Hur många dagar innan menstruationen börjar skada?

Ansvarsfrihet

Efter den första menstruationens början märker många flickor att deras hälsa nu beror på cykeldagen. Strax före menstruationen ökar ofta bröstkänsligheten, humörförändringar, dragande smärta uppträder i nedre del av buken. Om du har dessa symtom är det troligt att menstruationen kommer att börja de närmaste dagarna. Och då kommer du att må bättre igen.

När bröstet och magen börjar göra ont innan menstruationen?

Det är omöjligt att ge ett definitivt svar på hur mycket innan menstruationen bröstet och magen börjar skada. Varje organisme är individuell, liksom processerna som sker i den. Hos vissa flickor förekommer sådana föregångare till menstruation i början av början - om 1-2 dagar. Hos andra förekommer dessa symtom tidigare - en eller två veckor före nästa menstruation. Bröstförlust och buksmärta visas inte nödvändigtvis samtidigt. Om vi ​​tar medelvärdena uppstår vanligtvis obehagliga känslor under perioden 1 till 14 dagar före menstruationens början. Med tiden, när din cykel blir stabil, kommer du att kunna dra slutsatsen själv hur många dagar innan din period gör ont i bröstet och magen. Kom bara ihåg att övervaka ditt välbefinnande och behålla din menstruationskalender..

På grund av vad bröstet och magen börjar skada innan menstruationen?


Du kanske redan har läst eller hört talas om premenstruellt syndrom. Bröstintrångning, dragande smärta i nedre del av buken, ökad irritabilitet och tårar är alla symtom på samma PMS. Som regel verkar de på grund av en förändring i balansen mellan hormoner i din kropp under den andra halvan av menstruationscykeln. Om bröstet och buken börjar skada hårt långt innan din period (2 veckor eller mer) kan orsaken vara inflammation eller andra hälsoproblem..

Är det värt det att oroa sig eller inte?

Om smärtan i bröstkörtlarna och buken inte är stark, uppträder de ungefär samtidigt innan menstruationen och passerar efter det slutar, oroa dig inte. Det är viktigt att de obehagliga upplevelserna inte bryter mot din vanliga livsstil och inte begränsar din dagliga aktivitet. Om smärtan i bröstet eller buken plötsligt uppträder, är mycket allvarlig och är svår att tolerera, måste du rådfråga en läkare. Om följande symtom visas, gå till gynekolog:

 • smärtsam komprimering dök upp i bröstet;
 • obehag i buken och bröstkörtlarna kvarstår efter menstruation;
 • skarpa smärta dök upp i nedre del av buken eller i sidan;
 • premenstruellt syndrom åtföljt av svår huvudvärk.

Av vilken anledning, en vecka före menstruationen, gör ont i magen och när är normen

Obehag i nedre del av magen under menstruationen är ett vanligt tillstånd hos en kvinna under denna period. Drar oftast nedre buken en vecka före menstruation och under de första dagarna. Detta beror på en ökning av närvaron av hormonet östrogen och den intensiva frisättningen av prostaglandiner och histaminer i blodet..

Men ibland drar magen en vecka före menstruationens början av andra skäl (inflammation i hängorna, livmodern, sjukdomar i tarmsystemet). Det är viktigt att skilja i vilka fall obehagliga känslor är normen och när de signaliserar utvecklingen av sjukdomar.

Fysiologiska orsaker till smärta

Arten och varaktigheten av urladdningen, hur många dagar före menstruationen gör ont i magen - allt beror på den kvinnliga kroppens hormonella bakgrund. Nivåerna av östrogen och progesteron bestämmer reproduktionssystemets funktion och menstruationscykeln i synnerhet.

Buken kan vara sjuk hos friska kvinnor av några fysiologiska skäl:

 1. Låg smärttröskel. Hög känslighet för obehag förklarar varför magen gör ont en vecka före menstruationen. Livmodersammandragningar leder till irritation av nervreceptorer, orsakar kramp i nedre del av buken.
 2. Svullnad. Cirka 3-6 dagar före menstruationens början leder produktion av hormoner i hypofysen till vätskeansamling i kroppen. Ödem förekommer inte bara utanför, främst i ansiktet och nedre extremiteterna, utan också på de inre organen. Som ett resultat kan du sjunka magen och ömhet också uppstå i nedre delen av ryggen eller sidan.
 3. Reaktion på den intrauterina enheten. När du bär denna produkt en vecka före menstruation gör ont i magen ont. Dess närvaro förbättrar livmodersammandragningar, som blir mer tydliga. Smärta en vecka innan menstruationen kan uppstå vid regelbunden användning av vissa orala preventivmedel.
 4. Endorfinbrist. Av denna anledning gör det ofta ont i ryggen eller magen innan menstruationen. Nivån på detta hormon, som är ett smärtstillande medel, sjunker under den andra halvan av cykeln, vilket resulterar i att smärttröskeln hos kvinnor stiger.
 5. Fysisk överbelastning. 3-4 dagar före de kritiska dagarna kan obehag i nedre del av buken observeras på grund av viktlyft, överdriven entusiasm för sport, känslomässig stress. I detta fall värker det inte in i bukhålan - musklerna gör ont.

Obehagliga upplevelser orsakade av fysiologiska orsaker är kortlivade. Om nedre del av buken drar under 5 dagar, och intensiteten i obehaget inte minskar, finns det risk för att utveckla smittsamma och inflammatoriska patologier. De indikeras också av färgen på urladdningen, som skiljer sig väsentligt från normalt menstruationsflöde - normalt sett bör menstruationsblodet inte vara mörkt eller svart, men ska ha den vanliga vätskekonsistensen utan några orenheter och inneslutningar.

Patologiska orsaker

Smärta i nedre del av buken en vecka före menstruation och under kritiska dagar kan ha patologiska orsaker på grund av en infektiös eller inflammatorisk process. Dessa inkluderar:

 1. Algomenorrhea. Det tros att upp till 70% av kvinnorna lider av denna sjukdom. Detta tillstånd beror på en stark sammandragning av livmodern på grund av att könshormoner produceras i överflöd. Förutom smärta förekommer ofta andra sjukdomar - yrsel, diarré, kräkningar, huvudvärk, svimning.
 2. PMS. Om nedre del av magen håller länge i menstruation (en vecka eller mer), den psykomotiska bakgrunden är instabil, kvinnan känner värmevallningar, ofta humörsvängningar, svettningar, yrsel, detta indikerar förekomsten av premenstruellt syndrom. Tillståndet orsakas av en minskning av syntesen av progesteron och östrogen cirka 2 veckor innan kritiska dagar börjar.
 3. Tarmsjukdom. Ofta är ritning eller skarpa smärta i nedre del av buken inte förknippad med inflammation eller infektion i kvinnliga könsorgan. De kan orsakas av gastroduodenit, gastrit, magsår..
 4. Patologisk struktur i livmodern, underutveckling av organet. I detta fall försämras utflödet av separerad endometrium, blodstasis och tillhörande smärta är möjliga.

Andra orsaker inkluderar ektopisk graviditet, hormonsvikt, nyfödelse eller abort och trauma. Dessutom kan frigörandet av ägget vara obehagliga sensationer. I det här fallet drar den efter ägglossningen in i ljumsken, vilket är normen.

Vid allvarliga patologier visas smärtsyndromet inte på egen hand. Om andra sjukdomar uppstår är det nödvändigt att överväga i detalj vilka symtom som följer med obehagliga upplevelser..

Om det finns en höjning av temperaturen, frossa, ökad blödning, cykelförskjutning är det nödvändigt att hitta orsaken till detta tillstånd.

Tecken på kommande menstruation

Menstruationens början hos varje kvinna kännetecknas av olika symtom. En av dem är ett tillstånd där nedre del av buken drar till menstruation i 10 dagar eller mer. Dessutom finns det andra tecken på att närma sig kritiska dagar:

 • på cirka sju dagar, mot bakgrund av hormonell obalans, kan inflammation och akne i ansiktet uppstå;
 • smärta före menstruationen åtföljs ofta av illamående, en förändring i smakpreferenser, en kränkning av lukten;
 • varje månad, 10 dagar före menstruationens början, kan aptiten öka, vilket också beror på hormonella förändringar;
 • värkande upplevelser uppträder i bröstet, mjuka vävnader sväller, bröstsmärta innan menstruationen observeras och det ökar något. Smärta i buken, korsryggen, svullnad i bröstkörtlarna kan också orsakas av hormonella förändringar i kroppen;
 • det finns obehag i buken - flatulens, diarré eller förstoppning;
 • det är en förändring av humör, sömnlöshet.

Allt detta symptomkomplex talar om premenstruellt syndrom. Det utvecklas vanligtvis 8–9 dagar före menstruationens början..

Beroende på patologin kan en kvinna uppleva aggression, ångest, depression, svullnad, uppblåsthet, överdriven irritabilitet, huvudvärk, hopp i blodtryck och till och med panikattacker.

Tillsammans med detta, mot bakgrund av PMS, börjar buken att skada innan menstruation, obehag kan också lokaliseras i nedre delen av ryggen, ben, hjärta och bröstben.

Det är med en ökning av koncentrationen av kvinnliga hormoner som ett speciellt tillstånd observeras - illamående, ibland, före menstruationens början, kan en känsla av graviditet uppstå med en karakteristisk förekomst av bröstkänslighet, morgon kräkningar, förändringar i matens smak, motvilja mot vissa dofter.

Smärtstillande medicin

Du kan eliminera smärta i nedre del av magen med speciella massagetekniker, fysioterapeutiska procedurer, varma bad och lokal applicering av värme. Men moderna smärtstillande medel kommer att vara mer effektiva.

mediciner

Listan över de mest populära och effektiva läkemedlen som kan hantera smärta under menstruationen inkluderar:

 • paracetamol;
 • Aspirin;
 • piroxikam;
 • ibuprofen;
 • ketoprofen;
 • naproxen.

Förutom smärtstillande medel används antispasmodika som ofta avslappnar mjuka muskler och minskar smärtintensiteten:

Vid intensiv smärta rekommenderas det att du tar antispasmodika och antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel samtidigt. Detta eliminerar obehaget och lindrar spasmen som orsakade det. Det rekommenderas inte att använda läkemedel mer än 3 dagar i rad.

Folkrättsmedel

Utan hjälp av smärtstillande medel i närvaro av intensiv eller mild smärta kan du lindra tillståndet med beprövade folkläkemedel:

 • kamomill stärker immunförsvaret och har en mild lugnande effekt, och växtens eteriska olja anses vara ett naturligt smärtstillande medel;
 • hallon reglerar cykeln, lindrar smärta;
 • Melissa har också en mild lugnande effekt, föreskrivs för sömnlöshet, ångest, irritabilitet;
 • elecampanrot stabiliserar den hormonella bakgrunden och eliminerar smärtsamt obehag med algomenorré;
 • hästsvans har en antiinflammatorisk, mild diuretisk och uppstramande effekt, används i närvaro av svår smärta under kritiska dagar.

Långvarig obehag som upprepas varje månad vid varje menstruation, uppkomsten av sekret mellan menstruation, en cykelstörning, ökande smärta eller blödning är symtom som kräver omedelbar läkarvård.

Hur många dagar före menstruationen börjar nedre buken att skada

Hur många dagar före menstruationen börjar det nedre buken att skada, många kvinnor som känner obehag innan menstruationen känner igen.

Tillståndet åtföljs ofta av obehag, detta är en normal process. Men om möjligt måste du kontakta en gynekolog.

Hur länge har du haft detta smärtsyndrom??

 • Några dagar (25%, 569 röster)

Totalt antal röster: 2 250

Hur många dagar före menstruationen börjar nedre buken att skada

Normalt börjar det dra 1-3 dagar före de kritiska dagarna, avvisande av livmoderslimhinna. Detta beror på den månatliga menstruationscykeln. Under ägglossningen frigörs ett ägg från äggstockarna.

En gul kropp bildas på platsen för follikeln. Om graviditet inte inträffar dör formationerna bort och utsöndras från kroppen. Slemhinnan i endometrium avvisas och bildar ömhet. Det kan vara av annan karaktär, från litet obehag till akut smärta.

Om tiden för smärtsyndromet ökar till en vecka eller mer är detta en avvikelse från normen.

För att identifiera orsaken genomförs analyser:

 • allmän analys av blod, urin;
 • skrapa från livmoderhalsen för mikroskopi;
 • undersökning av vaginal urladdning under mikroskop med PCR, bakteriologisk kultur;
 • Ultraljud av bäckenorganen, bukhålan;
 • radiografi vid skador på ryggradens ryggrad;
 • MR för att upptäcka störningar i kärlen, nerver, muskler, leder, ligament, ben.

Den senaste forskningen identifierar skador lokaliserade i någon del av kroppen. Men det utförs i extrema fall när andra test har misslyckats.

Orsaken till symtomen är sjukdomar, avvikelser:

 • felaktig livsstil med ofta dricka alkohol, rökning, användning av olika kemikalier;
 • hypovitaminos, mineralbrist - uppstår på grund av malabsorption i tarmen, otillräcklig närvaro av näringsämnen i kosten;
 • inflammatoriska sjukdomar i könsorganen (livmodern, äggledarna, äggstockarna, vagina);
 • tumörer av godartad eller malign genesis, med tiden de växer, skadar, pressar grannstrukturer;
 • cyster, abscesser i äggstockarna;
 • sammandragning av livmodermusklerna under graviditet, under avstötning av fostret (missfall);
 • hormonella störningar;
 • infektiösa, virala patologier som penetrerar reproduktionssystemet genom samlag, en förorenad främmande kropp (tampong).

Vid problemstillfället, kontakta en gynekolog-endokrinolog. Om en patologi uppstår utförs konservativ behandling. Läkemedel kan administreras oralt, injektion, intravaginalt.

Om en sjukdom uppstår, använd läkemedel:

 • antibakteriella, antivirala, antiseptiska medel;
 • krampläkemedel, smärtstillande medel, smärtstillande medel;
 • hormon ersättnings terapi;
 • steroider eller NSAID, beroende på processens omfattning;
 • vitaminterapi med piller och injektioner.

Fysioterapi, massage hjälper till att upprätta blodcirkulationen, eliminera muskelspasmer. Metabolismen påskyndas, cellerna multipliceras snabbare och återställer det skadade organet. Kirurgiska metoder föreskrivs mindre vanligt. Till exempel med polycystisk äggstock, tubal obstruktion.

Shopping - Smärtlindring

När patienten får reda på sjukdomen förvärras hennes humör. Depression, stress, nervös spänning, känslor kan förekomma. Förhållandena påverkar henne negativt och orsakar smärta.

Om de redan är bildade kommer obehaget att intensifieras. Psykoterapeuter, psykologer rekommenderar att man använder shopping. Många kvinnor gillar det, det hjälper till att slappna av, glömma från problem. Om det finns en begränsning av fysisk aktivitet, använd onlinebutiker.

Vad är tråkigt, dra, spetsa eller skärande smärta att prata om

En av fem kvinnor i världen står inför svår menstruation. Skälen till detta är olika. De kan helt enkelt orsaka obehag eller allvarligt påverka din hälsa..

Menstruation börjar som ett resultat av en naturlig förnyelse av endometrium - livmoderslimhinnan. Det döda och redan onödiga epitelet avlägsnas på utsidan genom sammandragning av dess muskler.

Ofrivillig komprimering av blodkärl och nervändar inträffar, vilket orsakar en värkande känsla i nedre del av buken.

Smärtsamma symptom uppträder före början av kritiska dagar och fortsätter att bry sig de första två dagarna från början. Ytterligare obehag känns i korsbenet och korsryggen. Sådana symtom är naturliga och bekanta. De passerar snabbt utan att överlämna dem till ägaren av tung plåga..

Annan ömhet som uppstår under denna period indikerar en patologi - dysmenorré. Så kallade en uttalad smärtsam menstruation. I vissa fall kräver det en särskild strategi och behandling.

Dysmenorré förekommer i två former:

 1. Primär Det är förknippat med funktionella förändringar i den kvinnliga kroppen. Det börjar dyka upp efter cirka två år från flickans ögonblick då puberteten normaliseras och ägglossningen blir regelbunden. Graden av obehag minskar efter det första barns födelse. Andra förändringar i kroppen som inte är relaterade till sjukdomar kan också vara orsaker. Dessa inkluderar: användning av en spiral, abort och de resulterande vidhäftningar och ärr, felaktig placering av livmodern. Inaktivitet blir en provocerande faktor i utvecklingen av dysmenorré..
 2. Sekundär Detta är dysmenorré som uppträder under åren. Dess förekomst är förknippad med patologiska störningar i könsorganen, sjukdomsförloppet. Ofta har avvikelser en vegetativ-vaskulär orientering, vilket uttrycks av ökad svettning, yrsel. Störningar i hjärtans normala funktion: takykardi, arytmi - kan också orsaka utveckling av sekundär dysmenorré. Andra möjliga orsaker till dess utveckling inkluderar endometrios, fibroider, bäckeninflammation, ektopisk komplicerad graviditet. Starka smärta orsakas av polyper, cystiska formationer i livmodern. Speciellt ofta förvärvad dysmenorré visar sig hos kvinnor som har fyllt trettio år.

Med tanke på smärtens egenskaper finns det fyra typer av dysmenorré:

 1. Noll Svaga smärtsamma manifestationer. Ingen smärtmedicinering krävs.
 2. Den första. Värkande, ritning, men uthärdlig smärta. Det åtföljs av ett depressivt humör, migrän, matsmältningsstörningar. Smärtstillande medel eliminerar fullständigt malaise.
 3. Den andra. Attackerna är långa, starka. En kvinna känner svaghet, yrsel, frossa, illamående. Ilska, irritation verkar. Smärtstillande medel och lugnande medel ger lättnad.
 4. Den tredje. Akuta sammandragningar koncentreras i nedre del av buken tre dagar före menstruationen och fortsätter tills dess slut. Kroppstemperaturen stiger, pressar huvudet i en skruvstång. Takykardi, hjärtrytmier och en känsla av klämma i hjärtat förstärks. Förlorad prestanda. Det allmänna tillståndet i komplexet kan leda till svimning. Analgetika korrigerar inte situationen.

Obehagliga känslor har olika symtomatiska karaktärer: dra, sy, klipp, sammandragningar. Anledningen till deras förekomst är faktorer som inte är beroende av personen.

Ärftlighet, överkänslighet mot förändringar, vitaminbrist, hormonsvikt. Det finns många förhållanden som påverkar karaktären av flödet av menstruation. Det är viktigt att avgöra när specialistinsatser krävs..

När du behöver snarast gå till sjukhuset

Signalen för obligatorisk sökande av medicinsk hjälp är syndromet för onormal blödning i livmodern.

Du kan bestämma detta tillstånd genom följande symtom:

 1. Varaktighet Menstruation som varar mer än sju dagar är en avvikelse från normen.
 2. Minskad vitalitet. Depressiv effekt på prestanda, ökad trötthet, krampattacker, illamående.
 3. Intensitet. Alltför riklig urladdning, när hygienprodukter måste bytas varje timme eller till och med ofta, visar på en onormalitet. Tillståndet är obekvämt och skapar en risk för hög blodförlust, vilket kan leda till utveckling av anemi.
 4. Överflöd. Stora blodproppar, fyra centimeter i diameter, närvarande i urladdningen - ett tillfälle att träffa en läkare.

De uppenbara symtomen på allvarliga störningar är oacceptabla, svårt utsatta anfall som varar mer än två dagar. Kvinnan tappar arbetsförmågan och tvingas stanna hemma.

Hög blodförlust kan förstås av sömnadsupplevelsen, som täcker buken, mot bakgrund av yrsel.

Smärtstillande

Dysmenoré drabbar 90% av alla kvinnor. I grund och botten är det människor mellan 18 och 35 år. Smärtorna är så outhärdliga att du inte kan göra det utan att ta droger som stoppar dem. Det är omöjligt att bara sitta stilla, de täcker hela kroppen och tankar. Styrka försvagas och irritabiliteten intensifieras.

Frälsning när man tar medicin:

 • icke-narkotiska smärtstillande medel;
 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel;
 • spasmolytika.

Icke-narkotiska smärtstillande läkemedel genom sin verkan är de svagaste av smärtstillande medel. De eliminerar vanlig bukmenstruation.

Grundläggande, vanligtvis använda:

Mediciner i NSAID-gruppen lugnar väl obehag, hämmar inflammation. Att uppnå den största effekten kommer att säkerställa deras mottagning ett par dagar före den förväntade menstruationen. Medicin föreskrivs om patienten vägrar hormoner eller om det finns enskilda kontraindikationer för sådan behandling.

Den mest använda icke-steroida:

 1. Dialrapid. En snabbverkande medicin, en märkbar effekt efter fem minuter. Drunker ut negativa känslor av vilken intensitet som helst.
 2. Ibuprofen. Det minskar trycket i livmodern och tvingar att minska frekvensen på dess sammandragningar. Inträdesfrekvens - tre gånger om dagen, se till att äta.
 3. Ketoprofen. Det har en liknande effekt med diklofenak. Påverkar - hämmar produktionen av prostaglandiner och försvagar livmoderens sammandragande rörelser. Ta två till fyra kapslar dagligen. Kontraindicerat för behandling av patienter som lider av inflammation i mag-tarmkanalen, nedsatt leverfunktion, hemofili.
 4. Naproxen. Ta två gånger om dagen. Begränsningar för användning: amning, bronkospasm, ulcerösa lesioner i matsmältningskanalen. Läkemedel med liknande effekt: Nalgesin, Sanaprox, Apranax. Pronaxen.
 5. Indometacin. Skapar en bedövningseffekt, bekämpar inflammation, sänker feber. Läkemedlet överförs till bröstmjölk, vilket kräver en suspension av utfodring eller ett annat läkemedel..
 6. Piroxicam. Finns i olika former: tabletter, kapslar, gel, suppositorier. Den smärtstillande effekten märks efter en halvtimme och gäller i upp till en dag. Lindrar feber, inflammation, bedömer.
 7. Ketolong Det har en hög uttalad smärtstillande aktivitet. Eliminerar intensiv smärta.
 8. Paracetamol. Det har en terapeutisk effekt vid milda, måttliga svårigheter. Tillåtet upp till fyra tabletter per dag. Kontraindikationer för valet av paracetamol är förekomsten av alkoholberoende, patologiska förändringar i levern och njurarna.
 9. Diklofenak. Det försvagar syntesen av prostaglandiner. Diklofenak rekommenderas inte för inflammation i mag-tarmkanalen, astma. Ta upp till tre gånger dagligen. Det finns analoger av Diclofenac: Voltaren, Diclovit, Naklofen, Rapten.

De säkraste NSAID: erna med tanke på biverkningarna är Ibuprofen och Paracetamol. Kombinerade läkemedel som innehåller båda dessa ämnen är utformade för att hjälpa till att stoppa menstruationssmärta..

Dessa inkluderar:

Antispasmodics slappnar av livmodermuskelvävnad. Deras handling är inriktad på försvagning av spasmer som uppstår under påverkan av prostaglandiner, som frigörs i en stor volym under menstruationen.

 1. No-shpa. En av de mest använda drogerna. För hjärtsjukdomar, laktosintolerans, amning rekommenderas användning av liknande läkemedel, inklusive: Unispaz, Spakovin, Spazmonet.
 2. Drotaverinum. Myotropisk antispasmodisk. Lindrar neurogena och muskelspasmer i inre organ. Det har en vasodilaterande effekt, vilket förbättrar blodtillförseln till vävnader.
 3. Papaverin. Förbjudet för glaukom, hjärtblock.
 4. Halidor. Det har kramplösande och lugnande effekter. Kontraindicerat för mottaglighet för epileptiska anfall..
 5. Buscopan. Stark medicin.

Biverkningar av krampläkemedel uttrycks av allergier, illamående, yrsel, migrän, avföringsstörningar.

Oacceptabla smärtor, som inte kan lindras med hjälp av vanliga mediciner, kräver användning av starka läkemedel. De finns i form av suppositorier och tabletter..

De mest kraftfulla ljusen:

Potenta tabletter:

 • Ketanov:
 • Ketonal;
 • Combispasm;
 • Menalgin;
 • nise
 • Novalgin;
 • Nurofen;
 • Solpadein;
 • Spasmalgon;
 • Tempalgin.

Starka smärtstillande medel föreskrivs av läkaren efter att ha undersökt och fastställt orsakerna till bildandet av dysmenorré.

Förebyggande åtgärder för att förhindra smärtsymtom

Att observera en riktig diet och livsstil kommer att underlätta smärta i magen och förhindra störande menstruationsupplevelser..

 • ge upp alkohol;
 • introducera C-vitamin - citron;
 • inför menstruationen, ta tillfälligt från kosten kött och mejeriprodukter, stekt och salt;
 • begränsa socker;
 • ersätt te och starkt kaffe med vitamingrönsaksjuicer;
 • Undvik stress;
 • ta vitamin E och B;
 • blir inte kallt;
 • göra yoga;
 • besök poolen;
 • leva ett mobilt liv.

Det är värt att överge produkter som provocerar uppblåsthet. Det rekommenderas att äta choklad, det är ansvarigt för produktionen av endorfiner i kroppen. Kalcium och magnesium har en positiv effekt på välbefinnandet under periodiska kvinnodagar.

Det finns andra sätt, där användningen slappnar av de spända musklerna i buken, lindrar spänningar och smärta. Deras användning är effektiv i frånvaro av patologier, när periodisk smärta inte är förknippad med närvaron av en sjukdom.

De viktigaste metoderna som används hemma:

 1. Varm dusch. Det leder till muskelavslappning, expansion av blodkärl.
 2. Embryo Pose. För detta, liggande på din sida på ett plan, måste du trycka benen mot magen.
 3. Enkla fysiska övningar: luta i olika riktningar, cirkulär rotation av kroppen.
 4. Lugnande kamomill eller myntte med honung.
 5. Infunderade örter persilja, vilda jordgubbar.
 6. Is i paketet. Applicera på botten av ett sjukt buk med kraftiga blödningar.
 7. Massage. Utför med lätta rörelser medurs, fångar buken och korsryggen. Lindrar spasmer och lindrar muskelspänning.
 8. Havssalt. Effektiv avkopplande kortvariga bad med dess tillägg. I syfte att förebygga dem tas de före och efter menstruationen. Under kritiska dagar komprimeras med helande salt applicerat på nedre del av buken.
 9. Eterisk olja. Gnugga in i sakrum och nedre del av buken två gånger om dagen. Utför proceduren i förväg, två dagar före urladdningen och de kommande tre dagarna.

Ett besök i poolen rekommenderas som profylax av dysmenorré. Simning slappnar av musklerna i bäckenet, lindrar spänningen. Kroppen producerar hormoner av glädje - endorfiner.

De har en smärtstillande effekt på en person, minskar känsligheten. Det är bra att göra dagliga övningar, särskilt stretchövningar. Muskler blir elastiska och menstruationen är mer avslappnad..

Vad är den plötsliga smärtan

En plötslig skarp smärta som skiljer sig i styrka från tidigare upplevt, mot bakgrund av månatliga kvinnliga blödningar, kan vara ett tecken på tumörbildning.

Plötsliga plötsliga sammandragningar förekommer ofta under ektopisk graviditet.

Båda fallen kräver snabb undersökning av en gynekolog..

Vad behöver särskild uppmärksamhet

Varje kvinna bör noggrant övervaka loppet av sin månadscykel. Dess förändringar, utseendet på svår smärta, onormal blödning bör varna.

Symtom som kräver ökad uppmärksamhet från en kvinna under menstruationen:

 • en oväntad ökning av urladdningsvolymen i kombination med en förlorad cykel;
 • ökande obehag;
 • nyfödda, inklusive användning av kejsarsnitt;
 • månatlig ökning av blodförlust;
 • amningstiden;
 • nyligen aborter; rengöring av livmodern;
 • närvaron av atypisk urladdning i den totala massan.

När du observerar dessa tecken rekommenderas att du kontaktar en medicinsk specialist. Detta hjälper till att lugna ner i frånvaro av sjukdomen eller att starta behandlingen i tid när den är etablerad..

Ett antal allvarliga sjukdomar är asymptomatiska. Inflammation av kronisk form, tumörer kan bara uttryckas av ett smärtsamt syndrom utan samtidigt symtom.

En eller flera symptomatiska tecken på en onormal menstruation som äger rum kräver uppmärksamhet. En snabb behandling kommer att eliminera obehag som upplevs under kritiska dagar och förhindra eventuella negativa konsekvenser.

Av vilken anledning, en vecka före menstruationen, gör ont i magen och när är normen

Ofta har kvinnor magvärk en vecka före menstruationen och många av dem vill veta vad dessa smärta betyder..

Är det möjligt att betrakta uppkomsten av sådana symtom som en gynekologisk patologi eller ta dem för ett oundvikligt naturligt tillstånd och inte uppmärksamma dem? Smärta i nedre del av magen före menstruation minskar kvinnans livskvalitet avsevärt, vilket distraherar henne från arbetet och från vardagliga arbetsuppgifter. För att lindra tillståndet måste du veta om befintliga sätt att eliminera dessa smärtsamma manifestationer.

Varför får ont i magen under menstruationen

Muskelsammandragningar i livmodern, vilket orsakar muskelspasmer under, orsakar vanligtvis smärta.
buken. Vid gynekologi kallas ett liknande tillstånd med smärtsam menstruation algodismenorea eller dysmenorrhea. Under kontraktila rörelser rengörs livmodern för onödiga partiklar i endometriumet, som tillsammans med blodet tas ut. Smärtreceptorer lokaliserade runt de inre könsorganen hos kvinnor har olika känsligheter och svarar olika på varje sammandragning..

Smärtsamma perioder är resultatet av hormonell obalans, där en ökning av östrogennivåer orsakar kraftig, långvarig blödning.

Hormonella avvikelser mellan könshormoner och prostaglandiner orsakar också smärta.

Den avgörande rollen i uppkomsten av obehag under menstruationen ligger hos andelen prostaglandiner, desto större antal, desto starkare blir livmodern sammandragas och smärtan blir mer synlig..

Smärta i nedre del av buken 7-10 dagar före menstruation

Mycket ofta, 10 dagar före menstruation, uppträder smärta i nedre del av buken. De vanligaste orsakerna till detta tillstånd är följande:

 1. Premenstruellt syndrom. Denna orsak till smärta, PMS, anses vara en av de vanligaste. Detta tillstånd åtföljs, förutom smärtsamma upplevelser, uppblåsthet, obehag i tarmen, ökad irritabilitet och orimlig aggressivitet. Det finns tecken på apati och nedbrytning, trötthet.
 2. Minskad progesteronproduktion. Symtom på denna störning är uppträdande av värkande smärta i nedre del av buken..
 3. Minskade endorfiner. Det kännetecknas av irritabilitet, ett obalanserat psyko-emotionellt tillstånd och kan manifestera sig i svullnad i bröstkörtlarna eller en upprörd mag-tarmkanal..
 4. Utvecklingen av inflammation. Akut smärta och kramp kan orsakas av pågående infektioner eller hypotermi.
 5. Ägglossningsprocesser.

Orsaker till smärta en vecka före menstruation

Om follikeln är skadad kan mindre blödningar uppstå, vilket uppstår på grund av brott i små kärl. Ofta är blodförlust så knappa att det går obemärkt. Stor blödning med penetrering av blod i bukhålan inträffar när ett stort blodkärl brister. I dessa fall kan ett livshotande tillstånd uppstå, och endast omedelbar medicinsk hjälp kan rädda situationen. Undersökningen kommer att fastställa om situationen hotar eller om menstruationen är orsaken till obehag.

Varför gör magen ont som vid menstruation

Det kräver också uppmärksamhet att menstruationen slutar, men buksmärta kvarstår. Den främsta orsaken till detta tillstånd är vanligtvis inflammatoriska sjukdomar.

Dessutom kan smärtsamma symptom hålla länge efter att de har slutat.

För att ta reda på orsakerna till det obekväma tillståndet kommer det att vara nödvändigt att utföra en grundlig undersökning av kroppen, endast med de resultat vars korrekta diagnos kommer att ställas..

De mest karakteristiska orsakerna till buksmärta, liknande menstruation, är följande:

Låg ryggsmärta och illamående: detta är normalt?

Idag kommer du inte att överraska någon med smärta i ryggen och i korsryggen. De flesta har känt denna känsla nästan sedan de var små, men de lider av sådana symtom tills de är mycket gamla. Det händer emellertid att detta tillstånd inte är förknippat med en sjuk ryggrad, utan fungerar som samtidigt tecken på olika patologier i de inre organen. Till exempel smärta i nedre delen av ryggen och buken, illamående kan innebära uppträdande av avvikelser i utvecklingen av graviditet eller inflammation i bäckenet. Särskild uppmärksamhet bör ägnas om illamående och smärta i ryggen uppträder med tryckspikar och hög feber..

En vecka före menstruationen gör ont i magen och sväller

Skälen till att uppblåsthet kan uppstå flera dagar innan menstruationen, samt smärta i nedre del av magen, kan kännas - olika.

En av dem är dålig tarmmotilitet, på grund av förändringar i blodförsörjningssystemet under förberedelsen av kroppen för den kommande menstruationen.

Ökat blodflöde påverkar inte bara könsorganen utan också tarmarna, vilket orsakar ökad gasbildning. Uppblåsthet kan uppstå på grund av tillväxten av livmodern i livmodern, som blir tjockare, vilket orsakar en reaktion av magmusklerna.

Vätskeretention, som börjar en vecka före menstruationen, blir en av orsakerna till uppblåsthet i magen, varigenom kroppen lagrar vätska innan den kommande blodförlusten.

Uppblåsthet är möjlig under ägglossning och under graviditet, när sådana symtom åtföljer en försening i menstruationen. Om du får illamående, förändringar i bröstkörtlarna, är det nödvändigt att utföra ett graviditetstest.

Utseendet på svullnad, uppblåsthet, smärta i nedre del av buken kan vara tecken på fibroider eller andra neoplasmer.

Buksmärta och försenad menstruation

Vid de första tecknen på ett sådant tillstånd som följer med förseningen av menstruationen är det nödvändigt att kontrollera förekomsten av graviditet, eftersom symtom som dessa ofta indikerar det.

För att göra detta måste du använda graviditetstestet, som idag enkelt kan köpas på alla apotek.

Det bör inte finnas någon speciell anledning till oro i detta skede, eftersom tillståndet före början av menstruationen alltid åtföljs av vissa smärtsamma upplevelser.

Kan det vara en graviditet?

För att bekräfta dessa antaganden under den första veckan kan du göra ett test och sedan se till att konsultera en gynekolog. Ett besök hos läkaren kommer att skydda kvinnan från den patologiska graviditeten, eftersom idealet bör graviditeten inte orsaka obehag, utom illamående.

Vad man ska göra om testet visar ett negativt resultat

De utlösta oroligheterna kan motiveras om smärta i nedre del av magen följer med en försening i menstruationen och testresultatet är negativt. I det här fallet måste du träffa en läkare och genomgå en undersökning.

Det kan vara nödvändigt att ta tester och ultraljud, men endast en noggrann diagnos kan helt skydda mot den fortsatta utvecklingen av den inflammatoriska processen..

Det finns också oro och symtom som kan följa detta tillstånd i form av en obehaglig lukt, ovanlig urladdning eller svårighet att urinera.

Vad man ska göra om brun urladdning visas om 7 dagar

Sådana förändringar i utsläppets färg kan indikera en implantation som inträffar 7 dagar före menstruationen. Vissa patologier, såsom erosion i livmoderhalsen, bidrar också till missfärgning av urladdningen. När brunaktig urladdning upptäcks efter menstruationen och inte varar mer än tre dagar, anses detta vara normen. Om detta fortsätter i mer än sju dagar måste du besöka en läkare.

Buksmärta och fläckar

Blodutflöde och buksmärta är ofta tecken på sjukdomar i de inre organen. Detta kan bero på följande faktorer:

 1. användning av hormonella preventivmedel;
 2. utvecklingen av en ektopisk graviditet;
 3. förekomsten av uterusblödning;
 4. inflammation i livmoderhalskanalen;
 5. hormonella förändringar;
 6. premenopaus.

Livmoderblödning kan uppstå på grund av fibrom, endometrit, olika erosioner och livmoderhalscancer. Kan vara ett symptom på adenomyos eller inflammation i bilagorna. Hormonella preventivmedel kan orsaka buksmärta, åtföljt av blödning, men de försvinner inom de första 2-3 månaderna.

När man ska se en läkare

I vissa fall uppstår situationer när det är nödvändigt att få svar på nya frågor. En läkare bör konsulteras i fall av fläckning före varje menstruation, liksom med deras överflöd och en skarp obehaglig lukt.

En förändring i utsläppets färg, en tidigare ovanlig konsistens i form av skum eller mjölkad mjölk, bör också vara en anledning till ett besök hos specialister.

Ett larm orsakas också av fall där urladdningen sker under en cykel flera gånger och även varar mer än 7 dagar efter menstruationen.

En vecka före menstruationen gör ont i magen: normal eller patologisk

Varje kvinna i reproduktiv ålder har en individuell menstruationscykel, det beror på tillståndet i organen i det reproduktiva systemet. Om magen gör ont en vecka före menstruationen kan orsaken vara hormonell obalans, inflammatoriska sjukdomar i könssystemet eller premenstruellt syndrom..

Orsaker till smärta

Följande patologier kan orsaka värkande smärta i nedre del av buken före menstruation:

 • hormonell obalans;
 • klimakteriet;
 • PMS - premenstruellt syndrom;
 • ägglossning;
 • postoperativa vidhäftningar;
 • bäckeninflammatoriska sjukdomar.

Om du upplever obehagliga känslor som inte tidigare har observerats, måste du snarast konsultera en läkare. Detta kan vara ett symptom på en allvarlig sjukdom..

Ägglossning

Ägglossningsprocessen inträffar vanligtvis två veckor före menstruationens början, men avvikelser observeras ofta. När ägget mognar i follikeln, brister det, och cellen börjar röra sig genom äggledarna till livmodern.

Denna process kan åtföljas av svag smärta i vänster eller höger nedre del av magen och utseendet på en liten blodig utsläpp av mörkbrun eller svart färg. Smärtarnas intensitet beror på graden av blödning och kroppens individuella egenskaper. Symtomen kvarstår i upp till 2 dagar.

Detta tillstånd är inte en patologi, och kräver därför ingen behandling. Tvärtom bekräftas reproduktionssystemets normala funktion. Om smärtan kvarstår längre än 2 dagar, visas kraftig fläckning, kroppstemperaturen stiger, måste du konsultera en gynekolog.

Du kan lindra tillståndet med smärtstillande medel. Dessa dagar bör du minska fysisk aktivitet, slappna av mer.

Premenstruellt syndrom

Om nedre del av magen gör ont en vecka före menstruationen kan orsaken vara premenstruellt syndrom. Detta är ett komplex av symtom, inklusive psyko-emotionella, vaskulära, endokrina störningar. Stämningen hos en kvinna förändras, den allmänna hälsan förvärras.

Tecken på PMS förekommer vanligtvis 2-10 dagar före menstruationens början. Orsaken till patologin har inte studerats fullt ut, men det antas att de provocerande faktorerna är aborter, gynekologiska operationer, förlossning, stress och infektionssjukdomar i reproduktionsorganen..

Tecken på premenstruellt syndrom:

 • huvudvärk i ögonen;
 • ökad irritabilitet, aggressivitet, depression;
 • svullnad i ansiktet, lemmarna, svullnad i bröstkörtlarna;
 • överdriven svettning, domningar i fingrarna;
 • cardiopalmus;
 • värkande smärta i nedre del av buken;
 • ökning av kroppstemperaturen;
 • illamående, kräkningar.

Symtom på PMS upphör med början av menstruationen eller kvarstår några dagar efter det slutar. Den kliniska bilden kan förvärras när klimakteriet närmar sig.

PMS-behandling syftar till att normalisera den hormonella bakgrunden, nervsystemet, eliminera samtidiga sjukdomar.

Terapi utförs på kurser och kan ta ungefär ett år. Den huvudsakliga metoden är intag av hormonella, lugnande medel, växtbaserade läkemedel, vitaminer. Dessutom föreskrivs icke-traditionella behandlingsmetoder: akupunktur, homeopati, zonterapi. Kvinnor rekommenderas att leva en hälsosam livsstil, följa rätt näring, genomgå läkningsprocedurer..

Hormonell obalans

Störning av den hormonella bakgrunden kan också vara orsaken till att kvinnor har svår magsmärta på grund av menstruation. Progesteron är ett hormon i äggstockens corpus luteum, vilket hjälper det befruktade ägget att fixera på livmoderväggen, förhindrar att kroppen tränger samman och är ansvarig för dess tillväxt under graviditeten..

Normalt bör progesteronnivån öka den 15: e dagen av menstruationscykeln, när ägget lämnar follikeln, vilket innebär att flickan är redo att fostra barnet. Om en hormonbrist observeras fortsätter livmodern att dra sig samman, och embryot kan inte fixeras på dess väggar..

Symtom på otillräcklig progesteronproduktion:

 • bröstsvullnad;
 • uppblåsthet;
 • tunga menstruationsblödningar;
 • värkande smärta i nedre del av buken före menstruation;
 • menstruationen är mer riklig;
 • cykelstörningar;
 • svullnad i ansiktet;
 • humörsvängningar.

Infektionssjukdomar i reproduktionsorganen, hormonella läkemedel och blödningar i livmodern kan orsaka en minskning av progesteronnivåerna..

Låga endorfiner

Endorfiner är kemiska föreningar som produceras i hjärnan och kontrollerar funktionen hos de endokrina körtlarna. På ett annat sätt kallas de också "lyckohormoner." Produktionen av endorfiner sker som svar på en stressande situation och uppkomsten av ett smärtsyndrom.

Endorfinbrist orsakar följande villkor:

 • förvärrad humör, ökad irritabilitet;
 • apati, depression;
 • minskning i smärttröskel;
 • eventuella sjukdomar med en utdragen kurs.

Mot bakgrund av endorfinbrist känns smärtan mycket starkare än vanligt, en person är ständigt i ett deprimerat tillstånd. För att öka hormonproduktionen krävs kompetent terapi, som kan ordineras av en endokrinolog och en psykoterapeut.

Inflammatoriska sjukdomar

Ofta en magvärk på grund av menstruation mot bakgrund av inflammation i bilagorna - andexit. Detta är en infektionssjukdom orsakad av patogena bakterier, oftast klamydia och gonococcus..

De viktigaste symtomen på andexit:

 • svår smärta i nedre del av buken;
 • menstruations oregelbundenhet;
 • minskad sexlyst;
 • smärtsamt samlag;
 • ökning av kroppstemperaturen;
 • obehaglig gul urladdning.

Med utvecklingen av andexit uppträder smärtan 7-10 dagar före menstruationens början och kvarstår till sista dagen. Mängden fläckning kan öka. I avancerade stadier är smärtsyndromet ständigt närvarande, ger till korsryggen, höfter och perineum.

Konsekvenserna av operation

Efter att ha utfört gynekologiska eller operationer på andra organ i det lilla bäckenet kan vidhäftningar bildas. Detta leder till störning av menstruationscykeln..

Smärtan uppträder en vecka eller flera dagar före menstruationens början, obehag orsakar närvaron av ärrvävnad, det gör det svårt att öppna livmoderhalsen.

Livmodern kan normalt inte sträckas och sammandras, den verkar på nervändarna och orsakar värkande smärta.

Vidhäftningar kan också orsaka en förändring i fläckens skugga under menstruationen, hemligheten blir knapp, smetar mörkbrun.

Acyklisk smärta

Atypisk smärta kan orsakas av sjukdomar i urinsystemet, tarmen eller ryggraden. Ett karakteristiskt tecken är varaktigheten av smärtsyndromet. Orsaken till acykliska smärtor är sådana patologier:

 • appendicit;
 • akut cystit;
 • pyelonefrit;
 • onkologiska tumörer;
 • urolithiasis sjukdom;
 • kolit;
 • ischias nervneuralgi;
 • ryggradssjukdomar;
 • bäckenutvidgning.

Magen skadar inte alltid på grund av menstruation, orsaken kan vara sjukdomar i andra organ som ligger i närheten av livmodern och äggstockarna.

När man ska besöka läkare

Smärta före menstruationen bör inte vara störande om det orsakas av ägglossning. Detta är en naturlig process som åtföljer mognaden av ägget. En gynekolog måste besökas i följande fall:

 • smärtan är för intensiv;
 • kroppstemperaturen stiger;
 • riklig fläckning eller, omvänt, för knapp, fläckning;
 • smärta försvinner inte efter menstruationen;
 • urladdningen har en obehaglig lukt;
 • varaktigheten på kritiska dagar har ökat;
 • menstruations oregelbundenhet;
 • misstänkt graviditet;
 • ökad irritabilitet.

Om orsaken till smärtan inte är klar måste du besöka en läkare för att fastställa diagnosen och förskriva behandling. Gynekologen kommer att genomföra en undersökning, föreskriva nödvändiga laboratorietester, ultraljud.

Sätt att eliminera smärta i nedre buken

Analgetika hjälper till att lindra akuta kramper. Du kan ta No-shpa, Ibuprofen, Spazmalgon, Papaverine. Du bör inte välja antiinflammatoriska läkemedel och antibiotika på egen hand. Sjukdomen kan bli kronisk eller leda till utveckling av allvarliga komplikationer. Dessutom, efter tabletter, kan symtomen smörjas, och det kommer att vara svårt för läkaren att korrekt diagnostisera.

För svår smärta förknippad med menstruation rekommenderas det att ligga för att slappna av magmusklerna. Te med kamomill och citronmelisse hjälper till att lugna lite. Du kan kort fästa en sval värmedyna i magen. Idag bör du ändra kosten, eliminera fet, stekt, salt mat och försök att inte äta för mycket. De trånga tarmen utövar ytterligare tryck på livmodern och äggstockarna..

Buken kan skada en vecka före menstruationen av olika skäl. Detta är den gynekologiska sfären och det urinära, nervösa, matsmältningssystemet. För att korrekt fastställa diagnosen måste du besöka en läkare och genomgå en undersökning. Tidsinitierad behandling minskar risken för allvarliga komplikationer..

En vecka före menstruationen drar nedre buken - vad betyder det och hur man hanterar problemet

Representanter för det svagare könet bör veta allt om kroppen, till exempel hur många dagar före menstruationen börjar nedre buken att skada. En kvinnas önskan att vara vacker och som män är oförstörbar. Men få vet att hemligheterna för sann skönhet är enkla och få..

Den första charmregeln är ett gott humör, vilket är mycket svårt när nedre buken gör ont en vecka före menstruationen, och sedan gör det ont under kritiska dagar. Det viktigaste är att bara tänka på det goda och glöm inte att le vänskapligt. Även om till sin egen reflektion.

En bra dröm är välbefinnande hela dagen och naturligtvis hemligheten med skönhet.

En kvinnas kropp är en underbar skapelse av naturen, som finns tack vare komplexa cykler av olika förändringar. I genomsnitt, varje månad, under påverkan av hormoner i äggstockarna, är ett av de hundratusentals ägg som mognar i dem från födelsestunden.

Ett moget ägg lämnar äggstocken (denna process kallas ägglossning) och reser till livmodern. Samtidigt sker en förtjockning och lossning av endometrium - den mjuka svampiga vävnaden som foder livmodern inifrån.

Om ägget befruktas introduceras det i det förberedda endometriet och börjar utvecklas till fostret.

Ofta är smärta före menstruation ett vanligt naturligt tillstånd och det finns ingen anledning att oroa sig

Flickor möter ofta menstruation som en straff som inte kan undvikas. När allt kommer omkring, även under våra mödrar och mormors ungdomar, var menstruationens ankomst verkligen en händelse. De tvingades använda skrymmande bomulls- och gasapparater och klippte ibland håret - om det var problem.

I en sådan cykel kläddes inte klänningar bäst, dansar deltog inte och föredrog verkligen att stanna hemma. Detta förklaras lätt: i dessa dagar fanns det inget sådant underbart verktyg som en tampong, som gör att du med modig introduktion kan din vanliga livsstil. De är små i storlek, så de är alltid bekväma att bära..

De skyddar mot läckage, garanterar komfort och är nästan omöjliga när de matas in korrekt.

Hos några flickor kan de första försöken att införa en tampong orsaka vissa svårigheter, även om det faktiskt är ganska enkelt. Du behöver bara tydligt föreställa dig hur tampongen är designad, hur den fungerar samt strukturen på din kropp.

Du måste veta att det finns tamponger med applikatorer.

Den smidiga applikatorn gör att du enkelt kan sätta in tampongen såväl som att placera den korrekt inuti, det vill säga att den för det första inte kan röra tampongen med dina händer, och för det andra att komma in den på ett sådant sätt att den praktiskt taget inte kännas i kroppen.

I allmänhet, eftersom praxis visar att användning av tamponger är ett hett ämne, eftersom de tillåter oss att, om inte helt ignorera några inte särskilt trevliga manifestationer av kvinnlig fysiologi, så minimerar åtminstone besväret i samband med dem.

Och leda en aktiv livsstil varje månad i månaden. Gör de saker som du älskar, dans, gör lätt sport eftersom du inte bör överbelasta kroppen under menstruationsperioden.

Med korrekt implementering av alla regler kommer stämningen att vara bra, till exempel på en normal dag.

Ofta finns det situationer där nedre del av buken drar en vecka före menstruation, orsakerna till detta tillstånd kan vara mycket olika. Först och främst bör du bestämma smärtans natur.

Om smärtan är outhärdlig och även förekommer i varje menstruationscykel, behöver du inte luta dig på smärtstillande medel utan bara kontakta en medicinsk institution för diagnos.

Som regel är orsaken till smärta sammandragningen av livmodermuskelvävnaden, de orsakar kramp i nedre buken.

Inom området gynekologi har ett sådant tillstånd till och med fått ett vetenskapligt namn - dysmenorré eller algodismenorea. Med en sådan reduktion kan livmodern rena sig för onödiga endometrieelement, tillsammans med blod tas de bort från kroppen.

Smärtreceptorer finns runt könsorganen, hos varje kvinna är de individuella och fungerar i olika lägen, så reaktionen på kontraktion är annorlunda.

Därför, om före menstruationen ytterligare 10 dagar, men nedre buken drar, finns det ingen anledning till oro, även om det är värt ett besök hos gynekologen.

I vissa fall kan orsakerna till att magen gör ont en vecka före menstruationen bero på hormonsvikt, vilket resulterar i en ökning av östrogen, vilket orsakar kraftig och långvarig blödning.

Hormonella problem mellan prostaglandiner och könshormoner leder också till smärta.

Prostaglandiner spelar en viktig roll i förekomsten av obehagliga sensationer under kritiska dagar, desto större antal, desto mer samlas livmodern, vilket orsakar svår smärta.

Det finns situationer när nedre del av buken dras inte 5 dagar före menstruationen, men 7-10 dagar. Det finns olika skäl som leder till uppkomsten av sådana manifestationer, de vanligaste av dem inkluderar:

 • Premenstruellt syndrom. Denna orsak till smärta - PMS, är en av de vanligaste. Denna process åtföljs, förutom smärta, tarmbesvär, uppblåsthet, aggressivitet, en hög grad av excitabilitet, och det kan också vara ökad trötthet, symtom på brist på styrka och apati.
 • Minskad progesteronproduktion. Tecken på denna kränkning är förekomsten av sensationer där magen och korsryggen, 10 dagar före menstruationen, dras.
 • Minskning av indikatorn för endorfiner. Det kännetecknas av ett obalanserat psyko-emotionellt tillstånd, irritabilitet, svullnad i bröstkörtlarna eller förekomsten av problem med matsmältningssystemet.
 • Förekomsten av den inflammatoriska processen. Resultaten av utvecklingen av infektionssjukdomar eller hypotermi är akut smärta och förekomsten av kramp.
 • De processer som är förknippade med uppkomsten av ägglossning.

En vecka före menstruationen dras nedre buken och korsryggen på grund av möjliga förändringar i reproduktionssystemet. Precis under denna period bildas en follikel i en av äggstockarna, där ett ägg finns.

Cirka en vecka före de kritiska dagarna når det rätt storlek, när ägget mognar och är klart för befruktning, kommer det säkert att lämna follikeln, dess väggar kommer först att spricka. Detta ögonblick kan åtföljas av obehag i buken..

Det var möjligt att ta reda på hur många dagar före menstruation en magvärk, i de flesta fall är detta normalt i en kvinnas liv.

Om smärtan uppstår regelbundet, har outhärdlig styrka och åtföljs av specifika utsöndringar, bör du omedelbart kontakta en medicinsk institution, eftersom det finns risk för en inflammatorisk process.

Menstruationsperioden är en viktig process i varje kvinnas liv, den har ett stort antal funktioner och nyanser. Först och främst måste du förstå att du regelbundet måste besöka en gynekolog för att snabbt kunna upptäcka förekomsten av en patologisk process. Detta gäller särskilt de som upplever olika obehag inte bara under kritiska dagar utan också långt innan de börjar.

En vecka före menstruationen gör ont i magen: varför kan det här prata om patologi??

Den kvinnliga kroppen är mycket komplicerad. Det finns många viktiga organ i nedre del av buken, så det är svårt att omedelbart diagnostisera smärta i detta område.

Utseendet på en känsla av tyngd och värkande smärta i nedre del av buken kan vara ett tecken på cystit, sjukdomar i livmodern och bihang, intervertebral brok, pyelonefrit och andra njurpatologier.

Ibland är ett sådant symptom, som förekommer kort före menstruationens början, en variant av den fysiologiska normen.

Orsaker till buksmärta en vecka före menstruationen

Läkarna säger att premenstrual smärta orsakas av följande skäl:

 1. Felaktig näring. Många patienter i förlossningskliniker äter dåligt och oregelbundet, deras kropp lider av en brist på mineraler och vitaminer som krävs för det. Forskare har funnit att med en brist på B-vitaminer, askorbinsyra, vitamin A och E, magnesium, järn, jod, kan ett hormonellt fel uppstå i en kvinnas kropp, och därför har hon PMS. Ju större brist på spårelement, desto starkare är symptomen på syndromet.
 2. Låg fysisk och sexuell aktivitet. Om en kvinna leder en stillasittande livsstil, inte har en permanent sexpartner, börjar blod i bäckenområdet cirkulera dåligt, stagnerar. Som ett resultat störs reproduktionsorganens funktionalitet, glitchningar visas i form av PMS.
 3. Överansträngning. Med stora belastningar börjar den kvinnliga kroppen att ändra sin hormonella bakgrund. Det ökar antalet manliga könshormoner, vilket inte bara leder till smärta före menstruation och mycket smärtsam menstruation, utan också till att deras fullständiga försvinnande.

Hos vissa representanter för den vackra halvan visas verkande smärta inte varje månad, utan bara under de perioder då jag var tvungen att tåla starka känslomässiga omvälvningar. I detta fall, så snart arbetet i nervsystemet har stabiliserats, kommer magen att upphöra att störa.

Ibland gör nedre del av magen ont efter samlag. I detta fall förklaras obehaget av vaginism, vidhäftningar, skador efter födseln, trängsel i bäckenet eller banal inkompatibilitet hos partner.

Förutom premenstruellt syndrom kan orsakerna till smärta vara en mängd olika störningar:

 • tarmsjukdom (proktit, kolit, hemoroider, etc.);
 • patologi hos urinsystemet (cystit, urolithiasis, pyelonefrit, etc.);
 • sjukdomar i reproduktionsorganen (fibroider, inflammation i livmoderhängen, etc.);
 • STI.

Om sådant obehag uppträder är det bäst att konsultera en läkare. Ignorera inte smärta i närvaro av andra oroande symtom..

I vilka fall är det nödvändigt att konsultera en läkare?

Varför gör nedre del av magen en till två veckor innan menstruationen börjar? Läkarna ger olika svar. Ofta kan problemet lösas genom att korrigera kosten och livsstilen. Det kommer att vara svårare att behandla störningen om den åtföljs av följande symtom:

 1. Utseendet på patologisk urladdning med en obehaglig lukt av ruttet sill. En sådan urladdning är ett tecken på infektion..
 2. En ökning av kroppstemperaturen. Feber indikerar svår inflammation.
 3. Rikliga långa perioder. Om tidigare menstruation hade en varaktighet av 4-5 dagar, och efter att smärtan började börja de pågå i 7-8 dagar, är det möjligt att livmodern utvecklade myom eller endometrios. Sådana symtom är också karakteristiska för erosion i livmoderhalsen..
 4. Brist på menstruation. I en situation där magen började gnälla före den förväntade menstruationen, men de kritiska dagarna inte dyker upp, är det troligt att en graviditet har kommit som är i riskzonen.
 5. Fläckar i mitten av cykeln. Detta händer med olika sjukdomar i könsorganet.

Förebyggande och behandling av smärta

Smärta i nedre del av buken orsakad av en inflammatorisk process eller infektion kan bara botas med hjälp av en speciell terapeutisk behandling som föreskrivs av en läkare. Om utseendet på obehagliga sensationer orsakas av PMS kan du hantera dem på följande sätt:

 1. Accept av krampläkemedel. Sådana läkemedel som Droverin, No-spa, Spazmalgon hjälper till att lindra krampen och eliminera smärta.
 2. Antiinflammatoriska läkemedel. För att bli av med smärta i nedre del av magen rekommenderas att du tar en tablett Ibuprofen eller Paracetamol. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel som Nisida, Nimesulide, Ketarol, etc. klarar ett mer uttalat smärtsyndrom..
 3. Antagandet av en horisontell ståndpunkt. Om smärtan är mild kan du bara ligga i ett par timmar och frigöra magen från kläder. Krampen kommer att försvinna.
 4. Te med kamomill. Denna växt anses vara en naturlig universalmedel för alla kramper. För att koppla av kan du brygga kamomillmyntte.
 5. Kyl värmeplatta. För premenstruella smärta, bör en värmedyna fylld med vatten med en behaglig temperatur appliceras på magen.

Så att dragvärk inte uppträder före menstruationen, rekommenderas att man tar särskilda förebyggande åtgärder. De avser näring och livsstil:

 • Överdriva inte. Försök att undvika fet och kryddig mat. När vi äter mer än nödvändigt, är vi förtjust i feta, stekt eller kryddig rätter, tarmarna är fulla, börjar trycka på angränsande organ, pressar dem och förhindrar att de fungerar normalt.
 • Använd bekväma kläder. Ibland förklaras smärtan i nedre del av magen av att organen pressas under lång tid med snäva byxor eller strumpbyxor.
 • Flytta runt. Fysisk aktivitet är särskilt indicerat för kvinnor som måste sitta vid sitt skrivbord hela dagen..
 • Lev sexuellt. Som praxis visar påverkar bristen på sexlivet negativt kvinnors hälsa.
 • Besök din gynekolog regelbundet. Genom ett regelbundet besök hos läkaren kan du snabbt upptäcka förekomsten av patologier i livmodern eller hängorna och bli av med dem, eller åtminstone hålla dem under kontroll.

Oavsett orsakerna till premenstrual smärta, är det nödvändigt att berätta för läkaren om det i kliniken. Endast han kan förklara deras orsak och hjälpa till att ordna behandlingen korrekt.

Magvärk en vecka före menstruation - möjliga orsaker. Vad man ska göra och vad man inte ska göra om magen gör ont i veckan före perioden

Många kvinnor klagar över att deras mage gör ont en vecka före menstruationen. En sådan sjukdom orsakar obehag och minskar livskvaliteten avsevärt. Detta oroar cirka 60% av kvinnorna. I 10% av smärtan är intensiv måste du ta smärtstillande medel. Om en kvinna är frisk passerar smärta som regel kort och kortvarig utan konsekvenser. I vissa fall är smärtan allvarlig, varar en vecka, utan att förlora intensiteten, orsaka mycket besvär. För att förstå hur du ska hantera dem, måste du konsultera en läkare för att ta reda på orsaken och vid behov utnämningen av adekvat behandling.

Orsaker till buksmärta en vecka före menstruationen

Alla förändringar i den kvinnliga kroppen i reproduktiv ålder beror på produktionen av hormoner under denna period. En kvinnas hormonella bakgrund förändras ständigt. Under den andra halvan av menstruationscykeln ökar progesteronnivåerna kraftigt. Hos vissa kvinnor med befintliga predisponerande faktorer för nedsatt tarmfunktion provoserar hormonella störningar:

 • • minskning av tarmmotilitet fram till atony;
 • • ökad gasbildning;
 • • förstoppning.
 • Dessa är orsakerna till buksmärta en vecka före menstruationen..

Algomenorré - en av de främsta orsakerna

Algomenorrhea - denna allmänna term inom gynekologi betyder en vanlig avvikelse för att bry sig mot ömhet under menstruationen och det finns en menstruationsdysfunktion.

Enligt statistiken observeras varje andra kvinna. Det manifesterar sig i smärta i nedre del av buken en vecka före menstruation. Arten av smärtan är att dra eller krampa. Fortsätt hela cykeln.

 1. Algomenorré är primär eller sekundär.
 2. Orsakerna till primär algomenorré är:
 3. felaktig placering av livmodern (möjligen platsen för fotleden);
 4. intrauterin preventivmedel (spiral);
 5. låga prostaglandiner.
 6. Sekundär algomenorré förekommer i samband med:
 7. inflammatoriska processer i de kvinnliga könsorganen;
 8. gynekologiska operationer.
 9. Sekundär algomenorré åtföljs ofta av:
 10. feber;
 11. ömhet i nedre delen av ryggen;
 12. uppblåsthet.
 13. Vid algomenorré lider humör och prestanda: det åtföljs av svaghet och depression.

Premenstruellt syndrom - Orsak till buksmärta

 • En minskning av östrogen och progesteron omedelbart före menstruationen åtföljs av buksmärta, en samtidig ökning och ömhet i bröstkörtlarna, ett minskat humör, irritabilitet.
 • Om nivån av progesteron är mycket låg under denna period förstärks smärta och obehag i buken ytterligare.
 • Med menstruationsmetoden sjunker nivån av progesteron, och detta manifesteras av PMS (premenstruellt syndrom), vars symtom är:
 • huvudvärk;
 • yrsel;
 • utmattning;
 • irritabilitet;
 • manifestationer av aggression;
 • depression;
 • illamående.
 • Innan menstruationen själv:
 • dåsighet;
 • Trötthet;
 • subfebrilt tillstånd.
 • Smärtan från den premenstruella perioden och smärta, vars källa kan vara tarmen, skiljer sig i karaktär:
 • PMS manifesteras av tråkiga, värkande dragande smärta i nedre del av buken;
 • med tarmpatologi - krampaktig smärta, åtföljd av flatulens, rumling, uppblåsthet;

Fysiologiska orsaker till smärta

Ett annat skäl till buksmärta en vecka före menstruationen är en ökning och svullnad av livmodern före menstruation: livmodern förbereds för befruktning.

Dessutom före menstruationen finns det en försening och ansamling av vätska i kroppen, vilket leder till en svag ökning i buken och tyngden i buken. Det finns en förändring i vatten-elektrolytbalansen, vilket också provocerar smärtan.

Äggstocksmärta

Ibland orsakerna till buksmärta en vecka före menstruationen är förknippade med sen ägglossning. Dessa är de mest ofarliga smärtorna.

Äggstocksmärta upplevs ständigt av 20% av kvinnorna. Dessa smärta kan uppstå när en cykel är etablerad och sedan inte störa, eller vice versa. Äggstocksmärta uppträder en vecka (ibland två) före menstruationens början.

De är lokaliserade i nedre del av buken, men i de flesta fall - till höger eller vänster, beroende på äggets placering. De uppstår på grund av brott i follikeln och lätt blödning, som, när de kommer på bukväggen, irriterar den och orsakar smärta. Äggstocksmärtor är inte patologiska.

Snarare är det ett drag i den kvinnliga kroppen. För att vara helt säker på detta bör du fortfarande besöka en gynekolog.

 1. Acyklisk smärta
 2. Acykliska smärtor är inte förknippade med menstruation, men de är långvariga och slutar inte med konventionella metoder. Skälen är:
 3. endometrios;
 4. självhäftande process;
 5. överbelastning i bäckenet;
 6. åderbråck i bäckenet;
 7. myom.
 8. Patologin hos andra organ kan bli en källa till acyklisk smärta:
 9. cystit;
 10. urolithiasis sjukdom;
 11. artros och andra.
 12. Vid uterus fibroids kan bröst fyllas, svullnad uppträder och lindriga smärta uppträder i buken, som försvinner så plötsligt som de började.

Graviditet är orsaken till buksmärta

Graviditet är ofta en av orsakerna till smärta, orsaken är en ökning av tonen i livmodern. Sårhet till höger och till vänster åtföljer en ektopisk graviditet: den smala lumen i äggledarna förhindrar att det befruktade ägget kommer in i livmodern. Det är implanterat i rörväggen..

I sådana fall finns det en försening, och smärta från nedre del av buken strålar ofta till ändtarmen. Med ökande smärta, uppkomsten av illamående, yrsel, svaghet, upp till medvetandeförlust, är det nödvändigt att konsultera en läkare omedelbart, eftersom om röret är trasigt är behandlingen endast kirurgisk.

Andra orsaker till smärta

 • I många fall, när magen gör ont i veckan före menstruationen, är detta helt relaterat till menstruationscykeln, men har andra skäl:
 • inflammation i bäckenet av en infektiös natur eller efter hypotermi;
 • olika tarmsjukdomar;
 • skador.

Om buksmärta kort före menstruationen uppstår regelbundet och är så svår att du måste ta smärtstillande medel är detta inte normen. Det är nödvändigt att konsultera en läkare för att fastställa orsakerna och utnämningen av adekvat behandling.

 1. Orsaken till intensiv smärta kan vara en kränkning i reproduktionssfärens organ.
 2. Förekomsten av smärta i nedre del av buken leder också till:
 3. felaktig livsstil (alkohol, rökning);
 4. undernäring;
 5. intrauterin enhet som ett preventivmedel;

patologi hos bäckenorganen, inklusive - den felaktiga placeringen av livmodern;

 • trauma (abort och förlossning);
 • ektopisk graviditet;
 • genetisk predisposition.
 • låga nivåer av endorfiner;
 • cykelstörning.

I vilka fall konsulteras en gynekolog

 1. Om för första gången förändringar har skett i kroppen som inte tidigare har observerats, är detta anledningen till att gå till läkaren:
 2. med en smärtlängd mer än sju dagar;
 3. med kraftig blödning åtföljande smärta;
 4. samtidigt stiger temperaturen;
 5. flera perioder med korta pauser under en månad;
 6. smärtfri menstruation i det förflutna;
 7. misstänkt graviditet;
 8. besvämning före eller efter PMS.
 9. Liknande smärtor kan vara en manifestation:
 10. latent infektion i organen i könsområdet;
 11. allvarlig sjukdom.

Vad du ska göra om magen gör ont en vecka före din period

 • Om det konstateras att magen gör ont i veckan före menstruation på grund av hormonella störningar (inflammatoriska sjukdomar och infektioner är uteslutna), kan följande metoder användas:
 • Var inte nervös, slappna av, sova.
 • Använd värme: en värmedyna eller varmvattenflaska applicerad på magen kan lugna smärta genom att slappna av livmodern.
 • Ta ett varmt bad eller dusch - detta kommer att ha en avslappnande effekt på alla muskler och en lugnande effekt på nervsystemet..
 • Gör en lätt massage på platsen för smärta.

Ta smärtstillande medel innan du stoppar smärtan. Vissa experter rekommenderar att man börjar behandla några dagar innan menstruationscykeln börjar..

Du kan ta en tinktur av medicinska örter med en lugnande effekt - Valerian, Corvalol.

Ät rätt: inkludera i din diet den maximala mängden frukt, vatten utan gas. Uteslut rökning, alkohol, minska användningen av kaffe, kryddig, stekt, rökt mat.

Motion - stärker blodkärlen och normaliserar blodcirkulationen.

Användning av preventivmedel, som avsevärt minskar smärta, lindrar i vissa fall smärtan helt. P-piller reducerar effektivt PMS.

 1. För att förhindra och minska smärta som uppstår i nedre del av buken en vecka före menstruation är det nödvändigt att minska nervstress och stress.
 2. Applicera vitaminer och mineraler.
 3. Om en inflammatorisk sjukdom upptäcks, är det akut nödvändigt att behandla den för att undvika komplikationer i framtiden.

Om du misstänker en graviditet måste du göra ett test och om resultatet är positivt, konsultera en läkare, eftersom en hög ton i livmodern kan leda till spontan missfall. Vid en ektopisk graviditet kan en katastrof uppstå i form av ett brist på äggledaren, åtföljd av blödning.

Därför är frågan: vad man ska göra om magen gör ont en vecka före menstruationen finns det ett definitivt svar. En konsultation med en gynekolog är nödvändig för att utesluta en allvarlig patologi och omedelbar behandling när den upptäcks. Med en resa till en specialist kan du inte dra för att inte missa tiden. Och du måste alltid lyssna noggrant på din kropp - detta hjälper till att undvika många sjukdomar.

Av vilken anledning, en vecka före menstruationen, gör ont i magen och när är normen. En vecka före menstruationen gör ont i nedre del av buken - de främsta orsakerna till problem

Många flickor och kvinnor klagar ibland för att de dras i magen en vecka före menstruationen. Varför händer det? Detta är normen eller patologin?

Normala fenomen

Normalt har en kvinna (såvida hon inte är gravid) ett utflöde av blod som kallas menstruation.

De fortsätter på olika sätt: dessutom kan kursen variera mycket även på olika cykeldagar. Många hävdar att de dras till nedre del av buken, många känner sig sjuka.

Vissa klagar över intensiv ömhet i korsryggen. I vissa fall finns det feber.

Många flickor noterar minimal smärta endast under den första dagen av menstruationsflödet. Detta bekräftar än en gång: varje organism är individuell och reagerar olika på förändringar i den.

Fenomenets etiologi

Varför uppträder ömhet och obehag? Orsaken till obehag är ett antal faktorer. Med måttlig ömhet i allmänhet och aldrig räkna ut problemet.

Om smärtan är allvarlig, drar den i magen intensivt, är det viktigt att gå till en specialist för att bestämma etiologin i tillståndet och lämplig terapi.

Ofta tycks närvaron av outhärdlig smärta före menstruation allvarliga problem i kroppen.

Varför dras nedre buken och smärta uppstår? Etiologin för smärtsamma dagar är oftast förknippad med olika typer av gynekologiska skador.

Ett tydligt tecken på denna process är svår smärta under menstruationen. Ömhet förekommer i varje kvinna i landet.

Detta är en samtidig manifestation av den underliggande patologin, som ofta förekommer tillsammans med inflammation, infektioner.

Det är därför när man identifierar klagomål är det viktigt att fastställa grundorsaken till patologin och föreskriva adekvat etiotropisk terapi..

Mycket ofta klagar kvinnor över att de dras till nedre del av buken. Oftast obehagliga känslor, en viss ömhet utvecklas redan före menstruationens början.

Smärta varar tills menstruationens slut. Trots ett symptom fortsätter ömheten individuellt. Smärta är betydligt olika i styrka, natur, varaktighet.

Ofta noteras symptomens värkande och dragande natur. Sällsynt, men det finns en stickande känsla i projiceringen av tarmen.

Smärta är inte det enda klagomålet. Drar ofta i nedre del av buken, det finns illamående, lusten att kräkas. Under denna period är de flesta kvinnor hjälplösa och kan inte arbeta fullt ut..

Nästan allt rättvis kön har denna period inte lätt, i ett deprimerat humör.

Det finns ett stort antal skäl som påverkar ömhet. Bland dem:

 • obalanserad näring;
 • skada på den gynekologiska sfären, inklusive anatomiska problem;
 • könsskador;
 • närvaron av en intrauterin enhet.

Klagomål som nedre del av buken drar och gör ont, korsryggen oroar sig - ganska naturligt. De betraktas till och med som en variant av normen, men bara om intensiteten hos dessa manifestationer är minimal.

I närvaro av svår ömhet, vilket stör den vanliga verksamheten, är det viktigt att gå till läkaren. Den exakta orsaken till att nedre del av buken drar, är det bara en specialist som kommer att ta reda på det.

Ektopisk graviditet

En av de farligaste orsakerna till smärta i buken. Men hur förstår jag varför man drar sig från buken? Ett graviditetstest är nödvändigt. Om du har ett positivt resultat bör du omedelbart åka till sjukhuset.

Ett negativt resultat kan ofta vara falskt vid en ektopisk graviditet. Särskilt när det gäller den första förseningen.

 • Regulariteten och menstruationsförloppet är en viktig indikator på kvinnors hälsa..
 • Om cykeln är regelbunden, åtföljd av en liten blodförlust och minimal ömhet - är kroppen frisk och fungerar korrekt.
 • För en sådan kontroll kan du tillämpa en enkel och mycket effektiv metod - upprätthålla ett månatligt schema på en vanlig kalender.
 • Detta är ett unikt sätt att kontrollera din cykel - om det behövs behöver du inte komma ihåg när den sista urladdningen var.

Smärta före cykeln

Det gör ont och drar nedre buken en vecka före menstruationen - varför uppstår ett sådant tillstånd? Först och främst är det viktigt att fastställa manifestationens intensitet.

Om de är intensiva är det strängt förbjudet att självmedicinera och ännu mer att dricka smärtstillande medel. I sådana fall är medicinsk konsultation viktig..

De vanligaste orsakerna till smärta en vecka före menstruationen är PMS. Detta anses vara den vanligaste orsaken till försämring av hälsan före menstruationen..

Vi pratar om premenstruellt syndrom, som normalt förekommer, men i olika manifestationer.

Dessa dagar upplevs obehag, uppblåsthet, depression, sömnig humör noteras. Ökad aptit noteras.

Nedsatt progesteron är ett annat skäl till förekomsten av fenomenet i fråga. Den huvudsakliga manifestationen är värkande smärta i nedre del av buken. Ibland drar också nedre del av buken, det är flatulens.

En vecka före menstruationen uppstår irritabilitet, det finns svullnad i bröstkörtlarna, en tarmstörning. Detta beror på minskade endorfiner..

Andra orsaker till smärta innan menstruationen börjar:

 1. Inflammatoriska skador - på grund av infektion kan hypotermi, värk, skärande smärta i buken uppstå. Det finns fortfarande klagomål på svår magkramp, som inträffar en vecka före utskrivning.
 2. Nederlaget för elementen i det lilla bäckenet - det finns smärta i buken av olika natur en vecka före menstruationen. Ibland går de inte efter det, gradvis intensifieras.
 3. Ägglossningsprocess - ungefär var tionde kvinna på planeten efter ägglossningen är smärtan i nedre buken otroligt stark. Den sista veckan före menstruationen är den svåraste.

Om det är smärta i buken, en försening på en vecka, varför händer detta? Det verkar som alla tecken på "röda dagar" på ansiktet, men det är de inte?

Etiologin för sådant beteende är olika:

 • hormonell obalans;
 • graviditet;
 • inflammatorisk lesion i könsorganen;
 • skador på ovarieelementen;
 • menstruations oregelbundenheter.

Det är inte lätt att omedelbart förstå varför den här typen av förseningar inträffar. Bättre att göra ett graviditetstest först.

Om resultatet är negativt är det nödvändigt att kontakta specialister för en detaljerad diagnos på kort tid.

Varför uppstår acykliskt smärtsyndrom?

Denna smärta är inte relaterad till menstruationscykeln. Buken gör ont huvudsakligen på grund av åderbråck i bäckenhålet, även med urolithiasis eller cystit.

Som regel är sådana smärtor oregelbundna och på kort sikt. De är inte relaterade till det gynekologiska området. Därför är det viktigt att eliminera smärtsyndromet, ta reda på dess grundorsak, genomgå den nödvändiga behandlingen.

Ömhet är inte alltid ett tecken på ett problem. I reproduktionsåldern är allt som händer med en kvinnas kropp förknippat med könshormoner.

Dessa ämnen styr menstruationscykeln, så att de ofta ändrar sin koncentration i kroppen. Förändringar av detta slag kännetecknas av dynamik, instabilitet och inkonstans.

Dessa fluktuationer provoserar allvarliga förändringar i kvinnors välbefinnande.

Ofta en vecka före menstruationen drar magen och värker. Under menstruationen stiger nivån av progesteron, och detta hormon påverkar tarmarna. Därför kliniken för att försena gas, smärta, förstoppning.

Smärtbehandlingsteknik

 1. Varje kvinna stöter på ett piller vid det minsta obehag.
 2. Men det finns inget behov av självmedicinering, helt enkelt att dricka antibiotika och smärtstillande medel utan tydliga indikationer.
 3. Allt detta kan påverka hälsan negativt, orsaka allvarliga konsekvenser. Om magbesvär en vecka före menstruationen är det nödvändigt:
 • gå till gynekolog - en specialist kommer att avgöra om det finns en sjukdom, ge rätt rekommendationer för behandling;
 • se till att lugna ner, koppla av, få tillräckligt med sömn;
 • Det är användbart att använda en avkopplande dusch med eteriska oljor;
 • ompröva din diet - det bör finnas mycket frukt, fortfarande vatten;
 • utesluter kategoriskt alkohol, cigaretter, minimerar konsumtionen av kaffe, stekt, kryddig mat;
 • utför en icke-intensiv avkopplande massage.

En variant av normen är utseendet en vecka före menstruation av mild, dragande ömhet i buken, även i korsryggen. Även en liten bröstförstoring kräver inte panik, eftersom den också anses vara normen.

Endast med utseendet på icke-standardtecken, en allvarlig försämring av välbefinnandet är det viktigt att besöka gynekologen.

Terapimetoder

Det är möjligt att undertrycka smärta medicinskt. Men bredvid traditionell medicin finns det ett antal andra lika effektiva metoder:

 1. Värme. Ibland kan till och med en vanlig flaska varmt vatten eller en enkel värmedyna slappna av livmodern.
 2. Bad. Bevisat många magproblem avtar efter ett avkopplande bad.
 3. Smärtstillande medicin. Man får dock inte glömma åtgärden..
 4. Lugna nervsystemet. Det bevisas att även valerian kan lindra smärta avsevärt.
 5. Preventivmedicin. Sådana läkemedel minskar smärta, eftersom de effektivt stabiliserar den hormonella obalansen i kroppen. Emellertid krävs medicinsk konsultation.

Självmedicinering i ett sådant fall kan bara förvärra situationen..

Sjukvård

När som helst finns det risk för akut patologi. I sådana fall är akut specialiserad vård dödligt nödvändig..

Om temperaturen steg kraftigt, fanns det rikligt med fläckar, det fanns avsnitt av medvetslöshet - det är viktigt att ringa en ambulans och åka till sjukhuset.

I svåra situationer är akut patologi främst utesluten. I alla fall kommer kvinnan att undersökas omfattande och orsaken till försämringen kommer att klargöras..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Menstruationen varar en eller två dagar

Varaktigheten på din menstruationscykel kan variera beroende på många olika faktorer. Om din ansvarsfrihet plötsligt börjar gå mycket kortare och dina perioder varar en eller två dagar, kan detta vara normen....

Ursprung och behandling av blödning efter menstruation

Många kvinnor utvecklar ibland fläckar efter menstruationen. I vissa fall indikerar detta inte avvikelser i kroppen eller utvecklingen av någon sjukdom....

Kontraindikationer för uterusfibroider av små, medelstora och stora storlekar

En av fem kvinnor under 45 år har en historia av livmoderfibroider. Godartade noder som växer från cellerna i livmodermyometrium (muskellager) kan orsaka funktionsfel i menstruationscykeln, blödningar av varierande svårighetsgrad och infertilitet....