Peeling av labia hos kvinnor

Harmonier

Peeling av labia och klåda är ett obehagligt fenomen för en kvinna som leder ett aktivt liv. Symtom distraherar från arbetet och gör sina egna anpassningar till den vanliga rytmen. Hur man hanterar ett problem och vad som orsakar det?

Orsaker till känsla

Det är svårt att förstå varför det är svårt att skala huden på kvinnors labia. Eftersom symtom kan utvecklas mot bakgrund av patologiska förändringar, och också kan betraktas som en konsekvens av icke-patologiska förändringar.

 1. När huden skalar av i det intima området är det värt att tänka på vattenkvaliteten. Klorinnehållet i vätskan leder till utseendet på skalningsområden på omslagen. Det orsakas av det aggressiva påverkan av klorerat vatten och betyder inte att kvinnan har några hälsoproblem..
 2. Använd en rakkniv, hårbotten eller epilator. Exponering för hårsäckar är omöjligt utan att påverka helheten. Om sådana procedurer ofta utförs utan att följa reglerna, är det troligt att en kvinna snart kommer att stöta på problemet med torr hud, klåda och skalning.
 3. Allergi mot labia. När du ser en allergisk reaktion på fotot är det svårt att föreställa sig att sådana förändringar kan observeras i ljumskområdet. Men oftast manifesterar sig överkänslighetsreaktionen på de platser där integumentet är ömt. Så du kan hitta det i den intima zonen.
 4. Fel linne. För hårt, onaturligt, klämma på underkläderna, kan orsaka allvarlig skada och orsaka rodnad och irritation.

Patologiska faktorer

Orsakerna till fenomenet kan vara patologiska, tänk på dessa:

 • Torrheten hos de stora läpparna observeras ofta med trast. Anledningen är svampar i Candida-klass. De orsakar irritation, åtföljd av svår klåda. När huden kliar i området av klitoris, ljumsken, medan det finns en plack som liknar keso eller gräddfil, är det en svampinfektion. Läkare kallar denna sjukdom "candidiasis.".
 • Könsherpes, en annan sjukdom som orsakar skada på epitelceller. Allt börjar med oskyddat sexuellt samlag, där en kvinna smittas av viruset. Den kommer in i blodomloppet, integreras i DNA-kedjan och "tvingar" kroppen att producera patogena celler. I detta fall visas små vesiklar fyllda med vätska på könsorganen, de kliar starkt, spricker sedan och förvandlas till sår.

Utseende av obehagliga symtom kan villkorligen förknippas med någon sjukdom av venerisk natur. Eftersom bakterier som framgångsrikt multiplicerar i slidan ändrar egenskaperna hos sekreten, anses utseendet på peeling på labia vara resultatet av sådana förändringar.

Hos kvinnor är endast stora labia täckta med epitel. När detta hudskikt skadas börjar det "skalas av" med våg. Denna process kallas peeling. Labia minora är inte täckt med epitel, men under vissa omständigheter kan de bli inflammerade, röda och klåda.

Andra orsaker till patologi

Av andra orsaker skalar huden i bikiniområdet:

 1. Hormonförändringar i kroppen som uppstår under graviditet, klimakteriet eller puberteten. Hormoner påverkar integumentets kvalitet, men när deras nivå stabiliseras, förändras situationen, återgår den till det normala..
 2. Hypervitaminos eller brist på vitaminer i kroppen. Under lågsäsongen möter kroppen ofta vitaminbrist. Det leder till att kvaliteten på helheten ändras, epitelet blir för känsligt för miljöfaktorer. Tillsammans med vitaminbrist påverkar ett överskott av vissa vitaminer negativt hudens tillstånd.
 3. Tar mediciner. Innan behandling med olika läkemedel påbörjas rekommenderas att du studerar instruktionerna. Om det finns peeling i biverkningar, förvånar du dig inte att efter att ha tagit sådana mediciner fanns det problem.
 4. Diabetes. Brott mot metaboliska processer leder till att vissa förändringar utvecklas i kroppen. De kan påverka inte bara kroppsvikt utan också processen för uppdelning av epitelceller. Diabetiker har ofta hudproblem, det är svårt att eliminera dem, eftersom det krävs konstant övervakning av blodsockret.

Om obehagliga manifestationer inte har patologisk bakgrund är behandlingen rent symptomatisk. Det vill säga återställer epitelcells integritet och minskar klåda.

Hur och hur man ska behandla

Om labiaen skalar, kan obehagliga symptom elimineras på flera sätt:

 • Moisturizing. Det är känt att huden behöver en tillräcklig mängd vätska, om kroppen av någon anledning inte får det, uppstår torrhet. Normalisering av drickregimen och användning av kosmetika hjälper till att undvika det..
 • Näring. Torra och irriterade integument kräver ytterligare näring. Det kan tillhandahållas av kosmetika, liksom vissa mediciner (panthenol).
 • Antihistaminläkemedel hjälper till att lindra klåda och irritation. Det rekommenderas att använda dem vid kontakt med allergener för att lindra överkänslighetssymtom..

Om patologiska orsaker, det vill säga olika sjukdomar av venereal, inflammatorisk eller svamp, leder till uppkomsten av obehagliga tecken, bör du rådfråga en läkare och inte försöka lösa problemet själv.

Några användbara tips:

 1. Om obehagliga symtom följer bör du behandla med behandling av intima organ med antiseptika. Lösningen appliceras på könsdelarna, injiceras i slidan. Efter att procedurerna väntar på att det torkar..
 2. Efter avslutad antiseptisk behandling kan en mjukgörande kräm appliceras på bikiniområdet. Produktens sammansättning bör innehålla komponenter som inte kan orsaka en allergisk reaktion. Du kan använda Baby Cream eller Zinc Salva.
 3. När det finns irritation i det intima området, bör hygien stärkas, procedurer bör utföras efter varje besök på toaletten. Glöm inte dagliga duschar och byter kläder.

Alternativ medicin tips

Om du har hudproblem på ett intimt ställe, kan du använda hjälp av folktips.

Minska obehagliga symtom hjälper:

 • Bikarbonat. Du måste förbereda en lösning, tillsätt en matsked läsk till ett glas vatten, blanda allt ordentligt tills det är helt upplöst. Skölj genitalen med en lösning, upprepa proceduren flera gånger om dagen.
 • Ett avkok av celandine. Det läggs till i badrummet, gör lotioner. Du måste insistera buljongen i en termos i flera timmar eller svaga den i ett vattenbad. Kyl sedan till rumstemperatur och fäst vid könsområdet. Proceduren är i genomsnitt 20 minuter.
 • Badrum med kamomill och kalendula. Torra råmaterial malas med en kaffekvarn, sedan hälls de med kokande vatten, insisteras i minst 2 timmar, filtreras och hälls i badrummet. Förfaranden utförs regelbundet, före sänggåendet, efter avslutad applicering en mjukgörande kräm eller vaselinolja på integumentet.

Vad mer kan hjälpa dig att lösa problemet:

 1. Aloe juice. Det används som fuktighetskräm, appliceras på skadad hud efter behandling med ett antiseptiskt medel.
 2. Svart te. Om det inte finns några mediciner eller mjukgörare till hands är det värt att göra te. Gör den svart, håll den i flera minuter tills den svalnar till en behaglig temperatur och fäst den i det skadade området gasbindet. Epitelet kommer inte att återställa, men irritationen minskar.

Du kan helt enkelt lägga till lite salt i det varma badrummet, det har en svag antimikrobiell effekt.

Slutsats

Läkare varnar! Chockerande statistik - stoppad, mer än 74% av hudsjukdomar - ett tecken på infektion med infektioner (Acarida, Giardia, Toccocapa). Glisten orsakas av kollegal antagonism, och den första lider av vårt immunsystem, som måste skyddas från olika sjukdomar. Chefen för Institutet för parasitologi delade en hemlighet, så att man snabbt kan bli av med dem och rengöra huden, det visar sig att det räcker. Läs mer.

Om en kvinna konstaterar att hennes könsorgan har förändrats, epitelskalor har dykt upp på integumentet, klåda är orolig, då måste hon se en läkare. Det är svårt att kalla sådana symptom sällsynta, men bara en läkare kan avgöra varför det utvecklats.

Förbränning och klåda av könsorganen, perineum: ett tecken på könssjukdomar och andra sjukdomar

Klåda uppstår som svar på lokala irritationer i huden och slemhinnorna, vilket får dem att reflexa repor eller gnugga. Upplevelser av klåda är alltid subjektiva, beroende på individens känslighet och hans mentala status. Klåda och sveda i de yttre könsorganen kan vara symtom på hud och sexuellt överförda sjukdomar, uppträda med allergiska reaktioner, inre sjukdomar och stress samt lokala mekaniska eller kemiska effekter.

Kvinnor är mycket mer benägna att klaga på klåda i det intima området än män.

Faktorer som bidrar till klåda och bränna i könsorganen

De vanligaste orsakerna till klåda i det intima området är:

 • Könssjukdomar, bland dem - gonoré, trikomoniasis och klamydia, ureaplasmos, könsherpes;
 • Svampinfektion (candidiasis, mykos);
 • Parasitiska sjukdomar: skamlöss (pedikulos), skabb, helminths;
 • Allmänt, infektionssjukdomar, hepatit och pyelonefrit;
 • Störningar från endokrina körtlar - diabetes, fetma, klimakteriet;
 • Sjukdomar i äggstockarna, prostata;
 • Atrofi av väggarna i slidan i ålderdom, liksom med lokala blodtillförselstörningar;
 • Överträdelser av den normala anatomiska strukturen i vagina - hängande väggar, gapande i vulva, skada på slemhinnan (felaktiga medicinska manipulationer under douching, undersökning, abort);
 • Allergi mot latexkondomer, mediciner, vaginalpreparat, medel för intim hygien, smaksatt kuddar;
 • Brott mot hygien i sexuellt liv;
 • Hypotermi och stress.

Alla faktorer leder till en förändring i könsdelarnas biocenos (förhållandet mellan gynnsam och patogen mikroflora) till utveckling av inflammatoriska processer..

Kvinnor klagar över klåda och brännskada i perineum med inflammation i vagina (vaginit eller kolpit), klitoris och labia (vulvitis) samt med vulvovaginit, som kombinerar tecken på båda sjukdomarna. Problem förekommer i alla åldrar, men är vanligare hos kvinnor 18-45 år.

Hos män blir inflammation i prostatakörteln (prostatit) och glans-penis (balanit) en vanlig orsak till klåda och sveda..

Klåda med kolpit, vaginit

De viktigaste symtomen är leukocé, klåda och sveda i slidan. I den akuta utloppet är kläderna smutsiga och de har en obehaglig lukt, en förändring i konsistens och färg. Om vitvatten kommer på huden på den inre delen av höfterna, börjar det irritera, vilket manifesteras av rodnad och klåda, smärta under promenader. I avsaknad av behandling känner patienter ständigt smärtsam klåda och sveda i perineum, vilket påverkar psyken: kvinnor blir nervösa, saker kan bli hysteriska. Kanske en minskning av libido och ett fullständigt avslag på det intima livet, för under samlag finns det uppenbart obehag eller smärta.

Med könsherpes uppträder först ett utslag - flera små vesiklar med gulaktigt innehåll och sedan klåda. Efter öppnande av vesiklarna bildas erosion, vilket ger en brännande känsla.

Vaginit av vilket ursprung som helst kan kombineras med erytem (rodnad) och svullnad i labia minora och labia minora, en ökning av lymfkörtlar i ljumsken. Det är möjligt att fästa symtomen på cystit - smärta under urinering, smärta i nedre del av magen och i ländryggen. Vid inflammation i muskelvävnaden i slidan stiger temperaturen, en omfattande purulent process ger en bild av berusning - torr mun, smärta i hela kroppen, klåda i huden.

Klåda med trast

Trast (candidiasis) - inflammation i vagina och perineum orsakad av multiplikation av jäst. Sjukdomen kännetecknas av intensiv klåda och förbränning före menstruationen, utsläppet är rikligt, till synes vitt och skorpat, med en sur lukt. Processen går utan utslag, börjar ofta efter antibiotikabehandling. Medverkande faktorer är hypotermi, kronisk stress, strålningsexponering, kemoterapi. Finns ofta under graviditeten, särskilt i dess tidiga stadier.

Under en gynekologisk undersökning avslöjas rodnad i väggarna i slidan, på dem - en vit, lös beläggning. En smuts avslöjar Candida albicans svampar och ett stort antal vita blodkroppar. Behandlingen är företrädesvis lokal, använd vaginala suppositorier och tabletter: Pimafucin är lämpligt för alla, Clotrimazol och Diflucan kan inte användas under graviditet (I trimester) och under amning.

Klåda med vulvitis

Primär vulvit kan utvecklas efter mekanisk skada på slemhinnan (efter onani, kammning); det initiala inflammatoriska fokuset är lokaliserat i slidan. Vid sekundär vulvit kommer infektionen från livmoderhalsen och överliggande organ (cervicit, endometrit, adnexit).

mönster: rodnad med omfattande vulvitier

Den akuta formen av sjukdomen: rodnad och svår svullnad i de yttre könsorganen, riklig utsläpp på slemhinnorna, röda fläckar och förstorade lymfkörtlar i ljumsken. Lokalt - klåda och brännande känsla, allmän hälsa är nedsatt (feber, svaghet). Med en staph-infektion är purulent urladdning gulvit, tjock. För inflammation orsakad av Escherichia coli är den gula-gröna färgen på utsläppet och den obehagliga lukten typisk.

Kronisk vulvit: symtomen på inflammation är mindre uttalade, det huvudsakliga konstant symptomet är klåda i vulva, samt rodnad i klitoris, labia minora och labia minora.

Atrofisk vulvitis är karakteristisk för klimakteriet och postmenopaus. Det huvudsakliga symptomet är torra slemhinnor på grund av en minskning av östrogennivåer. Sjukdomen fortsätter utan utsläpp, patienter klagar över torrhet i slidan, konstant brännande och klåda i könsområdet. Minskad slembildning och åldersrelaterad försvagning av immunsystemet ökar mottagligheten för infektioner, och inflammation utvecklas snabbt mot denna bakgrund. Till utvecklingen av atrofisk vulvitis predisponerar diabetes mellitus typ I och II, fetma, brist på vitaminer, hormonell obalans; kemiska, mekaniska och termiska irritationer.

Symtom på en akut form av atrofisk vulvitis - rodnad, svullnad i labia och klitoris, atrofi i vaginalslemhinnan, erosion bildas och sår. Klåda och brännande intensifieras under urinering; inguinala lymfkörtlar ökar, kroppstemperaturen stiger. I kronisk form observeras samma manifestationer, men mindre uttalade. Utseendet på utsöndringar med en blandning av blod indikerar deltagande i den inflammatoriska processen i livmodern, rören och äggstockarna.

Video: klåda och torra könsorgan i programmet "Live Healthy!"

Klåda under menstruationen och under graviditeten

Blod är ett idealiskt medium för tillväxt av mikroorganismer, och värme och fuktighet bidrar till tillväxt av bakterier och svampar. Den resulterande klåda och förbränningen är en signal om infektion. Därför är det under menstruationen nödvändigt att byta tamponger och sanitetsdynor oftare. En bra dusch och tvätt av könsdelarna med flytande tvål är grunden för personlig hygien under menstruationen.

Tamponger bör inte användas mer än 2 timmar, kuddar - högst 4.

Klåda under graviditeten verkar mycket ofta på grund av förändringar i hormonnivåer och immunitet. Orsakerna till klåda och sveda i underlivet kan vara sjukdomar i de inre organen, diabetes mellitus, problem med sköldkörteln, vaginal dysbios och könssjukdomar. Ofta framkallas klåda av vulven av kryddig eller för salt mat, vilket är övervägande av proteiner i kosten. Utseendet på genital klåda är ett tillfälle att omedelbart kontakta en specialist för att avgöra orsaken till symtomen, få tillräcklig behandling och inte skada det ofödda barnet.

Klåda för parasitsjukdomar

Flatlöss. Infektionssätt - genom sexuell kontakt och hushåll, ofta genom underkläder. Klåda är stark, det känns på huden på labia majora, på pubis och ljumsken, i perineum. Det finns inga utslag, men spår av lössbett i form av små röda fläckar kan märkas.

Skabb orsakas av Acarus scabiei-fästingen, dess storlek är cirka 0,3 mm. Klåda med skabb intensifieras på natten när patienten ligger i sängen. Orsaken till klåda är rörelserna i överhuden som honan gör för att lägga ägg. Fästingen i sig kan inte ses utan mikroskop, men kanalerna bestäms visuellt efter att den drabbade huden smörjts med jod. Platsen för den kvinnliga fästingen markeras av en gulaktig bubbla, själva kliabanan liknar en yttre rep med en gråvit färg. Lokalisering av skabb rör sig främst på platser med tunn hud: på höfternas inre yta, ljumsken, buken, penis, under bröstkörtlarna och i vecken mellan fingrarna. Skabb kan kompliceras av atopisk dermatit, därför kombineras antiparasitiska och antiallergiska läkemedel i behandlingen.

Maskar. Klåda börjar med anus och sprids sedan till de yttre könsorganen. Intensiteten hos vulvarklåda ökar med utvecklingen av en allergisk reaktion, som orsakas av antigenproteiner som bildas av parasiter under livet och efter deras död. Oftare provoserar ett allergiskt utslag, klåda i huden och till och med bronkospasm av kattfluke-antigen (opisthorchiasis).

Klåda med endokrina sjukdomar

Diabetes. Glukos absorberas varken på grund av brist på insulin eller på grund av stelhet (immunitet) hos cellmembran mot glukos. I båda fallen ökas blodsockret. Kroppen försöker återställa glukoskoncentrationen till det normala, så att patienten ständigt vill dricka (polydipsi) och överskott av socker utsöndras med en stor mängd urin (glykuri och polyuri). Symtom från könsorganen uppstår på grund av en ökning av glukoskoncentrationen i vaginalslemet och urinen: socker kvarstår på slemhinnor och hud, torkar dem, vilket manifesteras av lokal klåda och brännande.

Sjukdomar i sköldkörteln leder till dess dysfunktion, en ökning eller minskning av produktionen av sköldkörtelhormoner. En onormal hormonell nivå minskar produktionen av slem i de yttre könsorganen, vilket leder till torrhet, och sedan uppträder klåda och sveda i perineum.

Video: Testa dig själv - symtom på diabetes

Klåda för inre sjukdomar

Hepatit i vilken etiologi som helst - viral, smittsam, parasit, giftig, etc. Leverinflammation manifesteras av dess utvidgning, smärta och en känsla av tyngd i rätt hypokondrium. Temperaturen stiger, huden och slemhinnorna blir gula, avföringen blir missfärgad, urinen ändrar färg från halmgul till färgen på mörkt öl. Till och med före manifestationen av huden uppträder gulhet under tungan och på slemhinnan i de nedre ögonlocken, som används för tidig visuell diagnos av hepatit. Galgpigment som ackumuleras i huden och slemhinnorna är orsaken till svår klåda, inklusive könsorgan.

Njursvikt kan också orsaka klåda och sveda i slemhinnorna på grund av en ökad koncentration av urea.

Urea eller urea - en produkt av proteinmetabolism, finns i alla vävnader och kroppsvätskor, utsöndras i svett och urin. En ökning av urea är förknippad med nedsatt njurfunktion, diabetes mellitus och ökad kroppstemperatur. Njursjukdom manifesteras vanligtvis av smärta i nedre rygg, nedre del av magen och urinering, i kombination med polyuri eller urinretention.

Fysiologiska förhållanden: ureanivån stiger efter idrott, under fysiskt arbete och högt proteininnehåll i kosten.

Klåda med inguinal epidermophytosis

inguinal epidermophytosis spridits till höfterna

Sjukdomen är tre gånger vanligare hos män än hos kvinnor. Trikofyter och epidermofyter orsakar dess parasitsvampar. Du kan smittas genom underkläder, toalettstolar, i bastur och bad. Ofta överförs svampar till perinealregionen av patienten själv från mycosens fokus på kroppen, handflatorna eller fötterna. Sjukdomen kan pågå i flera år, långvarig exponering för svamp leder till sensibilisering (överkänslighet mot allergener), utveckling av svampexem och bronkialastma. Förvärringen av processer observeras under vår-sommaren. Utvecklingen av epidermofytos främjas av ökad svett, endokrina störningar, onykomykos, fetma.

Vid genital epidermophytosis påverkas ofta ljumsken, huden på pubis och insidan av höfterna. Processen är mindre vanlig i pungen, penis eller labia. De viktigaste symtomen är svår klåda och sveda i ljumsken. Först visas röda fläckar, sedan flagniga rödbruna plack med välvda, klara gränser. Formationernas kanter är upphöjda, fläckar och pustlar är synliga på dem. Foci växer i periferin, gradvis i deras centrum får huden ett normalt utseende.

Allergisk klåda

Kontaktdermatit, som orsakar klåda i pungen och penisområdet hos män, i perineum hos kvinnor, provoseras ofta av syntetiskt eller tyglinne, för vilket färgämnen med krom användes. Alla symptom visas 1-2 veckor efter exponering för ett allergen..

Allergier kan uppstå på kondomlatex, spermicidala smörjmedel och smörjmedel. I dessa fall kännas klåda och förbränning av penishuvudet omedelbart eller efter samlag.

Dermografisk urticaria - linjära blåsor som kan bildas när du bär hårt underkläder, efter stress, hypotermi eller överhettning. Klåda är inte stark, men långvarig och ger patienterna besvär. Vissa människor har en ärftlig benägenhet att utveckla urtikaria..

Reaktionen på olika mediciner, inklusive antibiotika, kan leda till klåda i perineum. Intravenös administrering av magnesia orsakar en känsla av värme och brännande i slidan eller pungen. Kalciumklorid ger också liknande symptom..

Klåda med könsinflammation hos män

på bilden: candida balanoposthitis

Allvarlig klåda och irritation i huden på glans-penis uppträder med balanit (inflammation i forhuden). Den åtföljande bränningen och smärtan under urinering är karakteristisk. Svampsjukdomar (candidiasis, trast, erytrasma) leder till inflammation i könsorganen och en klåda av klåda. Med trast på huvudet på penis är vit plack synlig, urinering eller utlösning orsakar brännande smärta.

Bränning i prostata är ett av tecken på inflammation, åtföljt av smärta i nedre delen av ryggen och nedre delen av buken, i pungen och anus. Symtomen är starkare vid samlag, urinering eller omedelbart efter. Främjande faktorer: hypotermi, ökad sexuell aktivitet eller långvarig avhållsamhet, alkohol, stress. Orsakerna till prostatit kan vara infektion, bildandet av stenar i prostatakörteln, tumörer.

Klåda och sveda i slidan

Brinnande och klåda i könsorganen orsakar obehag och ångest hos en kvinna. Vilka är orsakerna till obehagliga symptom utan vaginal urladdning och hur man botar dem?

Vad som orsakar förbränning och klåda utan utsläpp?

Liknande tecken används för att associera med inflammation i det kvinnliga könsorganet. Men bristen på vaginal urladdning är oroväckande. Så infektionen är inte skylden. Vad sägs om?

För att bestämma orsaken till störningen tar kvinnor flera utstryk: vaginalepitel, kroppens livmodersceller och livmoderhalsen och livmoderhalscancer.

Klåda och sveda i slidan, inte åtföljd av sekret, uppstår oftast på grund av allergiska reaktioner, parasiter, klimakteriet och bristande efterlevnad av hygienreglerna. Allvarliga systemiska och onkologiska sjukdomar påverkar också kvinnors hälsa..

Tecken på hud- eller slemhinnorritation

Den inre delen av det kvinnliga könsorganet är fodrat med slemhinnor - tunn och delikat samt huden som täcker det intima området. Deras irritationsmedel kan vara:

 1. Syntet och tätt underkläder. Billiga syntetmaterial gnugga i grenen, absorbera inte svett och släpp inte luft igenom. Situationen förvärras vanligtvis av en mindre än nödvändig storlek..

Som ett resultat av påverkan av alla faktorer blir slemhinnorna i kämpen och slidan hyperemiska, svullna och slappa, klåda och brännande.

Symtom på parasitinfektion

Kombinationen av klåda med förbränning kan signalera en allvarlig "levande" patologi runt och inuti vagina - parasiter. I den intima zonen kan kvinnor bosätta sig:

 1. Flatlöss. Sjukdomen anses vara en sexuellt överförbar sjukdom, eftersom den överförs från en partner till en annan partner under sex. Du kan också bli smittad av allmän användning av hygienartiklar eller kläder. Hylslus slår sig ner i skam- och analkanalen. Det livnär sig på sin mästares blod. Insektens storlek överstiger inte 1,5 mm, men bitarna är mycket kliande. Blåaktiga fläckar och ett abscessutslag förefaller från kammning..

Den inre strukturen i de kvinnliga könsorganen bidrar till utvecklingen av parasitiska sjukdomar. Parasiter introducerar infektion i slidan, irriterar den med toxiner.

Klåda försvinner i klimakteriet?

Under klimakteriet hos kvinnor bleknar reproduktionssystemet. Vissa kvinnor upplever det hårt: fysiska och mentala faktorer börjar bry sig.

Orsaken till förändringarna är östrogen: den kvinnliga kroppen producerar en otillräcklig mängd med åldern.

Förutom torrhet och klåda i det intima området uppstår smärta under urinering och under samlag, rodnad, hjärtklappning, sömnlöshet, migrän, yrsel, viktökning. Under klimakteriet blir en kvinna distraherad och glömsk.

Effekten av könsinfektioner

Irritation och obehag kan orsakas av virus eller bakterier. Vissa infektionssjukdomar förekommer utan utsläpp. Dessa är:

  Genital herpes. Hos kvinnor förekommer pustulära vesiklar i området av labia minora och labia majora. Sedan byter de till slemhinnor och orsakar outhärdlig plåga. Utslaget kliar och gör ont, slemhinnan sväller.

För andra könsinfektioner från slidan är purulenta sekret med en "fiskig" lukt karakteristiska.

Lista över systemiska sjukdomar

Gynekologiska störningar kan orsakas av sjukdomar som inte är relaterade till gynekologi. När allt kommer omkring är alla organismer ett vanligt system, alla organ interagerar med varandra. Så att bränning och klåda i de kvinnliga könsorganen kan utlösas:

 1. Diabetes mellitus. Högt socker skapar gynnsamma förhållanden för svampens livslängd. Oftast aktiveras candida-svampar i slidan, vilket lämnar curdled utsläpp av vit färg på labia och underkläder. I det första skedet märks de ännu inte, även om en söt lukt redan kännas. Ett annat skäl ligger i läkemedlen för behandling av sjukdomen - de kan orsaka allergier..

Efter diagnos är det inte symtomen som börjar läka utan själva sjukdomen.

Tecken på onkologisk patologi?

Torrhet, brännande och klåda kan vara ett symptom på dödliga sjukdomar. En av dem är vulvarkrauros. Detta är inte cancer, men redan ett prekanceröst tillstånd.

Vaginal krauros förekommer oftast hos kvinnor under klimakteriet.

Dess väsen är atrofi av de yttre könsorganen hos en kvinna (vulva), förträngning av ingången till slidan. Stora labia förlorar gradvis hår, volym, utjämning och blir platt. Patienter klagar över torrhet och klåda i perineum.

Andra orsaker till störningen

Vaginal klåda med förbränning kan uppstå på grund av:

 1. hyperkeratos Detta är en sjukdom som har en genetisk predisposition och kännetecknas av svår torrhet och skalning i huden. Med förvärring blir huden som en fiskskala. Patologi kringgår inte slemhinnan i den intima zonen.

Om hyperkeratos är sällsynt är de två sista punkterna allestädes närvarande. Slarvig intim hygien kan leda till allvarlig inflammation..

Hur man kan bli av med klåda och sveda?

Behandlingen av de beskrivna symptomen beror på orsaken, och det finns många av dem. Hur kan du bli av med dem? Alla har sitt eget sätt..

Anledning till obehagBehandling
Irritation
 • bära bomullsunderkläder;
 • använda naturliga produkter skapade specifikt för intim hygien;
 • skölj tvätten eller tvätta med tvål;
 • vid en allergisk reaktion, ta Suprastin eller andra antiallergiska läkemedel;
 • använd nya rakknivar eller andra medel för depilering
Flatlöss
 • innan du använder droger för att raka hår i det intima området;
 • behandla pubis med en speciell salva, schampo eller aerosol med permetrin: Benzylbensoat, Medifox, Paranit, Ultra Pediculene och andra;
 • upprepa proceduren minst tre gånger;
 • mesh sängkläder och kläder vid höga temperaturer;
 • behandla möblerna med ett desinfektionsmedel
Opisthorchis och pinworms
 • genomföra en undersökning och genomföra tester för förekomst av maskar och andra parasiter;
 • ta en kurs med antiparasitisk terapi, som kan inkludera läkemedel: Nemozol, Vermox, Dekaris, Pyrantel, Piperazin, Helminthox och andra
Klimax
 • kompensera för bristen på kvinnligt hormon genom att genomföra hormonersättningsterapi;
 • ta regelbundet det föreskrivna hormonella läkemedlet: de kan vara Femoston 2, Duphaston, Utrozhestan (ett alternativ kan vara en hormonell kräm för aktuell applicering)
Genital herpes
 • genomgå tentamen och ta tester;
 • ta immunstimulerande och antivirala läkemedel;
 • ungefär 2 veckor för att komma in antivirala och antiinflammatoriska suppositorier: Terzhinan, Vagiferon, Interferon
gonorré
 • genomgå tentamen och ta tester;
 • ta en kurs med antibiotika och antibakteriella medel under veckan: Metronidazol, Ceftriaxone (intramuskulärt med azitromycin eller doxycyklin)
Diabetes
 • genomgå behandling i enlighet med en läkares rekommendationer;
 • övervaka vikten och följ en speciell diet: uteslut godis, jäst, inklusive bageriprodukter från menyn
Sköldkörtelpatologi
 • genomgå behandling i enlighet med en läkares rekommendationer;
 • övervaka vikten och följ en speciell diet
Krauros i vulva
 • applicera salvor med A-vitamin, östrogener, novokain och prednisolon i enlighet med läkarens recept
hyperkeratos
 • återfuktar den kåta överhuden med vaselin;
 • applicera keratolytiska medel: propylenglykol, salicylsyra;
 • ta vitamin A och andra retinoider
Påfrestning
 • besöka en psykolog;
 • ta lugnande läkemedel och te
Personlig hygien
 • skölj med rinnande vatten minst 2 gånger om dagen;
 • skapa en lösning av klorhexidin för en intim procedur;
 • snabbt byta underkläder, kuddar och tamponger

Tillståndet i den vaginala mikrofloran beror på kvinnan själv. För att upprätthålla kvinnors hälsa måste du börja behandlingen vid första misstanken om patologi. Snabbkontakt med gynekologen sparar tid och pengar.

Dela med dina vänner

Gör ett bra jobb, det tar inte lång tid

Vad du ska göra med vaginal torrhet: åtgärder för behandling

Under hela livet står kvinnor inför olika problem av intim art som inte är vanligt att diskutera i ett anständigt samhälle. Naturligtvis är de inte föremål för diskussion, utan borde vara en anledning till att kontakta en specialist. Vaginal torrhet är tillståndet i den intima zonen, när mängden naturligt smörjmedel som utsöndras av kroppen minskar kraftigt (processen för frisättning stoppar). Som ett resultat av brist på vätska blir väggarna i slidan tunnare, obehagliga symtom uppträder som stör ett hälsosamt, aktivt liv.

Orsaker till en känsla av torrhet i slidan

I medicinsk praxis kallas denna patologi atrofisk vaginit (kolpit). En sådan term är dock giltig i förhållande till endast vissa varianter av förekomsten av patologi. Processerna för tunnning av vaginalslemhinnan, storleksändring, förlust av elasticitet hos det skivepiteliga epitelet är inte alltid förknippat med hormonella funktionsfel i kvinnlig kropp. Urinvägsinfektioner, ett överflöd av parfymerade intima kosmetika, långvarig användning av antibiotika blir ibland orsakerna till sjukdomen.

Ett antal gynekologer föredrar termen "vaginal atrofisk dermatit", vilket mer exakt anger indikationerna på sjukdomen. Typiska symtom är:

 • förbränning i perineum;
 • en känsla av täthet i innerväggarna i slidan;
 • klåda i labia, vaginal öppning;
 • obehag under samlag, vilket åtföljs av smärta;
 • slemhinneblödning på grund av uppkomsten av sår, sår på epitelet i den intima zonen.

Ett antal specifika symtom förenar sig med ovanstående symtom om en kvinna har de klassiska tecknen på kolpit orsakad av hormonella störningar i kroppen:

 • Ovillighet att ha intimitet med en partner. Låga östrogennivåer lägre libido. Dessutom har minskad känslighet, smärta, torrhet, blödning under sex en negativ inverkan på en kvinnas intima liv.
 • Infektionssjukdomar. Minskning av naturlig smörjning leder till subtilitet i epitelet i de inre, yttre könsorganen, försämring av den positiva mikrofloraen i slemhinnan, torr slemhinna. Därför blir den patogena miljön källan till den inflammatoriska processen i den intima zonen.
 • Problem med urinering: ofta urinering, brännande.
 • Allmän försämring av hälsan, huvudvärk, slöhet, svaghet.

För att normalisera körtlarnas funktion, balansera hormonell dysfunktion, ta bort torrhet, bestämma rätt behandling, är det nödvändigt att ta reda på orsakerna, som villkorligen kan delas in i tre grupper:

 1. Allvarliga sjukdomar / sjukdomar i kroppen. Upprätta en noggrann diagnos, utse en kompetent behandling hjälper endast en läkare. Det observeras vid:
  1. utseendet på neoplasmer;
  2. vaginos orsakad av en bakteriell infektion;
  3. endometrios, livmodermyom;
  4. inflammation i slemhinnorna i hela kroppen på grund av nedsatt aktivitet i körtlarna (Sjogren's syndrom).
 2. Förändringar i en kvinnas hormonella bakgrund. I de flesta fall förekommer patologin vid tidpunkten för klimakteriet eller under graviditeten.
 3. Vanliga skäl. Det visas när:
  1. felaktig intim hygien;
  2. orimlig användning av douching;
  3. ta antibiotika eller diuretika, läkemedel som sänker blodtrycket;
  4. allergiska reaktioner på komponenterna i tvättpulver, tvålar, geler;
  5. dålig cirkulation av bäckenorganen;
  6. oregelbundet sexliv eller dess frånvaro.

Den nu populära användningen av parfymerade duschgeler utgör en fara för en kvinnas kropp: parfymer, ett överskott av kemiska komponenter orsakar störningar i slemkörternas aktivitet. De upphör att fungera normalt, deras utsöndring minskar: som ett resultat uppträder en obehaglig känsla. Glöm inte eventuella allergiska reaktioner på komponenterna i intim kosmetika.

En sur miljö som stimulerar produktionen av fördelaktiga mjölksyrabakterier av de kvinnliga könsorganen förstörs av geler som är obalanserade i surhet. Den optimala indikatorn bör vara 4-5,5 pH. För att bli av med problem bör du överge de nyfångade deodoriserade toalettprodukterna till förmån för vanlig tvål, toalettpapper utan föroreningar och tillsatser.

Tätt underkläder, komprimering av blodkärl och stör cirkulationen av bäckenorganen; syntetiska ämnen, ibland av dålig kvalitet, från vilka trosor tillverkas, är skadliga för kvinnans hälsotillstånd. Sjukdomen känns av irritation, stickningar, klåda i perineum. Byt ut fashionabla, vackra polyamidunderkläder med lika vacker och graciös bomull - så glömmer du problemet.

Ett annat hot är bristen / bristen på hygien i det intima området. Patogen mikroflora förskjuter fördelaktiga laktobaciller: många kvinnor upplever candidiasis orsakad av Candida-svamp. Utseendet på en obehaglig lukt, klåda och förbränning, tunnning av epitelet i slemhinnan signalerar en felaktig funktion i kroppen. Även med kraftig urladdning uppträder tecken på atrofisk vaginit och obehag.

Innan menstruation

Varför stör obehag regelbundet friska kvinnor i reproduktiv ålder före menstruation? Cirka 10% av det rättvisa könet vänder sig till en gynekolog med detta problem: några dagar innan menstruationen börjar ökar kroppen mängden hormon gestagen, vilket undertrycker produktionen av östrogen under en kort period. Sådana fenomen tillhör inte patologier och anses vara absolut ofarliga..

Under graviditet

Förväntan på moderskap är en underbar period i en kvinnas liv. Ibland åtföljs emellertid graviditetsförloppet av vissa hälsoproblem: morgonsjukdom, illamående, torrhet i den intima zonen, banal trast krävs för att återuppbygga kroppen, aktiviteten hos hormonet gestagen. Ett förstorat livmoder skapar ytterligare tryck på alla organ, vilket resulterar i en förändring i mikroflora i slidan, en minskning av elasticitet, utseendet på klåda och irritation..

Efter förlossningen

Under postpartumperioden försvinner i de flesta fall vaginit av sig själv: den hormonella bakgrunden normaliseras och de vaginala utsöndringskörtlarna börjar fungera i den vanliga rytmen. Cirka 20% av kvinnorna i arbetet klagar över en känsla av torrhet och brännskada i området kring labia minora. Detta beror på frisättningen av hormonet prolaktin, som tillfälligt avbryter östrogen. Återställningsperioden tar från 60 till 90 dagar. Gynekologer rekommenderar kvinnor som föder med kejsarsnitt att återställa hormonnivåerna att ta upp till 120 dagar.

Med klimakteriet

Menopaus (menopaus) - tiden för betydande åldersrelaterade förändringar i en kvinnas liv. Omstruktureringen av kroppen är förknippad med en betydande minskning av produktionen av det kvinnliga hormonet östrogen. Vaginal torrhet förekommer i 50% av den vackra hälften över 55 år. I klimakteriet kallas denna patologi atrofisk vaginit. Förträngningen av väggarna i slidan, förlusten av naturlig smörjning, försämringen av körtlarna leder till bildandet av en alkalisk miljö, vilket ger en känsla av friktion, klåda. Var noga med att kontakta en gynekolog som föreskriver hormonersättningsterapi.

Under samlag

Obehagliga upplevelser under sex påverkar båda partnernas sexuella liv negativt. Smärta, obehag och ibland blödning, avskräcker en kvinna från att ha ett intimt liv, och en man får lite glädje av intimitet. Gynekologer rekommenderar emellertid att inte ge upp köttsliga nöjen: hormonell suppositorier, smörjmedel hjälper till att skapa ett sexuellt liv.

Om orsaken är den banala odugnaden, snarast partnern, kommer lösningen på problemet att öka tiden för förspel. När kvinnan är upphetsad reagerar en kvinnas kropp med en ökad rusning av blod till könsorganen och slidan, vilket förbättrar den naturliga utsöndringen av sekretionen från körtlarna. Den ständiga användningen av kondomer påverkar negativt mängden smörjmedel som bildas i slidan: om du irriterar slemhinnans epitel, försök att överge kondomen under minst en tid.

Torr ålder

5-7 år efter början av klimakteriet minskas mängden östrogen som utsöndras av kroppen med 80%. Enligt forskare lider mer än 75% av kvinnorna mellan 60 och 65 år av atrofisk kolpit med alla tillhörande symtom: minskad vaginal clearance, torrhet och blödning av slemhinnan. Hänvisningar till ålder, ovilja att träffa läkare kan sluta misslyckas: med den här sjukdomen blir den tunnare, inte bara flerskiktsepitel i slidan förlorar elasticiteten utan också väggarna i urinblåsan (urinvävnad).

Behandlingsmetoder

Endast en gynekolog kan bestämma och förskriva korrekt behandling efter undersökning för att klargöra orsakerna till vaginit. Av de nödvändiga procedurerna måste en kvinna genomgå en gynekologisk undersökning, där läkaren kommer att ta ett pap-test (för att utesluta cancer), förskriva ett allmänt (kliniskt) blodprov för att undvika möjlig utveckling av urinvägsinfektioner.

Allmänna åtgärder som syftar till att eliminera en patologi såsom vaginal dermatit inkluderar följande:

 • Med klimakteriet kan kvinnor erbjudas icke-hormonell eller hormonbehandling för att ta bort torrhet och irritation i slidan..
 • Under graviditet, när du ammar en kvinna, kommer läkaren att råda kvinnor att använda speciella fuktighetsgivare - geler, salvor, aktuella smörjmedel som inte absorberas i blodet för att skydda barnet.
 • Om det är torrt, på grund av brott mot reglerna för intim hygien, är det att föredra att vägra intim kosmetika, toalettpapper eller våtservetter med aromatiska tillsatser.
 • Eventuella läkemedel, särskilt Atropine, antihistaminer, läkemedel som sänker blodtrycket eller diuretika, bör endast användas vid behov och enligt recept. Självbehandling är farlig på grund av biverkningar: från torrhet till inflammation i slidan och urinvägarna.
 • Avslag på dåliga vanor som förvärrar blodtillförseln till slidan och orsakar torrhet, klåda, brännande.
 • En balanserad diet med mycket baljväxter, omega-3-fettsyror för att normalisera utsöndring av slidan i slidan och förhindra torrhet i det intima området..
 • Ha regelbundet sex med en vanlig partner. I de första stadierna, för att minska torrheten, rekommenderas det att använda intima smörjgeler. Smaksatt kondomer föredras.
 • Förekomsten av sjukdomar i könssystemet, varav en biverkning är torrheten i slemhinnorna i slidan, är en anledning till omedelbar läkarvård. I detta fall kan kirurgi eller ett långt behandlingsförfarande vara nödvändigt..

Läkemedel: tabletter, suppositorier och krämer

Okomplicerade fall av atrofisk kolpit, något förknippat med ett brott mot produktionen av hormonet östrogen, föreslår läkare att behandla med icke-hormonella läkemedel. De är bra i situationer där hormonersättningsterapi inte är möjlig av flera skäl. Vaginala tabletter, homeopatiska läkemedel, geler och salvor, aktuella krämer (fuktgivande slemhinnorna) hjälper till att bli av med obehag.

 • Använd smörjmedel utan parfym och doft före samlag..
 • Vitamin A och E - stödjer ett friskt slemhinneepitel utan irritation.
 • Vagiska kalendula suppositorier hjälper till att lindra irriterande faktorer - brännande, klåda, torrhet, läka sår och sprickor.
 • Vaginala suppositorier "Feminela", "Cicatridine" oval form ger långvarig hydrering av slidan på grund av hyaluronsyra - en elixir av ungdomar, och aloe, kalendula tar bort torrhet.
 • Homeopatiska medel "Cyklodinon", "Klimadinon" verkar på hypofysen och stimulerar produktionen av östrogen, skyddar det intima området från torrhet.
 • Ginocomfort vaginal gel tar bort symptomen på kolpit, normaliserar surhetsgraden i slidan, skyddar mot infektioner.

Hormonterapi

Med klimakteriet, åldersrelaterade förändringar i hormonell bakgrund, kommer hormonersättningsterapi att bli den optimala lösningen på problemet med torrhet i vaginalzonen. Självföreskrivna (på rekommendation av en vän, granne, internet) östrogenpreparat är hälsofarliga: de kan orsaka bildning av maligna tumörer eller förekomst av dysplasi. Hormonterapi föreslår användning av vaginalringar, salvor eller smörjmedel, suppositorier, tabletter:

 • Gels "Dermestril", "Klimara", "Divigel" införs i slidan med en speciell applikator. Obehagliga förnimmelser försvinner inom en timme.
 • Hormonringar sätts av en gynekolog. De innehåller en viss dos östrogen, som gradvis absorberas av vaginalepitel (effektivitet från 1 till 3 månader), vilket eliminerar torrhet och förbränning.
 • Suppositorier för vagina "Ovestin", "Oripod" används i kursen: dagligen i 2 veckor, gradvis minska doseringen till ett minimum tills känslan av torrhet försvinner.
 • I vissa fall föreskrivs systematisk användning av tabletter som en del av komplex hormonbehandling.

Hur man eliminerar torrhet med hjälp av folkläkemedel

Växtbaserade preparat, bad, douching är mycket kraftfulla hjälpare vid behandlingen av atrofisk dermatit i slidan. Med tanke på individuella egenskaper (intolerans, allergier), kommer en kvinna att kunna undvika manifestation av symtom på torrhet, klåda och sveda i slidan genom att ta eller ta bad med medicinska örter:

 • Du behöver: nässlor, oregano, kalendula i förhållandet (60 g, 20 g, 30 g), kamomill och veronica officinalis på 50 g vardera. Häll 0,5 liter kokande vatten och koka i minst 5 minuter. Låt brygga. Administrationsförloppet är 10-12 dagar, 100 ml dagligen. Om torrhet i labia inte försvinner, kontakta en gynekolog.
 • Mycket väl tar bort torrheten hos väggarna i slidan avkok i livmodern i tallskogen och mamman. Blanda 50 g av varje typ av ört, häll 400 ml vatten och koka. Ta ett tredjedel av ett glas 3 gånger om dagen före måltiderna.
 • Douching med ett avkok av kalendula är ett idealiskt sätt att bli av med atrofisk kolpit med klimakteriet, ta bort känslan av torrhet, väggens täthet. För att inte störa den fördelaktiga mikrofloraen i slidan är antalet douchning i en kurs högst 5.
 • Bad med buljong av morwort slappnar av nervsystemet och eliminerar klåda och obehag: 60 g gräs häll 500 ml kokande vatten och koka i 2-3 minuter. Låt den brygga i en halvtimme, sil och tillsätt i badet. för att få den torra känslan att försvinna, ta dessa bad minst en gång i veckan.
 • Hemmagjorda tamponger från ett sterilt bandage fuktat med en flytande oljelösning av vitamin E hjälper till att ta bort torrhet, stärka väggarna i slidan. Kombinera innehållet i kapseln med 10 teskedar kokt raffinerad solrosolja, doppa vattpinnen i blandningen och placera den i vagina i 5 minuter. Kan användas för att smörja slemhinnan tills symptomen försvinner..

Klitoris kliar - är det värt att oroa sig?

Genital klåda är verkligen ett obehagligt problem. Det orsakar fysiskt obehag och gör att du allvarligt oroar dig för hälsan. Men detta är inte alltid motiverat. Ofta kliar klitoris av skäl som inte är relaterade till utvecklingen av sjukdomar.

Vanliga orsaker

Denna kropp har många nervändar. Det är extremt känsligt för yttre och interna stimuli. Klåda kan förekomma i klitoris som svar på alla effekter från utsidan och insidan:

 • Allergi. Lusten att repa i könsområdet uppstår efter användning av syntetiskt linne, tvättpulver av dålig kvalitet eller intima hygienprodukter, klorerat vatten. Du måste noggrant övervaka dina känslor och sluta använda källan till allergener så snart som möjligt. Även små utslag på golvet. Läppar är en anledning till att vägra nya trosor eller duschgel.
 • Klimax Hormonförändringar under klimakteriet orsakar en minskning av produktionen av naturlig smörjning. Könsslemhinnorna torkar, vilket orsakar tunnning av vävnaderna, deras ofta skada, klåda och brännande.
 • Graviditet. Starka hormonstörningar, särskilt i de senare stadierna, orsakar obehagliga känslor i könsområdet. Dessutom reduceras immuniteten betydligt hos kvinnor i position, på grund av vilka patogener aktiveras.
 • Brist på hygien. Vid sällsynta tvättar samlas smuts i könsorganens veck. Det skapar bekväma förhållanden för patogen mikroflora. Speciellt kliar klitoris under menstruationen. Många flickor i dag glömmer att hygienprocedurer bör vara vanligare och tvätta som vanligt.
 • Påfrestning. Kronisk trötthet, ofta upplevelser och depression orsakar ett fel i immunsystemet. Kroppen börjar attackera sina egna nervceller. Av denna anledning kan hela kroppen eller delar av den kliar. Oftast berör detta problem den känsliga könsskinnet..

Möjliga sjukdomar

Den vanligaste orsaken till klåda är inflammation. Dessutom orsakar onkologiska sjukdomar eller sjukdomar som inte är relaterade till sexuell hälsa en önskan att repa:

 1. Bakteriell vaginos. Icke-inflammatorisk gynekologisk sjukdom kännetecknad av rikliga utsöndringar, undertryckande av normal mikroflora och reproduktion av patogena mikroorganismer. Det vaginala slemet får en vit eller grå färgton och en karakteristisk fiskig lukt.
 2. Trast. Det förekommer under påverkan av svampar. Med denna sjukdom klåda i klitoris, labia och vestibule. Vävnader sväller och rödnar, ett utslag förekommer på könsorganen, och utsläppet blir som keso. Vit plack visas på läpparna.
 3. STD Sexuellt överförda sjukdomar överförs genom oskyddat samlag. Symtomen varierar beroende på patogen. Den ständiga klåda, purulent urladdning och fet lukt från slidan förblir oförändrad.
 4. Dermatologiska sjukdomar. Lav, psoriasis, eksem och andra hudsjukdomar påverkar ofta könsslemhinnan. Sådana patologier kännetecknas av omfattande inflammationsområden, peeling, olika utslag. På labia visas fläckar som är våta och kliande..
 5. Diabetes. En endokrin sjukdom som kännetecknas av en ökning av blodsockret. Denna process åtföljs av svår torrhet och känslighet i huden i hela kroppen. Förekomsten av patologi kan bedömas av omättlig hunger och törst, en kraftig viktminskning, rikligt med purulenta utslag.
 6. Genital herpes. Viral infektion som påverkar slemhinnan i klitoris, labia och vagina. Oacceptabel klåda förekommer tillsammans med utslag i form av vattniga vesiklar. När vesiklarna spricker är såren skorpade. Efter att ha tagit bort scabs kvarstår röda eller rosa fläckar.
 7. Cancer i vulva. Malign neoplasma som påverkar den yttre delen av de yttre könsorganen. I det första utvecklingsstadiet manifesterar sig inte. Efter att tumören spridit sig till lymfkörtlarna uppträder symtom: brännande och klåda i slidan, ovanlig pigmentering, neoplasma i form av en tätning, öm eller tillväxt. Vissa kvinnor oroar sig för blödning mellan menstruationer.

Hur du löser problemet

Om den ständigt repas i klitorisområdet är det nödvändigt att fastställa orsaken till detta fenomen så snart som möjligt. När du går till sjukhuset tar gynekologen blod och smetar för analys, identifierar patogenen och föreskriver behandling. Om det efter undersökningen visar sig att allt är i ordning med hälsan, måste du ompröva din hygien, och i händelse av nervös belastning, dricka ett lugnande medel. För att förhindra kläder i könsorganen bör förebyggande åtgärder vidtas kontinuerligt:

 • bära underkläder tillverkade av naturliga tyger;
 • använd hypoallergena tvättmedel;
 • vägra ofta douching;
 • tvättas med rent vatten två gånger om dagen, och under menstruationen ännu oftare;
 • Undvik stress;
 • använda kondomer med ofta förändringar hos sexpartner;
 • besök gynekologen minst två gånger om året;
 • behandla sjukdomar i tid.

Men det viktigaste villkoret är snabba undersökningar av en gynekolog om även små avvikelser från normen upptäcks.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Varför kommer menstruationen i blodproppar? Varför finns det många perioder med blodproppar

Månadsmenstruation är en normal, naturlig process. Med denna metod rensas den kvinnliga kroppen från endometriet, som var avsett för implantering av ägget efter befruktningen....

Uterin fibroids borttagning

Lästid: min.Metoder för att avlägsna livmoderfibroiderUterin fibroids är en av de vanligaste sjukdomarna i den gynekologiska gruppen. Livmoderfibroider är en hormonberoende typ av neoplasma som utvecklas på livmoderns muskelvävnad, men kan också påverka andra vävnader.....

Hur follikeln växer och utvecklas: faser i processen, storlekar per cykeldag fram till ägglossning

Tillväxten av follikeln och den efterföljande ägglossningen av ett ägg som har mognat i det är de viktigaste processerna som säkerställer att det kvinnliga reproduktionssystemet är klart för befruktningen....