Släpp ut med lukten av råtta efter menstruationen

Harmonier

Ett viktigt tecken som indikerar kränkningar i den kvinnliga kroppen är en obehaglig lukt efter menstruationen. Som regel åtföljs det av vaginal urladdning. Orsakerna till detta fenomen är olika, från hormonella störningar, till infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar. Om en kvinna har upptäckt förekomsten av en obehaglig lukt under eller efter menstruationen, är det nödvändigt att konsultera en gynekolog för patologi i kroppen.

Under menstruationscykeln förändras kvinnans hormonella bakgrund. Mindre förändringar i sekretens konsistens och lukt kan registreras. Menstruationsblodet luktar i sig specifikt, men inom den fysiologiska normen, utan att orsaka avsky. Varför visas den vaginala lukten?

Könssjukdomar

Sjukdomar i det kvinnliga reproduktiva systemet är den vanligaste orsaken till en patologisk lukt. Tänk på förhållandena där utseendet på en obehaglig lukt kan observeras.

 • Candidiasis. Svampinfektion i vaginalslemhinnan eller vaginal candidiasis åtföljs av en skarp sur lukt. Detta beror på en förändring i den kvantitativa sammansättningen av normal mikroflora och intensiv reproduktion av svampar. Samtidigt upplever kvinnan allvarlig klåda och obehag, det finns rikligt med ostört, obehagligt luktande utsläpp. Utvecklingen av candidiasis beror på det faktum att före menstruationen minskar immuniteten, så vid slutet av deras mikrober parasiteras aktivt i slidan.
 • Gardnerellosis. Ibland klagar kvinnor på den ruttna lukten av fisk i det intima området. Detta indikerar förekomsten av bakteriell vaginos eller gardnerellos - en infektionssjukdom där immunsystemet inte ger ett svar. Som ett resultat utvecklas inflammation mot bakgrund av en minskning av den kvantitativa sammansättningen av den fysiologiska mikrofloraen i slidan. Frånvaron av leukocyter främjar multiplikationen av polymikrobiella föreningar av bakterier. Infektionen manifesteras av rikligt skummande utsläpp av grå eller vit färg, det luktar fisk. Symtom som oroar patienter: klåda och sveda i det intima området, ofta urinering, smärta under och efter samlag. Infektionen återkommer ofta.
 • STDs (sexuellt överförda sjukdomar). Dessa sjukdomar är asymptomatiska i de flesta fall. Men under perioder med förvärring manifesteras deras tecken - urladdning, smärtsamma känslor. Samtidigt har kvinnan en ökad lukt av menstruation. Menstruationsblod är en källa till järn och andra näringsämnen för den patogena floran. I en sådan miljö multipliceras aktivt bakterier, protozoer, särskilt trikomonader, vilket orsakar trikomoniasis. Gul, grå urladdning med en ruttet lukt visas. Tecken: klåda och svullnad i labia, inflammation i väggarna i slidan och livmoderhalsen, ibland utflöd med pus. Vid klamydia, mykoplasma och ureaplasma under förvärring hos kvinnor noteras en ihållande och obehaglig lukt. En urladdning från vagina och urinröret i en gulaktig nyans visas. Urinering är smärtsam, klåda och smärta intensifieras vid slutet av tömningen av urinblåsan. Symtom på uretrit manifesteras: brännande och smärta när urinen passerar genom urinröret, slemhinnor urladdning, rodnad i urinröret.
 • Cervicit. Menstruation med en obehaglig lukt uppstår med cervicit - inflammation i livmoderhalsen. De tidigaste tecknen på sjukdomen är vaginal urladdning omedelbart efter menstruationen. De kan inte stinka till en början. Ofta finns blodstråk i slemet. Hur man känner igen cervicit: brännande i perineum, smärta under samlag, fläckar, ibland lätt blödning.
 • endometrios Detta är spridningen av celler i uterusväggens inre membran (endometrium). Under hela menstruationscykeln faller det växande lagret under påverkan av hormoner och genomgår strukturella förändringar. Under utvecklingen av sjukdomen utvecklar patienten rikligt med purulent urladdning med slem och lukten av ruttet kött. Menstruationens natur förändras. Det utsöndrade blodet är tjockt, mörkrött i färg, ibland med en svart nyans. När tillväxten sprider sig till muskelskiktet och lymfkärlen visas rikliga vätskesekret, som skiljer sig åt i en obehaglig skarp lukt. Under denna period kan en kvinna upptäcka blodproppar som lämnar slidan.
 • Cancer i livmodern och dess bilagor. Med en ondartad tumör uppträder smutsig rosa urladdning mot bakgrund av menstruations oregelbundenheter. Först är de vattniga, luktar inte skarpt. Deras orsak är skada och förstörelse av lymfkärlen. Tilldelningen kan vara konstant eller periodisk med varierande intensitet. Tecken på endometrial cancer: nedre buksmärta, hormonstörningar, blödning efter träning eller samlag.

Viktig! Med tumörens progression uppträder en stark persistent lukt efter menstruationen. I de sista stadierna är smärtan intensiv och slutar inte. Vid metastasering till urinblåsan uppträder urinröret med lukten av råtta.

Orsakerna till illaluktande urladdning i äggstockscancer är menstruationsperioder framåt och efter dem - tumörens förfall, förstörelse av lymfkörtlarna. Slem som kommer ut ur slidan, vattent med en sakrum. Luktintensitet beror på könsinfektion.

Läs också om ämnet.

Icke-kommunikativa orsaker

En enkel orsak till uppkomsten av en obehaglig lukt från slidan efter menstruationen är försummelsen av personlig hygien. Under menstruationen är en noggrannare vård av det intima området nödvändig för att undvika utvecklingen av en smittsam process - candidiasis, vaginit, kolpit.

Det släppta blodet luktar intensivt och inte bara kvinnan utan också människorna runt kan lukta det. Med en otidig förändring av packningar visas en ihållande och obehaglig stink. Processen ökar uppvärmningen av blod till kroppstemperatur, vilket bidrar till en snabb spridning av stank.

Om en kvinna observerar personlig hygien, men menstruationen luktar kraftigt, bör du rådfråga en gynekolog för att få råd. Det kan finnas flera skäl till detta:

 • kränkning av den hormonella bakgrunden i det kvinnliga könsorganområdet;
 • vaginal dysbios;
 • åldersrelaterade förändringar i bäckenorganen;
 • avitaminosis;
 • minskning i allmän och lokal immunitet;
 • stress och depression;
 • dåliga vanor - rökning, alkoholism.

Diagnostik

Om en kvinna har en specifik lukt före och efter menstruationen och inte försvinner, genomförs en studie som innehåller flera steg.

Klagomål, symtom som berör en kvinna, menstruationscykelns regelbundenhet, dess natur, blödningsintensiteten, antalet födelser och aborter, närvaron av PMS klargörs.

Därefter utförs en extern och intern gynekologisk undersökning. Utåt utvärderas tillståndet hos labia minora och labia minora, tillståndet i urinröret och västkroppen i slidan. I detta skede märks utsläpp, vilket normalt inte borde vara. En kvinna kanske luktar dåligt.

Därefter undersöks vagina med gynekologiska speglar och ett kolposkop (optisk anordning) för att undersöka vagina, livmoderhalsen.

Viktig! Under undersökningen kan en kvinna ställas frågor om abstrakta ämnen som inte är relaterade till hennes klagomål. Så bestämma förhållandet patologi till en kvinnas mentala hälsa, ta reda på hennes känslomässiga tillstånd. För att hjälpa läkaren med rätt definition av behandling måste frågor besvaras ärligt och sanningsenligt.

Obligatoriskt ta en smet på floraen för laboratorieforskning. Med denna metod kan du bedöma slemhinnens tillstånd, identifiera ruttna, purulenta, slemhinnor.

En kvinna tar en smet för att bestämma bakterie, svampinfektion, laktoflora.

Elimineringsmetoder

Den obehagliga lukten under och efter menstruationen elimineras med hjälp av medicinering och traditionell medicin. För att avgöra hur du ska bekämpa stank måste du ta hänsyn till skälen som orsakade den.

Om en kvinna har en infektion föreskrivs allmän och lokal behandling med farmakologiska läkemedel. För STD: er föreskrivs bredspektrumantibiotika. Om en kvinna har Trichomonas, förskriv mediciner baserade på metronidazol (antimikrobiellt medel) - Trichopolum, Klion, Flagil. Komplex behandling mot infektioner inkluderar tre områden - antibakteriell, antimikrobiell, antiseptisk.

Läs också om ämnet.

Riktlinjer för personlig hygien för att eliminera obehagliga lukt:

 • ändra personliga vårdprodukter i tid;
 • ta en dusch oftare, en bidé;
 • välj kuddar och tamponger enligt nödvändiga parametrar;
 • bära underkläder tillverkade av naturliga tyger;
 • undvik ofta douching.

Så att blodet inte förtjockas och lukten inte uppträder under menstruationen bör en kvinna dricka en tillräcklig mängd vätska. Vatten späds ut socker i blodet och tar bort det från kroppen, förhindrar skapandet av en gynnsam miljö för tillväxt och reproduktion av bakterier. C-vitamin rik citrusjuice.

För att upprätthålla fysiologisk laktoflora rekommenderas det att äta jästmjölk yoghurt utan tillsatser, smaker eller smakförstärkare. Det är viktigt för alla patologier i det kvinnliga könsorganet, oavsett var det inflammatoriska fokuset ligger, för att stärka och upprätthålla immunitet. förberedelser:

 • Polyoxidonium;
 • Immunal
 • Derinat;
 • Tinktur av Dr. Thece;
 • Ribomunyl;
 • Imudon;
 • suppositorier - Viferon, Kipferon, Galavit.

För att återställa den gynnsamma mikrofloraen i slidan - Lactobacterin, Bifidobacterin.

Inom folkmedicin har växten Emblica officinalis från familjen Euphorbia använts allmänt för obehaglig lukt efter menstruationen. Andra namn - indisk krusbär, amla. Använd medicin för frukt. De innehåller mycket C-vitamin..

Användbara egenskaper hos en medicinalväxt:

 • Borttagning av gifter och nedbrytningsprodukter från patogena mikroorganismer. Emblemet eliminerar purulent och andra sekretioner, stoppar fetidlukten.
 • Ökad immunitet på allmän och lokal nivå. Biologiskt aktiva ämnen i fruktens sammansättning stärker skyddande funktioner i vaginalslemhinnan.
 • Åtgärd av könsorganen.

Teträdolja, kamomill, plantain, johannesört lindrar från den obehagliga lukten. Från örter förbered avkok för douching.

För att normalisera nervsystemet och psykotomisk tillstånd rekommenderas en kvinna att dricka te med tillsats av mynta eller citronmelisse.

Allt du behöver veta om menstruation!

Genom utloppet hos en kvinna i olika stadier av menstruationscykeln kan man bedöma hennes reproduktiva hälsa. Lukten som följer med urladdningen spelar också roll. Normalt bör varken menstruation själv eller slem efter dem utstråla dåliga aromer, de har säkert en lätt skugga, men det uppfattas bara av damen själv. Men vad händer om menstruation efter en menstruation uppträder med en obehaglig doft? Gå till läkaren eller bara "utstå" detta tillstånd? Låt oss försöka överväga detta ämne i detalj.

När urladdningen är normal?

Varje tjej som har uppnått puberteten har en speciell hemlighet - ett slem som skyddar könsorganet och skyddar vävnader från skador under samlag. I slutet av en cykel och i början av en ny period börjar menstruationen. Detta är en normal fysiologisk process. Hos en frisk kvinna har utsläppet ingen lukt utan bara en lätt specifik arom.

Alla andra bör varnas eftersom de kan vara symtom på vissa kränkningar i könsorganet. Många människor hör surhet och reagerar inte på den, men märker bara lukten av ruttet kött. Även om den första är också ett tecken på sjukdom.

Och så kan de kvinnliga könsorganen lukta lite, och på olika sätt på vissa dagar av cykeln kommer intensiteten av "aromen" också att skilja sig, men det kan inte kallas dåligt, tvärtom, det är attraktivt "luktar som en kvinna", vilket inte kan sägas om situationer vid urladdning efter menstruationen följer en riktig stink. I detta fall bör du omedelbart rådfråga en specialist, eftersom en viss lukt kan vara symtom på en ganska allvarlig sjukdom.

De främsta orsakerna till dålig vaginal lukt

I slutet av menstruationsblödningen möter vissa kvinnor det faktum att utflödet luktar extremt obehagligt. Detta kan bero på följande skäl:

 • brott mot reglerna för intim hygien under menstruationen, nämligen en sällsynt byte av kuddar eller tamponger, utan att ignorera regelbunden tvätt;
 • stagnation av blod i vagina i vagina, vilket bidrar till aktiv reproduktion av patogena bakterier;
 • utveckling av patogen mikroflora i sekretionsvätskor, återigen när man inte följer reglerna för användning av hygienprodukter;
 • hormonell obalans, som ett resultat av att kroppen är mottaglig för skador av bakterier och virus;
 • gynekologiska sjukdomar, som väcker uppträdandet av en obehaglig lukt från det intima området.

Endast en specialist kan säga vilken sjukdom hos en kvinna efter en diagnostisk undersökning.

Personlig hygien

Varje mamma bör lära sin dotter att omsorgsfullt ta hand om sina yttre könsorgan, särskilt under kritiska dagar. Under menstruationen rekommenderas att tvätta minst två gånger om dagen, på morgonen och på kvällen, och vid behov, och möjligheten, kan denna hygienprocedur göras oftare. Dessutom bör tvätt av könsdelarna göras med speciella medel för intim hygien eller tvätt tvål. Det är också mycket viktigt att byta hygienprodukter i tid: kuddar och tamponger.

Att följa dessa elementära regler hjälper till att undvika uppkomsten av illaluktande arom både under blödning och i slutet.

Obehagliga "aromer" i strid med mikrofloran i slidan

När den vaginala mikrofloran störs kan patogena mikroorganismer och bakterier som orsakar olika infektionssjukdomar fritt komma in i kroppen. Oftast möter kvinnor en sådan sjukdom som trost, kampen mot vilken tar lång tid och mycket styrka. Denna sjukdom åtföljs av svår klåda, sveda i könsområdet och en intensiv sur doft.

Utseendet på en stank från den intima zonen underlättas också av sexuellt överförda sjukdomar, bland dem:

Vid sjukdomar av bakteriell karaktär kommer en ganska stark "aroma" av en lång saknad fisk från könsorganen. Detta är ett tecken på ett allvarligt patologiskt tillstånd som kräver omedelbar läkarvård. Om kvinnan avger "arom" av den saknade fisken, tyder det på att hon har utvecklat bakteriell vaginos. Denna sjukdom åtföljs av klåda, sveda. Kräver behandling med speciellt förskrivna mediciner som föreskrivs av en läkare.

Du bör också veta att om det luktar:

 • aceton, då kan det vara problem med det endokrina systemet, könsorganen;
 • rutt - infektioner och inflammationer;
 • sur, jäst - ett tecken på trast;
 • ammoniak - obalans av mikroflora i intima organ är möjlig.

Det lumska av kvinnliga sjukdomar är att många av dem i början är nästan asymptomatiska. Därför är det viktigt att uppmärksamma utsöndringarnas art och deras aroma, eftersom de kan vara ganska informativa. Kom ihåg att snabb tillgång till en läkare hjälper till att upprätthålla kvinnors hälsa och välbefinnande..

Förekomsten av eventuella avvikelser i karaktären av menstruation innebär att det finns problem i reproduktionsfären. Det finns en norm - blödningstiden varierar från 3 till 7 dagar, intensiteten på urladdningen är genomsnittlig och efter menstruationens slut bör hemligheten inte vara fet. Efter en månads urladdning kan en obehaglig lukt indikera förekomsten av infektion eller utvecklingen av gynekologiska sjukdomar.

Vad bör vara arom av utflöde efter menstruation

Varje menstruationscykel förbereder kvinnans kropp för graviditet, vilket resulterar i att endometriumet växer i livmodern. I avsaknad av befruktning måste kroppen befria sig från den. När endometriumet exfolierar, brister kärlen och blöder. Urladdningen under menstruationen är färgad mörkröd och har en tjock konsistens just på grund av endometriumstycken. Den röda toningen och lukten av järn beror på närvaron av blod. Och den obehagliga lukten efter menstruationen är en avvikelse som bör varna.

De viktigaste orsakerna till luktförändringar

Dålig lukt av utflöd efter menstruation kan utlösas av olika faktorer. Dålig lukt förknippas ofta med följande:

 1. Ouppmärksamhet på hygienregler. Om du tvättade oregelbundet under kritiska dagar, sällan bytte tappar eller dynor, är det inte förvånande att en obehaglig fisklukt dök upp.
 2. Stagnation av blod i vaginala veck. På grund av detta börjar patogena bakterier växa..
 3. Obalans av hormoner i kroppen. I detta tillstånd blir det sårbart för virus och bakterier..
 4. Utvecklingen av patogen mikroflora i slidan.
 5. Förekomsten av gynekologiska sjukdomar.

Du kan grovt förstå vad som händer med hälsan genom att definiera en specifik smak:

 1. Aceton är ett problem, inte bara med könsorganet utan också med det endokrina systemet. Det indikerar också brist på vätska i kroppen, metaboliska störningar.
 2. Jäst (sur lukt) - candidiasis.
 3. Rot - en inflammation orsakad av en infektion.
 4. Ammoniak - en obalans mellan gynnsamma och skadliga bakterier i vaginalmiljön.
 5. Lukten av ruttna fiskar - bakteriell vaginos och gardnerellos orsakar ofta en sådan doft.

Endast en läkare kan avgöra exakt varför lukten kommer från slidan efter menstruationen. Han undersöker, diagnostiserar och föreskriver sedan behandling med tanke på vad som orsakat symptomet. Terapi kan pågå i flera månader..

Möjliga sjukdomar

Gynekologer noterar att putrefaktiv postmenstrual lukt från utsöndringar kan vara förknippad med utvecklingen av vaginos, kolpit, gardnerellos, candidiasis, gonorré, klamydia, endometrios, samt närvaron av neoplasmer eller hormonell störning.

Bakteriell vaginos

Detta är det vanligaste alternativet. Illaluktande urladdning efter menstruation är resultatet av en kraftig förändring av mikroflora i slidan. Detta tillstånd är mer bekant under namnet vaginal dysbios. Normalt bör bifido och laktobaciller ha företräde för funktionen av de kvinnliga könsorganen. Om dessa mikroorganismer ersätts av multiplikation av enterokocker, candida eller gardnerella, uppstår problem. En liten mängd patogena bakterier bör finnas i den vaginala miljön, men om deras tillväxt påskyndas kommer dysbios oundvikligen att inträffa. Den obehagliga aromen av ruttna fiskar är inte det enda tecknet på en sådan sjukdom. Förutom riklig urladdning känner en kvinna klåda, urinering orsakar smärta och sexuellt samlag ger inte nöje.

Ospecifik kolpit

Sjukdomen uppstår på grund av att slemhinnorna som täcker slidan blir inflammerade. Det orsakande medlet kan vara streptokocker, stafylokocker, proteus eller Escherichia coli. Utvecklingen av ospecifik kolpit kommer du att känna direkt. Symtomen inkluderar en obehaglig sur lukt i det intima området efter menstruation, smärta under sex och urinering. Om kolpit inte behandlas, går sjukdomen i en farligare form, upptäcker fläcken.

Gardnerellosis

Detta är namnet på en sjukdom av en smittsam karaktär, till följd av en minskning av immuniteten. Det finns utsläpp som har en vit eller grå nyans. De luktar som fisk.

candidiasis

Denna sjukdom har svamp. Utsläppet luktar starkt surt och får en skruvd konsistens. På grund av svampskador på slemhinnan upplever en kvinna betydande obehag, förbränning och klåda i de yttre könsorganen.

Sexuellt överförbara sjukdomar

Försummelse av skydd under sex leder till infektion med sexuellt överförda sjukdomar. Detta gäller särskilt sex med nya, overifierade partners. Sjukdomar kan orsakas av olika patogener, och beroende på detta kommer urladdningens natur att vara annorlunda:

 1. Gonorré. Infektionen indikeras av ett utsläpp med en gulaktig nyans och en ruttet lukt.
 2. trikomonasinfektion När menstruationen slutar blir lukten av råtta mycket uttalad. Arten av urladdningen är smutsig, de har en skummig konsistens, en brunaktig eller ljusrosa nyans.

Så fort du har misstankar om utvecklingen av könssjukdomar måste du omedelbart boka tid hos gynekolog. Underlåtenhet att vidta åtgärder i tid kan orsaka allvarliga hälsoproblem..

endometrios

Livmoderns livmodersystem börjar växa alltför mycket på grund av hormonella störningar, varför dess struktur förändras. Patienten har många utsöndringar som stinker av ruttna kött och inkluderar spridning av slem. Menstruationsflödets natur förändras. En tjock blodhemlighet kommer ut ur slidan, ibland med en svart nyans. Svart urladdning efter menstruation är ett tydligt tecken på endometrios..

Hormonell obalans

Om patologiska processer inträffar i binjurarna och sköldkörteln, kan en hemlighet börja sticka ut från slidan, utstrålande en obehaglig lukt. Följande faktorer påverkar kvinnans hormonella bakgrund:

 1. Felaktigt ätbeteende.
 2. Ökad fysisk aktivitet.
 3. Kursen med hormonella preventivmedel.
 4. Fluktuationer i östrogennivåer i blodet.
 5. Stress och nervös upplevelse.

Till icke-infektiösa orsaker till en obehaglig lukt från vaginal urladdning inkluderar läkare också vitaminbrist, låg immunitet, rökning, alkoholmissbruk.

Maligna neoplasmer

Med bildandet av en tumör i livmodern blir urladdningen smutsig rosa, cykeln bryts. Till en början är hemligheten vattnig och luktar inte för mycket. Tecken på cancer är också buksmärta, blödning efter träning eller sex.

Diagnos av sjukdomar

Om du har en lukt av ruttet kött efter din period, vad är det som bara kan bestämmas av en professionell läkares diagnos. Först frågar han om klagomål. Gynekologen är intresserad av hur regelbunden cykeln är, när den sista menstruationen var, om blödningen är intensiv, om det finns en historia om förlossning eller abort, eller om en kvinna har PMS. Efter att ha räknat ut allt detta kommer gynekologen att undersöka på fåtöljen. Specialister föreskriver en eller en uppsättning undersökningar för att avgöra orsaken till den obehagliga lukten från utsläppet:

 1. Allmänna tester (standard - blod och urin).
 2. Testning för etablering av hormoner i kroppen.
 3. Studien av bakteriologisk och mikroskopisk skrapning.
 4. Kolposkopi under vilken livmoderhalsen undersöks.

Efter att ha fått forskningsresultaten bestämmer gynekolog schemat för den mest effektiva behandlingen för en viss sjukdom.

Behandling och förebyggande

Blodigt utflöde efter menstruation med en obehaglig lukt är ett oroande symptom som kan orsakas av en av de ovan beskrivna sjukdomarna eller hälsoproblemen. Terapi föreskrivs beroende på diagnosen som fastställts efter diagnos och forskning. Ett integrerat tillvägagångssätt praktiseras, inklusive att ta tabletter, aktuella preparat och douching.

Bakteriell vaginos behandlas med Trichopolum (tas oralt). Som en lokal behandling förskrivs suppositorier som inkluderar metronidazol ("Klion-D", "Rumizol"). Användningstiden beror på svårighetsgraden av symtomen, justerade av läkaren. På det avancerade stadiet hjälper läkemedlet "Terzhinan". I vissa fall förskrivs ett antibiotikum som innehåller klindamycin. Om det finns kontraindikationer (graviditet) är lokala antiseptika (Hexosept, Betadine) lämpliga. Efter antibiotikabehandling tas ett läkemedel alltid för att hjälpa inokulera vaginalmiljön med gynnsamma bakterier..

Candidiasis kräver användning av aktuella antimykotika. Läkaren föreskriver ett eller flera av dessa läkemedel: Diflucan, Sertazol, Pimafucin (lämplig för gravida kvinnor). I avancerade fall hjälper mediciner som inkluderar itrakonazol.

Vaginit stoppas lätt med hjälp av Polygynax. Antiseptika är anslutna till det (Fluomizinum, Ruvidon).

Förebyggande åtgärder

För att inte lukta när kritiska dagar slutar måste du ta hand om din hälsa med omsorg. Kom ihåg hygien och några regler:

 1. Byt hygienprodukter i tid.
 2. Bär underkläder tillverkade av naturliga material. Du måste ändra det två gånger om dagen.
 3. Glöm inte att ta en dusch 4–5 gånger under din period.
 4. Tamponger och kuddar behöver inte bara bytas oftare, utan också först att välja dem enligt rätt parametrar som passar dig. Detta gäller även dagliga kuddar. Använd inte produkter med smakämnen eller konserveringsmedel i kompositionen.
 5. Stärka immuniteten.
 6. Välj partners för sex på ett ansvarsfullt sätt. Och om detta är en ny person, är det nödvändigt att använda preventivmedel.
 7. Var inte lat för att gå till gynekologens möte (optimalt två gånger om året). Detta kommer att förhindra utveckling av sjukdomar..

Den obehagliga lukten av ruttna fiskar efter menstruation eller annan arom som inte är normen är ett tillfälle att besöka en födelseklinik. Läkaren kommer att berätta vad du ska göra och ge kommentarer. Symtom kan bero på utvecklingen av farliga sjukdomar. Om behandlingen inte startas i tid leder detta till problem i det kvinnliga könsorganet. När en obehaglig lukt uppträder är den inte bara farlig utan också orsakar obehag, orsakar problem i relationer med en partner.

Skulle det ske en urladdning efter menstruationen: vilken färg och karaktär har de normalt

Menstruationscykeln är en fysiologisk process på grund av den kvinnliga kroppens natur. En av de faktorer som bestämmer det normala tillståndet för det kvinnliga könsorganet är utsöndring..

Varje kännetecken har ett värde: färg, lukt, sekretionskonsistens. Att veta vilken ansvarsfrihet efter menstruationen bör vara normal hjälper en kvinna att hitta ett problem..

Vilken utflöde bör vara normal hos kvinnor efter menstruation?

Utsöndring återspeglar de processer som sker i det kvinnliga reproduktiva organets område. Närvaron av beslagtagen vätska efter en cykel är normen. Det förklaras av strukturella egenskaper hos livmodern och hormonella förändringar i kroppen. Nedan redogörs för vad urladdning ska vara efter menstruationen är normal..

Vilken färg säger?

Vaginal utsöndring finns i alla faser av menstruationscykeln. Processen förhindrar utveckling av infektionssjukdomar, utför funktionen av självrengöring och bidrar till konstant hydrering av slidan. Färgen på utsöndringen som utsöndras från könsorganen indikerar utvecklingen av det kvinnliga ägget.

För en konsultation är det bättre att konsultera en läkare

Rosa

I avsaknad av medföljande faktorer (smärtsymtom, en konstig lukt, blodproppar) anses rosa utsläpp efter menstruationen vara normen. Det finns ett antal skäl till varför de förekommer bland det klara könet:

 • sportträning;
 • exponering för solen, varmt vatten;
 • samlag under menstruation;
 • läkemedel som förbättrar blodförtunnningen eller förhindrar graviditet;
 • alkoholhaltiga drycker;
 • överspänning.

Mörk

Mörk urladdning efter menstruation är resterna av slemhinnan i livmoderkroppen som lämnar väggarna i slidan. Om processen inte överskrider tre dagar och inte belastas med ytterligare symtom som orsakar ångest (specifik lukt, smärta), anses det vara ett normalt fysiologiskt fenomen.

Svart

Svart urladdning efter menstruationen har ett naturligt utseende: minskning och koagulering av menstruationsflödet. Detta fenomen finns ofta hos friska kvinnor. En alarmerande signal är svart urladdning hos kvinnor efter menstruation, som uppstår i kroppen tillsammans med följande symtom:

 • det finns en ovanlig lukt;
 • obehag i det intima området;
 • ökning av kroppstemperaturen;
 • emetisk process;
 • närvaron av blodproppar;
 • smärta i bröstet eller ryggområdet.

Gul

Gul urladdning efter menstruation är ett vanligt fenomen, vars naturliga orsak är utsöndringens kontakt med luftmassorna. I avsaknad av andra symtom anses det vara normalt..

När en kvinna har gult utsläpp med en lukt efter menstruation eller om deras skugga har uttalats, måste du kontakta din läkare för att åtgärda problemet. En sådan urladdning symboliserar närvaron i kroppen av en aktiv inflammatorisk process eller infektion i det intima området.

vitt

Vit utflöde efter menstruation bildas i en kvinnas könsorgan (livmoder, livmoderhals, vagina, rör). Processens intensitet och tillhörande tecken indikerar behovet av att konsultera en gynekolog. Naturlig ökning av leukocé sker under graviditet, ägglossning efter sexuell kontakt.

Slemhårig och transparent, som äggvita

Orsakerna till bildandet av slemhinnor efter menstruation är förknippade med följande faktorer:

 • infektionssjukdomar i könsorganen;
 • inflammatoriska processer i det reproduktiva systemet;
 • spiral graviditetsskydd;
 • icke-standardform av livmodern.

För att lösa problemet måste du konsultera en läkare.

Transparent urladdning efter menstruation är ett tecken som kännetecknar en kvinnas hälsotillstånd i mitten av en cykel. Om deras antal eller andra parametrar inte väcker misstänksamhet och kroppen inte signalerar kränkningar av smärta, oroa dig inte. Utsläpp efter menstruation, som äggvita, utan att ändra nyans, volym, konsistens anses vara säkert, inte kräver behandling.

När en kvinna märker efter en menstruationsutladdning, som snot, bör hon inte oroa sig om urladdningens karaktär har följande egenskaper:

 • färglös eller streckad med vit;
 • ingen specifik lukt;
 • utan ytterligare symptom;
 • kort.

Andra manifestationer kräver medicinsk rådgivning..

Beige

Beige utflöde efter menstruation är ett tecken på att gradvis avslutad menstruationscykeln. Uppskjut inte ett besök hos gynekologen om det tillsammans med utskrivningen observeras:

 • ljusa impregneringar i slemet från andra nyanser;
 • fetid lukt av utsöndrat slem;
 • tät skummig struktur;
 • vaginal obehag.

Sådana tecken indikerar allvarliga reproduktionsstörningar..

Brun

Brun urladdning efter menstruation inträffar hos kvinnor ett par dagar efter avslutad. Om, förutom dem, smärta i nedre del av buken, irritation i könsområdet, andra symtom uppträder, finns det en anledning att konsultera en läkare. Annars oroa dig inte.

Orange

Orange urladdning efter menstruation är ett av tecknen på bildning av regula hos mindreåriga flickor. En liknande färg anses vara normal i frånvaro av andra symtom (smärta, irritation). Orsakerna till utsläpp av apelsin hos kvinnor kan vara patologiska förändringar i bäckenorganen eller en ökning av antalet leukocyter. Patologi förknippas med ytterligare faktorer och kräver specialiserad intervention. Situationen med vita blodkroppar inträffar med förkylning, brott mot reglerna för personlig hygien, med mediciner.

Brun

Orsakerna som orsakar utsläppets bruna nyans är både fysiologiska och patologiska. Det första alternativet orsakas av processer med oxidation eller blodkoagulation, det anses naturligt. Den andra kännetecknas av manifestationen av tecken på olika sjukdomar: livmoderfibroider, vaginala infektioner, livmoderhalsböjning.

Fläckig med blod

Slemhinnor med blodstreck som uppstår efter menstruationen är ett tillfälle att uppmärksamma personlig hälsa. En enda manifestation av ett sådant fenomen utan medföljande faktorer som bryter mot den normala funktionen i kroppen, är inom normala gränser, faller på perioden för ägglossning av menstruationscykeln. Gynekologiska sjukdomar (erosion i nacken, cystor, polyper), ytterligare fysisk ansträngning kan provocera utflöd med blodstråk.

Lukt

Lukt är den viktigaste signalen som indikerar brott mot kroppen. Utsläpp med lukt efter menstruation är anledningen för en kvinna att se en läkare. Det är nödvändigt att genomgå en undersökning och klara de obligatoriska testerna.

Obehaglig

Uppstår efter en månads utsläpp med en obehaglig lukt kännetecknar förekomsten av inflammation i bäckenorganen (kolpit, vaginos, infektioner överförda genom sexuell kontakt). Noggrann diagnos utförs på en medicinsk institution.

Fisk luktar

Utsläpp med lukten av fisk efter menstruation är det första beviset på gynekologisk patologi. Oftast utvecklas bakteriell vaginos på detta sätt. Undvik allvarliga konsekvenser kommer att hjälpa din läkare snabbt.

Utan lukt

Förekomsten av vaginalslem, som har en neutral lukt, är en naturlig process av en frisk kropp. Den luktfria gula urladdningen som uppstår efter menstruationen är inte hemsk, de förklaras av oxidationen av slemhinnorna.

Utsläppets smetande natur

Fläckning efter menstruationen har en brun nyans och är resterna av blod som koaguleras i slidan. Ett liknande fenomen stöter på huvuddelen av den kvinnliga halvan av mänskligheten. Ett antal faktorer påverkar menstruationens varaktighet:

 • ta preventivmedel eller andra droger;
 • sport;
 • sex;
 • diet;
 • påfrestning.

När fläcken efter menstruationen varar i en vecka, i avsaknad av ett obekvämt tillstånd i kroppen, förklaras processen av fysiologi. I andra situationer, när smärtsyndrom uppstår eller avtagbart slem visas en vecka efter menstruationen, tar processen lång tid, måste du omedelbart rådfråga en läkare.

Tung urladdning

Varje kvinnlig representant har en ansvarsfrihet efter sin period. Den normala hemligheten är:

 • tjock konsistens;
 • nyanser från transparent till vitgul;
 • svag lukt, liten volym (1-4 ml).

Arten av urladdningen hjälper till att diagnostisera orsaken till dess manifestation.

Överflödigt urladdning efter menstruation visas av två skäl. Den första är associerad med ägglossningsprocessen, att vara naturlig. Under denna period skapar vätskeutsläpp efter menstruationen en gynnsam miljö för befruktning.

Den andra manifesterar sig om problemet och ger en alarmerande signal med ytterligare symtom. Var noga med att uppmärksamma färg och lukt, obehag i buken, könsorganen. Orsakerna till dessa symtom är både hormonella störningar och sjukdomar i kroppens vitala system. En kvinna måste konsultera en läkare.

Tilldelningar före menstruation

Närvaron av utflöde i förväg till menstruationscykeln indikerar ett antal faktorer: funktionella funktionsfel i kvinnlig kropp, kommande moderskap eller ankomsten av menstruation. Orsakerna klassificeras som fysiologiska och patologiska. Den förstnämnda verkar normal, den senare fungerar som en indikator på avvikelser. Normala vita har en något gulaktig färg, åtföljs inte av en lukt, mörknar närmare startdatum för cykeln.

Brun urladdning istället för menstruation

Ett liknande fenomen, vars period inte överstiger 3 dagar, är en föregångare av tidig menstruation. Det anses normalt om urladdningen är homogen, har en rödbrun färg, tilldelas i en liten volym, inte har någon lukt. Skälen som provocerar sådan ansvarsfrihet inkluderar:

 • hormonell obalans;
 • ta antibiotika, andra läkemedel;
 • klimatförändring;
 • åldersrelaterade förändringar;
 • graviditet börjar;
 • manifestationer postpartum;
 • Lifestyle.

Bör jag oroa mig för att efter menstruation finns brunt urladdning med en obehaglig lukt

Den kvinnliga kroppen är ordnad på ett speciellt sätt. Det är viktigt att följa en av de regelbundna processerna i en kvinnas liv - menstruation. Eventuella avvikelser eller atypiska manifestationer kan indikera hälsoproblem..

Helst bör menstruation hos mogna kvinnor, om hon inte är gravid, inträffa varje månad efter ett visst antal dagar av samma varaktighet utan smärta. Under de senaste dagarna kan urladdningen ha en brun färg. Men var uppmärksam om brun urladdning kommer ut med en obehaglig lukt..

Luktorsaker i brunt utsläpp efter menstruation

Snabbt passande brun urladdning efter menstruation kan vara normen om det inte finns några symtom som stör kvinnan. Det kan finnas flera orsaker till bildandet av en obehaglig lukt. Slösa inte tid och vänta tills allt försvinner själv, det är absolut nödvändigt att besöka en gynekolog och följa tydligt alla hans rekommendationer.

Dålig personlig hygien.

I detta fall är brun urladdning med lukt bara ett tecken på försummelse, och det kommer inte att vara svårt att rätta till situationen, du behöver bara etablera personlig hygien, använda medel för intim vård, vars mångfald är stor. Det är obligatoriskt att tvätta en kvinna två gånger om dagen på morgonen och kvällen och efter varje intimitet.

Hormonfel orsakade av födelsekontroll.

I anteckningen till vissa preventivmedel indikeras att en biverkning som utskrivning hos kvinnor är möjlig, det är värt att uppmärksamma, i bästa fall bör deras varaktighet inte vara längre än tre månader. Om den bruna urladdningen inte slutar, måste du sluta ta tabletterna och kontakta en gynekolog.

Hormonella störningar i kroppen.

I detta fall inträffar misslyckanden inte bara i gynekologi, många av kroppssystemen fungerar inte korrekt, det kan också påverka ansiktsförändringar, och skada på hud, hår och naglar förvärras. En orimlig viktökning börjar. Det finns bara en väg ut ur denna situation - att ljuda larmet så snart som möjligt och kontakta en specialist endokrinolog. Denna läkare föreskriver ett blodprov för hormoner, med avkodning som det blir tydligt att det är kroppen som fungerar fel. Så snart källan till problem fastställs väljs den nödvändiga behandlingen. Förskrivna läkemedel påverkar oftast både källan själv och de tillhörande symtomen..

Vaginal inflammation.

Inflammation i slidan eller vid vetenskaplig kolpit uppstår i olika svårighetsgrader. Det är vanligt att skilja tre stadier: akut, subakut och kronisk:

 • i de akuta och subakuta utsläppsstegen, kvinnor luktar, ibland brunaktiga. Vid undersökning av vagina noteras svullnad i slemhinnan och ljusrödhet. I ett svårt stadium bildas erosion genom slemhinnans kavitet. Förutom utflödet påverkas en kvinna också av klåda i perineum;
 • med en kronisk urladdningsform är inte regelbunden, de kan uppstå från tid till annan. Den inflammatoriska processen inuti vagina kan åtföljas av inflammation i de yttre könsorganen.

Gynekologiska sjukdomar

Gynekologiska sjukdomar kan orsakas av olika patogener och orsaker. Om du inte börjar behandlingen i tid börjar sjukdomen utvecklas, vilket orsakar ännu mer komplexa sjukdomar.

Endometritis (endometrios)

En gynekologisk sjukdom där en kvinna upplever akut smärta under menstruationen, urladdningen är mycket rik och långvarig, olika symtom (täta urinering, förstoppning, smärta under samlag, illamående och kräkningar) kan följa sjukdomen. Det finns fall då sjukdomen är helt asymptomatisk och upptäcks endast när man besöker en gynekolog.

trikomonasinfektion

Det första tecknet på denna sjukdom är en kvinnlig hemlighet med lukten av fisk. De kan vara helt olika i färg: brunaktig, grön eller gul. Ett annat symptom är smärta under sex. En kvinna kan bli störd av klåda, sveda och svullnad i vulva, rodnad i labia. Smärtan är påtaglig i nedre del av buken, och om sjukdomen fortskrider kan inflammation gå in i urinröret och komplicera situationen med ofta smärtsam urinering..

Trast

Det huvudsakliga symptomen på trast är ett utsläpp med en sur lukt. Luktande utsläpp kan vara brunt, men detta är inte nödvändigt. Kvinnan är inte bara upptagen med avskräckt urladdning utan klåda och sveda. En större mängd kvinnlig sekretion observeras efter tvätt och efter sexuell kontakt. Dessutom kan labia svälla och röda, och detta i sin tur orsakar smärta under samlag och ofta smärtsam urinering. Om du inte behandlar trast i tid kan det bli kroniskt.

Bakteriell vaginos

Denna sjukdom kan gå obemärkt under lång tid, eftersom det inte finns några konkreta symtom. Utsläpp med obehaglig lukt hos kvinnor börjar bara när sjukdomen går över i en försummad form. Dessa utsöndringar kan tydligt lukta den skarpa lukten av ruttna fiskar..

cancer.

Utsläpp efter menstruation med en obehaglig brun lukt kan också indikera utvecklingen av livmoderhalscancer. Dessutom, i tumörens initiala skede, är utskrivning hos kvinnor nästan det enda indirekta symptomet. Kvinnor bör vara särskilt oroliga efter klimakteriet. Varje utskrivning från dem är en indikation för ett brådskande besök hos en läkare. Det bevisas att livmoderhalscancer orsakas av det mänskliga papillomviruset, detta virus överförs endast genom sexuell kontakt. För att inte oroa dig för detta rekommenderas att alla flickor i åldern 13-18 år vaccineras mot detta virus. Vaccinet administreras en gång och skyddar mot möjligheten att utveckla livmoderhalscancer..

Cervikal erosion

Utsläpp med lukt hos kvinnor observeras vid erosion. Men inte i det första stadiet av dess bildning, utan i ett försummat fall utan behandling. Denna sjukdom är vanligare hos unga kvinnor. Med utvecklingen av erosion blir slemhinnan tunnare, tryck under sexuell kontakt sätter tryck på oskyddade kapillärer, och i sin tur brister, vilket orsakar tonning av urladdningen i brunt. Douching orsakar samma effekter. Andra symtom med denna sjukdom förekommer inte. Det finns flera orsaker till erosion: abort, förlossning, hormonell obalans, inflammation i livmoderhalsen.

Många av symtomen på olika sjukdomar är liknande. Det är omöjligt att bestämma typen av sjukdom och självmedicinera. Med ett felaktigt organiserat tillvägagångssätt kommer tiden att förloras och behandlingen blir ännu längre och samtidigt symtom och sjukdomar kan utvecklas till en befintlig sjukdom. Det är värt att lyssna på rekommendationerna från många kvalificerade specialister inom kvinnors hälsa och besöka en gynekolog två gånger per år. Så, sjukdomar kan antingen förhindras helt eller så kan de upptäckas i det inledande skedet, då behandlingen blir enkel och flyktig. Immunitet, brist på stress, god kost, tillräckligt med sömn för att slappna av och god vila påverkar kvinnors hälsa i inte mindre utsträckning..

Kvinnors hälsa är en viktig komponent i hela familjens välbefinnande; om en kvinna är lycklig, frisk och i gott humör, kommer alla motgångar att gå förbi.

Orsaker till dålig lukt under och efter menstruationen

Ett viktigt tecken som indikerar kränkningar i den kvinnliga kroppen är en obehaglig lukt efter menstruationen. Som regel åtföljs det av vaginal urladdning. Orsakerna till detta fenomen är olika, från hormonella störningar, till infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar. Om en kvinna har upptäckt förekomsten av en obehaglig lukt under eller efter menstruationen, är det nödvändigt att konsultera en gynekolog för patologi i kroppen.

Under menstruationscykeln förändras kvinnans hormonella bakgrund. Mindre förändringar i sekretens konsistens och lukt kan registreras. Menstruationsblodet luktar i sig specifikt, men inom den fysiologiska normen, utan att orsaka avsky. Varför visas den vaginala lukten?

Könssjukdomar

Sjukdomar i det kvinnliga reproduktiva systemet är den vanligaste orsaken till en patologisk lukt. Tänk på förhållandena där utseendet på en obehaglig lukt kan observeras.

 • Candidiasis. Svampinfektion i vaginalslemhinnan eller vaginal candidiasis åtföljs av en skarp sur lukt. Detta beror på en förändring i den kvantitativa sammansättningen av normal mikroflora och intensiv reproduktion av svampar. Samtidigt upplever kvinnan allvarlig klåda och obehag, det finns rikligt med ostört, obehagligt luktande utsläpp. Utvecklingen av candidiasis beror på det faktum att före menstruationen minskar immuniteten, så vid slutet av deras mikrober parasiteras aktivt i slidan.
 • Gardnerellosis. Ibland klagar kvinnor på den ruttna lukten av fisk i det intima området. Detta indikerar förekomsten av bakteriell vaginos eller gardnerellos - en infektionssjukdom där immunsystemet inte ger ett svar. Som ett resultat utvecklas inflammation mot bakgrund av en minskning av den kvantitativa sammansättningen av den fysiologiska mikrofloraen i slidan. Frånvaron av leukocyter främjar multiplikationen av polymikrobiella föreningar av bakterier. Infektionen manifesteras av rikligt skummande utsläpp av grå eller vit färg, det luktar fisk. Symtom som oroar patienter: klåda och sveda i det intima området, ofta urinering, smärta under och efter samlag. Infektionen återkommer ofta.
 • STDs (sexuellt överförda sjukdomar). Dessa sjukdomar är asymptomatiska i de flesta fall. Men under perioder med förvärring manifesteras deras tecken - urladdning, smärtsamma känslor. Samtidigt har kvinnan en ökad lukt av menstruation. Menstruationsblod är en källa till järn och andra näringsämnen för den patogena floran. I en sådan miljö multipliceras aktivt bakterier, protozoer, särskilt trikomonader, vilket orsakar trikomoniasis. Gul, grå urladdning med en ruttet lukt visas. Tecken: klåda och svullnad i labia, inflammation i väggarna i slidan och livmoderhalsen, ibland utflöd med pus. Vid klamydia, mykoplasma och ureaplasma under förvärring hos kvinnor noteras en ihållande och obehaglig lukt. En urladdning från vagina och urinröret i en gulaktig nyans visas. Urinering är smärtsam, klåda och smärta intensifieras vid slutet av tömningen av urinblåsan. Symtom på uretrit manifesteras: brännande och smärta när urinen passerar genom urinröret, slemhinnor urladdning, rodnad i urinröret.
 • Cervicit. Menstruation med en obehaglig lukt uppstår med cervicit - inflammation i livmoderhalsen. De tidigaste tecknen på sjukdomen är vaginal urladdning omedelbart efter menstruationen. De kan inte stinka till en början. Ofta finns blodstråk i slemet. Hur man känner igen cervicit: brännande i perineum, smärta under samlag, fläckar, ibland lätt blödning.
 • endometrios Detta är spridningen av celler i uterusväggens inre membran (endometrium). Under hela menstruationscykeln faller det växande lagret under påverkan av hormoner och genomgår strukturella förändringar. Under utvecklingen av sjukdomen utvecklar patienten rikligt med purulent urladdning med slem och lukten av ruttet kött. Menstruationens natur förändras. Det utsöndrade blodet är tjockt, mörkrött i färg, ibland med en svart nyans. När tillväxten sprider sig till muskelskiktet och lymfkärlen visas rikliga vätskesekret, som skiljer sig åt i en obehaglig skarp lukt. Under denna period kan en kvinna upptäcka blodproppar som lämnar slidan.
 • Cancer i livmodern och dess bilagor. Med en ondartad tumör uppträder smutsig rosa urladdning mot bakgrund av menstruations oregelbundenheter. Först är de vattniga, luktar inte skarpt. Deras orsak är skada och förstörelse av lymfkärlen. Tilldelningen kan vara konstant eller periodisk med varierande intensitet. Tecken på endometrial cancer: nedre buksmärta, hormonstörningar, blödning efter träning eller samlag.

Viktig! Med tumörens progression uppträder en stark persistent lukt efter menstruationen. I de sista stadierna är smärtan intensiv och slutar inte. Vid metastasering till urinblåsan uppträder urinröret med lukten av råtta.

Orsakerna till illaluktande urladdning i äggstockscancer är menstruationsperioder framåt och efter dem - tumörens förfall, förstörelse av lymfkörtlarna. Slem som kommer ut ur slidan, vattent med en sakrum. Luktintensitet beror på könsinfektion.

Läs också om ämnet.

Icke-kommunikativa orsaker

En enkel orsak till uppkomsten av en obehaglig lukt från slidan efter menstruationen är försummelsen av personlig hygien. Under menstruationen är en noggrannare vård av det intima området nödvändig för att undvika utvecklingen av en smittsam process - candidiasis, vaginit, kolpit.

Det släppta blodet luktar intensivt och inte bara kvinnan utan också människorna runt kan lukta det. Med en otidig förändring av packningar visas en ihållande och obehaglig stink. Processen ökar uppvärmningen av blod till kroppstemperatur, vilket bidrar till en snabb spridning av stank.

Om en kvinna observerar personlig hygien, men menstruationen luktar kraftigt, bör du rådfråga en gynekolog för att få råd. Det kan finnas flera skäl till detta:

 • kränkning av den hormonella bakgrunden i det kvinnliga könsorganområdet;
 • vaginal dysbios;
 • åldersrelaterade förändringar i bäckenorganen;
 • avitaminosis;
 • minskning i allmän och lokal immunitet;
 • stress och depression;
 • dåliga vanor - rökning, alkoholism.

Diagnostik

Om en kvinna har en specifik lukt före och efter menstruationen och inte försvinner, genomförs en studie som innehåller flera steg.

Klagomål, symtom som berör en kvinna, menstruationscykelns regelbundenhet, dess natur, blödningsintensiteten, antalet födelser och aborter, närvaron av PMS klargörs.

Därefter utförs en extern och intern gynekologisk undersökning. Utåt utvärderas tillståndet hos labia minora och labia minora, tillståndet i urinröret och västkroppen i slidan. I detta skede märks utsläpp, vilket normalt inte borde vara. En kvinna kanske luktar dåligt.

Därefter undersöks vagina med gynekologiska speglar och ett kolposkop (optisk anordning) för att undersöka vagina, livmoderhalsen.

Viktig! Under undersökningen kan en kvinna ställas frågor om abstrakta ämnen som inte är relaterade till hennes klagomål. Så bestämma förhållandet patologi till en kvinnas mentala hälsa, ta reda på hennes känslomässiga tillstånd. För att hjälpa läkaren med rätt definition av behandling måste frågor besvaras ärligt och sanningsenligt.

Obligatoriskt ta en smet på floraen för laboratorieforskning. Med denna metod kan du bedöma slemhinnens tillstånd, identifiera ruttna, purulenta, slemhinnor.

En kvinna tar en smet för att bestämma bakterie, svampinfektion, laktoflora.

Elimineringsmetoder

Den obehagliga lukten under och efter menstruationen elimineras med hjälp av medicinering och traditionell medicin. För att avgöra hur du ska bekämpa stank måste du ta hänsyn till skälen som orsakade den.

Om en kvinna har en infektion föreskrivs allmän och lokal behandling med farmakologiska läkemedel. För STD: er föreskrivs bredspektrumantibiotika. Om en kvinna har Trichomonas, förskriv mediciner baserade på metronidazol (antimikrobiellt medel) - Trichopolum, Klion, Flagil. Komplex behandling mot infektioner inkluderar tre områden - antibakteriell, antimikrobiell, antiseptisk.

Läs också om ämnet.

Riktlinjer för personlig hygien för att eliminera obehagliga lukt:

 • ändra personliga vårdprodukter i tid;
 • ta en dusch oftare, en bidé;
 • välj kuddar och tamponger enligt nödvändiga parametrar;
 • bära underkläder tillverkade av naturliga tyger;
 • undvik ofta douching.

Så att blodet inte förtjockas och lukten inte uppträder under menstruationen bör en kvinna dricka en tillräcklig mängd vätska. Vatten späds ut socker i blodet och tar bort det från kroppen, förhindrar skapandet av en gynnsam miljö för tillväxt och reproduktion av bakterier. C-vitamin rik citrusjuice.

För att upprätthålla fysiologisk laktoflora rekommenderas det att äta jästmjölk yoghurt utan tillsatser, smaker eller smakförstärkare. Det är viktigt för alla patologier i det kvinnliga könsorganet, oavsett var det inflammatoriska fokuset ligger, för att stärka och upprätthålla immunitet. förberedelser:

 • Polyoxidonium;
 • Immunal
 • Derinat;
 • Tinktur av Dr. Thece;
 • Ribomunyl;
 • Imudon;
 • suppositorier - Viferon, Kipferon, Galavit.

För att återställa den gynnsamma mikrofloraen i slidan - Lactobacterin, Bifidobacterin.

Inom folkmedicin har växten Emblica officinalis från familjen Euphorbia använts allmänt för obehaglig lukt efter menstruationen. Andra namn - indisk krusbär, amla. Använd medicin för frukt. De innehåller mycket C-vitamin..

Användbara egenskaper hos en medicinalväxt:

 • Borttagning av gifter och nedbrytningsprodukter från patogena mikroorganismer. Emblemet eliminerar purulent och andra sekretioner, stoppar fetidlukten.
 • Ökad immunitet på allmän och lokal nivå. Biologiskt aktiva ämnen i fruktens sammansättning stärker skyddande funktioner i vaginalslemhinnan.
 • Åtgärd av könsorganen.

Teträdolja, kamomill, plantain, johannesört lindrar från den obehagliga lukten. Från örter förbered avkok för douching.

För att normalisera nervsystemet och psykotomisk tillstånd rekommenderas en kvinna att dricka te med tillsats av mynta eller citronmelisse.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Hur man upptäcker början av klimakteriet

Hur man upptäcker början av klimakterietStarten av klimakteriet är inte det trevligaste stadiet i en kvinnas liv, och få människor går smidigt. Det är inte förvånande att kvinnor över fyrtiofem lyssnar medvetet på sina känslor och undrar om det är signaler om överhängande klimakterium.....

Av vilka skäl har fyrtioåriga kvinnor tunga perioder

40 år är en viktig etapp i en kvinnas livMenopaus och patologiI vår artikel kommer vi att förstå varför kvinnor har små perioder (orsaker).
Efter 40 år kan ansvarsfriheten inte bli särskilt riklig....

Gåvor och tips

Många idéer om originella och trevliga gåvor för alla evenemang och för alla tillfällenIngen menstruation efter en vakuummånads månad har gått. Vakuumsugning av livmoderhålan: utför med en död graviditet, efter förlossningen och i andra situationerEtt av de mjuka sätten att avsluta en graviditet under korta perioder är vakuumabort....