Vad är packningarna för??

Klimax

Ingen kan veta svaren på alla frågor. Kom ihåg dig själv hur du surfar på Internet när du behöver veta något. Så frågan om varför packningar behövs behöver en detaljerad och tillgänglig förklaring. När allt kommer omkring kan flickor som närmar sig tonåren fråga om detta när mamma inte kunde förklara ett så känsligt ögonblick för dem. Unga män kan vara intresserade av detta, för att inte hamna i en dum position från okunnighet och titta på ett stort antal reklam med packningar. I slutändan har ofta vuxna kvinnor ingen aning om hur de ska svara på sina barn, varför kuddar behövs.

Varför kvinnor behöver kuddar?

Först av allt måste du veta att endast kvinnor behöver kuddar. Och varför kvinnor behöver kuddar, kommer vi att ta reda på det nu. Följande typer av honkuddar skiljer sig:

 • menstruationsdynor
 • dagliga kuddar

Som regel, när en flicka når puberteten (12-14 år), har hon menstruation (menstruation) varje månad, det vill säga fläckar från slidan. Detta är en helt naturlig process, vilket innebär att flickan är mogen för befruktning och kan bli gravid om hon inte skyddar sig själv under sex. Blödningen varar vanligtvis från 3 till 5 dagar och upprepas normalt varje månad. Det är därför tjejer behöver kuddar - så att menstruationen inte bryter mot den vanliga livsstilen och inte fläckar kläder. För detta är det naturligtvis fortfarande nödvändigt att lära sig att korrekt ha på sig proppar, eftersom det ofta är svårt även för första gången att göra något elementärt!

Dessutom skapar urladdning under menstruationen fruktbar jord för bildning av bakterier i den intima zonen hos kvinnor, och kuddar är ett nödvändigt hygienmedel, som bör bytas från tid till annan för att upprätthålla renheten. Packningar behövs för flickor under hela menstruationstiden.

Tilldela fortfarande dagliga kuddar som kvinnor behöver för att upprätthålla renheten och färskheten i underkläder. Dagliga trosskydd behövs för att absorbera slemhinnor som kan fläcka din tvätt..

Vad jag ska svara på barnet?

När en baby ser en reklam för kvinnors trosskydd på TV är det inte förvånande att han kommer att vara intresserad av varför trosskydd behövs för kvinnor. Så att barnet inte klistrar in lägenheten i din dagliga rutin och tänker att det här är klistermärken bör du säga sanningen, men utan onödiga detaljer.

Barn kan förklaras att trosskydd är blöjor för vuxna kvinnor. Mamma behöver dem en gång i månaden för att ta upp blod, vilket innebär att mamman är frisk och fortfarande kan föda barn. Det är bättre att ge sann information, annars kommer barnet fortfarande att hitta svaret på andra platser, och det är inte känt vilken information han kommer att få.

Gynekologen berättar: skadan och fördelarna med den ständiga användningen av dagliga kuddar

De flesta kvinnor använder dagliga trosskydd dagligen, utan att ens tänka på om det är fördelaktigt eller skadligt. Det skulle vara mer korrekt att ställa en fråga till en gynekolog. Men unga mödrar skjuter ibland upp ett besök hos denna specialist av olika skäl: ingen tid, ingen att lämna barnet med, glömde...

Gynekolog-endokrinolog Eva Arturovna Soboleva berättar om den ständiga användningen av dagliga trosskydd.

”Varför använda dagliga kuddar? Först och främst uppfanns de för att göra livet lättare för kvinnor:

 • när det inte finns någon möjlighet att byta underkläder: under en lång resa, på jobbet osv.;
 • med mindre urladdning i slutet eller i början av menstruationscykeln;
 • under vaginal rehabilitering (behandling) med ljus eller tabletter, som tenderar att lösa upp och flyta ut;
 • när mängden sekretion ökar fysiologiskt (till exempel perioden med ägglossning eller graviditet. Men även då rekommenderar jag inte att de använder dygnet runt);
 • när urininkontinens observeras (en nödvändig nödvändighet här).
© Depositphotos

Varför rekommenderas det inte att bära dagligen regelbundet? Först och främst beror detta på förekomsten av vaginal dysbios (obalans i normoflora). Oftast, i en sådan situation, sjukdomar som vulvovaginit, bakteriell vaginos (hon är trast).

Och detta händer av följande skäl: pressad cellulosa, som är grunden för att lägga, gör det svårt att cirkulera luft i den intima zonen, vilket skapar en "växthuseffekt", som hjälper till att skapa en gynnsam miljö för utveckling och reproduktion av patogena bakterier och svampar.

Förändring i mikroflora i slidan passerar inte utan spår: antalet utsöndringar ökar, klåda, hudirritation kan förekomma. En allergisk reaktion är en individuell reaktion som kan åtföljas av inflammation i slemhinnan, svullnad i könsområdet och utseendet på ett utslag. Oftast uppstår på grund av dofter eller ämnen i packningarna.

© Depositphotos

En gynnsam miljö för förökning av patogena mikroorganismer skapas inte bara av kuddar utan också linne från syntetiska material (remmar från billiga syntetiska material är vanligtvis ledande).

För att undvika negativa konsekvenser bör följande rekommendationer följas:

 • byt packningar var 3-4: e timme,
 • Välj bomullsdynor med och utan doft,
 • Välj streckade dagliga klibbiga linjer! Detta beror på att en kontinuerlig kan ge dålig luftåtkomst till huden och orsaka en "växthuseffekt". Som ett resultat - ökad svettning och sannolikheten för irritation,
 • Välj produkter i individuell förpackning som ger produktens relativa sterilitet ».
© Depositphotos

Zinaida Ostasheva, chef för standardiseringssektorn för Federal State Institution "State Regional Center for Standardization, Metrology and Testing in St. Petersburg and Leningrad Region", talar också om farorna med den ständiga användningen av dagliga packningar. Enligt experten är kvinnans kropps fiende den överdrivna alkaliska miljön hos kuddarna, som mäts med pH.

Tidigare användes cellulosa, bomullsull för framställning av packningar. Nu är kuddarna tunnare, så det finns en tendens att endast använda superabsorbent. Men det ökar pH-nivån, och ett ökat pH ger en alkalisk miljö och kan påverka mikrobiologi - mikrober utvecklas väl i en alkalisk miljö. Naturligt pH går mer i sur miljö.

I sin tur undersökte experterna från Roskachestvo kvaliteten på kvinnors trosskydd, nämligen 31 prover från de mest populära på den ryska marknaden. Det blev känt att packningar av endast 6 märken uppfyller kraven i gällande standarder för kvalitet och säkerhet.

© Depositphotos

För att sammanfatta, låt oss säga: ta hand om din hälsa! Lyssna på expertråd och missa inte ett schemalagt besök hos en gynekolog.

DAGLIGA PACKNINGAR: VAD DET ÄR, VARFÖR OCH HUR DU ANVÄNDER DEM

Dagligen: nytta eller skada?

Vissa gynekologer rekommenderar inte kvinnor att använda dagligen på grund av att de kan skapa en växthuseffekt. Men detta är inte alltid korrekt. Vissa packningar har faktiskt ett lager som förhindrar läckage, förhindrar dagligt läckage och förhindrar optimalt luftutbyte. Lösningen på detta problem är att välja produkter utan ett sådant lager, till exempel Carefree®. Tack vare den regelbundna (var tredje timme) byte av packning under dagen kan du upprätthålla optimal hygien och bibehålla en känsla av torrhet och komfort. I vilket fall som helst är det bättre att ta upp det dagliga intaget, som kan bytas, än linne, som kommer att behöva gå hela dagen.

Vilka dagliga kuddar fungerar bäst för mig?

Liksom med menstruationsunderlag varierar dagliga dieter i tjocklek och storlek beroende på dina behov..

Dagliga kuddar kan delas in i tre storlekar.

 • Ultratunna är idealiska för liten daglig urladdning. De är så tunna och flexibla att du knappast kommer att känna dem! De skyddar fläckar från fläckar och hjälper dig att hålla dig fräsch hela dagen..
 • Konventionella dagskuddar kan vanligtvis absorbera mer fukt än ultratunna. De bör användas under perioder med mer riklig daglig urladdning, till exempel under ägglossning.
 • Stor dagligen är längre, bredare och absorberar ännu mer än vanligt. De är bra att använda i början eller slutet av din menstruationscykel, med lite inkontinens, eller bara för extra komfort och skydd..

En bra lösning för flickor med känslig hud är dagligen med aloe- eller bomullsextrakt. För kvinnor som behöver daglig flexibilitet finns det specialkuddar som passar perfekt till alla typer av underkläder - från vanliga trosor till ringar. Oavsett vilken typ du väljer, kom ihåg att hygienprodukter bör förändras under hela dagen. Förvara några bitar i din handväska, för detta finns det dagligen i enskilda kuvert.

Hur man använder packningar

Allt är väldigt enkelt. Börja alltid med händerna. De måste tvättas ordentligt. Ta bort den klibbiga remsan och lim varje dag till botten av trosorna i mitten.

Varför bär flickor dagliga kuddar?

Med dagliga trosskydd kan du inte oroa dig för underklädernas renhet under dagen. De behövs:

● Före och efter menstruation. Ibland används en packning "varje dag" för att säkra i början av början av menstruationen.

● Efter - för skydd mot resterande, smutsig urladdning.

● Under menstruationen, om flickan använder tamponger. Dagligen kommer att fungera som ytterligare skydd av linne.

● Vissa kuddar har också en doft som är utformad för att dölja lukten av sekret.

● Under ägglossningen, när intravaginal sekretion ökar dramatiskt.

● Dagliga trosskydd hjälper till att upprätthålla renheten om du har en lång väg framåt och du inte kan duscha i tid eller byta underkläder..

Syftet med användning av kuddar hos kvinnor

Den kvinnliga kroppen är unik. Under hela sitt liv åtföljs flickan av naturliga sekret, inklusive blodiga. Varför behövs kuddar inte bara kända för flickor som ännu inte har börjat tonårsmognad och inte haft menarche. Mamma berättar dotter om förekomsten av personliga hygienprodukter när de började växa upp.

Med tillkomsten av den första menstruationen börjar flickor använda kuddar

Vid den första menstruationen bör en tonåring vara medveten om tillgängligheten av läkemedel för läckage. De används inte bara för menstruation utan också på vanliga dagar, där dagligen används. När de används korrekt orsakar personliga vårdprodukter inte obehag.

Vad är skillnaderna mellan dagliga och sanitära kuddar

Packningar är indelade i dagliga och hygieniska. Urologiska produkter och postpartumhygien implementeras också. Egenskaper för arter som hjälper till att hitta skillnader presenteras i tabellen.

DagligenAnvänds dagligen. De har en fin struktur. De används för att skydda underkläder från naturliga sekret..
De används under den intermenstruella perioden. De har en låg absorptionströskel. Varje paket innehåller 20-40 produkter. De har en annan form. Det finns till exempel arter utformade för ringar.
HygieniskDen mest populära typen. De används under menstruationsflödet och har en ökad absorptionsnivå. Det finns vingar för enkel montering.
Paketet innehåller högst 10 packningar. Under menstruationsperioden (4-7 dagar) räcker det med 1-2 förpackningar.
De har olika fyllningar för absorption. Välj ett verktyg baserat på volymen på tilldelningar och personliga preferenser.
UrologiskKonstruerad för användning av kvinnor med gynekologiska sjukdomar. Viktigt för urininkontinens. Isolering inträffar när du skrattar, hostar eller i passivt tillstånd.
postpartumAnvänds efter leverans. De syftar till att ta upp naturliga sekret - Lochia. Köpt på apoteket..

När du köper kuddar måste du ta hänsyn till dina behov, till exempel är varje dag inte lämplig för skydd mot läckage vid menstruationstillfället.

Varför behöver du dagligen

Dagligt bruk är inte alla kvinnor. Vissa läkare är skeptiska till sådant skydd. Ansökan sker efter eget gottfinnande. Under menstruationscykeln åtföljs en kvinna av viss urladdning. Under menstruationen är de knappa och ofta genomskinliga eller vitaktiga.

Många använder speciella dagliga kuddar

Du kan använda dagligen, men det finns inget speciellt behov av detta. Det är obligatoriskt att använda ett sådant verktyg när det är nödvändigt att bestämma urladdningsfärgen, och färgen på underkläderna tillåter inte detta.

Vissa läkare tror att det inte går tillräckligt med luft varje dag. Sannolikheten för en allergisk reaktion ökar. En speciell växthuseffekt skapas som bara påskyndar reproduktionen av patogena mikroorganismer..

Använd kuddar dagligen eller inte - kvinnan bestämmer. Gynekologernas åsikt om denna fråga delas.

Varför använda hembakade packningar

Ibland föredrar kvinnor metoder för att tillverka packningar för framtida användning. Det är enkelt att skapa en sådan hygienartikel.

Kvinnor skiljer följande syften med att använda hemkuddar:

 • minimala finansiella kostnader;
 • användningen av endast naturliga material;
 • ingen risk för allergier;
 • återanvändbar.
Packningen kan också tillverkas av bomull

Hushållens hygienprodukter föredras av ekonomiska kvinnor eller flickor med intolerans mot fabrikspackningar. Det rättvisare könet eliminerar risken för en allergisk reaktion.

I detta fall måste du spendera bara en gång. Hemtätningar återanvänds.

Vad är packningar gjorda av?

Ofta används ett speciellt gelningsmedel vid tillverkning av en produkt i produktion och inte hemma. Vätskan absorberas aktivt och förvandlas till en slags gelmassa.

Packningens sammansättning kan vara annorlunda. Icke-vävt men andningsbart material används. Perforerad film används. Det finns ett annat alternativ. Ett absorberande cellulosaskikt kan vara närvarande. Tunna kuddar består av superabsorbent.

Kompositionen kan skilja sig inte bara från typen av packning utan också från tillverkaren. Dessutom kan verktyget ha ett smakämne, till exempel lukten av kamomill.

Det inre skiktet, absorberande vätska, förvandlas till en gel

Hur man förklarar för barnet om behovet av kuddar

Barn som ofta hittar packningar hemma tar dem för ett slags klistermärken som de kan använda i sina spel. Du kan dölja en produkt avsedd för personlig hygien eller prata om dess syfte.

Läkare rekommenderar att du berättar för barnen om syftet med kuddarna, men går inte in i detaljer. Du kan rita en analogi med babyblöjor.

Det verkliga syftet med kuddarna bör vara känt för flickor i åldern 8-10 år. Redan under denna period kan de första tecknen på puberteten dyka upp. Snart kommer det att finnas perioder. En tonåring måste vara beredd på sitt nya tillstånd..

Vilka är fördelar och nackdelar

Trosskydd tillåter kvinnor att inte överge sina planer under menstruationen. Flickan kan fortsätta att leda en aktiv livsstil. Även med en liten tjocklek är risken för läckage utesluten. Vätska absorberas direkt.

Du lär dig allt om kvinnors kuddar genom att titta på den här videon:

Verktyget gör det möjligt att bibehålla renhet för underkläder. Med rätt ersättning finns det alltid en känsla av fräschhet och snygghet. Att byta packning är enkelt.

De flesta packningar förpackas individuellt. Du behöver inte ta med dig hela paketet. Det räcker med att ta önskat belopp. De ledande tillverkarna inom tillverkningen använder alltid bara högkvalitativa och säkra material.

 • bakterier ackumuleras snabbt på ytan, så att tidiga ersättningar kan leda till olika gynekologiska sjukdomar;
 • långvarig användning av dagliga rutiner leder till en förändring av den naturliga mikrofloraen;
 • det finns en sannolikhet för en allergisk reaktion.

Endast korrekt användning hjälper till att eliminera eventuella brister..

Hur man använder

Byt packningar, oavsett typ, bör vara var tredje timme. Vid långvarig användning multiplicerar bakterier. Klåda och obehag visas. Sannolikheten för gynekologiska sjukdomar ökar.

Byt packningarna regelbundet för att undvika hälsoproblem

Ge företräde till medel från pålitliga tillverkare. De bör bestå av naturliga och säkra material. Varje produkt ska vara i sin egen förpackning. Med en tendens till allergiska reaktioner är det bättre att föredra alternativ utan aromatisering..

Det är bättre att undvika användning av flerfärgade produkter. Kompositionen innehåller en överdriven mängd kemiska tillsatser som kan påverka kvinnors hälsa negativt.

Kudden är limmad på underkläder. Efter användning packas den in i enskilda förpackningar från en ny packning och stängs med en speciell limremsa som du ser på ytan på förpackningsmaterialet.

15 bästa damkuddar - Betyg 2020

Dagliga trosskydd används för att upprätthålla renhet i underkläder, inklusive med tunga vita eller magra menstruationsflöden. Så att användningen av hygienprodukter inte leder till allergier eller trast, bör du inte använda dem hela tiden, och det är också lämpligt att välja produkter utan dofter och med ett diskret självhäftande skikt.
Engångshygienprodukter har fastnat livet för varje kvinna i reproduktionsåldern.

Den ledande positionen inom hela sortimentet av liknande produkter är upptagen av kuddar, avsevärt förbi tamponger och menstruationskoppar i popularitet.

Moderna produkter absorberar perfekt urladdningen, förblir osynliga under kläder och utan att begränsa rörelsefriheten. I en separat grupp finns det så kallade dagliga - hygienprodukter för användning mellan menstruation. Tänk på varför kvinnor behöver dagliga kuddar och vad som är bäst.

Som tidigare utan packningar

Under många århundraden har det klara könet tvingats använda improviserade medel som apparater för att samla menstruationsblod: mossa, ull, tyg eller bomullsull. Nu finns det ingen tillförlitlig information om vem som uppfann och patenterade de första packningarna.

Utseendet på engångsprodukter för kvinnor är förknippat med första världskriget, då cellulosabandage började användas som förband och absorberade flera gånger mer blod än deras bomulls motsvarigheter.

I början av 1920-talet inträffade en revolution i modevärlden, varav ett resultat var utseendet på stängda tätt passande underkläder. Detta ledde till början av massproduktion av feminina hygienprodukter och en förändring av deras design: produkterna blev mer kompakta och tunna, fästade till trosor med stift eller gummiband.

Bara 50 år senare utvecklades prototyper av moderna engångspackningar med ett extra absorberande skikt och en självhäftande yta. Under de senaste decennierna har hygienprodukter förbättrats avsevärt, blivit mer praktiska, praktiska och prisvärda..

Typer av packningar

I apotekshyllorna kan du hitta flera typer av feminina hygienprodukter..

1. Stycken för att absorbera menstruationsflödet. Alla tillverkade produkter skiljer sig åt i tre huvudparametrar:

 • Mängden vätska som absorberas i enlighet med "dropp" -graderingen (en produkt märkt "en droppe" absorberar cirka 5 ml blod, "sex droppar" - cirka 30 ml).
 • Yttyp ("mjuk" gjord av mjukt non-woven material eller "dryet" - perforerad polymerfilm).
 • Designfunktioner (närvaron av "vingar", absorberande spår, förlängningar).

2. Dagliga kuddar utformade för att absorbera magra sekret.

3.Produkter med specialfunktioner:

 • postpartum, används för att absorbera lochia inom några dagar efter barnets födelse;
 • urologisk användning för urininkontinens;
 • medicinska, som innehåller speciella komponenter för behandling och förebyggande av vissa sjukdomar i det kvinnliga könsorganet
 • testsystem för att upptäcka läckage av fostervatten, etc..
till innehåll ↑

Skillnad mellan dagliga och vanliga packningar

Eftersom dagliga rutiner inte är utformade för att absorbera stora mängder sekret, har de vissa skillnader från de klassiska hygienprodukterna som används under menstruationen.

KarakteristiskDagliga kuddarProdukter under kritiska dagar
Längd10-15 cm17-25 cm
Tjocklek2-4 mm0,8-2 mm
Absorberad vätskevolym2-3 mlUpp till 30 ml eller mer
Närvaron av vingarNejTja, nej
Förekomsten av gelningskomponenterNejTja, nej
Förekomsten av förlängningar, absorberande spår och andra konstruktionselement för bättre absorptionNejTja, nej
YttypMjukMjuk eller kör
Närvaron av ett ytterligare ogenomträngligt skikt som förhindrar vätskeflödetNejJa

Trots betydande skillnader har produkter för varje dag och för absorption av menstruationsflödet nästan samma skiktade design. Det absorberande huvudmaterialet i båda fallen är cellulosa..

Varför behöver dagliga kuddar

Huvudfunktionen för hygienprodukter för varje dag är att bibehålla renhet och friskhet i underkläder under hela dagen. De kan användas i följande fall:

 • för säkerhet innan menstruationens början;
 • för absorption av kvarvarande fläckning under kritiska dagar, i det slutliga stadiet av lochia eller efter operationen;
 • för ytterligare skydd vid användning av tamponger;
 • med rikligt urladdning, med undantag av menstruation (under ägglossning, användning av vissa läkemedel);
 • att upprätthålla renhet i avsaknad av möjligheten till snabbt genomförande av intim hygien (på vägen, etc.).

Vad är det dagliga

Alla tillverkade produkter för daglig användning skiljer sig åt i två huvudparametrar..

Formen. De flesta dagliga kuddar har en rak eller anatomisk design (med avsmalningar i mitten). Nyligen på hyllorna på apotek verkade hygienprodukter av förbättrad form:

 • V-formad för tanga- eller ringarbyxor;
 • förkortad, som endast täcker underkläderna;
 • med skåran framför genomskinliga trosor eller spetsar.

Ytterligare funktioner:

 • med eller utan smakämnen;
 • vitt eller svart, beroende på tvättens färg;
 • med ökad absorptionsförmåga på grund av den förbättrade sammansättningen av det övre skiktet;
 • med perforering för ytterligare luftutbyte.

Kvinnors hygienprodukter för varje dag produceras av samma tillverkare som produkter under kritiska dagar. Enligt opinionsundersökningar är betyg på dagliga kuddar följande:

 1. Naturella Light (den mest andningsbara).
 2. Descreet Normal (bästa absorptionsförmåga).
 3. "Ola" (överkomligt pris).
 4. Kotex (bekväm förpackning).
till innehåll ↑

Positiva aspekter av användning

Den enda obestridliga fördelen med daglig användning är effektivt underhåll av rena underkläder. Med korrekt användning och regelbundet produktbyte ger de en känsla av fräschhet, komfort, självförtroende och begränsar inte rörelse. Moderna dagliga hygienprodukter är tunna och förblir osynliga även under tunna täta kläder.

nackdelar

Med konstant användning, en otydlig förändring (mindre än var fjärde timme) och att de grundläggande reglerna för intim hygien inte följs, kan dagliga trosskydd orsaka utveckling av vissa patologiska tillstånd:

 1. Brott mot naturlig mikroflora. Med långvarig slitage av kuddar med ett kontinuerligt självhäftande skikt, särskilt i kombination med underkläder och kläder tillverkade av syntetiska tyger, uppstår en växthuseffekt. Detta provoserar en ökad aktivitet av opportunistisk flora och leder till en förvärring av candidiasis, vaginit och andra patologier..
 2. infektioner Under påverkan av hög luftfuktighet och temperatur på ytan av packningen sker spridning av farliga bakterier, vilket kan orsaka många sjukdomar. Med särskild vård bör kvinnor som redan har diagnostiserats med smittsamma och inflammatoriska patologier i könsorganen dagligen, eftersom detta inte bara komplicerar deras behandling, utan också bidrar till utvecklingen av komplikationer och återfall..
 3. Allergiska reaktioner (utslag, klåda, irritation, rodnad och svullnad i hud och slemhinnor). Oftast leder olika dofter, deodoriserande ämnen och andra syntetiska komponenter som impregnerar produktens yta till allergier. I vissa fall finns det en ökad känslighet för lim eller icke-vävda material i något av hygienproduktens lager.
till innehåll ↑

Villkor

För att undvika negativa konsekvenser rekommenderar experter att följa följande regler:

 • Använd endast dagliga kuddar vid behov och högst en vecka per månad;
 • Byt produkter var 3-4: e timme;
 • När du bär dagliga rutiner, se noggrant intim hygien.
 • Välj packningar utan dofter med hög andningsförmåga (med perforering eller med ett icke kontinuerligt självhäftande skikt, applicerat i form av prickar eller ränder).

Gynekologer rekommenderar att man köper produkter i enskilda paket. Det är mer hygieniskt och gör det enkelt att bortskaffa begagnade packningar..

Vad kan användas istället för packningar

Många flickor är intresserade av frågan om vad de ska göra om packningarna plötsligt tar slut och det inte finns något apotek i närheten. För att absorbera en liten mängd sekret, kan du använda improviserade medel:

 • sterilt gasväv veckat i flera lager;
 • mjukt tyg väl strykat;
 • doftfritt toalettpapper.

För att skydda mot oavsiktligt läckage kan en bit polyeten eller en fast film placeras mellan en hemgjord dyna och underkläder.

En integrerad del av varje kvinnas liv är könsdelning tillsammans med en lukt. Således tar Mother Nature hand om kvinnlig intim hälsa. Tilldelningarna är helt normala. Med deras hjälp rensas kroppen inte bara för infektioner från den yttre miljön utan förhindrar också deras inträde.

Det är för att uppnå att urladdningen inte bryter mot det ganska könets komfort, forskare har kommit med unika hygienprodukter - kuddar för daglig användning.

Från morgon till kväll kan de bytas flera gånger. Det beror på mängden utsöndrad sekretion och följaktligen egenskaperna hos varje organisme. Absorberar utsöndringar perfekt, servetter ger en fantastisk känsla av torrhet i kombination med friskhet, eliminerar risken för obehagliga miasmer under hela användningstiden. Det viktigaste är att ersätta ämnet för intim hygien med en ny i tid.

Denna hygienprodukt har förtjänst fått namnet på dagligen, ändå kan du säkert bo på flera perioder av kvinnors liv, när de kan bli särskilt nödvändiga.

 1. Perioden med ägglossning (mitten av menstruationscykeln) - ofta vid denna tidpunkt är kvinnlig urladdning särskilt intensiv och det kan behövas åtgärder även för de kvinnor som inte använder dem på andra dagar.
 2. Under "menstruationscykeln" kommer en sådan "återförsäkring" att tilltala damer som föredrar att använda tamponger. En daglig servett kan förhindra att kläder smutsas om det inte går att byta ut en vattpinne som har samlat fukt i tid.

Gör inte utan dem under dagarna före menstruationscykeln. Även här är hon ganska kapabel att förhindra en oönskad läcka och ge kvinnan extra tid för att få tid att sätta en tampong.


3. Postpartum-perioden. Utskrift av postpartum hos vissa kvinnor observeras upp till flera veckor efter att barnet föddes. För närvarande föredrar många kvinnor också att använda servetter..

För dessa ändamål används flera typer: special, med förbättrat skydd och hög absorptionsgrad. De kommer att ge en känsla av skyddad friskhet och kommer att tillåta den unga modern att ägna sig helt åt barnet och inte bli distraherad.

Daglig tillverkningsteknik för packning

Alla företag gör dem med fyra lager:

 • Det översta, bestående av ett beläggningsmaterial, är utformat för att absorbera utsöndringarna och sedan omdirigera dem till det inre kulans absorberande medel. Med tanke på att det är detta skikt som direkt berör kvinnlig hud, framförs speciella önskemål för det, vilket gör taktila känslor trevligare. I de flesta fall är detta lager tillverkat av två material. Termobond kallas polypropylen eller blandat av stapelfibrer och polyestermaterial. Den andra är polypropen producerad med speciell teknik av hög kvalitet..
 • Distribuerande - "fungerar" i analogi med det lager som finns i hygienprodukter avsedda för menstruation, det är utformat för att fördela vätskan jämnt på ytan av den personliga hygienartikeln och därmed den tidiga penetrationen i mitten av absorbenten. Det finns också en "termisk bindning".
 • Intern - dess bas är ett absorberande medel som samlar, distribuerar och håller kvar vätskan inuti skiktet.
 • Nederst ger den övergripande designen en universell form. Det är också detta skikt som förhindrar inträngning av fukt från det absorberande till utsidan och följaktligen föroreningar av tvätten (och ännu värre - ytterkläder). Lite tidigare användes en polyetenfilm för detta. Nu ersätts den ganska framgångsrikt av en mikroporös film som andas in ovävda material (termisk bindning "och" spanbond).
till innehåll ↑

Hur man använder

Det är inte konstigt, men även ett sådant till synes elementärt ämne av feminin hygien bör också användas korrekt. En ständig överträdelse av reglerna är fylld med hälsoproblem i kvinnors intima zon.

För att helt eliminera risken för oväntat obehag och efterföljande problem bör följande rekommendationer beaktas:

Byt torkdukar ska vara minst 4-6 timmar. På natten rekommenderas det inte att använda dem. Det är lämpligt att ge kroppen en paus. Ingen gynekolog rekommenderar att bära dessa intima hygienprodukter dygnet runt.

Kontrollera kvaliteten. Som folket säger att spara på hälsa är oacceptabelt. Materialets kvalitet bör vara ett av de första kriterierna när du väljer. Komfort och säkerhet beror också direkt på materialet..

Om en kvinna har särskilt känslig hud, bör hon uppmärksamma på om dermatologiska och hygieniska testdata anges på produktförpackningen..

Användning av smaksatta och färgade feminina hygienartiklar bör vara försiktiga. I vissa fall orsakar de irriterande allergiska reaktioner. Här är allt kopplat till det faktum att komplexa kemiska komponenter används för att tillverka dessa produkter. Det är för dem som slemhinnan och hudmembranen i en kvinnas ömma intima zon reagerar.

För att förhindra uppkomsten av en "växthuseffekt" i det intima området måste du vara uppmärksam på vad bottenlagret är gjord av. Om den representeras av en enkel plastfilm belagd med lim på den, med hjälp av vilken packningen är fixerad på trosor, säkerställs en minskning av luftgenomsläpplighet.

I produkter av högre kvalitet är limbasen olika. Det är inte placerat på hela ytan utan uteslutande på dess kanter (i vissa fall finns hål kvar i polyeten), vilket gör att du kan släppa in mycket mer luft.

Du bör inte spara på förvärvet. Sådana besparingar kan mycket negativt påverka kvinnans intima hälsa. Det faktum att billiga varor tillverkas av material av låg kvalitet borde inte vara någon hemlighet för någon. Följaktligen är deras luftpermeabilitet flera storleksordningar lägre än för varor från högkvalitativa tillverkare.

Bekvämlighet med hygienapparater

Servetter kan presenteras både i den klassiska versionen och i smaksatta typer eller produkter med impregnering. Det välkända varumärket Naturella erbjuder till exempel kvinnor en linje med kamomillaroma. Samtidigt, i en nära framtid, lovar tillverkaren att behaga vackra damer med doften av kalendula.

Subtiliteten och flexibiliteten hos dessa sanitetsservetter gör att du kan använda dem på lika framgångsrika kläder i vilken form som helst, med tanke på sådana specifika modeller av underkläder som ringar eller tanga. Samtidigt skyddar högkvalitativa produkter för personlig vård med ett andningsskikt effektivt en kvinna från obehagliga känslor eller utseendet på en specifik lukt.

För att göra det bekvämt för en kvinna att bära en daglig leverans av dagliga hygienprodukter i en handväska har tillverkarna tillhandahållit kompakta förpackningar. En sådan behållare tar inte mycket utrymme, samtidigt som det uppenbart uppenbara fördelar - och du behöver inte leta efter dem under lång tid, och de kommer inte att spridas runt din handväska.

Särskilt värdet på containern är påtagligt under resor och resor, på vandringar och andra situationer när möjligheten att göra en fullständig intim toalett helt enkelt inte presenteras.

Om vi ​​i allmänhet överväger informationen om varför dagliga kuddar behövs, är den främsta prioriteringen i deras användning att upprätthålla lugn och komfort.

Bästa sanitetsunderlägg i kategorin Normal

Kvinnors kuddar med normal absorptionsgrad erkänns som den mest köpta typen av hygienprodukter för menstruationsflödet. De har en optimal form. Ytterligare vingar är specialvingar och en självhäftande klisterremsa som förhindrar förskjutning under rörelse. Toppskiktet är gjord i form av ett nät eller med en mjuk präglad yta. Kvalitetspackningar orsakar inte irritation, absorberar väl, neutraliserar dålig lukt.

Libresse osynlig normal

Packningarna som ingår i klassificeringen har en skyddsgrad "normal", som rapporterats av 4 fyllda droppar på förpackningen. De är tillverkade av andningsbara material, orsakar inte irritation. Nu ger inte bara applikationen komfort utan också efterföljande bekvämt bortskaffande. Det är bara nödvändigt att linda in, trycka och sätta fast det använda verktyget.

Tillverkaren erbjuder två typer servetter: med en mjuk yta och nät. Den minsta tjockleken gör att du inte känner närvaron av en dyna, och pålitliga vingar och ett självhäftande skikt förhindrar skjuvning när du går eller tränar.

Kvinnors åsikt är otvetydigt: LIBRESSE INVISIBLE NORMAL är en av de mest tankeväckande packningarna som efter användning kan förpackas försiktigt i ett enskilt paket och diskret kasseras, utan rädsla för att det kommer att utvecklas.

FÖRDELAR

 • bra absorptionsförmåga;
 • snäv passform;
 • individuell förpackning;
 • minsta tjocklek;

BEGRÄNSNINGAR

 • inte upptäckt.

Alltid Ultra Normal

Sanitetsservetter erkänns ALLTID som den bästsäljande på den ryska marknaden. ULTRA NORMAL tunna kuddar är av medelstor storlek och form, optimala för skydd mot måttligt urladdning. Vingarna är fästa vid tvätten och förhindrar läckage. En "andningsbar" topplack hjälper till att minska risken för bakterietillväxt och en lätt arom ger en känsla av fräschhet och komfort..

Det översta skiktets speciella form gör att du kan absorbera urladdningen i mittdelen och även med intensitet kommer specialspår i kanterna inte att vätska läcker ut ur servetten.

Användare framhävde styrkan i packningens fixering. Hon förblir oförändrad även när hon bedriver aktiv sport, gnuggar inte, tar inte bort, är inte synlig under kläder. Efter användning kan den också enkelt förpackas i individuell förpackning och kasseras diskret.

FÖRDELAR

 • tillförlitlig fixering;
 • bekväm form;
 • neutralisering av obehagliga lukt;
 • andningsbar topplack;

BEGRÄNSNINGAR

 • inte upptäckt.

Kotex Ultra Normal

De ultratunna KOTEX ULTRA NORMAL-packningarna från vårt betyg kommer att gillaas inte bara av deras effektivitet och kvalitet, utan också av den ljusa förpackningsdesignen. Ett speciellt rep hjälper till att pålitligt dölja det inre innehållet i den öppna förpackningen från nyfikna ögon.

Ytan är gjord i form av ett nät, vilket gör att du snabbt kan leda vätskan inuti. Absorberande gel absorberar den på några sekunder, fixerar ordentligt inuti, därför, även med stark fyllning, känns inte fukt och du känner inte obehag. Förpackningen för varje produkt är tillverkad av mjukt, icke-rostande material..

Den praktiska formen är ordentligt fäst vid tvätten med hjälp av ett självhäftande skikt och vingar med speciella hinder, vilket säkerställer att servetten inte tvekar och inte rör sig vid rörelse. Det överkomliga priset var det sista argumentet för många kvinnor som valde dessa kuddar.

FÖRDELAR

 • ultratunna;
 • mjuk individuell förpackning;
 • god absorptionsgrad;
 • fixering av öppen förpackning;

BEGRÄNSNINGAR

 • inte upptäckt.

Naturella ultra normal

Packningar skyddar på ett tillförlitligt sätt mot läckage med måttligt urladdning, och torrhet och friskhet garanteras utan obehag. Fördelen med NATURELLA ULTRA NORMAL-våtservetter är närvaron av en vårdande fytobalsam med kamomill-extrakt, som förhindrar irritation, förhindrar tillväxt av bakterier och ger också en naturlig örtaroma.

De passerar perfekt luft. Ett brett klibbigt lager och flexibla vingar hjälper dynan att låsa sig på tvätten och förhindra rynkor eller skjuvning under rörelse. Gelgranulat i det inre skiktet absorberar vätska, vilket förhindrar dess utflöde.

I de flesta recensioner noterade kvinnor särskilt den behagliga naturliga lukten, liksom minsta tjocklek, vilket hjälper kudden att vara nästan osynlig även i byxor.

FÖRDELAR

 • med en omtänksam balsam;
 • läcka inte;
 • pålitlig fästning av linne;
 • andningsbar;

BEGRÄNSNINGAR

 • inte upptäckt.

Bästa natt sanitära kuddar

En kvinna kontrollerar inte sina rörelser under sömnen, och vänder sig från sida till sida kan hon flytta den vanliga packningen, vilket som ett resultat är skrynkligt eller glider åt sidan. För att skydda mot läckage skapades speciella nattdukar. Deras viktigaste skillnader från dagtid: de är tjockare och längre. Den anatomiska formen anpassas till kroppshållningen och förhindrar läckage. Våra experter valde ut de bästa nattkuddarna som testades framgångsrikt och fick också ett "utmärkt" betyg från kvinnor som använder dem..

Alltid ultra natt

Trots att ALLTID ULTRA NIGHT är tillgängliga för skydd under sömn, har de en minsta tjocklek, vilket inte skapar obehag, du känner inte det och du kan sova lugnt hela natten i vilken position som helst. Den unika tekniken som utvecklats av företagets specialister hjälper inte bara att dölja lukten en kort stund utan neutraliserar den helt, ger en lätt arom och ger en känsla av renhet och friskhet.

På grund av nätets yta kommer vätskan direkt in och det ökade innehållet av den absorberande gel fixerar det pålitligt där. Vingar med 6 sträckningszoner och ett självhäftande skikt fördelat över dynan gör att du inte kan röra sig för någon accepterad hållning.

Enligt recensioner använder vissa kvinnor dessa kuddar, trots deras tillräckligt stora längd på 30 cm, inte bara på natten, utan under de första dagarna med mycket kraftigt urladdning.

FÖRDELAR

 • maximalt skydd mot läckage;
 • ultra smal storlek;
 • neutraliserar lukt;
 • bekväm form;

BEGRÄNSNINGAR

 • inte upptäckt.

Libresse maxi god natt

De uppskattade 6 dropparna på förpackningen visar oss att Libresse Maxi Goodnight är exakt vad som krävs för att skydda mot läckage under sömnen. Den maximala graden garanterar torrhet och friskhet under natten i alla kroppspositioner. Packningar har ett förstärkt inre skikt med ett absorberande medel som förhindrar läckage av även intensiva utsöndringar under de första dagarna av menstruationen.

Den anatomiska formen tar lätt konturerna i kroppen under sömnen. Den mjuka ytan gnider inte och förhindrar irritation.

MAXI-våtservetter är 7 mm tjocka och 320 mm långa. Enligt recensioner är en sådan stor storlek inte lämplig för alla kvinnor, men för dem som de nöjde med blev packningar en verklig frälsning med kraftigt urladdning på natten. Många kunder noterade den trevliga designen av individuella förpackningar..

FÖRDELAR

 • maximal storlek;
 • pålitlig fixering hela natten;
 • det finns en snabb absorptionszon;
 • irritera inte huden;

BEGRÄNSNINGAR

 • inte upptäckt.

Hemligheter Lan. Helande oljor

Även om varumärket SECRETS LAN ännu inte hörs i stor utsträckning av ett brett spektrum av konsumenter, är det ingen slump att vi inkluderade dess placering i värderingen. Förutom ett mycket överkomligt pris har de en säker sammansättning, ger hög komfort och utmärkt skydd mot läckor. Torkdukar tillverkas utan användning av kemiska ingredienser som kan vara skadliga för hälsan.

Den kinesiska tillverkaren använde växtextrakt som har varit känt sedan antiken för sina antiinflammatoriska och antimikrobiella effekter. Sammansättningen inkluderar sesamolja, kryddnejlika och lotusfrön. De förhindrar irritation och eliminerar också lukt..

Packningslängd 240 mm. Denna storlek kommer att tilltala kvinnor som inte passar MAXI och som inte har mycket intensiv urladdning under sömnen.

FÖRDELAR

 • vårdande komponenter i kompositionen;
 • bra fixering;
 • naturlig växtaroma;
 • förebyggande av inflammation;

BEGRÄNSNINGAR

 • inte upptäckt.

Bästa dagliga sanitetsunderlägg

Kvinnor behöver skydd inte bara under "kritiska" dagar utan också dagligen. Naturligt utsläpp, även med en minimal mängd, kan inte bara skapa obehag, utan också skapa en gynnsam miljö för reproduktion av mikroorganismer. Genom att använda dagliga sanitetsunderlag kan du skydda dig mot uppkomsten av en obehaglig lukt, upprätthålla hälsan och också känna friskhet under dagen och byta torkdukar till nya i tid..

Carefree Plus Large

Packningar PLUS STOR längre och tjockare än klassisk "dagligen". De är speciellt utformade för intensiv urladdning. Den ökade mängden absorberande gel inuti skyddar pålitligt mot läckage och garanterar också torrhet och bekväma sensationer.

Mjuk topprock testad av hudläkare. Torkdukar orsakar inte irritation, rekommenderas för användning även med mycket känslig hud. En limremsa fixerar den på linne, låter den inte krypa eller krulla under rörelser.

Tillverkaren erbjuder två smaker att välja mellan: lätt och färsk. En förbättrad formel garanterar att den bevaras under 12 timmar. Enligt kvinnor är dessa kuddar lämpliga för liten inkontinens såväl som under de senaste dagarna av menstruationen.

FÖRDELAR

 • för mer intensiv urladdning på dagen;
 • godkänd av hudläkare;
 • stark fixering på linne;
 • neutraliserar lukt upp till 12 timmar;

BEGRÄNSNINGAR

 • inte upptäckt.

Diskret Deo Water Line Multiform

I betygsättningen har vi valt tunna och mjuka kuddar för varje dag med ett andbart toppskikt av DISCREET DEO, som är lämpliga för alla typer av linne och tack vare deras aromer, ger en känsla av friskhet och renhet även på en varm dag.

En speciell multiform gör kuddarna universella och gör att du kan bära dem med tanga trosor, bikini, thongs, shorts. Vid val av kunder presenteras olika typer av paket: 20, 60 och 100 stycken. Den subtila feminina doften av näckrosor är diskret, icke-irriterande, maskerande naturlig lukt.

Packningar består av flera lager, var och en har en specifik funktion: absorberar, neutraliserar lukt, skyddar linne. Pålitlig fixering under hela bärningsperioden garanteras av ett klibbigt skikt applicerat längs kanterna på remsan, som fungerar som vingar.

FÖRDELAR

 • ultratunna;
 • tillförlitlig fixering;
 • för alla typer av trosor;
 • uppfriskande

BEGRÄNSNINGAR

 • inte upptäckt.

Libresse Style So Slim

“Daily” från LIBRESSE kommer att tilltala dem som älskar ultratunna, helt osynliga och omöjliga hygienprodukter. Pålitlig låsning säkerställer att packningen inte bockar, tvekar inte och vrider sig. Förpackningar finns i två versioner: standard - 32 stycken och ekonomisk - 64.

Produkten orsakar inte irritation, absorberar små dagliga urladdningar, förblir torr under användningstiden, rekommenderad av tillverkaren. Det erbjuder helt luktfria packningar för mycket känsliga människor och med en lätt diskret aroma.

Recensionerna lyfte fram den ljusa designen på lådan, liksom tillgängligheten för individuell förpackning för varje packning, vilket inte bara är bekvämt att ta med dig utan också där du kan linda in den redan använda servetten och diskret kassera den.

FÖRDELAR

 • bekväm storlek;
 • individuell förpackning;
 • kändes inte alls när den bärs;
 • bra fixering;

BEGRÄNSNINGAR

 • inte upptäckt.

Alltid normalt

En värdig plats i rankningen är ockuperat av ALLTID NORMAL hygienprodukt, som garanterar skydd mot lukt och läckage så länge som 12 timmar. Det översta lagret kombinerar fördelarna med ett nät och en mjuk yta, så att det finns en omedelbar absorption och minskar risken för irritation.

Den klassiska formen låter dig anpassa dig till varje kontur hos en person. Även under aktiv fysisk aktivitet rör sig packningen inte från sin ursprungliga plats. Den självhäftande beläggningen som appliceras på hela nedre delen är ordentligt fixerad, tillåter inte rynkor eller krökning.

Ett andningsskikt förhindrar bakterietillväxt. Multiformen är lämplig för alla typer av trosor. Köpare noterar en trevlig förpackningsdesign, som för många inte är av liten betydelse..

FÖRDELAR

 • anpassa sig till kroppens form;
 • fixering utan skjuvning och vikning;
 • testad av dermatologer;
 • 12 timmars skydd;

BEGRÄNSNINGAR

 • inte upptäckt.

Bästa postpartum sanitära kuddar

Hygienprodukter är helt enkelt nödvändiga efter förlossningen på grund av de rikliga utsöndringarna som följer kvinnor under denna period. De ger komfort och renlighet, är skydd mot irritation och reproduktion av skadliga mikroorganismer. Packningar är stora i storleken, mycket absorberande. De kännetecknas av förbättrad fixering, gjord av naturliga material. Våra experter valde ut de fyra bästa fonderna för vilka det största antalet positiva recensioner samlades in..

Helen harper

Packningar är utformade för att skydda mot sekret efter postpartum, såväl som urininkontinens som kännetecknar detta livsfas. En mjuk yta kan inte bara absorbera en stor mängd vätska, utan orsakar inte heller obehag, gnider inte eller pressar och en limremsa fixerar servetten ordentligt i tvätten och förhindrar att den rör sig.

Sidogummi istället för vingar fungerar som ytterligare skydd mot läckage. Beroende på intensiteten hos urladdningen erbjuder tillverkaren tre skyddsnivåer: "normal", "extra" och "super".

Vid tillverkning av parfymerade parfymer används emellertid inte gaskarna en obehaglig lukt. Kvinnor betonar komfort och trevliga känslor under användning, liksom höga antibakteriella egenskaper som kan skydda under återhämtningsperioden.

FÖRDELAR

 • tre sorter;
 • individuell förpackning;
 • hypoallergen;
 • hög absorptionsgrad;

BEGRÄNSNINGAR

 • inte upptäckt.

Hartmann samu

Hartmann Samu sanitetsservetter från vårt betyg rekommenderas för användning efter förlossning, samt efter gynekologiska operationer. De har en storlek och är utformade för riklig urladdning. Det mjuka toppskiktet gnider inte, orsakar inte irritation.

Materialets sterilitet ger skydd mot infektioner och inflammation under den postoperativa perioden. Fodret har ett inre lager av lös oblekad massa, som kännetecknas av en hög absorptionsnivå.

Ytan är tillverkad av icke-vävt hydrofilt material, vilket ger känslig kontakt med kroppen. Servetten har inte vingar och ett självhäftande skikt på utsidan, därför är det bekvämare och bekvämare att bära dem med engångsbyxor. Kvinnor noterar hög absorption de första dagarna efter barnet.

FÖRDELAR

 • hög absorptionsgrad;
 • andningsförmåga;
 • sterilitet;
 • naturliga material;

BEGRÄNSNINGAR

 • ingen klibbig remsa.

Matopat absorgyn

Packningar av polsk produktion är avsedda att användas efter förlossning, särskilt under de första dagarna med riklig urladdning, de används också efter gynekologiska operationer. De är tillverkade av mjuk cellulosa, som inte var belagd med klor, anti-läckfilm och non-woven material..

Användningen av den sterila Matopat Absorgyn skyddar mot infektioner. Det orsakar inte irritation, gnider inte, orsakar inte besvär. Den fullständiga frånvaron av parfymer irriterar inte lukten, medan obehagliga luktar är pålitligt maskerade inuti.

Packningar finns i två storlekar: 270 * 75 mm och 340 * 90 mm. Enligt granskningarna av kvinnor är de nödvändiga under postpartum-perioden, skiljer sig i acceptabla kostnader, mjukhet och en lång känsla av torrhet uppskattades också mycket.

FÖRDELAR

 • omedelbar absorption;
 • gnugga inte postoperativa suturer;
 • orsakar inte irritation;
 • infektionsskydd;

BEGRÄNSNINGAR

 • inte upptäckt.

Peligrin

Vi kan inte ignorera produkten från varumärket Peligrin, så vi inkluderar den i vårt betyg. Det finns i tre versioner: för riklig urladdning omedelbart efter födseln, för måttligt och sterilt, som är lämpliga för användning efter gynekologisk intervention.

Det absorberande skiktet absorberar snabbt, eliminerar lukt, sidogummi förhindrar läckage. Det bör noteras att det efter operationer rekommenderas att använda sterila P8-packningar och inte ersätta dem med två andra typer, eftersom de inte skyddar mot infektioner.

Den största fördelen med användaren är närvaron av tejp, som inte alla postpartumservetter har. Många kvinnor fixerade dessutom dynan med speciella trosor. Användningen av dessa produkter rekommenderas av gynekologer..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Temperatur under menstruationen: om den kan öka och till vilka siffror?

En ökning av temperaturen före menstruationen är också en avvikelse från normen, eftersom i den andra fasen av cykeln, bör temperaturen (BT), tvärtom, minska något, men dess ökning i kombination med svår smärta och illamående är ett tydligt tecken på sjukdom, inflammation eller graviditet....

De första menstruationsperioderna hos flickor, symptom, hur länge

Den första menstruationen hos flickor, vetenskapligt kallad menarche, är en spännande period. Just nu är bristen på kunskap på detta område alarmerande....

Vad kan vara orsakerna till förseningen i menstruationen från 1 till 10 dagar?

Menstruation är det sista steget i en kvinnas menstruationscykel. Det är en komplex process för avstötning av livmoderens innerfoder - endometrium....