Kanske är jag gravid? Metoder för att bestämma graviditet före försenad menstruation

Harmonier

”Något händer med mig. Jag känner mig konstig. Kanske hände det... Är jag gravid? Eller är jag bara sjuk? ” - kanske detta är tanken i ditt huvud just nu. Den här artikeln kommer att berätta hur du bestämmer graviditet utan att vänta på en försening i din period..

Tecken som indikerar graviditet är individuella för varje kvinna och de förväxlas ofta med den vanliga sjukdomen. Eller tvärtom, den förväntade modern känner förändringar i kroppen, men säger sig själv att det är förkylning, trötthet, stress och så vidare. Låt oss förstå.

Kanske är det bara en sjukdom? Indirekte tecken på graviditet före försening

 • Bröstsmärtor, ökad känslighet.

Innan menstruationen börjar, känner många flickor smärta i bröstet och en ökning av bröstvårtornas känslighet blir bröstet tyngre. Det här är normalt. Om en kvinna inte har upplevt sådana upplevelser tidigare, kan detta vara ett tecken på graviditet. Det handlar om den ökade produktionen av hormonet prolaktin i kroppen av en gravid kvinna. Gulaktigt eller vitt utsläpp från bröstvårtorna kan också förekomma - detta är råmjölk..

 • Smärta i nedre del av buken.

Liten dragande smärta kan indikera närvaron av menstruation. Om alla är frånvarande och inte är närvarande, betyder det förmodligen att din livmoder redan höjer en liten man och bara sträcker, ger honom utrymme.

Det händer att en kvinna märker lite blödning eller bara några bruna droppar och tänker: "Förmodligen är det dessa perioder innan de kom." Kanske så, men det kan också vara ett tecken på graviditet. I det här fallet är det implantationsblödning. Faktum är att efter befruktningen fäster embryot sig vid livmodern. Detta ögonblick kan åtföljas av blodutsöndring..

Uppblåsthet, förstoppning, ökad gasbildning - detta kan vara ett tecken på banal förgiftning. Samma sak kan hända under omstruktureringen av kroppen i de tidiga stadierna efter befruktningen. Detta beror på att tarmarna börjar "vara lata.".

 • Ökad utsläpp.

Några dagar före menstruationens början kan du observera en ganska stor mängd vit tjock utsöndring från slidan, ett par dagar innan menstruationen försvinner (förresten, som många bestämmer med noggrannhet när det kommer). Ungefär samma, men bara i mycket större mängder, ser vi i de tidiga stadierna av graviditeten. Detta beror på att nu mer blod kommer in i bäckenorganen.

Många gravida kvinnor märker en orimlig ökning av kroppstemperaturen. Det verkar som en hosta, det finns ingen rinnande näsa, och temperaturen är 37–37,5. Skynda dig inte att dricka piller, eftersom det kanske är verkan av hormonet "progesteron" som bevarar fruktägget. Vänta två till tre dagar om symtom på akut luftvägsinfektion, genitourinär eller tarminfektioner förekommer, kontakta en läkare.

Milda dragvärk eller "lumbago" i korsbenet eller korsryggen - detta är normalt under hela graviditetsperioden. Dessa ben anpassas till den nya bosatta i kroppen. Men det är uppenbart att detta inte är normen om du inte är gravid. Möjliga orsaker: skador på ben och brosk, ryggskivor, krökning i ryggraden, tumör, inflammatoriska och andra ogynnsamma processer.

Ökade hormoner i kroppen av en gravid kvinna kan orsaka smärta i panna och tempel, eller till och med migrän. Detta är ett indirekt tecken på graviditet. Oftast, i slutet av 12 veckor efter befruktningen, passerar detta.

 • Apati, dåsighet, trötthet.

Ofta indikerar dessa symtom graviditet. Samma progesteron är "att skylla" för detta - det deprimerar psyken. Dessutom förstår du själv hur mycket bördan nu ligger på kroppen som helhet. Låt dig inte larma, det kommer inte alltid att vara fallet. Ju längre graviditetsåldern och fostertillväxten är, desto större försvinner östrogennivån som stimulerar psyken, dåsighet och trötthet gradvis.

 • Känsla av "fullhet" i nedre del av buken.

Det är exakt vad flickor ofta kallar "Jag känner att jag är gravid." Detta beror på en ökning av blodvolymen i bäckenområdet och livmoderns tillväxt. Vissa känner det inte alls förrän i andra trimestern.

Kanske är du nästan en mamma? Mer exakta metoder för att bestämma graviditet före försening

 • toxicosis.

Illamående, aversion mot lukt, kräkningar och saliv är ett klassiskt symptom på en graviditet. Det manifesterar sig oftast under perioden från andra till åttonde veckan efter befruktningen. Dessa tecken förefaller förresten bara hos ungefär hälften av förväntade mödrar.

Kräkningar och illamående under de första veckorna kan upprepas flera gånger under dagen och inte bara på morgonen. Detta tillstånd åtföljs också av aptitlöshet och en smakförändring, vilket kan vara orsaken till viktminskning (med 1-3 kg per vecka).

Det är viktigt att förstå att gagging är en skyddande reaktion av din kropp på gifter och "vänja dig" nya förhållanden. Spara därför din kropp: konsumera livsmedel som är rika på vitaminer, utan "kemi" och drick mer, eftersom kroppen under denna period förlorar mineraler, vatten, proteiner och elektrolyter.

Naturligtvis kan detta tillstånd också uppstå av skäl som inte är relaterade till barnets uppfödning, men om det har pågått i flera dagar utan uppenbara skäl, kan detta betraktas som ett tydligt tecken på en intressant situation.

 • Ökad bastemperatur.

Detta kallas temperaturen, mätt i rektum med en termometer omedelbart efter morgonuppvaknandet. Du måste mäta utan att resa dig upp eller ens göra plötsliga rörelser!

Bastemperaturen håller ungefär 37 grader under ägglossningen (det vill säga mitt i cykeln), sedan sjunker den gradvis. Graviditet kan misstänkas om du ser att istället för att sänka temperaturen före menstruationen observeras ökningen (det vill säga temperaturen är 37 och högre). Vissa kvinnor bestämmer ägglossning, menstruationsmetoden eller graviditetens början på detta sätt. Metoden kommer att vara mer tillförlitlig om du studerar din basal temperatur i minst två månader.

Men det är värt att tänka på att basaltemperaturen kan höjas med inflammation i kvinnliga organ eller med en vanlig förkylning.

HCG är ett hormon som börjar producera morkakan omedelbart efter äggimplantation. Om du misstänker en graviditet, men du inte vill vänta på en försening, gå till någon medicinsk center och donera blod till HCG ungefär två till tre veckor efter den dag du tror att du är gravid.

Denna metod för att bestämma graviditet är den mest populära på grund av dess bekvämlighet, tillgänglighet och relativa noggrannhet. Det fungerar på samma princip som ett blodprov - det avslöjar en ökning av hCG-nivåer. Speciellt känsliga tester kan göra detta tre dagar före förseningen (till exempel Evitest, Frautest och andra). För tillförlitlighet är det bättre att göra, inte ett test utan två - tre.

I själva verket har vi listat bara de mest grundläggande tecken som du kan diagnostisera det tidiga stadiet av graviditeten redan före förseningen. Faktum är att de är mycket större, men de flesta av dem förväxlas lätt med symtomen på akuta luftvägsinfektioner. Ibland kan indikatorerna vara så obetydliga att den förväntande modernen kanske inte märker dem alls. Det bästa alternativet för att bestämma en intressant position är naturligtvis en resa till gynekologen.

Varför en vecka före menstruation värkande (öm) nedre buken

Yrsel, svaghet, engorgement i bröstkörtlarna, irritabilitet och dragande smärta i nedre del av buken en vecka före menstruationens början är manifestationer av premenstruellt syndrom (PMS). Obehag uppstår på grund av stress, överarbete, en stillasittande livsstil, vitaminbrist och andra faktorer..

Obetydliga enkla sensationer kräver inte uppmärksamhet, men om PMS ersätts av algodismenorea är det nödvändigt att förstå varför nedre del av magen gör ont en vecka före menstruationen och vidta åtgärder för att eliminera problemet.

Orsaker till dragande smärta före menstruation

Ritningssmärta i nedre del av magen uppträder både en vecka före menstruation och tidigare, omedelbart efter ägglossningen, eller orsakar ångest ett par dagar före blödning. Vissa kvinnor bestämmer början av menstruationen just på grund av dålig hälsa och sömnlöshet..

Om magen på kritiska dagar ständigt gör ont, kan detta förklaras av de anatomiska egenskaperna hos de inre könsorganen. PMS orsakar smärta i bröstet, buken och korsryggen, en kvinna blir irriterad, försvagad eller tårfull och noterar svullnad i ansiktet och lemmarna.

hormoner

Om en vecka före menstruationen drar nedre del av buken så mycket att obehaget blir outhärdligt, för en början kan du försöka ändra din livsstil - överge dåliga vanor, gå ofta i frisk luft, granska din kost.

Förloppet för många processer i den kvinnliga kroppen beror på produktionen av hormoner. Den andra halvan av cykeln kännetecknas av en kraftig ökning av progesteronnivåerna. Hormonell obalans orsakar inte bara PMS utan också tarmproblem:

 • Förstoppning.
 • gasbildning.
 • Minskad peristaltik.

Algodismenorea

Om obehaget inte försvinner när du byter till en hälsosam livsstil måste du undersökas av en gynekolog och fastställa faktum av algodismenorea. Detta är en kränkning av menstruationsfunktionen med svår smärta i nedre del av buken, i korsbenet eller nedre delen av ryggen. Deras karaktär är värkande, dra eller krampa.

Orsaker till primär algodismenorea:

 1. Endokrina störningar.
 2. Användning av en intrauterin enhet.
 3. Uterine Underutveckling.
 4. Fel placering av könsorganet.
 5. Fysisk / mental överarbetning.

Sekundär algodismenorré utvecklas under påverkan av gynekologiska sjukdomar som förvärvats med åldern. En vecka eller tidigare före menstruationen börjar den nedre buken hos kvinnor att värka av skäl som:

 • Historik om bukoperation.
 • Genital kirurgi.
 • Nervös irritabilitet eller depression.
 • Oregelbundet sexliv.
 • Sexuell missnöje.
 • En mängd psykiska störningar.

Fysiologiska skäl

Känslan av tyngd i buken och dess lilla ökning orsakar vätska, som ansamlas i kroppen före menstruation. Dragsmärtorna i buken provoseras också av livmodern, mer exakt, det faktum att det ökar strax före blödning.

Ägglossning

Vid sen ägglossning känns obehag i nedre del av buken tydligt i vänster eller höger sida, beroende på var ägget befinner sig. Lätt blödning inträffar vid tidpunkten för follikelbrott, men blod kommer in i bukväggen och orsakar lokal irritation.

Äggstocksmärta är inte patologisk. De är en funktion i det kvinnliga reproduktionssystemets funktion..

Acyklisk smärta

Acykliska smärtor är alltid långvariga och deras utseende är inte förknippat med ägglossning.

Det är inte möjligt att eliminera obehag med smärtstillande medel av skälen till att nedre del av magen gör ont en vecka före menstruation mot bakgrund av allvarliga patologier:

 1. Cystit.
 2. Myom.
 3. endometrios.
 4. Vidhäftande avvikelser.
 5. Bäckenstockning.
 6. Urolithiasis sjukdom.
 7. Åderbråck som ligger i bäckenet etc..

Trast

När magen värmer långsamt en vecka före menstruationen är det nödvändigt att titta på vaginalutflödet. Normalt är de ett multikomponentämne:

 • Slem.
 • Glykogen.
 • bakterier.
 • lactobacilli.
 • Dött epitel.
 • Hemligheten med bartholinkörtlar.

Normal urladdning är klar eller vitaktig, deras konsistens är slemhög, och volymen är obetydlig, upp till 5 ml per dag. Det finns ingen obehaglig lukt. Under ägglossningen blir glykogennivån maximalt.

Urogenital candidiasis (vanligtvis används som trast) gör att utsläppet är vitt och curdled och luktar foul. Svampen orsakar klåda och sveda i ljumsken, obehag vid urinering. Labia ser röda och svullna ut.

Den främsta orsaken till trast är svag immunitet. Könssvamp kombineras ofta med HIV-infektion, diabetes och sexuellt överförda sjukdomar..

Graviditet

En ökning av livmoderonusen i tidig graviditet orsakar dragande smärta i nedre buken. En kvinna kanske ännu inte vet att hon snart kommer att bli mamma, och i väntan på sina perioder märker hon en försämring av sin hälsa. Först avskriver hon obehag för PMS, men senare diagnostiserar läkaren graviditeten.

Vid en ektopisk graviditet kan smärta också plåga en kvinna. Om äggledarnas lumen är för smal, hittar det befruktade ägget inte ett sätt att tränga igenom livmodern och är fäst vid rörets vägg. Från nedre del av buken strålar smärta till ändtarmen.

Med illamående, värkande smärta i nedre del av magen, yrsel, svaghet och i närvaro av episoder av medvetslöshet är det brådskande att konsultera en gynekolog. Ett växande embryo provocerar ett brott i röret, sepsis och döden. En operation hjälper till att förhindra sorgliga konsekvenser..

När obligatorisk medicinsk konsultation krävs

Om en kvinna först märkte konstiga förändringar i kroppen innan menstruationen, som inte var där förut, måste hon gå till kliniken och berätta för gynekologen om vad som oroar sig.

Det finns ett antal allvarliga omständigheter, och alla kräver omedelbar medicinsk rådgivning:

 1. Smärta stör mig i mer än sju dagar.
 2. Kroppstemperaturen ökade.
 3. Efter en smärtsam PMS finns det många perioder.
 4. Inom en cykel kommer kritiska dagar flera gånger med korta pauser.
 5. Svimning före menstruation.
 6. Graviditet misstänkt.
 7. Tidigare var varje menstruation smärtfri.

De huvudsakliga orsakerna till att patienten har nedre del av buken en vecka innan menstruationen klargörs under undersökningen. Detta är antingen en latent infektion som påverkar reproduktionssystemet, eller en allvarlig sjukdom eller komplikation efter födseln.

Dessutom kan dragkänslorna i buken i förkant av kritiska dagar förklaras med en ärftlig predisposition.

Vad ska man göra?

Om läkaren bekräftar den hormonella karaktären av att känna sig illa innan menstruationen, kan vitaminer och smärtstillande medel tas för att eliminera symtomen på PMS. För att slappna av livmoderns muskler kan du applicera värme i magen eller ta ett varmt bad. Det smärtsamma området kan masseras försiktigt..

När det gäller diet rekommenderade avslag på stekt, kryddig och rökt mat. I stället för kaffe är det bättre att dricka still vatten. Frukter måste finnas i den dagliga kosten. Rökning och alkohol bör helt överges eller åtminstone inte missbrukas..

För att minska smärta före menstruationen kan orala preventivmedel tas. Men valet av preventivmedel måste anförtros läkaren. Som lugnande medel kan du ta Corvalol, tinktur av valerian och infusioner av mynta, kamomill.

Om man misstänkte graviditet och ett positivt test bekräftade detta antagande, med smärta i nedre del av buken, som om före menstruationen, är det också nödvändigt att konsultera en läkare. Undersökning med efterföljande medicinsk vård hjälper till att undvika missfall på grund av ökad livmodern. Om en ektopisk graviditet diagnostiseras, kommer en snabb gynekologkonsultation att skydda kvinnan från en ägglederbrott.

Förhindrande av en situation där en vecka innan menstruationen drar nedre buken, det finns tre enkla steg:

 1. Livsstilsförändring.
 2. Lätt sport före menstruation.
 3. Konstant kroppsviktkontroll (övervikt väcker smärtsamma PMS).

I överenskommelse med läkaren kan kinesiska Life Life-tamponger användas för att förbättra den gynekologiska sfären. De påskyndar behandlingen av kvinnliga sjukdomar och förhindrar deras utveckling.

Orsaker till smärta i nedre del av buken en vecka före menstruation

I samband med omstruktureringen av kroppen före menstruationen inträffar alltid förändringar i reproduktionsorganen, vilket orsakar obehag för 80% av kvinnorna. Sådana oönskade manifestationer inkluderar det faktum att en vecka innan menstruationen drar nedre buken.
Symtomen kan bero på naturliga orsaker och är en variation i den kvinnliga kroppens normala funktion..

Ångest uppstår när smärta stör den dagliga verksamheten och är långt ifrån en känsla av lätt besvär. För att förstå vad du ska göra om nedre del av buken drar och gör ont i veckan före menstruationens början, kan du, efter att ha tänkt på de möjliga orsakerna till vad som händer.

dysmenorré

Dysmenoré i medicinen kallas menstruationskramper i nedre del av buken före och under kritiska dagar. De orsakas av sammandragningar av livmodern och processen att få ut de extra partiklarna i endometriumet med blod. Smärta kan utlösas av en individuell mängd känsliga receptorer och en låg smärttröskel. På grund av dysmenoré, 8-10 dagar före menstruationens början, gör nedre buken ont och dra.

Symtom kan börja i puberteten och följa kvinnan fram till början av klimakteriet. För många, med ålder eller efter födseln, blir smärtsyndromet mindre märkbart..

Lätt obehag kan utlöses av hormonella förändringar i kroppen eller genom strukturella egenskaper hos det reproduktiva systemet.

Premenstruellt syndrom

Cykliskt syndrom är ett helt komplex av störningar från det endokrina, psykotomiska och vegetovaskulära systemet. Den främsta orsaken till PMS är hormonella störningar hos kvinnor som är i riskzonen och som är benägna att sådana faktorer:

 • överarbete på jobbet;
 • konstant stress;
 • tendens till depressiva tillstånd;
 • skador och kirurgiska ingrepp;
 • inflammatoriska sjukdomar i könsorganen;
 • brist på fysisk aktivitet;
 • brist på balanserad näring.

Inte konstigt att mer än 55% av kvinnorna känner till förkortningen PMS.

Den exakta siffran för hur många dagar innan menstruationen börjar dra i nedre buken - nej. Normen varierar från 2 till 14 dagar. Förutom värkande smärta i nedre del av buken, finns det också tecken som migrän som strålar ut på ögonbollarna, matsmältningsbesvär, smärtsam känslighet hos bröstkörtlarna, svaghet, irritabilitet, överdriven sårbarhet, apati. En kraftig förändring i humöret är karakteristiskt - från upphetsad optimistisk till tårfullt depressiv.

Sjukdomen kan ta symtomen på hjärt-kärlsjukdomar: hjärtklappning, domningar i händerna, svettningar, andnöd.

Tecken på premenstruellt syndrom med ålder kan fördubblas.

Detta tillstånd försvinner vanligtvis i början av menstruationen, men varar ibland några dagar efter det slutförts.

Hormonell obalans

Om nedre del av buken dras starkt 4-5 dagar före menstruationen kan orsaken vara hormonell obalans:

 1. Östrogenbalans är oerhört viktigt för att reproduktionssystemet ska fungera korrekt. Dess överskott, såväl som en brist, kan framkalla obehag och uppblåsthet, samt en kränkning av menstruationscykeln. Ohälsosamma östrogennivåer i kroppen indikeras av tecken som skalning och torr hud, tristhet och håravfall, migrän, sömnlöshet, instabilt blodtryck, bröstsmärta och dåligt humör..
 2. Progesteronnivån före menstruationen bör vara ganska hög, och en ökning i mängden börjar ungefär den 15: e dagen av cykeln, när ägget lämnar follikeln. Hormonbrist provocerar spasmer och sammandragningar i livmodern, vilket leder till värkande smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen före menstruation. Obalans framgår av svullnad och smärta i bröstkörtlarna, riklig urladdning under menstruationen, blödning under den mellanliggande perioden, svullnad i ansiktet.
 3. Den skyldige till obehag i buken kan vara en låg frekvens av "lyckohormoner." Endorfiner är utformade för att jämna ut smärta och stress för kroppen. Men med deras brist, när nedre buken gör ont och drar innan menstruationen, känns det starkare än vanligt. Och det finns depressiva tillstånd, apati, bröstkänslighet och vaginalväggar under sex och störningar i mag-tarmkanalen.
 4. Prostaglandiner är hormonliknande ämnen som spårar och reglerar biokemiska processer i kroppen. Det är de som skickar signaler till hjärnan om obehagliga upplevelser under menstruationen. På grund av hormonell obalans kan antalet prostaglandiner öka och därmed känsligheten för smärta.

Ägglossning

Eftersom det är svårt att avgöra hur många dagar före menstruationen börjar magen att skada, kan detta fenomen påverka ägglossningstiden. Beroende på egenskaperna hos kvinnans kropp kan det förekomma under perioden från 7 till 19 dagar av cykeln. En sådan lucka förklaras av påverkan på kroppen av yttre faktorer - stress, överarbete, hälsostatus och andra.

Lite dragande smärta i nedre del av buken är ett vanligt tecken på ägglossning och kan på grund av en oregelbunden cykel bry sig om en vecka innan menstruationen. Obehag kan åtföljas av liten fläckning, något upphöjd tillstånd, ökad sexuell lust, förvärring av smaklökar och lukt.

Graviditet

Befruktning av ägget kan känna sig mycket specifika symtom - försenad menstruation och det faktum att nedre buken tolereras. Under den andra eller tredje veckan av graviditeten kan dessa symtom lätt förväxlas med de kritiska dagarna som kommer under den nya månaden.

Sådana tecken kan uppträda, både av naturliga skäl i samband med hormonella förändringar i kroppen och bli ett larm.

Följande kan orsaka oro:

 • tre eller fyra dagar före den förväntade månaden är det en ökad temperatur;
 • akut smärta i nedre del av magen och ryggen, vilket ger i ljumsken och pubis;
 • spasmodiska pulserande sensationer;
 • en känsla av spänning och tryck i magen;
 • eventuella obehag som uppträder tillsammans med blodig eller brun urladdning den femte eller sjätte dagen för förseningen;
 • malaise åtföljs av illamående och kräkningar;
 • smärta under den femte veckan av graviditeten kan varna för en ektopisk graviditet.

Även om obehaget inte är för irriterande, måste du se en läkare. Det kommer att vara användbart att ta ett test och se till att du är gravid.

Hormonella preventivmedel

Utseendet på obehag i buken före menstruation kan vara förknippat med att ta OK. Läkemedel påverkar starkt förhållandet mellan hormoner och särskilt menstruationscykeln.

Buksmärta kan indikera en biverkning av ett preventivmedel och deras oförenlighet med kroppen.

Och dessutom observeras symptomet efter en kraftig upphörande av att ta OK, på grund av ett starkt hormonellt hopp.

Kom ihåg att innan du börjar orala preventivmedel och avbryta användningen måste du konsultera en gynekolog. Detta hjälper till att undvika obehagliga överraskningar..

commissures

Oftast orsakar vidhäftningsprocessen bäckskador eller gynekologisk kirurgi. En riskgrupp inkluderar också kvinnor som lider av inflammatoriska sjukdomar eller endometrios. Som ett resultat av uppkomsten av vidhäftningar växer organ tillsammans med varandra genom blodkärl och kapillärer, vilket stör deras rörlighet och normala drift. De karakteristiska tecknen på vidhäftande bildning inkluderar förstoppning, smärta under tarmrörelser och det faktum att 2-3 dagar före menstruationen dras underlivet starkt.

Godartade neoplasmer

Hormonell instabilitet kan leda till utveckling av olika slags formationer och tätningar.

Uterin fibroids är orsaken till 50% av fallen av reproduktionssystemet sjukdom. Detta är en godartad tumör som bildas i myometrium på grund av hormonell obalans. Det främjar tillväxten av östrogenhormonproduktion. Myom utvecklas under hela reproduktionsperioden, fram till början av klimakteriet, när produktionen av östrogen i kroppen upphör.

Risken för sjukdomen ökar när det gäller processer som påverkar den hormonella bakgrunden:

 • inflammatoriska processer;
 • endometrios;
 • endokrina sjukdomar;
 • gynekologisk kirurgi och abort;
 • brist på regelbundet sexliv.

Symtomen på sjukdomen liknar många andra gynekologiska patologier, därför kan en tumör upptäckas endast vid en undersökning av en gynekolog. En anledning att misstänka att något var fel kan vara: mycket starka smärta före menstruation, tryck på urinblåsan, mer omfattande perioder än vanligt, och som ett resultat av riklig blodförlust, blekhet i huden, svaghet.

Inflammatoriska processer

Malaise 3 eller 4 dagar före menstruationens början kan indikera inflammatoriska processer i reproduktionsorganen. Om känslorna vanligtvis inte var för obekväma, kommer inflammationen att öka smärtan kraftigt.

Det orsakande medlet för patogena processer kan vara sexuellt överförda infektioner och virus. Hög sannolikhet för att de förtärs med kallt väder. Kroppen har inte tid att anpassa sig, vilket leder till en kraftig minskning av immuniteten.

Uppkomsten av inflammation är möjlig mot bakgrund av en annan sjukdom av viral eller infektiös karaktär. Detta gäller särskilt för infektioner i bäcken och buk..

De vanligaste inflammatoriska sjukdomarna tillsammans med smärta i nedre del av buken:

 1. Adnexit är en inflammation i äggstockarna och bilagorna. Följande uppsättning symtom är typisk för patologi: feber, svaghet, frossa, illamående, kräkningar, brännande känsla under urinering, purulent urladdning uppträder, spänningar i bukhålan och magvärk vid kramp före menstruation och andra faser av cykeln.
 2. Cervicit är en inflammation i livmoderhalsen, smittsam och inte smittsam i naturen. Sjukdomen kan vara nästan asymptomatisk. I andra fall är lutande känslor i nedre del av buken karakteristiska, särskilt uttalade under sex. Sjukdomen kan manifestera sig som blödning mellan menstruation och även purulent slemhinnor.
 3. Vulvitis är en yttre inflammation i könsorganen. Smärta och stickningar sträcker sig vanligtvis till nedre del av buken och strålar ut till köns- och könsdelarna. En gulaktig urladdning med annan struktur ser ut och har en obehaglig lukt. När symtomen försämras kan feber öka och trötthet kan uppstå..
 4. Endometritis är en akut inflammation i endometriumets ytskikt. Den kroniska formen av sjukdomen utvecklas till följd av infektioner i livmodern och äggledarna, som kan uppstå mot bakgrund av andra gynekologiska sjukdomar, komplikationer efter förlossning och kirurgiska ingrepp. Urogenitala infektioner kan orsaka inflammation - klamydia, ureaplasma, mycoplasma och herpesvirus. Det uppstår med akuta symptom: temperatur över 38 grader, magsmärta, purulent utflöde, migrän, uppblåsthet.

endometrios

Endometrios - tillväxt av endometrial vävnad utanför dess naturliga skikt hos mer än 8% av kvinnorna under reproduktionsperioden. Sjukdomen är av hormonell natur, men medicinska artiklar och studier ger ännu inte ett exakt svar om orsakerna till patologi..

Sjukdom är en av de främsta orsakerna till buksmärta, och det förväxlas ofta med normalt menstruationsbesvär..

Risk för patologi är:

 • kvinnor med en menstruationscykel på mindre än 27 dagar och smärtsam menstruation;
 • de som redan har haft fall av sjukdomen i familjen;
 • flickor vars tidiga första menstruation började tidigt;
 • kvinnor som inte födde eller som senare födde.

Den stora majoriteten av menstruationscykeln, endometrios kan utvecklas nästan asymptomatiskt. Tecken intensifieras och känns när en vecka innan menstruationen börjar obehagligt dra i nedre del av magen och nedre delen av ryggen. Det finns smärta under samlag, fläckar i de sista faserna av cykeln, förstoppning, ofta urinering, en liten temperaturökning.

När man ska söka läkare

Om sjukdomen, åtföljd av obehag i nedre del av buken sju dagar före din period, stör dig regelbundet, bör du kontakta en gynekolog.

Det är också viktigt att uppmärksamma förekomsten av följande symtom:

 • smärtsamt obehag mer än fem dagar innan menstruationen åtföljs av blodig urladdning;
 • obehag uppstår under eller efter sex;
 • du märker ett hopp i kroppstemperaturen;
 • Illamående, kräkningar;
 • smärta sprider sig till korsryggen, benen eller könsorganen;
 • urladdningen fick en gulaktig eller purulent nyans, en obehaglig lukt dök upp;
 • öm och värkande nedre del av buken före menstruation under postpartum eller efter operation.

Om obehag i buken åtföljs av ytterligare symtom, är det bättre att genast genomgå en medicinsk diagnos och göra alla nödvändiga tester..

Baserat på kommentarer på kvinnors forum är många kvinnor vana att överväga smärta några dagar innan menstruationen som en del av menstruationscykeln. Det är emellertid viktigt att komma ihåg att obehag, som berövar livsglädje, kan vara en oroande klocka och varna för förekomsten av allvarliga patologier, särskilt om du blir sjuk för första gången. En snabb undersökning är nyckeln till att snabbt lösa problemet. Älska dig själv och låt inte smärtan förstöra ditt liv.

Hur ta reda på: graviditet eller PMS

De flesta kvinnor runt om i världen lider av premenstruellt syndrom. PMS-symtom kan dock sammanfalla med de som indikerar graviditet. Om du befinner dig i ett barns planeringsstadium kommer du förmodligen att vilja veta om ett positivt resultat mycket tidigare än testet kan.

Det är mycket smärtsamt att förbli i okunnighet i två veckor mellan ägglossning och datum för den förväntade perioden. All denna period tvingas du lyssna på dig själv, dina egna känslor. Under väntan kan vissa symtom förekomma som vid första anblicken är identiska med PMS. Därför är oerfarna flickor som aldrig har varit gravida nästan omöjligt att dra en gräns mellan dessa två tillstånd.

En kompetent analys av de medföljande manifestationerna hjälper emellertid till att nästan exakt förstå deras etiologi. Många läkare skulle föreslå, som det mest pålitliga sättet att fastställa faktum att befruktningen av testremsor, ultraljud och ett blodprov för hCG. Dessa metoder blir emellertid informativa efter flera dagars försening. Låt oss titta på vilka tecken som är karakteristiska för graviditet och PMS hos kvinnor samtidigt, och med vilka de kan differentieras.

Symtom på graviditet eller PMS
Trolig graviditet:Predictors of PMS:
kramperHuvudvärk, migrän
uppblåsthetYrsel
BensmärtaSmärta i nedre rygg
HumörsvängningarBensmärta
FörstoppningTräningsvärk
FördröjningSvullnad i bröstet, vilket ökar dess känslighet
AcneNippelutladdning när du trycker på den
MorgonillamåendeAkne, ökad fet hud och hår
Areola mörkareUppblåsthet, förstoppning
BröstsorgViktökning förknippad med vätskeretention
dyspnéÅngest, trötthet, tårfullhet, irritabilitet
Huvudvärk, ryggvärkLåg sexlyst
Yrsel eller svimning
Bröstsmärtor eller stickande känsla
Regelbunden urination
Oförklarad trötthet
Bröstet kan verka tyngre eller fylligare
Mattrang eller aversion mot vissa livsmedel
Lätt blödning på grund av äggimplantation
Höjd basal kroppstemperatur
Vaginal urladdning (vit eller mjölkaktig i utseende)
Överkänslighet mot obehagliga och behagliga dofter

Premenstruellt syndrom och dess symtom, som namnet antyder, inträffar under perioden före menstruationen, under andra hälften av menstruationscykeln. I detta fall börjar olika fysiska, emotionella och beteendeförändringar som inträffar i kroppen och orsakas av hopp i den hormonella bakgrunden. Även om ett liknande tillstånd förekommer hos de flesta kvinnor upplevs en högre tendens av kvinnor i åldern 20 till 40 år. Följande är en lista över de vanligaste symtomen som indikerar ett verkligt tillstånd. Du måste förstå att de är helt individuella, kan variera något och ändra dess intensitet från månad till månad.

Hur ta reda på om en graviditet har kommit eller nästa fas av PMS?

Genom att analysera den presenterade listan kommer du att märka vissa tillfällen, enligt vilka du med stor sannolikhet kan misstänka dig själv i positionen:

 1. Försening anses vara ett pålitligt tecken på graviditet om en kvinna har en regelbunden menstruationscykel.
 2. Blödande implantation inträffar när zygoten fäster vid livmodern i väggen, vanligtvis 6-12 dagar efter befruktningen av ägget. Förlusten av blod är liten, lätt, rosa eller brunaktig fläckar på linnet kan märkas. Oroa dig inte, det här är normalt. Men inte alla kvinnor upplever implantation "daub".
 3. Nästan 90% av de tänkta är benägna att morgonsjuka. Klagomål om illamående uttrycks. Även om den kan besöka en tjej när som helst på dagen.
 4. Graviditet får livmodern att växa, flyttar urinblåsan. Detta orsakar ofta urinering..
 5. Överkänslighet mot lukt orsakar en stark motvilja mot inte bara vissa utan också för de arom som tidigare var trevliga.
 6. Gravida kvinnor kan känna andnöd, andnöd visas när de rör sig. Detta beror på omstruktureringen av kroppen, som förbereder sig för behovet av att tillföra ytterligare syre till det växande embryot.
 7. En ökning av basal kroppstemperatur registreras. Om du spårar denna indikator, och den förblir hög i 18 eller fler dagar efter ägglossningen, måste du troligen snabbt köra testet.
 8. En lågintensiv dragande smärta kan förekomma i bukvisumet i tidig graviditet. De är förknippade med ökad blodcirkulation och förorening som stöder livmodern.
 9. Det finns en mörkare areola. En ökad östrogennivå i mammans kropp ökar sin storlek, nyans blir mörkare när embryot utvecklas.
 10. Åldersfläckar visas som separata områden på huden, kan öka med graviditetens utveckling.

Naturligtvis kommer inte även dessa symptom att ge 100% garanti för noggrannheten i förutsägelser, eftersom vissa av dem kan uppstå med hormonella störningar hos kvinnor. I alla fall, om det finns rimliga misstankar, bör du ta hand om dig själv och livskvaliteten. Det finns inga bagateller, yttre faktorer har en betydande inverkan på fostrets intrauterin utveckling och barnets hälsa efter förlossningen. Se till att göra ett graviditetstest när tiden kommer.

Drar nedre buken i tidig graviditet för att försena?

Ritning av buksmärta kan förekomma hos kvinnor av olika skäl. Och ofta är utseendet på sådana upplevelser förknippat med graviditetens början, eftersom många anser att detta tecken är ett säkert tecken på en framgångsrik befruktning redan innan förseningen börjar. Faktum är att denna fråga inte är så enkel som den verkar. Den här artikeln kommer att diskutera varför sådana smärtor kan uppstå, och om de alltid är en förväxlare..

Tidigt tecken eller patologi?

Observation av sensationer efter ägglossning är en av favoritaktiviteterna för kvinnor som planerar att lägga till familjen. Att bara vänta på rätt tid och göra testet är för tråkigt. Det är mycket mer intressant att gissa, tänka, lyssna på sig själv, i hopp om att hitta tecken som nödvändigtvis indikerar att befruktningen har ägt rum.

Fråga kvinnor som av en slump blir gravida hur de kände sig innan förseningen. De kommer troligtvis inte att svara på det ingenting. Ingenstans var det sjukt, det drogs inte, det stickades inte, jag ville inte syltade gurkor. Och bara frånvaron av menstruation tvingades gå och köpa ett test, som visade två distinkta remsor som inte lämnar tvivel om vad som händer..

Traditionell medicin håller med om detta, som anser att det inte finns några speciella tecken i de tidiga stadierna före förseningen, med undantag av en ökning av nivån av hCG-hormon, som ett par dagar innan förseningen redan kan bestämmas i patientens blod på laboratoriet.

Så var kommer de många artiklarna och rapporterna ifrån hur och hur det skulle skada om en kvinna lyckades bli gravid ett barn? Först och främst är detta observationer av dem som desperat planerar en graviditet och "ha kul" under andra hälften av cykeln med en beskrivning av sina egna känslor. Det bevisas att ju mer en person fokuserar på sina inre känslor, desto starkare blir de. Dessutom delar kvinnor sina observationer med vänner, okända kvinnor i forumet. Så det finns ett helt symptomkomplex med det allmänna namnet "att försena".

Läkarna är skeptiska till detta, men kvinnor har färre frågor.

Att omedelbart betona korrekt, ärligt talat, smärta och dragkänslor i buken och korsryggen är möjliga under den andra halvan av cykeln. Dessutom med graviditetens början, och med premenstruellt syndrom och med flera dussin medicinska diagnoser som inte har någon relation till graviditeten alls.

Smärta kan orsakas av inflammatoriska processer, och inte bara av gynekologisk karaktär: vidhäftningar kvar efter operationer, banala ätstörningar där uppblåsthet uppstår, ökad gasbildning i tarmen, uttalad kurs av premenstruellt syndrom, hormonella störningar.

Avsaknaden av smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen under andra halvan av cykeln är också normen, och detta händer både hos gravida kvinnor och icke-gravida kvinnor. Som ett tecken på en "intressant situation" beaktas inte ritningssmärta, trots att kvinnor ganska ofta beskriver sina tidigaste upplevelser på detta sätt innan menstruationens försening. Och då uppstår frågan, varför gör det ont och vad man ska göra åt det.

 • Menstruation
 • Ägglossning
 • Stor sannolikhet för befruktning

Ägglossning sker 14 dagar före menstruationscykeln (med en 28-dagars cykel - den 14: e dagen). Avvikelse från medelvärdet är ofta därför beräkningen är ungefärlig.

Tillsammans med kalendermetoden kan du mäta basaltemperatur, undersöka livmoderhalsslemet, använda specialtest eller minimikroskop, ta tester för FSH, LH, östrogen och progesteron.

Otvetydigt fastställa dagen för ägglossning kan göras genom follikulometri (ultraljud).

 1. Losos, Jonathan B.; Raven, Peter H.; Johnson, George B.; Singer, Susan R. Biology. New York: McGraw-Hill. pp. 1207-1209.
 2. Campbell N. A., Reece J. B., Urry L. A. e. a. Biologi. 9: e upplagan - Benjamin Cummings, 2011.-- s. 1263
 3. Tkachenko B. I., Brin V. B., Zakharov Yu. M., Nedospasov V. O., Pyatin V. F. Mänsklig fysiologi. Compendium / Ed. B. I. Tkachenko. - M.: GEOTAR-Media, 2009.-- 496 s.
 4. https://ru.wikipedia.org/wiki/Ovulation

Orsaker till smärta

Om du inte tar hänsyn till de patologiska orsakerna som anges ovan och antar att en frisk kvinna fortfarande lyckades bli gravid under den aktuella cykeln, kan smärtan orsakas av olika faktorer.

De första dagarna efter befruktningen (det faller på ägglossningsperioden och längden på 24-36 timmar efter det) rör sig zygoten längs äggleden mot livmodern. Denna resa tar cirka tre dagar. Zygoten (cellen som bildades efter fusionen av spermier och ägg) kan inte röra sig själv.

I äggledaren finns inga villkor för dess vidare utveckling, därför är det viktigt att fostret når livmoderhålet, där sådana tillstånd finns.

För att få den rörliga zygoten att röra sig börjar äggledarnas muskler att fungera. Den drar rytmiskt samman och sätter igång tunna fibrer på insidan av ovidukten. Villierna skjuter bokstavligen zygoten mot rörets munning och därifrån in i livmodern. Denna process varar i tre dagar, därför, efter ägglossning under denna tid, är mindre dragande smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen tillåtet, vagt påminner om menstruationsupplevelser, men mycket svagare.

Hjärnan hos de flesta kvinnor uppfattar inte impulser från äggledarnas rörlighet som smärta, men det finns kvinnor med ökad känslighet i centrala nervsystemet. Och de kan teoretiskt förstå denna peristalis på en fysisk nivå.

Efter att fostret är i livmodern, är det i 2-3 dagar i fri simning i dess hålighet. Det inre skiktet av det reproduktiva kvinnliga organet förbereder sig på att ta embryot, under påverkan av progesteron växer endometriet och ökar i tjocklek. Och ungefär 7-9 dagar efter ägglossningen sker implantation.

Först vidhäftar fosterägget vid endometriet och börjar sedan invadera detta lager av livmodern genom att använda speciella enzymer som löser sina celler. Embryot störtar djupare i endometrialskiktet, de korioniska villierna är anslutna till blodkärlen i moderns kropp. Barnet börjar få näring från sin mammas blod, och hCG-hormonet börjar komma in i kvinnans blod - det som lite senare, ackumulerat, kommer att göra det möjligt att diagnostisera graviditet med hjälp av tester och blodprover.

Under implantation känner upp till 70% av kvinnorna absolut inget ovanligt eller konstigt. Och bara hos 30% av kvinnorna (igen, med hög nervkänslighet och fin organisation av centrala nervsystemet!), Uppfattar hjärnan impulser under mikrotrauma av endometrieceller som smärta. I detta fall märks dragsmärtan mer än under de första dagarna efter befruktningen. Dessutom beskriver kvinnor förekomsten av en konstig metallisk smak i munnen, som om den innehåller ett mynt, svaghet och ökad trötthet.

Ibland finns det knappt fläckande blodutflöde som varar ungefär en dag - det är den så kallade implantationsblödningen. Det utgör ingen fara för kvinnan och hennes ofödda barn..

Från ögonblicket av implantation till datum för försening är det fortfarande cirka 7 dagar (maximalt). Och denna vecka kan jag teoretiskt komma med några konstiga upplevelser i samband med att den hormonella bakgrunden nu skiljer sig från den hormonella bakgrunden i den icke-gravida kvinnliga kroppen. Progesteron ökas, hCG fördubblas varannan dag, livmodern och vagina börjar få bättre blod, blodflödet i könsorganen är naturligtvis något, men ökar redan.

Under denna period kan uppträdandet av värkande smärta i buken vara ett tecken på en individuell omstrukturering av kroppen till en ny hormonell bakgrund, oftast i de tidiga stadierna formulerar kvinnor mer exakt villkoret och hävdar att de upplevde en känsla av "fullhet" nedan - detta är det första tecknet på en mer intensiv än tidigare blodtillförsel.

Återigen märker den stora majoriteten av det rättvisa könet inte sådana nyanser. Hos kvinnor som regelbundet drabbats av premenstruellt syndrom, till exempel i den "gravida" cykeln, kan ingenting skada och ingenting kommer att bry dem. Därför är utseendet på alla sensationer från kategorin "drar äggstockarna, gör ont ned, stickningar i livmodern", etc. är en mycket individuell egenskap, vilket antyder att vissa förändringar inträffar i den kvinnliga kroppen. Huruvida det visar sig vara en graviditet, i vilket fall som helst, endast tid och testet kommer att visas, utförs inte före förseningen, men under, det vill säga efter det.

När man ska se en läkare?

Om du drar nedre buken under den tidiga graviditeten, bör du i alla fall vänta på en försening för att göra testet, ta ett blodprov och ta reda på exakt om graviditeten är det. Tyvärr kan dragsmärta omedelbart före och efter förseningen inte kallas normalt. Oavsett hur kvinnor tröstade varandra på Internet, när man talar om "stretching uterine ligaments", bör man veta att inga ledband i dessa tider är utsträckta, livmodern är ännu inte förstorad. Och oftast är dragsmärta associerad med hotet om ett missfall.

Skälen kan variera: genetiska avvikelser hos embryot, oförenliga med dess ytterligare tillväxt och utveckling, misslyckad implantation, där fosterägget fixeras på fel eller fel ställe, och den låga nivån av progesteron som produceras av corpus luteum. Att gå till läkaren i ett mycket tidigt skede med klagomål om dragsmärta fungerar vanligtvis inte. Det finns en ganska kynisk, men rimlig uppfattning i obstetriken att hotet om missfall i de allra första stadierna i 85% av fallen leder exakt till ett missfall och ingenting kan göras åt det. Kvinnan föreskrivs en kramplösande "No-shpu", vitamin E och skickas hem för att vänta på resultatet.

Om hotet är förknippat med brist på progesteron, föreskrivs progesteronpreparat och skickas hem igen för att ta dem strikt enligt schema. Men efter 5-6 veckor av graviditeten (en vecka eller två efter att förseningen börjat) förändras inställningen, och patienten kommer att få behandling som syftar till att bevara graviditeten i händelse av hot.

Kom ihåg att du bör rådfråga en läkare för att dra tillbaka smärtor som kombineras med atypisk urladdning (blod, grönt, grått, seröst, purulent), samt för smärta som uppstår mot bakgrund av förhöjd kroppstemperatur.

Det finns en graviditet eller inte, diagnosen visar, men till att börja med kommer läkare att utesluta farliga infektioner, inflammation och kirurgiska patologier.

medicinsk observatör, specialist i psykosomatik, mor till 4 barn

Det första beviset på ett nytt liv

Många kvinnor gissar början av deras intressanta position långt före den förväntade menstruationsperioden. Är de lyckliga med en välutvecklad intuition eller antyder själva naturen behovet av en mer försiktig inställning till oss själva? Hur två sammanslagna celler från manliga och kvinnliga organismer först rapporterar om deras existens?

foto Shutterstock, Inc

Två könsceller som bär hälften av uppsättningen gener för varje förälder är anslutna och tenderar att implanteras i livmoderslimhinnan så snart som möjligt för att på ett tillförlitligt sätt skyddas av moders livmoder under de kommande 40 veckorna. Vad som kommer att följa deras fantastiska resa, och hur implantationsprocessen kommer att ske, beror på den kvinnliga kroppens egenskaper. Det är specificiteten för organreaktionerna hos den förväntade modernen som påverkar processen för implantation av embryot. Det oförstörda barnets förestående utseende åtföljs av en förändring i den vitala aktiviteten i vart och ett av organsystemen och koncentrationen av hormoner som cirkulerar i blodet, i synnerhet ökar mängden korionisk gonadotropin kraftigt.

Naturligtvis är den mest pålitliga metoden för att diagnostisera graviditet frånvaron av menstruation, palpation i bäckenorganen och ultraljud i livmodern, men ibland vill jag verkligen hitta det ofödda barnet så snart som möjligt. Sedan gamla tider finns det ett antal tecken tack vare vilka det är möjligt att bestämma graviditetens början innan ögonen förändras.

En obehaglig stickningar eller smärta i nedre del av buken är mycket vanligt för många gravida kvinnor att känna sig i de mycket tidiga stadierna. Embryonets rörelse genom äggledaren in i livmoderkaviteten och dess fixering kan det kännas av en kvinna som en ganska obehaglig känsla av sammandragning i buken.

Varje gravid kvinna märker en mycket liten mängd mjölkvit, svagt gulaktiga slemutsekret. Anledningen till detta är en ökning av koncentrationen av hormoner under graviditeten..

En förändring av den hormonella bakgrunden leder till oväntade stämningsförändringar - utbrott av raseri, plötsligt växande sorg, våldsam glädje eller ilska. Någon mindre anledning, vare sig det dåliga vädret eller en buss som har lämnat, uppfattas som en tragedi, vilket alltid leder till dåligt humör de närmaste timmarna. Att titta på melodramas, läsa böcker kan orsaka en storm av negativa känslor, sorg och tårar och skapa en bild av tidigare okarakteristisk hysteri.

Kvinnor som förväntar sig ett barn måste ofta ta itu med sömnlöshet. Sömnstörning under den första halvan av natten påverkar känslan av att bli överväldigad hela dagen. Men även mycket trött är det svårt att somna. Dessutom kan meningslösa drömmar drömmas, vilket ger oro och överdriven misstänksamhet.

Under implantation och utveckling av fosterägget i livmodern upplever kvinnor ökad trötthet, svaghet, dåsighet och distraktion. Kroppen spenderar mycket energi på rätt fästning, fasthållning och tillväxt av embryot, så en gravid kvinna har inte tillräckligt med styrka för vardagliga affärer. Yrsel är, i sällsynta fall, svimning orsakad av hypotoni i första trimestern.

När fostret växer förändras blodflödet hos den förväntade modern: mängden cirkulerande blod ökar gradvis och blodtillförseln till vissa delar av kroppen förbättras. Därför är det möjligt att öka synligheten hos de små venerna i huden i bröstet, buken, höfterna.

Under intrauterin utveckling konsumerar barnet en enorm mängd vitaminer och mineralelement för att fylla som mammas kropp behöver näringsrik mat. Som regel använder gravida kvinnor exakt de produkter där de hittar de ämnen de behöver. Det är inget överraskande i det faktum att de allra flesta kvinnor i denna position absorberar i stora mängder samma produkter. Till exempel dras pickles eller sill ofta för att äta dem. Detta kan förklaras med de naturliga mekanismerna för kroppsskydd: på grund av omfördelningen av blodflödet sker en minskning av blodtrycket. Saltrika livsmedel som kommer in i kroppen ökar blodcirkulationen..

Embryonets behov bestäms av den framtida moderns instabila aptit. Det kan både öka och förbli oförändrat om moderens kroppsreserver är tillräckliga för fostrets fulla utveckling.

Framväxten av ett nytt liv kräver en större omstrukturering av den kvinnliga kroppen. En förändring i rytmen för funktionen hos de inre organen återspeglas i munhålan, som har många receptorzoner. All matsmak kan verka metallisk, eller så kommer den vanliga maten plötsligt att bli smaklös..

Oftast ökar salivproduktionen på natten - det kan läcka från munnen. Detta är ett tillfälligt fenomen på grund av förändringar i matsmältningens rytmiska funktion..

Mycket ofta lider gravida kvinnor av intolerans mot de ljusa dofter av parfymer och matlagning. I detta fall rekommenderas att undvika kontakt med hårda aromer..

Ovanlig pigmentering visas oftast plötsligt i ansiktet och magen. Och precis som plötsligt försvinner utan spår. Detta kan förklaras av överdriven aktivitet hos pigmenthudceller.

Smärtsam svullnad i bröstkörtlarna, som började förbereda sig för amning i förväg, medför allvarligt obehag i form av ökad känslighet i bröstet. Dessutom kan bröstvårtornas areola bli mörkare, och bröstvårtorna är lite grova. I detta fall hjälper mjuka naturliga tyger och lösa passformskläder att minska obehag..

Flatulens, förstoppning, halsbränna, rapningar är möjliga. Oftast ersätter dessa kränkningar varandra i 40 veckor. Sådana manifestationer kan minskas genom fraktionerad näring, med undantag av kolsyrade produkter och mjölprodukter, hög vattenförbrukning.

Ofta resor till toaletten förknippas med en snabb ökning av livmoderns storlek, vilket sätter tryck på urinblåsan. Njurarna arbetar också aktivt och ökar volymen av daglig urin, vilket också bidrar till den ökade urineringsprocessen.

Illamående, kräkningar förekommer oftast vid 8 veckor av graviditeten, men ibland börjar en gravid kvinna drabbas av toxikos från de första dagarna av befruktningen av hennes ägg. Kräkningar kan uppstå från synen, lukten av mat eller till och med när man tänker på mat.

I samband med omstruktureringen av arbetet i alla kroppssystem kan kroniska sjukdomar i ett tillstånd av ofullständig remission förvärras. I det här fallet är det nödvändigt att konsultera en specialist för att förskriva läkemedel som motsvarar en kvinnas intressanta situation.

Manifestationer av trast är förknippade med dysbios i vaginalslemhinnan, vars utveckling underlättas av graviditetens hormoner. Rikliga flockningsfulla vita, som regel, förekommer upprepade gånger och är lätt mottagliga för korrigering med svampdödande läkemedel..

Tillräckligt smärtsamma kramper i kalvmusklerna är resultatet av utsöndring av kalciumjoner från dem, en deltagare som leder nervimpulser till musklerna. Muskelfibrer börjar sammandras asynkront, smärta visas. Detta händer oftast på natten - tiden för bästa absorption av kalcium av fostret.

Liten nästoppning, trötthet och ont i halsen är symtom på förkylning orsakad av minskad immunitet. En tillfällig minskning av kroppens försvar är nödvändig för att fixera embryot i livmodern, så snart detta händer kommer alla symptom att försvinna.

Laboratorieforskningsmetoder ger den mest exakta informationen om en kvinnas tillstånd. Dessa metoder är baserade på detektion av specifika ämnen i fysiologiska vätskor - markörer för graviditet, till exempel korionisk gonadotropin.

Det mest prisvärda i vår tid är användningen av ett speciellt test som visar graden av graviditetshormon i urinen. För detta är det nödvändigt att sänka en testremsa i en behållare med urin, sedan lägga den på en horisontell yta och se efter 4-5 minuter resultatet. Om hormonnivån är tillräcklig visar testet 2 ljusa ränder. Det är bättre att göra denna analys på morgonen, för vid denna tidpunkt är koncentrationen av korionisk gonadotropin (hCG) i urinen den högsta.

En mer tillförlitlig studie är ett blodprov för hCG. Chorionisk gonadotropin i en mycket högre koncentration kommer att upptäckas i blodet hos en gravid kvinna omedelbart efter implantering av embryot i livmoderväggen.

Med manuell och visuell undersökning kan en gynekolog bestämma en lätt blekhet i väggarna i slidan, lossna och förändra livmoderns form och storlek. Vilket också gör det möjligt att misstänka graviditet.

I vilket fall som helst, efter en försening av menstruationscykeln i 3-7 dagar, är det nödvändigt att ta en ultraljudsundersökning för att se till att det finns ett ordentligt fästat ägg, och gå till gynekolog för att utse nödvändiga vitaminer och registrering.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Om ägglossningstester

Alla par som vill få barn vet att du bara kan bli gravid på ägglossningen. Gynekologer säger att ägglossning sker i den kvinnliga kroppen från cirka 12 till 16 dagar av cykeln. På grund av vissa skäl (stress, förändrade klimatförhållanden, hormonella störningar etc.) kan emellertid ägglossningen förändras med flera dagar och inträffa i början av cykeln eller i slutet av cykeln....

Få vikt under menstruationen

Bra massageterapeut - Julia Webbplatsrecensioner av massageförfattare i Moskva och S: t PetersburgEffekten av massage på huden. Betygsatt av Julia, St Petersburg Masha, Moskva....

Är det möjligt att ta blod- och urintest under PMS?

Jag fick ett generellt blodprov och urinalys. På en cykel - dagen efter leverans av tester bör månatliga perioder börja. Kommer detta att påverka testresultaten?...