Menstruationen går längre än vanligt

Ansvarsfrihet

Lästid: min.

Brott mot menstruationscykeln är ganska vanligt bland den kvinnliga befolkningen, och det händer att menstruationen är längre än vanligt. Vad är orsaken till sådana kränkningar? Är det farligt? Och hur identifierar man det och bekämpar det? Du hittar svaret på alla dessa frågor här. Så om menstruationen varar längre än vanligt, indikerar detta förekomsten av någon anledning i kroppen av en kvinna i reproduktiv ålder. Den genomsnittliga varaktigheten för menstruationscykeln för varje kvinna är olika, men denna siffra överstiger inte sju dagar. För kvinnor vars menstruation just har börjat eller slutar kan denna varaktighet vara längre, vilket också är en variant av normen. Menstruationens varaktighet påverkas inte bara av ärftlighet, utan också av klimatförhållanden, påverkan av stressiga situationer, fysisk aktivitet etc..

Om din menstruation varar mycket länge kan det vara en följd av hormonell dysfunktion, en inflammatorisk process eller resultatet av organisk patologi.

Går menstruationen ibland en månad eller mer? Varför händer detta och vad måste göras? Månadsvis tre veckor varar ofta: orsakerna till detta kan vara mycket olika och bara en läkare kan noggrant fastställa och eliminera dem. Bland de viktigaste orsakerna till långvarig menstruation är:

 • hormonella störningar (progesteronbrist är den skyldige under långa perioder)
 • dysfunktionella störningar i äggstockarna, vilket leder till bildande av cyster
 • förekomsten av sexuellt överförda infektioner kan uteslutas först efter en fullständig undersöknings- och analysresultat
 • påverkan på kroppen av stress, känslomässiga upplevelser, mental och fysisk stress.

Om menstruationen har pågått i 20 dagar - vad ska jag göra och till vem att kontakta? Många kvinnor reagerar inte på långa perioder på länge och hoppas att allt kommer att försvinna och bli bättre. Men tyvärr är detta mycket sällsynt. Naturligtvis borde alla veta att endast en erfaren och kvalificerad förlossning-gynekolog tydligt kan fastställa och eliminera orsaken till långa perioder. Ibland händer det när orsaken till störningen är stress eller känslomässiga upplevelser att allt efter vila och avkoppling fungerar. Men oftast måste du använda olika läkemedel eller kirurgiska metoder för att stoppa blödning.

Bland medicinerna för att stoppa blödning används en hemostatisk grupp läkemedel som minskar, hormonbehandling, liksom läkemedel som stärker den vaskulära väggen. Om orsaken till blödningen är en tumör i reproduktionsorganen eller annan bildning, är det i detta fall nödvändigt att använda kirurgiska behandlingsmetoder för att stoppa blödningen.

Att snabbt söka medicinsk hjälp under längre perioder avslöjar inte bara patologi i ett tidigt utvecklingsstadium, utan kommer också att göra det möjligt att genomföra effektiv behandling.

Menstruationen pågår i mer än en vecka

Det händer så att menstruationen varar i 6 dagar och inte slutar. Vad ska göras i det här fallet? Varför uppstår detta?

Menstruationen varar mer än sju dagar: orsakerna till detta tillstånd och är det värt att göra något eller inte? Kanske allt fungerar och menstruationen kommer att återställas? En sådan fråga ställs av varje kvinna som har stött på denna patologi. Svaret på det är naturligtvis entydigt: nej, menstruationen kommer inte att återhämta sig på egen hand, och symtomen kommer att öka mer och mer, vilket kan leda inte bara till utvecklingen av anemi, utan också till förvärring av orsaken, som i framtiden kommer att vara svår att eliminera och eliminera.

Normalt pågår menstruationen i mer än sju dagar, om en kvinna har en ärftlig benägenhet till långa perioder, har hon en abort, använder hormonella preventivmedel eller mekaniska preventivmedel under postpartumperioden, liksom om menstruationen just har börjat, och inte ens ett halvt år har gått. från menarche (första menstruationen).

Varför pågår menstruationen i mer än en vecka? Endast en läkare kan ta reda på det och om du står inför det här problemet måste du lita på proffsen. Oftast är orsaken till långvarig menstruation hos kvinnor i reproduktiv ålder:

 • stress exponering
 • undernäring
 • missbruk av vanor
 • hormonell obalans
 • reproduktionsorgansjukdomar
 • användning av COC.

Varje kvinna som är orolig för sin hälsa och reproduktionsfunktion bör veta och komma ihåg att om menstruationen varar mer än sju dagar är det rikligt och smärtsamt, detta är ett mycket formidabelt symptom på en av sjukdomarna i reproduktionssystemet, som bara en läkare kan fastställa och upptäcka. Och först efter att ha undersökt på stolen och samlat anamnesis kommer läkaren att kunna förskriva ytterligare metoder för att diagnostisera patologisk blodförlust och, efter att ha fått sina resultat, bestämma behandlingsplanen. För att klargöra orsaken till kränkningar är det ofta nödvändigt att bestämma kroppens hormonella bakgrund, genomföra ultraljud eller MRI och också diagnostisera patologin i koagulationssystemet.

Ibland, för hemostas, kan läkaren förskriva traditionell medicin, bland vilken infusion och avkok av nässlor, användningen av björkblad och så vidare har vunnit stor popularitet. Allt detta kan endast användas i förväg samråd med den behandlande läkaren, eftersom ofta den oberoende användningen av traditionell medicin för hemostas endast komplicerar och förvärrar sjukdomsförloppet, som ett resultat blir utvecklingen av komplikationer oundvikliga och det blir mycket svårt att eliminera dem. Om du helt klart följer läkarnas rekommendationer är resultatet av behandlingen troligtvis positivt. Det händer så att plötsliga klimatförändringar, stress, fysisk aktivitet - blir orsaken till långa perioder och för att normalisera dem, behöver du bara ta bort den faktor som bidrar till störningarna: att utesluta påverkan på kroppen av stressiga situationer, fysisk och mental stress, samt korrekt näring och daglig rutin.

Få en gratis konsultation med en läkare

Månadsvis 8 dagar - är det normalt eller inte?

Vissa kvinnor möter det faktum att deras menstruation varar i åtta dagar, och de ställer ofta frågan: "Är de 8 månaderna normal eller inte?" Enligt statistik varar den genomsnittliga varaktigheten för kritiska dagar från tre till sju dagar, men om perioderna pågår åtta dagar, och urladdningen är fläckig och inte riklig, betraktas detta också som en variant av normen. Men om blödningen varar mer än åtta dagar, tung, smärtsam och med blodproppar, bör du genast söka hjälp från specialister. Menstruation på 8 dagar eller mer är ett symptom som inte borde bli obemärkt och ignoreras, eftersom det ofta är det första tecknet på utvecklingen av någon patologi i kroppen.

Om perioden går 8 dagar - varför är anledningen bör klargöras av läkaren? Om detta är en tonårsflicka i vilken cykeln ännu inte har etablerats och menstruationsdebuten var senast för ett år sedan, är sådana kränkningar möjliga, eftersom det fortfarande finns en fysiologisk obalans i kroppen som inte omedelbart återställs av alla. Anledningen till att gå till läkaren i sådana fall är en period på mer än två veckor.

Månadsvis 8 dagar: deras orsaker är mycket olika, men bland dem ges en speciell plats till:

 • postpartum perioden
 • efter abort
 • efter en ektopisk graviditet
 • erymenopausal period
 • användningen av hormoner som preventivmedel
 • livmoders intrikata
 • miljöaktörer. Bland dem ges en speciell plats till stressfaktorer, fysisk ansträngning, mental stress, felaktig rytm i livet och näring, samt närvaron av överskott av kroppsvikt
 • atokologin i det endokrina systemet åtföljs ofta av menstruations oregelbundenheter i form av långa perioder.
 • en separat grupp orsaker som orsakar tunga perioder är dålig blodkoagulation
 • upptäckten av infektiösa eller inflammatoriska förändringar i reproduktionsorganen är också ofta orsaken till långa perioder.

Endast på grund av snabb tillgång till specialister, tidig diagnos och snabb behandling - det är ofta möjligt att eliminera orsaken utan konsekvenser för kroppen. Om en kvinna under lång tid inte söker hjälp från specialister eller självständigt använder alla möjliga metoder för att stoppa blödning, i detta fall är sannolikheten för komplikationer hög.

Månadsperioder är 9 dagar

Om den månatliga 9: e dagen är riklig, är detta en anledning till oro och omedelbar läkarvård.

Varje 9 dagar: deras orsaker är mycket olika och bara en läkare kan tydligt fastställa och diagnostisera orsaken, förskriva behandling. Vad kan vara orsaken till en så lång menstruation? Detta är först och främst ärftlighet. Om en kvinna, hennes mödrar och mormödrar hade långa perioder, i detta fall skulle detta vara en variant av normen. De individuella egenskaperna hos kroppen påverkar också menstruationens varaktighet: reproduktionsorganens struktur, koagulationssystemets egenskaper, samt kosten och dagen. Om en kvinna leder dagens ordning, vilar, i sitt liv finns det inga ständiga påfrestningar och massor av fysisk eller mental karaktär, då i detta fall är inte långvarig menstruation typisk för henne.

Om de nio månaderna smörjas ut, bör du tänka på en ektopisk eller nedsatt graviditet, förekomsten av en sjukdom i livmodern eller livmoderhalsen, hormonell dysfunktion samt en kränkning av det endokrina systemet.

Efter att ha gått till läkaren kommer du att ta reda på det verkliga skälet för dina långa perioder, om nödvändigt, kommer läkaren att föreskriva lämplig behandling för dig, och om inte, följ sedan strikt till dagen och vila, eliminera effekterna av stress, dåliga vanor, normaliserar kroppsvikt och upprätthålla en aktiv bild liv, vilket förbättrar blodflödet i reproduktionsorganen. En snabb diagnos och påbörjad behandling är en framgång i behandlingen och normaliseringen av menstruationen.

För att normalisera menstruationscykeln kommer läkaren att förskriva dig en specifik behandling efter en ytterligare undersökning. Behandlingen kan vara antingen konservativ eller kirurgisk. Ibland kan läkaren råda traditionell medicin för att normalisera menstruationen. Men det är viktigt att komma ihåg att de inte rekommenderas att använda dem på egen hand utan samråd och råd från en läkare..

Månadsvis mer än 10 dagar

I varje kvinnas kropp i reproduktiv ålder inträffar funktionella förändringar i endometriumet, som manifesteras varje månad genom menstruation - fläckar. Deras art, kvantitet och korrekthet skiljer sig åt i varje fall, men det finns genomsnittliga antal. Det är känt att menstruationens genomsnittliga varaktighet inte bör vara mer än en vecka, men det finns fall när deras varaktighet ökar, menstruationens karaktär kränks, vilket tvingar oss att söka råd från specialister. Om menstruationen varar mer än 10 dagar, indikerar detta ofta förekomsten av någon patologi i kroppen som kräver omedelbar diagnos och behandling.

Månadsvis mer än 10 dagar: orsakerna kan vara både fysiologiska och patologiska. Fysiologiskt kan menstruation på 10 dagar vara i sådana fall:

 • tidig period efter den första menstruationen och ålder efter 40 år när klimakteriet närmar sig
 • hormonell preventivmedel, eller snarare dess början
 • period efter abort, missfall eller förlossning
 • ärftlig predisposition för vissa kvinnor är ett normalt alternativ och kräver inte behandling.

Menstruationen går 10 dagar i fallet då det finns en sannolikhet att utveckla en av följande patologier:

 • endokrin dysfunktion
 • koagulering
 • närvaron i livmoderkaviteten i ytterligare formationer
 • vaskulär väggsvaghet
 • onkologi
 • hormonell hormonobalans: progesteronbrist
 • ovariell dysfunktion: närvaron av en ovariecyst
 • förekomsten av en sexuellt överförd infektion
 • effekten av stress eller nervös belastning på en kvinnas kropp.

Mycket ofta vänder kvinnor sig till läkaren med följande fråga: "Menstruationen har pågått i tio dagar - vad ska jag göra?" Naturligtvis bör du rådfråga en läkare för att reglera menstruationscykeln och fastställa orsaken till sådana kränkningar. En snabb och korrekt behandling kommer att snabbt normalisera menstruationen och eliminera komplikationer. De huvudsakliga läkemedlen som används för hemostas är en hemostatisk grupp läkemedel, hormonell hemostas eller instrumentell revision av livmoderhulen.

Långa perioder (10 dagar): orsakerna till utvecklingen av hypermenorré, som vi ser, är mycket olika och jag använder olika metoder för att eliminera dem. Ett sätt att stoppa tung menstruation är att använda traditionell medicin. Användningen är endast möjlig efter samråd med en specialist och dess tillstånd. Människorna där finns ett stort antal infusioner, avkok och andra saker som kan stoppa blödningen. De vanligaste är:

 • Valeriska rötter, björkblad, rödgula och pepparmynta tas i samma mängd och hälls med vatten (2 matskedar av blandningen en halv liter vatten) och placerades i ett vattenbad i 15 minuter, filtreras sedan och drickas i en mängd av 200 ml under hela dagen
 • björkblad, häll kokande vatten, insistera 8 timmar och dricka ett halvt glas tre gånger om dagen
 • per 100 gram björkknoppar tar en halv liter vodka med ytterligare infusion under en månad med ytterligare användning av 1 matsked två gånger om dagen
 • häll nässlor 30 gram med ett glas kokande vatten, insistera i en timme och dricka tre gånger om dagen
 • ta 1 msk. l en herdsväska häll ett glas kokande vatten med ytterligare infusion i en halvtimme och dricka sedan hela portionen åt gången.

11 månader får kvinnan att tänka - är allt i kroppen i ordning, skulle jag söka hjälp från läkare eller skulle jag vänta och allt kommer att fungera. Om du har uteslutit alla fysiologiska orsaker till tunga perioder, bör du omedelbart köra för en konsultation med en läkare, genomgå en fullständig undersökning och fastställa den patologiska orsaken till hypermenorea.

Långa perioder (12 dagar): deras orsaker är så olika, men hormonell dysfunktion och livmoders patologi kommer fram..

Sällan, men fortfarande finns det fall då sådana långa perioder återställs efter normalisering av regimet för arbete och vila, näring, efter borttagande av IUD eller avbrott av hormonella läkemedel. En sådan rik menstruation leder inte bara till en störning i kroppens funktion, utan också till dess anemi, svaghet och trötthet, eftersom kroppen på grund av betydande blodförlust försvagas och blir mindre resistent mot sjukdomar.

Varje kvinna bör strikt övervaka inte bara näring, skönhet, vård, men också reproduktiv hälsa, eftersom en kvinnas hälsa är en lands hälsa.

Månadsperioder 2 veckor

Menstruationen har pågått i 15 dagar - vad ska man göra i den här situationen? Denna fråga är av intresse för kvinnor som står inför detta problem. Varför händer detta och vad måste göras så att de stannar och inte dyker upp igen? Vi kommer att prata om detta i vår artikel..

Om menstruationen varar i två veckor och detta upprepas regelbundet, är detta ett tillfälle för samråd med en läkare och fastställa orsaken till sådana kränkningar. Mycket sällan, men det händer att behandling inte kräver långa perioder.

Menstruationen varar i två veckor: Vi kommer att överväga orsakerna till deras förekomst nedan. Så en av de främsta orsakerna till långa perioder är en ostadig cykel. Detta kan vara normalt hos en tonårsflicka under ett par år från den första månaden och beroende på mängden blodförlust måste ytterligare diagnostik utföras och vid behov behandling.

Det kan också finnas två veckor varje månad för hormonsjukdomar. Deras upptäckt kräver ofta ytterligare undersökning och efter det anges hormonell eller kirurgisk behandling. Om orsaken till störningen är polycystisk, indikeras kirurgisk behandling i detta fall, och om hormonstörningar utförs, görs hormonell hemostas följt av COC för att normalisera cykeln och hormonbalansen.

Månadsvis två veckor eller mer kan vara med felaktig hormonell preventivmedel. Om en kvinna observerar många perioder efter tre månader efter att man tagit COC, bör du informera din läkare om detta och ersätta läkemedlet med andra med en annan hormonell sammansättning. Användning av en intrauterin enhet som preventivmedel kan också orsaka betydande blödningar, vilket kräver att en läkare tar bort den så snart som möjligt..

2 veckor kan menstruation observeras med patologisk utveckling av graviditeten, dess ektopiska läge, samt med hotet om avbrott. För att klargöra orsaken bör en instrumentell studie genomföras - en ultraljudssökning och ta reda på orsaken till blödningen, ta reda på förlängningen av graviditeten, om möjligt och kvinnan är intresserad av graviditeten. Om förlängd blödning åtföljs av ett missfall eller abort pågår, indikeras en instrumentell revision av livmoderhåligheten.

Blodsjukdomar och koagulationsstörningar - orsakar ofta utvecklingen av långvarig menstruation. För att identifiera den här orsaken räcker det med att bara ta ett kliniskt blodprov och en koagulerbarhet.

Patologiska tillstånd i livmoderhalsen och livmoderhalskanalen orsakar ofta också utvecklingen av långvarig menstruation. Om man misstänker livmoderhalspatologi utförs kolposkopi och vid behov curettage av livmoderhalskanalen och livmoderhålan.

Varje månad tre veckor senast och kommer inte att sluta. Och detta händer tyvärr ganska ofta. Här borde varje kvinna förstå att ju förr hon söker kvalificerad medicinsk hjälp, och inte råd från en vän eller bekant, desto bättre kommer det att bli för henne, eftersom snabb diagnos och snabb behandling är nyckeln till ett gynnsamt resultat.

Faren för långvariga och ännu mer omfattande perioder ligger i det faktum att det för kroppen är farligt på grund av betydande blodförlust och hälsokomplikationer, graviditetsförloppet samt utveckling av inflammatoriska förändringar. Sådan blödning kallas dysfunktionell, vars eliminering uppnås genom att använda olika metoder och metoder för att stoppa blödning: för ungdomar slutar blödningen med hormonbehandling och hos äldre kvinnor, med curettage av livmodern och vid behov, hormonbehandling.

Varje själv respekterande kvinna som övervakar sin reproduktiva hälsa besöker regelbundet en barnläkare-gynekolog och är mycket uppmärksam på egenskaperna hos hennes kropp. Närvaron av blödning under 2 till 3 veckor kräver att läkaren ska inlägga kvinnan och ge vård på ett sjukhus, för att helt eliminera orsaken till blödning är det ofta nödvändigt att utföra operation.

Var uppmärksam på din hälsa eftersom sjukdomen är lättare att förhindra än att behandla.

Långa perioder: orsaker, behandling och konsekvenser av detta tillstånd

Menstruation i livet för varje flicka och kvinna är en mycket viktig och ansvarsfull process som måste övervakas noggrant, och det är tillrådligt att besöka en gynekolog var sjätte månad för att kontrollera din hälsa. Och om du står inför problemet med förlängda perioder hjälper den här artikeln att svara på alla viktiga frågor om detta, men först måste du studera processen med perioder.

Hur kvinnor har en menstruationscykel

Kritiska dagar och deras norm

Hur uppstår menstruationscykeln hos kvinnor ändå? Det är värt att påpeka att den lilla körtel som finns i hjärnan - hypofysen - är ansvarig för menstruationens början. Det är hon som skickar en signal till kroppen för menstruation. Hypofysen har vissa hormoner som blodet bär över hela kroppen, men äggstockarna visar stor känslighet för dem, de utsöndrar också sina hormoner.

Varje äggstock har många omogna ägg - från cirka 100 till 150 tusen. Ägget börjar mogna när den hormonella signalen når äggstocken. Även i den kvinnliga kroppen finns en follikel - en speciell "påse" i vilken ägget förvaras. Follikeln, när den utvecklas, ökar i storlek och sticker ut till äggstocken.

Ägglossningsprocessen inträffar när ett moget ägg, på grund av sprängning av follikeln, kommer in i äggledaren, processen genomförs i mitten av menstruationscykeln under 8-15 dagar.

Hos varje kvinna förekommer ägglossning individuellt och beror på många faktorer som kan påskynda eller bromsa äggets utveckling. Stress, stark fysisk ansträngning, upplevelser kan i hög grad påverka ägglossningen och själva menstruationscykeln.

Även om ägget inte kan ses med det mänskliga ögat, är det den största cellen i människokroppen..

Efter slutet av ägglossningsprocessen flyttas ett redan moget ägg till livmoderhålet, tack vare fransarna som finns på innerväggen i äggledaren, kan det genomföra en sådan rörelse.

Under mognaden av follikeln med ägget börjar slemhinnan i livmodern att öka och blir gynnsam för den tänkta varelsen. Själva ägglossningen och några dagar efter det är den mest framgångsrika för befruktningen av ett barn. Om ägget som finns i äggledaren under denna tid inte möter spermierna inträffar inte befruktning. I detta fall avvisas det bildade slemhinnan i livmodern, beredd för fostret, och blödning inträffar, det vill säga menstruation.

Menstruationscykelns varaktighet är normalt 21-35 dagar, om du har mer eller mindre än detta värde, kan du inte tveka och omedelbart kontakta en läkare. Det rekommenderas att du behåller en menstruationskalender för att bestämma cykeln och dess varaktighet.

Vad är menstruationshastigheterna och om förlängda perioder är normala

Naturligtvis har varje kvinna en individuell organisme och indikatorerna kan variera. Ovan sade normen för cykelns varaktighet.

Och normen för själva menstruationens varaktighet, det vill säga blödning, är från 3 till 7 dagar. Men om perioderna går mindre eller mer, kan dessa vara symtom på en inflammatorisk process eller hormonell obalans. Vanligtvis, under menstruationen, känner flickan smärta i nedre del av buken, svaghet och generell sjukdom. Detta är ett helt normalt tillstånd och det finns ingen anledning att oroa sig, i slutet av perioden bör allt försvinna, men om detta inte skedde måste du gå till läkaren.

Det finns också flera normala alternativ för hur menstruation kan uppstå:

 • Från den första dagen går menstruationen mycket rikligt och avtar gradvis till dess slut
 • De första dagarna kännetecknas av att man upptäcker brun urladdning, kraftiga blödningar uppstår i mitten av menstruationen och slutar i slutet
 • Variabel urladdning under hela menstruationen är en kombination av urladdning från ovanstående alternativ

Men det händer så, en kvinna märker att menstruationen har blivit för lång och varar mer än sju dagar, då kan den stanna i flera dagar och börja om igen. Detta är en allvarlig anledning att kontakta en specialist för att ta reda på orsakerna till den här funktionen..

Vilka är de främsta orsakerna till långvarig menstruation?

Om du befinner dig i ett sådant fenomen ska du inte få panik direkt, eftersom det i vissa fall kan vara normen:

Vad man ska göra om perioderna är långa

Menstruation är en normal fysiologisk process som bekräftar att en kvinna är redo att föda och föda ett barn. Men naturliga processer kan gå med kränkningar.

På forumen kan du ofta hitta ett sådant klagomål: "Menstruationen har pågått i tio dagar och slutar inte: vad ska jag göra?".

Varför finns det långa perioder? Det kan finnas flera skäl. För att bli av med problemet måste du ompröva din livsstil och förstå den kvinnliga kroppens egenskaper.

Vad är menstruation?

Varje månad bildas endometriet inuti livmodern, så att ett befruktat ägg kan fästa vid organväggen. Om graviditet inte inträffar, exfolierar endometriumet och går ut genom slidan tillsammans med blodet. Denna process kallas menstruation. För första gången möter flickor honom vid 12-16 år.

Fysiologi:

 • cykler styrs av hormoner: östradiol och progesteron. De produceras av äggstockarna. Frisättningen av dessa hormoner i blodet bildar två perioder: menstruation och äggstock. Den första beräknas från en kritisk dag till en annan, och den andra beräknas av varaktigheten för äggmognad;
 • eftersom justeringen sker med hjälp av hormoner, är fel möjliga från externa faktorer. Hos dem finns det en fördröjning i äggmognad, problem med endometrial urladdning, en ökning av tjockleken på dess skikt;
 • långa perioder kommer med kränkningar just på grund av hormonell obalans. Normalt är deras varaktighet 3-5 dagar och cykellängden är 28 dagar..

Menstruationsfas

Hos flickor under puberteten, hos kvinnor under amning eller efter förlossning kan menstruationen vara oregelbunden.

Cykeln kan delas in i flera faser:

 1. De första dagarna är menstruationsblödning. Det ger en signal till kroppen att graviditeten inte har inträffat. Produktionen av ett nytt ägg börjar. Livmoderhålan rensas från endometrium, som har vuxit under den senaste cykeln.
 2. Fram till den 14: e dagen av cykeln mognar ägget. Efter att blödningen är klar börjar långsam tillväxt i endometri..
 3. På dag 14 sker ägglossning. Vid denna punkt spricker follikeln som döljer ägget och frigör en mogen cell i äggledaren.
 4. Under den andra halvan av perioden lämnar corpus luteum ägget. Den bildas av resterna av follikeln. Corpus luteum är nödvändigt för näring av embryot under de första veckorna av livet, före bildandet av morkakan. Det släpper också en stor mängd progesteron, som förhindrar menstruation från att börja, och skyddar början av graviditeten..

I det sista steget kan ägget befruktas och fästas vid livmodern eller dö. Om graviditeten inte har inträffat lämnar ägget blodomloppet i början av nästa cykel. Detta fortsätter tills graviditeten inträffar (då avbryts cykeln tillfälligt) eller klimakteriet (äggmognad slutar helt).

Funktioner i den kvinnliga kroppen

Nu vet du varför perioderna går. Men detta komplexa processnätverk har sina egna egenskaper. Vissa kvinnor känner att cykeln är på väg. De bestämmer detta med tecken:

 • dragande smärta i nedre del av buken och i ländryggen;
 • huvudvärk;
 • utslag i ansiktet;
 • humör förändring.

Dessa tecken uppstår på grund av förändringar i den hormonella bakgrunden. I sådana ögonblick känner hon sig deprimerad, oskyddad. Smärta förvärrar det allmänna välbefinnandet.

Varaktigheten för månadsperioden för varje flicka beräknas individuellt, den kan vara från 25 till 35 dagar. Vissa kvinnor känner uppenbarligen närmar sig kritiska dagar och ägglossning, medan andra lever dessa dagar utan obehag..

Reglerna för hygien under menstruationen

För att underlätta livet för kvinnor är nu tamponger och kuddar massproducerade. Varje tjej väljer vad man ska använda för sin hygien..

Typ av hygienproduktBeskrivning
tampongerBekväm och obemärkt hygienprodukt. Men inte alla flickor använder det, eftersom på grund av de anatomiska egenskaperna kan svullnad av tampongen orsaka besvär. Du måste byta hygienprodukt var 4: e timme, 8 timmar efter installationen sväller det för mycket och extraktionen blir obekväm. Använd därför endast packningar på natten. I motsats till den populära myten kan jungfruor använda tamponger, eftersom det finns ett hål i pleus för utlopp av blod från slidan. Under menstruationen blir pleura elastisk, hålet i den sträcker sig till en diameter på 2,5 cm. Det är förbjudet att använda tamponger endast för sjukdomar i könsorganen.
packningarDenna hygienprodukt finns i två typer: dag och natt. De första har en liten längd och absorberar mindre, de måste bytas lite oftare. Nattlig förstorad på båda sidor för att skydda mot sannolikheten för blodflöde. Det rekommenderas att köpa kuddar med en bomullsyta så att bakterierna inte multiplicerar på dem. De måste bytas under dagen var 4: e timme, på natten kan intervallet ökas till 6 timmar. Innan du använder nattetid och på morgonen, ska du genomföra hygien för könsorganen.

Förutom användningen av hygienprodukter finns det ytterligare regler:

 • du måste ta en dusch minst 3-4 gånger om dagen, och helst efter varje ersättningspackning eller vattpinne;
 • det är nödvändigt att använda en speciell intim gel under vattenprocedurer, eftersom vanligt tvål överdriver huden;
 • bär bomullsunderkläder.

Gynekologer rekommenderar användning av kuddar, eftersom tamponger kan framkalla en förvärring av trast och störa vaginal mikroflora. Men inte en av kvinnorna är säker mot menstruations oregelbundenhet.

Vad du bör avstå från under din period?

Fel och förändringar i blödningens natur kan uppstå på grund av att personlig hygien inte följs under kritiska dagar. Till riklig menstruation kan leda till:

 • ta ett varmt bad;
 • en resa till badhuset eller bastun;
 • inflammatorisk process som började på grund av bristande efterlevnad av hygienregler.

Tjejer rekommenderas också att avstå från kryddig, salt och fet mat. Vattenprocedurer (besöksbassänger, simma i havet) bör minimeras under denna period. Det rekommenderas att minska fysisk aktivitet, avstå från tung träning, rengöring av lokalerna. Detta råd bör följas av dem som känner sig illa under menstruationen..

Menstruationsproblem

Under hela livet kan en kvinna uppleva menstruationsstörningar av en av dessa typer:

 • amenorré - menstruationen går inte under flera perioder;
 • dysmenoré - en tydlig smärta i nedre del av buken under menstruationsblödning;
 • oligomenorrhea - mer än fyra veckor går mellan utskrivningsdagarna;
 • polymenorré - blödning börjar efter en kort paus;
 • hypermenorré - en ökning av mängden blod som utsöndras under menstruationen.

En förändring i cykelns natur observeras för vissa sjukdomar och andra orsaker:

 • förändring i diet;
 • dramatiska klimatförändringar;
 • påfrestning
 • biverkning från att ta antibiotika och andra läkemedel;
 • brott mot hormonproduktionen av hypofysen, hypothalamus eller äggstockarna;
 • patologi i binjurarna;
 • proliferation och polypper av endometrium;
 • endometrios;
 • mekanisk skada på livmodern, oftast under abort;
 • blödarsjuka;
 • misslyckanden efter operationen.

Av dessa skäl kan förseningar, en ökning av menstruationens varaktighet och urladdningens art observeras. Om din mamma eller mormor hade många och långa perioder på kritiska dagar, kan deras karaktär ärva. Detta är inte en patologi..

Varför uppstår kvarvarande perioder??

Om menstruationen har pågått i mer än 10 dagar är detta inte alltid en patologi. Normala långa perioder beaktas:

 • under postpartum perioden
 • före klimakteriet, åtföljt av patologi i endometrium;
 • när man tar hormonell preventivmedel. Om tillståndet inte har förändrats under de första tre månaderna efter att tabletterna tagits, byts läkemedlet ut eller stoppas helt med att ta denna typ av preventivmedel;
 • efter iscenesättning av den intrauterina enheten.

En kvinna måste definitivt rådfråga en gynekolog om hennes tillstånd. Din läkare kan rekommendera att använda traditionell medicin för att stoppa utflödet..

Ofta av långa perioder andra skäl:

 • hormonell obalans;
 • tunnning av väggarna i blodkärlen;
 • minskning i blodkoagulationshastighet;
 • problem med frigöring av endometrium;
 • kronisk anemi;
 • långvarig stress;
 • patologin hos det endokrina systemet (oftast är orsaken den instabila operationen i sköldkörteln, som frigör olika doser av hormoner i blodet);
 • godartade och maligna neoplasmer;
 • andra sjukdomar i det endokrina systemet.

Några av dessa skäl kräver en brådskande undersökning av en gynekolog och utnämning av behandling. Om din period inte är slut, kontakta en läkare så snart som möjligt.

Vad är faran för långvarig menstruation?

Lång menstruation har flera farliga konsekvenser:

 • järnbristanemi på grund av stor blodförlust;
 • utvecklingen av kronisk trötthet;
 • infertilitet;
 • endokrina störningar som kräver långvarig terapi;
 • dödligt utfall (med sen diagnos).

Kvinnor bör komma ihåg att lång och kraftig blödning i början kan dölja en farlig sjukdom i reproduktionssystemet, ett missfall eller en ektopisk graviditet..

Hur man behandlar?

Om menstruationen tar lång tid kan du inte självmedicinera, inklusive folkläkemedel. Det är förbjudet att ta avkok och infusioner som påverkar blodkoagulation utan tillstånd från en läkare. Detta kan oskärpa den kliniska bilden av sjukdomen utan att eliminera dess orsak. I detta fall är en upprepning av situationen möjlig i nästa cykel. Beroende på sjukdomen förskrivs patienten:

 • medel för att öka graden av blodkoagulering;
 • hormonella läkemedel;
 • läkemedel för att förbättra livmodersammandragningar;
 • medel som stärker väggarna i blodkärlen;
 • multivitaminkomplex.

Kvinnor under klimakteriet förskrivs omedelbart curettage för att förhindra onkologi. Först ges hormonterapi till unga patienter, om det inte gav ett resultat, först först avlägsnas endometriet kirurgiskt.

Slutsats

Oavsett orsaken till långa perioder måste patienten anpassa sin diet, överge dåliga vanor och minska vikten. Ta regelbundet multivitaminkomplex för att förebygga störningar, träna och övervaka kvinnors hälsa. Var sjätte månad måste du komma till gynekologen för att behandla nya sjukdomar i ett tidigt skede..

Utövarjournalist, kontrollerar själv recept.
Han vet allt om män och traditionell medicin.

Riklig och långvarig menstruation (menorrhagia)

Menorrhagia (tunga perioder) betyder blodförlust som överskrider den fysiologiska normen. Ett sådant symptom kan vara en manifestation av inflammatoriska processer som förekommer i det kvinnliga könsorganet, ovariell dysfunktion, närvaron av livmoderfibroider och psykologisk överarbetning. Överflödiga och förlängda perioder (menorrhagia) kan leda till utveckling av anemi, störa kvinnans arbetsförmåga och livskvalitet. Andra komplikationer beror på vad den underliggande sjukdomen provocerade..

Symtom på menorrhagia

Den huvudsakliga manifestationen av menorrhagi är uppkomsten av ett långvarigt och rikligt menstruationsflöde, i vilket blodproppar finns. Som ett resultat av långvarig och allvarlig blodförlust kan anemi utvecklas, vars tecken inkluderar en försämring av välbefinnandet, utseendet på svaghet, yrsel och utveckling av svimningsförhållanden. Symtom på menorrhagi kan vara uppkomsten av blödning från tandköttet och näsan, blåmärken, blåmärken i kroppen..

Orsaker till tunga och långa perioder

Skälen som leder till utveckling av riklig och långvarig menstruation kan inkludera förekomsten av följande kränkningar:

 • detektion av hormonell instabilitet;
 • förekomsten av sjukdomar i det reproduktiva systemet: fibroider, polyper, livmodernomos, ovariell dysfunktion;
 • användningen av intrauterina preventivmedel;
 • diagnostisera sjukdomar förknippade med ett brott mot blodkoagulationssystemet (till exempel K-vitaminbrist, trombocytopeni), ta ett antal läkemedel som påverkar blodkoagulering;
 • uppkomsten av ärftlig menorragi;
 • förekomsten av sjukdomar i bäckenorganen, njurarna, sköldkörteln, levern, hjärtat;
 • överföring av överdrivna kraftbelastningar, stressiga situationer, överarbete, klimatförändringar.

Menorrhagia hos tonårsflickor

Därför att ofta hos ungdomar är den hormonella bakgrunden instabil, ofta upplever flickor i åldrarna 13-16 år ofta menorragi. Den främsta orsaken till menorrhagi hos tonåriga flickor är en obalans mellan nivåerna av progesteron och östrogen, vilket påverkar mognaden och avstötningen av livmoderns endometrium. Utvecklingen av förvärrad menstruation är möjlig med en förstorad sköldkörtel, dålig blodkoagulation och närvaron av könsorganinfektioner. En vanlig orsak till utvecklingen av menorrhagia hos unga flickor är ärftliga former av koagulopati. Ungdomar drabbas särskilt av menorrhagi och det finns ett behov av omedelbar medicinsk rådgivning för att fastställa orsakerna och rätta till kränkningar. Om behandling inte är tillgänglig kan en tonåring i framtiden utveckla polycystisk äggstock.

BESÖK TILL LÄKARE. Tillsammans med flickan bör hennes mamma komma till det första samrådet, som kommer att kunna informera läkaren om graviditetsförloppet, de sjukdomar som barnet lidit och även om familjehistoria. Läkaren utvärderar patientens antropometriska data, graden av utveckling av sekundära sexuella egenskaper för att utesluta patologiska processer som påverkar tjejens utveckling. Läkaren tar reda på tidpunkten för början av menstruationen, funktionerna i dess gång och de nödvändiga egenskaperna hos menstruationscykeln. När menorrhagia upptäcks hos ungdomar är det nödvändigt att undersöka blodhemoglobinhalten för att upptäcka anemi. I närvaro av järnbristanemi är det nödvändigt att förskriva järnpreparat.

LÄKEMEDEL. För att reglera menstruationscykeln i händelse av tonårig menorragi, används användning av lågdoserade hormonella preventivmedel, som inte innehåller mer än 35 μg av östrogenkomponenten i en tablett. Sådana medel inkluderar triquilar, marvelon, triregol, femoden, rigevidon, etc. Dessutom bör flickan vara vana vid att upprätthålla menstruationskalendern, i vilken hon kommer att registrera egenskaperna hos menstruationscykeln.

Hur effektiv behandlingen av menorragi har uppskattats 6 månader efter kursstart. I framtiden måste en tonårsflicka observeras av en gynekolog två gånger per år.

Diagnostik av menorragi

Diagnos av menorrhagia baseras på patientklagomål och tecken på överdriven blodförlust. Om någon blödning av livmodern uppstår är undantag för graviditet, särskilt ektopisk, nödvändig. När man diagnostiserar menorrhagi är det viktigt att ha anamnesidata (information om att ta mediciner, komplikationer av tidigare graviditeter och förlossning etc.).

INSPEKTION. För att ta reda på orsaken till menorragi, är det tänkt att göra en undersökning av vagina och livmoderhalsen, vilket gör det möjligt att bestämma förekomsten av främmande kroppar, tumörer, polypper, traumatiska skador, inflammatoriska eller atrofiska förändringar.

DIAGNOSTIK. Om läkaren misstänker en patologi i livmodern och äggstockarna, utförs diagnostiska procedurer: en ultraljud av bäckenorganen, en biopsi av livmoderhalsen, hysteroskopi, curettage och analys av endometrial vävnad utförs.

ANALYS. Genom användning av laboratoriediagnostiska metoder för menorrhagia undersöks hemoglobin. Dessutom är det nödvändigt att göra en biokemisk analys av blod och ett koagulogram, bestämma den hormonella bakgrunden, tumörmarkörer CA 19-9, CA-125. För att identifiera prekancerösa celler eller cancerceller i livmoderhalsen krävs en cytologisk analys av Pap-smet.

Terapeutisk behandling av menorragi

Baserat på skälet till att menorragi har orsakats, överflödet och varaktigheten av menstruationsblödning väljs behandlingen av sjukdomen.

HORMONALT CONTRACEPTION. Den terapeutiska behandlingen av menorrhagi föreslår utnämning av långvarig användning av hormonell preventivmedel så att hormonbalansen kan justeras. Progesteron och östrogen, som ingår i orala preventivmedel, förhindrar överdriven tillväxt av endometrium och minskar mängden utsöndring under menstruationen med mer än 40%. Orala preventivmedel ordineras individuellt av gynekologen..

 • För att undvika utvecklingen av järnbristanemi rekommenderas järntillskott för kvinnor med menorragi. Genom att ta rutin och askorbinsyra reduceras blodförlusten..
 • Vid behandling av menorrhagi är det nödvändigt att använda antiinflammatoriska läkemedel (ibuprofen), som påverkar fläckens längd och volym.
 • Om blödningen är allvarlig förskrivs hemostatiska preparat - dicinon, kalciumklorid eller glukonat, aminokapronsyra.
 • Om hormonbalansen störs är användningen av homeopatisk behandling effektiv.

EXTRAUTERALA SPIRALER. För behandling av menorrhagi kan intrauterina system användas, inklusive levonogestrel, som har en preventiv effekt, så att de kan hämma spridningen av endometrium, minska dess tjocklek och blodtillförsel. Men om orsaken till menorragi är användningen av ett intrauterint preventivmedel, är det nödvändigt att ta bort det och tillämpa andra metoder och skyddsmedel.

Kvinnor med menorrhagi rekommenderas normalisering av regimen, organisering av god vila och näring.

Kirurgisk behandling av menorragi

Kirurgisk gynekologisk behandling av menorrhagi utförs enligt följande indikationer:

 • identifiering av en återkommande kurs av menorrhagi;
 • förekomsten av fysiologiska störningar eller skador på könsorganen;
 • erkännande av läkemedelsbehandling av menorrhagi som ineffektiv;
 • svår järnbristanemi.

För diagnos och behandling av menorragi, utförs hysteroskopi, tack vare vilket det är möjligt att bestämma eventuell patologi i livmodern (till exempel endometriala polypper) och eliminera den. Som ett resultat av begränsning av livmoderhålan minskar blödningen med flera menstruationscykler, varefter det återupptas menoragi. Vid långvarig och tung menstruationsblödning eller om fibromyom och polyper upptäcks, är hysterektomi nödvändig - dess kirurgiska borttagning.

Kirurgisk behandling av menorrhagi används hos kvinnor över 40 år, och endast i särskilt allvarliga fall i yngre ålder.

Menorrhagia-förebyggande

Förebyggande av menorrhagi inkluderar:

 • minskning av fysisk ansträngning som kan orsaka stress, överarbetande
 • intag av multivitaminer i grupperna B och C. Järn i kroppen måste fyllas på genom konsumtion av bovete gröt, kycklinglever, äggula;
 • upprätthålla menstruationskalendern så att situationen kan vara fullt synlig när du kontaktar en specialist.

Konsekvenser av riklig urladdning

Därför att menorrhagia är ett symptom och en konsekvens av förekomsten av eventuella störningar i organen i reproduktionssystemet hos en kvinna, om orsaken som orsakade den inte fastställs och elimineras kan man stöta på följande konsekvenser av kraftig blödning:

 • infertilitet
 • anemi
 • uppkomsten och utvecklingen i organen i det reproduktionssystemet i den onkologiska processen;
 • en betydande minskning av en kvinnas livskvalitet och hennes tillfälliga funktionshinder.

Orsaker och behandling av långa perioder hos kvinnor

Långa perioder betraktas i vissa fall som en variant av normen. Den genomsnittliga varaktigheten för menstruation är 3-7 dagar. Men det händer upp till 14 dagar, vilket fortfarande inte av medicinen betraktas som en patologi. Detta händer hos tonåriga flickor under perioden omedelbart efter menarchen - den första menstruationen, som inträffar vid 12-13 år gammal och åtföljs av en kraftig förändring av hormonhalterna. Fenomenet kan också observeras hos kvinnor under perioden före klimakteriet under 45-52 år av samma anledning.

Långa kritiska dagar kan vara resultatet av en genetisk predisposition, resultatet av att ta hormonella preventivmedel eller installera en intrauterin enhet. I alla andra fall kan detta betraktas som en patologi..

Långvarig menstruation kan indikera ett hot mot hälsan eller åtminstone reproduktionsfunktionen. Detta gäller för följande fall:

 1. 1. Långa perioder börjar efter minst en lång fördröjning. Kanske när förseningen i sig beror på en graviditet som för närvarande avbryts eller det finns ett hot om missfall.
 2. 2. Månadsperioder blir långa medan man upprätthåller en normal menstruationscykel. De kan indikera att blodkoagulationen har förvärrats. Uppstår på grund av vitaminbrist eller utvecklingen av sjukdomar i cirkulationssystemet.

Ibland inträffar menstruation efter en abort och varar onormalt länge. Teoretiskt sett bör dagen för aborten vara början på en ny menstruationscykel. Men fläckning kan inte betraktas som en fullständig menstruation. Vid menstruation - detta är resultatet av naturlig avstötning av endometrium och avlägsnande av dess celler från kroppen.

Efter en abort, oavsett orsak, rengörs livmodern också. Blodproppar och rester av placenta kommer ut. Blödning orsakas av skador på små blodkärl. Detta är särskilt sant när en abort genomfördes under mer än 8 veckor, när fostret redan har nått en relativt stor storlek. Sådan blödning varar 3-4 veckor. Ibland föreskriver läkaren ytterligare rengöring. I de tidiga stadierna utförs medicinsk abort, vilket innebär att man tar hormonella läkemedel. Detta orsakar nya förändringar i den hormonella bakgrunden, vilket ökar blödningen.

Särskilt farligt är fall när det finns rikligt eller magert, men fortfarande långa perioder åtföljs av en förändring i utsläppets färg, uppkomsten av en obehaglig lukt. Detta antyder att den inflammatoriska processen utvecklas parallellt.

Ibland orsakas knappa långa perioder av erfaren stress, brist på näringsämnen och vitaminer (ofta de som är förtjust i strikta dieter), med endokrina sjukdomar. Detta tillstånd åtföljs ofta av anemi och en kraftig minskning av hemoglobin i blodet..

Förutom de ovan beskrivna situationerna finns det andra orsaker till menorrhagia (de så kallade långa och rikliga perioderna inom medicinen). Detta är inte så mycket menstruation, men livmodersblödning. Det börjar samtidigt som menstruationscykeln..

De huvudsakliga orsakerna till menorragi är olika systemiska sjukdomar - både det endokrina systemet och reproduktionsorganen. När det gäller det första är detta sköldkörtel dysfunktion - hypotyreos, diabetes.

I det första fallet används läkemedel som tyroidin, hormonpreparat T3 och T4, kombinerade varianter av Tireotom eller Tireokomb. För diabetes förskrivs läkemedel som reglerar blodsockret - Glukofag (Metformin).

Orsakerna till menorragi och liknande störningar är olika patologiska tillstånd i livmodern. De orsakas av åldersrelaterade förändringar (klimakteriet), endokrina patologier, inflammatoriska och smittsamma processer, psyko-emotionell stress, så även lugnande medel berättas ibland.

Det är en godartad tumör som är lokaliserad i binde- eller muskelvävnaden. Fenomenet orsakar ett brott mot de vanliga sammandragningarna i livmodern, vilket stör störningen av endometrium.

Menstruation i sådana fall varar mer än 10 dagar, men cykeln är inte trasig. Ibland genomgår fibroider oberoende eller snarare konservativ behandling - det består i att ta hormonella läkemedel Norkolut, Gestrinon, etc. Om läkemedelsbehandling inte hjälper tas tumören bort kirurgiskt.

Dessa är godartade formationer (tillväxter som bildas direkt från cellerna i endometrium). De har olika storlekar - från 2-3 mm till flera centimeter. Polyper kan lätt skadas, vilket kan leda till livmodersblödning. Behandlingen kan endast vara kirurgisk..

En sjukdom som kännetecknas av spridning av epitelet i livmoderns inre yta (endometrium). Det går utöver dess gränser, för att tränga in i angränsande organ och vävnader. Menstruation kan vara antingen rik eller liten, men mestadels alltid lång.

Behandling innefattar användning av hormonella läkemedel som är antagonister mot gonadotropinhormonet - Buserelin, Decapeptil eller Zoladex, vars doser bestämmes individuellt.

För att stoppa inflammatoriska processer och lindra smärta används Indometacin och Nimesulide. Samtidigt tas hepatoprotectors - Essentiale, Methionine eller Silibinin. För resorption av tillväxt används Ronidase och Wobenzym..

Detta är en godartad sjukdom där tillväxten av endometrium sker, men endast inuti livmodern. Dess lager blir tjockare. Sjukdomen är farlig eftersom det finns celler i de drabbade vävnaderna för vilka malign transformation är möjlig. Den mest effektiva behandlingen i detta fall är kirurgi för att ta bort den drabbade vävnaden..

En inflammatorisk sjukdom som först påverkar endometriet och sedan sprider sig till livmoderns muskelskikt. En kränkning av den vanliga cykeln inträffar, menstruationen blir längre, ibland ökar deras volym också.

Den vanligaste orsaken är penetrering av en bakterieinfektion eller installation av en intrauterin enhet. I detta fall används antibiotika - Metronidazol, Tinidazol och andra liknande läkemedel som läkaren föreskriver efter att ha genomfört lämpliga tester.

Vid smärta tas icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, oftast Ketanov och Nimesulide. Ibland används folkrättsmedel - tamponger med havtornolja, vilket påskyndar reparation av vävnad

Äggstocksjukdomar orsakas inte alltid av smittsamma processer. Ofta är orsaken hormonell störning. De leder till ovariell dysfunktion, vilket är ett hot mot reproduktiv hälsa, det vill säga orsakar infertilitet. I detta fall inträffar dysfunktionell blödning (dessa är inte riktigt månatliga, men de ser nära dem), menstruationen blir oregelbunden. De anländer på mindre än 21 dagar eller redan med en lång försening, varar mer än en vecka.

Med diabetes och fetma kan polycystiska äggstockar utvecklas. Ofta kombineras det med endometrial hyperplasi. Sjukdomen åtföljs av bildandet av flera cystiska hålrum på äggstockens yta. Även om de i sig själva inte utgör ett hot, men i kombination med alla ovanstående patologier leder till bildandet av brösttumörer och cancer i livmodern.

Behandlingen av patologi bör vara omfattande. I närvaro av diabetes tas mediciner för att minska kroppens insulinresistens - Metformin, Rosiglitazone och Pioglitazone. De minskar insulinkänsligheten, minskar risken för diabetes om patienten befinner sig i fasen före diabetes och förhindrar blod- och kärlsjukdom.

Vid äggstocksjukdomar finns det ofta ett överskott av manliga hormoner. Detta är håravfall, hirsutism, utseendet på akne. I sådana fall föreskrivs, enligt resultaten av testerna, antiandrogena läkemedel som minskar nivån på manliga hormoner - Diane-35. Utöver huvudfunktionen normaliserar preventivmedel månadscykeln. Diuretikum läkemedel Veroshpiron dämpar också manliga hormoner.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Är menstruation farlig med klimakteriet hos kvinnor?

Vid 50 års ålder börjar en kvinnas kropp långsamt bleka och förlora sin könsfunktion. Denna period kallas klimakteriet och den passerar rätt mellan den rekreativa åldern och åldrandet.....

Symtom på östrogenbrist hos kvinnor i klimakteriet och unga flickor

Östrogenens fördelaktiga egenskaperI den kvinnliga kroppen produceras tre typer av östrogen:Deras föregångare är manliga könshormoner - androgener....

Vad bör vara urladdningen under ägglossningen

Strax före ägglossningen blir utsöndringar (livmoderhalsvätska) rikliga och ser ut som rått kycklingäggprotein. Transparent och hal (sträcker sig mer än 4 cm)....