Utsläpp efter installation av spiralen

Blödning

Många kvinnor är intresserade av de tekniska problemen med implantering av intrauterin enhet. För många är tillförlitlighet i diagnostiska metoder och identifiering av kontraindikationer för denna typ av preventivmedel viktig. Viktig, också, information om möjliga biverkningar med denna typ av preventivmedel, frågor om fertilitet återhämtning. Vi kommer att försöka ge dig den mest fullständiga och pålitliga informationen..

Vilka undersökningar måste göras innan livmoderspiralen införs?

• Samtal med patienten gör att läkaren kan identifiera hennes kroniska gynekologiska sjukdomar.

• Bakteriologisk analys av utstryk från slidan och livmoderhalsen.

• Grundlig screening för sexuellt överförda infektioner: syfilis, HIV, hepatit B och C.

• Kolposkopi (instrumentell undersökning av vaginalhålan och livmoderhalsslemhinnan).

• ultraljud i bäckenet.

När och hur spiralen introduceras?

Införandet av spiralen är en obegränsad strikt definierad period av cykeln. Emellertid rekommenderas introduktionen av menstruationscykeln den 4-8: e dagen, under denna period är livmoderslimhinnan mindre sårbar, livmoderhalskanalen är svår - allt detta gör introduktionen av spiralen mindre traumatisk och säker. Menstruationsflödet är också ett säkert tecken på frånvaron av graviditet. Blodigt urladdning, kännetecknande för den tidiga perioden efter implantering av ett intrauterint preventivmedel (IUD) orsakar inte psykologiskt obehag hos en kvinna, eftersom menstruationen fortfarande pågår.

Spiralen kan injiceras omedelbart efter eller inom fyra dagar efter artificiell upphörande av graviditet eller missfall (spontan avbrott av graviditet), förutsatt att det inte finns några tecken på inflammation eller blödning. Om implantationen av IUD inte utförs under denna period, måste dess introduktion utföras vid början av nästa menstruation.

Övade samtidig abort och implantation av IUD i livmoderhålet. Introduktion av IUD: er omedelbart efter förlossningen eller under förlossningen (inom 48 timmar efter förlossningen) ökar avsevärt risken för preventivmedel (prolaps). Om IUD inte anges under den angivna perioden, kan proceduren utföras 4-6 veckor efter leveransen.

Stadier av införandet av ett intrauterint preventivmedel

• Innan introduktionen är en vaginal undersökning och ljud i livmoderhålan obligatorisk.

• Installation av en VMK utförs i ett speciellt rum under aseptiska förhållanden. Som regel är införandet av IUD smärtfritt och kräver inte smärtlindring.

• Införandet av spiralen är endast möjlig med I- och II-grad av renhet i slidan. I händelse av att en infektiös och inflammatorisk sjukdom i de inre könsorganen hittas eller renhet i slidan är av III eller IV-graden, krävs en djupgående gynekologisk undersökning följt av antimikrobiell behandling. I slutet av behandlingen krävs en uppföljning av dess effektivitet. Efter en effektiv antimikrobiell behandling av en infektiös och inflammatorisk sjukdom i bäckenorganen, under förutsättning att de återhämtar sig helt, krävs en 6-10-månaders paus för att helt återhämta sig och förhindra att sjukdomen blir kronisk innan införandet av IUD.

Är det nödvändigt att övervaka patienter som använder intrauterina preventivmedel?

• Under den första veckan efter introduktionen av IUD rekommenderas att avstå från sexuell aktivitet och intensiv fysisk aktivitet.

• Den första uppföljningsundersökningen ska utföras av en gynekolog efter 7-10 dagar. Vid undersökning är läkaren intresserad av närvaron av trådar i vaginala kaviteten - detta är nödvändigt för att se till att IUD är korrekt installerat. Nu - efter den första gynekologiska undersökningen, är sexlivet tillåtet utan användning av en extra preventivmetod. En ultraljud av bäckenorganen utförs också för att klargöra placeringen av IUD i livmoderhålet.

• Nästa undersökning utförs efter en månad, under det första året - minst en gång var sjätte månad, sedan - varje år med en bakterioskopisk undersökning av den avtagbara livmoderhalsen. Ultraljud rekommenderas att utföras enligt indikationer.

• En kvinna behöver träning efter varje menstruation för att palpera för att kontrollera om spiraltrådar för att upptäcka spiralförlust i tid. I frånvaro av trådar i vaginala kaviteten är en gynekologisk undersökning och ultraljud av bäckenorganen nödvändiga för att klargöra lokalisering av spiralen.


Möjliga biverkningar och komplikationer vid användning av intrauterina preventivmedel

Komplikationer förknippade med implantation av IUD observeras oftare hos patienter med tidigare menstruations oregelbundenheter, kroniska bäckeninflammatoriska sjukdomar (PID) i remission och när läkaren ignorerar kontraindikationer för införande av IUD. Komplikationer som uppstår genom intrauterin preventivmetod delas vanligtvis in i tre grupper: komplikationer orsakade av införande av IUD i processen att hitta spiralen i livmoderhålshålan och uppstår under eller efter extraktion av preventivmedel. Oftast observeras följande komplikationer: smärta, förlust av IUD, inflammatorisk sjukdom i bäcken och blödning.

Komplikationer som uppstår vid introduktionen av ett intrauterint preventivmedel:

• Skada på livmoderhalsen

Skada på livmodern. Denna komplikation förekommer sällan som regel på grund av felaktig teknik för att införa en IUD eller administrering trots kontraindikationer..

Komplikationer som uppstår i preventionsprocessen:

Smärtsyndrom - oftare uttryckt i mindre smärta i nedre del av buken, som kan visas omedelbart efter införandet av IUD, men de slutar efter några timmar eller efter behandling. Smärta under menstruationsperioden observeras i 9,6-11% av fallen.

Förlusten av IUD observeras oftare hos unga icke-kvinnliga kvinnor - detta beror på ökad kontraktion och excitabilitet i livmodern. Förlustfrekvensen beror på typen av IUD och är 3-16%. Med åldern, en ökning av antalet födda och aborter, minskar deras frekvens av detta fenomen. Utdrivning (förlust) av kalken sker under de första dagarna av slam och 1-3 månader efter införandet av IUD.

När du identifierar orsakerna till smärta spelas huvudrollen av sådana studier som ultraljud och hysteroskopi, vilket gör att du exakt kan bestämma läget för IUD i livmoderhålet eller bortom.
Inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen (PID). Mot bakgrund av kopparinnehållande IUD uppträder inflammatoriska reaktioner i 3,8-14,3% av fallen och kan manifestera sig i form av cervicit (inflammation i livmoderhalsen), endometrit (inflammation i livmoderslimhinna), bäcken peritonit (inflammation i slemhinnan i bäckenorganen) eller bäcken abscess (begränsad) kapselansamling av purulent exsudat). Som regel är den inflammatoriska processen förknippad med en förvärring av en befintlig kronisk smittsam och inflammatorisk sjukdom i könsorganen. I händelse av att den inflammatoriska processen inträffade inom 20 dagar efter införandet av spiralen, kan den förknippas med införandet av ett preventivmedel. Frågan om att ta bort spiralen och genomföra antibiotikabehandling avgörs av gynekologen individuellt för varje kvinna.

Menometrorragia (livmodersblödning). Efter införandet av IUD, de första 5-10 dagarna hos kvinnor, finns det som regel mindre eller måttligt blodigt eller genomskinligt utflöde som inte kräver behandling; endast i vissa fall (2,1-3,8%) finns det ett behov av läkemedelsbehandling. Kanske uppkomsten av intermenstruell blödning (i 1,5-24% av fallen), som oftare förekommer hos kvinnor med oregelbundna menstruationscykler, samt i närvaro av artificiella aborter tidigare. Frågan om utnämning av behandling avgörs individuellt av gynekologen. I händelse av att kraftig blödning under menstruationen åtföljs av smärta och inte stannar mot bakgrund av läkemedelsbehandling är detta en indikation för att ta bort spiralen.

Graviditetens början. Intrauterina preventivmedel erkänns som mycket effektiva preventivmedel, men i 0,5-2% av fallen kan en oönskad graviditet fortfarande uppstå. Samtidigt ökar frekvensen av spontana aborter betydligt, även om kvinnan vill fortsätta graviditeten och graviditeten upprätthålls medicinskt. I ungefär 1/3 av fallen är graviditet associerad med fullständig eller partiell förlust av IUD.

Komplikationer som uppstår efter extraktionen av ett intrauterint preventivmedel.

• Kronisk inflammation i bäckenorganen
• infertilitet
• Ektopisk graviditet

Indikationer för avlägsnande av intrauterina preventivmedel

• Kvinnans önskan.
• Användningens utgång.
• Menopaus (ett år efter den senaste menstruationen).
• Medicinska indikationer:
• Graviditet.
• smärta.
• Blödning som hotar en kvinnas liv.
• PID, akut eller förvärrad kronisk.
• Onkologi i livmodern eller livmoderhalsen.

Metoden för extraktion av intrauterina preventivmedel

• IUD avlägsnas av en gynekolog i ett speciellt rum med medicinska instrument och i enlighet med alla regler för asepsis och antiseptika.

• Innan spiralen tas bort utför gynekologen en vaginal undersökning.

• Efter en gynekologisk undersökning utförs en antiseptisk behandling av livmoderhalsen. Avlägsnandet av spiralen utförs för kontrolltrådar.

Utseendet på blod efter installation av IUD

En intrauterin enhet är det mest populära och effektivaste kvinnliga sättet att förhindra en oönskad graviditet. För att förhindra komplikationer är det nödvändigt att gå igenom alla undersökningar och endast konsultera en professionell läkare, självinförande av spiralen är inte tillåtet. Men även efterlevnaden av alla villkor garanterar inte absolut smidighet. Det händer att efter installationen av spiralen, flödar blod, detta händer av olika skäl. Allt om insättning av spiral och komplikationer i den här artikeln.

En intrauterin enhet är en speciell anordning bestående av inert plast och lite metall (koppar eller silver), små i storlek. Den här enheten sätts in i livmoderhålet och tillåter inte flickan att bli gravid. När man planerar en befruktning kan befruktning med en IUD uppstå, men spiralen tillåter inte embryot att fästa vid livmodern i livmodern, operationsprincipen liknar ett aborterande medel. En flicka injiceras med en spiral den 3: e eller den 4: e dagen av menstruationen, medan livmoderhalsen är öppen.

Idag används två typer av intrauterin enhet aktivt:

 • Koppar marin. En kopparspole installerad i livmodern frigör kopparjoner, försurar livmodern och reducerar spermiernas aktivitet. Användningstiden för koppar-IUD är högst 10 år.
 • Hormonell IUD. Efter administrering frisätts hormonet progesteron. Detta hormon frisätts dagligen, hämmar mognaden av ägget. Du kan använda upp till 5 år, då förändras spiralen.

I sitt utseende liknar båda spiralerna från graviditeten bokstaven T, i slutet av vilka två små antenner.

Typer av intrauterina enheter

Förutom huvudfunktionen skyddar livmoderspiralerna mot inflammatoriska sjukdomar.

indikationer

Som noterats ovan är fördelarna med spiralen inte bara oförmågan att bli gravid. Spiralen är indicerad för behandling av olika sjukdomar, såsom:

 • Menstruationsproblem. Smärtsam, svårt att tolerera menstruation, oregelbunden menstruationscykel osv.;
 • Bäckensmärta;
 • Uterin fibroids och endometrios. Tidig endometriecancer och prekanceröst tillstånd;

Spiralen ger en bakteriedödande effekt, därför lindrar sjukdomen och tillåter inte försämring.

Den intrauterina enheten för kvinnor som föder utan könssjukdomar och sjukdomar i livmoderhalsen är mycket indikerad..

Olika komplikationer

Den vanligaste perioden efter installationen av IUD, när olika komplikationer dyker upp - de första tre månaderna.

Spiral som faller ut. Det åtföljs inte nödvändigtvis av smärtsamma upplevelser och skadar inte kroppen. Ibland märker en kvinna inte alls att spiralen har fallit. Förlust kan inträffa både omedelbart efter proceduren och under ganska lång tid efter införandet av spiralen. Orsaken till IUD-förlusten kan vara stor fysisk ansträngning och livmoderhalsdeformitet. Om en inkompetent läkare har installerat spiralen felaktigt eller valt en IUD som är olämplig i storlek och typ för kroppen. Ibland inträffar förlusten av en oskyldig anledning för att kroppen inte accepterar ett främmande föremål. I detta fall försvinner allt efter att ha vant sig vid det.

Livmoderblödning - Inte alltid blödning från en kvinnas livmodern är farligt. Om det finns blod efter att ha installerat spiralen måste du först uppmärksamma blödningens volym och tidpunkt. Om en liten mängd blod släpps inom några månader är detta helt normalt. Du måste träffa en läkare om djupgående blödning har börjat och efter mer än sju dagar med svår smärta efter installationen av spiralen. Läkaren kommer att förskriva behandling och bestämma om spiralen ska tas bort under behandlingen, eller inte.

Perforering av livmodern. Denna komplikation inträffar mycket sällan, men den händer. På grund av felaktig insättning skadar spiralen livmodern. Andra orsaker till perforering - spiralens form väljs felaktigt, dess typ är inte lämplig för livmoderens spirals anatomiska egenskaper. Efter behandling av perforering av IUD, som ett preventivmedel, rekommenderas det inte att använda det i framtiden.

Varför uppstår blödningar?

Lätt blödning och smala brunaktiga utstryk inom sex månader efter installationen av spiralen är ett naturligt fenomen och borde inte bry en kvinna. I detta fall är blödning efter introduktionen av spiralen ett beroende av kroppen till ett främmande föremål. Du måste gå till läkaren om utstrykningen går och inte slutar i 8 månader eller mer, och om blodet fortsätter efter en installation av spiralen under lång tid eller om det finns kraftiga blödningar.

Ofta under den första månaden efter ingreppet har flickorna en försening i menstruationen. I detta fall tas antiinflammatoriska läkemedel som normaliserar cykeln och skyddar mot inflammatoriska processer i livmodern. Livmodersinflammation beror på intolerans mot IUD, som en typ av preventivmedel.

Vad man ska göra med kraftiga blödningar

Med kraftiga och långa blödningar efter proceduren för införande av IUD måste du snarast gå till sjukhuset. Läkaren föreskriver tester och undersökningar. Det första en läkare kommer att uppmärksamma på är om en kvinna har gynekologiska sjukdomar. Om kvinnans blodflöde inte slutar, och det inte finns några allvarliga sjukdomar, tas spiralen bort, annars kan en komplikation av järnbristanemi uppstå. Under behandlingen undersöks och övervakas patienten regelbundet för sjukdomsförloppet..

För att förhindra symtom föreskriver din läkare järnrika mediciner och rekommenderar att du äter fler livsmedel som är rika på järn..

Gynekologkonsultation krävs

Andra komplikationer

Ofta komplikationer från början av användningen av IUD är kraftiga blödningar och förlust av spiralen vid olika tidpunkter. Men det finns andra, sällsynta komplikationer.

Majoriteten uppstår som regel från en kopparspiral.

 • För smärtsam menstruation;
 • Blodproppar under menstruationen;
 • Bekkeninfektioner
 • Skada på livmodern av en spiral;
 • Oregelbundna perioder. Ibland försvinner de helt;
 • Ektopisk graviditet, missfall, efterföljande tidig födelse.

Infertilitet. Det är på grund av denna komplikation som läkare rekommenderar användning av spiraler endast för kvinnor som föder.

Kontra

Innan spiralen installeras måste kvinnan genomgå en liten undersökning och klara de tester som föreskrivs av läkaren, eftersom IUD inte är lämplig för alla, och ibland efter introduktionen visas individuell intolerans.

Det är inte möjligt att skapa en spiral för onkologiska sjukdomar i könsorganen, om en kvinna är sjuk med livmoderhalscancer, bäckeninfektioner, livmoderhalscancer, blödning i livmodern, olika typer av anemi. Dessutom med livmoder deformitet och om det finns sexuellt överförda infektioner. Det är förbjudet att använda en IUD för en kvinna om det inte gått 3 månader efter aborten och om kvinnan tidigare hade en ektopisk graviditet.

Det rekommenderas inte att lägga en spiral på kvinnor som inte har fött barn på grund av risken för komplikationer.

Undersökningen är nödvändig för att identifiera möjliga problem och läkaren bestämde om det är möjligt att sätta en spiral utan att skada kvinnans kropp.

Installation

Innan du fortsätter med förfarandet för att införa IUD måste du genomföra ett antal förberedande åtgärder: klara de tester som läkaren kommer att förskriva, genomgå en undersökning av en gynekolog och genomföra förfarandet.

Tentamen som måste godkännas före förfarandet:

 • Graviditetstest;
 • HIV-testning;
 • Screening för STD: er och andra gynekologiska problem;
 • Ett blodprov för hepatit C och andra typer;
 • Läkaren bör genomföra en undersökning av könsorganen: vagina, livmoder, etc. väljer sedan den bästa typen av IUD för en kvinna.

Innan ingreppet mäter gynekologen livmoderns storlek och djup. Processen att installera en intrauterin enhet känns som införandet av en gynekologisk spegel under en undersökning. Det finns ingen svår smärta under proceduren, men det finns obehag. Om en kvinna inte tolererar det minsta obehag kan läkaren injicera smärtstillande medel i livmoderhalsen. Spiralinstallation tar 10 minuter.

Korrekt installerad Navy

Rehabilitering

Efter att ha installerat den intrauterina enheten, behöver du en mild regim av dagen, mer vila, du kan inte riktigt anstränga dig med arbete. Spiralen för kroppen är ett främmande föremål, det tar lite tid att vänja sig och kroppen upplever stress, så onödiga belastningar under rehabilitering kommer bara att förvärra tillståndet. Rehabiliteringsperioden efter installationen av spiralen är olika för alla kvinnor. Om det inte finns någon smärta och kraftig blödning kan du utföra den vanliga mängden arbete. Glöm inte att någon överspänning kan orsaka störningar, den vanligaste av dem är förlust av en spiral.

Eftersom förlusten av spiralen från kvinnans livmodern oftast inträffar under de första åtta månaderna måste ett verifieringsförfarande utföras. Du kan bestämma spiralens position genom antennen. Du kan självständigt kontrollera detta med fingrarna, men om en kvinna inte kan kontrollera det själv måste du överlåta saken till gynekologen. Du måste undersökas av en läkare varje månad. Då passerar den farliga perioden lätt och utan komplikationer.

När man ska träffa en läkare

Liten fläckig eller snygg daub är en naturlig reaktion av kroppen efter införandet av spiralen, eftersom den förekommer i nästan alla kvinnor. Den genomsnittliga perioden är 6 månader, men tiden för avslutande av ansvarsfrihet är individuell och kan variera från 4 till 8 månader. Det händer att det inte finns någon urladdning alls, men det är mycket sällsynt och inte farligt.

Endast långvarig och riklig urladdning blir farlig. Det ser ut som en period på flera veckor oavbruten. Vid kraftig blödning bör du omedelbart rådfråga en läkare. Om utskrivningen går tillräckligt länge är det bättre att besöka sjukhuset, eftersom svår blödning och utstryk i mer än 8 månader kan orsakas av allvarliga störningar i kroppen..

Ibland kan en spiral hos en kvinna provosera olika sjukdomar i livmodern, och sedan blödning signalerar inflammation. Om undersökningen avslöjar spiralens negativa inflytande tas den bort och läggs inte längre. I detta fall föreskrivs andra skyddsmetoder..

Använda en spiral under amning

En IUD kan bara installeras efter sex veckor efter leveransen. Joner som utsöndras av den intrauterina enheten tränger in i moderns blod, men skadliga ämnen utgör bara en tusendels procent av den dagliga volymen av mammamjölken. Denna mängd är för liten för att skada barnets hälsa, så att använda en spiral under amning är säkert för mor och barn.

Behöver ta bort

Det finns många skäl till varför du behöver ta bort spiralen eller ändra den till en ny..

Behovet av att ta bort spiralen kan uppstå i följande fall:

 • Den hormonella intrauterina enheten måste bytas efter vart femte års användning, koppar efter tio år.
 • När du använder ett annat skydd mot graviditet måste du ta bort spiralen i början av menstruationscykeln.
 • Efter extraktion av den intrauterina enheten utförs nästa installation först efter en månad.
 • Om inflammation eller infektion uppträder på grund av spiralen, eller om det finns kraftiga blödningar, måste spiralen tas bort..
 • Med individuell intolerans mot IUD. Om en kvinna konstant har magvärk i livmodern, eller använder sexuellt samlag, får obehag, måste spiralen tas bort och en annan skyddsmetod användas.

Graviditet med en intrauterin enhet

IUD är det mest populära sättet att förhindra en oönskad graviditet, inte bara på grund av enkelhet i förfarandet, utan också på grund av dess utmärkta effektivitet. Det finns praktiskt taget ingen chans att bli gravid med en IUD. Trots det är graviditet med en intrauterin enhet möjlig, även om den är extremt sällsynt och av vissa skäl. Till exempel en felaktig installerad spiral, eller hoppade av under alltför passionerat samlag.

För att utesluta en sådan patologi som en ektopisk graviditet, om du misstänker en graviditet, bör du rådfråga en läkare för undersökning. Om graviditeten fortsätter normalt, finns det inga komplikationer, och kvinnan vill fostra ett barn, tas spiralen bort.

Läkaren tar bort spiralen utan att skada modern och barnet. Men det finns tillfällen när borttagandet av IUD, graviditeten avslutas.

Om en kvinna inte litar på läkare kan barnet tas ut utan att ta bort den intrauterina enheten från livmodern. Men i detta fall måste man vara mentalt förberedd för att fostrets utveckling inte går så smidigt, komplikationer i barnets tillväxt och utveckling är möjliga.

Förresten, det finns väldigt få fall av framgångsrik gestation, tillsammans med en intrauterin enhet. Men det finns alltid en risk för patologier för barnet.

För att undvika obehagliga konsekvenser och göra graviditeten bekväm och säker är det nödvändigt att ta bort spiralen. Eller, om en kvinna inte vill föda ett barn, avsluta graviditeten, eftersom IUD och graviditet inte kan existera på samma gång, och både mor och barn kan tappa sin hälsa efter försening..

Urladdningstiden efter installationen av den intrauterina enheten och möjliga komplikationer

Att installera en intrauterin enhet (IUD) är den mest effektiva metoden för preventivmedel, men också den mest som används idag i gynekologisk praxis (med undantag för tubal ligation - sterilisering). Med introduktionen av IUD bryts integriteten hos livmoderhalsen i livmoderhalsen, vilket får blödningar att öppnas. Och hur mycket urladdning som normalt ska gå efter installationen av spiralen och vilken typ av karaktär de borde vara, vi pratar nu.

Som regel sker installationen av IUD den 3-4: e dagen av cykeln, när kvinnan fortfarande har sin period. Detta beror på det faktum att livmoderhalskanalen, där själva spiralen sätts in, har en reducerad ton och något expanderat, vilket säkerställer normal utsöndring av menstruationsblod från livmoderhålet. Och när livmoderhalsen utvidgas underlättas proceduren för installation av IUD och blir mindre smärtsam för patienten.

Och med tanke på det faktum att en kvinna under denna procedur har sin period, är det ganska naturligt att hon har rosa eller blodig urladdning under en tid efter införandet av IUD. Men i detta ögonblick kan de ändra karaktär och det är viktigt att förstå när detta händer av fysiologiska skäl och när det gäller patologiska, eftersom det efter installation av spiralen också kan uppstå vissa hälsoproblem som kräver läkarvård.

För att minska risken för komplikationer efter att ha installerat en IUD, måste en kvinna genomföra en undersökning, som innefattar:

 • Instrumentell undersökning av en gynekolog.
 • Vaginal smet.
 • Intravaginal ultraljudundersökning av livmodern, livmoderhalskanalen och äggstockarna.
 • Blodkemi.
 • Allmän analys av blod och urin.

Om patienten under undersökningen avslöjade inflammatoriska eller infektionssjukdomar i fortplantningsorganen genomförs först behandlingen och först sedan installationen av en spiral. Om du går in i IUD i en inflammerad eller infekterad livmoderhals, kommer detta att leda till utvecklingen av sjukdomen och kvinnans allvarliga hälsoproblem.

Om en kvinna inte har några kontraindikationer för att installera en IUD, anger läkaren datumet då proceduren kommer att utföras med hänsyn till patientens menstruationscykel. Införandet av själva spiralen utförs på gynekologens kontor utan användning av smärtmedicin. Denna procedur tar 5-10 minuter, varefter patienten får gå hem..

I de fall en kvinna observerar att hon blödar dåligt efter att ha installerat spiralen i flera timmar, bör hon inte oroa sig för detta. Detta fenomen är naturligt och bestäms av flera faktorer:

 • Just nu finns det fortfarande menstruation.
 • Vid genomförande av denna gynekologiska procedur utförs en mekanisk effekt på livmoderhalsen, vilket blir orsaken till ökad blödning av livmodern.

I detta fall bör emellertid ett rikligt utsläpp av blod från slidan inte observeras mer än en dag. Om en kvinna fortsätter att blöda i flera dagar eller en vecka är detta inte längre normalt och kräver omedelbar läkare.

Som regel har hon redan den andra dagen efter att kvinnan satte spiralen på sig brunt urladdning (daub), vilket indikerar en framgångsrik restaurering av livmoderhalskanalen. De bör dock observeras endast under en viss tid..

Det är omöjligt att säga exakt hur mycket en kvinna kan smeta efter att ha installerat en IUD, eftersom varje organisme är individuell. I vissa passerar dauben redan den 3-5: e dagen efter proceduren, medan i andra observeras den i ungefär en vecka.

Viktig! Trots att varje organisme är individuell och den kräver "sin egen" tid för återhämtning, om dauben efter installation av IUD varar länge (mer än en vecka), är detta en allvarlig anledning att träffa en läkare, eftersom långvarig urladdning är ett tecken på komplikationer.

Och för att förstå om det fanns hälsoproblem efter förfarandet bör du uppmärksamma inte bara typen av utsläpp utan också till allmän hälsa. Om livmodern fortsätter att blöda och symtom som dragande smärta i buken, obehaglig lukt, feber, svaghet etc. gå med i det, är detta inte normalt. Normalt kan mindre buksmärta observeras först den första dagen efter installationen av Mirena, vilket orsakas av en mekanisk effekt på livmoderhalsen, men inte mer.

Om smärtan inte försvinner har en rik daub börjat och åtminstone ett symptom som kännetecknar utvecklingen av komplikationer visas kan du inte tveka. Du måste genast gå till läkaren.

Installation av en intrauterin enhet orsakar skador på livmoderhalsen i livmoderhalsen, vilket kan leda till olika komplikationer. Bland dem finns cervicit, som kännetecknas av inflammation i livmoderhalsen, oftast. De viktigaste symtomen på denna sjukdom är följande tillstånd:

 • Ritningsvärk i buken.
 • Mörkbrun daub som kan pågå mer än en månad.

Behandling av cervicit bör utföras omedelbart, eftersom det kan orsaka utveckling av en bakteriell infektion, vilket är full av förekomsten av abscess och sepsis. Och för att bli av med denna sjukdom är det inte nödvändigt att dricka olika läkemedel i handfulla. Som regel föreskrivs i detta fall användningen av vaginala suppositorier av antiinflammatoriska och regenererande effekter..

En annan komplikation efter installation av en IUD är endometrit, i vilken inflammation är lokaliserad i livmodern. Med den samtidiga utvecklingen av cervicit och endometrit, som händer mycket ofta, blir symtomen mer uttalade - buksmärta intensifieras, brun urladdning blir riklig och kan få en slemkonsistens och ibland purulent karaktär. Behandling i detta fall innebär också användning av vaginala suppositorier..

Viktig! Om läkemedelsbehandling för cervicit och endometritis inte ger positiva resultat inom 7-10 dagar är det nödvändigt att ta bort IUD. Du kan sätta det igen först efter avlägsnande av inflammatoriska processer och fullständig återställning av slemhinnorna i livmodern och livmoderhalskanalen.

Om 3-5 dagar efter ingreppet har kvinnan gul eller grön utflöde, som har en obehaglig lukt och åtföljs av bränning i slidan, så indikerar detta utvecklingen av infektionssjukdomar, vars orsakande medel kan vara:

Utvecklingen av infektionssjukdomar efter installation av en IUD kan ske som ett resultat av:

 • Brott av läkare av sanitära standarder under införandet av en spiral i livmoderhalskanalen.
 • För tidigt inträde av en kvinna i oskyddat samlag.
 • Brist på hygien.

Oavsett orsaken till infektionen innebär behandling användning av antibakteriella läkemedel. Dessutom, om en kvinna hade samlag under denna period, bör den sexuella partneren också genomgå behandling.

Ibland, efter installation av IUD, blödar kvinnor. Anledningen till detta kan vara:

 • Allvarlig skada på livmoderhalskanalen.
 • Ett kraftigt avslag på orala preventivmedel.
 • Närvaron av en polypp i livmoderhalsen, som också skadades av en spiral (som regel, när en polyp upptäcks, sätter de inte en spiral, men om de inte märks av en läkare kan detta leda till svår blödning).
 • Myom.

Livmoderblödning är mycket farligt för en kvinnas liv och måste stoppas så snart som möjligt. Följande symptom är karakteristiska för det:

 • Överflödigt vaginalt urladdning, som kräver byte av sanitetsdynor var 1,5-2 timme.
 • Svaghet.
 • Yrsel.
 • Blankering av huden.
 • Pulsförsvagning.
 • Sänker blodtrycket.

Viktig! När en blödning av livmodern öppnas måste en kvinna akut inläggas på sjukhus. I detta fall utförs behandling med intravenös administrering av speciella hemostatiska läkemedel och glukoslösning..

I de fall en kvinna, efter att ha installerat spiralen, konstaterar att en blodig koagel regelbundet lämnar hennes vagina, måste hon också se en läkare så snart som möjligt. Saken är att med normal återhämtning av kroppen efter tilldelningsförfarandet bör de ha en enhetlig konsistens och eventuella inneslutningar i dem indikerar utvecklingen av komplikationer. I detta fall kan utseendet på blodiga blodproppar indikera utvecklingen av endometrios, som kännetecknas av en onormal spridning av livmoderns livmodersystem utöver. Dess utveckling efter installationen av IUD sker som ett resultat av ett fel i regenereringsprocesserna i kroppen, där endometriecellerna börjar delas aktivt..

Med utvecklingen av endometrios är läkemedelsbehandling ineffektiv, och därför utförs kirurgiska ingrepp ofta, när det inträffar, innan ett preliminärt avlägsnande av IUD krävs.

Det bör förstås att efter installationen av spiralen inte längre urladdning bör observeras och främmande symtom uppträder - smärta, temperatur, svaghet, etc. Normalt bör deras varaktighet inte överstiga 10 dagar. Om urladdningen inte passerar efter denna period bör du definitivt besöka en läkare. Eftersom endast snabb behandling av komplikationer undviker allvarliga konsekvenser i framtiden.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Försenad menstruation och vit urladdning: nyanserna i den kvinnliga kroppen eller en anledning att springa till läkaren

Försenad menstruation skrämmer alla tjejer (kvinnor), särskilt om det är vit urladdning, eftersom orsakerna till detta tillstånd kan vara olika....

Funktioner i menstruation vid intag och efter avskaffande av OK (orala preventivmedel)

Det huvudsakliga syftet med att använda preventivmedel är att förhindra oönskad graviditet. När det gäller barriär preventivmedel blockeras tillgången till spermatozoa och ägget befruktas inte på fysisk nivå....

Medelåldern för klimakteriet hos kvinnor

Varje kvinna med ordet "klimax" förväntar sig angeläget en kollision med en hel rad problem som inte kan undvikas om medelåldern i klimakteriet i hjärnan för de flesta kvinnor - 40 år - redan är på väg....