Orsaker till kroppslukt hos kvinnor med klimakteriet och hur man hanterar dem

Intim

Efter 45 år lever varje kvinna en period av hormonell omstrukturering av kroppen, vilket beror på en minskning av produktionen av könshormoner från äggstockarna.

På grund av detta sker ersättningen av mogna folliklar med bindvävsceller. Denna period kallas klimakteriet..

Under klimakteriet är det en förändring i arbetet i inre organ, kroppen förbereder sig för åldrande.

Den klimakteriska perioden åtföljs av samtidigt symtom att dessa få år av perestroika mycket stör kvinnan och medför mycket besvär. Ett av symptomen är dålig andedräkt..

Vad är klimakteriet

Ett sådant fenomen som klimakteriet tillhör den naturliga fysiologiska processen, som kännetecknas av en betydande minskning av en kvinnas biologiska förmåga att bli gravid och bära ett foster. Denna tid är främst förknippad med utrotning och snabb försämring av funktionen hos organ och system. Denna period i medicinsk praxis kallas också klimakteriet..

Det finns en lista med symptom som är karakteristiska för klimakteriet, eller snarare:

 • kränkning av menstruationscykelns varaktighet;
 • partiell eller fullständig upphörande av menstruationen;
 • ofta ilska utbrott;
 • humöret förändras under dagen utan särskild anledning;
 • ökad irritabilitet i nervsystemet;
 • brist på sömn;
 • oväntad känsla av värme, åtföljd av svår rodnad i huden, frossa och överdriven svettning;
 • hjärtfrekvensökning;
 • plötsliga förändringar i blodtrycket;
 • vaginal torrhet, orsakar obehaglig smärta under samlag.

Alla dessa förändringar börjar ske som ett resultat av otillräcklig produktion av det kvinnliga könshormonet - östrogen. Detta hormon deltar inte bara aktivt i att förbereda kroppen för framgångsrik befruktning av ägget och efterföljande graviditet, utan upprätthåller också muskeltonen. I händelse av förekomsten av denna symptomatologi som följer av klimakteriet söker kvinnor utan särskild förlägenhet hjälp av kvalificerade specialister. Men om ett sådant problem som urininkontinens och dess mycket obehagliga lukt, kan inte alla kvinnor till och med säga till läkaren, anser att det är skamligt. Tyvärr är det helt enkelt omöjligt att dölja förekomsten av detta patologiska tillstånd, eftersom urinen hela tiden läcker och impregneras med det, inte bara underkläder utan också kläder, liksom kroppen.

Menopauseffekt

Huvudfunktionen för urinblåsan är ansamling av urin, som utsöndras av njurarna och därefter avlägsnas från en kvinnas kropp. Urea är den kontrollpunkt som ansvarar för urinutsöndring. När urinblåsan är fylld med urin, sänder receptorerna som finns på dess väggar motsvarande signal till hjärnan att urea fylls maximalt, och det är dags att genomföra urinutsöndringsprocessen. Hjärnan provocerar lust att urinera. För tillfället ingår sfinkter i arbetet, som inte tillåter spontan urin att komma ut.

Med början av klimakteriet börjar följande ändringar ske, vilket i sin tur bidrar till misslyckandet i en samordnad urineringsprocess, nämligen:

 1. Försvagning av innerväggarna i urinblåsan. Väggarna i urinblåsan börjar sträcka för mycket beroende på mängden urin i urea på grund av det faktum att de under klimakteriet gradvis försvagas och ingen spänning uppstår. Receptorerna i sin tur signalerar inte ett starkt överflöde av urinblåsan. Resultatet av detta patologiska tillstånd är ofrivilligt läckage av urin under hosta, nysningar och andra slarviga rörelser.
 2. Urinreaktivitetssyndrom i urinblåsan är ett patologiskt tillstånd som kännetecknas av plötsliga behov som knappast kan kontrolleras. Som ett resultat kan vätskeläckage uppstå under små rörelser..
 3. Försvagning av muskeln i ventilanordningen, vilket avaktiverar reglering av vätskeövergång. I denna situation kan inte ens en betydande mängd urin provocera en plötslig försvagning av urinen, vilket kommer att leda till ofrivilligt läckage av urin. Detta fenomen uppstår som ett resultat av en minskning av syntesen av östrogen. Det är detta könshormon som påverkar muskelns tillstånd och håller dem i den nödvändiga tonen. Dessutom förbättrar östrogener körtlarnas prestanda, som är ansvariga för slemhinnens tillstånd. I början av klimakteriet börjar slemhinnans väggar tunna ut kraftigt och blir torra. I detta avseende inträffar överkänslighet, åtföljd av snabb irritation. Baserat på detta har patienten en mycket frekvent lust att urinera.

När blod inte är farligt

Blodutflöde indikerar inte alltid sjukdom. Andra yttre faktorer, som sammanfaller med hormonella förändringar i den kvinnliga kroppen, kan bli deras orsak..

 • Climax kan gå så hårt och minska livskvaliteten för en kvinna att du måste använda hormonersättningsterapi. Vissa av de hormonella preparaten kräver en kort paus mellan kurserna - det är under denna period som brun urladdning är möjlig. Faktum är att utsläppet är mycket litet, det kommer långsamt ut och blodet har tid att oxidera.
 • Att upptäcka utflöde under klimakteriet är inte alltid läskigt. Läkare orsakas ofta av en låg koncentration av östrogen. Bristen på hormoner försenar utvecklingen av endometrium, gör livmodern mindre stressad, försvagar dess väggar. På grund av detta kan små fläckar visas på underkläderna.
 • Utsläpp med en sakrum kan inte bara livmodern utan också vaginala. Mängden smörjmedel under denna period minskar markant, samlag kan leda till skada på vaginalslemhinnan och bristning av kapillärer.
 • I vissa fall är blodkällan urinröret eller patologiska förändringar i tarmen. Du kan kontrollera detta med en pinne som förblir ren om det inte är livmodern eller vagina..

Denna process med blodutsöndring är ganska normal, men kräver en läkare iakttagande vid förändring av urladdningens natur.

Klimax betyder inte slutet på sexuell aktivitet, eftersom ofta utsläppet verkar exakt på grund av brist på slem och gnugga. Kapillärerna är tillräckligt nära väggarna i slidan, därför är deras skador sannolikt.

Orsaker till urinlukt

Den främsta orsaken till uppkomsten av den motbjudande ammoniaklukten av urin är förekomsten av sådana vanliga infektionssjukdomar i könssystemet som pyelonefrit och cystit. Dålig lukt orsakas av bakterier och infektioner i urinen. Utseendet på en urinlukt som inte kännetecknar det normala tillståndet är det första tecknet som indikerar förekomsten av sjukdomen på grund av det faktum att kvinnan under klimakteriet börjar omstruktureringen. Förutom den obehagliga lukten uppträder smärta i korsryggen, nedre delen av magen, och det finns också smärta under urinering.

Dessutom kan orsaken till den obehagliga lukten av urin vara närvaron i en kvinnas historia av en sjukdom som diabetes. I närvaro av denna sjukdom kommer ett stort antal ketonkroppar in i urinen, vilket förändrar dess lukt. Denna sjukdom åtföljs inte bara av en förändring i aromen i urin utan också av följande symtom som är karakteristiska för det, nämligen:

 • intensiv törst;
 • överdriven torrhet i huden;
 • en kraftig minskning av kroppsvikt;
 • muskelkramper, och särskilt på de nedre extremiteterna;
 • ökad urinbildning.

Förekomsten av en karakteristisk och obehaglig lukt av urin kan utlöses av svår uttorkning och svält.

När en obehaglig lukt av fisk eller möss uppträder i urinen, kan detta signalera en kränkning av metaboliska processer i kroppen. Förutom interna faktorer finns det också ett antal externa faktorer som påverkar kroppen och leder till en förändring av lukten av urin.

Det finns en enorm mängd mat som sparris, salt och kryddig mat, liksom alkohol. De innehåller i sin sammansättning komponenter som ger urinen en specifik lukt. I detta fall försvinner lukten av urin efter en dag eller två efter att ha tagit sådana produkter.

Utseendet på slemhinnor på grund av felaktig ämnesomsättning

En av orsakerna till slemutsekret bör innehålla metaboliska störningar. Det är också nödvändigt att ta hänsyn till olika patologier som diabetes, tryckproblem eller fetma. Kombinationen av alla dessa sjukdomar, såväl som förändringar i den hormonella bakgrunden i den kvinnliga kroppen under klimakteriet, kan påverka egenskaperna hos vaginal sekret, vilket kan ändra deras färg och arom.

De flesta kvinnor under klimakteriet löper risk för patologiska processer i de inre könsorganen. Detta avser främst bildningen av maligna tumörer. Om till och med sexuella utsöndringar, som luktar dåligt, dök upp efter klimakteriet, och de inte var där tidigare, är det nödvändigt att utföra alla undersökningar för att inte missa och bli av med utvecklingen av svår patologi.

Symtom på inkontinens

För att identifiera problemet med urininkontinens i klimakteriet så tidigt som möjligt, innan en obehaglig lukt uppstår som ger en kvinna stor besvär, bör du inte missa utseendet på följande symtom:

 1. Urinläckage uppstår på grund av mindre belastningar, nämligen när du hostar, nyser, skrattar. Samtidigt finns det ingen lust att urinera, och en liten mängd vätska släpps.
 2. Om det finns en lust att urinera sker tömning av urinblåsan mycket snabbt och kvinnan har helt enkelt inte tid att springa till toaletten. Det är omöjligt att begränsa detta fenomen..
 3. Begär uppstår mycket ofta, en halvtimme efter urinering. Detta fenomen uppstår när som helst på dygnet, och utseendet på en obehaglig lukt av urin är en regelbundenhet.

Idag finns det ett stort antal metoder som hjälper inte bara att eliminera den specifika och extremt obehagliga lukten av urin, utan också förhindra dess förekomst..

Drift

Kirurgisk ingripande för stressande, okontrollerad urininkontinens.

 • Användning av en sele. Operationen är mindre traumatisk och utförs under lokalbedövning. En fri prolene-slinga placeras under urinröret, som håller urinen, förhindrar spontant läckage. Den vanligaste kirurgiska metoden. Med färre biverkningar.
 • Medicinskt, med införande av silikon, kollagen, fettvävnad under slemhinnan i urinröret. Dessa komponenter tillför elasticitet i urinblåsan, förhindrar urin från att rinna ut..


Colposuspension. Lågvävnad i urinröret dras åt, normaliseras. Operationen ger ett 100% resultat, men ganska mödosamt, med många biverkningar. Det används i särskilt allvarliga fall..

 • Colporaphia. Det används för prolaps av vagina. Orgelet dras till ett normalt läge, detta eliminerar problemet med spontan urination.
 • terapier

  För att eliminera en obehaglig lukt använder kvinnor ofta speciella gynekologiska kuddar med doft, parfymer och tvättas också ofta. Tyvärr gör dessa metoder det inte möjligt att helt eliminera ett möjligt problem, därför används metoder som används för behandling av denna patologiska process;

  • drogbehandling;
  • hormon ersättnings terapi;
  • medicinsk gymnastik enligt Kegel;
  • kirurgisk terapi.

  Drogbehandling

  Terapi med läkemedel syftar helt till att eliminera urininkontinens och befria den från en obehaglig lukt i klimakteriet. Ofta, för att lösa dessa problem, föreskriver specialister mediciner som har sådana effekter som:

  • påverka muskeltonen i sfinktern och urea (Spazmeks, Vesikar, Driptan);
  • bidra till att stödja den muskulösa tonen på bäckenbotten och har en positiv effekt på att förbättra deras elasticitet (Axamon, Neuromidine, Reminyl, Proserin);
  • störningar i nervsystemet och metaboliska processer (Simbalta, Duloxetin) normaliseras.

  Alla dessa läkemedel används oftast för att förhindra att urin läcker genom sphincter i urinblåsan och för att inte bli av med den obehagliga lukten av urin. Dessutom återställer de den förlorade muskeltonen i bäckenet.

  Hormon ersättnings terapi

  För att eliminera en specifik lukt föreskrivs ofta hormonell medicinering. Läkemedel som tillhör denna grupp har ett stort antal effekter och hjälper till att bli av med inte bara lukten utan också ett antal symptom som är karakteristiska för klimakteriet, inklusive urininkontinens. De mest effektiva och mest använda är läkemedel som:

  Liknande läkemedel med avseende på hormoner som har samma effekt är kosttillskott som:

  Innan du använder något läkemedel måste du alltid rådgöra med en erfaren specialist om dosering och varaktighet av användning av ett visst läkemedel. Detta är nödvändigt så att det under mottagningsperioden inte finns några biverkningar och användningen av produkten ger ett positivt resultat.

  Terapeutisk gymnastik enligt Kegel

  För att förhindra förekomsten av en obehaglig lukt på grund av konstant läckage av urin, rekommenderar läkare att utföra ett speciellt utformat komplex av gymnastiska övningar enligt Kegel. Denna gymnastik är helt inriktad på att stärka musklerna i perineum och bäcken. Dessa övningar kan inte rädda en kvinna från den obehagliga lukten av urin, men de bidrar aktivt till att bli av med hennes läckage..

  Gymnastiska övningar består av rytmiska sammandragningar och avslappning av kroppens muskler som ligger mellan den anala passagen och det kvinnliga könsorganet. Dessutom ingår även musklerna i slidan och bäckenbotten i arbetet..

  Denna gymnastik består av följande övningar, såsom:

  1. Kraftig sammandragning av sfinktern i anus med efterföljande retention av denna spänning i 5 till 10 sekunder. I slutet av tiden måste du koppla av och igen utföra ovanstående manipulation 10 gånger i rad. Det är nödvändigt att utföra denna övning 5 gånger om dagen. För att uppnå mångfald, genomföra denna övning varje gång i en ny position, nämligen att stå först, sedan sitta och efter ligga. Dessutom är det nödvändigt att hålla urinprocessen ett tag innan den töms.
  2. Ligg på golvet, lyft upp bäckenet och dra tillbaka magen samtidigt, tryck den så mycket som möjligt på ryggen och hålla sig i detta läge i upp till 10 sekunder. Under dagen, gör denna manipulation tre gånger för 10-15 repetitioner i en strategi.
  3. Bli rak, sätt ihop fötterna, slappna av händerna och sänk ner, försök att dra magen så hårt som möjligt, kvar i detta läge i en halv minut. För närvarande måste du utföra flera snabba och rytmiska sammandragningar av perineumens muskler..

  Bild från stopgemor.com

  Kirurgisk terapi

  När användning av läkemedel, liksom utförandet av gymnastiska övningar inte ger de önskade resultaten och läckage av urin, som har en obehaglig lukt, uppstår om och om igen, används kirurgisk terapi för att eliminera denna patologi. Denna metod är den mest radikala vid behandling av urininkontinens och eliminering av dess obehagliga lukt. Förutom att det är mycket produktivt kan det också leda till personskador..

  För terapi används följande metoder, såsom:

  • användningen av en sele är en nätögla som samtidigt lyfter och håller urinkanalen i rätt läge så att urinen inte läcker på egen hand;
  • införande av speciell silikon, kollagen eller fettvävnad i slemhinnan i urinröret för att återställa urinröret till ett anatomiskt misslyckande läge;
  • colposuspension - vaginalväggen är fäst med speciella trådar på den främre bukväggen;
  • kolpografi - kirurgisk åtdragning av väggarna i slidan, som föll starkt.

  Av dessa metoder anses colposuspension vara den mest effektiva, men det används ytterst sällan på grund av att det har en enorm lista över kontraindikationer och är mycket svårt.

  Användbar video

  Videon talar om symptomen på klimakteriet, inklusive svettningar, urininkontinens och vaginal urladdning:

  Under klimakteriet inträffar hormonella förändringar i kroppen av det klara könet, som åtföljs av obehagliga symtom. Om kvinnor pratar med en läkare om värmevallningar föredrar de att tysta om lukten av svett, urin eller vaginal urladdning. Det är inte rätt.

  Hittills finns det många behandlingsmetoder som gör att du permanent kan bli av med lukten och därmed förbättra en dams livskvalitet. I denna publikation kommer vi att undersöka varför denna eller den lukten uppstår under klimakteriet och vad som måste göras för att eliminera den..

  Förändring i individuell lukt under klimakteriet

  Varje person har sin egen unika hudaroma. Människor reagerar omedvetet på det när de väljer en partner. Med åldern förändras luktens nyanser gradvis och början av klimakteriet kan förändra aromen avsevärt, och ibland inte till det bättre. Den hormonella stormen i en kvinnas kropp påverkar inte bara reproduktionssystemet. Hjärta, sköldkörteln lider av ökad belastning, huden förlorar elasticiteten och slemhinnorna blir tunnare och torrare.

  En obehaglig lukt från det intima området med klimakteriet kan uppträda även hos de kvinnor som är mycket vördda och ser på sig själva och strikt observerar intim hygien. Orsaken är hormonellt misslyckande, vilket provocerar snabba förändringar i kroppen, som han inte alltid har tid att anpassa sig till.

  När patologier visas är det mycket svårt att identifiera dem i det inledande skedet. Speciellt när diagnosen utförs under klimakteriet, där det finns kaos i symtomen, och kvinnans välbefinnande förändras flera gånger om dagen. Den karakteristiska lukten av urin med en touch av ammoniak, syra indikerar tydligt infektion i könsorganet, hjälper till att diagnostisera cystit och pyelonefrit i ett tidigt skede. Anledningen är förändringen i mikroflora.

  Att ändra lukten av urin hos kvinnor med klimakteriet bör varna om det finns äldre släktingar med diabetes i familjen. Under hormonell anpassning ökar risken för att utveckla nya sjukdomar. Diabetes är bland de ledande eftersom det endokrina systemet knappast kan klara den ökade belastningen på produktionen av hormoner. Brist på östrogen kan orsaka diabetes och varnar för eventuell utveckling av sjukdomen, en förändrad lukt av sekret.

  orsaker

  Äppelcidervinäger

  Äggstockar med menstruation

  Förutom infektionssjukdomar och hormonstörningar påverkar dehydrering och svält också lukten..

  Det bör noteras! I klimakteriet är mono-dieter kontraindicerade, eftersom de berövar kroppen den nödvändiga försörjningen av näringsämnen.

  Ändring av kosten påverkar också kroppslukten hos kvinnor med klimakteriet. Ökad svettning under högvatten anses vara normal, men den skarpa aromen är direkt relaterad till livsmedel i kosten. Att äta stora mängder kött, kryddig, saltad och rökt mat ger utsöndringarna en antydning av ammoniak, möss eller något ruttna fiskar.


  En förändring i arom signalerar allvarliga kränkningar i metabolismprocessen, trög tarmmotilitet eller svår slagg i kroppen.

  En annan vanlig orsak är långvarig medicinering. Vitamin i grupp B ger en individuell arom en sur nyans, antibiotika vid långvarig användning förstör tarm- och vaginal mikroflora, vilket ger upphov till spridningen av skadliga bakterier, som också åtföljs av en obehaglig lukt. En undersökning hjälper till att hantera problemet för att ta reda på orsakerna till förändringarna och utnämningen av en behandlingskurs.

  Stressfulla situationer provocerar en kraftig frisättning av adrenalin, vilket förvärrar hormonell instabilitet och kan också orsaka förändringar i kroppslukt och sekret.

  egenskaper

  I urinen finns det ofta yttre föroreningar som kommer dit från slidan. Obalans av hormoner med en minskning av östrogenproduktionen provocerar utvecklingen av svampsjukdomar, kännetecknade av vita curdled utsöndringar, klåda och brännande.

  Gulaktig eller klar urladdning är normen i klimakteriet, eftersom kroppen reagerar på nya förhållanden vid tidpunkten för minskad produktion av könshormoner. Men om ett skummande ämne märks börjar troligen bakteriell vaginos.

  Purulent utsläpp av en gulgrönaktig färg, åtföljd av feber, bränning i det intima området och en skarp obehaglig lukt är orsaken till sjukhusvistelse. Sådana symtom indikerar ofta en stark inflammatorisk process..

  Behandling och förebyggande

  Efter att ha fastställt orsaken föreskrivs en läkemedel. Vid inflammation kommer läkaren att förskriva antibiotika, läkemedel som stärker immunförsvaret och läkemedel som återställer mikrofloraen i tarmen och vagina.

  En obehaglig överraskning för kvinnor i mogen ålder är försvagningen av musklerna i bäckenområdet och vagina, vilket orsakar urininkontinens. Det finns ett ofrivilligt läckage av urin när du hostar, skrattar, ett skarpt gråt, med stress eller en hysterisk attack. Detta blir ett verkligt problem och kräver en snabb lösning..

  Åldersrelaterade hudförändringar: vi går snabbt till gynekologen - endokrinolog

  kommentarer

  • Galina
   :

  09/16/2018 kl 23:02

  Rätt näring hjälpte, på kvällen i cirka 40 minuter med de skandinaviska pinnarna gick också det icke-hormonella läkemedlet Lignarius

  11/20/2018 kl. 11:52

  tog Lignarius kurs? eller så måste du dricka det fortlöpande?

  11/20/2018 kl. 12:46

  Läkaren föreskrev mig en kurs i 3 månader Lignarius, efter detta en paus... och sedan drack jag den igen med en kurs.

  Luktfunktioner

  Urinbildning är en pågående process där njurarna och njurstrukturerna kontinuerligt involveras. De nedre urinvägarna är nära kopplade till könsorganen. Den inflammatoriska processen är vanligare hos kvinnor på grund av särdragen i anatomin i urogenitala kanalen.

  Förändring i lukten av urin tillhör inte oberoende patologier, utan blir resultatet av någon predisponerande faktor. Om det uppstår en obehaglig lukt, ska funktionerna och skuggan på "aromen" klargöras..

  Normalt urladdning

  Det antas att med klimakteriet är slemutsekret normalt, om deras volym inte överstiger 2 ml per dag, är de transparenta (de kan ha en lätt gulaktig ton på grund av oxidation av slem i luften). Dessutom bör de inte ha en skarp lukt. Sekretionernas sammansättning inkluderar inte bara slem utan också plasma och lymf, så genom deras konsistens liknar de risbuljong.

  Normal leukocé i klimakteriet orsakar inte obehag hos kvinnan, könsirritation.

  Nyans av ammoniak

  Den ammoniaklukten hos foster hos kvinnor kan vara tillfällig eller permanent. I det första fallet bör du vara uppmärksam på vissa mediciner, kost, livsstil och dåliga vanor. Orsakerna till ihållande konservering är alltid patologiska:

  • stagnation av urin i urinblåsan av vilken art som helst: stenar, sen graviditet, avhållsamhet, urinvägarna;
  • inflammatoriska njursjukdomar (pyelonefrit, nefrit, nefrotiskt syndrom, glomerulonefrit);
  • njursvikt i slutstadiet;
  • njuruberkulos;
  • långvarig användning av kalcium, järn, magnesium.

  En svag apotekslukt kan förekomma med ett överflöd av proteinmat, alkohol, med giktartisk artrit. Ofta, tillsammans med ammoniak "ambre", den biokemiska sammansättningen av urinförändringar, fysiska indikatorer, smärta i könsområdet, korsryggen, finns det urineringstörningar.

  Fisk luktar

  Utseendet på en fisklukt orsakas av skador på kroppen av Trichomonas. Infektionen överförs sexuellt. Förutom fetid urin lider kvinnor av vattnig skummig utsläpp med lukten av ruttna fiskar. Vanligtvis saknar klåda och ömhet under urinering. Fisklukt är en konsekvens av sådana sjukdomar:

  • gardnellos nederlag;
  • kränkning av vaginal mikroflora;
  • trimetylaminuria - en ärftlig sjukdom i levern.

  Den sista patologin upptäcks även i barndomen, det är svårt att korrigera med droger. I hjärtat av sjukdomen är leverens oförmåga att producera ett enzym, flavin monooxygenas 3. Förutom urin kommer den fetiska lukten från kroppen, från munnen. Obehaglig fisklukt uppstår från komplikationer förknippade med otillräcklig fasta.

  Infektioner som orsak till slemhinnor som luktar dåligt

  Tillsammans med hormonella orsaker, på grund av vilka slemzymer från slidan, som har en obehaglig stank, kan förekomma, finns det också smittsamma orsaker. När de inträffar kan inte bara en obehaglig rökelse från vagina kännas, inre könsorgan kan också smittas, vilket kan nå livmodern själv. I grund och botten inträffar sådana processer på grund av förändringar i urinsystemets funktion och förändringar i urinsammansättningen hos kvinnor. I närvaro av en inflammatorisk process på grund av urogenitala störningar kan de fortsätta att sprida sig och nå själva slidan, vilket resulterar i en specifik lukt och irritation av könsorganen. Först och främst bör du ta tester för att ta reda på om en kvinnas urin är normal.

  En annan orsak till utsöndring av sexuella utsöndringar som luktar dåligt är bakteriell vaginos. Det är en typ av infektion som inte är inflammatorisk till sin natur och rinner in i slidan. I grund och botten kan det förekomma på grund av nedsatt immunitet i slidan och åtföljs vanligtvis av överflödiga sexuella slemhinnor som luktar dåligt och orsakar obehag i slidan..

  Sur lukt

  Ibland får urin lukten av surkål eller mjölk. Den sura "aromen" blir resultatet av ett nederlag av en svampinfektion, trast, Candida uretrit. Den sura lukten åtföljs ofta av curdled utsläpp från urogenital kanalen, utseendet på en vit beläggning på slemhinnorna, vid ingången till urinröret.

  Syrlig lukt blir ofta resultatet av vaginal dysbios, tarmsystem, patologier i matsmältningskanalen och deras komplikationer. Tillståndet orsakas också av långvarig antibiotikabehandling..

  Postnavigering

  I själva verket kan detta vara en konsekvens av infektion och förgiftning av kroppen, särskilt med symtom på allmän trötthet och sjukdom. Jag hittade av misstag en artikel på Internet som förändrade mitt liv. Detta tillstånd orsakas av onormal utsöndring av trimetylamin under andning, liksom i urin, svett och vaginal utsöndring. Smärta från vänster äggstock som ger benet.

  Men man bör komma ihåg att de själva kan orsaka svettningar. Båda dessa faktorer kan bero på olika luktar. Under klimakteriet förändras också slemhinnens natur. En betydande del av dessa bakterier lämnar huden efter att ha duschat. Ju mer fet mat vi äter, desto mer fett utsöndrar vår hud..

  Rutten lukt

  En skarp lukt av ruttna ägg uppstår med följande sjukdomar:

  • njursvikt;
  • svampinfektion i könsorganet;
  • vaginal fistel;
  • otillräcklig diet, övervägande av vegetabiliska livsmedel, såsom sparris, vissa köttprodukter i kosten.

  På morgonen kan en obehaglig "aroma" av urin orsaka tarm- eller vaginal dysbios, inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen. Samtidigt finns det en skarp lukt från huden, menstruationsflödet, från munhålan. Om grundorsaken till det patologiska symptomet är undernäring och dåliga vanor, försvinner lukten när huvudfaktorn elimineras.

  Muslukt

  Muslukten eller illaluktande "aroma" av smutsiga strumpor indikerar en ärftlig sjukdom - fenylketonuri. Sjukdomen beror på en kränkning av metabolismen av fenylalanin. Aminosyratoxiska effekter på kroppen påverkar nervsystemet. Patologin diagnostiseras i barndomen, åtföljd av kramper, en illaluktande lukt av svett, saliv, skada på huden, demens i avsaknad av adekvat terapi.

  Primär diagnos inkluderar en grundlig studie av ärftlig, vital och klinisk historia. När man pratar med en patient frågas de om livsstilen, läkemedel som tas och koståtagandet.

  Den fetiska lukten av urin provocerar olika livsmedel i stora mängder eller med regelbunden användning i mat: bovete, vitlök, lök, rovor, rädisor, sparris, selleri, kryddor. En skarp lukt uppstår med långvarig läkemedelsbehandling, kemo - eller strålbehandling. Tillsammans med den obehagliga "bärnstenen" finns det också en söt lukt av äpplen eller torkad frukt, som förekommer med diabetes mellitus, med klimakteriet.

  Möjliga konsekvenser

  För de allra flesta kvinnor påverkar ofta urinering både den fysiska och den psykologiska nivån. Patologi förändrar hela livsmönstret. Kvinnan är mentalt fokuserad på problemet. Långa promenader, sport blir omöjligt.

  Känslan av orenhet förvärrar problemet, eftersom till och med aromatiska kuddar inte klarar av den skarpa lukten av urin och absorberar hela mängden urin som utsöndras. Kvinnan börjar undvika att besöka offentliga platser.

  symtom

  Tillägg av andra symtom kräver ett obligatoriskt besök hos en läkare:

  • smärtsam och ofta urinering;
  • atypiska föroreningar i vaginal urladdning och urin: pus, blod, slem, flingor;
  • smärta i nedre del av buken under samlag;
  • temperaturökning;
  • menstruations oregelbundenhet;
  • högt blodtryck.

  Den obehagliga lukten av urin är ett forskningsområde inom nefrologi, urologi, gynekologi, endokrinologi, gastroenterologi. Vid behov, samråd med en onkolog, kirurg.

  Behandling

  Behandlingen beror på grundorsaken till det obehagliga symptom, samtidigt symtom, ålder och allmän historia för kvinnans sjukdom. Terapin syftar inte bara till att eliminera symptomatiska manifestationer, utan också att eliminera en predisponerande faktor och förhindra återfall. Den klassiska behandlingsregimen beror på utnämningen av följande läkemedel:

  • antibiotika, svampdödande läkemedel för infektioner i genitourinary tract;
  • uroseptika för sanitet av urin, urinledare;
  • probiotika för att återställa vaginal, tarmmikroflora;
  • absorbenter för att eliminera det toxiska medlet;
  • lokala preparat (suppositorier för vaginal och tarmadministration, douching);
  • diuretika för att förbättra urinpassagen.

  Om stank av urin i urinen eller urinriktat återflöde är orsaken till fetidlukten, krävs kirurgisk korrigering. Oftare är behandlingen konservativ, kursen är 14-21 dagar.

  En kvinna erkänns ha återhämtat sig med positiva tester av urin och blod. Om orsaken till patologin är njursvikt, föreskrivs en livslång diet, patienten läggs på ett dispensary konto till en nefolog.

  Hembehandling

  Alternativ medicinrecept kan användas tillsammans med konservativa terapimetoder eller för att upprätthålla remission vid kroniska sjukdomar. Men bara en läkare kan förskriva sådana metoder!

  Lukten av urin hos en kvinna kan elimineras med alternativa metoder, men det är nödvändigt efter differentiell diagnos. Populära recept för att bli av med den fetiska lukten av urin är:

  • Ett avkok av vinbärsblad. Färska blad (2 handfullar) hälls i en murbruk, häll 1 liter kokande vatten och insistera i 5-6 timmar. Den ansträngda kompositionen drickas 100 ml 3-4 gånger om dagen. Du kan förbereda en avkok av torra råmaterial - 1 msk. l häll 300 ml vatten och låt sjuda i 10 minuter. Efter att ha insisterat tills det är svalt, filtrera och dricka under dagen istället för te.
  • Tranbär och lingon fruktfrukter. Regelbundet äta osötad bärjuice förbättrar det allmänna tillståndet, ökar urinvolymen, hjälper till att rena kroppen och eliminera obehagliga luktar.
  • Infusion av knotweed. En handfull av en torr växt hälls med 1 liter kokande vatten, bringas över låg värme i 5 minuter och insisterade tills den svalnar helt. Efter filtrering drickas kompositionen under dagen istället för te. Maggot hjälper till att bli av med lukten av råtta.

  En viktig aspekt av behandlingen är att organisera rätt sömn och vakenhet, näring. Syftet med kosten är att förbättra ämnesomsättningen och minska matsmältningsbelastningen. Sura och kryddig mat, konserver, rökt kött, pickles, kryddor, alkohol är förbjudet. Kosten består av låg fetthalt buljong, kex, ångfjäderfä och kött, fisk, blötade äpplen, päron.

  Utseendet på en obehaglig "aroma" av urin alarmerar alltid kvinnor, eftersom det inte är en fysiologisk norm. Om symptomet kvarstår är det nödvändigt att snarast konsultera en läkare, särskilt under graviditet, under åldersrelaterade hormonstörningar för att undvika allvarliga komplikationer.

  Obehaglig lukt i slidan under klimakteriet. Vad du behöver veta?

  Detta tillstånd ger många obehagliga känslor, varav en är svett med svett med en obehaglig lukt.

  Orsaker till svettning under klimakteriet

  Anledningen till en av de obehagliga luktarna som kan uppstå under klimakteriet är den tunga andan efter värmevallningar.

  Under värmevallningar finns det en akut känsla av värme, som kan pågå ett tag, och då uppstår riklig svettning, särskilt för armhålor och ansikte.

  Denna process ger svettning. Varmblinkar kan uppstå flera gånger om dagen. Det är inte alltid möjligt att ta en dusch och byta kläder, så under dagen känner en kvinna besvärligt och känner sannolikheten för en obehaglig "aroma" från henne.

  Utöver förekomsten av svettning, vilket leder till uppkomsten av obehaglig lukt, är andra kroppsfläckar möjliga, som är särskilt uttalade under klimakteriet.

  Personlig hygien

  Den viktigaste åtgärden som finns tillgänglig för alla är användningen av vattenprocedurer. Dusch eller badkar krävs. Det är bättre att ta vattenbehandlingar flera gånger om dagen. Förutom att dusch och badkar hjälper till att hålla kroppen ren, lugnar och slappnar det av nervsystemet.

  Om lukten uppträder som ett resultat av urininkontinens bör urologiska kuddar användas. Det är bättre att välja dem tillsammans med en gynekolog. Om menstruationen med klimakteriet inte är avslutad, bör produkterna absorbera väl. Det är också viktigt att de passar i storlek och form. Tror inte att sådana kuddar endast är avsedda för äldre. Det finns sorter som är tillverkade specifikt för kvinnor som upplever en så svår period.

  Underkläder bör väljas från naturliga tyger. Mot bakgrund av urininkontinens med klimakteriet bidrar syntetmaterial till uppkomsten av en dålig lukt. Det är viktigt att tvätten inte krossas och inte är för rymlig, annars kan kanterna gnida och irritera huden. Inget behov av att engagera sig i användning av krämer och oljor, eftersom många av dem kan orsaka allergier. Vanligtvis hjälper dessa åtgärder dig att glömma problemet..

  På grund av vad en kvinna kan lukta urin

  Utseendet på en obehaglig urinand med klimakteriet beror på en förändring i urinblåsan. Den främsta orsaken till misslyckandet i det samordnade arbetet i urinvägarna är en minskning av mängden östrogen, som har en enorm effekt på tonen i muskelvävnad, utsöndring av slemkörtlarnas körtlar..

  Östrogenbrist orsakar torrhet och tunnare slemhinnor, vilket leder till irritation. Irritationsfaktorn orsakar en lust att urinera. När muskelvävnad försvagas, finns det ett problem med att hålla kvar sphincter i urinblåsan, vilket bidrar till att en viss mängd urin frisätts.

  Större avsnitt av urininkontinens kan uppstå:

  • när du hostar, nyser, plötsliga rörelser. Det kännetecknas av att några droppar släpps i taget när trången inte uppstår;
  • med en sen uppmaning när urinering redan har börjat. I detta fall är det stor sannolikhet under att inte fånga toaletten;
  • från alltför ofta uppmaningar. På grund av den höga känsligheten hos slemhinnorna.

  I sådana fall får urinen tvätten. Om det är omöjligt att byta och tvätta, finns det en lukt av urin som andra kan känna. Därför, när sådana situationer uppstår, känner en kvinna tvång, osäkerhet och skam.

  Hur manifesterar problemet?

  Det finns tre typer av problem:


  Med stressande urinering kan ett problem uppstå under skratt..

  • Stressfri urinering. Inkontinens inträffar under fysisk ansträngning, med spänningar i magmusklerna, till exempel under skratt, hosta.
  • Plötslig urinering. Patologi kontrolleras inte och uppstår på grund av inre förändringar i kroppen och inte av yttre stimuli. I detta fall har patienten inte tid att nå toaletten.
  • Regelbunden urination. Det finns en ständig lust att urinera när som helst på dygnet.

  I allmänhet åtföljs patologin av följande symtom:

  • okontrollerad urinering under ansträngning;
  • ofrivillig urinseparation innan du når toaletten;
  • ofta inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna;
  • ofta uppmaningar på natten;
  • urinering direkt efter behovet.

  Perioder med dålig lukt

  Under klimakteriet minskar varaktigheten, menstruationsfrekvensen gradvis och stoppas därefter. Men även om menstruationens sällsynta uppträdande i början av klimakteriet kan menstruationen passera med en stark obehaglig lukt.

  Anledningen till stanken under menstruationen i början av klimakteriet kan vara faktorer:

  • hormonella förändringar i kroppen;
  • ta vissa typer av mediciner;
  • närvaron av endometrios;
  • inflammatoriska processer på äggledarna, i slidan, andra organ i reproduktionssystemet.

  Det är viktigt att besöka en läkare utan att vänta på slutet av menstruationen för att få en exakt diagnos av en möjlig patologisk process.

  Perspektiv

  Det är lätt att ignorera urin som en indikator på hälsan, men det kan ge viktig information om hur väl kroppen fungerar..

  Även om lukten av urin kan vara alarmerande är orsakerna vanligtvis mindre. Läkaren kan ställa en diagnos och rekommendera det snabbaste sättet att återhämta sig..

  Om några dagar försvinner fisklukten i urinen utan behandling. Om lukten inte förbättras, kontakta en läkare. Ibland kan denna lukt orsakas av hårda tillstånd, så akut behandling kan vara avgörande.

  Vaginal urladdning

  Orsaken till stank med vaginal urladdning under klimakteriet är en förändring av strukturen i slemhinnorna.

  Det finns olika utsläpp med en karakteristisk obehaglig "aroma" som uppträder vid klimakteriet:

  • tjock curdled urladdning av vit färg. Oftast indikerar sådan urladdning uppkomsten av en svampsjukdom;
  • transparent eller gulaktig slemhinnor. Under klimakteriet är en sådan luktfri, obetydlig urladdning normalt. Om det här finns rikliga skummande enzymer åtföljda av stank, talar vi förmodligen om bakteriell vaginos;
  • utsläpp av en gulaktig purulent konsistens kan indikera inflammatoriska processer. De åtföljande symtomen på sådana sekretioner kan vara klåda, feber, skarp obehaglig lukt.

  Oftast kan fetid av vaginal urladdning indikera infektion eller inflammation i könsorganet. Emellertid kan hormonell omorganisering av slemhinnorna också vara orsaken till stanken på grund av obalansen i könshormoner.

  Varför förändras kroppslukt med klimakteriet hos kvinnor

  Oftast med klimakteriet förändras lukten av en kvinnas kropp. Detta beror på en förändring i lukten av svett, som systematiskt rikligt verkar i hela kroppen, särskilt på natten.

  Hormonell omstrukturering bidrar till en förändring i metaboliska processer, hudens ph störs, den instabila balansen i den alkaliska och sura miljön leder till torr hud, förändringar i dess lukt.

  Det händer att en kvinna inte märker en förändring i arom i hennes hud, och i vissa fall känns det ganska akut. Lukten av huden under klimakteriet påverkas också av näring, dåliga vanor, stress, vattenbalans.

  Urinering med klimakteriet

  En minskning av östrogen och en betydande omstrukturering av den hormonella bakgrunden påverkar arbetet i alla inre organ, särskilt könsdelssystemet. Immuniteten minskar, blodcirkulationen i bäckenorganen försämras, tillståndet i vaginalslemhinnan, urinvägarna förvärras och muskeltonen i urinrörets sfinkter försvagas. I detta avseende känner kvinnan ofta urinering redan i början av klimakteriet. Om antalet resor till toaletten under dagen i stor utsträckning beror på den mat och drycker som tas, betraktas två gånger att vakna upp från behov två gånger som ett tecken på urinering.

  Det är faktiskt inget fel med det. Den naturliga anpassningsprocessen gäller nästan alla inre organ. Med klimakteriet ökar emellertid risken för att utveckla en infektion, irritation i könsorganet på grund av ofta kontakt med urin, uppkomsten av sprickor, sår i ljumsken Naturligtvis ska du inte få panik och omedelbart ta mediciner för urininkontinens. Om en kvinna förlorar kontrollen över denna process kommer urin att släppas spontant eller om det finns obehagliga känslor bör du rådfråga en läkare.

  Hur man hanterar symtom

  Det är omöjligt att eliminera stank under klimakteriet: de naturliga fysiologiska processerna som förekommer i kroppen under klimakteriet påverkar i de flesta fall utsöndringen av inre organ och hud.

  Som en minskning av utsöndring av svettkörtlar och förebyggande av lukten av oönskade sekret, kan följande åtgärder användas som förebyggande åtgärder:

  • användningen av fermenterade mjölkprodukter hjälper till att stabilisera balansen mellan näringsämnen och balansera surheten i kroppen;
  • systematiskt vätskeintag. Vätskan "utspäter" svetten, den blir mindre luktande;
  • användningen av högkvalitativa deodoranter hjälper till att undvika obehaglig lukt och minska svettningen;
  • bär dagliga kuddar hjälper till att upprätthålla friskheten i det intima området;
  • regelbunden dusch hjälper till att minska svettningen, förbättra blodcirkulationen. Vanan med en kontrastdusch hjälper till att normalisera effekten av svettkörtlar ännu bättre;
  • användningen av fettiga och kryddig mat i kroppen bildar inte bara en obehaglig lukt utan bidrar också till en ökning av kroppsvikten, där svettningen förvärras och lukten förstärks.

  Tips om förebyggande

  Förebyggande åtgärder syftar främst till att förhindra urininkontinens. Och du måste starta dem långt innan klimakteriet. Varje kvinna bör förstå att denna period kommer. Att veta att han kan ta med sig själv och försöka förbereda sig själv så mycket som möjligt för allt.

  Förebyggande kommer att vara följande:

  • kontroll övervikt - det är viktigt att balansera näring;
  • övervaka blodtrycksnivån;
  • regelbundet utföra Kegel gymnastik;
  • ge upp alkohol och röka;
  • utför regelbundna promenader, måttlig träning (helst simning);
  • försök att följa sömn och vila (sova minst 7-8 timmar);
  • se till att göra en rutinundersökning hos gynekolog var sjätte månad.

  Om klimakteriet redan har inträffat måste du lägga till i denna lista:

  • minimera koffein och kryddig mat;
  • försök att inte vara i instockade rum och där lufttemperaturen är förhöjd;
  • ta multivitaminer;
  • det rekommenderas att dricka avkok och vatteninfusioner av olika medicinalväxter: vårfärg (rötter), oregano (gräs), kalendula (blommor), salvia (gräs).

  Läkarna säger att växtbaserade preparat inte kommer att kunna fylla på den hormonella balansen i kroppen i den utsträckning som mediciner kan klara samma uppgift..

  Användbar video

  Videon talar om symptomen på klimakteriet, inklusive svettningar, urininkontinens och vaginal urladdning:

  Under klimakteriet inträffar hormonella förändringar i kroppen av det klara könet, som åtföljs av obehagliga symtom. Om kvinnor pratar med en läkare om värmevallningar föredrar de att tysta om lukten av svett, urin eller vaginal urladdning. Det är inte rätt.

  Hittills finns det många behandlingsmetoder som gör att du permanent kan bli av med lukten och därmed förbättra en dams livskvalitet. I denna publikation kommer vi att undersöka varför denna eller den lukten uppstår under klimakteriet och vad som måste göras för att eliminera den..

  Vad som orsakar dålig andedräkt i perineum och vaginalområdet?

  En obehaglig lukt i perineum förknippas vanligtvis med utsöndring av svettkörtlar, vaginal utsöndring eller urin om en kvinna har okontrollerat läckage. Utsöndringar av svettkörtlar innehåller i princip samma komponenter som urin, så lukten av urin i slidan kan orsakas senare än av okontrollerad förlust av urin.

  Vissa tycker att urin luktar som ammoniak..

  Många mänskliga livsmedel har luktande fetter, som så småningom utsöndras med svett. Ju mer fet mat vi äter, desto mer fett utsöndrar vår hud. Vegetarianer producerar mindre "luktande svett" än människor som äter kött. Detta uttalande gäller bara för de vegetarianer som inte missbrukar kryddig mat..

  Bakterier som lever på huden kan också interagera med svett och ge obehagliga lukt, även om många forskare tvivlar på att dessa luktar kan uppstå i stor utsträckning. Det är mycket troligt att vissa kvinnor har en annan genetisk metabolism än andra, och det är därför deras kroppar producerar olika syror med svett, vilket kan orsaka speciell lukt.

  Det bör noteras att svettkörtlar tillfälligt kan stoppa produktionen av den vanliga mängden talg. Efter intensiv träning kunde de flesta män och kvinnor berätta att efterföljande svettdelar inte längre har en så intensiv lukt som den initiala.

  Visst märkte du att om du fungerar bra på en varm dag och sedan tar en dusch, så har svetten som släpps redan en mindre stark lukt än före en dusch. I det här fallet spelas inte bara den minskade utsöndringen av talg utan också av ett mindre antal hudbakterier, som omvandlar vissa ämnen i svett till syror och föreningar som har en obehaglig lukt. En betydande del av dessa bakterier lämnar huden efter att ha duschat.

  Varför luktar urin

  Menopaus, klimakteriet eller klimakteriet kallas den naturliga utrotningen av en kvinnas reproduktionsfunktion. I kroppen sovnar damer gradvis äggstockar, som syntetiserade de allra flesta könshormoner: progesteron och östrogen. En liten mängd av dessa hormoner producerar binjurebarken. När klimakteriet börjar sjunker nivån på könshormoner betydligt.

  Östrogener påverkar inte bara reproduktionssystemet i den kvinnliga kroppen, utan också på damens psyko-emotionella bakgrund, tillståndet i muskelvävnad och även på de körtlar som är ansvariga för slemhinnens tillstånd. Med klimakteriet hos kvinnor blir slemhinnan i urinblåsan tunnare och blir mer känslig. Som ett resultat är hon lätt irriterad, och kvinnan börjar ofta känna lust att urinera.

  Dessutom, mot bakgrund av östrogenbrist, försvagas musklerna på bäckenbotten. De förlorar sin förmåga att hålla sphincter i urinblåsan i ett stängt tillstånd och urinen börjar läcka. Urin har en karakteristisk söt ammoniaklukt. När urin läcker regelbundet kommer lukten att följa damen överallt.

  De är impregnerade med kroppen, kläderna och till och med kvinnans hem. Många damer är generade över att konsultera en läkare med ett sådant problem. De börjar ägna mer tid åt personlig hygien - tvättar ofta själva, använder packningar med parfymer etc..

  Det bör förstås att tills orsakerna till lukten av urin hos kvinnor med klimakteriet elimineras kommer det inte att vara möjligt att ta bort det med hygieniska procedurer.

  Behandling

  En kvinna bör besöka en gynekolog vid de första manifestationerna av klimakteriet. Specialisten kommer att genomföra en undersökning, förskriva en hormonell bakgrundsstudie och genomföra en preliminär konsultation. I framtiden är det nödvändigt att besöka gynekologkontoret för spännande symtom. När det gäller behandling av urinpatologier med klimakteriet, föreskriver hans läkare baserat på allmänna symtom, närvaron av kroniska sjukdomar.

  Behandling med folkrättsmedel

  För terapi används medicinska växter, grönsakssaft, bär. Du kan köpa en speciell örtkollektion på apoteket eller förbereda medicinen själv. Folkläkemedel framställs i form av tinkturer, avkok. Ta 3 gånger om dagen..

  Avkok av klimakteriet

  Råvaran hälls med kokt vatten, täcks med ett lock eller lindas i en handduk, insisterade i 2 timmar. Ta 1/3 kopp i taget. Som råmaterial använder:

  • salvia;
  • Dillfrön;
  • björnbär, lingonbär, blåbär;
  • rosbär;
  • rölleka.

  Mycket effektiv läkemedelssamling från björnbär, björkblad, lakritsrot, majsstigmas. Var och en av dem tar 1 msk. sked, häll 300 ml vatten, låt sjuda i 15 minuter. Insistera på cirka 5 timmar. Ta ¼ kopp. Du måste dricka hela den kokta delen per dag.

  Vad ska man behandla mer? Färsk morotjuice som dricker på morgonen, på kvällen. För att normalisera den hormonella bakgrunden dricker de te från hallonblad, tomatsaft, druvsaft, konsumerar gröna.

  Drogbehandling

  Eftersom problem med urinering uppstår mot bakgrund av hormonella förändringar i klimakteriet, behandlas de med speciella läkemedel för att återställa hormonbalansen. Använd huvudsakligen två typer av läkemedel - med hormoner för ersättningsterapi, homeopatiska medel. I det första fallet väljer specialisten behandlingen med hänsyn till befintliga kroniska sjukdomar, symptom på klimakteriet, genetisk predisposition. Dessa läkemedel inkluderar Klimonorm, Femoston, Angelik, Klimara, Divina.

  I de flesta fall förskrivs naturliga preparat som innehåller fytoöstrogener, som inte har några biverkningar, är lämpliga för nästan alla kvinnor. Remens, Klimaksan, Klimadinon, Klimakt-Hel.

  Infektiösa patologier i urinblåsan behandlas med antibiotika, antibakteriella, antiinflammatoriska läkemedel..

  Hur behandlas urininkontinens under klimakteriet?

  När patienten har börjat en klimakterium utförs behandlingen av läckande urin med hjälp av en av metoderna:

  • ta medicin;
  • hormon ersättnings terapi;
  • kirurgisk operation.

  Trots metoden som används bör en kvinna behärska och regelbundet utföra terapeutiska övningar enligt Kegl. Efter samråd med en läkare kan behandlingen kompletteras med alternativa recept..

  Drogterapi

  Inkontinens behandlas med ett brett spektrum av läkemedel som har följande effekter:

  1. De tonar musklerna i sfinktern i urinblåsan - en tät muskelring som håller urinröret i urinblåsan. Följande läkemedel är populära: Vzikar, Driptan och Spazmeks.
  2. Återställ elasticiteten i musklerna på bäckenbotten och håll dem i god form - Reminyl, Neuromidin, Proserin och Axamon.

  Endast en läkare kan ordinera ett läkemedel.

  Hormon ersättnings terapi

  Under den inledande perioden, som ett resultat av hormonell obalans, möter en kvinna ett annat obehagligt klimakterium - överdriven svettning. Under värmevallningar svettar damer med så intensitet att på några minuter blir alla kläder våta igenom. Med en så livlig manifestation av klimakteriebesvär föreskrivs en kvinna läkemedel som innehåller artificiella könshormoner. Till exempel: Klimonorm, Klimen, Divina och andra.

  En kvinna som tar hormoninnehållande läkemedel normaliserar östrogennivåer. Som ett resultat elimineras många manifestationer av klimakteriet, inklusive ökad svettning och urininkontinens. Men hormonella läkemedel har en ganska omfattande lista över kontraindikationer och biverkningar..

  När en patient inte kan ta hormonella läkemedel eller inte vill av hälsoskäl kan hon förskrivas homeopatiska medel, speciella kosttillskott eller växtbaserade läkemedel som innehåller växtbaserade analoger av östrogen.

  Kirurgisk behandling

  Först när konservativ behandling har misslyckats, erbjuds damen kirurgisk behandling.

  Tänk på de mest effektiva typerna av operationer för urininkontinens:

  1. Slinginstallation - under operationen installeras en speciell nätslinga för patienten som kommer att hålla den fyllda urinblåsan i rätt anatomiskt läge.
  2. Calpography - sänkning av vaginalväggarna lyfts, vilket provocerar ofta urinering.
  3. Kolposuspension - urinrörsfixering utförs.

  Varför komplex behandling är viktigt?

  De flesta kvinnor som upplever obehag under klimakteriet gör inte ansträngningar för att eliminera eller åtminstone lindra tillståndet med försämrad urinering. Detta beror på det faktum att en kvinna är rädd att berätta för sin läkare om sin patologi. Inte den minsta rollen spelas av okunnighet om hur man kan övervinna ofrivillig urination. Men idag finns det många prisvärda och enkla behandlingar tillgängliga..

  Kegel övningar

  För att bli av med problemet med okontrollerad och ofta urinering blir det bara i kombination. Det är nödvändigt att stärka musklerna, för detta bör en kvinna göra gymnastik och utföra Kegel-övningar. Gymnastik utförs i sittande position. Kärnan är att träna urinen med växlande spänningar och avslappning av bäckenbottenmusklerna. En kvinna måste strama åt musklerna och kontrollera det fiktiva urinflödet. Strålen måste hållas och hållas spänd i början i flera sekunder, vilket ökar tiden om och om igen och över till flera minuter. Sådan utbildning bör utföras minst 4 uppsättningar per dag.

  Medicin

  I det inledande skedet av utvecklingen av urinering av stress är medicinering nödvändig. Mediciner används för att förbättra muskeltonen i urinrörskanalen och sfinktern. Förskrivna läkemedel i tabletter:

  Läkemedel som kan återställa muskelns töjbarhet och styrka. Under behandlingen förskrivs tabletter som eliminerar den täta uriningen att urinera:

  Läkemedel för att lugna nerverna används också: Symbalt, Duloxetin. För att korrigera situationen används hormonella läkemedel, alternativa läkemedel föreskrivs också. Kvinnor lämnar positiva recensioner om sådana läkemedel:

  Menopausdiet


  För att undvika eller lindra symtom som migrän, värmevallningar, svullnad, för att justera kroppsvikt, måste du följa en diet. Du behöver inte i något fall svälta eller utmattas med dieter. Du måste komma ihåg bara några enkla regler som hjälper en kvinna att förbättra sitt tillstånd och sitt välbefinnande. För att bli av med värmevallningar måste damer ge upp fett, sött och salt, inte dricka kaffe, kakao och starkt svart te. För att normalisera trycket rekommenderas att du lägger örtte, grönt te, färsk frukt och grönsaker till din kost. Tinkturer av valerian, rosthöft och bärblad hjälper till att bli av med spänningar och skapa en dröm..

  Funktioner för personlig vård

  Under klimakteriet uppstår ett problem på grund av att urin läcker cykliskt eller konstant. Bristande urinering orsakar inte bara estetisk obehag, utan också provocerar uppkomsten av infektion.

  Om urinen läcker ofta rekommenderas att använda urologiska kuddar. De eliminerar också lukt. Sådana kuddar bör hålla fast och ta upp urin, men de måste bytas ofta för att förhindra irritation. Packningar bör vara lämpliga för en kvinna med hänsyn till alla anatomiska egenskaper. Men dessa medel är inte en lösning på problemet med inkontinens, sjukdomen kommer inte att gå någonstans om du besöker en läkare för att välja ett behandlingsprogram.

  Kirurgiskt ingrepp

  För de flesta kvinnor är kirurgi en extrem metod som orsakar rädsla, vilket får dig att dra med ett beslut. Och detta är fylld med att föra staten till ett kritiskt tillstånd. Trots att operationen 100% kommer att lösa problemet med inkontinens, ofta med ofta urinering gör de kirurgiska förband. Under lokalbedövning i området med urinrörskanalen appliceras en dragkorsad vridning. Detta gör att du kan hålla kanalen för urinering i önskat skick och förhindra ofta flöde av urin. Men efter en sådan operation kan du behöva en andra operation.

  Använda läkemedel som återställer elasticiteten i urinrörskanalen. Läkemedel injiceras direkt i det submukosala utrymmet. Ofta gör de en operation för att dra åt vävnaderna som finns i urinröret. En sådan operation är extremt svår, men en av de mest effektiva. En variant med vaginal väggspänning föreslås också..

  Av vilka skäl luktar urladdningen

  Oftast har vaginal urladdning en lukt på grund av hormonella förändringar, men ibland signalerar utvecklingen av patologi.

  Tänk på vad som är utsläpp hos en kvinna i klimakteriet:

  1. Slemhårig - har en gulaktig nyans eller genomskinlig. Normen är ett litet antal sådana sekret, utan klåda och smärta i det intima området. När det finns många utsöndringar och de ser ut som skum med en obehaglig skarp lukt, är detta ett tecken på utvecklingen av en infektionssjukdom. Till exempel bakteriell vaginos.
  2. Keso - sticker ut med en tjock konsistens och vit färg. När de dyker upp är könsorganen irriterade och kliande. De indikerar närvaron av jäst..
  3. Purulent är en tjock urladdning med en något gulaktig nyans. De signalerar närvaron av sexuell infektion. Därför kommer en kvinnas kroppstemperatur att öka. Hon kommer att ha dåligt luktande könsdelar.

  recensioner

  Många kvinnor, när de möter början av klimakteriet, använder online-gemenskapsfunktioner för att dela sina problem med andra eller för att ge råd. Nedan följer några recensioner från användare av sociala nätverk.

  Olyckan har hänt: Jag kan inte hålla fast i urinen när jag vill skriva. Oavsett hur hårt jag försöker fungerar det inte. Obehaget är hemskt. Alla packningar är våta. Jag ber om ursäkt för detaljerna. Nyligen tog jag mig generellt in i arsenal för att använda urologiska, i extrema fall, under kritiska dagar. Då rådde en bekant sjuksköterska mig att göra Kegel-övningar hela tiden.

  Ett allvarligt klimakteriesyndrom överfördes till mig på medicinska centrum. Det var så dåligt att jag tänkte allt... Jag dör. En full bukett obehagliga sensationer: svaghet, hjärtklappning, feber, högt blodtryck, depression. Tack till gynekologen: efter den föreskrivna behandlingen kändes omedelbart bättre. Så kontakta en gynekolog.

  Min klimakteriet är drygt sex månader, jag dricker Klimktoplan. Inkontinens var också oroande och många andra obehagliga stunder associerade med klimakteriet. Därför gick hon till läkaren, och med honom valde de redan rätt läkemedel för mig. Jag vägrade omedelbart hormoner, då rekommenderade läkaren Klimaktoplan. Mycket effektiv och icke-hormonell, jag är nöjd.

  Vad man ska göra när en urladdning luktar

  Många tror att den obehagliga lukten som kommer från slidan är ett tecken på att man inte respekterar personlig hygien. Det är faktiskt inte så..

  När klimakteriet börjar ändrar damen utsläppets egenskaper och det finns en lukt på grund av hormonell obalans. Progesteronbrist, som borde balansera östrogen, leder till utveckling av endometrial hyperplasi - en patologisk spridning av livmoderens inre lager.


  Det är nödvändigt att utföra en fullständig diagnos, som inkluderar:

  1. Gynekologisk undersökning under vilken läkaren tar prover från väggarna i slidan för bakteriologiska och cytologiska studier. Med hjälp av en spegel utförs en undersökning av livmoderhalsen för att upptäcka möjlig erosion.
  2. Bekken ultraljud.
  3. Bröst ultraljud.
  4. Sköldkörtel ultraljud.
  5. Cytologisk undersökning av prover tagna i slidan.
  6. Bakteriologisk studie av bilder.
  7. Hormonblodtest.

  Endast, baserat på resultaten av diagnosen, kan gynekologen ställa rätt diagnos och förskriva kompetent behandling.

  Diagnostik

  Diagnos av sjukdomen utförs på grundval av patientklagomål och efter en lämplig undersökning. I synnerhet bör urinledaren, urinblåsan och urinröret undersökas.

  Metoderna för att undersöka patienter som klagar på problem med urinering eller urininkontinens är:

  1. Ultraljud av urinblåsan;
  2. Ultraljud av njurarna och urinledarna;
  3. Ultraljud av bäckenorganen och livmodern.

  I detta fall är det mycket viktigt att läkaren gör en differentierad diagnos av patologin för att skilja den från cystit och andra urinvägssjukdomar av inflammatorisk karaktär. Alzheimers sjukdom bör också uteslutas, där patienten helt enkelt glömmer hur många gånger hon går på toaletten, diabetes, hjärnstörningar och Parkinsons sjukdom.

  Terapifunktioner

  Behandling av den resulterande patologin kan utföras med en konservativ eller kirurgisk metod. Valet av behandlingsmetod beror på resultaten av diagnosen. När förändringar i sekretens natur provoseras av hormonella förändringar föreskrivs hormonersättningsterapi.

  Om den obehagliga lukten i utsöndringarna dök upp på grund av jästsvampar, avlägsnas den med en kurs med svampdödande läkemedel. Med utvecklingen av en infektionssjukdom föreskrivs komplex behandling, som innefattar användning av antibiotika, terapeutiska vaginala suppositorier och desinficeringsmedel douching.

  Vi namnger inte drogerna. Sedan läkemedlet föreskrivs dess dos och behandlingstid uteslutande av gynekologen efter diagnosen.

  Självmedicinering motverkas starkt. När patienten under diagnosen avslöjade en sexuell infektion måste undersökningen göras till hennes sexpartner.

  Starten av klimakteriet hos kvinnor åtföljs av hormonell obalans. En minskning av nivån på könshormonet östrogen leder till torrhet och tunnare slemhinnor i organen i könsorganet. Utseendet på en lukt av urin indikerar utvecklingen av patologiska processer i urinblåsan, vilket ledde till urininkontinens.

  Vaginal urladdning får en obehaglig lukt, med hormonella förändringar i kroppen eller utvecklingen av vissa sjukdomar. I alla fall räddar en väl vald specialistbehandling en kvinna från en sådan manifestation som en obehaglig lukt. Vi önskar dig god hälsa!

  Dela din erfarenhet av att lösa artikelproblem.

  Med klimakteriet kan utsläpp hos kvinnor ha en dålig lukt, vilket kan orsaka obehag. Lukten under klimakteriet, som framgår av urladdningen, beror på att olika hormonella förändringar inträffar i den kvinnliga kroppen under klimakteriet. Mycket sällan kan det orsaka utvecklingen av patologier. Oavsett orsaken till dess förekomst bör du fastställa det så snart som möjligt och försöka eliminera denna obehagliga manifestation.

  Hur man minskar lukten

  När patienten står inför en sådan anomali som en obehaglig lukt som uppstår i klimakteriet, börjar hon snabbt söka efter metoder och medel för att eliminera detta problem helt eller minimera dess manifestation. Förutom att ta medicin och gymnastik är det också nödvändigt att utföra följande rekommendationer, nämligen:

  • för att normalisera kosten, som i närvaro av överskott av kroppsvikt, vätskeläckage inträffar mer intensivt;
  • minimera användningen av kaffe och läsk - de leder till mycket snabb urinfyllning med urin;
  • ta bort citrusfrukter och juice från kosten, de bidrar till irritation i slemhinnorna i urinvägarna.

  Du kan också minska svårighetsgraden av den oönskade aromen i urin med hygieniska vattenprocedurer. Dessutom måste patienten använda kuddar och byta dem efter varje spontan urinering.

  Faktor som påverkar utseendet på lukt under klimakteriet

  Under klimakteriet inträffar förändringar i kroppen som har hormonell natur. För närvarande minskar könshormoner, vilket är förknippat med det reproduktiva systemet, vilket har tappat sin effektivitet.

  Under klimakteriet förändras också slemhinnens natur. Det finns situationer då utsläppet har en obehaglig och avvisande lukt med klimakteriet, även om en kvinna följer hennes hygien.

  Typer av vaginal sekret

  1. Slemhinnor är transparenta eller har en gul nyans. Normen för sådana utsöndringar är deras lilla mängd, från vilken det inte finns någon känsla av klåda och smärta. Om sådana enzymer är rikliga i naturen och ser ut som skum, och som har en skarp stank - kan detta betyda uppkomsten av en infektionssjukdom, till exempel bakteriell vaginos.
  2. Enzymer med ostmassakonsistens. Vanligtvis är sådana utsöndringar vita i färg och kännetecknas av deras täthet. Med sådana utsöndringar kan klåda kännas, och svampdämpande läkemedel används för att behandla dem..
  3. Tjockt slem av purulent ursprung, som har en gulaktig nyans. Utseendet på dessa sekret kan ha en klåda, åtföljt av en ökning av kroppstemperaturen, liksom en skarp obehaglig stank från slidan. För att eliminera sådana symtom är det nödvändigt att använda läkemedel baserade på antibiotika, samt applicera vaginala suppositorier med medicinska egenskaper.

  Orsaker till urladdning

  Tjockt slem från slidan, som har en obehaglig stank, kan uppstå inte bara på grund av hormonella åldersrelaterade förändringar i kroppen. Mycket ofta kan sådana slemfack som har en skarp obehaglig lukt betyda förekomsten av smittsamma processer i kroppen.

  Infektioner kan inte bara vara en sexuell överföring, utan också vara en reaktion på en förändring i mikroflora. Sådana infektioner i den kvinnliga kroppen kan uppstå på grund av en obalans i samband med könshormoner. Att hantera detta problem är mycket enkelt. Det är nödvändigt att överföra utstryk från könsorganen för analys. Om det inte räcker för att identifiera orsaken till analysen, måste en inspektionsplan göras.

  ethnoscience

  Förutom konstgjorda hormoner kan du hantera lukten av svett med klimakteriet med traditionell medicin:

  • buljong från dillfrön: 6 tsk ångade torkade frön med varmt vatten, förvaras i en värmeskål i 2 timmar, använd 0,5 koppar tre gånger om dagen, den 15: e dagen förhållanden normaliseras;
  • fytokokning av deras röda borste: 100 gr. samling hälla alkohol, insistera 3 veckor, dricka 40 droppar suspension före måltider, behandlas i 15 dagar med en paus på 2 veckor;
  • örtte från klöver: 2 matskedar brygg växter med kokt vatten, sjuda i ca 8 timmar, filtrera, dricka 0,25 koppar 30 minuter före måltiderna;
  • För att eliminera nattvatten rekommenderas det att dricka tinktur av pion, morwort eller valerian.

  Vi rekommenderar att du läser: Värmeterapi för folkrättsmedel vid klimakteriet

  Inspektionsplan

  1. Blodprov. I detta skede kan latenta infektioner upptäckas som inte botades i tid och gick i en kronisk form, varför slemhöljer med en skarp dålig arom förekommer. Om sådana infektioner upptäcks utförs djupare blodprover, under vilka klamydia, mykoplasmas, ureaplasmas, trikomonader och herpesvirusinfektioner upptäcks vanligtvis.
  2. Analys av vaginal mikroflora. Denna analys inkluderar bestämningen av mikroorganismer som är en del av mikrofloraen som inte upptäcks under ett rutinmässigt smutsprov..
  3. Sådd från slidan. I detta skede bestäms känsligheten för mikrofloraantibiotika. Analys hjälper till att bestämma om slem är en följd av kokalkinfektion eller E. coli.

  Utseendet på slemhinnor på grund av felaktig ämnesomsättning

  En av orsakerna till slemutsekret bör innehålla metaboliska störningar. Det är också nödvändigt att ta hänsyn till olika patologier som diabetes, tryckproblem eller fetma. Kombinationen av alla dessa sjukdomar, såväl som förändringar i den hormonella bakgrunden i den kvinnliga kroppen under klimakteriet, kan påverka egenskaperna hos vaginal sekret, vilket kan ändra deras färg och arom.

  De flesta kvinnor under klimakteriet löper risk för patologiska processer i de inre könsorganen. Detta avser främst bildningen av maligna tumörer. Om till och med sexuella utsöndringar, som luktar dåligt, dök upp efter klimakteriet, och de inte var där tidigare, är det nödvändigt att utföra alla undersökningar för att inte missa och bli av med utvecklingen av svår patologi.

  Vilka mediciner kan ordineras

  Menopaus är ett fysiologiskt fenomen, terapi krävs endast med utvecklingen av komplikationer. Om svettning orsakar allvarligt obehag måste du konsultera en gynekolog för att välja en behandling.


  Under klimakteriet föreskrivs Ovestin för att minska svettningen.

  Åtgärder för att spola och svettas med klimakteriet presenteras i tabellen.

  Hormonala drogerApplicera: • östrogener (Mikrofollin, Ovestin, Proginova); • gestagenläkemedel (Duphaston, Norkolut); • kombinerat (Klimonorm, Divina).Fyll på bristen på kvinnliga könshormoner och korriger försiktigt kränkningar under övergångsperioden.
  Tryckminskande medelFörskrivet: • Enalosid; • Kapoten; • enalapril.Det rekommenderas att dricka läkemedlen när början av klimakteriet för att eliminera "hopp" i blodtrycket och inte svettas.
  AntidepressivaEffektiv: • Amitriptylin; • Befol; • Razagelin.Tilldelas i små doser vid svår hyperhidros.
  lugnande medelTinkturer: • moderwort; • pionrot; • valerian.Växtbaserade preparat hjälper till mot överdriven svettning när man går in i klimakteriet.

  Vid hyperhidros rekommenderas det att använda antiperspiranter. Det är bättre att välja vattenbaserade produkter. Högkvalitativ antiperspirant hjälper till att hantera överdriven svettning..

  Infektioner som orsak till slemhinnor som luktar dåligt

  Tillsammans med hormonella orsaker, på grund av vilka slemzymer från slidan, som har en obehaglig stank, kan förekomma, finns det också smittsamma orsaker. När de inträffar kan inte bara en obehaglig rökelse från vagina kännas, inre könsorgan kan också smittas, vilket kan nå livmodern själv. I grund och botten inträffar sådana processer på grund av förändringar i urinsystemets funktion och förändringar i urinsammansättningen hos kvinnor. I närvaro av en inflammatorisk process på grund av urogenitala störningar kan de fortsätta att sprida sig och nå själva slidan, vilket resulterar i en specifik lukt och irritation av könsorganen. Först och främst bör du ta tester för att ta reda på om en kvinnas urin är normal.

  En annan orsak till utsöndring av sexuella utsöndringar som luktar dåligt är bakteriell vaginos. Det är en typ av infektion som inte är inflammatorisk till sin natur och rinner in i slidan. I grund och botten kan det förekomma på grund av nedsatt immunitet i slidan och åtföljs vanligtvis av överflödiga sexuella slemhinnor som luktar dåligt och orsakar obehag i slidan..

  Hormonell obalans som orsak till obehaglig lukt under klimakteriet

  Vanligtvis är orsaken till lukten och utsöndringar hormonella förändringar. Det förekommer hos en kvinna när starka förändringar inträffar i könsorganen: de byggs om och deras funktioner minskar gradvis. Hela processen leder till en obalans av hormoner: vissa blir mer och andra mindre. Eftersom menstruationen inte längre inträffar kan en kvinna ha en utflöde under klimakteriet som har en obehaglig lukt. Det händer ofta att en avvisande lukt, många människor omkring oss tar det som bristande efterlevnad av individuell hygien och många damer har ingen brådska med att boka tid hos läkaren.

  För att fastställa konsekvensen av uppkomsten av vaginal urladdning med dålig lukt, måste flickan göra ett ultraljud av bröstkörtlarna och genomgå en undersökning med en mammolog. Om det till följd av inspektionen var möjligt att identifiera orsakerna till problemet, och det visade sig vara olika mikroorganismer, bör patientens sexuella partner också undersökas.

  Hur hormonella förändringar leder till en obehaglig lukt i slidan?


  Utseendet på en obehaglig lukt i slidan kan vara förknippat med en minskning av östrogennivåer

  Flera studier har bekräftat att orsaken till en stark och obehaglig lukt i könsområdet kan vara hormonella förändringar förknippade med naturlig klimakteriet. En minskning av östrogennivåer under klimakteriet leder till att könsvävnaderna blir tunnare och miljön i detta område är mindre sur. Många kvinnor som passerar genom klimakteriet befinner sig i en vattnig utflöde med en obehaglig lukt.

  En minskning av östrogennivåerna påverkar produktionen av epitelvävnad i slidan, vilket ofta orsakar vaginal torrhet. Brist på epitel, vars sura miljö hjälper till att förebygga infektioner, kan också leda till tillväxt av skadliga bakterier i detta område. Båda dessa faktorer kan bero på olika luktar..

  Men det finns en annan faktor som inte bör förbises. En minskning av östrogennivåer kan påverka en kvinnas smakskänsla och hennes luktkänsla. Detta händer ungefär samma som under graviditet, när hormonella förändringar får en kvinna att älska maten som hon tidigare föredrog att inte äta, och vägrar de rätter och mat som hon älskade innan graviditeten.

  Hormonförändringar kan orsaka ökad känslighet för lukt och inte bara för smak. Därför, om du tror att du "luktar lite", kommer troligen ingen omkring dig att märka det.

  Dålig lukt under klimakteriet på grund av värmevallningar

  Orsaken till dålig lukt bör också betraktas som värmevallningar under klimakteriet. Allt detta är också en hormonell obalans. Saken är att under klimakteriet i kvinnans kropp finns det en kränkning av termoregulering på grund av att östrogennivån reduceras kraftigt. En kvinna utsätts ofta för värmevallningar, hennes kropp överhettas och hennes hud blir röd. För att minska svettningen under klimakteriet bör du först och främst övervaka din kroppsvikt, konsumera så lite kaffe som möjligt och använda bara naturligt linne.

  Under klimakteriet bör en kvinna inte glömma sin hälsa och noggrant övervaka den. Du måste vara medveten om det faktum att om tidigare sjukdomar som uppstod i kroppen förklarades av hormonella störningar, så kan de efter klimakteriet vara föregångare till mycket allvarliga sjukdomar.

  Det är också nödvändigt att besöka en läkare, och efter att ha godkänt lämpliga tester för hormonell bakgrund, applicera mediciner som hjälper till att eliminera rodnad och överdriven svett.

  Hur man känner igen heta blixtar under klimakteriet

  Medelåldern för klimakteriet under flera århundraden har varit 51 år. För kvinnor som röker minskar denna indikator till 46 år, för kvinnor med krökta former - den stiger till 54 (fettvävnader kan ge ytterligare östrogen). Blodförsörjningssystemet under denna period är instabilt, periodvis skickas blodet aktivt till den övre halvan av kroppen, till ansiktet. Från en ojämn fördelning övervärms kroppen. Värmevallningar kan jämföras med otillräcklig fysisk aktivitet, när blodtrycket stiger, pulsen ökar, andnöd. För att normalisera värmeöverföringen tvingas kroppen att producera mer svett.

  Oförutsägbara värmeattacker åtföljs av olika symtom:

  • Rödhet i huden, särskilt den främre delen;
  • En hastighet av en het våg till överkroppen;
  • Ökad hjärtrytm;
  • Förändringar i blodtryck;
  • Ökad svettning;
  • Frossa (efter hypotermi av kroppen);
  • Torra slemhinne.

  9 av 10 kvinnor i mogen ålder klagar på värmevallningar. Viktökning utan uppenbar anledning, trötthet, nervositet, instabil känslomässig bakgrund, förlust av intresse för sex kompletterar bilden. Omotiverad aggression, naturligtvis, provocerar svettcentrernas aktivitet, så hudytan täcks ofta med ett svettlager. Detta, vid första anblicken, kosmetiska problem orsakar inte bara obehag, och bildar nya underlägsenhetskomplex. Den skarpa lukten av svett är ofta omöjlig att avbryta med en deodorant eller parfym, för att inte tala om de karakteristiska märkena på kläder. Det är lätt att förkylas på grund av våta kläder, eftersom immunförsvaret inte längre är detsamma. Omväxlande värme och frossa försämrar sömnkvaliteten. Om det inte räcker med hygieniska procedurer, uppträder irritationer, utslag, blöjautslag på huden.

  Metoderna för att eliminera svettproblem är individuella och beror på orsakerna som provocerade hyperhidros under klimakteriet..

  Förebyggande

  För att förhindra förekomsten av en obehaglig lukt från könsorganen och för att förhindra utveckling av inflammatoriska processer bör ett antal enkla regler följas:

  • intag av mat berikad med vitaminer. Citrus och bär som innehåller askorbinsyra hjälper till att ta bort giftiga ämnen från kroppen och hjälper också till att stärka immuniteten.
  • användningen av mejeriprodukter. En mängd kefir och yoghurt hjälper till att återställa balansen mellan gynnsamma element;
  • tar naturliga antibiotika. Vitlök och lök är nödvändiga för konsumtion för att hjälpa kroppen att bekämpa bakterier;
  • vätskeintag. Att dricka en stor mängd vatten dagligen är nödvändigt för att bli av med olika giftiga ämnen och bakterier som kan bidra till bildandet av en obehaglig lukt;
  • applicering av dagliga kuddar. De hjälper till att hålla din tvätt ren och minska lukten. Glöm inte att packningarna ska bytas efter några timmar för att förhindra spridning av bakterier.

  Kognitiv video om detta ämne:

  Artiklar Om Missbruk Cykeln

  Fortune telling på Aquilon

  Spådom genom menstruation
  (menstruationscykel)Beroende på tid på dagenMenstruationens morgon börjar kärlek. Den här kärleken är inte bara för en älskad, till brudgummen eller mannen, utan till släktingar, nära människor....

  Utsläpp med en ovariecyst

  En sådan formation som en cysta observeras i alla åldrar. Förutom obehag, ett hot mot hälsan, kan det förhindra utvecklingen av graviditet. Som regel är det enda säkra tecknet som du kan tänka på närvaron av en sjukdom en förändrad period....

  Användningen av läkemedlet Duphaston med endometrial hyperplasi

  Orsaker och metoder för att behandla sjukdomenEndometrial hyperplasi är en patologisk spridning av det inre skiktet i livmoderslimhinnan. Antalet och storleken på celler ökar, vävnadens struktur förändras, det finns ett hot om degeneration av en godartad formation till en onkologisk sjukdom....