Brun urladdning och försenad menstruation med ett negativt test

Ansvarsfrihet

Varje kvinna i fertil ålder har en menstruation varje månad och varar i genomsnitt 3 till 5 dagar. Om någon form av fel uppstår - detta är kroppens första larmsignal.

Oregelbundna perioder, när de anländer före tiden eller det är en fördröjning, signaländringar i det kvinnliga könsorganet. Och dessa förändringar är helt klart inte till det bättre, eftersom normal menstruation bör börja, som en timme, strikt efter en viss period.
Normalt menstruationsflöde är oftast ljusare rött, men mot slutet kan de vara bruna.

Försenad menstruation och brun urladdning

Om menstruationen började och brun urladdning, medan mängden utsläpp är normal, indikerar detta allvarliga kränkningar i kroppen. Kanske den hormonella bakgrunden misslyckades, så du bör besöka en gynekolog och ta reda på orsaken.

När det finns en fördröjning, och i stället för menstruation, en brun daub, kanske den patologiska processen inträffar i kroppen och det är värt att besöka en födelseklinik.

För att bestämma orsakerna till försenad menstruation och brun daub istället för menstruation, ett antal faktorer som kan påverka:

 • En kvinnas sexliv, hennes regelbundenhet. Det är värt att överväga den senaste sexuella kontakten, särskilt om det var dagen för ägglossningen. Om det inte finns något sexliv kan du inte oroa dig för att det är en ektopisk graviditet. Men om det fanns sexuellt samlag, indikerar oftast brun urladdning en ektopisk graviditet. En sådan graviditet är farligt för en kvinnas liv, så du måste gå till en läkare omedelbart.
 • Ålder. För en ung tonårsflicka är brun urladdning istället för menstruation eller daub normen. Under bildandet av menstruationscykeln kan menstruationen vara oregelbunden, ibland mycket riklig eller, omvänt, knapp. Inom två år från början av den första menstruationen är brun urladdning eller fördröjning en normal händelse och det finns ingen anledning att oroa sig för detta. Under klimakteriet kan det också bli förseningar med knappa bruna sekret. Detta är den första klockan som klimakteriet är precis runt hörnet och snart stoppar menstruationen helt. Således förbereder kroppen för omstrukturering.
 • Kirurgi, graviditet, förlossning. Efter förlossning, när den normala menstruationscykeln fortfarande är återställd, kan det vara brunt urladdning. En liten fördröjning är också möjlig, vilket kan indikera en ofullständigt återställd cykel. Efter en abort är kirurgi också möjligt att försena och istället för menstruation brun urladdning.
 • Inflammatoriska processer, infektion. Könssjukdomar kan påverka den normala cykeln och orsaka brunt urladdning. Om man misstänker inflammation bör en läkare besökas..
 • Hormonell obalans. Om kvinnans kropp störs av naturliga processer är det troligtvis utseendet på mild, ljusbrun menstruation istället för menstruation. Som regel, efter 2-4 dagar, börjar menstruationen, som vanligt.

Hur allvarlig är orsaken till brun daub med en försening av normal menstruation, kan endast bedömas efter en läkares diagnos.

Graviditet misstänkt

Det första man gör med en försening är att använda ett graviditetstest. Även kvinnor som tar OK är inte 100% försäkrade mot graviditetsöverraskning.

Med en liten försening på flera dagar och en brun daub, förutom hormonell misslyckande, kan man misstänka graviditet. Det kan vara en ektopisk eller normal graviditet, som fortsätter med komplikationer..

Graviditetstest bör göras på morgonen på den första urinen för ett mer exakt resultat..

 • Ektopisk graviditet. Om den andra, till och med mycket svaga remsan är synlig, indikerar det en ektopisk graviditet och du bör genast gå till gynekologen. Vid en ektopisk graviditet når inte embryot livmodern och utvecklas i äggledaren, medan det istället för menstruation är en daub. Efter cirka 12 veckor börjar fostret att växa och brister äggledaren, vilket provocerar blödning i bukhålan. Brådskande kirurgisk ingrepp krävs, annars blir kvinnan dödlig.
 • Konventionell graviditet med komplikationer. Med överflödiga utsöndringar av brun färg är det mycket möjligt att de orsakades av att det befruktade ägget fästes vid livmoderväggen. Med ett positivt graviditetstest och hCG kan uppkomsten av regelbunden menstruation efter en brun daub indikera allvarliga graviditetskomplikationer. I detta fall behövs akut terapi med mediciner som balanserar den hormonella bakgrunden. Problemet är att sänka progesteronnivåerna. Detta fenomen kan orsaka utmattning av endometri med ett embryo fäst vid det..

Inflammation och infektioner

Den vanligaste orsaken till uppkomsten av inflammatoriska processer är hypotermi. Om en kvinna frös någonstans, satt i kylan, kan menstruationen komma med en försening eller en brun daub börjar. Det är möjligt att menstruationen blir brun och urladdningen är mer knapp än vanligt.

Livmoderhalsen och bilagorna kan påverkas av den inflammatoriska processen. Av denna anledning kan en allvarlig funktionsfel uppstå i kroppen, vilket kräver behandling på sjukhus.

Försenad menstruation kan utlösas exakt av hypotermi, och istället för menstruation kommer det bara att finnas en mild brun daub.
Om brun urladdning visas istället för menstruation kan latenta infektioner vara orsaken till detta fenomen..

Om det är en latent infektion är följande symtom möjliga:

 • Klåda i vagina;
 • Sträckningssmärta i nedre del av buken;
 • Vid urinering känns smärta och smärta;
 • Obehag och smärta under samlag.

Infektionssjukdomar överförs vanligtvis genom sexuell kontakt och om det var en oskyddad eller tveksam handling bör du rådfråga en läkare så snart som möjligt.

Orsaken till ovanstående symtom kan vara sådana infektioner:

OK mottagning och hormonellt misslyckande

Ofta kan orsaken till brun urladdning vara fel mottagning av orala preventivmedel. OK kanske helt enkelt inte lämpar sig för en kvinna och istället för menstruation kommer det att finnas en knappa daub.

Under påverkan av hormoner undertrycks huvudarbetet - ägget mognar inte. Som ett resultat uppträder endometriumatrofier och bruna perioder i stället för menstruationsflödet, mycket tjockt, men inte rikligt med konsistens.

Med en varaktighet av 3-4 månader med inte brunt urladdning under menstruationen bör du konsultera en gynekolog för att förskriva andra preventivmedel.

Om orsaken inte är OK, bör du undersökas för sköldkörteln avvikelser. Ibland kan diabetes vara orsakande, så ett blodprov behövs.

Andra orsaker till försening och brun urladdning

De vanligaste orsakerna till mild brun urladdning istället för menstruation kan vara:

 • Stressfulla situationer, depression, emotionell stress och olika nervnedbrott.
 • Klimatförändringar kan också orsaka förseningar och knappa daub.
 • Vitaminbrister, utarmande dieter för viktminskning, anemi och anorexi kan allvarligt påverka funktionen hos kvinnans könsorgan.
 • En infektion som inte är relaterad till könsdelssystemet kan direkt påverka menstruationscykeln och utflödet under menstruationen..
 • Kemoterapi och onkologisk behandling genom bestrålning kan orsaka en försening i menstruationen, såväl som okarakteristisk urladdning.

För att ta reda på orsaken till oregelbundna perioder, förseningar och okarakteristisk urladdning, till exempel en daub, behöver du rätt diagnos. Endast i detta fall kan läkaren förskriva rätt behandlingsförlopp. var hälsosam!

Varför är brun urladdning med försenad menstruation?

Den kvinnliga kroppen, och särskilt dess reproduktiva funktion, är ett mycket komplicerat system. Hon är den viktigaste indikatorn på en kvinnas hälsa tillsammans med hormonsystemet. En faktor i den normala funktionen hos det kvinnliga reproduktionssystemet är den vanliga menstruationscykeln. Eventuella avvikelser kan orsaka allvarliga patologier och störningar, till exempel förseningar. Brun urladdning med försenad menstruation är också ett vanligt fenomen som oroar många kvinnor.

Kontakta gärna en kvalificerad läkare, detta är viktigt!

Faktorer som påverkar förseningen eller utseendet på brun urladdning

Om en kvinna, när dessa symtom uppträder, konsulterar en läkare, kommer han först och främst ta reda på orsaken till sådana kränkningar. Vid fastställandet av orsaken förlitar sig gynekologen på följande faktorer som direkt eller indirekt kan påverka uppkomsten av försening och brun urladdning:

 1. Först och främst vet läkaren huruvida en kvinna leder ett sexuellt liv, om hon har en konstant partner när hon hade den senaste kontakten. Svar på dessa frågor kan ge tydlighet för ytterligare undersökning och diagnos, eftersom en av orsakerna till brun urladdning som uppträder när menstruationen är försenad är en ektopisk graviditet..
 2. Den andra viktiga faktorn är flickans ålder, eftersom vid en viss tid av livet brun utflöde och oregelbunden menstruation hos en kvinna är normen. Till exempel för mycket unga flickor, när menstruationen just börjar, och cykeln ännu inte har fastställts.
 3. Då uppmärksammar läkaren på om kvinnan var gravid, om hon födde, hade en abort. Om dessa ögonblick var närvarande i hennes liv, då vid vilken tid, hur länge.
 4. Förekomsten av inflammatoriska processer och infektionssjukdomar, som kan orsaka förekomst av sekret, noteras också..
 5. Externa faktorer fastställs: stress, en ny resa på semester, näring, träningsintensitet och andra.

Orsaker till brun urladdning och försenad menstruation

En kvinna är skyldig att noggrant övervaka sin reproduktiva hälsa, eftersom eventuella störningar och avvikelser kan påverka inte bara reproduktionsfunktionen, utan också det allmänna tillståndet, utseendet och också leda till patologier i andra organ och system, till exempel urinvägar.

Om du har märkt några kränkningar och funktionsfel, se till att följa symtomen. Denna kunskap gör det möjligt för läkaren att snabbare och noggrant fastställa orsaken till brun urladdning och försening.

Orsakerna till utsöndring av sekret kan vara olika, men i allmänhet är de indelade i 5 grupper: fysiologisk, hormonell, associerad med en ektopisk graviditet, patologisk och orsakad av användning av olika läkemedel. Vi kommer att analysera varje grupp separat.

Fysiologiska skäl

Om du har upptäckt brun urladdning när din period är försenad, orsakas detta inte nödvändigtvis av någon patologi. Under vissa fysiologiska tillstånd är detta fenomen ganska normalt. Det är välkänt att menstruation hos kvinnor i olika åldrar fortsätter med vissa funktioner. Dessa inkluderar unga flickor och kvinnor som går in i klimakteriet. Det är under dessa perioder som hormonella förändringar inträffar, vilket kan leda till oregelbunden menstruation och uppträdande av sekret.

Hos unga flickor, vars reproduktiva system bara börjar fungera, är försenad menstruation ett fenomen som anses vara normalt, eftersom cykeltiden vid denna ålder är fastställd.

Med uppkomsten av försenade perioder hos vuxna kvinnor, tillsammans med magra bruna sekret, kan det antas att de har börjat en klimakteriet. Detta beror på att äggen upphör att lämna folliklarna. Den sista normalt flödande menstruationen kallas menopaus, efter det kommer ögonblicket för perestroika, en minskning av reproduktionsfunktionen och förekomsten av följande symtom: feber, förändrat humör, hjärtfrekvens och andra.

Ett av de fysiologiska förhållandena är graviditet. Det är precis vad kvinnor tänker i första hand när en försening inträffar. Ett graviditetstest visar inte alltid pålitliga resultat i de tidiga stadierna, så utseendet på brunt urladdning kan förvirra en kvinna. Det är inte alltid tydligt, detta är början på menstruation eller patologi. Ofta är det ganska enkelt. Om detta fortfarande är graviditet kan spotting indikera att embryot är fäst vid livmoderens innervägg, vilket är helt normalt.

Fläckande brunaktig nyans kan förekomma efter födseln, vilket är normalt. För närvarande har kvinnor ökat halterna av prolaktin och menstruationscykeln har ännu inte återgått till det normala. Den första menstruationen efter förlossningen kan också åtföljas av en liknande sekretion..

På bilden: hur brun urladdning ser ut om menstruationen är försenad

Ektopisk graviditet

En av orsakerna till urladdning under menstruationen är en ektopisk graviditet, när fostret inte fäster vid livmodern utan förblir i äggledaren.

Detta fenomen är ganska svårt att skilja från en normal graviditet i de tidiga stadierna, eftersom testerna kommer att vara positiva. Därför bör en kvinna känna till symtomen som indikerar början av en ektopisk graviditet: svår smärta i nedre del av buken, ohälsosamt tillstånd, uppträdandet av fläckar. Symtomens intensitet beror på storleken på själva embryot. Ju större den är, desto starkare är symtomen, eftersom det när det växer kan leda till rörbrott.

Patologiska orsaker

Om du har en oregelbunden cykel under en period under vilken brun urladdning inträffar, bör du tänka på förekomsten av någon patologi av infektiös eller viral natur. Detta är ganska vanligt hos kvinnor i reproduktiv ålder som är sexuellt aktiva..

De vanligaste sjukdomarna är gonorré, candidiasis, trichomoniasis, syfilis och klamydia. I detta fall kommer patienter att notera följande symtom:

 • Utseendet på sekreter inte bara under den tid då menstruationen borde ha kommit, utan också under perioden mellan menstruationen. Dessutom kan urladdningens färg vara brun, vit och grönaktig.
 • Obehagliga känslor under urinering, åtföljt av skärande smärta i nedre buken. Detta kan vara ett symptom på cystit eller njurinflammation..
 • Smärta under samlag.
 • Med spridningen av infektion eller inflammation till de kvinnliga könsorganen, verkar smärta i nedre buken.

Patologiska orsaker inkluderar också inflammatoriska processer som förekommer i livmodern, äggstockarna och hängorna samt patologier i dem. Med sådana fenomen verkar vanligtvis brun urladdning mot bakgrund av en försening. I detta fall kan menstruationen komma senare i flera veckor, och deras utseende kommer att präglas av svår smärta i nedre del av buken..

Hormonell störning

Om du har brunt urladdning under menstruationen kan det bero på hormonell obalans. De kan uppstå under påverkan av inte bara externa (stress, överdriven fysisk aktivitet och andra), utan också inre faktorer, till exempel störningar i produktionen av kvinnliga hormoner på grund av utvecklingen av äggstockspatologier.

Hormonstörningar leder till följande patologier: oligomenorré (kortvarig månad, mindre än normal fysiologisk period); menorrhagia (tunga långa perioder); blödning som inte är relaterad till menstruationscykeln; försening av menstruation. Ibland kan en brist på kvinnliga hormoner leda till att ägglossningen försvinner, och detta är en direkt väg till infertilitet.

Tar olika droger

P-piller kan orsaka brunt urladdning. Detta beror på att kroppen återuppbyggs och vänjer sig vid intaget av hormoner. Deras intag kan leda till uppfattning av små spotting, även under hela cykeln, till exempel när du tar Dimia. Men de försvinner efter 2-3 månader med rätt läkemedel..

Hormoner kan också förskrivas som terapi för att förbättra förmågan att bli gravid, liksom för ett barns normala uppfödning. De som genomgår en sådan behandling noterar att fläck av brunt utsläpp dök upp en vecka efter förseningen med att ta Chorionic gonadotropin. Det föreskrivs för kvinnor med infertilitet, äggstockspatologier, med menstruations oregelbundenhet.

När du inte bör oroa dig för utseendet på brun urladdning?

Ibland inträffar brun urladdning i normalt tillstånd och utgör inte något hot mot en kvinnas hälsa, vilket noteras i följande fall:

 • Om urladdningen gick före och omedelbart efter den vanligtvis strömmande menstruationen.
 • På grund av påverkan av stressfaktorer, psyko-emotionell stress, kronisk trötthet med utmattning och andra negativa yttre påverkan.
 • Utseendet på fläckar urladdning och flickor i ung ålder och hos kvinnor under klimakteriet.

Vad du ska göra om du finner mörk urladdning?

Om du finner en försening i menstruationen, åtföljd av brunaktig urladdning, är det omedelbart värt att notera varför detta hände. För att göra detta, analysera om det finns några obehagliga symptom, om det finns risk för graviditet, bortse inte från din ålder.

Ofta är dessa störningar resultatet av normala fysiologiska tillstånd, men kan också vara en manifestation av allvarliga sjukdomar och patologier. Därför rekommenderas det att konsultera en läkare som kommer att ta reda på orsaken, ställa en diagnos och förskriva lämplig behandling.

Hur kan de behandla dig?

Metoderna för behandling av onormal urladdning beror på orsaken:

 1. Om orsaken är infektionssjukdomar, kommer läkaren att förskriva antibakteriella läkemedel.
 2. Om polyper upptäcks föreskrivs hormonbehandling, vid behov tas de bort.
 3. Om livmoderhalscancer upptäcks föreskrivs lämplig behandling för cancer: kirurgi, kemoterapi eller exponering för strålning.
 4. Endometrial inflammation behandlas med antibiotika. Om nödvändigt, gör curettage och rena blodet.
 5. Om urladdningen gick när man tog hormonella läkemedel och inte försvinner på länge, bör de bytas ut eller avbrytas.
 6. Under klimakteriet består terapi i att underlätta kursen. Oftast föreskriver läkaren hormonella läkemedel och ger några rekommendationer, inklusive näring och fysisk aktivitet.

Den bästa terapin är förebyggande. Besök gynekologen minst två gånger per år: detta gör att du kan identifiera eventuella kränkningar i de tidiga stadierna, vilket avsevärt kommer att öka risken för återhämtning. Utseendet på brun urladdning, särskilt under förseningen, kan vara en följd av ganska allvarliga sjukdomar, därför måste det upptäckas så snart som möjligt.

Artikeln kontrollerades av en praktiserande husläkare, Krizhanovskaya Elizaveta Anatolyevna, 5 års erfarenhet. Mer om författaren

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Blödning efter menstruation - orsaker och vad man ska göra. Hur man stoppar blödningen efter menstruationen

Nästan vilken kvinna som helst kan uppleva blödning från livmodern när som helst under hennes liv....

Vilka tamponger hjälper dig att bli gravid

Infertila par som inte har kunnat bli gravida i mer än ett år försöker använda alla kända terapeutiska metoder för att återställa fertiliteten. Icke-traditionella, folkliga metoder är populära....

Menstruation under graviditeten

Artiklar om medicinsk expertisSom regel lär sig en kvinna om graviditet inte tidigare än den fjärde eller till och med den femte veckan av terminen. Ett av tecken på befruktningen är frånvaron av menstruation....