Försenad menstruation - 23 skäl till varför du inte har en period

Ansvarsfrihet

Menstruation är inte bara ett naturligt fenomen för den kvinnliga kroppen, det är en viktig del av en kvinnas liv. Och om plötsligt ett misslyckande inträffar, har någon kvinna ett larm. Nästan varje dam står inför en försening i menstruationen. Varför händer detta, hur kritiskt är det, hur mycket kan det bli en försening i menstruationen och hur man fixar situationen - läs den här artikeln.

Vad är menstruation

Många kvinnor i reproduktiv ålder är främst bekymrade över hastigheten på förseningar i menstruationen, som ett ögonblick som du inte kan oroa dig för. Till att börja med, kom ihåg vilka månatliga perioder är.

 1. Till att börja med är menstruationscykeln en cyklisk period från den första dagen för menstruationens början, till den första dagen av efterföljande.
 2. För varje kvinna kan cykeltiden skilja sig från andra, det beror på många skäl, men det finns fortfarande normen, som är 21–35 dagar. Den vanligaste cykeln, som är karakteristisk för huvuddelen av flickorna är 28-30 dagar.
 3. Månadsvis - detta är stadiet i cykeln, som kännetecknas av tjockt, mörkt blod som utsöndras från slidan. Det händer att i sekreteringarna för många kvinnor skrämmer blodproppar och klumpar. Oroa dig inte, det finns ingen fara i dem. Detta är bara delar av livmoderens inre skikt - endometriet, som dör, i fallet med en ofödd befruktning och utsöndras från kroppen tillsammans med blod.
 4. Men ibland, av olika orsaker, inträffar funktionsfel i den kvinnliga kroppen, ägget bildas inte som ett resultat av negativa effekter, äggstockarna upphör att producera hormoner, vilket kan provocera ett hormonellt misslyckande. Då kan menstruationen dröja.

Orsaker till menstruationscykelfel

Faktum är att allt äggstocksarbete är byggt under kontroll av hypofysen (den främsta hormonella körtlar). Det är hypofysen som kontrollerar allt arbete i det kvinnliga reproduktionssystemet, särskilt under förhållanden när förändringar i den yttre miljön inträffar.

Det verkar som om sådana vanliga ögonblick i mänskligt liv som det endokrina systemet och förskjutningen av menstruationsperioden i större eller mindre omfattning utövas:

 1. Övertrötthet i samband med stress, ökad fysisk ansträngning och till och med en arbetsbyte och ett nytt team.
 2. Det hormonella systemet förlorar, det finns en avvikelse från schemat, den tillåtna förseningen i menstruationen i detta fall är inte mer än en vecka.
 3. Plötsliga klimatförändringar när temperaturen, fuktigheten och antalet soliga dagar förändras. Alla dessa faktorer påverkar kvinnors hälsa. I sådana fall bör en försening i menstruationen inom en vecka inte vara skrämmande - detta är ganska normalt.
 4. Överträdelse av livsmedelskvaliteten: konsumtion av fettiga, tunga livsmedel och till och med bortom alla normer, eller till det andra extrema - dieter och en halv-svält existens kan leda till det faktum att menstruationen är tillräckligt körd under en lång tid, tills fullständigt försvinnande.
 5. Rökning, alkohol (för dem som inte känner till: öl är också en alkoholhaltig dryck) och toniska drycker leder inte bara till förseningar utan påverkar den kvinnliga kroppen destruktivt.
 6. Okontrollerad användning av antibiotika eller hormonella läkemedel kan leda till en försening på upp till 5 dagar.
 7. Ibland kan förseningen uppstå efter svår förkylning med komplikationer förknippade med en endokrin störning.

Viktig! Förseningar i cykeln efter förlossningen är helt normala. Menstruationen i detta fall återställs själva och deras försening är inte en patologi.

Men de månatliga cykelförseningarna förknippade med olika störningar i reproduktionssystemet kräver strikt medicinsk övervakning.

Misslyckande med den kvinnliga cykeln kan indikera förekomsten av allvarliga sjukdomar:

 • endokrint system (sköldkörtel, äggstockar, diabetes mellitus);
 • neoplasmer i det reproduktiva systemet;
 • polycystisk äggstock;
 • genitourinära infektioner, inflammatoriska sjukdomar;
 • olika störningar i funktionen av njurarna och levern.

Viktig! Om månadsperioderna är normala, samtidigt som du håller urladdningen av normal intensitet, men under en lång tid, då de anländer mycket tidigare, då är de grundligt försenade, är det nödvändigt att genomgå undersökning av en specialist.

amenorré

En menstruationsstörning hos kvinnor i åldrarna 16–45 år, där den maximala förseningen i menstruationen kan pågå från sex månader eller mer, kallas amenoré.

En sådan dysfunktion av den kvinnliga kroppen - inte en sjukdom i sig - är i sig själv, men en reaktion på olika typer av genetiska, fysiologiska, psyko-emotionella störningar.

Kategorier av amenorré

Amenorré i gynekologi är indelad i två kategorier: falskt och sant.

 1. Vid falsk amenorré fungerar alla funktioner i cykeln, med undantag av utsöndring,. Det vill säga, förberedelse för graviditet inträffar, ägget mognar, någon anatomisk barriär förhindrar blödning från slidan. Det här är medfödda missbildningar av könsorganen: slemhinnan i vagina, livmoderhalsen eller hymen. Menstruationsblod går inte utanför utan samlas i livmoderhålet, i rören eller i slidan. I detta fall är även graviditet möjlig..
 2. Med sann amenorré finns det inga cykliska processer som han förbereder för befruktningen: det finns ingen ägglossningsfas, graviditet är då omöjligt.

Viktig! Sann amenorré, beroende på orsakerna, är indelad i patologisk och fysiologisk.

Fysiologisk amenorré är inte ett smärtsamt fenomen förknippat med graviditet, förlossning, amning. Eller ålderspoäng när cykeln ännu inte ska vara (barndom) eller inte bör vara redan (klimakteriet).

Ångest orsakas av patologisk amenoré, vilket indikerar en funktionell störning i kvinnlig kropp. Om menstruation inte inträffar direkt från tonåren är amenoré primär. Och om menstruationen upphörde under livet - sekundär.

Vad kan betraktas som en försening

Det normala intervallet mellan perioderna är 21 till högst 35 dagar. För alla kvinnor bör den genomsnittliga frekvensen vara 2-3 dagar, det vill säga för en kvinna, 21–24 dagar, 26–29 dagar för en annan och för cirka 32–35 dagar. Om menstruationen för samma flicka kom på 21 dagar, och i nästa månad på 35 dagar, är detta redan onormalt, trots att i den totala bilden termerna faller inom det normala intervallet.

Det tros att förseningen i menstruationen med en regelbunden cykel hos en frisk kvinna är normal när menstruationen anländer senast 7 dagar, under förutsättning att det inte finns någon graviditet. Men en större försening är inte heller nödvändigtvis en patologisk process..
Försening är frånvaron av periodicitet av blodutflöde vid en viss tidpunkt. Denna kränkning har en annan varaktighet för varje kvinna. Bara uppkomsten av sådana problem bör varna och tvinga en undersökning på en medicinsk institution.

Maximal fördröjningstid

Tänk på de få fall där förseningen av kritiska dagar under långa perioder inte är en patologi. Det finns ett mycket litet antal sådana fakta, vi listar dem.

 1. Den längsta perioden för hur mycket, en månatlig försening utan patologi är tillåten, beror på början av graviditet och amning. Menstruation kan vara frånvarande inte bara under graviditeten utan även under hela perioden medan mamman håller sitt barn ammat. Eftersom det är under denna period som kvinnans kropp producerar hormonet prolaktin, vars huvudegenskap är att blockera bildandet av ett ägg redo för befruktning. Så hela menstruationscykeln upphör: det finns ingen ägglossning, endometrialskiktet kondenserar inte, blödningen slutar. Men så snart mamma slutar att mata sitt barn regelbundet med bröstmjölk, förseningen går.
 2. Den klimakteriska perioden hos kvinnor 40–55 år, när menstruationscykeln försvinner, kan förseningen pågå mer än en månad, sedan två, sedan kommer det mindre och mindre, och slutligen, frånvaron av menstruation.

Om åldern är långt ifrån förtidspensionering och cykelstörningar är mer än en vecka, måste du konsultera en läkare. I det här fallet kommer specialisten att förskriva undersökningar: det kommer att vara nödvändigt att ta tester för avsaknad av infektioner, inflammationer och genomföra en ultraljudssökning. Endast på grundval av alla dessa indikatorer får du den slutliga diagnosen.

Anledningar till förseningen

Varför går menstruationen inte om testet är negativt? Många kvinnor är mest bekymrade över frågan hur länge en menstruation kan försenas utan att ha graviditet, hur mycket du inte kan få panik och inte vara nervös.

Gynekologer anser att en förseningsperiod utan patologier per vecka är normal.

Förseningar kan bero på gynekologiska störningar eller orsaker relaterade till en kvinnas livsstil.

Gynekologiska orsaker som påverkar förseningen av menstruationen:

 • polycystisk äggstock;
 • myom;
 • endometrios;
 • abort eller missfall.

Alla dessa sjukdomar påverkar kvinnans hormonella obalans, äggmognad och ägglossningsprocessen..
Försening kan observeras efter installation av spiralen eller efter användning av tabletter.

Uppmärksamhet! Kroppen efter abort upplever svår stress, för att återställa den månatliga cykeln, anpassning efter en sådan operation kan pågå i många månader.

I förhållande till orsakerna till en kvinnas livsstil, utöver de som anges tidigare: nervös spänning, ökad fysisk ansträngning och undernäring, finns det flera fler som är värda att nämna:

 1. Flickans vikt bör inte vara mindre än 45 kg, annars utlöses kroppens skyddsfunktion när den leder alla krafter till att bevara näringsämnen för överlevnad och inte för att bära fostret.
 2. Förgiftar kroppen med droger och på grund av en negativ miljö.
 3. Genetisk predisposition.

preventivmedel

Att ta preventivmedel hjälper inte bara att undvika en oönskad graviditet, utan också att minska menstruationscykeln till normal, att bota gynekologiska sjukdomar.

Det finns många preventivpiller, men att välja dem på ett apotek, lita inte på råd från vänner, utan på råd från en gynekolog.

Endast en läkare, efter att ha undersökt kroppens tillstånd, med beaktande av ålder, kommer att välja rätt läkemedel och beräkna rätt dos.

Gynekologen erbjuder flera typer av läkemedel att välja mellan, och patienten väljer redan själv, baserat på faktorer som:

 • pris;
 • tillverkarens tillförlitlighet;
 • säkerhet och effektivitet.

För nulliparösa flickor föreskrivs de oftast:

Tri-regol

Tillhör den kombinerade typen. Tillverkaren introducerade naturliga hormoner i sin sammansättning. Aktivitetsbasen är att bromsa utvecklingen av folliklar och förhindra äggmognad. Läkemedlet orsakar inte viktökning, förhindrar effektivt graviditet, minskar smärta under menstruationen. En biverkning är illamående..

Triquilar

Det innehåller en låg mängd hormoner, det används alltid samtidigt. Det bidrar inte till viktökning, det hjälper till i behandlingen av en del av kvinnliga sjukdomar. Minskar antalet dagar med blödning till en minsta norm. Minskar smärtan från kritiska dagar. Lindrar symptomen på PMS. Den enda nackdelen är en stark minskning av sexuell lust medan man tar piller.

Mercilon

Läkemedlet är praktiskt taget utan nackdelar och innehåller en minsta mängd hormoner. Knuten till tiden. Effektiviteten bekräftas av många recensioner av flickor. Att ta piller påverkar inte vikten, upprätthåller en konstant cykel och minskar inte nivån på sexuell lust.

För kvinnor som föder är läkemedel lämpliga:

Minisiston

Ett pålitligt preventivmedel som sätter menstruationscykeln tillbaka till det normala. Anges inte för rökande kvinnor och ammande mödrar Biverkningar när du tar det: andnöd, viktökning, svullnad, blodproppar i benen.

Silest

Ett effektivt terapeutiskt hormonellt läkemedel: migrän, yrsel försvinner, cykeln återställs. Du kan inte vara rädd för att bli bättre när du tar den.

Jes plus

Ett effektivt läkemedel för att förhindra graviditet och behandla endometrios. Den enda nackdelen med detta läkemedel är en liten minskning av libido..

Läkemedel som används för försenad menstruation:

Med en försening i menstruationen föreskrivs effektiva läkemedel för oral administrering för att återställa och normalisera menstruationscykeln.

Det bör noteras att dessa läkemedel inte är för kontinuerlig användning..

Hur många behöver applicera dem om förseningen i menstruationen inte överskrider normen på 7 dagar?

Läkemedlet, Postinor är acceptabelt för godkännande högst 5 dagar. Detta är läkemedlet för den så kallade nödpreventionen. Du kan bara använda den med en vanlig cykel och bara en gång var sjätte månad. Detta läkemedel är en snabbassistent om en kvinna inte har haft tid att använda ett annat preventivmedel. Om du förlänger användningen under en längre tid kan du uppnå infertilitet.

I många forum säger nyligen mumier att de tog preventivmedel och inte kunde bli gravida omedelbart efter att de togs, nämner risken för att få ett stort foster eller till och med tvillingar.

Delay Surveys

En kvinnlig kropp med regelbunden menstruation är en otrolig sällsynthet. Varje kvinna bör veta att en försening på sju dagar är normen.

Om blödningen är 10 dagar efter schemat, eller om du har utstått när förseningen i menstruationen redan är mer än en månad, är det helt enkelt nödvändigt att besöka en läkare. Allt kan påverka förändringen i cykelns varaktighet: börja med sådant nonsens som att ändra vädret och avsluta med onkologi.

Låt oss göra oss redo för en tid med en läkare, ta reda på vilka undersökningar som genomförs i sådana fall:

 1. Om du är försenad innan din läkares möte görs hemtestning..
 2. Hormonblodtest.
 3. Ultraljud av bäckenorganen för att utesluta en ektopisk graviditet.

Med särskilda tvivel genomförs ytterligare laboratorietester;

 • kolposkopi;
 • datortomografi.

Viktig! Vid försening börjar undersökningen nödvändigtvis med ett blodprov för att utvärdera hormoner, utstryk för förekomst av könsmytinfektioner, histologisk undersökning av slemhinnan i livmodern och ultraljud.

Redan i de första stadierna av undersökningen blir läkaren klar över problemet och han föreskriver en effektiv behandling.

Vad du ska göra om en fördröjning inträffar

Den största förseningen i menstruationen, som inte kräver ett läkarbesök, är postpartumperioden när du ammar ett barn, och menopausen hos äldre kvinnor.

I andra fall, om förseningen varar mer än en vecka, måste du göra ett graviditetstest hemma och gå till läkaren. Endast en specialist och ingen annan kan avgöra var dina kritiska dagar har gått och vilken behandling du behöver..

Nu är Internet fullt av mormors råd om hur man kan ringa en period före schemat och hävdar att dessa medel är säkrare än surfplattor.

Följ inte sådana övertygelser, äventyr inte ditt liv. Den kvinnliga kroppen är väldigt humörig, den tål inte självförsörjning.

Periodfördröjning, negativt test - normalt eller patologiskt

Den vanligaste orsaken till försenad menstruation hos kvinnor anses vara graviditet, efterlängtad eller oväntad. Många hoppas på att få ett snabbt och tydligt svar vänder sig till graviditetstest för att få hjälp. I de flesta fall hjälper testet att exakt bestämma närvaron av graviditet. Ändå finns det situationer då menstruationen är försenad och ett graviditetstest är negativt.

Vilka skäl kan leda till en försening i menstruationen, och är testet alltid i stånd att exakt bestämma närvaron eller frånvaron av graviditet? Om det råder tvivel om resultatets tillförlitlighet bör du köpa ett test från en annan tillverkare och upprepa proceduren..

Skäl till försenad menstruation med ett negativt test

Menstruationscykeln hos varje kvinna är individuell. Normen är en cykel som varar från 21 till 35 dagar.

Anledningen till förseningen, inte förknippad med förekomsten av någon sjukdom:

 • Fördröjning efter födseln Produktionen av bröstmjölk och utseendet på prolaktin är direkt relaterade till upphörandet av menstruationen.
 • Viktproblem, ohälsosamma dieter, försvagande dieter.
 • Brå klimatförändringar under resan.
 • Kronisk trötthet, intensiv träning.
 • Stress, skada, sjukdom med lång återhämtningsperiod.
 • Kroppens individuella svar på antagandet av ett läkemedel, förgiftning av kroppen.
 • Klimax.
 • En kvinna bestämde sig för att göra en studie mycket tidigt.
 • Underlåtenhet att följa anvisningarna för användning av graviditetstestet kan också leda till ett falskt negativt resultat. En sådan studie måste utföras strikt på morgonen, omedelbart efter att han vaknat. Många kvinnor försummar denna regel och spenderar den på kvällen, medan på kvällstimmarna är hCG-hormonets koncentration mycket lägre. Läs mer: när du ska göra ett graviditetstest →
 • Anledningen kan vara en testremsa av dålig kvalitet. Tillverkaren kan ha felaktigt lagrat eller transporterat förpackningar med tester.

En enda försening på flera dagar har troligtvis inga allvarliga konsekvenser och indikerar inte förekomsten av en sjukdom eller patologi. Om cykeln misslyckas upprepade gånger, konsultera en läkare och ta reda på orsakerna..

Hormonell patologi, inflammatoriska sjukdomar kan leda till en försening i menstruationen.

I dessa fall är det brådskande att kontakta kliniken, eftersom cykelens misslyckande endast är en följd av en allvarligare sjukdom.

Försenad menstruation och buksmärta med negativt test kan indikera en gynekologisk patologi. De vanligaste orsakerna inkluderar ovarieinflammation. En försening kan också orsakas av: onkologiska sjukdomar i reproduktionsorganen, myom, uterusinflammation, endometrios och andra patologier.

Eftersom en försening i menstruationen kan få mycket allvarliga konsekvenser, är det motiverat att kontakta specialister för en fullständig undersökning. För vissa symptom kan man anta förekomsten av en eller annan allvarlig patologi.

De vanligaste orsakerna och symtomen är:

 • Övervikt eller undervikt. En av orsakerna till hormonsvikt kan vara en kraftig ökning eller minskning i vikt. Övervikt åtföljs av en ansamling av östrogen i kroppen, vilket innebär en långvarig frånvaro av menstruation. Långvarig betydande viktminskning (accepterad kritisk massa - 45 kg) leder till en felaktig funktion i alla organ. En försening av menstruationen i två månader eller mer, med ett negativt test bör vara ett tillfälle att ta kontroll över din vikt. Normalisering av vikt hjälper till att skapa en menstruationscykel..
 • Förgiftning av kroppen. Inte bara alkohol, droger eller rökning kan orsaka att en menstruationscykel misslyckas. Närvaron av någon sjukdom i den kroniska eller akuta fasen kan leda till en situation som försenad menstruation, med ett negativt test. Saken är att att ta mediciner kan leda till förgiftning av kroppen och som ett resultat till en försening.
 • Tar hormonella läkemedel. Avbrytande av preventivmedel eller perorala preventivmedel kan orsaka förseningar. Kroppen behöver tid för att återställa cykeln och anpassa kroppen.
 • Polycystiskt ovariesyndrom (PCOS). Polycystisk äggstock är farlig inte bara med en oregelbunden menstruationscykel. Kvinnor med polycystisk äggstock lider ofta av infertilitet, förutom försenad menstruation, diagnostiseras amenorré, brist på ägglossning och förhöjda nivåer av manliga könshormoner. De medföljande symtomen på PCOS inkluderar ökad hårighet på armar, buken, över överläppen, överdriven fet hud och hår, övervikt (fetma). Läs mer om polycystisk äggstock →
 • Inflammatoriska processer. Kroppen där någon inflammatorisk process fortskrider är oftast benägen att störningen av cykeln. Vanliga patogener är: stafylokocker, streptokocker, trikomonas, Candida svamp. Tecken på en eventuell ovarieinflammation - menstruationsförsening med ett negativt test, temperaturen ökade till 37 grader, smärta i nedre buken, kräkningar, upprörd avföring, illamående, olika typer av vaginal urladdning.
 • Urinblåsan, cystit. I närvaro av denna sjukdom kan förseningen pågå från flera dagar till flera veckor. Eftersom kvinnliga äggstockar också lider av cystit, bör en cykelhämtning förväntas efter ett fullständigt botemedel.
 • ARI, tuberkulos, bronkit - någon av dessa sjukdomar kan orsaka fel i menstruationscykeln.
 • Hypofyseadenom. Ett av de första symtomen på hypofyseadenom är försenad menstruation. Tecken på sjukdomen inkluderar: en ökning i näsan, en förändring i bett och formen på de övre bågarna, utseendet på hudutslag i ansiktet, huvudvärk, illamående.
 • Cystor på äggstockarna. En försening i menstruationen under en vecka eller mer kan utlöses av en cyste. Det enklaste fallet är en follikulär cysta som inte kräver operation. Patologiska formationer, inklusive godartade tumörer, kräver kirurgisk ingripande. Försenad menstruation, negativt test, smärta i nedre buken, illamående, feber - detta är vanliga tecken på sjukdomen.
 • Cystit. Den inflammatoriska processen som förekommer i vissa organ i bäckenet kan ge en försening i menstruationscykeln från några dagar till flera veckor. En kvinna kan själv misstänka cystit eftersom det har mycket tydliga tecken. En brännande känsla, smärta vid urinering kan indikera en utvecklande patologi. För att göra rätt diagnos bör ett urin- och blodprov göras. Efter behandlingen kommer cykeln troligen att återhämta sig.
 • Menopausal dysfunktion i äggstockarna. Vid en ålder av 40 till 50 år genomgår en kvinna vissa hormonella förändringar och en gradvis minskning av äggstocksfunktionen börjar. Ägglossning sker mindre och mindre, och månadscykeln förlängs. Sådana förändringar är ganska normala och bör inte orsaka oro.

Om förseningen i menstruationen med ett negativt test åtföljs av illamående, dragande smärta i nedre del av buken, sekret, bör du snarast kontakta en gynekolog.

De viktigaste tecknen på befruktning under ett negativt graviditetstest:

 • ökad kroppstemperatur och allmän sjukdom;
 • apati, ökad dåsighet, trötthet. Dessa är mycket subjektiva tecken på graviditet, men under planering för moderskap kan de hjälpa en kvinna att misstänka framgångsrik befruktning;
 • förvärring av ömhet i bröstkörtlarna. Detta symptom kan hittas hos dig själv bara 7-14 dagar efter befruktningen;
 • liten urladdning från könsorganen. Enligt vissa läkare kan embryonet fästas i livmoderns väggar, och det kan uppstå lätt gulaktig, brunaktig eller röd urladdning. Om fenomenet är kortvarigt har kvinnan inget att oroa sig för;
 • bastemperatur och implantationsindragning (en kraftig ökning av kroppstemperaturen i anus under en dag i den andra fasen av cykeln). Bastemperaturgrafen kan ge en mycket tydlig bild av graviditetens början. Hos en kvinna som förväntar sig ett barn, faller kroppstemperaturen, mätt i anus, inte under 37 grader, och kommer ibland att förbli i området 37,4 - 37,5 grader;
 • värkande ländryggsmärta;
 • skarp ogillar av vissa luktar;
 • ökad lust att urinera.

När krävs behandling?

Vad ska jag göra vid förseningar, måste jag vidta åtgärder för att återställa cykeln? Eftersom kränkningen av menstruationen endast är en följd av alla avvikelser är det viktigt att identifiera och eliminera grundorsaken.

Behandling för förseningar i menstruationen är en del av den övergripande elimineringen av patologin. I händelse av hormonell brist, förekomst av cancerproblem eller inflammatoriska processer kan du inte göra det utan medicinsk hjälp.

Om orsaken ligger i problem med vikt, hårt arbete, dålig kost, alkohol, nikotin - justera bara din livsstil. En återgång till normal näring, vikt, balanserade belastningar, ett sparsamt driftsläge gör att du kan återställa den vanliga menstruationscykeln.

Behovet av behandling beror också på förseningens längd. Som regel är en försening på 2-3 dagar inte oroande. Om det finns tvivel om testets korrekthet kan du göra ett graviditetstest igen..

Försening av menstruationen i 10 dagar med ett negativt test - ett tillfälle att snarast kontakta en specialist.

Falskt negativt graviditetstest

Ett helt annat problem är situationen i närvaro av alla symtom på graviditet med ett negativt test.

Ofta känner en kvinna illamående, yrsel, svullnad och bröstsmärta, kräkningar, snabba humörsvängningar, dåsighet, men testet är negativt.

I det här fallet är det nödvändigt att testa om igen, köpa flera olika test och samtidigt behålla symtom, genomgå urintest för hCG, det så kallade graviditetshormonet.

När ett falskt negativt test är möjligt

Vid en oregelbunden menstruationscykel är det troligt att testet kommer att ge ett falskt negativt resultat på grund av omöjligt att diagnostisera graviditet i de tidigaste stadierna. Det är bättre att vänta några dagar till och göra graviditetstestet igen.

Överskott av vätskeintag och nedsatt njurfunktion kan också orsaka ett falskt negativt test. Ett test som utförs under dagen kanske inte avslöjar graviditet på grund av utspädning av koncentrationen av hCG med den vätska som berusats och ackumuleras i kroppen.

Avvikelser i njurarnas funktion kan också orsaka en minskning av hCG-koncentrationen, i dessa fall kommer den erforderliga koncentrationen av hormonet att visas lite senare.

Ibland leder trivialt bristande efterlevnad av reglerna för testutförande, förlängd hållbarhet, överträdelser av testlagringsläget till ett fel. Om det finns misstankar om ett felaktigt test eller dess kvalitet, upprepa proceduren..

Av de farligaste orsakerna till ett falskt negativt test är förekomsten av graviditetspatologi eller hotet om missfall. Koncentrationen av hCG reduceras på grund av otillräcklig intensiv produktion av hormonet vid försämrad embryoutveckling, ektopisk eller missad graviditet.

När menstruationen inte inträffar i rätt tid, och det finns ingen anledning att tvivla på din hälsa, kan du vänta 2-3 dagar och upprepa graviditetstestet. Om en kvinnas graviditet är efterlängtad kan du ta ett laboratorieblodtest för att upptäcka hCG utan att ens vänta på en försening.

Vad man ska göra när tester indikerar frånvaro av graviditet och menstruationen är inte mer än en vecka?

Det mest korrekta beslutet i en sådan situation är att vända sig till läkare - en gynekolog, endokrinolog, terapeut. Läkaren identifierar orsaken till förseningen efter att ha genomfört nödvändiga undersökningar.

Undersökningen bekräftar antingen graviditet eller visar de verkliga orsakerna till misslyckandet.

Författare: Natalya Denisova,
speciellt för Mama66.ru

Försenad menstruation med negativt graviditetstest: orsaker, konsekvenser, vad man ska göra

Det främsta skälet till förseningen i menstruationen är graviditet, så om menstruationen inte har kommit i tid, går någon kvinna till apoteket för ett test. Om graviditeten inte bekräftas och testet är negativt, uppstår frågan: varför försenade menstruationen och vad man ska göra nu?

Kan det uppstå en försening i menstruationen om testet är negativt?

"data-medium-file =" https://i2.wp.com/medcentr-diana-spb.ru/wp-content/uploads/2017/06/zaerzhka-mesyachnyih.jpg?fit=450%2C294&ssl=1? v = 1572898698 "data-large-file =" https://i2.wp.com/medcentr-diana-spb.ru/wp-content/uploads/2017/06/zaerzhka-mesyachnyih.jpg?fit=842%2C550&ssl = 1? V = 1572898698 "src =" https://i2.wp.com/medcentr-diana-spb.ru/wp-content/uploads/2017/06/zaerzhka-mesyachnyih-842x550.jpg?resize=790% 2C516 "alt =" månadsfördröjning "bredd =" 790 "höjd =" 516 "srcset =" https://i2.wp.com/medcentr-diana-spb.ru/wp-content/uploads/2017/06/zaerzhka -mesyachnyih.jpg? w = 842 & ssl = 1 842w, https://i2.wp.com/medcentr-diana-spb.ru/wp-content/uploads/2017/06/zaerzhka-mesyachnyih.jpg?w=450&ssl= 1 450w, https://i2.wp.com/medcentr-diana-spb.ru/wp-content/uploads/2017/06/zaerzhka-mesyachnyih.jpg?w=768&ssl=1 768w, https: // i2. wp.com/medcentr-diana-spb.ru/wp-content/uploads/2017/06/zaerzhka-mesyachnyih.jpg?w=900&ssl=1 900w "storlekar =" (maxbredd: 790px) 100vw, 790px "data -recalc-dims = "1" />

Kanske i följande fall:

Kvinnan är sjuk. Menstruationscykeln är förknippad med flera organ. Processen involverar: hjärnans hypotalamiska hypofyssystem, äggstockarna och livmodern. Misslyckande med deras arbete leder till brist på menstruation. Testet är inte fel: i det här fallet är kvinnan inte gravid. Orsaken till amenoré är problem i kroppen.

Felaktig användning av testet. Ett test kan vara fel i flera fall. Om en kvinna är gravid, drack mycket vatten på kvällen, tog ett diuretikum eller lider av en urinvägssjukdom som bromsar utsöndring av hCG.

Testet ljuger. Arbetet med varje snabbtest baseras på bestämning av hCG-hormon (korionisk gonadotropin). Under graviditeten stiger halten av detta hormon i urinen, och på mindre än en månad når det en koncentration på 10-25 mIU / ml. Detta positiva resultat visar testet. Ett test som har gått ut eller dålig kvalitet, även med hög hCG, visar ett negativt resultat.

Vad ska man göra om testet är negativt, men det inte finns någon menstruation? Om det inte finns några perioder och graviditetstestet är negativt måste du upprepa kontrollen efter en vecka. Urin för testning måste samlas in tidigt på morgonen - den första delen. Ta inte diuretika, begräns dig till att dricka på kvällen. Vid förseningar, ta en situation försiktigt - kontakta en bra gynekolog.

Skäl till försenad menstruation med ett negativt test

Situationen kan uppstå av olika skäl. De beror på kvinnans hälsotillstånd och förseningens verkliga varaktighet. Det är viktigt att förstå exakt när den sista perioden var. I vilket fall som helst är fördröjning av kritiska dagar inte ett skäl till panik: det är inte alltid en graviditet eller sjukdom..

Vi kommer att analysera informationen om fördröjningstiden.

Försening av menstruationen under en dag

 • Menstruationsfel. Detta är möjligt med en klimatförändring, ackumulerad trötthet. Cykeln förändras när man tar vissa läkemedel, särskilt antibiotika. En försening på en dag är okej. Slutsats: på den första dagen av förseningen behöver ingenting göras.
 • Du är gravid, men testet görs tidigt. Instruktionerna för testerna säger att du kan testa graviditet nästan från första förseningsdagen. Gynekologer hävdar att detta inte är så. Det händer att hCG-nivån är låg och testet känner inte den ens efter en vecka. Ibland vet en kvinna inte när och på vilken dag befruktningen inträffade, så hon anser felaktigt begreppet.
 • Menstruationsflödet försenar polyppen. En blockering av nacken med en polyp leder till atresi, vilket håller resultatet av menstruationsblod. Även om de kritiska dagarna har börjat kommer blodet att förbli i livmodern under en tid. Denna patologi kallas en hemotometer. När livmodern är fylld med blod - det sväller, blodet inuti stagnerar och försämras. Detta tillstånd är ett direkt hot mot livet..

Om det inte finns någon urladdning vid tidpunkten för menstruationscykeln, när menstruationen borde komma, men samtidigt gör nedre delen av ont, lägre buken är sjuk, och temperaturen är hög, måste du snarast boka en tid hos gynekologen.

Försenad menstruation i sju dagar

Är detta tillstånd farligt och indikerar det alltid graviditet? Nej! Ägget kan lämna äggstocken med en försening, menstruationen är därför försenad i en vecka, även om kvinnan inte är gravid! Du måste vänta 3-4 dagar och ta ett blodprov för hCG. Tester visar exakt om det finns en graviditet. Om du gör testerna två gånger kan du ta online hCG-testet

Försenad menstruation i tio dagar

Om testet ger ett negativt resultat, men det fortfarande inte finns någon menstruation, måste du tänka: det finns troligtvis en graviditet, men med ett negativt test kan det sägas att det utvecklas felaktigt eller till och med frös, i samband med detta är gonadotropinnivån mindre än vanligt. Efter en vecka, om menstruationen inte börjar, måste du kontakta en gynekolog, ta tester för hCG och genomgå en ultraljud av livmodern.

Försening av menstruationen i 15 dagar

Om det inte finns någon försening i menstruationen den 15: e dagen, är detta en allvarlig anledning till oro. I teorin bör en ny ägglossning passera just nu.

Anledningen till de stora förseningarna är inte alltid en normal graviditet:

 • Anemi. Lågt hemoglobin leder till det faktum att den kvinnliga kroppen börjar "rädda" blod, vilket blockerar menstruationen.
 • Kroppsvikt betydligt lägre än normalt. Efter att ha tappat 10-15 kg per månad kan du få amenorré.
 • Äggstocksinflammation. Vid inflammation störs äggets produktion. Produktionen av hormoner störs, vilket orsakar amenorré.
 • Sjukdomar i livmodern. Denna kategori inkluderar endometritis, organatrofi, endometrial hypoplasi. Med dessa patologier blir det funktionella lagret i endometrium tunnare och desquamates inte under menstruationen. Följaktligen finns det ingen blodig urladdning. Med inflammation stiger temperaturen, gör nedre delen av ryggen, magen i området av livmodern.
 • Hypofystumör. Anledningen är hormonella förändringar i kroppen, vilket leder till en menstruation tillfälligt upphör - amenorré. En tumör stör störningen av sköldkörteln och binjurarna - det är i dessa organ som hormoner produceras.
 • Placental insufficiens. Eftersom fostret inte får tillräckligt med näringsämnen är graviditeten dåligt utvecklad.
 • Polycystisk äggstock. Med denna sjukdom bildas cyster i äggstocken. Som ett resultat av detta försämras östrogenutsöndringen, och en kvinnas menstruationscykel kommer på väg. Menstruationsfunktionen kan återhämta sig, men sedan undvika igen.
 • Allvarliga sjukdomar och infektioner. En försvagad kropp kanske inte menstruerar under nästa menstruationscykel

Psykologiska skäl

 • Falsk graviditet. I detta fall är menstruation med ett negativt test en regelbundenhet. Vid falsk graviditet orsakas tecken på graviditet av auto-förslag. Detta händer om en kvinna är rädd för att bli gravid eller tvärtom verkligen vill få barn.
 • Påfrestning I en deprimerad stämning blockeras produktionen av de nödvändiga hormonerna av det hypotalamiska hypofyssystemet.

Orsaker till lång försening av kritiska dagar förknippade med onormal graviditet

 • Anembryonisk graviditet. Embryot utvecklas inte i fosterägget.
 • Ektopisk graviditet. Med denna patologi fixeras fostret och utvecklas inte i livmodern utan i andra reproduktionsorgan: i äggstocken, livmoderhalsen, äggledarna, bukhinnen.
 • Fryst graviditet. Frukten var, men dog.

Om det andra graviditetstestet är negativt och menstruationen inte inträffar måste du se en läkare, genomgå en ultraljud och en fullständig undersökning.

Symtom som tyder på orsaken till förseningen

Bröstsmärtor och menstruation försenades. Det är omöjligt att säga exakt om en graviditet är försenad eller inte på denna grund. Bröstet är ofta ont med PMS, före menstruation och under graviditet. Svullna smärtsamma bröst är faktiskt förknippade med vävnadsvullnad orsakad av hormonella förändringar. Om bröstkörtlarna inte bara skadar, utan också ökar i storlek, är graviditet troligt. Alla tecken på graviditet kan ses HÄR.
menstruationsförsening

"data-medium-file =" https://i1.wp.com/medcentr-diana-spb.ru/wp-content/uploads/2017/06/zaderzhka-menstruatsii.jpg?fit=450%2C286&ssl=1? v = 1572898698 "data-large-file =" https://i1.wp.com/medcentr-diana-spb.ru/wp-content/uploads/2017/06/zaderzhka-menstruatsii.jpg?fit=865%2C550&ssl = 1? V = 1572898698 "src =" https://i2.wp.com/medcentr-diana-spb.ru/wp-content/uploads/2017/06/zaderzhka-menstruatsii-865x550.jpg?resize=790% 2C502 "alt =" menstruationsfördröjning "bredd =" 790 "höjd =" 502 "srcset =" https://i1.wp.com/medcentr-diana-spb.ru/wp-content/uploads/2017/06/zaderzhka -menstruatsii.jpg? w = 865 & ssl = 1 865w, https://i1.wp.com/medcentr-diana-spb.ru/wp-content/uploads/2017/06/zaderzhka-menstruatsii.jpg?w=450&ssl= 1 450w, https://i1.wp.com/medcentr-diana-spb.ru/wp-content/uploads/2017/06/zaderzhka-menstruatsii.jpg?w=768&ssl=1 768w, https: // i1. wp.com/medcentr-diana-spb.ru/wp-content/uploads/2017/06/zaderzhka-menstruatsii.jpg?w=1011&ssl=1 1011w "sizes =" (max-bredd: 790px) 100vw, 790px "data -recalc-dims = "1" />

Med en försening i menstruationen, smala rosa eller bruna urladdningar. Detta är symtom som indikerar tubal abort under en ektopisk graviditet. Om embryot har nått en stor storlek, är ett brott i röret möjligt. Detta tillstånd är mycket farligt. De vanliga symtomen är den vanliga missfallen i de tidiga stadierna. Detta händer vanligtvis av genetiska och immunologiska skäl. En sådan prickning i ett negativt test bör inte förbli utan diagnos, oavsett förseningsdagen.

Med en fördröjning drar nedre delen av magen. Det gör ont i nedre del av buken. Dessa är karakteristiska symtom på missfall, ektopisk eller missad graviditet. Samma smärta uppstår när ett rör eller äggstocken brister. Lätt urladdning och smärta kan också vara med blodretention i livmodern, sexuella sjukdomar.

Temperaturen under fördröjningen är 37 och högre. Förhöjd kroppstemperatur indikerar en inflammatorisk process.

Om vi ​​talar om basaltemperatur (i ändtarmen), är detta ett symptom på att ägglossningen har passerat. Under graviditeten ligger bastemperaturen i intervallet 37-37,2, och vid missfall eller blekning av graviditeten minskar indikatorn.

Försening i klimakteriet och amning

Menstruationsförsening med klimakteriet (efter 40-45 år). Det första tecknet på en premenopausal period hos alla kvinnor är försenad menstruation. Detta beror på en minskning av koncentrationen av könshormoner. Förändringar i menstruationscykelns varaktighet kan uppgå till 90 dagar, medan urladdningen blir knapp. Menstruationen kanske inte kommer på flera månader, men då återställs cykeln.

Hos kvinnor äldre än 40 minskar förmågan att bli gravid, men graviditet i detta fall är fortfarande möjligt. Endometriet förtjockas vid denna ålder, vilket leder till försenad blödning av livmodern. Om menstruationsförseningen noteras efter 40 år, även med ett negativt test, måste du definitivt registrera dig hos gynekologen och göra en ultraljud.

Försenad menstruation under amning. Vid utfodring förekommer vanligtvis inte menstruation (den så kallade amningsterminoré), men detta betyder inte att graviditet är utesluten. I hopp om amning går kvinnan inte till gynekologen förrän fostret börjar röra sig. Abort är redan förbjudet just nu, men leveranser med kort intervall är inte önskvärda.

Hur man orsakar menstruation under en försening: mer exakt, hur man skapar stora problem för dig själv

Det är tekniskt möjligt att ringa menstruation på egen hand, men gynekologer förbjuder kategoriskt att göra detta, eftersom orsaken till förseningen inte är klar och oftast leder sådan egenaktivitet till svår blödning, försämring av tillståndet, ökad inflammation, upp till peritonit.

Oftast på Internet rekommenderas att du ringer din period på följande sätt:

 • Ta ett varmt bad med vatten. Med ökat tryck kommer denna metod att leda till en hypertensiv kris. Med venetrombos - till vasodilatation och blödning. I närvaro av blodproppar garanteras en separering av blodproppen och emboli (tilltäppning av kärlet med en blodpropp).
 • Ta vitamin C i stora doser. Kvinnor som lider av stenbildning i urinblåsan och njurarna och urinblåsan (efter 30 år, alla har detta problem), efter denna vitaminisering av kroppen kan du gå till sjukhuset. Det är också farligt för gravida kvinnor - missfall kommer inte att ske, men det är svårt att säga hur en sådan sur chock kommer att påverka fostret. Detta inkluderar också råd om att dricka koncentrerade infusioner av ingefära och persilja. Dessa medicinalväxter innehåller en stor dos askorbinsyra och mycket mer..
 • Stärka det intima livet. Kanske menstruation och kan uppstå på grund av blodtryck under samlag. Men om det finns någon patologi i kroppen, är det bättre att identifiera och bota den. Menstruationens början kommer bara att försena resan till gynekologen i en månad. Då kommer allt att hända igen.
 • Ta medicinska tinkturer. I sortimentet av örter som stimulerar menstruationen ingår: blåklint, oregano, vildros, rödgubbe, nässlor, elekampan och knögräs. Självmedicinering kan sluta med nässelfeber. Vill du gå i röd akne och kliar konstant? Gå vidare - plocka ogräs!
 • Drick ett avkok av lökskal. Frank muck. Huruvida det hjälper eller inte är känt, men de motbjudande känslorna för nästa dag är garanterade dig.

Gynekologer rekommenderar: om det var en försening - riskera inte det! Kontakta en bra gynekolog, undersök, gör en ultraljud. Modern gynekologi diagnostiserar enkelt och snabbt orsakerna till amenorré och eliminerar den.

Vad hotar förseningen av menstruationen

Det beror på orsaken till förseningen..

 • Planerad graviditet. Det främsta skälet till förseningen är graviditet, för många par är detta en efterlängtad händelse. Förutsatt graviditet måste du genomgå en analys för hCG och ultraljud av livmodern för att se till att allt är normalt med fostret.
 • Oönskad graviditet. Återigen måste du besöka en gynekolog och förtydliga termen. Upp till 6 veckor kan du ha en säker medicinsk abort som kommer att provocera missfall.
 • Okänd anledning. Först av allt måste du ta reda på vad som orsakade förseningen i menstruationen. Farliga orsaker måste behandlas, särskilt farliga: fryst och ektopisk graviditet, inflammation i livmodern och äggstockarna, blodretention i livmodern. Allt detta måste göras på kliniken - det är dumt och farligt att diagnostisera amenoré och behandla amenoré hemma..

Var man ska åka med försenad menstruation i St Petersburg

Behandling av amenoré börjar med en kvalitetsdiagnos. I St Petersburg kan du gå igenom alla nödvändiga tester och ultraljud i Diana-kliniken på adressen: Zanevsky Prospect, 10. Boka när som helst: vi arbetar utan lediga dagar och lunch.

Om du hittar ett fel, välj en text och tryck på Ctrl + Enter

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Månadlig utfodring

Amning och menstruationscykeln är två processer som väcker hundratals frågor hos unga mödrar. Alla vet att menstruation under amning vanligtvis börjar senare, men ingen läkare kan bestämma den exakta perioden under vilken menstruationscykeln ska återställas, eftersom denna process, som många andra, är rent individ....

Hur man stannar
ung och vacker
efter 40 år

Brinnande ögon, en smal figur, entusiasm för hans arbete och god hälsa - en kvinna borde vara så i alla åldrar. Naturen gav kvinnan styrka och energi att föda barn....

Menstruationscykel: feber före menstruation

I en frisk kvinnas kropp fungerar allt som en klocka. Och "dessa dagar" är inget undantag. Cykeln är regelbunden, normal hälsa, vi lever som vanligt. Och eventuella avvikelser från de så kallade standarderna, till exempel en temperaturökning före eller under menstruationen, orsakar omedelbart rädsla, om inte alla kvinnor, då mest....