Varför är det en försening i menstruationen med gv

Blödning

Under graviditeten vänjer sig en kvinna att leva utan en period. Och med barnets födelse börjar han igen tänka på deras utseende, eftersom det inte är många mödrar som vill föda det ena barnet efter det andra. Men förlossning och amning vänder den hormonella bakgrunden fullständigt och menstruationen kan börja om några månader och till och med ett år efter barnets födelse. Tänk på vad som är förseningen i menstruationen i samband med amning?

Frågan om återupptagande av menstruation börjar oroa den unga modern omedelbart efter slutet av suckers.

Om menstruationscykeln

Den normala indikatorn är perioden mellan månadsvis urladdning motsvarande 28-30 dagar. Men det finns kvinnor som möter en förkortad cykel på 20 dagar eller tvärtom för lång - från 35 till 40 dagar. Det beror på de enskilda egenskaperna hos varje kvinnas kropp. Men också efter förlossningen börjar menstruationen vid varje mammas tid. Vissa unga mödrar påverkas inte alls av den naturliga utfodringen av barnet och cykeln börjar omedelbart efter födseln.

Menstruationscykeln är ojämn och har sina egna egenskaper i varje steg:

 1. Follikulär fas. Varje ny cykel börjar den första dagen av nästa urladdning. Med tillkomsten av blod sjunker progesteronindexet och avvisningen av endometrialskikten som täcker livmoderns insida återupptas. Detta steg varar vanligtvis cirka fem dagar..
 2. Äggstockningsfas. Nästa steg kommer med en ökning av östrogen, som redan inom 14 dagar från den första dagen av menstruationen når sin maximala koncentration. För närvarande mognar ägget i äggstocken, som passerar in i äggledarna.
 3. Sekretesssteg. I väntan på uppkomsten av spermier fryser ägget i cirka två dagar. Progesteronproduktionen når maximala värden. Om ägget inte befruktas kommer det att dö och progesteron minskar. Återigen börjar avstötning av endometrialskiktet, som förberedde sig för att ta emot ett ägg i befruktat tillstånd.

Om postpartum perioden

Om en kvinna bestämmer sig för att mata sitt barn med bröstmjölk under ganska lång tid, är frånvaron av menstruation ganska acceptabel. Efter leveransen ökar prolaktinnivåerna och ibland så att mjölken börjar bildas. Dessutom, ju mer barnet suger bröstet, desto snabbare utsöndring av prolaktin. De första dagarna efter arbetet har en mycket stark effekt på framgångsrik och lång amning i framtiden.

I kvinnan i förlossningen produceras ett annat hormon - oxytocin. Det är nödvändigt så att mjölk med höga mängder av detta hormon i sig förblir i bröstkörtlarna utan ytterligare manipulationer. Därför måste vissa mödrar använda kuddar för bröstet under amning, eftersom mjölkflammor ofta inträffar ofrivilligt, särskilt när amning.

Ibland har kvinnor som inte kan bli gravida höga prolaktinnivåer. Hög utsöndring av detta hormon eliminerar perioden med ägglossning, så befruktningen sker inte. Men de har inte amning just nu.

När den första menstruationen efter födseln

Med den första utskrivningen bör en kvinna noga överväga sin hälsa. För att förhindra oönskad graviditet är det värt att överväga alla möjliga skyddsmetoder. För detta ändamål kan du besöka en gynekolog, han säger hur man bäst kan skydda en kvinna.

Utseendet på menstruation efter förlossningen är oförutsägbart.

De första perioderna kommer som regel ganska smärtsamt. Det är tillåtet att använda smärtstillande medel, men acceptabelt för användning vid amning. Om utsläppet var knappt före förlossningen, kan menstruationen efter dem vara tvärtom, för rikligt, särskilt den allra första utsläppet efter förlossningen.

Period av amenoré efter den första menstruationen

Ibland kan en kvinna stöta på ett intressant problem medan hon ammar. Menstruationen kan försvinna, även efter att flera cykler regelbundet har passerat. Detta betyder inte alltid en ny graviditet. Oftast är detta en obalans i hormoner.

Normal är passagen för varje cykel med en viss frekvens. Men det finns också motsatta situationer då den unga modern hade sina perioder efter förlossningen och försvann. Det finns flera orsaker till detta fenomen:

 • hormonell misslyckande;
 • ny graviditet;
 • minskning av antalet barn som ansöker om bröstet.

Eller en ny graviditet

Det finns några kvinnor som försöker föda vädret. Ja, till en början kan det vara svårt för en ung mamma, eftersom det är ganska svårt att hantera två barn. Men efter ett tag blir det intressant för barnen att leka med varandra och det blir märkbart lättare för mamma.

Men det finns också omvända fall när en kvinna av ekonomiska skäl eller på grund av den nuvarande livssituationen inte är redo att föda ett andra barn så tidigt. Samtidigt blir en oplanerad graviditet ett allvarligt problem för en ung mamma. Någon föredrar att ha en abort, men det finns mödrar som lätt tål en sådan händelse i livet. Och det finns kvinnor som kastar mycket tårar för ett obearbetat barn.

Om det inte finns någon menstruation vid gv, behöver du inte stanna i ett avslappnat tillstånd. Gradvis förbättras amningen, prolaktin börjar minska och ägget mognar när som helst..

Bland preventivmedel finns det giltiga och pålitliga alternativ för GV - antingen läkemedel eller en spiral.

Om befruktningen fortfarande inträffade blir mamman på något sätt ovanligt skadad när hon berör bröstkörtlarna. Detta händer på grund av hormonella förändringar i kroppen. Därför, i närvaro av detta symptom, rekommenderas det att gå till en ultraljud och till en gynekolog.

Månadsvis under blandad matning av barnet

Så snart mamman överför barnet till en blandad typ av utfodring minskar produktionen av prolaktin i hennes kropp. Med en minskning av sekretionen av detta hormon minskar volymerna av producerad mjölk också. Så, ägglossning kan ske när som helst. Därför är det viktigt att använda något preventivmedel. Dagens metoder hjälper till att skydda kvinnors hälsa på ett tillförlitligt sätt. När allt kommer omkring är kroppen som ännu inte har återhämtat sig efter graviditeten redan befunnit sig för att bära ett nytt foster. Graviditet är den logiska slutsatsen till detta skede. Därför, om en ny familjemedlem inte ingår i en ung familjs planer, måste du tänka i förväg om skyddsmetoder.

Det finns ett antal läkemedel som är tillåtna för preventivmedel, även under Guinea-perioden. De påverkar inte nivån på hormoner och hälsan hos den nyfödda. Om en ung mamma inte vill dricka piller, måste du tänka på andra metoder, till exempel barriärprevention.

Det faktum att menstruationen inte visas blir inte alltid ett problem för en ung mamma, eftersom det finns familjer där de vill födda många barn. Men i en situation där du inte planerar en graviditet måste du tänka på skyddsåtgärder, eftersom en ammande mamma måste följa hennes hälsa mer noggrant, efter att hon är ansvarig för ett barn.

Varför det inte finns några perioder, om jag inte ammar redan?

Hej tjejer, berätta hur normal min situation är och är det dags att springa till läkaren? För sex månader sedan födde hon, ammade 2 månader. Det vill säga, det visar sig att jag inte har ätit på fyra månader, och det finns fortfarande inga perioder. Innan graviditeten hade jag inga problem med cykeln, alltid smidig. Det finns inga patologier heller. Inte åtminstone. Jag utesluter graviditet, min man och jag är skyddade och testet har redan gjorts för fall - negativt. Berätta, snälla, vem vet - varför det inte finns några perioder, om jag inte ammar på länge och hur många som fortfarande kan förväntas i det "normala"?

Brist på menstruation efter HB

Förlossning-gynekolog Irina Yuryevna kommer att besvara frågor om diagnos och behandling av kvinnlig infertilitet, förberedelse för graviditet, moderna preventivmedel, endokrina sjukdomar i reproduktiv ålder, endokrina former av infertilitet, diagnos och behandling av STI (sexuellt överförda infektioner).

Medicinsk rådgivare för obstetriker och gynekologi i det tvärvetenskapliga forumet för obstetriker-gynekologer, barnläkare, dermatovenerologer, endokrinologer och specialiserade diagnostik inom diagnostik och ultraljud.

Inte gravid, men ingen menstruation: 8 skäl till försenad menstruation

Enligt dina beräkningar borde den mest oälskade tiden för oss alla redan ha kommit, men det finns inga perioder. Det första som kommer att tänka på är att gå och köpa ett graviditetstest. Om hon naturligtvis inte hade något att komma ifrån. Men graviditet är inte det enda skälet menstruationen inte börjar.

Du lägger spiralen

Vissa av deras sorter kan leda till att menstruationen blir mager eller försvinner helt. Om detta händer, bör du också regelbundet ge bidrag till samlingen av tillverkare av graviditetstest, eftersom dess lilla risk fortfarande kvarstår, och den ljusaste (ledsen för ordalydaren) indikatorn att befruktningen inte har inträffat har försvunnit.

Du har problem med sköldkörteln

Denna körtel reglerar ämnesomsättningen, producerar hormoner, styr temperaturen och gör andra viktiga saker för kroppen. Om det fungerar för mycket eller omvänt inte är smart nog kan det stoppa ägglossningen och orsaka en oregelbunden menstruationscykel.

Om du också tröttnar snabbt, har ditt hår blivit tunt, din vikt har hoppat till endera sidan - din läkare kan misstänka att detta är anledningen. Då kommer han att förskriva ett blodprov och eventuellt förskriva medicin. Med rätt behandling bör cykeln normaliseras inom några månader..


Du har överdrivet med sportträning eller dieter

Om gymmet är ditt hem, blir du överarbetad, äter lite, snabbt går ner i vikt eller lider av ätstörningar, detta kan också orsaka amenoré (frånvaro av perioder). Särskilt om din BMI är under 18–19.

Om detta är fallet räcker det vanligtvis att få ett par kilogram eller förkorta träningsplanen för att få cykeln igång. Naturligtvis är frestelsen att bli av med de irriterande "röda dagarna i kalendern" stor. Men det är väldigt farligt och förstörande för din kropp! Om du klarar av amenoré under ett helt år, är det full av benförlust och benskörhet.


Du slutade bara ta p-piller

De reglerar tydligt din cykel, och när du slutar ta dem, kanske en lat organisme inte omedelbart kommer ihåg hur man gör det själv. Det kan ta honom ett tag att samla sina tankar. Ibland tar det flera månader innan menstruationen återställs.

Jag slutade amma för 2 månader sedan och det finns fortfarande inga kritiska dagar. Varför? Gjorde testet negativt.

Perioder för återhämtning av menstruationscykeln
Hos de flesta kvinnor som inte ammar, förekommer menstruation 6-8 veckor efter att de föds. Amningskvinnor har i allmänhet inte menstruation under flera månader eller under hela ammeperioden, även om i vissa av dem menstruationsfunktionen återupptas strax efter postpartum, det vill säga 6-8 veckor efter födseln.
Det är inte värt att leta efter varken normen eller patologin, eftersom tidpunkten för återställande av menstruationscykeln efter förlossningen är individuell för varje kvinna. Detta är vanligtvis förknippat med amning. Faktum är att efter förlossningen i en kvinnas kropp produceras hormonet prolaktin, vilket stimulerar produktionen av mjölk i den kvinnliga kroppen. Samtidigt hämmar prolaktin bildandet av hormoner i äggstockarna och förhindrar därför ägget från att mogna och ägglossningen - äggets utgång från äggstocken.
Om barnet fullständigt ammas, det vill säga bara livnär sig bröstmjölk, återställs ofta hans mammas menstruationscykel efter införandet av kompletterande livsmedel. Om barnet äter blandning, det vill säga förutom bröstmjölk, innehåller barnets kost blandningar, återställs menstruationscykeln efter 3-4 månader. Med konstgjord utfodring, när barnet bara får mjölkblandningen, återställs menstruationen som regel den andra månaden efter förlossningen.

Den första menstruationen efter förlossningen
Den första menstruationen efter förlossningen är ofta "anovulatorisk": follikeln (vesikeln där ägget är beläget) mognar, men ägglossningen - äggets utgång från äggstocken inträffar inte. Follikeln genomgår omvänd utveckling, och vid denna tidpunkt börjar förfall och avstötning av livmoderslimhinnan - menstruationsblödning. I framtiden återupptas ägglossningsprocessen och menstruationsfunktionen återställs helt. Ägglossning och graviditet kan dock inträffa under de första månaderna efter förlossningen.

Återställningen av menstruationsfunktionen påverkas av många faktorer, till exempel:
- graviditet och komplikationer vid leverans,
- kvinnans ålder, korrekt och korrekt näring,
- efterlevnad av sömn och vila,
- förekomsten av kroniska sjukdomar,
- mental tillstånd och många andra faktorer.

Möjliga komplikationer under återställandet av menstruationen.
Vilka problem har unga mödrar när man återställer menstruationsfunktionen??
Regulariteten i menstruationscykeln: efter förlossningen kan menstruationen omedelbart bli regelbunden, men kan fastställas inom 4-6 månader, det vill säga under dessa perioder kan intervallen mellan dem variera något, skilja sig från varandra med mer än 3 dagar. Men om 4-6 månader efter den första postpartum menstruationen cykeln förblir oregelbunden, är detta ett tillfälle att se en läkare.
Menstruationscykelns varaktighet efter förlossningen kan förändras. Så om cykeln var 21 eller 31 dagar före födelsen, är det troligt att den efter födelsen kommer att bli genomsnittlig, till exempel 25 dagar.
Menstruationens varaktighet, dvs spotting, bör vara 3-5 dagar. För kort (1-2 dagar) och framför allt för lång menstruation kan vara ett bevis på vilken patologi som helst - livmoderfibroider (godartade tumörer), endometrios - en sjukdom där det inre skiktet av livmodern i livmodern växer på okarakteristiska platser.

Månadsvis efter amning

När din period börjar efter amningen

Att återställa menstruationscykeln efter förlossningen tar lite tid. Naturen tänkt för att ge kroppen en paus, för att skydda mot början av en ny graviditet. Och detta skydd är amningstiden. Men det händer ofta att menstruationen inte har bråttom att återvända även efter den kompletta vikningen av GV. När din period börjar efter amningen, hur länge kan du vänta på dem?

Det beror på olika faktorer. Till exempel börjar vissa kvinnor med amning skydda sig med hormonella piller. Och de provocerar ibland en försvagning av äggstocksfunktionen. Ägglossningarna försvinner och har ingen bråttom att återvända. Den så kallade ovarial hyperbraking förekommer. Har du aldrig sett din period efter förlossningen och ändå skyddat dig från oönskad graviditet på detta sätt? Vänta sedan på självhämtningscykeln under de kommande tre månaderna. Tyvärr fungerar inte att påskynda "lanseringen" av äggstockarna. Du kan prova folkmässiga åtgärder för att stimulera ägglossning, till exempel en bor livmod eller salvia, men inte hoppas på effekten. Det är inte värt det att fokusera på ämnet att återställa menstruationscykeln efter amning. Om du bara planerar en ny graviditet. Då behöver du ägglossning.

Ibland återställer en kvinna inte omedelbart den hormonella bakgrunden efter amning. Och menstruation efter amning har ingen brådska att dyka upp. I det här fallet kan du vänta lite och sedan konsultera en läkare. Han kommer sannolikt att skicka en ultraljud av livmodern och äggstockarna för att göra orsaken till patologin mer förståelig. Du kan också behöva ta blodprover för vissa hormoner..

Ofta orsakar oregelbundna perioder efter hepatit B en ökad nivå av hormonet prolaktin. Detta är typiskt för ammeperioden och efter amning betraktas det som en patologi och kan vara ett tecken på en godartad tumör i kvinnans hjärna - prolaktinom. Denna diagnos är baserad på MR-data..
Menstruationer efter förlossning under amning är också frånvarande på grund av den höga nivån av prolaktin. Men detta är en absolut norm. Om inte för högt prolaktin, skulle en kvinna inte ha utvecklat bröstmjölk.
Om tumören verkligen är det, förskrivs kvinnan att ta ett läkemedel som minskar prolaktinnivåerna. Till exempel "Bromocriptine" eller "Dostinex". Och samma behandling hjälper till att minska storleken på tumören i hjärnan. Menstruationscykeln blir regelbunden och ägglossningen kommer att visas.

Efter amning kommer menstruationen inte alltid som den var före förlossningen. Cykellängden hos många kvinnor varierar, både i riktning mot ökning och minskning. Men smärtan under menstruationen blir mindre. När det gäller den förlorade blodvolymen finns det inga mönster. Vanligtvis förekommer stor blodförlust hos kvinnor med livmodermyom och endometrios. Båda dessa sjukdomarna regresserar under amning, och efter det igen känner sig själva. Överflödiga perioder efter amning är alltid ett tillfälle att träffa läkare. Överflödigt urladdning bör inkludera menstruation, där mer än 70 gram blod går förlorat. För att beräkna mängden urladdning kan du försöka väga sanitetsunderlag efter användning.

Även sällsynta och oregelbundna perioder under amning bör betraktas som den befintliga sannolikheten för graviditet. Även om det bara har gått 4-5 månader efter födseln och barnet får endast bröstmjölk som mat. Förseningen i menstruationen efter avslutad amning, och till och med innan den slutar, är ett tillfälle att göra ett test för att diagnostisera en eventuell graviditet. Använd preventivmedel från de första månaderna efter födseln för att förhindra obehagliga situationer, oavsett metod för att mata barnet.

Menstruation efter amning.

För en månad sedan avslutade jag amningen, men det finns fortfarande inga perioder. Berätta när de ska börja, men jag är orolig för något.

i mitt fall var min dotter 5 månader gammal, men jag matar henne fortfarande (1,2)

min son är 1 år och 2 månader gammal. Jag ammar. fortfarande nej. )) gick till genetikern 9 månader efter födseln. sa hon till mig - sluta mata, de kommer. Under tiden kan du köpa ett test regelbundet. det är allt!

Jag skulle gå till läkaren på din plats. kanske har du en påfyllning. )))))

Bastemperatur från A till Ö

Våra härskare planerar. Försök ge din åsikt! ->

* Kära vänner! Ja, det här är reklam, snurr som det borde!

Förseningar på bakgrund av avskaffandet av amning?

Flickorna sista M var 26 september.
29 började vikas smidigt GV
C 23 Jag matar inte alls.
Menstruationen borde ha kommit på kvällen, idag är de inte heller där.
Med 16 sen drar magen periodvis, som med M, och korsryggen. Inte ständigt, men flera gånger om dagen. En känsla av toxicos kopplad till 18sen. Inte varje dag, men om en dag eller två för säker.
22sen Evi är negativ (och sannolikheten är extremt liten).

Så frågan är: hur länge kommer denna hormonella omstrukturering att pågå? Staten är mördande - känslan av menstruation med periodisk toxikos. och när nu vänta på M?
Tyvärr hittade jag inte svaret på min fråga på Internet. kanske någon hade det här?

Läs kommentarer 38:

Hej Alyonka! Hur gammal är den? Hur mycket är ZIM? Som de säger)))
Som spädbarn?
Jag kommer inte säga någonting, cykeln kan hoppa i flera månader, sedan 45 dagar, sedan 33. men allt kommer säkert att återgå till det normala!) Hur länge har mina perioder kommit? Och jag har fortfarande inte.

yuliyaoleksyuk, hej)))) allt är bra med oss, flickorna växer, växer upp))
Cykeln etablerades nästan omedelbart. Den första kom på 8 månader efter Mina. Gick som en klocka

Lelik bolik, en flickvän på golvet ovan hade en sådan känsla i en halv månad (((och för sju dagar sedan kom M först efter avbokningen av

Tvättbjörn, var det en stor försening? Eller allra första efter förlossningen?

Lelik bolik, nej, efter födelsen fanns det redan en cykel också, upprättades omedelbart
och här efter avbokningsförseningen
förresten, jag nyligen också i stället för 31 dagar som vanligt 47 cykel var och tillståndet för amöben var en och en halv vecka

Tvättbjörn, ja, jag väntar lugnt då) och jag hade redan tid att tänka att det bara är jag igen så "tur"

Lelik bolik, jag vill inte kränka ordet, men om det var ja?) Tja, det är så enkelt intresse skulle gå till den tredje?

Tvättbjörn, det här är en mycket svår fråga. provocerande skulle jag säga
Jag kan inte svara på det. Även för mig själv.

Lelik bolik, jag är ledsen! Jag ville inte provocera eller kränka! inte i något fall

Tvättbjörn ja allt är bra

Och här har jag nästan eliminerat dagmatningar i ett par månader och cykeln istället för 35-37 blev 27-28. Jag tänkte tvärtom, efter avbrottet av GW, går cykeln ner och återgår till det normala)

lagt till för mindre än en minut sedan

åtminstone för mig så) uppenbarligen, allt är annorlunda för alla)

Alyosha 25, har du förmodligen väldigt smidigt avbruten? Vi hade före avstängningen mer än 13-15 matningar per dag. Och alla dem på en månad bokstavligen bort. Kanske på ett så smidigt / skarpt avskaffande har kroppen stress.

Lelik bolik, kanske, men hur avbröt du det abrupt? Reagerade barnet normalt? och bröst? Jag hade tur med HB, men jag matade på något sätt för två månader sedan bara på morgonen, och då fanns det ingen tid hela dagen (min man och jag firade årsdagen, och de små sakerna smältes till min mormor), så på kvällen steg temperaturen och det började nästan laktostas, efter det Jag avbryter det mycket långsamt, men jag vet inte hur man minskar nattmatningen, äter 5-7 gånger om natten

Alyosha 25 passerade jag först detta test, som visade att barnet i princip är redo för exkommunikation

Jag fick en anteckningsbok. Jag skrev varje dag hur många matningar vi hade (tendensen borde minska). Och svar med testresultat för veckan.
Principen är denna: inte att erbjuda det, men inte att vägra, om det frågar. Det är, när barnet frågade, försök först att distrahera. Om det inte fungerar, ge bröstet.
Det måste också finnas ett tydligt förtroende inuti att du är redo att slutföra, du måste vara säker på dig själv, utan detta någonstans. Dessutom bildar vi detta förtroende hos barnet och förklarar försiktigt att brösten är mammas egendom. Tja, vi introducerar nya ritualer eller aktiviteter som kommer att ersätta kommunikationen i bröstet, som också kommer att bli förälskad i barnet)
Dagmatning mellan drömmar, vi gick väldigt snabbt och nästan omöjligt. Sedan avbröt hon utfodring för sömn på dagtid, sedan för nattetid. Efter utfodring efter en tupplur. Endast 1-2 morgonmatningar återstod. Här avbryts de äntligen för två dagar sedan.
Och jag märkte att ju mindre hon tog sina bröst, desto bättre sov hon. Det vill säga, nattföring har själva kommit till intet.
De tog bort det i denna takt, eftersom Miya speciellt inte behövde ett bröst längre... reflexen sugade mer i hennes sömn. Hon gick lätt med på en ersättning i form av filtning på sängen med mig i en omfamning, viskade olika bekvämligheter i örat)) hon köpte en ny mjuk docka för sömn, som hon var galen på)) hon somnade av nöje :) tja, plus till början av annullering Kille andra kunde lägga henne i min frånvaro
Åh ja, vi har återställts parallellt med vår säng. Det vill säga, under dagen och nattens sömn sovnar Mia i sin säng. Hon sover fullständigt under sömnen på dagen (den första delen av sömnen var) och hon sover på natten ett tag, sedan kommer hon till oss i sängen. Denna "viss" tid ökade med en minskning av antalet bilagor. Om hon först kom in 1-2 timmar efter att hon sovnat, kommer hon nu till oss redan vid 6-7 på morgonen. Och tendensen är mer och mer att snart hela natten kommer att sova i hans säng

redigerad efter 7 minuter

Lelik bolik, jättebra) Jag klarar testet, jag ger mitt bröst så att jag kan sova det snabbare, jag skulle inte säga att han vill. Men när det gäller gemensam sömn drömmer jag också att flytta ut honom, eftersom han sover i sin säng under dagen och lägger dem i sängen, men från -för ofta vakna på natten lämnar jag honom i min säng, ärligt talat, redan så trött på att inte få tillräckligt med sömn på natten, jag vet inte varför han vaknar så ofta? det verkar som om vi äter bra på eftermiddagen. (och på natten tills du ger bröstet gråt, jag ger bröstet - 2 minuter och redan sover

Jag tror inte att det påverkar hur snabbt GW slutfördes, jag tror att alla har olika sätt. Någon krymper, någon förlängs. Kanske det sammanföll. Var är bevisen att detta slut på GV har påverkat.

tillsattes efter 2 minuter

Vi hände en vecka och sugde inte sissy längre, sedan återupptog vi och cykeln bröt inte. Kanske för att jag matar båda

redigerade för mindre än en minut sedan

Allt ligger i vårt huvud. Det var också lättare för mig att ge bröst än att stå upp 35 gånger om natten. Eftersom SS var det. Men igen säger jag att ju mindre tillämpad, desto längre på natten sov hon ensam i sin säng.
Och den sista natten var i allmänhet rädd för att avbryta, men inte allt visade sig vara skrämmande, du kan hålla med din dotter. Ja, gråt hon, men lugnade snabbt. Och hon är ett år och sju i övermorgon, går redan till en konspiration mer än i din ålder :) det verkar för mig att det är svårare att avbryta kriget ett år, eftersom barnet inte förstår vad som händer, och om ett och ett halvt eller två kan du redan komma överens med barnet

tillsattes efter 4 minuter

Alyoshka 25, om bröst: i detta läge var den första veckan så märkbart svår, men allt blev gradvis utjämnat, uttryckte inte ännu

Pusichka, ja, det finns naturligtvis inga bevis. Därför är jag intresserad av bakgrunden till avskedandet av vakterna? Och vad i helvete händer :(
Och du har förmodligen sanningen eftersom minst ett barn fortfarande äter. Det var kanske därför han inte gick av. De säger bara att hormonell omstrukturering kommer efter att vakterna har slutförts

Tja, varför oroa dig. Väl förvirrad lite, kommer att studsa tillbaka. Om B inte är det, om du inte planerar, ja

Pusichka, jag gillar inte villkoret "menstruation med toxikos", som inte har pågått i mer än en vecka.
Jag undrar hur lång tid det tar att hålla ut och hur många dagar det kan vara en försening..
Min prov på näsan är mycket viktiga. Jag skulle inte vilja ha några överraskningar under den här perioden

Lelik bolik, du förstår att om du och din man inte skyddas är graviditet fortfarande möjligt. Jag tar inte hänsyn till det negativa testet dagen före förseningen. Idag skulle jag fortfarande ha en vattpinne om menstruationen inte skulle komma.

nestkat, idag kom inte :( och vaknade av illamående klockan 5.30.
Men vi är skyddade.
Jag planerade att göra testet igen imorgon, om M inte kom

Tja, cykelförseningen kan påverkas.
Ja, inte alla påverkar.

Jag vet inte om toxikos, kanske någon form av hormonell misslyckande - stress från tentamen och avbokning av vakter.

tillsattes efter 3 minuter

Och om hormoner och vakter. I mitt fall var det så här - när Vika aktiverade på natten förlängdes cyklerna.

Lelik bolik, åh, jag tror inte på dessa "perioder med toxikos".

Amning och menstruationscykeln

Tidigare uppfyllde kvinnor som födde normen: efter ett år med naturlig utfodring återställdes deras menstruationscykel. I dag har allt förändrats: till och med en ammande mamma, 3-4 månader efter födseln, kan börja ganska normal menstruation. Det vill säga att amning inte alltid "bromsa" menstruationen.

Det finns fall där en kvinna inte har någon menstruation under amning och ägglossning fortfarande inträffar - det är därför många unga mödrar blir gravida igen. Det är helt naivt att tro att genom att mata ett barn kommer du inte bli gravid igen! Frånvaron av menstruation är inte en indikator på att en kvinnas kropp inte är redo för befruktning.

Menstruation och utfodring är helt kompatibla saker. Det är sant att vissa nyfödda vägrar att amma under menstruationen på grund av att mjölk inte får en mycket behaglig smak.

Men för unga mödrar som valde konstgjord näring för barnet har normen inte förändrats: efter 1,5-2 månader efter födseln bör menstruationen återupptas. Varför, trots allt, hos ammande mödrar, menstruation inträffar mycket senare än hos dem vars barn gör med konstgjord näring?

Under amning produceras hormonet prolaktin. Som regel, ju mer modern ammar barnet, desto mer prolaktin produceras. Och prolaktin bromsar menstruationsfunktionen verkligen, men inte nödvändigtvis under hela matningsperioden! Så snart en kvinna slutar amma, efter 1-2 månader, återgår menstruationscykeln vanligtvis. Men vad man ska göra om matningen är klar, men det finns ingen menstruation?

Om de "efterlängtade dagarna" inte kommer efter upphörandet av utfodringen, eller om du inte matar, och efter 1,5-2 månader kommer menstruationen inte, måste du definitivt rådfråga en gynekolog.

Först måste du ta reda på vad som händer med din hormonella hälsa och donera blod till:

 • prolaktin, androgener, progesteron, östradiol;
 • sköldkörtelhormoner (T3, T4, TSH);
 • luteiniserande hormon, follikelstimulerande hormon.

Hormontest avslöjar hur din sköldkörtel fungerar, vilket spelar en enorm roll i graviditeten och hälsan hos det ofödda barnet. Det är också nödvändigt att göra en ultraljud av binjurarna och äggstockarna.

Efter avslutad amning kan prolaktin ökas med tröghet, produceras i stora mängder och hämmar återhämtningen av cykeln. Efter undersökningen kommer läkaren att utarbeta en behandlingsplan beroende på svårighetsgraden av den hormonella störningen - oavsett om den är funktionell eller organisk. En funktionsstörning kan botas ganska snabbt, lite mer tid spenderas på organiska. Din hälsa kommer snabbt att studsa tillbaka med ett kompetent tillvägagångssätt. Behandlingsregimen är cirka 6 månader.

Om du efter födseln har börjat blöda mycket, beror det troligen på förekomsten av en placentapolyp. Hur bildas det? Efter födseln räddar barnläkaren kvinnan från moderkakan. Om hans bit är "fastnat" och inte avlägsnades i tid, blöder det och provoserar urladdning.

För att hitta det kommer du att få en ultraljud och sedan ta bort den "extra biten" med hysteroskopi.

Varför finns det inga perioder för amning?

Regulariteten i menstruationscykeln anses vara en av de viktigaste indikatorerna på kvinnors hälsa. Till och med mindre fel kan indikera utvecklingen av patologi, men inte alltid. Försenad menstruation under amningen anses vara en naturlig händelse. Tidpunkten för de kritiska dagarna i detta fall beror på flera faktorer som varje kvinna borde veta om.

I vilket fall är frånvaron av menstruation normen

För många kvinnor är det fortfarande ett mysterium varför det inte finns någon menstruation under amningen. Reguli får inte observeras under denna period på mer än sex månader. Detta tillstånd inom medicinen kallas amningstermororr och anses vara ett naturligt fenomen..

Skälen till frånvaron av menstruation ligger i den aktiva produktionen av hormonet prolaktin av hypofysen. Sådana förändringar i kroppen leder till att processen för mognad och frigöring av ägget hämmas betydligt. Därför observeras inte ägglossning under amning, menstruationen kommer inte och testet är negativt.

Med tiden blir prolaktinnivåerna lägre. Koncentrationen av progesteron ökar. Som ett resultat av sådana hormonella förändringar återställs reproduktionsfunktioner och regler visas. Som regel händer detta omedelbart efter introduktionen av den första matningen, när barnet börjar äta andra livsmedel och appliceras mindre ofta på bröstet.

När ska menstruationen komma när man matar

Det finns ingen exakt tidsram för menstruation under denna period. I många avseenden beror de på om kvinnan följer matningen och om barnet får kompletterande livsmedel. Det noterades att reproduktionsfunktionen återställs mycket snabbare om barnet äter en blandad diet och inte enbart på bröstmjölken.

Med ren amning

Försenad menstruation under amning betraktas som en variant av normen. Tidpunkten för kritiska dagar för kvinnor som ammar beror på flera faktorer. Om en ung mamma sätter barnet till sitt bröst på begäran och inte vägrar föda på natten, kanske hon inte har menstruation på mer än sex månader.

I de fall där intervallet mellan utfodring strikt upprätthålls, under dagen att barnet får bröstmjölk var tredje eller till och med fyra timmar, och på natten kanske inte har en ännu längre period kommer reproduktionsfunktionen att återhämta sig snabbare. Ankomsten av regulus efter förlossning kan förväntas efter 3-4.

Vid blandad utfodring

Om ett barn får speciella blandningar utöver mammamjölken kan man se ut som menstruation efter födseln under amningen efter 2-3 månader. Närvaron av kompletterande livsmedel hjälper till att minska koncentrationen av prolaktin och den snabba återställningen av reproduktionsfunktionen. Perioderna för den första menstruationens utseende är kortare än när det gäller uteslutande amning.

Oplanerad graviditet under amning

Förseningen i menstruationen under amningen kan inte orsakas av den aktiva produktionen av prolaktin, utan av graviditeten. Väderbarn är långt ifrån ovanliga. Kvinnor som tror att om de ammar, betyder det att de inte kan bli gravida igen, tar fel. Befruktning kan ske även med HS.

Frånvaron av menstruation under amningen är inte en anledning att slappna av. Prolaktinnivåerna minskar gradvis, och ägglossningen sker ofta även innan de första regelarna anländer. Det är inte möjligt att förutsäga när detta kommer att hända..

Amning av amning rekommenderas inte som ett pålitligt preventivmedel. Speciellt när graviditet är mycket oönskat.

Om befruktning har inträffat visas symtom som en ökning av bröstkörtlarna i storlek och okarakteristisk ömhet under palpationen. I detta fall bör du omedelbart genomföra ett graviditetstest och söka hjälp hos en gynekolog. Ultraljudsundersökning kommer att vara användbar, tack vare vilken det kommer att vara möjligt att få tillförlitlig information om förändringar i kroppen.

Arten av menstruationscykeln under amning

Under graviditeten avvika en kvinna ofrivilligt från de sensationer som tidigare upplevt varje månad med tillkomsten av menstruationsflöde. Av denna anledning kan återställningen av reproduktionssystemet vara svårt efter att barnet har födts..

Det finns vissa funktioner i cykeln under naturlig utfodring av barnet. Det återställs gradvis utan att orsaka uppenbart obehag och obehag. Kroppen är helt redo att återgå till det normala efter den slutliga avslutningen av amning, när hormonnivån återgår till det normala, och produktionen av prolaktin stoppas helt.

Längden på återhämtningsperioden för det reproduktiva systemet beror direkt på ett antal faktorer, såsom:

 • komplikationer efter förlossningen;
 • allmänt hälsotillstånd;
 • funktioner i näring och daglig rutin;
 • psykomotional tillstånd.

Oavsett när menstruationen dök upp efter förlossningen är det inte värt att förvänta sig att de omedelbart blir regelbundna. Cykeln återgår till det normala bara 3-4 månader efter det att de första reglerna uppträdde. De kan observeras antingen före schemat eller sent.

Om menstruationen dök upp under amningen, och efter det noteras en lång försening, behövs medicinsk konsultation. Det finns många skäl till att sådana förändringar kan observeras:

 • upprepad graviditet;
 • hormonell obalans;
 • utveckling av patologier i könsorganet;
 • exponering för stress;
 • tumörer i könsorganet;
 • cystiska formationer i äggstocken.

Helt sällan provoseras menstruationsförseningen av patologier i hypofysen, som åtföljs av hormonella störningar. Blödning av postpartum kan leda till utvecklingen av dessa sjukdomar..

I processen för att återställa cykeln kan reglering ändra dess karaktär. Ofta observeras alltför rikligt eller magra utsläpp. Detta fenomen anses vara normalt. Det orsakas av en instabil hormonell bakgrund och ett fortfarande fungerande reproduktionssystem. Efter flera menstruationscykler får de samma karaktär som före födseln.

Det noterades att smärtsamma upplevelser hos kvinnor som föder under kritiska dagar blir mindre uttalade. I sällsynta fall är smärtan värre.

Om menstruation har dykt upp med HB, bör det inte vara orsak till oro. Detta är en naturlig process som inte påverkar amningen negativt. Kvaliteten på mjölken förblir oförändrad. Regler kan inte betraktas som en anledning till att avvänja ett barn från bröstet.

Under återhämtningsperioden för menstruationscykeln har en kvinna en minskning i mängden mjölk som produceras. Så att barnet inte upplever en brist i det, rekommenderas det att applicera det på bröstet lite oftare. På grund av detta kommer det att vara möjligt att stimulera amning och undvika utvecklingen av stillastående processer i bröstkörtlarna..

Efter förlossningen har kvinnor som ammar en försening i menstruationen. Detta är en normal fysiologisk process som inte indikerar utvecklingen av patologi. Det beror på den aktiva produktionen av prolaktin. Efter ett tag börjar koncentrationen av detta hormon att minska, som ett resultat av detta är reproduktionsfunktionerna återställda helt.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Mammografi: vilken cykeldag är bättre att göra

Bröstcancer är en plåga i vår tid, en av de vanligaste onkologiska sjukdomarna. Kvinnor efter 45 års ålder är i riskzonen när en hormonell förändring inträffar och klimakteriet går in....

Efter upphörandet av Duphaston finns det inga perioder: vilken dag de kommer, varför de kan bli försenade och vad de ska göra?

Det första tecknet på utrotningen av en kvinnas reproduktionsfunktion är menstruations oregelbundenheter och ofta förseningar i menstruationen....

När är det bäst att göra en ultraljud av bröstkörtlarna

Vid behandling av sjukdomar i bröstkörtlarna är det snabbt att upptäcka patologiska förändringar i deras tillstånd av stor betydelse. För detta används ultraljuddiagnostik i stor utsträckning....