Av vilken anledning, en vecka före menstruationen, gör ont i magen och när är normen

Intim

Ofta talar kvinnor när de besöker en gynekolog som klagomål om att de har nedre buken. En dragande manifestation kan vara ett tecken på många sjukdomar. Men inte i alla fall är en smärtsam manifestation ett tecken på någon patologi.

Med detta syndrom förekommer kvinnor och unga flickor under menstruationen eller innan de dyker upp. När smärtan är beständig och komplicerad av andra klagomål är samråd med en gynekolog nödvändig.

Vilka är orsakerna till smärta i nedre buken hos kvinnor och hur man kan bli av med dem?

Varför drar nedre buken som vid menstruation?

Drar nedre buken som under menstruationen - detta tillstånd är inte främmande för nästan någon tjej eller kvinna.

När en smärtsam känsla uppträder under kritiska dagar är detta ganska normalt, eftersom utmatningen från livmoderns inre skikt är kopplad till aktiva sammandragningar av hennes kropp.

Detta är essensen av smärta. Men om det finns en dragkänsla både under menstruationen och i mitten av cykeln, så blir detta redan en farlig omständighet.

Skälen till sådana tecken kan vara mycket olika - från PMS till gynekologiska avvikelser och graviditetens början.

Orsaker till att rita smärta

Den kvinnliga kroppen är byggd på något annorlunda sätt jämfört med den manliga. Ofta upplever kvinnor sådana svårigheter som: fel i menstruationscykeln, komplikationer under graviditeten. Detta är ovanligt för män.

En smärtsam känsla är inte en patologi, utan dess manifestation.

En smärtsam känsla är alltid ett bestämt tecken. Vissa kvinnor lider av denna smärta, medan andra helt enkelt inte kan. Om det finns en dragkänsla som är lägre än buken, är det nödvändigt att fastställa huvudorsaken.

För dessa ändamål är det nödvändigt att samla in alla beskrivningar av patientens smärtsyndrom och upprätta en preliminär diagnos:

 1. Det viktigaste som en gynekolog måste genomföra är att fastställa besvärets beskaffenhet. Det kan vara milt, måttligt eller starkt. Han kan plåga patienten ständigt eller systematiskt.
 2. Av grundläggande betydelse är en sådan punkt som beroende av menstruationscykeln. En smärtsam, dragande känsla kan uppstå flera dagar före menstruation, under sin period eller efter. Ofta känns smärta under ägglossningen.
 3. Det är viktigt att bestämma förhållandet mellan smärt manifestationen och urinering, tarmrörelse och ätande. Ett smärtsymtom kan uppstå i vila eller vid promenader och aktiva rörelser.
 4. På plats upprättas obehag i vänster eller höger sektion under buken, suddig, bilateral. Inte många gissar exakt varför den nedre buken drar. De angivna etiologiska skälen kan delas hypotetiskt i patologiska och naturligt fysiologiska.

Den nedre buken gör ont med sjukdomar som:

 • Snabb urinering;
 • Salpingoophoritis i kroniken;
 • endometrit;
 • Överdriven tillväxt av livmoderens innerskikt;
 • Infektiösa patologier;
 • Avvikelser i bildandet av könsorgan;
 • pyelonefrit;
 • Tarmsjukdom;
 • divertikulit.

Naturliga fysiologiska faktorer inkluderar stress, graviditet, premenstrual tid, frysning, sexuella förändringar, ägglossning.

Drar nedre buken efter ägglossningen

Det är ingen hemlighet att det under någon menstruationscykel mognar, lämnar mognadens plats och flyttar till livmodern, ägget är fullständigt benäget för befruktning och avvisas sedan med en viss mängd blod om befruktningen inte har realiserats.

I medicinsk praxis kallades detta naturfenomen ägglossning, processen med att öppna follikeln och frigörandet av ägget, som faktiskt blir ett mikrotrauma för kvinnans kropp, och enligt fysiologiska principer kan det förknippas med smärtsamma manifestationer.

Dragkänslan, som manifesterar sig starkare från ena sidan och sedan från den andra, tolkas ofta som en snabb mognad av ett ägg i en av äggstockarna.

Orsakerna till dragande smärta efter ägglossning, om början av befruktningen är oacceptabla, kan vara följande:

 • inflammation i området med reproduktiva organ;
 • kritiska gynekologiska uppgifter (kränkning av cysteintegriteten, vridning av benen på slemhinnorna i neoplasma, etc.);
 • regelbunden urination;
 • betydande trötthet och försvagning av kroppen;
 • tecken på blindtarmsinflammation.

Normalt kan det förekomma smärta som fastställs i samband med den så kallade postovulatoriska beskrivningen av tillståndet - det är inte så vanligt och diagnostiseras endast hos varje 7-9 patienter.

På grund av hormonella förändringar kan följande symtom bli relevanta:

 • smärtsam känsla och tyngd under buken;
 • lätt försämring av hälsan;
 • ökad libido;
 • onormal vaginal urladdning.

Drar nedre buken en vecka före menstruationen

Obehagliga känslor under en tid innan menstruationen indikerar vanligtvis olika avvikelser.

De troliga faktorerna för detta tillstånd kan vara:

 • uppkomsten av täta formationer i livmoderns kropp;
 • oväntat kraftigt hopp i hormonnivåer;
 • resultat av fysisk skada;
 • svar på inflammation i lokaliseringen av bäckenet;
 • misslyckande i menstruationscykeln, vilket resulterar i försenad ägglossning - i detta fall uppträder dragsmärta under en kort tid;
 • med hänsyn till närhet av matsmältningskanalen, kan smärta på denna plats vara en manifestation av svårigheter i tarmen. Samtidigt kommer uppkomsten av buldrande, lätt uppblåsthet att bli ytterligare symtom;
 • ungefär sju dagar innan kan en dragkänsla uppträda i nedre delen av ryggen och buken, varefter menstruationen inte visas i tid. I en liknande omständighet blir känslor ett symptom på en försening, som orsakas av en störning i äggstockarnas funktionalitet, nedsatt hormonellt förhållande;
 • man kan inte ignorera sannolikheten för graviditet - implantering av ett ägg i livmoderväggen kan vara förknippat med lätt obehag och till och med blödande smetningsegenskaper. Det är nödvändigt att nämna att om befruktningen har inträffat, och dragkänslan kännetecknas av överdriven intensitet och förvandlas till tydlig och outhärdlig smärta, bör du omedelbart rådfråga en gynekolog, eftersom en sådan ökad livmoderspänning kan bli ett avbrott på graviditeten..

Ritningssmärta i tidig graviditet

I de situationer där de första veckorna, efter befruktning, en dragkänsla verkar lägre än buken, är detta faktum ofta mycket skrämmande för framtida mödrar.

Men faktiskt är en sådan symptomatologi motiverad av en fysiologisk faktor, och endast i isolerade avsnitt kan det vara farligt.

Således är den främsta orsaken till obehag den ökade spänningen i livmodermusklerna och en ökning i frekvensen av rusning av blod till könsorganet.

Detta är en helt normal manifestation av det faktum att en kvinna snart blir mamma.

Ganska ofta får flickor, när de besöker en gynekolog på grund av sådana sjukdomar, ta reda på att de är i en intressant position. Som vanligt, för att göra det lättare, behöver du bara ligga ner och koppla av hela kroppen.

Drar nedre buken och brun eller vit urladdning

Utsläpp av brun färg kan inte tolkas som typiska för kvinnor, i vissa fall förekommer de ibland i små mängder, och på varje femte - efter sexuellt samlag.

Detta kan vara normalt för de kvinnor som använder hormonmodifierande skyddsutrustning, går in i sexuellt liv eller har genomgått en mycket aktiv "stormig" natt..

Den första "popularitets" orsaken till vit vaginal urladdning anses som candidiasis, eller trast, kännetecknad av curdled vitvatten.

Detta är en mycket vanlig patologi för svampetiologi, och den kan provocera både lokala manifestationer i form av utsöndringar, och i allmänhet - dålig hälsa och dragande smärta på platsen för könsorganen..

Sjukdomar där nedre buken drar som vid menstruation

Det faktum att dragande smärta bara är en del av sjukdomens symptomkomplex är obestridligt, det är nödvändigt att lyssna på ditt eget och tillstånd.

Således kan ett antal troliga gynekologiska faktorer för att dra smärta lägre än buken klassificeras som:

 • inflammation som sprider sig i livmodern eller dess processer;
 • myom;
 • endometrios;
 • tvinnade cyster på äggstockarna;
 • ektopisk graviditet;
 • förekomsten av blod i äggstocken (apoplexi).

Inflammation av bilagorna

Om den kritiska sidan gör ont under buken under kritiska dagar, kan förekomsten av en inflammatorisk process i bilagorna inte diskonteras..

Menstruation är också ett incitament för förvärring eller initial utveckling av sjukdomen..

Smärtsyndrom manifesterar sig i sakrum, inre lår, korsrygg, i vissa avsnitt i rektum.

Ibland kan patologi bestämmas i båda bilagorna. Det kan emellertid kännas vidare på höger sida om den patologiska processen är mer intensiv inom detta område.

Hans distinkta beskrivningar:

 • i menstruation, mer slem, är utseendet på pus inte uteslutet;
 • trötthet, dåsighet känns;
 • ingen aptit;
 • det finns nervositet och irritabilitet.

myom

Platsen för den myomatösa noden i ett visst område i livmodern kan också bli en smärtfaktor under menstruationen på höger sida under buken.

Vanligtvis svarar denna neoplasma på det kvinnliga könshormonet..

Under menstruationen minskar deras närvaro, men omedelbart efter kritiska dagar börjar ökningen.

Livmodersammandragningar, som ger frisättning från det föråldrade inre skiktet, oroar fibroider och nervändar i närheten.

endometrios

Ofta gör ont i nedre del av magen med en sådan patologi som endometrios. Denna sjukdom står för 10% av alla episoder av gynekologiska avvikelser. I alla representanter för det svagare könet är det reproduktiva organet fodrat från insidan med ett inre skikt - endometrium.

Endometrios sjukdom kännetecknas huvudsakligen av överdriven tillväxt av skiktet och dess utgång bortom gränsen till livmoderslimhinna. Från denna avvikelse utsätts kvinnor i åldersgruppen 30-50 år ofta.

Följande orsaker till endometrios upprättas:

 • förlust av det optimala förhållandet av producerade hormoner (ett högre innehåll av follikelstimulerande och luteiniserande hormoner);
 • genetiskt beroende;
 • sänka kroppens försvar;
 • metaplasia (överväxt av en vävnadsstruktur till en annan).

De avgörande faktorerna för denna patologi är:

 • En historia av abort;
 • Skadlig miljö;
 • Brist på järn;
 • Viktökning;
 • Förekomsten av kronisk inflammation i köns- och reproduktionssystemen;
 • Användning av intrauterina enheter.

Endometrios har inte stabila kliniska symtom. De vanligaste tecknen är smärta, vaginal urladdning, illamående, kräkningar, försvagning av kroppen, misslyckad reproduktionsaktivitet.

Ektopisk graviditet

Detta händer också: det finns ingen menstruation och ett graviditetstest visar ett negativt svar, men smärtsamma känslor försvinner inte, det finns ingen blödning.

I en sådan situation, att förlora den dyrbara tiden som krävs för att donera biomaterial till studien av hCG, och med dess positiva resultat blir graviditet utanför livmodern ganska troligt.

Implantation av ägg utanför livmoderhålan är tyvärr ett ofta och mycket hotande fenomen..

tecken:

 • Det mest grundläggande symptom som kan vittna om detta är svår smärta. Om det syns från höger sida - ett tecken på att fosterägget är fäst i motsvarande rör i livmodern. Den smärtsamma känslan som framkallas av denna avvikelse, kramp, resonerar i inguinal zon, rektum, vagina och livmoderhalskanalen.
 • Ett annat tecken är att kritiska dagar med en ektopisk graviditet nästan alltid dyker upp senare än kalendertiden. Därför, om det är en fördröjning, före menstruationens ankomst, gör det ont på höger sida (liksom under menstruationsperioden), krävs akut ingripande av kirurgen.

Det finns också sekundära symtom som uppstår under ektopisk graviditet:

 • blekhet i huden;
 • yrsel;
 • ökad hjärtrytm;
 • lågt blodtryck.

Torsion av ovariecyster

Cystor i äggstockarna utvecklas som vanligt i fertil ålder. I fallet när neoplasmen har ett ben är det fullt möjligt att linda cysten runt sin egen kropp. Denna process provocerar en smärtsam känsla i buken från sidan där själva äggstocken är belägen.

Denna avvikelse kan inträffa när som helst, men under menstruation, intra-bukspänning och tryckökning, vilket skapar vissa förutsättningar för förekomsten av denna avvikelse.

Särskilt beskrivna i honom:

 • ömhet skarp, outhärdlig, kan orsaka svimning;
 • förekomsten av illamående, kräkningar;
 • kroppstemperaturen ökar;
 • blodtrycket minskar, pulsen blir ofta;
 • vissa patienter har en störning i avföring och urinfunktion;
 • kallsvett uppstår.

Icke-gynekologiska orsaker

Med ett normalt förhållande av hormoner känner kvinnor inte obehag under någon period av menstruationscykeln. När en kvinna har en smärtsam känsla, liknande den som åtföljer menstruation under buken och ryggen, blir prostagladiner orsaken.

Detta hormon, när det produceras av kroppen i stora mängder, påverkar sammandragningen av livmodermusklerna och orsakar en känsla av smärta. Med en liknande funktionsfel i den kvinnliga kroppens funktionalitet uppträder ofta smärtsamma känslor efter menstruationen.

En liknande hormonell obalans provoseras av en ökning av aktiviteten i sköldkörteln. Som vanligt läggs andra symtom till, mer exakt, sömnstörningar, viktökning eller viktminskning, etc..

Dessutom kan användningen av hormonmodulerande läkemedel påverka förhållandet mellan hormoner. I en liknande situation bör en gynekolog konsultera en beskrivning av symptomen.

Appendicit

Den inflammatoriska processen i bilagan kan också kännetecknas av att dra smärtsamma känslor under buken, liknande början av menstruation.

Denna manifestation är resultatet av en förskjutning i platsen för den smärtsamma känslan..

Det kan skada på höger sida inte bara på grund av svårigheter i underlivet.

En period med månadsvis urladdning kännetecknas av en minskning av immunitet, ett stort antal symtom som förändrar aktiviteten hos andra organ, närmare bestämt mag-tarmkanalen. Och av denna anledning talar alla tecken möjligen om sådana sjukdomar: blindtarmsinflammation.

Utlösningsmekanismen för inflammation i tarmsprocessen i form av en mask är ofta undernäring. Eftersom vissa kvinnliga representanter har en god aptit som vaknar upp under kritiska dagar, konsumerar de mycket kryddig, söt mat, vilket provocerar en kränkning av tarmen.

Resultatet av detta kan vara en inflammatorisk process i bilagan. En skarp smärtsam känsla visas först i mitten av buken, varefter den överförs till höger sida.

Andra tecken:

 • kräkningar bara en gång,
 • diarre,
 • febertemperaturökning.

Den smärtsamma känslan avtar medan du ligger på höger sida.

Drar nedre buken efter sex

Ritning av smärtsamma känslor i nedre del av magen kan uppstå efter sex.

Det är inte nödvändigt att oroa sig för detta fenomen, det anses vara normalt.

Varje sexuellt samlag är ett obetydligt, men trauma för slemhinnan i slidan, och i vissa situationer, särskilt efter våldsamt samlag, är dessa skador mycket mer uttalade än alltid.

Det finns värkande, dragande smärtsamma upplevelser, troligen till och med utseendet på smutsutsöndringar av brun färg, som uppstår om det har skett ett brott mot slemhinnans integritet (detta är förtjockat blod).

Du behöver inte oroa dig för smärtor av den här typen - och som ett alternativ, vara lite mer försiktig när det gäller sexualitet.

Förebyggande

När du drar under buken innan menstruationen börjar, är det nödvändigt att följa enkla instruktioner för att undvika detta:

 • Träna före din period. Simma och sträck korsryggen;
 • Uteslut överätning. En stor vikt väcker ett smärtsyndrom;
 • Andas djupt i ren luft, konsumerar vitaminer, eliminera rökning och alkohol.

En vecka före menstruationen drar nedre buken - vad betyder det och hur man hanterar problemet

Mycket ofta har kvinnor en nedre del av buken en vecka före menstruationen, långt ifrån alla vet vad detta obehag betyder och om det är möjligt att bli av med det. Det bör undersökas om det kan antas att manifestationen av sådana symtom är en följd av gynekologisk patologi, eller är detta ett normalt naturligt tillstånd där det absolut inte finns någon anledning att uppleva. Smärta i nedre buken minskar avsevärt livskvaliteten hos kvinnan, vilket förhindrar henne från att arbeta normalt och göra vardagliga aktiviteter. För att lindra detta tillstånd måste du veta om förekomsten av vissa metoder som eliminerar dessa smärtsamma manifestationer.

Möt din kropp

Representanter för det svagare könet bör veta allt om kroppen, till exempel hur många dagar före menstruationen börjar nedre buken att skada. En kvinnas önskan att vara vacker och som män är oförstörbar. Men få vet att hemligheterna för sann skönhet är enkla och få. Den första charmregeln är ett gott humör, vilket är mycket svårt när nedre buken gör ont en vecka före menstruationen, och sedan gör det ont under kritiska dagar. Det viktigaste är att bara tänka på det goda och glöm inte att le vänskapligt. Även om det är dess egen reflektion. En bra dröm är välbefinnande hela dagen och naturligtvis hemligheten med skönhet.

En kvinnas kropp är en underbar skapelse av naturen, som finns tack vare komplexa cykler av olika förändringar. I genomsnitt, varje månad, under påverkan av hormoner i äggstockarna, mognar ett av de hundratusentals ägg som finns i dem från födelsemomentet. Ett moget ägg lämnar äggstocken (denna process kallas ägglossning) och reser till livmodern. Samtidigt sker en förtjockning och lossning av endometrium - den mjuka svampiga vävnaden som foder livmodern från insidan. Om ägget befruktas introduceras det i det förberedda endometriet och börjar utvecklas till fostret.

Ofta är smärta före menstruation ett vanligt naturligt tillstånd och det finns ingen anledning att oroa sig

Flickor möter ofta menstruation som en straff som inte kan undvikas. När allt kommer omkring, även under våra mödrar och mormors ungdomar, var menstruationens ankomst verkligen en händelse. De tvingades använda skrymmande bomullsull och gasvävsenheter och klippte ibland håret för att se om några problem hade inträffat. I en sådan cykel kläddes inte klänningar bäst, dansar deltog inte och föredrog verkligen att stanna hemma. Detta förklaras lätt: i dessa dagar fanns det inget sådant underbart verktyg som en tampong, som gör att du med modig introduktion kan din vanliga livsstil. De är små i storlek, så de är alltid bekväma att bära. De skyddar mot läckage, garanterar komfort och är nästan omöjliga när de matas in korrekt.

Hos några flickor kan de första försöken att införa en tampong orsaka vissa svårigheter, även om det faktiskt är ganska enkelt. Det räcker med att tydligt föreställa sig hur en tampong är ordnad, hur den fungerar, liksom strukturen på din kropp. Du måste veta att det finns tamponger med applikatorer. Den smidiga applikatorn gör att du enkelt kan sätta in tampongen såväl som att placera den korrekt inuti, det vill säga att den för det första inte kan röra tampongen med dina händer, och för det andra att komma in den på ett sådant sätt att den praktiskt taget inte kännas i kroppen.

I allmänhet, eftersom praxis visar att användning av tamponger är ett hett ämne, eftersom de tillåter oss att, om inte helt ignorera några inte alltför trevliga manifestationer av kvinnlig fysiologi, så minimerar åtminstone besväret associerade med dem. Och leda en aktiv livsstil varje månad i månaden. Gör de saker du älskar, dans, spela lätt sport eftersom du inte bör överbelasta kroppen under menstruationen. Med korrekt implementering av alla regler kommer stämningen att vara bra, till exempel på en normal dag.

Orsaker till smärta

Ofta finns det situationer där nedre del av buken drar en vecka före menstruation, orsakerna till detta tillstånd kan vara mycket olika. Först och främst bör smärtans natur bestämmas. Om smärtan är outhärdlig och även förekommer i varje menstruationscykel, behöver du inte luta dig på smärtstillande medel utan bara gå till en medicinsk institution för diagnos. Som regel är orsaken till smärta sammandragningen av livmodermuskelvävnaden, de orsakar kramp i nedre buken.

Inom området gynekologi har ett sådant tillstånd till och med fått ett vetenskapligt namn - dysmenorré eller algodismenorea. Med en sådan minskning kan livmodern rena sig för onödiga endometrielement, tillsammans med blod tas de bort från kroppen. Smärta receptorer finns runt könsorganen, i varje kvinna är de individuella och fungerar i olika lägen, så reaktionen på kontraktion är annorlunda. Därför, om före menstruationen ytterligare 10 dagar, men nedre buken drar, finns det ingen anledning till oro, även om det är värt ett besök hos gynekologen.

Smärta förekommer på grund av livmodersammandragningar

I vissa fall kan orsakerna till att magen gör ont en vecka före menstruationen bero på hormonsvikt, vilket resulterar i en ökning av östrogen, vilket resulterar i kraftig och långvarig blödning. Problem med hormonhalten mellan prostaglandiner och könshormoner leder också till smärta. Prostaglandiner spelar en viktig roll i förekomsten av obehagliga sensationer under kritiska dagar, desto större antal, desto mer samlas livmodern, vilket orsakar svår smärta.

Varför en vecka före menstruationen gör ont i magen

Det finns situationer när nedre del av buken dras inte 5 dagar före menstruationen, men 7-10 dagar. Det finns olika skäl som leder till uppkomsten av sådana manifestationer, de vanligaste av dem inkluderar:

 • Premenstruellt syndrom. Denna orsak till smärta - PMS, är en av de vanligaste. Denna process åtföljs, förutom smärta, tarmbesvär, uppblåsthet, aggressivitet, en hög grad av excitabilitet, och det kan också vara ökad trötthet, symtom på brist på styrka och apati.
 • Minskad progesteronproduktion. Tecken på denna kränkning är förekomsten av sensationer där magen och korsryggen, 10 dagar före menstruationen, dras.
 • Minskning av indikatorn för endorfiner. Det kännetecknas av ett obalanserat psyko-emotionellt tillstånd, irritabilitet, svullnad i bröstkörtlarna eller förekomsten av problem med matsmältningssystemet.
 • Förekomsten av den inflammatoriska processen. Resultaten av utvecklingen av infektionssjukdomar eller hypotermi är akut smärta och förekomsten av kramp.
 • De processer som är förknippade med uppkomsten av ägglossning.

En vecka före menstruationen dras nedre buken och korsryggen på grund av möjliga förändringar i reproduktionssystemet. Precis under denna period bildas en follikel i en av äggstockarna, där ett ägg finns. Cirka en vecka före de kritiska dagarna når det rätt storlek, när ägget mognar och är klart för befruktning, kommer det säkert att lämna follikeln, dess väggar kommer först att spricka. Detta ögonblick kan åtföljas av obehag i buken. Det var möjligt att ta reda på hur många dagar före menstruation en magvärk, i de flesta fall är detta normalt i en kvinnas liv.

Om smärtan uppstår regelbundet, har outhärdlig styrka och åtföljs av specifika utsöndringar, bör du omedelbart kontakta en medicinsk institution, eftersom det finns risk för en inflammatorisk process.

Menstruationsperioden är en viktig process i varje kvinnas liv, den har ett stort antal funktioner och nyanser. Först och främst måste du förstå att du regelbundet måste besöka en gynekolog för att snabbt kunna upptäcka förekomsten av en patologisk process. Detta gäller särskilt de som upplever olika obehag inte bara under kritiska dagar utan också långt innan de börjar.

Varför en vecka innan menstruationen börjar gör ont eller drar magen

Magenont eller dragning en vecka före menstruation är vanligt förekommande bland kvinnor i reproduktiv ålder. Dessa dagar kan gå annorlunda. Någon mage gör ont, någon blir galen av smärta i nedre rygg, ibland stiger temperaturen. Vissa var lyckligare: en svag smärta i buken under flera dagar och allt försvinner. På ett eller annat sätt är varje organism unik och ingen vet hur nästa menstruation kommer att gå. Vilka är skälen och vad man ska göra åt det, beskrivs nedan.

Varför gör ont i magen under menstruationen och före dem

Orsaker till smärta i nedre del av buken:

 • Fel livsstil;
 • Felaktig näring;
 • Gynekologiska sjukdomar, inklusive den felaktiga placeringen av livmodern;
 • Könsskador (abort, svår födelse);
 • Det finns en intrauterin enhet.

Normalt beaktas om smärtan under menstruationen är liten eller om den inte existerar alls. Om det är omöjligt att göra något eller gå någonstans från det faktum att magen gör ont, bör du omedelbart besöka en läkare. Den exakta orsaken till smärtan kan endast bestämmas av en specialist.

Ritningssmärta i tidig graviditet

I de tidiga stadierna av befruktningen kan buksmärta vara mycket skrämmande och detta kan leda till missfall. Den huvudsakliga källan till sådana manifestationer är toner i livmodern och en ökning av blodflödet till organet. Detta anses vara normen. Och när flickorna vänder sig till gynekologen med detta, får de veta om graviditetens början. Så att smärtan försvinner, lägg dig ner och slappna av.

Rita smärta med sekret

Brun urladdning är dåligt för en kvinna. De kan visas i små mängder, ibland efter samlag. Detta anses normalt för dem som tar preventivpiller, för första samlag eller för en mycket aktiv natt..

Vit urladdning är ett tecken på trast. Detta är en mycket vanlig sjukdom hos svamprasen. Det orsakar försämring av välbefinnande, samt klåda och obehaglig lukt i könsområdet.

Låga endorfiner

Endorfiner är kemiska föreningar som produceras i hjärnan och kontrollerar funktionen hos de endokrina körtlarna. På ett annat sätt kallas de också "lyckohormoner." Produktionen av endorfiner sker som svar på en stressande situation och uppkomsten av ett smärtsyndrom.

Endorfinbrist orsakar följande villkor:

 • förvärrad humör, ökad irritabilitet;
 • apati, depression;
 • minskning i smärttröskel;
 • eventuella sjukdomar med en utdragen kurs.

Mot bakgrund av endorfinbrist känns smärtan mycket starkare än vanligt, en person är ständigt i ett deprimerat tillstånd. För att öka hormonproduktionen krävs kompetent terapi, som kan ordineras av en endokrinolog och en psykoterapeut.

Ektopisk graviditet som orsak till smärta i nedre del av buken

De flesta vet att en ektopisk graviditet kan vara orsaken till svår och akut smärta i nedre del av buken. För att ta reda på om detta stämmer hemma måste du köpa ett graviditetstest. Om resultatet visar två remsor bör du omedelbart rådfråga en läkare. När testet är negativt bör du fortsätta söka efter problemet. Även om det är nödvändigt att beakta det faktum att testet med en ektopisk graviditet inte alltid visar rätt resultat. Och om detta är den första förseningen blir resultatet definitivt negativt.

Många kvinnor markerar sitt menstruationsschema på en kalender för att förstå om deras kropp är i ordning och om det finns några avvikelser. Detta är ett mycket bra sätt att övervaka din hälsa..

Du behöver inte komma ihåg när den senaste utskrivningen ägde rum och tänka på graviditet, släng pengar för nästa test, och när du ser att det är negativt, kom ihåg att menstruationen bara skulle vara om ett par dagar.

Smärta i nedre del av buken 7-10 dagar före menstruation

Det är mycket möjligt att ungefär 7-10 dagar före menstruationen kan smärta i nedre del av magen uppträda. Vad är orsaken och hur man kan bli av med denna smärta? Först av allt måste du förstå hur stark denna smärta är. Om det är outhärdligt ska du inte självmedicinera och dricka smärtstillande medel. I det här fallet måste du ringa en ambulans och söka hjälp från en specialist.

Orsaker till smärta i nedre del av buken 7-10 dagar före menstruation

 1. PMS. Den vanligaste orsaken till buksmärta 7-10 dagar före menstruationens början är PMS (premenstruellt syndrom). Dessa dagar känner en kvinna obehag i tarmen, det finns uppblåsthet, det finns ett deprimerat sömnigt humör, irritabilitet och aggressivitet uppträder och aptiten ökar.
 2. Minskade progesteronnivåer. Det manifesterar sig i form av värkande, bristande smärta i nedre buken.
 3. Inflammatoriska processer. Som ett resultat av infektionssjukdomar såväl som hypotermi finns det värkande, skärande och krampande buksmärta.
 4. Sjukdomar i bäckenorganen. Det finns buksmärta av olika natur.
 5. Ägglossning. Hos cirka 10% av kvinnorna, 6-10 dagar efter ägglossningen, är smärtan i nedre buken så stark att det är omöjligt att göra utan mediciner.

Varför gör magen ont och det finns en försening i menstruationen

Det händer ofta att det är buksmärta, hela kroppen värker, det finns en känsla av att menstruationen är på väg att börja, men de är inte där. Orsakerna till detta beteende hos kroppen kan variera..

 • Hormonfel i kroppen;
 • Graviditet;
 • Inflammatoriska processer i könsorganen;
 • Ovariesjukdom;
 • Cykelstörning.

Det är vanligtvis svårt att gissa varför det finns en försening i menstruationen, så det är bättre att göra ett graviditetstest och om resultatet är negativt måste du kontakta specialister.

Möjliga skäl

De flesta förändringar i en kvinnas kropp i reproduktiv ålder beror på hormonproduktionen. Under andra hälften av menstruationscykeln stiger progesteronnivåer kraftigt. Hormonella störningar hos kvinnor kan provocera inte bara dragande smärta i nedre del av magen före menstruation, utan också tarmproblem:

 • minskad peristaltik (upp till atony);
 • förstoppning
 • ökad gasbildning.

1.1 Algomenorré

Denna term innebär en kränkning av menstruationsfunktionen, där det finns svåra kramper eller värkande smärta i nedre del av buken, nedre delen av ryggen eller sakrum.

Algomenorré är en av de främsta orsakerna till att nedre buken dras en vecka före menstruation. Hon hittas ganska ofta - i nästan varje sekund kvinna.

Orsaker till primär algomenorré:

 • felaktig placering av livmodern, dess underutveckling;
 • överarbete (både mentala och fysiska);
 • metoder för intrauterin preventivmedel (spiral);
 • endokrina systemstörningar.

Orsakerna till sekundär algomenorré kan vara:

 • endometrios;
 • inflammatoriska processer;
 • buk- och gynekologiska operationer;
 • psykiska störningar (ökad irritabilitet, depression, sexuell missnöje etc.).

1.2 Premenstruellt syndrom

Med en minskning av progesteron- och östrogennivåer, buksmärta, en ökning och ömhet i bröstkörtlarna, ett minskat humör, irritabilitet observeras före cykelstart. Allt detta manifesterar sig som PMS (premenstruellt syndrom). I detta fall börjar huvudet ofta att skada, är sjukt och andra symtom uppträder:

 • irritabilitet;
 • depression;
 • aggression;
 • utmattning;
 • yrsel;
 • Trötthet;
 • dåsighet.

1.3 Fysiologiska skäl

En vecka före menstruationen förbereder livmodern sig för befruktningen: den ökar och sväller. Detta kan också orsaka smärta i nedre buken. Dessutom, innan menstruationscykeln börjar, försenas vätska i kroppen och ackumuleras - detta leder till en känsla av tyngd och en liten ökning i buken.

1.3.1 Ovulatorisk smärta

De mest ofarliga är smärtan i samband med sen ägglossning. Cirka 20% av kvinnorna upplever dem. Sådana smärta är lokaliserade i nedre del av buken, oftare på ena sidan (höger eller vänster) - beroende på äggets placering. De orsakar svag blödning (på grund av brott i follikeln), där blod kommer in i bukväggen och irriterar det.

Sådana smärtor tillhör inte patologin, detta är ett fysiologiskt inslag i den kvinnliga kroppen.

1.4 Acyklisk smärta

Liknande smärtor är inte på något sätt förknippade med ägglossning. De är långvariga och tar inte bort dem med konventionella smärtstillande medel.

Orsakerna till acyklisk smärta kan vara:

 • endometrios;
 • bildning av vidhäftningar;
 • överbelastning i bäckenet;
 • myom;
 • åderbråck i bäckenet;
 • cystit;
 • urolithiasis sjukdom;
 • artros, etc..

1.5 Kandidiasis

Du bör vara uppmärksam på vaginal urladdning. Normalt bör de bestå av slem, mikrobiella celler, död epitel och hemligheten för bartholinkörtlarna. De innehåller också glykogen och mjölkskönhet, som är nödvändiga för att upprätthålla fördelaktig mikroflora och vitala funktioner hos laktobaciller. På dagen för ägglossningen når glykogeninnehållet en maximal koncentration. Normalt urladdning ska vara transparent eller vitaktig, slemkonsistens, obehaglig lukt bör vara frånvarande, volymen ska vara upp till 4-5 ml per dag.

Candidiasis (trast) kännetecknas av vit curdled utsläpp - rikligt med en sur lukt. Den utvecklas med en minskning av immunitet, ofta kombineras med könssjukdomar (sexuellt överförda sjukdomar) och HIV-infektion, manifesteras också i tumörer och metabola sjukdomar.

Thrush kräver obligatorisk behandling!

1.6 Orsaker till brun urladdning

Brun urladdning är förknippad med förekomsten av blod i dem. Deras patologiska orsaker kan vara:

 • STD (gonorré, etc.);
 • endometrit;
 • livmodertumörer;
 • polypos;
 • livmoderhalsen (erosion);
 • endometrial hyperplasi;
 • endometrios.

Alla dessa sjukdomar är obligatoriska för behandling under övervakning av en läkare. Många av dem som misslyckas leder till vidhäftningar, infertilitet och till och med livmodercancer.

1.7 Graviditet

En vanlig orsak till smärta är en ökning av livmodern under graviditeten..

Smärtsamma upplevelser kan uppstå vid ektopisk graviditet. Ett befruktat ägg kan inte tränga in i livmodern genom ett för smalt ägg i äggledarna och implanteras i deras vägg. I sådana fall ger smärta från nedre del av buken i ändtarmen. Det är nödvändigt att konsultera en läkare om illamående, yrsel, allmän svaghet, medvetenhetsförlust uppträder, eftersom brott i röret endast behandlas kirurgiskt.

1.8 Andra skäl

Förutom de fysiologiska faktorerna för förekomsten av dragande och smärtsamma känslor i nedre del av buken, nära förknippad med reproduktiv funktion hos kvinnor, finns det ett antal skäl av annan karaktär:

1. Olika skador (förlossning, abort).

2. Inflammation av bäckenorganen, som är av en infektiös karaktär.

3. tarmsjukdom.

4. Felaktig livsstil (alkohol, tobak).

5. Obalanserad kost.

6. Genetisk predisposition.

En vecka före menstruationen gör ont i magen och sväller

Skälen till att uppblåsthet kan förekomma flera dagar före menstruationen, liksom smärta i nedre del av buken, är olika. En av dem är dålig tarmmotilitet, som uppstår på grund av förändringar i blodförsörjningssystemet under förberedelserna av kroppen för den kommande menstruationen. Ökat blodflöde påverkar inte bara könsorganen utan också tarmarna, vilket orsakar ökad gasbildning. Uppblåsthet kan uppstå på grund av tillväxten av livmodern i livmodern, som blir tjockare, vilket orsakar en reaktion av magmusklerna.

Vätskeretention, som börjar en vecka före menstruationen, blir en av orsakerna till uppblåsthet i buken, varigenom kroppen lagrar vätska innan den kommande blodförlusten. Uppblåsthet är möjlig under ägglossning och under graviditet, när sådana symtom åtföljer en försening i menstruationen.

Med illamående, förändringar i bröstkörtlarna är det nödvändigt att utföra ett graviditetstest. Utseendet på svullnad, uppblåsthet, smärta i nedre del av buken kan vara tecken på fibroider eller andra neoplasmer.

Om testet visar ett negativt resultat

Övning bevisar att många kvinnor gör testet innan förseningen av menstruationen. Tio dagar före menstruationen uppstår till exempel magbesvär. ”Är det inte graviditeten? Eller kanske ett missfall? Vad händer om en ektopisk graviditet? ” - det första som tänker på och alla kör omedelbart till apoteket för att köpa ett nytt test. Och när de ser ett negativt resultat, lugnar de sig. Du måste veta att i de tidiga stadierna testet inte visar vilken position kvinnan befinner sig i. Det spelar ingen roll hur många gånger den är gjord och det är ingen skillnad vilken typ av art det är. Därför måste du leta efter andra orsaker till smärta.

Hur man undviker smärta innan menstruationen

För att skydda dig så mycket som möjligt från smärtsamma upplevelser före och under menstruationen bör du följa några rekommendationer:

 • börja ladda några dagar innan din period; du kan simma;
 • gör massage i nedre delen av ryggen och buken;
 • du kan ta ett smärtstillande medel;
 • ständigt övervaka vikten; överflödighet kan orsaka smärta;
 • börja leda en hälsosam livsstil - spendera mer tid i frisk luft, ta vitaminer, ge upp kaffe, alkohol och rökning;
 • med intensiv smärta hjälper varma kompresser eller örtbad bra, men du kan ta dem högst 20 minuter;
 • förkylning har också en god effekt - i 10 - 15 minuter, lägg krossad is insvept i en handduk eller en kall värmedyna på magen;
 • användningen av eteriska oljor ger också önskat resultat, de måste gnides i magen och nedre delen av ryggen.

I inga fall kan du tolerera svår smärta, därför bör du vid de första oroande symtomen rådfråga en läkare.

Hur man kan bli av med smärta i nedre del av buken en vecka före menstruation

Den första idén som vanligtvis uppstår för oss är att ta ett piller. Men det finns inget behov av att självmedicinera, dricka antibiotika och smärtstillande medel. Allt detta kan vara skadligt för hälsan. Om en vecka före din period gör ont i magen, måste du:

 1. Besök en gynekolog. Han kommer att säga om det finns någon sjukdom, ge rätt recept för behandling.
 2. Var inte nervös, slappna av, sova.
 3. Ta en avkopplande dusch med speciella eteriska oljor.
 4. Ät ordentligt. Kosten bör vara gott om frukt, fortfarande vatten. Säg ett fast nej! alkohol, cigaretter, dricka mindre kaffe, äta stekt och kryddig mat.
 5. Gör en mild avkopplande massage i det område där magen gör ont.

När magen gör ont ont innan menstruationens början är det nödvändigt att beräkna hur många dagar som finns kvar innan menstruationens början.

Om det fortfarande finns en hel vecka framöver - är det bättre att besöka en gynekolog. När smärtan är mindre och innan "röda dagar" 1-2 dagar börjar - är detta normalt.

När obligatorisk medicinsk konsultation krävs

Om en kvinna först märkte konstiga förändringar i kroppen innan menstruationen, som inte var där förut, måste hon gå till kliniken och berätta för gynekologen om vad som oroar sig.

Det finns ett antal allvarliga omständigheter, och alla kräver omedelbar medicinsk rådgivning:

 1. Smärta stör mig i mer än sju dagar.
 2. Kroppstemperaturen ökade.
 3. Efter en smärtsam PMS finns det många perioder.
 4. Inom en cykel kommer kritiska dagar flera gånger med korta pauser.
 5. Svimning före menstruation.
 6. Graviditet misstänkt.
 7. Tidigare var varje menstruation smärtfri.

De huvudsakliga orsakerna till att patienten har nedre del av buken en vecka innan menstruationen klargörs under undersökningen. Detta är antingen en latent infektion som påverkar reproduktionssystemet, eller en allvarlig sjukdom eller komplikation efter födseln.

Dessutom kan dragkänslorna i buken i förkant av kritiska dagar förklaras med en ärftlig predisposition

Smärtstillande medicin

Du kan eliminera smärta i nedre del av magen med speciella massagetekniker, fysioterapeutiska procedurer, varma bad och lokal applicering av värme. Men moderna smärtstillande medel kommer att vara mer effektiva.

mediciner

Listan över de mest populära och effektiva läkemedlen som kan hantera smärta under menstruationen inkluderar:

 • paracetamol;
 • Aspirin;
 • piroxikam;
 • ibuprofen;
 • ketoprofen;
 • naproxen.

Förutom smärtstillande medel används antispasmodika som ofta avslappnar mjuka muskler och minskar smärtintensiteten:

Vid intensiv smärta rekommenderas det att du tar antispasmodika och antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel samtidigt. Detta eliminerar obehaget och lindrar spasmen som orsakade det. Det rekommenderas inte att använda läkemedel mer än 3 dagar i rad.

Folkrättsmedel

Utan hjälp av smärtstillande medel i närvaro av intensiv eller mild smärta kan du lindra tillståndet med beprövade folkläkemedel:

 • kamomill stärker immunförsvaret och har en mild lugnande effekt, och växtens eteriska olja anses vara ett naturligt smärtstillande medel;
 • hallon reglerar cykeln, lindrar smärta;
 • Melissa har också en mild lugnande effekt, föreskrivs för sömnlöshet, ångest, irritabilitet;
 • elecampanrot stabiliserar den hormonella bakgrunden och eliminerar smärtsamt obehag med algomenorré;
 • hästsvans har en antiinflammatorisk, mild diuretisk och uppstramande effekt, används i närvaro av svår smärta under kritiska dagar.

Långvarig obehag som upprepas varje månad vid varje menstruation, uppkomsten av sekret mellan menstruation, en cykelstörning, ökande smärta eller blödning är symtom som kräver omedelbar läkarvård.

Ömhet i buken och bröstet börjar en vecka före menstruationen, intensifieras under menstruationen och fortsätter efter. Vilka är orsakerna till krampande smärta under. Ritningssmärta i nedre del av buken i livmodern efter.

äggstocksmärta flera veckor före menstruation; olika cykelstörningar - DMC (dysfunktionell livmoder. Primär dysmenorré är den främsta orsaken till smärta i nedre del av magen hos unga flickor som uppstår på.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

De första tecknen på graviditet före menstruation och efter

Den första månaden av graviditeten är en viktig och mycket spännande period i varje förväntad mors liv. I praktiken visar det sig att det mesta av denna underbara period med att lägga ett nytt liv, en kvinna tillbringar antingen i okunnighet eller tvivel om hon lyckades bli gravid ett barn....

Menstruationscykel: feber före menstruation

I en frisk kvinnas kropp fungerar allt som en klocka. Och "dessa dagar" är inget undantag. Cykeln är regelbunden, normal hälsa, vi lever som vanligt. Och eventuella avvikelser från de så kallade standarderna, till exempel en temperaturökning före eller under menstruationen, orsakar omedelbart rädsla, om inte alla kvinnor, då mest....

Varför är sjuk före menstruation: graviditet eller PMS?

Premenstruellt syndrom hos kvinnor är annorlunda. Inte bara antalet symtom varierar utan också deras intensitet. Beroende på kroppens fysiologiska egenskaper, förändringar vid tidpunkten för menstruationscykeln och hormonella nivåer, kan manifestationerna av PMS hos en och samma kvinna förändras, vilket förvirrar och får dig att oroa dig för ditt hälsotillstånd....