6: e graviditetsveckan - förändringar i kropp och liv

Harmonier

Den sjätte graviditetsveckan är en ganska svår period, eftersom det är den period då läggandet av de viktigaste organen hos det ofödda barnet inträffar. Påtagliga förändringar äger rum i kvinnans kropp, bröstet kan börja skada och toxikos börjar dyka upp. Vi kommer att ta reda på vad som är normen för närvarande och vilka tecken som bör göra att du omedelbart konsulterar en läkare. Tillgänglighet av information är nödvändig så att en gravid kvinna slutar oroa sig för bagateller, men inte missar oroande symtom.

Inte alla förväntade mödrar kan räkna ut hur tidsfristen beräknas. Många förvirrar den obstetriska perioden och perioden från befruktningens ögonblick och blir förvånade när de kallar graviditetstiden i ett samråd. I själva verket är allt väldigt enkelt.

Gynekologer arbetar med något sådant som en obstetrisk period, och de börjar räkna det inte från befruktningen, utan från den första dagen av den sista menstruationen före graviditeten. Det vill säga den obstetriska perioden är ungefär två veckor längre än perioden från befruktningen. Det vill säga 6 obstetriska veckor är en period som motsvarar 4 veckor från befruktningstillfället. Låt oss se vad som händer just nu..

Huvudsakliga tecken

För många kvinnor är det just vecka 6 som blir en slags ”gräns” som delar upp sina liv i ”före” och ”efter”. Faktum är att detta är den period som många förväntade mödrar kommer att lära sig om sin situation. Samtidigt finns det uppenbara tecken på förestående moderskap, det vill säga att sensationerna redan är verkliga.

Ett av de viktigaste tecknen är frånvaron av menstruation, men många har andra upplevelser. Vilka upplevelser dyker upp under denna period? Tyvärr inte alltför trevlig. Detta är den period då toxikos kan börja manifestera. Många väntande mödrar klagar över:

 • brist på styrka;
 • orsakslös trötthet;
 • Yrsel
 • skillnader i emotionell bakgrund.

Råd! Mannen och andra släktingar bör veta att ett sådant beteende hos en gravid kvinna är normen. Trösten är att sådana karaktärsändringar - inte för alltid, efter ett tag kommer allt att återgå till det normala.

toxicosis

Bland de vanligaste tecknen på graviditet för närvarande kan tillskrivas en förändring i smak. Den "klassiska" är en känsla när den gravida kvinnan alltid dras till det "salta". Men förändringar i smak kan vara individuella. Någon slutar att uppleva köttmat normalt, någon dras efter godis.

Allt detta är tecken på att toxikos har börjat dyka upp. Detta är ett mycket obehagligt tillstånd, men mild toxikos i de tidiga stadierna är normen, det finns ingen skada på barnet.

Du behöver bara tolerera lite, toxikosen kommer att passera efter ett tag och din hälsa kommer att förbättras. Hur mycket kommer du att tåla? Det beror på kroppens egenskaper. Oftast manifesteras mild toxicosis av illamående på morgonen.

Om toxikos har allvarliga symtom, det vill säga manifesterar sig genom upprepad kräkning under dagen och en kraftig försämring av välbefinnandet, behöver du inte utstå! Allvarlig toxicos tappar inte bara den förväntade modernen, utan också skadlig för det ofödda barnet. I detta fall är kroppen uttorkad, och denna omständighet påverkar fostret försörjning med näringsämnen.

Därför, om toxikos manifesteras av ofta kräkningar, bör du definitivt rådfråga en gynekolog. Idag finns det olika behandlingsalternativ som underlättar toxikos, allvarliga symtom försvinner och den väntande modernen kan njuta av graviditet.

Mjölkkörtlar

Allvarliga förändringar under denna period genomgår den gravida kvinnans bröst. Bröstet börjar förbereda sig för att få barnet att matas från befruktningstillfället, men det är från 6 veckor som bröstet börjar förändras märkbart.

Bröstet blir spänt och ökar märkbart i volym. Många kvinnor klagar över att deras bröst är märkbart ömma och bröstvårtorna är särskilt känsliga. Förändringarna som bröstet genomgår kan påminna om bröstkörtlarnas tillstånd under PMS-perioden. Emellertid hos gravida kvinnor förändras bröstet mer signifikant..

Förutom svullnad och uppkomsten av måttlig smärta kan det finnas andra tecken. Så ett märkbart "nät" av vener kan visas i närheten av bröstvårtan; själva bröstvårtans mörkare mörknar. Ibland uppträder små utsläpp av råmjölk från bröstvårtan, var inte rädd för mindre urladdning under denna period - detta är normen, bara bröstet förbereder sig för den tid där barnet matas.

Om bröstet inte bara blir smärtsamt och spänt, och i bröstkörtlarna uppträder tätningar eller fläckar från bröstvårtan, bör du konsultera en läkare. Det är kanske inget fel med dessa symtom, men det är bättre att spela det säkert och undersökas.

analyser

En av de viktigaste analyserna i detta skede är att bestämma nivån på hCG. Detta är ett speciellt hormon som börjar produceras efter att ett befruktat ägg kommer in i livmodern. Närvaron av hCG i blod och urin avgör närvaron av graviditet. Du kan donera blod för hCG redan före förseningen, men i urinen börjar hCG-nivån att växa senare.

Råd! Effekten av graviditetstester baseras på mätningen av hCG-nivån i urinen. Om hCG finns, visas en andra remsa i testet..

Bloddonation för hCG vid denna tidpunkt är nödvändig för att verifiera den normala graviditetsförloppet. Under denna period ökar hCG-nivån snabbt och det är just med graden av hCG-nivåökning som läkaren bestämmer hur framgångsrikt embryot utvecklas. Innehållet i hCG vid den sjätte veckan ligger i intervallet 50 000 - 200 000.

Råd! Olika laboratorier kan använda olika forskningsmetoder, så hormoninnehållet kan variera..

En undersökning kan förskrivas ultraljud vid 6 veckors graviditet. Vid denna tidpunkt kan ultraljud bestämma närvaron av fostret i livmodern, det vill säga för att utesluta en ektopisk graviditet. Du kan se hur många fostrar som började utvecklas i livmodern, det vill säga att det kommer att avslöja flera graviditeter.

För närvarande liknar fostret ett barn lite, embryot ser ut som en bönkärna, och dess storlek liknar en kärna. Men då, när du utför en ultraljud, kan du se fosterets hjärtslag.

Hur barnet utvecklas?

Bildandet av fostret i detta skede fortskrider snabbt, läggningen och utvecklingen av huvudorganen hos det ofödda barnet fortsätter. Därför är det viktigt att utesluta alla orsaker som kan påverka fostret negativt (till exempel rökning, förkylning etc.).

Under den beskrivna perioden är fostrets storlek fortfarande obetydlig. Frukten väger cirka 4 gram, och dess storlek i längd överstiger inte 9 mm. Men embryonets hjärta, trots dess lilla storlek och ofullständiga utveckling, slår dubbelt så snabbt som hans mor. Viktiga ”händelser” på 6 veckor:

 • fostret ändrar form. Nu är fostret inte längre bara ett "komma", knölar bildas i det, från vilka det ofödda barns armar och ben kommer att utvecklas över tid;
 • fostret "förvärvar" broskvävnad, bröstet börjar bildas i embryot;
 • fostret börjar "skaffa" ett ansikte, näsan, käkarna och öronen börjar gradvis "dyka upp";
 • ögonets rudiment, som innan embryot var på båda sidorna av huvudet, börjar närma sig;
 • fostret får början på ett framtida matsmältningssystem, immunsystemet läggs på;
 • under denna period inträffar ytterligare en stor "händelse": neuralröret är helt åtdraget i embryot, det vill säga att fostret förvärvar hjärnans rudiment, under denna period sker dess utveckling mycket snabbt.

Möjliga problem

För att en gravid kvinna ska sluta oroa sig för bagateller är det viktigt för henne att veta vad som händer med hennes kropp. Vilka saker är normen för denna period, och när det inte finns någon anledning att tveka att besöka en läkare.

Ansvarsfrihet

Vilken utskrivning är normal vid 6 veckors graviditet, och som indikerar patologi?

 • Måttlig färglös från könsorganen - detta är normen, det finns ingen anledning att oroa sig;
 • Utsläpp med klumpar som liknar keso, vilket kan orsaka klåda kan vara ett tecken på trast.
 • En gulaktig och grönaktig daub kan vara ett symptom på en bakteriell infektion..

Men brun eller fläckig för närvarande är inte normen. Även om utsläpp av brunt eller blod är knappt (kvinnor kallar en sådan uttömning av daub), är det frivolt mot detta symptom och det är omöjligt att tro att brun urladdning kommer att gå av sig själv.

Ibland kan en sådan daub vara ett tecken på början av ett missfall, även om det inte finns någon smärta och nedre buken inte drar. Speciellt bör den varna dauben (brun eller blodutflöde), om samtidigt nedre buken drar och gör ont. Oftast förekommer brun urladdning i följande fall:

 • en lätt daub kan uppträda efter undersökning av en gynekolog, ibland noteras en liten brun utflöde av en kvinna efter samlag. Anledningen är att vaginalslemhinnan hos gravida kvinnor är mer sårbar;
 • ibland är brun urladdning ett tecken på erosion i livmoderhalsen, i detta fall kommer dauben att vara konstant och nedre buken kommer inte att skada;
 • brun urladdning kan vara ett tecken på låg lokalisering av embryot, i detta fall kommer dauben att stanna efter bildandet av morkakan, den nedre buken kan dra något;
 • brun urladdning kan vara ett tecken på en farlig komplikation - frigöring av ägg. Det är särskilt farligt om dauben åtföljs av det faktum att den gravida kvinnan drar och gör ont i magen;
 • brun urladdning kan vara ett tecken på att graviditeten har slutat utvecklas. I detta fall kan dauben vara riklig, koma, ett tecken på att graviditeten har slutat utvecklas är att de känslor som kännetecknar gravida kvinnor passerar.

jag har ont i magen

För närvarande har inte storleken på buken förändrats, men förekomsten av smärta i buken är inte utesluten. Om den nedre buken dras något, är det troligtvis ingen anledning att oroa sig. Orsaken till smärta, som täcker nedre del av buken - i livmoderns förorening.

Om nedre buken drar ständigt är det viktigt att klassificera orsakerna till smärta. Det vill säga du måste ta reda på varför nedre del av magen kan skada, och bara en läkare kan göra det. Därför, om nedre buken gör ont, behöver du inte skjuta upp besöket hos läkaren.

Kall

Att undvika en sjukdom som förkylning är inte alltid möjligt, men under tiden är en kall och hög feber i de tidiga stadierna ganska farligt för ett ofödda barn. Och det kan till och med göra att graviditeten slutar utvecklas. Därför behövs förebyggande.

Om en förkylning och fortfarande förbi den förväntade modernen och hennes temperatur steg, bör läkaren förskriva behandlingsregimen. Som regel behandlas en förkylning vid denna tidpunkt med folkrättsmedel.

Om temperaturen stiger kan läkaren förskriva antipyretika till barn. Om temperaturen är hög och inte förlorar, kanske det inte var en vanlig förkylning som provocerade det, akut behov av att ringa en ambulans.

Så, den sjätte graviditeten i veckan är en svår tid för den framtida modern och hennes barn. Barnet utvecklas aktivt, så du måste försöka skydda honom från effekterna av negativa faktorer. Dessutom mår den gravida kvinnan själv ofta inte bra, men denna svåra period måste uthärdas, mycket snart kommer hennes hälsa att förbättras!

6 veckor av graviditeten

Känslorna hos den framtida modern, som hon upplevde vid ett tidigare datum, fortsätter att intensifieras vid 6 veckor. Tecken på toxikos, morgonsjukdom, svaghet, dåsighet växer. Förändringar observeras i bröstet och huden. Vad händer under denna period med fostret och i en kvinnas kropp? Låt oss förstå.

Tecken på graviditet hos en kvinna

Först av allt, ta reda på sex veckor är hur många månader? I det här skedet talar vi om en månad och två veckor, det vill säga en och en halv månad. Under denna period visas tecken på graviditet hos kvinnor med varierande intensitet. Många mödrar känner inte några förändringar i kroppen, förutom frånvaron av menstruation. För andra flickor uttrycks känslor med särskild kraft. Vi föreslår att du överväger de vanligaste symtomen som uppstår under den sjätte veckan..

Illamående

Detta symptom förekommer ofta på morgonen, men en gravid kvinna kan känna sig sjuk vid någon annan tid på dagen. Som regel uppträder denna manifestation på grund av en ökning av produktionen av hormoner i kroppen på grund av början av befruktningen. Om illamående är för starkt, åtföljt av kräkningar, nedsatt aptit och andra obehagliga fenomen, bör den gravida kontakta en läkare. Ibland krävs även sjukhusvistelse.

Dessutom kommer sådana tips att hjälpa till att hantera illamående:

 • ät i små portioner 5-6 gånger under dagen;
 • dricka mycket vatten, örtteer, rosjongbuljong, saft;
 • ingefära, citron, mynta hjälper till att hantera illamående;
 • på kvällen kan du lägga en smällare, mintgodis eller ett äpple nära sängen. Du måste äta dem utan att komma ur sängen..

Förutom förändringar i den hormonella bakgrunden, hos en kvinna vid 6 veckor av graviditeten, kan orsaken till svår toxikos vara dålig näring, livmoderns patologi och andra organ. I vilket fall som helst, om detta symptom oroar den förväntade modernen, bör du söka medicinsk hjälp.

Svaghet och trötthet

De flesta kvinnor i de tidiga stadierna upplever svaghet, apati och snabb trötthet. Detta är ganska normala fenomen, så oroa dig inte, du måste ge kroppen så mycket vila som möjligt. Trötthet och dåsighet utvecklas på grund av att en växande organisme inuti livmodern kräver mycket näringsämnen som den får från mamma.

En kvinna på 6 veckor bör ha mycket vila. Det är tillrådligt att ge dig själv sömn på dagen. Detta hjälper inte bara att återställa kroppens styrka utan också eliminera vissa komplikationer.

Bröst ömhet

Bröstkörtlarna är nödvändiga för att mata barnet. Under denna period börjar bröstet aktivt förbereda sig för denna avgörande period. En kvinna känner att hon blir större, sväller, känsligheten ökar.

Det är viktigt att tänka på att välja en behaglig behå av naturliga tyger. Om tillväxten är för intensiv kan du använda fuktighetskräm. De hjälper till att förhindra sträckmärken och minska klåda..

Snabb urinering

Att gå på toaletten vid 6 veckors graviditet blir allt vanligare. Detta beror på en ökning av livmoderns storlek. Under denna period har det diametern på ett äpple eller en liten apelsin. På grund av organtillväxt ökar trycket på urinblåsan. Detta är orsaken till ofta urinering.

Du behöver inte försöka begränsa dig i vätskan, eftersom det kan påverka kvinnans allmänna välbefinnande och fostrets utveckling negativt. Omedelbart efter födseln och återställande av könsorganets storlek försvinner detta symptom..

Ritningssmärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen

Vid den sjätte graviditeten drar en kvinna ofta i nedre buken. Detta anses vara normen och beror på en ökning av livmoderns storlek och förlängningen av dess ligament. Av samma anledning kan obehag i korsryggen observeras. Som regel passerar sådana tecken av sig själva, har en mild intensitet.

Du måste oroa dig när smärtorna ansluter till smärtan, obehaget ökar ständigt, fläcken visas, kroppstemperaturen stiger. I den här situationen, skjut inte upp besöket hos läkaren. Du bör informera din gynekolog om dessa känslor så snart som möjligt..

Dyspeptiska störningar

Förutom illamående och kräkningar observeras symtom som uppblåsthet, böjning, halsbränna, diarré eller tvärtom förstoppning hos många gravida kvinnor vid 6 veckors graviditet. Detta händer på grund av en ökning av syntesen av hormonet progesteron i kroppen, vilket slappnar av glatta muskler, inklusive matsmältningskanalen.

På grund av detta hormons inflytande störs peristaltis i magen och tarmarna, vilket medför en försening av maten i kroppen, brott mot avföringen och andra störningar. För att undvika detta obehagliga fenomen rekommenderas en gravid kvinna vid 6 veckor att observera tillräcklig fysisk aktivitet, dricka mycket vätska och äta mat ofta, men i små portioner.

Ökad urladdningsvolym

I mitten av den andra månaden av graviditeten har en kvinna ofta en ökning av mängden utskrivning. Detta händer på grund av en rusning av blod till de inre organen i bäckenet. Om urladdningen är lätt, liknar konsistensen slem och är luktfri, detta är ganska normalt. Det är värt att överleva i de fall då de åtföljs av smärta, inkluderar blodiga koaguler, har en skarp obehaglig lukt.

Brist på menstruation

Menstruation under denna period saknas hos de flesta kvinnor. I sällsynta fall kan menstruationen gå igenom fostret. Detta är den så kallade "färggraviditeten." På grund av den starka spridningen av blodkärl i fästområdet av embryot kan den förväntade modern uppleva blodigt utflöde, mycket påminner om menstruationen.

Positivt graviditetstest

Med moderna graviditetstest kan du bestämma graviditetens början, särskilt när det gäller sex veckor. Sådana test är baserade på detektion av korionisk gonadotropin i urinen. Detta hormon börjar produceras av den kvinnliga kroppen ungefär 7-10 dagar efter befruktningen. Naturligtvis kan ibland denna diagnostiska metod ge ett falskt positivt eller negativt resultat, men i de flesta fall visar testet början av graviditeten om befruktningen har inträffat. Eftersom testerna är olika måste de användas i enlighet med bruksanvisningen från tillverkaren.

För att få ett tillförlitligt resultat rekommenderas testet på morgonen. Du kan använda flera paket..

Babystorlek just nu

Vid 6 veckors graviditet är fostret väldigt litet. Nu är det inte mer än en ärta och dess diameter är ungefär 5-6 millimeter. Vid ultraljud är han väl visualiserad och uzisten kan upptäcka under denna period om det finns tvillingar, tvillingar eller tripletter i livmodern. Normal om chorionen är ringformad. Om embryot inte syns i livmodern kan det inte vara graviditet eller vi pratar om ektopisk fästning av fosterägget.

Hur embryot förändras

Som redan nämnts är babyens diameter under denna period högst 6 millimeter. Vid den sjätte veckan äger en så viktig händelse sig i livet för en liten organisme som bildandet av nervsystemet. Just nu börjar det centrala nervsystemet i kraniet. Dessutom är förändringar i babyens utveckling som följer:

 • hjärtmuskeln börjar fungera. En pulserande ven i bröstet - det här är hjärtat.
 • levern fungerar;
 • cirkulationssystemet är lagt och börjar fungera;
 • barnets hjärtfrekvens varierar nu från 100 till 160 slag / min. Om det finns små avvikelser i hjärtfrekvensen behöver du inte oroa dig. Varje barn är individuellt;
 • med hjälp av ultraljud kan du se rudimenten i övre, nedre extremiteterna och till och med fingrarna;
 • på ett litet huvud kan du se ögonuttag, öron, mun;
 • vid 6 veckor bildas det inre örat, immunsystemet och muskelsystemet;
 • benmärg och tymus utvecklas aktivt;
 • bröstet är konturerat, skallens ben bildas;
 • navelsträngen bildas, barnet flyter i fostervatten.

Han kan inte höra embryot ännu, men han har redan en viss känslighet. Externa stimuli orsakar ett fosterrespons. Barnets kön vid 6 veckor av graviditeten kan ännu inte fastställas. Könsorganen i detta skede är fortfarande underutvecklade.

Den sjätte obstetriken är den fjärde fosterveckan i fostrets utveckling. Trots så kort tid utvecklas ett litet liv aktivt i livmodern.

Mage vid 6 veckor

Från magen sidan för närvarande observeras inga förändringar. På grund av ökad aptit går vissa flickor i vikt, så det verkar för dem att magen också växer. Med toxikos kan en kvinna omvänt gå ner i vikt. Om du för närvarande drar nedre buken, oroa dig inte. Detta är ganska normalt, vilket indikerar livmoderens tillväxt.

På bilden kan du se hur magen ser ut i början av den sjätte graviditetsveckan.

Bilden visar att magen är runda under denna period fortfarande saknas.

Vad är hCG och vad är dess norm

Sedan starten av ett nytt liv har kvinnans kropp genomgått en omfattande omstrukturering. Först och främst hänför sig detta till förändringar i den hormonella bakgrunden. HCG eller korionisk gonadotropin är det så kallade graviditetshormonet, som börjar öka nästan omedelbart efter befruktningen. Varje dag fördubblas dess koncentration i kroppen nästan, och det händer tills 10-11 veckor.

Det finns inga tydliga standarder för hCG vid en given tidsperiod att fostra ett barn. Mängden beror på kvinnans individuella egenskaper och vissa andra funktioner. Exempelvis fördubblas eller tredubblas chorionisk gonadotropin med multipel graviditet.

Dessutom använder olika laboratorier olika metoder för att bestämma hCG, så indikatorerna kan variera. I genomsnitt bör koncentrationen av korionisk gonadotropin vid 6 veckor vara från 50 000 till 200 000 mU / ml. Även för en period av 6 veckor och 6 dagar kommer hCG-indikatorerna att vara mycket olika.

Om indikatorerna överskattas kan detta indikera en multipel graviditet eller vissa genetiska sjukdomar i fostret (Downs syndrom). Med låga priser finns det risk för abort. Till exempel, om hCG är 11 000 vid en viss tidpunkt, bör du definitivt leta efter orsaken till avvikelsen. I vilket fall som helst, om avvikelser av hCG upptäcks, är ytterligare undersökning av kvinnan nödvändig..

Läs mer om hCG-standarderna under graviditeten, läs här.

Nödvändiga analyser

Vid den sjätte graviditeten besöker många kvinnor först en gynekolog. Läkaren utför en första undersökning och föreskriver nödvändiga tester. För att bekräfta befruktningen används ett blodprov för hCG, mindre ofta en ultraljudundersökning. Ultraljud utförs endast vid vissa medicinska indikationer, till exempel med en låg eller hög nivå av hCG, klagomål från patienterna om dragvärk och patologisk urladdning.

Under normal graviditet föreskrivs följande tester:

 • en smet från vagina på den patogena mikrofloran;
 • allmän analys av blod och urin;
 • blodkemi;
 • hCG och progesteronanalys.

För närvarande utförs inte en gravid kvinna som regel. Läkarna föredrar att vänta till 10-12 veckor när risken för missfall minskar.

Funktioner med ultraljud

Ultraljudsundersökning betraktas som en säker och informativ metod för undersökning under graviditeten. Trots detta utförs förfarandet endast vid behov. Detta görs om man misstänker flera graviditeter eller om patienten har andra klagomål. Samtidigt, på skärmen kan du se flera fosterspåsar och äggulasäckar samtidigt. Ofta utvecklar tvillingar och tripletter med IVF (artificiell insemination). Samtidigt görs ultraljud oftare, eftersom hotet om komplikationer ökar avsevärt.

Ultraljud hjälper också till att misstänka olika missbildningar hos barnet. Till exempel avslöjar denna teknik en ektopisk graviditet när fosterägget är fästat inte i livmodern utan utanför.

På skärmen under ultraljud ser fostret vid 6 veckor ut som en liten ärt. Det är fortfarande omöjligt att urskilja delar av kroppen. Coccyx-parietal storlek (KTR) är ännu inte bestämd för närvarande, eftersom embryot är för litet.

Ultraljudsfoto vid sjätte veckan

Embryot kan inte ses på bilden, eftersom det fortfarande är för litet.

Bastemperatur vid 6 veckor

Bastemperatur (BT) - det är temperaturindikatorer som mäts i anus. Hennes kontroll ger dig möjlighet att bestämma början av ägglossning och misstänker vissa kränkningar i den kvinnliga kroppen. BT under ägglossningens början, det vill säga frigörandet av ägget från äggstocken, stiger med flera grader (till 37-37,5) och minskar efter 12-14 dagar. När graviditet inträffar förblir BT förhöjd, vilket är associerat med produktionen av hCG och progesteron i kroppen. Detta är normen och bör inte få en kvinna att oroa sig..

Vilken urladdning anses vara patologisk

En ökning av urladdningen under den sjätte graviditetsveckan betraktas inte som en patologi. Norma är en transparent slemhinnor, luktfri och inga koagler.

Om hemligheten är annorlunda bör du definitivt diskutera detta med din gynekolog. Vad kan denna eller den typen av urladdning indikera?

 • Brun, blod, rosa, röd, mörkbeige, brun. Denna sekretionsskugga indikerar en orenhet av blod. Detta kan observeras med en absolut hälsosam graviditet efter sexuellt samlag med en partner eller gynekologisk undersökning. Detta är inte alltid fallet. Ibland indikerar denna färg på urladdningen ett hot om missfall, frigöring av moderkakan. Om det finns rikligt med rött blod på linnet - detta indikerar blödning som har öppnat, vilket är anledningen till omedelbar läkarvård.
 • Smutsig och vattnig. Våta fläckar på tvätten kan indikera två förhållanden. Den första är urinproduktionen på grund av ökat tryck på urinblåsan. För fostret är detta symptom säkert; här handlar det mer om moders obehag. Den andra är läckage av fostervatten. Många kvinnor har en liten utflöde av fostervatten. Om läckaget är starkt, bör du omedelbart informera din läkare om det, eftersom ett sådant symptom ofta indikerar allvarliga problem, upp till depressurisering av moderkakan.
 • Vit curdled eller gul. Immunitet vid 6 veckor av graviditeten förblir minskad, i samband med att vissa mödrar möter en så obehaglig sjukdom som trost. Det fortsätter utan smärta, men åtföljs av klåda, irritation i könsområdet. Hennes behandling bör utföras under övervakning av en specialist.
 • Om det finns riklig brunaktig, svart, blodig urladdning - är detta en signal för en omedelbar undersökning. Detta symptom indikerar ofta en ektopisk eller missad graviditet, liksom en början missfall. En svag daub kan uppstå vid livmoderhalserosion. Om fostret har en retrochorial hematom, kan brunaktig utflöde uppstå när det lämnar vagina.
 • Gulaktig, grön med en skarp lukt indikerar ofta sexuellt överförda sjukdomar. Även om det finns väldigt lite hemlighet är det nödvändigt att klara tester. Under graviditeten behandlas infektioner som trikomoniasis, klamydia och andra strikt enligt läkarens recept med hjälp av mediciner som är säkra för mamma och foster. Symtom som klåda, sveda i perineum, utslag på könsorganen indikerar också förekomsten av könsinfektioner..

Under bärandet av barnet bör kvinnan vara mycket uppmärksam på sin kropp och rapportera eventuella förändringar till hennes behandlande läkare. Detta hjälper till att förhindra många oönskade konsekvenser under denna oroande period..

Mitt bröst slutade att skada i vecka 6

I många forum kan man komma med frågor om huruvida upphörandet av smärta och ömhet i bröstet är normalt vid sjätte veckan? Varje kvinnas kropp är individuell. Hos vissa gör mjölkkörtlarna ont och sväller hela graviditeten, i andra skadar inte bröstet alls, och i andra gör det ont, sedan stoppar det, och sedan ökar känsligheten igen.

Om bröstet slutade att skada ska du inte tänka på det dåliga. Detta betyder inte att fostret fryser. En kvinna ska lugna sig och tänka på det goda. Om spänningen fortfarande följer, kan du boka tid hos gynekologen.

Faror under denna period

Vid den sjätte graviditeten är risken för missfall eller frysning av fostret fortfarande ganska hög. Under denna period är den framtida modern och hennes barn i fara. Låt oss titta på dem.

Ektopisk graviditet

Med detta koncept menas en patologisk graviditet, vars kurs åtföljs av fästningen av ett fosterägg inte i själva livmodern utan utanför det. Ett befruktat ägg kan fästa i äggstocken, i livmoderhalsen, i bukhålan. Samtidigt, i de tidiga stadierna, känner en kvinna samma symtom som under en normal graviditet - illamående, brist på menstruation, morgonsjukdom, smakförändring.

Risken för detta tillstånd är att på grund av tillväxten av embryot kan en gravid kvinna öppna upp blödningar, vilket ofta orsakar allvarliga komplikationer och till och med döden. Det är omöjligt att självständigt fastställa detta patologiska tillstånd. Diagnosen sker med ultraljud och vissa andra forskningsmetoder..

Vill du lära dig mer om ektopisk graviditet, dess symtom och behandling? Läs all information du behöver i den här artikeln..

Fosterfrysning

Fading är döden av fostret och stoppandet av alla dess vitala funktioner. Detta händer oftast på grund av hormonella störningar i moderns kropp eller på grund av en genetisk funktionsfel vid bildandet av embryot..

Symtom på fosterdöd:

 • utsläpp med blod;
 • liten storlek på livmodern under en viss period;
 • brist på hjärtslag i fostret med ultraljud;
 • smärtsamma känslor i nedre del av magen och i korsryggen;
 • feber;
 • upphörande av tecken på toxikos.

Om diagnosen av detta farliga tillstånd är otidig, finns det risk för allvarlig förgiftning av kroppen och andra konsekvenser. Det är därför du regelbundet ska besöka en läkare och informera honom om oroande tecken och känslor..

Missfall

Enligt statistik inträffar missfall ganska ofta upp till 12 veckor. Detta beror på många faktorer. Bland dem:

 • genetiska störningar i fostret;
 • infektion
 • hormonella avvikelser i moderns kropp;
 • aborter i moderns historia;
 • inflammatoriska sjukdomar;
 • medfödda sjukdomar i könsorganen hos en kvinna;
 • dåliga vanor hos mamman;
 • tunga lyft, intensiv fysisk aktivitet i de tidiga stadierna.

Cirka 20% av graviditeten slutar i missfall.

Trots detta lyckas de flesta kvinnor efter detta tillstånd uthärda och föda ett friskt barn.

Rekommendationer för kvinnor vid 6 veckor gravid

Uppkomsten av graviditeten åtföljs av blandade känslor. Å ena sidan upplever en kvinna glädje och spänning, å andra sidan rädsla, en upplevelse. Denna period kompliceras av toxikos, ofta urinering, snabb trötthet, obehag på grund av ett växande buk. Att underlätta barns bärande hjälper till att genomföra enkla rekommendationer:

 • positiv attityd;
 • regelbundna tester och besök på förlossningskliniker;
 • korrekt näring och kvalitetssömn;
 • intag av en tillräcklig mängd vätska, örtte, naturliga juicer;
 • ofta promenader i frisk luft och efterlevnad av tillräcklig fysisk aktivitet;
 • avslag på dåliga vanor;
 • elimination av stress;
 • ta folsyra och andra vitaminer;
 • vägran av självmedicinering med medicinering;
 • vid förkylning eller influensa bör medicinsk behandling utföras under strikt medicinsk övervakning;
 • om toxikos inte ger vila, bör du äta i små portioner, vägra kosmetika och parfymer, ofta ventilera rummet.

Gravid vid 6 veckor måste du koppla av så mycket som möjligt, lyssna på trevlig musik, kommunicera med nära och kära. En positiv inställning och efterlevnad av läkarnas rekommendationer är nyckeln till ett lyckligt moderskap och ett friskt barns födelse.

Äta tidigt

Vid den sjätte graviditeten växer barnet aktivt och kräver mycket näringsämnen. Fostret bildar inre organ och system, så en hälsosam kost för mamma är mycket viktig.

Under denna period bör den framtida mammas framtida diet vara mättad med vitaminer, mineraler och användbara komponenter. Det mesta av kosten (cirka 60%) bör bestå av animaliska proteiner och spannmål. Det är viktigt att äta tillräckligt med fisk och kött. Mejeriprodukter och surmjölkprodukter kommer att vara användbara. De innehåller kalcium och protein, nödvändigt för en sund bildning av barnet.

Avslag ska ske från bakverk, kakor, bakverk, choklad, kolsyrade sockerhaltiga drycker. Uteslut från dieten vid 6 veckor du behöver alkohol och drycker som innehåller koffein. Fet, salt, rökt, för sur, inlagda rätter kan vara skadligt. Ät inte exotiska frukter som tidigare var frånvarande i kosten, eftersom de kan orsaka allergier. Förbjudna måltider inklusive rå fisk och kött på grund av risken för helminthinfektioner.

Video

När du har sett den här videon kan du lära dig mer om den sjätte graviditeten.

För att sammanfatta

6 veckors graviditet är bara början på ett svårt och spännande sätt för en kvinna. Under denna period möter hon redan toxikos och andra svårigheter. Det är mycket viktigt samtidigt att skapa dig själv för positiva känslor. Psykologisk stress påverkar fostrets tillstånd negativt. Vazhnava samtidigt stöd av släktingar och släktingar. En hälsosam livsstil och rätt känslomässig attityd hjälper till att bära och föda ett friskt barn.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Kan en kvinna bli gravid under menstruationen? Menstruationscykel, orsaker, sannolikhet

Tyvärr finns det i vårt land inget sådant som "sexundervisning". Ofta vänder flickor med sina frågor eller problem till webbläsares sökmotorer....

Vad ska man göra för att låta menstruationen gå med en försening? Vad måste göras för att göra menstruationen snabbare?

Att vänta på nästa menstruation blir ofta spännande och utmattande tid för det klara könet....

Spotterar farligt efter undersökning av en gynekolog

Vilken annan ansvarsfrihet under graviditeten?I allmänhet är utskrivning från könsorganen under graviditet en normal förekomst under graviditeten. De kan ha en annan konsistens och färg, och med dessa tecken kan vi anta en hälsosam kurs eller försämrad gestation, liksom förekomsten av infektioner....