Menstruation med en obehaglig lukt - de viktigaste orsakerna, sätt att bli av

Harmonier

Den obehagliga lukten efter menstruation, såväl som under deras kurs, kan bli en föregångare av allvarliga problem förknippade med hälsan för hela organismen och reproduktionssystemet, som en del av den. Denna fråga kan inte ignoreras. Artikeln hjälper dig att förstå både orsakerna och de möjliga konsekvenserna av detta symptom..

Vad ska luktas

Någon tycker om att lukta DorBlue-ost, men någon avskyr honom. Var är linjen när du behöver börja oroa dig för lukten från den intima zonen? Varje tjej har en utvecklad luktkänsla, och vi gillar doften helt annorlunda. Det är tydligt att den starka doften av rutt kött är en oroande klocka. Ofta luktar urladdningen inte så intensivt och inte så motbjudande att omedelbart förstå om det finns ett problem.

Menstruation luktar alltid något, men vi känner inte alltid det.

Hur luktar menstruationen hos en frisk kvinna utan gynekologiska problem? Vanligtvis luktar menstruationen som järn på grund av den höga halten av detta ämne i blodet. Att komma på packningen, utfälls aktivt kontakt med luft, varför processen för oxidation av mikropartiklar av järn börjar.

Förutom järn kan du luktar rått kött i dag, vilket är en helt naturlig situation. Denna doft uppstår från samma järn och hemoglobin i blodet. Kom ihåg hur det skurna fingret eller handen luktar, menstruationen ska lukta något liknande. Glöm inte att under menstruationen kommer delar av livmodern ut ur livmodern och inte bara blod. Vid vissa problem kan endometriet också lukta något obehagligt..

Om det finns en stark lukt under menstruationen och det är dåligt, är problemet i intim hygien eller en kvinnas kropp. En obehaglig arom indikerar alltid ett problem. Du behöver bara hitta det och fixa det..

Norm

Experter försäkrar att lukten före, under och efter menstruationen är normal för alla kvinnor. Under kritiska dagar avvisas livmoderslimhinnan, vilket lämnar könsorganen i form av blod och koaguler med en specifik arom. Normalt bör menstruationsflödet lukta som rått kött eller järn, vilket är ett viktigt spårelement i blodet. Det är viktigt att lukten av menstruation är svag och känns bara av kvinnan själv under packningsbytet.

Vi löser problemet med intim hygien

Om du luktar dåligt under din period kan orsakerna vara dolda i felaktig hygien. Vilka andra aromer kan förväntas om du inte byter tampong eller dyna var fjärde timme, som förväntat. Det är tydligt att varje kvinna är individuell, som hennes cykel, men du bör inte spara på kuddar med tamponger. Att ignorera enkla hygienregler kan leda till vaginit..

En obehaglig lukt är bara toppen av isberget, det verkar trots allt efter att några problem har börjat. Omedelbar ersättning av intima hygienprodukter leder till en snabb multiplikation av mikroorganismer i sekret. När det är för många visas illaluktande perioder.

Du kan inte känna den dåliga aromen genom att använda en dyna med smaksatt tillsatser. Men genom att byta packning kan du stöta på en situation då en obehaglig älskling verkar starkt, eftersom inga smakämnen redan blockerar den.

Långvarig kontakt av könsorganen med utsöndringar leder till uppkomsten av en lugn lukt. Ganska ofta luktar menstruationen av råtta eftersom packningen inte byttes i tid.

Gelén spelar en viktig roll för intim hygien och tvätt, som måste utföras under menstruationen.

Om problemet bara är förknippat med felaktig hygien, måste du glädjas, eftersom det är lätt att eliminera, eftersom det inte finns några patologier. Men allt är mycket mer allvarligt..

Vilka sjukdomar kan leda till störningar

Om en kvinna kände en obehaglig skarp lukt, är det första att utesluta patologiska processer i reproduktionssystemet. Om det är tillgängligt måste du omedelbart påbörja den omfattande behandling som väljs av läkaren.

De huvudsakliga patologiska orsakerna presenteras i tabellen..

TitelBeskrivning
Nedsatt absorption och matsmältningSmärtan uppstår i övre buken, det finns gott om avföring med en stark obehaglig lukt. Patienten blir ofta trött och hennes vikt minskas avsevärt..
Irriterad tarmMed denna överträdelse ändras avföringen, avföring har en annan konsistens. Smärtan verkar eller stickar, kvinnan är ständigt orolig för flatulens.
Ulcerös kolit och Crohns sjukdomPatienten har känslor av smärta i nedre bukhålan. De är som slagsmål, men de kan dra. Bloddiarré förekommer.
AppendicitDetta är en inflammatorisk process i bilagan. Sjukdomen kan identifieras när: • akuta och dragande smärta som oftast uppträder på höger sida, men också till vänster; • illamående; • hög temperatur; • svagheter. I ett sent stadium av sjukdomen kan bilagan brista. Detta bedöms av uppkomsten av hög feber och akut smärta. Med blindtarmsinflammation är det viktigaste ett snabbt besök hos en läkare. En brist på appendix kan vara dödlig..

Endast en läkare kan fastställa en diagnos efter diagnos.


Det är mycket viktigt att undersökas av en gynekolog

Menstruationen luktar ruttna - patologiska orsaker

Förekomsten av en obehaglig lukt under menstruationen kan vara direkt associerad med varje sjukdom i reproduktionssystemet..

 1. Bakteriell vaginos. Typiska symtom är klåda och sveda i de intima organen, vilket ökar under samlag. Bakteriell vaginos åtföljs ofta av lukten av ruttet kött under menstruationen. En annan vaginal dysbios kännetecknas av det faktum att menstruationen luktar fisk (ruttet).
 2. Trast (candidiasis). Sjukdomen kännetecknas av klåda i perineum, som åtföljs av obehagliga känslor i slidan. Ofta efter menstruation på grund av candidiasis, visas curdled utsläpp. Trast kännetecknas av lukten av något surt (inte att förväxla med en sur lukt).
 3. Sexuellt överförda infektioner. För sådana infektioner är obegriplig urladdning karakteristisk såväl som smärta, brännskador och obehag i det intima området under urinering eller samlag. Obehagliga luktar är också ett tecken på vissa infektioner..
 4. Neoplasma i livmodern. Onkologi kan lukta annorlunda.
 5. Endometrit. Om en flicka undrar varför menstruation med lukten av ruttet kött,

då måste du tänka på det faktum att orsaken kan vara i endometrit. Detta händer när muskelskiktet bokstavligen börjar ruttna. Allt börjar med ruttning av endometrium på grund av utvecklingen av patogener på det. Gradvis flyttar de till andra områden.

Under graviditet

Under graviditet observeras inte menstruationsblödning, men kvinnor bör dock vara särskilt uppmärksamma på vaginal hälsa.

Bakteriell vaginos och trikomoniasis kan orsaka allvarliga komplikationer hos gravida kvinnor. I synnerhet ökar de risken för för tidigt födelse och gör också ett för tidigt födelse mer troligt..

På grund av hormonella förändringar kan volymen av vaginal urladdning under graviditeten öka. Dessutom kan den vanliga balansen mellan jäst och bakterier störas i slidan, vilket ofta leder till utveckling av infektioner.

Om en gravid kvinna observerar ovanliga förändringar i arten av vaginal urladdning, såväl som en konstig lukt eller blödning från slidan, bör hon i denna situation definitivt åka till sjukhuset, och så snart som möjligt.

Vad säger den sura lukten?

Vi har redan räknat ut att om det luktar råttent eller surt något, så är detta förmodligen ett patologiskt problem. Men förväxla inte dessa dofter med sura aromer. Om lukten är sur, är detta inte en anledning att få panik, för i detta fall kan vi prata om kroppens normala funktion. Låt oss ta reda på varför menstruationen luktar surt (ibland mjölk) och i vilka fall det är nödvändigt att behandlas.

Om det finns vita, ljusa, transparenta, gula eller mörka utsläpp som luktar surt, finns det troligtvis ingen anledning till panik. Det viktigaste är att allt detta inte åtföljs av svullnad eller klåda. Det är tydligt att den sura lukten inte bör stinka. Här är linjen mycket tunn, liksom luktreceptorerna hos varje enskild kvinna. För vissa kommer en lukt under menstruationen att vara normal, men för någon verkar en sådan lukt onaturlig.

Floraen i kvinnlig vagina upprätthåller ständigt en sur miljö som förhindrar olika infektioner från att komma in i kroppen. Så bli inte förvånad över att den sura miljön ger en sur lukt.

Tyvärr, inte alltid, när det luktar surt, kan du koppla av. Ibland är detta ett tecken på en sjukdom, som är extremt svår att förstå utan andra symtom. Det räcker inte med att veta varför menstruationen luktar dåligt, eftersom du måste kämpa mot problemet.

Diagnostik

Först måste läkaren genomföra en muntlig undersökning för att klargöra klagomål och symtom som berör kvinnan. Sedan görs en palpation och en visuell undersökning av de inre och yttre könsorganen. Genom en spegel undersöker en specialist vagina, livmoderhalsen, och vid behov utförs en undersökning med en optisk enhet. Sedan tas en utstryk på floran, med vilken närvaron av slem eller purulent innehåll bestäms. En smet på bakterier och svampar tas också. Ultraljud föreskrivs vid behov.

Vad kan du göra själv?

Om orsaken är någon typ av sjukdom, är det enda som en flicka kan göra att rådfråga en läkare. Ofta har patologi samtidigt symtom, men ibland är de milda. Om problemet bara är att det under menstruationen luktar dåligt från det intima området (det finns inga medföljande smärta, klåda, konstiga sekretioner), bör följande åtgärder vidtas:

 • byter regelbundet dynor med tamponger. Minst en gång var fjärde timme för kuddar och varannan timme för tamponger. Du måste också överge gynekologiska medel med smakämnen. Så det kommer att vara möjligt att bättre förstå vilken lukt som kommer från den intima zonen. Detta steg görs också så att alla hygienprodukter blir så naturliga som möjligt;
 • Vi försöker använda tamponger och kuddar av naturliga material och välja bomullsunderkläder;
 • menstruation med en lukt kan suga underkläder. Därför måste trosor bytas oftare än en gång om dagen. Ett reservpar kommer definitivt inte att vara överflödigt;
 • regelbundna vattenbehandlingar hjälper till att hålla kroppen ren. En dusch hjälper till att tvätta en intim plats, avlasta den från en obehaglig lukt, och kommer också att uppdatera hela kroppen. Eftersom ett sådant problem uppstod bör antalet tvättar per dag ökas till fyra;
 • speciella geler för intim hygien används, inte vanlig tvål.

Om alla dessa åtgärder görs värdelösa, kan problemet vara i patologin, som hittills inte har visats av andra symtom. Eftersom det inte är fråga om hygien kan bara en läkare bestämma varför menstruationen stinker. En gynekolog måste konsulteras om en obehaglig lukt åtföljs av ett fel i cykeln, en förändring i volym av sekret, klåda, smärta eller annat ovanligt obehag.

Behandling

Behandling inkluderar överensstämmelse med regler för personlig hygien, korrekt näring, läkemedelsbehandling. Tvättning bör utföras två gånger om dagen med kokt vatten med speciella hygienprodukter. Undvik att simma i vattendrag av tvivelaktig renhet..

I kosten är det nödvändigt att begränsa antalet sura, rökt, kryddig rätter. Det är viktigt att inte missbruka alkohol, sluta röka.

Läkemedelsbehandling av inflammatoriska sjukdomar består av två steg:

 • ta antibiotika, läkemedel för att öka immuniteten, läkemedel för att undertrycka tillväxten av svampar;
 • restaurering av hälsosam vaginal mikroflora.

För att återställa mikrofloraen är det nödvändigt att äta naturliga yoghurt varje dag. Om möjligt är det bättre att laga yoghurt hemma från surdej. För att göra detta, lägg till en påse med surdej till kokt varm mjölk, blanda väl, linda in och låt sura i fyra till fem timmar. Efter surning lagras yoghurten i kylen.

Vissa sjukdomar behandlas med hormonella läkemedel, de bör tas i enlighet med behandlingsregimen. Godartade och maligna tumörer avlägsnas genom operation.

Möjliga avvikelser

Följande manifestationer under menstruationen indikerar avvikelser:

 1. Oregelbundenhet i menstruationscykeln - observeras vid hormonella, endokrina eller sexuella störningar.
 2. Tunga perioder.
 3. Lean menstrual flow - denna avvikelse sker med en tunn endometrium, vars tjocklek bör öka vid slutet av menstruationen.
 4. Förekomsten av tjockt blod och ett stort antal koagler. Detta indikerar en ökad koagulering av blodplasma, som hotar trombos..
 5. En obehaglig stark lukt kan indikera en sexuellt överförd infektion..

Relativt säkra orsaker till luktfri och smärtsam brun urladdning

Innan menstruation

Beteckningen av ljus och mörkbrun luktfri och smärtsam utsöndring är också möjlig en dag eller två före menstruationen. De förekommer på grund av hormonella förändringar eller på grund av att livmodern förbereder sig för avstötning av det svullna endometriet. Om detta fenomen manifesterar sig tidigare än på två dagar, tyder allt på förekomsten av en kränkning i det reproduktiva systemet.

Från klimakteriet till klimakteriet är brunt slem ett vanligt tecken på slutet av reproduktionsperioden. De förekommer före menstruation och istället.

Efter menstruation

Isolering av smutsutsöndring efter menstruation, brun, luktfri har ett naturligt ursprung: det visar resterna av partiklar i endometrium och blod, som koagulerade, förvärvade en sådan nyans. Blodigt urladdning har först en mörkbrun färg och vänder sedan till en ljus och smetande karaktär. De har inte smärta, har en neutral doft och bör passera inom 2-3 dagar. Om ett liknande symptom varar mer än 3 dagar efter menstruationens slut, är detta ett tecken på en kränkning.

En ljusbrun postmenstrual daub kan frisläppas av livmodern under de första menstruationscyklerna efter förlossningen. Om en kvinna inte ammar eller av några andra skäl, återkommer hennes perioder snart, då kan försvagade och sträckta väggar i livmodern orsaka uppkomsten av ett sådant symptom innan tonusen återgår till sitt tidigare tillstånd.

Hormonell preventivmedel

Hormonala läkemedel kan provocera utseendet på olika sekret, inklusive bruna. Många kvinnor som började ta hormonella preventivmedel har brunt fläckar under de första tre månaderna. Detta är normalt, inte åtföljt av andra symtom. Efter att ha passerat denna period anpassar kroppen sig och dauben försvinner.

Menstruationsmekanism

Utsöndring av blod observeras i den första follikulära fasen av cykeln. Vissa hormoner påverkar denna process. Hypotalamusen stimuleras av adenohypofys, vilket resulterar i att den senare syntetiserar obetydliga mängder luteiniserande och follikelstimulerande hormonella substanser. De bidrar till mognad av folliklar, varav en bör bli den viktigaste, bryta och släppa ett ägg som har mognat i det. I follikelfasen växer emellertid endometrial vävnad, som påverkades av progesteron och östrogen, växte, förtjockades och förbereddes för befruktning och fästning av ägg, och vid tidpunkten för sammandragningar av livmodermusklerna avvisas och utsöndras som menstruation.

Cykeln upprepas varje månad, varför det populära namnet för menstruation är menstruation. Efter graviditeten försvinner de, eftersom det inte finns någon endometrial avstötning. Menstruation är ofta frånvarande under amningen. Kroppen producerar för närvarande hormonet prolaktin, som undertrycker ägglossningen.

Normalt menstruationsflöde innehåller förutom blod följande komponenter:

 • vävnad som linjer livmodern i endometrium;
 • utsöndringsvätska som utsöndras av körtlarna i slidan och livmoderhalsen.

Normalt är lukten från slidan under menstruationen neutral, själva blodet har en vinröd färg. På grund av förekomsten av specifika ämnen i den kollapsar den inte.

Bakteriell vaginos

I den kvinnliga kroppen hos friska patienter finns det en hel uppsättning bakterier som är i balans. Brott mot denna balans kan utlösa bildandet av bakteriell vaginos. De främsta orsakerna till denna sjukdom är hormonell obalans, liksom en minskning av immunförsvaret. I detta fall är läkemedel, nervös stress, hypotermi och mycket mer provocerande faktorer..

En överdriven sug efter hygien kan också väcka obalanser i balansen mellan mikroorganismer i slidan. Om en kvinna ofta gör douching, kommer detta att orsaka tvätt av det skyddande skiktet på väggarna i slidan. Antalet laktobaciller i detta fall minskar kraftigt, varför andra bakterier snabbt ökar antalet.

Användningen av intim kosmetika kan också påverka tillståndet hos det kvinnliga könsorganet på exakt samma sätt. Gardnerella-bakterier börjar aktiv reproduktion under menstruationen. En obehaglig lukt bildas, något som påminner om ruttna fiskar. Parallellt med denna lukt förändras menstruationens färg och konsistens..

Närvaron av bakterier i tarmdysbios orsakar ibland också utvecklingen av bakteriell vaginos.

Hormonell störning

Överträdelser av denna art har en direkt negativ inverkan på kroppens allmänna tillstånd. Patologiska processer som påverkar funktionen av sköldkörteln eller binjurarna kan provocera avvisningen av en hemlighet med en uttalad färg, som har en obehaglig doft, ovanligt för en kvinna.

De faktorer som negativt påverkar den hormonella bakgrunden, läkare inkluderar:

 • ätstörning;
 • börja ta hormonell preventivmedel;
 • en kraftig ökning av laster;
 • påfrestning
 • en kraftig fluktuation i innehållet av det kvinnliga hormonet östrogen i blodet.

Dessa faktorer orsakar starka fluktuationer i cykeln och uppträdandet av vätskeutsöndringar under den intermenstruella perioden, med en specifik fiskaroma.

Orsaker till dålig lukt under menstruationen

De flesta kvinnor upplever obehag under kritiska dagar. Vissa störs av en smärta i nedre del av buken, andra av illamående. Men för de flesta kvinnor blir lukten av menstruation ett problem. Vi erbjuder att prata mer i detalj om varför menstruationen luktar dåligt.

Normalt utsläpp och lukt under menstruationen

Kritiska dagar för en frisk kvinna åtföljs av frisläppandet av blod, blodets färg och dess lukt orsakar inte misstänksamhet.

Månadsvis separeras endometriet från livmodern och lämnar kroppen i form av blodvätska och blodproppar. Denna period kallas desquamation. Många människor känner obehag i äggstockarna..

Med kroppens normala funktion bör menstruationsflödet lukta som järn, mindre ofta - kött. I närvaro av patologiska processer blir de fetiska..

Menstruation utan lukt är en sällsynt förekomst. Vanligtvis inträffar det med obetydliga perioder, där utflödesvolymen inte överstiger 40 ml.

I avsaknad av gynekologiska patologier och regelbundet efterlevnad av reglerna för personlig hygien är lukten av menstruation ganska svag. Utseendet på en obehaglig "aroma" under kritiska dagar är förknippad med utbredningen av skadliga mikroorganismer på läggningen. Därför rekommenderas det att byta hygienprodukter var 3-4: e timme.

Orsaker till dålig lukt

Ibland luktar menstruationen som ruttna ägg, fisk eller surmjölk. Oftast beror detta på patologiska faktorer. Menstruation med lukten av ruttna, som härrör från gynekologiska sjukdomar, åtföljs av ett antal obehagliga symtom. Tänk på orsakerna som provocerar deras utseende.

Hygien

Kvinnor som försummar personlig hygien upplever ofta obehagliga lukt under sin period.

Blod som utsöndras under menstruationen luktar som sur (sur) mjölk om hygienprodukten inte har förändrats på mer än 4-5 timmar. Trots att varje organisme är unik, rekommenderas inte besparingar på kuddar och tamponger.

Om du ignorerar de enkla reglerna för intim hygien, kan en tjej stöta på en så obehaglig sjukdom som vaginos.

I avsaknad av ofta byte av dyna / tampong skapas en optimal miljö för utveckling av patogena bakterier, vilket resulterar i att menstruationen kommer med en obehaglig lukt. Du kan inte känna stanken om du använder en smaksatt hygienprodukt under kritiska dagar. Detta eliminerar dock inte behovet av att upprätthålla renheten..

Läs mer i detalj om hur många kuddar som måste bytas med menstruation per dag.

endometrit

Detta är en farlig sjukdom, som kännetecknas av ruttning av endometrium med dess efterföljande död. Under utvecklingen av sjukdomen har en kvinna stark smärta i äggstocken.

Den obehagliga lukten av menstruation med endometrit provoserar infektioner i könsorganen som sätter sig på slemhinnan. När den döda endometriet är separerad från livmodern, uppträder en lugn lukt av ruttet kött. Detta beror på ruttning av det yttre livmoderskiktet.

I avsaknad av snabb behandling av endometrit, kan patogena infektioner passera till andra organ.

Colpitis

När man sätter sig på slemhinnan i slidan av en patogen bakterie (Trichomonas), luktar menstruationen av ruttet kött.

Menstruationsflödet i kolpit innehåller ofta grönt eller gult slem som skummar. Förutom den obehagliga aromen av ruttet kött, åtföljs patologier av svår smärta under urinering, samt brännande och klåda i slidan.

Bakteriell vaginos

Menstruationsutsläpp luktar som fisk, det finns en stark brännande känsla i perineum och smärta under samlag - detta är standardtecken på bakteriell vaginos.

Förekomsten av fet lukt på kritiska dagar med denna patologi åtföljs ofta av tarmdysbios. Denna sjukdom leder till "flyttning" av patogena bakterier från tarmen in i slidan. Resultatet är en stark lukt av ruttna ägg eller fisk.

Sjukdomen uppstår ofta på grund av långvarig användning av antibiotika, vilket provocerade en obalans i floran..

Om din period har en obehaglig lukt måste du besöka en gynekolog för en grundlig undersökning för att identifiera en möjlig patologi.

Förebyggande

Det måste komma ihåg att uppkomsten av en obehaglig lukt under menstruationen inte alltid är förknippad med förekomsten av patologiska processer i kroppen. Kanske är orsaken till att detta problem utlöste förknippat med att man inte respekterar reglerna för intim hygien. I detta fall är situationen lätt att korrigera..

De viktigaste förebyggande åtgärderna:

 1. Obligatorisk användning av intim kosmetika under kritiska dagar.
 2. Ofta byte av dynor / tamponger.
 3. Bära bekväma underbyxor under din period. Syntetiska underbyxor, särskilt i varmt väder, rekommenderas inte..
 4. Användning av preventivmedel under samlag.
 5. Överensstämmelse med reglerna för hälsosam kost.
 6. Aktiv livsstil.

Den huvudsakliga förebyggande åtgärden är regelbunden gynekologisk undersökning..

Behandling

Om den dåliga lukten av menstruationsflödet åtföljs av symtom på gynekologisk patologi (obehag under urinering, klåda i perineum), bör du rådfråga en gynekolog. Läkaren hjälper till att lösa detta problem genom att förskriva lämplig behandling..

Terapi väljs individuellt. Det är vanligt att bli av med några gynekologiska sjukdomar, till exempel candidiasis med hjälp av vaginala suppositorier. Ett av de mest populära läkemedlen i denna grupp är Livarol..

I avsaknad av hormonellt misslyckande för behandling av gynekologisk patologi föreskriver läkare läkemedelsbehandling. Till exempel hjälper Danazole och Tryptorelin att bekämpa endometrit..

För att förhindra utvecklingen av möjliga komplikationer måste du kontakta en specialist i tid, som kommer att fastställa orsaken till uppkomsten av menstrual stank och bestämma den optimala metoden för att bli av med dem.

Dålig lukt under menstruation: orsaker och eliminering av symptom

Ett antal faktorer kan påverka lukten av menstruationsblod. Dessa inkluderar vaginal pH och närvaron av specifika bakterier i detta organ.

I den här artikeln kommer vi att diskutera de olika typerna av lukt i menstruationsblodet, liksom omständigheterna under vilka kvinnor som observerar utflöde med en obehaglig lukt behöver söka medicinsk hjälp.

Hur ska menstruationsflödet lukta?


Menstruationsblod kan ha en metallisk lukt

Menstruation är avstötning från blodkroppen och livmoderslimhinnan genom vaginalkanalen. Denna process observeras när ägg som utsöndras under ägglossningen inte befruktades och inte ledde till graviditet..

Vätskan som frigörs från slidan under menstruationen inkluderar blod, ett odödligt ägg och livmoderslimhinnan, som också kallas endometrium i medicinsk praxis. Tillsammans kan dessa komponenter vara källan till en något obehaglig lukt..

Kvinnor kan observera den metalliska lukten av menstruationsflödet på grund av att de innehåller blod och järn.

Den sura miljön i slidan och förekomsten av olika typer av gynnsamma bakterier i detta organ är faktorer som också kan orsaka en specifik lukt av vaginal urladdning och menstruationsblod.

Det normala vaginala pH-värdet är mellan 3,8 och 4,5. pH 7 indikerar en neutral miljö. Blod, spermier eller urin i slidan kan ändra pH och därmed orsaka olika lukt.

Det finns många fördelaktiga bakterier i slidan, inklusive laktobaciller. En obalans i vaginal mikroflora kan orsaka infektioner och andra problem..

Inflammation

Vi fortsätter att överväga varför en illaluktande period kan gå med en kvinna. Oftast observeras den inflammatoriska processen i vaginalslemhinnan. Olika kolpit provoseras av bakterier, patogener, svampar. Den inflammatoriska processen främjas av förlusten av väggarna i slidan, operationer, skador, avsaknad av personliga hygienregler, dolda infektioner samt kvinnans ålder efter 40 år.

Det finns faktiskt många olika orsaker till den inflammatoriska processen. Detta bör inkludera inflammation i de organ som finns bredvid könsorganet. Till exempel kan en liknande typ av process utvecklas i urinblåsan, tarmen och njurarna. Slemet som utsöndras av livmoderhalsen börjar irritera väggarna i slidan..

Som ett resultat av en så lång exponering utvecklas en infektion som provocerar det kvinnliga organet. Före menstruationen byggs en kvinnas kropp om, vilket orsakar en minskning av kroppens skyddande funktion. Under menstruationen kompletteras den negativa effekten på slemhinnan i väggarna i slidan av blodet. Patogena bakterier multiplicerar aktivt, så det finns mycket illaluktande perioder med lukten av råtta.

Parallellt med detta förändras tillståndet för de kvinnliga könsorganen. Svullnad, rodnad visas. Dessutom börjar kvinnan oroa sig för smärta, liksom förändringar i utsläppets färg.

Olika typer av vaginal lukt

En kvinnlig vagina kan lukta annorlunda beroende på flera faktorer. Följande är de mest karakteristiska luktarna för menstruationsblod..

Metall

Menstruationsflödet kan ha en metallisk lukt, som ett kopparmynt. Vanligtvis möter kvinnor detta fenomen på grund av närvaron av järn i blodet. Men metalllukten bör försvinna efter avslutad menstruation.

Förruttnelse

Vissa kvinnor märker en obehaglig eller otrogen lukt under menstruationen. Detta symptom kan indikera allvarliga problem, eftersom det ofta utvecklas när främmande organ, som tamponger, som kvinnor kan lämna i slidan för länge, kommer in i kroppen. Om den gamla vattpinnen orsakar lukt eller andra problem, bör kvinnan dra i sladden och därmed ta bort produkten från slidan. Om detta misslyckas, bör du söka hjälp av en läkare.

Ljuv

Menstruationsblod kan ta en söt lukt på grund av den sura miljön i slidan och närvaron av bakterier i den.

Kroppsodör

Kvinnor kan märka en lukt som liknar en kroppslukt. Detta händer på grund av närvaron i den intima zonen för apokrina svettkörtlar. Svett som frigörs från dessa körtlar blandas med bakterierna i huden, vilket resulterar i en obehaglig lukt. Apokrina svettkörtlar producerar svett under perioder av stress och ångest. Denna svett skiljer sig från vad kroppen utsöndras under fysisk aktivitet eller i en varm miljö..

Fisk luktar

Ibland märker kvinnor en fiskig lukt från slidan under menstruationen, även om detta problem också kan observeras de dagar då menstruationen redan har slutat eller ännu inte börjat. Denna lukt är ofta förknippad med utvecklingen av infektioner, såsom bakteriell vaginos eller trikomoniasis..

Diagnos av sjukdomar

Om du har en lukt av ruttet kött efter din period, vad är det som bara kan bestämmas av en professionell läkares diagnos. Först frågar han om klagomål. Gynekologen är intresserad av hur regelbunden cykeln är, när den sista menstruationen var, om blödningen är intensiv, om det finns en historia om förlossning eller abort, eller om en kvinna har PMS. Efter att ha räknat ut allt detta kommer gynekologen att undersöka på fåtöljen. Specialister föreskriver en eller en uppsättning undersökningar för att avgöra orsaken till den obehagliga lukten från utsläppet:

 1. Allmänna tester (standard - blod och urin).
 2. Testning för etablering av hormoner i kroppen.
 3. Studien av bakteriologisk och mikroskopisk skrapning.
 4. Kolposkopi under vilken livmoderhalsen undersöks.

Efter att ha fått forskningsresultaten bestämmer gynekolog schemat för den mest effektiva behandlingen för en viss sjukdom.

Är det möjligt att minska den obehagliga lukten från menstruationsflödet?


Du kan bekämpa dålig lukt under din period med ett vanligt bad.

Ibland uppstår en obehaglig lukt under menstruationen på grund av att kvinnor inte iakttar god hygien. Det är viktigt att förstå att lukten av menstruationsblod i de flesta fall inte märks av människor runt omkring.

För att undvika obehaglig lukt bör kvinnor ta ett bad regelbundet. Under menstruationen är det dessutom nödvändigt att byta sanitetsunderlag under varje besök på toaletten och tamponger - med några timmar.

Du behöver inte använda speciella tvättmedel för att rengöra slidan, eftersom sådana produkter kan irritera denna känsliga kroppsdel. Dessutom rekommenderar läkare inte kvinnor att använda douching eftersom detta förfarande kan störa bakteriens balans i vaginalmiljön och ändra organets surhet. Dessutom kan det orsaka ansamling av skadliga bakterier och därmed leda till utveckling av infektioner, såsom jästinfektioner eller bakteriell vaginos.

Trast eller candidiasis

Candidiasis är för närvarande den vanligaste gynekologiska sjukdomen. Detta beror på det faktum att det finns ett stort antal predisponerande faktorer som provocerar utvecklingen av sjukdomen. Den verkliga orsaken till trast är tillväxten av bakterier som tillhör släktet candida. Denna process underlättas av ett försvagat immunsystem, latenta infektioner, hormonell obalans..

Dessutom kan orsaken till trasten ligga i hypotermi, nervspänning, hygienprodukter, mediciner, preventivmedel och mycket mer. Under påverkan av skadliga bakterier minskas antalet mjölkprodukter som är fördelaktigt, varför en obehaglig lukt som liknar surmjölk bildas.

 • förbränning och klåda av könsorganen;
 • uppkomsten av ostig vit urladdning mellan menstruationen;
 • ömhet i slutet av urinering;
 • obehag under samlag;
 • vit plack bildas på väggarna i slidan och på de yttre könsorganen.

Under graviditet

Under graviditet observeras inte menstruationsblödning, men kvinnor bör dock vara särskilt uppmärksamma på vaginal hälsa.

Bakteriell vaginos och trikomoniasis kan orsaka allvarliga komplikationer hos gravida kvinnor. I synnerhet ökar de risken för för tidigt födelse och gör också ett för tidigt födelse mer troligt..

På grund av hormonella förändringar kan volymen av vaginal urladdning under graviditeten öka. Dessutom kan den vanliga balansen mellan jäst och bakterier störas i slidan, vilket ofta leder till utveckling av infektioner.

Om en gravid kvinna observerar ovanliga förändringar i arten av vaginal urladdning, såväl som en konstig lukt eller blödning från slidan, bör hon i denna situation definitivt åka till sjukhuset, och så snart som möjligt.

Vilka tester görs för att identifiera orsaken

När kvinnor har en specifik obehaglig lukt under menstruationen krävs en undersökning som innehåller flera stadier.

Vid det första konsultationen lär läkaren om symtomen som stör kvinnan, om cyklens regelbundenhet, antalet födelser etc. Därefter utförs en extern och intern undersökning av slidan. En specialist utvärderar tillståndet i labia och urinröret. Läkaren finner utskrivning som skiljer sig från normalt. På dem kan du bedöma sjukdomens natur.


Vid det första konsultationen lär läkaren om symptomen som stör kvinnan

Sedan undersöker en specialist vagina med hjälp av ett kolposkop. Metoden låter dig bestämma urladdningens art, förekomsten av förändringar i slemhinnan etc..

Viktig! När en kvinna intervjuas kan läkaren starta en konversation om abstrakta ämnen för att bestämma hennes mentala hälsa. Att hjälpa en läkare att diagnostisera en sjukdom är endast möjlig genom att svara korrekt på frågor.

För att utföra en laboratorieundersökning tas en smet från en kvinna. Metoden hjälper till att bestämma slemhinnens tillstånd.

När man ska träffa en läkare?


En läkare bör konsulteras när svår smärta eller feber utvecklas under menstruationen

Kvinnor bör inte ignorera ovanliga luktar under menstruationen eller förändringar i arten av vaginal urladdning före och efter menstruationen. Grön eller gul vaginal urladdning indikerar vanligtvis ett hälsoproblem.

Läkare bör söka om följande symtom uppträder under menstruationsblödning:

 • feber;
 • svår smärta i bäcken eller buken;
 • ovanligt kraftiga blödningar.

Läkaren kommer att undersöka och bestämma om kvinnan har en infektion eller lider av ett allvarligare medicinskt tillstånd..

På grund av könsinfektioner

Det finns flera vanliga infektioner som utlöser lukt under menstruationen. Konstiga vita, gula eller gröna färger kan visas. Orsaken till lukten under menstruationen ligger ofta i utvecklingen av en infektionssjukdom. Det finns också många icke-överförbara orsaker. Lukten av fisk eller kefir är ett vanligt fenomen under de senaste dagarna av menstruationen. I slutet av cykeln kan klåda och bränna uppstå. Med sådana symtom bör du besöka en gynekolog.

candidiasis

Sjukdomen orsakas av svampar. De börjar multiplicera med en allmän eller lokal minskning av immuniteten. Vid denna tidpunkt aktiveras jästsvampar, vilket orsakar candidiasis (trast).

Ljusa tecken på sjukdomen:

 • klåda i det intima området;
 • lukten av råtta;
 • obekväm känsla när man går;
 • obehag under sex;
 • en ökning av antalet sekretioner och en förändring i deras färg;

Om en tjej använder kuddar med dofter kan den obehagliga lukten från trasten vara osynlig. Funktioner i dess manifestation:

 • sur färgton;
 • uttalad arom;
 • värre i början av menstruationen;
 • kändes vid tvätt;
 • för andra går det obemärkt;
 • påminner en lukt av kefir.

Flickor som ofta lider av candidiasis luktar sura omedelbart. Så återfallet av sjukdomen manifesterar sig.

Bakteriell vaginos

Sjukdomen påverkar direkt menstruationens natur. Hälsosam mikroflora är utformad för att skydda de inre könsorganen mot infektioner som finns i angränsande system.

Vi löser problemet med intim hygien

Om du luktar dåligt under din period kan orsakerna vara dolda i felaktig hygien. Vilka andra aromer kan förväntas om du inte byter tampong eller dyna var fjärde timme, som förväntat. Det är tydligt att varje kvinna är individuell, som hennes cykel, men du bör inte spara på kuddar med tamponger. Att ignorera enkla hygienregler kan leda till vaginit..

En obehaglig lukt är bara toppen av isberget, det verkar trots allt efter att några problem har börjat. Omedelbar ersättning av intima hygienprodukter leder till en snabb multiplikation av mikroorganismer i sekret. När det är för många visas illaluktande perioder.

Du kan inte känna den dåliga aromen genom att använda en dyna med smaksatt tillsatser. Men genom att byta packning kan du stöta på en situation då en obehaglig älskling verkar starkt, eftersom inga smakämnen redan blockerar den.

Långvarig kontakt av könsorganen med utsöndringar leder till uppkomsten av en lugn lukt. Ganska ofta luktar menstruationen av råtta eftersom packningen inte byttes i tid.

Gelén spelar en viktig roll för intim hygien och tvätt, som måste utföras under menstruationen.

Om problemet bara är förknippat med felaktig hygien, måste du glädjas, eftersom det är lätt att eliminera, eftersom det inte finns några patologier. Men allt är mycket mer allvarligt..

Bakteriell vaginos

I den kvinnliga kroppen hos friska patienter finns det en hel uppsättning bakterier som är i balans. Brott mot denna balans kan utlösa bildandet av bakteriell vaginos. De främsta orsakerna till denna sjukdom är hormonell obalans, liksom en minskning av immunförsvaret. I detta fall är läkemedel, nervös stress, hypotermi och mycket mer provocerande faktorer..

En överdriven sug efter hygien kan också väcka obalanser i balansen mellan mikroorganismer i slidan. Om en kvinna ofta gör douching, kommer detta att orsaka tvätt av det skyddande skiktet på väggarna i slidan. Antalet laktobaciller i detta fall minskar kraftigt, varför andra bakterier snabbt ökar antalet.

Användningen av intim kosmetika kan också påverka tillståndet hos det kvinnliga könsorganet på exakt samma sätt. Gardnerella-bakterier börjar aktiv reproduktion under menstruationen. En obehaglig lukt bildas, något som påminner om ruttna fiskar. Parallellt med denna lukt förändras menstruationens färg och konsistens..

Närvaron av bakterier i tarmdysbios orsakar ibland också utvecklingen av bakteriell vaginos.

Behandlingsmetoder

En obehaglig lukt under kritiska dagar kan elimineras med medicinering och traditionell medicin. Att bestämma sättet att bekämpa stank hjälper till att veta orsakerna som orsakade det. För att lära sig att bli av med lukten, hjälper bara en erfaren läkare. Han föreskriver mediciner och ytterligare lokala läkemedel.

Infektion kräver farmaceutisk behandling. Vid sjukdomar som överförs sexuellt förskrivs bredspektrumantibiotika. Vid infektion med Trichomonas tar en kvinna antimikrobiella medel - Klion, Flagil, Trichopol. För komplex behandling används antiseptiska, antibakteriella och antimikrobiella medel. Dessa läkemedel väljs med hänsyn till egenskaperna hos kvinnans kropp.

Hygienregler för att bli av med dålig lukt:

 • byta regelbundet hygienprodukter;
 • ta en dusch oftare;
 • douchar inte för ofta;
 • välj tamponger och kuddar med optimala parametrar.

Användningen av en stor mängd vätska hjälper till att förhindra blodproppar under menstruationen. Vatten kan snabbt ta bort socker från kroppen och förhindra tillväxt av bakterier.

Att stödja laktoflora hjälper till att använda surmjölkyoghurt. Det är viktigt att upprätthålla immunitet i gott skick. Använd droger för detta ändamål:

Det är viktigt att upprätthålla immunitet i gott skick

 • Immunal
 • Derinat;
 • Ribomunyl;
 • Polyoxidonium;
 • Suppositorier - Galavit, Viferon.

Laktobacterin och Bifidobacterin hjälper till att normalisera vaginal mikroflora..

Bland folkrättsmedel används Emblica-växten för att eliminera fetidlukten. Dess frukter innehåller mycket C-vitamin. Växten har flera användbara egenskaper:

 • Det kan ta bort avfallsprodukter från skadliga bakterier. Dessutom eliminerar växten stank och förhindrar utveckling av infektion..
 • Ökar kroppens naturliga försvar. De aktiva substanserna i växternas frukter kan skydda vaginalslemhinnan.
 • Allmän förbättring av könsorganen.

Kamomill och teträd hjälper till att bli av med obehagliga luktar. Från dessa örter förbered lösningar för douching. Du kan normalisera den känslomässiga bakgrunden genom att dricka te med citronmelisse och mynta. Dessa växter har en lugnande effekt..

Det är inte möjligt att eliminera obehagliga lukt från slidan på egen hand. Du måste ta reda på orsaken till sjukdomen och följa råd från en gynekolog. Läkaren föreskriver läkemedel med hänsyn till egenskaperna hos kvinnans kropp. En integrerad strategi för att bestämma kursen ger en snabb återhämtning.

Orsaker till menstruation med lukten av ruttet kött

författaren Gulnara Cleveland uppdaterade 15 januari 2019 frågor och svarar 3 kommentarer

Menstruationsdagar är alltid obehag för det klara könet. Även med en normal kurs, i frånvaro av patologi och infektion, ger dessa dagar inte glädje, utan snarare några problem. På grund av blödningar plågas flickan av olika rädsla: att packningen kan läcka, andra kan lukta en obehaglig lukt. I själva verket luktar flickan blod. Under normal funktion av kroppen luktar menstruationen som järn eller liknar lukten av rått kött. När något är fel i kroppen, nämligen i de kvinnliga könsorganen, kan lukten förändras och intensifieras. Sedan börjar urladdningen luktar som ruttet kött.

Varför luktar vi

Som beskrivits ovan har menstruationen alltid en lukt. Hur kan detta förklaras? Menstruation inträffar efter att ett fosterägg inte är bundet till det ”förberedda området”. Hormonet progesteron och östrogener förbereder äggstockarna, rören och livmodern för framtida graviditet. För detta växer endometriet i livmodern, det inre skiktet där det finns många kapillärer och blodkärl. De växer för den framtida moderkakan, för näring och utveckling av barnet.

När befruktning inte inträffar, bör alla ansträngningar från kroppen gå utanför. När endometriumet exfolierar, bryts kärlen, och tills myometrium, muskelskiktet, sammandras och sammandras kärlen, de blöder. Mörk färg och densitet tillhandahålls av bitar av endometrium, och lukten och delvis färgen beror på blod. Det vill säga, lukten av rått kött eller järn beror på samma saker. Det som finns i färskt kött, att vi med menstruation känner hemoglobin - järnet som finns i alla röda blodkroppar.

Dålig lukt kan uppstå av olika skäl som inte är relaterade till kroppens normala funktion.

Orsaker till dålig lukt

Lukten av ruttet kött kan bero på ett brott mot hygiennormerna.

Underlåtenhet att följa hygiennormerna

Så att hitta en lång tampong inuti eller lägga ger en lugn lukt. Detta beror på att blod är en utmärkt och en av de mest gynnsamma miljöerna för spridning av skadliga mikroorganismer. Därför, efter 5 timmar eller mer på denna "miljö" kan du räkna miljoner dåliga mikroorganismer, som ger lukten.

Bristande efterlevnad av hygien är den mest ofarliga luktorsaken. Det kan enkelt fixas. Men ofta är orsaken till det senare tyvärr förekomsten av olika sjukdomar i de kvinnliga könsorganen.

Infektioner i reproduktionssystemet

Lukten av ruttet kött kan förekomma med utvecklingen av följande sjukdomar i kroppen:

 • candidomycosis;
 • bakteriell vaginos;
 • sexuellt överförda infektioner;
 • endometrit;
 • livmodercancer;

Candidomycosis

Det andra namnet på sjukdomen är trast. Denna sjukdom uppstår på grund av tillväxten av svampar i släktet Candida. Därför namnet på patologin. Utvecklingsfaktorn är nedgången i immunitet. Detta kan föregås av:

 • ta antibiotika;
 • hypotermi;
 • tidigare stress;
 • icke-hygien.

Det huvudsakliga symptom som kommer före alla andra är klåda i perineum och obehag i slidan. I stället för den vanliga leukorréen konstaterar kvinnan konstant curdled urladdning efter menstruation. Dessa utsöndringar är de odlade svamparna och deras mycelium. Det finns en obehaglig lukt av ruttet kött eller något surt. Speciellt intensifieras det under menstruationen och omedelbart efter dem. Dessa dagar svampar börjar växa aktivt eftersom livsmiljön har blivit mer gynnsam och näringsrik.

Trast kan också följa andra infektioner i reproduktionssystemet, eftersom de orsakar en minskning av immunitet lokalt och en obalans av flora.

Det vill säga utvecklingen och reproduktionen av bakterier orsakar en minskning av antalet Dederlein-pinnar och en förändring i pH från surt till alkaliskt. Dessa förändringar förvärrar kampen för den lokala immuniteten för en hälsosam livsmiljö ytterligare..

Bakteriell vaginos

Denna lumska sjukdom kan vänta på varje flicka. Om det finns kroniska sjukdomar i nedre urinvägarna plågas flickan av täta dysbios i tarmen - bakterier kan komma in i slidan och störa florabalansen.

Orsaken till obalansen kan vara att undergräva immunförsvaret med antibiotika, stress, en ny infektion. Dessutom kan hormonfel bli en faktor i utvecklingen. Då störs floran, försvarsfaktorerna försvagas och aggressionens faktorer ökar styrkan.

Intressant nog lider flickor med överdriven renhet ofta av dysbakteriell vaginos. I det här fallet är det inte en rengöring av patogener utan ett undertryckande av den naturliga floran. Intima geler och deras ofta användning tvättar bort det skyddande lagret med bakterier - Dederlein-pinnar. De hämmar tillväxten av patogener och hindrar dem från att växa, eftersom de skapar en ogynnsam miljö för deras existens. Intima geler har också en alkalisk miljö, eftersom de är representativa för tvålar.

Flickans huvudsymtom är ömhet, klåda och sveda i vagina i vila och ökade symtom under samlag. Även under menstruationen känner de en obehaglig lukt av ruttet kött.

Sexuellt överförda infektioner

Den vanligaste infektionen är trichomonas colpitis. I sällsynta fall kan denna sjukdom smittas genom hushållsartiklar. Dessa bakterier infekterar både de nedre urinorganen och det reproduktiva systemet. I de tidiga stadierna påverkar Trichomonas vaginalslemhinnan. I mer avancerade fall kan infektionen påverka foder i livmodern och rören, då kan sjukdomen orsaka rörhinder och infertilitet.

Denna sjukdom manifesteras av den fruktansvärda lukten av ruttet kött under menstruationen. En gul eller grön molnig vätska tillsätts till det blodiga utsläppet, som skummar. Därefter är urladdningen oberoende och efter menstruation.

Förutom obegripliga ytterligare sekretioner, känner flickor smärta under urinering, samlag, svår konstant klåda och sveda i slidan och perineum.

Nödvändigt är det en reaktion av kroppen som subfebril temperatur, illamående, kräkningar. Låg ryggsmärta kan uppstå vid ökad infektion..

endometrit

Bakteriell inflammation i livmoderslimhinnan - endometrium. Endometrit uppstår på grund av försummelse av bakterieprocessen i slidan, obehandlad vaginos, när antibiotika väljs felaktigt, när behandlingen får bakterier att vänja sig till läkemedlet och inte deras död. Endometritis är också en ofta komplikation av medicinska insatser. Det inträffar efter abort, medicinsk eller diagnostisk curettage, kirurgiska ingrepp i livmodern.

Med den här sjukdomen får utsläppet färgen på köttfällor. Detta beror på ruttnar och utvecklingen av patogener i endometrium. Samtidigt har menstruationen en fruktansvärd lukt av ruttet kött. I händelse av en sjukdom kan mikroorganismer redan gå till muskelskiktet, och sedan rötterna - livmodermusklerna.

Förutom lukt och färg upplever en kvinna obehagliga dragkänslor i nedre del av magen, ibland akut smärta (beroende på processens hastighet). Tilldelningar kan kvarstå efter menstruation. Temperaturen stiger över det subfibrila tillståndet. Smärta i korsryggen och korsbenet.

Livmodercancer

Denna maligna sjukdom åtföljs ofta av utsläpp av färger på köttstängningar med lukten av råtta. Symtomen på livmodercancer kan jämföras med trög endometrit. Endast i detta fall är de skyldiga till sådana utsöndringar cancerceller, som provocerar nekros och förfall av kroppens egna celler. I detta fall livmodern.

Oftare observeras livmodercancer hos äldre kvinnor som är i klimakteriet. Det vill säga, en kvinna bör redan misstänka att något var fel, om menstruationen plötsligt började igen efter en lång tid av avsaknad av menstruation.

Vad du ska göra för att få lukten att försvinna eller minska

Om en tjej bara störs av en obehaglig lukt under menstruationen, och hon inte observerar de andra symtomen som beskrivs ovan, är problemet eventuellt i otillräcklig hygien. Följande regler måste följas:

 • under menstruationen bör tvättas oftare än vanligt. Det rekommenderas att utföra en toalett minst fyra gånger om dagen. När det på andra dagar rekommenderas att tvätta två gånger om dagen;
 • minska eller eliminera användningen av tvättmedel. De tvättar bort det skyddande skiktet i vaginalslemhinnan och yttre könsorgan. Tvållösningar kan tvätta de platser där huden är. Var är slemhinnan är tvål kontraindicerat. De alkaliserar miljön, vilket negativt påverkar de naturliga permanenta invånarna i slidan, och bidrar till utvecklingen av patogena bakterier;
 • för att förbättra tillståndet för de yttre könsorganen kan lotion av kamomillavkok användas, några droppar kaliumpermanganat kan tillsättas kokt vatten;
 • packningar måste bytas när de fylls, men den här gången bör inte vara längre än 4 timmar. Tampon - varannan timme. Det är lämpligt att välja dessa produkter utan ytterligare arom. Paradoxalt nog framkallar smakämnen en snabbare utveckling av dålig lukt. Närvaron av kemiska ämnen - konserveringsmedel - bidrar till en ökning av utvecklingen av patogener och pseudopatogen flora.

I närvaro av andra symtom måste du snarast konsultera en gynekolog, där tester för flora visar orsaken till sjukdomen. Läkaren kommer att välja etiologisk behandling och symptomatisk terapi, vilket hjälper till snabb återhämtning och inte kommer att ge plats för komplikationer.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Fysiologi för den normala menstruationscykeln

Upplagt av Corrin K. Welt, MD
Redaktörer: William F. Crowley, Jr, MD
Amy B. Middleman, MD, Ph.D., professor i utbildning
Biträdande chefredaktör Catherine A....

En daub istället för menstruation - när det anses vara normalt och när patologi?

Menstruation är en av de viktigaste fysiologiska processerna som förekommer i en kvinnas kropp. Det är förknippat med avstötning av slemhinnan i livmoderhålan....

Svart menstruation - orsakerna till utseendet, hur man kan bli av med dem

Menstruationsflödets färg är individuell hos varje kvinna. Dessa kan vara olika röda nyanser, som i regel inte orsakar oro. Men menstruation av svart färg, även om den kan provoceras av icke-farliga faktorer, kräver noggrann uppmärksamhet....