Ansvarsfrihet

Progesteron: normalt hos kvinnor, orsaker till avvikelser

Progesteron är ett steroidhormon som produceras hos människor av båda könen. Östrogener och progesteron i blodet hos män finns i låga koncentrationer, hos kvinnor - i höga.

Varför har jag en månatlig försening på 13 år

Orsaker till försenad menstruation hos ungdomarMånga tonårsflickor möter problemet med försenad menstruation. Säg bara, detta är inte alltid ett dåligt tecken, särskilt om du inte har haft sex.

Orsaker till smärta i nedre del av buken en vecka före menstruation

I samband med omstruktureringen av kroppen före menstruationen inträffar alltid förändringar i reproduktionsorganen, vilket orsakar obehag för 80% av kvinnorna.

Är det möjligt att ta till hårfärgning under menstruationen?

Menstruationen hos varje kvinna går annorlunda, någon känner sig glad och energisk och någon lider av svår smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen, illamående och en allmän försämring av välbefinnandet.

Varför menstruationen inte slutar länge: orsaker och behandling

Hos en frisk kvinna förekommer menstruation regelbundet och passerar utan svår smärta. Överflödet av blodutflöde bör normalt vara genomsnittligt.

Varför visas fläckning mitt i en cykel?

Spotting i mitten av cykeln är anledningen till att kontakta en gynekolog. Eftersom under den intermenstruella perioden endast icke-rikligt slemhinnor ur slidan är tillåtet, vilket skyddar de inre könsorganen från penetrering av patogena mikroorganismer.

Hur man använder sanitetsunderlägg?

Att välja rätt hygienproduktDet första man ska göra är att bestämma typen av hygienprodukt. Trots all variation som presenteras i butikshyllorna är allt inte så komplicerat.

Används aloe i gynekologi, vilka sjukdomar behandlar den? Recepter för mediciner, inklusive honung

Alla vet att aloe är en mycket frisk växt. Dess juice, extrakt och gel används ofta inom medicin och kosmetologi..

Spotting mellan menstruation hos kvinnor: orsaker och behandlingsmetoder

Fortplantningssystemet för varje kvinna fungerar enligt menstruationscykeln. Det representerar bifasiska cykliska förändringar i livmodern, äggstockarna, hypofysen och hypotalamus förknippade med follikulär tillväxt och ägglossning och påverkar hela organismen.

De första tecknen på den första menstruationen hos tonårsflickor

Innehållet i artikeln De första tecknen på den första menstruationen hos tonårsflickor Tecken på pubertet hos flickor Funktioner i menstruationscykeln hos flickorFörsta periodenFör de flesta tonårsflickor börjar den första menstruationen i genomsnitt 12-14 år, men dessa perioder kan variera mycket beroende på kroppens individuella egenskaper, miljöförhållanden, genetisk predisposition, hälsostatus och andra faktorer.

Vilka piller tas för menstruationssmärta

Menstruation är en regelbunden process som åtföljs av vissa symtom. Smärta i nedre del av magen på kritiska dagar är bekant för många kvinnor. Alltför smärtsamma månatliga läkare kallar dysmenorré.

Är det möjligt att gå till kyrkan med menstruation - regler och undantag

Var kommer förbudets rötter ifrån? Vi söker svaret i Gamla testamentetKyrkans narthex ligger i den västra delen av templet, det är en korridor mellan tempelingången och gården.