåligt humör, trötthet och depression. Ät choklad och gör dina favorit saker. Bli inte bort med livsmedel med mycket serotonin; överskott kommer att orsaka illamående.
 • Sov och återhämta sig mer. Sömn hjälper till att normalisera hormoner och socker.
 • Undvik konflikter. Menstruation är stress för kroppen. Erfarenheterna kommer att intensifiera symtomen.

En av de vanligaste metoderna för att eliminera illamående är att ta antiinflammatoriska läkemedel (till exempel ibuprofen) och kramplösande medel. Innan forskrivning av detta eller det här läkemedlet måste gynekologen nödvändigtvis göra en fullständig undersökning av den kvinnliga kroppen för att avslöja dess egenskaper och tolerabilitet för vissa komponenter.

Varje kvinna bör ta som regel att menstruationsperioden är en period för vilken grundlig förberedelse behövs. Det bör förstås att detta är den tid då kroppen är helt försvagad och mest irritabel.

En av de viktigaste aspekterna under menstruationen är näringskulturen. Innan menstruationen kommer bör du noga överväga din kost eftersom menstruationen är en stark stress för hela kroppen.

För närvarande är den kvinnliga kroppen otroligt känslig och krävande av de minsta detaljerna. Så det är bäst att ge upp fet, stekt, salt och kryddig.

Ge din kropp en "liten paus." Låt honom vila och njuta av färska grönsaker och frukter..

För att skapa de mest bekväma förhållandena för kroppen under menstruationsperioden är det tillräckligt att ha en önskan, då kommer inte perioderna för dig att bli en livslängd. var hälsosam!

Läkemedelsmetoder för smärtlindring under menstruationen

Tid anses vara den bästa behandlingen, men om problemet fortsätter att plåga dig bör du rådfråga en läkare.

De viktigaste läkemedlen som rekommenderas för användning inkluderar:

 • Aeron - påverkar direkt vagusnerven, minskar dess känslighet och blockerar effekten på magen. Det har en stark lugnande effekt. Det är strikt kontraindicerat för användning i magsår, gastrit.
 • Motilium - dess verkan syftar till att normalisera matsmältningen, påskyndar bildandet av enzymer som bukspottkörteln producerar. Förutom illamående, eliminerar känslan av tyngd i magen och överskott av gas. Men före användning är det värt att läsa instruktionerna. Läkemedlet har ett antal kontraindikationer, som inkluderar: graviditet, funktionsfel i endokrina system, diabetes mellitus, magsår.
 • Hofitol - rekommenderas för toxikos hos gravida kvinnor. Läkemedlets verkan är baserad på homeopati, därför har det inga biverkningar och kontraindikationer. Åsidosätter aktiviteten i slutet av nervceller, stoppar känslan av yrsel och illamående.

Läkemedelsbehandling är en av de extrema åtgärderna, det rekommenderas inte att ta till det utan att först konsultera en läkare. Endast en specialist kan exakt bestämma problemets natur och välja de lämpligaste läkemedlen.

Om problemet fortsätter att irritera, och du inte vill utsätta kroppen för de toxiska effekterna av läkemedel, kan recept på alternativ medicin komma till undsättning.

Sjuk under menstruationen

Varje kvinna känner till fenomenet menstruation. Även om principen för denna process inte förändras är flödesegenskaperna olika. Tilldelningar är rikliga eller små, de senaste tre dagarna eller en vecka, passerar smärtfritt eller åtföljs av smärta. Intensiteten hos obehagliga symtom hos varje kvinna är individuell och beror till stor del på livmoderns strukturella egenskaper. Dessutom åtföljs menstruationen av hormonella förändringar - stress för kroppen. Menstruation är naturlig för kroppen, bör orsaka ett minimum av besvär. Få kvinnor känner inte obehagliga förändringar.

Illamående under menstruation: en naturlig förekomst eller sjukdom?

Ofta är tillståndet av obehag under menstruationen en konsekvens av sjukdomen i det kvinnliga reproduktionssystemet. Den vanligaste sjukdomen är algomenorré, menstruationsdysfunktion. Algomenorré förefaller på grund av onormalitet i utvecklingen av livmodern, inflammation, överarbete eller psykiska störningar. När livmodern förflyttas komprimeras nervändarna, vilket provocerar smärta i buken och korsryggen och leder till kräkningar.

Om problemet är strukturen i livmodern, förefaller illamående redan i början av den första menstruationen. I de flesta fall försvinner sjukdomen efter barnets födelse, ibland föreskrivs hormonbehandling. Det är förbjudet att diagnostisera dig själv och självmedicinera. Orsaken till algomenorré kan vara endometrios, inflammation, rörhäftning efter operation och andra sjukdomar.

Se till att konsultera en gynekolog om menstruationen åtföljs av kräkningar, utsöndring av blodproppar, feber, svår smärta.

Orsaker till illamående före menstruation

Illamående under och före menstruation är ett ganska vanligt tillstånd. Det kan vara ett symptom på menstruation och inte orsaka allvarlig oro. Du behöver inte göra någonting; dålig hälsa försvinner efter din period. Det är dock troligt att orsakerna är mycket allvarligare och kräver uppmärksamhet..

Innan menstruationen har de flesta kvinnor ett premenstruellt syndrom orsakat av hormonella förändringar. PMS kännetecknas av utslag på huden, buken sväller, bröstet sväller och blir känsligt. Mindre vanligt förekommer depression, migrän och smärta i ryggen. Alla dessa symtom är resultatet av hormonobalans..

Hormonpiller

Hormonell födelsekontroll och läkemedel som påverkar hormonnivåerna stör kroppen i balansen. Deras användning före menstruation orsakar ibland illamående, emotionell instabilitet, en huvudvärk kan uppstå.

tamponger

Användning av tamponger kan orsaka giftig chock, orsaka illamående, kräkningar och yrsel. Det är förknippat med kroppens reaktion på deras sammansättning. Symtom visas under första användningen, tamponger bör omedelbart kasseras. Pröva flera arter med olika sammansättning, bestämma lämpliga för kroppen.

Graviditet

Ofta är orsaken till illamående en frusen eller ektopisk graviditet. Om din period inte visades i tid bör du göra ett test. Graviditet bör inte uteslutas om det inte finns någon försening. Dålig utflöde, blödning, åtföljd av svaghet, dålig aptit och illamående - ett tillfälle att besöka läkare. Om situationen bekräftas kan illamående vara en manifestation av toxikos..

Menstruations illamående

Nästan alla symtom som en kvinna upplever under menstruationen är förknippade med hormonella förändringar.

Förändringar i progesteron- och östrogennivåer är vanliga under menstruationen. På grund av mängden hormoner i blodkärlen expanderar, börjar huvudet att snurra. Hormonförändringar fångar vätska i kroppen, vilket orsakar svullnad och buksmärta. Bröstet sväller och växer i storlek.

Den första dagen av menstruationen inträffar avstötning av det tjocka skiktet i livmoderslimhinnan. Kroppen producerar intensivt prostaglandiner, som stimulerar livmodersammandragningar och driver ut det gamla lagret. Processen orsakar obehag: det gör ont, drar nedre buken, illamående. Mängden magsaft minskar, med användning av salt, kryddig mat, uppträder störningar.

Sjuk på grund av ökade serotoninnivåer i ryggradsvätskan. Serotonin behåller vätska i kroppen - leder till svullnad i skallen, eventuellt yrsel, illamående, medvetenhetsförlust, kräkningar.

Menstruationsdiarré

Diarré under menstruationen är ett vanligt fenomen och försvinner efter några dagar, rensar kroppen. Stark och långvarig diarré kan varna dig - ett troligt tecken på en smittsam tarmsjukdom. När detta fenomen är ett nytt symptom, bör du omedelbart rådfråga en läkare.

Om matsmältningsbesvär uppstår den första dagen av cykeln, men menstruationen inte visas, gör ett graviditetstest. Tillsammans med illamående, feber och ofta urinering kan diarré vara en del av kroppens förberedande arbete så att graviditeten fortsätter normalt.

Om det inte finns någon graviditet och diarré är allvarlig är orsaken till en kvinnas diet. Under menstruationen reagerar kroppen skarpare på produkter som irriterar tarmslemhinnan. När diarré med kräkningar inte slutar den andra dagen kan tillståndet vara farligt för hälsan. Att ta mediciner själv är inte värt det. Få hjälp omedelbart.

För att förhindra att diarré lägger ångest under menstruationen, undvik nya livsmedel, ät spannmål och fullkornsmat. Måltiden bör delas upp i portioner, ät nyligen kokta livsmedel. Drick vatten.

Hur man kan bli av med illamående

Om buksmärta och illamående regelbundet inträffar under menstruationen, försök att förhindra deras uppkomst genom att följa följande rekommendationer:

 • Ät rätt. Ät färsk mat, frukt och grönsaker. Överbelasta inte magen, undvik fett. Ät mat som innehåller magnesium och vitaminer, till exempel bananer och avokado. Luta dig inte på plommon och fikon, de ökar serotoninnivåerna.
 • Bibehålla vattenbalansen. Se till att vatten inte dröjer kvar i kroppen, detta är en av faktorerna med dålig hälsa under menstruationen. Vattennivån i kroppen påverkar trycket inuti skallen. Avstå från salt och socker, drick mindre kaffe och te. Fyll på vätska med dricksvatten eller grönsaker och frukter som vattenmeloner och gurkor. Vatten avgiftar också.
 • Var aktiv. Utomhussportar har en gynnsam effekt på kroppen. Cykling, simning och långsam promenad hjälper dig att bli av med illamående. Vid rörelse sträcker sig musklerna, vilket eliminerar kramper. Men stora belastningar och ett besök i badet bör skjutas upp..
 • Koppla av Procedurer med varmt vatten eller en värmedyna utvidgar blodkärlen och ökar blodcirkulationen.
 • Glädjas. En minskning av serotoninnivåerna i kroppen orsakar dåligt humör, trötthet och depression. Ät choklad och gör dina favorit saker. Bli inte bort med livsmedel med mycket serotonin; överskott kommer att orsaka illamående.
 • Sov och återhämta sig mer. Sömn hjälper till att normalisera hormoner och socker.
 • Undvik konflikter. Menstruation är stress för kroppen. Erfarenheterna kommer att intensifiera symtomen.

Dålig hälsa bör gå efter menstruationen. Om illamående under menstruationen uppstår ständigt, och de rekommenderade åtgärderna inte lindrar tillståndet, är det nödvändigt att genomgå en fullständig undersökning och fastställa orsaken.

Hjälp med svår smärta

Det första en tjej bör göra med skarpa smärta är att slappna av. Det är lämpligt att ligga ner och förse lungorna med frisk luft. Smärtmedicinering bör tas. När, utöver illamående, en temperaturökning observeras, är det nödvändigt att minska den med hjälp av antiinflammatoriska läkemedel. För smärta tas antispasmodika - piller som minskar muskelkramper eller smärtstillande medel.

Med konstant illamående kan gynekologen förskriva ett läkemedel för att jämna ut hormonella obalanser under menstruationscykeln. Denna period kännetecknas av låg blodkoagulation, operationer är förbjudna.

Om en kvinna inte kände obehag under menstruationen, smärta började plötsligt, är specialistkonsultation nödvändig. Läkaren kommer att förskriva test och bestämma orsaken..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Ultraljud före menstruation: vad som visar?

Införandet av ultraljudsapparaten inom medicinområdet var ett verkligt genombrott. Ultraljud är baserat på principen för ultraljudsavbildning, vilket gör det möjligt att inte bara observera barnets intrauterina utveckling under graviditeten, utan också att behandla olika sjukdomar hos kvinnor, efter att ha upptäckt dem i ett tidigt utvecklingsstadium....

Hur man går på toaletten med en vattpinne?

Varje kvinna med början av den fertil ålder möter många frågor relaterade till menstruation. De flesta av osäkerheterna uppstår hos kvinnliga representanter som väljer hygieniska tamponger som ett sätt att läcka på kritiska dagar....

Duphastons utnämning för endometrial hyperplasi: patientrecensioner, behandlingsregimer

Senaste uppdatering av artikel 07.12.2019Uterin endometrial hyperplasia (HPE) är en av de patologiska gynekologiska tillstånden när onormal spridning av livmoderens inre skikt observeras....