Försening av menstruationen

Blödning

Försenad menstruation, de främsta orsakerna utom graviditet
Normalt varar menstruationscykeln 21 till 35 dagar. Varje kvinna har sin individuella varaktighet, men i de flesta av dem är intervallet mellan menstruationen lika eller skiljer sig från varandra med högst 5 dagar. Kalendern ska alltid markera den dag då menstruationsblödningen börjar för att märka en oregelbunden cykel i tid.

Ofta en kvinna efter stress, sjukdom, intensiv fysisk aktivitet, klimatförändringar, det finns en liten försening i menstruationen. I andra fall indikerar detta symptom en graviditet eller hormonella störningar. Vi kommer att beskriva de viktigaste orsakerna till förseningen i menstruationen och mekanismen för deras utveckling, samt prata om vad man ska göra i en sådan situation.

amenorré

I den medicinska världen kallas försenade eller frånvarande perioder amenorré. Det är indelat i två kategorier:

 1. Primär amenoré. Detta är ett tillstånd där en flicka vid 16 års ålder aldrig har börjat sin period. Ofta är primär amenoré förknippad med förekomsten av medfödda störningar som inte dykt upp före puberteten. Detta till exempel genetiska eller kromosomala avvikelser, problem med reproduktionssystemets organ, etc. De kan inkludera födda utan livmodern eller livmodern, som inte utvecklas normalt.
 2. Sekundär amenoré. Detta är ett tillstånd där menstruationen plötsligt upphör och är frånvarande i mer än tre månader. De där. Det fanns perioder tidigare, men nu är de frånvarande. Sekundär amenoré är den vanligaste formen av försenad menstruation. De vanligaste orsakerna till detta tillstånd är graviditet, problem med äggstockarna (till exempel polycystiskt äggstocksyndrom eller tidig menopaus), hypofystumörer, stress, allvarlig dysfunktion av normal kroppsvikt (både upp och ner) och andra.

Förutom amenorré finns det en annan medicinsk term som jag vill introducera dig för - oligomenorrhea. Detta är en kränkning där menstruationscykelns längd ökar avsevärt och menstruationens längd minskar. Det är allmänt accepterat att en kvinna har oligomenorré, om hennes perioder under året var mindre än 8 gånger och / eller varade upp till 2 eller färre dagar.

Den normala menstruationsförloppet

Den vanliga menstruationscykeln börjar om 10-15 år hos en ung kvinna, varefter man tror att kroppen har gått in i fasen när den kan utföra en fullständig befruktning. Detta system fungerar varje månad upp till 46-52 år, men detta är en genomsnittlig siffra. (Det finns fall av en senare upphörande av menstruationen.)

Sedan kommer en minskning av tiden för menstruationstiden och mängden blod som släpps under detta. I slutändan slutar menstruationen helt.

Skäl till försenad menstruation annan än graviditet

Försenad menstruation kan vara ett resultat av fysiologiska förändringar i kroppen, liksom en manifestation av funktionella funktionsfel eller sjukdomar i både könsorgan och andra organ ("extragenital patologi").

Normalt förekommer inte menstruation under graviditeten. Efter förlossningen återhämtar sig inte heller mammans cykel omedelbart, det beror till stor del på om kvinnan har amning. Hos kvinnor utan graviditet kan en ökning av cykelns varaktighet vara en manifestation av perimenopaus (klimakteriet). Oregelbundenhet i cykeln hos flickor efter menstruationens anses också vara normal om den inte åtföljs av andra oegentligheter.

Funktionsstörningar som kan provocera en menstruationscykelfel är stress, intensiv fysisk aktivitet, snabb viktminskning, en infektion eller annan akut sjukdom, klimatförändring.

Ofta en oregelbunden cykel med försening i menstruationen hos patienter som lider av gynekologiska sjukdomar, särskilt polycystisk äggstock. Dessutom kan ett sådant symptom följa inflammatoriska sjukdomar i fortplantningsorganen, uppstå efter abort eller diagnostisk curettage, efter hysteroskopi. Ovariell dysfunktion kan bero på patologi i hypofysen och andra organ som reglerar en kvinnas hormonella bakgrund.

Av de somatiska sjukdomarna åtföljs av en eventuell kränkning av menstruationscykeln är det värt att notera fetma.

Förteckning över orsaker som kan uppstå en försening i menstruationen

En försening av ”röda dagar i kalendern” i 2 till 5 dagar borde inte vara oroande, eftersom detta anses vara ett riktigt fenomen för varje kvinna. Om graviditet utesluts kan sådana kränkningar av den kvinnliga kroppen orsakas av många faktorer. En noggrann analys av dem gör att du kan avgöra orsaken till en gynekologisk eller icke-gynekologisk karaktär.

Så vi listar de 15 främsta orsakerna till förseningen av menstruationen:

 1. Polycystisk äggstock;
 2. Myom;
 3. endometrios;
 4. Inflammatoriska sjukdomar;
 5. Hormonella preventivmedel;
 6. Diagnos av livmoderhålan, abort eller missfall;
 7. Postpartum period
 8. Puberteten;
 9. Menopausala störningar;
 10. Stor fysisk ansträngning;
 11. Stressförhållanden;
 12. Klimatförhållanden;
 13. Anomalier i kroppsvikt
 14. Förgiftning av kroppen;
 15. Tar vissa mediciner
 16. Ärftlig predisposition.

Som följer av ovanstående är orsakerna till regelbundet återkommande förseningar av kritiska dagar olika. Biologiskt sett kan klockor komma på vila även hos kvinnor som inte är noll, som ofta förvirrar symtomen på en cykelstörning med graviditeten. En instabil menstruationscykel bör inte betraktas som en särskilt farlig, allvarlig sjukdom, men det är fortfarande värt att vara uppmärksam på frekvensen för dina kritiska dagar.

Stress och träning

De vanligaste orsakerna till försenad menstruation, förutom graviditet, är en mängd nervspänningar, stress och liknande. Den svåra situationen på jobbet, tentor, problem i familjen - allt detta kan orsaka förseningar. Kvinnans kropp uppfattar stress som en svår livssituation där en kvinna inte behöver föda ännu. Det är värt att ta hand om en förändring i situationen: kontakta en familjpsykolog, byta jobb eller lära sig att förhålla sig till situationen och liknande lättare. Tänk på att överarbete och sömnbrist också är mycket stressande för kroppen..

Överdriven träning bidrar inte heller till menstruationscykelns regelbundenhet. Det är känt att professionella idrottare ofta upplever problem med försenad menstruation och till och med förlossning. Samma problem plågas av kvinnor som hotas med fysiskt svårt arbete. Det är bättre att lämna det till män.

Men tänk inte att måttlig kondition eller morgondoggning kan påverka situationen. En aktiv livsstil har inte stört någon annan. Vi pratar om överdriven belastning, där kroppen fungerar för slitage.

Viktproblem

Forskare har länge upptäckt att fettvävnad är direkt involverad i alla hormonella processer. I detta avseende är det lätt att förstå att orsakerna till förseningen av menstruationen, förutom graviditeten, också finns i viktproblem. Dessutom kan både överskott och brist på vikt orsaka förseningar.

Fettlagret, i händelse av övervikt, ackumulerar östrogen, vilket negativt påverkar cykluss regelbundenhet. Undervikt är mycket mer komplicerat. Lång svält, liksom viktminskning under 45 kg, uppfattas av kroppen som en extrem situation. Överlevnadsläget är aktiverat och i detta tillstånd är graviditet extremt oönskat. I detta fall är inte bara en försening i menstruationen möjlig, utan också dess fullständiga frånvaro - amenorré. Naturligtvis försvinner menstruationsproblem med normalisering av vikten.

Det vill säga, knubbiga kvinnor behöver gå ner i vikt, tunna kvinnor behöver gå upp i vikt. Det viktigaste är att göra detta mycket noggrant. En kvinnas näring bör vara balanserad: proteiner, fetter, kolhydrater, samt vitaminer och mineraler bör finnas i maten. Alla dieter bör vara måttliga och inte försvagande. Det är bättre att kombinera dem med måttlig fysisk aktivitet..

Inflammatoriska sjukdomar i livmodern

Inflammatoriska sjukdomar i livmodern och äggstockarna leder till en störning i produktionen av hormoner som är ansvariga för mognad av ägg, folliklar och endometrium. Som ett resultat orsakar de ofta förseningar. I detta fall förändras utsläppets volym och natur, smärta uppträder i nedre del av magen, nedre delen av ryggen samt andra symtom.

Ofta är inflammatoriska processer orsaken till infertilitet, förekomsten av tumörer i reproduktionssystemet, bröstkörtlar. Inflammatoriska sjukdomar uppstår på grund av infektion med felaktig hygienisk vård av könsorganen, oskyddat samlag, traumatisk skada på livmodern under förlossning, abort och curettage.

Myom

Menstruation med uterus leiomyom kan vara oregelbunden, med en fördröjning som sträcker sig från flera dagar till flera månader. Trots att denna patologi i de flesta fall betraktas som en godartad tumör, finns det ett antal negativa konsekvenser som den kan leda till. Och först och främst är dess degeneration till cancer farlig. Därför är det extremt nödvändigt att gå till läkaren vid den minsta misstanken om fibroider.

Polycystisk äggstock

En av de främsta orsakerna till förseningen i menstruationen från det vanliga schemat i detta fall är avsaknaden av rätt mängd hormoner.

Som regel orsakas processen av avsaknad av ägglossning, depression av endometrium samt hormonella störningar. Ägget mognar inte i denna process, vilket ger kroppen en signal om att det inte finns något behov att förbereda sig för möjlig befruktning. [Adsen]

endometrios

Denna sjukdom är en patologisk spridning av godartad vävnad, som liknar slemhinnan i könsorganet. Utvecklingen av endometrios kan ske i olika delar av reproduktionssystemet, och det är också möjligt att gå längre än det. Förändringar i den hormonella bakgrunden kan vara både orsaken till sjukdomen och dess konsekvens. Oregelbundna kritiska dagar är också ett av de viktigaste symtomen i dessa avvikelser..

P-piller

Om du tar hormonella preventivpiller, är det möjligt att din menstruationscykel kommer att skilja sig betydligt från normalt. Mycket ofta ökar längden på cyklerna när man tar p-piller betydligt. Vissa tabletter ger inte en sådan effekt. Menstruationen går som vanligt, men oftast är lättare och mindre lång. Det är också värt att notera att tabletter i mycket sällsynta fall inte kan förhindra graviditet, särskilt med utelämnanden. Ändå, även om du tog pillerna noggrant och korrekt, har du en försening i din period, och du oroar dig för detta, kan du ta ett graviditetstest för att lugna.

Nu till försäljning kan du hitta ett ganska stort antal olika preventivpillerar. Vissa av dem kan skilja sig avsevärt på sin effekt på kroppen. Dessutom är det värt att notera att varje enskild kvinna kan reagera olika på samma tabletter.

Kom ihåg att när du slutar använda p-piller kommer din normala menstruationscykel inte att starta direkt. För de flesta kvinnor tar återhämtningsperioden från en till två månader, och ibland kan denna period pågå upp till sex månader. Först då kan du återigen bli gravid ett barn. Därför kan du också ha en oregelbunden cykel under återhämtningsperioden, och detta måste beaktas om du har en försening.

Försenad menstruation under graviditet och efter förlossningen

Under hela graviditetsperioden har en kvinna inte menstruation. Efter förlossningen sker deras förnyelse på olika sätt - allt beror på kroppens individuella egenskaper. Förhöjda prolaktinnivåer när man matar ett barn kan förhindra att äggen börjar arbeta. Om en kvinna ammar kan förseningen i menstruationen pågå tills mjölken produceras (detta beror direkt på nivån på hormonet prolaktin, som ansvarar för amning). Ibland kan detta inträffa inom 2-3 år.

Om mjölk inte produceras kommer det efter cirka 6-8 veckor nya perioder. Men ibland finns det undantag när äggstockarna börjar fungera även innan barnet slutar mata, ägget mognar och kvinnan kan bli gravid igen. Om detta inte händer slutar en ny cykel med uppkomsten av menstruation.

Varför ihållande menstruationsförseningar är farliga

Ständiga förseningar i menstruationen indikerar hormonella störningar, brist på ägglossning, onormala förändringar i endometriumstrukturen. Patologi kan uppstå på grund av allvarliga, till och med farliga sjukdomar: livmoders tumörer, endokrina körtlar, polycystiska äggstockar. Anledningen till förseningen i menstruationen är en ektopisk graviditet..

Det är nödvändigt att fastställa en diagnos så snart som möjligt för att ta reda på graden av fara för processerna, eftersom de åtminstone leder till infertilitet, tidig menopaus. Sjukdomar förknippade med försenad menstruation orsakar brösttumörer, hjärt-kärlproblem, diabetes mellitus, försvagad immunitet, för tidig åldrande och förändringar i utseende. Till exempel, om förseningen uppstår på grund av polycystiska äggstockar, ökar kvinnans vikt kraftigt, upp till fetma, hår i ansiktet och bröstet (som män), akne, seborré.

Rätt behandling av sjukdomar som orsakade förlängning av cykeln hjälper ofta till att undvika infertilitet, ektopisk graviditet, missfall och förebygga cancer.

Periodiska undersökningar

För att ta reda på orsakerna till förseningen i menstruationen föreskrivs följande studier:

 1. Screening för sexuellt överförda sjukdomar (gonoré, klamydia, trikomoniasis, mykoplasmos, ureaplasmos, etc.).
 2. Ultraljud av bäckenorganen, sköldkörteln och binjurarna. Denna studie genomförs för att utesluta graviditet, tumörer, gynekologiska och endokrina sjukdomar..
 3. Undersökning av hypofysen (radiografi, magnetisk resonansavbildning, datortomografi, elektroencefalografi). Hypofyssjukdomar är ofta orsaken till försenad menstruation.
 4. Hormonella studier. Bestäm nivån av östrogen, progesteron, FSH, LH, PRL, samt kontrollera sköldkörtelhormoner och binjurar.
 5. Curettage av livmoderens inre skikt och dess ytterligare histologiska undersökning. Curettage utförs från livmoderhalsens kavitet och kanal.

Vad du ska göra om menstruationen är försenad?

Om det regelbundet upprepas förseningar av menstruationen eller förseningsperioden överskrider de maximalt tillåtna fysiologiska gränserna på fem dagar, måste du konsultera en läkare. Efter att ha fått reda på orsakerna kommer kvinnan att ordineras lämplig behandling. Oftast utförs terapi med hjälp av hormonella tabletter. De bör dock aldrig tas på egen hand utan medicinsk rådgivning. Detta är extremt farligt för en kvinnas hälsa och kan störa hela hormonsystemet och därför leda till allvarliga hälsoproblem..

Bland de vanligaste hormonläkemedlen föreskrivs följande av läkare:

 1. Dufaston. Används om förseningen i menstruationscykeln orsakas av otillräckliga nivåer av progesteron i kroppen. Endast en läkare bör justera dosen baserat på studier. Om det inte finns någon graviditet, och förseningen inte överstiger 7 dagar, förskrivs postinor för en period av 5 dagar. Efter denna tid bör menstruationen börja efter två eller tre dagar.
 2. Postinor. Det är ett läkemedel som används för nödprevention. Detta botemedel används om det är nödvändigt att orsaka menstruationscykeln så snart som möjligt. Det rekommenderas dock endast med regelbundna perioder, eftersom dess intag kan orsaka störningar i cykeln och med mycket frekvent användning kan leda till infertilitet.
 3. Pulsatilla Ett annat hormonellt läkemedel som kan förskrivas för försenad menstruation. Detta är den säkraste lösningen som inte leder till viktökning, inte påverkar nervsystemet. Det bör dock inte tas av flickor med en oregelbunden cykel..
 4. Progesteron är ett injektionshormon. Dosvalet används för att inducera menstruation strikt individuellt. Det ökade intaget av progesteron i kroppen kan orsaka en hel del biverkningar, inklusive överdriven hårväxt, viktökning, menstruations oregelbundenhet. Mer än 10 injektioner görs aldrig. Effekten baseras på att stimulera arbetet i körtlarna som finns i livmoderslimhinnan. Verktyget har ett antal kontraindikationer, inklusive: blödning av livmodern, leversvikt, brösttumörer, etc..
 5. Icke-ovlon, ett läkemedel som stimulerar uppkomsten av menstruationscykeln, kan förhindra acykliska blödningar. Det inkluderar östrogen och gestagen. Oftast, med försening, förskrivs två tabletter efter 12 timmar. Men innan du använder det, ett obligatoriskt specialkonsultation, eftersom läkemedlet har biverkningar och kan störa reproduktionsorganens funktion.
 6. Utrozhestan. Det är ett sätt att undertrycka östrogen och stimulera produktionen av progesteron, vilket beror på dess terapeutiska effekt. Dessutom har det en stimulerande effekt på utvecklingen av endometrium. Läkemedlet kan administreras vaginalt, vilket är dess tveksamma fördel, men detta verktyg har också vissa kontraindikationer.
 7. Norkolut orsakar menstruation, eftersom den innehåller noretisteron, som i sin handling liknar handlingen hos gestagener. Och deras brist provocerar ofta misslyckanden i cyklerna och deras förseningar. Behandlingsförloppet bör inte överstiga fem dagar, används inte under graviditet, eftersom det hotar missfall och blödning. Det har ett stort antal kontraindikationer och biverkningar, så förhandskonsult med en läkare är nödvändigt.

Naturligtvis är användningen av hormonella läkemedel för att inducera menstruation inte en säker metod. Det är nödvändigt att ta dem korrekt, eftersom det kan orsaka oåterkallelig hälsoskada.

Orsakerna till förseningen av menstruationen i 2-3 dagar: icke-patologiska faktorer och skälen för att gå till läkaren

Många kvinnor vet hur lång tid deras menstruationscykel har och kan se när deras perioder bör börja, några dagar innan de första tecknen på deras tillvägagångssätt. I detta avseende för en uppmärksam representant för det kända könet kommer en försening på 2 dagar inte att bli obemärkt. Vad är orsaken till avvikelser från den normala cykeln? Vad behöver vi göra?

Orsakerna till förseningen i menstruationen i 2 till 3 dagar

Gynekologer anser att en tre-dagars försening i menstruationen inte är en allvarlig orsak till oro. Det finns många icke-patologiska orsaker till att menstruationen inte kommer i tid. Förändringar i cykeln kan dock inte ignoreras. Om det inte finns någon menstruation den tredje dagen måste du analysera tidigare händelser och relaterade symtom. Vissa symptom kan indikera utvecklingen av patologi..

Icke-patologiska faktorer

Det vanligaste skälet för att försena menstruationen i två eller flera dagar är graviditet. Om kvinnan hade oskyddat sex i mitten av cykeln måste ett test göras. Det kommer att vara mest informativt efter 7 dagars försening. Bland andra icke-patologiska faktorer finns det:

 • Påfrestning. Stark oro leder till störningar i vissa interna processer. Försening av menstruationen i 2 dagar inträffar på grund av hjärnans reaktion på ångest.
 • Fysisk stress. Om en kvinna började spela sport eller arbetade hårt före menstruationen, uppfattar hjärnan detta som ett hot mot reproduktionsprocessen. Det skickar kroppen en signal om att det är nödvändigt att avbryta funktionerna i samband med befruktningen.
 • Klimatförändring eller daglig rutin. Förändringar i miljön eller normalt läge uppfattas av kroppen som en stressande situation. En anpassningsperiod krävs för att återställa cykeln.
 • Bildandet av menstruationscykeln eller klimakteriet. Hos flickor under 17 år kan menstruationscykeln vara oregelbunden, eftersom hormonella förändringar inträffar under 2 år. Oregelbunden menstruation hos kvinnor efter 45 år beror också på hormonella förändringar. Före klimakteriet minskar produktionen av kvinnliga könshormoner, så det sker förändringar i varaktigheten av den månatliga cykeln.
 • Viktförändring. Frisättningen av hormoner i kroppen justeras med subkutant fett. Med en kraftig förändring i mängden fett bryts hormonregleringsmekanismen, en försening på 2 eller fler dagar inträffar.
 • Tar mediciner. Den månatliga cykeln förändras med långvarig användning av hormoner, antidepressiva, läkemedel mot tuberkulos, diuretika, anabola. Dessa läkemedel kan påverka hormonkoncentration och hjärnaktivitet..
 • Nya förkylningar, vaccinationer. För att undertrycka infektioner aktiverar kroppen aktivt immunsystemet. Immunreaktioner kan provocera en förändring av hormonell bakgrund och orsaka förseningar.
 • Dålig kost. Fortplantningssystemets normala funktion beror på många vitaminer och mineraler. Brist på nödvändiga ämnen på grund av dålig näring kan leda till menstruations oregelbundenhet.

Patologiska processer

Följande patologier orsakar en försening i menstruationen:

 • Hormonell störning. Den hormonella bakgrunden störs på grund av olika faktorer: gynekologiska sjukdomar, infektionssjukdomar, skador, kirurgiska operationer. Ibland kan kroppen inte klara av de problem som har uppstått. Hormonell obalans leder till en fullständig frånvaro av menstruation, en försening i menstruationen i 3 dagar eller mer, infertilitet.
 • Inflammation av livmodern. Endometritis är inte bara farligt för menstruations oregelbundenhet. Denna sjukdom leder till allvarlig befruktning och problem med förlossningen..
 • Tidigare missfall, abort. Oaturlig avbrott av graviditet orsakar en kränkning av menstruationscykeln. Dessa manifestationer observeras under flera cykler..
 • Ektopisk graviditet. Detta patologiska tillstånd åtföljs också av okarakteristiska upplevelser och sekretioner..
 • Utbildning i reproduktionsorganen. Förseningen orsakas av en cysta, myom, fibromyom, oavsett tumörens placering och storlek. Ofta är orsaken till frånvaron av menstruation polycystisk äggstock.
 • Infektionssjukdomar i könsorganen. Sjukdomar åtföljs alltid av ytterligare symtom..
 • Endokrina störningar Eftersom det endokrina systemet reglerar produktionen av alla hormoner påverkar funktionsfel i dess arbete alla processer associerade med den hormonella bakgrunden..
 • Kroniska sjukdomar som inte är relaterade till reproduktionsorgan.

Symtom på en graviditet med förseningar på flera dagar

Om menstruationen är försenad i 2-3 dagar, indikerar ytterligare symtom början av graviditeten:

 • bröstet hälls och öm;
 • bröstvårtor blir mycket spännande;
 • instabil stämning;
 • snabb utmattbarhet;
 • förändring i smakpreferenser;
 • lätt spänning i nedre del av buken;
 • regelbunden urination;
 • akut luktkänsla.

Med en graviditet på flera veckor uppträder emellertid inte alltid symtom. En kvinna lär sig om början av befruktning efter ett test eller när man observerar förändringar i basal temperatur. Under graviditeten förblir den på 37-37,3 grader.

Varför ett graviditetstest kan vara negativt?

De flesta kvinnor tror att när graviditet inträffar bör testet visa två remsor första gången när som helst. Men detta yttrande är felaktigt. Handlingsmekanismen för graviditetstester är baserad på det faktum att efter befruktning injiceras ett visst hormon, korionisk gonadotropin, aktivt i en kvinnas kropp. Vid en kort graviditetsålder är dess koncentration i urinen låg, därför kan testet vara negativt med en kort fördröjning. Ett mer tillförlitligt resultat erhålls efter 7-14 dagars frånvaro av menstruation. Andra orsaker till ett negativt test:

 • Felaktig procedur. Den högsta koncentrationen av graviditetshormon når på morgonen. För att bekräfta befruktningen måste du testa de första timmarna efter att du vaknat.
 • Defekt eller giltig produkt.
 • Utveckling av embryot utanför livmodern. Med en ektopisk graviditet ökar nivån av hCG långsamt. Efter två eller tre dagar av brist på reglering visar testet ett negativt resultat. Genomföra proceduren på några dagar ger en svag andra remsa.
 • Ta hormoner eller andra potenta ämnen. Vissa kemiska element hämmar hormonaktivitet, så koncentrationen av hCG i urinen är otillräcklig.

Men förutom ett falskt negativt resultat, ger graviditetstest ibland ett falskt positivt. Detta fenomen inträffar med utvecklingen av tumörer eller hormonella störningar. Om testavläsningarna inte sammanfaller med de interna känslorna och ytterligare tecken, bör du rådfråga en gynekolog.

Atypisk urladdning och andra samtidigt symtom med en liten fördröjning

Atypiska symtom bör orsaka oro. Ångestsymtom och möjliga patologier beskrivs i tabellen.

SkyltManifestationernas artMöjliga patologier
AnsvarsfrihetMager brun
 • ektopisk graviditet;
 • hormonell obalans;
 • inflammatoriska processer i könsorganet;
 • livmoderhalscancer;
 • endometrit och endometrios.
Vit med en obehaglig eller ovanlig lukt
 • trast;
 • infektionssjukdomar.
Gul med eller utan lukt
 • sexuellt överförd infektion;
 • hormonell obalans.
KännaSmärta i nedre buken
 • ektopisk graviditet;
 • endometrit;
 • adnexit.
Obehag i korsryggen
 • könsinflammatoriska processer;
 • fixering av embryot utanför livmodern.
Kroppstemperaturökad
 • akut inflammation i könsorganet
Under normal
 • inre blödning;
 • graviditet komplikationer.
Arteriellt tryckHög
 • endokrina sjukdomar;
 • kardiovaskulär patologi;
 • olika kroniska sjukdomar.
Låg

Vad du ska göra med en försening på 2 till 3 dagar?

Om förseningen i menstruationen är obetydlig och inte stör något, måste du vänta några dagar. Om din period inte kom, måste du göra ett graviditetstest. Om ett negativt resultat och en försening på mer än 5-7 dagar bör du konsultera en läkare. En specialist hjälper till att förstå orsakerna till menstruationssvikt och vid behov förskriva behandling.

Men när frånvaron av menstruation åtföljs av okarakteristisk urladdning, smärta eller andra ovanliga symtom, måste du gå till gynekologen, oavsett längd på förseningen. Ångest bör också orsaka intensiv blodutflöde, som uppträdde efter flera dagars försening och åtföljs av smärta i nedre del av buken..

Intensiv blödning uppstår på grund av en missfall eller en ektopisk graviditet. I sådana fall behövs nödhjälp av gynekologen, eftersom de komplikationer som uppstår leder till infertilitet.

Varför förseningen av menstruationen är tre dagar, vad kan vara orsaken?

3 dagar försenad menstruation

För kvinnor i fertil ålder är förekomsten av menstruation som upprepas varje månad naturlig och vanligt. Varje ny menstruationscykel börjar med menstruation. I genomsnitt varar en cykel från 21 till 35 dagar (figuren beror på de individuella egenskaperna och fysiologiska tillståndet för varje enskild organisme).

För första gången möter en tonårsflicka menstruation i åldern 12-14 år (normalområdet är från 9 till 15 år). Denna åldersperiod bestäms av ärftlighet, hälsotillstånd och näring hos flickan. Frånvaron av menstruation under 3 dagar kan innebära de mest olika orsakerna till uppkomsten av sådana symtom. Följande artikel beskriver de mest troliga och vanligaste orsakerna till menstruationsfördröjning på 3 dagar och vad man ska göra om det inte finns någon menstruation under 3 dagar, vilka kan vara de patologiska och fysiologiska orsakerna till menstruationsförseningen.

3 Tre faser av menstruationscykeln

Fortplantningscykeln är indelad i tre på varandra följande faser. Den första (follikulära) fasen varar cirka 3-5 dagar, förutsatt att cykellängden är 28 dagar. Dess början är en slags fortsättning av ovariecykeln, vilket innebär morfologiska och funktionella transformationer som ständigt upprepas. Det förekommer i frånvaro av befruktning (befruktning) och implantering av ett befruktat ägg i livmoderväggen.

Den andra, proliferativa eller ägglossande fasen, varar från 7 till 11 dagar. Under det inträffar en ökning av östrogennivån (est-radiol-17). Huvuduppgiften för dessa hormoner i den proliferativa fasen är att stimulera cellerna i proliferativa vävnader och återställa endometrium för att förbereda för mottagandet av ett befruktat ägg. Tillsammans med detta utvecklas ett epitelfoder på slemhinnan inuti livmodern. Östrogener hjälper endometriet att uppnå optimal tjocklek och volym. I detta fall förlängs spiralartärerna.

Den tredje sekretoriska eller luteala fasen är en tillfällig passage mellan början av ägglossning och början av nästa menstruation, som varar från 13 till 16 dagar. Follikelmembranen sammanfogas efter bristning, lipider och lutealpigment ackumuleras i dem. Livmodern förbereder sig för fästning av embryot, först av allt, genom mognad och början av sekretion. Menstruationscykeln slutar i åldern 40-58 år, åtföljd av utrotningen av förmågan att producera avkommor. Starten av klimakteriet beror på ärftlighet, men tidigare överförda gynekologiska och infektionssjukdomar och förekomsten av kirurgiska operationer spelar en viktig roll här. De processer i kroppen som är karakteristiska för olika stadier av menstruationscykeln regleras av hypotalamus. En speciell körtel får nervimpulser från denna del av hjärnan och överför dem till äggstockarna. På grund av dessa kommandon producerar äggstockarna progesteron och östrogen, vilket stimulerar äggets mognad och förbereder sig för mottagandet av livmodern.

Innan menstruationens slut blir endometriet mer elastiskt, vilket indikerar en villighet att acceptera ett befruktat ägg. Bristen på befruktning leder till en kraftig minskning av koncentrationen av könshormoner. Konsekvensen av detta är en minskning av blodkärlen och upphörande av blodtillförsel till endometrium..

Så slemhinnan i livmodern dör och exfolierar. Dess rester, tillsammans med partiklar av ett odödligt ägg och en liten mängd blod som orsakas av bristning av kapillärer, utsöndras från kroppen genom slidan.

När förseningen av menstruationen är normen och när ett tecken på utvecklingen av patologi?

Baserat på den icke-samtidiga uppdelningen av olika produkter i det reproduktiva systemet varar dessa sekretioner i genomsnitt 3 till 5 dagar. Det är också viktigt för kvinnor att komma ihåg vilken menstruationsfördröjning som kan vara, vilken tids menstruationsfördröjning anses vara tillåten. Gynekologer medger att om det inte finns någon menstruation under 1 dag, 2 dagar eller 3 dagar, så är detta normen, såvida det inte finns smärtsamma symtom. Försenad menstruation i 4, 5 dagar, 6 dagar eller till och med 7 dagar kan vara normen av ett antal fysiologiska skäl, överdriven stress, depression, stress och andra problem. Därför är svaret på frågan, hur många dagar som inte kan vara månatliga och detta kommer att vara normen: detta är en försening av menstruationen upp till 7 dagar, om det inte finns några smärtsamma symtom, smärta i nedre del av magen, smärta i ländryggen och andra.

Inga månatliga tre dagar, orsakerna till förseningen på 3 månader

För kvinnor som har en normal månadscykel är det mycket viktigt att veta alla möjliga fysiologiska orsaker, vilket kan orsaka en försening i menstruationen. En försening av menstruationen (menstruation) i tre dagar kan uppstå av flera olika skäl. Den första och vanligaste orsaken till frånvaron av menstruationsflöde är graviditet. Men om resultatet av motsvarande test är negativt, tjänar andra faktorer som en anledning till förseningen:

Stress och depression som en anledning till förseningen i menstruationen i 3 dagar

Stress och nervös spänning leder ofta till uppkomsten av symtom som en försening i menstruationen i tre dagar eller mer. Denna faktor är en av de viktigaste och mest inflytelserika med en försening i menstruationen. Det kan provocera hushållskonflikter och arbetskonflikter, spänningen i tentor, intervjuer eller andra viktiga händelser. Eftersom processerna i äggstockarna styrs av hormoner som produceras av en viss del av hjärnan, kan stress orsaka en försening av månadsvis urladdning. Depression och långvarig emotionell stress leder ofta till att det finns en försening i menstruationen i 2 eller 3 dagar, en längre period av frånvaro av menstruation.

Försenad menstruation i tre dagar på grund av övervikt eller dess brist

Om en kvinna inte vet vad en försening av menstruationen i tre dagar betyder, kan ett av orsakerna vara överdriven tunnhet eller, omvänt, överdriven viktökning. Brist på kroppsvikt eller övervikt kan leda till en försening av menstruationen i tre dagar. Tidpunkten för början av menstruationen beror på kvinnans regim och diet. Strikt diet och svält, såväl som okontrollerad absorption av mat, påverkar negativt aktiviteten hos det endokrina och reproduktiva systemet. I båda fallen utesluts inte menstruations oregelbundenheter, tydligast illustrerade vid förseningen.

Överdriven träning och försenad menstruation i 3 dagar

Av vilka andra skäl det kan vara en försening av menstruationen i tre dagar visar det sig att överdriven fysisk stress mycket ofta är ett av orsakerna till att menstruationscykeln misslyckats. Motion kan vara orsaken till en försening av menstruationen i 3 dagar. Överdriven belastningar som kroppen uppfattar som stress. För att säkerställa självbevarande slöser reproduktionsfunktionen på grund av vilken menstruation kan försenas. Sådana situationer står ständigt inför idrottare och kvinnor som utför hårt fysiskt arbete..

Kroniska sjukdomar och deras förvärringar, som en anledning till förseningen av menstruationen i 3 dagar

Akuta och kroniska sjukdomar i könssystemet förändrar också tidpunkten för början av menstruationen. Skador på könssjukdomar med infektionssjukdomar leder också till störningar under den normala cykeln.

Läkemedel och mediciner kan orsaka en försening i menstruationen i tre dagar eller mer?

Abort, abort och försenad menstruation

Skada på livmodermembranet på grund av abort eller missfall stör även hormonbalansen. En plötslig omstrukturering i sådana fall leder till en försening av menstruationen under en period av tre dagar. En liknande effekt på kroppen har nödprevention, som syftar till att förhindra implantering av ett befruktat ägg på grund av oskyddad sexuell kontakt. En sådan effekt är onaturlig för reproduktionssystemet, därför orsakar den cykelfel och förseningar av kritiska dagar..

Menopaus, menopaus och ingen menstruation 3 dagar

En försening i menstruationen på 3 dagar eller mer i detta fall är naturlig, eftersom det hormonella systemet byggs om och reproduktionsfunktionen börjar blekna. Menstruationen kan vara försenad eller till och med frånvarande. Därför menopaus eller menopaus, detta är en naturlig försening i menstruationen i 3, 4,5 dagar, 1 vecka eller mer dagar.

Graviditet - vad man ska göra om förseningen av menstruationen i tre dagar

Mycket ofta är kvinnor intresserade av om en menstruationsfördröjning på 3 dagar kan indikera graviditet. Mycket ofta är de första symtomen på graviditet frånvaron av en tidsperiod. Många kvinnor tänker först på en eventuell graviditet om det inte finns någon menstruation under flera dagar, om menstruationen inte startar i tid.

Om en kvinna inte vet hur man snabbt kan ta reda på orsaken till förseningen av menstruationen och ta reda på om det kan vara en framgångsrik befruktning av ett barn, bör ett graviditetstest göras. För att slutligen verifiera frånvaron eller närvaron av graviditet, rekommenderas det att göra flera konventionella graviditetstester efter en viss tid, minst en dag. Och om graviditetstestet är negativt, men det inte finns någon menstruation, kan en av orsakerna till ett sådant problem vara ovanstående problem.

När en försening på 3 månader kan bero på en gynekologisk sjukdom?

Om en kvinna inte vet varför det inte finns några perioder, och graviditetstestet är negativt, vad kan vara orsakerna till sådana symtom, då i närvaro av andra smärtsamma symtom, nedre buksmärta och andra tecken på sjukdomen kan gynekologiska sjukdomar vara orsakerna till sådana symtom.

Cykelfördröjning inträffar ofta mot bakgrund av gynekologiska sjukdomar som:

 • Vaginit. Detta är en inflammatorisk process på väggarna i slidan, som åtföljs av svår smärta i nedre delen av ryggen och nedre delen av buken. Under sjukdomen klåda och sveda i könsorganen.
 • Adnexide. Den inflammatoriska processen i en eller två äggstockar, såväl som äggledarna som är fästa vid dem. I det första steget kan sjukdomen endast åtföljas av obehagliga smärtsamma känslor i nedre del av buken. Om sjukdomen inte behandlas kan dess avancerade steg orsaka allvarliga gynekologiska sjukdomar, till exempel kan inflammation i äggstockarna leda till infertilitet..
 • Endometrit. Inflammatoriska processer som förekommer i livmoderslimhinnan. Detta fenomen kan orsaka en försening i menstruationen i tre eller fler dagar, såväl som långvarig blödning, i vissa fall svår smärta i buken..

Här pratade vi bara om inflammatoriska sjukdomar i de kvinnliga könsorganen, vilket kan leda till en försening i menstruationen under en period av tre dagar eller mer. Men i vissa fall kan orsaken till förseningen vara förekomsten av en infektion eller en godartad (och i vissa fall ondartad) bildning i livmodern och äggstockarna. Om menstruationen efter 3, 4 dagar inte kom efter förfallodagen, finns det anledning att oroa sig. Eftersom den orsakslösa frånvaron av menstruation i mer än fyra dagar är redan ett symptom på ett fysiologiskt eller patologiskt problem.

Månadsperioderna var tre dagar för sent

Andra möjliga orsaker till försenad menstruation (menstruation)

Förseningen i menstruation hos tonåriga flickor förklaras av bildandet av en hormonell bakgrund, vars normalisering av funktionen slutar 12-18 månader efter menarken. Externa faktorer i form av en kraftig förändring av klimat och tidszoner, förgiftning, reaktioner på installationen av spiralen kan också påverka förseningen i menstruationens början. Inte bara graviditet kan orsaka förseningar i menstruationen. Den kvinnliga kroppen är mycket känslig, den kan svara på olika faktorer, inklusive:

 • sjukdomar
 • Klimatförändring;
 • Stressfulla situationer;
 • Plötsliga viktförändringar;
 • Psykologisk överbelastning;
 • Ta hormonpiller;
 • hypotermi;
 • Kirurgiskt ingrepp;
 • Vissa piller;
 • Stark fysisk aktivitet.

Orsaken till en försening i menstruationen kan vara en vanlig förkylning eller en förvärring av en kronisk sjukdom. Dessutom kan förseningen orsaka fysisk ansträngning, nervös vistelse, eftersom det här är mycket stress för en kvinna.

Naturligtvis är alla de skäl som anges ovan oskadliga nog, men i vissa fall kan orsaken till förseningen ligga i något allvarligt. Om vi ​​talar om allvarliga skäl, som ett resultat av att en kvinna kan uppleva en försening i menstruationen, kan följande läggas till dem:

 • Follikulära mognadsproblem;
 • Problem med det endokrina systemet;
 • Tidig klimakterium;
 • Förekomsten av olika gynekologiska sjukdomar;
 • Problem med reproduktionssystemet.

Vad man ska göra om det inte finns någon menstruation under 3 dagar, om förseningen i menstruationen är 3 dagar

Om en kvinna inte vet vad hon ska göra, om det inte finns någon menstruation för menstruation i tre dagar, är det första rätt beslutet för att försena menstruationen att besöka en gynekolog, särskilt om menstruationen ofta inte kommer i tid. Efter undersökning av patienten kan läkaren göra preliminära eller tillräckliga slutsatser för diagnosen. Om en rutinundersökning inte räcker föreskrivs en endokrinologkonsultation. Detta är nödvändigt för att bestämma funktionen och möjliga sköldkörtelsjukdomar, eftersom på hormonell nivå beror cykelns gång på det. Därefter föreskriver läkaren behandling baserad på resultaten av undersökningen av patienten. Det är individuellt för varje fall och beror på ett antal faktorer..

Vad ska man göra om menstruationen försenas? Är det värt att panikera om det inte finns några månader, 3, 4 dagar?

Om en kvinna inte vet vad hon ska göra, om det inte finns någon period på 3 dagar, om perioden inte kommer i tid, kan hon vara intresserad av tips om hur man kan ringa perioden med en försening hemma?

Är det möjligt att orsaka menstruation med en försening? Det finns många, som folkrecept av vad man ska göra för att få din period att börja efter en försening i menstruationen, men alla dessa tips kommer att vara riktigt jungfru när flickan tar bort orsaken till förseningen i menstruationen. Ofta räcker det bara för att normalisera din sömn, sömn och vila, eliminera stress och följa en normal kost.

Liknande artiklar

Orsaker till en tre-dagars försening i menstruationen Menstruation är en fysiologisk process som består i avstötning av livmoderslimhinna och det ofördelade ägget genom månatlig blödning av livmodern. I avsaknad av hälsoproblem inträffar menstruation var 28-35 dagar, men om...

Menstruationen är försenad i flera dagar, vad kan vara orsaken? Menstruation, som en del av en kontinuerlig cyklisk process, beror på naturlagarna enligt vilka människokroppen finns. I genomsnitt är tidsintervallet mellan menstruationen cirka fyra...

En modern kvinnas kropp utsätts för allvarliga överbelastningar - både fysiska och psykologiska - vilket i slutändan påverkar hennes menstruationscykel. Nästan varje andra representant för den vackra halvan av mänskligheten står inför en tillfällig eller...

Vad kan vara orsakerna till förseningen i menstruationen om testet är negativt?

Kvinnor börjar oroa sig när det inte finns några perioder, testet är negativt. Orsakerna är ibland vanliga - en slarvig, försumlig inställning till din hälsa.

Naturligtvis är förseningen inte befruktning av ägget. Men om du känner dig sjuk på morgontimmarna är bröstkörtlarna grova, då är det värt att kontrollera, ta ett graviditetstest.

Trots att en stark önskan att få barn leder många kvinnor till fanatisme, men orättvisa hopp leder till nervösa nedbrytningar, men att besöka läkare är bättre direkt. Det är viktigt att identifiera orsakerna till kränkningen i ett tidigt skede..

Menstruation och menstruationscykeln - vad är det?

Menstruationscykeln är en integrerad del av en bräcklig organisme, en naturlig process med en varaktighet under hela reproduktionsåldern. Kritiska dagar börjar för flickor mellan 12 och 14 år och upp till 55 år för kvinnor.

Menstruation är den första dagen i en ny cykel. Levereras med blodig urladdning eftersom det inre skiktet i livmodern avvisas, vilket indikerar frånvaron av befruktning. Om nästa menstruation inte kommer enligt schema kan graviditet misstänkas.

Om testet är negativt är orsakerna olika. Från den patologiska utvecklingen av graviditeten till andra allvarliga hälsoproblem.

Menstruationscykeln beror direkt på kvinnors hormonella bakgrund. Cykeltiden är ett visst antal dagar..

I struktur - 3 faser:

 1. Fas 1 med början på utvecklingen av ägget och förvandlas till en mogen individ.
 2. Fas 2, som inträffar i mitten av cykeln med början av ägglossning, förberedelse av könsorganen för en möjlig befruktning.
 3. Fas 3 med avslag på legeringsskiktet, en minskning av östrogennivåer, ankomsten av regelbundna perioder.

Funktioner i cykeln:

 1. Under de första dagarna av cykeln sker en jämn ökning av östrogennivåer, en ökning av endometrium i livmoderkaviteten. En stor sannolikhet för äggbefruktning inträffar i mitten av cykeln - 12-14 dagar, när ägglossning inträffar. Ägget mognar helt och lämnar äggstocken. Detta är den mest gynnsamma perioden för början av befruktningen med bildandet av corpus luteum istället för ett tidigare existerande ägg. Befruktning bör finnas i äggledaren. Graviditet börjar utvecklas direkt i livmodern.
 2. Den normala cykeltiden är 28-32 dagar. Som regel bör månatligen vara densamma. Nedräkningen av den nya cykeln börjar den första dagen för menstruationens ankomst och det är inte svårt för kvinnor att göra beräkningar.
 3. En försening på 2-3 dagar betraktas som en försening. Naturligtvis finns det inget behov av att vara upprörd över en sådan förskjutning. Anledningen till det negativa testet kan vara en otillräcklig nivå av korionisk gonadotropin från det ögonblick det befruktade ägget når väggarna i könsorganet.
 4. Oavsett provocerande faktorer, med en månatlig försening på mer än sju dagar eller mer, bör kvinnor träffa en läkare. Ultraljud, andra diagnostiska metoder är möjliga.

Menstruationens roll för kvinnor

Månadsvis - vaginal urladdning av blod. Normalt kommer de en gång i månaden med en varaktighet på 3-5 dagar. Menstruationens början är den första dagen i cykeln. Detta är en helt naturlig process under puberteten, en komplex modifiering, förberedelse för en eventuell graviditet, efterfödelse.

Sammantaget kallas processen menstruationscykeln. Genomsnittet är - 26-28 dagar ska vara stabila, med samma antal dagar per månad.

En cyklisk avvikelse på flera dagar är tillåten på grund av:

 • förloppet för den inflammatoriska processen;
 • överföringsoperationer;
 • stress, nervositet.

Cykelns huvudregulator är hjärnbarken, och även med friska könsorgan är mindre avvikelser från menstruationscykeln möjliga.

I synnerhet påverkas cykliska förändringar av: hypofysen, hypotalamus, hormonala körtlar.

Hypotalamus roll är att kontrollera hjärnbarken, som innehåller en speciell ficka som börjar utsöndra gonadotropin, som skickar en signal för att utsöndra andra hormoner i sin tur.

Menstruationscykeln är en komplex process. Alla hormoner är nära beroende av varandra. Om accelererad produktion av vissa observeras, är det samtidigt en betydande nedgång hos andra.

Det händer att menstruationen börjar före schemat, när cykeln i allmänhet är mindre än 21 dagar. Anledningen är den korta varaktigheten av corpus luteumfasen, avsaknaden av progesteron i blodet. Läkare anser inte att detta är en avvikelse från normen. Om en sådan överträdelse upprepas från månad till månad är det bättre att dyka upp för specialister att genomgå en undersökning.

Orsaker till menstruations oregelbundenhet

I jakten på en idealisk figur, förbränna extra kilo ofta hos flickor och kvinnor, misslyckas hormonella tillstånd, månatliga perioder försenas från 5 dagar till 2 månader.

Men orsakerna till kränkningar kan vara olika:

 • fetma;
 • flytta till ett annat land, till en ny bostad;
 • en kraftig klimatförändring, som kan leda kroppen till förvirring med anpassning under flera dagar i form av en försening i menstruationen;
 • utvecklingen av en infektion med en inflammatorisk kurs i kroppen;
 • gynekologiska patologier;
 • degenerativa processer i bäckenområdet;
 • abort med överdriven curettage av livmoderhålan tillsammans med embryot;
 • tvingad avbrott av graviditet;
 • missbruk av droger, hormoner, orsakar obalans;
 • infektionssjukdomar (candidiasis, trast) med en försening av menstruationen upp till 2-3 veckor;
 • brist på ägglossning som en förutsättning för utveckling av infertilitet;
 • ofta användning av hormonella preventivmedel;
 • amningstid;
 • början av tidig menopaus efter 40 år;
 • utveckling av en godartad tumör i hypofysen.

En liten försening i menstruation hos flickor under bildandet av den hormonella bakgrunden är ganska normal. I andra alternativ, efter balansering av hormonnivån, är en försening i menstruationen ett tillfälle att dyka upp för gynekologen.

Ofta är det våldsamma störningar i den kvinnliga kroppens natur som leder till en kränkning av menstruationsfunktionerna. Det kommer att ta tid att återställa hormonbalansen. Hos kvinnor efter 45 år försvinner äggstocksfunktionen, vilket också kan provocera en försening på upp till 15-16 dagar.

Om en kvinna håller sin menstruationscykel under kontroll, är det lätt att märka överträdelsen. Många använder omedelbart ett graviditetstest.

Med en negativ dom kan hormonell obalans misstänkas om det sker en kraftig avvikelse från cykeln från det vanliga schemat för ankomsten av kritiska dagar under en vecka.

Naturligtvis är försenad menstruation i de flesta fall graviditet.

Försenad menstruation - orsaker

Det första tecknet är graviditet. Kvinnor bör lyssna på sin kropp. Om menstruationen inte följer kalendern måste du köpa ett expresstest och kontrollera.

Om domen är negativ kan du vänta ytterligare 2-3 dagar och genomföra en andra kontroll. När allt kommer omkring visar testet sig ofta vara defekt eller testet genomfördes för tidigt.

Det händer att orsaken till förseningen i menstruationen är graviditet, och nedsänkning av testremsan i urinen var helt enkelt otillräcklig, vilket ledde till ett felaktigt resultat. Förfaranden görs bäst på morgonen (1 hälften av dagen). När du köper är det viktigt att kontrollera testens utgångsdatum; vid öppning, förpackning för integritet.

I dag till försäljning kan du hitta överkänsliga test med förmågan att upptäcka hCG-graviditet redan 2-3 dagar efter förseningen av menstruationen. Men ändå rekommenderas det att testa igen efter ytterligare 5 dagar, om testet är negativt med en försening av menstruationen.

Sjukdomar i det reproduktiva, endokrina systemet kan framkalla en försening. Menstruationssvikt är ovariell dysfunktion, en modifiering av binjurarna i sköldkörteln.

Skälen till förseningen i menstruationen under 3,4,6,10 eller fler dagar kan vara olika:

 • ärftlig predisposition, om kvinnor på kvinnlig sida inträffade sådana fenomen hos släktingar;
 • en kraftig klimatförändring, som kan leda till en felaktig hormonreglering, påverkar menstruationscykeln negativt;
 • feber i förkylningar.

Det finns en försening, men testet är negativt - orsakerna

Kvinnor bör tänka på orsakerna till om det inte fanns något oskyddat samlag den senaste månaden, och dagarna i menstruationscykeln beräknas korrekt.

De främsta orsakerna till förseningen:

 1. Accept av OK (p-piller). På grund av användningen av hormonella preventivmedel som kan framkalla ett misslyckande i frekvensen av cykeln. Kvinnor måste förstå - användningen av droger för att skydda mot oönskad graviditet är meningslös. Endast flera dagar i månaden betraktas som farliga - 3-5 dagar före ägglossningen, 1 dag efter att ägget lämnar äggstocken. OK leder ofta till en försening i menstruationen, ett negativt test. Mottagandet provocerar ett misslyckande av reproduktionsfunktioner i allmänhet, ett starkt undertryckande av ägglossning, och även efter avslutande av läkemedel kan kroppen återhämta sig under en lång tid, upp till 3-4 månader. Medan man tar preventivpillerar undertrycks effekten av äggstocksfunktionerna och först efter upphörandet av läkemedlets användning börjar hormonell bakgrund och kvinnliga reproduktionsorgan att gradvis förbättras..
 2. Tidigare sjukdomar kan få hormonella nivåer att hoppa, särskilt under den senaste månaden. Detta är en vanlig orsak till ett cykelfel när det finns en försening i menstruationen, men det finns ingen graviditet och testet är negativt. Det noteras främst mot bakgrund av effekterna av sjukdomen, när menstruationen börjar komma sent. Onkologi (livmoderhalscancer), andra kvinnliga sjukdomar (endometrios, adnexit, adenomyos, polycystiska äggstockar, uterus fibroids) kan också bli en orsak..
 3. Hormonell funktionsfunktion, som förhindrar att ägglossningen i god tid kommer, när chanserna för befruktning är kraftigt minskade, menstruationen kommer oregelbundet. Orsaken kan vara polycystiskt äggstocksyndrom eller överskott av insulin i kroppen.
 4. När det finns en hormonell obalans under perioden för återställande av reproduktionsfunktioner vid amning av ett barn. Det är barnets fäst vid bröstet som leder till undertryckande av ägglossning. Menstruationen bör normaliseras och hormonnivån bör stabiliseras efter att barnet överförts till konstgjord matning eller amningstiden är över. I blodet från en ammande mamma blir hormonet laktocin, som kan producera amning och försena menstruationens ankomst, dominerande. Om kvinnan som födde inte ammar ska cykeln återställas 2-3 månader efter födseln.
 5. Viktproblem när en kvinna ska kontakta näringsläkare för att välja en acceptabel daglig diet, kost som hjälper till att lösa problemet, reglera menstruationscykeln.
 6. Stress påverkar också den hormonella bakgrunden, många system i kroppen. Detta är en vanlig orsak till försenad menstruation om kvinnan inte är gravid. Erfarenheter kan leda till brist på menstruation, en försening på upp till 2 veckor. Naturligtvis, oavsett situationen, är det värt att kontrollera dig själv, inte att tillåta nervnedbrott, negativ påverkan på menstruationsbakgrunden. Ofta känslomässiga upplevelser leder till funktionsfel i äggstocken, livmodern. Fenomenet kan bli permanent, besatt. Om nervstillståndet elimineras bör menstruationscykeln återgå till det normala efter 1-2 veckor.
 7. Polycystic leder ofta till en försening av menstruationen hos kvinnor, oavsett ålder. En hormonberoende tumör är farlig, eftersom en neoplasma fylld med infertilitet, oregelbundna ankomster av menstruationscykeln, utveckling av endometrios.

Vad man ska göra om det är en försening, men testet är negativt?

Om testet två gånger visar ett negativt resultat, är det värt att besöka en gynekolog. Läkaren kommer att konsultera, vrida de verkliga orsakerna som ledde till menstruations oregelbundenhet. Vid otillräcklig progesteron kan Duphaston förskrivas, särskilt vid endometrios.

Kvinnor måste bekämpa fetma, men du kan inte heller svälta dig själv och göra ansträngande träningspass i gymmet, ta till tuffa kalorifattiga dieter. Det är viktigt att dosera fysiska övningar.

Om orsaken till frånvaron av menstruation är i utarmningen av kroppen, kommer det att vara nödvändigt att normalisera en balanserad kost, inkludera uteslutande användbara livsmedel i kosten.

Det viktigaste är att identifiera de verkliga orsakerna till försenad menstruation i början, om graviditetstestet är negativt.

Vad som inte kan ignoreras:

 • smärta i nedre del av buken (vänster, höger);
 • riklig slemhinne i stället för blodig;
 • blekning.

Drar buken under en ektopisk graviditet. Dessutom yr, sjuk. Symtomen liknar normal graviditet. Men förseningen av menstruationen bör i alla fall inte åtföljas av smärtsamma tecken. Ofta är smärta i nedre del av buken i frånvaro av menstruation ett tecken på gynekologiska sjukdomar.

Förebyggande av menstruationssvikt

Förebyggande består i uppmärksam, försiktig attityd hos kvinnor till deras hälsa, och uppmärksamma till och med mindre cykelfel.

Infusioner av örter (lin, salvia linden), som måste tas under perioden 6-15 dagar av menstruationscykeln, kommer att bidra till att påverka kroppen på ett bra sätt, stärka immuniteten. Man bör dock inte försumma läkarnas råd, i synnerhet inte använda växtmedicin som huvudbehandling för menstruationssvikt.

Läkare rekommenderar starkt:

 • besöka en födelseklinik minst en gång om året;
 • hålla en kalender för menstruationens ankomst;
 • övervaka din vikt;
 • slappna av helt, få tillräckligt med sömn;
 • effektivisera sexlivet, göra regelbundet;
 • hålla sig till en hälsosam kost;
 • använd inte preventivmedel i onödan.

Ofta, flickor i en ung ålder med ett negativt test, en försening i menstruationen börjar panik kraftigt.

Men du måste klargöra, köpa ett test och kontrollera. Om graviditet utesluts är det bäst att söka råd hos en gynekolog i ett tidigt skede.

Vad som inte rekommenderas?

Försenad menstruation, negativt test - anledning till oro.

Men det finns sätt som du bättre inte ska ta till:

 • Du kan inte använda traditionella medicinska metoder för att orsaka menstruation. Vissa medicinalväxter kan förbättra livmodersammandragningar och leda till avslag på endometri.
 • Det rekommenderas inte för kvinnor att luta sig på dill, persilja i stora volymer, bara för att stimulera början av menstruation. Askorbinsyra är också ett utmärkt stimulerande medel, men det är alltid bättre att konsultera en specialist om användbarheten..

Försenad menstruation är en vanlig förekomst hos kvinnor i alla åldrar. Det viktigaste är att snabbt identifiera orsakerna till avvikelse. I avsaknad av menstruation i mer än 7-8 dagar med ett negativt test kan orsaken indikera utvecklingen av en allvarlig sjukdom.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Menopauseblödning: orsaker, hur man slutar, behandling, konsekvenser


Förr eller senare börjar en klimatperiod i varje kvinnas liv, som kännetecknas av utrotningen av den hormonella aktiviteten i det reproduktiva systemet och involveringen av dess organ....

Vilka är perioderna för flickor och hur man känner igen dem?

Den här artikeln innehåller information som gör att varje flicka kan ha grundläggande kunskaper om menstruation.Vad är menstruation?Menstruation är ett intervall av menstruationscykeln....

För tidiga perioder, menstruation tidigare än vanligt, orsakar

Många kvinnor har mött en situation där menstruationen börjar mycket tidigare än väntat.Varför kommer menstruationen för tidigt - är det farligt?...