Magen svullen, ingen menstruation: vad är orsaken till förseningen

Harmonier

författaren Gulnara Cleveland uppdaterade 15 januari 2019 frågor och svar Inga kommentarer

Brott mot den kvinnliga månadscykeln orsakas av hormonell obalans eller funktionsfel i de inre könsorganens funktion. Om uppblåsthet uppträder och menstruationen försenas, måste du boka en tid hos en gynekolog för att undersökas noggrant och hitta den exakta orsaken till problemet. Ett liknande tillstånd orsakas av premenstruellt syndrom, sjukdomar i matsmältningsorganet eller reproduktionssystemet, graviditet.

Orsaker till uppblåsthet med frånvarande menstruation

När en kvinna inser att hon har en försening i sin period och svullnad i magen, finns det många möjliga orsaker till detta:

 • närmar sig menstruation;
 • graviditet;
 • ektopisk graviditet;
 • trombos eller annan tarmsjukdom;
 • genitourinary eller organcancer.

En ökning av mängden blod i bäckenorganen före menstruationen provoserar en känsla av tyngd och smärta. Det finns en funktionsfel i tarmarna och förstoppning eller diarré.

Premenstruellt syndrom

Akut smärta i buken, liten svullnad uppstår med PMS. Ödem uppstår på grund av förändringar i hormonell bakgrund, en kvinnas dagliga urinvolym minskar. Psykomotional stress, sömnlöshet och huvudvärk kan förbättra PMS-manifestationer..

Patologier i nervsystemet påverkar negativt funktionen i matsmältningssystemet. Intestinal rörlighet minskar, uppblåsthet och avföringsproblem uppstår.

Med PMS utvecklas symtomen 2-8 dagar före menstruationen och försvinner spontant efter början av menstruationsblödning. Vid inflammation i äggstockarna eller livmodern, PMS manifesterar sig så länge perioden går.

Graviditetssymtom

Oftast indikerar fördröjning graviditet. I detta fall börjar kvinnans bröstkörtlar att svälla, smaken förändras och doften förvärras. Storleken på livmodern ökar gradvis, det kan pressa urinblåsan, vilket manifesterar sig i ofta behov av att urinera.

Hormonella problem manifesteras i trötthet, dåsighet, glömska och rörelsestörningar i tarmen. Patienten är ofta sjuk, ibland är det kräkningar, magen sväller.

Vissa gravida kvinnor upplever dessa symtom nästan från den första dagen av graviditeten, medan andra inte inser deras tillstånd under en god tid. Endast spänning eller ett positivt test leder dem till misstankar..

Vilka är orsakerna till uppblåsthet hos gravida kvinnor??

 • tarmmusklerna slappnar av;
 • tarmarna pressas av livmodern;
 • förändring i diet eller diet.

Dessa symtom förekommer i de tidiga stadierna, senare förbättras kvinnans tillstånd. Om den gravida kvinnan inte har fläckar eller feber, krävs ingen behandling.

Ektopisk graviditet

I detta tillstånd kan ägget som befruktas av spermierna inte komma in i livmodern, därför fixeras det i ektopiska röret. Till en början känner en kvinna som en vanlig gravid kvinna, hon kan börja hälla i brösten, toxikos utvecklas, hennes humör är mycket föränderligt.

Smakförändringar kan inträffa, en överdriven känslighet för lukt visas. Det måste finnas en försening eller upptäckt.

Om en sådan gravid kvinna inte kontaktade en gynekolog i rätt tid kommer hon säkert att ha missfall vid 7-8 veckor av graviditeten, åtföljt av blödning orsakad av ett brott i äggledaren. Kvinnan manifesterar smärta, liknande sammandragningar, som ges till ländryggen, perineum.

Blödning är inte alltid tung, det förekommer ofta i bukhålan, en kvinna märker ofta inte de initiala symtomen. Oacceptabla smärtor börjar när blodförlust har nått stora volymer. Smärta ger åt höger sida och under axelbladen. Det finns vissa tecken som indikerar inre blödningar:

 • illamående, ibland kräkningar;
 • yr;
 • svullna, förstorade buken;
 • takykardi;
 • diarre;
 • blek hud;
 • blodtrycksfall;
 • besvimning eller besvimning.

När patienten når kritiska mängder blodförlust utvecklar patienten hemorragisk chock. Om inte omedelbar hjälp ges, kommer en kvinna i chockstillstånd säkert att dö, en ambulans måste ringas.

För att rädda liv utförs kirurgi för att eliminera inre blödningar. För att inte komma till ett sådant tillstånd, med en försening, måste du klara ett graviditetstest. Om testet är negativt kan en ektopisk äggfixering inte ske..

Intestinal endometrios

Den inre delen av livmodern fixeras med speciella celler, om de växer okontrollerat inträffar endometrios. Onormala celler transporterar blod genom livmodern, äggstockarna, tjocktarmen och ändtarmen.

Under menstruationen blödar endometriotiska vävnader, vilket ger uppblåsthet, flatulens, diarré, förstoppning och närvaron av blod i avföringen. Efter menstruationen försvinner symptomen utan behandling. I nästa cykel upprepas berättelsen. Om en kvinna inte går till läkaren, smalnar tarmens lumen gradvis, det finns en fullständig hindring av tarmen, som är oförenlig med livet.

Tecken på tarm endometrios:

 • försenad menstruation;
 • uppblåsthet;
 • blödning utanför menstruationen;
 • avföring med slem och blod;
 • sårhet i buken, värre på kritiska dagar;
 • illamående;
 • diarré följt av förstoppning.

De börjar behandla med den ursprungliga orsaken till uppkomsten av patologi. Om sjukdomen orsakas av en obalans i hormoner ordineras substitutionsbehandling. Ibland ge hormonella preventivmedel.

Livmodern måste skrapas ut instrumentellt under en gynekologisk operation, eftersom endometrios börjar med detta organ. Om tarmhinder har bildats krävs obligatorisk operation på detta organ.

Trombos i tarmen

Uppblåsthet och försenad menstruation kan indikera trombos. Överskott av östrogen i blodet förtjockar blodet, och progesteron provocerar bildandet av blodproppar. Dessa könshormoner i fel förhållande leder till utveckling av trombos och cykelfel. Äggstocksfunktionen störs, menstruationen försenas.

Symtom på trombos är följande:

 • uppblåsthet;
 • ömhet i buken;
 • illamående, kräkningar;
 • takykardi;
 • diarré med blod;
 • feber.

Om venen är helt blockerad dör tarmvävnad. Patienten blir plötsligt sjuk, temperaturen stiger till 39 ° C. Behöver omedelbar medicinsk vård, utan vilken patienten döds.

Onkologiska sjukdomar

Kolorektal cancer är i strid med hela ämnesomsättningen. Som ett resultat störs den normala funktionen av de endokrina körtlarna och organen. Med tiden orsakar en obalans av könshormoner en äggstocksstörning. Cykeln är trasig, blödningen sker vid fel tidpunkt och på kritiska dagar - förseningar. Tilldelningar blir rikliga eller små.

Symtom på onkologi i tarmen:

 • fetid avföring med pus och blod;
 • förstoppning följs av diarré och vice versa;
 • falsk lust till toaletten;
 • obehag i bäckenet;
 • ingen aptit;
 • tappar vikt;
 • tillväxt av lymfkörtlar i ljumsken;
 • förlängd temperatur
 • tarmhinder.

Under menstruationen ökar svullnaden i vävnaden vilket ökar smärtsyndromet. Svår smärta förekommer endast i avancerade stadier av cancer, så du måste gå till läkaren med minsta smärta.

Med onkologi i äggstockarna är det svårt att diagnostisera sjukdomen i ett tidigt skede, eftersom det i början inte finns några symtom. Den första symptomatologin manifesteras av en svag obehag i buken, som ökar. Förstoppning och illamående kan stör, ibland finns det en svårighetsgrad.

En kvinna förlorar sin aptit, snabbt mättad. Hon känner ständigt att hon har övermat, men samtidigt går hon ner i vikt. Förseningar i äggstockscancer ersätts med fläckar. Små smärta uppträder i nedre del av buken, vilket ger till korsryggen. Smärta kan förekomma under samlag. I de sista stadierna av cancer, akut smärta i bäckenet.

Uppblåsthet - vad man ska göra?

Till en början bör en kvinna följa en diet, detta är särskilt viktigt under den andra halvan av cykeln. Ta bort salt, rökt, fett från maten. För närvarande är det bättre att inte äta baljväxter som provocerar jäsning i kroppen. Eliminera alkohol, kolsyrade drycker.

Ät mejeriprodukter, spannmål av fullkorn, soppor med låg fetthalt. Sådan näring hjälper till att minska puffiness, ta bort vätskan i kroppen och lossa tarmarna.

Med uttalade PMS föreskrivs lugnande medel, diuretika. Ibland finns det behov av hormonella läkemedel, mediciner för smärtlindring. Det krävs att luta sig på produkter med vitamin B1-12, gå utanför dagligen.

Lugnande egenskaper har många medicinalväxter, som samtidigt normaliserar tarmarna. Sådana naturliga läkemedel inkluderar citronmelisse, kamomill, mynta..

För att förbereda en terapeutisk lösning, ta en tesked torkat gräs och häll glas kokande vatten, täck och insister 15 minuter. För smak kan du lägga till honung, infusionen är full i stället för te.

När symtomen inte tillåter ett normalt liv, intensifieras gradvis - kontakta en gynekolog. Läkaren kommer att undersöka på en gynekologisk stol, förskriva en ultraljudsundersökning, laboratorietester. Enligt resultaten av instrument- och laboratoriedata hänvisas patienten ibland för undersökning av en gastroenterolog, endokrinolog, onkolog.

Uppblåsthet och försenad menstruation är ofta ett symptom på allvarlig sjukdom. Hos andra patienter indikerar denna symptomatologi en normal eller ektopisk graviditet. Vissa av dessa tillstånd är livshotande, därför bör uppblåsthet undersökas av en läkare för att utesluta farliga tillstånd.

De första tecknen på graviditet före menstruation

Tecken på graviditet - är det möjligt att känna de första tecknen på graviditet innan förseningen? Artikeln är särskilt för de som inte vill vänta på en försening i menstruationen.

Vi alla, flickor, är olika, individuella och unika. Och samma sak kan sägas om vår kropp.

Någon börjar verkligen känna graviditet bara några månader efter befruktningen, och för någon är de första befruktningsdagarna tillräckligt för att uppleva toxikos och obehag.

Tecken på graviditet

Ofta lyssnar kvinnor på intuition eller tar upp tecken för sig själva. Kan den väntande mamman känna något under tidig graviditet?

Jag vet förmodligen allt om det första tecknet - det är illamående på morgonen och till och med kräkningar. Du kanske vill krama en porslinsvän flera gånger om dagen, men för ofta kräver toxikos behandling.

Det näst vanligaste symptom är svaghet, dåsighet och allmän dålig hälsa..

Det verkar som om allt är normalt med hälsan, du sover bra och inte överarbetar, men det drar dig alltid att ligga eller sova. Om det inte finns någon annan förklaring till detta kan orsaken vara under graviditet..

Och svaghet är karakteristisk när menstruationen inträffar.

När en kvinna har en tidig graviditetsperiod, och innan perioden är försenad, är det fortfarande tidigt, uppstår ofta ett tillstånd som om hon hade förkylning. Detta beror på att immunsystemet har minskat, kroppen försvagats och kämpar värre med olika virus. En kvinna kan känna antingen förkylning, ibland feber eller verkligen bli lite sjuk.

Ofta körs på ett litet sätt. Detta är normalt när graviditet inträffar, men diabetes mellitus har samma symtom..

Bland de trevliga förändringarna är en ökning av bröststorleken. Det är sant att mjölkkörtlarna blir mer känsliga och smärtsamma vid beröring..

Detta fenomen förekommer ofta med ankomster av PMS och ägglossning. Bröstet sväller en vecka efter befruktningen, och om bröstvårtorna också blir mörkare, men du är verkligen i början.

Bland de tidiga tecken på befruktning är en förändring i luktuppfattning och konstiga smakpreferenser. En flicka kan utveckla intolerans mot vissa dofter och till och med en försämring av välbefinnandet..

En känslig luktkänsla åtföljs av en förändring i smak i maten. Inte alla vill ha saltat och surt, men fisk blandad med glass eller andra icke-standardiserade matkombinationer kan mycket väl vara.

Mycket saliv i munnen betyder graviditet. Detta är ett ganska obehagligt tecken på tidig befruktning..

På grund av det tappar flickor snabbt inte extra kilo, den ofta svälja av en stor mängd saliv leder till inflammatoriska processer i magen.

Graviditet i de tidiga stadierna kan du enkelt kliva med PMS.

Psykologiskt tecken på tidig graviditet

Under modningen av fostret genomgår kroppen omstrukturering, den hormonella bakgrunden förändras. Progesteron "kommer till liv" och träffar den framtida moderns psyke.

Gravid blir tårfull, irriterad, snarlig, distraherad och glömsk. Kan ofta komma i ett tillstånd av apati.

Alla dessa problem passerar gradvis med att jämföra den hormonella bakgrunden. Men det är inte ovanligt att damer uppför sig på det sättet före menstruationen.

Tecken på graviditet - om utskrivning och trast

När barnets befruktning inträffade och det inte finns någon försening i menstruationen ännu, var uppmärksam på din vaginal urladdning. De kan bli något rödaktiga, men det borde inte vara många. Det kan vara en fläck eller ett par droppar på linne.

Det kan vara främst i de tidiga stadierna när embryot fäster vid livmodern. Lurad utflöde eller trast, också en ofta följeslagare av gravida kvinnor och inte bara. Anledningen till detta är en ökning av vätejoner i den vaginala miljön.

Om feber, huvudvärk och tryck

Innan menstruationens försening, när graviditeten är mycket tidigt, sänker kvinnan blodtrycket. Fortfarande, utan anledning, kan kroppstemperaturen stiga och huvudvärk.

En huvudvärk är emellertid inte ett direkt tecken på befruktningen, eftersom det finns många fler skäl till dess uppkomst..

Hemorrojder, smärta i korsryggen och tyngd i livmodern

Ett tidigt tecken på att befruktningen har inträffat kan betraktas som en ökning av blodflödet till bäckenorganen.

Flickan känner mer än någonsin att hon har en livmoder och att det händer något i henne. Hos kvinnor som redan har fött mer än en gång förekommer ofta hemorrojder i de tidiga stadierna. Det kan fortfarande "skjuta" i bäcken och korsryggen under hela nio månader.

Uppblåsthet, förstoppning och matsmältningsbesvär

Ett vanligt tidigt tecken på att graviditet betyder är uppblåsthet. Matsmältningssystemet saktar ner och matrörelsens hastighet minskar..

På grund av detta kan matsmältningsbesvär förekomma, men oftare förstoppning. Du kan fortfarande få intrycket att magen har blivit större. Men allt beror på gas i tarmen. Aptitlöshet.

Tecken på graviditet - om sexuell lust

Det kan minska eller till och med en avgrund. Anledningen är fortfarande densamma: global omstrukturering av kroppen och hormonella fluktuationer. Med tiden kan sexuell attraktion tvärtom öka ännu mer.

Om puffiness

I de tidiga stadierna av graviditeten kan en tjej ha svårt att knyckla och rensa näven. Detta händer när salter och överskottsvätska bibehålls..

Vad basaltemperaturgrafen visar

Om du noggrant och under lång tid övervakar bastemperaturen, bör du inte missa den tidiga befruktningsperioden. Du kommer att märka ett kraftigt temperaturfall under den andra delen av menstruationscykeln som varar en dag.

Detta kallas också implantationsindragning. Då kommer bastemperaturen att stiga till 37 grader och fortsätter att hålla fast. Sådana hopp beror på en minskning av progesteron och sedan en ökning av östrogen.

Tecken på tidig graviditet, som betraktas som "folk":

 • Smak av metall i munnen;
 • Snarkning i en dröm;
 • Vaskulärt nät i bröstet.

Vad det än var, men de första tecknen på graviditet, före förseningen och tidpunkten bör fastställas av läkaren. Dessutom är de helt enkelt förvirrade med andra allvarliga sjukdomar och sjukdomar.

I alla fall, om du märker symtom som är ovanliga för dig själv, så försena inte med att gå till läkarna.

För att inte tappa hjärnan igen och inte plåga dig själv med förväntningarna är det lättast att vänta tills en försening kommer och köpa ett graviditetstest. Då kommer det bara att finnas två alternativ: ankomsten av menstruation eller ett nytt liv i er.

Varför flatulens noteras med en försening i menstruationen

Den kvinnliga kroppen är känslig för olika faktorer. Försenad menstruation, uppblåsthet, illamående är symtom som inte bara kan indikera graviditet. Dessa tecken kan vara patologiska och behöver akut behandling. Uppblåsthet kan elimineras och förhindras om vissa rekommendationer följs. Symtom kan indikera endometrios i tarmsystemet och venös trombos. Uppblåsthet och försening kan också vara manifestationer av premenstruellt syndrom. För närvarande inträffar betydande hormonella förändringar i den kvinnliga kroppen. Detta är en fysiologisk process som inte behöver behandling..


Med PMS kan flatulens vara

Vilka är symptomen på uppblåsthet under graviditeten?

Försenad menstruation och uppblåsthet är tecken där det första man misstänker är graviditetsförloppet. Ett snabbt test för att bestämma den sannolikt framgångsrika befruktningen är nödvändigt för kvinnor som har ett aktivt sexliv. Detta gäller särskilt för flickor som har oskyddat sex eller inte har något förtroende för de preventivmedel som används..

Under graviditeten ökar prolaktinnivåerna. Det är på grund av detta att känsligheten i bröstkörteln ökar. Luktkänslan förbättras och matvanor förändras..

Du kan utföra ett graviditetstest från första förseningsdagen, men de första tecknen kan visas ännu tidigare.

De viktigaste symptomen presenteras i tabellen.

FördröjningVanliga månadsperioder förekommer inte vid den angivna tiden. Det är värt att veta att detta inte alltid är ett tecken på graviditet. Var uppmärksam på ytterligare manifestationer..
Basal temperaturökningOm du regelbundet har ett basaltemperaturdiagram, kommer du definitivt att se förändringar. Under graviditeten ökar indikatorn. Han håller på 37 grader.
Förändringar i bröstkörtelnKänsligheten ökar. Att röra vid bröstet är obekvämt. Det är obehagligt för en kvinna att ligga på magen. Det är knappt urladdning från bröstet. Bröstkörtlarna hälls och blir tyngre.
HumörsvängningarEn kvinna utsätts för stressiga situationer. Den gravida flickan är misstänksam, gråter och deprimerad av någon anledning. Blixtar av ilska ger plats för glädje.
Rinnande näsaEn snabb förändring av den hormonella bakgrunden provoserar nässtoppning. Snarkning visas på natten. Vissa kvinnor klagar över en rinnande näsa fram till förlossningen.
sömnighetDen gravida flickan vill ständigt sova. Trots detta finns det ibland tecken på sömnlöshet..
ObehagFlickan klagar över värk i kroppen, frossa. Det finns en känsla av att bli överväldigad. Det kan tyckas vid första anblicken att influensan förekommer.
SmärtaDessutom uppträder smärta i olika delar av kroppen. Ofta är obehag lokaliserat i nedre del av buken och huvudet. Livmodern ökar ständigt i storlek och sätter press på angränsande organ. Dessutom finns det en stark flatulens, som bara förvärrar tillståndet.
Regelbunden urinationEn kvinna springer ständigt till toaletten på en liten. Livmodern trycker på urinblåsan.
Förvärring av sjukdomenMed framgångsrik befruktning minskar kroppens skyddande funktioner gradvis. För närvarande förvärras många kroniska sjukdomar. Det är av detta skäl som det är bättre att planera en graviditet och förhandsgranskning för att övervaka tillståndet.

Många symtom finns inte bara efter befruktningen. Behöver du se en läkare.


Testet kan göras redan den första dagen av förseningen

14 tidigaste tecken på graviditet

Alla kvinnor vet: illamående på morgonen, yrsel och försenad menstruation är de första tecknen på graviditet. Jag undrar dock om det är möjligt att ta reda på befruktningen före förseningen. Det visar sig att du kan.

Text Olga Fomina 31 juli 2019

En normal försening i menstruationen i en vecka eller två övervägs. Det vill säga att ett fördröjning på 14 dagar från schemat ännu inte är en indikator på graviditet, i alla fall ur en medicinsk synvinkel. Men om perioderna inte är längre är detta ett tillfälle att besöka läkare, ultraljud och en omfattande undersökning. Poängen här är inte bara att du verkligen kan vara gravid, och en period på 4-6 veckor är den farligaste när missfall ofta uppstår, utan också att en lång försening kan vara ett tecken på en gynekologisk sjukdom. Emellertid kan man skilja från varandra redan innan förseningen. Frågan är hur.

1. Bröstsmärtor

Innan menstruationen gör bröstet ofta ont och tolererar inte beröring. Dessutom sväller mjölkkörtlarna något. Men under graviditeten börjar bröstet växa från nästan den första veckan. Saken är att kvinnans kropp börjar producera progesteron och östrogener i enorma mängder. På grund av detta sväller inte bara bröstet, utan också andra mjuka vävnader. Därför känner en kvinna mer svullen än i en vanlig ICP. Bröstet blir mer känsligt och ibland släpps en obestämd färgvätska när man trycker på den.

2. Smärta i ryggen och magen

Ritningsvärk i nedre del av magen och nedre delen av ryggen är ofta följeslagare av PMS. Men här är smärtan fortfarande lite annorlunda. Det beror på hormonella förändringar och livmoders tillväxt. När ett befruktat ägg fästs vid livmodern i vägen expanderar det, följaktligen smärtan.

3. Fläckblödning

När ägget fästs på livmodern i livmodern kan lätt blödning börja. Så om du märker att din period var kortare och inte så rik som vanligt, finns det fortfarande anledning att gå till apoteket för ett test. Blödning sker vanligtvis 6-12 dagar efter befruktningen. Och detta är ett tillfälle att gå till läkaren: det är nödvändigt att utesluta möjligheten till missfall, ektopisk graviditet eller infektion.

4. Trötthet

Under de första dagarna och veckorna efter befruktningen börjar kroppen bokstavligen slitna för att stödja graviditeten. Behöver mer energi, hjärtat börjar arbeta med en hämnd, levererar ytterligare syre till livmodern. Trötthet är en normal reaktion av kroppen på ytterligare en mycket kraftfull belastning. En hälsosam kost, en tillräcklig mängd vätska och vitaminer hjälper till att hantera detta. Och vila - mer.

5. Nippel färgändring

Hormoner som produceras under graviditeten påverkar aktiviteten hos melanocyter - cellerna som är ansvariga för färgpigment. Bröstvårtor under graviditeten börjar bli mörkare och ibland blir till och med röda. Men den gamla färgen kommer definitivt inte att vara.

6. Illamående

Toxikos kan börja redan före förseningen. I allmänhet upplever 85 procent av kvinnorna detta otäcka symptom. Men i de tidiga stadierna kan vi prata om rörelsesjuka som ett första symptom på graviditeten. Du kan bli vaggad i bilen, på planet - även om allt innan var bra. Och några vaggar även när man går. Detta tillstånd utvecklas under den andra graviditetsveckan. Det beror på att progesteron bromsar matsmältningsprocesserna. HCG-hormonet tillför värme - ju högre dess nivå, desto sämre känner du dig.

7. uppblåsthet

Jeans slutade plötsligt samlas på magen? Ja, långsam matsmältning kan spela ett sådant skämt. Detta händer också under PMS - progesteronnivåer ökar och uppblåsthet börjar. När din period börjar försvinner detta symptom vanligtvis. Och under graviditeten - nej.

8. Ofta vill du använda toaletten

Snabb urinering är ett test inte bara under de senaste månaderna av graviditeten, när barnet sätter tryck på urinblåsan med sin vikt. Detta händer också under de första veckorna. Inte bara börjar livmodern växa och sätta tryck på urinblåsan, så att njurarna börjar arbeta i ett förbättrat läge, vilket tvingar dig att springa till toaletten varje halvtimme.

9. Hårfet

Förlåt oss för detta ord. Men allt på grund av trötthet - kroppen behöver mer energi, så ofta i de tidiga stadierna av graviditeten vill du skräpmat, men mer. Snabbmat ger snabb energi, som under denna period saknar starkt..

10. Huvudvärk

Att förbättra blodcirkulationen är bra. Men ibland kan en rusning av blod till hjärnan orsaka smärta. Detta händer under de första veckorna av graviditeten - smärtan är vanligtvis mild, men ofta. Dessutom förekommer de ofta om du inte dricker tillräckligt med vatten eller om du har problem med blod - det är värt att ta tester. Med tiden kommer "gravida migrän" att upphöra.

11. Förstoppning

En känslig fråga som inte accepteras att diskuteras högt. Men vad händer om det finns? Bromsande matsmältning, uppblåsthet, nästa logiska steg - problem med avföring. De dåliga nyheterna är att förstoppning inte är en migrän. Under graviditeten försvinner den inte utan blir värre. Därför är det vettigt att anpassa din diet för att återspegla denna olägenhet..

12. Stämningsförändring

Det är inte för ingenting som de säger om väderbytet att det "förändras som en gravid kvinnas humör." Från fullständig förtvivlan och depression till lätthet och gnista - inte ens ett steg, utan ett litet steg. Vi blir mer känsliga nästan omedelbart så snart hCG-nivån börjar stiga..

13. Förändring av basal temperatur

Vissa övervakar bastemperaturen för att beräkna ägglossningstiden. Vanligtvis vid denna tidpunkt stiger temperaturen med cirka en och en halv grad. Det kvarstår tills menstruationen börjar. Om du märker att temperaturen förblir hög i mer än två veckor kan det innebära att du är gravid.

14. Rinnande näsa

Problem med näsan - detta är kanske det mest oväntade tecknet på graviditet. Trängsel eller tvärtom, evigt våt näsa, i vissa fall finns det till och med blodig urladdning - allt detta kan kopplas till din nya position. Det finns två skäl till detta. För det första sätter ökat blodflöde tryck på blodkärlen. För det andra kan hormonet östrogen orsaka svullnad i slemhinnorna i näsan..

Vad annars?

- på morgonen finns det bitterhet i munnen;

- ändra smakupplevelser och preferenser - sugen efter exotiska och oväntade produktkombinationer;

- minskad sexuell lust;

- aversion mot vissa luktar;

- oväntade värmeattacker följt av frossa;

Vilka tecken indikerar graviditet efter en försening

Det huvudsakliga tecknet på att tidig graviditet kan bestämmas hemma är förseningen i menstruationen till följd av oskyddat samlag. Men inte i alla fall åtföljs befruktningen av ägget av brist på menstruation. Det finns ofta fall när kvinnor noterade smutsutsöndring de första månaderna efter befruktningen av ett barn och uppfattade det för menstruation. Avsaknaden av menstruation indikerar inte alltid graviditetens början. Tillståndet kan bero på överdriven fysisk ansträngning av damen, en funktionsfel i den hormonella bakgrunden och andra skäl. Därför är det viktigt att överväga andra symtom som uppträder med en försening.

Sedan när kan jag ta reda på graviditet

Den kvinnliga kroppen kan svara på förändringar som inträffar i den 2 veckor efter befruktningen. Hos vissa kvinnor manifesterar sig graviditet levande, i andra åtföljs det inte av uttalade tecken. I det senare fallet misstänker en kvinna början av befruktningen om hon noggrant lyssnar på kroppen. Befruktning av ägg startar processen för hormonell omstrukturering. Tillståndet manifesteras av plötsliga humörförändringar, en akut reaktion på lukt, irritabilitet. Nervsystemet är det första som svarar på förändringar i kroppen.

2–3 dagar efter förseningen av menstruationen ersätts ovanstående tecken av fysiologiska förändringar. Den gravida kvinnan känner illamående (speciellt på morgonen), mörknar orolan i bröstkörtlarna, försämring av huden. Separat garanterar dessa symtom inte 100% graviditet. Hudens tillstånd kan förvärras på grund av att kvinnan inte vilar tillräckligt eller använder olämpliga hudvårdsprodukter. Illamående och kräkningar är inte bara ett tecken på graviditet, utan också förgiftning, problem med matsmältningssystemet.

Det är felaktigt att anta att tecken på graviditet kommer att visas så tidigt som 2 dagar efter befruktningen av ägget. För första gången rapporterar väntande mödrar illamående och svaghet inom 2-3 veckor.

Illamående uppstår på grund av det faktum att fostret, som är fäst vid livmoderhulen, uppfattas som en främmande kropp. Ett befruktat ägg kommer inte omedelbart in i livmoderhålan, innan embryot fästs på väggen, kan det gå 10 eller fler dagar. Om symptomet dök upp före denna tid, är illamående troligen förknippat med några andra skäl: undernäring, förvärring av mag-tarmsjukdomar, etc..

Tecken på graviditet i de tidiga stadierna efter en försening av menstruationen blir mer uttalade efter 6-7 dagar. Onormal vaginal urladdning, ofta urinering och en känsla av tyngd i korsryggen kan läggas till yttre förändringar, störningar i nervsystemet.

De sena tecknen på en början av graviditeten inkluderar:

 • en ökning av buken i storlek;
 • avrundning av höfterna på grund av höftledets expansion;
 • ökad aptit;
 • känsla av skakningar i magen.

Troliga symtom

Dessa graviditetssymptom under de tidiga dagarna av förseningen indikerar inte nödvändigtvis att en befruktning har inträffat. Om en flicka har mer än 2 eller 3 av de angivna symtomen, är sannolikheten för att hon blir gravid större. En fullständig lista över symtom som kan visas bör övervägas..

Beteende förändring

Inte alltid förändras stämningen hos gravida kvinnor. Med en oberoende diagnos bör du inte lita enbart på detta symptom. Enligt vissa kvinnor observerades deras humörförändringar både före och efter förseningen. Villkoret visades:

 • ökad ångest;
 • apati;
 • överdriven excitabilitet;
 • sömnproblem;
 • irritabilitet;
 • tearfulness.

Liknande förändringar sker mot bakgrund av förändringar i det endokrina systemet. Efter befruktningen av barnet producerar det kvinnliga hormoner i en ökad mängd. Detta är nödvändigt så att den förväntade modern kan förbereda sig för barnets långvariga bärning. En förändring av förhållandet mellan hormoner i blodet påverkar nervsystemets funktion.

Blödning

Symtom visar sig två eller tre veckor efter befruktningen av ägget. Slemhinnor under tidig graviditet kan bli vit eller rödaktig. I det första fallet är symptomet förknippat med infektion eller förvärring av trast. En gravid kvinnas kropp blir mer sårbar för svampinfektion på grund av ett försvagat immunsystem. Och surheten i vaginal utsöndring förändras också, på grund av vilken svampar lätt kan multiplicera på slemhinnorna. Vit sekretion åtföljs dessutom av genital klåda och brännande känsla vid urinering.

Om ett liknande tecken visas bör den förväntade modern kontakta en gynekolog snart.

En blodig eller brunaktig daub uppstår på grund av fästet av ett fosterägg på livmoderns väggar. Under detta inträffar mindre skador på könsorganets blodkärl. Blodpartiklar kommer in i vaginalutflödet och färgar dem i rödaktiga, rosa eller bruna toner. Längden på implantationsblödningen är 1-2 dagar.

De skiljer sig från vanlig menstruation i sin knapphet och korta utseende. Situationen kräver inte att man går till läkaren om den inte kompletteras med andra obehagliga symtom: drabbningar i nedre del av buken, huvudvärk, svår svaghet och illamående.

Bruna perioder som har kommit efter en försening är ett tecken på missfall eller ektopisk graviditet..

Svaghet och obehag

Ett symptom kan uppstå både före och efter en försening. Det förklaras av att alla flickans inre system och organ omorganiseras till att bevara graviditeten. Svagheten beror på en minskning av immunitet och en förändring i metabolism. Om dessa symtom uppträder måste en kvinna träffa en läkare. De kan inte bara följa graviditet utan också manifestera sig i de första stadierna av infektion med en bakteriell eller viral infektion. För att fastställa orsaken till försämringen av patientens välbefinnande är det bara möjligt efter en omfattande diagnos.

Manifestationer av svaghet och dåsighet uppstår på grund av ökad produktion av progesteron. Hormonet har en "lugnande" effekt på psyken hos kvinnor. Hjärnan växlar till arbete under andra förhållanden, så kvinnor har ofta glömska i de tidiga stadierna av graviditeten. Hon kan inte koncentrera sig på något speciellt fall, glömmer om senaste händelser. Tillståndet är helt normalt och försvinner på egen hand vid andra trimestern.

Illamående

Toxikos är det första tecknet som hjälper till att bestämma graviditet före försening utan test. Hos damer manifesterar det sig med varierande intensitet. Vissa äcklas av mat. I svåra fall åtföljs toxikos av ofta kräkningar och en fullständig brist på aptit. En kvinna bör definitivt träffa en läkare: svår toxikos uppträder mot bakgrund av graviditetspatologier.

Illamående i de tidiga stadierna ger plats för en ökad hungerkänsla med 12-13 veckor. Detta beror på att kroppen försöker kompensera för bristen på näringsämnen, måste få en stor mängd energi. När toxikos börjar, som det första tecknet på graviditet i de tidiga stadierna efter en försening, kan du kontrollera dig själv hemma med apotekstestet.

Processen med att implantera ett ägg i livmoderhålet bromsar rörelsens rörlighet. Detta leder till tecken på illamående och obehag i bukhålan. Det sista symptomet på en kvinna i position är sällan förknippad med födelsen av ett nytt liv, eftersom få människor vet om hans utseende efter graviditeten. Problem kommer att bli mer märkbara vid andra till tredje trimestern, när det växande fostret börjar pressa matsmältningsorganen.

Huvudvärk och ländryggsmärta

Problemet observeras särskilt ofta hos de kvinnor som lider av lågt blodtryck under graviditeten. Det orsakas av otillräcklig tillförsel av syre till hjärnan. Smärta oroar förväntade mödrar konstant eller regelbundet, beroende på svårighetsgraden av tillståndet. Vanligtvis försvinner migrän på grund av stabilisering av den hormonella bakgrunden.

Kramper i korsryggen är ett vanligt tecken på befruktningen av ett barn. Det inträffar på grund av att bäckenorganen börjar tillföras mer aktivt med syre. På grund av den ökande belastningen på ryggraden, uppträder smärta i denna del av kroppen hos kvinnor med hernias, osteochondrosis och andra problem med muskel-och skelettsystemet. Symtomen manifesterar sig mer intensivt före förlossningen på grund av en ökning av fostret i storlek och vikt.

gasbildning

Orsaken till uppblåsthet i buken och ökad gasbildning är progesteronhormonet som produceras i större mängder. Det har en avslappnande effekt på tarmens muskler och bromsar dess rörlighet. Ökad luftväxt och uppblåsthet följer kvinnor fram till mitten av graviditeten.

Snabb urinering

Ett symptom uppträder på grund av att bäckenorganen som ett resultat av befruktningen av ett barn börjar försörjas mer aktivt med blod. Urineringsprocessen normaliseras till 3-4 månaders graviditet.

Riklig salivation

Hypersalivering hos gravida kvinnor förekommer också som ett resultat av aktiv progesteronproduktion. Problemet kan orsaka tidig toxikos på grund av att damen försöker att inte svälja saliv. Produktionen av saliv aktiveras också med halsbränna i samband med ökad surhet i magen. På grund av befruktningen av barnet är en förvärring av gastrit med ökad surhet och andra gastrointestinala patologier möjlig. Stora mängder saliv behövs för att minska surhetsgraden hos magsaft.

Pålitliga tecken

Försenad menstruation i mer än 5 dagar är inte det enda symptom som en kvinna kan misstänka graviditet på. Ytterligare manifestationer som du kan ta reda på om graviditet:

 1. Bröstförstoring. Symtomen uppträder efter befruktningen eller när man tar hormonella läkemedel. Skillnaden mellan ett fall och ett annat kommer att vara att när man tar läkemedel kommer bröstet att sluta växa i storlek, och under graviditeten kommer det ständigt att öka. Efter 5-6 månader produceras det första råmelk från bröstvårtorna, men ibland kan symtomet uppträda tidigare (vid 3-4 månader). Så mjölkkörtlarna är beredda att mata barnet efter hans födelse.
 2. Förstorad livmoder. Endast en gynekolog kan bestämma detta under undersökningen av patienten.
 3. Positivt graviditetstest. Det utförs när tecken på graviditet upptäcks med en försening på 1 dag. Efter 3-4 dagars menstruation har ägget i 90% av fallen tid att fästa sig vid livmodern. I 15% av fallen kan orsaken till ett falskt positivt test vara godartade och maligna tumörer i det reproduktiva systemet. Av detta skäl bör ett positivt graviditetstest vara anledningen till ett obligatoriskt besök hos läkaren..

Exakta sätt att bestämma graviditet

Det finns flera tecken på vilka befruktningen kan bestämmas hemma. Läkare tar också hänsyn till ett antal symptom som gör det möjligt för dem att göra en korrekt diagnos..

 1. En ökning av hCG-hormonet i en kvinnas blod. Enligt testet bestämmer läkare inte bara befruktningen utan också graviditetsförloppet. En inkonsekvent hCG-nivå kan indikera patologier i utvecklingen av fostret eller hotet om upphörande av graviditeten. De använder sig av analyser för att ställa en diagnos i de tidiga stadierna när ultraljud inte ger tillförlitlig information.
 2. Förvärring av hemorrojder eller problematiska tarmrörelser. Problem uppstår på grund av ökad blodtillförsel till bäckenorganen.
 3. En ökning av basaltemperaturen före försening (i ändtarmen). Som ett resultat av befruktningen av ägget kommer indikatorn på termometern alltid att vara 37 grader.
 4. Sänker blodtrycket till 90/60 mm. Hg. Konst. Som ett resultat upplever kvinnor dåsighet, yrsel och svimning. Intensiteten hos sådana symtom ökar när en kvinna stannar i ett fylligt och varmt rum..
 5. Minskad immunitet. Under första trimestern blir en kvinna mer sårbar för smittsamma och virala patogener. Som ett resultat av detta kan en dam i position ha faryngit, rinnande näsa.

Utöver förseningen av menstruationen finns det andra tecken som avgör uppkomsten av ett nytt liv. Detta gäller särskilt manifestationen av flera symtom som är karakteristiska för graviditet. En kvinna kan känna både yttre (försämring av huden, viktökning, bröstförstoring) och interna förändringar (nedsatt avföring, svaghet, humörsvängningar). Listan över manifestationer som är karakteristiska för tillståndet bör innehålla ökad känslighet hos bröstkörtlarna, ett positivt testresultat.

Varför uppstår uppblåsthet med en försening i menstruationen

Eventuella oegentligheter i menstruationscykeln är förknippade med en felaktig funktion i de inre organen eller hormonell obalans. Om det finns en försening i menstruation och uppblåsthet är det därför nödvändigt att konsultera en gynekolog och genomföra en undersökning. Detta tillstånd kan orsakas av graviditet, sjukdomar i matsmältningssystemet, premenstruellt syndrom..

Orsaker till flatulens i frånvaro av menstruation

En obekväm känsla och försening i menstruationen kan uppstå av följande skäl:

 • tubal abort med ektopisk graviditet;
 • sjukdomar i matsmältningskanalen;
 • intestinal ventrombos;
 • svullnad i kroppen;
 • premenstruellt syndrom;
 • onkologiska sjukdomar i matsmältnings- och könssjukdomar.

En rusning av blod till bäckenorganen före menstruationen orsakar en känsla av tyngd, magen kan svälla och skada. Intestinal funktion störs, förstoppning, diarré, smärta är störande.

Abort från röret

I en ektopisk graviditet kommer ett befruktat ägg inte in i livmoderhålan utan fästs på äggledarnas väggar. Samtidigt ökar bröstkörtlarna, toxikos uppträder, en kvinna ändrar ofta sitt humör, smakpreferenser och ökar känsligheten för lukt. Det finns en försening i menstruationen, smutsar mörk urladdning.

Efter 7-8 veckor inträffar spontan abort, åtföljt av brott i röret och blödning. Akuta krampsmärta i nedre del av buken förekommer regelbundet, som strålar till nedre delen av ryggen, ändtarmen och perineum.

Intern blödning i bukhålan kan vara mindre, en kvinna under lång tid märker inga symtom. Intensiv smärta inträffar med en stor mängd blodförlust, obehagssensor som strålar till höger hypokondrium, området mellan axelbladen.

Symtom på inre blödningar:

 • illamående, kräkningar;
 • yrsel;
 • uppblåsthet, förstorat buk;
 • cardiopalmus;
 • ofta avföring;
 • blekhet i huden;
 • kallsvett;
 • sänka blodtrycket;
 • svimning.

Hemorragisk chock uppstår med betydande blodförlust, detta utgör ett hot mot en kvinnas liv. Det är brådskande att ringa en medicinsk akut. Kirurgisk behandling.

Intestinal endometrios

Endometrios är den patologiska spridningen av endometrieceller som beklär livmoderens innervägg. Patologiska vävnader kan lokaliseras i livmodern och äggstockarna eller spridas med blodflödet till andra inre organ. Oftast påverkas tunn- och tjocktarmen, sigmoid och rektum..

Under menstruationens början börjar endometrialceller blöda, utsmällda buksmärta, flatulens, förstoppning, avföring med blod uppträder. När menstruationen är slut försvinner obehaget. Utvecklingen av sjukdomen orsakar en förträngning av tarmens lumen, vilket kan leda till fullständig hinder.

Symtom på intestinal endometrios:

 • försening av menstruation;
 • uppblåsthet;
 • intermenstruell blödning;
 • avföring med slem och blod;
 • buksmärta, förvärrad under kritiska dagar;
 • illamående;
 • frekvent förstoppning, diarré.

Behandling av intestinal endometrios börjar med eliminering av orsaken till patologin. Om sjukdomen orsakas av hormonell obalans utförs hormonersättningsterapi, kombinerade orala preventivmedel ordineras.

Skada på tarmen är vanligtvis en följd av avancerad endometrios i livmodern, äggstockarna, därför utförs en instrumentell undersökning av dessa organ och terapeutisk curettage. Vid tarmhindring indikeras kirurgi.

Trombos i tarmen

En hög östrogennivå i blodet orsakar en förtjockning av blodet, och progesteron främjar bildningen av blodproppar. Och även könshormoner kan aktivera fibrinogen och protrombin, vilket provocerar utvecklingen av trombos. Hormonell obalans är orsaken till menstruations oregelbundenheter, menstruationsförseningar kan uppstå, äggstocksfunktionen kan försämras.

 • uppblåsthet;
 • illamående, kräkningar;
 • buksmärtor;
 • cardiopalmus;
 • flytande avföring med blod;
 • feber.

Med fullständig blockering av vener uppstår nekros i tarmvävnaderna, välbefinnandet förvärras och hypertermi når 39 °. En kvinna behöver akut medicinsk vård, utan snabb behandling kan dödsfall inträffa.

Premenstruellt syndrom

PMS åtföljs ofta av uppkomsten av ödem, akut magsmärta. Mot bakgrund av hormonella fluktuationer observeras vätskeansamling i kroppen, volymen urin utsöndras minskar. Ett instabilt psyko-emotionellt tillstånd, huvudvärk och sömnlöshet kan också orsaka svullnad..

Störningar i nervsystemet påverkar negativt arbetet i matsmältningskanalen, tarmens rörlighet förvärras, flatulens och avföringsstörningar uppträder. Sådana symtom upprepas varje månad 3–7 dagar före menstruationen och försvinner efter blödningens början. Vid samtidig inflammatoriska sjukdomar i livmodern, äggstockarna, kan tecken på PMS kvarstå tills menstruationen slutar.

Graviditetssymtom

Den vanligaste orsaken till försenad menstruation är graviditet. En ökning av prolaktinnivåerna orsakar en ökning av bröstsvullnad. Hos kvinnor är det en förändring i smakpreferenser, lukt är starkare.

En ökning av livmoderns storlek leder till att blåsan pressas och ofta urinering. En förändring av den hormonella bakgrunden manifesteras av dåsighet, trötthet, försämring av minnet, metaboliska störningar, peristalt i tarmen. Illamående, kräkningar, uppblåsthet, förstoppning.

Vissa kvinnor känner sådana förändringar omedelbart efter graviditeten, andra kvinnor känner inte till deras tillstånd förrän menstruationsförseningen och testet.

Orsaker till uppblåsthet under graviditeten:

 • avslappning av tarmmusklerna, försämring av peristaltis;
 • pressa tarmarna med ett förstorat livmodern;
 • förändring i vanligt diet och diet.

Vanligtvis förekommer sådana symtom endast i de tidiga stadierna, då normaliseras tillståndet. Om det inte finns ytterligare smärta, feber, blodig utflöde krävs ingen särskild behandling.

Onkologiska sjukdomar

Cancer i ändtarmen kännetecknas av en kränkning av metaboliska processer, det sker en förändring i arbetet i många organ och endokrina körtlar, vilket påverkar produktionen av könshormoner. En obalans av östrogener, progesteron, testosteron leder till ovariell dysfunktion, menstruationscykeln störs, förseningar, blödningar mellan regimerna uppträder, menstruationen kan bli mer riklig eller, omvänt, knapp, spotting.

Symtom på kolorektal cancer:

 • fetid avföring med slem, pus, blod;
 • avföringsstörningar: förstoppning, diarré, flatulens;
 • falsk, ofta lust att avrättas;
 • obehag i bäckenområdet;
 • dålig aptit, viktminskning;
 • förstorade inguinala lymfkörtlar;
 • långvarig ökning av kroppstemperaturen;
 • tarmhinder.

Under menstruationen kan smärtan öka på grund av svullnad i vävnaderna. Svår smärtsyndrom förekommer endast i avancerade stadier av sjukdomen.

Äggstockscancer har icke-specifika symtom, så sjukdomen är svår att diagnostisera i början. Det första steget kännetecknas av tarmbesvär. Magen kan blåsa upp, känslan av tyngd, förstoppning, illamående stör. Appetiten förvärras, snabb mättnad inträffar, en konstant känsla av överätning uppstår, medan patienten snabbt går ner i vikt.

Dessutom störs menstruationscykeln, menstruationsförseningar inträffar, fläckar mellan reglerna uppträder, dra, smärta i nedre del av magen, ger tillbaka till korsryggen, smärtsamt samlag. I de sista stadierna finns intensiva bäckenvärk.

Vad man ska göra med uppblåsthet

Kosthold i den andra fasen av menstruationscykeln hjälper till att minska obehag. Salt, fet mat, baljväxter, färska grönsaker och vissa frukter bör uteslutas från kosten. Det är nödvändigt att begränsa användningen av kolsyrade, alkoholhaltiga drycker, starkt te, kaffe.

Det är användbart att äta jäsade mjölkprodukter, lätta grönsaksoppor, spannmål från fullkornspannmål. Du måste äta i små portioner upp till 5 gånger om dagen. En sådan diet hjälper till att minska svullnad, förhindrar vätskeansamling i kroppen och överbelaster inte tarmarna.

När PMS föreskrivs lugnande medel, diuretika, kombinerade orala preventivmedel, icke-steroida antiinflammatoriska anestetika för att lindra smärta. Det rekommenderas att använda B-vitaminer, ta promenader i frisk luft.

Det har en lugnande effekt och normaliserar matsmältningssystemet kamomillte, pepparmynta och citronmeliss. Läkande växter minskar svullnad, smärta, tarmkolik. Häll 250 ml kokande vatten över en tesked torrt gräs, täck och låt det brygga i 10 minuter, tillsätt sedan lite honung och drick istället för vanligt te.

För svårare symtom som gradvis utvecklas bör du kontakta en gynekolog. Läkaren kommer att genomföra en undersökning, förskriva ultraljud, laboratorium, instrumentella studier. Samråd med endokrinolog, onkolog, gastroenterolog kan vara nödvändigt..

Uppblåsthet och onormal menstruation kan vara symtom på allvarliga sjukdomar i matsmältningsorganet eller könsorganen. Du bör rådfråga en läkare för obehag i reproduktionsorganen och matsmältningskanalen.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Hur man snabbt kan stoppa rikliga månatliga piller och folkläkemedel

Utsläpp av blod under menstruationen är ett kroppsfenomen som naturen tillhandahåller. Alla försök att ingripa i denna process för att stoppa den före schemat kan vara skadliga....

Varför drar nedre buken innan menstruationen

Representanter för det klara könet är ofta obekväma innan menstruationen börjar. Till exempel har de ofta magvärk före menstruation. Ett liknande symptom förekommer hos nästan 55% av mogna kvinnor....

Intermenstruell blödning och menstruation i mitten av cykeln

Innehåll:Många kvinnor hade minst en gång i sitt liv menstruation i mitten av cykeln. Naturligtvis orsakar en oregelbunden månatlig cykel känslor hos kvinnor....