Hur man avverkar med en död graviditet

Intim

Ett missfall är ett missfall som uppstår på grund av ett antal negativa faktorer. Fosteravstötning kan ske vid olika tidpunkter. Ibland konstaterar gynekologen att embryot är helt ur organet och ytterligare curettage krävs inte. Trots att livmodern kan rengöras på egen hand inom två till tre veckor föreskrivs i vissa fall en procedur för att ta bort partiklar från embryot från organets inre hålighet, som klassificeras som rengöring. För detta använder läkaren specialverktyg för att öppna livmoderhalsen och skraper sedan ytskiktet i det inre hålrummet. Förfarandet är nödvändigt om spontan abort inte har rensat livmodern från fostrets membran och äggpartiklar. Om blödning eller infektion efter ett missfall har diagnostiserats utförs rengöringsproceduren omedelbart. I andra fall bestäms behovet av en händelse endast av läkaren efter undersökningen.

Curettage process

Rengöring efter missfall utförs först efter en laboratorieundersökning av blodkoagulerbarhet - ett koagulogram, liksom ett allmänt blodprov. Dessutom föreskrivs en undersökning av kvinnans kropp för olika infektionssjukdomar. Innan man skrapar, är det nödvändigt att raka könshåret och göra ett lavemang. Efter förberedande arbete undersöker gynekologen patienten, medan det är viktigt att bestämma form, storlek och placering av livmodern i bäckenhålet.

Rengöring efter ett missfall utförs på en gynekologstol. För att utesluta infektion av organet med bakterier och virus, utförs först en antiseptisk behandling av livmoderhalsen och vagina. För att bota det övre skiktet av organets inre hålighet används ett speciellt verktyg som kallas en curette. I vissa fall föreskriver läkaren en dammsugning. Hela toppskiktet måste tas bort. Förfarandet är ganska smärtsamt, så det utförs antingen under generell anestesi eller under lokalbedövning. Proceduren tar cirka 15 till 20 minuter. För att undvika upprepad rengöring utförs dessutom hysteroskopi. Efter operationen känner en kvinna smärta i nedre del av buken i flera timmar - upp till flera dagar. Sjukdom i symtom liknar menstruation, därför används inte specialbehandling och anestesi. Riklig fläckning visas omedelbart efter rengöring. Efter avslutad intervention kan menstruationen vara upp till 10-14 dagar. Detta tillstånd är normalt, så låt inte larmet. Bristen på blod efter rengöring kan indikera att det samlas i det inre hålrummet. Om en flicka innan läkarmottagningen tog några mediciner är det nödvändigt att informera läkaren om detta. Också 8 timmar före operationen är det förbjudet att äta och dricka.

Rengöring efter en tidig missfall utförs endast om läkaren till följd av ultraljudsundersökning hittade fragment av embryot inuti livmoderhålet. I vissa fall kan till och med partiklar inte tas bort, eftersom livmodern kan oberoende rengöra hålrummet under menstruationscykeln. Om proceduren ändå tilldelades utförs den som vanligt och skrapar det översta skiktet helt.

Dammsuga

Dammsugning efter en missfall innebär fullständig rengöring av livmoderhålan från innehållet. En liknande metod föreskrivs av flera skäl:

 • rengöring av hålrummet efter födelseprocessen;
 • missfall;
 • fryst embryo under utveckling;
 • abort - abort.

Denna metod är den säkraste och mest effektiva för rengöring av organets inre hålighet. Under proceduren tas allt innehåll helt bort tillsammans med en del av slemhinnan. Behovet av denna metod bestäms endast av gynekologen. Patienten ska läggas in på sjukhus. Operationen betraktas som fysiologisk, eftersom det övre slemskiktet avlägsnas, vilket avvisas från organet under menstruationscykeln. Det mest obehagliga med detta förfarande är öppningen av nacken. För detta bedövas kvinnan först och sedan en expander. Efter avslöjande börjar läkaren att aspirera.

Graviditet efter curettage

Rengöring är en procedur som orsakar både fysiologisk och psykologisk trauma. För upprepad graviditet är det därför nödvändigt att närma sig med särskild planering. Det bör ges tid att återställa både kroppen och det psykologiska tillståndet. Som regel tillåter läkare befruktning efter tre till sex månader efter operationen. För möjligheten till befruktning måste läkaren ta hänsyn till följande faktorer:

 1. Patientens ålder;
 2. Allmän hälsotillstånd;
 3. Mental bakgrund;
 4. Graden av återhämtning av kroppen;
 5. Hormonläge.

Alla ovanstående aspekter är nödvändiga för att överväga graviditetsplanering. Detta beror på tunnningen av endometriväggen efter curettage. Därför kan tidig graviditet felaktigt bilda morkakan och leda till allvarliga komplikationer. Rengöringsförfarandet skadar också livmoderhalsen. Som ett resultat kan muskelns hållkraft försvagas och leda till upprepade missfall. Om flickan blev gravid innan tidsfristen är det nödvändigt att omedelbart informera läkaren. I detta fall krävs särskild övervakning av kvinnans och fostrets tillstånd..

Endast noggrann planering av graviditet minimerar riskerna för dålig hälsa för både mamma och barn.

Städning efter missfall

Rengöring efter ett missfall är en kirurgisk procedur där livmoderhalsen utvidgas med specialverktyg, och sedan skrapas det övre lagret i livmoderhålet. Denna procedur är nödvändig när, under spontan abort, inte livmoderns hålighet frigörs från fostrets membran eller delar av ägg. Vid blödning efter missfall och symtom på en infektion utförs curettage-proceduren omedelbart. Är rengöring nödvändig efter ett missfall, är det bara en läkare som kan bestämma enligt resultaten av undersökningen.

Förfarande för curettage efter ett missfall

Innan rengöring, efter ett missfall, leder läkaren patienten till ett koagulogram (en laboratorieundersökning av blodkoagulation) och allmänna blodprover. Dessutom undersöks en kvinnas kropp för olika infektioner. Raka håret i skamområdet innan du skrapar och lägg ett lavemang. Därefter utförs en gynekologisk undersökning, under vilken läkaren bestämmer livmoders form, plats och storlek.

Rengöring utförs på en gynekologisk stol. För att förhindra infektion behandlas livmoderhalsen och vagina med antiseptika före operationen. Vid skrapning avlägsnas det övre skiktet i livmodermembranet med hjälp av ett specialverktyg (curett) eller ett vakuumsystem. Denna procedur är ganska smärtsam, så den utförs under allmän eller lokalbedövning..

Hela rengöringsproceduren efter missfall tar femton till tjugo minuter. För att utesluta upprepad curettage och fullständig rengöring av livmoderhålan kombineras ibland rengöring efter ett missfall med hysteroskopi.

Efter operationen, i flera timmar eller till och med flera dagar, kan en kvinna känna smärta i nedre buken. Denna smärta liknar smärta under menstruationscykeln. Ingen speciell behandling krävs..

Omedelbart efter curettage efter ett missfall uppträder ofta blodig riklig urladdning. Normalt kan sådana blödningar pågå upp till tio dagar efter operationen. Om blödningen stannar omedelbart efter ett missfall kan det indikera en ansamling av blodproppar i livmoderhålet.

Efter curettage kan fragment av livmoderslimhinnan skickas till en speciell genetisk studie för att ta reda på den specifika orsaken till missfallet..

Om en kvinna före operationen tog mediciner och kosttillskott, måste detta rapporteras till läkaren. För att få smärtlindring ska du inte äta eller dricka någonting åtta timmar före rengöring efter ett missfall.

Konsekvenserna av rengöring efter missfall

Efter rengöring, efter ett missfall, kan blodproppar samlas i livmoderhålet, inflammatoriska processer kan börja i slemhinnorna i livmodern. Sådana komplikationer efter curettage i mycket sällsynta fall kan till och med leda till utveckling av infertilitet..

Därför måste patienten efter operationen följa hygien, övervaka urladdningens art, regelbundet mäta kroppstemperatur. Med en kraftig ökning av kroppstemperaturen, snabb upphörande av fläckar, måste du omedelbart rådfråga en läkare för att förhindra eventuell utveckling av komplikationer.

Graviditet efter curettage

Rengöring efter missfall är ett psykologiskt och fysiskt trauma för kroppen. Därför, efter curettage och innan du planerar nästa graviditet, måste tiden gå för att kroppen ska återhämta sig. Vanligtvis får specialister planera nästa graviditet tre till sex månader efter operationen. Samtidigt beaktas patientens ålder, hennes allmänna tillstånd, hälsa och kroppens återhämtningsgrad.

Rengöring av sig själv efter ett missfall tunnar avsevärt endometriet. När graviditeten inträffar omedelbart efter curettage, kan moderkakan bildas felaktigt, och detta kommer att leda till allvarliga komplikationer.

Under curettage kan livmoderhalsen också skadas och dess hållkraft kan försämras, vilket igen kan provocera ett missfall.

Om graviditeten omedelbart efter operationen inträffar, måste särskild försiktighet vidtas och alla läkares recept måste följas noggrant.

Video från YouTube om artikelns ämne:

Hittade du ett misstag i texten? Välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Återställning efter curettage och missfall

När en kvinna får reda på hennes graviditet ändrar hon sin livsrytm, särskilt om graviditeten är önskvärd. Beroende på många omständigheter kan emellertid ett missfall, det vill säga en naturlig avbrott av graviditeten, uppstå. Statistik säger att upp till 20 procent av graviditeterna slutar med onormala aborter. Ofta kanske en kvinna inte vet att hon var gravid, eftersom ett missfall ibland inträffar i mycket tidiga stadier och verkar vara en vanlig försening i menstruationen med efterföljande tungt urladdning.

Om en kvinna får reda på att hon är gravid och vill bli mamma, borde hon vara mycket uppmärksam på sitt tillstånd. Hotet om missfall förekommer ofta i de tidiga stadierna av graviditeten och därför måste du veta vilka symtom och tecken som föregår ett plötsligt missfall.

skyltar

Det huvudsakliga symptomet på misstänkt missfall är blödning från livmodern. De händer inte rikligt, blekt skarlakansrött eller gråbrunt. Tilldelningarna ökar oftast gradvis och kännetecknas av plötsliga kramper eller dragande smärta i nedre del av buken. Sådana symtom kan pågå ett tag..

Smärtorna är ofta så svaga att en kvinna helt enkelt inte tar upp dem. De kan avbryta och kvinnan glömmer bara dem, särskilt om utsläppet också stannade och innan det var obetydligt. Samtidigt bör de allra första symtomen vara akuta och akuta behov att gå till gynekolog för undersökning och konsultation. Även om processen har slutat kan du efter några dagar känna en kraftig försämring av hälsan och då kan du inte längre rädda livet för det ofödda barnet. Var noga med att vara uppmärksam på vad som exakt kommer med urladdningen, om det finns vävnadsfragment betyder det att ett missfall redan har inträffat. Därför kan du med en resa till läkaren inte tveka, fostret kan komma ut, helt eller delvis kan vita partiklar eller en rundad grå bubbla uppstå. När kroppen är helt ren kommer smärtan att avta, men innan dess kan den fortsätta under en tid..

Villkor för missfall

Ett missfall är tidigt om det inträffade före tolv veckor från början av graviditeten. Från och med vecka 22, om ett missfall inträffar, anses det sent. Om aborten inträffade före trettiosju veckor kallas det redan för tidigt födelse. Alla efterföljande fosteravstötningar kallas brådskande födslar och anses vanligtvis vara normala, eftersom under denna period mestadels födda barn föds. I modern medicin amms barn födda efter 22 veckor och följaktligen inte annorlunda än de som föds i tid med normal vikt.

Typer av missfall

Experter har identifierat flera typer av missfall.

 1. Komplett eller oundviklig - kännetecknas av smärta i korsryggen och öppning av livmoderhalsen, blödningar från den. Fostermembranet brister nödvändigtvis och graviditeten avslutas. Fostret lämnar livmodern och allt obehag i form av smärta och blödning upphör.
 2. Ett misslyckat missfall kännetecknas av att fostret dog, men stannade kvar i moderns kropp. En läkare kan upptäcka detta när han undersöker en kvinna och lyssnar på fosterets hjärtslag.
 3. Upprepad missfall förekommer sällan, det inträffar endast en tid efter det första och kan uppstå upp till tre gånger i rad i de tidiga stadierna.

Anledningar till spontan abort

De allra flesta kvinnor, som lär sig om sin graviditet, vill föda ett friskt barn. Och om ett missfall inträffar, så är detta för en misslyckad mamma en äkta tragedi. Många, efter att ha överlevt avslutningen av graviditeten, försöker bli gravid ett barn snabbare igen, men först måste du veta orsakerna till vad som hände för att rädda fostret senare. Enligt statistik inträffar det största antalet missfall i de tidiga stadierna.

Det finns flera skäl till detta:

Ofta inträffar därför ett missfall av detta skäl. Detta är inte relaterat till ärftlighet, det är en konsekvens av mutationen av föräldrarnas celler, som av misstag visade sig vara under dåliga förhållanden. Det är också effekten av strålning, förgiftning, virus, det vill säga tillfälliga situationer som påverkar kvaliteten på bakterieceller. Kroppen blir därmed av med ett svagt icke-livskraftigt foster. Det är omöjligt och inte nödvändigt att förhindra en sådan spontan abort. Det är bara nödvändigt, efter att ha beslutat att bli gravid, att försöka rensa din kropp från möjliga skadliga effekter.

Anledningen till ett missfall i ett mycket tidigt skede ligger också i bristen på hormonet progesteron, eller i det faktum att en kvinna har ett överskott av manliga könshormoner som undertrycker produktionen av östrogen och progesteron i kroppen. I detta fall kan fostret räddas medicinskt genom att administrera nödvändiga mediciner till kvinnan. Arbetet i binjurarna, såväl som sköldkörteln, påverkar produktionen av hormoner, därför beror mycket på arbetet i dessa körtlar under hela graviditetsprocessen..

I detta fall påverkas fostrets livskraft direkt av Rh-konflikten. Embryot kommer att ärva en positiv Rh-hane, och om det är negativt för en partner, så avvisar hennes kropp helt enkelt celler som är främmande för honom. En liknande situation kan förhindras genom att introducera en mängd progesteron till en framtida mor, en process som kallas immunmodulering.

Sexuellt överförda infektioner är en stor fara, till exempel: toxoplasmos, syfilis, trikomoniasis, klamydia och andra. Extern infektion: bakterier och virus infekterar membranen, och kroppen kommer oundvikligen att avvisa embryot. Innan du blir gravid bör du därför undersökas för att veta att det inte finns några infektioner, och om resultatet är positivt, genomgå behandling.

Dessutom kan alla inflammatoriska processer, olika sjukdomar i de inre organen, som åtföljs av en stadig hög temperatur, också leda till oväntat avstötning av fostret. Rubella är särskilt farligt, viral hepatit är vanligt. Men även angina, mild lunginflammation, blindtarmsinflammation spelar ibland en nyckelroll och leder till missfall, så den förväntade modern måste genomgå en grundlig undersökning innan barnets befruktning börjar och sedan skyddas från alla slags infektioner och försvagning av kroppen.

Om en kvinna hade en abort på ett sjukhus och sedan blev gravid och beslutade att föda, finns det en risk att hon får missfall. Abort är en stressfaktor för kroppen, ovariell dysfunktion observeras ofta, inflammatoriska processer i de kvinnliga könsorganen kan börja, och allt detta kommer i bästa fall att leda till missfall och efterföljande upprepade missfall, i värsta fall - till infertilitet. Därför måste du tänka mycket på allvar innan du går in i en abort.

 1. Läkemedel och några örter.

Det är tillrådligt för en gravid kvinna att inte ta några mediciner alls, särskilt under de första tre kalendermånaderna. Läkemedel och örter kan orsaka olika defekter i fostret, vilket i sin tur kommer att leda till att det avvisas. Analgetika och okontrollerade hormonella preventivmedel är särskilt farliga. Var försiktig när man äter persilja, nässlor - de orsakar en hög ton i livmodern, vilket i sin tur kan riva av fostret.

Det är ingen slump att i antiken gravida kvinnor skyddades från oro, skapade bekväma förhållanden för dem och försökte ge så många positiva känslor som möjligt. Det direkta beroendet av det framtida barnets hälsa av det mentala tillståndet under graviditeten har redan bevisats. All stress, rädsla eller belastning kan orsaka en oförutsedd abort. Om du har ett problem (en nära älskas död, skilsmässa osv.) Måste du hitta lugnande medel med hjälp av en läkare, kommer de att hjälpa till att hantera denna period.

Naturligtvis intag av alkoholhaltiga drycker, fel livsstil, rökning, till och med dricka kaffe i stora mängder, felaktig näring - allt detta kan leda till en kortvarig missfall. Därför bör den framtida modernen prioritera och ändra sin livsrytm för att föda ett friskt barn.

 1. Sexuellt samlag, fall, viktlyft.

Alla dessa faktorer kan påverka fostrets tillstånd, så du bör skydda dig själv och ditt barn och undvika dessa åtgärder.

Vad du ska göra efter ett missfall?

Efter att ha överlevt tragedin med att förlora ett barn avser föräldrar ofta att omedelbart bli gravid ett nytt barn, men de är rädda för att allt kommer att hända igen. I det här fallet behöver du inte fatta oberoende beslut utan kontakta läkare. Och först och främst är det nödvändigt att identifiera orsaken som ledde till missfallet. För detta måste den framtida modern genomgå en mer ingående undersökning..

Om inga uppenbara orsaker har identifierats, har troligen en fetalt kromosomavvikelse uppstått. I det här fallet bör du inte oroa dig, eftersom nästa befruktning kommer att inträffa med en annan uppsättning kromosomer, vilket innebär att det inte kommer att uppstå några upprepade missfall. Om missfallet upprepades måste du kontakta en genetiker och göra en studie av uppsättningen kromosomer för båda föräldrarna. Om det visar sig att orsaken var infektion, måste du återhämta dig helt. Om vi ​​pratar om könsinfektioner, båda föräldrarna bör genomgå terapi. Hormontest, hemostatiska system bör testas och immunstatus bestämmas..

Efter ett missfall är det nödvändigt att genomföra behandling, vid behov, och pausa mellan uppfattningarna. Under graviditet bör mediciner inte tas för att förhindra upprepad spontan patologisk abort. Därför kan du bli gravid först i slutet av behandlingen. Om orsaken var en hormonell abnormalitet, bör den förväntade modernen ta speciella mediciner för att stabilisera bakgrunden, och vid denna tid bör hon aldrig vara gravid. Under en paus bör preventivmedel väljas med hjälp av en läkare. Du kan kontakta en specialiserad klinik där du får en fullständig rehabiliteringskurs.

Den första veckan efter ett missfall upplever kvinnor ofta smärta i nedre del av buken, kraftiga blödningar, så du bör avstå från sexuellt samlag med en man. Om det finns svår blödning, akut smärta i nedre del av buken, kramper, feber, hjärtklappning, illamående, kräkningar, måste du snarast rådfråga en läkare för att identifiera orsaken till detta tillstånd. En efterföljande graviditet bör planeras tidigast tre månader efter denna situation, och helst sex månader senare. Fram till denna tid bör du ompröva dina syn på livet, ge upp hårt arbete, äta korrekt och kompetent, ta vitaminer, träna, gå ner i vikt om du är överviktig, sluta röka, dricka alkohol, tänka på din dagliga behandling.

Det är mycket viktigt under denna återhämtningsperiod att ha en positiv inställning och förtroende för att nästa försök kommer att bli framgångsrikt. Det är svårare att göra detta än att säga, för efter en missfall är en kvinna deprimerad och är rädd för en upprepning av situationen. Du kan inte hängas på ditt problem; under den här perioden är det bättre att göra något du älskar, koppla av, ändra din miljö, resa och ofta besöka landet. Den moderna miljösituationen i städer har en dålig effekt på kvinnors hälsa, så privata resor till landsbygden, en resa till havet, till vänner i en annan stad kan distrahera från smärtsamma tankar. En viktig roll i detta fall spelas av kvinnans släktingar och framför allt mannen som kan omge henne med omsorg och uppmärksamhet och skapa känslomässig komfort.

Du kanske bör konsultera en rådgivande psykolog eller psykoterapeut. Yogakurser, självutbildning, besöksteatrar, utställningar och tempel har en mycket gynnsam effekt på kvinnors psyke och hjälper till att fly från sina problem. Att hjälpa andra som har en svår livssituation, att ta hand om sjuka kan också ha en gynnsam psykologisk effekt och hjälpa till att titta på deras problem från sidan..

Kom ihåg att människokroppen är ett självhelande system, den behöver bara lite hjälp.

Återhämtning efter en missfall av rengöring

Vad man ska göra efter en missfall - hur man återställer fysiskt och moraliskt tillstånd

En missfall kallas spontan avbrott i embryoutvecklingen under tidig graviditet. Graviditetsavbrott kan inträffa i varje trimester. I de tidiga stadierna dör fostret, under de senaste veckorna finns det en chans att rädda barnet. Om en tjej har ett missfall, bör det efter att återställa kroppen så att komplikationer inte visas.

Möjliga komplikationer efter ett missfall

Varje typ av abort leder till allvarliga konsekvenser. Därför rekommenderas inte flickor att ha aborter i tidig ålder. Under graviditeten byggs kvinnans kropp om. Det genomgår fysiska förändringar och hormonella förändringar.

Efter att ha avbrutit fostrets utveckling måste han ändra sig igen och anpassa sig till det normala läget. Hormonstörningar förvärrar funktionen hos alla organ på grund av denna allvarliga patologier kan utvecklas.

Dessutom kan följande komplikationer uppstå på grund av missfall:

 • Isthmisk - livmoderhalsinsufficiens. Patologi förekommer på grund av allvarlig skada på livmoderhalsen. Oftast förekommer under den första aborten under graviditeten hos den förstfödda. På grund av att livmoderhalsen under den första graviditeten inte är tillräckligt elastisk. Därför skadas hon under en abort med utvidgningen av kanalerna. Sannolikheten för en cysta.
 • Låg äggfästning. Konstgjord abort (kirurgi) skadar endometriumet, på vilket moderkakan är fixerad. Efter curettage blir vävnaderna tunnare och blandningar bildas på dem. För att återställa endometriet behöver du ganska mycket tid. Därför, om nästa graviditet efter ett missfall inträffar tidigt, finns det en chans att embryot inte kommer att kunna fixa på väggarna och flickan kommer att diagnostiseras med noggrannhet.
 • Rhesuskonflikt. Om en abort har inträffat, ökar risken för en Rhesus-konflikt under förutsättning att flickan har en negativ blodtyp. På grund av curettage i den kvinnliga kroppen ökar koncentrationen av oxytocin, på grund av detta finns det en akut form av rhesuskonflikt.
 • Livmodersbrott. Om väggarna i livmodern är svaga och lösa på grund av upprepade missfall, kan slidan inte tåla ett sådant tryck. Som ett resultat, med en ny graviditet, uppstår en livmodersbrott..

För att undvika allvarliga konsekvenser och för att rädda kroppen måste du ta hälsa omedelbart efter avbrottet. Flickan bör ta hand om sig själv och vidta alla möjliga åtgärder så att nästa graviditet inte slutar på samma sätt. Återställningsperioden är ganska lång, men det är viktigt att gå igenom den helt..

Hur många dagar går blodet efter ett missfall

Efter ett missfall börjar en kvinna blöda (har ofta en mörk röd eller brun färgton). Detta beror på det faktum att vid fästningens frigöring skadas livmoderkärlen, vilket orsakar inre blödningar. Under denna period ökar risken för infektion i könsorganen och reproduktionsorganen. Därför måste flickan vara mycket försiktig när man tillämpar olika skyddsmetoder.

Om det efter en missfall finns en försening i menstruation och bröstsmärta, är orsaken till detta resten av morkakpartiklarna i livmodern. Detta kan observeras under graviditetens andra trimester. I denna situation kommer testet att visa ett positivt resultat, eftersom nivån av hCG inte minskar på grund av förekomsten av fosterrester inuti. Med denna komplikation krävs kirurgisk rengöring..

Hur mycket blod går? Det är omöjligt att ange exakta antal hur länge blödningen kommer att pågå, eftersom den kvinnliga kroppen. Både återhämtningstid och läkning behöver var och en annan. Enligt läkare slutar den genomsnittliga blodutflödet dag 7-10. Om tung menstruation, efter 2 veckor, inte har slutat, måste du kontakta en gynekolog. Läkaren kommer att förskriva test, du kan behöva få en ultraljudsskanning. Under denna period sjunker hCG, vilket kan vara farligt för hälsan.

Patologisk blödning kännetecknas av följande symtom:

 • svaghet, trötthet;
 • konstant känsla av dåsighet även efter att ha vaknat;
 • toxicosis;
 • migrän;
 • yrsel och besvimning;
 • utmattning.

Alla dessa tecken med långvarig frisättning av blodpartiklar indikerar att patologiska processer har uppstått i kroppen som kräver medicinsk behandling..

Livsstil efter ett missfall

Under återhämtning efter ett missfall är det viktigt att leva en hälsosam livsstil. Under denna period spelar hygien, kost och sexualitet en viktig roll. Dessutom är det viktigt att flickan kan återhämta sig både mentalt och fysiskt.

Efter avbrott är det viktigt att följa följande hygienregler för kvinnor:

 1. Vattenprocedurer utförs minst två gånger om dagen. Det är lämpligt att ta en varm dusch 2-3 gånger om dagen. Det är förbjudet att ta varma bad och ånga under denna period, eftersom det kan öka blödningen på grund av vasodilatation. Det rekommenderas inte att simma i öppet vatten, havet och offentliga duschar.
 2. Under de första dagarna av en sjukhuskvinna är det bara sanitetsunderlägg som är tillåtna. Under 4–5 dagar kan du använda tamponger. Det är nödvändigt att byta packningar 5-6 gånger om dagen, oavsett förorening.
 3. När du tvättar kroppen och vagina är det bäst att använda sulfatfria naturliga tvättmedel. Det rekommenderas att använda babytvål och duschgel. Det rekommenderas inte att använda deodoranter, krämer och lotion / mjölk för kroppen, eftersom de kan orsaka irritation i inguinalzonen.

Ofta klagar flickor över att nedre del av magen gör ont efter en abort. Om läkaren inte har avslöjat gynekologiska komplikationer, är problemet i matsmältningen. Därför rekommenderas flickan att anpassa sin diet. Det hjälper till att förbättra ämnesomsättningen, utlösa återhämtningsprocesser i kroppen och öka muskeltonen.

Flickans meny bör innehålla sådana produkter:

 • magert fjäderfäkött;
 • fisk;
 • färska grönsaker och frukter;
 • grönska;
 • te, fruktdrycker, juice, renat dricksvatten;
 • spannmål;
 • hård pasta.

Sexliv

Eftersom kvinnans livmodern och slidan efter en för tidig graviditet skadas ökar risken för infektion. Du kan inte ha sex. Om vi ​​pratar om hur mycket du igen kan gå in i en intim, måste gynekologen varna makarna att sex är tillåtet endast 1-2 månader efter ett missfall. Med tiden - detta är tiden som livmoderns väggar återställs, och du kan gradvis försöka skapa ett intimt liv. Men inte tidigare än tidsfristen.

Fysisk rehabilitering

Efter en abort ska flickan ligga på sjukhuset i 2-3 dagar under övervakning av läkare. Återställande förfaranden hjälper till att läka skadade områden och snabbt återställa äggstockarna till fullt arbete..

Läkaren föreskriver medicinering, som inkluderar:

 1. Profylaktisk antibiotika (För att minska risken för infektiösa komplikationer).
 2. Antiinflammatoriska antibiotika (lindrar inflammation och akut smärta).
 3. Orala preventivmedel (Regulon).

Patienten ordineras läkemedel för att öka nivån av progesteron (Dufaston) och immunoglobulin för att snabbt återställa kroppen och minimera risken för Rh-konflikt. För att återställa blodkärlen förskrivs läkemedlet Borovy uterus.

För att eliminera risken för komplikationer rekommenderas:

 1. Vägrar att ha sex i minst en månad.
 2. Besök inte platser med hög lufttemperatur (bad, bastu).
 3. Ta inte varma bad (det är också förbjudet att bada och stanna i varmt vatten under lång tid).
 4. Uteslut alkohol och cigaretter från livet.
 5. Följ alla läkares rekommendationer om medicinering och livsstil.

Hur man återställer moralisk hälsa

Att förbättra en kvinnas psyko-emotionella tillstånd efter att ha förlorat ett barn är mycket svårare än att återuppta reproduktionsarbetet. Depression, nervnedbrott under rehabiliteringsperioden är möjliga. Det är särskilt svårt att tolerera förlusten av ett barn till 37 veckors graviditet, när kardinalförändringar redan har inträffat i kroppen.

För att helt återställa flickans psykologiska tillstånd behöver du:

 • stöd av nära och kära;
 • psykologisk hjälp av en kvalificerad psykolog;
 • lugnande medel;
 • dags att ta dig själv och förlora förlusten.

I alla fall kommer en spontan missfall att lämna ett sår i duschen. Men en kvinna borde kunna hantera detta och anpassa sig till upprepad befruktning och födelsen av ett barn.

Hur man förbereder sig för en ny graviditet

Efter att kroppen har rehabiliterats fullt ut kan en kvinna bli gravid igen. Det är viktigt att förstå att ägglossning efter ett sådant stressande tillstånd kommer att inträffa mycket mindre ofta på grund av organ trauma. Därför kan du ibland under lång tid inte bli gravid.

Läkare rekommenderar följande förberedelser för befruktningen av ett barn:

 1. Skydda en kvinna från stress, spänningar, nerver och spänning.
 2. Bli av med dåliga vanor för båda framtida föräldrar.
 3. Hur kan jag ta olika grupper av droger.
 4. Upprätta en diet.
 5. Besök en gynekolog och råd om att ta vitaminer.
 6. Genomgå en fullständig medicinsk undersökning och identifiera om det finns några risker för det ofödda barnet.

Om en kvinna blir gravid för snabbt efter ett missfall är det troligt att det blir svårt att bära barnet, eftersom kroppen inte är helt återställd.

Se videon om hur flickan hanterade depression efter en frusen graviditet:

Slutsats

Att förlora ett barn under graviditeten är ett allvarligt trauma för en kvinna som orsakar mycket skada på kvinnlig kropp. Efter en spontan abort måste den blivande modernen ordentligt återhämta sig och rehabilitera. Det är viktigt att närma sig behandlingsmetoderna och glöm inte att kontakta en läkare. En kvinna bör vara beredd på att behandlingen kommer att vara svår och ganska lång.

Tidig missfall: behöver jag en borstning

Att inte alltid planera graviditet och att få ett barn slutar gynnsamt. Ibland måste en kvinna tåla ett missfall av olika skäl..

Rengöring efter missfall är en obehaglig men nödvändig procedur som sällan undviks. Vissa tror att konsekvenserna av curettage kommer att bli mer beklagligt än själva missfallet, och de är rädda för curettage (borttagning av det övre slemlagret). Men i de flesta fall är detta nödvändigt..

Förfarande för curettage efter ett missfall

15-20 minuter tilldelas för manipulation. Inledande, en hänvisning till ett koagulogram och allmänna blodprover, en undersökning för infektion ges. Rengöring efter en tidig missfall (upp till 12 veckor) utförs om, enligt ultraljud, fragment av fosterägget i livmodern hittas.

8-10 timmar före operationen kan du inte äta mat och vätska. Curettage-proceduren äger rum på en gynekologisk stol: könsorganen desinficeras med ett antiseptiskt medel, utökar livmoderhalsen och curettage av slemhinnan med vakuum eller curett. Dessa manipulationer är ganska smärtsamma och utförs under generell anestesi - lokal eller generell. Om möjligt, gör hysteroskopi (undersökning med en videokamera) samtidigt med curettage: curettage efter ett missfall anses vara det minst farliga när läkaren ser livmoderhålet.

Vid ett tidigt missfall kan embryot komma ut hela (det ser ut som en grå rundad bubbla), då krävs inte rengöring. I andra fall kommer fetala fragment att sönderdelas, vilket kommer att orsaka spridning av patogena mikrober och skada på livmodermembranet. Även om ett missfall har inträffat utanför den medicinska institutionen, och kvinnan är säker på att embryot helt har stickat ut, ska du inte försumma läkarbesöket.

Städning efter en tidig missfall

Graviditet, som avbröts omedelbart - vid 5-8 veckor - är vanligt. Läkaren ska ta reda på orsaken och göra en inspektion av livmodern så att infektionen inte tränger igenom underlivet. I de tidiga stadierna kan spontan missfall ske utan rengöring.

Om fetalt ägg utsöndras i sin helhet efter oväntat avbrott av graviditeten, finns det inget behov av att bota livmodern. Specialisten fattar ett beslut baserat på resultaten av analyser och ultraljud. Granskning av livmodern utförs vid frusen graviditet..

Skrapa slemhinnan för att förhindra blödning, ansamling av blodproppar för att inte lämna fostrets ägg.

Vid behov görs curettage av det övre lagret i livmoderslimhinnan och livmoderhalsen. Prover skickas för histologi för att bestämma orsaken till ett missfall.

Konsekvenserna av rengöring efter missfall

Liksom alla ingrepp är rengöring av livmodern med ett missfall inte alltid utan komplikationer. Om det finns problem med blodkoagulation kan livmodersblödning öppnas. För att stoppa det förskrivs oxytocininjektioner.

Buksmärta och feber är tecken på en inflammatorisk process som har börjat. På grund av kramper i livmoderhalskanalen under curettage kan blodproppar samlas i livmodern.

Nedsatt cirkulation kallas en hematometer. Samlas i livmoderhålet, blod kan inte gå utanför, det orsakar smärtanfall. Om du ignorerar en sådan diagnos kan du därefter förlora livmodern och möjligheten att få barn.

En komplikation av hematometrarna är blodförgiftning, vilket kan avslutas dödligt. Läkare föreskriver medicinering och speciella förfaranden för att ta bort ackumulerat blod från livmodern som terapeutiska metoder..

Efter rengöring, som ett resultat av en spontan abort, kan komplikationer uppstå i form av endometrit, där slemhinnan blir inflammerad. Därför är en antibiotikakurs obligatorisk, vilket är viktigt att ta enligt schemat.

Dammsugning av livmodern efter ett missfall är det mest effektiva och säkraste sättet att kränka. Men i vissa fall kan problem uppstå:

 1. Inte helt borttaget embryo. Läkaren måste ofta manipulera blint, därför är fosterrester i livmodern möjliga.
 2. Mekanisk skada på livmoderhalskanalen med instrument som uppstår när livmodern öppnas. Möjliga konsekvenser - missfall av nästa graviditet.
 3. Blödning orsakad av skador på befintliga fibroider eller blodkärl. I vissa fall är det nödvändigt att ta bort livmodern.
 4. Infektion observeras när hygienrekommendationer inte följs på grund av en kvinnas eller läkares fel. Leder till infertilitet och inflammation..
 5. Cervixens svaghet. Under operationen kan livmoderhalskanalen försvagas och därefter leda till missfall.

Uppskjut inte resan till sjukhuset med sådana tecken:

 • temperatur;
 • intensiv fläckning;
 • absolut frånvaro av ansvarsfrihet;
 • magont.

Månadsvis efter curettage

Menstruation efter curettage av livmoderhålan börjar vanligtvis i tid, det vill säga efter 26–29 dagar. För att normalisera cykeln och förhindra graviditet kan läkaren förskriva preventivpiller på rengöringsdagen eller nästa dag.

Utsläpp under menstruationen är vanligtvis knappt eftersom endometriet ännu inte har återhämtat sig..

Om kraftig blödning inträffar kan det förutsägas att inte alla endometrium avlägsnades under eliminering av hyperplasi. Resultaten av ultraljudsundersökning hjälper till att bekräfta den medicinska gissningen. Sekundär rengöring föreskrivs inte, men hjälper till att minska blodförlusten.

Patologi är vaginal urladdning som varar för länge (10 dagar eller mer), har en obehaglig lukt, vilket kan indikera början av en infektiös process. En skarp upphörande av sekret, som är ett tecken på bildandet av blodproppar i livmodern, bör också varna.

Efterföljande graviditet

Gynekologer rekommenderar att avstå från graviditet efter rengöring i minst sex månader. En organism som inte har återhämtat sig från en operation är inte redo att fostra ett barn. För att förhindra utveckling av komplikationer, antibiotika och orala preventivmedel föreskrivs, erbjuds medicinsk övervakning och testning.

Sexuell vila bör pågå minst tre veckor efter rengöring för att förhindra infektion och blödning. Det är nödvändigt att begränsa fysisk aktivitet, alkoholkonsumtion, vägra att besöka bad och bastu, ta ett bad (endast dusch).

Fysioterapeutiska förfaranden rekommenderas:

 • EHF (för förebyggande av endometritis);
 • ultraljud (från vidhäftningar);
 • fototerapi (för antiinflammatoriska ändamål).

För snabb läkning använder läkare sorptionsbehandling: en sammansatt lösning införs i livmoderhålet. Övervaka regenereringsprocessen genom att ta en ambitionsbiopsi.

Smärta i nedre del av buken indikerar onormalitet till följd av curettage. Om lätt obehag observeras - detta är normen, oroa dig inte, om ett par dagar i frånvaro av andra negativa tecken kommer det att passera.

Ångest bör orsakas av svår smärta, vars orsaker är en cervical tår eller en organ punktering, en inflammatorisk process, en ansamling av blod. Efter att ha tagit bort alla de negativa faktorerna låter läkaren dig planera en ny graviditet.

Återhämtning

För att snabbt återgå till det normala efter en smärtfri rengöringsprocess bör du strikt följa läkarens anvisningar, följa en hälsosam livsstil, följa hygien, inte överarbeta, slappna av och äta rätt. I detta fall kommer återhämtningen efter curettage att vara mycket lättare..

Efter ett missfall blir vissa kvinnor deprimerade. Rätt beslut skulle vara att kontakta en terapeut.

För att planera en ny graviditet är det nödvändigt att återställa hälsan helt efter rengöring, för att se till att alla indikatorer (urin, blod) är normala, inga infektioner finns. Livmodern, äggstockarna och livmoderhalsen bör vara redo för befruktning och graviditet. Sådana förhållanden garanterar att ett friskt barn föds.

Återhämtning efter en missfall av rengöring

När en kvinna får reda på hennes graviditet ändrar hon sin livsrytm, särskilt om graviditeten är önskvärd. Beroende på många omständigheter kan emellertid ett missfall, det vill säga en naturlig avbrott av graviditeten, uppstå. Statistik säger att upp till 20 procent av graviditeterna slutar med onormala aborter. Ofta kanske en kvinna inte vet att hon var gravid, eftersom ett missfall ibland inträffar i mycket tidiga stadier och verkar vara en vanlig försening i menstruationen med efterföljande tungt urladdning.

Om en kvinna får reda på att hon är gravid och vill bli mamma, borde hon vara mycket uppmärksam på sitt tillstånd. Hotet om missfall förekommer ofta i de tidiga stadierna av graviditeten och därför måste du veta vilka symtom och tecken som föregår ett plötsligt missfall.

skyltar

Det huvudsakliga symptomet på misstänkt missfall är blödning från livmodern. De händer inte rikligt, blekt skarlakansrött eller gråbrunt. Tilldelningarna ökar oftast gradvis och kännetecknas av plötsliga kramper eller dragande smärta i nedre del av buken. Sådana symtom kan pågå ett tag..

Smärtorna är ofta så svaga att en kvinna helt enkelt inte tar upp dem. De kan avbryta och kvinnan glömmer bara dem, särskilt om utsläppet också stannade och innan det var obetydligt. Samtidigt bör de allra första symtomen vara akuta och akuta behov att gå till gynekolog för undersökning och konsultation. Även om processen har slutat kan du efter några dagar känna en kraftig försämring av hälsan och då kan du inte längre rädda livet för det ofödda barnet. Var noga med att vara uppmärksam på vad som exakt kommer med urladdningen, om det finns vävnadsfragment betyder det att ett missfall redan har inträffat. Därför kan du med en resa till läkaren inte tveka, fostret kan komma ut, helt eller delvis kan vita partiklar eller en rundad grå bubbla uppstå. När kroppen är helt ren kommer smärtan att avta, men innan dess kan den fortsätta under en tid..

Villkor för missfall

Ett missfall är tidigt om det inträffade före tolv veckor från början av graviditeten. Från och med vecka 22, om ett missfall inträffar, anses det sent. Om aborten inträffade före trettiosju veckor kallas det redan för tidigt födelse. Alla efterföljande fosteravstötningar kallas brådskande födslar och anses vanligtvis vara normala, eftersom under denna period mestadels födda barn föds. I modern medicin amms barn födda efter 22 veckor och följaktligen inte annorlunda än de som föds i tid med normal vikt.

Typer av missfall

Experter har identifierat flera typer av missfall.

 1. Komplett eller oundviklig - kännetecknas av smärta i korsryggen och öppning av livmoderhalsen, blödningar från den. Fostermembranet brister nödvändigtvis och graviditeten avslutas. Fostret lämnar livmodern och allt obehag i form av smärta och blödning upphör.
 2. Ett misslyckat missfall kännetecknas av att fostret dog, men stannade kvar i moderns kropp. En läkare kan upptäcka detta när han undersöker en kvinna och lyssnar på fosterets hjärtslag.
 3. Upprepad missfall förekommer sällan, det inträffar endast en tid efter det första och kan uppstå upp till tre gånger i rad i de tidiga stadierna.

Anledningar till spontan abort

De allra flesta kvinnor, som lär sig om sin graviditet, vill föda ett friskt barn. Och om ett missfall inträffar, så är detta för en misslyckad mamma en äkta tragedi. Många, efter att ha överlevt avslutningen av graviditeten, försöker bli gravid ett barn snabbare igen, men först måste du veta orsakerna till vad som hände för att rädda fostret senare. Enligt statistik inträffar det största antalet missfall i de tidiga stadierna.

Det finns flera skäl till detta:

Ofta inträffar därför ett missfall av detta skäl. Detta är inte relaterat till ärftlighet, det är en konsekvens av mutationen av föräldrarnas celler, som av misstag visade sig vara under dåliga förhållanden. Det är också effekten av strålning, förgiftning, virus, det vill säga tillfälliga situationer som påverkar kvaliteten på bakterieceller. Kroppen blir därmed av med ett svagt icke-livskraftigt foster. Det är omöjligt och inte nödvändigt att förhindra en sådan spontan abort. Det är bara nödvändigt, efter att ha beslutat att bli gravid, att försöka rensa din kropp från möjliga skadliga effekter.

Anledningen till ett missfall i ett mycket tidigt skede ligger också i bristen på hormonet progesteron, eller i det faktum att en kvinna har ett överskott av manliga könshormoner som undertrycker produktionen av östrogen och progesteron i kroppen. I detta fall kan fostret räddas medicinskt genom att administrera nödvändiga mediciner till kvinnan. Arbetet i binjurarna, såväl som sköldkörteln, påverkar produktionen av hormoner, därför beror mycket på arbetet i dessa körtlar under hela graviditetsprocessen..

I detta fall påverkas fostrets livskraft direkt av Rh-konflikten. Embryot kommer att ärva en positiv Rh-hane, och om det är negativt för en partner, så avvisar hennes kropp helt enkelt celler som är främmande för honom. En liknande situation kan förhindras genom att introducera en mängd progesteron till en framtida mor, en process som kallas immunmodulering.

Sexuellt överförda infektioner är en stor fara, till exempel: toxoplasmos, syfilis, trikomoniasis, klamydia och andra. Extern infektion: bakterier och virus infekterar membranen, och kroppen kommer oundvikligen att avvisa embryot. Innan du blir gravid bör du därför undersökas för att veta att det inte finns några infektioner, och om resultatet är positivt, genomgå behandling.

Dessutom kan alla inflammatoriska processer, olika sjukdomar i de inre organen, som åtföljs av en stadig hög temperatur, också leda till oväntat avstötning av fostret. Rubella är särskilt farligt, viral hepatit är vanligt. Men även angina, mild lunginflammation, blindtarmsinflammation spelar ibland en nyckelroll och leder till missfall, så den förväntade modern måste genomgå en grundlig undersökning innan barnets befruktning börjar och sedan skyddas från alla slags infektioner och försvagning av kroppen.

Om en kvinna hade en abort på ett sjukhus och sedan blev gravid och beslutade att föda, finns det en risk att hon får missfall. Abort är en stressfaktor för kroppen, ovariell dysfunktion observeras ofta, inflammatoriska processer i de kvinnliga könsorganen kan börja, och allt detta kommer i bästa fall att leda till missfall och efterföljande upprepade missfall, i värsta fall - till infertilitet. Därför måste du tänka mycket på allvar innan du går in i en abort.

 1. Läkemedel och några örter.

Det är tillrådligt för en gravid kvinna att inte ta några mediciner alls, särskilt under de första tre kalendermånaderna. Läkemedel och örter kan orsaka olika defekter i fostret, vilket i sin tur kommer att leda till att det avvisas. Analgetika och okontrollerade hormonella preventivmedel är särskilt farliga. Var försiktig när man äter persilja, nässlor - de orsakar en hög ton i livmodern, vilket i sin tur kan riva av fostret.

Det är ingen slump att i antiken gravida kvinnor skyddades från oro, skapade bekväma förhållanden för dem och försökte ge så många positiva känslor som möjligt. Det direkta beroendet av det framtida barnets hälsa av det mentala tillståndet under graviditeten har redan bevisats. All stress, rädsla eller belastning kan orsaka en oförutsedd abort. Om du har ett problem (en nära älskas död, skilsmässa osv.) Måste du hitta lugnande medel med hjälp av en läkare, kommer de att hjälpa till att hantera denna period.

Naturligtvis intag av alkoholhaltiga drycker, fel livsstil, rökning, till och med dricka kaffe i stora mängder, felaktig näring - allt detta kan leda till en kortvarig missfall. Därför bör den framtida modernen prioritera och ändra sin livsrytm för att föda ett friskt barn.

 1. Sexuellt samlag, fall, viktlyft.

Alla dessa faktorer kan påverka fostrets tillstånd, så du bör skydda dig själv och ditt barn och undvika dessa åtgärder.

Vad du ska göra efter ett missfall?

Efter att ha överlevt tragedin med att förlora ett barn avser föräldrar ofta att omedelbart bli gravid ett nytt barn, men de är rädda för att allt kommer att hända igen. I det här fallet behöver du inte fatta oberoende beslut utan kontakta läkare. Och först och främst är det nödvändigt att identifiera orsaken som ledde till missfallet. För detta måste den framtida modern genomgå en mer ingående undersökning..

Om inga uppenbara orsaker har identifierats, har troligen en fetalt kromosomavvikelse uppstått. I det här fallet bör du inte oroa dig, eftersom nästa befruktning kommer att inträffa med en annan uppsättning kromosomer, vilket innebär att det inte kommer att uppstå några upprepade missfall. Om missfallet upprepades måste du kontakta en genetiker och göra en studie av uppsättningen kromosomer för båda föräldrarna. Om det visar sig att orsaken var infektion, måste du återhämta dig helt. Om vi ​​pratar om könsinfektioner, båda föräldrarna bör genomgå terapi. Hormontest, hemostatiska system bör testas och immunstatus bestämmas..

Efter ett missfall är det nödvändigt att genomföra behandling, vid behov, och pausa mellan uppfattningarna. Under graviditet bör mediciner inte tas för att förhindra upprepad spontan patologisk abort. Därför kan du bli gravid först i slutet av behandlingen. Om orsaken var en hormonell abnormalitet, bör den förväntade modernen ta speciella mediciner för att stabilisera bakgrunden, och vid denna tid bör hon aldrig vara gravid. Under en paus bör preventivmedel väljas med hjälp av en läkare. Du kan kontakta en specialiserad klinik där du får en fullständig rehabiliteringskurs.

Den första veckan efter ett missfall upplever kvinnor ofta smärta i nedre del av buken, kraftiga blödningar, så du bör avstå från sexuellt samlag med en man. Om det finns svår blödning, akut smärta i nedre del av buken, kramper, feber, hjärtklappning, illamående, kräkningar, måste du snarast rådfråga en läkare för att identifiera orsaken till detta tillstånd. En efterföljande graviditet bör planeras tidigast tre månader efter denna situation, och helst sex månader senare. Fram till denna tid bör du ompröva dina syn på livet, ge upp hårt arbete, äta korrekt och kompetent, ta vitaminer, träna, gå ner i vikt om du är överviktig, sluta röka, dricka alkohol, tänka på din dagliga behandling.

Det är mycket viktigt under denna återhämtningsperiod att ha en positiv inställning och förtroende för att nästa försök kommer att bli framgångsrikt. Det är svårare att göra detta än att säga, för efter en missfall är en kvinna deprimerad och är rädd för en upprepning av situationen. Du kan inte hängas på ditt problem; under den här perioden är det bättre att göra något du älskar, koppla av, ändra din miljö, resa och ofta besöka landet. Den moderna miljösituationen i städer har en dålig effekt på kvinnors hälsa, så privata resor till landsbygden, en resa till havet, till vänner i en annan stad kan distrahera från smärtsamma tankar. En viktig roll i detta fall spelas av kvinnans släktingar och framför allt mannen som kan omge henne med omsorg och uppmärksamhet och skapa känslomässig komfort.

Du kanske bör konsultera en rådgivande psykolog eller psykoterapeut. Yogakurser, självutbildning, besöksteatrar, utställningar och tempel har en mycket gynnsam effekt på kvinnors psyke och hjälper till att fly från sina problem. Att hjälpa andra som har en svår livssituation, att ta hand om sjuka kan också ha en gynnsam psykologisk effekt och hjälpa till att titta på deras problem från sidan..

Kom ihåg att människokroppen är ett självhelande system, den behöver bara lite hjälp.

Hur man kommer sig snabbare efter ett missfall?

Graviditet är ett av de viktigaste stadierna i en kvinnas liv, eftersom hon är öppen för risker och faror. En av de värsta saker som kan hända under denna period är ett missfall..

Ofta inträffar spontana aborter i det mest oväntade ögonblicket, när mammorna inte ens vet anledningen. En gravid kvinna som röker, dricker och tar droger ökar risken för missfall. Det första som borde bry dig efter en abort är hur du tar hand om dig själv efter att du tappat ett barn.

Fysisk återhämtning efter ett missfall

Krampande smärta och blödningar som varar upp till två veckor är bara några av konsekvenserna av ett missfall. Deras grad varierar beroende på varje kvinnas kropp, graviditetens längd och hur effekterna av missfallet behandlades: kirurgiskt, naturligt eller med medicinering. Vanligtvis reduceras blödningar och smärta efter högst två veckor; om båda dessa symtom förvärras, kan emellertid onormal vaginal urladdning dyka upp. Speciellt om denna ökning åtföljs av hög feber finns det en chans att du har en infektion och du måste se en läkare så snart som möjligt.

Här är några av de saker du bör följa för snabbare och säkrare återhämtning:

1. Undvik infektioner

I detta skede är det bäst att undvika infektioner. Därför är det värt att använda vanliga sanitetsunderlägg, inte tamponger. Dessutom stör ett missfall inte regelbundet bad och dusch. Det rekommenderas emellertid att inte simma förrän blödningen och / eller spotting har slutat.

2. Sätt inte in något i slidan

Efter ett missfall får du inte sätta något i slidan. Sexuellt samlag är också tillåtet bara två veckor efter ett missfall eller när blödningen har slutat helt. Din läkare kommer att ge dig instruktioner som du måste följa för att återuppta sexuell aktivitet..

3. Var försiktig med återupptagandet av dagliga aktiviteter

Några dagar efter ett missfall kan du redan återgå till dina vanliga aktiviteter. Vissa kvinnor föredrar emellertid att återgå till sin normala livsrytm omedelbart efter förlossningen. Om det inte är svårt och inte tröttande för dig kan du göra ditt dagliga arbete inom 24 timmar efter ett missfall..

4. Gör lätta övningar

Smärtsamma kramper kan förekomma, men de kommer inte att pågå hela dagen. Dessutom kan utföra enkla övningar hjälpa till att återhämta sig om din läkare tillåter det. Tränar du regelbundet kommer kroppen att bli mindre stressad, eftersom kroppen kommer att producera endorfiner - hormoner av lycka. I detta skede är det viktigt att koppla av och röra sig; därför rekommenderas en 30-minuters promenad också för dem som har haft missfall.

5. Ät hälsosamma livsmedel.

Det är också viktigt att du mår bättre, och ett av de viktigaste sätten att uppnå detta är att äta hälsosamma livsmedel. Det är bäst att äta näringsrika livsmedel som hjälper dig att återställa hälsan i en stressad kropp. Att äta hälsosamt hjälper dig att återfå fysisk styrka och öka energin..

Det är också bra att äta livsmedel rik på folsyra, till exempel gröna grönsaker, ägg, nötkött, sojabönor, grapefrukt, kli, apelsiner, avokado och bär.

6. Undersök regelbundet

Enligt schemat, besök din läkare för en undersökning för att se till att du inte har sjukdomar som sexuellt överförda infektioner (STD), bakteriella infektioner och andra problem som kan förhindra att du blir gravid ordentligt i framtiden. Vissa av dessa sjukdomar kan ha synliga symtom, till exempel herpes..

Känslomässig återhämtning efter ett missfall

Att känna sig ledsen över att förlora ett barn är normalt. Skuld, ilska, överväldigande sorg och naturligtvis chock och domningar kommer att vara närvarande.

Efter ett missfall kan du hålla dig vaken på natten eftersom du alltid känner dig utmattad. Vardaglig aktivitet kan verka svår, sakna aptit och koncentrera sig mycket hårt. I detta skede av moderns liv är depression, sorg, chock, trötthet och en känsla av misslyckande förståelig. Men ibland är det ännu svårare att hantera dina känslor om människorna omkring dig visar medkänsla och sympati, snarare än att försöka skapa komfort och mysighet runt dig.

Låt dig själv ångra, men förstå att du inte har skylden. Mitt i allt detta är det viktigt att tillåta dig att överge dig till dina känslor, eftersom det är obestridligt att en missfall verkligen är förlusten av en älskad.

Ingen har skylden för spontan abort, och detta är mycket vanligt i graviditetens första trimester - ungefär var fjärde bekräftad graviditet slutar så. Vad du kan göra är att försöka prata med din man och samtidigt ge varandra tillräckligt med tid och personligt utrymme för att sörja barnets förlust. Att ha en missfall är mycket användbart att ha ledig tid att vara ensam med dig själv..

Förbereder för en ny graviditet

Vänta tills du har återhämtat dig: enligt vårdpersonal bör en kvinna skjuta upp försök att bli gravid ett tag ett tag. I det här fallet är det nödvändigt att inte bara vänta tills den emotionella bakgrunden återgår till det normala, utan också ge tillräckligt med tid till kroppen för fysisk återhämtning för att kunna hantera nästa graviditet. Om du redan har haft ett missfall är det en chans att det kan återkomma. Och detta kommer inte att hända om du är frisk nog att få barn. Ta reda på vad du ska göra för att förhindra återfall..

Hur länge man väntar: läkare rekommenderar att man väntar på återställande av hela menstruationscykeln innan man försöker bli gravid. För dem som inte har genomgått test eller behandling för att ta reda på orsaken till missfallet är det bättre att vänta två till tre menstruationscykler innan du blir gravid igen. För kvinnor som är djupt känslomässigt förstörda kan väntetiderna vara från sex månader till ett år..

Förlorar inte förtroendet: en missfall medför rädsla för ytterligare förlust under graviditeten. Emellertid kunde 85 procent av kvinnorna som hade en spontan abort senare uthärda sitt barn i rätt tid. För dem som inte hade några infektioner kan kroppen vara redo för ägglossning två till fyra veckor efter ett missfall. 1

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Är det möjligt att dricka alkohol under menstruationen?

Varje månad i kvinnornas liv börjar menstruationscykeln. Det förstås som en naturlig fysiologisk process som naturligt införlivas i varje kvinna. Normalt ska menstruationen inte orsaka en kvinna obehag, men i praktiken händer detta ganska sällan....

Varför menstruationen kom före schemat i 5-7-10 dagar, 2-3 veckor. orsaker

De flesta kvinnor har en etablerad konstant cykel. Avvikelser från det vanliga schemat är ofta oroande. Om dina perioder kommer för tidigt kan orsakerna vara fysiologiska, till exempel graviditet, acklimatisering eller stress.....

Hur förklarar jag för en kille vad PMS är

Det är allmänt accepterat att PMS endast sker i kvinnors liv. Alla är vana vid kvinnliga raserianfall, infall och märker inte att något liknande kan hända med män....