Betyg av icke-hormonella läkemedel för klimakteriet

Blödning

Betyg av icke-hormonella läkemedel för klimakteriet

Vi presenterar bedömningen av läkemedel för klimakteriet som kan tas utan recept från läkare.

Manifestationer av klimakteriet är ett känsligt problem som varje kvinna förr eller senare möter. Och värre, detta är inte ett problem, utan en hel uppsättning! Antingen "tidvattnet" i det mest inopportune ögonblicket, då kommer hjärtat att dunka, som om det vill hoppa ut ur bröstet, så kommer det att somna förrän på morgonen, eller så kommer det till och med att få depression att jag inte vill leva.

Tidigare trodde kvinnor att det fanns en väg ut - uthärda alla problem stadigt. Men idag har situationen förändrats. Kvinnan har "hjälpare" - droger för att stödja klimakteriet. Det finns ganska många av dem, de har olika handlingsprinciper. Därför är det inte förvånande att det kan vara svårt för en kvinna att välja ett lämpligt botemedel.

Vi presenterar bedömningen av läkemedel för klimakteriet som kan tas utan recept från läkare.

Men för att förstå hur de skiljer sig, låt oss titta djupt in i frågan..

Konsekvenser av klimakteriet

Ur hormonell synvinkel är klimakteriet (klimakteriet) en minskning av mängden hormoner östrogen. De produceras i äggstockarna, men är involverade i regleringen av många livsprocesser. Östrogenbrist leder till störningar i arbetet i olika system och organ.

 • Metabolismen förvärras och bromsar ner. En kvinna kan gå upp i vikt, få diabetes etc..
 • Termoregulering störs: karakteristiska ”heta blinkar” visas.
 • Vaskulär ton minskar, sjukdomar i hjärt-kärlsystemet utvecklas, som ett resultat, högt blodtryck, hjärtklappning kan uppstå.
 • Det mentala och emotionella tillståndet störs: risken för att utveckla depression och psykos ökar, ångest ökar.
 • Könssystemet försämras.

Någon av dessa manifestationer kan allvarligt försämra livskvaliteten och förändra det vanliga livet till det sämre. Det är därför kvinnor kämpar alltmer med symptomen på klimakteriet..

Behandling för klimakteriet

Du kan återgå till det normala på två sätt..

Det första sättet är att eliminera själva orsaken, det vill säga att höja östrogennivån med hormonella läkemedel.

Hormonersättningsterapi är ett ganska effektivt sätt att hantera klimakteriet. Men att ta hormoner har betydande nackdelar. Med många sjukdomar kan hormoner inte tas. Hormonterapi har komplikationer, inklusive en minskning av kognitiva funktioner, en ökad risk för neoplasmer. Därför kan inte hormoner väljas "efter din smak." Du bör kontakta din gynekolog, ta tester och få möten av en läkare med namnet på läkemedlet och administreringssättet. Det är värt att överväga priset på hormonella läkemedel - det kan inte kallas lågt.

Det andra sättet är att minska eller ta bort obehagliga symtom med stödjande mediciner. Icke-hormonella läkemedel syftar till att bekämpa manifestationerna av klimakteriet. Du bör inte förvänta dig av dem en omedelbar och fullständig eliminering av alla problem. Som med de flesta underhållsmediciner kommer effekten att märkas efter en lång administrationsperiod, och förbättringarna kommer att öka när administreringstiden ökar. Dessutom är icke-hormonella läkemedel säkra, milda och säljs över disk av en läkare..

Enligt statistik väljer kvinnor ofta det andra alternativet utan att ta till sig hormonella läkemedel. Därför tar vi inte hänsyn till hormonella läkemedel vid bedömningen av läkemedel för klimakteriet, eftersom endast en läkare bör förskriva dem.

Vad är skillnaden mellan icke-hormonella läkemedel vid klimakteriet? Hur man jämför dem med varandra?

Deltagare i rankningen av de bästa icke-hormonella läkemedelna för klimakteriet

Vi har valt ut tio av de mest kända och köpta produkterna för att stödja kvinnor med klimakteriet:

 • TsI-CLIM ®
 • TsI-KLIM ® Alanin
 • ESTROVEL ®
 • Klimalanin
 • MENSE ®
 • Klimadinon ®
 • Complivit ® för kvinnor 45+
 • Feminin
 • Menoril plus
 • Ladys menopausformel

Homeopatiska läkemedel (till exempel Climaxan och Remens) beaktas inte i rankningen.

Kriterier för jämförelse av läkemedel med klimakteriet

Huvudkomponenter

I Ryssland kan alla icke-hormonella läkemedel för klimakteriet delas upp i två stora grupper: med fytoöstrogener och med beta-alanin. Båda substanserna utgör grunden för terapeutisk behandling, deras närvaro och dosering bör först uppmärksammas.

Fytoöstrogener är naturliga föreningar som uppträder på ett sätt som liknar hormoner, har liknande strukturella element, men är inte hormoner. Effekten av sojaisoflavoner, extrakt av cimicifuga och rödklöver har visat sig. Fytoöstrogener jämnar ut allvarligheten i många manifestationer av klimakteriet och minskar risken för sena komplikationer av klimakteriet, men tillåter dig inte att snabbt stoppa "heta blixtar". Men med ett kursintag, till exempel, minskar sojaisoflavoner sannolikheten för värmevallningar.

Beta-alanin verkar annorlunda, det påverkar termoreguleringen i kroppen och eliminerar "tidvatten" snabbt och förhindrar också att de förekommer. Beta-alanin förbättrar också minnet och koncentrationen. Men det påverkar inte andra klimakteriebesvär.

Därför, när man sammanställer en klassificering, får läkemedel med fytoöstrogener 1 utan den - 0. Samma sak gäller läkemedel med beta-alanin: om det finns i kompositionen får läkemedlet 1, utan beta-alanin - 0

Ytterligare komponenter

Ytterligare ämnen i sammansättningen av icke-hormonella ämnen med klimakteriet hjälper till att få kroppen att stödja.

Förutom värmevallningar är kvinnor mest bekymrade över hjärtklappning, ångest, humörsvängningar, sömnstörningar och trötthet. Det är inte förvånande att de flesta av de extra komponenterna syftar till att bekämpa just dessa problem. För att minska ångest kan klimakteriet i klimakteriet innehålla lugnande örter - valerian och morwort. 5-hydroxytryptophan hjälper till att normalisera sömnen. Med hormonell omstrukturering konsumeras behovet av vitaminer, till exempel vitaminer i grupp B konsumeras mer, så ofta inkluderar komplex med klimakteriet vitaminer i grupp B. Dessutom kan vitaminer och mineraler också inkluderas för att bekämpa trötthet, upprätthålla frisk hud, hår och naglar, bevara ungdomar och skönhet.

Vi tar också hänsyn till ytterligare komponenter i klassificeringen. Om preparatet innehåller vitaminer, mineraler, växt extrakt eller andra ytterligare komponenter som hjälper till att minska manifestationerna av klimakteriet, får ett sådant läkemedel 1. Om det inte finns några ytterligare komponenter, får läkemedlet 0.

Kostnadseffektivitet

Även om de inte sparar på hälsa, bör priset beaktas. Klimakteriet kan pågå i 7-15 år. Obehagliga symptom är särskilt uttalade under de första 2-3 åren. Många kvinnor tar icke-hormonella läkemedel vid regelbundna kurser och till och med ständigt under flera år. Det är viktigt att överväga om det är möjligt att ta läkemedlet under flera veckor eller månader..

Tabellen * visar kostnaden för de tio mest populära läkemedlen för kvinnor med klimakteriet. Tabellen visar kostnaden för inte bara paketet, utan också den månatliga kursen, eftersom antalet tabletter eller kapslar i paketen är olika. Om läkemedlets dos är 1-2 tabletter eller kapslar, ta den lägsta doseringen.

Vi kommer att ta hänsyn till kostnadseffektiviteten för månadskursen enligt följande: 3 poäng - billigare än 400 rubel, 2 poäng - från 400 till 600 rubel, 1 poäng - kostnad över 600 rubel.

TitelSläpp formulärDoseringFörpackningskostnadMånadspris
TSI-KLIM®Tabletter nummer 602 tabletter338338
TsI-KLIM® AlanineTabletter nummer 401-2 tabletter346259,5
ESTROVEL®Tabletter nummer 301-2 tabletter490490
KlimalaninTabletter nummer 301-2 tabletter438438
MENCE®Kapslar nr 401-2 kapslar411308,25
Klimadinon®Tabletter nummer 602 tabletter480480
Complivit® för kvinnor 45+Tabletter nummer 301 tablett328328
FemininTabletter nummer 301 tablett697697
Menoril plusKapslar nr 602 kapslar612612
Ladys menopausformelTabletter nummer 301 tablett786786

* Kostnad baserad på piluli.ru webbplatsuppgifter för april 2019.

Resultat och betyg

TsI-KLIM innehåller endast fytoöstrogener - tsififugi-extrakt. Samtidigt är månadsräntan också billig. Men det finns inga ytterligare komponenter som hjälper till att normalisera humör, sömn och energiproduktion i kompositionen. CI-CLIM får 1 poäng för fytoöstrogeninnehåll och 3 poäng för ekonomi.

Totalbetyg: 4 poäng

QI-CLIM ALANIN innehåller endast beta-alanin, det vill säga att det hjälper snabbt att stoppa tidvattnet. Kostnaden för en månadskurs är en av de lägsta. Således får TsI-CLIM ALANIN 1 poäng för närvaron av beta-alanin och 3 poäng för lönsamhet.

Totalbetyg: 4 poäng

ESTROVEL har en rikare komposition. Basen är fytoöstrogener av två typer - soja och yams, så de får 1 poäng. I kompositionen finns det ytterligare komponenter som förbättrar energiproduktion, känslomässig bakgrund, vilket lägger till ytterligare en poäng till läkemedlets betyg. Månadsräntan kommer dock att kosta cirka 500 rubel, det vill säga ESTROVEL får 2 poäng för lönsamhet.

Totalbetyg: 4 poäng

Klimalanin innehåller också bara en komponent - beta-alanin, det vill säga den får endast 1 poäng för kompositionen. Och den månatliga kostnaden för att ta den är något högre än genomsnittet (438 rubel), därför uppskattar vi kostnadseffektiviteten till 2 poäng.

Totalt betyg: 3 poäng

MENSE innehåller både beta-alanin (1 poäng) och sojabönfytoöstrogener (ytterligare 1 poäng). Sammansättningen inkluderar också vitamin C och E, grupper B och 5-hydroxytryptophan, vilket ger ytterligare en poäng i betyg. Kostnaden för en månatlig kurs av MENSE är cirka 310 rubel, det vill säga den hänvisar till billiga läkemedel och får 3 poäng för kostnadseffektivitet.

Totalt betyg: 6 poäng

Climadinone innehåller endast fytoöstrogener (tsififugi-extrakt), så det får 1 poäng för kompositionen. När det gäller effektivitet ingår Klimadinon i kategorin mellan priser (400-600 rubel) och beräknas därför till 2 poäng.

Totalt betyg: 3 poäng

Complivit för kvinnor 45+ innehåller ett extrakt av tsififuga, det vill säga fytoöstrogener, så det får 1 poäng. Dessutom innehåller Complivit för kvinnor 45+ vitaminer och mineraler, karnitin för vitalitet, extrakt för mognad för att minska ångestrutin för att stärka blodkärlen. För närvaro av ytterligare komponenter får komplexet ytterligare en poäng. En månatlig antagningskurs kommer att kosta 330 rubel, för vilken Complivit för kvinnor 45+ får 3 poäng.

Totalbetyg: 5 poäng

Feminal är en enda produkt av rödklöver-extrakt, det vill säga den innehåller fytoöstrogener, därför får Feminal endast 1 poäng för sin sammansättning. Kostnaden för en månad för att ta läkemedlet är nästan 700 rubel, så Feminal får bara 1 poäng för kostnadseffektivitet.

Totalbetyg: 2 poäng

Menoril plus innehåller sojaisoflavoner, vilket innebär att det får 1 poäng. I produkten ingår också vitamin K och D, och växtantioxidant resveratrol, som stärker blodkärlen. För ytterligare komponenter får Menoril plus ytterligare 1 poäng. Men kostnaden för en månadskurs av läkemedlet överstiger 600 rubel, så läkemedlet får 1 poäng för lönsamhet.

Totalt betyg: 3 poäng

Ladis Menopause-formel innehåller flera typer av fytoöstrogener, vilket ger detta komplexa 1 poäng, liksom ett antal vitaminer och växtextrakt som hjälper till att eliminera sömnstörningar och förbättra det totala välbefinnandet. Närvaron av ytterligare komponenter lägger till ytterligare en poäng till betyg. Men ekonomin Ladis Menopause-formeln är låg, tillträdesmånaden kommer att kosta nästan 800 rubel, så detta kriterium beräknas till 1 punkt

Totalt betyg: 3 poäng

För tydlighetens skull presenterar vi i en tabell resultaten av jämförelsen av läkemedel för kvinnor under klimakteriet:

TitelBeta alaninfytoöstrogenerYtterligare komponenterKostnadseffektivitetTotal poäng
TsI-CLIM ®01034
TsI-KLIM ® Alanin10034
ESTROVEL ®01124
Klimalanin10023
MENSE ®11136
Klimadinon ®01023
Complivit ® för kvinnor 45+01135
Feminin01012
Menoril plus01113
Ladys menopausformel01113

Som ni ser fick MENSE flest poäng. Detta läkemedel har den starkaste kompositionen. Det är den enda som omedelbart innehåller de två mest kraftfulla komponenterna för att bekämpa klimakteriet - beta-alanin och fytoöstrogener. Ytterligare komponenter normaliserar sömn och känslomässigt tillstånd, hjälper till att bibehålla utseende och förbättra subjektivt välbefinnande. Även utan att ta hänsyn till ekonomin, sticker MENCE ut från resten av klimakteriet. Ett relativt lågt pris gör det också lönsamt.

ÄR INTE reklam. MATERIAL FÖRBEREDT MED DELTAGANDE AV EXPERT.

Icke-hormonella tabletter från klimakteriet, värmevallningar. Lista, priser, recensioner

Menopaus är utrotningen av en kvinnas reproduktionsfunktion. Oftast börjar perioden efter 45 år. När början av klimakteriet har en kvinna olika negativa symtom - värmevallningar, smärta i huvudet, ökad svettning.

För att underlätta manifestationen av symtom kan du ta piller. Jämfört med hormonella läkemedel orsakar icke-hormonella läkemedel inte malignitet.

Funktioner i icke-hormonell terapi för klimakteriet hos kvinnor

Om kvinnans reproduktiva system fungerar aktivt finns det en konstant produktion av könshormoner - östrogen, progesteron. De reglerar kroppens funktionalitet - ämnesomsättning, hårets och hudens tillstånd. När början av klimakteriet minskar produktionen av könshormoner och bleknar helt. Menstruationscykeln bryts, urladdningen stoppar gradvis.

I en kvinnas kropp visas en brist på användbara ämnen, vilket leder till ett antal negativa konsekvenser:

 • ökad svettaseparation;
 • tidvatten;
 • hjärtklappning;
 • sjukdomar i det kardiovaskulära systemet;
 • dåligt skick på hud, hår, naglar;
 • viktökning på grund av nedsatt metabolism;
 • ökad sannolikhet för olika sjukdomar.

För att undvika uppkomsten av allvarliga symtom, som profylax, är det nödvändigt att besöka terapeuten och gynekologen var sjätte månad. Tack vare den snabba upptäckten av patologier kan du enkelt bli av med dem. Baserat på resultaten från testerna väljer läkaren terapi. Det kan vara hormonellt eller icke-hormonellt.

Huvuddelen av icke-hormonella läkemedel är deras hjälp med att övervinna negativa symtom med de milda effekterna av fytoöstrogener som finns i medicinalväxter. Läkemedel har låg sannolikhet för biverkningar. Hormonala läkemedel, även om de hjälper till att hantera starka symtom (stress, akut brist på hormoner), men de skadar kroppen.

Fördelarna med icke-hormonella läkemedel

Piller från klimakteriet (icke-hormonella har flera fördelar) har ett stort antal positiva egenskaper.

Nämligen:

 • Hög tidvattenprestanda.
 • Minsta antal kontraindikationer.
 • Låg risk för biverkningar.
 • Kan köpas utan recept från läkare.
 • Låg kostnad.
 • Lindra symptomen på klimakteriet.
 • Metabolisk återhämtning.
 • Viktminskning, vikt går tillbaka till det normala.
 • Stärka immunförsvaret.

Indikationer för användning

Icke-hormonella läkemedel har vissa indikationer för användning.

Artikeln diskuterar effektiva icke-hormonella piller för klimakteriet..

Nämligen:

 • värmevallningar under klimakteriet - en kraftig förändring av kroppstemperatur, blodflöde till huvudet;
 • riklig svettning, vilket oroar en kvinna på morgonen och nattetimmarna - processen är inte relaterad till årstiden, den kan till och med dyka upp på vintern;
 • torr vagina, vilket är obekvämt vid kontakt med en sexpartner;
 • högt blodtryck;
 • brott mot urinering - en kvinna kan inte kontrollera processen (inkontinens);
 • en kraftig förändring av humöret - till exempel, till en början var kvinnan glad, men efter 5 minuter. aggression dök upp.

Effektiva klimakteriumpiller med örtestrogenersättning

Apoteknätverket presenterar många läkemedel för klimakteriet, som tillhör gruppen icke-hormonella, men inte alla är populära. Det finns toppmediciner, det vill säga de rekommenderas oftast.

Feminin

Produktens aktiva substans är rödklöverekstrakt. Tillskott finns i form av kapslar. Den feminina är avsedd för kvinnor före och under klimakteriet.

Dosering - 1 kapsel per dag. Biverkningar identifieras inte. Kontraindikationer inkluderar hög känslighet för kompositionen, amning, graviditet. Kostnaden för kosttillskott - från 500 till 1000 rubel.

Remens

Icke-hormonella piller från klimakteriet Remens hänför sig till homeopati - detta är en alternativ medicin som involverar användning av mycket utspädda doser av läkemedel som orsakar symtom på en sjukdom hos en frisk person. Remens innehåller tsimitsifugu racemose, Sanguinaria canadian och andra komponenter.

Släpp form - tabletter, droppar. De aktiva substanserna i produkterna är desamma. Skillnaden ligger i de ytterligare komponenterna. Etanol finns i droppar, och magnesiumstearat, laktos finns i tabletter..

Läkemedlet rekommenderas att användas i följande fall:

 • oregelbunden menstruation;
 • klimakteriet;
 • adnexit;
 • endometrit.

Dosering av läkemedlet:

 • Om menstruationscykeln är avbruten rekommenderas vuxna och ungdomar att ta en tablett eller 10 droppar 3 gånger om dagen. Användningen är upp till 3 månader. Vid behov tillåts återanvändning efter 1 månad.
 • Vid klimakteriet liknar doseringen en kränkning av menstruationscykeln. Men användningen är mer än 6 månader. Om symtomen sjunker reduceras antalet doser till 1 - 2 gånger om dagen.
 • Vid inflammation i könsorganen av kronisk natur rekommenderas det att ta läkemedlet på samma sätt som menstruations oregelbundenhet.

Tabletten måste absorberas i munnen, du kan inte dricka den med vätska. Droppar tillåts i ren eller utspädd form med vatten.

Som biverkningar, saliv, skiljer sig en allergisk reaktion. Läkemedlet är kontraindicerat vid överkänslighet mot komponenter, barn under 12 år. Kostnad för medel - från 200 till 800 rubel.

Climaxan

Homeopatisk botemedel som finns i olika former - tabletter och granuler.

Aktiva ämnen:

 • tsimitsifuga;
 • huggorm för surukuku;
 • honungbi gift.

Läkemedlet rekommenderas vid klimakteriet:

 • irritabilitet;
 • nervositet;
 • sömnproblem;
 • huvudvärk;
 • yrsel;
 • överdriven svettning;
 • hjärtklappning
 • tidvatten.

Doseringstabletter - 1 st. upp till 2 gånger om dagen. Denna form för frisättning kräver inte dricksvatten, du behöver lösa upp läkemedlet i munhålan. Om symtomen är allvarliga är en dosökning tillåten, men endast med tillstånd från läkaren. Användningen är sex månader.

Dosering av granulat - 5 st. upp till 2 gånger om dagen. Användningsförloppet liknar tabletter. Läkemedlet är kontraindicerat vid överkänslighet mot kompositionen, amning. Biverkningar är en allergi. Läkemedlets kostnad är från 100 till 250 rubel.

Qi Klim

Chi-Klim produceras i droppar och tabletter. Huvudkomponenten i läkemedlet är tsimitsifuga.

Qi-Klim är indicerat för användning vid början av klimakteriet, förekomsten av följande symtom:

 • obehag;
 • nervositet;
 • tidvatten;
 • ökad svettning;
 • sömnproblem;
 • snabbt humörbyte;
 • smärta i huvudet;
 • torra slemhinnor;
 • dålig kvalitet på hud, hår och naglar;
 • snabb åldrande.

Läkemedlets effektivitet kommer att märkas efter 14 dagars behandling. Dosering av läkemedlet - 30 droppar eller 1 tablett 2 gånger om dagen. Mottagningen bör utföras samtidigt. Det är lämpligt att göra detta på morgonen och före sänggåendet. Kursen bestäms av en specialist.

Som en biverkning noteras en allergisk reaktion. Kontraindikationer - överkänslighet mot komponenterna, ekogenberoende tumörer (godartad neoplasma, som består av muskelceller). Läkemedlets kostnad är från 120 till 550 rubel.

Lignarius

Piller från klimakteriet Lignarius är ett icke-hormonellt läkemedel som avser kosttillskott. Finns i form av kapslar som innehåller lignan, varav namnet kommer från. Tillskott rekommenderas att ta för att lindra obehagliga symptom när klimakteriet inträffar..

Kvinnor måste använda 1 kapsel per dag. Det är bäst att ta Lignarius på morgonen. Kapseln måste tvättas med vatten. Terapiförloppet är en månad. Vid behov kan mottagningen upprepas.

Som ett negativt fenomen isoleras allergi. Verktyget rekommenderas inte för gravida, ammande, personer med intolerans. Kostnaden för kosttillskott - från 1100 till 1500 rubel.

Klimadinon och Klimadinon Uno

Släpp form - tabletter, droppar. Läkemedlet innehåller rhizomer av tsimitsifugi. Droppar består av en referens, pepparmyntaolja och vatten. Tabletter innehåller andra hjälpämnen - talk, stärkelse och andra.

Climadinone ordineras för symtom på klimakteriet. Rekommenderad mängd är 1 tablett eller 30 droppar upp till 2 gånger om dagen. Varje dag bör mottagningen vara på samma gång. Om en person inte konsulterade en läkare, köpte detta läkemedel för inläggning, rekommenderas det inte att använda det i mer än 3 månader.

Bieffekter:

 • allergi;
 • viktökning;
 • smärta i nedre buken;
 • en känsla av spänning i bröstet;
 • utsöndring av en menstrual vaginal utsöndring.

Det rekommenderas inte att ta botemedel om en person har intolerans mot laktos eller andra komponenter, kronisk alkoholism (form av droppar). I apoteknätverket presenteras ett läkemedel som heter Klimadinon Uno. Skillnaden mellan medlen anges i tabellen..

JämförelsepunktClimadinoneKlimadinon Uno
Vad som producerasPiller, droppartabletter
Mängden aktiv substansMindreMer
Dosering1 tablett eller 30 droppar två gånger dagligen1 tablett per dag

Kostnaden för läkemedel - från 400 till 600 rubel.

Estrowel

Verktyget tillhör kosttillskott, finns i form av kapslar. Estrovel är en kombinerad beredning som består av olika vitaminer (B6, K1 och andra), fytohormoner.

Verktyget kan korrigera störningar i hormonell bakgrund, vilket uttrycks i negativa symtom. Dessutom minskar Estrovel smärta i muskler, leder och huvud. Men läkemedlet kan tas med premenstruellt syndrom (PMS), som en tilläggsbehandling vid behandling av kronisk cystit, för att förebygga åldrande hos kvinnor äldre än 35 år..

Dosering för klimakteriet - 1 tablett upp till 2 gånger om dagen. För att normalisera menstruationscykeln är mängden liknande. Tillvägagångssätt - 2 månader.

Vid kronisk cystit rekommenderas det att använda läkemedlet i en liknande dos. Men det är nödvändigt att starta applikationen 2 veckor innan den förväntade menstruationen. Terapin slutar med utsöndring av blodutsöndring från slidan. En allergisk reaktion isoleras som biverkningar..

Kontraindikationer för användning:

 • överkänslighet mot kompositionen;
 • graviditet;
 • laktation;
 • ålderskategori upp till 14 år;
 • fenylketonuria - en kränkning av metabolismen av aminosyror.

Produktens kostnad är från 400 till 600 rubel.

Feminalgin

Homeopatiskt medel, tillgängligt i form av granulat och tabletter. Huvudkomponenterna är tsimitsifuga, magnesiumfosforicum, pulsatilla. Det rekommenderas att ta läkemedlet med PMS och med början av klimakteriet. Dosering - 1 st. 4 - 5 gånger om dagen. Läkemedlet ska förvaras i munnen tills det resorberas helt. Som biverkningar kan en allergisk reaktion uppstå..

Kontraindikationer:

 • ålderskategori upp till 18 år;
 • graviditet;
 • amning;
 • laktosintolerant;
 • överkänslighet mot kompositionen;
 • glukos-galaktos malabsorption är en ärftlig sjukdom där cellerna i tarmen inte kan absorbera glukos och galaktos.

Läkemedlets kostnad är från 500 till 800 rubel.

Femicaps

Tillskott i kapslar. Femicaps är utformade för att korrigera den hormonella bakgrunden.

Verktyget består av:

 • Vitexfrukter;
 • primrosolja;
 • passionblommor;
 • magnesiumoxid;
 • E-vitamin och B6.

Tack vare ett komplex av ämnen har kosttillskott följande åtgärder:

 • normalisering av den hormonella bakgrunden;
 • reduktion av den inflammatoriska processen i könsorganen;
 • förebyggande av neoplasma;
 • normalisering av menstruationscykeln;
 • stärka immunförsvaret;
 • lugnande effekt;
 • minskad svettning, svullnad;
 • förbättring av hud, hår, naglar;
 • normalisering av blodtrycket;
 • generellt välmående;
 • lindra trötthet och stress.

Femicaps kan användas vid gynekologiska sjukdomar, som ett allmänt förstärkande medel, som en ytterligare källa till näringsämnen. Dosering av kosttillskott - 2 kapslar upp till 3 gånger om dagen. Användningskurs - upp till 3 månader.

Som ett negativt fenomen kan en allergi utvecklas. Läkemedlet är kontraindicerat vid överkänslighet mot komposition, graviditet och amning. Priset på kosttillskott är från 1500 till 1900 rubel.

Röd borste

Röd pensel är ett växtbaserat botemedel, som finns i form av te, sirap, droppe. Läkemedlet används vid klimakteriet, frånvaron av menstruation, för behandling av många gynekologiska sjukdomar (endometrios, erosion). Doseringen ställs in individuellt beroende på tillverkaren, det är bättre att studera instruktionerna. Biverkning - allergi.

Kontraindikationer:

 • överkänslighet mot kompositionen;
 • graviditet;
 • laktation;
 • högt blodtryck;
 • sömnlöshet;
 • störd hjärtaktivitet;
 • mottagning före sänggåendet (eftersom läkemedlet har en stimulerande effekt).

Produktens kostnad är från 30 till 150 rubel.

Inoclim

Tillägget består av isoflavonoider, solrosolja och sojabönor. Läkemedlet finns i form av kapslar, det rekommenderas att användas som en extra källa till näringsämnen och med början av symptom på klimakteriet.

Dosering - från 1 till 2 kapslar per dag. Användningen är upp till 3 månader. Som biverkningar isoleras allergier. Kontraindikationer - graviditet, amning, individuell intolerans mot komponenterna. Produktens kostnad är från 700 till 1000 rubel.

Familywell

Tabletter från menopausen icke-hormonell femiwell - kosttillskott, som finns i 64 st. förpackas. Kompositionen kombineras, produkten innehåller tsimitsifugu, moderwort, rödklöver.

Femiwell menopaus dag-natt är en innovativ komposition som underlättar början av klimakteriet. På eftermiddagen minskar läkemedlet spolning, ger ro i sinnet. Och på natten - förbättrar sömnen.

Dosering - ta en tablett vit på morgonen, samt en tablett grön på kvällen.

Terapiförloppet är minst 3 månader. Biverkningar är en allergi. Kontraindikation - överkänslighet mot kompositionen, graviditet, amning. Kostnad - från 900 till 1200 rubel.

Läkemedlet med cytaminer Ovariamin

Läkemedlet finns i tabletter, den aktiva substansen är ovariaminpulver. Det rekommenderas att ta kosttillskott som en ytterligare källa till näringsämnen för olika gynekologiska sjukdomar, klimakteriet.

Doseringstabletter - från 1 till 3 st. 3 gånger om dagen. Kursen är från 10 till 14 dagar. Biverkningar identifieras inte. Kontraindikationer - amning, graviditet, överkänslighet mot kompositionen. Kostnaden för kosttillskott - från 500 till 700 rubel.

Evista Selective Estrogen Receptor Modulator

Den aktiva ingrediensen är raloxifenhydroklorid. Läkemedlet rekommenderas för att förebygga osteoporos i klimakteriet. Dosering - 1 tablett per dag.

Bieffekter:

Verktyget är kontraindicerat i följande fall:

 • överkänslighet mot kompositionen;
 • tromboembolism;
 • ventrombos;
 • leversvikt;
 • reproduktionsförmåga.

Kostnaden för medel - från 2000 till 2500 rubel.

Läkemedel för symptomatisk behandling

Förutom de icke-hormonella läkemedel som är nödvändiga för klimakteriet är tillåtet användning av andra läkemedel tillåtet. Oftast föreskriver läkare Magne B6 och Klimalanin.

Magne B6 (Sanofi Winthrop Industry, Frankrike)

Magnesium är en nödvändig komponent under klimakteriet..

De viktigaste indikationerna för utnämningen av läkemedlet:

 • irritabilitet;
 • nervositet;
 • sömnproblem;
 • muskelspasm;
 • en kraftig förändring av humör;
 • dåligt skick på hår, naglar, hud.

Produkten finns i tabletter på 60 och 100 st. Dosering - från 6 till 8 tabletter 2 till 3 gånger om dagen.

Bieffekter:

 • buksmärtor;
 • uppblåsthet;
 • matsmältningsstörning;
 • utslag på huden;
 • nässelfeber.

Kontraindikationer:

 • njur- och leversvikt;
 • fenylketonuri;
 • barnets ålder är upp till 6 år;
 • individuell intolerans mot komponenter.

Priset för produkten är från 600 till 900 rubel.

Klimalanin (laboratorium i Bouchard, Frankrike)

Den aktiva substansen är alanin. Läkemedlet finns i form av tabletter. Indikationer - värmevallningar med klimakteriet. Läkemedlet måste tas i en daglig dos från 400 till 1200 mg. Kurs - från 5 till 10 dagar.

Om symtom i klimakteriet uppstår igen, bör du börja ta läkemedlet igen. Biverkningar är en allergi. Läkemedlet är kontraindicerat vid överkänslighet mot kompositionen. Kostnad - från 400 till 600 rubel.

Efter 45 år har en kvinna klimakteriet. Perioden åtföljs av negativa symtom - rodnad, huvudvärk, överdriven svettning. Läkare föreskriver användning av icke-hormonella läkemedel (tabletter, droppar och mer).

Jämfört med hormonella har de en liten sannolikhet för biverkningar. I apoteknätverket finns det många icke-hormonella läkemedel. Oftast föreskrivna Qi-Klim, Climaxan och andra läkemedel.

7 bästa läkemedel utan diskmedel för klimakteriet

* Granskning av det bästa enligt redaktionen för expertology.ru. Om urvalskriterierna. Detta material är subjektivt, inte en reklam och fungerar inte som vägledning för köp. Innan du köper måste du rådgöra med en specialist.

Den kvinnliga kroppen, till skillnad från den manliga, lever hårdare och upplever hormonella fluktuationer. Det är lätt att förstå att detta beror på behovet av att vara redo för befruktning, graviditet och förlossning. Men den kvinnliga kroppen har en viss tidsgräns för könsorganens normala funktion. Gradvis slutar den bördiga perioden, eller den tid då en kvinna fritt kan bli gravid, födda och föda. Och sedan börjar perioden av klimakteriet, eller klimakteriet. Detta är den period under vilken kroppen försöker smidigt återuppbygga och slutföra de hormonella fluktuationerna förknippade med reproduktionsfunktionen..

Vanligtvis är moderna kvinnor i åldern 45-50 år. I början av denna period behåller äggstocks-menstruationscykeln fortfarande viss regelbundenhet, och i slutet - utvecklas en stabil klimakteriet. Detta är namnet på tillståndet där den hormonella bakgrunden upphör att förändras, äggstocks-menstruationscykeln slutar och menstruationen med det.

Liksom alla hormonella omstruktureringar gör klimatperioden justeringar i en modern kvinnas liv, eftersom nya, ofta olika symtom uppträder. Det finns flera typer av klimakteriet, men alla förenas av en minskning av livskvaliteten förknippad med en minskning av östrogennivåer i blodplasma.

Oftast inkluderar symtomen på klimakteriet en minskning av sexdrift, utseendet på irritabilitet, ångest. Funktionella störningar i det kardiovaskulära systemet manifesteras i form av takykardi, liksom värmevallningar, som redan har blivit ett klassiskt symptom. Detta är namnet på tillståndet när en kvinna plötsligt "kastas i värmen", och det känns, främst i ansiktet, bröstet och nacken. Ganska ofta tidvatten uppstår på kvällen och varar några minuter. I kvinnors menopaus är nattesvett ofta störande, andnöd, svaghet uppstår. Ofta finns det dåsighet på dagen. I samband med en minskning av östrogennivåerna är det en minskning i hudens elasticitet och turgor, rynkor uppträder och trofisk subkutan vävnad minskar. Efter klimakteriet inträffar klimakteriet. En minskning av hormonnivåerna orsakar så småningom en störning som osteoporos, eller en sällsynthet i benstrukturen med en droppe och mekanisk styrka.

Climax kan fortsätta som vanligt en funktionsstörning, och i detta fall, för att förbättra livskvaliteten och eliminera dess obehagliga symtom, kan du använda verktygen som anges i följande läkemedelsklassificering. Men det händer också att svårighetsgraden av symtom vid klimakteriet är så betydelsefull att behandling krävs av en gynekolog eller gynekolog-endokrinolog. I vissa fall upplever kvinnor till och med smärta i korsryggen och nedre delen av magen, och torra slemhinnor i könsorganen uppstår. Sådana symtom kräver regelbunden medicinsk övervakning och behandling..

Detta betyg kommer att lista de grupper av läkemedel som används för ångest och ångest, samt milt aktiva växtbaserade preparat som innehåller fytoöstrogener, som en analog av hormonersättningsterapi. Det nämns inget hormonella läkemedel, för vilket användning kräver en konsultation med en läkare.

Alla priser som nämns i betygsättningen är hämtade från öppna källor, är genomsnittliga och gäller i slutet av 2018 för apotek av alla typer av äganderätt.

Det antas att det presenterade materialet är avsett för en fokusgrupp av kvinnor som är i klimakteriet. Några av de läkemedel som listas nedan har kontraindikationer såsom graviditet, amning och barndom. Men eftersom klassificeringen ägnas åt klimakteriet, där det inte finns graviditet och amning, och som dessutom inte förekommer i barndomen, kommer vi inte att nämna dessa kontraindikationer i recensionen. För fullständig information, se de officiella anvisningarna..

Betyg av de bästa läkemedlen för klimakteriet

Utnämningen platsProduktnamnpris
De bästa lugnande medel i klimakteriet1Persen₽ 227
2Phytosedan nummer 2135 ₽
3Deprim - St. John's wort-extrakt (Gelarium, Negrustin, Neuroplant)396 ₽
4Afobazole393 ₽
De bästa växtbaserade preparat och fytoöstrogener för klimakteriet1Climadinone₽ 431
2Estrowel469 ₽
3Taxifolin Baikal1 300 ₽

De bästa lugnande medel i klimakteriet

Detta avsnitt kan kallas annars - "lugnande medel". Men det är ingen slump att ordet "lugnande medel" finns här. Även om detta är ett och samma, accepteras det att lugnande medel är läkemedel som föreskrivs av en läkare för vissa indikationer och säljs enligt recept. Dessa inkluderar bensodiazepiner, till exempel Diazepam, Grandaxin, Elenium eller Relanium och andra. Men i vårt fall kommer vi att överväga lugnande medel, för vilka du inte behöver skriva ett recept och du inte ens kan besöka en läkare. Dessa är OTC-läkemedel och deras roll är att minska den sekundära relationen mellan klimakteriets symtom och deras efterföljande ångestade förväntningar.

Deras intag leder till en förbättring av det totala välbefinnandet, en förändring i kvinnans inställning till samma spolning och svettning och till en minskning av excitationen i det centrala och perifera nervsystemet. Som ett resultat av den regelbundna användningen av sådana milda medel reduceras förväntningarna på obehagliga symtom, de förekommer mindre ofta och deras tolerans förbättras. Således, utan att direkt påverka hormonella förändringar eller symtom, förbättrar dessa medel livskvaliteten. De är billiga, har ett litet antal kontraindikationer eller har dem inte alls och rekommenderas av specialister som ospecifika (icke-hormonella) första linjer för att lindra obehagliga symtom på klimakteriet..

Persen

Detta är ett kombinerat växtbaserat botemedel, det innehåller valerian, citronmelisse och mynta. Naturligtvis kan du bara använda ett extrakt av valerian i tabletter eller i droppar, men närvaron av citronmelisse och mynta förbättrar den lugnande effekten och ger en antispasmodisk effekt på de släta musklerna i de inre organen. Det är känt att värmevallningar och funktionsstörningar, såsom andnöd, hjärtrytmstörningar (takykardi) ofta leder till obehagliga och smärtsamma känslor i bröstet, buken, obehag i tarmen, vilket förvärrar välbefinnandet. Persen kan minska svårighetsgraden av denna symptomatologi, och en kvinna behandlar henne mer lugnt.

Det indikeras i klimakteriet med ökad nervös excitabilitet, irritabilitet och symtom som sömnlöshet. Persen finns i tabletter, den genomsnittliga dosen är 2 eller 3 tabletter åt gången, 2-3 gånger om dagen. Den officiella anvisningen begränsar den maximala dosen till tolv tabletter per dag, och den maximala inloppet är högst 2 månader. Läkemedlet tillverkas av läkemedelsföretaget Persen från Slovenien, och den genomsnittliga kostnaden för ett paket, i mängden 40 tabletter, är 420 rubel.

Fördelar och nackdelar

Många gillar Persen, och inte bara i klimakteriet. Han kan lugna och med allvarlig psykisk och fysisk stress, men samtidigt är det besväret beror på behovet av att ta flera tabletter samtidigt, vilket inte är särskilt bekvämt. Dessutom är Persen kontraindicerat för affärskvinnor, eftersom det kan orsaka en minskning av koncentration av uppmärksamhet och bromsa reaktionshastigheten. Det rekommenderas inte att man tas med inför bilkörningen. Dessutom kan Persen förbättra effekten av sömntabletter och andra läkemedel som hämmar det centrala nervsystemet. Därför, i händelse av att en kvinna under klimakteriet också tar mediciner för att sänka blodtrycket, kan deras agerande bli starkare mot bakgrund av Persen, och i detta fall bör en läkare konsulteras innan hans första användning. Därför är Persin kontraindicerat för lågt blodtryck..

Phytosedan nummer 2

Phytosedan tillhör komplexa växtbaserade beredningar och slappnar väl av i mild till måttlig klimakterium. Dess sammansättning (samling nr 2) innehåller morwort ört, pepparmynta, valerian och lakrits humle. Det säljs i filterpåsar för bryggning. En sådan väl vald blandning har en lugnande effekt och en mild antispasmodisk effekt. Vi kan anta att Phytosedan och Persen är mycket lika, medan Persen är mer koncentrerad och säljs i tabletter, och Phytosedan måste bryggas, vilket i sig är en lugnande procedur.

Det är också indicerat för ökad nervös excitabilitet och sömnstörningar, som ofta uppstår under klimakteriet. Det indikeras hos kvinnor som under perioden med hormonjustering ganska ofta finns blodtrycksfall med en tendens att öka det.

Det är nödvändigt att brygga två filterpåsar om 2 g vardera samtidigt, den totala volymen kokande vatten är 100 ml. Efter infusion i 20 minuter pressas påsarna och bringas sedan till ett glasvolym (200 ml) och drickas. Vanligtvis under klimakteriet räcker det 2 gånger om dagen i en halvtimme innan du äter. Den lugnande kollektionen Phytosedan nr 2 produceras av det inhemska läkemedelsföretaget Krasnogorsklexredstva, som är specialiserat på produktion av växtbaserade preparat. Ett paket med 50 filterpåsar, designat för 25 doser, kostar 90 rubel i genomsnitt, vilket är ganska billigt.

Fördelar och nackdelar

Fördelen med Phytosedan är ett speciellt förberedelseförfarande som redan kan orsaka en avslappnande effekt under lämpliga förhållanden, som en "teceremoni". Phytosedan har praktiskt taget inga kontraindikationer, med undantag för individuell intolerans, många gillar det på grund av den söta smak av lakrits. Vissa kvinnor föredrar att använda det bara en gång om dagen, en halvtimme före sänggåendet, som ett mjukt sömnpiller örtmedicin. Priset på Phytosedan är mycket attraktivt. Å andra sidan är nackdelar en fortsättning på meriterna. Det är svårt att använda phytosedan under arbetet, eftersom det inte alltid är möjligt att brygga påsar även under en reglerad paus, i detta avseende har tabletter en viss fördel. Slutligen, om du av misstag bryter en påse, kommer den färdiga infusionen inte att förstöra, men dess smak kommer att minska.

Deprim - St. John's wort-extrakt (Gelarium, Negrustin, Neuroplant)

Det är känt att johannesört-extraktet verkar med nästan samma styrka som receptbelagda läkemedel från bensodiazepin-gruppen, så det är förtjänst att betraktas som ett antidepressivt medel av växtursprung. Det används även vid störningar som en depressiv episod av inte bara mild utan också måttlig svårighetsgrad. En tablett Deprim innehåller minst 60 mg johannesörtgräs, och den aktiva substansen är hypericin.

Deprim och dess analoger som innehåller johannesört bör inte användas så mycket under värmevallningar, takykardi, periodiska blodtrycksökningar, men bara när dessa symtom är intensivt känslomässigt färgade. En kvinna kan uppleva olika svårighetsgrader av dessa tecken, från vag ångest till en intensiv känsla av rädsla och hopplöshet. Det är i sådana fall att syftet med Johannesörtpreparat anges. Det är viktigt att komma ihåg att effekten utvecklas gradvis, och du bör inte vänta på att tillståndet ska förbättras tidigare än efter 10 dagar. Den genomsnittliga varaktigheten för användningen är ungefär en och en halv månad.

Deprim ska tas en tablett tre gånger om dagen. Det är tillrådligt att tillämpa det utan luckor, men om passet fortfarande ägde rum är det nödvändigt att fylla i den missade mottagningen så snart som möjligt. Deprim produceras av Lek från Slovenien, och kostnaden för ett paket, utformat för 10 dagars mottagning, är i genomsnitt cirka 250 rubel.

Fördelar och nackdelar

Kanske är Deprim och dess analoger lämpliga för de kvinnor som i princip inte vill "sitta på piller", men försöker använda växtbaserade preparat. Faktum är att om en kvinna kommer till en läkare som kommer att förskriva en mild lugnande medel (till exempel Grandaxin) efter recept, kommer hon att få ungefär samma effekt, men inom tio dagar, men mycket tidigare. Och här är fördelen med Deprim naturlighet. Dessutom har alla Johannesörtpreparat en funktion: de kan orsaka solbränna vid långvarig exponering för solen - de orsakar ljuskänslighet mot ultravioletta strålar. När du tar Deprim är den säkraste perioden vintertid, och på sommaren måste du stänga dig själv från direkt solljus. Annars är detta verktyg mycket populärt och effektivt och kan användas för olika typer av klimakteriet i samband med ångestdepressiva symtom. Av minus - ett 3-gångs intag av läkemedlet är inte särskilt bekvämt, liksom behovet av att övervaka slutförandet av den missade dosen.

Afobazole

Afobazol används ganska aktivt i vårt land som lugnande medel, inte bara i klimakteriet med allvarliga symtom, utan också vid ångeststörningar, neurasteni, sömnlöshet, premenstruellt syndrom, vegetativ-vaskulär dystoni och även med utvecklingen av abstinenssymtom hos patienter med alkoholism och drogberoende.. Läkemedlets sammansättning innehåller en speciell aktiv substans - fabomotizol i en dos av 5 mg i varje tablett. Det tillhör gruppen av ångestdämpare i serien icke-bensodiazepin. Tillverkaren hävdar att den verkar på receptorerna hos hjärnneuroner, vilket orsakar deras stabilisering och ökar känsligheten för hämmande effekter.

Afobazol minskar ångest och stimulerar eller aktiverar lite. Som ett resultat kan Afobazole hjälpa kvinnor i klimakteriet som ständigt är rädda för något, rädda, som har tårfullhet eller konstant trötthet, det finns symtom på motsvarande ångestbesvär, allt från kardiovaskulär till gastrointestinal. Läkemedlet börjar verka aktivt den 5-7: e dagen av administreringen, och den största effekten utvecklas i slutet av månaden.

Afobazol ordineras en tablett tre gånger om dagen, och kursens varaktighet är i genomsnitt cirka en månad, men enligt indikationer kan den ökas till tre. Afobazol produceras av det inhemska företaget Pharmstandard, och kostnaden för ett paket i mängden 60 tabletter, avsedd för 3 veckors behandling, är i genomsnitt 460 rubel.

Fördelar och nackdelar

Enligt tillverkaren är fördelen med Afobazole dess höga selektivitet för specifika neuronreceptorer. Detta läkemedel säljs utan recept, det är indicerat för ett ganska brett spektrum av sjukdomar och tillstånd, från tillbakadragande till vegetativ dystoni. Afobazol orsakar inte dåsighet, missbruk och leder praktiskt taget inte till biverkningar. Å andra sidan är detta läkemedel nästan okänt i länder med avancerad medicin..

De bästa växtbaserade preparat och fytoöstrogener för klimakteriet

Fytoöstrogener har en lång historia. I slutet av 1900-talet konstaterades det att kvinnor i Japan och Kina lider mindre av hjärtattacker och stroke, de är mindre benägna att ha maligna sjukdomar i könsorganen och deras klimakterium är mycket lättare. Enligt resultaten av studien visade det sig att maten till asiatiska kvinnor innehåller en stor mängd soja- och sojaprodukter. Det var möjligt att ta reda på att sammansättningen av sojabönor och vissa andra växter innehåller speciella östrogenliknande ämnen. Dessa är ekvoler, genistein och andra föreningar. Till skillnad från riktigt östrogen, som närmar sig receptorn 100%, som en nyckel till ett lås, liknar fytoöstrogener bara en hormonell struktur, och därför är deras koppling till receptorer mycket svagare.

Men ändå liknar de äkta östradiol och kan utöva en terapeutisk effekt vid klimakteriet. Jämfört med placebo, det vill säga en dummy, minskade frekvensen av värmevallningar, takykardi och andra obehagliga symtom på klimakteriet med 12%, vilket antyder att de kan användas i den komplexa behandlingen av klimakteriet. För närvarande finns ganska många läkemedel i denna linje. Den huvudsakliga aktiva ingrediensen är växtextrakt från rödklöver, linfrön, lakrits, röda druvor, soja, humle och tsimitsifuga.

Dessutom finns det bevis på läkemedel som inte har östrogen aktivitet, men ändå förbättrar livskvaliteten i klimakteriet. Vi pratar om blockerare av lipidperoxidationsprocesser. Dessa processer påskyndar början av klimakteriet och aktiverar tecken på hudåldrande. Dihydroquercetin som tillhandahålls på marknaden av Baikalsky taxifolin är en av de mest effektiva blockerarna av processer för fria radikaler..

Climadinone

Populärt och effektivt är klimadinon eller tsimitsifugi-extrakt. Den placeras av tillverkaren som en växtantiklimakterisk, och en tablett innehåller 20 mg av extraktet från denna växt som innehåller aktiva fytoöstrogener. Dessutom finns Klimadinon också tillgängligt i droppar, det påverkar främst det autonoma nervsystemet, och med en mild till måttlig klimakteriet kan det avsevärt minska eller till och med helt reducera de obehagliga symtomen som är associerade med autonoma störningar. Dessa inkluderar välkända värmevallningar, hyperhidros eller ökad svettning, nervositet, sömnstörningar och humörförändringar..

Det är nödvändigt att applicera Klimadinon en tablett två gånger om dagen, på morgonen och på kvällen, ungefär samtidigt för att imitera frisättning av naturliga hormoner i en kvinnlig kropp. Det bör komma ihåg att Klimadinon inte verkar omedelbart, och effekten utvecklas i genomsnitt 10-14 dagar efter behandlingsstart. Det bestämmer kursens längd av den behandlande läkaren, men i genomsnitt är det cirka 1 - 2 månader. Det tyska företaget Bionorika producerar Klimadinon, och kostnaden för ett paket med 60 tabletter, precis utformat för en månadskurs, kommer i genomsnitt att vara 485 rubel.

Fördelar och nackdelar

Fördelen med Klimadinon är dess fysiologiska milda effekt, och den har inte de kontraindikationer som måste beaktas vid förskrivning av potenta hormonella läkemedel. I händelse av att symptomen på klimakteriet, som värmevallningar, svettningar och takykardi inte är särskilt uttalade, kan du bara klara av dessa tecken utan att använda andra läkemedel med dess hjälp. Detta gör att du kan förbättra livskvaliteten betydligt med "små medel". Man måste dock tänka på att effekten utvecklas endast 2 veckor efter användning av detta medel. Även om kostnaden inte är hög krävs i vissa fall en behandlingsperiod som varar mer än en månad, vilket leder till utgifter i området cirka 1 000 rubel. Det är också kontraindicerat i närvaro av epilepsi, kroniska leversjukdomar, och om en kvinna har alkoholberoende, är Klimadinon kontraindicerat i droppar, eftersom det innehåller etylalkohol.

Estrowel

Nästa åtgärd som innehåller fytoöstrogener är ett fullständigt komplext läkemedel Estrovel. Till skillnad från Klimadinon innehåller den inte bara tsimitsifugu, utan också ett extrakt av soja, vilda yams, som innehåller progesteronprekursorer, indole-3-arbinol, som förhindrar de skadliga effekterna av hormoner vid premenstruellt syndrom och klimakteriet. Denna förening minskar också risken för att utveckla maligna neoplasmer..

I sammansättningen av Estrovel ingår nässlorekstrakt, vitamin K, som kan neutralisera värmevallningar och minska svårighetsgraden av humörsvängningar, liksom organisk bor. Det ökar effekten av fytoöstrogener. Denna komplexa produkt innehåller också järn, rutinmagnesium och andra användbara vitaminer och mineraler. Det är indicerat för klimakteriet och premenstruellt syndrom, kan förbättra humöret och öka den sexuella aktiviteten.

Estrovel finns i form av kapslar och tabletter: kapslar på 520 mg och tabletter på 500 mg. Det är nödvändigt att applicera Estrovel under klimakteriet, en tablett från en till två gånger om dagen, administreringsförloppet är inte kortare än 2 månader. Den maximala dosen är 4 tabletter per dag. När det gäller läkemedlet i kapslar måste det användas enligt ett visst schema, som är förknippat med dagarna i menstruationscykeln, och därför bör det inkapslade läkemedlet användas enligt instruktion av läkaren. Estrovel produceras av läkemedelsföretaget VneshtorgFarma (Ryssland), och kostnaden för ett paket med 30 kapslar, utformat för två veckors administrering, i en genomsnittlig dos, är cirka 460 rubel.

Fördelar och nackdelar

Man kan betrakta Estrovels stora fördel att vara den unika kombinationen av naturliga föreningar, vitaminer och mikroelement som aldrig ses någon annanstans. Därför kan den ersätta flera typer av läkemedel samtidigt. Men som i det föregående fallet bör man inte hoppas att endast Estravel ensam kan minska de betydligt uttryckta symtomen på klimakteriet, ibland till och med ett funktionshinder. Dessutom är läkemedlets kostnad ganska hög. En månadskurs kommer att kosta mycket mer än tusen rubel, särskilt om du använder den maximala doseringen.

Taxifolin

Dihydroquercetin, eller Baikalsky Taxifolin, som är den mest effektiva dihydroquercetin, har ingen strukturell likhet med fytoöstrogener, så det kan inte betraktas som en ersättning för kvinnliga könshormoner. Hans roll är annorlunda. Det är känt att klimakteriet är förknippat med en planerad brist på östrogener och progestiner på grund av en minskning av deras utsöndring. Hormoner har många tillämpningspunkter och påverkar nästan många aspekter av ämnesomsättningen.

Hormonbrist leder till stress på cellnivå, vilket manifesteras av obehagliga symtom på klimakteriet. Sådana tillfälliga funktionsnedsättningar bidrar emellertid till en ökning av fri radikaloxidation i många organ och vävnader, även om inte en kronisk, men mycket märkbar brist på energi och syre inträffar, lipidperoxidation aktiveras.

Och dihydroquercetin, eller Baikal Taxifolin, bekämpar aktivt denna vävnadsstress. Som ett resultat normaliseras ämnesomsättningen, skadliga radikaler används och bindas. Dihydroquercetin, eller Baikalsky Taxifolin, är en sådan aktiv förening på grund av den unika, kristallina strukturen hos molekylen, vars utseende är förknippad med funktionerna i produktionscykeln. Resultatet är en mycket aktiv och renaste form av denna naturliga bioflavonoid isolerad från sibirsk lärk, som genom sin antioxidantaktivitet lämnar alla analoger långt efter.

Kvinnan verkar kraft, gott humör, symptomen på klimakteriet reduceras, den fysiologiska normen för blodtryck återställs. Ta Taxifolin Baikal är nödvändigt för 1 kapsel med måltider, administrationsförloppet är 1,5 månader. Den uttalade effekten som är förknippad med en minskning av klimakteriets symtom och generell kraft, utvecklas den 5-7: e dagen av införandet. Taxifolin Baikal-företaget Siberian Cedar producerar och kostnaden för ett paket, utformat för ett månadsintag, varierar från 950 till 1300 rubel.

Fördelar och nackdelar

Ett stort plus med Taxifolin Baikalsky är dess förmåga att agera försiktigt, stabilisera blodtrycket, minska svårighetsvärden och svettningar. Om det används i komplex terapi, hjälper det att minska doseringen av läkemedel och spara en viss mängd. Men viktigast av allt - i detta fall minskar det läkemedelsbelastningen på levern. Taxifolin kan användas i olika fall, allt från en känsla av intim torrhet till symtom på irritabilitet och agitation. Nackdelen med Taxifolin är dess senaste utseende på läkemedelsmarknaden och en tillfällig brist på information från läkare med olika specialiteter. Nästan alla producerade mängder av ett unikt läkemedel exporteras, och för närvarande distribueras detta läkemedel över hela Ryssland via ett återförsäljarnätverk, och det är sällan möjligt på apotek.

Uppmärksamhet! Detta betyg är subjektivt, är inte en annons och fungerar inte som vägledning för köpet. Innan du köper måste du rådgöra med en specialist.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Ektopisk graviditet: symtom, tecken på brist på röret


Ekopisk graviditet anses med rätta av läkare vara den mest lumvande och oförutsägbara gynekologiska sjukdomen. En ektopisk graviditet är inte så sällsynt hos omkring 0,8 - 2,4% av alla graviditeter....

Vad ska man göra med smärtsamma perioder? Effektiva åtgärder

Menstruationsflödet åtföljs ofta av obehagliga symtom. Ofta klagar kvinnor på svaghet, illamående, yrsel. Det vanligaste fenomenet är smärta i nedre del av buken under menstruationsfasen i cykeln....

Orsaker till försenad menstruation hos ungdomar

Åldern 14-16 år är den andra fasen av pubertetsperioden. För närvarande sker allvarliga förändringar i den framtida kvinnans kropp. Utvecklingen av alla strukturer som är ansvariga för att reproduktionssystemet fungerar är nästan slut....