Vad kan vara orsakerna till förseningen i menstruationen om testet är negativt?

Intim

Kvinnor börjar oroa sig när det inte finns några perioder, testet är negativt. Orsakerna är ibland vanliga - en slarvig, försumlig inställning till din hälsa.

Naturligtvis är förseningen inte befruktning av ägget. Men om du känner dig sjuk på morgontimmarna är bröstkörtlarna grova, då är det värt att kontrollera, ta ett graviditetstest.

Trots att en stark önskan att få barn leder många kvinnor till fanatisme, men orättvisa hopp leder till nervösa nedbrytningar, men att besöka läkare är bättre direkt. Det är viktigt att identifiera orsakerna till kränkningen i ett tidigt skede..

Menstruation och menstruationscykeln - vad är det?

Menstruationscykeln är en integrerad del av en bräcklig organisme, en naturlig process med en varaktighet under hela reproduktionsåldern. Kritiska dagar börjar för flickor mellan 12 och 14 år och upp till 55 år för kvinnor.

Menstruation är den första dagen i en ny cykel. Levereras med blodig urladdning eftersom det inre skiktet i livmodern avvisas, vilket indikerar frånvaron av befruktning. Om nästa menstruation inte kommer enligt schema kan graviditet misstänkas.

Om testet är negativt är orsakerna olika. Från den patologiska utvecklingen av graviditeten till andra allvarliga hälsoproblem.

Menstruationscykeln beror direkt på kvinnors hormonella bakgrund. Cykeltiden är ett visst antal dagar..

I struktur - 3 faser:

 1. Fas 1 med början på utvecklingen av ägget och förvandlas till en mogen individ.
 2. Fas 2, som inträffar i mitten av cykeln med början av ägglossning, förberedelse av könsorganen för en möjlig befruktning.
 3. Fas 3 med avslag på legeringsskiktet, en minskning av östrogennivåer, ankomsten av regelbundna perioder.

Funktioner i cykeln:

 1. Under de första dagarna av cykeln sker en jämn ökning av östrogennivåer, en ökning av endometrium i livmoderkaviteten. En stor sannolikhet för äggbefruktning inträffar i mitten av cykeln - 12-14 dagar, när ägglossning inträffar. Ägget mognar helt och lämnar äggstocken. Detta är den mest gynnsamma perioden för början av befruktningen med bildandet av corpus luteum istället för ett tidigare existerande ägg. Befruktning bör finnas i äggledaren. Graviditet börjar utvecklas direkt i livmodern.
 2. Den normala cykeltiden är 28-32 dagar. Som regel bör månatligen vara densamma. Nedräkningen av den nya cykeln börjar den första dagen för menstruationens ankomst och det är inte svårt för kvinnor att göra beräkningar.
 3. En försening på 2-3 dagar betraktas som en försening. Naturligtvis finns det inget behov av att vara upprörd över en sådan förskjutning. Anledningen till det negativa testet kan vara en otillräcklig nivå av korionisk gonadotropin från det ögonblick det befruktade ägget når väggarna i könsorganet.
 4. Oavsett provocerande faktorer, med en månatlig försening på mer än sju dagar eller mer, bör kvinnor träffa en läkare. Ultraljud, andra diagnostiska metoder är möjliga.

Menstruationens roll för kvinnor

Månadsvis - vaginal urladdning av blod. Normalt kommer de en gång i månaden med en varaktighet på 3-5 dagar. Menstruationens början är den första dagen i cykeln. Detta är en helt naturlig process under puberteten, en komplex modifiering, förberedelse för en eventuell graviditet, efterfödelse.

Sammantaget kallas processen menstruationscykeln. Genomsnittet är - 26-28 dagar ska vara stabila, med samma antal dagar per månad.

En cyklisk avvikelse på flera dagar är tillåten på grund av:

 • förloppet för den inflammatoriska processen;
 • överföringsoperationer;
 • stress, nervositet.

Cykelns huvudregulator är hjärnbarken, och även med friska könsorgan är mindre avvikelser från menstruationscykeln möjliga.

I synnerhet påverkas cykliska förändringar av: hypofysen, hypotalamus, hormonala körtlar.

Hypotalamus roll är att kontrollera hjärnbarken, som innehåller en speciell ficka som börjar utsöndra gonadotropin, som skickar en signal för att utsöndra andra hormoner i sin tur.

Menstruationscykeln är en komplex process. Alla hormoner är nära beroende av varandra. Om accelererad produktion av vissa observeras, är det samtidigt en betydande nedgång hos andra.

Det händer att menstruationen börjar före schemat, när cykeln i allmänhet är mindre än 21 dagar. Anledningen är den korta varaktigheten av corpus luteumfasen, avsaknaden av progesteron i blodet. Läkare anser inte att detta är en avvikelse från normen. Om en sådan överträdelse upprepas från månad till månad är det bättre att dyka upp för specialister att genomgå en undersökning.

Orsaker till menstruations oregelbundenhet

I jakten på en idealisk figur, förbränna extra kilo ofta hos flickor och kvinnor, misslyckas hormonella tillstånd, månatliga perioder försenas från 5 dagar till 2 månader.

Men orsakerna till kränkningar kan vara olika:

 • fetma;
 • flytta till ett annat land, till en ny bostad;
 • en kraftig klimatförändring, som kan leda kroppen till förvirring med anpassning under flera dagar i form av en försening i menstruationen;
 • utvecklingen av en infektion med en inflammatorisk kurs i kroppen;
 • gynekologiska patologier;
 • degenerativa processer i bäckenområdet;
 • abort med överdriven curettage av livmoderhålan tillsammans med embryot;
 • tvingad avbrott av graviditet;
 • missbruk av droger, hormoner, orsakar obalans;
 • infektionssjukdomar (candidiasis, trast) med en försening av menstruationen upp till 2-3 veckor;
 • brist på ägglossning som en förutsättning för utveckling av infertilitet;
 • ofta användning av hormonella preventivmedel;
 • amningstid;
 • början av tidig menopaus efter 40 år;
 • utveckling av en godartad tumör i hypofysen.

En liten försening i menstruation hos flickor under bildandet av den hormonella bakgrunden är ganska normal. I andra alternativ, efter balansering av hormonnivån, är en försening i menstruationen ett tillfälle att dyka upp för gynekologen.

Ofta är det våldsamma störningar i den kvinnliga kroppens natur som leder till en kränkning av menstruationsfunktionerna. Det kommer att ta tid att återställa hormonbalansen. Hos kvinnor efter 45 år försvinner äggstocksfunktionen, vilket också kan provocera en försening på upp till 15-16 dagar.

Om en kvinna håller sin menstruationscykel under kontroll, är det lätt att märka överträdelsen. Många använder omedelbart ett graviditetstest.

Med en negativ dom kan hormonell obalans misstänkas om det sker en kraftig avvikelse från cykeln från det vanliga schemat för ankomsten av kritiska dagar under en vecka.

Naturligtvis är försenad menstruation i de flesta fall graviditet.

Försenad menstruation - orsaker

Det första tecknet är graviditet. Kvinnor bör lyssna på sin kropp. Om menstruationen inte följer kalendern måste du köpa ett expresstest och kontrollera.

Om domen är negativ kan du vänta ytterligare 2-3 dagar och genomföra en andra kontroll. När allt kommer omkring visar testet sig ofta vara defekt eller testet genomfördes för tidigt.

Det händer att orsaken till förseningen i menstruationen är graviditet, och nedsänkning av testremsan i urinen var helt enkelt otillräcklig, vilket ledde till ett felaktigt resultat. Förfaranden görs bäst på morgonen (1 hälften av dagen). När du köper är det viktigt att kontrollera testens utgångsdatum; vid öppning, förpackning för integritet.

I dag till försäljning kan du hitta överkänsliga test med förmågan att upptäcka hCG-graviditet redan 2-3 dagar efter förseningen av menstruationen. Men ändå rekommenderas det att testa igen efter ytterligare 5 dagar, om testet är negativt med en försening av menstruationen.

Sjukdomar i det reproduktiva, endokrina systemet kan framkalla en försening. Menstruationssvikt är ovariell dysfunktion, en modifiering av binjurarna i sköldkörteln.

Skälen till förseningen i menstruationen under 3,4,6,10 eller fler dagar kan vara olika:

 • ärftlig predisposition, om kvinnor på kvinnlig sida inträffade sådana fenomen hos släktingar;
 • en kraftig klimatförändring, som kan leda till en felaktig hormonreglering, påverkar menstruationscykeln negativt;
 • feber i förkylningar.

Det finns en försening, men testet är negativt - orsakerna

Kvinnor bör tänka på orsakerna till om det inte fanns något oskyddat samlag den senaste månaden, och dagarna i menstruationscykeln beräknas korrekt.

De främsta orsakerna till förseningen:

 1. Accept av OK (p-piller). På grund av användningen av hormonella preventivmedel som kan framkalla ett misslyckande i frekvensen av cykeln. Kvinnor måste förstå - användningen av droger för att skydda mot oönskad graviditet är meningslös. Endast flera dagar i månaden betraktas som farliga - 3-5 dagar före ägglossningen, 1 dag efter att ägget lämnar äggstocken. OK leder ofta till en försening i menstruationen, ett negativt test. Mottagandet provocerar ett misslyckande av reproduktionsfunktioner i allmänhet, ett starkt undertryckande av ägglossning, och även efter avslutande av läkemedel kan kroppen återhämta sig under en lång tid, upp till 3-4 månader. Medan man tar preventivpillerar undertrycks effekten av äggstocksfunktionerna och först efter upphörandet av läkemedlets användning börjar hormonell bakgrund och kvinnliga reproduktionsorgan att gradvis förbättras..
 2. Tidigare sjukdomar kan få hormonella nivåer att hoppa, särskilt under den senaste månaden. Detta är en vanlig orsak till ett cykelfel när det finns en försening i menstruationen, men det finns ingen graviditet och testet är negativt. Det noteras främst mot bakgrund av effekterna av sjukdomen, när menstruationen börjar komma sent. Onkologi (livmoderhalscancer), andra kvinnliga sjukdomar (endometrios, adnexit, adenomyos, polycystiska äggstockar, uterus fibroids) kan också bli en orsak..
 3. Hormonell funktionsfunktion, som förhindrar att ägglossningen i god tid kommer, när chanserna för befruktning är kraftigt minskade, menstruationen kommer oregelbundet. Orsaken kan vara polycystiskt äggstocksyndrom eller överskott av insulin i kroppen.
 4. När det finns en hormonell obalans under perioden för återställande av reproduktionsfunktioner vid amning av ett barn. Det är barnets fäst vid bröstet som leder till undertryckande av ägglossning. Menstruationen bör normaliseras och hormonnivån bör stabiliseras efter att barnet överförts till konstgjord matning eller amningstiden är över. I blodet från en ammande mamma blir hormonet laktocin, som kan producera amning och försena menstruationens ankomst, dominerande. Om kvinnan som födde inte ammar ska cykeln återställas 2-3 månader efter födseln.
 5. Viktproblem när en kvinna ska kontakta näringsläkare för att välja en acceptabel daglig diet, kost som hjälper till att lösa problemet, reglera menstruationscykeln.
 6. Stress påverkar också den hormonella bakgrunden, många system i kroppen. Detta är en vanlig orsak till försenad menstruation om kvinnan inte är gravid. Erfarenheter kan leda till brist på menstruation, en försening på upp till 2 veckor. Naturligtvis, oavsett situationen, är det värt att kontrollera dig själv, inte att tillåta nervnedbrott, negativ påverkan på menstruationsbakgrunden. Ofta känslomässiga upplevelser leder till funktionsfel i äggstocken, livmodern. Fenomenet kan bli permanent, besatt. Om nervstillståndet elimineras bör menstruationscykeln återgå till det normala efter 1-2 veckor.
 7. Polycystic leder ofta till en försening av menstruationen hos kvinnor, oavsett ålder. En hormonberoende tumör är farlig, eftersom en neoplasma fylld med infertilitet, oregelbundna ankomster av menstruationscykeln, utveckling av endometrios.

Vad man ska göra om det är en försening, men testet är negativt?

Om testet två gånger visar ett negativt resultat, är det värt att besöka en gynekolog. Läkaren kommer att konsultera, vrida de verkliga orsakerna som ledde till menstruations oregelbundenhet. Vid otillräcklig progesteron kan Duphaston förskrivas, särskilt vid endometrios.

Kvinnor måste bekämpa fetma, men du kan inte heller svälta dig själv och göra ansträngande träningspass i gymmet, ta till tuffa kalorifattiga dieter. Det är viktigt att dosera fysiska övningar.

Om orsaken till frånvaron av menstruation är i utarmningen av kroppen, kommer det att vara nödvändigt att normalisera en balanserad kost, inkludera uteslutande användbara livsmedel i kosten.

Det viktigaste är att identifiera de verkliga orsakerna till försenad menstruation i början, om graviditetstestet är negativt.

Vad som inte kan ignoreras:

 • smärta i nedre del av buken (vänster, höger);
 • riklig slemhinne i stället för blodig;
 • blekning.

Drar buken under en ektopisk graviditet. Dessutom yr, sjuk. Symtomen liknar normal graviditet. Men förseningen av menstruationen bör i alla fall inte åtföljas av smärtsamma tecken. Ofta är smärta i nedre del av buken i frånvaro av menstruation ett tecken på gynekologiska sjukdomar.

Förebyggande av menstruationssvikt

Förebyggande består i uppmärksam, försiktig attityd hos kvinnor till deras hälsa, och uppmärksamma till och med mindre cykelfel.

Infusioner av örter (lin, salvia linden), som måste tas under perioden 6-15 dagar av menstruationscykeln, kommer att bidra till att påverka kroppen på ett bra sätt, stärka immuniteten. Man bör dock inte försumma läkarnas råd, i synnerhet inte använda växtmedicin som huvudbehandling för menstruationssvikt.

Läkare rekommenderar starkt:

 • besöka en födelseklinik minst en gång om året;
 • hålla en kalender för menstruationens ankomst;
 • övervaka din vikt;
 • slappna av helt, få tillräckligt med sömn;
 • effektivisera sexlivet, göra regelbundet;
 • hålla sig till en hälsosam kost;
 • använd inte preventivmedel i onödan.

Ofta, flickor i en ung ålder med ett negativt test, en försening i menstruationen börjar panik kraftigt.

Men du måste klargöra, köpa ett test och kontrollera. Om graviditet utesluts är det bäst att söka råd hos en gynekolog i ett tidigt skede.

Vad som inte rekommenderas?

Försenad menstruation, negativt test - anledning till oro.

Men det finns sätt som du bättre inte ska ta till:

 • Du kan inte använda traditionella medicinska metoder för att orsaka menstruation. Vissa medicinalväxter kan förbättra livmodersammandragningar och leda till avslag på endometri.
 • Det rekommenderas inte för kvinnor att luta sig på dill, persilja i stora volymer, bara för att stimulera början av menstruation. Askorbinsyra är också ett utmärkt stimulerande medel, men det är alltid bättre att konsultera en specialist om användbarheten..

Försenad menstruation är en vanlig förekomst hos kvinnor i alla åldrar. Det viktigaste är att snabbt identifiera orsakerna till avvikelse. I avsaknad av menstruation i mer än 7-8 dagar med ett negativt test kan orsaken indikera utvecklingen av en allvarlig sjukdom.

Lyamusik

Blogg om graviditet och föräldraskap

Periodförsening - negativt test.

En av anledningarna till att bli nervös för flickor är om menstruationen inte börjar i tid. En sådan funktionsfel ignoreras oftast. Den normala cykeltiden är 23-35 dagar. Om menstruationen inte börjar under denna period kan detta indikera både graviditet och avvikelser i kroppen. Försenad menstruation och samtidigt ett negativt test är inte ovanligt. Orsaken till hormonsvikt kan vara normal stress eller svår patologi. Och detta är en allvarlig anledning att träffa en läkare.

Möjliga orsaker till försenad menstruation med negativt graviditetstest

Det finns många skäl till förseningen i menstruationen:

 • störda sömnmönster (kvalitetssov minst 7 timmar om dagen - nyckeln till hälsa och välbefinnande);
 • plötslig förlust eller viktökning (försvagande fysisk ansträngning, kraftig lyft eller plötslig viktminskning hotar hormonella störningar och störningar i alla processer i kroppen);
 • stress (den kvinnliga kroppen är mycket känslig för miljön, vare sig det är klimatförändringar eller spänning eller överbelastning);
 • dålig näring och vitaminbrist;
 • gynekologiska sjukdomar.

Försenad menstruation - testet är negativt. Anledningar till falska negativa test

Ofta finns det situationer då förseningen i menstruationen är ett negativt test, men det finns graviditet. Vad påverkar testets verklighet? Kan det finnas ett negativt test under graviditeten? Tänk på orsakerna till ett falskt negativt test:

 • Låg hCG. Ett vanligt misstag är att få ett tidigt graviditetstest. Nivån av hCG-hormon i ett tidigt stadium av graviditeten är för låg, därför kan det vara obemärkt i testet.
 • Hållbarhet för ett graviditetstest. Du bör alltid kontrollera utgångsdatumet på paketet, eftersom ett test som löpt ut leder dig till falska negativa resultat..
 • Underlåtenhet att uppfylla villkoren. Det är viktigt att följa anvisningarna, utföra vid den angivna tiden på dagen. Varje test har sin egen känslighet och oftast rekommenderar tillverkare testning på morgonen. Det är vid denna tid på dagen att koncentrationen av ämnen i urinen ökar, så resultatet blir mer sant.
 • Sjukdomen. Njursjukdom, patologi, ektopisk graviditet, hotet om missfall förhindrar dig från att hitta det exakta svaret.

När man ska göra ett graviditetstest

Detta kommer att vara lättast för de flickor som firar sina ägglossningsdagar i kalendern. I ett tidigt skede kan graviditeten fixas med ett laboratorieblodtest. 8 dagar efter ägglossningen blir hCG-nivån tillräcklig för en sådan analys.

Den 10-14 dagen efter befruktningen kan ett apotekstest visa graviditet, eftersom denna period motsvarar 4-5 obstetriska veckor av graviditeten.

Många test lovar att visa ett exakt resultat från de första dagarna av förseningen. Men även det mest känsliga testet ger inga garantier, liksom laboratorieblodtester och till och med ultraljud.

Graviditetstest. Visningar

För att känna igen tidig graviditet finns det två metoder: en urinalys och en analys för hCG-nivån i blodet. Urinanalys anses vara mer effektiv och praktisk, eftersom ett sådant test kan utföras var som helst. Testet delas också upp med tillämpningsmetoden:

 • testremsor. Sådana remsor innehåller reagens som känner igen nivån av korionisk gonadotropin. För testet sänks remsan ned i behållaren med urin till ett visst märke under några sekunder. På mindre än 5 minuter är resultatet klart..
 • jet. För den här metoden behöver du inte samla urin. Ett test skickas under urinströmmen, inom några sekunder kommer en remsa att dyka upp.
 • läsplatta. Ett sådant test består av en plasttablett med två fönster där testet placeras. Några droppar urin ska läggas till testfönstret, en pipett ingår i satsen. I ett annat fönster kan du se resultatet.
 • elektronisk. Metoden för att tillämpa ett sådant test skiljer sig från de tidigare bara genom att resultatet kommer att visas på skärmen.

Varför gör ont i nedre buken?

Ett sådant symptom som dragande, smärtsamma känslor i nedre del av buken och samtidigt en försening i menstruationen, ett negativt test liknar premenstruellt syndrom. Med överarbete, acklimatisering och stress, och en försening på cirka 4 dagar, är smärta normen.

Tänk på de möjliga orsakerna till dragsmärta med försenad menstruation och ett negativt test:

 • inflammatoriska processer i bukhålan;
 • överdriven belastning;
 • vaginal candidiasis;
 • vaginal dysbios;
 • amenorré;
 • ektopisk graviditet.

Smärta i nedre del av buken kan indikera allvarliga patologier. I det här fallet behöver du inte skjuta upp undersökningen.

Bröstsmärta? orsaker.

Med en försening och ett negativt test kan bröstet skada i sådana fall:

 • endokrina sjukdomar;
 • brösttumör. Neoplasma pressar på vävnaden och orsakar smärta;
 • klimakteriet;
 • adnexit. Inflammation i äggstocken påverkar bristande hormonell bakgrund och orsakar obehag i bröstet;
 • mediciner. Att ta mediciner (antibiotika, hormoner, preventivmedel) gör det svårt för ägget att gå ut och åtföljs av bröstsmärta.

Hur kan man orsaka menstruation med en försening? Är det värt det?

Förseningen skrämmer många kvinnor, så vissa är redo för alla sätt att orsaka menstruation. Det är värt att komma ihåg att var och en av metoderna kan skada kroppen, det är bättre att konsultera en läkare.

Ett sätt att orsaka din period utan skada är att sluta använda födelsekontroll några dagar innan din period..

Det andra sättet är folkrättsmedel. Ta till exempel en infusion av lökskal, en avkok av dill med persilja (du kan dricka och lägga till sallader), te med ingefära, kamomill och myntte. Det viktigaste i allt är att känna till åtgärden.

Det finns sätt som bara kommer att skada, det är viktigt att komma ihåg dem och aldrig göra detta:

 • varmt bad med salt;
 • jod med mjölk, en överdosering av askorbinsyra;
 • elecampane rot.

Dessa metoder kan leda till svår blödning, problem med sköldkörteln och kommer också att förvärra situationen om det finns ett magsår eller gastrit. I detta fall måste du ringa ambulans omedelbart.

Återhämtning och förebyggande av cykler

För att undvika störningar i menstruationscykeln är det viktigt att övervaka din hälsa. Först av allt, minst var sjätte månad för att genomgå undersökning av en gynekolog och endokrinolog, och se till att följa deras rekommendationer.

 • Rätt näring. Näring bör vara balanserad, högkvalitativ och innehålla hälsosamma proteiner, fetter och kolhydrater i livsmedel.
 • Vitaminintag efter cyklerna. De nödvändiga vitaminerna bör förskrivas av läkaren, eftersom kroppen är individuell. Inget behov av att självmedicinera. Omega-3, förebyggande av anemi, användning av järnhaltiga produkter kommer att stärka kroppen.

Försenad menstruation i två veckor

Hej!
Nu har jag en försening på 2 veckor.
Med MCH alltid skyddad, kondom + PAP.
En vecka före den påstådda menstruationen var det sex, MCH började av misstag att sätta på kondomen på fel sida, bytte sedan kläder och ägde rum PA.

I princip med mitt huvud förstår jag att det inte finns något att hända med graviditet, men jag är i huvudsak paranoid och har redan gjort två tester. En i den första förseningsveckan, den andra i den andra. Båda negativa.

Cirka en vecka innan menstruationen börjar ont i bröstet och jag drar min korsrygg, vilket inte är den här månaden
Det var. Inget antydan till menstruation alls..

Jag vet att förseningar kan hända på grund av stress, sjukdom, överbelastning, dieter, fysisk stress, men det var inte så mycket denna månad.

Jag som professionell vill fråga dig om en graviditet kunde ha uppstått på grund av att kondomen först slogs neuralt? Om det knappast är, varför är det så stor försening? Mina perioder är vanliga 31 dagar. Och en annan fråga är, kan testet ännu inte ”se” graviditeten?

Tack på förhand för ditt svar.!

Relaterade och rekommenderade frågor

7 svar

Hej, kära Elena Viktorovna!
Jag gick till läkaren, som inte accepterade mig och sa att fyra negativa test och 2 veckors försening är skräp.
Jag lyssnade på ditt råd och gjorde en ultraljud idag, jag skannade resultaten och bifogade dem till det här meddelandet.
Läkaren hittade cystor på båda äggstockarna och sa att menstruationen borde vara nästa vecka, efter att menstruationscysterna skulle gå. Är det så? Och jag skulle vilja fråga dig, det gör mig ont längst ner till höger. Dull dragande smärta. Detta kommer antagligen från en cysta?

Jag gjorde en tid hos gynekologen redan den 8: e, innan det inte fanns någon post. Men för att vara ärlig, efter en sådan inställning vill jag inte ens gå till henne.

Uzistka sa att 80% är hormonellt misslyckande.

Berätta vad jag kan dricka nu för att inte förvärra mitt tillstånd och om möjligt även förbättra och närma perioden. (för tillfället är förseningen nästan 17 dagar, 5 test är negativa).

Och jag måste följa rekommendationerna?
Tack på förhand för ditt svar..

Sidsök

Vad ska jag göra om jag har en liknande men annorlunda fråga?

Om du inte hittade den information du behöver bland svaren på den här frågan, eller om problemet är något annorlunda än det som presenterades, kan du försöka fråga läkaren en ytterligare fråga på samma sida om han är ämnet för huvudfrågan. Du kan också ställa en ny fråga, och efter ett tag kommer våra läkare att svara på det. Det är gratis. Du kan också söka efter relevant information om liknande problem på den här sidan eller via webbplatsens söksida. Vi kommer att vara mycket tacksam om du rekommenderar oss till dina vänner på sociala nätverk.

Medicinsk portal 03online.com tillhandahåller medicinska konsultationer i korrespondens med läkare på webbplatsen. Här får du svar från riktiga utövare inom ditt område. För närvarande ger webbplatsen råd inom 50 områden: allergist, anestesiolog, resuscitator, venereolog, gastroenterolog, hematolog, genetiker, gynekolog, homeopat, hudläkare, pediatrisk gynekolog, pediatrisk neurolog, pediatrisk kirurg, barnkirurg, pediatrisk kirurg, pediatrisk kirurg, pediatrisk kirurg, specialist på infektionssjukdomar, kardiolog, kosmetolog, taleterapeut, ENT-specialist, mammolog, medicinsk advokat, narkolog, neurolog, neurokirurg, nefolog, nutritionist, onkolog, onkolog, ortopedisk traumekirurg, ögonläkare, barnläkare, plastikkirurg, psykolog, prokolog, prokolog, prokolog, prokolog,, radiolog, androlog, tandläkare, trikolog, urolog, farmaceut, fytoterapeut, flebolog, kirurg, endokrinolog.

Vi svarar på 96,68% av frågorna..

Orsakerna till förseningen i menstruationen i 14 dagar eller mer med ett negativt test

Varje försening i menstruationen är alltid en anledning till spänning, särskilt om en kvinna inte planerar att bli mamma inom en snar framtid. Graviditet blir orsaken till detta fenomen endast i 65-70% av fallen.

I andra situationer kan frånvaron av menstruation vara ett resultat av misslyckat samlag, stress eller gynekologiska sjukdomar.

Sannolikheten för störningar i den kvinnliga kroppens funktion ökar om förseningen är mer än 5-10 dagar, och dragande smärta uppträder i nedre del av buken, medan graviditetstestet visar ett negativt resultat.

Försenad menstruation, test negativt, drar nedre buken

Menstruationscykel hos kvinnor

Den första menstruationen hos flickor visas i åldern 11-13 år. Med en ärftlig predisposition och tidig mognad av reproduktionsorganen kan menstruation uppträda vid 8-9 år. Oregelbundenhet i cykeln i denna ålder förklaras av aktiviteten i den hormonella bakgrunden, så frånvaron av menstruation i tonåren anses vara normen.

Viktig! Stabiliseringen av menstruationscykeln hos ungdomar sker på cirka 6-8 månader. Om detta inte händer bör du besöka en barngynekolog och ta tester för hormoner och dolda gynekologiska sjukdomar.

Hos kvinnor i reproduktiv ålder som inte har hälsoproblem är cykeln från 28 till 35 dagar. Nedräkningen måste börja i början av den första menstruationen. Läkarna anser 1-2 dagar som det acceptabla värdet för avvikelse från denna norm. Om ett cykelfel uppstår regelbundet, behöver en kvinna en fullständig undersökning på ett sjukhus.

Att försena tiden för att söka medicinsk hjälp är fylld med infertilitet och andra hälsoproblem.

Även om en kvinna redan har fött bör man inte ta ett sådant problem lätt, eftersom en försening i menstruationen i kombination med smärta i buken och nedre delen av ryggen kan indikera allvarliga patologier som kan leda till utveckling av cancer.

Vilken förseningsdag behöver du göra testet?

Oftast innebär en försening av menstruationen, om den inträffar för första gången, graviditetens början, särskilt om en kvinna har ont i underlivet.

Ett speciellt test för hemdiagnostik kan göras den första dagen av förseningen, eftersom de flesta av dem är mycket känsliga för hCG i urin..

Men i vissa fall kan testet visa ett falskt resultat under korta dräktighetsperioder, så för att få ett mer exakt resultat bör du göra det på 3-5 dagar.

För att få rätt resultat från den första dagen av avsaknad av menstruation med hjälp av hemtestremsor måste följande rekommendationer följas:

 • det är nödvändigt att utföra testet på morgonen omedelbart efter att ha vaknat, eftersom koncentrationen av hCG vid detta tillfälle når sitt högsta värde;
 • behållaren i vilken urinen samlas måste vara steril;
 • Innan proceduren måste du tvätta dig noggrant med hjälp av mjuka medel utan dofter;
 • För att utvärdera resultatet bör remsan hållas horisontellt med testzonen uppåt;
 • den använda remsan bör inte placeras nära källor för hög temperatur, eftersom detta kan förvrida resultatet;
 • den maximala tiden för utvärdering av resultatet är 10 minuter.

På den tionde dagen efter frånvaron av menstruation, kommer varje test att visa ett tillförlitligt resultat, men för säkerhet är det bättre att kontakta en klinik för födelse.

Om testet är negativt och drar nedre buken

Om testet visar en remsa, och en ultraljudsundersökning bekräftar att det inte finns någon graviditet, men drabbningar i buken kvarstår, måste du konsultera en gynekolog.

Detta bör göras efter 7-10 dagars frånvaro av menstruation. I vissa fall kan förseningen förklaras med helt ofarliga faktorer, vars eliminering leder till återupptagande av menstruation och stabilisering av cykeln.

Provocera frånvaron av sekretioner kan:

 • stress och spänning;
 • överflödet i kosten av skadliga produkter som innehåller ett stort antal cancerframkallande ämnen, konserveringsmedel, smakförstärkare, smaker och andra syntetiska tillsatser;
 • otillräckligt intag av järn- och B-vitaminer samt askorbinsyra med mat;
 • rökning;
 • användningen av stora doser alkohol;
 • lyfta tunga föremål;
 • brist på syre (med sällsynta och korta promenader).

Av stor vikt är den livsstil som en kvinna leder. Korrigering av ätbeteende, ökad fysisk aktivitet, simning påverkar reproduktionssystemet positivt.

Att minska kaloriinnehållet i den dagliga kosten på grund av fet mat, samt öka andelen grönsaker, örter, frukt och bär i den dagliga menyn hjälper till att kontrollera syntesen av östrogen och progesteron - de viktigaste könshormonerna som reglerar mognadsprocessen i folliklarna och lämnar ägg i äggledaren.

Om en livsstilsförändring inte ger resultat behöver en kvinna hjälp av specialister. Gynekologer rekommenderar starkt att man kontaktar en klinik i födseln i följande fall:

 • förseningen varar mer än 10 dagar;
 • cykelstörningar är permanenta;
 • menstruationen har varit frånvarande i flera månader, medan sannolikheten för graviditet utesluts av en specialist.

Viktig! Det är nödvändigt att rådfråga en läkare omedelbart om förseningen i menstruationen åtföljs av smärta i nedre del av buken, ländryggen eller glutealmusklerna..

Ritningssmärta i frånvaro av menstruation: möjliga orsaker

Nästan alla orsaker till smärta i nedre del av buken är patologiska till sin natur, så du bör inte försena ett besök på kliniken. För en korrekt och korrekt diagnos måste en kvinna klara tester och genomgå en undersökning, inklusive en serie procedurer som endast utförs under stationära förhållanden.

Ektopisk graviditet

Detta är en av de vanligaste orsakerna till brist på menstruation i tid. I de flesta fall visar ett graviditetstest ett positivt resultat, även om fosterägget sitter fast i äggledarna, men ibland är denna diagnostiska metod felaktig, och endast en remsa visas på ytan av testzonen.

Ektopisk graviditet är ett farligt fenomen som kan leda till ruptur av äggledarna när som helst och förekomsten av svår inre blödning. Så att konsekvenserna av patologin inte leder till döden är det viktigt att känna till de oroande tecknen och symtomen. Dessa inkluderar:

 • smärta att dra eller sy i nedre del av magen och nedre delen av ryggen;
 • temperaturökning;
 • illamående, möjlig enda kräkningar;
 • ingen aptit;
 • kallsvett.

Alla dessa symtom kräver omedelbar sjukhusvistelse. Varje försening kan orsaka ett rörbrott och en kvinnas död (om hon inte får nödvändig hjälp i tid).

Endometrial patologi

Endometritis - inflammation i livmoderslimhinnan orsakar ofta en menstruation, som ersätts av långvarig och kraftig blödning.

Samma kliniska bild är karakteristisk för endometrial hyperplasi - en patologi som leder till överdriven tillväxt av epitelvävnad och förtjockning av endometrium.

Båda patologierna orsakas av hormonella störningar, så behandlingen består i att ta orala preventivmedel (Yarina, Zhanin, Diane-35) och normalisera näring, vilket hjälper till att stödja syntesen av kvinnliga könshormoner. Stoppa blödningen med diagnostisk curettage.

En kvinna kommer också att behöva en specialdiet med ett högt järninnehåll, vilket aktivt går förlorat under långvarig blödning. För att förhindra anemi måste du äta mer kalvkött, baljväxter, bovete rätter, äpplen. Granatäpple och äppeljuice är användbara, liksom en rosjong.

Viktig! Använd hematogen som järnkälla är endast tillåtet vid normal vikt. För kvinnor med nedsatt kolhydratmetabolism och övervikt är denna produkt kontraindicerad.

Könsinfektioner

Det vanligaste kvinnliga problemet är trast. Denna sjukdom orsakas av jäst i släktet Candida, därför är det medicinska namnet på trasten candidiasis..

Tillväxten av patogen flora främjas av en förändring av surheten i vaginalmiljön och döden av mjölksyrabakterier, som upprätthåller en optimal balans av mikroorganismer på ytan av slemhinnorna i könsorganen.

En vanlig orsak till denna sjukdom är bristen på hygien och användningen av vårdprodukter som inte är lämpliga för intim hygien. Ofta tvätt och douchning torkar också vaginalslemhinnan, vilket skapar gynnsamma förhållanden för reproduktion av svampen.

Eventuella könsinfektioner (gonoré, klamydia, trikomonias) åtföljs av ytterligare symtom, så det är ganska enkelt att misstänka att de är närvarande.

Symtom på könsinfektioner

candidiasisKeso, fläckar och klumpar är möjligaVit, gräddeKan vara frånvarande, men oftare en skarp surmjölklukt (liknar bortskämd kefir)Brännande och klåda i perineum, vagina eller anus, och ger smärta i nedre del av buken
Gonoré, klamydia, trikomoniasisTjockGrön, gul, brunPutrid, "fiskig", uttalasKramper under tömning av urinblåsan, dra känslor i ländryggen
Virala infektionerViskös, slemhinnorTransparentRutten äggluktMjuk klåda kan observeras.

Det är nödvändigt att behandla genitalinfektioner omedelbart. Om sjukdomen blir kronisk kan komplikationer inte undvikas..

Inflammation av bilagorna

I det inledande skedet åtföljs inflammatoriska processer i äggledarna och hängorna (adnexit) av smärta i smärta i nedre del av buken.

När patologin fortskrider ökar smärtans intensitet och den får en akut sömnadskaraktär.

Det är svårt att stoppa sådana upplevelser på egen hand, eftersom det kräver att orsaken elimineras, dvs att bli av med inflammation.

Förseningen i adnexit kan vara från 3 till 7 dagar. I slutet av denna period blir smärtorna nästan outhärdliga, minskar motorisk aktivitet, så en kvinna behöver kvalificerad hjälp på ett gynekologisk sjukhus.

Viktig! Felaktig eller otillräcklig behandling av adnexit i 50% av fallen slutar med infertilitet och nedsatt reproduktionsorgan.

Appendicit

Ibland kan en liten försening i menstruation och smärta av dragande natur vara de första tecknen på inflammation i bilagan. När katarrhalstadiet slutar blir smärtorna diffusa och intensiva. Appendicit kan särskiljas med en karakteristisk hållning: en kvinna försöker ligga på sin vänstra sida och drar knäna till magen.

Frånvaron av menstruation i tid kan vara ett helt ofarligt fenomen som uppstår efter att alla provocerande faktorer har eliminerats. Men om smärtsyndromet förenar förseningen måste du gå till sjukhuset så snart som möjligt. Effektiv behandling av eventuella gynekologiska sjukdomar är endast möjlig i de inledande stadierna, så varje försening i detta ärende är oacceptabelt.

Skäl till åtta dagars försening och negativt test

Menstruationscykeln varar normalt från 25 till 35 dagar. Denna indikator är individuell, och för att spåra förseningen bör en kvinna ha en kalender för att markera den första menstruationsdagen. För de flesta kvinnor är cykeln 28 dagar.

Ibland blir det förvirrat, vilket påverkas av stress, fysisk stress, säsongbyte, graviditet och andra skäl.

Men om det är en 8-dagars försening, men testet är negativt, bör du förstå dess orsaker, eftersom de kan vara helt ofarliga.

När förseningen är normen

Menstruationens försening bör normalt inte överstiga fem dagar. Som regel, med en korrekt funktion av kroppen och frånvaron av kroniska sjukdomar, kan en kvinna självständigt förklara frånvaron av menstruation. Ofta beror detta på hormonella förändringar, som visas i tabellen..

Instabil menstruationscykel hos flickorMed tillkomsten av den första menstruationen kommer cykeln att vara instabil i två år. I detta fall kan förseningen vara en vecka, det kan pågå i flera månader.
Förbereda en kvinnas kropp för klimakterietI genomsnitt förekommer klimakteriet i området 40-50 år. Produktionen av kvinnliga könshormoner bromsar ner och förseningar med olika varaktigheter inträffar.
Tar orala preventivmedelOm du tar hormonella läkemedel, inte följer schemat och inte ordnar nödvändig paus, går cykeln fel.
Nyligen föddEfter födseln utsöndras blod inom en och en halv månad till två månader, eftersom den separerade moderkakan lämnar ett sår i livmodern. Därefter återställs cykeln inom två, ibland tre månader.
AmningUnder en tid som en kvinna ammar, mognar inte ägget, därför upphör menstruationen under denna period.
AbortEn spontanabort eller abort åtföljs av en försening på cirka 8 dagar, maximalt 14. Detta beror på en hormonell brist.
Negativa yttre faktorerEn styv kost, överträning, stress, utmattning efter en sjukdom, klimatförändringar kan orsaka något fel i cykeln.

Vilka sjukdomar kan vara

En lång försening kan vara det första tecknet på patologi. Vanliga orsaker till brist på menstruation med ett negativt test:

 • Endokrinsystemfunktion, dålig bukspottkörtelfunktion och diabetes.
 • Tuberkulosinfektion.
 • Inflammation i magslemhinnan och förvärring av mag-tarmsjukdomar, särskilt tarmarna.
 • Luftvägsinfektioner.
 • Cystor och tumörer i livmodern eller äggstockarna.
 • Könsinfektioner.
 • Inflammation i njurarna, urinblåsan, bilagor.
 • Oncology.

Förutom en försening på 8 eller flera dagar åtföljs ovanstående sjukdomar av ett tillstånd av konstant trötthet, dåsighet, dragande smärta i nedre del av magen, gula utsläpp eller blodig, grön, ovanlig konsistens, illamående, ofta migrän och tyngd i magen..

När testet är negativt under graviditeten

Efter 8 dagars försening kommer alla kvinnor som har sexuell kontakt under och efter ägglossningen att gå till testet för att snabbt bestämma graviditeten hemma. Men det händer att remsan visar ett negativt resultat, det kan finnas flera skäl till detta.

Först och främst rekommenderas det att köpa tester på apoteket till ett relativt högt pris, eftersom billiga tester är av dålig kvalitet och visar fel resultat..

Det rekommenderas inte att ta till folkmetoder för att bestämma graviditet - de är opålitliga. Ett test köpt på ett apotek ger dig mer garantier för att visa det verkliga resultatet, om du inte bryter mot instruktionerna när du använder det.

Han kan dock visa på frånvaron av graviditet..

Detta händer om en kvinna utvecklar en ektopisk graviditet; om fostret är fruset; om graviditeten är tidig, finns det därför ingen reaktion av testremsan till en låg koncentration av hCG (graviditetshormon).

Därför är det lämpligt att upprepa testet med en försening på 18 dagar. Vanligtvis vid denna tidpunkt visas resultatet korrekt. Dricksvatten på natten späds också urinen ganska starkt, vilket påverkar koncentrationen av hormonet i kroppsvätskan.

Hur som helst, oavsett testresultat, är det värt att kontakta en gynekolog så att en professionell, på grundval av analys och undersökning, avgör vad som orsakade förseningen av menstruationen i 8 dagar.

Vilka symtom bedömer tillståndet

Ett tecken på graviditet, som anses vara det första och sanna, är en försening på 8-10 dagar eller mer. Om en kvinna inte har hopp i cykeln, och menstruationen under lång tid inträffar på samma dag av cykeln, talar detta symptom verkligen om kvinnans position.

Det andra tecknet som bekräftar graviditeten är en förhöjd bastemperatur. Det mäts genom att sätta in termometerns spets i anus. Graden av befruktningen - 37-37,2 grader.

Samtidigt tecken på fostrets utveckling: svaghet, morgonsjukdom, tandkrämintolerans, onormalt förvärrad luktuppfattning, ömhet och förstoring av bröstet, brist eller ökad aptit och sug efter ovanliga livsmedel.

Det mest exakta sättet att diagnostisera graviditet är emellertid en ultraljudsundersökning, som visar fostret i ett mycket tidigt skede.

Vilka undersökningar måste godkännas

Om den 8: e dagen av förseningen menstruationen inte gick, är det värt att ta en undersökning. Om gynekologen misstänker graviditet förskrivs ett ultraljud och ett blodprov.

Om man misstänker någon sjukdom krävs ett allmänt blodprov, en ultraljud av bäckenorganen för att identifiera cyster eller tumörer, kommer att ta utstryk för närvaron av patogen flora.

För att kontrollera om en äggstocks tumör eller hypofysen kommer läkaren att hänvisa till magnetisk resonansavbildning eller datortomografi.

Om förseningen har en orsak som inte är relaterad till gynekologi krävs en undersökning av en endokrinolog, urolog, neurolog, gastroenterolog..

När man ska träffa en läkare

Åtta dagar med försenad menstruation är redan ett tillfälle att gå till läkaren, för om en kvinna inte är gravid, så orsakade inflammation i något kvinnligt organ en cykelstörning.

På grund av det faktum att sjukdomar i den kvinnliga könssfären orsakar infertilitet, måste du boka en tid hos en gynekolog omedelbart.

En sjukdom som polycystisk äggstock leder till hormonella störningar, vilket leder till ökad hårväxt, akne, viktökning och brist på menstruation.

När behandling krävs

När orsaken till en försening i menstruationen i 8 dagar är en gynekologisk sjukdom, utan korrekt behandling, kan du inte hantera problemet. Först och främst kommer läkaren att ta reda på orsaken till förseningen i menstruationen..

Vanligtvis består behandlingen av att normalisera regimet för arbete och vila, balanserad näring, befästning, ta icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, kramplösande medel, smärtstillande medel, hormonbehandling.

I speciella fall är det enda sättet att normalisera äggstocksaktiviteten kirurgi.

Anledningar till försenad menstruation med negativt graviditetstest

Menstruationscykeln är en månadsprocess i kroppen av en frisk kvinna i reproduktiv ålder, vilket tillåter att bli gravid ett barn.

För varje representant för det rättvisa könet är en individuell varaktighet och volym av blodförlust motsvarande ålder och hälsotillstånd acceptabelt.

Frånvaron av menstruation i mer än 35 dagar kallas en försening och indikerar en graviditet eller patologi i reproduktionssystemet. Lär dig om orsakerna till menstruations oregelbundenheter med negativt graviditetstest och behandlingstaktik för detta symptom..

Definition av en kvinnlig cykelstörning

Försenad menstruation är en kränkning av reproduktionssystemet, där blödningen inte kommer inom den förväntade tiden.

De normala parametrarna för menstruationscykeln kännetecknas av följande egenskaper:

 • varaktighet från 22 till 35 dagar;
 • fläckperioder: 2-7 dagar (i genomsnitt 5 dagar);
 • blodförlustvolym - 50-60 ml.

Förseningen av menstruationen i tio dagar eller mer indikerar ett brott mot fysiologiska processer i den kvinnliga kroppen, förutsatt att det inte är förknippat med fysiologisk omstrukturering:

 1. Bildandet av en cykel i tonåren. Inom 1-2 år har flickan en oregelbunden cykel. Menarche (första blödning) förekommer på 12-14 år, men kan vara frånvarande i flera månader under bildandet av hormoner och bör inte orsaka oro.
 2. Climax är ett naturligt stadium för en kvinna, kännetecknad av omstruktureringen och involveringen av reproduktionssystemet. Försenad menstruation efter 40 år är inte sällsynt. Menopausen är i genomsnitt 47-50 år: östrogenproduktionen minskar, utsläpp och regelbundenhet i menstruationsförändring.

Cykeln kan inträffa med ett intervall på 36-180 dagar:

 1. Oligomenorrhea är en försvagning av perioden, där cykeltiden är mindre än tre dagar. Hypomenstruellt syndrom utvecklas mot bakgrund av medfödda missbildningar i hjärnan eller reproduktionssystemet, sekundära faktorer och otillräcklig utsöndring av östrogen.
 2. Amenorré - frånvaron av en menstruationscykel under 6 månader till följd av genetiska, fysiologiska, hormonella och mentala patologier.
 3. Opsomenorrhea - en ökning av varaktigheten av den kvinnliga cykeln från 36 till 90 dagar.
 4. Spaniomenorrhea - en typ av hypomenstruellt syndrom där cykeln förlängs inom 90-180 dagar.

Försening under graviditet och amning

Utvecklingen av ett befruktat ägg innebär inte möjligheten till menstruationsblödning. Vid en hälsosam graviditet inträffar inte endometrial avstötning, annars leder det till en godtycklig avbrott av graviditeten (missfall). Blodigt utflöde under de första månaderna av befruktningen vilseleder den förväntade modernen och hindrar den tidiga diagnosen av fostret.

Avsaknaden av en försening i menstruationen under graviditeten är inte normen och kräver råd från en gynekolog. Även i de tidiga stadierna indikerar blod från könsorganen frigöring av fosterägget och kräver sjukhusvistelse.

Menstruation efter förlossning är normalt frånvarande i 6-24 månader om mamman ammar barnet. Mjölk produceras som ett resultat av verkan av hormonet prolaktin på kroppen, vilket förhindrar ägglossning, och endometriet avvisas inte. Därför blir amning en form av naturlig preventivmedel..

Den återhämtade cykeln kan vara oregelbunden, men en ny försening i menstruationen efter avslutad amning i mer än 60 dagar indikerar en patologi i reproduktionssystemet eller befruktningen av ägget.

Varför perioder inte kommer

Försenad menstruation med negativt graviditetstest sker under påverkan av gynekologiska och icke-gynekologiska orsaker av fysiologisk och patologisk natur.

Frånvaron av menstruation under 5 dagar eller mer indikerar ett fel i kroppen under påverkan av emotionella, hormonella och andra yttre faktorer..

10 skäl till förseningen av menstruationen utom graviditet:

 1. En kraftig minskning eller viktökning. Överensstämmelse med en kalorifattig diet, användningen av dålig kvalitet och värdelös mat stör funktionen hos system och organ, och en minskning av kroppsvikt på upp till 40 kg leder till amenoré.
 2. Känslomässig belastning. Död av en nära och kära, förlust av arbete, byte av boende, förhållandesavbrott, brott mot dagens regim.
 3. Klimatförändringar, frekventa flygningar, jetlag, miljöförstöring.
 4. Ökad fysisk aktivitet, en minskning av andelen fettvävnad i kroppen till följd av professionell idrott.
 5. Förgiftning med alkohol, nikotin, kemikalier.
 6. Plötsligt avskaffande av preventivmedel.
 7. Användning av tabletter för akut preventivmedel (Postinor, Escapel).
 8. Långvarig funktionell sjukdom som ändrar hormonell reglering (diabetes, njursjukdom, hjärt- och matsmältningssystem).
 9. Virala och bakteriella infektioner.
 10. Användning av antidepressiva medel, antibiotika, kemoterapeutiska läkemedel.

Att försena menstruationen under en dag är inte en anledning till oro. Vid en långvarig frånvaro av en cykel med negativt graviditetstest och fullständig hälsa hos de kvinnliga reproduktionsorganen, bör den verkliga orsaken till symptomet identifieras och elimineras.

En försening av menstruationen i 15 dagar kan vara orsaken till ett negativt graviditetstest (blek fuzzy strip). En medicinsk produkt av dålig kvalitet eller felaktig användning indikerar frånvaron av ett befruktat ägg. I tveksamma fall är det värt att upprepa testet flera gånger..

Patologi för system och organ

Försenad menstruation, vars orsaker inte är relaterade till graviditet och yttre faktorer, indikerar sjukdomar i det reproduktiva, nervösa eller endokrina systemet.

Patologi för det reproduktiva systemet:

 • polycystiskt äggstocksyndrom;
 • tumörer i de kvinnliga könsorganen;
 • för tidig utmattning av äggstockarna;
 • endometrios;
 • missbildningar av organ;
 • candidiasis;
 • adnexit

En försening av menstruationen på 10 dagar eller mer med ett negativt graviditetstest kan indikera en kränkning av matsmältningssystemet:

 • pankreatit
 • förvärring av kronisk gastrit;
 • leversjukdom.
 • pyelonefrit;
 • akut och kronisk njursvikt.

Sjukdomar i det endokrina systemet:

 • binjuretumörer;
 • dekompenserad diabetes mellitus;
 • tyreotoxikos.

En försening i menstruationen i två veckor eller mer indikerar en patologi i en kvinnas kropp. I detta fall bör du omedelbart kontakta en klinik för födelse för undersökning.

Komplicerad menstruationsfördröjning

Faren för menstruations oregelbundenheter - risk:

 • infertilitet
 • ektopisk graviditet;
 • missfall
 • tumörer i livmodern och äggstockarna;
 • tidig menopaus.

Ständiga förseningar - ett tillfälle att konsultera en gynekolog för att identifiera orsaken och behandlingen av den identifierade patologin.

Hur man orsakar menstruation

Kvinnor kan återställa cykeln hemma med hjälp av hormonella och folkliga botemedel. Emellertid leder självmedicinering till störningar i reproduktionssystemet och infertilitet.

Du kan ringa din period och eliminera den externa orsaken till deras frånvaro:

 • normalisera vikt;
 • förbättra den känslomässiga bakgrunden;
 • justera arbetsläget och sömnen.

När det gäller organisk patologi är den enda lösningen att kontakta en specialist.

Vad du ska göra om perioden är försenad och testet är negativt:

 1. Kontakta en gynekolog. Läkaren kommer att genomföra en undersökning, göra en ultraljud av bäckenorganen, förskriva tester. I avsaknad av organiska störningar kommer läkaren att förskriva läkemedel som ungefär börjar menstruationen (Mifegin, Postinor).
 2. Besök en endokrinolog. Specialisten kommer att genomföra en fullständig undersökning och ge rekommendationer när man upptäcker tecken på hormonsvikt.
 3. I avsaknad av tecken på sjukdomar i det endokrina och reproduktiva systemet krävs en konsultation med en psykiater, terapeut och en neurolog..

Försenad menstruation utan anledning är omöjligt: ​​en flicka i reproduktiv ålder har rätt cykel - en garanti för graviditet och en frisk kropp. Med regelbunden kränkning av kritiska dagar bör du konsultera en specialist och bota sjukdomen i tid.

Försening av menstruationen i 5, 10 eller 15 dagar om testet vad du ska göra ?

5 månaders försening

 • Det är roligt hur olika kvinnor reagerar när det är en försening i menstruationen, och testet är negativt för graviditet.
 • Vissa är oerhört upprörda för att de ser fram emot morskapets lycka, andra är redo att hoppa av glädje över att denna svåra börda har passerat dem.
 • Men alla avvikelser från den kvinnliga kroppens normala funktion kräver en uppmärksam inställning, så att du med tiden kan märka början på utvecklingen av patologiska förändringar.
 • Därför är det nödvändigt att förstå varför menstruationen kommer sent och om det är värt att oroa sig på grund av detta på grund av att det kan vara en försening i menstruationen.

När det är en försening i menstruationen och testet är negativt

 1. Ganska typiska situationer är när en dam är orolig för ingenting, dessutom genom sitt eget fel.
 2. Ofta inträffar en försening i menstruationen och ett negativt test med banal slarv och brist på lust att kontrollera menstruationscykeln.
 3. Därför kan en kvinna ibland inte ens svara på de enklaste frågorna om slutdatum för föregående regel och början på nästa, antalet dagar däremellan.
 4. Naturligtvis kommer en sådan useriös dam säkert en gång att förvirra villkoren och kommer att vara absolut förgäves nervös, och vara säker på att misslyckandet i cykeln inträffade på grund av graviditet.

Förseningen i sig betyder inte att ägget har befruktats. Vanligtvis åtföljs andra symtom av en försening i sådana fall: på morgonen är flickan illamående, känslas allvarligheten i bröstkörtlarna.

Men det finns situationer som även dessa tecken är falska. Detta beror på den psykologiska inställningen.

Ibland är en kvinna så angelägen om drömmen att bli gravid att det finns liknande fiktiva förändringar i kroppen. Därför bör du inte gå så långt som fanatismen med tanken på att få ett barn, så att det senare inte kommer att bli några nervösa nedbrytningar på grund av ouppfyllda hopp.

Orsak till försenad menstruation om testet är negativt

Det första antagandet, om de kritiska dagarna inte startade i tid, är förknippade med graviditet. Men om en kvinna är säker på att hon inte hade ett oskyddat samlag under den senaste månaden och cykeltalet är korrekt, är det vettigt att tänka på andra skäl.

 • Den resulterande kränkning kan vara förknippad med användning av hormonella preventivmedel. Sådana medel väcker ofta störningar i frekvensen av menstruation. Särskilt när du tar hänsyn till den kvinnliga frivilliga inställningen till denna fråga. När allt kommer omkring tros det allmänt att det inte är nödvändigt att konsultera en läkare för utnämning av preventivmedel. Vilken farlig missuppfattning!

Egentligen är det inget att ta hormonella läkemedel dagligen för att förhindra graviditet, med tanke på att det är farligt i detta avseende bara fem dagar i månaden (tre före ägglossningen och en efter att ägget lämnar äggstockarna).

Och om detta just är orsaken till förseningen i menstruationen (om testet är negativt, inklusive), är det bättre att tänka på andra sätt att skydda.

Naturligtvis väljer kvinnan själv sådana åtgärder, men det är bättre om hon konsulterar sin gynekolog.

 • Sjukdomarna som överförts under den senaste månaden kan också lätt orsaka ett cykelfel. Detta händer på grund av fluktuationer i hormonnivån under sjukdomen. Och resultatet är en liten försening i menstruationen om testet är negativt och graviditeten är utesluten.
 • Hormonell obalans som orsakar avbrott i början av reglering kan också förknippas med polycystiskt äggstocksyndrom. Detta stör störningen av ägglossningen. I sådana fall överskrider menstruationscykeln vanligtvis medelvärdet, och chansen att få ett barn hos kvinnor med liknande problem är ganska låg. Det finns en hypotes om att överskott av insulin i kroppen är skylden för en sådan patologi..
 • Om en kvinna nyligen har fött, kan en försening i menstruationen och ett negativt test förknippas med en gradvis återställande av reproduktionssystemet och menstruationens regelbundenhet. Dessutom, om en ung mamma, som rekommenderas av Världshälsoorganisationen, matar sitt barn själv med sin egen mjölk. Anledningen är undertryckandet av ägglossning, en signal som kroppen får medan barnet suger mammans bröst. Det tar tid att stabilisera den störda hormonhalten, därför regleras cykeln gradvis.
 • Det finns ingen perfektion i världen, så orsakerna till förseningar kan vara problem med vikt - antingen övervikt eller brist. Och i det, och i ett annat fall, skulle det vara trevligt att rådfråga läkare som hjälper till att upprätta en optimal diet och en daglig diet som kommer att lösa sådana problem.

Om 5 dagar försenas

Om den förväntade menstruationen inte inträffade för ett specifikt nummer finns det två alternativ för utveckling av händelser.

För det första anses en försening på några dagar vara ett absolut fenomen, så det är troligt att all spänning inte är värt en jävla.

För det andra, om testet är negativt med en månatlig försening på 5 dagar, är det värt att överväga andra skäl förutom graviditet.

 1. En strikt diet leder till att kvinnokroppens vitala krafter tappas och cykeln störs. Detta beror på den så kallade kritiska menstruationsmassan. Det vill säga hos tonårsflickor kommer den första menstruationen när de når en viss vikt. Följaktligen kan en kvinna förlora så många kilogram att försöka hitta den ideala figuren som förökas i alla annonser så att kroppen beslutar att den erforderliga massan inte uppnås och menarchens början försenas under en period av fem dagar till två månader..
 2. Ständiga påfrestningar, upplevt stark emotionell störning provoserar en funktionsfel i normal funktion av så viktiga kvinnliga organ som livmodern och äggstockarna. Ofta störningar, djup depression, problem på jobbet och hemma är en skadlig fiende för människors hälsa. Som ett resultat av sådana negativa situationer blir en månatlig försening på 5 dagar, om testet är negativ, en del av fenomenet.
 3. Överdriven fysisk aktivitet är en annan faktor provokatör. De flesta kvinnor noterar till exempel ett initialt fel i menstruationscykeln efter att ha startat aktiv sport. Först efter att anpassningen har passerat återställs frekvensen av ägglossning.

Om testet är negativt med en fördröjning på 10 månader

Den långvariga förväntningen på ett "mirakel" kan dra på sig under ett helt decennium. Det kanske är meningsfullt att kontakta din pålitliga gynekolog för att gå med tiden innan den förlorade regeln börjar med fördel. Det är han som kan klargöra situationen och identifiera orsakerna till fel i reproduktionssystemets funktion.

 1. Det är troligt att flytten till en annan bostad är skylden. Är det tillfälligt, är kvinnan ständigt förändrar klimatet, men hennes kropp är först förvirrad, så han måste vänja sig vid de nya yttre förhållandena igen. I så fall behöver du bara ge honom tid att anpassa sig..
 2. Det finns mycket mer rädsla om testet är negativt med tio månader, orsakar sjukdomar i det endokrina systemet, infektionssjukdomar, gynekologiska patologier. Störningar i cykeln kan också uppstå vid olika inflammatoriska processer i bäckenorganen. Det är uppenbart att det i en sådan situation är akut nödvändigt att kontakta en gynekolog och genomgå en undersökning för att snabbt fastställa orsakerna och fortsätta med behandlingen.
 3. Tvungen abort är full av hormonell obalans. Under en abort kan även gynekologen överdriva det och skrapa bort en överdriven mängd livmodervävnad på den plats där embryot utvecklades. Naturligtvis kommer det att öka, som vanligtvis sker under menstruationscykeln, endast med våldsam ingripande i den naturliga processen, det tar mer tid att återställa det försämrade funktionella lagret.

Om testet är negativt med en försening på 15 månader

Hos varje kvinna börjar äggstocksfunktionen att bleka en gång. Den mest typiska åldern för denna process är fyrtio år..

 1. Samtidigt skjutas ägglossningsperioden ut, den inträffar senare och senare än vanligt och en dag kanske den helt enkelt inte kommer alls.
 2. Naturligtvis väcker detta skäl en försening av menstruationen i 15 dagar och ett negativt test bekräftar bara att sådana misstankar är motiverade.
 3. Men ändå bör du rådfråga din gynekolog för att underlätta denna övergångsperiod..
 4. Ett så långt misslyckande kan också orsakas av användning av hormonella preventivmedel i kombination med andra läkemedel.
 5. Dessutom riskerar vissa damer att ta särskilda medel för att konstgjort försena menstruationen.
 6. När användningen av sådana piller slutar tar det därför lång tid att återställa ägglossningscykeln - upp till två veckor, och i vissa fall upp till två till tre månader.

Om magen drar under menstruationen och testet är negativt

Oftast orsakar inte ett menstruationscykel smärta. Det finns dock undantag.

 • Fallet när magen drar, och magen drar, och testet är negativt, kan indikera en extremt farlig patologi - en ektopisk graviditet. Efter att ha köpt en testremsa på apoteket och fått bekräftelse på att hon den här gången inte kommer att bli en mamma, uppmärksammar kvinnan inte längre sådana störande symtom som dragande smärta i nedre del av magen, mild illamående, yrsel, allmän sjukdom och svaghet. Detta är naturligt, eftersom hon är säker på frånvaro av allvarliga problem, tar hon dessa symtom för ett banalt premenstruellt syndrom. Men det vanliga förfarandet hemma i badrummet för att upprätta en ektopisk graviditet räcker inte. Hon diagnostiseras av specialister på en medicinsk institution.

Det representerar en situation då embryot av en eller annan anledning utan att komma in i livmodern fäster sig vid en annan yta - äggstockarna, bukhinnen. Och bokstavligen efter tre till fyra dagar börjar de första oroande symtomen som beskrivs ovan kännas. Denna patologi är mycket farlig för en kvinna, så det är mycket viktigt att diagnostisera den så snabbt som möjligt..

 • Om magen drar i en menstruationsfördröjning och testet är negativt, utvecklas troligen en gynekologisk sjukdom, oftast av inflammatorisk karaktär. Detta händer antingen på grund av en kvinnas hypotermi eller under infektion. Det första tecknet på framtida problem är en till synes oskyldig försening av menstruationen i cirka tre till fyra dagar.

Sjukdomen känns lätt av de medföljande symtomen.

 • drar i magen, och dessa dragande smärtor försämras periodvis tills de skärs;
 • kränkning av cykeln i mer än tre dagar;
 • det finns en brännande känsla och klåda i labia, perineum börjar klåda;
 • spotting spotting uppträder med en obehaglig och skarp lukt med en brunaktig färg;
 • under samlag, även i vanliga ställningar, känns ett visst obehag;
 • obehag vid normal urinering.

Oavsett om det är inflammation i bäckenorganen i bäckenet eller gynekologisk sjukdom, krävs en ganska lång behandling.

När magen drar under menstruationen, och testet är negativt, avslöjar oftast ett besök hos en läkare följande patologier som motsvarar ovanstående symtom:

 • kolpit eller vaginit är i huvudsak en inflammation i vaginalväggarna, med denna sjukdom finns det bankande smärta av pulserande karaktär, det finns utflöde, det är brännande känsla med klåda, nedre delen av ryggen och bokstavligen hela nedre buken;
 • endometrit, där slemytan på det viktigaste organet i det kvinnliga reproduktionssystemet (livmodern) blir inflammerad, åtföljs av sekret, smärta i nedre del av buken;
 • adnexit är en inflammation i äggstockarna med äggledarna, en till synes mild patologi går faktiskt snabbt till det kroniska stadiet och väcker infertilitet.

Någon av dessa sjukdomar kan bara botas med stora svårigheter..

Om magen drar i en menstruationsfördröjning och testet är negativt, händer det att det finns symtom på inflammatoriska processer:

 • ritningsvärk;
 • menstruationsförsening upp till fem dagar eller dess totala frånvaro;
 • smärta känns i nedre delen av ryggen;
 • det ökar kroppstemperaturen;
 • det finns en påtaglig klåda i labia, åtföljd av en brinnande känsla.

Vad man ska göra om testet är negativt med en försening i menstruationen

Oavsett om ett test är positivt eller negativt, om förseningen är mer än två till fem dagar, bör du gå till en gynekolog.

Detta innebär att kvinnan kommer att undersökas av en specialist, få professionell rådgivning, ta reda på sin diagnos. Som ett resultat kommer hon att ordineras en fullständig, kompetent behandlingsväg som eliminerar orsakerna till menstruations oregelbundenhet..

Om en brist på endogent progesteron upptäcks föreskriver gynekologen vanligtvis duphaston och liknande läkemedel. Det rekommenderas för uttalat premenstruellt syndrom för endometrios..

Du får inte i något fall ta läkemedel som inte har förskrivits av en specialist. Detta gäller främst trogna damer som föredrar att konsultera med vänner eller på kvinnors forum på Internet istället för att besöka läkare.

Lika farligt är det att använda recept för traditionell medicin för försenad menstruation, eftersom de flesta medicinalväxter har sina kontraindikationer. Endast kvalificerad medicinsk hjälp kan bota problem utan allvarliga konsekvenser..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Menopaus hos kvinnor

Climax är inte en sjukdom, utan bara en naturlig fysiologisk process som förändrar en kvinnas hormonella bakgrund, vars resultat är en fullständig upphörande av menstruationen.Efter att ha passerat den 40-åriga milstolpen börjar nästan alla kvinnor märka tecken på början av klimakteriet....

Månadsvis efter förlossningen

Under graviditeten är menstruationen frånvarande. Varje kvinna vet om detta. I kroppen inträffar hormonella förändringar som bidrar till utvecklingen och tillväxten av det framtida barnet....

Varför menstruationen började 14 dagar efter föregående?

Varje frisk kvinna i en viss ålder börjar menstruationsflödet. De går varje månad, och varje förändring i cykeln signalerar en förändring i kroppen....